geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4509. A Cserhát forrásai 5. Segítő Szűz-forrás (GCSF05)
Balassagyarmat címere
Balassagyarmat címere
A forrásház
A forrásház
Útban a forrás felé az egyik nyírjesi tó mellett
Útban a forrás felé az egyik nyírjesi tó mellett
Itt lehet a kocsit hagyni
Itt lehet a kocsit hagyni
A kereszt a domboldalban
A kereszt a domboldalban
A kilenc forrás keresztje
A kilenc forrás keresztje
A félkörű falból folyó forrásokból egy néhány
A félkörű falból folyó forrásokból egy néhány
A kegyhelyet alapító zarándok atya emléktáblája
A kegyhelyet alapító zarándok atya emléktáblája
Az engesztelő kereszt
Az engesztelő kereszt

Szélesség N 48° 2,875'
Hosszúság E 19° 16,742'
Magasság: 190 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.04.12 11:30
Megjelenés időpontja: 2018.10.08 23:19
Utolsó lényeges változás: 2018.10.08 23:19
Utolsó változás: 2018.11.14 19:18
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: emiGrant
Felhasználó: emiGrant
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 250 m
Megtalálások száma: 66
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Röviden
15 cm x 10 cm x 5 cm konyhai doboz a forráson túl, az erdőben, egy fán 180cm magasan.
A láda eltűnése esetén pótjelszó a forrásház fölött egy padon kis táblán  N 48° 2,894' E 19° 16,749' 190 m [GCSF05+pótjelszó] található.


A ládába TravelBug helyezhető.


A Börzsönyi-források, Pilis, Visegrádi-hg. források, Mátrai-források és Bükki-források ládasorozat után a Cserhát sem maradhat ellátatlanul forrásos láda ügyileg. A Cserhátban már van egy pár forrás saját ládával, de még bőven vannak felfedezésre váró kutak és források, amiket érdemes lesz felkeresni. Ezen a linken a Cserhát Baráti Társaság túramozgalmát képező 21 forrást lehet megtekinteni. Ezt a sorozatot (10 hagyományos és egy bónusz láda) többnyire ezekből válogattam össze. A GCSFZA bónusz láda helyének megismeréséhez a sorozat (GCSF01 - GCSF10) minden ládáját meg kell találnod és be kell jelentened a megtalálást a gc.hu oldalon. Amíg ez nem történik meg a GCSFZA ládaoldalon nem láthatóak a záróláda koordinátái és akkor sem jelenthetsz be megtalálást a záróládára, ha más forrásból hozzájutottál a jelszóhoz. A sorozat tagjainak bejelentése után láthatóvá válnak a záróláda koordinátái.

Megközelítés
Balassagyarmat-Nyírjes üdülőtelepéről a sárga sáv Sárga sáv jelzésen lehet egészen a forrásig jutni. Gépkocsival a Füvészkerthez vezető, jó minőségű földúton lehet megközelíteni és itt lehet parkolni  N 48° 2,965' E 19° 16,678' [GCSF05+parkolo] Innen a forrás/kegyhely már csak 220m, a láda 250m a sárga jelzésen.
Tömegközlekedéssel az Újpest-Városkapu XIII. kerület buszpályaudvarról az egész nap óránként, délután félóránként közlekedő távolsági busszal lehet Balassagyarmatra utazni, majd helyi busszal eljutni az üdülőtelepig.

A láda
Hagyományos 15 cm x 10 cm x 5 cm konyhai doboz a forráson túl, az erdőben, egy fán 180cm magasan várja, hogy felfedezzétek. Nyáron a sűrű erdei lombkorona belezavarhat a GPS működésébe, így a józan ész és alapos körülnézés segíthet..
A láda eltűnése esetén pótjelszó a forrásház fölött egy padon kis táblán  N 48° 2,894' E 19° 16,749' 190 m [GCSF05+pótjelszó] található.

A Segítő Szűz-forrás története
Mivel a forrás környéke még száraz időben is meglehetősen nedves és 10-15 méteren belül sokszor 8-10 helyen is folyik a víz, nagyon valószínű, hogy geológiai adottságai miatt ezen a helyen már évszázadok óta fakad forrásvíz. A jelenlegi forrás/kegyhely azonban csak az 1970-80-as évek óta vált ismertté.
Egy 1977-től Balassagyarmaton élő, önkéntes száműzetésbe kényszerült szerzetespap vigaszt, erőt és megnyugvást, valamint bátorítást keresett itt a Nyírjesi tavaknál. Krizosztom atya így megnyerte az általa fölfedezett és elnevezett Mindenkor Segítő Szűz Mária-forrását.
1987 április 30-án a Mátraszentimre hasznosi kegykápolnában, a korábban megrongált Mária-szobornak épségben maradt fej- és szívrészét Deák László restaurálta és ünnepélyesen elhelyezte a zarándok atya, Krizosztom jelenlétében és segítségével a nyírjesi első tó északi völgyében, a források közelében, egy fára rögzített barlangtartóban.
A segítő Szűz forrásának közelében lévő Hét Öröm forrásait 1989. december hó 3-án szentelte föl sokak jelenlétében páter Krizosztom zarándok atya.
Nemsokára, 1990 márciusában a Mindenkor Segítő Szűz Mária szobra, egy korábbi vihar után, egy új akácfára lett fölerősítve és a közelében álló domboldalon Deák László engesztelő keresztet állított föl a magyar szentkoronával és címerrel együtt. A keresztet 1990 húsvétján (április 5.) szentelte meg Krizosztom atya sokak jelenlétében, rövid ájtatosság keretében. Ekkor buggyant föl a titkos értelmű rózsa (rosa mystica) forrása az egyik fa tövében, amely immáron a Jó Pásztor nemrégen beindult forrása mellett a tizedik szent forrás ezen a helyen.
Mivel a Mária-út nem messze, kb. 4km-re délre vezet el, a kegyhely meglehetősen forgalmas. Sajnos vize magas nitrát tartalma miatt nem iható.

A Cserhát földtana
A Cserhát geológiai felépítésében - ellentétben a környezetében emelkedő Mátrával és Börzsönnyel - nem kizárólagosan egyeduralkodóak a vulkáni kőzetek. A térségben sokféle típusú kőzet található. Ezek közül jellemzőek a sekélytengeri üledékek, mint pl. a homokkövek, agyagmárgák és slírek. Kisebb arányban, de jelen vannak az egykori óceánok mélyén lerakódott mészkövek és dolomitok is, valamint az alacsonyabb térszínek fiatalabb korú folyóvízi (fluviális) homokos-kavicsos üledékei. A Cserhát nagy részén ma is ezek a kőzetek az uralkodóak a felszínen.

A Cserhát éghajlata
A nyugati és keleti irányban magasabbra kiemelkedett, egységbe fogó tájkeretet adó középhegységi területek (Börzsöny, Mátra) klímabefolyásoló hatása miatt, a Cserhátvidék éghajlatára alapvetően a hegység elnevezésnek némileg ellentmondó, ám a relatív szinteltérés nyomán jogosnak tartható, de itt tágabb értelmű hegységközi "medencehatás" a jellemző. Ennek nyomán a terület éghajlata általánosan tekintve mérsékelten hűvös és mérsékelten száraz. A hőmérsékleti viszonyokat is befolyásoló napsütéses órák száma a sokévi átlagokat figyelembe véve meglehetősen alacsony, 1900 és 1950 óra/év. Ennek megfelelően a évi átlag középhőmérséklet 8-10 C° között változik. A leghidegebb hónapnak számító januári középhőmérséklet nagy átlagban, és ugyancsak a földrajzi fekvéstől függően, - 2 C° és -3° között változik, míg a legmelegebb júliusi középhőmérséklet csak 19 C°. A hegységközi medencehatásból fakadóan a Cserhátvidék közvetlen környezeténél szárazabb terület. Az évi csapadékmennyiség 560 és 620 mm között változik. Északon 600-620 mm/év, míg délen és a Börzsöny hegység keleti lábainál már csak 560-600 mm körül mozog.

A Cserhát vízrajza
Mivel az Északi-középhegység magasabb hegyeitől eltérően a Cserhátban kisebb az éves csapadékmennyiség, a terület vízhálózatának hozama ebből adódóan gyérebb. A hegység területén körülbelül 400 forrás található. Néhányuknak gyógyhatást tulajdonítanak, bár ezt még nem bizonyították. Ezek közül a legjelentősebbek a Szentkút környékén felszínre törő négy forrás: A Szűz Mária-, a Szent István-, a Szent László- és a Szent Imre-forrás. Az itteni szentkutak állítólag már jó néhány ember csodálatos gyógyulását okozták, így ma is sokan látogatják őket. Ugyanakkor a más, magasabb hegységekben talált sok foglalt, kiépített forrástól eltérően, a Cserhát forrásai, kútjai között sok alig ismert, egyszerű és nehezen megtalálható is van. Vízhozamuk szegényes és száraz nyarakon hajlamosak a kiszáradásra.

Mindenkinek jó forrásvadászatot és nógrádi élményeket kíván
emiGrant.

Források
WIKI
Földtan
Éghajlat
21 forrás a Cserhátban
Nyirjesi Szent források
Források minősége
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (23 db): környezet: 4.60 rejtés: 4.87 web: 4.84 átlag: 4.77

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Luki 2019.09.22 13:24 - Megtaláltam
+one, köszönöm a rejtést emigrant
Bővebben a blogban [Geoládák v2.2.5]

BlackCat 2019.09.22 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

haribali 2019.09.14 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0_beta_8]

kupec 2019.09.08 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

R.Guszty 2019.08.19 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vikacsu 2019.08.17 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bezol 2019.07.20 10:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Molli 2019.06.29 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Köszönöm a rejtést!

Göde 2019.06.29 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

becko 2019.06.29 14:25 - Megtaláltam
A 7+1 Cserháti Forrás láda felkutatására indított másfél napos túra, kiegészítve további 7 útbeeső rejtéssel.
Egy család éppen virágot hozott, kicsit várni kellett.
Valamikor szép lehetett, mára sajnos lepukkant.

Dr.Lada 2019.06.15 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.2y]

Jártam már régebben a forrásnál, meg nem is olyan régen is, mikor egy közeli ftf ládára szaladtunk. Mindig jót kacagok, itt a szenteket bebörtönözték.:-) Még Mária is rácsok mögött van.:-)

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
BranDroid 2019.06.15 09:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kilali 2019.06.09 10:16 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

h725 2019.05.25 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

alexp 2019.05.12 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

eazs 2019.05.12 14:20 - Megtaláltam
Köszönjük!

Emma Rose 2019.05.08 17:23 - Megtaláltam
Egy fárasztó nap után nincs jobb egy kicsit elmerülni az üde zöld természetben, ahol még nyugtató tavacskákat is lehet kerülgetni, és persze fára mászni:)
Köszi, jó kis séta volt.

DSC_0995DSC_1014
vuv
DSC_1052 
AliceSky 2019.05.08 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Hát nem véletlen szeretek a Nyírjesben dolgozni.. *.*
A láda miatt olyan helyeket is láttam, amerre eddig nem jártam. Nagyon szupcsi volt.

Köszönöm a rejtést :) [Geoládák v2.2.5]

IMG_20190507_092847IMG_20190508_141606
IMG_20190508_142015IMG_20190508_142230
IMG_20190508_142415IMG_20190508_142615
IMG_20190508_142636 
Elveszett Geoláda Fosztogatói 2019.05.08 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

/Quatermain/ [Geoládák v2.2.5]

urbanj 2019.04.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Tetszett a forrás és a környezete is, köszönjük a rejtést. GPS nélkül is könnyen megtalálható a láda.

kivancsifancsi 2019.04.19 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.31
Egész napos dobozolás a Cserhátban: 7/16

Fidorkával kettesben jöttünk, hogy kisebb-nagyobb kirándulások keretében megkeressünk pár ládát a Cserhátban. Csak Balassagyarmaton vettük észre, hogy a gps otthon maradt, így végül telefonnal, szenvedősen navigálva keresgéltünk. Nagyon szép tavaszi, napsütéses időben remek helyeken jártunk, sok szép és ládaérdemes helyet láttunk.

A forráshoz vezető út mellett a kis tavak és maga a forrás is tetszett. A kegyhely kivitelezése egy kicsit "giccses". A rejtés profi.

 
Fidorka 2019.04.19 11:39 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Évi&Zoli 2019.03.31 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
A Mátrába, hazai tájra ért a Kék túránk. Itt már minden ládát levadásztunk. Ezért a tegnapi túra szakasz után ma ládanapot iktattunk be. Folytattuk többek között a Cserháti-források begyűjtését is. Két újabb aranyos forrást ismerhettünk meg! Köszönjük! Kicsit körülményesre sikeredett a megtalálása, mert korábban hajtottunk le a főútról. Teljesen a GPS-re voltunk utalva. De így is könnyen meglett a már jól ismert, igényesen kialakított rejtek. Köszönjük!

IMG_20190331_131844IMG_20190331_132155
IMG_20190331_132329IMG_20190331_133053
kobcikrajci 2019.03.02 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.62
Egy kis bicajos kör Balassagyarmatról indulva. DNY felől, a földúton érkeztem, egy kis susnyán át kellett tolni a gépet. A forrásoknál éppen szorgoskodtak, illetve gyerekek futkároztak. Szép, misztikus helyszín, sok-sok forrással, és egy jó kis rejtekkel. (Bár azért a láda füleit érdemes lenne visszakattintani.) Az üdülőtelep felé távoztam, ahol a csónakázótó felszínét részben még vékony jégréteg fedte. Hiába, éppen csak tavaszodik még.

geooszi 2019.02.25 23:59 - Megtaláltam
Meglett, köszönöm!

pczinder 2019.02.24 09:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

SirLes 2019.02.10 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Gyombi 2019.01.05 15:20 - Megtaláltam
Tetszett a hely, jó a rejtés is! Köszönjük! Gyűlnek a helyszínek!

Csongi10 2019.01.01 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

segoy 2019.01.01 12:15 - Megtaláltam
!

teacher 2019.01.01 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ésKata 2018.11.11 09:00 - Megtaláltam
Bohókás kedvünkben ma a Cserháti források végládáját vettük célba.Ehhez persze a meglévő 3 forrás mellé még 7-et fel kellett fűzni. De vajon sikerül-e ez a novemberi reggeli köd, aztán szép napsütés, de korai sötédetés közben? Az utolsó pillanatig reménykedtünk, de a bizonytalanság velünk volt. Északról indultunk.

Zergi 2018.11.11 09:00 - Megtaláltam
Fogtam!
Szép hely, szép környék még ilyen ködös időben is!

IMG_5440IMG_5441
IMG_5442IMG_5443
IMG_5444IMG_5445
IMG_5446IMG_5449
IMG_5450IMG_5451
Csizmások 2018.11.10 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

alucifer 2018.11.04 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


20181104_10111820181104_101157
20181104_10120720181104_101227
20181104_10125120181104_102023
Mr Zerge 2018.11.03 10:30 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Nem autóztunk be a forrásig, a Kócsag utcában jól lehet parkolni, onnan sétáltunk el a forráshoz.
Kellemes tó parti séta. Érdekes a nagy szabású kiépítettsége a forrásnak, kegyhelynek. A rácsos börtönbe zárt szobrok eléggé szürreális látványt nyújtanak.

Discover 2018.11.01 10:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.31
A ketrecbe zárt Jézus és a 'mívesen' kidolgozott környezet elég bizarr.
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC6404_DSC6406
_DSC6407_DSC6409
_DSC6411_DSC6413
_DSC6405_DSC6412
_DSC6415_DSC6418
_DSC6423_DSC6424
pötyimiki 2018.10.28 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

mravikek 2018.10.28 15:32 - Megtaláltam
Meglelve eme remek rejtek! Nagyon köszönjük ezt az igényes rejtést! [g:hu 1.6.0]

Attibati 2018.10.28 08:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.53
Kerékpáros találat. Balassagyarmat - Gcsf05 - gcsf04 - Bercel - Szirák - Bér - Gcsf01 - Gcsf06 - Terény - Balassagyarmat 95 km
A műútról a legrövidebb úton akartam megközelíteni a ládát. Már majdnem odaértem, mikor kapu zárta el az utat. Szerencsére egy ösvényen sikerült leereszkednem a forráshoz. A forrás környezete olyan amilyen, én inkább az ide vezető utat élveztem.
A közelben van a Nyírjesi arborétum is, ami szintén ládaérdemes hely lehet.

mura 2018.10.27 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

BT_pro 2018.10.27 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megvan köszönöm a játékot!! Nagyon jó kis hely, érdemes keresni.

diego 2018.10.27 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

jspanyik 2018.10.26 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

20181026_15122320181026_151244_001
Liberty 2018.10.26 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
A forrás egyben zarándokhely is, ahol a csend, béke és nyugalom várja az imádkozni vágyókat a gyönyörű környezetben. Köszönet a rejtésért.

Wilka74 2018.10.26 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csaba & családja 2018.10.23 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.61
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Itt még nem jártunk.

N.Zs. 2018.10.23 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Nagyon szent hely...

IMG_1973IMG_1975
IMG_1976IMG_1978
IMG_1983IMG_1980
IMG_1985IMG_1982
IMG_1981 
ha2 2018.10.21 15:45 - Megtaláltam
Egész napos cserháti túra során ide is eljutottunk. Gratulálok Roynak a rejtekhely elkészítéséért.

anettx 2018.10.21 15:45 - Megtaláltam
TFTC!
Cserháti forrásozás - ez a 7.

kópé1993 2018.10.20 08:43 - Megtaláltam
Nógrádi forrásos túra Pliptaival. Köszi a rejtést!

IMG_20181020_084016IMG_20181020_084036
IMG_20181020_084508IMG_20181020_084628
IMG_20181020_084732 
pliptai 2018.10.20 08:40 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! [g:hu 1.6.0]

Attilacska 2018.10.17 13:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Oriza 2018.10.16 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Érdekes környék

Mikulás 2018.10.16 06:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
Hajnali rajtaütés, avagy egy kis ládázás munka előtt... Éppen pirkadni kezdett, amikor leparkoltam a megadott helyen. Sehol senki, csak a nyugalom. Először a GCTO dobozt vettem magamhoz, majd megkerestem a mintegy száz méterre található Segítő Szűz-forrást. A doboz rejtése kiváló, profi munka. Köszönet érte! Nem ismertem a helyet korábbról és sok kis apró látnivalót kínál a hely. Jó, hogy rejtettél ide ládát!

Mikulás

IMG_3404IMG_3405
IMG_3407IMG_3412
IMG_3415IMG_3416
VP 2018.10.15 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.60
GCTO rejtése után.
Kiseb-nagyobb cserháti séták, gyönyörű őszi időben.

vitibi 2018.10.14 19:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

benist 2018.10.14 15:15 - Megtaláltam
Cserháti források 5. Ebéd után újult erővel. Némi nehézséget okozott a GPS-nek az aszfaltos bevezető út megtalálása, de másodikra sikerült. A tavak nem túl bizalomgerjesztők, de a horgászok lelkesen áztatták a csalikat. Érdekes a sok forrás és a kegyhely.

CsKriszti 2018.10.14 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

paul 2018.10.13 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

Puszkany 2018.10.13 14:37 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

kl 2018.10.13 14:37 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2018.10.11 00:00 - Megtaláltam
-

hitamas 2018.10.10 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.35
A mai napra börzsönyi ládakeresés volt a terv, de a megjelent új cserháti forrás-ládák ezt a tervet felülírták ... Nem ajánlott megközelítést választottam, lehet így is ... Ács Tamás szerint - így volt érdekesebb. :)

GYEZegzug 2018.10.09 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Elindultam a GCBREK valamint a GCSFVA multik megkeresésére mikor jött az értesítés Júlia rejtéseiről. Kicsi gondolkodás s irány a hegyek. Menet közben begyűjtöttem a GCUser mozgó rejtést.

Korom sötét, erdő csöndje, hulló termések a fákról. Csodálatos hely s nagyszerű rejtés. Nagyon jól éreztem magam gratulálok Neked Júlia. Köszi szépen a tartalmas napot.

IMG_20181009_181842IMG_20181009_181850
CsKaroly 2018.10.09 09:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu