geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4171. Bükki források 4. Hubertus-forrás (GCbk04)

A forrás nyáron (forrás:Panoramio)

A forrás nyáron (forrás:Panoramio)

...és télen.

...és télen.

Működik!

Működik!

Úton a forrás felé

Úton a forrás felé

Ezt a jelzést kövesd.

Ezt a jelzést kövesd.

Az Eger-patak gázlója (nem kell átmenni rajta)

Az Eger-patak gázlója (nem kell átmenni rajta)

Tó bérc bánya (forrás:Kepenu)

Tó bérc bánya (forrás:Kepenu)

A bánya az ismertetőtáblával (forrás: GpsGames)

A bánya az ismertetőtáblával (forrás: GpsGames)
Szélesség N 47° 59,411'
Hosszúság E 20° 20,977'
Magasság: 281 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2016.03.05 08:45
Megjelenés időpontja: 2016.06.29 09:59
Utolsó lényeges változás: 2018.10.19 14:17
Utolsó változás: 2019.03.23 19:08
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Attibati
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1800 m
Megtalálások száma: 147 + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


Wap: Fa odvában 5*10*15 cm méretű műanyag dobozt keress! A Bükk forrásai túramozgalom igazolókódjáról készült fényképet ne tegyetek fel az oldalra!

A Börzsönyi-források, Pilis, Visegrádi-hg. források, Mátrai-források ládasorozat után a Bükk sem maradhat ellátatlanul forrásos láda ügyileg. A ládasorozat 10 hagyományos vagy multi ládából és egy bónusz ládából áll. A Gcbkza bónusz láda helyének megismeréséhez a sorozat (Gcbk01 - Gcbk10) minden ládáját meg kell találnod és be kell jelentened a megtalálást a gc.hu oldalon. Amíg ez nem történik meg a Gcbkza ládaoldalon nem láthatóak a záróláda koordinátái és akkor sem jelenthetsz be megtalálást a záróládára, ha más forrásból hozzájutottál a jelszóhoz. A sorozat tagjainak bejelentése után láthatóvá válnak a záróláda koordinátái.

Megközelítés

Parkolni a Szarvaskő központjában levő kiépített, ingyenes parkolóban tudtok  N 47° 59,298' E 20° 19,849' 223 m [GCbk04+Parkoló], majd keleti irányba az Eger-patak mellet együtt futó zöld sáv Zöld sáv, piros négyzet Piros négyszög , és kék tanösvény Kék ferde sáv jelzésen haladva érjük el a Margit-forrást.  N 47° 59,261' E 20° 20,718' 235 m [GCbk04+Margit-forrás]
Innen indul az igen ritkán felfestett piros forrás jelzés Piros telikör, amelyen a Hubertus-forráshoz juthatunk el egy néhány perces sétával. A forrás meglátogatása után érdemes egy 150 méteres kitérőt tenni és a Margit-forrástól a kék tanösvény jelzést Kék ferde sáv követni, amely a Tó-bérc bányához vezet. A bánya területét földtani bemutatóhellyé alakították át és egyik állomása a Szarvaskő földtani tanösvénynek.
 N 47° 59,305' E 20° 20,636' 235 m [GCbk04+Tó-bérc bánya]

Hubertus, a vadászok védőszentje

Szarvaskő helynevének eredete nem is a településhez, hanem az északról föléje magasodó sziklahegyhez, (mai nevén a Várhegyhez) kapcsolódik. Az egyik legenda szerint, a sziklahegy neve onnan származik, hogy egy vadászoktól üldözőbe vett szarvas, a későbbi vár helyén annyira megszoríttatott, hogy e nemes állat ijedtében a szikla csúcsáról a mélységbe ugrott és innen nevezték el a sziklahegyet Szarvas-kőnek.
Hubertus maastrichti püspök - a forrás névadója - életében is jelentős szerepet játszott egy szarvas és talán ez az oka annak, hogy a forrást róla nevezték el. A fiatal Hubertus, mivel nem vetette meg a világi örömöket, és vadászni is szeretett, egy alkalommal még nagypénteken is űzte a vadakat. Az említett jeles napon, vadászat közben, az Ardennek erdejében váratlanul egy szarvas jelent meg előtte, agancsának két ága között a kereszt jelével. Ugyanekkor egy égi hang megtérésre szólította föl a vadászt. Mindez élete megváltoztatására késztette Hubertet. Két év múlva, 695-ben, amikor felesége meghalt, esztendőkre remetének vonult az Ardennek hegységbe. 700 körül angyali parancsszóra Rómába ment, ahol I. Sergius pápa személyesen szentelte Maastricht püspökévé.

A Tó-bérc /Forgalmi/ kőbánya

A csaknem ötven éve leállított kőbánya a térség legtöbb földtani információt nyújtó feltárása. A felhagyott kőfejtő a mintegy 166 millió évvel ezelőtt keletkezett mélytengeri üledékösszletbe nyomult mélységi magmás kőzetet tár fel. A benyomuló magma 1500°C feletti hőmérséklete erősen felmelegítette a környezetét, sőt az érintkezési zónában az üledéket megolvasztva köpenyt alakított ki maga körül. Az egyes falszakaszok más-más látnivalót kínálnak. A bányában részletes információs tábla ismerteti a benyomuló magma okozta kőzetváltozatokat. Óriási fényképen lehet tájékozódni, hogy a bánya falszakaszai hol, milyen kőzettani, ásványtani érdekességeket kínálnak. Gyűjteni is lehet a bányaudvaron, de a biztonsági törmeléksáncon túl a fal felé tilos bemenni.

A Bükk-hegység vízrajza

Napjainkban mintegy 770 mm csapadék hullik a Bükk felszínére éves átlagban.
A vízzáró agyagpalából illetve a vulkanikus kőzetekből felépített területeken a csapadékvíznek csak kis százaléka szivárog be a talajba. Az ilyen módon beszivárgó víz kis talajvízforrásokban vagy rétegforrásokban tör a felszínre, amelyek vízhozama igen csekély, mindössze néhány liter percenként.

A rétegforrások mellett jelentősek még a vulkanit és üledékes kőzetekből fakadó hasadékforrások, melyek vízhozama elérheti 200 liter percenkénti értéket is. Egyesek erdészházak, turistaházak, kisebb üdülők vízellátására is alkalmasak (Hármaskút, Csurgó, Bánkút, Sebesvíz stb.).

A mészkőből álló területeken a csapadék kb. 20-40 százaléka szivárog be a mészkő hasadékaiba és vesz részt a felszín alatti karszt kialakításában. A legjelentősebbek a mészkőből fakadó karsztforrások, melyek akár több 10 négyzetkilométeres vízgyűjtőről nyerik vizüket és vízhozamuk percenként a több tízezer literes értéket is elérheti.

A karsztforrások zöme a hegységperemen fakad, de a hegységet kettéosztó Szinva- és Garadna-völgyben is jelentős források találhatók. Ezek vízhozama a több ezer litert is eléri percenként. A legnagyobbak Miskolc-Tapolcán és Egerben találhatók. (Ezekre különféle létesítmények épültek, így eredeti formájukban már nem láthatók, így a ládasorozatban nem is szerepelnek.) A források vizének hőmérséklete általában a fakadási szinttel fordítottan arányos, a leghidegebbek (6-7 °C) a fennsíki régióban, a legmelegebbek a hegységperemi erózióbázison fakadnak (Eger, Miskolc-Tapolca, Diósgyőr, Sály, Kács, Mónosbél). Az itteni források hőmérsékletének alakításában már a mélybe zökkent, fiatal üledékekkel fedett mélykarsztból feláramló meleg karsztvizek is szerepet játszanak. A meleg vizek a hideg víznél lényegesen több időt töltenek a felszín alatt áramolva, ezt radiokarbon izotóp kormeghatározások egyértelműen igazolták.
Ezek szerint például az egri források vize 7300 évvel ezelőtt hullott le csapadék formájában a Bükk felszínére és szivárgott be a kőzet résrendszerébe.

A források között különösen ismertek a dél-bükki időszakos karsztforrások (Imó-kői-, Fekete-leni-, Vöröskői-alsó-, Vöröskői-felső-forrás), melyek aktivitása a karsztvízszint emelkedésével, csökkenésével áll összefüggésben. Hasonló működésű, kevéssé látványos időszakos források a Hór-völgyben több helyen is előfordulnak, ugyancsak közismert a Lillafüreden fakadó Soltészkerti-forrás, mely a Létrás-tető és István-lápa térségének vizeit hozza felszínre.

A hegység forrásai egyenetlenül oszlanak el: a fennsíkon kevés a forrás (Bán-kút, Csipkés-kút), a Központi-Bükk oldalában, illetve az Északi- és Déli-Bükkben feltörő karsztforrások viszont általában bővizűek, bár vízhozamuk - a csapadéktól függően - erősen ingadozó. A Déli-Bükk határát képező törésvonal mentén meleg vizű források fakadnak (Eger, Miskolctapolca).

Források:
bnpi.hu
Ásvány és kőzettan EKF ttk
Szent Hubertus kultusza
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (55 db): környezet: 4.44 rejtés: 4.52 web: 4.67 átlag: 4.54

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Judit és Béla 2020.06.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.39
Megtaláltuk.

wivien31 2020.06.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.17 súly: 1.95
Megtaláltam.

mszabynah 2020.06.22 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.18
Megtaláltuk, az út kicsit saras és sok a bogár. A rejtes nagyon ötletes szép hely, köszönjük. [Geoládák v3.4.1]

carmin 2020.06.19 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

DSC03811DSC03815
DSC03816DSC03818
Strombus 2020.06.12 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Az én indíttatásomra a Les-rétről, a GCBVLR-2-től tekertünk át ide. A hajnali eső által feláztatott erdei úton ez egyáltalán nem volt jó ötlet. A holnapi GCTOUR tiszteletére megmosott kerékpárom varacskos disznóvá változott, Péter60 pedig kissé mérgessé. Végül eljutottunk a mohos, névtábla nélküli forrásig és a jó állapotban lévő ládát is hamar megtaláltuk.
Köszönöm a rejtést.

A jelszó hibásan van írva. Vagyis jelszónak jó, csak a szóban cserélődőtt fel két betű.

Péter60 2020.06.12 12:20 - Megtaláltam
ok

gyetger 2020.06.03 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
[g:hu+ 2.2.4 teszt]

Zsozsoboy 2020.06.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.77
Elsétáltunk a faluból.

Paul 2020.05.30 18:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

james 2020.05.30 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
James
[g:hu+ 2.0.30]

zoli96 2020.04.25 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

ha8je 2020.04.25 20:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kurtis78 2020.04.25 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.04
Könnyű sétával elérhető. A forrás még éppen csordogál. Köszi a rejtést!

erdei.laszlo 2020.04.03 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

aknitram 2020.03.29 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.03.29 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

Zsuzsi és Ricsi 2020.03.28 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Nikicsu 2020.03.14 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.7]

Aniko & Gyuri 2020.03.01 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gknight8 2020.02.10 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

urbanj 2020.02.08 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Jó volt a séta, tetszett, köszönjük a rejtést.

kissss 2020.02.02 11:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

biro61 2019.11.01 11:43 - Megtaláltam
Alig vettük észre a forrást, el mentünk mellette.

IMG_20191101_111126IMG_20191101_113926
IMG_20191101_121534 
ha2 2019.10.31 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Fél napos könnyű kirándulás a Bükk-hegység szélén.
A közeli Margit-forrás lezárva és kiszáradva.
A Hubertus-forrás, ha szerényen is de ad friss vizet a túrázóknak.

kicsiogre 2019.10.26 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

mazsola069 2019.10.26 09:57 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. ???? [g:hu 1.6.4]

csaba159 2019.10.26 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

fulpes 2019.09.22 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.68
Szarvaskői hétvége harmadik ládája. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

20190922_15512220190922_155117
20190922_155150 
GYEZegzug 2019.09.13 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.46
Kora reggeli séta a harmatban, jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190913_084018IMG_20190913_084539
IMG_20190913_084948IMG_20190913_091224
IMG_20190913_090304IMG_20190913_085443
IMG_20190913_085750 
nmárti 2019.09.07 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.52
Köszi a rejtést, részletek, képek később.

Gibix75 2019.08.29 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Mindenkinek javasolom, hogy NE nyáron jöjjenek! Gyakorlatilag nem láttam a szúnyogoktól, de megvan! [g:hu 1.6.4]

Balint07 2019.08.29 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

GAMANO 2019.08.23 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pétyi2008 2019.08.20 12:00 - Megtaláltam
Poharat hozzatok!!! [Geoládák v2.2.5]

Vándor-ló 2019.07.14 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Zivatarveszélyes nyaralós nap, hosszú autózás, rövid túrák. Így került a tervbe ez a láda, hogy az összes forrás meglegyen.
A bánya most kimaradt, elriasztott a gaztenger. Majd a többi szarvaskői ládával együtt azt is megkeressük.
Köszönjük a rejtést.

Bernáth 2019.07.08 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Hosszú hétvégénk utolsó találata. Mi egy kicsivel közelebb jöttünk autóval az ajánlottnál, egy-két autó meg tud állni a közkútnál levő ház kerítése mellett. Gondolom, a fahídon is át lehetne menni autóval, de mi azt nem próbáltuk meg. Innen az ajánlott útvonalon mentünk el a Hubertus forrásig, ahol csalódottan vettük tudomásul, hogy víz folydogál a forrásból :). Aztán István a kőbányába is elment, én sortban és ujjatlan ingben nem vállalatam az utat. Köszönjük a rejtést.

A forrásLeágazás a bánya felé
Szarvasko_15Szarvasko_16
VenTOmi 2019.07.06 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sinus90 2019.06.26 13:25 - Megtaláltam
Mivel a kilátótól Újtelep buszmegállóhoz értünk le, ez a láda esett közelebb. A falu végéig van járda! Így csak rövid ideig kellett az úttest szélén menni, aztán a hídon átmenve rátértünk a piros kocka jelzésre. Hál' Istennek nemrég kaszálták le a méteres gazt, ráadásul kerékpár útnak is titulálják! Aki ezt annak jelölte, felültetném egy bringára és menjen, főleg kaszálás előtt lenne izgalmas! Sajna vonatot nem láttunk, pedig szívesen lefényképeztem volna. A további út sáros és gazos volt. Egy fűkasza jól jött volna... Jól esett volna egy pihenő - pad+asztal a forrás környékén, de csak szúnyogok voltak, azok viszont meglehetősen bőven. Még nem tudom, kullanccsal hogy állok......
A láda hamar meglett.
Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-1-2
-3 
Liberty 2019.06.26 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
A tikkasztó hőség sem tántorított el bennünket a kiszemelt három szarvaskői látnivalótól. A kilátóból egy könnyebb úton jutottunk le Sacival és a kis fahídon keresztül indultunk a forrás felé. Szerencsénk volt, mert nem régen kaszálták le a legalább derékig érő gazt, így az Eger-patak mentén könnyebb volt az erdőbe jutás. Az elmúlt napok hatalmas esőzései miatt a megmaradt vizes-sáros úton jól érezték magukat a szúnyogok, de nem laktak jól velünk, mert kellőképpen védekeztünk. Én tetőtől-talpig hosszú ruhában, Saci pedig egy szúnyogűző "karpereccel" . A forrás kicsit elhagyatottan csordogált, de szép és vadregényes a környezete. Pihenőhely nincs kialakítva, így sokat időzni itt nem lehet. Indulunk tovább a várromhoz. Köszönet a rejtésért.

Szarvaskő címere
Joe13 2019.06.20 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Luca007 2019.05.01 12:40 - Megtaláltam
Négynapos kéktúra első napján
A láda kézből kézre jár
(meg egy óriási bogár)

izsolt 2019.05.01 12:40 - Megtaláltam
OKT Szarvaskő - Putnok között
A ládánál spontán kessertalálkozó :-)
Mellesleg ezzel a forrással indítottam a Bükki források túramozgalom teljesítését
Láda után még elnéztünk a bányaudvarba is, nagyon érdekes, ajánlom mindenkinek!

Évi&Zoli 2019.05.01 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Az ünnepet a Kéken töltöttük. Remek időben, remek helyeken jártunk és még ládázni is tudtunk. Kedves találkozó a ládánál AZ "Izsolt" családdal. Köszönjük!

IMG_20190501_123352IMG_20190501_123408
IMG_20190501_123720IMG_20190501_123852
nagyutazo 2019.04.17 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :)

SZACSATOUR 2019.03.23 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Kellemes séta ragyogó napsütésben. Köszönjük a rejtést!
(Külön köszönet a csipet_csapat ajándékának, a tündéri, horgolt fülbevalónak.)

hubertus forras 
mura 2019.03.23 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

er&esz 2019.03.22 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Ragyogó tavaszi időben nagyon kellemes gyaloglással megtaláltuk. Patakcsobogás, madárkoncert, erdő, hegy, forrás- minden megvolt. Köszönjük a rejtést! A forrásból folyt a víz.

2019.03.22 01 
bódis 2019.03.09 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi

Mr Bean 2019.01.26 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

maxxtro123 2018.12.26 09:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Dodó és Malvinka 2018.12.21 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

geooszi 2018.12.12 12:00 - Megtaláltam
OKT túra Sirokról Bélapátfalváig, közben néhány ládával fűszerezve: GCTAKA, GCBAKT, GCBVLR, GCBK04, GCSTAN, GCBEKO.
Kb.43 km lett a vége. Hideg volt, fárasztó volt, de szép, néhol havas, néhol jeges tájjal. :)

szikizso 2018.10.29 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 487. láda [g:hu 1.6.0]

Puszkany 2018.10.24 07:42 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

befi 2018.09.28 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A darazsakat átadtuk a múltnak. Legalább is jövő nyárig. [g:hu 1.5.4]

SandorCsaba 2018.08.28 08:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Attibati 2018.08.03 20:50 - Egyéb
A láda a darázsveszély miatt jelenleg nem kereshető, nem fogadok el semmilyen indokkal jelszó nélküli megtalálást.

totedu 2018.07.10 09:04 - Megtaláltam
Vigyázz! Darázsveszély! A forrás megközelíthető, csak a láda mellett egy méterre támadnak mindenféle szúrós jószágok. A megbeszéltek alapján kérném az elfogadást. Aki teheti, ne mostanában keresse! Egyébként nagyon szép a környék, a forrás kellemes sétával elérhető. Köszönjük a hely bemutatását!

[Jóváhagyta: Attibati, 2018.07.10 23:15]

20180710_090328 
Norbee97 2018.06.01 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Korábban már jártam Szarvaskőn, de se az időjárás nem volt jó a kereséshez, és amúgy se volt már időm. Szóval a megállótól elindultam, egy ideig a főúton, majd le a turistaútra. Elég gazos volt, mégis jól jártam, a térképen arrébb jelzett átjáró nem létezik, teljesen elárasztotta a víz. Egy könnyű sétával el is jutottam a forrásig és a ládáig, viszont sajnos olyan alacsonyan volt, hogy nem tudtam lehajolni hozzá. Visszafelé pedig ezzel az érdekes traffipax-bábuval találkoztam, amit bár már buszról többször is láttam, most tudtam vele fotózkodni. :) [g:hu 1.5.4j]
895.

IMG_20180601_150853IMG_20180601_151307
IMG_20180601_152005IMG_20180601_152059
IMG_20180601_152225IMG_20180601_152247
IMG_20180601_152416IMG_20180601_152540
IMG_20180601_153403IMG_20180601_153837
IMG_20180601_161154IMG_20180601_161308
BiBoLi 2018.05.13 23:59 - Megtaláltam
Köszi

csipet_csapat 2018.05.13 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.35
GC35FV másnapján megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.4]

IMG_20180513_151428 
Rézangyal77 2018.05.13 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

zöldfülű 2018.05.13 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Lefülelve :-)
Geoversenyes sétagalopp után.
Köszi a rejtést

050052
povyagi 2018.05.13 11:35 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan! [g:hu 1.5.4]

Mathau 2018.05.13 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

fa-peti 2018.05.12 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2018.05.12 16:15 - Megtaláltam
Elkövetve fa-petivel :-) [g:hu 1.5.4]

lelcache 2018.05.11 16:43 - Megtaláltam
Küzdelmes volt! Az üregben, amiben a láda van éppen rajzanak az óriáshangyák. Nem voltak túlságosan boldogok és barátságosak. Vagy fél órán keresztül próbáltam faágakkal kipiszkálni a ládát, de ez teljesen esélytelen! Aztán Colával (a márkát most nem árulok el, de a Mikulás is szereti! :-D) elvontam a figyelmüket, és amikor a doboznál a sűrűségük bevállalhatóra csökkent, kiszedtem kézzel a ládát. Ez sem olyan egyszerű művelet azért, mert a nyílás elég szűk, és benőtt ágak is vannak benne. Sérüléseim elhanyagolhatóak, amit a hangyák okoztak, de mindeközben rengeteg szúnyognak segítettem a következő generáció létrehozásában! Most viszketek! :-)
Köszönöm a rejtést!

lelcache

nbokan 2018.05.11 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
Lógott az eső lába, de pont megúsztuk. Tetszett a forrás, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
pemapa 2018.04.30 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Lehet, hogy csak a mi gps-ünk volt egy kicsit megkergülve, de nekem mintha a rossz felé mutatta volna. A végén csak meglett.

Jud72 2018.04.22 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltuk

Göde 2018.03.09 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Az Eger patak völgyében megjelentek az első osztrák csészegombák. Ők is szépek, nem csak a forrás!

anettx 2017.11.13 10:36 - Megtaláltam
TFTC!
Kirándulások Eger környékén.
Itt nem az eső, hanem a patakátkelés tette emlékezetessé ezt a találatot, mert hát úgy izgalmasabb és rövidebb:) és száraz lábbal megúsztam.

ezen kellett átmenni:) 
dobozipatikus 2017.11.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Megtaláltam, köszi a rejtést!

Demko 2017.10.01 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönjük a rejtést! Dalma, Kenéz & én [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Katulyakutatók 2017.08.21 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Bővebben otthonról, fényképek később. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A forráshoz közeledve egy férfi éppen kukoricát szórt ki egy magaslessel szemben. Úgy látszik, folyik a beetetés az őszi vadászszezonra. Pár szót váltottunk, biztatott, hogy kóstoljuk meg a forrásvizet, Ő is azt szokta inni. Nem is gondoltuk, hogy ilyen régi vizet iszunk, mint ami a leírásban szerepel. Frissebbnek tűnt. :-) Még este, a vonaton is, hazafelé, finom maradt.

Képen...... és a valóságban
Ház állott...-4
Érdekes fák nőnek erreA forrás
Berián 2017.08.19 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2017.08.19 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
becko 2017.06.21 14:20 - Megtaláltam
Megkezdődött a forrásvadászat...

Lili.th 2017.06.04 00:00 - Megtaláltam
Szarvaskő-Berva túra közben, szép időben, kullancsos aljnövényzetben.

 
mangogyuri 2017.06.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.25
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Csizmások 2017.05.28 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kertész család 2017.05.22 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Mi a település Eger felőli első háza mellett tettük le az autót,ott híd is van a patakon át, így kissé rövidebb volt a gyaloglás.A forrás vize finom és hűsítő volt.Köszönjük a rejtést.

Discover 2017.05.06 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC8385_DSC8386
_DSC8387_DSC8388
_DSC8389_DSC8390
_DSC8391_DSC8392
ironman 2017.05.01 13:30 - Megtaláltam
Szép a völgy, tetszett a bánya, s a forrás vize is jobb, mint a Hubertus!

Klári 2017.05.01 13:30 - Megtaláltam
A völgy szép, viszont a forrás neve hibás: sima víz jött belőle!

zalajaro 2017.04.22 10:58 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ZoLiza 2017.04.09 11:13 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

scele 2017.04.09 11:13 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2017.04.08 09:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ancs 2017.03.26 16:50 - Megtaláltam
Walk#10

Levezető séta, avagy dobjunkmég rá 8km-t a napi távra :)
GCBVLR-től érkeztünk a hangulatos, eldugott kis forráshoz. A ládika elbújt jól, de aztán csak előkerült. :)
Ezzel a találatnál a felénél járok a sorozatnak.
Köszi

20170326_16423820170326_164410
20170326_16462220170326_164627
20170326_165153 
macikupac 2017.03.26 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.47
GCWalk#10 4.

Ha már elkupáztunk a Les-rétre ahelyett, hogy másik irányból próbálkoztunk volna, onnan már nem volt nagy a távolság. De igazából a Les-rét és a forrás között érdemi látnivaló nincs is. Erdőnek erdőben mentünk, de ennyi. Leérve ebbe a völgybe, elmentem megnézni a felhagyott kőfejtőt és egy másik (a Margit névre hallgató) forrást is megkerestem. Így Ancs és Kokó egy kis előnyre tett szert. De hiába túrták a szóba jöhető rejtekhelyeket megérkezésemig, nem akadtak a doboz nyomára. Én meg egyből rátapintottam a lényegre. Felírtam a túramozgalom kódját is és Nózi medvémmel elégedetten konstatáltuk, hogy indulhatunk haza.

Kokó 2017.03.26 16:45 - Megtaláltam
GCWalk utáni séta közben találtuk meg.

halaszcsalad 2017.03.05 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.75
Megtaláltuk egy kellemes séta alkalmával.

Toth417 2017.02.25 12:02 - Megtaláltam
Bőven megérte ide kisétálni. A láda nehezen lett meg, jó mélyen bele kell nyújni az oduba!

valti 2016.12.19 12:30 - Megtaláltam
OK. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2016.12.04 13:20 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A falu központnál délebbre parkoltunk, közelebb a forráshoz. Érdekes a patakon átvezető fahidon az üzenő lehetőség, betükészletből lehet kirakni pár szót a híd korlátján.

kupec 2016.12.04 11:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2016.11.30 15:08 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

IMG_6834IMG_6835
IMG_6836IMG_6837
IMG_6838IMG_6841
IMG_6842IMG_6843
IMG_6845IMG_6846
IMG_6847IMG_6848
IMG_6849IMG_6850
IMG_6851 
Hey-ho 2016.11.12 08:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2016.11.01 07:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget

Mikulás 2016.10.24 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.62
Mai utolsó találatom. Ide már csak egyedül sétáltam be, a lányok az autóban maradtak. Jól jött a gumicsizma a patakátkeléshez. Rövid séta, gyors találat. Visszafelé megnéztem még a másik forrást is. Köszönet!

Mikulás

2016-10-24 16.11.082016-10-24 16.12.14
2016-10-24 16.12.522016-10-24 16.17.46
2016-10-24 16.19.57 
westmark 2016.10.23 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Fazék 2016.10.15 12:25 - Megtaláltam
OKT Bélapátfalva - Sirok, kitérőkkel ~41 km.
Ez volt az egyik kitérő. A patak mellett Weberrel és Acsipapával futottam össze, nosztalgiáztunk kicsit az erdélyi közös kirándulásról.

2016-10-15 12.26.092016-10-15 12.35.51
acsipapa 2016.10.15 12:24 - Megtaláltam
Meglett, egy kedves, régi ismerőssel akadtunk össze, Fazékkal.

Webber 2016.10.15 12:24 - Megtaláltam
Meglett.

PSZE 2016.10.15 11:48 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Csoki 2016.10.08 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

warnew 2016.10.08 10:43 - Megtaláltam
Szarvaskői kerékpártúránkon. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lempike és Sándor 2016.09.30 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

jutics 2016.09.25 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Most járok a felénél, ez könnyű találat volt. Köszi a rejtést! 😊

WP_20160925_012WP_20160925_013
VP 2016.09.23 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Végre nekikezdtem ennek a sokat igérő ládasorozatnak!
Hétvégén szlovák tájfutó bajnokság Szilicén, útközben álltam meg Szarvaskőn.

N.Zs. 2016.09.18 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Szarvaskői parkolással egybekötve a Szt. Anna kápolnával először a szarvaskői várromhoz mentünk fel a Kék sáv-en, majd két nagyon kellemes kilátópontot érintettünk. A másodiknál ettük meg a tízórai szendvicsünket. Majd a kápolnánál egy hosszabb relaxálás után rátértünk egy erdészútra, ami átvezetett a Zöld sáv -re. A kereszteződésnél, a Gilitka kápolnától körülbelül 500 m-re találtunk egy BÁBAFA nevű helyet. Az ismertető táblák az anyává válás és az anyaság témáját hirdeti. MAjdnem a kiindulópontig mentünk vissza, majd megkerestük az első bükki forráspontunkat, a GCbk04-et. 15 km 500 méter szintemelkedéssel. Levezetőnek a GCBVLR két pontját kerestük fel újabb 4,5 km sétával. Kellemesen elfáradtunk. Egész nap 25°C körül mozgott a hőmérséklet. Kirándulókkal nem találkoztunk, bogarakkal viszont rengeteggel. A forráshor vezető úton végig magunk előtt kalimpáltunk. :-)

Eger-patakEger-patak
Eger-pataka forrás
qtatom 2016.09.09 18:30 - Megtaláltam
Bicikilis találat. Bükki források 170km-es maraton. :)

Jakire 2016.09.04 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Szeretem a forrásos ládákat, bár most azt kellett látnom, hogy a Margit-forrás elapadt... Köszönöm a rejtést!

Margit-forrásDSCF4739
DSCF4749DSCF4745
Holnap 2016.09.02 16:39 - Megtaláltam
A Bükk D-i forrásai jelvényszerző túramozgalom érintőpontjait követve megtaláltam a kutat, és bár az előttem szólóknál kevésbé zavart a sok bogár, de itt még nem kapcsoltam be a GPS-t, és csak a várnál, Bélapátfalva felé tartva jöttem rá mit hagytam ki.

Kedves Attibati!
Megköszönöm ha így is elfogadod találatnak.

[Jóváhagyta: Attibati, 2016.09.02 20:33]

20160902_08510820160902_090421
20160902_09091820160902_085944
Maxi613 2016.08.28 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.17
Köszi! Kár a helyszínválasztásért. Szarvaskőnél van már pár láda, a rejtés helyszínénél pedig semmi különleges nincs, sőt egyenesen menekültünk a rengeteg szúnyog és bogár miatt. Ez a láda megérdemelt volna egy jobb forrást rejtésnek amikből a környéken pedig nincs hiány.

totik 2016.08.27 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.16
A patakvölgy nem különösebben szép. A forrás tök átlagos. Darabnak darab, de csak ezért idejönni, nem biztos, hogy megéri. Azért köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri), Krisz', TZ

Dad&Me 2016.08.22 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tripsánszki 2016.08.22 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

juhaszjani 2016.08.22 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2016.08.18 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Köszönöm a rejtést!

belus01 2016.08.15 09:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Petra 2016.08.13 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Kicsit sok volt a szúnyog a láda környékén. Köszönöm a rejtést :)

Hegedüs Zsuzsa 2016.08.12 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést.

laclac88 2016.08.07 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2016.08.02 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.52
Könnyű, bicajos találat. Az elmúlt napok esőzései után az Eger-patak szélesen folydogált, ezért csak a közeli fahídon lehetett átkelni, melyet benőtt ösvény követ a Po indulásáig. A sok szúnyog miatt gyorsan logoltam, majd igyekeztem vissza az aszfaltra! :)

eddy07 2016.07.31 18:07 - Megtaláltam
Köszönöm!

aldarion109 2016.07.30 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2016.07.30 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DSC03919DSC03923
DSC03926DSC03928
dliptai01 2016.07.30 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

gzg 2016.07.30 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszi a lehetőséget!

Kobe24 2016.07.30 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.18
Köszi a rejtést!Bicajtúra közben megleltük. :)

Kucsma család 2016.07.22 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Könnyű esti séta, kicsit sok szúnyoggal. Köszönjük.

álomfogók 2016.07.20 18:00 - Megtaláltam
Ráadás és tényleges búcsú(láda), legalábbis egy időre a Bükktől.
Az új forrás ládákból három páros sorszámú jutott, így még maradt bőven. Reméljük a többieknél majdan kevesebb szúnyog és légy fogja borzolni az idegeinket.

Tuulikki 2016.07.19 15:30 - Megtaláltam
ÚK napok keretében.

SirLes 2016.07.18 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.45
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Ez akár drive-in is lehetett volna terepjáróval. De mivel nem ismertem a környéket, ezért a javasolt ponton hagytam az autót és gyalogoltam.

TuAti 2016.07.15 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk :-) Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

babaBálint 2016.07.14 11:45 - Megtaláltam
Vándortábor 2. nap.

GB 2016.07.14 11:45 - Megtaláltam
ok

Andrys 2016.07.14 11:45 - Megtaláltam
:-)

kl 2016.07.10 12:37 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2016.07.09 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Szalajka felől, Felnémet felé. Mire ideértem, eléggé elpilledtem, olyannyira, hogy szégyenszemre a forrást el is felejtettem megnézni. a ládát rejtő fa tetszett :) A bányához eredetileg fel akartam menni, de meglátva a dzsumbujt, inkább hagytam... Köszi

DSCF0059DSCF0049
DSCF0055DSCF0033
vakond87 2016.07.09 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Kerékpárral mentünk Egerből Szúcsra, és a geoláda adta magát Szarvaskőben, hogy megkeressem. A forrásnál már jártam, így most a láda bírt az újdonság erejével. Köszönöm a rejtést!

Lacipap 2016.07.05 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megtaláltam!
Egy nagyon kellemes séta során megvan! Ismerem a terepet!!
Ezért nem is siettem megtalálni, nagyon kedvenc hely számomra a bánya!!
Köszönöm az elrejtést!

Igen. csordogál!!Az út.
V_Gabor 2016.07.03 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Harmadik hely.

Nos, ez egy kicsit kalandos megközelítéssel sikerült. Átkeltünk az Eger-patakon a gázlónál és onnan sétáltunk a ládáig. Ami kellemes volt, jól járható még papucsban is. :)

Remélem a doboz nem fog mélyebbre beesni az üregbe. Nem volt nálam lámpa, hogy bevilágítsak mélyebbre.

Érdemes lenne a 150-200 méterre déli irányban található gyalogos átkelőt is felvenni az útpontok közé, ha járható.

A Margit-forráshoz és a bányához nem találtunk emberi léptékkel járható utat. Mindent elborított a burjánzó aljnövényzet. A csalán ember magasságú volt arra.

Hétvége Egerben.

Köszönöm!
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

2016-07-03 11.30.13R2016-07-03 11.30.32R
2016-07-03 11.36.47R2016-07-03 11.36.51R
2016-07-03 11.38.46R2016-07-03 11.39.45R
alucifer 2016.07.01 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


DSCN6618DSCN6620
tapiapi 2016.07.01 05:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]
Bölcsesség 246.: Az erdő hajnalban igazán erdő. Első piros 1-esemre készültem. Éjjel kétszer megnéztem, hogy van-e már megtaláló. Ahogy pirkadt indultam. Sutba vágva a rejtő ajánlását a legrövidebb úton akartam elérni a ládát. A térképen az út átvezetett a patakon. A térképen. A valóságban a patak ment át az úton. Úgyhogy túracipő, zokni le, irány a vízbe. A Hubertus forrásnév már figyelmeztethetett volna, hogy vadászterületre tévedek hajnalok hajnalán, de a jól látható kiírás a veszett rókás piros mellett közölte, hogy vigyázat, vadászat zajlik. És alig tettem két lépést az erdőben, olyan csörtetés indult meg, hogy a gatyám is beleremegett. Alig tértem magamhoz, egy komfortizált magasles lábánál találtam magam. A szemem le sem vettem róla, úgy mentem el mellette, vajon mikor jelenik meg résében egy duplacsövü. Az erdőtt a hajnai órán az ázott vad szaga járta át, minden levele mozgott, szuszogott, beszélt. Már lábujjhegyen jártam, az utolsó métereken szinte osontam, amikor... leszakadt a hegyoldal.. Csörtetés, törtetés, dobogás, avarsurrogás... Az ágak idegesen csapkodtak amerre a durrogó csapat járt. Addig moccani sem mertem, míg minden nesz el nem ült. Szent Hubertuszhoz és minden szenthez rimánkodva nyúltam a fa odvába, legalább legyen ott a láda és legyen üres a logbook.
És hogy a vége se legyen csattanó nélkül, a patak partján épp öltözés közben két helybeli csaholc is megtalált. De akkor már tudtam, hogy szent Hubertus a veszett kutyák harapásától is megóv.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.