geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (GCRNAT)

Rácalmás címere

Rácalmás címere

A sziget logója

A sziget logója

A sziget információs táblán

A sziget információs táblán

Hídon juthatunk a szigetre

Hídon juthatunk a szigetre

Esőben menedékül szolgáló faházak

Esőben menedékül szolgáló faházak

Megmaradt öreg körtefa

Megmaradt öreg körtefa

Festői látkép a hídról

Festői látkép a hídról

Ártéri tanösvény

Ártéri tanösvény

A tanösvény, gazdag állatvilággal

A tanösvény, gazdag állatvilággal

Információs táblák kalauzolnak

Információs táblák kalauzolnak

Madárles a megfigyeléshez

Madárles a megfigyeléshez

Erdei utakon haladhatunk

Erdei utakon haladhatunk

Ezt látja a láda

Ezt látja a láda

2. pont

2. pont

3. pont környéke

3. pont környéke
Szélesség N 47° 1,588'
Hosszúság E 18° 56,949'
Magasság: 98 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2017.01.19 18:17
Megjelenés időpontja: 2017.01.19 22:49
Utolsó lényeges változás: 2020.03.09 09:45
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Csatári Tamás, Fercsi Péter
Felhasználó: Csatit
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3340 m
Megtalálások száma: 202 + 3 sikertelen + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


A multiláda 4 pontos, az első 3 ponton jelszórészleteket találtok az információs táblák alján lévő fémlapokon (egy szó), a 4. ponton található a láda a jelszó utolsó részével, a kis-Dunaág partján egy fa tövében található, természetes takarással. A jelszó a 4 pont szavai sorrendben (1-4 pont) egybeírva.

1. pont N 47°01,949' E018°57,133'

2. pont N 47°02,069' E018°57,409'

3. pont N 47°01,794' E018°57,576'

4. pont N 47°01,588' E018°56,949'


A ládába TravelBug Még nem helyezhető.


Megközelítés

Autóval
A 6-os főútvonalról Rácalmás településre lekanyarodva az út vonalvezetését követve a parkoló koordinátái a Nagy-szigetre átvezető híd elé vezetnek.

Parkolás
A szigetre átvezető híd előtt, murvás parkolóban. A parkolás ingyenes.  N 47° 1,665' E 18° 56,969' 120 m [GCRNAT+Parkoló]

Autóbusszal
Dunaújváros autóbusz-pályaudvaráról induló helyközi buszjárataival is könnyedén megközelíthető a sziget, Rácalmáson a negyedik megállónál kell leszállni, a Pomóthy áruháznál (Széchenyi tér). Innen 15 perces sétával elérhető a szigetre átvezető híd.

Multi pontok

A hídon átkelve a szigeten szembe találjuk magunkat a sziget térképével. Innen balra elindulva közelíthetjük meg az 1. pontot a Piros körtúra turistajelzést követve.

FIGYELEM! A sziget egész területe természetvédelmi terület.

1. pont:  N 47° 1,949' E 18° 57,133' 123 m [GCRNAT-1]
Itt információt kaphatunk a nád hasznosításáról, mire használták a szigeten, illetve magáról a növényről. Az útvonalon továbbhaladva érhetjük el a 2. pontot.

Sajnos az információs tábla eltűnt, feltehetően a területen folyó fakitermelés miatt. A megadott ponton lévő nádból készült tereptárgyra helyeztem a jelszó részletet.

2. pont:  N 47° 2,069' E 18° 57,409' 123 m [GCRNAT-2]
Az ártéri tanösvényen végighaladva megfigyelhetjük a mocsár élővilágát, információt kaphatunk a mocsári állatokról. Itt érdemes a fahíd végén egyenesen továbbhaladni, az ösvényen pár méter megtételével kijutunk a Dunához. Nézelődést követően vissza a hídon érhetjük el a 3. pontot.

3. pont:  N 47° 1,794' E 18° 57,576' 123 m [GCRNAT-3]
Ezen a ponton a Duna vízjárásáról olvashatunk. A madárles oldalán lévő jelzőcsík megmutatja, hogy a nagy árvizek idején milyen magasságban hömpölygött a Duna vize. Ha az információs tábla mögött balra elhaladó kis ösvényen kitértek kicsit, páratlan élménnyel lesztek gazdagabbak, az érintetlen erdőt csodálhatjátok meg, gazdag állatvilág mellett. Ezt követően visszatérés a 3. pontra, innen a madárlessel szembeni úton haladva, az út végén balra fordulva visszatérünk a hídra.

4. pont:  N 47° 1,588' E 18° 56,949' 123 m [GCRNAT-4]
A kis-Dunaág partján egy fa tövében természetes takarással találjátok a ládát.

Rácalmási Nagy-sziget természetvédelmi terület

A Rácalmási Nagy-szigetet Baja Ferenc környezetvédelmi miniszter 1996-ban, a Magyar Közlöny XXX. számában megjelent, 5./1996-os számú rendeletében nyilvánította országosan védetté. A védetté nyilvánítás célja az volt, hogy megőrizze a Nagy-sziget egyes helyein megmaradt, a Duna árterére jellemző erdőtársulások maradványait, valamint az ezekben élőhelyet találó védett, lágyszárú növényeket, és megfelelő szaporodó- és táplálkozóhelyet biztosítson az árterekre jellemző védett állatfajoknak.

Rácalmási Nagysziget

A sziget a Duna 1582-es és 1588-as folyamkilométere között fekszik. Nyugatról a 80-100 méter széles Kis-Dunaág, keletről pedig a Nagy-Dunaág határolja. Keleti oldalán zátonyszigetek helyezkednek el. A Nagy-sziget erdőterülete mintegy 200 hektár. A zátonyszigetek összesen kb. 100 hektáron fekszenek. Az ezekhez tartozó vízfolyások területe 83 hektár, az összes védett terület 383 hektárnyi nagyságú.
A sziget jelenlegi növénytakarója már nem nagyon hasonlít az eredetihez, de egyes helyeken még megmaradtak az ártérre jellemző erdőtársulások. A nagy területekre kiterjedő, tarvágásos erdőhasználat, a nemes nyár nagymérvű telepítése eltüntette a korábban volt értékes erdőket, az eredeti erdőállomány aránya 20 százalék alá csökkent. Ezt a szigeten sétálva szabad szemmel is tapaszthatjuk.

1996-óta a Duna-Ipoly Nemzeti Park előírásai alapján történik a gazdálkodás, újra hagyományos ártéri erdőtelepítés folyik a szigeten.

Ártéri gyümölcsösök

Ahogyan azt a falu neve is jelzi, a szigeten régen igen jelentős gyümölcstermesztés folyt. Az ártéri gazdálkodás egyik hagyományos ága a gyümölcstermesztés, a szigeten kezdetben a helyben növő vad alanyokat oltották be nemes vesszőkkel, így a gyümölcsfák a ligetes ártéri erdővel elegyesen álltak. Később a falu tehetősebb földbirtokosai a fáktól teljesen megtisztított területeket nemes csemetékkel telepítették be, nagy ártéri gyümölcsöskerteket létesítve.

Az idősek szerint a múlt század elején a szigeten több, mint 60 fajta alma termett (Nyári fontos, Téli piros pogácsa, Téli arany parmen, Bőralma), továbbá papkörte, vilmoskörte, kieffer körte, a besztercei szilva és dió termesztésére emlékeznek vissza. Mára ezek a gyümölcsösök megszűntek, de egyes, máshol nem honos fajták továbbra is fellelhetőek a szigeten, ezért fontos védelmük.

A sziget növényvilága

A komolyabb értéket a magasabb fekvésben elhelyezkedő keményfás erdők képviselik. A tölgy-szil-kőris ligeterdőkben a kocsányos tölgy, a magas kőris, és a vénic szil mellett elegyként megtalálható a virágos kőris, a mezei szil, a madárcseresznye, a kis levelű hárs, a zöld juhar és a mézgás éger is.

A cserjeszintben megtalálható a húsos som, a veresgyűrűs som, a csíkos kecskerágó, a kányabangita, a fekete bodza és az egybibés galagonya. A fák törzsére felfut az iszalag és a vadkomló.
Fontosabb lágyszárú növények a gyöngyvirág, a medvehagyma, a hóvirág, a saláta boglárka, az orvosi salamonpecsét, a szagos müge, a tavaszi tőzike, a nyári tőzike, a fekete nadálytő és az erdei pajzsika.

Állatvilág

A sziget természeti értékét növeli a gazdag állatvilága. A Nagy-sziget eredeti állapotban megmaradt területei és viszonylagos háborítatlansága hozzájárult ahhoz, hogy a szomszédos környezettől eltérő fajokban és egyedszámokban gazdag állatvilág maradt fenn.
Az emlősök közül megtalálható itt a hermelin, a molnárgörény, a mókus, az erdei pele, az európai sün, számos denevérfaj, a borz és a védett vidra is.

A Dunában előforduló valamennyi halfaj képviselőjét is sikerült fellelni. A védett fajok közül a réti csík, a kecsege, a német buco és a lápi póc fordul elő. Kétéltűek közül a tarajos gőte, a barna ásóbéka, a barna varangy, a zöld varangy valamint az erdei béka egyedei is megtalálhatók. A Nagy-sziget hüllői a fali és fürge gyík, erdei és vízisikló. Az ártéri kiöntésekben a mocsári teknős is előfordul.

A madárvilág a legszínesebb. táplálékban gazdag holtágak és öblök változatos madárvilágot fogadnak be. A Nagy-szigeten jelenleg is 92 különböző madárfajta fészkel és több mint 50 további látogatja rendszeresen. A türelmesebbek olyan ritka gázlómadarakat is megcsodálhatnak, mint a szürke gém vagy a fekete gólya. Madárvonuláskor a szigetek több száz fős réce- és lúdcsapatoknak nyújtanak ideiglenes lakhelyet. A szigeten olyan fenséges ragadozó madarak is megtalálhatóak, mint a rétisas, a halászsas vagy akár a kerecsensólyom. Olyan értékes, védett fajokat sikerült beazonosítani a Nagy-szigeten, mint a barna kánya, kislile, a billegető cankó, a füles kuvik, a fekete harkály, a réti tücsökmadár.

Tanösvény

A Nagy-szigeten két kiépített hosszabb és rövidebb túraútvonalon kialakított tanösvény várja a kirándulókat. A nyugalmat árasztó erdei sétautakon 17 színes, nagyméretű információs táblával ellátott állomás ad részletes útmutatást a szigetről, a Dunáról, az élővilágról, az ember tudatos jelenlétéről, Rácalmás történetéről.

Bizonyos megállóknál a természetbe illeszkedő esőházakban és madárvártákban végezhetnek megfigyeléseket vagy pihenhetünk meg. A mélyebben fekvő ártereken és mocsaras területeken pallós cölöphidak vezetnek át. Így a sziget élővilágának szinte minden területét száraz lábbal kényelmesen járhatjuk be.

A tanösvény segítségével kitűnő képet kapunk a sziget csodálatos adottságairól, megismerhetjük a csak itt honos állat- és növényfajokat. A szigetet bejárva páratlan élménnyel leszünk gazdagabbak, a Kis-Duna a világtól elvágott holtágaival, romantikus motívumaival mindenkit azonnal rabul ejt.

Láda karbantartások

2017.01.19. A láda indításakor a szigeten tervszerű erdőgazdálkodást folytattak, a nehéz járművel kitaposták egyes részeken az utakat, sajnos egy két információs tábla is áldozatul esett. Tavaszra helyreállításuk megtörténik. Ha fagypont feletti a hőmérséklet, akkor a sárral meg kell küzdeni, tehát ünneplő cipőben nem ajánlott megkeresni.

2017.06.17. Ládaellenőrzés során mindent rendben találtam, a hiányzó íróeszköz pótolva lett.

2019.06.02. A Duna magas vízállása miatt a 2. pont megközelítése nem lehetséges. Amennyiben így is felkeresed a helyet, de ezt s pontot nem tudod felkeresni, elfogadom a megtalálást. Jelezni fogom, ha újra kereshetővé válik a 2. Pont is.

2019.07.28. Minden pont kereshető.

2019.12.15. Az első ponton a jelszórészletnek otthont adó infó táblát kitörték és a helyszínről is eltűnt. Javítás kicsit több időt vesz igénybe, így helyreállíításig beteg. A többi jelszórészletés a láda rendben a helyükön. Hs ezeket addig felkeresed, elfogadom a találatot.

2020.02.24. Minden pont kereshető. A 2. pontot a fa hídon át közelíthetjük meg, azonban a dunai árhullám megdöntötte a szerkezetet, nem életveszélyes, de csak saját felelősségre használható. Én átmentem rajta gond nélkül. Ha így marad, akkor a multipontok áthelyezését fogom elvégezni.

Források
Szalai Árpád: Rácalmási örökségünk c. könyv
Jankovich Kúria
Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (72 db): környezet: 4.72 rejtés: 4.66 web: 4.75 átlag: 4.71

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


skam molinari 2020.09.27 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

PÁ_LL 2020.09.27 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

wildpig 2020.09.20 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. Wildpig.
[g:hu+ 2.3.4]

ssuti 2020.08.15 14:33 - Megtaláltam
Győztes sakkverseny utáni ládázás :) [Geoládák v3.5.0]

Judit és Béla 2020.08.02 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

sorx 2020.08.01 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

uzolee 2020.08.01 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

targonczas 2020.08.01 06:56 - Megtaláltam
Az elso pontot beneztem. A tablat kerestem.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.09.08 17:41]

IMG_20200801_063541IMG_20200801_065142
IMG_20200801_062853IMG_20200801_064203
IMG_20200801_065250IMG_20200801_064129
IMG_20200801_064056IMG_20200801_064334
soktreg 2020.07.10 22:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Pomisa 2020.06.28 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.20
Amikor leparkoltunk az ajánlott parkolóban és láttuk, hogy elég magas a vízállás akkor azt hittük, hogy problémás lesz a 2. és 3. pont megtalálása. A 2.pont előtti fa hidacska nagyon rossz állapotban van. A víz teljesen kikezdte az alját és rendesen meg is van dőlve. A láda környékén sokan voltak ezért elég nehezen tudtuk előszedni.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

Rossz állapotban vanMagas a víz
PEx2 2020.06.28 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

MPeter71 2020.06.27 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

ésKata 2020.06.20 09:40 - Megtaláltam
Jó idő reményében. Bringával, ami szerencse volt, mert így a nagy tócsán át lehetett menni, gyalog bizony egy nehezen ment volna! Ezekben a napokban Ausztriában lettünk volna, de szerencsére időben felismerte a túravezetőnk, hogy az Ankogel bahn nem is jár még ezen a héten. Így az időjáráselőrejelzés alapján arra mentünk, ahová nem jósoltak újabb esőt. Elég volt az, ami már korábban leesett!

aceespepee 2020.06.19 23:59 - Megtaláltam
megtalálva Zsotyka és Zsozso94 társaságában :)

Zsozso94 2020.06.19 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltam, levadásztam aceespepee és Zsotyka társaságában! Köszönöm a lehetőséget! :)
Nagyon szép a tanösvény, a régi fahíd átkelés egy nagy élmény, készüljetek! ;)

Rácalmási Nagy-szigetRácalmási Nagy-sziget
Rácalmási Nagy-szigetRácalmási Nagy-sziget
Rácalmási Nagy-szigetRácalmási Nagy-sziget
Rácalmási Nagy-szigetRácalmási Nagy-sziget
Rácalmási Nagy-szigetRácalmási Nagy-sziget
Rácalmási Nagy-szigetRácalmási Nagy-sziget
Zsotyka 2020.06.19 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) Aceespepee és Zsozso94 társaságában [Kesser 2.5.6]

zoli 2020.06.06 18:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Nagyon tetszett a környezet, igazi vadregényes helyeken jártunk.
Többször letértünk a tanösvényről a Duna-partra, de az ingatag fapallókon való átkelés is egy külön élmény volt. :) A kilátónál lévő tó szintén sok látnivalót nyújtott, érdemes felkeresni! :)
Az első ponton sajnos nem találtuk a jelszórészletet, így a rejtő segítéségét kértük.
Szuper kaland volt, nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a rejtést!

Linda, Bence és Zoli

IMG_20200606_161612IMG_20200606_162614
IMG_20200606_163014IMG_20200606_164759
IMG_20200606_165232IMG_20200606_170724
IMG_20200606_173535IMG_20200606_174046
IMG_20200606_181519 
vadvirsli 2020.05.30 12:11 - Megtaláltam
Koszonjuk.Agival.Balint

kriszter1 2020.05.24 19:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Ràcalmás, Tanösvény, Atival. [Geoládák v3.3.2]

Katona55 2020.05.18 16:32 - Megtaláltam
Stmesterrel közös találat.

AtiÁk 2020.05.05 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

BRobi 2020.05.02 20:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet a rejtésért. [g:hu 1.6.7]

Atesy83 2020.05.02 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

raticu 2020.04.25 13:56 - Megtaláltam
Az első ponton fakitermelés miatt nem található a jelszórészlet, így rejtői segítséggel megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.1]

krisz17krisz 2020.04.25 13:54 - Megtaláltam
Az 1. ponton fakitermelés miatt nem találtuk a jelszórészletet, e-mailben elküldtem a másik 3 jelszórészletet. Kérném az elfogadást! [Geoládák v3.1.2]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.08.26 18:39]

333D4A34-B1A9-441E-AAAC-7A8BAD2B8E6F13950273-703C-4398-ACF8-F7F1B41EFBA3
szabilkó 2020.04.25 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szép a környezet! [Geoládák v3.3.2]

gyfulop1987 2020.04.18 12:57 - Megtaláltam
fakitermelés volt, az első részlet tåblája nincs. mellékelek képez, logbookot töltöttem. [Geoládák v3.3.2]

[Jóváhagyta: Csatit, 2020.04.29 22:12]

20200418_130133 
krizsoo 2020.04.13 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! krizsoo
[Geoládák v3.3.2]

geoládászok 2020.04.12 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4] Kedvenc multim lett! Nagy élmény volt.

20200412_14595620200412_144703
20200412_14373520200412_143309
20200412_142229 
admo 2020.04.05 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

vViktor 2020.04.05 14:44 - Megtaláltam

"De ezen a földön találtam kincset" - Republic [Geoládák v3.3.2]

Henya 2020.04.04 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Nagylüke 2020.03.29 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Iparvasutas 2020.03.21 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm, a rejtést. Ennek a játéknak köszönhetem, hogy ilyen szép helyre eljuthattam itt a közelünkben

Párduc50 2020.03.11 15:59 - Megtaláltam
A láda kereshető, minden pont a helyén, csak az első pont nem információs táblán, hanem kunyhó belsejében van. Kiváló kaland, eltekintve a sáros utaktól. Köszönjük a kihelyezést, és karbantartást

halaszkiraly 2020.02.04 23:44 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Csatit,
Van esetleg valami bíztató fejlemény a ládával?

Köszönettel a gondoskodásért!
Üdv:
halaszkiraly

Csatit 2019.12.25 15:30 - Egyéb
Az első ponton lévő információs tábla nyomtalanul eltűnt. A javítás folyamatban van.

halaszkiraly 2019.09.25 09:21 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Csatit rejtőtársunk!
A 4231. GCRNAT (Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény) geoládád státuszát utolsó keresők jelzései alapján betegre állítottam.
Kérlek, hogy ahogy időd, lehetőséged engedi - ellenőrizd a helyszínen a tényleges állapotot!
Köszönettel a rejtésért és a gondoskodásért, üdvözlettel: hk
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


nepster 2019.09.11 11:00 - Megtaláltam
Az első ponton a tábla kitört, eltűnt. Írtam mailt, választ még nem kaptam.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.10.16 13:54]

DSC01863DSC01864
DSC01871DSC01866
DSC01883DSC01895
TanEra 2019.06.03 23:59 - Megtaláltam
e-mail alapján kérem rejtő elfogadását.
Köszönettel: TanEra

[Jóváhagyta: Csatit, 2019.07.28 01:19]

2. LÁDA 
wolfkery 2019.05.25 10:25 - Megtaláltam
Sajnos a magas vízállás miatt a 2. pontot nem lehetett megközelíteni

[Jóváhagyta: Csatit, 2019.07.28 01:19]

IMG_20190525_095746_1IMG_20190525_094327
IMG_20190525_095729IMG_20190525_100828
Kaputyin 2019.04.28 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mazso01 2019.04.20 17:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ertzu04 2019.04.20 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Goldenbay 2019.04.20 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

rosziksophie 2019.03.31 11:02 - Megtaláltam
Pipa!
Köszi a rejtést
Nagyszerű [Geoládák v2.2.4]

kópé1993 2019.03.24 13:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20190324_123551IMG_20190324_124034
IMG_20190324_124354IMG_20190324_124959
IMG_20190324_125116IMG_20190324_125552
IMG_20190324_125731IMG_20190324_130029
IMG_20190324_130355IMG_20190324_131220
ier 2019.03.24 09:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Manna&Peti 2019.03.15 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

nagyutazo 2019.02.17 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :) Útközben sok szép hóvirágot is láttunk :)

Tovima 2019.02.17 12:07 - Megtaláltam
Kis kör, de a híd oda-vissza megdobogtatta a szívemet.

Vincenzo65 2019.02.16 12:07 - Megtaláltam
Jó kis tanösvény. Jó sokan kóboroltak.

tatraval10perc 2019.01.27 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

iloilo 2019.01.27 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Famágus 2019.01.20 10:20 - Megtaláltam
Téli kirándulás.. nagyon jó volt, hogy reggelre esett pár cm. hó, mert kellemesen befedte a sarat, ami csökkentette a dagonyázást... és élmény volt a friss hóban megfigyelni a sok különböző állat nyomait, ahogy hajnali portyájukon járhattak.. amúgy a szigeten senkit nem láttunk, csak két favágó kisteherautójával szaladtunk össze. Nagyon tetszett az egész hely, ebben a fehér időszakában is szép.. és nincs szúnyog:-)
Oldfoxxal köszönjük szépen, remek multi!!!!

DSC03722DSC03700
mókus nyomaiDSC03709
oldfox 2019.01.20 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

scele 2019.01.19 13:11 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

nyuszoka 2019.01.19 13:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

PervaiSDG 2019.01.02 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hepur 2018.12.02 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Kellemes séta a hűvös időben. A tanösvény építményei láttak szebb napokat is, de szerencsére a táblák megvannak, így a mondanivaló élvezhető.

üzbég 2018.11.04 16:02 - Megtaláltam
Szuper erdei séta volt,gyerekbarát,s még az időjárás is velünk volt!

Glac 2018.11.04 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kisember 2018.10.28 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

fercsipeter 2018.10.20 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. csak még lett... ???? [g:hu 1.6.0]

pcguru és Mirci 2018.10.02 17:15 - Megtaláltam
2. nekifutásra, de meglett minden részlet, szép sziget és ősszel még szúnyogok sincsenek. Köszönjük a rejtést.

Maszat1 2018.09.30 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Hörcsög 2018.09.26 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.0b]
Nagyon tetszett a tanösvény, a mai nap fénypontja! A bürüről Attibati jutott az eszembe, lassan efelett is eljár az idő, fel kell majd újítani! Tetszik, hogy nem kell a déli részt is bejári, a kevesebb néha több és valószínűleg az északi oldalon van a látnivaló inkább. A rejtések is tetszenek, szerintem nem zavaró, hogy a szigeten kívül van a végláda.

pipo 2018.09.22 09:10 - Nem találtam meg
Nagyon szép a környezet. A problémánk csak annyi, hogy ha nem lett volna GPS-ünk, egy csomó szép látnivalóról, pl. a fa pallós utakról, a kis elzárt öbölről lemaradtunk volna, mert a jelzett ösvényen semmiféle jelzés nincs az ajánlott kitérőkkel kapcsolatban. Pedig biztos sok munka volt a fapallót és az így kieső tájékoztató táblákat elkészíteni...
Köszönjük a rejtést!
Pipo

Mivel ez egy multi geoláda, és minden pontját megtaláltuk, de a "rövid névnél" a részpontokat nem tudtuk beírni, mivel nem engedett elég karaktert bevinni a rendszert: a GCRNAT-ot be tudtuk írni, de a GCRNAT-1-et már nem.

[Elutasította: geocaching.hu, 2018.12.07 19:54]

NonaSugi 2018.09.05 15:13 - Nem találtam meg
Szép hely, ha szeretünk kirándulni.

[Elutasította: geocaching.hu, 2018.11.30 20:08]

Aranymaszatka1 2018.09.05 15:10 - Nem találtam meg
Mindig ezen a Duna parti részen sétáltatom a kutyáimat

[Elutasította: geocaching.hu, 2018.11.30 20:08]

vakond87 2018.08.31 08:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Rácalmás vasútállomásról kerékpárral indultam. Ezt a ládát a GCRPM és GCFA ládák után kerestem meg. Kerékpárral gyorsan végigbicikliztem a a tanösvényt, a délelőtti időpontnak hála kevés volt a szúnyog is. Köszönöm a rejtést!

BaLinda 2018.08.24 14:36 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk. Balázs & Linda [g:hu 1.5.4]

Davestator 2018.07.21 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

partnersincrime 2018.07.08 15:26 - Megtaláltam
Remek kis útvonal, kiemelném a fapallós részt, melyről annak ellenére h többször jártunk erre nem tudtunk. Fokozott szúnyogveszély, keresők erre készüljetek! [Geoládák v2.2.4]

Mirtt 2018.06.23 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Pumba9 2018.06.23 13:00 - Megtaláltam
Hurrá. Újabb láda a gyűjteményembe. Köszönöm! [g:hu 1.5.4]

Pimpi69 2018.06.20 23:59 - Megtaláltam
köszönöm.

gst76 2018.06.16 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.87
Megtaláltam, köszönöm. [g:hu 1.5.4]
Szombati szép időt kihasználva Rácalmás - Dunaújváros - Pentele híd - Apostag - Dunavecse - Tassi zsilip - Ráckeve bringatúra keretében kerestem fel a ládát.
A szigeten lévő körülmények siralmasak!
Kidőlt fák mindenfelé, sár és elmocsarasodott utak. Ha valaki fel kívánja keresni, akkor MTB kerékpárt javaslom. vékony gumival esélytelen.
Sajnos, a tanösvényt egyáltalán nem tartják karban... :(
Védekezés ellenére szúnyogtámadás áldozatai lehetünk annyi a vérszívó a térségben.

A rejtés módjával semmi baj nincs, minden a helyén.

Viczi 2018.06.10 18:30 - Megtaláltam
Azt hiszem, ezt a ládát nem ebben az időpont a legjobb megkeresni. Kizárólag annak ajánlom, aki kellően elszánt, kellően elvetemült és megszállott, vagy esetleg pontokat gyűjt valami versenyhez. Biciklivel voltam, ami azért volt jó, mert nem lehetett megállni, mert a szúnyogok elevenen megettek. Azonban így sok helyen akkora sár volt, hogy a ráf teljesen elmerült, így okozott némi kihívást, csúszkálást, nem beszélve a nem éppen egyenes fából készült hídról. Mindenesetre egy élmény marad. És egy sikeres találat.

Ásványvadász 2018.05.21 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Nagyon tetszett ez a túra. Különösen a második ponthoz vezető út.

BLUEway💙2016! 2018.05.12 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.82
Almafesztivállal egybekötött ládázás. A szigeten irdatlan sok a szúnyog és a derékigérő csalán, így szinte élvezhetetlen volt a séta, de a jelszót azért becserkésztük. THX.

20180512_174132 
dendeocse 2018.05.10 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megvan.

Mizo6869 2018.04.28 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Mia, Bogi, Piri [kutya], Zoli.

Lindisti 2018.04.24 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) Nagyon kellemes kis túra volt, bár a szúnyogok ellen nem készültünk fel. [Geoládák v2.2.3]

Mihalyimark 2018.04.15 23:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Katka991 2018.04.15 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

fkmaster 2018.04.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2018.04.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
A Mária út Dunaújváros-Adony szakaszát járva betértünk a tansövényre is. Legjobban a Duna-part kiépítetlen szakasza tetszett, amiből a fővárosban már alig látni.

H.B. 2018.04.14 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Szép kirándulóhely, de sajnálatos, hogy a tanösvény maradványait lehet csak fellelni.

zoll 2018.04.02 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.74
A sziget szép, sajnos a tanösvény csak addig volt fontos valakiknek amíg a nagy lóvét felvették a karbantartás sajnos elmaradt. A jó időben sokan sétáltak, nem volt egyszerű a visszarejtés.

kolgomorov 2018.04.02 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

kectam 2018.03.24 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Remek sétát tettünk a szigeten, a pontokat sorrendben kerestük fel. Néha dagonya volt az úton, de mindig sikerült kikerülni. A mocsári rész most ki van száradva, így legalább nem kellett a szúnyogokkal megküzdenünk. A végén a láda hamar meglett.
Köszönjük, hogy megmutattad.

DSC08100DSC08102
DSC08113DSC08116
DSC08117DSC08121
DSC08123DSC08125
DSC08131 
W05-44 2018.03.15 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Családi kirándulás. :)

alat300 2018.03.10 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
megvan!

BiBoLi 2018.02.12 13:16 - Megtaláltam
Csodás hely ! Köszönöm a lehetőséget .

Rézangyal77 2018.02.12 13:16 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! Bejártuk az egész piros kör utat. Rengeteg a hóvirág a szigeten. Igazi élmény volt. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Paul 2018.02.10 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katika 2018.02.10 14:25 - Megtaláltam
Elég elhanyagolt a sziget, főleg az épített rá tereptárgyak. Útközben találkoztunk két lóval. Köszönjük!

anettx 2018.02.10 12:22 - Megtaláltam
TFTC!
Ez nagyon tetszett, nyáron még szebb lehet, elég elvadult itt a természet.
A nagy sár ellenére bicajjal végigtekertem, csak a végén volt néhány száz méter, ahol tolnom kellett.
Hosszú, de jó a jelszó.

gcrnat-DSC00818Itt toltam a bicajt.
Mr Zerge 2018.01.01 13:10 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A hidnál parkoltunk és az ajánlott útvonalon végig jártuk a tanösvényt. Tetszett a környezet és az útvonal kialakítása, érdekesek a különböző öblök és holtágak. Hasznosak az információs táblák. A rejtések is rendben vannak.

Zolas21 2017.12.30 15:43 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

zalajaro 2017.12.29 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.48
Aki keres, az talál ! 😀

IMG_20171229_124420IMG_20171229_123207
IMG_20171229_125009 
anettnori 2017.12.18 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kerékpárral tekertem végig.
Remek hely, a nap egyik legszebb élménye még így kora télen is.
Köszönet!

IMG_8721IMG_8723
IMG_8724IMG_8726
IMG_8728IMG_8729
bigmick 2017.12.09 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
Sáros volt a terep, de ezzel együtt is jól esett a séta a friss levegőn.

GCRNAT_2017129120500.jpg 
stmester 2017.12.08 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Nagyon érdekes volt látni, hogy árvízkor meddig ért itt a víz. 1965-ben személyesen is megtapasztaltam Budapesten amikor a szobában egy méteren állt a víz.

IMG_20171208_111119IMG_20171208_121146
emiGrant 2017.12.08 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Kisgyerekként többször átéltem a Rómain az árviz izgalmas napjait. Ezen a szigeten hihetetlen magasságban is volt már a vízszint, azért annyira nedves ez az egész környezet, még egy olyan száraz évben is, mint 2017. Nagyon tetszett a tanösvény és az egész környezet, bár a jelzés és a táblák itt-ott hiányoztak és a mocsáron átvezető padlat már elélggé el van vetemedve. Találkoztunk céges csapatépítő gyakorlatokkal is, jópofa volt az egész. Remélem senki nem esett le a kötelekről vagy a fákról! Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
-1-2
Sánta8 2017.11.25 16:22 - Megtaláltam
Jó volt ez is.

Klari2006 2017.11.25 16:22 - Megtaláltam
Jó kis séta volt. Köszönjük.

ha2 2017.11.18 09:15 - Megtaláltam
Esőben,sárban,bringával.
A rácalmási vasútállomásnál nosztalgiával gondoltam a tavaly augusztus 20-i meleg időjárásra. Akkor nem volt meg a láda, most bepótoltam az elmaradt logolást. Sajnos most meggondolatlanul kitöröltem az akkori fotóimat.
A tanösvény majdnem kihalt volt ma, csak két all road járművel találkoztam a szigeten. Madarakat több helyen is láttam, nagyvadak biztos nincsenek tömegesen ezen a kis szigeten.

A híd bejáratánál. 
Zergi 2017.11.15 11:45 - Megtaláltam
Fogtam!
Kicsit hideg, de igen barátságos időben tettük meg a körsétát. A pontok helyei, a rejtések korrektek voltak, a környezet kiváló. Mindenkinek ajánljuk!

IMG_7240IMG_7241
IMG_7242IMG_7243
IMG_7247IMG_7248
IMG_7251IMG_7252
IMG_7254IMG_7255
IMG_7256IMG_7259
IMG_7260IMG_7261
IMG_7264IMG_7265
IMG_7266IMG_7267
IMG_7269IMG_7273
IMG_7274IMG_7275
IMG_7276IMG_7277
IMG_7278IMG_7279
IMG_7282 
marsoka 2017.11.15 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönöm a rejtést, nagyszerű kirándulás volt Zergivel.

Zsu. 2017.11.12 11:14 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2017.11.12 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.64
Vasárnap délelőtti kis családi séta Rácalmás környékén. Nyáron többször is elrobogtam a láda mellett, de nem volt kedvem szunyogosban teljesíteni. Most viszont stabil őszi idő volt, szélcsend, rovar egy szál sem. Szép kis 3,5 km-es körsétát tettünk a szigeten. Gyerekek számára is érdekes és változatos a tanösvény. Sárra készültünk, pedig nem volt. Csak szép őszi erdő, hulló falevelek és a csodás Duna... Köszönet a multiért, igényes darab!

Mikulás

IMG_7884IMG_7886
IMG_7887IMG_7889
IMG_7882IMG_7870
IMG_7871IMG_7878
tmarko 2017.11.04 23:59 - Egyéb
Ma ismét erre sétáltunk a szép őszi időben, nem volt csalódás környezet mindig más-más
arcát mutatja.

JuciMano&Laja 2017.10.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Köszönjük! Még mindig sok a szúnyog :)

SirLes 2017.10.14 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Rockatansky 2017.10.08 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

HeAd 2017.10.08 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Discover 2017.10.08 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

4231_GCRNAT_024231_GCRNAT_03
4231_GCRNAT_044231_GCRNAT_06
4231_GCRNAT_104231_GCRNAT_13
4231_GCRNAT_144231_GCRNAT_19
4231_GCRNAT_204231_GCRNAT_22
4231_GCRNAT_244231_GCRNAT_27
nmárti 2017.10.01 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.38
A Duna mindig elvarázsol :) Tetszett Rácalmás a rejtett kincseivel. Nekem sok a négy pont, de megcsináltuk.
Köszi a rejtést!

-1-2
Skalp 2017.09.28 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.20
Szép volt! Köszi!

-1-2
-3-4
-5-6
Fixis 2017.09.24 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Ez a 600. találatom.
Korábban már jártam itt. Élmény volt megkeresni ezt a multit.

EmesESE 2017.09.15 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2017.09.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.45
Májusban már nekirugaszkodtunk ennek a multinak, de utcai ruhában, cipőben voltunk és a híd túloldalán nagy sár fogadott bennünket, így inkább eltettük máskorra. Most jött el az ideje.
Jó volt látni, hogy az ösvényt használják a helyiek, ezen a napsütéses péntek délutánon több sétálóval is találkoztunk.
Kár, hogy ennyire egységesek a rejtések, egy kis változatosság jól jött volna. A jelszó vidám, kedves.
A vízpartra lefutó, érdekes szerkezetű falu is tetszett.

Péter60 2017.09.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.44
Laza kis séta, érdekesek a táblák.
A 3. pont koo.-i pontatlanok (15m eltérés).

vizes 2017.09.08 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Emerich63 2017.09.03 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170903_14132320170903_135142
20170903_13480120170903_132531
20170903_13233020170903_131852
20170903_13251120170903_135926
JAck:66: 2017.08.19 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2017.07.31 06:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 
Berián 2017.07.30 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tudo 2017.07.27 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.42
90 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Dunaújváros - Dunavecse - Nagyvenyim - Rácalmás körön 2 új ládával, valamint 15 régi geoponttal GCKUPA jegyében. Egész nap esett váltakozó intenzitással, a leginkább a rácalmási ökoparkban.

GCRPM után zúdultam le a faluba, GCROKO után a 4. ponthoz tettem le a bicót. A nagy fa felfogta az esőt, ezért a törzse mögött logoltam a láda füzetébe. A hídon még haladt a bicó, de a túlsó oldal reménytelennek tűnt, így azonnal elrejtettem a kerékpárt. A Piros körtúra jelzésen sorra meglettek a jelszó részletek. A 3. pont öble volt a legkellemesebb rész. A láda füzete és a tájékoztató táblákon a jelszó részletek szép munka.

Kiérkezvén a sártengerből feltekertem a faluba, majd tempózva Dunaújvárosba 52/13 - 52/15 között átlagos 82 rpm ped. és 127 bmp pulz. mellett fejeztem be a napot.

TalálatPihenőhely
NádkunyhóPallósor
PihenőhelyTó
CsónakokGémek
VízilevelekBicó a hídon
ÖrvényekSziget
Benics 2017.07.23 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2017.07.17 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Jó kis túra volt. Az összes pókhálót sikerült összeszednünk az útról.

rita85gto 2017.07.16 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

hubics 2017.07.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Megtaláltuk

Fazék 2017.07.09 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Nyári kánikulában összesen heten. A kánikula előnye, hogy szúnyogok nem voltak, a turistaút le volt kaszálva, tehát a csalánveszély csak akkor lett volna, ha letérünk az útról. Az első pont inkább csak bemelegítő, viszont a másik 3 mellett nagyon szép a látvány.

IMG_7131IMG_7135
IMG_7140IMG_7141
IMG_7143IMG_7147
IMG_7153 
james 2017.07.08 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tathalas 2017.06.23 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést :)
Nagyon klassz volt a sziget és a tanösvény. Nekem úgy tűnt, mintha az aranykorán kicsit túl lenne és nem győznék a karbantartását (az utak mellett embermagas csalán, nagyjából lekaszált részek, kicsit leamortizálódott pihenő, hiányzó információs tábla), de azért tetszett, különösen a kis liget az ezüstös levelű fákkal, a pallóhíd és utána a kis meseliget. A rejtések is igényesek, könnyen megtaláltam őket.

hitamas 2017.06.10 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.24
:)

benist 2017.05.29 11:50 - Megtaláltam
Bringával jártam be a tanösvényt. Helyenként még volt némi dagonya, de leküzdhető. A jelszó részletek leolvasásához a csalánnal és a kiéhezett szúnyoghaddal kellett megküzdeni. Korábban egyszer már végigjártam a szigetet, most tanösvényként ismételtem. A log füzet igen gondosan elkészített darab, sajnos a hiányzó íróeszközt nem tudtam pótolni.

V_Gabor 2017.05.21 16:54 - Megtaláltam
nem először itt
volt szúnyog


Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csg69 2017.05.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.31
Szuper volt, köszönjük :)))

tabletta 2017.05.14 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2017.05.07 00:00 - Megtaláltam
.

IMG_1803IMG_1804
IMG_1805IMG_1806
IMG_1808IMG_1809
IMG_1813IMG_1815
IMG_1821 
sinus90 2017.05.02 13:00 - Megtaláltam
Ma Rácalmást vettük célba. Ezt a multit fordított sorrendben jártuk végig. Nem ismertem a helyet, nem okozott csalódást. Sőt! Kifejezetten jól éreztem magam. Ameddig a víz engedte kimentünk a nagy Dunához is. Ha a víz magasabb lett volna 10 centivel, már tocsogtunk volna benne, illetve a pallók egy része is vízben állt volna. Épp jókor voltunk itt. Végig madárcsicsergés kísérte utunkat.
Köszi ezt a szép sétát és a rejtést!

popperpeti 2017.05.01 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

dorjan család 2017.05.01 14:45 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy megmutattad. Tetszett. :)

Heni&Gábor 2017.05.01 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Budapestről 15 fokban indultunk, Rácalmáson 12 fok fogadott minket. Rácalmási geoládázásunkat ezzel a ládával kezdtük. Kb. 1,5 óra alatt sétáltunk végig az első 3 ponton; a 2. pontnál lévő fahídon kicsit nehezen jutottunk àt, 5 éves kisfiunk félt átmenni, visszafelé nem is akart arra jönni, de más út nem volt... A séta végére kisütött a nap, a parkolónál lévő padon megebédeltünk, majd megkerestük a ládát. A pontoknál és a ládánál is minden rendben volt. Nagyon kellemes délelőttöt töltöttünk itt, köszönjük a rejtést!

Puszkany 2017.05.01 12:17 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget!

ag_de_nes 2017.05.01 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Köszönjük, jó - és a fahíddal kalandos - kis séta volt.

Mihul 2017.05.01 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Cerberus 2017.04.30 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.33
Megtaláltuk! A parkoló felé haladva el kell haladni a 4. pont, a végláda mellett, így ezt vadásztuk le először és ez adja a megtalálás idejét. Innen pedig kellemes levezető séta volt a tanösvény bejárása a nap végére. Az utolsó ponttal 19:00-ra végeztünk. Tetszett a helyszín, köszönjük a rejtést!

IMG_8679IMG_8682
IMG_8684IMG_8685
IMG_8687IMG_8688
IMG_8691IMG_8692
IMG_8694IMG_8698
IMG_8702IMG_8703
rpee 2017.04.30 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük: Ibolya András Árpi Regina :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

elina 2017.04.30 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nagyon jó kis hely,igaz kicsit sáros volt az út,de nagyon kellemes sétát tettünk.

ahhoj 2017.04.30 16:01 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget, igazán jó időben egy kellemes séta volt :)

huMSTS 2017.04.30 15:30 - Megtaláltam
Jó kis séta volt, szép időben, köszönet érte! :)

WP_20170430_17_03_40_ProWP_20170430_17_21_11_Pro
WP_20170430_17_33_55_Pro 
lakkanto 2017.04.26 20:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon kellemes séta volt.

Pogánypeti 2017.04.26 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Igazi tavaszi időben sétálhattam a szigeten, jó volt látni a hatalmas, zöld vegetációt. Felmentem mindkét madármegfigyelő-toronyba, a Duna partján is szétnéztem, és végre megtaláltam életem első tavaszi tőzikéjét is... :D
A jelszavak rendben vannak, könnyen leolvashatóak, a láda is köszöni jól van.
Köszi a rejtést, nagyon tetszett! :)

TücsiTeam 2017.04.25 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Nagyon korrekt láda. Nem vitt a csalánosba, végig járható út, kellemes környezet, remek rejtések. Köszönjük.

szcsalad2 2017.04.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.51
Egy jó kis sétával, egy szép szigeten. Köszönjük

andi.palla 2017.04.17 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjünk a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

dorian 2017.04.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Kellemes időben, jó kis séta volt. Köszi!

ZoliQua 2017.04.15 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GCRNAT_20170415145557.jpg 
Attibati 2017.04.14 10:30 - Megtaláltam
70 kilométeres tekerés Rácalmás és Dunaföldvár között 5 ládatalálattal.
Remekül tekerhető földutakon jártam be a négy pontot, A jó idő sokakat kicsalt a szigetre, így egy-két ponton várnom kellett, míg tiszta lesz a levegő.
A legjobban a második pont környéke tetszett.

*Moka* 2017.04.09 14:45 - Megtaláltam
köszi

*Vica* 2017.04.09 14:45 - Megtaláltam
Köszönjük, kellemes séta volt.

20170409 (16)20170409 (18)
20170409 (19)20170409 (20)
20170409 (21)20170409 (23)
20170409 (24)20170409 (25)
20170409 (26)17820921_10209226686245347_1595470208_n
17858123_10209226687165370_56797670_n 
kl 2017.04.09 11:40 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

kalahári 2017.04.08 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Köszönöm a rejtést.

becko 2017.04.02 12:30 - Megtaláltam
Ma Beloianisztól Rácalmásig gyűjtögettem.
Kellemes séta volt, a kutya jót fürdött a Dunában.

Pajzsika 2017.04.01 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2017.04.01 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Megtaláltuk. Köszönjük.

nbokan 2017.03.31 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Kellemes séta volt. Tetszett, kösz a rejtést.
GCTour-ra menet, Szabó famíliával közösen.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
Szabó família 2017.03.31 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Norbival közösen.

kupec 2017.03.24 11:38 - Megtaláltam
Kellemes séta az ébredező ártéri erdőben.

VP 2017.03.24 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.53
Szép a sziget, főleg a 2. pont környéke. Nyílik a csillagvirág és a salátaboglárka. A száraz időnek köszönhetően országúti biciklivel is járható volt a tanösvény.
Laza 80 km-es tavaszi biciklizés Rácalmásról Ráckevére (Nagy-sziget - Pentele-híd - Dunavecse - Tassi zsilip).

esztelneki 2017.03.19 15:58 - Megtaláltam
Bringával. csodálatosan szép hely ide nyáron is el fogunk jönni. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2017.03.16 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
2/2. Duna menti séta.

Nagyon klassz a tanösvény, különösen a fahíd környezetének ártári hangulata. Szépen kialakított pihenőhelyek, madárles és nádkunyhó teszik hangulatossá a tanösvényt. Sok-sok hóvirág, kék csillagvirág, ibolya és sárga hérics virított a tavaszi napsütésben a levelek között. Köszönet a rejtésért.

Rácalmás címere
Csizmások 2017.03.12 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Bindics Család 2017.03.11 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Köszönjük a rejtést, nagyon tetszett a Duna part.

fa-peti 2017.03.05 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2017.03.05 10:11 - Megtaláltam
Fa-Petivel elkövetve :-) [g:hu 1.5.3] [wapon beküldött szöveg]

Lia és Sanci 2017.03.04 17:24 - Megtaláltam
Köszi

kami1 2017.03.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Nem gondoltam, hogy Rácalmás ilyen szép kirándulóhelyet tartogat. A megadott parkóban rengeteg autó állt, márt azt hittem valami rendezvény lesz.
Az egész délutánt gyaloglással töltöttük, mert nagyon sokszor letértünk a tanösvényről. Érdemes is bejárni a jelöletlen ösvényeket, mert ezek vezetnek a legszebb helyekre.
Hóvirágra nagyon kell vigyázni!!!!
A ládát sajnos nem tudtam elővenni, mert folyamatosan sok ember volt körülötte. A fotóját elküldtem a rejtőnek, ő készségesen kisegített.
Köszönet a rejtésért!

WP_20170304_008WP_20170304_010
WP_20170304_014WP_20170304_015
kismaczu 2017.03.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Nagyon szerencsés időpontba sétáltuk végig a tanösvényt,szunyog mentes,szélmentes,sármentes, napsütésben.Köszi a rejtést.

4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (1)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (2)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (3)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (4)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (5)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (6)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (7)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (8)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (9)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (10)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (11)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (14)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (15)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (16)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (17)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (18)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (19)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (20)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (21)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (22)
4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (23)4231. Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény (24)
Balázs1984 2017.03.01 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.87
Köszönöm szépen a rejtést.

kétbakancsos 2017.02.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Tavaszias időben tettünk sétát Rácalmáson. Tetszett a kisváros és a Duna part. Köszönjük a rejtést!

Jankovics kúriaÁrtéri erdő
MorotvaÖböl
VízmérceKápolna a parton
csemege 2017.02.25 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

mandrew 2017.02.25 13:00 - Megtaláltam
Dunán innen - Dunán túl teljesítménytúra 50-es távja alatt álltam le ládázni. A közelben lévő pontőrök nem is értették, hogy hová lettem olyan hirtelen, mikor az előbb még az úton jöttem. :)

A láda és a virtuális pontok rendben, de hármas pontnál nem a Duna vízjárásáról olvashatunk.

Jártam már korábban a szigeten, de most a ládának köszönhetően új részeket fedezhettem fel. Kösz a rejtést!

palota 2017.02.25 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Köszönöm a lehetőséget!

Robogo 2017.02.25 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Dunán innen - Dunán túl 50 TT alatt kerestük fel a ládát.
Köszönöm a rejtést!

vajasfok 2017.02.25 12:06 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

A Dunán innen, Dunán túl 30-as teljesítménytúrán. ( www.pentelete.eoldal.hu )

kompaktor 2017.02.25 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
A Dunán innen - Dunán túl teljesítménytúrák alkalmával már volt alkalmam a szigeten járni; ezúttal is ezen a rendezvényen vettem részt.
Látszik, hogy a rejtő nem akarta a T. Keresőt terhelni azzal, hogy elsétáltatja a sziget (déli) végébe (ahogy azt a szigeten elrejtett ládáknál szokás :-), hanem megelégszik a tanösvény bemutatásával. Végül is jól van ez így; ha valakinek kilométerhiánya van, simán megteheti. :-)

A virtuális pontok jóvoltából a sziget eddig nem ismert zugait is megismerhettem; nagyon tetszett pl. a fahíd a 2. pontnál, meg a kis nádkunyhó az 1-esnél.

A 4. pont (maga a láda) szerintem eléggé ki van téve egy esetleges árvíznek. Mindent egybevetve azonban egy nagyon jó kis multit járhattam végig.

Köszi a rejtést!

pliptai 2017.02.19 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2017.02.18 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Talpfa a parton :) 
befi 2017.02.16 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szalay-team 2017.02.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Jó kis saras-jeges séta sok-sok bohóckodással a gyerekek által... igazán jól éreztük magunkat ezen a szép kis helyen! Köszönjük a rejtést!

Tieborg team 2017.02.12 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Megvan. Köszi a lehetőséget. Tibi & Anna [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCRNAT_20170212124350.jpgGCRNAT_20170212125637.jpg
GCRNAT_20170212133742.jpg 
GYEZegzug 2017.02.04 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Csatári megtalálta Csatáriék rejtését. Köszi szépen a lehetőséget. Jó volt újra itt lenni.

carmin 2017.01.29 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
A -8 fokban éppen elegendő volt a séta. Köszönjük a rejtést.

DSC09601DSC09603
DSC09610DSC09613
DSC09618DSC09622
DSC09629DSC09641
atipapa 2017.01.26 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2017.01.26 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltam, fotók és élmények később.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

20170126_10330320170126_103755
20170126_103933_00120170126_104408
20170126_10443220170126_105217
20170126_10532920170126_105333
Csaba & családja 2017.01.24 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.56
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
Halász család 2017.01.22 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Köszönjük a rejtést!

kivancsifancsi 2017.01.22 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Részletek és képek később. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2017.01.22 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Van itt gyümölcs, hát kérem
Hol termett? - az ártéren
Dunaágak pazar bája
Buja ágak vadalmája

Giorgio 2017.01.22 10:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

IMG_2443IMG_2444
IMG_2446IMG_2449
gege68 2017.01.21 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCRNAT_20170121132910.jpg 
Kerticsorbi 2017.01.20 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Bár korábban láttam, hogy megjelent a láda, de dolgoznom kellett, így lemaradtam az első helyről! Köszönöm a rejtést.

szollosi73 2017.01.20 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nagyon örültem, hogy épp itt jelent meg új láda. A helyről több helyen olvastam már, de még sosem jártam itt, így kíváncsi voltam rá. A kocsit az ajánlott parkolóban hagytam, bár közel van a végláda, szándékosan nem néztem bele, hogy a piros 1 elkelt-e már. A sziget útjait vastag jég borította, elég nehéz volt közlekedni. A pontokat sorban szedegettem Szép a hely így télen is, bár az látszik, hogy a tanösvény nem mai gyerek, és nem sokat költöttek rá az utóbbi pár évben. Kisétáltam a Dunához is, nagyon izgalmas látvány volt a jégtáblák zajlása, jó darabig elnézelődtem.A kör végén indutam a ládáért és szerencsémre üres logbook fogadott, így meglett a piros 1.
Köszi a rejtést!

Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 001Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 002
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 003Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 004
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 005Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 006
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 007Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 008
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 009Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 010
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 011Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 012
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 013Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 014
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 015Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 016
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 017Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 018
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 019Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 020
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 021Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 022
Rácalmási Nagy-sziget és Ártéri Tanösvény 023 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.