geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4553. Véradás (GCelet)
Vérellátó
Vérellátó
Bejátattól balra a nyitvatartási idő
Bejátattól balra a nyitvatartási idő
Itt kell jelentkezned
Itt kell jelentkezned
Váróterem
Váróterem
Kényelmesek az ágyak
Kényelmesek az ágyak
Tőle lehet elkérni a ládát
Tőle lehet elkérni a ládát
Értékmegörző szekrények
Értékmegörző szekrények
Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok
Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok
A rejtő is ad vért természetesen
A rejtő is ad vért természetesen

Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 150 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.05.22 10:00
Megjelenés időpontja: 2019.05.22 09:44
Utolsó lényeges változás: 2019.05.22 09:44
Utolsó változás: 2019.06.26 12:18
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Mizo6869
Felhasználó: Mizo6869
Nehézség / Terep: 5.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 0 m
Megtalálások száma: 75 + 3 sikertelen + 4 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 1.9 megtalálás hetente


Röviden

Ennek a ládának a megszerzéséhez tényleg a véredet kell adnod, de bárhol adhatsz vért.
Állandó véradó helyek Magyarországon

Amennyiben nem a Karolina úti vérellátóba mész, úgy kérj meg egy nővérkét, hogy készítsen rólad fényképet amikor vért adsz, és írd le hol voltál. Logolj be egy jelszó nélküli megtalálást, és én jóváfogom hagyni. Csak akkor jár pont, ha adtál vért. Személyit, lakcímkártyát, taj kártyát feltétlen vigyél magaddal!

A LEHETŐSÉG MINDENKI SZÁMÁRA NYITOTT, ÍGY AKI NEM ADHAT VÉRT AZ VIGYEN EL MAGA HELYETT VALAKIT.

Azt hiszem, senkinek nem kell hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos a véradás.
Véradás után kérd el a ládát (15 x 10 x 6 cm-es doboz) a recepción.

Megközelítés

Budapest, Karolina úti vérellátó intézetében. A környéken a parkolás ingyenes.

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Leírás

A véradás története

A vért a 20. század eleje óta használják mikor is a különböző vércsoportok meghatározásának köszönhetően a donort és a beteget elfogadható biztonsággal lehetett párosítani.

Azóta már a gyógyítás nélkülözhetetlen kellékévé vált. A nagyobb műtéteknél, bizonyos életmentő kezeléseknél és a gyógyszerek gyártásánál is nagy szerepet játszik.

A művér kialakítására számos kísérlet volt, melyek jórészt elbuktak. Amerikában sikerült kifejleszteni egy a vörösvérsejt szükségletű betegek kezelésénél az Oxyglobin névre hallgató, marhák véréből előállított vérpótló szert. A felhasználható művérnek az emberi vér minden tulajdonságának meg kell felelni,minden szövettel és vércsoporttal kompatibilisnek kellene lennie.

Hazánkban úgy mint más európai országokban nem használják ezt a készítményt, így csak az önkéntes véradókra számíthatnak a vérre szoruló betegek.

Az 1960-as évek óta alkalmazott egyszer használatos vérvételi eszközök biztosan veszélytelenek, sem AIDS-t, sem más fertőzést nem okozhatnak.

A véradás önzetlen segítségnyújtás másoknak, olyan gesztus, amely mindenképpen megbecsülést érdemel(ne)!

Miért van szükség véradókra?

· mert a vér semmivel sem pótolható
· mert évente 400 ezer vérre, vérkészítményre szoruló beteg van
· mert a vörösvérsejt-koncentrátum legfeljebb 35* napig tárolható
· mert a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátást a véradók biztosítják
· mert a 4 millió lehetséges véradóból csupán 250 ezer rendszeres donor van

A vér tárolása.

Vörösvérsejt-készítmények és teljes vér (amennyiben teljes vér formájában kerül transzfúzióra) +2 és +6 °C között tárolva, 28-49 nap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében.
Trombocitakészítmények +20 és +24 °C között tárolva, 5 nap; bakteriális fertőzés vizsgálata, illetve a bakteriális fertőzést csökkentő eljárás alkalmazása esetén 7 napig tárolható.
Granulocita +20 és +24 °C között tárolva, 24 óra
Vörösvérsejt legfeljebb 30 évig tárolhatók az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Trombocita legfeljebb 24 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Plazma és krioprecipitátum legfeljebb 36 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében. 7. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

AB0 - vércsoportrendszer

Az orvostudomány többféle vércsoportrendszert ismer, különösen nagy jelentősége azonban a Karl Landsteiner nevéhez fűződő AB0- és az Rh-rendszernek van. A, B, AB és 0-s vércsoportokat különböztethetünk meg.

A vércsoport tulajdonságai az érett, sejtmag nélküli vörösvérsejtek felületén lévő antigéneken alapulnak; a több száz ismert antigén közül vérátömlesztés szempontjából mindössze kettő jelentős: az alfa (A) és a béta (B) jelű. Az A-vércsoport azt jelzi, hogy a vörösvérsejten A-antigén van, a vérplazmában viszont béta-antitestek vannak. B vércsoportnál ennek épp a fordítottja igaz, míg az AB-típusnál mindkét antigén megtalálható, a 0-s vércsoportúaknak viszont semmilyen antigénjük nincs.

Azonos típusú antitestek és antigének találkozásakor (pl. ha a B-vércsoport béta-antigénje találkozik az A-vércsoport béta-antitestjeivel), a reakció nyomán a vörösvértestek kicsapódnak, összecsomósodnak, agglutinálódnak. Így, ha valakinek a sajátjától eltérő vércsoportú vért adnak, akkor pár percen belül akár halálos kimenetelű reakció is felléphet a kétféle vér találkozása nyomán. Ezért a rászorulóknak legideálisabb, ha csoport azonos vért kapnak, de más lehetőség is van, a lényeg, hogy ne olyan vért kapjon, amelynek antitestjei megtalálhatók az ő vérében. Így A-s és B-s vércsoport nem keveredhet, az AB vércsoportú ember azonban elvileg bárkitől kaphat vért, hiszen nincsenek antitestjei. A 0-s vércsoportúak vészhelyzet esetén bárkinek adhatnak vért, mert nem létező antigénjeik nem váltanak ki védekező reakciót a befogadó vérplazmában, ők viszont csak 0-s vércsoportú vért kaphatnak. A helyzetet bonyolítja még az Rh-faktor is amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Rh rendszer

Az RhD antigént a már említett Karl Landsteiner és Alexander S. Wiener fedezte fel 1937-ben, és rhesus majmok vérében mutatták ki először, innen az Rh jelölés. Az ember vérében ez az antigén vagy jelen van (Rh+), vagy nincs (Rh-). Az Rh+ domináns mendeli tulajdonság, azaz valaki csak úgy lehet Rh-, ha mindkét szülőtől olyan gént örököl (ettől még persze mindkét szülő lehet Rh+, ha heterozigóták). Az Rh- vérben természetes körülmények között nincsenek jelen antitestek, így a legtöbb esetben a véradásnál nem kell figyelembe venni ezt a vércsoportot. Rh- donorok vérét azonban antitest-vizsgálatnak kell alávetni. Figyelembe kell venni, hogy ha Rh- ember kap Rh+ vért, akkor az antitestek kialakulhatnak. Ezért olyan Rh- nőnek, aki még teherbe eshet, nem szabad Rh+ vért adni, mert ez egy Rh+ magzat esetében problémát okozhat, ugyanis az antitestek a méhlepényen keresztül a magzat vérébe jutnak, és megtámadják a magzat vörösvértestjeit. Ugyanez az állapot előállhat akkor is, ha az Rh- anya és az Rh+ magzat vére keveredik. Ebben az esetben anti-D antitestek termelődnek az anyában, melyek vagy a szülés során (amikor az anya és a magzat vére keveredhet), vagy a következő magzat hordásakor okoz betegséget, amit hydrops foetalisnak neveznek.

Ki lehet véradó?

Véradó bárki lehet, aki egészségesnek érzi magát ...
· elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65.* életévét
· testsúlya meghaladja az 50 kg-ot
· nem vérzékeny
· nem ájulékony
· nem szoptató anyuka
· akinél van társadalombiztosítási (TAJ) és lakcímkártyája illetve fényképes igazolvány (pl.: útlevél, személyigazolvány, jogosítvány, diákigazolvány)
* 65 évnél idősebb az OVSZ területi szervének orvosának engedélyével.4. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

A véradás folyamata

A véradáskor mindössze 4,5 dl vért vesznek le, általában a benne levő plazmával és sejtekkel (teljes vér), de lehet csak plazmát illetve vérlemezkét is adni.

Teljes vért, nők évente 3, férfiak 5 alkalommal adhatnak. Teljes véradások között legalább 56 napnak el kell telnie. Vérlemezke, illetve plazma hetente kétszer is adható.

Készülj úgy, hogy karod könnyen szabaddá tud tenni. Egyél előtte zsírmenteset és fogyassz sok folyadékot is.

Tájékoztasd az orvost vagy az asszisztenst, ha véralvadás-csökkentő vagy egyéb gyógyszert szedsz, ha vérzékenységben szenvedsz, illetve, ha rosszul szoktál lenni a vérvétel során.

A véradásra való alkalmasságot jelenleg Magyarországon mindig orvos dönti el, a leendő véradó részletes kikérdezése - korábbi és jelenlegi betegségeiről, egészségi állapotáról -, és fizikális vizsgálata után. Az orvosi vizsgálat vérnyomásmérésből, szív - tüdő meghallgatásából, a nyaki nyirokcsomók tapintásából, a látható nyálkahártyák megtekintéséből áll. Ezt követi a vér hemoglobin (vérfesték) koncentrációjának mérése, és első véradóknál az előzetes vércsoport meghatározás. Az ujjbegyből történő mintavétel előtt 70%-os etanolos vattával alaposan lemossák a mintavétel helyét és környékét, majd az alkohol elpárolgása után steril tűvel kb. 2-3 mm mély szúrást ejtenek. A mintavételt végzők számára kötelező a steril gumikesztyű viselése. Helytelen eljárás a szükséges vérmennyiséget az ujjbegy erőteljes nyomásával, vagy masszírozásával kipréselni. Ha aránylag nagyobb vérmennyiséget kellene az ujjbegyből venni, úgy célszerű, ha a kezed előzetesen meleg vízbe mártják, és az ujjbegyed megszúrása előtt a bőrfelületet erőteljesen megdörzsölni. A mintavétel után a vérvétel helyét steril gézlappal, papírvattával le kell szorítani a vérzés leállásáig. Ha a vizsgálat során eltérést találnak, akkor időlegesen vagy véglegesen kizárják a donort a véradásból. Időleges kizárást alkalmaznak például a kívánatosnál (férfi: >135 g/l; nők: >125 g/l) alacsonyabb hemoglobinszint, nátha, torokgyulladás, herpesz esetén, kis - és nagy műtétek után, stb. Végleges kizárást jelentenek egyes fertőző megbetegedések (pl. HIV veszélyeztetettség, egyéb vérrel átvihető fertőzések kockázata), vérképzőszervi betegségek, kezeletlen magas vérnyomás betegség, súlyos asztma stb.

A vérvételhez leültetnek vagy hanyatt fektetnek. Megkérik, hogy karod lazán lógasd le. Felkarod gumiszalaggal elszorítják. Megkérhetnek, hogy néhányszor szorítsd ökölbe a kezed, esetleg karod is megütögetik kicsit. Ezek hatására vénáid megtelnek vérrel. A könyökhajlatban, vagy az alkaron megkeresik azt az ép perifériás vénát, ahonnan a vért levehetik.

A vérvétel közben, a fertőzések elkerülése érdekében, kötelező a steril gumikesztyű viselése. A mintavétel helyét előzetesen minden esetben meg kell tisztítani, és fertőtleníteni kell (erre a célra használhatók: Arugeen spray, 70%-os etanol, stb.). A bőrfelszín száradását követően végezhető el a vérvétel. A vérvétel helyét a fertőtlenítés után nem szabad kézzel, vagy egyéb nem steril eszközzel érinteni. Ideális esetben a 450ml vér levétele 5 - 10 percet vesz igénybe.

A vérvétel steril, egyszer használatos tűvel, zárt vérvételi rendszerrel történik. A vér pangását elkerülendően a leszorítást meg kell szüntetni, mihelyt a tűvel a vénába hatolnak.

A tűszúrás - egyéb tűszúrásokhoz hasonló, rendszerint enyhe - fájdalommal jár. A felkarra helyezett gumi szorítását sokan kellemetlennek érezhetik.

A mintavétel befejezése után a vénát steril gézlappal, papírvattával a vérzés elállásáig le kell szorítani (kb. 45 perc).

A véradás teljes menetén kb. 30 perc alatt túl is lehet lenni. A véradás 1959 óta önkénes és térítésmentes, azonban a véradót 500.-Ft értékben étkezési utalvány illeti meg, amelyen tetszőlegesen vásárolhat élelmiszert kb. 10.000 beváltó helyen.

A vér a levételt követően, egy steril vérvételi zsákba kerül, amely erre a célra készült, speciális anyagból és egyszer használatos, a hozzá csatlakozó vérvételi tűvel együtt. A zsákban a vér alvadását gátló és a vérsejteket tápláló oldat van, a felhasználásig megelőzve ezzel a véralvadást és a vérsejtek éhezését.

A vér vizsgálata kapcsán meghatározzák a vércsoportot, kimutatják az esetleges vírusokat: pl. a fertőző májgyulladást. Végeznek AIDS Lues szűrést, májműködést ellenőrző vizsgálatokat (GPT). Plazmát adóknál a vérfehérje mennyiségét is mérik

További vizsgálatok is készülnek arra nézve, hogy a vért kapó betegnek meg fog-e felelni a véradó vére (kompatibilitás).

A vizsgálat után elkérheted a vércsoport vizsgálati eredményét (ezt majd hordd magaddal, bármikor jól jöhet). A hemoglobin mérés és a Wassermann vizsgálat eredményét. Külön kérésre elvégezik a vizelet fehérje és cukor, valamint a vérsejtsüllyedés vizsgálatát is. Különleges esetekben szükség lehet vírus-ellenanyag vizsgálati eredményre is (ezt még véradás előtt beszéld meg a vizsgáló orvossal).

A vizsgálatok időigényesek, ezért leletet csak a véradás után egy nappal tudnak adni (kérjed postázását, vagy hétköznap délelőtt személyesen is bemehetsz érte).

Köszönöm, hogy adtál a vért és a viszontlátásra.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (26 db): környezet: 4.70 rejtés: 4.58 web: 4.80 átlag: 4.69

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 - kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


katika 2020.02.11 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

nmárti 2020.01.27 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Munkahelyi véradás, kollegiális segítséggel. Köszönöm, ha elfogadod.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.01.28 14:00]

Köszönöm !

 
icarusdes 2020.01.20 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Már sokadik véradásom. Ha már nem tudtam a Karolina út felé menni, kihasználtam hát hogy a cégünkhöz jött a véradási lehetőség.

[Geoládák v3.2.2]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.01.20 15:05]

Screenshot_20200120_142032IMG_20200120_123305
IMG_20200120_125305 
Caldera 2020.01.02 15:25 - Megtaláltam
Köszi! Salgótarjáni Területi Vérellátó [Geoládák v3.1.3]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.01.02 20:56]

IMG_20200102_152948_2IMG_20200102_175047_3
Nicky&Ati 2020.01.02 13:10 - Megtaláltam
Plazma donorként évente egy véradás kötelező, ez volt az első. Tervezem évente legalább 4 alkalommal meglátogatni valamelyik véradás helyszínét.

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Első plazma adásom 2019.07.30Első véradásom 2020.01.02
Ágica63 2020.01.02 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

jgyuri 2019.12.23 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.70
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.4]

Csirimojo 2019.12.21 13:01 - Megtaláltam
Sokadik véradás, most éppen a Grundon. Karácsony előtti plázában tipródás helyett. :D

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.21 16:17]

KarszelfiExtra ajándék: gigantikus hotdog a véradóknak
Grund Játszótér 
W05-44 2019.12.19 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Sikeres evolúcióbiológia beszámoló után összekötöttem a kellemest a hasznossal Kessersenseiem társaságában: ajándékvásárlással, gyrosozással és véradással egybekötött ládázós délutánt tudhatunk magunk mögött. A program hamarosan folytatódik, a mozijegyek ugyanis már a zsebünkben lapulnak.

Az evolúcióbiológia beszámolóra két feladat kapcsán is allélgyakoriságot és genotípus gyakoriságot számoltam az AB0 vércsoport rendszer vonatkozásában, szóval több szempontból is aktuális ma ez a láda. A véradás a Jótevők Karitatív Szervezetnél történt a következő helyszínen: 1132 Budapest, Kresz Géza utca 44.
Köszönet a rejtésért!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.19 20:33]

Csapolnak 
spanyesz 2019.12.17 18:30 - Megtaláltam
Első véradásom, amivel segítek és ládát is beszedek. Mai napon a Corvin moziban lévő véradó állomáson voltam. Köszi a "rejtést"!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.18 04:54]

IMG_20191217_181440IMG_20191217_182415
kami1 2019.12.11 08:18 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Balázs1984 2019.12.11 08:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

sinus90 2019.12.06 13:30 - Megtaláltam
Már 20 éve nem adhatok vért.
Most DFri-nek aktuális volt a következő véradása és magával ragadott engem, így meglett ez a láda Hálás köszönet Feri, hogy eszedbe jutottam!
Szép ötlet véradókat toborozni, de az nem geocaching. A véradók száma most az irányított véradókkal nő, mert minden műtétre várótól kérik, hogy kérje meg a környezetét, hogy adjanak neki vért. Ez állítólag a véradók 80 %-t adja.
Ezzel együtt köszi a rejtést!

kectam 2019.12.06 12:57 - Megtaláltam
Irányított véradások voltam, megkértem az egyik kedves nővérkét, hogy csináljon képet rólam.
Remélem tudtam segíteni egy névtelen beteg embernek.
Ez volt a 45. véradásom.
Köszönöm a lehetőséget, kérlek fogadd el a megtalálást.

[g:hu+ 2.0.14]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.06 13:12]

20191205_09270620191205_092709
csehipest 2019.12.06 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 4.07
Szerintem az elsőés utolsó alkalom is volt egyben. A cég ahol dolgozom évente kétszer tart ilyen véradási alkalmat az orvosi rendelőjében. A kezdeményezés nagyon jó, de én valami eszméletlen rosszul lettem utána. A véradás után haza lehetett menni, de nem sok kellett, hogy a buszon hazafelé elájuljak.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.08 13:57]

20191206 105125 
Dokes 2019.12.04 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

ChefBogi 2019.11.29 19:09 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.0.0]

Ancs 2019.11.29 19:00 - Megtaláltam
Az első.... Stílusosan. :D
Városban tekergés közben megálltunk a Karolina úton ChefBogival és jelentkeztünk véradásra. Korábban egyszer már rábeszéltem magam, de akkor ideiglenesen kiszűrtek. Most nem volt akadálya, így aznap az utolsók között véremet adtam a ládáért.
Más formában már számtalanszor megtettem köszönhetően csipkének, kökénynek, egyéb szúros dolgoknak, amik a ládák környékén találhatóak.
Köszi

__________________________________

Update: 2019.12.04. 08:30
Megérkezett az SMS, hogy az általam adott vér tegnap kiszállításra került a kórházba.

20191129_18214420191129_183817
received_441204626592976 
Zergi 2019.11.27 09:55 - Megtaláltam
Fogtam! - volna, de sajnos én nem adhatok vért. Így az egyik kedves túratársam segített ki a pontszerzésben! :)
Élet és halál. A véradás helyszíne a Péterfy Sándor utcai kórház volt, ahol megszülettem. És itt hunyt el tavaly édesanyám. :( A Karolina úti vérellátó volt a hely, ahol felfedezték az alapbetegségemet, így még ÉLEK!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.11.27 15:36]

IMG_4151IMG_4152
IMG_4154 
Pogánypeti 2019.11.19 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Amikor ez a sok vitát generáló láda megjelent, már akkor tudtam, hogy hamarosan újra megyek vért adni. Régebben rendszeres véradó voltam, de az utolsó két esetben a véradás közben szédülések jöttek rám, ezért a továbbiakban inkább felhagytam vele. Viszont egy láda nálam nagy motiváló erővel bír, úgyhogy minden bátorságomat összeszedve ismét elmentem vért adni :)))
A ládába való logolás miatt úgy döntöttem, hogy nem itt Halason, hanem Budán, a Karolina úton adom le a vérem. A hajnali vonattal utaztam fel, majd rögtön a Vérellátóba mentem, ahol hihetetlen kedvességgel fogadtak. Szerencsére senki sem volt előttem, nem kellett várnom. A teszt kitöltése után átestem a gyors orvosi vizsgálaton, és már feküdhettem is fel az ágyra. A nővér mellém ült, és végig beszélgettünk míg lefolyt a kellő mennyiségű vér. Szinte élmény volt az egész véradás, főleg, hogy most semmi szédülésem nem volt, amelynek külön örültem... :)
Miután végeztem, megindultam a Szent Gellért térre, és megkezdtem a GCkrhj multi becserkészését...
Köszi a lehetőséget, nagyon tetszett! :)

lotht 2019.11.10 11:45 - Megtaláltam
Rövid esős futás után. [g:hu 1.6.4]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.11.11 09:23]

Kőbánya  
majd_máskor 2019.11.04 09:00 - Megtaláltam
21.

Csabee 2019.10.31 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
39. véradásom.
A környezett érdekes, a web informatív, bőséges, a rejtés adja magát, jó ötlet.
3 x 5 pontot megér, de mint láda, és mint cél a startvonal után elvérzett.
Ez az ötlet nem bővíti a véradók táborát. Tulajdonképpen egy új véradót sem generált, annál több "kiskapus" loggolót.
Nem szabadott volna felhígítani a szabályozást, ha nincs véradás, nincs pont. Sőt, csak az első véradósoknak kellett volna fenntartani.
Ennyi, azt pedig fel kell vállalni, hogy csőstől kapnád a fikázást, és nem röhejes?
Most, hogy mindenkit hozzá juttattál a lehetőséghez 0-tól 100 évig, a kritikát így is megkaptad. Megkapod.
Tény, a magyar ládázók egy csoportja a saját a...ját eladná egy árva pontért. Akár a saját ládáját képes átadni egy órára másnak, csak hogy beloggoljon oda is.
Kösz a rejtést. Szép munka.

katika59 2019.10.29 23:59 - Megtaláltam
A ládagazdának elküldtem a bizonyítékot, hogy vért adtam. Sajna elfelejtettem lefényképeztetni magamat.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.11.04 19:44]

csemege 2019.10.24 14:00 - Megtaláltam
Corvin mozi
https://promotions.hu/orszagos/zene-film-kultura/2019/10/21/drakulics-elvtars-veradas-voroskereszt-corvin-mozi-arena/

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.10.25 07:48]

véradás 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (82 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.