geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
437. Hortus Botanicus Solaris (GCHBS)

fotoheliográf

fotoheliográf

koronográf

koronográf

a láda errefelé keresendő

a láda errefelé keresendő

itt jobbra, be a sűrűbe

itt jobbra, be a sűrűbe

gyöngyvirágos tölgyerdő

gyöngyvirágos tölgyerdő

a rejtekhely környéke

a rejtekhely környéke

ott a rejtek

ott a rejtek

kedvcsináló

kedvcsináló
Szélesség N 47° 33,570'
Hosszúság E 21° 37,204'
Magasság: 129 m
Megye/ország: Hajdú-Bihar
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.10.05 17:30
Utolsó változás: 2009.09.27 09:58
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Lacus
Felhasználó: álomfogók
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 500 m
Megtalálások száma: 789 + 6 sikertelen + 22 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente


WAP:
A gyöngyvirágos tölgyerdő egy békés zúgában, egy kidőlt fatörzsben fahánccsal alaposan betakarva. Altarnativa a jelszó meghatározására: az adott ponton nézz nyugati irányban felfelé.

.......................................................................................

A láda a gyöngyvirágos tölgyerdő egy békés zúgában, egy kidőlt fatörzsben fahánccsal alaposan álcázva várja a kincskeresőket.
A jelszó meghatározására azonban egy altarnativát is kínálok azoknak, akiknek nem a doboz a lényeg, vagy skrupulusaik vannak a gyöngyvirágos tölgyerdőben való keresgéléssel kapcsolatban. Állj meg ( N 47° 33,564' E 21° 37,301' 180 m [GCHBS+geocache]) ponton nyugat felé fordulva és nézz felfelé! Ha ügyes vagy, rájössz, mi a jelszó. Ha nem menne, készíts egy képet, vagy írd meg e-mailben, mit láttál.

Megközelítés:
Hogy ne kelljen sokat keveregni az egyetem épületei között, bemértem a bejáratot: ( N 47° 33,396' E 21° 37,291' 180 m [GCHBS+bejarat]). Gyalogosan minden különösebb nehézség nélkül megtalálható.

A láda keresőit kérem, ne másszanak be a kerítésen csupán a ládáért. Köszönöm.

Autóval érkezőknek mato gyűjtötte össze a tudnivalókat (ezúttal is köszönet neki).
A parkolás ingyenes a Botanikus Kert látogatói részére; az alábbiak szerint kell eljárni:
Az egyetem területére autóval 3 sorompós kapun keresztül lehet bejutni, de a Botanikus Kertig való eljutás szempontjából a "2. Kapu" ( N 47° 33,199' E 21° 37,238' 180 m [GCHBS+bejarat]) javasolt. Bármelyik kapun is jutsz be, nyomnod kell a piros gombot a sorompónál, kapsz egy parkoló jegyet, amin a rendszám is rajta van. Ezek után 30 PERCEN BELÜL el kell jutnod a Botanikus Kert bejáratáig, ott a portásnak át kell adnod a parkoló jegyet. Ő majd jól leolvassa az ottani terminálon a vonalkódot, majd a jegyet visszaadja, útbaigazít, elmondja az éppen aktuális érdekességeket, odaszól a pálmaházba, hogy ne menjenek haza, mert mész, stb. stb. stb. Belépőt a Kertbe természetesen venni kell (a Debreceni Egyetem dolgozóinak ingyenes a belépő, csak az egyetemi arcképes igazolványt kell felmutatni). Bármennyi időt eltölthetsz a Botanikus Kertben. Kifelé a Botanikus Kert portásának ismét átadod a parkoló jegyet, ő megint jól leolvassa a terminálon vonalkódot. Ezek után ismét 30 PERCEN BELÜL valamelyik kapun kimész. A kapus kéri a portás által kétszer leolvasott parkolójegyet, majd megköszöni a látogatást és nyitja a sorompót.

..........................................................................................
A kálvinista Rómának is nevezett Debrecen Hajdú-Bihar megye székhelye, az Észak-Alföldi Régió régióközpontja- 207.000 fos állandó lakosságával Magyarország második legnagyobb városa. És tegnapig csak egyetlen geoládával rendelkezett! Pedig lenne sok szép hely, ahova rejteni lehetne. Én ezek közül tegnap egyet választottam, azt amelyik talán legközelebb áll a szívemhez. A Debreceni Egyetem campusának területén van egy hely, amelyen két érdekes intézmény él nem szokványos szimbiózisban. Ez pedig a Botanikus Kert, amelynek területén található az MTA Napfizikai Obszervatóriuma.

Debrecen felsőoktatásának gyökerei a 16. századig nyúlnak vissza: 1538-ban alapították a Debreceni Református Kollégiumot. 1912-ben került sor Debrecenben Magyar Királyi Tudományegyetem alapítására, melynek a Kollégium három akadémiai tagozatát (ma úgy mondanánk, főiskolai karát) adta. A Botanikus Kertet 1928-ban azzal az alapvető céllal hozták létre, hogy a természettudományos képzést elősegítse, a növénytant és ökológiát tanuló hallgatóknak biztosítson növényrendszertani, növényfaj és növénytársulás-tani ismerteket. 1976. januárjában sikerült természetvédelmi területté nyilvánítani a Botanikus Kertet. A körbekerített és portaszolgálattal ellátott 12 hektáros kert területének nagysága állandósult és védelme is lehetővé vált. Jelenleg a kert növényfajainak száma eléri a 8000 fajt, ebből a szabadföldi fás és lágyszárúak: 1500 faj; trópusi növények: 2000 faj; pozsgás növények: 2000 faj; kaktuszok: 2500 faj.
A kert területének egy része védett gyöngyvirágos tölgyes társulás, mely a régi Nagyerdő eredeti maradványerdőjének része. Napjaink jelentős feladata ennek a területnek a génbanki megőrzése, fenntartása, védelme.

A hazai napfizika a Svábhegyen létesített Csillagdában éledt újra 1946-ban. amikor elhatározták egy Napfizikai Osztály felállítását. Az osztály 1958 elején a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Botanikus Kertjében álló egyetemi bemutató csillagda épületébe költözött és itt Dezső Loránt vezetésével az MTA Napfizikai Obszervatóriuma néven új kutatóintézet jött létre. A költözés után az egyetemi csillagvizsgáló eredeti épületét kibovítették, és két fotohéliográffal megkezdődött a rendszeres észlelés. A hetvenes évek elején jelentős fejlesztés történt az
obszervatóriumban, az épületet kibővítették és egy nagy
koronográfot állítottak fel.

A Botanikus Kert az oktatási, kutatási feladatok mellett ismeretterjesztő feladatot is ellát: a látogatók számára is nyitott. Az Obszervatórium nem, azonban a napfizikai műszerek nincsenek annyira elrejtve, mint ahogy a csillagászati eszközök általában lenni szoktak, így a látogató séta közben ezekkel is ismeretséget köthet.

Az eredeti láda is a kertnek abban az eldugottabb részében volt elrejtve, ahol a fotoheliográf hatalmas fémplatformja áll.

A fotohéliográf a Nap teljes látszó korongját észleli a látható folytonos fényben fotografikusan. Az észleléseken - a fotohéliogramokon - a Nap látható félgömbjének fotoszférája, felszíni rétege látható annak struktúráival, a granulációs szerkezettel, napfoltokkal és fotoszférikus fáklyákkal. Minden nap készül fotohéliogram-sorozat (ha az időjárás engedi), melyek alapján meghatározható minden egyes napfolt pontos pozíciója és területe. A Napfizikai Obszervatórium történetileg kialakult kutatási profilja nagyrészt ezen foltpozíciókhoz kapcsolódik, mivel a héliografikus pozíciók meghatározásának pontossága elismerten itt a legnagyobb, kb 0.1 héliografikus fok. Ez az adat másutt általában 1 héliografikus fok. E pontosság mögött az obszervatóriumban évtizedek alatt kifejlesztett módszertani háttér áll, amely a lehetséges szisztematikus hibák korrekciójának igen hatékony eszköze.

Nyári nyitvatartás: III. 21- XI. 15. naponta 8-18 óráig.
(téli nem volt kiírva, ha valaki megtudja, írja meg).
Belépő: felnőtt 200 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak olcsóbb (150 Ft).

Kellemes időtöltést a Botanikus Kertben és sikeres kincskeresését!

...........................................................................................

Láda történet:

2006. VI. 18.
Ládakarbantartás. A dobozt egy nedvességnek kevésbé kitett rejtekbe helyeztem a korábbitól egy-két méterre egy kidőlt fatörzsbe. Megtisztítottam, eltávolítottam a kenyeres zacskót, helyeztem bele fóliázott üdvözlő szöveget és pár apró ajándékot. Két ággal pedig megjelöltem a rejteket. Alternativ jelszóról gondoskodtam.

2004. XII. 17.
A ládát Fűkocka újratelepitette az álló fatörzs túloldalára.

2004. VIII. 23.
Olybá tünik, a láda újfent eltünt. Magam egy-két hónapig bizton nem járok Debrecenben, így nem tudom igérni a gyors pótlását. Amennyiben egy környékbeli felvállalja a legalább ideiglenes pótlást, azt nagyon megköszönném (ehhez minden szükséges információt e-mail-en megadok).

2003. VI. 27.
A ládát pótoltam, de a kert egy távolabbi részében rejtettem el. Jelenleg a gyöngyvirágos tölgyerdő egy békés zúgában, két egymásra merőlegesen elhelyezkedő (mert az egyik kidőlt) fatörzs közti zúgban, fahánccsal alaposan betakarva várja az új (és akár a régi) kincskeresőket. A helyszin jobban reprezentálja a Nagyerdőt, mint a szűkebb értelemben vett botanikus kertet, de itt talán kisebb az esélye a kertrendezésnek és az abból származó láda eltünésnek.

------------------------------------------------------------------------
Ha szeretnéd a többi debreceni és környékbeli hagyományos és multi geoláda pontjait egyetlen nagyítható térképen látni, akkor ajánlom figyelmedbe a K:Pisti által elkészített térképet, mely a geocaching.lap.hu támogatásával jött létre:

target=_blank>Debrecen és közvetlen környékének összes geoláda pontja Google Maps térképen
------------------------------------------------------------------------


A ládába TravelBug nem helyezhető.
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

KRW értékelés (543 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.31 web: 4.53 átlag: 4.49

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Stamnes 2021.04.11 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.64
Megtaláltuk, köszönjük!

laszlo85 2021.04.07 07:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Tsiga91 2021.03.26 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk:) köszönjük a rejtést:) [Geoládák v3.9.6]

Andi&Szonja 2021.03.13 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

ha2 2021.03.07 13:30 - Megtaláltam -
Aktuális belépődíj dolgozó felnőtteknek 550,- Ft.
Az előttem logolók elfelejtették megemlíteni, hogy a dobozt alig lehet lezárni, mert a betelt korábbi füzetek feleslegesen foglalják a helyet. Gyakran találok mostanában szájmaszkot a geoládákban. Rossz szokás ami gyorsabban terjed mint a koronavírus. Ne tegyük! Aktuálisan anettx saját gyártású logbookjába lehet írni. Ez a füzet is hamarosan tele lesz.
Kedvelem a botanikus kerteket, itt is bő egy órát sétáltam.
A kerítésmászás nyomai valóban láthatóak:((

Szüleim kertészmérnökök voltak. Soó Rezső könyvei nem hiányozhattak nálunk. Központi sétány.
Útban a bejárat felé. 
debrildi 2021.03.03 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

pötyimiki 2021.02.13 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Bogca 2021.01.16 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Norcos01 2020.12.29 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Sajnos nem volt betakarva, ezért egyszerű volt a találás. Engedelmeddel visszarejtettük jól, hogy másnak nagy élmény legyen... :)

Márta család 2020.11.22 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

kalnaid 2020.11.07 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk csodaszep idoben, köszönjuk a rejtést!
Cs&D&M&B [Geoládák v3.7.6]

Bence2009 2020.10.18 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.2]

kagnes84 2020.10.09 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

tekipepe 2020.09.19 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam, köszönöm!

Pongiz 2020.08.29 12:16 - Megtaláltam
A botanikus kert nagyon szép, a tölgyesben viszont rövidnadrágban szinte áthatolhatatlan a növényzet. Az alternatívot próbáltam, de nem sikerül. Kérem szépen a jelszó nélküli jóváhagyást. [Geoládák v3.6.0]

[Jóváhagyta: álomfogók, 2020.09.04 08:23]

IMG_20200829_121710IMG_20200829_114258
IMG_20200829_121708 
jutics 2020.08.24 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszönöm a rejtést!

IMG_20200824_085959IMG_20200824_084931
IMG_20200824_144805 
nbokan 2020.08.22 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Öt napos debreceni hétvégénk negyedik napján itt is jártunk. Nagyon tetszett a kert, megnéztünk mindent amit lehetett. A ládát kerestük meg, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
amlozek 2020.08.11 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A rejtekhely nagyon dzsumbujos nyáron, óvatosan a magas gazban befelé!

anettnori 2020.08.07 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megvan! [g:hu 1.6.5]

Szépen bejártuk a kertet, közben ládáztunk is. Remek hely!

-1-2
-3 
LaciésTimike 2020.07.11 11:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Pufa12 2020.07.08 14:42 - Megtaláltam
Sikeresen megtaláltuk, ez volt az első geoládám, nagyon izgalmas volt. Köszönöm a rejtést!
2020. július 8.
[Geoládák v3.4.1]

csomix 2020.07.03 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Rea 2020.07.02 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

g-tabe 2020.06.24 17:08 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

kitkat0123 2020.05.22 12:36 - Megtaláltam
Hajdú-Bihari kalandozások során itt jártunk Robogo es tabletta társaságában. Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló környékével ismerkedtünk, közben sok érdekes helyet is felkerestünk, hus és comos ládákat is kerestünk.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél. [Geoládák v3.3.2]

Robogo 2020.05.22 12:36 - Megtaláltam
Sok megyés (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok ) ládázós hosszú hétvégén kerestük fel a ládát kitkat0123 és tabletta társaságában. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Mai célpontunk Debrecen és környéke volt.
Köszönöm a rejtést!

tabletta 2020.05.22 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

kertimi 2020.05.14 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Tanohun 2020.05.14 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Dino String Quartet 2020.04.26 14:45 - Megtaláltam
Dínó kvártett trió részlege: csodálatos sétát tettünk a botanikus kertben! Virítanak a tavaszi virágok, illatoznak a fák, gyöngyvirágzik a tölgyes. Köszönjük szépen a rejtést!

118197624_3183697245049390_2530247763340313465_n118206838_3577528358945477_4009893242193124020_n
118209253_352851515885085_4762922971101256416_n118232758_327601011717785_1803052021209316028_n
Bandee14 2020.04.05 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Az alternatívért is ki kell fizetni a belépőt. Akkor még már a ládát is meg keresi az ember...
Bandee14 & Egiagi
[Geoládák v3.3.2]

egiagi 2020.04.05 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

zulcsi 2020.02.15 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kisback 2020.02.15 13:39 - Megtaláltam
Bemásztam, megvan! :)

sanzi89 2020.01.25 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.92
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.28]
Lehet bennem van a hiba, de nem volt 100%-osan egyértelmű a leírás szerint, hogy ez korlátozottan kereshető láda, amiért fizetni is kell. Az, hogy nem elérhető a láda mindig, nincs alternatíva és 550 Ft-ot is kell fizetni érte, nálam sajnos elvből elvérzett, sajnálom.

dovenyi 2019.11.09 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Köszönjük a rejtést!

Masterrr 2019.10.20 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtaláltuk. Köszi. Nagyon szép így ősszel is a botanikus kert.

SziaHello 2019.10.06 19:07 - Megtaláltam
Vaksötétben nem másztunk át a kerítésen, de vissza mentünk a megadott pontra. Álltunk és bambultunk nyugat felé, felfelé, de nem láttuk meg a lényeget :(
Kérlek fotó alapján fogadd el! :)

[Jóváhagyta: álomfogók, 2019.10.27 17:10]

Néztük-néztük, de nem láttuk meg :( 
lizbor18 2019.09.28 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
[Geoládák v2.2.5]

Linduka 2019.09.28 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Puszi Lizi, Lencsi [Geoládák v2.2.5]

KTamas51 2019.09.22 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Gyömi 2019.09.11 14:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

PBM 2019.09.05 09:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

fcsaba 2019.08.25 09:32 - Megtaláltam
Tetszett; köszönöm, hogy megmutattad!

bakfitty25 2019.08.17 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam a ládát. Köszönöm szépen a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

VenTOmi 2019.08.10 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sherlockné 2019.08.10 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Megtaláltam!

dobozipatikus 2019.08.05 23:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BackpackerWanderer 2019.07.31 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

laas 2019.07.28 15:45 - Megtaláltam
Megvan köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.6.3]

sogor36 2019.07.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.98
Köszi a rejtést.

GeoFox 2019.07.23 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Dóri és Gábor [Geoládák v2.2.5]

csehipest 2019.07.22 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Marton Zoli 2019.07.15 11:45 - Megtaláltam
Megvan

Aniko & Gyuri 2019.06.23 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Anikó és Gyuri. [Geoládák v2.2.5]

gyberna 2019.06.01 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

psygoa 2019.05.30 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tavasziharmat 2019.05.30 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

emmis 2019.05.25 22:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Skalp 2019.05.25 22:44 - Megtaláltam
Bosszantó, hogy nincs kívül pótjelszó, csak a bemászást rosszalló megjegyzés.
A renitensek kedvéért fel lehetne oldani ezt az ellentmondást! [Geoládák v2.2.5]

Esteban62 2019.05.15 09:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
A Nagy Három Napos Ládázás Debrecenben. Harminc feletti megtalálás :-) Gyönyörű botanikus kert!

20190515_09413220190515_095331
20190515_100323 
Kraken 2019.04.24 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Haki 2019.04.22 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kisscsaba.repair 2019.04.21 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ZoliQua 2019.04.20 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190420_103616 
BRUMM 2019.04.14 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lilamacs 2019.04.14 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Medve75 2019.04.09 23:59 - Megtaláltam
.

rkertesz 2019.04.06 11:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

ládavadász Pisti 2019.03.16 12:26 - Megtaláltam
Amiben hibáztunk: nem mentünk be autóval az egyetem területére, a kert bejáratától két kilométerre parkoltunk le. Nem vittünk magunkkal pénztárcát, csak 500 forintot, mondván 200 forint a jegy. A helyszínen derült ki, hogy a felnőtt belépő 550 forint, így még az egyikünk sem tud bemenni, és nem volt lelkierőnk 4 újabb kilométert lekutyagolni... Pont az ilyen esetekre nem ártana egy alter a kerten kívül is. Mindenesetre mellékelek egy fotót, aztán vagy elfogadjátok, vagy nem... :)

[Jóváhagyta: álomfogók, 2019.03.24 20:14]

IMG_20190316_122629 
Pongi57 2019.03.08 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
A botanikus kert nem pont márciusban mutatja a legszebb arcát, de szívesen sétáltam egyet a nyugalom szigetén. Sajnos a jelszót elsőre (sem másodikra) nem fogadta el a rendszer, pedig a beírt szó egyezett mindhárom logbookba felírttal. Email-on elküldtem a "bizonyítékokat" a rejtőnek, hátha ő tud valamilyen változtatásról, de ő is tanácstalan volt. Abba maradtunk, hogy jelzem ezt az illetékeseknek, de mielőtt - immár 3 óra felé - megírtam volna ezt az anomáliát még egyszer rápróbáltam és csodák csodája, sikerült. Biztos valamilyen szerver hiba, vagy adatátviteli probléma lehetett, bár ezen láda után is jópár másikat megtaláltam és sikeresen logoltam, de ezt nem sikerült. Mindenesetre a kert nagyon szép, érdemes betérni egy sétára. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2d]

cukorsüveg fenyőitt még kissé elkeseredetten, a jelszó mizéria miatt
Bonbonetti 2019.02.22 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gabor03 2019.02.17 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
Megtalatam!

Pantya 2019.02.17 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Gyorffyz 2019.02.10 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fabkor 2019.02.10 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Egy tél végi séta alkalmából.

A rejtés környékén korhadt fák összegyűjtése folyik. Igy veszélybe kerülhet a láda rejteke is

Kiaribua 2019.02.09 15:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Palog 2019.02.02 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
Köszönjük szépen a rejtés!

szalaij 2018.12.02 20:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Manna&Peti 2018.11.28 13:30 - Megtaláltam
Felnőtt belépő 550 forint. Nyitva tartás 8-16 télen. Köszönjük a rejtést. :-)

bertalanlaszlo 2018.11.05 13:34 - Megtaláltam
B Team megtalálta. Köszönjük a lehetőséget :) [g:hu 1.6.0]

nmárti 2018.10.29 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.47
Alternatívval, hazaindulás előtt. Köszi a rejtést!

 
mcmester1987 2018.10.07 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

erdei.laszlo 2018.09.21 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam! :D

Spaxi 2018.09.19 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
KÖSZI !

ErdőCsöndje 2018.09.02 13:20 - Megtaláltam
Hangulatos ez a kert. Köszönöm!

Zongoristapityu 2018.08.18 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.4]

SandorCsaba 2018.08.17 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Jevica és Gyuszi 2018.08.17 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0e]

Spangarázs 2018.07.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Campus Fesztivál alatt begyűjtve!
A 4 nap alatt sikerült kb 35 kilométert gyalogolnunk.
Az esti fröccspartik után hangerővel szétverve, jó pár pontot meglátogattunk.
És íme egy/két fesztivál felvétel.
Köszi a rejtést!

Jézus MotorjaCampusFeszt
GravitációSzimulátorEstiKornél
Toth417 2018.07.17 12:18 - Megtaláltam
Egyre közeledve az eseményládához ez is útba esett, így rászántam a 350 Ft belépőjegyet (jó lenne a leírásban is feltüntetni a legutóbbi árakat), hogy megtekintsem a parkot és megkeressem a ládát. Egyből a dobozhoz mentem, meglett könnyen. Utána bejártam a parkot is. Úgy tűnik viszont, hogy rossz jelszót olvastam le - kérném a képek és mai többi találatom alapján a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: álomfogók, 2018.07.18 12:14]

20180717_12094120180717_121411
marco04 2018.07.16 14:41 - Megtaláltam
Köszi a részt

joco12589 2018.07.13 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Köszi a rejtést.
21. Junior Női Kézilabda VB alkalmából Debreceni ládázgatás. 17/35

bubo35 2018.06.14 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

helleborus 2018.06.09 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Köszönjük a rejtést! Medvematek országos döntője kapcsán kerestük fel.

keleven 2018.06.09 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

OsiOsi 2018.05.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
A kert nagyon szépen rendbe van tartva.

anettx 2018.04.30 13:31 - Megtaláltam
TFTC!
Alföldi bolyongás - 2. nap teker(g)és Debrecenben
Tetszett a séta az arborétumban.
Új logfüzetet raktam a ládába, a betelt, régit otthagytam.

gchbs-DSC03819A régi és az új logfüzet.
N.Zs. 2018.04.29 12:00 - Megtaláltam
A kert szép, jól körbejártuk. A rejtés értelmetlenül került a susnyásba.

IMG_8372IMG_8373
IMG_8380IMG_8384
IMG_8387IMG_8383
IMG_8390 
MoMaszter 2018.04.25 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.02
A logfüzet lassan betelik!

A rejtő a zsibongó egyetemi negyed egy csendes szegletébe kalauzolt el minket ezzel a ládával, amit nagyon élveztünk. Itt is találkoztunk persze a diáksággal: a szép idő kicsalogatta a jónépet a fák közé. Sokan a padokon ülve beszélgettek vagy félrevonulva bújták könyveiket.

Ha már bejöttünk ide, a láda felkutatása után jól körbesétáltunk, benézve a melegházba is.

Köszönjük az invitálást és a rejtést!

Ba'átságos növényke 1.Ba'átságos növényke 2.
Ba'átságos növényke 3. 
wtl 2018.04.04 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Józsai mester3as 2018.02.11 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Sir Pajszer 2018.01.24 15:03 - Megtaláltam
Köszi!

becko 2018.01.22 14:23 - Megtaláltam
Hogy miket nem tanul az ember...
Egyébként szép város...

1 
Évi&Zoli 2017.12.28 10:35 - Megtaláltam
Kislányunkat hoztuk az egyetemre. Amíg Ő vizsgázott, mi kényelmesen bejártuk a környéket. A GCNeSe helytelenül meghatározott koordinátája ide mutatott a botanikus kertbe. Örültünk, hogy így egy helyen levadászhatjuk a két ládát. De a kapunál szembesültünk a szomorú valósággal: Zárva. A rejtők mindkét esetben a segítségünkre siettek. Köszönjük!

20171228_105333 
zsolty23 2017.12.11 11:28 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

nagyfeco 2017.12.02 14:51 - Megtaláltam
Papir betelt.

BT_pro 2017.11.24 13:45 - Megtaláltam
Köszönöm megvan!

Mary Lou 2017.11.11 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltuk.
Debreceni ládázgatás alatt.
A pálmaház nagyon tetszett.
Köszönjük.

DuraAce 2017.11.01 10:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gergo 2017.10.29 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Regota tervezett lada gyerekekkel az Agora utan kerestuk fel. Koszonjuk a rejtest.

Tibi1983 2017.10.10 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Megvan. Köszönöm, hogy megmutattad! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

adamdudas92 2017.09.13 17:00 - Megtaláltam
Közös találat bobori94-gyel! :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tapisomi 2017.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszönöm, hogy itt lehettem.

LionDaddy 2017.08.14 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Szatmárból hazafelé Debrecen irányába kanyarodtunk, hogy pár még meg nem talált ládát megkeressünk.
Többször jártunk már a közelben, de most volt rá időnk és kedvünk is, így megnéztük az arborétumot. A kaktusz-házat sem hagytuk ki, érdekes volt ennyi szúrós növényt egy helyen látni.
Az alternatív jelszót megtestesítő berendezésnek utánanéztem. Ma is tanultam valamit. Köszi!

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170814_12445020170814_124457
20170814_12490120170814_125516
20170814_13004720170814_130112
20170814_13013320170814_130217
20170814_13023820170814_130316
20170814_13043620170814_130514
20170814_13054520170814_130954
golyakr 2017.08.14 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

krupiz 2017.07.16 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést

Mikulás trágársága elüldözött 2017.05.28 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Részletek -ha lesznek- majd otthonról, nem mobilnetről. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

aldarion109 2017.05.19 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2017.05.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Köszönöm a rejtést!

katijoko 2017.04.30 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2017.04.13 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2017.03.27 09:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2017.03.16 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
12/1. Mai debreceni ládázós napunk első találata. A botanikus kert nagyon szép, bár ilyenkor kora tavasszal még alig virágzik akármi. El kellett mennem a ládáig, mert akármennyire néztem fölfelé a meghatározott helyen, nem jöttem rá, hogy mit nézek. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
aknitram 2017.03.16 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

kingajani 2017.03.16 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

vittorio 2017.01.03 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

krissz73 2016.12.29 11:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

czegledia 2016.11.23 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Első geoláda, amit megtaláltam

JöMö 2016.10.23 17:10 - Megtaláltam
GPS nélkül :-)

brie 2016.10.16 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GréJuBé 2016.09.22 19:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.72
Csöndes séta, a nyüzsgő városban.. nagyon szépen köszönöm!

P9220985P9220989
P9220995P9220996
probi 2016.09.02 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
a masodik logbook is tele van. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

vileda 2016.08.26 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ich.. 2016.08.11 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Már régóta tervbe volt ez a láda is. Most végül sikerült ide is eljutnunk. Szép hely, köszönjük a rejtést.

IMG_20160811_104324IMG_20160811_104403
IMG_20160811_104426IMG_20160811_105949
BoPe 2016.08.04 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

QND 2016.07.31 14:06 - Megtaláltam
Ott jártam az építés alatt is.

ToZoZoli 2016.07.28 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Borbolya06 2016.07.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük! Izgalmas volt!

fodina 2016.07.20 22:45 - Megtaláltam
Könnyű találat volt, köszönöm a rejtést! :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2016.06.14 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.51
Debreceni ügyintézés közben beugrottam a kertbe egy kis nézelődésre, illetve ládakeresésre. Mindkét füzet tele van, mint ahogyan a doboz is. Érdekes, hogy éveken át eljártam a kert mellett anélkül, hogy tudtam volna, mi is van itt. :)

Antus 2016.05.29 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

csörike és maci 2016.05.29 12:00 - Megtaláltam
Ok.

Bakk család 2016.04.26 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszi

DSC_2104DSC_2112
kétbakancsos 2016.04.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Szép időben, szép séta. Köszönjük a rejtést!

gyorgyi92 2016.04.08 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.36
megtaláltuk, köszönöm a rejtést. Kellemes sétát tettünk délután a botanikus kertben. :)

PusztaiLaci 2016.04.08 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam! Nagyon szépen köszönöm a rejtést! :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csg12 2016.03.30 17:50 - Megtaláltam
Debreceni bolyongásunk harmadik ládája. Köszönjük a rejtést!

osvathek 2016.03.23 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tarsolyos 2016.02.16 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.92
Köszönöm a rejtést!
Nagyon szuper a hely,...csodás dolgokat fedezhet fel itt az ember.

P1050053P1050055
P1050059P1050061
P1050069P1050072
P1050082P1050078
P1050088 
fercsipeter 2015.12.12 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Sikerült meg szívatni magamat... Először is nem néztem, hogy hol kellene bemennem... Másodszor, a GPS-en látott útnak valamiért nem hittem, így keresztül mentem a viszonylag mély avaron, ami ilyenkor még bőségesen vizes volt, így a cipőm egy kicsit átázott... Nyáron a méhek lehet közel vannak... Szerencsére a pont közelében volt egy gazdasági bejárat ahol mókolt egy ember, és mondta, hogy ha tovább megyek egy keveset, akkor lesz egy kapu amin be tudok menni a kertbe! Így a fa hídon, az Agora tudományos élményközpont bejárata felöl közelítettem meg a ládikót! :) Itt is köszönöm neki! Innen a jelölt bejárat kb 800 m-re volt... :)

Vigyázz! Méhek! 
kópé1993 2015.10.25 07:57 - Megtaláltam
A Botanikus kert zárva volt. A fényképek alapján kaphatok jóváhagyást? Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: álomfogók, 2015.10.25 21:05]

CsadaImi 2015.10.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Köszi a rejtést! Szép a botanikuskert!

pamisimpa 2015.10.08 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Medve érdeme Jimivel

Bozsernyikusz 2015.09.08 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

PeterT 2015.09.06 00:00 - Megtaláltam
Nagy siettségben nem volt időm bemenni, kérném a találat elfogadását. :)

[Jóváhagyta: álomfogók, 2015.09.08 08:51]

Cseliboy 2015.08.29 15:30 - Megtaláltam
Köszi a relytést.

Zéboy 2015.08.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.87
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

 
Csiperke62 2015.08.29 15:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Berián 2015.08.29 15:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

ottgyuri 2015.08.21 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Megtaláltuk!

Szabó família 2015.08.04 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2015.07.24 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.24
Köszönet a rejtésért! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tapiapi 2015.07.06 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Szép rejtés, csodaszép környezetben. Most már sejtem mi a jelszó jelentése.

ricsivivi 2015.07.04 12:26 - Megtaláltam
köszi

mr.bandesz 2015.05.22 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Köszönöm a rejtést!

Cs.Csongor 2015.04.17 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lucannuss/Debreceni Nyuszik 2015.04.12 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
K

GYEZegzug 2015.04.12 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Máté szülinapi ládája,-a kütyüvel ügyesen megtalálták,-cseréltünk ajándékot. Köszi szépen a lehetőséget.

ocsike78 2015.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.08
Megtaláltam

Szilágyiék 2015.03.19 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Szülinapi ámok-ládázásra mentünk Tokajba.

dorka. 2015.03.05 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

trijo és lamentina 2015.03.05 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Vgyuri 2015.02.15 10:00 - Egyéb
Célszerű lenne kiegészíteni a leírást az új attrakcióval, az Agora Tudományos Élményparkkal. POI-ja már van és van némi leírás fényképpel a TuHu-n.

h.krisz 2015.02.05 11:46 - Megtaláltam
nyugodt,csendes környék

bubu&vahur 2014.12.05 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2014.11.21 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
5/5. Debreceni ládatúra.

Nyíregyházi láda körutam előtt, korán reggel még felkerestem a debreceni láda túrám utolsó pontját. Jól esett a kora reggeli frissítő hűvösben a botanikus kertben sétálni. Még így ősz végén, tél előtt is szép a botanikus kert, hangulatos a tó és a környéke. A jelszót megértettem felfelé nézve:)
Köszönöm a rejtést és a botanikus kert bemutatását.

Debrecen címere
Piroskaa1 2014.10.27 10:52 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2014.10.27 10:52 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

tothcsaba 2014.10.19 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

fg0014 2014.09.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
Kerékpárral érkeztünk, megtekintettük a csodaszép botanikus kertet és közben megkerestük a ládikát is! Köszönjük szépen!

JAck:66: 2014.08.27 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.06
Debreceni ámokfutás 21/30

xrvman 2014.08.16 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kellemes séta volt, kellemes időben. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szszabo_geo 2014.08.14 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zsuuu 2014.07.29 00:00 - Megtaláltam
Nagyerdei seta 1.
Koszi

fodorka59 2014.07.20 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Debreceni nyaralás alatt ládáztunk. Csodás a tó és környéke, az egész arborétum. Sok virágot, növényt és békát fotóztam. Sajnos a pálma és üvegház nem volt nyitva, de így is volt melegünk.

Megérkeztünk
Hortenzia
Napozó békák
TavirózsaVadkacsák
ÉViPe 2014.07.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Családostul látogattunk el a botanikus kertbe. A pálmaházhoz hozzáépítettek egy részt, talán az orichideák része lesz kibővítve, illetve a kis tótól nem messze épült új épületen is már az utolsó munkálatokat végzik, ami mellett egy másik tó is keletkezett. Ebben rengeteg béka és teknős fürdőzött lelkesen.

Judit és Béla 2014.07.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Megtaláltuk.

Pogánypeti 2014.07.12 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napom tizedik, egyben utolsó találata.
Az egyetemtől ballagtam ki ide a botanikus kerthez. A szegedi, pesti, pécsi botanikus kertek után végre ezt is láthattam, köszönhetően ennek a rejtésnek. A kertben szinte senki sem volt, az egész napos esőre hajló, bizonytalan időjárás miatt, így nyugodtan tudtam sétálgatni a szebbnél-szebb növények között vezető ösvényeken, és a logolás is zavartalan volt. Viszont -szombat lévén- a pálmaház zárva tartott...
Köszönöm még egyszer a rejtést! :)

A botanikus kert bejárataBent a botanikus kertben
Diószegi Sámuel és Fazekas Mihály (Kallós Ede,1940)
Tőkés récék a kis tóban
Kifelé sétáltam a kertből 
Mi3man 2014.07.08 08:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Köszi, megtaláltuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

pandala 2014.06.27 11:50 - Megtaláltam
Leleplezve. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bébic és Nyúl 2014.06.22 17:05 - Megtaláltam
Köszönjük.

szomi 2014.06.16 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.42
Ez valami fantasztikusan szép kert. Köszi, hogy megmutattad.

Aquila101 2014.06.10 11:36 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

IREBA 2014.04.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Köszönöm a rejtést.Most igazán szép arcát mutatja a természet.A fák,virágok,növények ébredése tél után.Sok látogatóval találkoztunk,volt gyereksereg akik láthatóan nagyon élvezték e kinti sétát.

rejtekadó erdőútban a csillagvizsgáló fele
a természet szép arcaa tó korlátjánál..
hűséges kísérőmrejtett zugok..
a tavacskaDiószegi szobra
csavar 2014.04.12 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.66
Köszönöm!

zalajaro 2014.03.31 17:41 - Megtaláltam
Egy kicsit későre járt már. Többidőt érdemel az arborétum.
A belépő aktuális díja nyuggereknek 350 pénz :)

 
beregilány 2014.03.30 00:00 - Megtaláltam
:)

Csillaghúr
takacsimre 2014.03.23 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Fringilla és Kuglóf 2014.03.22 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.03
Debreceni napos hétvége 7/10.
A botanikus kert területén (is) építkezés folyik, mint egész Debrecenben.

picuresnagyur 2014.03.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
köszi

monic1006 2014.02.24 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Végre eljutottunk a Botanikus Kertbe is szs-outdoor-ral. Már régen rajta van a listámon, amit meg akartam neki mutatni Debrecenben. :)
Persze az olyan helyek ahol geoláda is van, újabban valahogy a lista elejére kerülnek. :D.
A kert nagyon szép, egy kis kaktuszt és egy majomkenyérfa növendéket is beszereztem a Faházban. Gyűjtőknek ajánlom!
A kert pálmaháza környékén épp felújítási munkálatokat végeznek, és valami újdonsült, modern épület is kinőtt földből. Tavaszra talán kész is lesz. Érdemes lesz visszatérni főleg nyár elején, mert akkor van virágzás. (Ha valaki a kaktuszvirágzásra kíváncsi inkább májusban menjen!)

A belépő 550 Magyar Forint felnőttek részére!

Köszönjük a rejtést!!!

szsoutdoor 2014.02.24 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Már régóta szerettük volna megnézni a Kertet, így eljöttünk és megkerestük a ládikót is. Érdemes volt bemenni, most is szép és látványos a Kert. Megtudtuk, hogy a virágzás május-június tájékán van, úgyhogy valószínű még egyszer visszamegyünk. Köszönjük a rejtést.

TücsiTeam 2014.02.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Megtaláltuk.

piroska 2014.02.18 14:10 - Megtaláltam
Carminnal ládáztunk.

carmin 2014.02.18 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
Jubileumi ládavadászat Piroskával, hol másutt, mint a szülővárosomban, Debrecenben. Köszönjük a rejtést.

MJANEZ 2014.02.05 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Megtaláltam! :-)
Hideg, -7°C-os de napos, szikrázó havas időben, kellemes sétával, a hó alól is rögtön előkerült a ládika, pontosak a koordináták!
Tetszett a rejtés, és a szép téli botanikus kert.
Köszönöm a rejtést.

a bejárat
már közel a láda
megvan......! 
Vgyuri 2014.01.19 12:00 - Egyéb
A belépődíjak "előnytelenül" megváltoztak. (Sajnos csak a nyugdíjas jegyre emlékszem, bár ez valószínűleg egyezik a felnőttel: 350 Ft) Ezt javítani kellene. Eddig a negatívum.

Érdemes beszélni még az új látványosságról, a várhatóan áprilisban megnyíló "Tudományok palotájáról". Az elkészült épület még így, zárva is látványosság. Az épület bejáratának koordinátája: N47 33.494 E21 37.156 Lehetne belőle segédpontot csinálni.

Postica 2014.01.19 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Nagyon rossz állapotban van a láda, beázik, bepenészedett. Célszerű lenne felújítani.

Lempike és Sándor 2014.01.18 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.35
Köszönjük a rejtést!

lajos76 2014.01.04 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk. Jó rejtés.

Murmogoek 2013.12.31 10:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

kanyazoltan 2013.11.24 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29a] [wapon beküldött szöveg]

Bl4st3r & Amy 2013.11.24 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg] Ma szakadó esős munzees, comos, .hus napunkon erre jártunk, és véletlenül egy ismerősbe futottunk az itt épülő valami élményháznál, aki itt dolgozik épp. Úgyhogy mi az építkezésen keresztül hátulról közelítettünk, ahogy szoktunk, expeditíven... :P Köszönjük a rejtést, egyszer valami szebb időben szívesen megnézném a botanikus kertet is!

 
Norbee97 2013.11.02 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.79
Megtaláltam!
Köszi a lehetőséget!
Nem volt hiába eljönni. :)
Amikor kérdeztem a pénztárost hogy ha egy geoládát keresek, és ha csak annyira megyek be ingyen beenged-e? Igent mondott,így megkerestem. :)
Köszönet a rejtőnek is és a pénztárosnak is! [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]
63.

Csuek 2013.10.31 11:54 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pepe 2013.10.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
Az elmúlt heti Hajdúböszörményről elkövetett autós villámládázás után döbbentem rá arra, hogy mennyi helyet hagytam ki, így ma visszatértem (Páva IC) a tett színhelyére.
A láda rejtési helye messze elüt attól a szépségtől, amit a park gondozott részei mutatnak. Nem tudom, hogy a láda amiatt került-e oda, ahol van, mert máshova nem volt megengedve, ha így van, akkor megértem. Az alternatív ponthoz adott "segítség" meglehetősen indirekt.

Braunka 2013.10.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.25
7./20 25kms séta Debrecenben
Miskolci diákkal is beengedett.

ystray 2013.10.22 12:00 - Megtaláltam
Megvan:)

Zolee140 2013.10.13 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.97
Köszi a rejtést!
Jó a környezet a rejtés is tetszik. AZ őszi megjelenése a helynek is pazar.

Szökőkúttócska
csoportkép :)kilátás a ládától
tanyaKifele
DonPepe 2013.10.11 17:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Megtaláltuk! Köszönjük szépen a rejtést!
A kert gyönyörű a portás bácsika nagyon kedves volt pont záráskor sikerült oda érnünk de még azt mondta meg várja sőt még esetleges instrukciókat is adott bár a koordináták pontos helyre vittek.
Köszönjük még egyszer.
Üdv Réka és Pepe.

Ketten a kert bejárati szökőkútnálBefelé haladva a kertbe
Közeledünk 
gzg 2013.10.11 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
A felújítás végett nagy volt a sár és a "rendetlenség" a ládához vezető úton. A rejtekhez érve nagyon hangulatos kis erdőség. Köszi a lehetőséget.

13 2013.10.06 11:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

profán-pofák 2013.09.05 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.45
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Párom egyetemi évein nosztalgiázva sétáltunk egyet a Botanikuskertben, s közben begyüjtöttük e ládát. Sajnos valamilyen építezés zajlott a láda szomszédságában így egy kicist nehezen lehetett megközelíteni, de a végén sikerüt! :-) A Botanikuskert nagyon szép, megnéztem az alternatív pontot is. Végül ez segített, mert a jelszót rosszul írtam fel.

 
czipan 2013.09.04 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.43
Nagyon szép a botanikus kert. Viszont a webes megjelenésen lehetne javítani azzal, ha aktuálisabbak lennének az információk. Például a felnőtt belépőjegy 550 forint, már régen nem 200.

Norbertobadzso 2013.08.26 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

pendragonhu 2013.08.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.36
megvan

G_Sanyi 2013.08.20 14:45 - Megtaláltam
Debreceni rövid nyaralásunk utolsó ládája. Köszönjük a rejtést!

Schall 2013.08.20 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Lemerült GPS-szel, de végül meglett. Köszi a rejtést!

Hurri 2013.08.19 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GaboM 2013.08.18 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Köszi

DenkeT 2013.08.10 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.55
Debreceni szuperámokfutás (22/29) keretein belül megtaláltam. Köszi a rejtést! :)

DóriAtesz 2013.07.19 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Megtaláltuk az alternatív pontot. Köszönjük a rejtést!
DóriAtesz

juhturo 2013.07.19 12:10 - Egyéb
Második debreceni séta. Minden gyermekkel külön megtaláltuk:) Újra, mint most látom.

benedek89 2013.07.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
1. gps nélkül
2. előtte mondják hogy fiatalember ne menjen a tölgyes fele mert az építkezés miatt be tudnak jönni a vaddisznók, és feltúrták majd az egész bot.kertet. na mondom jó kezdés. de ha már itt vagyok megpróbálom. max. futok.
3. Vigyázz méhek! tábla kicsit túlmentem a láda előtt
4. éppen logolok erre egy hatalmas őz elbaktat mellettem. azt hittem ott maradok! de ilyen nagyot és szépet legalább még nem láttam.
kalandos volt, köszi.
ja az építkezés a volt radiokémia labor helyén van azért sugározhatott a konténer. és min. egy emelet a föld alatt van plusz pince ahogy láttam szal úgy meg is van a 8 méter.

Hegedüs Zsuzsa 2013.06.26 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszönöm a rejtést.

eltájoló 2013.06.01 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszi.

sereva 2013.05.30 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

mhegedus 2013.05.29 22:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjuk a lehetőséget. Sze'p a kert me'g mindig... Az epitkeze's ma'r nem annyira. A kis toban lattunk halakat! A. M. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2013.05.11 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Sikeres túljutás a sorompókon. Relaxáló séta az arborétumban. Köszönjük.

 
Macska-Bagoly 2013.04.22 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk! Most kezdtük ezt a remek játékot, és ez az első ládánk! Szép volt az idő és rengeteg szép virágot láttunk. Jól esett sétálni egy kicsit a kertben. Köszönjük a rejtést!

Egy virág a Botanikus kertbőlVirág mező
Logolás közbenItt van :)
Egy másik virágSzép fenyők
Gubirobi 2013.04.21 10:57 - Megtaláltam
DeoCaching 2013 fesztivál vasárnapi napját a debreceni ládák felkeresésének szántuk Nórival mindhárom "játszótér" rejtéseinek megtekintésével.
Az eredményhirdetés után neki is indultunk, hogy felkeressük a botanikus kertet. Mi az Egyetem előtt parkoltunk, de a leírásban benne van, hogyan tudtuk volna másképp csinálni.:)
A belépő megfizetése után bejártunk mindent és sajnáltuk, hogy a zárt házak hétvégén nem voltak nyitva. A természet éledezni kezdett már ezen a hétvégén, így a madárcsicsergés és a nyugalom mellett élvezhettük a növényvilág csodáit is. Nem siettünk, de a kert kis területe miatt gyorsan végeztünk.
A láda is hamar meglett, de sajnos a leírásban szereplő gyöngyvirágos tölgyerdőt sehol sem találtuk.:)
A kocsihoz menet azért még megtekintettük az Egyetemváros eddig nem látott részeit is.
Köszönjük a lehetőséget!

Sanchoo és M. 2013.04.21 07:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

bobori94 2013.04.20 22:04 - Megtaláltam
Egy kellemes séta keretében meglett. Ilyen szép tavaszi idöben érdemes ellátogatni a Botanikus kertbe. Köszönöm a rejtést, sajnos a láda kissé be van ázva! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

markovicsa 2013.04.20 19:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
DEocaching Debrecen 2013.04.19-21. Első alkalommal vettem részt ilyen rendezvényen. A szervezett rendezvényeken túl minden időt a debreceni ládák gyalogos keresésére fordítottam. A három nap alatt 96 km-ert gyalogoltam. Kisebb távokra és a családi ládakeresésre a párom is elkisért. A színvonalas szervezés eredményeként jól éreztük magunkat a programokon, sok hu-s és com-os ládát kerestem.
Jóval zárás után érkeztem a Botanikus kerthez, de szerencsére épp egy autó jött ki a kapun, aki beengedett és az éjszakás biztonsági őr megtalálás után kiengedett.

Fürkészek 2013.04.20 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Egx gpsgames játék ürügyén jöttünk ide fürkészni és ha már itt voltunk... nEM ÉRTJÜK, HOGY A TALÁLT JELSZÓT MIÉRT NEM FOGADJA EL?! Lehet valamit rosszul írtunk fel! Köszönjük a rejtést!

Kérjük a képek alapján fogadjátok el a megtalálást!

[Jóváhagyta: álomfogók, 2013.04.22 08:46]

 
Péter60 2013.04.20 10:15 - Megtaláltam
ok

Strombus 2013.04.20 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
12/1.
Kellemes hely, könnyű találat. Már, ha az ember elolvassa a leírást és jó felől közelít. :-)
Már tegnap mepróbáltuk becserkészni ezt a ládát. Találtunk egy kaput. Nekiiramodtunk, de mindjárt el is kapott egy őr, hogy álljon meg a menet, erre nem mehetünk, mert egyrészt a konténer, ami mellett mindjárt elhaladok, az sugároz és nagyon veszélyes (ő kb. 30 méterre volt tőle, de gondolom, rá nem hat), másrészt, ha ezt túlélem, akkor hamarosan beesek egy 8 méteres lyukba (azt nem mondta, hogy széltében, hosszában vagy mélységében 8 méter, sose tudom meg :-(). Tehát itt nem jutottunk be, hiába esdekeltünk. Felpattantunk a biciklire, mentünk tovább az úton, egyre közeledett a láda, már csak 45 m! Meg egy kerítés. Ez se jó. :-( Tovább a bringával, végre megtaláltuk a rejtő álltal javasolt kaput - ahol éppen akkor fordította az őr a kulcsot a zárra, mert 6 óra lett. Hát így lett ez a mai első ládánk és nem egy tegnap esti. :-) Szebb is volt így.

A logbook ázott, cserélni kellene.

anyóca 57 2013.04.07 11:00 - Megtaláltam
Sajnos a megérkezni nem akaró tavasz miatt, nem láthattam virág pompában a kertet, de így is nagyon kellemes sétát tettem.

 
coocos 2013.04.07 00:00 - Megtaláltam
Elfelejtődött.
Köszönöm a rejtést.

Bódi család 2013.02.16 15:35 - Megtaláltam
A helyétől kb. 15 méterre megtaláltuk a falevelek között. Kicsit át volt ázva benne minden, kapott egy kis karbantartást és visszatettük az eredeti helyére. A kert egyébként gyönyörű! Köszönjük a rejtést!

selza 2013.01.26 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megvan, köszi! Sajnos az alternatív jelszóra kellett hagyatkoznunk, az eredetit nem leltük. A kertbe belépőt kellett fizetni, de örömmel támogattuk az egyetemet! Gyertek el, még így télen is csodaszép!

 
Szamoska 2012.12.30 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Köszönjük a rejtőnek, hogy megismertette velünk ezt a helyet.

SpiderKnight 2012.12.30 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Sajnos a kert zárva volt! Kérnénk a rejtőt a találat elfogadására.

[Jóváhagyta: álomfogók, 2012.12.31 11:38]

zramzam 2012.12.22 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, hamar meglett.

Virágom 2012.11.10 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Violám 2012.11.10 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

halindaattila 2012.11.10 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Két éve készülök megkeresni a ládát. Most eljött az idő!
Megtaláltuk közösen lányaimmal. Szép a botkert ősszel. Sok a látnivaló. Érdemes felkeresni szinte minden évszakban! Az autós közlekedés a leírtak szerint történt, tökéletes megoldás!
Köszönjük a rejtést! Egy élmény volt az biztos!!!!
:-)
ui.: A kért nyitvatartási idő fényképeken olvasható!

Gabriello 2012.11.03 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

borsó 2012.10.11 15:35 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt, megvolt! :) Közös találat Balacival.

Balaci 2012.10.11 15:35 - Megtaláltam
Kösz a rejtést, a kert tényleg megér egy sétát...Közös találat Borsóval.

Racekok 2012.09.23 17:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Megtaláltuk, köszönjük, szép vasárnap délutáni program volt.

itoros 2012.09.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük

öregmedve 2012.08.20 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam lepkével.

lepke 2012.08.20 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Végre egy rendes rejtés Debrecenben a sok multi és virtuális után!
Kellemes volt a csendes arborétumban kószálni. A tavacskának külön örültünk, hátha még a békák mellett az aranyos mókusok is előjöttek volna! De azok biztos behúzódtak az árnyas odújukba ebben az alig elviselhető kánikulában.

szenor 2012.08.20 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Virágkarnevál után. Köszönjük, nagyon tetszett.

Éci és Gabi 2012.08.11 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

SzoViki 2012.07.30 13:00 - Megtaláltam
+one

Csöreszék 2012.07.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.25
+one

geokutya 2012.07.15 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.50
Hétvégén sajnos zárva az összes ház és gyűjtemény.

MaTamas 2012.07.09 06:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.57
A közeli wellness szállóban töltöttünk egy hosszú hétvégét.
Ebben a melegben az egyetlen alkalmas időszak a futóedzésre reggel 5 és 7 között volt. 11km futás során megtaláltam 3 .hu és 4 .com ládát.

A portás bácsi kedvesen beengedett a parkba reggel 6-kor, futottam egy kört mire a ládához értem. Kisebb dzsungelharcra is szükség volt a cél közelében, izzadtan nem volt nagyon kellemes. Utána szerencsére találtam egy kutat a kertben.

Discover 2012.06.17 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Köszönöm a rejtést!

Gábor75 2012.06.01 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
ok:-) [wapon beküldött szöveg]
Lopakodó, Dr.Lada és Piás társaságában lerohantuk Debrecent. :-)
Köszönöm a rejtést!

Lopakodó 2012.06.01 13:31 - Megtaláltam
Közös találat Dr.Ladáva és Gábor 75-tel. Ha már bementünk a botanikus kertbe kicsit szét is néztünk. Jólesett a séta eső után és eső előtt.

 
Piás 2012.06.01 13:31 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2012.06.01 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Lopakodó, Piás, Gábor75 alkotta csapatunkkal elkövetve.:-))) Debrecen és környéke szürkítésére érkeztünk, így ezzel a ládával is szürkítettünk.:-) Jó volt kicsit sétálni az egyetem botanikus kertjében, és itt már a nap is sütött szerencsére.:-)

 
Kryssz21 2012.05.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Megtaláltuk :-)

Pogacsa1 2012.05.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszi a rejtést!

képkép1
Hegyo 2012.05.15 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.67
Vidéki munka után M. Bandival.

Csaba és Kati 2012.05.01 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]
A láda a leírás szerinti helyen.
A közelben van egy méhes, de nem veszélyes, ha csak valaki nem megy közéjük. A láda megtalálásában és a logolásban nem zavarnak, észre sem lehet venni a láda helyéről.
A belépő valóban a duplája.
A véletlenek egybeesése alapján a láda magtalálásának száma és a mi megtalálásunk száma 511. Ha terveztük volna nehezebb lett volna az egybeesés.

A Botanikus Kert főutjaVirágok
Obszervatórium 
paszi 2012.04.16 15:58 - Megtaláltam
Sajnos az évnek ebben a szakában még nem annyira szép egy botanikus kert, de most jártunk Debrecenben, így nem hagytuk ki ezt a ládát sem. Ráadásul 15 óra után már a pálmaház is zárva van. (És a belépő sem 200, hanem már 400 ). Azért köszönjük.

Luna88 2012.04.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk! Nagyon szép a botanikus kert!

mazsola069 2012.04.15 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Jót sétáltunk a parkban,köszönjük.

NótinÉk 2012.04.05 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Totak 2012.03.19 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.04
megtaláltuk Ágival!

Palazsu 2012.03.12 12:06 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Levin 2012.03.12 12:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

TigerCat 2012.03.10 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

P306 2012.03.10 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.17
Megtaláltam. Deocaching után, levezetésnek.

Bluedog 2012.03.10 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk. (közös találat P306-al, DEocaching 2012) [g:hu 1.4.6] [wapon beküldött szöveg]

Ancs 2012.03.10 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
DEocaching 2012 teljesítmény túra után kerestük fel a botanikus kertet. Sok időnk nem volt, ugyanis 10 perccel zárás előtt érkeztük.
A kert kifejezetten szép, több időt is el tudtam volna tölteni benne.
Köszi

 
Vgyuri 2012.03.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.52
Későn adták az ebédet a Deocachingon, addig elmentünk sinus90-el (aki már járt itt pár éve) megkeresni ezt a ládát. Utána megnéztük a pálmaházat, meg az orcideákat. Sajnálkoztunk egy kicsit, hogy a koronográf új épülete "agyonnyomja" a régi klasszikus kupolát, ami negyven éve, amikor ide jártunk egyetemre, még a botanikus kert ékszere volt. De hát a fejlődés néha áldozatokat követel :-)

Köszönjük a rejtést.

fn 2012.03.10 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Debreceni pihenés, kellemes délutáni sétája.

divemaster 2012.03.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Deocaching rendezvény alatt guppik és boribon524 társaságában.Köszönjük!

guppik 2012.03.10 09:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

boribon524 2012.03.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Nagyon tetszett a botanikus kert, bár én egyébként is érdeklődöm a növények hogyléte felől :) Szóval jó kis kertecske :D

norci&endi 2012.03.09 11:40 - Megtaláltam
Megvan.

nandorbauman 2012.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Meglett, köszi a rejtést! Jó volt sétálni egyet a kertben.

MFJ 2012.01.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.22
Köszönöm.

G&V 2011.12.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Sajnos télen nem olyan látványos az arborétum. A láda mellett két eldobott belépőjegy mutatta, hogy jó helyen járunk, elvittük őket a közeli kukához.

Feri_1 2011.12.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.26
Köszi.

negyesigabor80 2011.11.04 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Ötletes rejtés, szerencsére belépőt sem kellett fizetnem, igaz a jegyár elég barátinak mondható és már évek óta nem emelték.

benist 2011.11.01 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Az időhiány miatt csak egy gyors séta a ládához. A kertnek még ősz végi látványa is szép. A ládát a két lehetőség közül a megfelelő helyen kerestem, gyors találat. Szándékom szerint még megfelelő időben visszatérünk egy alaposabb körülnézésre.

Arpad11 2011.10.31 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Jót sétáltunk az arborétumban. Gyönyörűek voltak az őszi színek.

Tompika23 2011.10.25 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
4/6. debreceni ládánk!
tetszett a kert, már jó pár fa sárgul.
A botanikus kert nagyon tiszta, és rendben van tartva, az egyetem is nagyon tetszett! jó látni hogy van fejlődés Magyarországon is!

a Belépő árát updatelni kell: felnőtt 400 Ft
amennyiben valaki az ott készült fotókat valahol megjelentetni szeretné, úgy + 1000 Ft-ot szükséges fizetni.
http://botkert.unideb.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=99

ozsigombi 2011.09.28 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Nagyon tetszett a botanikus kert, a pénztáros segítőkészen ingyen beengedett minket, és még sok sikert is kívánt :)

Kriszti és Zsolt 2011.09.28 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Megtaláltuk!

Bliccc 2011.09.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Sikerült!

gyusz_58 2011.09.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.69
Aki ide megy, segítségül a mi esetünk:
A pótjelszót próbáltuk először. Felnéztünk, a kupolát onnan nem látni (apropó mi az a fel, mennyire fel?). Láttunk napot, fa koronát, madáretetőt... Na gondoltuk ez egyik sem jó és elmentünk a ládához. Itthon megnéztem a neten mi is ez, és az egyik bejegyzés elmesélte, hogyan működik az óra. Aki tudja a jelszót érti a poént:)
Köszönjük a rejtést

befi 2011.09.01 13:50 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 69.8 km

Szeretett (Magellan Corvus) kerékpárom utolsó bevetése volt. A nap végén a Petőfi téri Coop élelmiszerbolt elől ELLOPTÁK!

Duditomi 2011.08.27 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Megvan!
Az egész család csodálta a gyönyörű kertet (csak én vártam kevesebb elszáradt virágot és több rendezett területet).
Mindenki el volt ragadtatva.
Sajnos a pálmaház csak 3-ig van nyitva, az orchideák pedig télen látogathatók.
Köszi a rejtést.

geolaci 2011.08.26 17:04 - Megtaláltam
Megvan!

Biobori 2011.08.22 17:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

félnarancs 2011.08.20 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.20
megtaláltuk, köszönjük!

arkhenon 2011.08.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Picit nehéz bejutni, de a Botanikus kert szép, ajánlott mindenkinek. :)

Detrax 2011.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Szép a kert, de az üvegházat különösen ajánlom mindenkinek :)

jujuj10 2011.08.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk köszi a rejtést :)

viktro 2011.08.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Nagyon szép a botanikus kert még mindig :) öten levadásztuk

bigmick 2011.08.10 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]
Először sétáltunk egyet a kertben, majd amikor a kaktuszokat már nem tudtuk megnézni (a ház órákkal korábban bezár), mentünk a ládához.
Egy nyuszit riasztottunk fel a park szélén, majd a kerítés melletti erdőben meglett a láda.

M.Kristóf 2011.08.10 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszi a rejtést. M.Kristóf

MGY69 2011.08.10 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
A botanikus kert most is nagyon szép. Köszi a rejtést: MGY69 és Kristóf

cica-nyuszi 2011.08.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 2.60
A megközelítés nem volt nekünk egyértelmű és nagyon sokat bolyongtunk, mire meglett a bejárat., de nem csalódtunk az arborétumban.

Feri0705 2011.08.03 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Debreceni nyaralásunk utolsó napján tekintettük meg a botanikus kertet. Kár lett volna kihagyni. Köszönöm a rejtőnek a segítséget.

zöldek 2011.07.24 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

reprocesszor 2011.07.23 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.57
Auguszta felől közelítettem, de mivel az egész egyetem föl van túrva, sok a lezárt utca, ez lett a lehető leghosszabb útvonal a bejáratig... :-)
Nem sokkal zárás előtt érkeztem, azért még beengedett a portás, ráadásul ingyen és bérmentve. A kapu 18:00-kor rám zárásának terhe mellett. :-)
Szép kert, még visszatérek egyszer, és rohanás nélkül is körülnézek!:-)
Köszi!

tudo 2011.07.18 10:33 - Egyéb
80 km városi kerékpározás Debrecen nyugati része körül 12 régi ládával. Nagy volt a meleg, délután pedig jókora záporeső miatt kellett abbahagynom a ládázást.

GCDBVT után az elsőre is emlékezetes ládát vettem célba. Jó, hogy van megadott bejárati pont, mert labirintus az egész kert. Miután bejutottam, a láda azonnal meglett. Megnéztem a Napfigyelő állomást és GCUNDE következett.

Kerékpáros kupa: 80.94 km

TalálatMTA Napfizikai Obszervatórium
szeles 2011.07.08 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.11
Szép a kert, hangulatos.

tosza73 2011.07.07 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Egy hetes debreceni nyaralásunk 7. ládája. A kert igazi nyugalomsziget, de a ládához csak felesleges bozótharc árán lehetett eljutni:((

ficsorgabi 2011.07.04 13:20 - Megtaláltam
Szép környezet.

angyalka&ordog 2011.06.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.85
Nagyon szép a Botanikus kert, kedvencünk a Mimóza a Trópusi házban.:-)
Köszönjük a rejtést!

agi&roli 2011.06.22 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Egy kisebb harc után a hangyákkal, meglett:):):)

pankotaizsolt 2011.06.18 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Szombat esti családi séta. Picit sietősre kellett fogni, a 18:00 -ás záróra miatt. Szép a kert ilyenkor is, kellemes környezetben sétáltunk.

Köszi a rejtést
Pankotai Család

keszist 2011.06.18 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.60
Gyönyörű a botanikus kert.

castrop 2011.05.29 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Keveregtünk erre, keveregtünk arra, de végül meg lett.
(valamiért nem fogadja el a jelszót)

[Jóváhagyta: álomfogók, 2011.06.06 15:41]

EmesESE 2011.05.28 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
A mai hétvégét kerekezéssel töltöttük és megpróbáltuk levadászni a debreceni még hiányzó ládákat.
Sajnos a kertbe bicóval nem lehetett bemenni, így kifizettük a belépőt és sétáltunk egy kicsit a ládáig, ami könnyen meg is lett.
Az alternatív pont is a kert területén van, igy az sem lehetséges megkeresni belépő fizetése nélkül. Bár a láda oldal nélkül nehéz az alternatív azonosítani. :(
Köszönjük a rejtést.

 
kondaspetra 2011.05.25 16:55 - Megtaláltam
Megvan...

szabbr 2011.05.24 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Ez az első valódi (kézzelfogható) láda, amit megtaláltam.
A rejtés és a környezet is kiváló.

Köszönöm!

pozoli1 2011.05.22 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Megtaláltam

Chubby 2011.04.30 10:15 - Megtaláltam
A láda közvetlen megközelítése nem túl botanikus kert-barát. Nusi, kedves volt osztálytársam társaságában kerestem fel ezt a gyönyörű helyet. [wapon beküldött szöveg]

tomkess 2011.04.29 12:01 - Megtaláltam
Megvan, az alternatív pontról. Nem volt szívem belegázolni a gyöngyvirágos tölgyerdőbe, mégiscsak egy botanikus kert...
A jelszót nem volt egyszerű kitalálni, a pontról jó sok minden látszik. :)
Köszönet a rejtésért.

 
RoriZo 2011.04.27 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Köszönöm

tura7en 2011.04.21 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megtaláltuk! Köszönjük!

Márta 2011.04.02 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Ok [wapon beküldött szöveg]
A kertben még most kezdik a munkálatokat, de az üvegház nagyon szép. Az alternatív jelszót ki nem találtam volna..
Köszönjük!

Sly 2011.03.26 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Köszi, kis séta a parkban...

Hey-ho 2011.03.26 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Könnyű találat, kellemes séta. Az üvegházak permetezés miatt zárva.

 
szemlédi 2011.03.24 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Ok!

cicababa 2011.03.18 11:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

geobubo 2011.03.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.77
Hajduszoboszlói csobbanás és ládanyitogatás.

 
gladius23 2011.03.06 00:00 - Megtaláltam
Éljenek az egyetemisták, akik maguk sem tudják, hogy az egyetemvárosban merre van a botanikus kert:-) Na de azért csak meglett:-)

BingoBihar 2011.03.05 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.40
Könnyű találat a pálmaház meglátogatása után.
A pálmaházban segítőkész kedves hölgy mesélt a növények lelki világáról, ezúton is köszönjük neki!

dzoli1 2011.02.06 08:50 - Megtaláltam
Egész napos gyalogos debreceni ládázás.

Hecsa 2011.01.28 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Nagyon szép hely! Tavasszal még szebb lehet!

Befagyott tó... 
FTom 2010.11.24 08:30 - Egyéb
Gyalogos kupa: 10,9 km.

balaaa 2010.11.16 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Megtaláltuk! Nagyon szép - szokatlanul meleg - idő van. ( 21°C ).

t1kovacs 2010.11.14 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.75
Könnyen meg lett. Szép környezet. Tetszett az üvegház.
Köszi a rejtést

geoAtti 2010.11.11 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.60
Elég sok kidőlt fa van a környéken. Előbb egy bonyolultabb fánál kerestem. Első hagyományos ládatalálatom. Köszönöm a rejtést. A kert még most ősszel is szép volt. (Felnőtt belépő: 400 Ft)

reitterer22 2010.11.05 00:00 - Megtaláltam
Gyönyörű volt az ősz :))))

sirgalahad 2010.10.28 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.28
Heliográf nagyon pontos
Mutatja: a nap ott foltos
Jól látszik a granuláció
Tudósoknak gratuláció

t_pesta 2010.10.24 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.00
Megtalaltuk! Szuper volt az ido egy jo kis termeszetjarasra, beszelgetesre es ladazgatasra.
Koszonjuk a rejtest!
Pesta, Laura, Luca, Tamas, Monika es Janka

Pilis50 2010.10.15 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
A 'nézz felelé' -ből a jelszót nem tudtam volna kitalálni :-)

 
Nicaeus 2010.10.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
-

Anita és Laci 2010.10.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Megtaláltuk! Köszi a rejtést!

szipeti 2010.10.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.94
ok

CyberPunk 2010.09.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Ismét sikerült kifognunk az eső előtti utolsó kellemes délután.Élni tudni kell :D

Moo 2010.09.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Kellemes séta volt!
Hiába vagyok a Debreceni Egyetem hallgatója, még nem jött meg a diákom, így a 4 fős csapatból csak nekem kellett jegyet vennem! :S
Ettől függetlenül jól éreztem magam!

pörsing 2010.09.03 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.05
Megtaláltam

nogacsalad 2010.09.03 09:30 - Megtaláltam
Részletek később...

Zé87 2010.08.29 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.20
Alternatív jelszóval....

julius 2010.08.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.46
b

Oxica 2010.08.18 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
Bejártuk az arborétumot, szép nagyon.

Kert 
Sipi és Andy 2010.08.05 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Püspökladányi nyaralásunk 4. napja.
A kellemes séta után mire a botanikus kerthez értünk, a
GPS-ünk lemerült, a pótaksik a kocsiban maradt. Ennél szerencsétlenebbek nem is lehettünk volna. Kérjük a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálásunkat.

[Jóváhagyta: álomfogók, 2010.08.18 22:20]

 
dagadt 2010.08.04 10:50 - Megtaláltam
A dzsindzsát nem vállaltuk be az alternativval próbálkozunk.

fa-peti 2010.07.31 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.68
Nagyon felemás érzésekkel távoztam innen. Nem sokkal 3 óra előtt értem ide, és a belépő megváltása után a pénztáros javasolta, hogy szaladjak el a pálmaházig ami 10 percen belül zár. (A belépőjegy információ a ládaoldalon elavult.) Na ez sikerült, bejutottam. Rég nem jártam pálmaházban (utoljára 2008, Köln). Majd ezután megcsodáltam a kaktuszgyűjteményt, na ennyit nem láttam még egy rakáson :))). A ládában viszont nagyot csalódtam. Tök jelentéktelen helyen, el sem volt rejtve, csak úgy oda volt dobva. Ráadásul szerintem simán elfárt volna kerítésen kívül is. Ezért a rejtési pontszám. A ládától eltekintve a botanikus kert viszont tetszett.

Üvegház
Kaktuszok :-)Kaktusz közelről
Kaktuszpanoráma :-)Kültéri kaktuszok
Sétány 
Lucius 2010.07.23 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.52
Enyhe kánikulában indultunk keresni a ládát, de a szép környezet feledtette a meleget.
Sikerült is egész könnyen ráakadni. Az árok természetesen nem volt akadály.. :)
Köszönjük a rejtést, és az élményt!

 
matrixmusic 2010.07.10 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.44
Megtaláltuk!
Hétvégi kétnapos debreceni kirándulásunk alkalmából felkerestük az összes itteni ládát. Szerencsére mindketten bringával, így gyorsabb volt a haladás.
A belépő megváltása után körülnéztünk. Szép kis arborétum. A láda környékén igencsak nagy a felfordulás, de az ivóvíz nagyon hideg és finom volt.
Köszi a rejtést!
Aty, Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

vakond87 2010.07.08 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Debreceni ládázás 7/10. Köszönöm a rejtést!

milan_csalad 2010.07.08 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk, már egy éve csak elfelejtettem szegényt. Pedig a környezet csodálatos.

Milán Család

nazso.oszan 2010.07.06 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Sajnos a földmunkák még folynak. Másik oldalról méhek. Az alternatív jelszó meglett. Ezután újabb próba a láda becserkészésére. Végül az árokugrást választottuk. A ládika is előkerült. Sikeres és szép délután volt. :-) Köszönjük a rejtést.

Joanne 2010.06.26 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.92
Megáztunk, de nagyon.
Köszönjük a rejtő segítségét.

Zs&E

Cerberus 2010.06.12 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Megtaláltuk! A botanikus kert nagyon szép, kedvenc részünk a tó volt, ahol a mocsári és ékszerteknősök amikor megláttak, csoportosan indultak meg felénk. Biztos kaját szerettek volna. Mi a ládáért mentünk, de sajnos utunkat állta a föld alatti cső cseréje miatti munkaterület. Azonban elszántak voltunk és átugráltunk az árkon. A láda könnyen meglett, bár a megközelítése elég nehéz. Köszönjük a rejtést!

 
sanyi67 2010.06.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Köszi a rejtést! Sokat járunk a botanikus kertbe, de ez a rész még ismeretlen volt.
Sanyi + Bence

A kert "főútja" 
eszel 2010.06.02 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A csőfektetés még mindig nincs befejezve. Nagy ugrás, nagy sár! A katuszok most virágoznak. A melegház tatarozás miatt zárva. A katusz-ház nyitva.

magicf 2010.05.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
A GCUNDE vadászatba iktatva látogattunk be a botanikus kertbe. Gyönyörű hely, de sajnos sietnünk kellett, mert hatalmas felhőszakadás volt kialakulóban. A rejteket árokugrással lehetett csak megközelíteni, mert valami csöveket fektettek és 1 méter széles árkot ástak, amin át kellett ugrani.

szbarna 2010.05.29 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Vasárnap délelőtti séta a gyönyörű kertben, akadályverseny a csöveknek ásott árkon keresztül. Pontatlan gps-vétel mellett, rövid keresgélés után lett meg.
Köszönjük a rejtést!

PEx2 2010.05.23 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Hajdúszoboszlói fürdés közben... Nem mentem be a ládáért, hanem a felnézős-megtippelős módszert akartam alkalmazni. Nem jött be! Kérem a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: álomfogók, 2010.05.25 15:07]
Köszönöm!

M.Sasa 2010.05.08 11:56 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 43 km

Andras Nyako 2010.05.02 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk. Nagyon szép környezet. Köszönjük a rejtést.

raci 2010.04.30 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
A keritésen nem másztunk be. Éppen nyitva volt a kapu. A botanikuskert sok információt adott a növényekről, sajnos a pálmaházba viszont nem lehetett bemenni. Köszönjük a rejtést.

UBS Company 2010.04.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
megvan

Bukowszky 2010.04.18 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Ebben a csodálatos környezetben találtuk meg az 50. (hagyományos, nem budapesti, stb) ládánkat!!!

zazu 2010.04.09 13:30 - Megtaláltam
A NetworkShop záró előadása után...
Sajnos az orchidea-ház zárva volt.

pkis 2010.04.09 13:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

York 2010.04.08 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
NWS alkalmaval fedeztuk fel a varost. Koszonjuk a ladat.

mheder 2010.04.07 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Szép, nyugodt, érdekes hely, kár, hogy 430 km-re van...

Somate 2010.04.05 16:26 - Megtaláltam
ok

Kriszta&Dávid 2010.04.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Jó volt.

Heni&Gábor 2010.04.01 14:20 - Megtaláltam
Egyetemistaként sokat jártam ide tanulni, most csak a ládáért jöttem be.

SirLes 2010.03.29 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.09
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Minket annyira nem fogott meg, lehet később szebb az arborétum. Sajnos az orchideákhoz sem tudtunk bejutni.

Shakespir 2010.03.23 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megvan!
Sajnos a toll üzemképtelen, nálam meg nem volt, így logolni nem tudtam. :(

tótheszter 2010.03.22 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.63
Debreceni szabadságom alatt levadászva. Köszönöm!

Bejárat 
BVezi 2010.03.19 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.95
A profektnap alkalmával a 9.a a Botanikus Kertbe látogatott, és ha már amúgy is arrajártunk, útba ejtettük a ládát. Könnyen meglett, használtunk GPS-t, de anélkül sem lett volna ördöngősség. Jó nap volt, kellemesen telt. Köszi a rejtést!

hof.eee 2010.03.19 00:00 - Megtaláltam
...

Paleo.team 2010.03.11 15:14 - Megtaláltam
Megtalltam!

Kerékgyártócsalád 2010.03.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Kisütött a nap! Igaz még hideg volt de szélcsendben egy élmény volt a keresés:)
Kicsit meglepő volt mikor a GARMIN leküldött az útról de így tök zsivány rejtést találtunk +

A kidőlt fa...zöldben vajon látszani fog?Egy kis levél játék
lokvi 2010.02.14 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.30
Havas táj, szép volt. Gyöngyvirággal biztos szebb viszont:)

Mackka 2010.01.29 10:03 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

hcli 2010.01.02 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Gyönyörű volt a botanikus kert, megérte megkeresni a ládát!

magyarka 2010.01.02 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Szép a kert, télen sajnos sok növény nincs. A ládát a fotók alapján megtaláltuk, viszont belépő nélkül nem tudod megtalálni (kerítés 2 szögesdróttal, mikor északról próbálkoztunk)

ja diákjegy 300ft

javítás: kerékpárral nem mehetsz be és látótávolságon kívül(a bejáratnál) hagyhatod

Gyeta 2009.12.28 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Mi is északról közelítettük meg a helyszínt. A ládát könnyű volt megtalálni, habár ösvény nem volt kitaposva. Köszönet a rejtőnek.

Atmosz&Zozmosz 2009.12.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megvan :-) Nagyon szép a kert ilyenkor is, érdemes bemenni. A felnőtt belépő 400 Ft., de tényleg megérte, még úgy is, hogy a pálmaház sajnos nem volt nyitva. A láda könnyen meglett. Köszönöm a rejtést!

urbalazs 2009.11.12 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Debreceni sétánk alatt apuval. A botanikus kertbe nem mentünk be, hanem észak felől közelítettük meg a ládát. Nem kellett átmászni semmilyen kerítésen, könnyen megközelíthető volt. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

Nagy Károly 2009.11.07 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Az egyetemen volt dolgom, s ha már itt jártam, akkor tettem egy kört a botanikus kertben. Régen sokat jártam itt. :-)
Mivel nem volt nálam fényképezőgép és külön GPS, ezért a PDA telefonomat kellett mindkét célra használnom. De pont a ládához érve merült le, így a ládát és környékét már nem tudtam lefotózni. :-(
Sebaj, majd legközelebb. :-)

A rejtés és a kert is 5-öst érdemel. ;-)

Kancsókák a pálmaházbanOrchidea
CikászMéh kaptárak a ládához közeli erdőszélen
GCsoka 2009.10.31 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Debreceni városnéző hétvége közben.
A bejáratot kicsit nehezen találtuk meg, eléggé el van dugva.
Pénteken is jártunk már itt, de a pálmaház permetezés miatt zárva volt, így másnap jöttünk vissza.
Nagyon tesztett a kert, szépek voltat a színes levelek a ragyogó napsütésben.

Balda 2009.10.26 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.03
Kellemes tavaszias időben séta a kertben, ahol tarka színekben pompáznak a fák (képek később).
Hiába néztünk is volna fel az alternatív helyen, akkor sem találtuk volna ki a jelszót. Most már tudjuk, hogy mit is láthattunk ott és annak is utána néztünk, hogy mit is jelent/rejt ez a fogalom.
Belépő árak emelkedtek, jelenleg 400.- felnőtt, 300.- diák. Ám így is nagyon megéri, igazán szépen karbantartott a kert.
Betti, Marci, Gi, Balda

Egyetemi templom színes ablaküvege
Terdik Család 2009.10.23 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.

Ősz. 
Pericles 2009.10.22 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Megtaláltuk!
Elég gyakran járunk a botkertbe, így hát szép időben szép séta keretében Brigivel gondoltunk egyet és megkerestük a ládát:).

kopepe 2009.10.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
2 napos debreceni kiruccanás egyik programja a botanikuskerti séta.
Szépek az őszi színek.
Köszi a rejtést!

Sifi 2009.10.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megtaláltam.

soka9001 2009.10.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.53
Megtaláltuk, köszönjük.
Debreceni gyalogos körsétánk megtétele közben a sokadik kilóméter után.

 
FTom 2009.09.25 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Diákkoromban gyakran jártam ide, a mostani rejtektől mindössze 60 m-re lévő épületben is sok időt töltöttem. Korábbi tervemnek megfelelően most a dobozt is megkerestem az ismerős erdőrészben. Előtte végigjártunk sok más kedves zugot is, és a kaktuszháznál találkoztunk a kert vezetőjével is, akivel jól elbeszélgettünk. A kert téli nyitva tartása (nov.15-től): 8-16 óráig.

alucifer 2009.09.08 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Debreceni séta és ládavadászat.
Köszi, a rejtést.

 
klaszlo89 2009.09.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Hosszú - hosszú idő után végre megvan ez a láda is.
A kert szép, érdemes ide eljönni nyáron is.

FTom 2009.09.05 16:00 - Nettaláltam
Régi kedvenc helyeim egyike. Naná, hogy a rejteket is megkeresem majd. Egy kis játéknak szánom: utoljára hagytam a megyeiek közül, és először csak nettalálom.

Marcsi 2009.09.05 13:00 - Megtaláltam
Fonte barátnőmmel közösen.

Fonte 2009.09.05 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Délelőtti nagy északi sétánk egyik állomása volt a Botanikus kert. Nagyon tetszett a hely. Nagyot sétáltunk, megcsodáltunk minden fát, virágot. A végén egy padon ücsörögtünk egy kicsit pihenésképp.
A szállodába menet még a GCVIKA stadionja felé vettük az irányt.

puhanyuszi 2009.09.02 00:00 - Megtaláltam
:)

bgecco 2009.09.02 00:00 - Megtaláltam
Nagyon nagyon szép ez a park! Köszönöm.

Madym 2009.08.27 16:30 - Egyéb
Ismételt találás, egy kedves ismerősömnek mutattam be a geocaching-et.

Hmaszi és MarCsí 2009.08.22 10:55 - Megtaláltam
Szuper nyugodtság volt ezen a helyen köszi a rejtést

Eszti és Robi 2009.08.21 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
A hosszú hétvégén átutazóban voltunk Debrecenben, és megálltunk ládázni, de sajnos már zárva volt a botanikus kert, amit a kerítésen keresztül láttunk az nagyon tetszett. Ahogy néztük az alternatív jelszó is a kerten belül volt. Kérnénk a segítséged a megtalálás elfogadásában.

[Jóváhagyta: álomfogók, 2009.08.29 16:52]

 
csabika25 2009.08.21 13:14 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

gabric 2009.08.18 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, képek picit később...

Csizmások 2009.08.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
A fiatalok élményfürdőben, nekünk ez volt az élmény. A belépő 400 Ft ( még nem vészes).

b.zs. 2009.08.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
OK!

Holgerson 2009.08.09 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.98
Őszintén megmondom, nem nagyon nyűgöztek le a Debrecen-környéki ládák, de ez talán érthető, mivel én a bakonyi és balaton-felvidéki területekhez szoktam, azok meg azért kicsit mások. Természetesen ez nem a rejtők hibája, azzal főznek, amijük van... Itt a hely (botanikus kert) és a láda rejtése is tetszett,
üdv.
H.

LSaci 2009.08.05 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.25
LSaci

sinus90 2009.08.05 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Mivel Debrecenben voltam egyetemista a 200. láda megtalálását ide tűztük ki. Eredetileg az Egyetem ládájára gondoltunk, de annak annyira szétszóródva vannak a pontjai, ezt meg útba lehet ejteni, így e ládának jutott ez a megtisztelő helyezés. Igaz nagy mázlink is volt a bejutással: a UNDE 2. pontja után É-ra vettünk utunkat - a Benczúrban is laktam - a hátsó körút felé. A tuhu-n úgy látszik, mintha hátulról is be lehetne menni a kertbe. Kapu van lakattal, mellette van az Állattani Kísérleti Intézet kiskapuval. Épp jött ki valaki, elmondtuk neki a gondunkat - a láda 40 m-re volt - és beengedett, sőt nyitva is hagyta, hogy ki is tudjunk menni, majd tovább a DeNa-hoz. Hát így esett az eset.
Most nem néztünk szét a kertben. Annak idején ide jártunk ki tanulni, amikor már jobb idő volt, meg ha az ember magányra vágyott. Itt mindig lehetett félre eső zugot találni, ahol órákig senki sem háborgatott.

Ez nem a láda rejteke, de ahhoz hasonló 
D&G&D 2009.07.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltuk. Köszi

F.Csub 2009.07.29 11:40 - Nettaláltam
:) Elolvastam a leírást nézegettem térképeket és rájöttem a jelszóra. :)))
Első nettalálatom! :)
Egyébként jártam már a kertben többször is, és ha legközelebb arra járok ígérem megkeresem a ládát is! ;)

Pomisa 2009.07.26 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
A Botanikus Kert nagyon szép,a láda is jó helyen van.

egyedk 2009.07.25 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Szűken záróra előtt érkeztem. A portások jóindulatának köszönhetően mégis megkereshettem a ládát. A pontos leírás alapján nagyon könnyen ment, azonban elidőzésre, sétálgatásra a parkban így nem jutott időm.

iszéd 2009.07.25 12:55 - Megtaláltam
csodás séta volt

Webber 2009.07.25 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Tetszett a tó és a sok húsevő növény.

solkim001 2009.07.24 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.85
Ládát nem, csak a segédpontot találtuk meg. Az erdő túl sűrű volt a mellettem lévő tökmagnak :)

Dream Theater 2009.07.23 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.33
A kert nagyon szép, jókat lehet sétálni, sok érdekességet lehet látni (kaktuszgyűjtemény, üvegház, Fazekas-Diószegi szobor, tó- és vízparti élővilág, Obszervatórium, pálmák, örökzöldek, Soós Rezső emlékkő) - kár, hogy a jelszó nincs jobb helyen!
Szerintem a Botanikus Kertben sokkal több lehetőség van egy ötletes rejtésre - akár multira is - mint amire sikeredett. (Nagyon sűrű és nehezen járható!)

Ráadásul a logbookban talált jelszóval nem tudom a megtalálást bejelenteni (nem fogadja el!).

[Jóváhagyta: álomfogók, 2009.08.02 18:18]

adi.erdodi 2009.07.16 00:00 - Megtaláltam
Nyaralás alkalmával

nepster 2009.07.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
nyaralás alkalmával

mili.erdodi 2009.07.16 00:00 - Megtaláltam
megvan:)szép növények voltak

Galgand Péter 2009.07.10 12:20 - Megtaláltam
Szabadságunk egyik állomása Debrecen. Gyönyörű a füvészkert. Nagyon sűrű helyre van elrejtve, de eddig nem találtunk egymáson kullancsot! Talán a "susnyán kívül" is lehetne pót-jelszót felírni. A harmadik fatörzsben találtuk meg a dobozt.

Galmák 2009.07.10 12:20 - Megtaláltam
Szabadságunk egyik állomása Debrecen. Gyönyörű a füvészkert. Nagyon sűrű helyre van elrejtve, de eddig nem találtunk egymáson kullancsot! Talán a "susnyán kívül" is lehetne pót-jelszót felírni. A harmadik fatörzsben találtuk meg a dobozt.

CicóMicó 2009.07.09 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Különösen a húsevő növények tetszettek!

geooszi 2009.07.09 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Klassz ez a kert, kellemes séta volt!
**Ki van írva a téli nyitvatartás is: nov.16-márc.20: 8.00-16.00**

csg69 2009.07.04 02:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.36
Megvan :)

Soko 2009.07.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Gyors találat, csodás környezetben.

AlanTheWild 2009.06.25 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Most csak egy gyors találatra volt idő. De legközelebbb a rovaremésztő növényeket mindenképpen megnézem!

h2so4 2009.06.24 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Nagyon szép a botanikus kert, ajánlom mindenkinek!

harcsat 2009.06.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Jó kis hely

Moonspell 2009.06.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Oktatás után ellátogattam ide is, de sajnos zárva találtam. A leírást olvasva esélyem sem volt ideérni nyitvatartási időben, de reménykedtem benne, hogy még bejutok. A kép alapján kérném a megtalálás elfogadását. Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: álomfogók, 2009.07.15 08:44]

 
Tasy 2009.06.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.52
A Botanikus kert szép. A láda rejtése nem volt különösebben ötletes. Meglett gond nélkül. A bot.kertben érdemes körbesétálni.

Mr Zerge 2009.05.30 11:05 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]
Kellemes séta volt, tetszett a hely.
Üdv Mr Zerge.

Banjo 2009.05.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Egy unalmas angol kurzus után megkerestük Zsombi első ládáját!Szép környezetben, nagy melegben, két kullancsal a testünkön.
-A portásra tényleg érdemes rászánni pár percet :))

The (ex)Virgin
nexus6 2009.05.16 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Most korábban jöttünk, nyitva volt a kert. Sokat fényképeztünk, szép volt. Innen indultunk tovább.

Schabee 2009.05.09 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Kicsit megijedtem hogy fogok a ládához jutni a sok csalán miatt rövidnadrágban, de végül elszántam magam és begázoltam. Elsőre nem jól értelmeztem a kidült fa törzsében leírást :) ,de aztán meglett, majd a logfüzet viccelt meg mert 2 is van a ládában. A kert is szép és érdekes.

pover 2009.05.09 13:30 - Megtaláltam
ok

pech 2009.04.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Az első ládám. Mivel GPS nélkül kerestem először 20-30 méterrel arrébb kutakodtam. Ott is találtam pár "kincset" - egy csavargó dugta el a cuccait egy odvas fában. A ládika megtalálásának azért jobban örültem. :)

Köszönöm a rejtést.

Madym 2009.04.18 14:15 - Egyéb
Mivel a láda rejtője külön felhívta a figyelmet, hogy senki ne másszon be a kerítésen, és mivel amúgy is fizetős a terület, nem biztos, hogy jó ötlet volt, annak ellenére sem, hogy állításod szerint nem volt nálatok pénz. Nem igazán helyénvaló a ládába bármilyen élelmet rejteni, még jóindulatból sem, de erre a szabályzat külön fel is hívja a figyelmet. Nem csodálkoznék, ha a rejtő nem fogadná el a logotokat...

kaalieszter 2009.04.16 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Az első ládánk, örök emlék!!! :-)

 
drifter 2009.04.12 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Tesómmal jártam itt. Mivel pénz nem volt nálunk, kénytelenek voltunk bemászni a Botanikus kertbe! Húsvét lévén csokitojásokat helyeztünk a ládába! :)

Madym 2009.04.11 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.00
Megvan, ez a 11. találásom. Bejelentéskor a jelszóval adódott egy kis gond, de a rejtő, "álomfogók", telefonos segítséget nyújtott, ezúton is köszönöm a kisegítést! A kert, az erdő, az éledő növények gyönyörűek, ami az allergiásoknak, így nekem is, nem feltétlenül jó hír. :-) Viszonylag könnyen meglett a láda, egyedül a méhekkel gyűlt meg majdnem a bajom, de végül nem haraptak meg. :-)
Köszönöm a rejtést!

Cicapapa51 2009.04.10 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Köszönöm a rejtést.
A botanikus kert gyönyörűen fürdött a késő dálutáni nap fényében.
Éppen még zárás elött sikerült bejutni.
Szép és tiszta hely.

Cicapapa51 Düsseldorfból

Antiemes 2009.04.10 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ez a ladat az OTDK kozben kerestuk fel Arti es Peti kollegaimmal. Nagy elmeny volt, ha minden igaz, akkor az elso ladam. Nagyon tetszett a varos, az egyetem es persze azon belul a botanikus kert is. Koszonom a rejtest.

ergyd 2009.04.09 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Megtaláltuk.

misee 2009.04.08 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Aldox-szal közös No.3 mai találat. Nagyon hangulatos már a kert, éled a természet. Kifejezetten tetszett!

aldox 2009.04.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Egy igazán szép, kellemes arborétumra találtam a geocachinek köszönhetően.

Arti (junior) 2009.04.08 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.85
OTDK közben sétáltunk egyet két kollégával. Gyönyörű hely, szívesen lennék itt egyetemista.

szz 2009.04.04 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Könnyű családi séta, kellemes időben. Beírni sajnos nem tudtunk, mert tollat nem vittünk, ott pedig nem találtunk :(

SuperGeo 2009.03.31 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.61
Hajdúszoboszlói szabadságunk alatt jártunk itt.

Köszi a rejtést!

Kamilla és Zoli 2009.03.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltuk!!!!! Köszönjük!!

Nebel 2009.03.21 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Debreceni hosszú hétvégi ládázás során gyűjtöttük be ezt a rejteket.
Nem kell sajnálni a belépő árát, nagyon szép a kert ilyenkor!
Érdekes volt a napkutató állomás is, kár, hogy belülről nem lehet látogatni azt is.
Szép növények és ügyes rejtés várt ránk, kellemeset sétáltunk!
Köszönjük a rejtést!
:)

mato 2009.03.15 15:30 - Egyéb
Ma délután a családdal a Botanikus Kertet választottuk kirándulási célpontként a szép időben. Bár ezt a ládát már megtaláltuk (ez volt a második megtalált ládánk anno), most mégis felkerestük mégegyszer :)
Akkoriban zöldellt a kert, most az éppen kinyíló virágokat csodáltuk meg.
Eddig még nem jártunk a Pálmaházban, de most sikerült végre. Fantasztikus!
(Banánfa, Vanillia-fa, Orchideák, stb, stb)
Beleírtunk mégegyszer a logfüzetbe...
A láda jó állapotban van, kívül nedves, de belül száraz.

Szóval újra megköszönöm a rejtést :)

Nem tudom, hogy mi, de nagyon szép!
Megvan!
Nyuszifül_2342 2009.03.14 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.10
Velünk a jegyértékesítő úr közölte, hogy a pálmaház, stb. nincs nyitva, erre mi azt nem is céloztuk meg, de a logból látom, hogy nem így volt.... A telepítőnek javaslom, hogy az útleírást kicsit dolgozza át, elég sokat lehet kavarogni, pláne, ha valaki a távolabbi bejáraton jön be (amit az autós gps javasol), és az sem egyértelmű, hogy be lehet-e menni autóval, ha igen meddig stb.
Egyébként különösen szemetes a környék.
Töki+Nyuszifül

Varga Gábor 2009.02.15 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Ok! Log később.

BenderB 2009.02.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
OK!

christie 2008.12.25 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
ok

Ata72 2008.12.24 07:41 - Megtaláltam
Debreceni karácsonyozás alkalmával. A ládában találtam egy TB dögcédulát, ügynök nélkül, könyveletlenül... Canada KeyChain Carabiner TB

 
brekeke 2008.12.22 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.10
Aki szereti a növényeket annak érdemes ide eljönni. Rejtettem egy Travel Bug-ot a ládába, de itthon vettem észre, hogy nem com-os láda. Bocsánat :(

ginginke 2008.12.16 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltuk! Egy sikeres ZH után :)

Duciék 2008.12.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.20
A láda megkeresése kicsit nosztalgia is volt, hiszen itt volt az esküvői fotózásunk. A rejtés értékelését erősen befolyásolta a belépődíj. :(

gabortel 2008.11.27 12:00 - Megtaláltam
Hát, a műszerekre felnézve, nem biztos hogy rögtön kitaláltam volna, de szerencsére a láda megtalálása nem volt probléma. A botanikus kert nagzon szép volt, még hó alatt is. Köszi

Dzsozy 2008.11.22 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Nagyon patinás kis park. Gondolom, hogy hét közbe sok egyetemista jön ide ki. Mi is kellemeset sétáltunk. Az azért nem lenne baj, ha benne lenne a leírásba, hogy be lehet menni kocsival a bejáratig, és ha odaadjátok a parkolócédulát a jegyárusnak, akkor nem kell fizetni a parkolásér.
Köszönjük a rejtést!

 
Adri&Peti 2008.11.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Nagyon szép környezet, élvezet volt itt keresgélni!

Köszönjük: Adri és Peti

csibu99 2008.11.17 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Anee-val teljesítettük, élvezetes volt, bár a kereséssel és parknézéssel eltöltött 2 óra eredeti terve csak max. 30 perc volt :D
Köszönjük a rejtést!

Még nem találjuk... vagy mégis?Anee a dobozzal
EgyüttA doboz rejteke
Anee 2008.11.17 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
Nehezen találtuk meg, mivel nincs GPS-ünk. Sokfelé kerestük, bejártuk az egész kertet miatta, de láttunk egy mókust is :) Kétszer is bementünk a kertbe, mire rájöttünk hogy kb. hol is kellene keresni. (De mivel itteni egyetemisták vagyunk ingyen volt a belépő :) )

Köszi a rejtést, kalandos volt: Anee és Csibu99

EndreiTeam 2008.11.14 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.52
2006-ban már jártunk itt, de sajnos akkor lekéstünk a nyitvatartásról, most azonban szerencsére bejutottunk.
Az ok, amiért Debrecenben jártunk nem annyira kellemes, mivel a feleségem egy műtétre jött ide a kórházba. Na, azért a mai nap már oldottabb volt, mivel hazaengedték. :) Amíg a zárójelentést vártuk, addig sétáltunk egyet a botanikus kertben. Ez neki most komoly túra volt, néha picit megáltunk pihenni közben.
Szép napos időben, ráérősen sétálgattunk és nagyon jól éreztük magunkat. A kert szépen godozott, érdemes megnézni. Most a geocaching abban segített, hogy könnyebben teljen az idő a kellemetlen kórházi várakozás alatt.
(A zárójelentés amúgy 14:45-re készült el, vagyis nem kapkodták el a dolgot...)

Köszönjük!

ui.:Talán érdemes lenne módosítani a leírásban a belépőjegy árakat, hiszen azok közben a duplájára emelkedtek.

V_Gabor 2008.11.02 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Megtaláltam.

SzantoA 2008.10.25 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Debreceni ládázás során kerestük fel. Szép környezet. Jó rejtés. Köszönet érte.

Evetke 2008.10.24 14:00 - Egyéb
Ide visszatérek néha, ezúttal fényképezőgépet is hoztam :)

Homályos csapatKezdenek fáradni
Micsinál..?Legel.
Mindenki......mindig...
...fényképez - akár grimaszt is :)Snailie jól menedzseli magát :)
Affami 2008.10.24 14:00 - Megtaláltam
Lásd Togo logját :D

Togo 2008.10.24 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
900.
Evetke és Affami társaságában elkövetett ládavadász hétvége keretében.
Ez egy ilyen kerekítgetős hétvége volt. Mikor Debrecenbe értem és sikerült csatlakoznom a csapathoz, Aff éppen a 200. megtalálásának érdekében vetette magát a bokrok közé a GCEPUS ládánál. :)
Ezután még levadásztunk pár ládát ami nekem már megvolt. Na de aztán a ki lett adva a jelszó, hogy Botanikus kert. Ühüm, ez nekem még nincs, hát akkor start. Evetke elmondásából tudom, hogy csak néztek utánam úgy porzott az út. De hát mért ne, kerekitő vadászat indult nekem, és még a végén kaptam volna segítséget, ami ilyenkor nem kell. :)
Parkolás az egyetemnél, aztán 600 méter csendes kocogás a bejáratig. 400 pénz leszurkolása a kaszánál, majd ujabb kocogás a ládáig. Hamar meglett a doboz. Logolás, visszarejtés, majd visszacsörtetés az útra. Evetke akkor ért oda a lányával, Affamiék meg pár gondolattal később. Mig Affami is megkereste a ládát, mindenféle gombákat sikerült fotózgatni, amik a közelben nőttek. Teljesen korekt Gomba Cache képek készültek. Sikerült egy remek Gomba Csecs képet is lőni. a közelben.
Mikor Affami is végzett, még vidáman besöpörtem a gyors gratulációkat, aztán megcéloztuk a Nagyerdőt.

Gomba Csecs :)
 
Cirip & Cicmic 2008.10.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.38
Ládázás előtt először az egyetemet vettük szemügyre kívülről majd belülről. Érdemes bekukkantani, mert gyönyörű az épület (és jó meleg van). A kert bejáratát nem találtuk meg elsőre, de egy bácsi készségesen megmutatta az utat. (Nyitvatartás: márc. 21-nov. 15.: 8:00-18:00; nov. 15.-márc.20.: 8:00-16:00) A botanikus kert őszi színei bámulatosak. A láda szuper helyen van, leszámítva, hogy odahallatszik a közeli úton robogó autók zaja. Azért is csodálkoztam a rejtésen, mert ki van írva, hogy a kijelölt utakról tilos letérni - de így legalább volt benne egy kis izgalom! Köszi a rejtést!

Antoka 2008.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Megvan

Piró 2008.10.21 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Mani barátnémmal kerestük meg a ládát, akinek a kolesza itt van a közelben, de még nem járt erre. A doboz közelében egy kessertárssal futottunk össze, mint utóbb kiderült, vt54-ék voltak. Így együtt kerestük meg a ládát.
Jó kis séta volt, köszönjük!

Piró & Mani

Találat
Mani logolÉn is ott voltam :)
vt54 2008.10.21 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.72
A botanikus kert bejáratát kicsit keresgélni kellet, megérne egy kicsit több információt, egy kordinátát. Az egyetem területérol, a Nagyerdei Étterem (menza) közelében van a bejárat. (Itt olcsón remek ebédet ettünk.) Szerencsére gyönyörü tavaszt varázsolt az oszbe a nagy rendezo, így a séta nem okozott gondot. A botanikus kert oszi színeivel elkápráztatott. A célnál találkoztunk Piro sporttársal, így együtt logoltunk. Köszönjük a rejtést . Tibi (vt54); Ica

tóthék 2008.10.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megtaláltuk.

tjanek 2008.10.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Megtaláltuk.

tpetya 2008.10.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Megtaláltuk.

jalso 2008.10.14 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Nagyszerű időjárás, gyönyörű arborétum, jó rejtés.
Köszönjük:
Ildi és Gyuri
U.i.: Nem olvastuk BTDN figyelmeztetését a parkolással kapcsolatban, és bementünk kocsival az egyetem területére. Közölték, hogy az első fél óra parkolás ingyenes. Nem keresgéltünk sokat, csak végigmentünk az arborétumon a ládáig és vissza, közben kissé nézelődve és fényképezve. Éppen néhány másodperccel léptük túl a fél órát, de az egyetem fura ura, az elektronikus portás már jelezte is, hogy 260 Ft a díj. Emellett az arborétum belépti díjai is emelkedtek, felnőtt: 400 Ft, diák 300, nyugdíjas 200 Ft. Ennek ellenére jó volt.

 
halaszkiraly 2008.10.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Nagyon szép a hely, köszi, hogy ide hoztatok, kedves koordináták :-)

Futrinka és Pippó 2008.10.12 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Gyönyörű őszi séta volt. Kár, hogy a Pálmaház vasárnap nincs nyitva. Köszönjük a rejtést!

Köszi a lufitJó volt...
Futrinka 
BTDN 2008.10.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Az első ládánk. Tetszett a keresgélés. Autóval nem érdemes bemenni az egyetem területére a Botanikus kert bejáratához, mert ha nem járod meg félóra alatt, nagyon borsos a parkolási dij. Mi kicsit bóklásztunk a parkban, az eredmény 1400 Ft !

jolliefille 2008.09.30 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam !

PolarBear 2008.09.30 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Köszönöm a rejtést !

Bütyök+Zulu 2008.09.30 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Sajnos már hazafelé indultunk, utolsó napunk volt Debrecenben. Az arborétumot kár lett volna kihagyni. Csodaszép volt.

SylverRat + Bogee 2008.09.30 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Hortobágyi versennyel egybekötött Debrecen körüli ládázás 51/61.

19izsi73 2008.09.28 15:35 - Megtaláltam
A Kofola BT alföldi száguldásának egyik állomása.

Kofola BT 2008.09.28 15:34 - Megtaláltam
Debreceni ládázás

Kokó 2008.09.28 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.86
A '80-as években jártam itt, de akkor csak az obszervatórium volt a célpont. Most az maradt ki, meg a pálmaház - mert túl későn érkeztünk. Pedig a portán mondták, hogy igyekezzünk. Hiába siettünk, nem értünk oda időben.
A kert és növényei szépek, nyugtatóak. Érdemes volt sétálni benne.

BimbósNapocska
EmlékLeskelődés
KukkoldaSzéleslevelűek
SokaságGömbölydedek
NyurgákTuják
VirágfotósÁllatfotós
macikupac 2008.09.28 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Hortobágyi geoverseny és Debrecen körbejárása 24.

Ha már a szűk környéken voltunk, nem akartuk kihagyni. Mi kint hagytuk az egyetem melletti (ingyenes) parkolóban az autót, így a parkolási procedúrából is kimaradtunk. A beugró 400 HUF/fő lett. Ebben a pálmaház is benne van, de az sajnos már zárva volt mire ideértünk. A lekövezett út mellett nagyon szép virágok nyíltak még így, szeptember legvégén is. A Soó Rezső-emlékkő az arborétum alapítójának állít emléket. Az út átellenes oldalán épp egy mókus játszott a földön heverő tobozokkal. Innen már nincs messze az obszervatórium, amit megint csak megnéztünk volna. De ezek az ajtók sem nyíltak meg... Maradt a kupola és a koronográf állványa. Hogy nagyon ne legyünk szomorúak, az egyik üvegházban rengeteg kaktuszt láthattunk. A kicsitől a nagyig, különféle alakúakat a világ minden tájáról. Sőt, szabad ég alatt olyanokat is láthattunk néhány centiméterről, amelyek még az észak-amerikai sivatagokban, meg a gyalogkakukk-történetekben szerepelnek. A szép és karban tartott parkban még elsétáltunk a ládáért, mely közelében most egyetlen gyöngyvirág sem nyílott. Logolás után Macek még egy nagy őzlábgomba alá is beült. Kellemes hely, jó volt itt lenni.

Tábla a bejáratnálA kövezett sétány
Borostyánnal befutvaLila, de nem akác
Nem szegfűEz is lila, ez sem akác
Soó Rezső-emlékkőMókus a parkban
CsillagdaNaptávcső
Tiszta MexikóKaktuszok, a világ minden tájáról
Macek a ládával 
new will 2008.09.28 12:45 - Megtaláltam
késöbb

Kadorca 2008.09.28 00:00 - Megtaláltam
+

bm 2008.09.24 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.85
9.láda

wyldrenix 2008.09.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.38
Sikerült.

Morcipók 2008.09.13 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk Robocoppal.

Morcipók és Robocop 2008.09.13 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk Morcipókkal.

Giton 2008.08.31 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 1.5 átlag: 3.67 súly: 2.81
Nem szerettünk volna bemenni a botanikus kertbe, láttunk már párat, ezért az alternatív lehetőség mellett döntöttünk. A leírásnak megfelelő helyen parkoltunk, majd a gps-re bíztuk magunkat. Azonban az alternatív találat nem sikerült, folyton kerítésekbe ütköztünk. Ezért kénytelenek voltunk (ha már odáig elmentünk) bemenni, és összeszedni a hagyományos ládát. A webes leíráson javasoljuk, hogy szerepeltesse a rejtő, hogy az alternatív lehetőség a botanikus kerten kívülre vagy belülre esik. Köszi.

FILA 2008.08.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Megtaláltam, nem volt nehéz. Szép a park, érdemes benézni! FILA/Apa

bodza13 2008.08.16 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nem semmi rejtés! A belépőket idő közben megemelték (ugyanis infláció van ;), mostmár felnőtt: 400 Ft, diák 300 Ft.

Dóri97 2008.08.11 12:44 - Megtaláltam
Jó kis erdős helyen volt elrejtve, nagyon tetszett ahogy meg lett oldva az elrajtése.

Kitti 2008.08.10 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.30
.

Vértes 2008.08.07 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Minden virág nyílik, jól néz ki.

Murus 2008.08.06 17:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
[wapon beküldött szöveg]
Gyors találat volt, mert már zárták a kertet. A portás rámeredt a GPS-re és közölte, hogy nem kell fizetni, csak menjünk. Azért örültem, hogy nem zárta ránk a kaput. Murus és Cica

 
pdrive 2008.08.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Csodaszép környzetben, nagyon kellemes loggolás (nem kell lehajolni:)
Vasárnapi ebéd lesétálására nagyszerűen alkalmas!:)
Kösz a rejtést!

Nagyon....Minta dinnye csak szúr
Koronográf
Tavirózsák 
fkmaster 2008.08.01 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Lásd Stüszi! Én vagyok a férj:) Ugye, ha az ember nem készül részletes weblap tanulmányozással, nehezen megy a kitalálás:)

Stüszi vadász 2008.08.01 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
Mivel a megadott ponton nem tudtuk kitalálni, hogy mit látunk, elküldtem a férjemet a dzsindzsásba a dobozért:) Érdemes megnézni a hatalmas kaktuszokat és Kőrösi Csoma emlékfáját is. Volt alkalmam férjemet vizsgáztatni az otthon is fellelhető növények neveiből:)

gyurigyuri 2008.07.31 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Kissé közel voltak a méhkaptárak, de kiváló a környezet.

Etu & Gyuri & Gyuri

Gipszjakab & Lujzika 2008.07.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.16
Sokáig rossz helyen kerestük, a térkép nem volt számunkra eléggé érthető :(
Gipszjakab & Lujzika

D.Tóth 2008.07.30 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Biciglizés Debrecenbe. Rendezet és karbantartot arborétum.Tetszet.

Legolány 2008.07.26 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszi!

jana.hu 2008.07.26 14:49 - Megtaláltam
A mászós helynél találkoztunk Asterix-nével, utána bementünk a ládáért:)
Köszönjük!

Misu 2008.07.26 14:49 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

akosgy 2008.07.26 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Második debreceni ládám arrabona hathatós támogatásával. A célterületet a Nagyerdőn át, jókora csigavonalban közelítettünk meg, érintve az egyetemi épületeket, az Orvostudományi Centrumot és a Békás-tavat is. Nagyon szép volt, így a kis kerülőt egyáltalán nem bántam. Szombat lévén esküvői nagyüzem volt, így mindenre elszánt menyasszonyok és gyöngyöző homlokú vőlegények gyűrűjén kellett átverekedjük magunkat, hogy elérjük a Kertet. :)

Szépen gondozott a virágos rész és a kis tavacska, sok ottani virágot idáig csak a Búvár Zsebkönyvekben láttam. :) Sajnos kedvenceinket, a kaktuszokat csak üvegfalon kívülről tudtuk megszemlélni.

A ládát hamar megleltük. A rikító színű, penészes zacsit eltávolítottuk róla, a fekete doboztető tökéletes rejtőszín és nem pállik be a doboz sem.
Köszi a rejtést! :)

Innen indultunk... :)...ide jutottunk.
Zárt ajtók mögöttBüfi - emésztőnedv inside
nagygeri97 2008.07.24 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Sajnos a láda nem lett meg és a megadott alternativát sem tudtuk leolvasni. Meglett a tölgyerdő, de túl nagy volt a bozót és a sár. Gyönyörű a botanikuskert, kár hogy ilyen eldugott helyen van. Nekem legjobban a kaktuszok tetszettek, mivel gyűjtő vagyok. A portás nagyon barátságos volt. A tavacska is gyönyörű a teknősbékákkal és liliomokkal.

Kérjük a rejtőt hagyja jóvá a megtalálásunkat.
Előre is köszönjük!

[Jóváhagyta: álomfogók, 2008.08.04 08:29]

Köszönjük a jóváhagyást!

A kaktuszházKaktuszok
Az obszervatóriumEmlékmű a tónál
Liliom a tóbanA tó
Rovarfa 
CS.CS 2008.07.22 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Az alternatív jelszó számomra nem volt egyértelmű, de a doboz meglett!Zuhog az eső, esernyővel és esőkabáttal vadászunk! A botanikus kert csodálatos!!! Idejében érkeztünk, ezért a pálmaházat és a kaktusz kertet is megcsodálhattuk.

Orsi, Csaba

madball 2008.07.21 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.20
"Fizetős" láda. Nem értek vele egyet.
A botanikus kert viszont érdekes volt.

 
sprok 2008.07.19 12:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Makesz74 2008.07.18 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Timus, Lacus

valti 2008.07.16 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.22
Tetszett a park, köszi a rejtést!

targonczas 2008.07.16 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
ok

Spóra 2008.07.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
A láda előtt 100 méterrel lemerült a GPS. Az itt dolgozók készséges segítségével koordináták nélkül is meglett a legközelebbi ABC, utána futás vissza a csodás kertbe. Érdemes volt.

Anita és Attila 2008.06.28 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk. GPS nélkül.

a rejteknél 
Rubens 2008.06.25 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]
Az egyetem körüli séta során megkerestük a botanikus kertben lévő ládikát is. Mi vettünk belépőt, de amikor jöttünk el rájöttünk, hogy csak MI vettünk, mert mindeni simán sétált befelé... :)
A b.kert gyönyörű, a rejtés kiválló. Találkoztunk pár kullanccsal is, de akkor még csak ránkvetették magukat, úgyhogy a csipesz alkalmazására nem került sor...
Érdemes megnézni a kertben található kis tavacskát, tele van teknőssel!
Köszönjük az élményt és a rejtést!
rubens&smiti

 
Kassai Család 2008.06.08 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.95
Jó rejtés. 30 percet ücsörögtem a ládától 30 m-re, mert egy iskolás csoport éppen ott akart kajálni :)

napvirág 2008.06.07 17:00 - Megtaláltam
Debreceni ládázásunk utolsó állomása a geopontról, nagy bizonytalankodások közepette, végülis segítséggel.

Köszönöm a lehetőséget.

Hogyishivják kuzin 2008.06.07 17:00 - Megtaláltam
.

Hosszu és Maszat 2008.06.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Nagyon szép park, kár hogy olyan nehezen lehet betalálni ide. A portás bácsi ingyen beengedett, amikor mondtam, hogy egy játék keretében földrajzi koordinátákat keresünk. :)

Trempolino 2008.05.24 14:15 - Megtaláltam
Megkerültük háromszor az egész létesítményt mire megtaláltuk a bejáratot, végül a szökőkút mellett hagytuk az autót, valszeg beljebb is lehetett volna menni, így olyan +1 km séta kellett. Köszi

fattila 2008.05.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam az első ládámat, köszönöm.

GJoe 2008.05.18 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.23
ok

Csigabiga 2008.05.17 11:12 - Egyéb
Újra itt! :o)

Baliagy társaságában jöttem ide, a KMGT előtt. Télen is szép a park, de ilyenkor még szebb! :o)
Két menyasszonyt is láttunk.

Ezúton is köszönöm szépen baliagynak az egész napos utat és a kellemes társaságot! :o)

Ifjú házasokVirág
VirágMég több virág
GombaVirág
KaktuszokKaktusz
VirágA kaktusz virága
baliagy 2008.05.17 11:12 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

cqz 2008.05.11 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Jót sétáltunk a kertben.

mb2000 2008.05.08 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megvan! Csodálatos a kert! A logbookban már mindössze egy üres oldal van.

Csaba & családja 2008.05.05 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Sajnos csak másodikra, mert legutóbb nem volt nyitva.

vkovacs 2008.05.04 08:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.05
Ok

Alby 2008.05.03 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Igazán kellemes a környezet. Én 3 évig járam a KLTE-re, de egyszer sem voltam itt a botanikus kertben. Most már sajnálom... Köszi a rejtést

mohapafrany 2008.04.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Május 1-től már 400 ft-ért lehet ládát nézni. Ennyiért már érdemes lesz jól körülnézni. Fotózni nyugodtan lehet, a 600 ft csak az üzletszerű kattintgatásra vonatkozik. Sok szép és érdekes növény látható, 1 órát tuti megér.
köszi

képSoó Rezső
zöldnyitvatartás
képeslap kaphatóárjegyzék május 1-től
Foltos Foxi 2008.04.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Jó nagyot sétáltunk a botanikus kertben. A láda is elég könnyen meglett.

GalosA 2008.04.26 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Szép hely, köszi a rejtést!

Tavasz van!A Pálmaház
feri60 2008.04.05 12:00 - Megtaláltam
Fizetős láda :(
Nem az összeggel van bajom, hanem az elvvel, és a korlátozott megtekinthetőséggel.
A kert gyönyörű.

Végig a sárga (?) úton ... 
Omlás 2008.04.04 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Hátulról...

jjoska 2008.04.02 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Csodálatos a Botanikus kert. Gyönyörű szép fenyőt láttunk.

Váradi Csaba 2008.03.30 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.71
Nagyon-nagyon szép..
Sajnos ide is bemehetnek a csikk, szemét eldobáló emberek. -EMBEREK???!!!

(Az utánam megtalálónak tisztelettel: Nem a láda fizetős hanem a kert látogatása. És szerintem nem túlzok ha azt mondom: az összeg jelképes sőt nevetséges...
Üdv.)

andy80 2008.03.30 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.64
Nagyon csodálatos a botanikus kert. Igaz még nincsenek kinyílva a virágok, de így is fantasztikus. Tavasz végén ismét visszalátogatunk márcsak a virágok és fák miatt. A magnoliafa viszont már virágzik. Csodaszép!! Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit is szereti a természetet....

Beres_family 2008.03.29 15:30 - Megtaláltam
Számla nélkül 3 főnek 600 :o)

levender 2008.03.27 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.56
A repülőtéri sárdagasztás után igazi felüdülés a gyönyörűen karbantartott park. A bontanikus kert igazából egy krisztusi kor utáni műfaj, de a szép időben a sok ott pihenő egyetemista miatt nagyon élő és mai volt az egész. Egyébként le a kalappal az egész egyetem előtt, ami működö campusnak tűnik és botanikus kertestől európai színvonalú jelenség, ahol jó lehet tanulni.

Végek 2008.03.24 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Debreceni kirándulásunk utolsó állomása. Kár, hogy későn érkeztünk, órákat lehetne ebben a gyönyörű könyezetben sétálni, nézelődni...

Macz család 2008.03.15 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk, gyönyörű a park, de nem tudtunk körülnézni, mert márc. 20. előtt csak 16.00-ig van nyitva.A kidőlt fa mászókának is használható.

a láda és egy grimasz'hű, innen hogy jutok le?'
 
Istyu 2008.03.11 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Megvan! :)) [wapon beküldött szöveg]

Botanikus napom van, ez ma a második arborétumom. Megnyugtató séta a parkban, szüntelen madárcsicsergés közepette. Kikapcsolódásnak sem volt utolsó felkeresni ezt a csészét.

Köszönet a rejtésért!

Csabataxi 2008.03.09 13:36 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bóta család 2008.03.08 08:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Megtaláltam! Nosztalgiáztam kicsit, mivel a feleségemmel itt andalogtunk kéz a kézben. Mindez cirka 17 éve történt.....

 
csele 2008.03.01 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
.

kiki67 2008.02.17 00:00 - Nem találtam meg
Megtaláltuk Atteszék gyerekeivel, együtt. Mivel csak wapon keresztül tudtam adatokhoz jutni, nem volt egyértelmű, hogy hol kell bemenni, ezért kerítés mászás maradt. Az egy kicsit szívás volt. A jelszót jól írtam be, de a honlap nem fogadta el!!!

befi 2008.02.11 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Nagyon szépen karbantartott gyűjtemény. Mostanában nem is jártunk ilyen kellemes helyen. Gondozott utak, egynyári gyűjtemény, szinte minden növény kitáblázva, semmi gaz, semmi elhanyagoltság. A jelszó nekünk nagyon tetszett. [gps nélkül]

Itt a tavaszTéltemető
Az obszervatórium feléMadáritatós pihenő
kutyi 2008.01.26 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Tücsöknek konferenciája volt Debrecenben. Az unalmasnak ígérkező előadások helyett ládázgatott is, bár gps nem volt nála, így csak azokat a pontokat gyűjtötte be, amihez nem kellett kütyü. A többit akkor szedtük össze, amikor szombaton leugrottam érte.

Mint ezt is. Nagyon szép a kert és tetszenek ezek az elvadultabb részek is, mint ahol a láda volt.

Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

 
MonTri 2008.01.15 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.54
Megtaláltuk!

Belga 2008.01.04 15:19 - Megtaláltam
Ügyes vagyok megtaláltam! [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2007.12.19 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
[wapon beküldött szöveg]
Debreceni munka, Csigabigával kirándulással egybekötve.
Itt sem kaptunk pulyka-kakast :)
Köszönöm Csigusznak a társaságot és, hogy befizetett a botanikuskertbe!

Csigabiga 2007.12.19 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Peterpannak Debreceni munkája akadt és megkérdezte, hogy nincs-e kedvem vele tartani és ládázni az úton. Természetesen azonnal igent mondtam! :o)
Az Egyetem főépülete mellett parkoltunk, majd az épületek között szépen elsétáltunk a bejárat közelében, mivel a kütyüm a ládára volt állítva és nem a térképet, henem az iránytűt néztem. :o(
Szépen el is jutottunk a láda százegynéhány méteres közelébe, de ott kerítések állták az utunkat! Mivel kerítésmászás nélkül nem tudtunk volna továbbjutni, visszafordultunk és ezúttal a bejáratra navigigáltunk rá. Most már 250 Ft a felnőtt belépő, de megéri bemenni, mert szépen ápolt kert vár bennünket odabent! :o) Átsétáltunk a parkon, megkerestük a ládát, majd kifelé jövet bóklásztunk egy még kicsit és közben nézelődtünk.

Ezúton is köszönöm szépen peterpannak az egész napos utat! :o)

Hortus Botanicus Universitatis bejáratEgyetem
EmlékműCsillagda
Peterpan a ládávalEbben a hidegben azt hiszem, nincs veszély! :o)
ÜvegházKaktuszok
Üvegház-belsőKővirág
Patty és a Fiúk 2007.12.14 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Köszi, szép hely!

FyG 2007.12.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Tizenéves korom óta jól ismert szép hely.
Könnyű decemberi séta vasárnap du.

zöldfülű 2007.11.29 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Debrecenbe kéne menni 8/5. Képes beszámoló később...
Köszönöm a rejtést

Kertelés 1.Kertelés 2.
Kertelés 3.Kertelés 4.
Kertelés 5.Kertelés 6.
(Azért) fő( az )épület!DKLTE
Puszkany 2007.11.21 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Először nem értettem a ládában talált jelszót, de a log írása közben megvilágosodtam. Bárcsak minden botanikus kertünk ilyen rendezett lenne. Mondjuk az egyetemi épületegyüttes se kutya, vau. Köszi a rejtést!

povyagi 2007.11.17 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
első debreceni utamon

Mathau 2007.11.17 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.71
Ládázás Da Vinci jegyében 13.

Ha már belépőt fizettem minek is az alternatív jelszó????

Everest 2007.11.07 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Szuper.
Köszi.

tak-tak 2007.11.03 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.85
Családi cach. Nagyerdei séta után. Egy kicsit (nagyon) túlkomplikáltuk az utat, ezen kívül minden simán ment. Pont esküvői fotózás volt a bejáratnál.

pereszke 2007.11.03 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megvan!

csi/2 2007.11.03 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.90
Megvan!

zsbenko 2007.11.02 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Sok szép emlék kötődik a helyhez, mégis az esküvői fotózáson jártam itt utoljár

szaboist 2007.10.30 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Szerencsére a ládakeresést választottuk, két okból is: egyrészt az alternatív jelszó "nyugat felé nézve", sohasem jött volna össze (nem hallottam róla :-))), másrészt egy napsütéses őszi napon nem is lehetett volna mesebelibb helyszínen ládázni! Köszönjük! Kár, hogy a fotóknak nincs hangja! Debreceni gc-zés 28/9.
Ui: Ne tegyetek bomló anyagokat a ládába, mert bepenészesedik, állatok felkutathatják stb.!

bejáratnincs sok szobor!
mesebeli pöttyös gomba is lakik ittkeresünk...
waczkor80 2007.10.21 17:20 - Megtaláltam
Szépen volt elrejtve!

matkat 2007.10.21 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Nagyon szép a környezet

zsotie 2007.10.20 19:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.01
Ok. Nettaláltam.
Nem volt kedvem a sötétben keritést mászni, de mivel ismerem a környéket, nem volt nehéz kitalálni a jelszót.

Gyombi 2007.10.20 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.63
[wapon beküldött szöveg]

Jó nagyot túráztunk, mire megtaláltuk a bejáratot, meg a helyes utat... A kerítésmászást elvetettük, mert hát mégis, a méheknek sem örültünk nagyon, de végül meglett. Érdemes hely, de szerintem némi csiszolás, átgondolás jól esne neki.

Sün 2007.10.13 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.57
A rendelőintézet felől támadva botanikai élményben szegényebb, de kerítésmászós a találat. Nem én voltam az első, már látszik a kessercsapás erről is. A gyöngyvirágnak nem volt szezonja de sebaj.
A jelszót nem megfelelően jegyeztem fel. Utólagosan, így egy hónap elteltével megnetkesseltem.
Köszi! Sün

giuseppa 2007.10.12 12:00 - Megtaláltam
A kert és a pálmaház nagyon tettszett.

taska1981 2007.10.04 09:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
2/8 Jó, hogy tudok erról a botanikus kertről, kár, hogy a láda közelében hallani lehet az autókat.
Irány a GCLCFA

Maxxi 2007.09.29 19:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltam.
31 vagyok, debreceni és még soha nem jártam a botanikus kertben! El kellett hozzá kezdeni kesselni, hogy ide is eljussak, de megérte. Igaz szombat volt és nem tudtunk mindenhova bemenni , de attól még OK

alulrólHátulról
Szemből 
saintg 2007.09.26 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Nagyon szép a kert. Ide az ember a párjával jöjjön, és andalogva járja végig! :-)

Wazowski 2007.09.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
A mai nap harmadik ládája.

 
Szarvady 2007.09.22 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.05
Debrecenben töltött hétvégénk befejezéseként kersetük meg eme ládát. Megérte.

freeriderz 2007.09.19 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Így utólag aztmondom hogy lehetett volna egy "nettaláltam" is belőle.. de végülis így volt az igazi, éjszaka a botanikus-kertben :)

zolteen 2007.09.18 00:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Mi is a kerítésen át jutottunk be, kb este 11kor. Nagyon tetszett az elrejtés:)

 
Morcos61 2007.09.16 19:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.20
Gyönyörű környezet, kár hogy nem volt több időnk, mert még további ládikák vártak.
Morcos61 Kata Janó

 
Hinter 2007.09.15 12:58 - Megtaláltam
Naponta a ládához néhány méterre járok dolgozni, a kerítés túloldalán.
Órákat el lehet tölteni a kertben, most az időjárás is kedvezett.

szakal_a 2007.09.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.45
Nagyon szép a Botanikus kert, bár féltünk, nehogy valaki meglásson, amikor bementünk a bozótosba megkeresni a kesst. Megtaláltuk egy kis keresgélés után, elég praktikus a rejtés helye. Nagyot csodálkoztunk az óriáskaktuszokon, készítettünk is egy csomó fotót, szivesen hazavittünk volna belőle pár példánnyal...:)

Most voltunk először Debrecenben, köszönjük, hogy megismerhettük ezt a helyet is!

Ata & Viki

(Komáromból)

GombaPaprika (amúgy virág)
Kaktuszok 
mato 2007.09.08 18:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Ez a második ládánk, amit megtaláltunk.
Kicsit borús volt az idő, volt egy kis sár is.
Remek a rejtés, a fának nem azon a részén kerestük először, ahol valójában van :)
A botanikus kert csodaszép, rengeteget szépítettek rajta. (nem is tudtam, pedig légvonalban 50 méterre van tőle a munkahelyem... :)
Köszi a rejtést, az élményt!

Üdv: mato és családja Debrecenből

Ui: zsákot megint elfelejtettünk vinni... Ez a láda is egy nagyon ramaty állapotú "gazdaságos" szatyorban van. Letörölgettük, de aki felkeresi, az feltétlen vigyen egy új szatyrot/zsákot/vízhatlan valamit.

Csobogó a bejáratnálHáttérben a Napkutató
RovarfaRovarfa - tábla
A pálmaházA Napkutató bejárata
Itt a láda!Dani fiam, a "nagy kincskereső" a tetthelyen...
Apexsek 2007.09.02 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Egy párszor neki futottam, de mindig kicsúsztam a zárás időből...
Végül ma sikerült. Jó volt elsétálgatni az arborétumban, de a jelszóra nem jöttem volna rá!

Üdv: APEXSEK

Ez nagyon tetszett! 
Jani70 2007.08.31 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.38
Talán a legszebb botanikus kert amit eddig láttam. Köszönet a rejtésért.

Erdélyi 2007.08.28 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.06
OK

kistelekit 2007.08.25 21:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.36
Megtaláltuk

Lally 2007.08.20 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Ez volt az Ölveti család jubileumi 20. ládatalálata (nem direkt aug.20.-a alkalmából, de ha már így sikerült nem baj). Jártunk már a Botanikus kertben, de azóta sok mindent felújítottak, rendbe raktak. Jó volt most újra végigsétálni benne és megtalálni ezt a jól elrejtett ládikát is. Köszönjük a rejtést!!!

U.I.: Megyünk tüzijátékot nézni! :-)

Évi, Lallyx (Kicsi Laller) & Lally

red_devlin_guy 2007.08.04 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.26
250 a felnőtt belépő..

kovacs_gabi 2007.08.03 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megvan. Ez az 5. ládám.
Kütyü nélkül kicsit nehéz volt, de hamar meglett.
A Botanikus kert szép, és ráadásul olyan szépnevű növényeknek ad otthont, mint pl. a Pukkanó dudafürt vagy a Szavára hamisciprus :)

kolibri 2007.08.02 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Debreceni nyaralás alkalmával.
Nagyon szép a kert, mindenképpen érdemes rászánni egy délelőttöt! Kár, hogy nem gyöngyvirág szezonban jöttünk... A szamóca viszont már kezd érni!
Utána pedig irány az egyetemi menza, ahol meg remekül főznek. :o)

TRider 2007.07.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Második debreceni ládánk. Nagyon szép a kert, érdemes volt bejönni. Ahhoz képest, hogy jópár évvel ezelőtt szinte minden nap e park mellett ingáztam az egyetem és a kollégium között, megint csak a geocaching kellett hozzá, hogy egyszer be is menjek :-) Sajnos idő hiányában főként csak a láda felé vezető utat szegélyező növényekben gyönyörködhettünk, de talán lesz még alkalmunk egyszer bejárni az egész kertet.

A rejtek ötletes, illik a park jellegéhez. Köszönjük a rejtést!

Apus & TRider

Lacza és Tádé 2007.07.24 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Az alternatív megoldás nem ment volna.

Sszabi 2007.07.17 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

PEraTo239 2007.07.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.59
A botanikus kertre sajnos nem volt időnk, a vihar közbeszólt.

Az ivókút 
otisz21 2007.06.30 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.15
A ládát sajna nem találtam meg (vagy túl jó a rejtés, vagy én voltam felületes), de az alternatív megoldás segített.

az Egyetemobszervatórium
szirtes 2007.06.30 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.77
A növényház húsevő növényei igazán különlegesek.

red6t6 2007.06.23 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Köszi a rejtést!
Sajnos kutyafuttában sikerült csak megtalálnom, mert vártak rám, de járok én még erre...

CélközelbenÖreg
Cuccos 
Adri & Palcsi 2007.06.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Szép a botanikus kert, kellemeset sétáltunk a gyönyörű növények között, összekötve egy kis ládakereséssel.

lagaf 2007.06.07 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.22
Ma reggel ott folytattuk a sétát, ahol tegnap este, a GCDBER keresése után félbehagytuk, azaz az egyetem épülete mellett. A Botanikus Kert már nyitva volt, az árnyas padokon szorgalmas hallgatók készültek vizsgáikra, nem sok ügyet fordítva ránk. Először, az Obszervatórium mellett elhaladva, a ládát kerestük fel, majd egy idegenvezetőhöz csatlakozva, szakszerű ismertetés mellett, alaposan bejártuk a parkot és a Pálmaházat. Közben megtudtuk, hogy a kert a közeljövőben valószínűleg megválik az egyetemtől és tulajdonost vált. Nagyon remélem, ez nem fogja negatívan befolyásolni a Kert (és a láda) sorsát...

FősétányVirágzó fenyőfa, avagy a felkapaszkodott tölcsérvirág
Sós Rezső akadémikus emlékműve...Botanikus rokonok...
Virágba borult...Viruluk...
ERNO 2007.06.03 20:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Szépen körbejártam a kertet, és már majdnem fel kellett adnom időhiány miatt, amikor észrevettem egy halvány kesserösvényt. Akkor rájöttem, hogy a méhkaptárak megközelítését nem is kellett volna megkockáztatnom. És hozzám került a GEOKERÉK TB!!!

Nivabibi 2007.06.02 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Megvan.

ujcsi 2007.05.27 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Zárás előtt egy órával érkeztünk. Hamar meglett a láda. A pálmaházba sajnos nem sikerült bejutni. Nem tudom miért, de szerintem olyan elhanyagolt lett ez a terület is!
Felhívnám a figyelmét azoknak akik zárás előtti időszakban érkeznek, hogy a portásnak a munkaideje nagyon pontosan véget ér!
Zárja a kaput nem foglalkozik vele, hogy ki maradt bennt!

Csapdoki 2007.05.22 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.77
Ez a hely a nyugalom paradicsoma.

scele 2007.05.22 13:11 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2007.05.22 13:10 - Megtaláltam
Debreceni ládagyilkolás 18/4 [wapon beküldött szöveg]

L@zy 2007.05.09 15:10 - Megtaláltam
Egy napos debreceni kiruccanás 2/? [wapon beküldött szöveg]

Evetke 2007.05.08 08:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.08
na!

Laci-62 2007.04.30 17:10 - Megtaláltam
A botanikus kert nagy csalódás volt. A rejtés tetszett.

dragunov 2007.04.30 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.58
Könnyen megtaláltuk.

dragunov

 
Evetke 2007.04.29 18:36 - Egyéb
Üdv!
Örvendenék, ha a jelszót elfogadná a rendszer. Megtaláltam, logoltam is a füzetbe. Nem én vagyok az egyetlen, akitől mégsem fogadja el a jelszót emitt a logolás.
A rejtővel szívesen egyeztetném, miért is van ez a hiba - nemrég egy ismerősöm említett hasonlót, hogy én már voltam ennél a ládánál..?! Mert neki valamiért nem jó a jelszó... Hát, nekem se...

-Mike- 2007.04.24 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.11
A rejtekhely vadregényes! Bár szerintem túl közel van a kerítéshez és ezért sokan bemásznak ;) Ami kár, mert így kihagyják a gyönyörű arborétumot!

Megvagy!Ez kidőlt
Ez is.... ja, ugyanaz :-) 
crazycops 2007.04.21 22:19 - Nem találtam meg
Egyik irányból kerítést találtam, onnan 30 méterre volt, nem volt kedvem szögesdrótos kerítést mászni. A másik oldalról fizetős parkoló, sorompó. Többet nem is foglalkoztam vele.

Gege1980 2007.04.15 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.11
JUPÍÍÍÍ!!!

1980gege 2007.04.15 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.11
ÉLJEN!!!!!

esztelneki 2007.04.13 06:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Munka előtt hajnalban, nagyon tetszett az informatív, számora sok ujdonságot tartalmazó web.

M.Sasa 2007.04.12 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.11
Nagyon szép környezet. A belépő 250Ft lett. Könnyen megtaláltam.

dessew 2007.04.09 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Sokat próbáltam errefelé tanulni anno, hiszen ide jártam egyetemre és a közeli kollégiumban laktam. Jó volt visszajönni. Gyönyörű a kert, ajánlom az üvegházat!

atlanty 2007.04.09 10:40 - Megtaláltam
Ez jó kis hely volt. Gratula.

efery 2007.04.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Egyenesen szuper! Gyönyörű a Botanikus kert, rengereg virág, zöld! Sajna a pozsgásoknoz és kaktuszokhoz nem lehetett bemenni, de a virágzó orchideák és tulipánfák kárpótoltak. Köszönöm a rejtést! Néhány fotó a látnivalók özönéből...

Nem trükk, kétszínű tulipán!Tavasz 1.
Tavasz 2.Tavasz 3.
Tavasz 4. 
ID24 2007.04.08 12:00 - Megtaláltam
Hat ládás debreceni körút. ID=12082né már többször járt Debrecenben, de én még csak most jöttem először(!).
Nehezen találtam meg a bejáratot. Érdekes volt a pálmaház.

törő 2007.04.07 21:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.95
megtaláltam

BékaBütyök 2007.04.07 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.72
Szép a botanikus kert. Jó helyen van a láda. Jó kis sétát tettünk.
Béka, Bütyök, Orsi, Lala, Anti, Ági, Gyuri, Matyi, Zsófi, Nagyapa, Nagymama

Angus_Podgornij 2007.04.07 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.37
+ [wapon beküldött szöveg]
Húsvéti debreceni ládászás. Szegény portás bácsi kb. 8 x számolta meg a visszajárót, látszott, hogy ez neki egy stresszes dolog...
Voltak gravitációs alappont táblák, ezeket nem értettük, én megpróbáltam eggyel szembeállva pusztán tömegvonzás alapján elvitatni a címet, de nem történt semmi.

ésKata 2007.04.01 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.25
.

Zergi 2007.04.01 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.78
Fogtam, debreceni kerékpáros kesselés keretében.

bajszee 2007.03.24 11:05 - Megtaláltam
Mai első ládám, de még vagy kettő biztos lesz. :)

MikiCache 2007.03.23 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.86
A Magyar Turizmus ZRt és a MGKE által szervezett Kincskereső Nap bemelegítéseként ide is eljutottunk.
Esett az eső, közben meg a Magyar Turizmus ZRt ügyvivőjével kellett telefonon hosszasan egyeztetni. Ez a célpont inkább erről lesz emlékezetes, holott többet érdemelne, mert egy nagyon ápolt, kellemes környezetet nyújt az arra sétálónak.
Anikó és Miki

pajika 2007.03.22 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.32
OK

antallaci 2007.03.19 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megtaláltuk! Hagytunk is benne ezt azt! Üdv Laci

Tamassch 2007.03.19 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
ez volt az első láda amit megtaláltunk.

már nincs sok hátra... :)

Eni és Tamassch

ibekesi 2007.03.17 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. OK.

james 2007.03.15 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.74
Valahogy sehogy sem tudtuk megtalálni az alternatíva pontját, így maradt a bemászás a kerítésen.

Judit és James

Lencsi 2007.02.25 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.11
debreceni hétvégézés... a ládát már szombaton megpróbáltuk megkeresni, de 16h után zárva találtuk az ojjektumot... asszem 10kor nyitott... ma ismét nekifutottunk, sikeresen... télen 250 a felnőtt jegy ;) bár lehet, hogy nem a tél az oka... :D Zedit & Loli

akos 2007.02.18 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
A debreceni hosszú hétvégénk harmadik napja.

Szép séta a felújítás alatt álló parkban. Megéri bejönni és nem csak az alternatív jelszót leolvasni. Igényes a webes leírás is.

georgina 2007.02.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Szép kis park, igazán megéri bemenni, szerencsére vasárnap is nyitva vannak.

Nagyok szép növényekkel találkozhattunk, leginkább a tó tetszett, ami a park sétányán befelé haladva jobbra található.

Természetfotósoknak külön ajánlom :o)

MataPeti 2007.02.15 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.51
Észak felől érkeztem a cachehez, 40 méterre attól egy drótkerítés állta utamat. Gondoltam, hogy nem itt van a bejárat a kertbe, de azt is feltételeztem, hogy ha körbe megyek a főbejárathoz, majd vissza a ládához, sok idő eltelne addig. Közeledvén a záróra bekövetkezte, még az is veszélyeztetné küldetésemet. Bevallom, nem szívesen, de átmásztam a drótekrítésen, s ráleltem a rejtekre.

Gőte 2007.01.07 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Megtaláltuk! Igaz, hogy a munkahelyemtől kb. 10 percre van a cache, mégis csak most sikerült rászánni magamat, hogy megkeressem :)

vatyec 2007.01.06 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Megtaláltuk

Attibati 2007.01.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
A portás kérés nélkül nyugdíjas jegyet adott :-( ( Lehet hogy megöregedtem ?)
Kiváncsi vagyok , ki tudja a segédpont alapján kitalálni a jelszót. Nekem még a logbookból kiolvasott jelszó mibenlétének a megfejtéséhez is segítség kellett.
A csillagvizsgáló mellett örömmel fedeztem fel egy gravimetriai alapontot, amelyek telepítésével, számításával, mérésével telt el az egyetem utáni első tíz munkában töltött év. (Jelnleg kb 400 van az országban)

ChrisCarlos 2007.01.04 15:15 - Megtaláltam
Rovid seta. Telen 16-ig van nyitva. [wapon beküldött szöveg]

groy 2006.12.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
Ügyes jelszó :)

braszka 2006.12.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nagyon szép a botanikus kert, kár, hogy beugrót kellett fizetni. Hó borította a fákat, gyönyörűszép volt. Ügyes kis rejtekhely.

fero74 2006.12.02 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Amatőrcsillagászként természetesen először az obszervatóriumot néztük meg, csak utána kerestük meg a ládát.

sztalkerzsi 2006.12.02 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.15
körbejártuk a végeláthatatlan kerítést a bejáratért, aztán végülis belógtunk egy jelöletlen kapun. kifelémenet vettük észre, hogy belépős volt a botanikus kert. szépen sütött a Nap!

Sickboy 2006.11.26 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.26
Megvan! Kár, hogy már csak 1 óránk volt a kertben, legközelebb tovább maradunk!

CacheBejárat
Friss infó 
Hársfák 2006.11.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Szép és érdekes hely, ahová lehet hogy nem jutottunk volna el, ha nem "keresgélünk".
Tavasszal is visszajövünk!

 
Scorpius 2006.11.18 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.48
Szép volt a botkert.

sterisoak 2006.11.13 15:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

huba 2006.11.11 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.48
5 napos őszi debreceni pihenésünk alkalmával vadásztuk le a kincset.
Számunkra nem volt a leírásból teljesen világos, hogy a botanikus kertnek nem a kics mellett található út felöl van a bajárata. Mivel hideg őszi nap volt és gyalog közelítettük meg a kincset, így nem volt kedvünk körbemenni és megkeresni a park bejáratát. Figyelembe véve azt is, hogy addigra már átfáztunk. Ezért a dupla soros drótkerítésen átugorva közelítettük meg a rejteket, így a parkot sem néztük meg.
Nem csak ezért lesz számomra örökre emlékezetes ez a kincs, hanem mert a sikeres találat után, amikor kiértünk az első kereszteződéshez, akkor rosszul lettem. Még aznap éjjel a budapesti MÁV kórház bel osztályára kerültem, ahol azóta is fekszem. Ennek már 6 napja. Most hétvégére hazaengedtek :-)
Huba

tatarbifsztek 2006.11.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Jok a szinek, ilyenkor mar kicsit elhagyatott a kert, a lada konnyen meglett.

er&esz 2006.11.04 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.36
Jelenleg 250,-Ft a belépő. Szép a kert. Menyasszonyi fotók készültek érkeztünkkor, egy limusinnal jöttek.

zayd 2006.10.30 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.99
Szép a kert, de nekem legjobban az üvegház tetszett.

LouChe 2006.10.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Nagyon szép sétát tettünk a kertben!
Gyönyörű őszi napsütés, színes levelek, jó levegő.
(Küszködő GPS, de ezzel az aprósággal nem foglalkoztunk.)
Kalandosan találtuk meg a bejáratot, mert az ünnepség miatt a normál útvonal nem jöhetett szóba - a kórház portása segítőkészen, de furcsán nézett ránk, hogy mit akarunk a Botanikus Kerttel abból az irányból :)

Mókus a padonCitrom
MukiJames 2006.10.21 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.12
A Viragkarneval ladatol erkeztrunk.

A kert nagyon tetszett, eppen egy ifju par fenykepezkedett egy hatalmas fa alatt. Erdekes, hogy eskuvoi fenykepezes celjabol kulon belepot kell valtani, ugy latszik, a kertben fenykepezkedes viragzo iparag lehet errefele :)

A bejaratnal tobb tabla is figyelmeztet, hogy a kijelolt utakrol nem szabad leterni, ennek ellenere a lada megtalalasahoz alaposan be kellett gazolni a fak koze, ezert adtam alacsony pontszamot a rejtesre.

Miutan korbejartuk a kertet, az uj lada fele vettuk az iranyt.

Erika, Muki

Arni76 2006.10.14 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
egy társasággal voltam, nekik ez volt az első, de sikerült megfertőzni őket

KJ & GM 2006.10.10 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.28
Ok [wapon beküldött szöveg]
Kellemes séta a kertben, a láda nehezen lett meg.
Köszönjük a lehetőséget!

MarciMilánBálint 2006.10.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Madárgyűrűzési bemutatóra jöttünk ki, és egyúttal begyüjtöttük a ládát is. Könnyű és jó kis rejtés - köszönjük!

Adu 2006.10.07 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Kezdőknek tökéletes! (mi is azok vagyunk...:)) GPS nélkül kerestük és ez volt az első! képek alapján bukkantunk rá, tetszett hogy a sok keresés után kezdett összejönni a dolog!( Sajnálom az előbbi értékelést!)

Kimberli1 + Imi30 2006.10.07 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Szép a botanikus kert, debreceni lévén, már jártam itt többször is, de éppen ideje volt, hogy a gyermekeim is megismerjék:)
Főleg a pálmaház és a kaktuszok tetszettek.
Szerencsére nagyon szép időben szunyogokkal, pókokkal való találkozás nélkül sikerült elérnünk a ládát.
Köszi a rejtést!

Kim és Imi

Botanikus kert 
bodzasfanta 2006.10.02 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltam. Egy kicsit megkellett szenvedni érte, de megérte.

karat 2006.10.02 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Jo helyen van az biztos:) !!!!!

CsaCsi 2006.10.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Nagyon tetszett a botanikuskert, sajna a pálmaház már zárva volt. Köszi.

Marlyn 2006.09.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Nem tudom kinek mi baja van ezzel a hellyel. Azt kaphatja mindenki amire számít. Egy szépen rendben tartott kertet egy jó kis ládával.
Már a bejáratig is egy marha nagyot gyalogoltunk, mert természetesen hátulról érkeztünk. A kertben is sikerült 2 órát nézelődni. Jó volt. Köszi a rejtést.

kenau 2006.09.03 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
A palmahaz sajnos permetezes miatt le volt zarva, de azert megerte benezni...

VasG 2006.08.29 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Amikor ideértem, már rendesen esett... Esernyővel sétálgattam amíg el nem kezdődött a ládavadászat az erdőben. Száraz időben jó móka lett volna, de esőben elég sáros mutatvány volt. Nem igazán voltam hozzá öltözve. Ráadásul nem olvastam el rendesen a leírást, és mindenáron a földön akartam megtalálni a ládát. :/ De végül azért sikerült, utána megpróbáltam ismét rendezett külsőt felvenni és úgy menni vissza az egyetem területére.

katika 2006.08.27 14:54 - Megtaláltam
Nem szeretjük az ilyen helyeket,ahol nincs külső jelszó.Pl mi sem a szomszédból jöttünk ide. Különben pedig már egy tucat botanikus kertben voltunk. [wapon beküldött szöveg]

 
Pampalini 2006.08.27 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
Szép, kellemes sétát tettünk a kertben.

A megtalálóA kert bejáratánál
SzépségekHelikopter
A "monyó" 
tpeter 2006.08.26 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
MEG VAN

Seres Péter 2006.08.24 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.45
sp

egyetemtábla
szoborút
fenyőút2
épületrét
faláda
porgesz 2006.08.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.17
Gyönyörű ez a botanikus kert, köszönjük a rejtést.

 
sattila & Kata 2006.08.17 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Csodálatos hely ez, megéri a fejenként 200 Ft-os belépő az árát!
Ne hagyjátok ki az üvegházat sem, hihetetlen színű és nagyságú orchideák virágzanak, óriási kaktuszok vannak és mimózát is lehet simogatni!

A rejtés remek, nagyon tetszett, bár kicsit félve tértünk le a kijelölt útról, be az erdőbe. De megérte!!!

Köszi a rejtést!

 
Hegedüs 2006.08.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.85
Hungária kupa tájfutó verseny negyedik napja után, eleredő esőben. Mindkét jelszót levadásztuk. Szép a kert.
ÁGDA(P).

kupec 2006.08.09 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Nos, gyöngyvirág az nem volt, de a füvészkert egy kellemes darab.
Az obszervatóriumról meg szép emlékeim vannak abból az időből, mikor csillagásznak készültem az ELTE előkészítő táborában. Aztán bányamérnök lettem... Nap vagy Föld, hát nem mindegy?

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2006.07.08 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Huh... :-) [wapon beküldött szöveg]

Hát ez kalandos volt! Hátulról, GCVIKA-felől közelítettem, így azzal kezdődött, hogy át kellett másznom a kerítésen... Aztán jött a sűrű dzsungel, ahol a ládát kellett volna megtalálni. A vonatindulás vészesen közeledő időpontja erőt adhatott, mert gyorsan rájöttem, hogy kerülőúton kell megközelíteni. A rejtés 10 pontos!
Magára az arborétumra csak kb. 20 percem volt (szép!), aztán jött egy újabb kerítésmászás: ez már több, mint 3 méter magas lehetett...

/Quatermain/

Idilli pihenőDiószegi - Fazekas
Még egy idilli pihenő; de nem nekem, most... 
EndreiTeam 2006.07.04 18:30 - Egyéb
Sajnos a feleségem munkája elhúzódott ezért eleve késve indultunk Hatvanból. Mivel nem igen szoktunk erre járni ezért több ládát is beterveztünk mára.
Volt amit a sötétedés miatt meg sem próbáltunk keresni. Itt pedig úgy jártunk, hogy kb fél órával az érkezésünk előtt bezárták a kertet.
Jó lett volna egy tartalék jelszó a kerítésen kívül is. :(

 
tojas 2006.07.04 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.20
Régi leírással indultunk ládázni. Ezért telefonos segítséget kellett kérnünk a rejtőtől ugyanis vagy 2 méterrel odébb került a doboz. Korábban is kerestük ezt a ládát GPS nélkül, de egészen máshol. Most már meg van és ez a lényeg. Szúnyog van itt is elég sok!
BB+FBB

 
ozeki 2006.07.02 10:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
DL 6/5
Nagyon szép a park! Ha nincs geokessing, soha nem jutok el ide, köszönöm!

dozoli 2006.07.01 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.53
Szép hely csak rengeteg a szúnyog.

álomfogók 2006.06.18 11:00 - Egyéb
Családi látogatással egybekötött ládakarbantartás.

Brumi 2006.06.10 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Ok.

saldar 2006.05.25 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Ez a rejtés tipikus példája annak, amikor valaki a geocaching miatt ismer meg valamit. Jómagam már többször jártam Debrecenben, hallottam is már a botanikus kertről, de eleddig valahogy sosem került rá sor, hogy megnézzem. Most eljöttem, és nem bántam meg. Gyönyörű a kert! Tele van virággal, békés, csöndes, üde zöld, léleknyugtató. A rejtek megközelítésének ebben az évszakban két módját találtam: kb. 50 méter séta derékig érő fűben, vagy 25-30 méter kúszás-mászás a dzsindzsásban. Én ez utóbbit választottam. A hely szerencsés, mert távol esik a nagyobb forgalmú járdától, bent a fák között pedig nyugodtan lehet kutakodni, illetve írni a bejegyzést. Persze csak egy kézzel, mert a másikra szükség van a szúnyogok, és kullancsok távol tartásához :). De megéri! A kert megtekintését mindenkinek ajánlom! Köszi a rejtést!

NapfürdőzésPálmavarázs
Justicia Carnea
Ezt keressétek!
Patikus 2006.04.30 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.18
ok

Sasy 2006.04.28 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Megvan!
Családi hétvége, gyerekek, anyós, meg minden :)
A kert nagyon szép, csak a jelszóval szenvedtem meg valamiért.
Andy&Sasy

Tyborg 2006.04.26 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.41
A park bejáratánál szereplő táblán (lsd 1. fotó) rajta vannak a "Tiltott tevékenységek", aminek az első sora: "az utakról letérni". Szerencsésebb lenne máshol elrejteni a ládát, mivel ez a terület nagyon kívül esit a hivatalos utaktól (bár valószínűleg ezért is hoszabb életű ezen a területen).

A kert amugy kihagyhatatlan, ajánljuk mindenkinek aki Debrecenben jár.

Ildi és Tibor

Tiltott tevékenységekMunkában
Diószegi és FazekasTeknős
VirágzásToboz
NapfürdőMagányos pad
Rejtek 
K.L. 2006.04.21 08:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.71
ok

Mekk Master 2006.04.19 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.20
Nem messze wellnesseltem gyerekekkel s nejemmel. E kess fele menetelve el kellett mennem egy hely mellett, melyben nem eleven emberek szenesednek el. Brrrr! Nejemnek nem tetszett. Ellenben e kert remek! Menjetek emberek, s keressetek kesst benne!

Kertben e lelet 
jiimbo 2006.04.02 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
[wapon beküldött szöveg]

Ide kellett volna járnom egyetemre azt hiszem...

A rejtés lehet, hogy a park nem publikus részén van. Legalább is a sorompóról erre következtetek. Azért persze rövid gondolkodás után átléptem ...

 
pocsibalazs 2006.03.27 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 4 web: 2 átlag: 2.33 súly: 1.30
Sikerült megtalálnom. :)) Borongós esős, de azért meleg idő. A láda relytekhelye egy kiszáradt fa gyökerei közötti üregben van a földön, kéregdarabok és avar között. Egyébként arra a bizonyos kiszáradt fára mutat a képzeletben meghosszabbított vonala a környéken lévő két kidőlt fának. Hátha így könnyebb lesz megtalálni, mert nekem elég sokáig tartott.

Ármádilló 2006.03.26 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.18
Végre használhatóbb idő volt ma, ezért ki is használtuk.
Feleségemmel elindultunk ládázni; a mai három ládából ez volt az első.
Szép hely, jó rejtés, kellemes séta.

Én és a ládaFeleségem és fiam(!!)
golfman 2006.03.18 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Még kevés a virág, de az üvegházakban azért van :))

Bubuka 2006.03.18 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Pár héttel később biztosan szebb lesz, most még nagyon télies volt az idő. Az orchideák most is gyönyörűek voltak.

sepitom 2006.01.15 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.26
Sima találat.
Téli nyitvatartás (XI.15.-III.20.):
Minden nap 8-16-ig.
Pálmaház: H-V 10-12-ig
13-15-ig
P 10-12-ig

Érdekes formák. 
Pupu 2006.01.02 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.98
Hajnalban DC3 e-mailja várt: nagyszabású ládázást javasolt a Hajdúságban és a Nyírségben. Mivel még nálam volt a Jeep Wrangler terepjáró, amelyet vétek lenne nem kihasználni, persze azonnal igent mondtam. Délután kettőkor tudtunk elindulni, másnap négykor értünk haza, 26 óra alatt 900 kilométert mentünk és 29 rejtést találtunk meg, jórészt sötétben, jeges terepen, ráadásul délutántól hajnalig cudar havaseső zuhogott. Jó mulatság, férfimunka volt!
Ilyenkor már zárva a botanikus kert, de egy kesser legyen talpraesett és találékony! Megvolt a hangulata az egésznek ilyenkor is. Érdekes dolgokat tudtam meg a leírásból.

dc3 2006.01.02 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Keleti ládázás Pupuval.
Megoldottuk a feladatot. Szeretem az ilyen és hasonló helyeket.
Köszönet a segítségért a helyieknek.

Kösz a rejtést.

dc3

Hüllő 2005.12.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 2.04
Nakéremszépen.
Ezt a naposra sikeredett délutánt ládakeresésre fordítottuk. A (GCEGER) sikertelenség után gyorsan kellett egy gyógyír. Így a közelben lévő Botanícseszkíj Szád-ban kutakodtunk. Sikerrel.

A fa és tartalmaA láda és tartalma
 
arrabona 2005.11.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Könnyen meg lett a láda, jó rejtés.
A környék gyönyörű, még így ősszel is, a pálmaházat is sikerült megnézni, sőt még virágzó orhideát is láttunk.

kri-mi 2005.11.07 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Ma voltunk az első "vadászaton" és az sajnos kimaradt, hogy jelszóra is szükségünk van! Bocsi, igérem, holnap már rutinosabb kis csapat leszünk!

[Jóváhagyta: gergoszedermarcus, 2005.11.08 14:25]

Gyugyus 2005.11.02 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 2.59
.

lacc 2005.11.02 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
Ildike, Ildi és Laci

SagiK 2005.11.01 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Az illegális tartalmat (cukorkákat) eltávolítottuk. [wapon beküldött szöveg]
Kellemes sétát tettünk a botanikus kertben. A ládát könnyen megtaláltuk.

Judith 2005.10.31 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam!

luilui 2005.10.31 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Gyönyörü környezetben, kellemes sétával összekötött ládákeresés volt.Még az idő is tűrhető október legvégéhez képest.

Na ez is megvan!Érdekes,de milyen?
Nyár utolsó "csodája" 
Pocok_001 2005.10.31 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon szép hely, kár, hogy nem mi érkeztünk elsőnek. (Mikulás megelőzött minket 1 perccel.) Bachterman, Bachterné

kisscad 2005.10.30 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.23
Bejártuk a kertet, a szép őszi időben ez kellemes séta volt.
A ládát is könnyen megtaláltuk a sűrűben.
KissCad-ék

Zsu. 2005.10.29 11:40 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2005.10.29 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
.

 
jspanyik 2005.10.27 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Geoszabadság 3. nap 14. láda.

Jól körbejártam a helyszínt és már kezdtem aggódni, hogy bezárják mire megtalálom hol a bejárat. Szerencsémre nem így történt!

Kicsi, hangulatos és nagyon szép! Aki Debrecenben jár ne hagyja ki!

Köszönöm a rejtést!

BBird 2005.10.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.26
Szép helyen van, könnyű volt megtalálni is.

Rudi Team 2005.10.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Kellemes séta ebben a gyönyörű környezetben.
Köszönet a ládagazdának!
Éva, Rudi

 
astacus 2005.09.04 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
A botanikus kert remek sétát ígér nem csak a botanikusoknak. Nemcsak az adottságai jók, de szemmel láthatóan jó kezekben is van. Olyan érzésem volt viszont, mintha rejtegetnék, ha valaki nem keresi kitartóan, biztos nem találja meg az egyetem úthálózatának közepén, táblák híján.

Zicsa 2005.09.04 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Külön köszönet az elrejtőnek, hogy felhívta a figyelmet ládájával erre az ékszerdobozra. Kár, hogy az obszervatórium zárva volt.

Sorex 2005.09.04 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Csodálatosan szép a botanikus kert, megéri bemenni és körbesétálni.

keva 2005.08.27 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Lenyűgöző az egyetem épületegyüttese.Persze itt is láttuk a fényképezkedő párokat....keva

zsorzs 2005.08.27 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 4.02
Hátsó bejáraton át, de aki a virágot szereti....

12
3 
csabibela 2005.08.25 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Debreceni konferencia közbeni cache gyűjtésem első állomása. Nem voltak sokan a parkban, talán ha több a virág, látványosabb lehet...

Béla

zsalaber 2005.08.20 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
ok

öreg 2005.08.13 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Gondozottabb kertben is voltam.

softi 2005.07.23 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Gyönyörű hely!

kri&softi

 
majd_máskor 2005.07.21 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.85
Eddig még nem voltam ebben a botanikus kertben. Adri és Kitti már volt, de nagyon régen. Kösz a rejtést.

Csaszi 2005.07.13 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Kellemes családi séta!

Ez a hely megérdemelt egy geoládát. A másfél órásra nyúló séta alkalmával sok szép virágot/növényt láttunk. Ezekből néhányat (30 fotó) feltennék az oldalra. Elnézést a sok kép miatt, de higgyétek el, hogy a rengeteg növény szemet gyönyörködtető.

Csaszi Family, azaz
Évi, Gabóka, Tommy és Csaszi.

Egyetem a szökőkúttal.
Kökény
A sok pad biztosította pihenők egyike.
EmlékhelyTöbb fajta liliom.
Csaszi 2005.07.13 12:09 - Egyéb
Képek folytatása

Ezek a méhek voltak az útunkban.makk
Gabóka a ládával.Évi tanulmányozza az információs táblát.
VizirózsaDiószegi Sámuel és Fazekas Mihály.
fenyő.Kaktusz armada.
Még kaktuszKaktusz
Csaszi 2005.07.13 12:08 - Egyéb
további képek

KaktuszKaktusz
Ismételt pihenésEgy szép fenyő a sok közül.
Gabóka a pálmaházban.Virágzó pálma messziről.
Virágzó pálma közelről.
Katusztömeg.
karrimor 2005.07.09 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Debreceni városnézés,ügyintézéssel.
Gyönyörű a kert,sok esküvői pár itt fényképezkedett.

Mr Lump Kuala 2005.07.05 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Szép. Ennyi.

BE&LA 2005.06.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.83 súly: 3.14
Megtaláltuk!

Motorosok 2005.06.03 20:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Érdekes a botanikuskert és sokféle növényzet van. A csilagvizsgálót kár ,hogy nem láttuk belülről

LASIKA KÉT CSAJJAL 
guess.who 2005.06.02 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.19
A virágkarneváli ládától vissza az Egyetemhez és a Botanikus kerthez. A belépő 200 Ft felnőttjegy), de az ott tanulóknak ingyenes...
A kert maga nem túl hatalmas, a pálmaház például kifejezetten aprócska - sajnos. Az íriszgyűjtemény érdekes módon éppen virágzott (a nyíregyi bot.kertben egy hónapja jártunk, ott akkor virágoztak...), és a sásliliomok is nyíltak (nálunk még csak pár bimbójuk van :D). A ládarejtek ötletes és a helye is megfelelő - lenne, ha nem kellene a gyöngyvirágosban mászkálni. Talán érdemesebb lenne a bejárattól jobbra, a kert sarkában levő fás ligetbe telepíteni, oda nem sajnálnák bemenni...
----------
Az Egyetem környezetvédelmi ökológus végzős hallgatói ültettek egy geofát a kertbe: geofa. :) Meg lehet keresni! :P

magpet 2005.05.27 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.41
Izgalmas behatolas. :) [wapon beküldött szöveg]

kerékpáros emberkaktusz
mudman 2005.05.27 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Izgalmas, akciós bejutás után jót bolyongtunk. A hasadóanyagot nem piszkáltuk.
Szerencsére a kilépőért nem kellett fizetni.

juhturo 2005.05.22 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.18
Hát ide szerintünk nem kellene VALÓDI ládát tenni. Főleg nem oda, ahol van. Akkor már inkább a bejárat közelébe vagy nem is tudom ... Egy botanikus kertben trapponli a gyöngyvirágok között ...

A kert nagyon szép.

ranoemi 2005.05.12 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.69
A bejáratért körbe kellett kerülnünk az egész botankertet, nem jó helyről indultunk... :((

M.Xati 2005.05.12 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Jó nagy kört írtunk le a bejáratot keresve, amikor a kütyü már csak 30m-t mutatott. Elkerülendő a további körözést, a kerítésmászást választottuk. (szögesdrót, úgyhogy nem ajánlom senkinek, csak végszűkség esetére) Bent nagyon kellett ügyelni a gyöngyvirágokra, nehogy véletlenül csak egyet is eltapossak.

sala 2005.05.11 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Naszut 9 [wapon beküldött szöveg]
Jó kis hely. Az építkezés miatt kerülni kell (szép lesz az új épületszárny). A jegyszedőtől megtudtuk, hogy valószínüleg eladják a kert üzemeltetését. Még nem tudni, mi lesz a kerttel...
Jókor mentünk, mert a pálmaház is nyitva volt.

rohoska 2005.03.25 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.91
A bejáratot gyorsan megtaláltuk :) Fizetni kellett a belépésért :( A ládát kapásból megtaláltuk :) Minden zárva volt :( Szép tavaszi idő volt és egy-két kellemes helyet felfedeztünk :)

MaJa 2005.03.13 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Sajnos nem a föbejárat felől "támadtunk", igy egy kicsit nehezen találtuk meg a Botanikus Kert bejáratát. A Pálmaházon kivül sehová nem lehetett bejutni igy a látogatás meglehetösen rövidre sikeredett. Gyönyörü hatalamas kaktuszokat láttunk, de csak üvegen keresztül.
Nyáron biztosan minden sokkal szebb, érdemes újra visszatérni......

Inenn keresd!Orchidea
Orchidea IIOrchidea III.
Kaktuszok 
Vgyuri 2005.03.06 10:46 - Egyéb
Tegnap elfelejtettem közölni a téli nyitvatartást:

November 15.-március 15. a téli időszámítás

Ilyenkor a nyitvatartás: Nyáron : 06-18
Télen: 08-16
A pálmaház nyitva 10-12 és 13-15, de péntek délután zárva.

Vgyuri 2005.03.05 19:02 - Egyéb
A GCHBS (Hortus Botanicus Solaris) ládát Debrecenben megint ellopták, pedig január 24-én még megvolt. Elméletileg elképzelhető, hogy a földön van a hó alatt, de a jelölt helyénnincs.

Vgyuri

R19-es Jozsi 2005.01.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Megcsíptem

daikini 2005.01.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
A kert kicsit kopár így télen, de így is tetszett. Most voltunk itt először, de gondoljuk milyen csodaszép lehet tavasszal és nyáron, amikor minden virágzik. Tervezzük, hogy visszajövünk akkor is megnézni.
A hideg ellenére elég sokan sétáltak a kertben, de a láda nyugis helyen van, könnyű logolni.

A ladához vezető útA bejárat.
A csapatunkAz ideiglenes bejárat
FONTOS!!!! 
Oreg_001 2005.01.15 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Most voltam elősször a fűvészkertben. Legközelebb is elfogok menni mert a környezet gyönyörű.

Tócsa 2005.01.02 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Szürke esős idő. A kertben minden a téli álmát alussza. Mindössze néhány orhidea virágzik a pálmaházban. Az örökzöldek sokfélesége azonban ilyenkor is különleges élményt nyújt. A botanikus kert télen 16 óráig van nyitva.

Hebego 2004.12.17 20:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Ma Fűkocka meggyógyította jelenlétemben. Mivel Ő fotózott, a részleteket majd tőle....

Hebego

Fűkocka 2004.12.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A láda újra lett telepitve. Az állo fatörzs tuloldalára. Belépö 200 ft
Sajnos a gépek-szerkezetek le vannak téliesítve, így ezekből szinte semmit nem láttunk. Hebegővel gyűjtöttük-gyógyítottuk a ládákat.
A véletlen megtalálás szinte kizárt, mert ezt a részt nem gondozzák.

@david 2004.08.20 00:00 - Egyéb
Debreceni virágkarnevál 2004 / 0.
mivel olvastuk hogy valaki nem találta meg, ezért nem is kerestük, pedig idő lett volna rá, meg biztos szép is.

tudo 2004.08.19 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Debreceni kerékpáros geoláda vadászatunk 3. állomása lett volna. Megtaláltuk a két egymásra merőleges fát, a kettő közötti résben pedig a háncshalmazt. A háncsokat félre rakodtuk egészen a fák tövéig, de nem találtunk semmit. Alaposan átnéztük a fa tövét, meg a környező fatöveket is. A nyomokból ítélve már előttünk járók is keresgélhették a ládát. Úgy látszik, eltűnt.

[Jóváhagyta: gergoszedermarcus, 2004.08.26 18:08]

A botanikus kert 
Birodalmi kutasz droid 2004.07.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.54
Sajnos ez sincs meg egy hetes debreceni tartózkodásom alatt ez a második amit nem találok és sajnos nem rajtam múlik.
A láda nics meg valószínűleg elvitték a helyet megtaláltam mindent átdúrtam. A tulajt éresítettem.

[Jóváhagyta: gergoszedermarcus, 2004.08.23 06:54]

Itt bizony nincs 
Gab007 2004.06.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.60
A kert meg mindig szep es elmeny benne setalni, barmilyen evszakban. Sajna az elotte epulo uj elettudomanyi epulet kicsit csunya ahogy epul es az odajutast is megneheziti annak, aki nem tudja, hogy merre is lehet most beosonni.

Erdo a varosbanEgy allando lako
Kilatas a kertbolN47 33.379 E21 37.376 a bejarat fele
Ede 2004.06.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Klassz hely. Kár, hogy nem maradt több időnk megnézni. Azért körbesétáltunk, de igazáből napok kellenének, ahhoz, hogy mindent megnézzünk.
Ági és Ede

zozmo 2004.05.30 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Érdekes és szép hely, bár egy kicsit gondozatlannak tűnt. A ládánál tétováztunk egy kicsit, mert a bozótból folyamatos kaparászás, neszezés hallatszott, azt hittük, valaki éppen keresgél. Pár perc várakozás után kiderült, hogy egy madár volt az amatőr keresgélő.... A pálmaházat melegen ajánlom, párás hőségben lehet megcsodálni a különleges növényeket.
Mona & Zozmo és Big Boss

Zsiráf 2004.05.29 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Odajutni nem egyszerű, a mai építkezős világban. Még jó, hogy megvannak a bejárat koordinátái. Az építkezés kerítésén felváltva szerepelnek a "Botanikus kert erre" és az "Építkezés, idegeneknek belépni tilos" feliratok. Az utóbbiakat nem értem, mivel a kerítésen kapu nincs, aki át akar mászni, azt ez sem fogja visszatartani...
Szép növények. A fenyők közül 1-2-t elhoztam volna, itthon jobban tetszene... Egyébként rájuk férne egy kiadós eső, vagy egy alapos locsolás... Itt sikerült látni az aznapi első menyasszonyt, akkor még nem sejtettem, hogy folytatás is lesz...

kepenu 2004.05.16 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Hát ez tetszett! Talán a leírásban a botanikuskert látnivalói kisebb hangsúlyt kapnak, és a napfizikai obszervatórium nem látogatható (sosem volt látogatható), ennek ellenére aki nem csak ládavadász, az legalább 1,5-2 órát szánjon a kert megtekintésére!

Nagyon sajnáljuk, hogy fényképező ezúttal nem volt nálunk ;-(

Szoke-Kiss 2004.05.15 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Gyönyörű a botanikus kert, bár most egy kicsit nehézkes a megközelítése, mert éppen építkezés folyik a bejárat előtt. Szerencsére pazar idő is ért bennünket, jól érezte a család magát ezen a napon! A láda könnyen meglett, tettszett a rejtés helye. Még most is nyílik a gyöngyvirág a láda közelében ! A jelszóval volt némi kis gondunk, de az elrejtő készségesen segített, köszönet érte. Sajnos a képek csak a mobilom kamerájával készültek, így kinagyítva nem igazán élvezhetőek :-(

A relytekA család legifjabb kessere
Nyílik a gyöngyvirág ! 
Timcsi 2004.05.12 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megvan második ládánk is:-) Kütyü nélkül. Köszönet érte! Szép helyen, bár csak fotók alapján tájékozódva kicsit körülményesen bolyongtunk érte:-)

Timcsi(9) és Apuci(35)

Megvan a második...Ennek is nagyon örülünk...
Most így néz ki visszarejtve... 
Topolya 2004.05.02 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.41
Talán valóban legésszerűbb megközelítés a kerítésen át. :))
A könyvtár építkezés miatt, a kerülő nagyobb séta volt, mint a füvészkerti.

Jutka 2004.05.02 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Nagyon szeretem az arborétumokat, ez is gyönyörű! 4/12

Csuhás 2004.03.15 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.80
Szégyenlem, de kerítésen át kerestem... Ezért nincs fotó. :-(
De a csillagászat a szívem csücske, ha nem vigyázok mesélek róla
órákig... Szóval visszajövünk még ide...

Imelda, Csuhás, Vándor

Vándor aki segít álcázni..Egy macsek aki mindent látott...
NZ0406 2004.02.29 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A fénykép segítségével könnyen ment a megtalálás.
Zoli

kl 2004.02.21 12:48 - Megtaláltam
Süt a nap, nyílik a téltemető [wapon beküldött szöveg]

VP 2004.02.20 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.91
Egysze már jártam itt az obszervatóriumban.
Szép, nyugis hely.

laszloistvan 2004.02.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Sajnos csak kevés idő maradt a botanikuskertre. A nagyerdei séta végén a kert hátsó kerítésénél sétálva én is komolyan foglalkoztam a kerítésmászás gondolatával, miután kb. harminc méterre a céltól elkapja az embert a harciideg, aztán mégis a hosszabb, de úgymond egyenesebb utat választottam. A kert nyilván nem télen az igazi, de legalább láttam a híres Napfizikai Obszervatóriumot. Ritka jól egyben van az egyetemvárosi rész, a KLTE, a klinikák, a kollégiumok, meg még ez a kert is.

ElbarikádozvaTérkép
ÚtObszervatórium
ÁgyúMi ez?
Rejtek 
freddy 2003.11.15 06:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.81
[wapon beküldött szöveg]
Hát ilyet! Ez a láda pár száz méterre van attól a helytől, ahol edzőtáboroztunk a VB előtt. Jó érzés volt újra ittjárni.
A kerítést gyorsan átugrottam...

KPisti 2003.10.25 17:12 - Egyéb
Mi mar masodjara vagyunk itt, mert a lada elodjet mar eltunt allapotaban "talaltuk" meg. Ilyenkor osszel csodaszep a kert! [wapon beküldött szöveg]

PaPaSzaGa 2003.10.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon tetszett a hely mindnyájunknak, a gyerekeknek is nagy élmény volt az őszi botanikuskert...

waneqr 2003.10.22 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.34
Debrecen egyre-másra kínálja a meglepetéseket és a csodákat; mint amelyen ez a botanikus kert is.
Amúgy ez volt Licó első megtalálása, így különösen örömteli volt ez a vadászat.
A fél doboz cigarettát kidobtuk.

Fazék 2003.09.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Csak keringtem össze-vissza a kerítések mellett. Átugrottam. Kifelé megtaláltam a hivatalos bejáratot. Nagyon szép kis aranyos kert, bátran ajánlom mindenkinek, ráadásul a ládában is meglepően sok és hasznos ajándék vár a további megtalálókra.

lotht 2003.08.11 14:15 - Megtaláltam
Romantikus. [wapon beküldött szöveg]

doboSKA 2003.08.01 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Szép séta végén eljutottunk a ládáig. De a nagy meleg miatt ekkor már egy fagyira vágytunk, amit aztán a főtéren el is fogyasztottunk :-).

begeba 2003.07.27 15:32 - Megtaláltam
Az erdő megvolt, jöhet a botanikus kert. Nagy kerülőt tettünk (rövidebb a kórház bejárata felől menni), de nagyon tetszettek a kollégiumok épületei is. Egy ilyen kertben még szerelmesnek lenni is jobb, annyi szépségbe és romantikába botlottunk hirtelen. Találtunk néhány ismerős fenyőt, hiába rutinos caching-elők lennénk, vagy mi, a Folly arborétummal a hátunk megett. BeGeBa bement és kimenet is kipróbálta a nagy újdonságot, az "itatót". A kocsányos tölgynél fordultunk vissza. A napkutató zárva volt, és nem leltük a táblával jelzett gravitációs mérőpontot sem. A kertbe nem csak szerelmes-, hanem a nyelvi nyári egyetem miatt, nyelvgyakorló párokból is jutott.

micimaci 2003.07.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Kicsi, de gyönyörű kis arborétum. Egy tanárral elegyedtem szóba, aki nagyon büszke volt rá.
Apa

Tomi 2003.07.11 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.34
A Geodéziai Vándorgyűlés záróakkordja a földrajzi helymeghatározás a botanikus kertben. (záróra előtt 10 perccel) Hál1istennek profi kollégákkal pillanatok alatt, az akadályok leküzdésével, megtaláltuk a kincset.

Tomi apukája és még 3 földhivatalvezető.

KPisti 2003.07.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.90
...csak azért, mert szükségem van erre a pontra is az új rejtésemhez, de ettől függetlenül vissza fogunk jönni, mert csodálatos hely, mindenkinek ajánlom, bármilyen évszakban!

[Jóváhagyta: gergoszedermarcus, 2003.07.04 13:58]

álomfogók 2003.06.27 14:30 - Egyéb
A ládát pótoltam, de a kert másik részén telepítettem újra. Részletek és képek kedden. Lacus [wapon beküldött szöveg]

a bejárata kert térképe a bejáratnál
a kert rendjea kert főutcája
Körösi Csoma emlékfa a kert hátsó részébena gyöngyvirágos tölgyerdő melletti házikó
Vigyázat! A rejtek felé vezető utca zsákutca és kaptárak vannak a végéban. zzzzzzzzzzzzzz....... 
kzozo 2003.06.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Ismét visszamentem, de sajna most sincs ott semmi, ezek szerint nem lesz ujratelepitve a láda? Örületesen jó lenne, hisz Debrecennek egyik szinfoltja és turistalátványossága. Kár, hogy akik tereprendeztek nem voltak képesek visszatenni a dobozt :-(
Azért remélem (én is debreceni lévén) hogy nem csak ez a két (amiböl az egyik eltünt) doboz és virtuális láda fogja gazdagitani Debrecen környékét hanem hamarosan több is.

[Jóváhagyta: gergoszedermarcus, 2003.06.26 17:48]

csiriba 2003.06.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
A ládát nem találtuk meg, de a leírás és a műszer alapján ráismertünk a helyre. A láda mozgatására utal a környéken a farakások, frissen alakított fák. A hely nagyon szép, rendszeresen szoktuk látogatni, így az aktuális nyári séta is le lett "tudva".

[Jóváhagyta: gergoszedermarcus, 2003.06.23 11:50]

Junior013 2003.06.20 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 1.60
A kert valóban gyönyörű, érdemes meglátogatni,de a láda már nincs sehol :( [wapon beküldött szöveg]
Pusztán a GPS-re hagyatkozva a számomra vadidegen város nagyon szép részein jártam. Bár kissé bizzarr volt, mikor az orvosi egyetem klinikái között találtam magam és a belgyógyászatot, majd a nőgyógyászatot elhagyva, a céltól mindössze 70m-re egy kerítés állta utamat. Nem akartam ugrani, mert nem láttam, hova érkezem, de a 3km kerülő és a 150Ft-os belépő után ott sétáltam el a túloldalon a kerítés tövében. Sajnálom, hogy fényképező nem volt nálam. Érdemes lett volna megörökíteni a helyet,

[Jóváhagyta: gergoszedermarcus, 2003.06.23 08:48]

kzozo 2003.06.05 00:00 - Nem találtam meg
Ott voltam de láda sehol, ugy néz ki kivágták, átrendezték, elvitték, stb...
Amugy a hely Coool.

KPisti 2003.05.24 18:02 - Nem találtam meg
Úgy tűnik, valóban nincs meg a láda. Pedig rajtunk nem múlott, fél óráig keresgéltük (már a botanikus kert is bezárt) az egyébként tényleg csodálatos kertben.

rokabilly 2003.05.16 00:00 - Nem találtam meg
Nem találtam meg! Szét kerestem magam, nem volt sehol. Nem tudom mi van! Így még nem jártam. Ma cserbenhagytak a kedvenc holdjaim, nem csak itt, máshol, más vonatkozásban is. Rossz nap volt.
Gazdinak nem kellene utánanéznie? :-)))))))))))))

Rbilly

Czeh 2003.04.19 00:00 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk meg a ládát. Ahol a GPS jelölte, ott csak egy frissen kivágott fa csonkja meredezett. : ( Lehetséges, hogy kivágták a láda fáját???
Ennek ellenére köszönöm a tippet, a kert valóban nagyon szép! Érdemes megnézni. Én is ajánlom mindenkinek!

Ilyen közel voltunk
zeus 2003.01.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
nagyon szep volt a kert igy telen is, s a rejtes is tok jo.

 
ÉvaSanKri 2002.12.06 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.33 súly: 3.53
O.K.

Mihul 2002.12.06 12:43 - Megtaláltam
oki [wapon beküldött szöveg]

a láda 
blaci 2002.10.16 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
A "zsákmányt" a Szöszös ökörfarkóró közelébe vonszoltam és ott logoltam. Remek hely; azt hittem ismerem Debrecent, de erről a kertről még nem hallottam.

A téli nyitvatartás:
Kert: 8-16 óráig
Növényház: 10-12 és 13-15 óráig, de pénteken délután zárva.

Üdv. Laci

nyunya 2002.10.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.04
Nehezebb volt a botanikus kert bejáratának (47,33,411N 21,37,301E) a megtalálása mint, a cach-é. Nagyítsátok fel a térképet az segíthet.(én nem tettem). A célnál nyújtózkodjatok bátran!! Szép az őszi kert, de én nem szeretek fizetni a kincskeresésért. Se ki, se be, se nyő! Nyunya


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]