geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4173. Bükki források 6. Az Attila- és a Vár-kút (GCbk06)

Az Attila-kút (Forrás:tuhu)

Az Attila-kút (Forrás:tuhu)

Az Attila-kút melletti tó télen (Forrás:Panoramio)

Az Attila-kút melletti tó télen (Forrás:Panoramio)

... és tavasszal (Forrás: zute_salgotarjan)

... és tavasszal (Forrás: zute_salgotarjan)

Tábla az Attila-kúton.

Tábla az Attila-kúton.

Pihenő az Attila-kútnál

Pihenő az Attila-kútnál

A Vár-kút

A Vár-kút

Már közel a cél

Már közel a cél

A Vár-kúti turistaház

A Vár-kúti turistaház
Szélesség N 47° 57,144'
Hosszúság E 20° 27,391'
Magasság: 356 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2016.02.27 08:30
Megjelenés időpontja: 2016.06.29 10:00
Utolsó lényeges változás: 2016.06.29 10:00
Utolsó változás: 2018.02.09 19:56
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Attibati
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4300 m
Megtalálások száma: 203, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.9 megtalálás hetente


WAP: Kétpontos multiláda.
1. A Z4 turistajelzéstől néhány méterre egy fatuskóban plusszos dobozban találjátok az első jelszórészletet. N47 57,144 E20 27,391
2. A Z4 turistajelzéstől 15 méterre egy fa földfelszíni üregében találjátok a 10*15*5 cm méretű ládát. N47 57,340 E20 26,492

A Börzsönyi-források, Pilis, Visegrádi-hg. források, Mátrai-források ládasorozat után a Bükk sem maradhat ellátatlanul forrásos láda ügyileg. A ládasorozat 10 hagyományos vagy multi ládából és egy bónusz ládából áll. A Gcbkza bónusz láda helyének megismeréséhez a sorozat (Gcbk01 - Gcbk10) minden ládáját meg kell találnod és be kell jelentened a megtalálást a gc.hu oldalon. Amíg ez nem történik meg a Gcbkza ládaoldalon nem láthatóak a záróláda koordinátái és akkor sem jelenthetsz be megtalálást a záróládára, ha más forrásból hozzájutottál a jelszóhoz. A sorozat tagjainak bejelentése után láthatóvá válnak a záróláda koordinátái.

Megközelítés
Biztonságosan parkolni a Síkfőkút hotel melletti parkolóban tudtok.  N 47° 56,919' E 20° 27,752' 264 m [GCbk06+Parkoló]
A Kossuth Lajos utcán észak felé indulva mintegy 500 méter után éritek el a II. Rákóczi Ferenc utcát majd egy rövid szakaszon a Béke utca, majd a Cseres utca következik, aminek végén a zöld négyzet Zöld négyszög és a sárga forrás Sárga kör jelzésekbe csatlakoztok.
Innen már csak 500 méter az Attila-kút, ahol egy fatuskóban találjátok az első jelszórészletet tartalmazó mikroládát.
 N 47° 57,144' E 20° 27,391' 356 m [GCbk06-1]
A zöld négyzet Zöld négyszög jelzésen tovább kapaszkodva még 1600 métert kell megtenni a Vár-kútig, ahol a ládát egy fa földfelszíni ürege rejti a turistaúttól mintegy 15 méterre.
 N 47° 57,340' E 20° 26,492' 500 m [GCbk06-2]

A Vár-kút történelme

Várkutat a régi iratok már a tatárjárás korabeli időkből is megemlítik. A régészeti ásatások szerint azonban ettől jóval régebben, az időszámításunk előtti 3000-es években már lakott volt a hegytető. A hegy tetején kora kőkorszaki népcsoport lakott. Ez az ismeretlen népcsoport később nyomtalanul eltűnt és egész sokáig, időszámításunk előtt 900-ig lakatlan volt. A korai vaskorban földsánccal és árokrendszerrel körülvett gerendaházakból álló település volt a Vár-kút környékén. Az ásatások során a honfoglalás után letelepedett népek nyomait is megtalálták a kutatók

A középkor elején, a tatárjárás előtt, az Eged, Nagy és Kis Tiba hegyek mellett álló Várhegyen már földvár állott. Állítólag az Árpád-kor elején emelt ősi földvár komoly védelmi vonalat jelentett érsekségi központú város számára. A vár építéses előtt a mai Attila-kút már közismert volt. Ez a forrás a Kánya-patak szülőhelye, amely a hegyekből lefolyva a síkvidéken egyesül a Rima illetve az Eger patakkal, amely a Tiszába ömlik.
A tatárjárás előtt Eger város védelme érdekében egy erősebb földvárat építettek a forrás fölé. A vár romjait, ma is meg lehet találni, mivel az Agria Speciális Mentőszolgálat, lelkes egri önkéntesek segítségével nemrég teljesen megtisztította.

A középkorban, Eger ostromakor a törökök szintén nagy pusztítást végeztek, szinte mindent leromboltak. "Az Úr 1552.-ik évében, Egör híres várfalainak védölmözői" azonban megállították őket! A 25-ös úttól leágazó köves utat, amely Várkútra vezet ki, és áthaladva tovább kanyarog a Bükk egyik legvadregényesebb részein, ma is Török útnak nevezik.

A II. világháború idején nagy erdei harcok dúltak a Várhegyen. Mind a mai napig találhatunk kisebb aknaszilánkokat az idősebb fákban. A turistaház mögötti felsőbb területeken, régi német géppuskafészkeket, bombatölcséreket és rögtönzött lőállásokat még mindig lehet találni...

A Bükk-hegység vízrajza

Napjainkban mintegy 770 mm csapadék hullik a Bükk felszínére éves átlagban.
A vízzáró agyagpalából illetve a vulkanikus kőzetekből felépített területeken a csapadékvíznek csak kis százaléka szivárog be a talajba. Az ilyen módon beszivárgó víz kis talajvízforrásokban vagy rétegforrásokban tör a felszínre, amelyek vízhozama igen csekély, mindössze néhány liter percenként.

A rétegforrások mellett jelentősek még a vulkanit és üledékes kőzetekből fakadó hasadékforrások, melyek vízhozama elérheti 200 liter percenkénti értéket is. Egyesek erdészházak, turistaházak, kisebb üdülők vízellátására is alkalmasak (Hármaskút, Csurgó, Bánkút, Sebesvíz stb.).

A mészkőből álló területeken a csapadék kb. 20-40 százaléka szivárog be a mészkő hasadékaiba és vesz részt a felszín alatti karszt kialakításában. A legjelentősebbek a mészkőből fakadó karsztforrások, melyek akár több 10 négyzetkilométeres vízgyűjtőről nyerik vizüket és vízhozamuk percenként a több tízezer literes értéket is elérheti.

A karsztforrások zöme a hegységperemen fakad, de a hegységet kettéosztó Szinva- és Garadna-völgyben is jelentős források találhatók. Ezek vízhozama a több ezer litert is eléri percenként. A legnagyobbak Miskolc-Tapolcán és Egerben találhatók. (Ezekre különféle létesítmények épültek, így eredeti formájukban már nem láthatók, így a ládasorozatban nem is szerepelnek.) A források vizének hőmérséklete általában a fakadási szinttel fordítottan arányos, a leghidegebbek (6-7 °C) a fennsíki régióban, a legmelegebbek a hegységperemi erózióbázison fakadnak (Eger, Miskolc-Tapolca, Diósgyőr, Sály, Kács, Mónosbél). Az itteni források hőmérsékletének alakításában már a mélybe zökkent, fiatal üledékekkel fedett mélykarsztból feláramló meleg karsztvizek is szerepet játszanak. A meleg vizek a hideg víznél lényegesen több időt töltenek a felszín alatt áramolva, ezt radiokarbon izotóp kormeghatározások egyértelműen igazolták.
Ezek szerint például az egri források vize 7300 évvel ezelőtt hullott le csapadék formájában a Bükk felszínére és szivárgott be a kőzet résrendszerébe.

A források között különösen ismertek a dél-bükki időszakos karsztforrások (Imó-kői-, Fekete-leni-, Vöröskői-alsó-, Vöröskői-felső-forrás), melyek aktivitása a karsztvízszint emelkedésével, csökkenésével áll összefüggésben. Hasonló működésű, kevéssé látványos időszakos források a Hór-völgyben több helyen is előfordulnak, ugyancsak közismert a Lillafüreden fakadó Soltészkerti-forrás, mely a Létrás-tető és István-lápa térségének vizeit hozza felszínre.

A hegység forrásai egyenetlenül oszlanak el: a fennsíkon kevés a forrás (Bán-kút, Csipkés-kút), a Központi-Bükk oldalában, illetve az Északi- és Déli-Bükkben feltörő karsztforrások viszont általában bővizűek, bár vízhozamuk - a csapadéktól függően - erősen ingadozó. A Déli-Bükk határát képező törésvonal mentén meleg vizű források fakadnak (Eger, Miskolctapolca).

Források:
bnpi.hu
varkut.mindenkilapja.hu
Állapot: kereshető

KRW értékelés (75 db): környezet: 4.77 rejtés: 4.66 web: 4.75 átlag: 4.73

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


james 2020.09.23 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.3.4]

kópé1993 2020.09.20 09:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Krinya0523 2020.09.12 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

hussan 2020.09.12 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

5N 2020.09.10 12:05 - Megtaláltam
Az első pontnál alig volt olyan pillanat,hogy ne jött volna valaki,szerencsére mindenki viszonylag gyorsan továbbállt.Majdnem feladtam,mert egyszerűen nem vettem észre csak köröztem a rejtek körül,és minden mást átnéztem,de végül meglett.A 2.pontnál végre egy igazi bővizű,hideg forrás van!

DSC03733DSC03735
zmoolnii 2020.09.08 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

pataiadri 2020.08.30 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam, szép hely, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Lisza 2020.08.26 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Jó volt ez a kis séta. A forrás vize nagyon finom. Igazi élmény, hogy ebből még minden gond nélkül lehet inni.

geopanda 2020.08.26 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

erdélyiek11 2020.08.22 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

SzabEdAn 2020.08.22 13:30 - Megtaláltam
Meglett köszönjük!

petiba 2020.08.16 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Családi kirándulás alkalmával erre sétáltunk...
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nincs toll a ládában.

Kukucsi 2020.08.16 11:10 - Megtaláltam
Köszönjük!

TücsiTeam 2020.08.15 08:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

MJulcsi 2020.08.11 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Köszönöm.

MMarci 2020.08.11 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
Köszönöm.

jtundi87 2020.08.05 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Apollo11 2020.08.03 06:32 - Megtaláltam
Megtaláltam reggeli futás közben, köszönöm a rejtést!

Zsugabubus27 2020.08.02 09:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

rozsahegyieva 2020.07.29 10:19 - Megtaláltam
Koszi a rejtest! A fiammal imadjuk ezt a jatekot

h.krisz 2020.07.26 12:11 - Megtaláltam
Szép hely

laky981 2020.07.23 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Toll nem volt nálam, így a logbookba nem tudtam írni, de sebaj :) [Geoládák v3.5.0]

GAMANO 2020.07.16 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Mivol 2020.07.13 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.3]

doman 2020.07.11 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi! Az első ponton nem plusszos, hanem Béres dobozban van a jelszó. Mi a fűben találtuk meg, a fatuskó mellett. Visszarejtettük.

Schall 2020.07.08 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

lbtibsz 2020.07.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.72
Köszönöm a rejtést.

reko 2020.07.05 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Hócipő 2020.06.19 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.52
Köszi a rejtést!

28119580-B1EA-48D6-ABF4-DB7D8531419A0749CCC6-5A6B-43DD-BF95-97BF4CCA596A
ládavadász Pisti 2020.06.13 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

eszluzsu 2020.06.13 14:44 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat. Köszönjük. [Geoládák v3.4.1]

CsKaroly 2020.05.30 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

betty79 2020.05.24 16:00 - Megtaláltam
Megvan!

Caldera 2020.05.20 15:15 - Megtaláltam
Köszi! [Geoládák v3.3.0]

Kurtis78 2020.05.18 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.23
Eger környéke számos kincset rejt! Köszi a rejtést!

Szívós Győző 2020.05.17 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

MrSlavmos 2020.05.17 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

traxx 2020.05.16 10:40 - Megtaláltam
megtaláltuk

kingajani 2020.03.29 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

aknitram 2020.03.29 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

Göde 2020.03.19 11:19 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

kissss 2020.03.08 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Tárkányból indultam, miután átverekedtem magam a zsibvásáron. A mai cél ez a ládapáros volt, de útba ejtettem a bükki kerékpáros multi két pontját és a Szent Erzsébet-forrás ládáját is. Még egy nekirugaszkodás, és jöhet a bónusz láda. :) Köszönöm a lehetőséget!

Aniko & Gyuri 2020.03.01 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

JAck:66: 2020.02.22 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
Kiváló rejtések, azért látszik hogy van némi tapasztalat :)
[g:hu+ 2.0.30]

Lacza és Tádé 2020.02.19 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Rudi Team 2019.12.29 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Nikicsu 2019.12.26 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.4]

erdei.laszlo 2019.12.21 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

ha2 2019.12.11 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]
A bükki források ládasorozat utolsó tagja.
Már csak a végláda vár megtalálásra.

045044
043042
041033
attila32 2019.11.17 12:00 - Megtaláltam
Ok

ÁG-Team 2019.11.02 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Majaluca 2019.10.28 11:48 - Megtaláltam
szép kis séta öszi kicsit szemerkélő esőben

kisember 2019.10.23 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kétbakancsos 2019.10.20 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Négy szép őszi napon kirándultunk a Bükk déli részén: Egerben, Noszvajon, Síkfőkúton, Szomolyán, Cserépfalun és a Hór- völgyben és közben ládáztunk is. Köszönjük a rejtést!

Attila kútVárhegyen
Logbook 
petili 2019.10.20 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Köszönjük a rejtést!

znasz 2019.10.20 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Köszi a rejtést.

Istvan98 2019.10.19 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.46
Köszi a rejtést!

Zsókica és Lackó 2019.10.14 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

moli_gyuri 2019.09.28 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
Mindig is kedves volt ez a turistaút nekünk. Már nem egyszer járjuk.
Köszi
Cilu & Gyurkóó
Mazsom

Atilla kút
Vár-kút
Várkúti th 
mike andros 2019.09.22 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bzslt 2019.09.15 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Gibix75 2019.09.08 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A 4. forrásláda is pipa! [g:hu 1.6.4]

ier 2019.09.05 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

hunor42 2019.09.04 09:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fatibi1 2019.08.24 09:15 - Megtaláltam
Köszi!

Iván19 2019.08.13 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Köszönöm a lehetőséget. Nagyon szép túra volt.

P8132268P8132271
P8132274P8132276
P8132278 
Judit és Béla 2019.07.12 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltuk.

noi_jim 2019.07.10 16:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

kismaczu 2019.06.17 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Egy szép túra első állomása.Másoknak is ajánljuk,Síkfőkút--Vár-kút , Kövesdi -kilátó,
Felsőtárkányi dolomitbánya,majd busszal vissza Egeren keresztül.

4173. Bükki források 6. Az Attila- és a Vár-kút ( (1)4173. Bükki források 6. Az Attila- és a Vár-kút ( (4)
4173. Bükki források 6. Az Attila- és a Vár-kút ( (6)4173. Bükki források 6. Az Attila- és a Vár-kút ( (7)
4173. Bükki források 6. Az Attila- és a Vár-kút ( (8)4173. Bükki források 6. Az Attila- és a Vár-kút ( (9)
4173. Bükki források 6. Az Attila- és a Vár-kút ( (10) 
VERBOLA 2019.06.03 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Köszönjük a rejtést.

Dester 2019.05.25 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Ha már Noszvajon töltöttünk egy hétvégét, a ládázás sem maradhatott ki. :) Ez volt az első láda, amit felkerestünk. Köszönjük a rejtést :)

2019-05-25 17.28.27 
Timcsik 2019.03.10 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Strombus 2019.02.20 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.51
Az egyik szebb, érdekesebb, a másikról lehet olvasni. :-) Szép környezetben jó rejtések pontos koordinátákon.
Az 1. ponton a cukorkát a dobozból kiszedtem, dobozt alaposan kitöröltem. Szerencsére még nem okozott kárt a meggondolatlanul betett édesség.
A 2. ponton ajándékba hagytam egy pathtag-et. Ez olyan mint egy kis geoérme, de ha tetszik, megtarthatod. Csak logold, kérlek, a pathtags.com oldalon, hogy lássam, hova került! Ha nem vállalod az ezzel járó adminisztrációt, kérlek, ne vidd el!

Attila-kút Attila-kút felirata
Péter60 2019.02.20 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Klassz séta, nem várt emelkedéssel a végén, nagyon tetszett.
Pontos koordináták, minden rendben a helyén.

Csabiq 2019.02.13 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Méghozzá Győzi Pajtival! [Geoládák v2.2.5]

morph 2018.12.26 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

somorjaiklán 2018.12.25 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

KittiCute 2018.12.25 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mihul 2018.11.17 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

GCbk06_20181117140711.jpgGCbk06_20181117134028.jpg
Wilka74 2018.10.31 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Csodálatos őszi időben sétáltuk végig a túrát. Köszönet a hely bemutatásáért és a rejtésért!

IMG_7772IMG_7775
IMG_7779IMG_7849
timken31 2018.10.28 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Zsolt34 2018.10.28 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

R-Gyu 2018.09.23 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Puszkany 2018.09.21 14:39 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

Norbee97 2018.09.01 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
A láda mindkét pontja nagyon tetszett, de az első azért jobban. Amikor odaértem, pont biciklisek voltak ott, így inkább megvártam míg végeznek. Az itteni ládát se volt a legkönnyebb megtalálni, hála a beakadt jelnek a telefonon, de végül kis logikával sikerült. A másik ponthoz elég meredek, de azért egész jó út vezetett fel, nem volt rossz. A láda itt is nehezen lett meg, össze-vissza mentem az erdőben, míg végül meglett az amúgy egész egyértelmű helyen. :D Innen mentem a GCHIRI felé. [Geoládák v2.2.4]
1012.

IMG_20180901_125839IMG_20180901_130241
IMG_20180901_130255IMG_20180901_130435
IMG_20180901_130440IMG_20180901_135623
IMG_20180901_140231IMG_20180901_140256
IMG_20180901_140329 
Pilis50 2018.08.19 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Megnéztem a Mária-kápolnát (is).
Az ott elhelyezett Mária szobrot én vettem meg (az Eklézsiában) és vittem le Pestről, amit a Téry Ödön Turista Baráti Társaság nevében szenteltettük fel az Egri Bazilika plébánosával.
Akkor még (nagy Barátom) a (várkúti) Robi volt az üzemeltető - ...

20180819_10055120180819_100620
20180819_10082420180819_100749
Fagyi 2018.08.19 13:00 - Megtaláltam
Pilis50 társaságában megkeresve.

szijamijau 2018.08.19 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

dendeocse 2018.08.17 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megvan.

zöldfülű 2018.08.05 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Lefülelve :-)

Már megint bicaj-maraton... Így hát 3 hónapon belül már másodszor jártam Felsőtárkányban, de maradt bőven ládázni valóm a környéken, amíg a kölök pedálozott.

Nagyon kellemes séta a gyönyörű, és szerencsére megfelelően klimatizált bükki erdőkben, bónusz pedig a források hűsítő vize: ide kell jönni, amikor tombol a nyár :-)

Köszi a rejtést

015017
018019
020021
apamadar 2018.07.23 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Noah & Papa [Geoládák v2.2.4]

SandorCsaba 2018.07.14 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!:)

Lastyák Árpád 2018.07.07 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

fuzzy 2018.06.27 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

SZACSATOUR 2018.05.21 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Kicsit napos-borongós időben, esővel a túra végén, meglett!
Köszönjük a rejtést.

Dzseko922 2018.05.20 19:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

povyagi 2018.05.13 15:39 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan! [g:hu 1.5.4]

Mathau 2018.05.13 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

macikupac 2018.05.13 09:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.49
Felsőtárkányi versenyhétvége 2.

Pontbeszedés közben tettem egy kisebb kitérőt, amely során sikerült abszolválni a multit. A Katalin-kúttól (ami a kör széle volt) indult a karika, mely során még mielőtt elértem volna az első pontot, még felkerestem a XIX. század végi foglalatú Hármas-kutat is. Az Attila-kutat már ismertem korábbról. Igazán hangulatos és nyugalmas hely ez. A forrás vize bő és hideg volt, a forrás foglalata pedig impozáns. Az esőházakban akár éjszakára meg is húzhatja magát az ember. Az itteni pont nekem vagy 15 méterrel odébb (az úthoz közelebb) mutatott. A Várkúti-turistaházhoz vezető emelkedős úton a térképem még mutatott két másik forrást is, amelyeket én beletettem volna a multiba, vagy legalább említés/fotó/koordináta szintjén megemlítem. Ezek közül az István-kút (vagy ahogy a Millennium évében faragott kőből készült foglalaton szerepel István kútja) volt a jelentősebb; itt a forrásház merítős kialakítású. Ezzel ellentétben a László-forrás sokkal jelentéktelenebb mind kialakításban, mind vízhozamban. Ahogy közeledtem a multi második pontjához, úgy emelkedett a terep és hőmérséklet is. A forrás eltéveszthetetlen, bővizű és (kis túlzással) életmentő. A láda gyorsan előkerült. Foltival még összeszedtünk pár palackot, majd hazamentünk.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

Liberty 2018.05.12 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
A Geocaching verseny közben kerestük fel a pontokat, gyönyörű környezetben, kellemes sétával. Köszönet a rejtésért.

Felsőtárkány címere
ocsike78 2018.05.12 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) finon a forrás vize [Kesser 2.2.5]

19izsi73 2018.05.12 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Dudu 2018.05.12 13:20 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

Kokó 2018.05.12 13:20 - Megtaláltam
Fesztivál alatti séta közben ezt is megtaláltuk.

Ancs 2018.05.12 13:16 - Megtaláltam
GCfeszt kalandozások Heves megyében.
A verseny alatt mi fesztivál hangulatba váltottunk és séta közben kerestük fel a környék ládáit.
A panziónál frissítettünk, majd először a második, aztán az első pontot érintettük.
Út közben nagyon hangulatos az erdő, s mivel itt nem voltak versenypontok, nem találkoztunk másokkal. Tetszett.
Köszi

20180512_12525220180512_125300
20180512_125805_HDR20180512_131025
20180512_13172720180512_131733
20180512_13181820180512_131828
ChefBogi 2018.05.12 13:16 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.3]

lelcache 2018.05.11 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

nbokan 2018.05.10 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Remek kirándulóhelyek, tetszettek a kutak. Az ajánlott parkolóból indultunk a síkfokúti ládát útba ejtve. A család csak a László-kúti pihenőig jutott, innen már csak egyedül, de futva teljesítettem a maradék távot. A második pont könnyen meglett, viszont az első pont nem. Széttúrtuk, szinte kiástuk a tuskót, de nem találtunk semmit. A GPS 0 métert mutatott, a közelben nem láttam másik rejteket, így biztos voltam benne, hogy eltűnt a láda. DE NEM! VP-vel leveleztem és kiderült, hogy rossz tuskóval foglalkoztunk.

Képek alapján kérlek fogadd el a megtalálást.

[Jóváhagyta: Attibati, 2018.05.27 22:37]

Köszönjük!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11 
Réka&Nimi 2018.05.05 12:00 - Megtaláltam
Noszvajról kellemes sétával, babakocsival, bár sok helyen vállra fel kellett emelni. Köszi!

saldi 2018.04.28 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

AnCsaTappancs 2018.04.28 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

AnCsaTappancs 
Dodó és Malvinka 2018.04.15 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Toti 2018.02.10 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

valti 2017.12.18 13:35 - Megtaláltam
OK. :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2017.11.12 11:50 - Megtaláltam
TFTC!
Kirándulások Eger környékén.
Szép multi egyértelmű rejtésekkel, élmény volt itt kirándulni.

gcbk06-PB120061 
Bagira 2017.11.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltuk.

mangogyuri 2017.10.30 12:40 - Megtaláltam
Fordított sorrendben kerestük fel a pontokat. Köszönjük a lehetőséget.

ellfelek 2017.10.24 12:00 - Megtaláltam
Mikor utoljára erre jártam még a források ládák nem voltak meg... Most megnéztem és 24 nappal előbb voltam itt, a ládák kihelyezése elött... :) De jó volt visszatérni erre a környéke.
Köszi a rejtést!

IMG_20171024_114024IMG_20171024_122823
IMG_20171024_122839 
Atesy83 2017.10.15 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

NZs 2017.09.20 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.93
Ok

GYEZegzug 2017.09.02 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Vendégségen Noszvajon. Szerencse, hogy volt velünk egy terepjáró mert így is nehéz volt. Köszi szépen a lehetőséget.

dobozipatikus 2017.08.27 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Köszönöm a rejtést ! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

csendesdon 2017.08.25 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Demko 2017.08.23 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönjük a rejtést! Dalma, Kenéz & én [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2017.08.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Mini nyaralásunk 4. napján az unokákkal. Köszönjük a rejtést.

DSC04821DSC04827
DSC04834DSC04845
DSC04847DSC04852
DSC04858DSC04862
matrixmusic 2017.08.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Sajnos csak félig találtuk meg. (Első részlet OK, 3betu, H-val kezdödik). Ennek oka sajnos az volt, hogy az Oregon 300am bekapcsoló gombjának elöregedett a gumija, éa kirepedt. Viszont igy nem tudtam bekapcsolni a GPSt fent, emiatt esélytelen volt a találat. Elég sok fát felkutattam, mert emlékeztem, hogy valami fa gyökerén van, de ez van...Kérném a megtalálás elfogadását, főleg hogy a kisfiam is velünk volt, 1évesen. Köszi, Attila, Judit, Nóra és Marcell

[Jóváhagyta: Attibati, 2017.08.06 18:50]

IMG_20170806_132514IMG_20170806_132031
IMG_20170806_130438IMG_20170806_121904
szacsa0813 2017.07.15 20:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, életünk 1. ládái, köszönjük.

Lili.th 2017.07.15 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
Pont akkor kezdett el esni az eső, amikor leszálltunk a buszról, ami azért kicsit kellemetlen volt... Főleg, hogy jó darabig nem is akart elállni. A táj azonban szép, bár feltűnően csöndes: konkrétan néma az erdő, amitől halottnak tűnt. Nem láttam, nem hallottam állatokat, még gombákat se nagyon.

IMG_5257IMG_5266
IMG_5268 
Benji144 2017.07.08 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A legelső ládáim :D mindenen átmásztam érte :D

becko 2017.06.22 05:50 - Megtaláltam
Forrás vadászat 3.

VP 2017.06.11 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Késő délutáni ráadás Síkfőkútról biciklivel. Felfelé a Z4-en mentem (hosszabb szakaszon tolva vagy cipelve a biciklit), lefelé pedig a várkúti makadámon és az országúton vissza. Az 1. ponton felhívtam a rejtőt, mert először egy másik tuskót találtam meg, de aztán meglett az igazi is kicsit feljebb.
Majdnem 20 éve Várkúton szerveztem az első fizikus erdei iskolát.

 
vakond87 2017.06.03 07:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Reggeli ládázás Síkfőkúton. Busszal érkeztem Eger felől a Várhegyi elágazás megállóba, ahonnan a kocsival is járható köves úton elindultam Várkút felé. A tervezett cél Síkfőkút volt ami 4,5 km-re volt és egy óra állt rendelkezésemre a visszainduló busz elérésére, és még a két ládapont begyűjtésére. Elég gyorsan feljutottam Várkútra, ahol a Vár-kútnál lévő hagyományos ládára gyorsan ráleltem. Azért választottam 2,1 sorrendet a pontok begyűjtésénél, mert így több lejtő volt az útvonalon, ezzel is egy kis időt nyertem. Az első pontnál a GPS rossz tuskóhoz navigált, de szerencsére a közelben nem volt sok lehetséges rejtek, így a következő tuskóban ott várt rám a láda. Összességében nagyon szép útvonal, kellemes környezet! Köszönöm a rejtést!

golyakr 2017.05.18 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.42
A láda viszonylag könnyen meglett, de az Attila-kútnál nem boldogultam. Kérlek fogadd el. Ha szükséges, küldök tracklogot.

A felsőtárkányi Szikla forrástól nem messze kezdtem utam, és a pontokat fordítva teljesítettem. Eredetileg nem volt tervben a becserkészése, de úgy voltam vele, most vagy soha. :) Felfelé nekem megterhelő volt, de ezt már sejtettem lefelé menet. Az első pontot kerestem, de sajnos nem találtam. Óvatosan nézelődtem, mert egy több fős társaság sütögette a "pecsenyéjét", majd kiegészült egy fiatalabb párral, akik miatt végképp feladtam a keresést. Utóbbiak a padon foglaltak helyet, szépen rálátva tevékenységemre. Köszönöm a pontokat! :)

[Jóváhagyta: Attibati, 2017.05.19 22:13]

Köszönöm a jóváhagyást!

egykor már szálltam ittIMAG0765
IMAG0766kis híddal
IMAG0768 
Toth417 2017.05.10 13:10 - Megtaláltam
Két részletben lett meg, mindkettő viszonylag egyszerű találat volt.

Twini 2017.04.26 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
22 év után tértünk vissza erre a vidékre, akkor még nem ládáztunk.Noszvaji tartózkodásunk alatt ez az első ládánk.Nagyon szép a táj, nyugalom és csend mindenhol
Köszönjük a rejtést

niki1229 2017.04.23 15:38 - Megtaláltam
Megküzdöttünk a ládikákért, de megérte :) köszönjük a lehetőséget :)

meki70 2017.04.17 11:02 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

graffz 2017.04.16 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2017.04.16 14:00 - Megtaláltam
Noszvaji húsvéti hétvége során megtaláltuk.

IMG_1716IMG_1723
IMG_1724IMG_1725
IMG_1727IMG_1738
IMG_1740 
Zéboy 2017.04.16 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.11
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Csiperke62 2017.04.16 10:58 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Berián 2017.04.16 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mcmester1987 2017.04.14 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. K&J [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

acsipapa 2017.04.09 12:04 - Megtaláltam
meglett

Webber 2017.04.09 12:04 - Megtaláltam
Meglett.

K.L. 2017.04.07 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gyetger 2017.04.01 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Discover 2017.04.01 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Felsőtárkányi indulással GCFedo, GCHiri és GCBk06 útvonalon a szép napsütésben, remek körtúrával.
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC7856_DSC7857
_DSC7858_DSC7859
_DSC7862_DSC7866
_DSC7870_DSC7873
_DSC7877_DSC7879
kewa911 2017.03.31 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Murus 2017.03.25 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon tetszett mindkét pont. Igazán szép volt az erdő is. Köszönjük! Murus és Cica

P_20170325_134219P_20170325_143249
P_20170325_143316P_20170325_143333
jutics 2017.03.25 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Szép napos időben könnyű kis túra Síkfőkútról Várhegyre. Volt "egri leányka" lévén egyik kedvenc helyemet kereshettem fel. Köszönöm a rejtést! :)

WP_20170325_002WP_20170325_003
WP_20170325_005WP_20170325_009
Hey-ho 2017.01.01 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Vironia 2016.12.29 13:00 - Megtaláltam
Cipollinóval év végi közös ládavadászat a Bükkalján! Köszi a rejtést.

IMG_3069IMG_3060
IMG_3033 
cipollino 2016.12.29 13:00 - Megtaláltam
Év végi ládázás a Bükkalján. Köszi.

Jakire 2016.12.29 02:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Ki kellett használni a mai szép időt. Többször jártunk már ezen az útvonalon (akkor még nem rejtett ládát) de szívesen sétálok erre mindig:)

DSCF4838DSCF4845
DSCF4857DSCF4839
DSCF4866DSCF4870
DSCF4871 
Frankie Family 2016.12.27 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2016.12.04 09:39 - Megtaláltam
Eger a szülővárosom, hétvégi házunk volt Síkfőkúton. Régóta a Balatonnál élek, jó volt most a láda miatt ismét erre sétálni.

Zergi 2016.11.30 12:55 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

IMG_6802IMG_6803
IMG_6804IMG_6806
IMG_6807IMG_6808
IMG_6809IMG_6810
IMG_6811IMG_6812
IMG_6815IMG_6816
IMG_6817IMG_6818
IMG_6819IMG_6820
IMG_6821 
N.Zs. 2016.11.18 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Síkfőkút felől az ajánlás szerint sétáltunk el a forrásokig. Visszafelé körbe jöttünk és, hogy ne kelljen aszfalton sétálni egy alkalmas helyen betértünk az erdőbe. Egy downhill pályára bukkantunk. :-) Jó meredek volt.

jajjj010
végállomászöld négyzeten
020022
025028
hát..lefelé
Levi csapata 2016.11.03 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.34
Megtaláltuk,Síkfőkútról felfelé Várkútra,a szállásunkra.Jólesett a séta,köszönjük.

P1240883aP1240887a
PSZE 2016.11.01 15:35 - Megtaláltam
A mai nap ötödik ládája, köszönöm a rejtést!

Csaba & családja 2016.11.01 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.56
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

Clavo 2016.10.29 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

juhaszjani 2016.10.26 21:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tripsánszki 2016.10.26 21:17 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Mikulás 2016.10.23 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.62
Családi hosszúhétvége a Bükkben, Felsőtárkányi bázissal. A megadott parkolóvól, Síkfőkútról indultam a közeli látnivalókhoz. Az első pont - néha forgalmas hely - de azt hiszem senkinek sem tűnt fel a jelenlétem. A láda környéke nyugodtabb helyen van. Mindkét pont érdekes, szép sétát tettem. A lányok addig a tónál maradtak. Köszönet!

Mikulás

2016-10-23 13.38.472016-10-23 13.40.04
2016-10-23 13.42.132016-10-23 13.48.02
2016-10-23 13.51.202016-10-23 14.04.13
2016-10-23 14.04.522016-10-23 14.18.13
Kabi 2016.10.23 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk a ládát! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Robogo 2016.10.08 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2016.10.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Vagy 10 éve annak, hogy az akkori siklóernyős klubommal , Várkúton szálltunk meg 1 lepukkant turistaházban. Hát túl nagy hatással nem volt rám, a másnapi macskajajtól eltekintve. Pár évvel később már a GC-vel és a piros Scott barátommal felvértezve tértem vissza ide feltérképezni a környék szépségeit. A turistaház nyugati színvonalú lett, én meg általában kora ősszel visszatérek ide, évről-évre, egy kiadós bükki bringatúrára. Szezonon kívüli, hétközi látogatásaimnak köszönhetően, általában egyedül sörözök, késő éjjel az erdő közepén, közel 600 méteren. Imádom :) El lehet képzelni mennyire örültem mostani látogatásomnál az új ládának. Esti bemelegítő bringatúrám végén, a sör-pálinka kombó mellett, mértem le a 92 méteres távot, a ház bejárata és a láda között. Velem tartott hát a helyi túra kutyus, Aranka, este 10-kor. Emlékezetes találat! Az első pontot már becserkésztem pár órával előtte, a bemelegítő túrán. Azt a helyszínt is imádom, a 100 kili körüli bringatúrám végén szoktam felkeresni, estébe hajlóan. Egyszer fel is toltam onnan a bringát éjjel, a jelzésen, Várkútra, kizárólag csak őrülteknek ajánlom!

westmark 2016.10.01 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Lempike és Sándor 2016.09.25 13:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Kobe24 2016.09.25 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Köszi a rejtést!

Dad&Me 2016.09.25 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

qtatom 2016.09.09 14:15 - Megtaláltam
Bicikilis találat. Bükki források 170km-es maraton. :)

BBálint 2016.08.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Nyaralás a Bükkalján 5/2.
Síkfőkúton ebédeltünk, majd a tóparti játszótér következett, utána kerestük meg a ládát. Nekem (B.) az első forrás tetszett jobban az előtte levő mini tóval. Jól esett a 175 méter szintkülönbség leküzdése is, mivel a turistaösvény nagyon szép erdőn vezet keresztül.
Köszönjük a rejtést!

KisKata, Mesi, BBálint

SAM_3364SAM_3368
SAM_3235SAM_3258
Fazék 2016.08.24 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
A síkfőkúti parkolóból indultunk gyalog, összesen nyolcan. Kellemes séta volt, közben rájöttem, hogy pár éve egyszer én már ugyanitt felsétáltam a felső forráshoz, csak akkor még nem volt láda. A dobozt valami vad kitúrta, de szerencsére semmi baja nem lett, visszarejtettem.

IMG_4635IMG_4632
arkhenon 2016.08.21 12:26 - Megtaláltam
Megvan

Detrax 2016.08.21 00:00 - Megtaláltam
Megvan :)

Figulint 2016.08.12 16:02 - Megtaláltam
Noszvaji túránkon közös találat zorsikával, Pati23-mal és szüleimmel! Köszönjük a rejtést 😉👍

Hegedüs Zsuzsa 2016.08.12 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést.

apulai 2016.08.10 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

njuca 2016.08.10 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

nmárti 2016.08.01 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Még azelőtt jártam itt, hogy a láda megjelent volna. Aztán elfelejtődött a dolog. Köszi a rejtést!

darkwolf 2016.07.31 14:35 - Megtaláltam
Köszönöm!

Mr Zerge 2016.07.31 13:15 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Az ajánlott parkolótól mentünk végig a zöld jelzésen. A vége jól emelkedik, de az ösvény könnyen járható volt. A végén még egy kis eső is szemerkélt, de mire elhagytuk Noszvajt, már újra sütött a nap.

Petra 2016.07.31 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Köszönjük a lehetőséget :)

dliptai01 2016.07.31 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Köszönöm a rejtést!

pliptai 2016.07.31 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DSC03984IMG_4244
IMG_4249IMG_4250
kl 2016.07.30 10:06 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

kilali 2016.07.23 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Köszönöm a lehetőséget.

belus01 2016.07.19 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

SirLes 2016.07.18 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tusy 2016.07.18 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm.

álomfogók 2016.07.18 14:30 - Megtaláltam
Eredetileg ez a mai túra lett volna a tegnapi bemelegítő. Igaz így is bő 18 km lett belőle. Azt tudtam, hogy Felsőtárkányból fogom levadászni GCHIRI-t és GCFEDO-t, de szerencsére kaptuk hozzá pár hete ezt a bónuszt is. Köszönjük mindhármat.

picuresnagyur 2016.07.15 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Köszi, végre fellélegzett az esőtől a Bükk

túrapocokok 2016.07.13 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2016.07.11 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.51
A már többször bejárt, népszerű, hangulatos útvonalat ma a láda miatt újból megtettem. Mindkét rejtek rendben volt. Közben több, most száraz forrással is találkozhat a figyelmes turista. Autósoknak kifejezetten ehhez a ládához az árnyas, Várkút utcai parkoló szerintem ajánlottabb lehet. N47° 56.919' E20° 27.752'. De a helyiek simán felhajtanak az Attila-kútig is.

Vándor-ló 2016.07.10 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Köszönjük a rejtést. Igyekszünk a többit is megkeresni.

fodann 2016.07.08 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Nagyon sokszor jártunk már itt, örülök, hogy geoláda is került ide.:)

hajnalmadár 2016.07.07 13:08 - Megtaláltam
Láttunk vízen úszkáló higanydodzsem bogarakat. :DDD

voyagers 2016.07.03 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, fantasztikus hely, gyönyörű az erdő. Szuper, hogy lett itt láda. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2016.07.02 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


DSCN6672DSCN6674
DSCN6676DSCN6677
DSCN6678DSCN6680
Lacipap 2016.06.30 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Megtaláltam!
Nagy örömmel vettem tudomásul, hogy megjelentek a bükki forrásokról szóló ládák!
Köszönöm az elrejtőnek!!

Szépen folyó Tamás kút.Útközben: Szt István kútja.
Csordogáló Attila -kút.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.