geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4723. Rezi szurdoktúra (és Sziklahíd) (GCARCH)
25 (1-20) > >>

Dolomit sziklahíd (Ángyán Krisztián képe)

Dolomit sziklahíd (Ángyán Krisztián képe)

A sziklahíd formációja

A sziklahíd formációja

Gímpáfrányok minden mennyiségben

Gímpáfrányok minden mennyiségben

Kocor-gödör

Kocor-gödör

Lovaskatona 3 sz. barlangja

Lovaskatona 3 sz. barlangja

A barlang első terme

A barlang első terme

Változatos terep

Változatos terep

A patakmederben kell haladnunk

A patakmederben kell haladnunk

Kocor-patak völgye

Kocor-patak völgye

Magyarország egyetlen dolomit sziklahídja

Magyarország egyetlen dolomit sziklahídja

Kanyarulat

Kanyarulat

Közel a láda

Közel a láda

A rejtek is látható

A rejtek is látható

A Mohosi-árok és a Kocor-patak összefonódása

A Mohosi-árok és a Kocor-patak összefonódása

Mohosi-árok

Mohosi-árok

4-es nehézségű terep

4-es nehézségű terep

Kocor-patak a Mohosi-árok felett

Kocor-patak a Mohosi-árok felett

A sziklahíd alatti nehezen járható szakasz

A sziklahíd alatti nehezen járható szakasz

Lovaskatona

Lovaskatona

Szurdok

Szurdok
25 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 46° 50,185'
Hosszúság E 17° 12,464'
Magasság: 182 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.12.26 14:30
Megjelenés időpontja: 2021.01.01 05:00
Utolsó lényeges változás: 2021.01.01 05:00
Utolsó változás: 2021.03.30 21:05
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Hörcsög
Felhasználó: Hörcsög
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1200 m
Megtalálások száma: 37
Megtalálások gyakorisága: 2.5 megtalálás hetente


Rejtés

A 16x11x6 cm-es, 680 ml-es átlátszó konyhai műanyag doboz a Lovaskatona impozáns sziklaformációjával szemben azzal ellentétes oldalon a patak jobb oldalán, a pataknál magasabb térszínen lévő azzal párhuzamos fatörzsben bújik meg! Kérlek, gondosan takard vissza a ládát!


A ládába TravelBug NEM helyezhető.


Köszönöm Gyombinak hogy felhívta a figyelmem - a rejtési ötletek oldalon/térképen - a látnivalóra!

Megközelítés és parkolás

Keszthely irányából a Betyársíroknál GCBEVI letérve az országútról, keskeny aszfaltos úton közelíthető meg az ajánlott parkoló az OKT mentén  N 46° 49,845' E 17° 12,006' 151 m [GCARCH+parkoló]

Figyelem! A szurdokhoz nem vezet ösvény és a szurdokban sincs kiépített út, hol a mederben, hol pedig a patak valamely partján kell haladnunk. Sok a bedőlt fa is. Hosszú nadrág, túrabakancs és túrabot erősen ajánlott! Csak nappal vágjatok neki a túrának! A terep nehézsége (3,5) csak a Kocor-patak-szurdokára vonatkozik! Ha a Sziklahidat is meg szeretnéd tekinteni, akkor készülj fel, mert a Mohosi-árok nehézségi fokozata helyenként 4-es, időjárástól függően néha járhatatlan!

Ajánlott útvonal

Autónkat hátrahagyva indulunk tovább az aszfaltos úton a kék sáv Kék sáv jelzésen. Körülbelül 70 méter megtétele után az OKT Kék sáv jelzése elválik  N 46° 49,874' E 17° 12,030' 151 m [GCARCH+1leágazás] az úttól, ezt tábla is jelzi. Egyenesen tovább haladva magánterületre tévednénk! Jobbra vesszük az irányt és még könnyű terepen haladunk kacskaringózva felfelé az ösvényen. Nagyjából a megadott ponton  N 46° 49,908' E 17° 12,141' 169 m [GCARCH+2leágazás] letérünk bal kéz felé az erdei útról és a szintvonalat követve, vagy kissé lefelé tartva közelítünk a patakhoz. A Kocor-patakot elérve kezdetben maradjunk a bal partján és folytassuk az utunkat a folyásiránnyal szemben felfelé. Innentől szabadon választott a járás, csak végig felfelé haladjunk a patakmederben, a szurdok oldalába kikapaszkodni felesleges!

Mindenképpen ajánlatos a láda megkeresését követően folytatnunk a túrát és felfedezni a Kocor-patak szurdokának felső szakaszát és ha kellő elszántságot érzünk magunkban, akkor a Mohosi-árokot is, annál is inkább mert itt található az ország egyetlen dolomit sziklahídja!

Rezi szurdok

A Cartographia térképén Kocor-gödörnek nevezik, de szerintem a Kocor-patak-völgye, vagy Kocor-patak-szurdoka, esetleg Rezi-szurdok sokkal romantikusabban hangzik. Egy kis gyöngyszeme a Keszthelyi-hegységnek. Sehol sem láttam még ekkora mennyiségben előforduló gímpáfrányt az országban, főleg ilyen kis területen. A szurdokot kialakító és még napjainkban is formáló patak Rezi község belterületéhez tartozó un. Suttonban ered. A patak által kialakított mederben DNy - i irányban a Rezi fennsík egyik nagy csapadékvíz elvezető rendszere alakult ki. A patakmederben szurdokszerű képződmények kerültek felszínre (dolomitszikla kibúvások - helyenként kisebb vízeséseket is képezve, Lovaskatona, Kőhíd). A Kocor-patak és mellékágai az erősen repedezett triász korú dolomitra települő, agyagos - homokos, részben szenes pannon - korú rétegeket tár fel, melyekben nagy mennyiségben vasszulfidos gumók fordulnak elő, valamint a patakban még ma is fellelhető a víz által kimosott kalkopirit "szegények aranya". A patakmederben Rezi Zöldmező Mezőgazdasági Termelőszövetkezet idejében lapos homokkő bányászat folyt az 1980 -as évekig. A patak vize a szurdokvölgy végén elnyelődik, amely valószínűsíthető, hogy a Hévízi medence karsztvíz rendszeréhez csatlakozik. A "civilizáció" itt is kifejti káros hatását, mivel három oldalról is lakott területekkel határolt sajnos helyenként találkozhatsz hulladékkal is, amit maga a Kocor-patak és oldalfolyása is magával sodorhatott.

Gímpáfrány

A hazai páfrányok között mindössze egyetlen faj van, melynek levéllemeze osztatlan. Levelének alakja állítólag a gímszarvas nyelvére emlékeztet, innen kapta magyar elnevezéseit: gímnyelv, gímpáfrány, és tudományos nevét: Phyllitis scolopendrium. Az egész világon elterjedt növény. Hazánkban elsősorban a középhegységek mészkő szurdokerdeinek jellemző faja, de a sziklaerdők és bükkösök aljnövényzetében is előfordul. Az Alföldön és alacsonyabb dombvidékeinken igazi kuriózumnak számít, itt néha kövezett falú öreg kutakban telepszik meg. A gímpáfrány jellegzetes levelei fotóról is azonosíthatóak. Középhegységi termőhelyein talán egyszerűbben és veszélytelenebbül is fényképezhetjük. A Kárpátokban 1700 méteres tengerszint feletti magasságig fordul elő. Dekoratív, fényes és örökzöld leveleit régen koszorúkötéshez használták, ma már védett növény. A nemzetségnek 8 faja ismert, melyek Európában, Kelet-Ázsiában és Amerika trópusi területein élnek.

Látnivalók a szurdokban

Lovaskatona 3.sz. barlangja  N 46° 50,148' E 17° 12,388' 175 m [GCARCH+1barlang]

14 méter hosszú hévizes eredetű barlang. Első tágasabb terméből egy szűkebb járat indul. Ottjártamkor egy denevér telelt benn, éppen ezért semmiképpen ne másszunk be, ne zavarjuk, hiszen neki ez az életébe kerülhet! Barlangkataszteri száma: 4440-28.

Lovaskatona 1.sz. barlangja

5 méter hosszú, szintén hévizes eredetű barlang. Barlangkataszteri száma: 4440-25. A szurdokban további három kisebb barlang található még elszórtan a völgytalpon és magasan a völgyoldalban.

Hazánkban valamennyi barlang ex-lege védett. Ezt azt jelenti, hogy megismerésének pillanatától kezdve óvja a törvény hatalma, és nem szükséges külön védetté nyilvánítási eljárás. Az egyszerű védettségen túl a jelentősebb barlangok megkülönböztetetten védett, a legkülönlegesebbek és legféltettebbek pedig fokozottan védett címet is kaphatnak.

Lovaskatona szikla  N 46° 50,181' E 17° 12,469' 181 m [GCARCH+1szikla]

Impozáns 10-15 méter magas szikla, a szurdok legmarkánsabb látnivalója, szinte minden irányból függőleges az oldalfala, nagyon hasonlít a formája a cukorsüvegre.

Sziklahíd  N 46° 50,225' E 17° 12,646' 212 m [GCARCH+2szikla]

A Mohosi-árokban található nehezen megközelíthető helyen. Távolabbról szemlélve először fel sem tűnik a sziklahíd, beleolvad a befoglaló sziklafalba. Csak megközelítve fedi fel magát. Magyarországon ez az egyetlen dolomit kőzetben kialakult természetes sziklahíd. Méretében természetesen nem veszi fel a versenyt sem az amerikai társaival, sem pedig a cseh kőhíddal, mely Európa legnagyobb ilyen látnivalója.

Rezi

Rezi első említése 1236-ból való. Ekkor királyi szolgák lakták a települést. A helység legjelentősebb épülete, a vár később épült. A forrásokban legkorábban 1335-ben fordul elő mint királyi vár. Az 1370-es évek során a Laczfiak kezére szállt a vár, ám hűtlenségük miatt a király elkobozta a tulajdont. 1427-ben Zsigmond király a gersei Pethőknek adományozta, ezúttal a településsel együtt. A 16. században a települést sok csapás érte. 1538-ban a veszprémi érsek familiárisai fosztották ki. 1555-től a törökök birtokolták a települést, amelyet többször is leromboltak, ám pusztán nem maradt. A vár eközben védelmi funkciókat látott el, annak ellenére, hogy nem számított végvárnak. Így lényegében csak a katonák hatalmaskodásai ismertek a környék lakói felett. Végül 1586-ban a elrendelték a vár lebontását egyrészt a lakosok érdekében, másrészt félve, hogy a törökök kezére kerül. A törökök kiűzése után hamar a Pethő család egyedüli földesúrrá vált a településen. A 18. században rövid időre az Esterházy család kezére szállt a birtok, ám a század közepétől a Festeticsek jobbágytelepülése lett Rezi egészen 1945-ig. Ez egyben a falu életének fellendülését is jelentette, lakosságszáma nagyban nőtt, azonban a 20. század közepéig nagyrészt mezőgazdasági település maradt Keszthely szolgálatában. Az 1950-es években kiépült a település infrastruktúrája. Az 1960-as években a század elejétől jellemző kőipar nagyban meglódult, a kőfaragó iparosok termékei országszerte híressé váltak. Az 1980-as évek során azonban az iparág lehanyatlott, 1988-ban megszűnt a helyi kőbánya is. Az 1990-es évek végén, egy csendes időszak után, a település ismét fejlődésnek indult. Ezúttal az idegenforgalom vált Rezi elsődleges profiljává, amelyben fontos szerepet játszik egyrészt Keszthely és Hévíz közelsége, másrészt kedvező adottságai a falusi turizmus számára, végül a település komoly borkultúrája. Mellyel a GCROSZ geoláda foglalkozik.

Keszthelyi-hegység

A Keszthelyi-fennsík a Dunántúlon található, a Dunántúli-középhegység elkülönült nyugati kistája. A fennsíkot egyik oldalról a Balaton, másik oldalról a Gyöngyös-patak, a Várvölgyi-medence és a Tapolcai-medence veszi körül. A Keszthelyi-fennsík területe kb. 350 négyzetkilométer. Két fő vonulata van: a Keszthely-Rezi vonulat és a Vállus-Vonyarcvashegy vonulat. Ez utóbbiban található a fennsík legmagasabb csúcsa, a Köves-tető (444 m). A másik vonulatban a Rezi-tető (431 m) a legmagasabb, de a Rezi vár magaslatához kapcsolódó Meleg-hegy is 425 m-es. A Keszthelyi-fennsík hegyei főleg mészkőből, dolomitból, kihűlt bazaltlávából és a Pannon-tenger egykori üledékeiből állnak. A triász időszakban, mintegy 180 millió éve tenger borította ezt a területet. Az ebben élő alacsonyrendű állatok mészvázából több ezer méter vastag dolomit-mészkő lerakódás keletkezett. A mai felszíni kőzetek és talajok kialakulásában a Pannon-tenger is meghatározó szerepet játszott, amely fokozatosan édesvizűvé vált, és a miocén kor végére, mintegy 10 millió éve feltöltődött. A pliocén kor végén, mintegy 5 millió éve a kéregmozgások következtében a fennsík területe is kiemelkedett: ekkor jött létre a magyar középhegységi rendszer, amelynek legnyugatibb láncszeme a Keszthelyi-fennsík. A kéregmozgások vulkáni tevékenységgel is jártak, ennek következménye például a Kovácsi-hegy és a Tátika létrejötte Zalaszántó közelében. A pleisztocén korban alakult ki a Keszthelyi-fennsík mai, rögökre töredezett tönkfelszíne, és akkor keletkezett a területen is több helyen előforduló lösz. A Keszthelyi-fennsíkra a dolomit a jellemző. Dolomittömege változatos mikroreliefjével tűnik ki, ahol kipreparált dolomit kőoszlopok és látványos természetes kőzetfeltárások is megtalálhatók. A változatos karsztjelenségeket (barlangok, víznyelők, töbrök) mutató terjedelmes hátakat helyenként vad szurdokvölgyek választják el. A Kovácsi-hegy és a Tátika a Keszthelyi-fennsík bazaltvidéke. Tanúhegyek, bazaltplatók, sokszög alakú bazaltoszlopok, 10 m-nél is magasabb falak díszítik a tájat. Ritka jelenségnek számítanak és ezért érdekes látnivalók a Bazaltfolyosó (Kovácsi-hegy) és az álkarsztos jelenségként számontartott bazaltdolinák, melyek mélyedéseiben apró tavacskák húzódnak meg. Legnagyobb barlangja a Csodabogyós-barlang, mely jelenleg (2020) 6150 méter hosszú és 144 méter mély.

Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánok! :)

Gratulálok a P1 találathoz targonczas-nak!
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (19 db): környezet: 4.78 rejtés: 4.67 web: 4.75 átlag: 4.73

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


pstrx 2021.04.10 16:00 - Megtaláltam
Kösz a rejtést!
Jól járható jelenleg a szurdok, jórészt száraz.
[Geoládák v3.10.1]

N.Zs. 2021.04.10 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Nem találok szavakat. Parádés helyszín! Ez egy igazi "GC nélkül soha" helyszín. A Gyöngyösi csárdában már ebédeltünk, a kéken már voltunk és nem is gondoltuk, hogy itt lapul a környéken egy szurdok is....
Tovább mentünk a Mohosi-árokban a sziklahíd felé, amíg önerőből felküzdöttem magam, addig mentünk. Az utolsó függőleges falat már nem vállaltam be. A vastag levélborítás miatt nem látni, hogy hova lépünk. Egy lukat találtam is...
Az elágazáshoz érve elcsábultunk és a másik ágat is megnéztük. Ott is találtunk 1- 2 látványos részt. Nagyon izgalmas, ingez-gazdag eldugott hely. Egyetlen negatívum, a rengeteg szemét, amit a víz innen-onnan besodor a szurdokba. Elképesztő.

A láda leírást olvasva kicsit feljebb vitt a "sziklaformációjával szemben ..., nála magasabb térszínen" leírás, és felmásztunk 1-2 jónak tűnő rejtekhez. Végül egyszer csak ráláttam a dobozra, de így legalább láttuk szemmagasságból a sziklát és egy légi felvételt tudtam csinálni a szurdokról.
Egy túrabot gumi végződét találtunk ládakeresés közben fent. Elhoztam, hátha lesz gazdája.

a barlang felé tartvalégifelvétel
továbbiakizgalmas
rumlisakadályokkal teli
a sziklahíd bevezetőjeoadértem...
ez meseszépIMG_4084
IMG_4090IMG_4096
IMG_4097IMG_4099
IMG_4104IMG_4105
Rezi szittyák 2021.04.05 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

vanek01 2021.04.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Közel negyven éve a környéken élek, de még nem hallottam erről a szurdokról. Érdemes volt felsétálni a Gyöngyösi csárda felől a szép tavaszi időben. A patakmeder alul teljesen száraz volt, csak a felső szakaszon csordogált benne víz.

lypapp 2021.04.01 10:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést Hörcsögnek! Remek kaland volt, nagyobbik fiammal és Monty kutyánkkal. Felmentünk a sziklahídig. A patak az alsó szakaszon teljesen kiszáradt, csak feljebb jelent meg a víz.

Papp család (lypapp) [Geoládák v3.9.6]

gyalogk 2021.03.30 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Atmosz&Zozmosz 2021.03.15 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Nagyon szép túra volt! Az elején egy picit kavarogtunk, de meglett a patakmeder, utána már abban haladtunk. Most csak kevés víz volt a patakban, az is inkább a felsőbb szakaszokon. A ládika kissé nehezen adta magát, de végül megtaláltuk. A helyet nem ismertük korábban, köszönjük, hogy megmutattad, és köszönjük a rejtést is!

Hetyetye 2021.03.13 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megvan!

Hetyilla 2021.03.13 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megvan!

Mákos 2021.03.13 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megvan!

zöldek 2021.03.06 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

petheovacka 2021.02.28 12:00 - Megtaláltam
Harangszavas találat Szabinával a hóvirággal telt patakmederben, Csipet-csapat után, de még a tavaszt megelőzve! Jertek el és lássátok e remek szurdokot. A temetett sziklaív csalódás volt, a szeméttel karöltve. CITO-t ide!

ArNick 2021.02.28 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.6.7]

csipet_csapat 2021.02.28 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
5* ! Megjelenése óta halogattuk...kicsit féltünk a tereptől. A múltkor Hörcsöggel összefutva rühellettük is a dolgot.
Viszont jó alkalmat választottunk, szép idő, alacsony vízállás, hóvirágtenger a partoldalban :)
A Sziklahidat is megnéztük, (Gézát le sem lehetett volna beszélni), de meg nem másztuk. (ez már rajtam múlott :) )Kicsit visszafele jöttünk, aztán felmásztunk a kékre ( hajszálereink tágultak rendesen :) )
Az egyetlen bánatunk az volt, h kb, amikor elértük a kéket, akkor jött az üzenet, h Szabina és Gábor éppen logolnak. Kb 10 percen múlt, h nem találkoztunk :(
Kedves Hörcsög! Köszönjük ezt a nagyszerű kirándulást!

DSC01517DSC01520
DSC01531DSC01551
DSC01567IMG_20210228_103522
IMG_20210228_103539IMG_20210228_104828
IMG_20210228_110256IMG_20210228_111605
IMG_20210228_112028IMG_20210228_122405
DSC01576IMG_20210228_113735
kupec 2021.02.25 13:29 - Megtaláltam
Én fentről érkeztem a K-ről, gyakorlatilag belefúródtam az árokba. Éppen a Lovas-sziklánál értem el a helyszínt, na onnan leszánkázni a saras-avaros vadösvényen nem volt gyerekjáték, viszont jó gyors. Kicsit időztem az árok mélyén, fotózgattam, aztán kimászva a peremre, áttraverzáltam a kőhídhoz.
[g:hu+ 2.5.10]

16142716981101614271698123
laszloistvan 2021.02.21 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

Meglepetések hazai pályán c. sorozatunk újabb kiváló darabja. A Gyöngyösi Csárda felől, alulról mentem végig a mederben - a víz pont annyi volt, hogy a köveken csörgedező látványa már szép legyen a tavaszias délutánon, de a cipő még száraz maradjon. Káprázatos magasságok, mélységek, formák - ide a családot is elhozom egyszer.
Innen még tovább mentem Zalaszántó felé a Tátikára az ottani ládámat karbantartani - oda is sokakat kicsalogatott a téli karanténos bezártságból a hóvirágos februári tavasz.

V_Gabor 2021.02.20 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.48
Szuper hely, most hóvirág tenger borítja a patak két oldalát egy részen.
A láda könnyen előkerült, a napsütésben igen hangulatos volt a hol fagyott, hol boldogan csörgedező mederben haladni.
Természetesen tovább haladtam és megkerestem a sziklahidat is. Az utolsó 10-20 méteren van két elég emberes lépcső. Itt keresni kellett a 3 biztos pontot (sáros bakancsban is megoldottam), hogy fel tudjak mászni rajtuk.

Innen kimásztam és vissza a kék sávot követve ereszkedtem le.

Kár, hogy az 1. sz. barlanghoz nincs coord megadva.
Ezen a ponton találtam egy egész jól követhető ösvény kezdetét, ami a leírás szerint elvezet a patakmederhez: N46 49,913 E17 12,177

Köszönöm!
[g:hu+ 2.5.10]

2021-02-20 14.32.09R2021-02-20 14.45.55R
2021-02-20 14.46.35R2021-02-20 14.48.09R
2021-02-20 14.52.56R2021-02-20 14.54.15R
2021-02-20 14.57.52R2021-02-20 14.58.51R
2021-02-20 15.05.52R2021-02-20 15.08.52R
2021-02-20 15.08.56R2021-02-20 15.10.24R
2021-02-20 15.13.23R2021-02-20 15.13.50R
2021-02-20 15.17.30R2021-02-20 15.29.07R
mozgo 2021.02.19 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

bazskas 2021.02.19 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

KJ & GM 2021.02.18 09:50 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget! Évfordulós kesselés - 15 év - 2650 láda.Fagyott talaj, alacsony vízállás, ideális időjárás!

J14_0684J14_0686
J14_0692J14_0695
J14_0697J14_0698
J14_0702J14_0707
J14_0715 
Photographer 2021.02.14 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.75
Valentin napi ládázásunk első pontja volt a nemrégiben kihelyezett Rezi szurdok ládája. Az ajánlott parkolóban tettük le az autót, innen indultunk kezdetben a kék jelzésen, majd az említett pontban rácsatlakoztunk a patak mederhez, amiben aztán vezetett az utunk. Helyenként valóban komoly volt a terep, de mivel be volt fagyva, egy kicsit megkönnyítette számunkra a haladást. Barlangot sajnos ebből a pontból nem láttuk, céltudatosan a lovaskatona sziklához és a ládához mentünk. A leírás kicsit megtévesztő, illetve a Navitel is a patak ezen oldalához mutatta a ládát. Közel másfél órás keresgélés, fel-alá mászás a fagyott, havas meredek oldalban, de sajnos nem lett meg a láda. Köszönjük a rejtő telefonos segítségét!

U.i.: Aki nem szeretne annyit bolyongani a mederben, illetve a helyenként eléggé kihívó terepen, az az alábbi ponton tud parkolni: N46.834757 E17.208215 Innen vezet egy út a gerincen, majd merőlegesen le kell ereszkedni a szoborhoz. Közelebb van, igaz kevesebbet lehet látni a szurdokból.

IMG_20210214_110354IMG_20210214_110727
IMG_20210214_121831IMG_20210214_121834
Screenshot_20210214_121341_com.navitel 
zalajaro 2021.02.05 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Aki keres, az talál! :)
Hörcsögtől megszokott, igényes ládaoldal és érdekes helyszín.
A rejtés is időtálló, csak rejtse vissza mindenki rendesen!

Cseber 2021.01.30 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Nyúlék89 2021.01.24 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! :) Számomra elég kemény túra volt így sárban (meg amúgyis :) ) de a megadott parkolohelytől végülis sikerült megközelíteni. Örülök hogy itt is jártunk. köszi a munkádat!

tabletta 2021.01.23 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (37 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]