geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4491. Sóstói Természetvédelmi Terület (GCSTT)
24 (1-20) > >>
Térkép
Térkép
Ajánlott parkoló
Ajánlott parkoló
Biciklis pihenőhely
Biciklis pihenőhely
A napozóágyak és a távcsövek
A napozóágyak és a távcsövek
Az új stadion és torony
Az új stadion és torony
Látkép a biciklis pihenőtől
Látkép a biciklis pihenőtől
Játszótér kicsiknek
Játszótér kicsiknek
Játszótér nagyobbaknak
Játszótér nagyobbaknak
Pallósétány
Pallósétány
Bíbic-les
Bíbic-les
2. Pont
2. Pont
A piros kereszten haladunk
A piros kereszten haladunk
Kilátás a Bibic-lestől
Kilátás a Bibic-lestől
Erre haladunk...
Erre haladunk...
Rózsaszín tündérrózsa
Rózsaszín tündérrózsa
Nádi-berek
Nádi-berek
Nádirigó függőszék
Nádirigó függőszék
Esőbeálló
Esőbeálló
Tavirózsa sétány
Tavirózsa sétány
Útban a Kócsag-kilátó felé
Útban a Kócsag-kilátó felé

24 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 10,412'
Hosszúság E 18° 25,049'
Magasság: 111 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.09.01 14:00
Megjelenés időpontja: 2018.09.01 14:55
Utolsó lényeges változás: 2018.09.01 17:50
Utolsó változás: 2019.08.08 13:43
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H)
Elrejtők: HUNJack15 & Hippi72
Felhasználó: HUNJack15 & Hippi72
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2000 m
Megtalálások száma: 146 + 3 sikertelen + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 2.0 megtalálás hetente


WAP: 4 pontos multiláda, az első három ponton filmesdoboz, a negyedik ponton 19x14,5x5 méretű konyhai doboz. Számok a végláda nyitásához (számzár), szavak a jelszóhoz használatosak. A ládát csak a pontok megadott sorrendjében lehet teljesíteni, hiszen minden ponton egy jelszórészletet/kódrészletet és a következő pont koordinátáját fogod találni.

1. Biciklis pihenőhely
A sóstó anno táblához legközelebb álló asztal alján sarokban.
2. Bibic kilátó
Mikroláda a kukához közelebb lévő pad alján.
3. Nádi berek
Mikroláda a berek hangjai táblától jobbra lévő ferde oszlop alján mágnessel rögzítve.
4. Kócsag-kilátó
Nem szokványos rejtés a megadott koordinátán 3 felé ágazó fa törzsén.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés
Székesfehérvár megközelíthető autóval a 7-es, az M7-es, 8-as, 63-as úton, busszal Budapest, Veszprém és Sárbogárd felől, vonattal Budapest, Veszprém, Pusztaszabolcs, Sárbogárd és a Balaton irányából.
A megközelítést leginkább biciklivel ajánljuk a biciklis pihenőhelyig, tehát a láda első pontjáig. Itt az egyik biciklitárolóban hagyjuk a biciklinket és gyalog kezdjünk neki a multinak.
A multi autóval is könnyen megközelíthető. A biciklis pihenőhely mellett nemrég épült meg egy ingyenes parkoló, ezt ajánljuk, csak navigálj az első pontig és oda fogsz jutni.
A multit meg lehet közelíteni még tömegközlekedéssel is a 11, 11A, 40, 41-es autóbusszal a Sóstói temetőnél leszállva. A buszról leszállva a Sóstói stadion felé vesszük az irányt és az első lehetőségnél balra fordulunk a temető melletti utcába (Temető utca) és innen egyenes megyünk tovább kb.400 métert és már meg is érkeztünk a pihenőhelyhez. Menetrend itt található: Menetrend
Aki tömegközlekedéssel érkezik a városba és nem szeretné igénybe venni a városi tömegközlekedést annak elég hosszú sétára kell számítani hiszen a vasútállomástól és az autóbuszpályaudvartól is 1.8 km-re kb. 25 perc sétára van a multi 1. pontja.

A helyről
A terület minden nap szabadon látogatható!
A Sóstói természetvédelmi terület Székesfehérváron helyezkedik el, a város jelentős természetvédelmi területe. Természetvédelmi kezelője a Duna-Ipoly Nemzeti park Igazgatóság.

Elhelyezkedése
Sóstó természet-földrajzilag három eltérő jellegű táj határán fekszik. A terület nyugati oldalát a mocsaras Sárrét, délit az Észak-Mezőföld homokos, löszös tájai, északról Székesfehérvár város, illetve távolabb a Zámolyi-medence határolja.

Története
A Sóstó területének legkorábbi említése 1473-ból, Istvánffytól ered. Székesfehérvár mellett elhelyezkedő két legnagyobb mocsár a Sóstó és az Ingovány volt akkoriban. Nevét vizéről kapta mely sós volt pedig a Sárvíz édes vize duzzasztotta. Dr. Brigelius Máté 1713-ban vizsgálta a Sóstó vizét és a vizsgálat eredményeként alkálisót mutatott ki benne. Már az 1700-as évek közepén tervezték kiszárítását, de ez csak a 19. század második felében valósult meg, magánpénzből.
A reformkorhoz kötődő újító kezdeményezésként Székesfehérváron 1839-ben alakult meg a városszépítő állandó bizottság. Működésük kezdeti időszakában a legtöbb energiát a Sóstó szépítésére fordították.
Az 1850-60 között felvételezett II. katonai felmérés térképén a déli területrészek legeltetéses, illetve katonai hasznosítása olvasható le. A Sóstó területén természetes állapotú száraz és üde gyepeket találunk. A táj és környezetének állapota már nem természetes, jellege agrártájjá alakult.
Egy 1932-es rendezési tervben a Tavat három részre, vízi sport, halászat és strand számára alkalmas területekre osztották. A terv a tó vizének pótlására két mélyfúrású kút létesítését is tartalmazta. A II. világháború után a tó fürdőként való hasznosítása a part nádasodása, valamint a szennyvízzel történő időszakos keveredés miatt megszűnt. A város iparosodásával a Sóstó a II. világháború után, főleg az 1970-80-as években fokozatosan pusztult. A karbantartás hiánya, a szennyvíz közvetlen bevezetése miatti iszaplerakódás, a nem megfelelően gondozott nádas elpusztult szerves részeinek leülepedése, a záporok és a hóolvadások következtében történt bemosódások eredményeként gyorsult a tó feliszaposodása. A Városi szennyvíztisztító Telep korszerűsítése, illetve bővítése után Székesfehérvár város 2000. március 27-én megszüntette a mechanikailag tisztított szennyvíz Sóstóba történő bevezetését.
1999-ben a Zsombék Természetkutató Egyesület (TKE) elkészítette a Sóstó védetté nyilvánítási dokumentációját, amely 2003 januárjában lett helyi jelentőségű természetvédelmi terület.
2001 tavaszán átadták az első 5 km-es tanösvényszakaszt, 8 db információs táblával, 110 méter bürüvel és egy madármegfigyelő kilátóval a Sóstó északi medencéjében, 2002-ben 6 tábla és a sziget körül 150 méter bürü épült. 2003-ban 4 db tábla és 70 méter bürü készült el, valamint bővült a nyomvonal 1,3 km-rel. 2003-ban épült meg a nyitott erdei tanterem a szigeten, valamint a keleti és a nyugati bejáratot őrző "Kócsag-kapuk", melyeket a látogatók "zsiráfnak" becéznek. 2005 tavaszán került átadásra a Szárcsa úti bürü folytatásaként a "Kócsag-torony".
A Sóstói természetvédelmi területet 2016-2018 között rehabilitálták. Kikotorták a tómedret, biztosították a tó vízellátását, felújították a pallósétányokat, új interaktív állomások és információs táblák lettek kihelyezve. Létesült egy új látogatóközpont a sóstói stadionban és egy biciklis pihenőhely is. Emellett megépült egy 50 méter magas torony is ahol 30 méter magasan kilátó is üzemel(ni fog).

Geocachinges története
Az első ládát a területen Ati rejtette el 2002.07.29-én. Az ő ládájának a koncepciója hasonló volt a miénkhez. Hasonlóan mikroládás/rejtett pontos volt és ugyanígy 4 pontból állt. Az utolsó megtalálását 2015.05.11-én jelentették be. Majd rá pár napra a sorozatos ponteltűnések miatt a láda végleg megszűnt...
CITO
A területen tartották a GCCITO 2. akcióját 2005.04.16-án. A helyen akkor még megtalálható házikót takarították ki a szeméttől. Tudomádom szerint a ház manapság már nem áll.

A láda
Egy 2 km-es sétára invitálunk benneteket Székesfehérvár egyik legszebb és legnagyobb parkjába egy nem szokványos multi erejéig, hiszen bizonyos pontokon számokat fogsz találni melyek a végláda kinyitásához fognak kelleni.
1. Biciklis pihenőhely
 N 47° 10,412' E 18° 25,049' 111 m [GCSTT-1]
Az első ponton egy mikroládát fogsz találni a jelszórészlettel A sóstó anno táblához közelebbi asztal alján az egyik sarokban.
Az első pontnál található a felújított Sóstói stadion, az új 30 méter magas kilátó, biciklis pihenőhely, napozóágyak és a 200 Ft.-ért használható távcsövek.
Innen elindulunk a Piros sáv (P-) jelzésen Nyugat felé (Bíbic-les felé). Útközben megfigyelhetjük a nádasok környezetének élővilágát. Egy kb. 580 m-es séta után elérkezünk egy elágazáshoz ahol balra kell fordulni( Piros kereszt ) (P+) és egy pár méter után már meg is érkezünk a 2. ponthoz.
2. Bíbic-les
Itt is mikroládát kell keresni a kukához közelebb pad alján a sarokban
A lesre felérve a sóstó nyugati részét lehet megcsodálni, pihenni. A kilátóban interaktív módon lehet tanulni a helyi élővilág madarairól. Ha végeztünk a nézelődéssel és tanulással akkor indulhatunk tovább Dél felé. A kis ösvény olyan mintha nem is a Sóstónál lennénk hanem egy külön erdőben, pedig végig egy lápos szigeten vagyunk. Egy kb. 150 m-es séta után visszacsatlakozunk a Piros sáv (P-) ösvénybe és ezt követjük kb. 200 m-ig amíg el nem érünk egy elágazáshoz ahol balra kell fordulnunk és már meg is érkeztünk a 3. ponthoz.
3. Nádi-berek
Itt is mikroláda van kódrészlettel, de itt A Berek hangjai táblától jobbra lévő ferde tartóoszlop alján mikroláda mágnessel rögzítve.
Itt teljes egészében megmaradt a régi pihenőhely csak a körülötte lévő részt újították fel.
Felújították a pallósétányt, interaktív információs táblákat helyeztek el, új esőbeálló épült és úgynevezett "nádirigó függőszékeket" helyeztek el.
Miután megtaláltuk a kódot és kipihentük/kinézelődtük magunkat visszatérünk a piros útra és folytatjuk utunkat immár utolsó pontunk a Kócsag-kilátó felé. Kb. 250 m múlva ismét balra kell fordulnunk és onnan már csak kb. 450 m választ el minket végső célunk a Kócsag-kilátótól. Útközben lesz lehetőségünk a helyi élővilág táplálékláncáról tanulni és a kisebbeknek kipróbálni egy "másik utat" ahol a próbára tehetik ügyességüket (persze csak felügyelet mellett).
4. Kócsag-kilátó
Amint megérkezünk a Kócsag-kilátó felé vezető pallósétányhoz eldönthetjük hogy felmegyünk (ami kötelezően ajánlott) vagy megyünk rögtön a ládához hiszen a kilátóban nincs jelszórészlet. A láda kinyitásához szükséges kódokat beírjuk a megtalálásuk sorrendjében, kinyitjuk a számzárat, logolunk, (ajándékot cserélünk), felírjuk a jelszórészletet, visszatesszük és VISSZAZÁRJUK. Innen tovább indulunk a Piros sáv (P-) jelzésen és kb. 450 m múlva vissza is érünk a parkolóhoz.

Ládatörténet
2018.09.01 - A ládát elrejtettük

2018.10.13. - Nmárti az írja hogy a doboz alja le volt feszítve

2018.10.22. - Pontokat ellenőzünk,láda ajándékokkal feltöltve ;) Sajnos az alja tényleg le volt feszítve, de erre készülve hoztunk szerszámokat és sikeresen megjavítottuk

2019.07.19 - Ládakarbantartás. Minden rendben volt.


Reméljük kellemes sétában volt részetek és reméljük hogy a város további látványosságait megtekintitek és a többi ládát is megkeresitek! És még azt is reméljük hogy még viszontlátunk benneteket ebben a gyönyörű városban!
Továbbá bár mi is terveztünk ide rejteni, de szeretnénk megköszönni a rejtési ötletet V_Gabornak
Emellett köszönjük zoltotnak aki már egy évvel ezelőtt elkészítette a ládatervet, de átadta nekünk a lehetőséget.
További jó keresést!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (64 db): környezet: 4.76 rejtés: 4.85 web: 4.79 átlag: 4.80

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


antonia03 2020.01.11 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.22
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]
Az elég hosszú sétáról más a felfogásunk xD egyébként szerencsénk volt, szép időt fogtunk ki. Sajnos még építkeznek és néhány helyen fel van túrva az út.

IMG_20200111_111058 
KJ & GM 2020.01.05 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_9496J11_9508
J11_9509J11_9510
imicom 2020.01.01 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

tmasa 2020.01.01 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Márk és Tibor [Geoládák v3.1.2]

halaszkiraly 2019.12.28 23:05 - Egyéb
zöld kereszt Kedves HUNJack15 & Hippi72!
Nagyon szépen köszönjük a karbantartást!
Üdvözlettel: hk


HUNJack15 & Hippi72 2019.12.28 12:24 - Egyéb
Ládakarbantartást tartottunk, a hiányzó koordinátát pótoltuk.

gyildarefo 2019.12.18 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Stadion nélkül jobb lenne, Pameszkát jól megleptem!

227D39F1-8AE0-49B8-9D7D-BB33678690EDDDE8510F-9A4B-4F38-9168-D535AE5B10C0
FA1C4B9B-1F69-45F9-896E-13E8F4D520C33AD1BA0E-6B71-4B5B-86F3-AC5A8EEC0A7F
halaszkiraly 2019.12.09 09:26 - Egyéb
Piros kereszt Kedves HUNJack15 & Hippi72 rejtőtársunk!
Amennyire időd, lehetőséged engedi - kérem szépen ellenőrizd a helyszínen a rejtés pontjainak valódi állapotát, hogy örömet okozzon a keresőknek a megtalálása!
A közösség nevében köszönöm a rejtést és a gondoskodást!
Üdvözlettel: hk


vakond87 2019.12.09 07:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
GCFEK 2. pontjától nincs messze ez a multi láda, így adta magát, hogy megkeressem. Nem gondoltam volna, hogy egy megyeszékhely területén belül is milyen jó természet közeli helyek vannak. Az első pont rendben megvolt, viszont a második ponton bár a láda meg van, de benne csak a számzárhoz szükséges szám található meg, a következő pont koordinátája nem. A láda leírása, és a hozzácsatolt fényképek alapján nem volt nehéz kitalálni a harmadik pont helyszínét. Fontos, hogy a leírás által emlegetett berek hangjai tábláról az ismertető hiányzik, csak az állványa van meg. Az utolsó pont rendben, tetszett a számzáras megoldás. Köszönöm a rejtést!

emiGrant 2019.11.26 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Három napos ládatúránk utolsó ládája volt ez a nagyszerű tanösvény. Nekem az a bazi nagy stadion nem igazán tetszett, de a tó környéke szép és nyugis volt. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
szucsr 2019.11.03 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

KlimaTamás 2019.11.03 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

H+W 2019.11.01 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Stark család 2019.10.28 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Nagyon szuper volt! [g:hu 1.6.4]

anilabda 2019.10.27 16:27 - Megtaláltam
Szuper élmény!

tmb 2019.10.27 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.40
Köszi, jó élmény volt!

Hubbi barátai 2019.10.20 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nagyon ötletes rejtés. [g:hu 1.6.4]

Peterancsa 2019.10.19 18:01 - Megtaláltam
Ez is megvan, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v2.2.5]

mangogyuri 2019.10.19 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Gyönyörű napsütésben jártuk végig az utat. Köszönjük a rejtéseket!

Puhapracli 2019.10.11 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kasap 2019.10.11 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. A második ponton csak a lakat kódot találtuk a kordináta hiányzott de ki lehetett találni a következő pont helyszínét. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Pikku Peikko 2019.09.10 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Nagyon jó a hely és a rejtések is. [g:hu 1.6.4]

peterpan 2019.09.08 07:57 - Megtaláltam
All children grow up, except one..... [Geoládák v2.2.5]

Acsart 2019.09.07 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltuk, köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Acsart

P1000358P1000375
P1000394P1000426
P1000395P1000434
P1000415P1000443
P1000472 
pegasus_mv 2019.08.16 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Szépen és igényesen összerakott multi. Minden a helyén volt. Köszönöm a rejtést.

betv 2019.08.13 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Szép körséta a Sóstó körül, nagyon szépen kialakított tanösvény, táblák, pihenőhelyek, kilátók. A végefelé egyre jobb kilátás a Sóstói Stadionra, bár ez nem mindenkinek élvezet, de személy szerint nekem sok szép sportemlék az elmúlt 40 évből. Most éppen térköveznek a sétaút elején az edzőpályák melletti részen, aki mostanában erre jár, számítson rá, de gondolom néhány hét múlva ez a tereprész is szebb lesz. Ja, és a végén láttunk kócsagot is!
A rejtések pedig szuperek, könnyen megtalálhatók a pontos információk alapján, mégis láthatatlanok azok számára, akiknek nem kell látniuk.

Bugár-orienteering 2019.08.04 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Kicsit elkapkodtad, a stadion mellett még a pótösvény sincs meg, :)
Ma egyéb dolgunk híján Székesfehérvárral ismerkedés volt a cél, főleg a sós-tói tanösvény.
Szép idő volt, madarak, szép virágok, kevés érdeklődő.
Köszönjük.

23
4 
Nikicsu 2019.07.25 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Chubby 2019.07.25 18:40 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) Nyugodtabb szívvel megyek tovább a FEZEN-re. :D [g:hu 1.6.4]

Attibati 2019.07.20 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.55
91 km kereketés Székesfehérvár és a Velencei-tó környékén.
nagyon halványan emlékszem ennek a ládának az elődjére, akkor mintha egy jöval fedetteb útvonalat kellett volna bejárni. Ahogy látom, a tanösvény még mindig épül, az 1. és 2. pont között megszünt a kiépített út.
Az első ponton egy család pihent, de sikerült a dobozt első nyúlásra megtalálni, így nem vették észre a rejtekhelyet. Itt kicsit megzavart, hogy nem találtam a dobozban kódrészletet csak jelszórészletet. Felhívtam Tüdőt, aki megnyugtatott, hogy itt nincs kód részlet. A második ponton a kilátóban egy hajléktalan üldögélt, nem mertem hozzáfogni a kereséshez. Csináltam egy rövid kört a környéken, mire visszamentem már nem volt ott. Itt is korrekt, könnyen megtalálható volt a rejtés csakúgy mint a harmadik ponton.
Az utolsó ponton - furcsa mód - elsőre sikerült kinyitni a lakatot. Valami gyerek egy csomó lapot összefirkált a logbookban.
Sokan kirándultak a tanösvényen, kár, hogy csak ilyen rövid a tanösvény.

mike andros 2019.07.17 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tudo 2019.07.15 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.44
105 km kerékpár edzés 300 m emelkedéssel Székesfehérvár körül GCKUPA jegyében 2 új és 50 régi ládával.

Emlékeim szerint volt már itt láda, nem is egyszer a Sóstói Természetvédelmi Területen a tó körül. Azóta sokat rendeződött a környék: pontosan emlékszem, mit küzdöttünk a sárral, szúnyogokkal, náddal fiaimmal. Ehhez képest úri módon lehet kerékpározni a tó körül. Különösen a stadion körzetében jó az út. Tovább is folytatják az útépítést, látszanak a zúzott kőhalmok, dolgoznak a tereprendezéssel.

A multi pontjai sorra szépen meglettek, egyértelmű a jelszó, működik a lakat. Biztos, hogy be fogom illeszteni a Székesfehérvár körüli GCKUPA menetekbe a multit.

GCSREP felé folytattam a napot.

Természetvédelmi TerületStadion
SóstóBibic kilátó
Bibic kilátóSóstó
VízivirágokNádi berek
TalálatKócsag-kilátó
Hajo 2019.07.11 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190711_123730IMG_20190711_125838
IMG_20190711_125856IMG_20190711_122412
Szabó família 2019.06.30 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.3a]

tfmb 2019.06.30 08:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.42
Köszi a rejtést!

Dr.Lada 2019.06.10 10:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.2y]

Jó kis multi, tetszett.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9 
Tibi1983 2019.06.09 16:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Köszönöm a rejtő munkáját!
Megtaláltam.
Örülök, hogy megmutattad.
Nagy tetszett a multi, tökéletes rejtések.

Csureszh 2019.06.03 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
A második ponton a hármas pont koordinátája hiányos. Ennek ellenére a leírásból kiderült, hogy hol keressük a 3. ládikát.

btamas 2019.06.02 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

N.Zs. 2019.06.01 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
A Bakonyba készültünk régi kedvencünk az Ördög-árok - Kőárok körre. Előtte ide még beugrottunk. És milyen jól tettük. A reggeli órákban senki nem volt rajtunk kívül az egész területen. Igényesen megcsinált tanösvény, igényes rejtésekkel. A lakat is egyből kinyílt! Egy dolgot nem értek, hogy miért rejtett pontos multi. Háromszor koordinátákat pötyögni ilyen kis távon kicsit soknak éreztem. A logbookba valaki 6 oldalas igénytelen bejegyzést tett és cukorkákat. A cukorkákat kidobtam.
Az elődjét 2011.07.23 11:30-kor találtuk meg esőben.

sirályok hangoskodnakIMG_6911
IMG_6931IMG_6917
egy jó startIMG_6952
siklil a siklónapozik
IMG_6965IMG_6955
IMG_6920még 5 oldal bejeztést tett...
bobák 2019.05.25 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.11
Szép tanösvény, igényes láda.

Henya 2019.05.24 20:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. A régit is megcsináltam anno, de ez nagyon tetszett. Gondolom, a felújított környék miatt változott. Most inkább a zöld terület másik felét járja be a játék.

Diesel Family 2019.05.19 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük az élményt. [g:hu 1.6.2y]

barbika04 2019.05.18 21:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

xegox 2019.05.18 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

SirLes 2019.05.01 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
Meg kell mondjam a majálisra nem számítottam. Hihetetlen mennyiségű ember mozgott a pontokon, így minden egyes helyen nagyon megkínlódtam. Sokat segített a rejtő egyértelmű leírása mi hol található, így mindig tudtam hova kell nyúlni és erősen csökken a lebukás időintervalluma. A láda nagyon merész helyen van, kicsit távolabbra kellene tenni az ösvénytől, ráadásul egyértelmű ösvény vezet oda. Itt nem tudtam mit csinálni, amennyire lehet beálltam a fa takarásába, de folyamatosan jöttek az emberek, remélem nem lesznek túl kíváncsiak visszamenni azok akik netán észrevettek.

P1020994P1020996
P1030001P1030006
P1030008P1030019
P1030026 
pliptai 2019.04.27 09:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

kópé1993 2019.04.27 08:55 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20190427_082130IMG_20190427_082317
IMG_20190427_082910IMG_20190427_083023
IMG_20190427_083105IMG_20190427_083819
IMG_20190427_083844IMG_20190427_084132
IMG_20190427_084139IMG_20190427_084226
IMG_20190427_085326 
joco12589 2019.04.19 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
A környezet csodálatos, itt lakom a közelben és a sok Sóstói séta közben most rávettem magam hogy megkeresem a ládát.
A végláda rejtése tetszett. Viszont a pontról pontra multinak a lényege az lenne hogy a leírásból ne lehessen kitalálni hol vannak pontosan az adott állomások.
Sajnos a leírás mindent elárul ép ezért 3-2-1-4 sorrendben kerestem a láda állomásait.
A vegláda pontja csak azért maradt a vegere mert a pontok segítsége kell a kinyitáshoz.

Pontosan az előre kitalálható pontok helye miatt nekem a korábbi Sóstói multi rejtései jobban tetszettek.

uvegeskornelia 2019.04.16 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SierraLima 2019.04.16 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaatt 2019.04.16 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Motolla62 2019.04.16 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

GYEZegzug 2019.04.13 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Köszi szépen a lehetőséget, kár az esőért.

Göde 2019.04.09 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.0]
Igazán kellemes séta, gyönyörű időben, embertelen tájon. rengeteg sirály, és egy olyan récefaj, amihez még nem volt szerencsém.

mnoresz 2019.04.04 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

handky 2019.03.31 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megtaláltuk

zoo_lee 2019.03.31 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen.

becko 2019.03.31 08:19 - Megtaláltam
Veszprém felé menet bemelegítő találat.
Szép környezet, jó rejtések, bár ha sokan vannak macerás lehet elővenni.

bagolyvera 2019.03.24 21:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! Nagyon szép hely! Sajnos nem volt toll a ládában és nálam sem.

Pinyóék 2019.03.23 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Zsofka_Tom 2019.03.21 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PervaiSDG 2019.03.21 10:40 - Megtaláltam
Osztálykirándulás keretén belül. [Geoládák v2.2.5]

gkoos 2019.03.17 21:12 - Nem találtam meg
Megtalálva!

[Elutasította: HUNJack15 & Hippi72, 2019.03.22 22:48]

hinia lux 2019.03.17 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
A korábbi ládát is megtaláltuk, akkor és most is nagyon tetszett a környezet. Szépen felújították a területet, ami a hely előnyére szolgált. A multi útvonala egy kellemes séta a tó körül, a rejtések igényesek, eredetiek.

SóstóEgyik pihenő
Kilátó feléAranyhíd
Ruffy. 2019.03.17 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! (Geoládák v2.2.5.)
Szép terület, jó volt sétálni.

NádasTóparton
Sétány 
Turistaember 2019.03.17 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [Geoládák v2.2.5]

ystray 2019.03.16 15:38 - Megtaláltam
Megvan :)

Judit és Béla 2019.03.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Megtaláltuk.

Gubirobi 2019.03.10 17:07 - Megtaláltam
Családdal közös megtalálás 3 felvonásban.
Egyik kedvenc helyünk a városban, örülünk, hogy felújították. A régi ládát is megtaláltuk már korábban, nekünk az is tetszett, ez talán egy fokkal családbarátabb.
Köszönjük a lehetőséget!

a tókisebbik kilátó
a kis padawanmegtaláló
Mr Bean 2019.02.24 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2019.02.24 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csizmások 2019.02.24 08:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2c]

denes11 2019.02.17 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam,

Köszönöm a rejtélyt.

Viczi 2019.02.17 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Fazék 2019.02.10 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Hármasban sétáltuk körbe a tavat, tetszett, szépen fel van újítva a sétaút nagy része. Profik a rejtések, és még a végláda is kitűnő állapotban van.

Péter60 2019.01.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Laza, kellemes körséta, még igy télen is sok volt a kisgyermekes család.
Precíz, igényes kivitelezés, remélem sokáig ilyen lesz.

ha2 2019.01.20 16:45 - Megtaláltam
Télen is jó célpont a Sóstó. Kezdő játékosoknak és gyerekekkel ládázóknak ideális kis multi.

befi 2019.01.19 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Butchman 2019.01.13 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1]

potok 2019.01.13 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Ötletes rejtés, minőségi kivitelezés :-)

vray 2019.01.12 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.40
Megtaláltam.

Hektor 2018.12.23 17:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Audrey722 2018.12.05 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Jól felépített multi. Köszönjük a rejtést.

petheovacka 2018.11.24 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Esőbe hajló ládamustra Pest megyében Ignis9-cel. Kösszi a rejtést! --- Egész nap főként mocskos petlingekért hajladoztam villanydúcok alá Diósd környékén. Hazafelé kellett vmi szép is a lelkemnek. Ez a multi nagyon szépen kivitelezett és ötletes. Megérte megkeresni, még ha sötétben is végeztünk. Gratula! Megérdemli a 3x5-öt!

Ignis9 2018.11.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Petheovackával közösen, köszönjük. :)

juhturo 2018.11.18 13:04 - Megtaláltam
Félig meddig osztálykirándulás alkalmából 4 család járta végig a tanösvényt, közben mi kesseltünk is. A ládát már csak 2 család (12 fő) kereste meg. Jó kis ősz végi séta volt, tavasszal mindenképpen visszajövünk, hogy lássuk, akkor milyen a természet.

Kócsag toronymocsár
lazulitjobbra
Reggel 2018.11.11 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

Vincenzo65 2018.11.11 08:25 - Megtaláltam
Reggeli előtti kerülés. Első pont mikrója a földön. Szerencsére nem kellett senkinek. Lehet,hogy erősíteni kéne rajta. Piros sáv jelzés ment itt valaha , de most a stadion körüli építkezés biztos átrendezte a területet. A harmadik pontnál az E loo utsó harmadik tagjai nincsenek a lapon, de azért a nagyon pontos leírás végigvezet. Szinte Gps nélkül is meg lehetne csinálni. A tanösvény, amit bemutat szuper! Minden tábla jó állapotú, hívogat, hogy engem is olvas el! Legjobb tanösvények egyike! Legközelebb fényképezőgéppel és egy óra plusszal jövök!

Liberty 2018.11.05 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Hangulatos és nagyon szép a környezet. Kellemes sétával kerestük fel a pontokat, mindegyik nagyon tetszett. A kócsag kilátóból nagyon szép a kilátás a tóra és hosszasan gyönyörködtünk a naplementében. Köszönet a rejtésért.

Székesfehérvár címere
AtiÁk 2018.11.02 20:19 - Megtaláltam
Másodikra de meglett. Köszi [Geoládák v2.2.5]

BiBoLi 2018.11.02 12:31 - Megtaláltam
Köszi

Rézangyal77 2018.11.02 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

zöldfülű 2018.11.02 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Lefülelve :-)

Kellemes őszi sétánk első felvonása, és a maga nemében ez is volt olyan szép, mint a második séta a gyönyörű őszi színekben pompázó Velencei-hegységben.

Köszi a rejtést, és bár az előző sóstói láda kapcsán már körbejártam a tavat, cseppet sem bántam a viszontlátást :-)

s3s5
s7 
Petya0707 2018.11.02 10:15 - Megtaláltam
Ez is pipa. Köszi a rejtést! :-) [g:hu 1.6.0]

Molli 2018.11.01 13:41 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

nbokan 2018.10.30 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.19
2007-ben jártunk itt utoljára, még az előző (GCSost) láda keresésekor, azóta sokat szépült a környék és a tanösvény is. Akkor jóval hosszabb sétát tettünk, viszont most több időt töltöttünk az egyes élményelemeknél. Ismét nagyon jól éreztük itt magunkat, köszönjük ezt a remek rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
HOVANA_Család 2018.10.26 17:58 - Nem találtam meg
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
7.
[Geoládák v2.2.5]

[Elutasította: HUNJack15 & Hippi72, 2018.10.28 13:18]

eltájoló 2018.10.26 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Tökéletesen kivitelezett multi. Szép a környezet (talán csak a piros-kék betonmonstrum rondítja el), pontosak a leírások, és a koordináták. A láda rejteke is igényes. A fához való rögzítése miatt azonban lehet, hogy veszélyben van. Remélem, sokáig megmarad. Köszi a rejtést.

Maszat1 2018.10.22 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szűcs-Kádas Gyalog Team 2018.10.22 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Nagyon ötletes a rejtés, egyáltalán nem bonyolult,minden a helyén volt. A természetvédelmi területet szépen felújították, és még lesz is fejlesztés úgy látjuk..Eszti&Sanyi

HUNJack15 & Hippi72 2018.10.22 12:14 - Egyéb
A ládát megjavítottuk és ajándékokkal feltöltöttük ;)
Nem értem mi a jó egyeseknek abban ha más játékát tönkreteszik, pedig direkt ráírtuk hogy ha nem tudod mi ez akkor ne bántsd. Érdekes emberek vannak...

A láda új ajándékokkal feltöltve 
Strombus 2018.10.15 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.50
Székesfehérvári kupapontgyűjtögető és .com-ozó napon végén keveredtem ki ide és nem tudtam ellenállni a csábításnak, gyorsan végigtekertem még ezt is. Hangulatos, szép környezet, aminek minden szegletét jól megmutatják a multi pontjai. Köszönöm az igényes rejtést.

A koordináták nekem mindenütt kb. 5 m eltérést mutattak.

nmárti 2018.10.13 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Profi munka ! Ezer éve nem voltam itt. Szép lesz ha elkészült. A láda alja félig le volt feszitve, próbáltuk visszanyomni. A többi pont rendben. Köszi a rejtést!

-1
-2
viad 2018.10.13 13:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

hitamas 2018.10.12 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
:)

zalajaro 2018.10.09 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Nagyon tetszett!

kupec 2018.10.08 17:25 - Megtaláltam
Jó kis hely, kíváncsi vagyok meddig marad ilyen.

IMG_20181008_172246 
Jevra21 2018.10.07 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.70
Siker! :)

anettx 2018.10.07 11:13 - Megtaláltam
TFTC!
Klassz, szép hely, érdemes volt itt járni.
A rejtések igényesek, ahogy a végláda is, látszik sok munkát és ötletet tett bele a rejtő.

Az útvonal viszont nem indokol rejtett pontokat, szerintem bőven elég lenne a 2. és a 4. pont. A ládaleírásban a WAP-os részben is meg kellene említeni, hogy nem mindenhol kapunk számokat és jelszórészeket, valamint azt sem értettem, hogy a 2. ponton lévő filmesládában miért nincs megadva az utolsó 3 szám (pont az a lényeg) az E koordinátából, de végül kitaláltam.

gcstt-DSC07265gcstt-DSC07286
gcstt-DSC07305 
Mr Zerge 2018.10.07 09:15 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A parkolótól körbe vezet az út a tó körül. Nagyon tetszett a terület bemutatás módja, játékos, interaktív. Nagyon kellemes séta volt.

V_Gabor 2018.10.06 17:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Egész nap a várost jártuk biciklivel. Ide későn érkeztünk, így nagyon szép fények fogadtak. Szuper hely, bár elég sokan voltak.

Köszönöm!
[g:hu 1.6.0g]

2018-10-06 17.09.32R2018-10-06 17.20.30R
2018-10-06 17.24.03R2018-10-06 17.26.14R
2018-10-06 17.26.35R2018-10-06 17.29.53R
2018-10-06 17.33.37R2018-10-06 17.37.51R
2018-10-06 17.40.03R2018-10-06 17.46.08R
2018-10-06 17.54.16R 
Evi&Feco 2018.09.30 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

fa-peti 2018.09.29 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2018.09.29 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

EmesESE 2018.09.26 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Megtaláltuk.
Gratulálok a rejtéshez, korek leírás, így könnyen megtalálható potok, ötletes végpont, a környezet szuper. (Csak ne ide került volna az illegális illemhely)
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

benist 2018.09.26 10:45 - Megtaláltam
A vasútállomástól bringával jártam be a multit. Nagyjából 10 éve találtam meg elődjét, a GCSOST-t. A területen most is dolgoztak, de már így is látszik a fejlesztés eredménye. Csak néhány sétálóval találkoztam, a szép idő ellenére sincs tömeg hétköznap. A rejtések korrektek, a lakat nyílt. Az utolsó pontnál javaslom, hogy a vécének használt gödör helyett jobbra kerüljetek a ládához.

Csaba & családja 2018.09.23 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.61
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Kellemes délutáni séta. Most rendbe rakták, de kíváncsi vagyok milyen lesz 1 év múlva.

Éva 2018.09.23 11:00 - Megtaláltam
Anno még Barnabás kutyámmal jártunk itt, szintén ládakeresés ürügyén, jó volt visszatérni, ezúttal gps nélkül. A láda nagyon szép, de a gyerekeknek csalódást okozott, hogy (annak ellenére, hogy nemrég rejtették) ajándék szinte nem volt benne. Köszönjük a rejtést! Éva, István, Berci, Márti, Marci

Discover 2018.09.22 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC5828_DSC5831
_DSC5832_DSC5833
_DSC5836_DSC5838
_DSC5840_DSC5841
_DSC5842_DSC5843
breimanne 2018.09.22 09:38 - Megtaláltam
Az orkánszerű szélben is élvezetes keresés volt!Viszont nagy előnye volt, hogy rajtunk kívül az egész környéken senki nem volt!Érdekes hely,de most nagyon büdös volt a víz!

KP1965 2018.09.22 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
A hirtelen jött hideg és szeles idő, valamint a korai időpont elriasztotta az embereket és a szunyogokat is. Úgy mentünk végig, hogy senkivel sem találkoztunk az úton. Remélem, hogy a tanösvény is és a rejtések is nagyon sokáig ilyen jó állapotban maradnak.

20180922_08360720180922_093229
20180922_09012020180922_093111
20180922_093354 
padler 2018.09.21 13:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Az első három ponton délelőtt, a ládát kora délután kerestem meg, bicajjal. Semmi szúnyog nem volt, vagy csak nem értek utol. A Nádi-bereknél (volt erdei iskola) találkoztam egy középiskolás osztállyal, de nem nagyon érdekeltem őket. Érdekesebb így a Sóstó, a felújítása után, több nyílt vízfelülettel. Remélem, hogy a mikroládák sokáig megmaradnak.
efemm (+padler)

nepster 2018.09.21 10:19 - Megtaláltam
+

Haxiboy 2018.09.20 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. Brutál sok volt a szúnyog :-( [g:hu 1.5.4]

szollosi73 2018.09.17 14:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Megvan!
Az ajánlott parkolóból indultam a körsétára. Az első pont gyorsan meglett, szerencsére rajtam kívül más nem járt arra, így könnyű volt keresgélni. A mágnes szerintem kicsit gyengécske. A második pont is hamar meglett, főleg, hogy milliónyi szúnyog vetette rám magát, menekülnöm kellett. A harmadik pontnál kerestem a képen látható Nádirigó függőszékeket, de sajnos vagy beszedték őket, vagy ellopták, mindkettő elszomorító. A ládához vezető rövid ösvényt már összesz@rták, vigyázni kell hova lép az ember, pedig ott is annyi szúnyog volt, hogy alig tudtam tőlük kinyitni a lakatot.
Köszönet.

Sóstói Természetvédelmi Terület-1Sóstói Természetvédelmi Terület-2
Sóstói Természetvédelmi Terület-3Sóstói Természetvédelmi Terület-4
Sóstói Természetvédelmi Terület-1Sóstói Természetvédelmi Terület-2
Sóstói Természetvédelmi Terület-3Sóstói Természetvédelmi Terület-1
Sóstói Természetvédelmi Terület-2Sóstói Természetvédelmi Terület-3
Sóstói Természetvédelmi Terület-1Sóstói Természetvédelmi Terület-2
Sóstói Természetvédelmi Terület-3 
bigmick 2018.09.16 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0g]
Remek nyárutói csendes, langyos időben indultunk neki a kötelező (hazai) láda keresésének.
Számunkra meglepően nagy forgalom (tömeges gyereklegeltetés) mellett kicsit lassan haladtunk a mikroládák előszedésével ill. remélhetőleg feltűnés mentes visszarejtésével. A mikroládák rögzítési megoldása tetszett, követésre méltó.
Élveztük a jó időt, figyeltük a kis gyerekeket, míg végre elértünk a ládához. Emlékezetes élmény volt...
A sóstó összes szúnyogja a láda előtti 1 négyzetméterre kapott vacsorameghívót. Folyamatosan aprítottak bennünket. Állandóan szúnyogokat csapkodva persze a számkód beállítása sem sikerült, sokadjára sem. Még jó, hogy Iza higgadtabb tudott maradni, és végre észrevette a jelet, miközben én már a legkomolyabban azt méregettem, hogy miként lehetne ezt az egész makacs alkotmányt egy jól irányzott alsó végtagi erőhatással kinyílásra bírni (értsd: szétrúgni cafatokra...). Szóval Izának sikerült a többet ésszel, mint erővel módszert alkalmazva végül kinyitnia a ládát, és lőn boldogság.
Szép volt, jó volt, elég volt (főleg a szúnyogokból).

GCSTT_20180916165009.jpg 
Twini 2018.09.15 15:00 - Nem találtam meg
Köszönjük a rejtést! Kellemes séta után izgalmas keresgélés. Tökéletes rejtés!

[Elutasította: HUNJack15 & Hippi72, 2018.09.16 22:40]

stmester 2018.09.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Baromi szélben azt hittem a vízben kötök ki a padlókon mászkálva. A második ponton 20 percet kellett várni mire a család tovább ment a padokról. A harmadik pontnál is sokan mászkáltak. Hétvégén és ünnepnap nem ajánlanám a keresést, mert nem lehet hozzájutni a dobozokhoz. A negyediknél megtaláltam a rejtést, bajlódtam a számzárral és bujkáltam, hogy ne vegyenek észre. Így is azt hitték, hogy volt okom bemenni a bokrok közé amikor kijöttem, pedig körülnéztem, de hátulról jött egy pár. Azért nagyon tetszett amit láttam.

P1030653P1030659
P1030661 
betty&endre 2018.09.15 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Klassz hely, jó rejtés, köszönjük.

griffs 2018.09.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Ha Ati is olvasná, megnyugtatom, a GCSOST számomra egyértelműen jobb volt. Profi munka a mostani végláda, bár ilyen helyre talán egy madárlakta is elfért volna (ld. gcmtb4). Mindenesetre korántsem egyedülálló rejtés, nemúgy mint hajdanán Atié, pár méterrel odébb, a trepni alatt. A GCSOST úthossza több mint a duplája volt a mostani multiénak, a déli fekvésű, gyalogösvényekkel tűzdelt erdei szakaszok most kimaradtak, holott azok is a tanösvény részét képezik.
A rejtések azért átlag felettiek, plussz igen merész elhelyezésűek (azaz lesz karbantartás a köbön, mondá majd a rejtő: tele van a tö...), ergo munkaidőben, vagy este érdemes keresni.Kerékpárral ajánlom mindenkinek a teljes bejárást, élmény és így a felújításból jórészt kimaradt trepnik is nehezebben szakadnak be !

kaldigeza 2018.09.14 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Párommal gyönyörű időben, édes kettesben! Köszönöm a rejtést

kobcikrajci 2018.09.13 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.4]

gab.szalontai 2018.09.11 12:10 - Megtaláltam
Szép környezet, igényes rejtés. Nálam a 2.pont ládája rendben volt. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

spacekok 2018.09.09 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.92
köszönjük!

zoltot 2018.09.09 17:16 - Egyéb
Tavaly óta rengeteget változott a hely. Remélhetőleg még sokat fog.

Az első pontnál kevesen voltak, így hamar meglett.
A másodikon letelepedett egy család pihenni, és nem igazán akartak tovább állni... Feladtuk.
A harmadiknál sokan voltak, mindig cserélődve. Negyed órát tudtunk várni, majd mentünk.
A végládát így nem is kerestük.
Még visszatérünk!

Megemlíthetnéd a leírásban, hogy volt már itt multiláda (GCSost). Továbbá azt is, hogy 2005. április 16-án a területen kesserek részvételével nagyszabású szemétszedés volt: GCCITO. Info: Blue Mali ill. dc3

IMG_20180909_161812IMG_20180909_163903_HDR
IMG_20180909_164429_HDRIMG_20180909_171611_HDR
tamas.sipos.hu 2018.09.09 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

noory 2018.09.09 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

marazmarci 2018.09.09 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltuk Imivel!
Szuper geoláda! Az utolsó pont különösen tetszett :)
Köszönjük a rejtést!

takacsimre 2018.09.09 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Köszönjük a rejtést. Élvezet volt minden perc, amit sétával és a pontok keresésével töltöttünk. Külön dicséret a végláda helyéért, kivitelezéséért. Marika és Imre

egy részlet a tóbólmindig siet
könnyű sétainteraktív tábla
VP 2018.09.09 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.58
Biciklivel (elsősorban azért, mert nem akartam őrizetlenül az autón hagyni), a Balaton felé menet.
A pontok rendben, nem petling, hanem filmesdoboz, de ez mindegy. A számzárat kicsit feleslegesnek érzem, sok dolga lesz a rejtőnek a karbantartással.
A hely nekem kicsit felemás. Pár részlet nagyon szépen kidolgozott, máshol meg erodált régi ösvény, hirtelen félbemaradó út "magánterület, idegeneknek tilos" szalaggal. Az a benyomásom, hogy a stadion miatt jutott ide is pénz, lehet, hogy elég sok, de persze a stadionhoz képest apró.
Voltam már itt geofát ültetni, nappali és éjjeli biciklis geoládát keresni.

Zsu. 2018.09.08 15:26 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2018.09.08 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
Velencei-tó körbetekerés, GCANGA SUP deszkán, úszás a meleg tóban, Sóstói séta, majd Lilluval Pál utcai fiúk (Vígszínház) volt a mai menetrend... :-)

A multi kivitelezése és a helyszínek szuperek, élvezet volt cégigsétálni. Ez egy remek példa arra, hogyan kell egy területet pár pontos multival úgy bemutatni, hogy a rejtések is profik. Köszönet érte!

Mikulás

IMG_2884IMG_2885
IMG_2887IMG_2890
IMG_2892IMG_2894
IMG_2895IMG_2896
IMG_2897 
vasilona 2018.09.08 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Megtaláltuk, köszönjük :)

Hörcsög 2018.09.06 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.0b]
Nem kevés pénz költhettek a területre, persze meg is látszik, nagyon szép lett a végeredmény. Remélem hosszú életű lesz a tanösvény! A láda is korrekt, de a második ponton a mágnes már leesett a dobozról, azt a földön lehet megtalálni. A végláda koordinátája kicsit pontatlan, de még belefér a tűrésbe, szép munka! És korrekt hogy zoltot nevét megemlítitek a láda oldalán - ha már elhappolódott a terve!

Áron csapata 2018.09.05 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Kötelező helyben lévő láda.

sinus90 2018.09.03 16:00 - Megtaláltam
Esőben érkeztünk Fehérvárra. Megvártuk, míg lecsendesedik. Aztán jött egy busz, amire felpattantunk, mindegy volt merre megy, majd leszállunk róla, de addig nem ázunk.. Szerencsénk volt, pont ez a busz kellett nekünk!.. A temetőhöz közel szálltunk le. Mindenféle építkezés folyik Sós-tónál. Ha minden kész lesz, szép lesz! Az első pont után egy ideig még van kavicsos út, utána már tocsogtunk. A szigeten csak mi voltunk és nem is siettünk. A ládába begyűrtem egy pzs-t, mert a mágnes nincs rögzítve a dobozban, s nem akart a láda a helyén maradni. Az E koo érdekes alakban volt megadva. A 3. pontnál legalább 1 órát ücsörögtünk, ráértünk. 1x csak egy egész évfolyam jelent meg, nyakba akasztós térképpel, még csoportkép is készült! Lassan tovább mentünk a ládához. Megkerestük, majd irány a kilátó!
Volt itt korábban is láda, talán hosszabb volt a séta benne. Érdemes volt ismét ládát elhelyezni!
Köszi a rejtést!

Kaputyin 2018.09.02 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Sóstó Keleti kapun mentünk be, és tettünk egy délutáni családi sétát! Jó volt itt lenni, nagyszerű rejtésekkel találkoztunk, igazán méltó utódja a rejtés az elődjének! Ami igazán tetszett az az, hogy nagyon sokan kint voltak a Sóstón, ez részben az új rejtésnek is köszönhető a logokat figyelembe véve, és a nagyszerű helynek is betudható, mert kellemes kikapcsolódást nyújt az idelátogatóknak!

IMG_20180902_172348_resized_20180902_071355200IMG_20180902_153841_resized_20180902_071837202
IMG_20180902_170640_resized_20180902_071419002IMG_20180902_154025_resized_20180902_071819904
IMG_20180902_154247_resized_20180902_071800325IMG_20180902_155958_resized_20180902_071723102
IMG_20180902_160454_resized_20180902_071706654IMG_20180902_161436_resized_20180902_071641170
IMG_20180902_162737_resized_20180902_071608427IMG_20180902_162859_resized_20180902_071543727
IMG_20180902_163013_resized_20180902_071526539IMG_20180902_163305_resized_20180902_071503196
Paul 2018.09.02 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

kolgomorov 2018.09.02 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

nimka 2018.09.02 14:35 - Megtaláltam
továbbiak később [g:hu 1.5.4]

geforg 2018.09.02 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
G.p.s. nélküli megtalálás ,szép környezet kitűnő ötletes rejtés. Köszönjük a lehetőséget

kl 2018.09.01 16:31 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2018.09.01 16:30 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.