geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4553. Véradás (GCelet)

Vérellátó

Vérellátó

Bejátattól balra a nyitvatartási idő

Bejátattól balra a nyitvatartási idő

Itt kell jelentkezned

Itt kell jelentkezned

Váróterem

Váróterem

Kényelmesek az ágyak

Kényelmesek az ágyak

Tőle lehet elkérni a ládát

Tőle lehet elkérni a ládát

Értékmegörző szekrények

Értékmegörző szekrények

Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok

Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok

A rejtő is ad vért természetesen

A rejtő is ad vért természetesen
Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 150 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.05.22 10:00
Megjelenés időpontja: 2019.05.22 09:44
Utolsó lényeges változás: 2019.05.22 09:44
Utolsó változás: 2019.06.26 12:18
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Mizo6869
Felhasználó: Mizo6869
Nehézség / Terep: 5.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 0 m
Megtalálások száma: 103 + 3 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.5 megtalálás hetente


Röviden

Ennek a ládának a megszerzéséhez tényleg a véredet kell adnod, de bárhol adhatsz vért.
Állandó véradó helyek Magyarországon

Amennyiben nem a Karolina úti vérellátóba mész, úgy kérj meg egy nővérkét, hogy készítsen rólad fényképet amikor vért adsz, és írd le hol voltál. Logolj be egy jelszó nélküli megtalálást, és én jóváfogom hagyni. Csak akkor jár pont, ha adtál vért. Személyit, lakcímkártyát, taj kártyát feltétlen vigyél magaddal!

A LEHETŐSÉG MINDENKI SZÁMÁRA NYITOTT, ÍGY AKI NEM ADHAT VÉRT AZ VIGYEN EL MAGA HELYETT VALAKIT.

Azt hiszem, senkinek nem kell hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos a véradás.
Véradás után kérd el a ládát (15 x 10 x 6 cm-es doboz) a recepción.

Megközelítés

Budapest, Karolina úti vérellátó intézetében. A környéken a parkolás ingyenes.

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Leírás

A véradás története

A vért a 20. század eleje óta használják mikor is a különböző vércsoportok meghatározásának köszönhetően a donort és a beteget elfogadható biztonsággal lehetett párosítani.

Azóta már a gyógyítás nélkülözhetetlen kellékévé vált. A nagyobb műtéteknél, bizonyos életmentő kezeléseknél és a gyógyszerek gyártásánál is nagy szerepet játszik.

A művér kialakítására számos kísérlet volt, melyek jórészt elbuktak. Amerikában sikerült kifejleszteni egy a vörösvérsejt szükségletű betegek kezelésénél az Oxyglobin névre hallgató, marhák véréből előállított vérpótló szert. A felhasználható művérnek az emberi vér minden tulajdonságának meg kell felelni,minden szövettel és vércsoporttal kompatibilisnek kellene lennie.

Hazánkban úgy mint más európai országokban nem használják ezt a készítményt, így csak az önkéntes véradókra számíthatnak a vérre szoruló betegek.

Az 1960-as évek óta alkalmazott egyszer használatos vérvételi eszközök biztosan veszélytelenek, sem AIDS-t, sem más fertőzést nem okozhatnak.

A véradás önzetlen segítségnyújtás másoknak, olyan gesztus, amely mindenképpen megbecsülést érdemel(ne)!

Miért van szükség véradókra?

· mert a vér semmivel sem pótolható
· mert évente 400 ezer vérre, vérkészítményre szoruló beteg van
· mert a vörösvérsejt-koncentrátum legfeljebb 35* napig tárolható
· mert a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátást a véradók biztosítják
· mert a 4 millió lehetséges véradóból csupán 250 ezer rendszeres donor van

A vér tárolása.

Vörösvérsejt-készítmények és teljes vér (amennyiben teljes vér formájában kerül transzfúzióra) +2 és +6 °C között tárolva, 28-49 nap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében.
Trombocitakészítmények +20 és +24 °C között tárolva, 5 nap; bakteriális fertőzés vizsgálata, illetve a bakteriális fertőzést csökkentő eljárás alkalmazása esetén 7 napig tárolható.
Granulocita +20 és +24 °C között tárolva, 24 óra
Vörösvérsejt legfeljebb 30 évig tárolhatók az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Trombocita legfeljebb 24 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Plazma és krioprecipitátum legfeljebb 36 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében. 7. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

AB0 - vércsoportrendszer

Az orvostudomány többféle vércsoportrendszert ismer, különösen nagy jelentősége azonban a Karl Landsteiner nevéhez fűződő AB0- és az Rh-rendszernek van. A, B, AB és 0-s vércsoportokat különböztethetünk meg.

A vércsoport tulajdonságai az érett, sejtmag nélküli vörösvérsejtek felületén lévő antigéneken alapulnak; a több száz ismert antigén közül vérátömlesztés szempontjából mindössze kettő jelentős: az alfa (A) és a béta (B) jelű. Az A-vércsoport azt jelzi, hogy a vörösvérsejten A-antigén van, a vérplazmában viszont béta-antitestek vannak. B vércsoportnál ennek épp a fordítottja igaz, míg az AB-típusnál mindkét antigén megtalálható, a 0-s vércsoportúaknak viszont semmilyen antigénjük nincs.

Azonos típusú antitestek és antigének találkozásakor (pl. ha a B-vércsoport béta-antigénje találkozik az A-vércsoport béta-antitestjeivel), a reakció nyomán a vörösvértestek kicsapódnak, összecsomósodnak, agglutinálódnak. Így, ha valakinek a sajátjától eltérő vércsoportú vért adnak, akkor pár percen belül akár halálos kimenetelű reakció is felléphet a kétféle vér találkozása nyomán. Ezért a rászorulóknak legideálisabb, ha csoport azonos vért kapnak, de más lehetőség is van, a lényeg, hogy ne olyan vért kapjon, amelynek antitestjei megtalálhatók az ő vérében. Így A-s és B-s vércsoport nem keveredhet, az AB vércsoportú ember azonban elvileg bárkitől kaphat vért, hiszen nincsenek antitestjei. A 0-s vércsoportúak vészhelyzet esetén bárkinek adhatnak vért, mert nem létező antigénjeik nem váltanak ki védekező reakciót a befogadó vérplazmában, ők viszont csak 0-s vércsoportú vért kaphatnak. A helyzetet bonyolítja még az Rh-faktor is amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Rh rendszer

Az RhD antigént a már említett Karl Landsteiner és Alexander S. Wiener fedezte fel 1937-ben, és rhesus majmok vérében mutatták ki először, innen az Rh jelölés. Az ember vérében ez az antigén vagy jelen van (Rh+), vagy nincs (Rh-). Az Rh+ domináns mendeli tulajdonság, azaz valaki csak úgy lehet Rh-, ha mindkét szülőtől olyan gént örököl (ettől még persze mindkét szülő lehet Rh+, ha heterozigóták). Az Rh- vérben természetes körülmények között nincsenek jelen antitestek, így a legtöbb esetben a véradásnál nem kell figyelembe venni ezt a vércsoportot. Rh- donorok vérét azonban antitest-vizsgálatnak kell alávetni. Figyelembe kell venni, hogy ha Rh- ember kap Rh+ vért, akkor az antitestek kialakulhatnak. Ezért olyan Rh- nőnek, aki még teherbe eshet, nem szabad Rh+ vért adni, mert ez egy Rh+ magzat esetében problémát okozhat, ugyanis az antitestek a méhlepényen keresztül a magzat vérébe jutnak, és megtámadják a magzat vörösvértestjeit. Ugyanez az állapot előállhat akkor is, ha az Rh- anya és az Rh+ magzat vére keveredik. Ebben az esetben anti-D antitestek termelődnek az anyában, melyek vagy a szülés során (amikor az anya és a magzat vére keveredhet), vagy a következő magzat hordásakor okoz betegséget, amit hydrops foetalisnak neveznek.

Ki lehet véradó?

Véradó bárki lehet, aki egészségesnek érzi magát ...
· elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65.* életévét
· testsúlya meghaladja az 50 kg-ot
· nem vérzékeny
· nem ájulékony
· nem szoptató anyuka
· akinél van társadalombiztosítási (TAJ) és lakcímkártyája illetve fényképes igazolvány (pl.: útlevél, személyigazolvány, jogosítvány, diákigazolvány)
* 65 évnél idősebb az OVSZ területi szervének orvosának engedélyével.4. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

A véradás folyamata

A véradáskor mindössze 4,5 dl vért vesznek le, általában a benne levő plazmával és sejtekkel (teljes vér), de lehet csak plazmát illetve vérlemezkét is adni.

Teljes vért, nők évente 3, férfiak 5 alkalommal adhatnak. Teljes véradások között legalább 56 napnak el kell telnie. Vérlemezke, illetve plazma hetente kétszer is adható.

Készülj úgy, hogy karod könnyen szabaddá tud tenni. Egyél előtte zsírmenteset és fogyassz sok folyadékot is.

Tájékoztasd az orvost vagy az asszisztenst, ha véralvadás-csökkentő vagy egyéb gyógyszert szedsz, ha vérzékenységben szenvedsz, illetve, ha rosszul szoktál lenni a vérvétel során.

A véradásra való alkalmasságot jelenleg Magyarországon mindig orvos dönti el, a leendő véradó részletes kikérdezése - korábbi és jelenlegi betegségeiről, egészségi állapotáról -, és fizikális vizsgálata után. Az orvosi vizsgálat vérnyomásmérésből, szív - tüdő meghallgatásából, a nyaki nyirokcsomók tapintásából, a látható nyálkahártyák megtekintéséből áll. Ezt követi a vér hemoglobin (vérfesték) koncentrációjának mérése, és első véradóknál az előzetes vércsoport meghatározás. Az ujjbegyből történő mintavétel előtt 70%-os etanolos vattával alaposan lemossák a mintavétel helyét és környékét, majd az alkohol elpárolgása után steril tűvel kb. 2-3 mm mély szúrást ejtenek. A mintavételt végzők számára kötelező a steril gumikesztyű viselése. Helytelen eljárás a szükséges vérmennyiséget az ujjbegy erőteljes nyomásával, vagy masszírozásával kipréselni. Ha aránylag nagyobb vérmennyiséget kellene az ujjbegyből venni, úgy célszerű, ha a kezed előzetesen meleg vízbe mártják, és az ujjbegyed megszúrása előtt a bőrfelületet erőteljesen megdörzsölni. A mintavétel után a vérvétel helyét steril gézlappal, papírvattával le kell szorítani a vérzés leállásáig. Ha a vizsgálat során eltérést találnak, akkor időlegesen vagy véglegesen kizárják a donort a véradásból. Időleges kizárást alkalmaznak például a kívánatosnál (férfi: >135 g/l; nők: >125 g/l) alacsonyabb hemoglobinszint, nátha, torokgyulladás, herpesz esetén, kis - és nagy műtétek után, stb. Végleges kizárást jelentenek egyes fertőző megbetegedések (pl. HIV veszélyeztetettség, egyéb vérrel átvihető fertőzések kockázata), vérképzőszervi betegségek, kezeletlen magas vérnyomás betegség, súlyos asztma stb.

A vérvételhez leültetnek vagy hanyatt fektetnek. Megkérik, hogy karod lazán lógasd le. Felkarod gumiszalaggal elszorítják. Megkérhetnek, hogy néhányszor szorítsd ökölbe a kezed, esetleg karod is megütögetik kicsit. Ezek hatására vénáid megtelnek vérrel. A könyökhajlatban, vagy az alkaron megkeresik azt az ép perifériás vénát, ahonnan a vért levehetik.

A vérvétel közben, a fertőzések elkerülése érdekében, kötelező a steril gumikesztyű viselése. A mintavétel helyét előzetesen minden esetben meg kell tisztítani, és fertőtleníteni kell (erre a célra használhatók: Arugeen spray, 70%-os etanol, stb.). A bőrfelszín száradását követően végezhető el a vérvétel. A vérvétel helyét a fertőtlenítés után nem szabad kézzel, vagy egyéb nem steril eszközzel érinteni. Ideális esetben a 450ml vér levétele 5 - 10 percet vesz igénybe.

A vérvétel steril, egyszer használatos tűvel, zárt vérvételi rendszerrel történik. A vér pangását elkerülendően a leszorítást meg kell szüntetni, mihelyt a tűvel a vénába hatolnak.

A tűszúrás - egyéb tűszúrásokhoz hasonló, rendszerint enyhe - fájdalommal jár. A felkarra helyezett gumi szorítását sokan kellemetlennek érezhetik.

A mintavétel befejezése után a vénát steril gézlappal, papírvattával a vérzés elállásáig le kell szorítani (kb. 45 perc).

A véradás teljes menetén kb. 30 perc alatt túl is lehet lenni. A véradás 1959 óta önkénes és térítésmentes, azonban a véradót 500.-Ft értékben étkezési utalvány illeti meg, amelyen tetszőlegesen vásárolhat élelmiszert kb. 10.000 beváltó helyen.

A vér a levételt követően, egy steril vérvételi zsákba kerül, amely erre a célra készült, speciális anyagból és egyszer használatos, a hozzá csatlakozó vérvételi tűvel együtt. A zsákban a vér alvadását gátló és a vérsejteket tápláló oldat van, a felhasználásig megelőzve ezzel a véralvadást és a vérsejtek éhezését.

A vér vizsgálata kapcsán meghatározzák a vércsoportot, kimutatják az esetleges vírusokat: pl. a fertőző májgyulladást. Végeznek AIDS Lues szűrést, májműködést ellenőrző vizsgálatokat (GPT). Plazmát adóknál a vérfehérje mennyiségét is mérik

További vizsgálatok is készülnek arra nézve, hogy a vért kapó betegnek meg fog-e felelni a véradó vére (kompatibilitás).

A vizsgálat után elkérheted a vércsoport vizsgálati eredményét (ezt majd hordd magaddal, bármikor jól jöhet). A hemoglobin mérés és a Wassermann vizsgálat eredményét. Külön kérésre elvégezik a vizelet fehérje és cukor, valamint a vérsejtsüllyedés vizsgálatát is. Különleges esetekben szükség lehet vírus-ellenanyag vizsgálati eredményre is (ezt még véradás előtt beszéld meg a vizsgáló orvossal).

A vizsgálatok időigényesek, ezért leletet csak a véradás után egy nappal tudnak adni (kérjed postázását, vagy hétköznap délelőtt személyesen is bemehetsz érte).

Köszönöm, hogy adtál a vért és a viszontlátásra.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (34 db): környezet: 4.76 rejtés: 4.68 web: 4.85 átlag: 4.76

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 - kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Szamoska 2020.09.18 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!
Első véradásom volt és remélhetőleg nem az utolsó. Régóta terveztem már, végül most jött el az ideje. Emlékszem, mikor megjelent ez a rejtés, két részre szakadt a közösség. Azt gondolom, hogy igenis helye van ennek a ládának.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.09.19 06:00]

652f5d86-9c92-49de-97a8-2231de8b6e43 
csomix 2020.09.15 14:30 - Megtaláltam
Egy pár éve voltam utoljára vért adni. Most nagyon dinamikus volt az egész és nagyon flott volt minden. Előző nap jelentkeztem egy web felületen és utána már időpontra mentem. Ez az országos vérellátó honlapján volt. A Nyugatiban a Király váróban volt a véradás. Gondoltam még a "nagy" hullám előtt elmegyek vért adni. A maszk zavart a legjobban, de a környezet kárpótolt érte.

Köszönöm!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.09.15 22:53]

IMG_20200915_142658IMG_20200915_142727
tapiapi 2020.09.10 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Debrecen, Bem tér, Vérellátó Központ. Hajdúsámson Önkormányzatának szervezésében egy célzott véradás egy Miskolcon az Onkohematológián lévő kisfiúnak.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.09.10 12:29]

20200910_083401 
K.L. 2020.09.07 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Ma adtam vért a Karolina úton. Ott nem fényképeztem, hanem itthon a "ajándékokat".

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.09.07 19:16]

Ajándékcsomag 
SuperAnya 2020.08.10 12:30 - Megtaláltam
Rendszeres véradóként nagyon örültem,hogy itt is van lehetőség geozni.
A központba lelkesen kimentem,de sajnos kiderüld hogy megsem adhatok, mert előzőleg egy kullancsot talaltam. A jelszó ugyan meglett, es akkor ott a kiskönyve belogoltam, de rá egy honapra adhattam újra vért.
Így tartottam korrektnek, hogy csak most logolok ide be!
Köszönet a rejtőnek! [Geoládák v3.5.0]

Piró 2020.08.04 17:10 - Megtaláltam
Mostanában a férjem képviseli a családunkat a véradók között. Így volt ez most is Balatonfüreden. Többször is adott már vért, most végre be is logoltunk. Örömteli, hogy ma sokan voltak.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.08.06 15:43]

20200804_17474720200804_174736
LionDaddy 2020.07.16 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Irányított véradásra - nagynénémnek van szüksége rá :( - jöttem és ha már itt voltam, belogoltam.
Ez csak a második véradásom volt, de a jövőben szeretnék majd többször adni, mert nem kerül semmibe és ritka jó érzés. :)

Köszi a rejtést!
[g:hu 1.6.7]

20200716_073039 
Csg12 2020.07.06 18:10 - Megtaláltam
Az Országos Vérellátó Szolgálat Karolina úti székhelyén jártam. Véremet adom a Geocaching-ért! Köszönöm a rejtő különleges ládáját a nemes cél érdekében.

Pepe 2020.07.03 17:10 - Megtaláltam
Sajnos magam már nem adhatok vért, egyedül élek és a hallgatókkal, akik közül talán rávennék valakit, hogy helyettem adjon vért csak szeptemberben talákozom. Mentségemre szólj az is, hogy egyetemista koromban összesen 20-szor adtam vért, aminek nagyon örültek, mert azonkívül, hogy "0"-ás a vércsoportom még RH- is, azaz minden más vércsoportú embernek adható.

nemesa 2020.06.25 07:30 - Megtaláltam
Rendszeres véradóként ez egy ajándék láda volt, köszi a rejtést! Ezúttal a Karolina úton voltam az OVSZ központban.
A recepción viszont nem tudták adni a ládát, javasolt a leírásban módosítani. Erre alapoztam, így fotó nem készült, azonban az igazolást fel tudom tölteni, kérném a "megtalálást" ez alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.06.30 17:01]

Véradási igazolás 
esemese 2020.06.19 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Jó kezdeményezés. A sorkatonaság óta véradó vagyok, lám, milyen haszna is lehet: egy megtalálás! :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.06.19 15:18]

IMG_20200619_125225IMG_20200619_140733
fercsipeter 2020.06.18 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ez egy igazán jó kezdeményezés! 25. Véradás.

ErdőCsöndje 2020.06.12 14:54 - Megtaláltam
Az első láda a hosszú karantén után. Ez az 1057. ládám és a 46. véradásom. Nekem semmi gondom nem volt, a felvételi pultnál ülő hölgy gondolkodás nélkül a kezembe nyomta a ládikát. Köszönöm!

Szívósék 2020.06.10 18:00 - Megtaláltam
Az első véradásom 2020.02.10-én volt. Akkor mèg nem is fedeztem fel, hogy a Karolina úti vérellátóban is rejtőzik egy láda. 2020.06.10-án újra sort kerítettünk egy véradásra. Gondoltam, akkor már begyűjtöm a jelszót. Szomorúan tapasztaltam, hogy sem a recepciónál(portás-biztonságiőr), sem pedig beljebb a (a leírásban a fotókon is szereplő pult) 'felvételi' pultnál sem tudtak segíteni, nem is nagyon értették mit keresek... A 'felvételi' pultnál levő kedves úriember még később egy vérvevőt is meginterjúvolt ő esetleg hallott-e már ilyesmiről. Nem. Szóval nem értem...
Csatolok képeket mind a két eseményről. [Geoládák v3.4.1]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.06.11 06:36]

EmléklapomAz első véradásomkor
2020.02.10. (kolléganőmmel)2020.06.10. (szintén kolléganőmmel)
navigaator 2020.06.10 00:00 - Megtaláltam
-

OsiOsi 2020.06.05 10:00 - Megtaláltam
Munkahelyi véradás!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.06.05 20:17]

IMG_20200605_181320IMG_20200605_101824
james 2020.04.28 15:30 - Megtaláltam
Judit ma átesett a tűzkeresztségen és nagyon pozitív élményekkel gazdagodva végzett. Figyelmetlenek voltunk a leírás elolvasásakor és a ládát a recepció helyett a portán kerestük...

Szerencsére kapott egy emléklapot az első véradás alkalmából, így azt fel tudom tölteni.

Judit és James

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.04.28 18:28]

20200428_160739_mod 
ésKata 2020.04.03 14:00 - Megtaláltam
Ma munkahelyi véradást szerveztek, amin részt vettem. A vérellátó szakemberei azt mondták, hogy egész héten nem tudtak annyi vért levenni, mint ma. Nagy segítség most minden leadott vér, mert erősen kifogytak! A képet a véradásnál rám felügyelő nővér készítette. Profin intéztek mindent. Kérem a kép alapján a találat elfogadását. Nem a Daróczi utcában voltam, így a ládával fizikailag nem találkozhattam.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.04.03 17:26]

véradás 
Szőkekapitány 2020.04.02 12:38 - Megtaláltam
Szomszédommal. Pécs Pacsirta u 3. Vérellátó központ

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.04.03 14:38]

véradás 
pappcsalád 2020.03.24 10:00 - Megtaláltam
Irányított véradás történt kedves ismerős műtétjéhez. Mivel itt egyeznie kellett a vércsoportnak így az asszonyom volt a véradó a 0 negatívos vércsoportjával. Meg aztán ha tőlem levesznek fél litert lehet többet kellett volna visszatölteni hogy fel tudjak kelni. :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.03.24 12:51]

GCELET 
GYEZegzug 2020.03.18 10:30 - Megtaláltam
Moderáció során támogattam a tervet, nem a pontért hanem a célért.
Igaz én már nem adhatok vért, de a mai napon Békéscsabán leadtam 4 dl-t, egyéb okok miatt. Levett vért kísérleti célokra fogják felhasználni.
Én tudom mit jelent vért kapni, ezért kérlek benneteket aki tud menjen adni most, ebben a nehéz helyzetben.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.03.18 12:02]

Köszi szépen.

IMG_20200318_084240IMG_20200318_101349
IMG_20200318_104422 
Kojot293 2020.03.14 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

stmester 2020.03.11 12:30 - Megtaláltam
Mivel én nem adhatok vért, ezért DFRi felajánlotta, hogy helyettem őt csapolják meg. Ezúton is köszönöm neki.

IMG_20200311_112521IMG_20200311_122947
vér 
Kobaljov 2020.03.05 18:13 - Megtaláltam
Mostanában nem néztem a térképet új ládákért, úgyhogy kapóra jött, hogy véradáskor előttem beszéltek róla, így ha már ott voltam (45. véradás) akkor begyűjtöttem, köszönöm!

Tipp: a Kutatók Éjszakáján (szeptember utolsó péntek estéje szokott lenni, most már talán szombaton is) szerveztek korábban előadást és sétát a Karolina úti központban a "Vér útja" címmel ahol megmutatják, hogy mi történik a vérrel a véradás után.

zoli86 2020.03.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönöm a rejtést :)


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (109 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.