geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4818. 20 éves a geocaching.hu - Sukoró igazi arca (GC20SI)

Térkép

Térkép

Gomba kő

Gomba kő

2.pontnál dolgozik a Garmin

2.pontnál dolgozik a Garmin

3. pont és alatta a továbbvezető utunk

3. pont és alatta a továbbvezető utunk

Pihenő, a piros sávon

Pihenő, a piros sávon

Híd, vagy inkább gázló

Híd, vagy inkább gázló

Közelebbről

Közelebbről

Ilyen utakra számíts

Ilyen utakra számíts

Sukorón a nyomós kutak...

Sukorón a nyomós kutak...

Egyedi festést kaptak

Egyedi festést kaptak

Napnyugta, a ládánál

Napnyugta, a ládánál
Szélesség N 47° 13,763'
Hosszúság E 18° 32,719'
Magasság: 230 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 1970.01.01 01:00
Megjelenés időpontja: 2021.06.24 00:01
Utolsó lényeges változás: 2021.06.24 00:01
Utolsó változás: 2021.09.09 06:08
Rejtés típusa: Esemény geoláda
Elrejtők: griffs 06209211738
Ládagazda: griffs
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 21500 m
Megtalálások száma: 86 + 2 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 5.1 megtalálás hetente


Idén ünnepli 20. születésnapját a geocaching.hu. 20 éve, 2001. június 24-én jelent meg GCeger, az első magyar geoláda. A jeles évforduló alkalmából 2 x 20 eseményláda jelenik meg: családi és túrázós kategóriákban. Ez a rejtés a túrázós kategória egyik tagja, mely 2022. június 24-ig lesz kereshető.

 

A túrázós ládák teljesítéséhez alkalmanként körülbelül 20 km-t kell gyalogolnod egy-egy tájegységünkben. A körtúrának csak az első pontját ismerheted meg a leírásból. Ezt megtalálva jutsz a következő pont koordinátájához és az első jelszórészlethez. Majd így tovább, egészen az utolsó pontig, összegyűjtve a jelszó minden darabját.

 

Röviden, a rejtésekről:
Gravírozott táblákat keress, szem előtt tartva, hogy általában próbálok egy kis csavart vinni a rejtésekbe. Ahol snassz rejtést találsz, ott már leamortizálódott a dolog.
1. Kéttörzsű fában, derékmagasságban. A Gomba-kő 20 méterre van, északnak.
2. A legfeltűnőbb fán, bokamagasságban.
3. Az ösvény déli oldalán, facsoporton, szemmagasságban. DLÖZ
4. Mágneses. 2. NYÁKRÁP. QR kód a bal (a tó felé nézve) pad alján.
5. 20 cm átmérőjű láda, talajszinten, kéttörzsű fa tövében. 20 :) QR kód az alternatívon.

Eltűnés esetére és annak aki nem szeret keresgélni, a legtöbb ponton követ (pontosabban Ytong) is talál talajszinten, tartalék táblával.

Alternatívok:
1. Faodúban, talajszinten. Közelebb az ösvényhez, mint az eredeti rejtés.
2. Faodúban, talajszinten. Közelebb az ösvényhez, mint az eredeti rejtés.
3. Az ösvény északi oldalán, talajszinten.
4. Mágneses, a korlát elem legalján, a bal kezdőoszlop mellett.
5. A pihenőhöz legközelebbi fenyő tövében.

Rejtett állomásos, pontról-pontra vezető rejtésekről van szó. Mindenhol a jelszó egy darabját találod, valamint a következő állomás koordinátáját. Jegyezd fel mindkettőt és gyűjts össze 5 részletet. A jelszót fordított sorrendben kapod meg (összesen 16 karakter)!
A telefonos alkalmazásokban is tudod variálni a jelszórészletek sorrendjét ! Ez igaz a g:hu+ és a Geoládák appra is.

Minden táblán található egy QR kód is, ha applikációval keresed a ládát, akkor a Geoládák és a g:hu+ be tudják olvasni ezt a kódot. Információ a geocaching.hu-n alkalmazott QR kódról.

A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés
Ajánlok egy parkolót  N 47° 13,459' E 18° 34,710' 130 m [GC20SI+parkoló], az arborétumnál, de nyugodtan megállhatsz a kocsmaponton is:  N 47° 14,411' E 18° 35,785' 135 m [GC20SI+Kocsma]
Nagy kedvencem, kb. 2 éve kiegészült egy grillezővel, komplett ételekkel is, szolid áron. Utóbbi esetben lesznek ismétlődő szakaszok, ha szeretnéd elkerülni, akkor a pákozdi, Ingókő utcában javaslom a parkolást (vagy a megadott arborétumnál).

Vízvételi lehetőséged az etap első és utolsó harmadában is lesz (Pákozd, Sukoró), nyomós kutak formájában (ld. fotók), közvetlenül az útvonalon, eltéveszthetetlenül.

Bevezető / látnivalók
A túrát gyalogosan, vagy kerékpárral is teljesítheted (21.5 km és durván 350 méter szintemelkedés). Természetesen a rejtő személye garantálja, hogy lesznek olyan útszakaszok, ahol monti nyergében érzi leginkább jól magát a kesser.
Székesfehérváriként gyakran tekerek el a Velencei-tóhoz, de szinte mindig csak az északi partra és fel a hegyre. Ha terepezni akarok, akkor kedvenc útvonalam a sárga sávon Sárga sáv fel és a piros sávon Piros sáv le. Ezt az útvonalat fogjuk most is követni, kiegészítve Sukoróval, a térség gyöngyszemével. A helység központjában elhelyezett pont környezete önálló és végleges ládát érdemelne, ahogyan az első ponttal bemutatott Gomba-kő is (Gyombi rejtési ötlete). Az ingó kövek és a pompás centrum, Sukoró igazi arca.
A kivitelezés végén tudtam meg, hogy a remek földi, bigmick is a közelben helyez ki jubileumi ládát. Ha a negyedik ponttól a GCXX07 felé haladsz tovább, már rajta is vagy a kedvenc aszfalt útvonalamon :) A bigmick ládától tovább az erdei aszfalt bringaúton, majd jobbra a sárga sávonSárga sáv (ez murvás szakasz). Fel a Bence-hegyre és le a sárga sávon Sárga sáv. A gyalogos M7 felüljáró után, könnyedén rá tudsz térni a tókerülő bringaútra és be tudod fejezni ezt a multit, pontkihagyás nélkül.

Az útvonal és a pontok leírása

A megadott parkolótól északi, majd nyugati irányban megindulva, a Velencei-tavi kerékpáros körön könnyedén eltalálsz Pákozdra. A faluban az Arany János utcánál (nyomós kút, az utca sarkon) északnak, a sárga sávSárga sáv jelzésen.

Az első pont, ahol a következő állomás adatait és a jelszó első részletét találod, a látványos Gomba-kő csupán pár méter kitérő a jelzésről. Miután megtaláltad a rejtést szemmagasságban, de nem a fa külső felületén, haladj tovább a sárga sávon. Sárga sáv

A második pont a Pandúr-kő, a legmonumentálisabb ingókő, mellesleg ebből az irányból, bringával remekül megközelíthető a sárga háromszög Sárga háromszög jelzésen. A boka magasságban jól elrejtett lap megtalálása után célszerű visszatérni a sárga sávra Sárga sáv
Pár száz méter után eléred a piros keresztet Piros kereszt , amelyen keletre fordulj, egészen a harmadik pontig, amely csak útjelző. A borostyán zölddel álcázott jelszó és koo. feljegyzése után kézenfekvő lenne végigmenni a Bodza-völgyön és a gerincről le a zöld plusz Zöld kereszt jelzésen, egyenesen Sukoróra. Rád bízom, gyalog nem rossz megoldás, de a lemenő ösvény igen meredek, átlagos bringásnak nem veszélytelen és az én útvonalam szebb is. :) Azaz vegyél közel 180 fokos fordulatot a piros sávon Piros sáv lefelé és igazi, montis csemegében lesz részed, gyönyörű környezetben.
Ez a jelzés egészen a parkolóig visz, de betekerhetsz Sukoróra a főúton is, amit sok más bringás is használ (köztük én is). A parkolótól viszont a Velencei-tavi bringás körön tudsz megindulni keletnek és kb. 2 km megtétele után rátérni, északnak, a Nadap-Sukoró kerékpárútra, amely mellett a negyedik pont található. A jelszót és a koo.-t mágneses megoldással helyeztem el, az egyik ablakpárkánynál, de a QR kódot, csak az alternatívnál találhatod meg talajszinten, méretproblémák miatt.
Sokat lehetne áradozni Sukoró igazi arcáról, de maradjon meglepetés a kessernek is, hiszen geoláda még nem mutatta be ezt a gyöngyszemet, de most egycsapásra kettő is... :)
A faluból már könnyen visszatalálsz a parkolóhoz, amelytől úgy 100 méterre találod a ládát, a tornapályán. Sosem találkoztam még itt edző emberrel, így előszeretettel tekerek végig rajta, fentről-lefelé. A láda rejtekén 20 napot dolgoztam, de neked talán 20 másodperc sem lesz talajszinten megtalálni. :)

Remélem tetszett a túra, kicsit vegyes felvágott, de én minden egyes méterét szeretem és gyakran, előszeretettel bringázok rajta.

Boldog születésnapot geocaching.hu! Köszi scele, hogy jól megdolgoztattál, de vigasztal a tudat, hogy te sokkal többet melóztál rajta ! :) Szerintem remek ötlet ez a sorozat, magam is a lehető legtöbb tagját tervezem felkeresni...

Külön köszönet V_Gabornak és Libertynek, a ládaoldalban nyújtott segítségért. V_Gabor természetesen minden elismerést megérdemel a másik jubileumi sorozatért is!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (31 db): környezet: 4.92 rejtés: 4.91 web: 4.94 átlag: 4.92

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Ambró 2021.10.19 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Attibati 2021.10.19 17:15 - Megtaláltam
részletek hamarosan...

kardosd 2021.10.18 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Endresz_család 2021.10.17 14:55 - Megtaláltam
795.

Ez volt a kilencedik gyalogos találatunk a GC20xx túrázós sorozatból. 24,4 km hat óra 20 perc alatt, öt megtalált ládával.

Szuper volt, köszönjük!

IMG_2188IMG_2193
IMG_2198IMG_2203
IMG_3162 
darabont 2021.10.17 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

molka 2021.10.16 15:00 - Megtaláltam
Egy újabb 20-as túra a barátokkal. Teljesen új arcát ismertem meg a Velencei-hegységnek. Köszönöm!

E4C62B05-295B-460C-B39E-D837C60D1DBA4B89D91A-8C9C-425E-87FB-D3620981B1B0
B8B5A6FA-0708-4610-AF63-BE3DDE911A56DF3A6820-E4CA-4DF0-B365-FC050C48EC0D
D12E6ACC-F230-4A61-A6A6-CDE527A98B67659017B4-26C7-4B8D-9156-07A5DB932DF1
B019A8E9-7986-4F17-9A61-30306926C3181BFCF168-9457-46DD-8943-27ED9B444CA2
kectam 2021.10.16 15:00 - Megtaláltam
Egy újabb "20-as" láda megkeresésére indultunk, Anita, Bea, kópé1993, LionDaddy, Molka és pliptai társaságában. A pontok rendben vannak, a négyes ponton a templomnál a korlátra tettük át a kódot, a láda rendben van.
Köszönjük a lehetőséget.

20211016-10552820211016-111439-1
20211016-11210920211016-120510
20211016-12410420211016-130013
20211016-13182720211016-131931
20211016-13363620211016-133924
20211016-13415720211016-141752
20211016-14214120211016-150355
kópé1993 2021.10.16 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

pliptai 2021.10.16 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

LionDaddy 2021.10.16 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Mai túránkat Anita, Bea és kectam, molka, kópé1993 és pliptai társaságában a GC20SI bejárására szerveztük. Természetesen az útba eső ládákat sem hagyhattuk ki, így azokkal együtt ez lett a mai 5. találatunk.
Mivel két autóval voltunk, adta magát, hogy kicsit egyszerűsítsünk az életünkön. Az egyik autót a sukorói Mandula cukrászdánál hagytuk, a másikat pedig Pákozdon, az Oázis sörözőnél. Onnan indítottuk a túrát és Sukoró után a végét leautóztuk az 5. pontig. Így belefért még egy cappuccino és a GCZKAS is hazafelé.

Reggel, a GCXX07 ládánál még ránk ijesztett az eső, de szerencsére a pákozdi túra indulásra már elállt, később pedig remek napsütéses időnk lett és egy igazán jó túrát tettünk a Velencei-hegységben.
Számtalan kisebb-nagyobb sziklacsoportnál, ingókőnél jártunk. Kaptattunk le és fel szurdokokban és mezőkön át. A végén pedig megnéztük Sukoró nevezetességeit is.

Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.7.14]

Mr Zerge 2021.10.16 14:25 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Vincenzo65 2021.10.09 14:25 - Megtaláltam
Kicsit ráraktam a környékbeli pontokat is. Bence-hegy nekem most nem fért időben bele. Jó lett volna, ha "belekényszerítesz. A második pont kissé bizonytalan. Szerintem letört a tuskóból egy darab. Visszaillesztettem. A plusszokkal így szolid harmincas lett. Én már elkezdtem a felkészülést GC30.. ládákra.

ésKata 2021.10.09 11:15 - Megtaláltam
Velencei-hegység északi részén kirándulva lett meg.

Zergi 2021.10.09 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.61
Fogtam!
A terepes részt, kb. 12 km-t letekertük, a többit-kocsival-gyalog.
Köszönöm, hogy újra elhoztál ide, megint csak élveztem a terep és a kultúrtáj szépségeit!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-1
-2-3
-4-5
-6-7
-8-9
-10-11
fiser 2021.10.03 19:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.42
-

vasanitsl 2021.10.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Klassz volt úgy egészében!!!

petheovacka 2021.10.02 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Laza kis bringás kör mentén megtalálva. Kösszi a rejtést! Igazi griffs minőség, remek kis útvonalon, MASSZÍV meglepetéssel a végén! Gratulálok a remek multihoz!

johnnycache 2021.10.02 15:55 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt! :-)

mura 2021.10.02 14:32 - Megtaláltam
Ez volt a 6. gyalogosan végigjárt jubileumi kirándulós multim. Az erdei részek meg az ingókövek nagyon tetszettek, a bicikliutakon az aszfaltkoptatás nagyon nem... Minden jelszóhordozó könnyen megkerült, de hogy ezek közül melyik volt az eredeti és melyik az alternatív, azt nem tudom. A 4. pontnál a QR-kódos műanyag lapocskát a pad mögött a fűben heverve találtam, igyekeztem visszatenni a pad aljára, de nam nagyon akart ottmaradni. Nagy köszönet a rejtésekért és persze boldog születésnapot geocaching.hu!

zoltot 2021.09.26 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
=================================
Bringával Székesfehérvárról Székesfehérvárra, egy 50 km-es kör alatt, Csesa76 társaságában.
Az ajánlott útról néha-néha letértünk más ládákért, azonban így is élmény volt a tekerés és a keresés.
griffs most is hoztad a színvonalat!
Ja, és a végláda keresése közben a kápolna irányából egy család érkezett futva! Edzettek! :-D
A rejtek rendben.
TFTC!

IMG_20210926_121655IMG_20210926_151019
Csesa76 2021.09.26 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Kiaribua 2021.09.26 14:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Az első és negyedilk pontnál alternatív jelszóval.

OsiOsi 2021.09.25 15:59 - Megtaláltam
Nem volt rövid és elég meleg is volt. Köazi

Aniko & Gyuri 2021.09.24 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Kerékpárral, nagyon korai kezdéssel, igazán élveztük ezt a túrát! Minden pontot könnyen megtaláltunk, gyönyörű helyen bringáztunk, csodás volt, ide még többször vissza kell jönni! [Geoládák v3.12.1]

vakond87 2021.09.21 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Gc20 túrázós ládák 4/20. A Rent a Cruiser Bike Velencéből béreltem kerékpárt, hogy megkereshessem a születésnapi túrázós ládát. Az első két pontot még délelőtt megkerestem gyalogosan. A 3-4-5 pontok vártak rám délután. Az összes pont rendben a helyén. Köszönöm a rejtést!

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

IMG_20210921_110123IMG_20210921_154936
IMG_20210921_163611IMG_20210921_162352
IMG_20210921_161857IMG_20210921_161952

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (88 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]