geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
4105. Kevermes (GCKEV)
Kevermes címere
Kevermes címere
A "nagy" tó. A földnyelv felől csodás látvány tárul elétek
A "nagy" tó. A földnyelv felől csodás látvány tárul elétek
Panoráma a nagy tóról
Panoráma a nagy tóról
Előtérben a középső tó. Mögötte az öreg tónál mindent megtalálsz: parkoló, pihenő, ládikó
Előtérben a középső tó. Mögötte az öreg tónál mindent megtalálsz: parkoló, pihenő, ládikó
A "Fapuma" régi fényében. Itt lehet parkolni
A "Fapuma" régi fényében. Itt lehet parkolni
Kilátás a középső tó felől
Kilátás a középső tó felől
Még egy kép a tóról.
Még egy kép a tóról.
Mondd, hogy csííííz
Mondd, hogy csííííz
Zöld küllő is jár errefelé
Zöld küllő is jár errefelé
Csodás őszi színek a tavak mellett
Csodás őszi színek a tavak mellett
Érik a csipkebogyó
Érik a csipkebogyó
Kőkereszt a Március 15. utcán
Kőkereszt a Március 15. utcán
Millenniumi emlékpark
Millenniumi emlékpark
Kőkereszt a Jókai utcai temetőben
Kőkereszt a Jókai utcai temetőben
Az Önkormányzat épülete
Az Önkormányzat épülete
Helytörténet gyűjtemény kapuja
Helytörténet gyűjtemény kapuja
Egy kép a Helytörténeti gyűjteményről
Egy kép a Helytörténeti gyűjteményről
Templom. Előtte is lehet parkolni.
Templom. Előtte is lehet parkolni.
A park az I. vh emlékművel
A park az I. vh emlékművel
Megalit
Megalit

Szélesség N 46° 26,048'
Hosszúság E 21° 11,453'
Magasság: 98 m
Megye/ország: Békés
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.11.29 13:15
Megjelenés időpontja: 2015.12.20 11:00
Utolsó lényeges változás: 2016.01.06 01:24
Utolsó változás: 2019.09.08 14:11
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Szilágyiék és a madárgyűrűző csapat
Felhasználó: Szilágyiék
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 400 m
Megtalálások száma: 114 + 1 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


A láda egy hagyományos, átlátszó konyhai tároló /20x15x8/ nem szokványos rejtekhelyen. A 2. parkoló mellől menj le a partra, és ne a lábad alá nézz! (Kicsikét mászni is kell... )


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés

Gyuláról Eleken át, Lökösháza előtt az útjelző táblánál Kevermes felé jobbra kell elkanyarodni.

Ajánlott parkoló

A nagy tó mellett bárhol parkolhattok, mi itt álltunk meg:  N 46° 26,101' E 21° 11,129' 97 m [GCKEV+1parkoló]
Ezt a helyet sem érdemes kihagyni. A középső földnyelvről a partra lemenve nagyon hangulatos helyeket, és szép kilátást találtok a vízre.

A rejtéshez közelebbi parkoló sáros-havas időben csak terepjáróval, vagy magasépítésű autóval, illetve gyalog érhető el. (Bizonyos térképeken "Fapuma" néven jelzik az épületet):  N 46° 26,071' E 21° 11,397' 101 m [GCKEV+2parkoló]. Ezen a helyen méretes esőbeálló, asztalok és padok is vannak. Érdemes itt elfogyasztani a magatokkal hozott ételt-italt.

Ellentétben a tu.hu képével, a parkoló és a rejtek NEM a tó közepén van!

Leírás

Ezt a ládát a Dél-békési Természetvédelmi és Madártani Egyesület tagjaival közösen hoztuk létre. Segítőink Ők a láda megszületésében, és későbbi karbantartásában. Az Ő munkájukat, valamint a településüket: Kevermest és annak látnivalóit szeretnénk bemutatni.

"Lendületben a természettel"


Az Egyesület 2001-ben indult, tagjai szinte még gyerekek voltak. De kitartottak céljaik mellett, előbb a közismert madarakat tanulmányozták, majd a térség madárvilágára összpontosítottak. Mára kibővült a tevékenységi körük, évek óta dolgoznak a környezetvédelem területén is különböző szakmai anyagokkal, táborokkal, erdei iskolákkal és interaktív túrákkal.
Ha a ládakeresést szeretnétek összekötni egy érdekes, szakmai túravezetéssel és (őszi időszakban) madárgyűrűzési programmal, keressétek az egyesület elnökét, Rozgonyi Jánost a következő elérhetőségek egyikén. Telefon: 20/347-2755, 20/247-9239; e-mail: janos.rozgonyi.dtme@gmail.com. Mindenben szívesen segít, amit meg lehet oldani, megoldja. Vigyetek távcsövet!
Az egyesület honlapját itt találjátok. Hogy modernizáljunk is egy kicsit - ha be vagytok jelentkezve a Facebook-on - itt találhatóak. A BEOL 2013. augusztus 26-án megjelent cikke: itt olvasható.

Ha szerettek horgászni, a "nagy" és a "középső" tó mentén rendkívül igényesen kiépített horgászhelyeket találtok. Vannak tűzrakó- étkező- és illemhelyek, és nagyon szép tóparti fotózási lehetőségek. (Köszönet a panoráma fotóért FoJo kessertársunknak.)
A kb. 4-5 hektáros területről itt olvashattok bővebben. Ha nem akartok (vagy éppen pont szeretnétek) belefutni egy-egy nagyobb programba, akkor az aktuális szervezésekről itt tájékozódhattok.

A községről

És akkor jöttek a gányók - meglehetősen szokatlan az a helytörténeti leírás, mely így kezdődik, Kevermes esetében azonban ez teljesen helytálló: senki nem sértődik meg, ha ezt mondjuk, sőt büszkék is rá a helyiek, hogy a jelenlegi nagyközséget gányók, azaz dohánykertészek alapították újra - közel kétszáz esztendeje - 1815-ben, miután az 1500-as évek legvégén a törökök elpusztították a középkori települést.

Az újratelepítés Tököly Sebők nevéhez fűződik, aki hevesi, illetve a Maros északi területeiről hívott dohánykertészeket. Nekik köszönhetően vált több ezres településsé Kevermes.

1960-ban ország-világ ide figyelt, hiszen a községben látta meg a napvilágot Takács Mária, a tízmilliomodik magyar állampolgár.

Források: itt, itt és itt.

Látnivalók

Említésre méltó látnivalók közé sorolhatjuk a község szélein álló négy darab kőkeresztet, melyeket 1898-1909 között létesítettek. (Van egy ötödik is a templom előtt.)

Felszabadulás út:  N 46° 24,546' E 21° 11,301' 116 m [GCKEV+1kereszt] (Ez az egy földúton van, de gyalogosan sáros időben is rövid sétával elérhető)

Battonyai út:  N 46° 24,556' E 21° 10,111' 102 m [GCKEV+2kereszt] (A kereszt mellé a roma kisebbség egy Szűz Mária szobrot emelt 2014-ben)

Jókai utcai temető :  N 46° 25,283' E 21° 11,526' 109 m [GCKEV+3kereszt] (A kereszt alatti halomról azt mesélik, hogy a helybeliek hordták össze, de azt is, hogy az első papok kriptája volt alatta)

Március 15. út :  N 46° 25,238' E 21° 10,559' 100 m [GCKEV+4kereszt] (A ládától a központ felé menet baloldalon láthatjátok)

Innen továbbmenve a jobb oldalon hamarosan eléritek a Millenniumi Emlékparkot. Az itt található emlékmű jelképei közt találjuk a palástot, a kardot, a magyar állami címert, az országalmát és a kettős keresztet.  N 46° 25,087' E 21° 10,701' 100 m [GCKEV+58]

A község központjában, az Önkormányzat környékén bárhol leparkolva, sétálva megtekinthető a település több látnivalója, például az 1848-ban felszentelt, országos védelem alatt álló római katolikus templom. Előtte szintén áll egy kőkereszt.  N 46° 24,887' E 21° 10,936' 101 m [GCKEV+5kereszt] A templom történetéről itt olvashattok

Vele szemben kellemes, árnyas parkot találtok a két világháborús emlékművel, pihenésre csábító padokkal, és egy minden igényt kielégítő modern játszótérrel.
Az 1942-ben felállított első világháborús emlékmű alkotója Osváth Imre szobrászművész. 1990. október 6-án az újratelepítés 175. évfordulóján avatták fel a második világháborús emlékművet is. Ezt az alkotást Corvus-Kora Róbert lőkösházi művész készítette, aki köztéri alkotásai mellett történelmi tárgyú óriásfestményeiről is ismert. Bővebben itt és itt.

A parkon át elsétálva a hidroglóbusz (gyerekekkel az itt lévő játszótér kihagyhatatlan) és a községi vízmű mellett, megtekinthetjük a Tiszti laktanyát. Erről itt olvashattok. Adatközlőnk szerint további jellegzetessége, hogy Lőkösházán is van egy ugyanilyen laktanya-épület, és mértanilag majdnem párhuzamosan vannak, szinte egymással szemben.

Visszasétálva, az Önkormányzat épületében (5744 Kevermes, Felszabadulás utca 2.) Helytörténeti gyűjteményt találtok, amelyet a helyi Könyvtár üzemeltet. Örömmel fogadták az ötletünket: legyen a híres megalitról is egy kis tárlat. Az elérhetőség (akár hétvégén is): Magyar Ágnes, telefon: 70/379-5674; e-mail: agi.magyar@gmail.com.

A kevermesi megalit és gavrinis-i halomsír

Az 1990 es évek végén Kevermes határában, szántás közben került elő a több ezer éves vésett kő. Később elszállították a MNM Örökségvédelmi Intézetébe, ahol a vizsgálatok elvégzése után 2013-ban jelentek meg róla különböző cikkek. A kevermesiek még mindig nem kapták vissza.
A tudósok a zöldpala kőzet vizsgálatai alapján a Maros völgy és a Déli Kárpátok vidékét jelölik meg a legnagyobb valószínűséggel forrásterületnek. A sztélét a rajta látható díszítések nyugat európai párhuzamai alapján a magyarországi késő rézkorra és kora bronzkorra keltezik (Kr. e. 3000 körül). A megjelent írások szerint a motívumok ilyen összetett formában és részletességben csak a híres bretagne-i gavrinisi sírhalomban fordulnak elő. Gavrinisban a sírhoz vezető folyosó két oldalán található tartóköveket hasonlóan díszítették, de az úgynevezett L24-es kövön a kevermesihez kilencven százalékban megegyező mintakincset találtak a kutatók.

Idézet-részek innen és, innen.

Érdekességként még egy történet

Munkácsy járt Kevermesen fiatal korában - a szájhagyomány szerint - Dalacsi Ignácznál szállt meg. Hálából lefestette az öreget pörge kalapban és selyem nyakkendőben. Az 1890-es évek végén Dalacsi Jánosné anyagi gondok miatt eladta a képet 20 aranykoronáért, a kép azóta sincs meg.

Két láda is található a közelben: Lökösházán a Bréda kastély (GCBRDA), és Kisdombegyház közelében a Szent Kornélia kápolna (GCSTKO).

Első rejtésünkhöz jó szórakozást kívánunk!

2018.09.19. Pontosítás:
Az utóbbi időben kaptam visszajelzést arra vonatkozóan, hogy esetleg magánterület a láda környéke.
Ma telefonon beszéltem a Kevermesi Horgász Egyesület elnökével, aki ismét megerősítette, hogy - mint az Egyesület kezelésében lévő magánterület, valóban az - viszont senkinek nincs megtiltva, hogy odamenjen!




2015.11.29 - a láda megjelent

2019. 09. 07: Ma elmentünk felderíteni, mi a helyzet a ládánkkal.

Köszönjük a figyelmeztetést, valóban be volt szorulva az ajtó. Laja faragott belőle plusz - hirtelen más megoldás nem volt - beletekert egy facsavart, amit jobban meg lehet fogni. Most könnyebben nyílik. Kitakarítottuk "lakóteret" is.

Nos, ami a másik "problémát" illeti: számomra elég rejtélyes, hogy valaki a rejtek ELŐTT kb. 2 méterrel, és a rejtek UTÁN kb. másfél méterrel "jelölte" meg a területet, ugyanazon rózsaszínű wc-papírt használva... Mivel elég sokat kell a gerincen menni a rejtekhez, nehéz elképzelni, hogy a parton a kukacát áztató horgásznak jutott volna eszébe olyan messzire fel- és elmenni. Szóval, ha nem kesser, és nem horgász volt, akkor nincs ötletem, kit kell(ene) ledorongolni. Fogtam egy száraz gallyat, és lepiszkáltam az útról, de nem ígérem, hogy ez rendszeres lesz.

2019. 09. 05: BMBOPH, PÉV és Ribizli9 2019. 08. 22-26-i logjaihoz:

Köszönöm szépen a figyelmeztetéseket.
Hamarosan kimegyünk a ládához, és segítünk amiben tudunk. Sajnálom, hogy némely "egyének" wc-nek használják a terepet. Ha emiatt lett felejtős a rejtés, az rosszul esik, de az ürülék-eltakarítást nem ígérhetem rendszeresre. Ha más miatt felejtős, örülnék, ha kifejtenétek, hogy segíthessek a problémán.
Kicsi Ribizli, remélem, azért lesznek még szép emlékű találataid, ne ítélj meg egy rejtést olyan okok miatt, amiről a rejtő nem tehet.

2018.09.16: Mr Zerge 2018.09.08-i logjához:

"A megközelítés nem volt számomra egyértelmű, a 2. parkoló környezete magán területnek tűnik, szerencsére az ott lévő gazda visszahívta a kutyát."

Megjegyzés:
A parkoló NEM magánterület, a kevermesi horgász-egyesülethez tartozik. Tudnak róla (bár lehet, hogy egyenként nem mindenki).
A fekete-fehér kutya egy tüneményes, bújós jószág, hozzánk is odaszaladt. Ha vele találkoztál, nem evett volna meg.

"A parkolótól tovább menve csak az erdőn áttörtetve közelíthető meg a tó melletti gerinc, ahol a láda van."

Megjegyzés:
Ott van a leírás elején, hogy MENJ LE A PARTRA. Meggyőződtünk róla, hogy a parton lévő asztal-pad-együttes után akkora kesser-ösvény visz fel a gerincre, mint egy országút. Teljesen jól megközelíthető a hely.

"Számomra ijesztőnek, undorítónak tűnt a tetőrész felnyitásakor elő sereglő egerek vagy pelék népes csapata."

Megjegyzés:
Megértem, hogy hirtelen megijed az ember. Azért készült ez a rejtek (most már kevésbé lesz titok hogy mi, de nem baj), mert szerettünk volna az ott élő madaraknak is kedvezni. Kaptunk is visszajelzést, hogy lakott volt a rejtek. Nem írhatom ki, hogy peléknek tilos a beköltözés.

"Utána megláttam az oldalsó ajtót, ami be van szorulva (valószínűleg megdagadt), kulcs végével feszegetve sikerült kinyitni. Sürgős javításra, cserére lenne szükség!"

Megjegyzés:
Ma teljesen egyszerűen, a kis gombot fogva, simán kinyitottam az ajtót.

"Ajánlanám az áthelyezést is."

Megjegyzés:
Ezt a javaslatot megfogadtuk, koordináta-változtatás nélkül, feljebb telepítettük a rejteket a gerincen lévő ösvény mellé. Ki is takarítottuk. Így sokkal könnyebb lesz a logolás is.

Köszönjük!

2017.08.06 BT_pro 2017.08.04-i logjához:
Köszönjük szépen, hogy e-mailben is jeleztél, így ma kimentünk, és meggyógyítottuk a rejteket.

2016.11.04 katika 2016.10.30-i logjához:
Köszönjük a jelzést, igyekszünk mielőbb javítani!

2016.12.03. Ma tudtunk kimenni, megerősítettük a rejteket.
Köszönjük az ideiglenes megoldást a kedves kessertársunknak!

2016.04.18 Emese62 2016.04.17-i logjához:
A leírásban látható elérhetőségen:

"Ha a ládakeresést szeretnétek összekötni egy érdekes, szakmai túravezetéssel és (őszi időszakban) madárgyűrűzési programmal, keressétek az egyesület elnökét, Rozgonyi Jánost a következő elérhetőségek egyikén. Telefon: 20/347-2755, 20/247-9239; e-mail: janos.rozgonyi.dtme@gmail.com. Mindenben szívesen segít, amit meg lehet oldani, megoldja."

Mostanában éppen jelezte, hogy lesznek érdekes programjaik.

Én meg köszönöm a képeket. Ez alapján úgy látom, Te vagy az első, aki a faluba is bement. Köszönöm!

Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (44 db): környezet: 4.33 rejtés: 4.61 web: 4.60 átlag: 4.51

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


pappgyorgy & Aniko 2019.11.24 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Aniko és Gyuri [Geoládák v3.0.0]

Kanton család 2019.10.30 15:00 - Megtaláltam
Igazi horgászparadicsom.
Köszönjük a rejtést!

kectam 2019.10.19 13:25 - Megtaláltam
Viharsarki csavargás kópé1993, LionDaddy és Pliptai társaságában a csodálatos napsütéses időben.Királyhegyesen kezdtünk, majd Mezőhegyes-Battonya-Elek útvonal volt a legtávolabbi bejárt környék.Visszafelé útba esett Kétegyháza-Kaszaper-Tótkomlós látnivalói, végül már napnyugta után hagytuk abba a ládázást a bogárzói tanyavilágnál.
Szokásos fergeteges hangulat volt egész úton, a hasunk jobban fáj, mint a lábunk a gyaloglás miatt.
Az őszi környezet nagyon barátságossá tette a tavat, a színpaletta minden eleme jelen volt. A kis háznál nem lehetett elmenni az öt cica mellett egy simogatás nélkül. Nyugalom áradt a helyből, nagyon tettszett. A láda hamar meglett, köszönöm a rejtést.

20191019_13213120191019_132136
20191019_13264720191019_132759
LionDaddy 2019.10.19 13:25 - Megtaláltam
Geotúra kectammal, pliptaival és kópé1993-mal a Viharsarokban. A Bp.-Makó-Elek-Makó-Bp. útvonalon jó nagy kört tettünk meg, kora reggeltől késő estig gyűjtögettük a ládákat.

Köszi a rejtést!

20191019_05531620191019_132632
20191019_132703 
pliptai 2019.10.19 13:25 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

kópé1993 2019.10.19 13:25 - Megtaláltam
Battonyai Geotúra Pliptaival Kectammal és Liondaddy-val. Köszi a rejtést!

IMG_20191019_132650IMG_20191019_132659
IMG_20191019_132752 
PÉV 2019.09.07 16:30 - Egyéb
Tisztelt Marcsi !
Megkaptam az e-mailt, amit küldött nekem,így kerültem vissza a ládaoldalra.
1. Semmi köze ahhoz, hogy milyen minősítést ad egy ládázó a ládarejtéshez, hogy ki mikor kezdte a játékot. (Nem kéne lenézni minket...)
2. Semelyik kessertársam nem írt oda semmi olyan megjegyzést, hogy az emberi ürülékről Önök tehetnek.
3. Ne haragudjon , de nem adhatunk 5-ös minősítést egy olyan ládára, ami ilyen "környezetben" van.
4. "Kicsi Ribizli" aki valójában Ribizli9 a kislányunk. Már sok szép emlékű ládát megtalált eddig is, mivel a regisztrációjáig (és azóta is...) jelen van velünk számos ládatalálatnál. Nem ítélkezett, úgy látom nem írt mást a loghoz, minthogy "majdnem beleléptem... :(" - EZ MILYEN ÍTÉLET ?
5. Reméljük sok ládavadásznak felejthetetlen élményt fog hozni a ládájuk találata. Ezért írtam ÉN, mert nekünk felejtős lett sajnos.
6. Sérelmezte a levélben, hogy az értékelésnél "lehúztuk" a láda értékelését... Az akkori valós értékeket írtuk le -amit visszagondolva a ládára- adni tudtunk.

Örömmel olvastam, hogy a láda körül karbantartást végeztek, így remélem sok kessernek élmény lesz megtalálni a ládát. További sok örömöt kívánok a játékhoz (ha ilyet írhat önnek egy 'kezdő' ...) !

Tisztelettel : PÉV

Ribizli9 2019.08.26 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.84
Majdnem beleléptem... :(

 
PÉV 2019.08.26 17:43 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.29
Nyár végi vakáció /12.
A rejtek szorul, a rejtekhez vezető út emberi ürülékektől és wcpapíroktól nem valami megnyerő. Csak bele ne lépj ! :(
Ez a láda felejtős lett.
-MEGVAN!-
:(

 
BMBOPH 2019.08.22 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Hogy mit nem hagynak az emberek maguk után?!
És mit hagynak...
Bele ne lépjen senki se ! :'( [Geoládák v2.2.5]

dende 2019.08.19 09:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nmárti 2019.08.14 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 4.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v2.2.5] A csodás pillantást erőteljesen befolyásolta, hogy feldagadt a kezem egy csipéstől. Mondhatni a véremet adtam. Láttunk őzet és nyulat is. A Fapuma már nem ragyog.

-1
-2-3
-1-2
bodopal 2019.08.10 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eltájoló 2019.07.23 11:04 - Megtaláltam
A harmadik tavat észak felől körbejártuk, így jutottunk el a rejtekhez. A láda jó állapotban van. Jó kis hely, köszi a rejtést.

kawalaja 2019.07.10 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
kÖSZÖNÖM

Páratlanpáros 2019.06.07 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

coteacote 2019.05.04 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Egy kóbor németjuhász borzolta a kedélyeket. Nem mondom, hogy nem féltünk. [Geoládák v2.2.5]

Zéboy 2019.04.25 09:20 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2019.04.25 09:20 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Audrey722 2019.04.08 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

ha8je 2019.02.24 19:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tapiapi 2019.01.11 09:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Erre tettem, vettem, megleltem. Szép hely, helyes rejtek. [g:hu 1.6.1b]

ha8llh 2018.12.25 14:35 - Megtaláltam
Megtalaltuk

Puszkany 2018.11.12 07:41 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

Mordoriak 2018.11.05 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megvan!

Hey-ho 2018.11.04 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kaunisz 2018.11.03 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.61
Nagyon klassz és ötletes a rejtek

MargJan 2018.11.02 14:58 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Sajnálattal láttuk a rejteken, a Kiadó táblát. Most nagyon pompás színekbe öltözött a környék. A horgászok maximálisan figyelnek a ládára, mondhatnánk: a láda őrzői. :-)

sorx 2018.10.31 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bence máté 2018.10.22 16:31 - Megtaláltam
ok

GAMANO 2018.09.28 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Csizmások 2018.09.16 14:23 - Megtaláltam
Köszi! Kicsit nehezen találtuk meg az utat a rejtekhez, két felől próbálkoztunk így 50 m-re közelítettük meg a ládikót. A láda helye tényleg a horgász-egyesületé, de nagyon kedvesen mutatták merre menjünk. A kutyus jámbor. Mi feladtuk a keresést a cipőm ( szandál) miatt. Nagy köszönet a rejtőnek a jelszóért! Hát nem valószínű, h ide újra eljutunk.

sanzi89 2018.09.09 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mr Zerge 2018.09.08 12:40 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A megközelítés nem volt számomra egyértelmű, a 2. parkoló környezete magán területnek tűnik, szerencsére az ott lévő gazda visszahívta a kutyát. A parkolótól tovább menve csak az erdőn áttörtetve közelíthető meg a tó melletti gerinc, ahol a láda van.
Számomra ijesztőnek, undorítónak tűnt a tetőrész felnyitásakor elő sereglő egerek vagy pelék népes csapata. Utána megláttam az oldalsó ajtót, ami be van szorulva (valószínűleg megdagadt), kulcs végével feszegetve sikerült kinyitni.
Sürgős javításra, cserére lenne szükség! Ajánlanám az áthelyezést is.

Senkise 2018.08.13 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Ksandor96 2018.08.11 17:29 - Megtaláltam
hát ez érdekes keresés volt , de meglett

vlaci57 2018.08.11 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam , Köszönöm a rejtést

Leszi01 2018.08.08 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Gyönyörű hely, csodás madarakat láthattunk és a kis társbérlő is otthon volt. :) [Geoládák v2.2.4]

tabletta 2018.08.08 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0e]

Norbee97 2018.07.01 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Busszal érkeztem Kevermesre, és egy távolabbi megállót választva indultam el, bár egy közelebbi jobb lett volna. Jó idő, kellemes séta, a faluból kiérve teljes csend, fantasztikus. :) A láda keresése közben egy régi villanyoszlopból készült "hidat" is találtam, nem volt túl biztonságos, így inkább nem mentem át, úgyse kell átmenni hozzá a találathoz. A láda közelében a dombon semmit se láttam, cseles ez a "menj le a nádasba", mert onnan tényleg látni lehetett. :) Először nem tudtam kinyitni a ládát, utána azt is láttam hogy "társbérlője" van, emiatt felhívtam a rejtőt, és megnyugtatott, hogy ettől függetlenül a láda elérhető, direkt ilyen a kialakítása, hát mit ne mondjak, nagyon ötletes. :) [g:hu 1.6.0b]
918.

IMG_20180701_131657IMG_20180701_132829
IMG_20180701_132850IMG_20180701_133241
IMG_20180701_133343IMG_20180701_133508
IMG_20180701_133524IMG_20180701_134228
IMG_20180701_134256 
JAck:66: 2018.06.30 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0a]

petili 2018.06.10 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Szép időben, sok madárcsicsergéssel és repülő vagy faágon ülő madárral és bányakörnyékén tanyázó állattal találkoztunk. "Ládalakóval is"
Köszönjük a rejtést!

DoriRoli1209 2018.05.24 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk! A horgászok kedvesek voltak tak és engedtek ,,vadászni".
Elrejtés kicsit nehéz de nem lehetetlen. Hugommal és barátjával voltunk nekik is kellemes élmény volt :)
Köszönjük!

52CAA131-3B89-4714-8F05-54DD2DF9EC47B2C11DFF-F1AA-4637-BB89-43FF1339780D
pidu2002 2018.05.24 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Gyönyörű környezet! Köszönjük! [g:hu 1.5.4]

Zergi 2018.05.11 08:55 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_0095IMG_0096
IMG_0097IMG_0098
IMG_0099IMG_0100
ésKata 2018.05.11 08:50 - Megtaláltam
5 nap Gyulán,bicajozva

MoMaszter 2018.02.24 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Nos, ez megint az a hely, ahova biztosan sohasem jöttünk volna el, ha nincs a geocaching! Még így is billegett a dolog, mert a GPS szerint már rég a tó vizén gyalogoltunk újkori Jézusként, közben nem láttuk a tavat! :) De meglett a végére a tó is és a rejtek is! Nagyon tetszett mindkettő. Szerintünk megért egy kis sárdagasztást!

sajti1293 2018.01.28 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

Viczi 2017.12.29 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük! Egy horgász épp csukát fogott.

2017-12-29 12.46.242017-12-29 12.55.46
zalajaro 2017.11.09 11:00 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :)

fattila 2017.11.04 21:32 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Sassy 2017.10.22 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Megtaláltam!
Trükkös rejtés:) A ládának társbérlője is volt :)
Köszi a rejtést!

V_Gabor 2017.10.22 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.35
GChusv után. Kellemes hely, épp lecsúsztam egy mozgóról, ami a közelben volt.

Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

2017-10-22 17.10.35R2017-10-22 17.16.06R
2017-10-22 17.16.45R2017-10-22 17.17.35R
2017-10-22 17.17.41R2017-10-22 17.19.48R
Kata és Ati 2017.10.14 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Megtaláltuk.

 
SirLes 2017.10.13 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Maclura 2017.09.22 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
A környék szép kirándulóhely, de a magányra vágyó ládakeresőnek pecásokhoz közel kell csörtetnie a bozótban. Ez az egy zavaró körülménytől eltekintve jó helyszín és jó rejtés. Köszönet érte.

stmester 2017.09.16 10:10 - Megtaláltam
Szerettem horgászni régebben, ez a tó is nagyon tetszett. A rejtés trükkös, már azt hittem nincs benne a doboz, de mégis ott volt.

emiGrant 2017.09.16 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
16/3. Szép volt a tó, láttunk cuki kiscicákat is, akik a halmaradványokon élnek amit a pecások adnak nekik. Egy kicsit meredek dzsuvában van a láda, de ötletes a rejtés. Elbeszélgettünk egy kicsit a horgászokkal, nagyon jól berendezkedtek itt és, gondolom, sokat járnak ide pecázni. Köszi a rejtést!

-1-2
-3 
kupec 2017.09.10 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

povyagi 2017.09.09 12:26 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan

[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2017.09.09 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

villon 2017.09.02 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

befi 2017.08.28 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SzuperSzilvi 2017.08.23 18:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.60
Megtaláltuk
Köszönjük a dzsungelharcot ;-) nagyon élveztük! :-)
Élvezetes kis rejtekhely! :-)
Köszönjük még 1x!

20170823_19061420170823_190527
20170823_183041 
BT_pro 2017.08.04 13:45 - Megtaláltam
Megvan köszönöm! A ládát a földön találtam , mivel nem tudom hol volt eredetileg, igy a helyén nem változtattam, csak beálcáztam vagy ,, bepálcáztam,, tehát jobb ha a lábad alá nézel...

carmin 2017.07.02 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Köszönjük a rejtést.

DSC03388DSC03389
Liberty 2017.06.11 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
21/2. Dél-békési ládatúra.

Szuper ládaútvonalat jártunk végig Dél-Békés szebbnél-szebb tájain, sok érdekes látnivalóval. Kevermes gyöngyszeme ez a hangulatos kis tó, nagyon szép hely. Köszönet a rejtésért.

ocsike78 2017.06.11 07:43 - Megtaláltam
Dél-békési ládaportya Libertyvel. Köszönöm a lehetőséget. :)

atipapa 2017.06.02 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Emerich63 2017.05.30 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170530_10163020170530_102809
Pomisa 2017.05.21 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Szép napsütéses reggelen kerestük fel a helyet. Mi a házikónál parkoltunk (2.parkoló), onnan egy rövid séta volt a láda.
Köszönjük a rejtést, nagyon tetszett.

csipet_csapat 2017.04.21 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Megtaláltuk Takiékkal. Köszönjük a lehetőséget.

IMG_0327IMG_0332
IMG_0337IMG_20170421_152243
IMG_20170421_152232 
takacsimre 2017.04.21 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Csipet_csapattal. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Szájmon 2017.04.17 19:30 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SandorCsaba 2017.04.15 13:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Szeremlei család 2017.04.08 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Hihetetlen, hogy itt élek Kevermestől pár kmre, de nem tudtam erről a varázslatos helyről. Nagyon ötletes rejtés, szép környezet! Köszönjük a lehetőséget! :)

17861983_1120087481430102_898552922628086016_n 
Skalp 2017.02.26 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.18
Egyszer mintha próbálkoztam volna vele, olyan ismerős volt a hely...

Kevermes (GCKEV)_1Kevermes (GCKEV)_2
Kevermes (GCKEV)_3Kevermes (GCKEV)_5
VP 2016.12.30 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.53
Szép, napos, téli idő. A logbookban kicsit zavaró a másik jelszórészletre való utalás, így felhívtam a rejtőt. Kiderült, hogy eredetileg multi lett volna, és aztán ez bent maradt a logbookban.
Békés megyei "irodalmi séták" (Szilasi László, Krasznahorkai László, Závada Pál) és Wenckheim-emlékek felkeresése Piroskával.

 
ha8lls 2016.12.28 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönöm!

DSCF0093 
Párduc50 2016.11.25 11:43 - Megtaláltam
Tetszett a hely, és a rejtés is! Kuriózum az Alföldön! Köszi.

katika 2016.10.30 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. A rejtek felső drótja szakadt, még a tél beállta előtt javítani kéne. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zsityi 2016.09.24 17:40 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk. :)

jiimbo 2016.09.18 16:04 - Megtaláltam
Remek!

jleo60 2016.09.17 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.97
Köszönjük!

Katulyakutatók (ex riasztos) 2016.08.31 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását. Bővebben és fényképek otthonról. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Többszörösen is kalandosra sikeredett ez a megtalálás. Először július elején próbálkoztunk ezzel a ládával. Lőkösházáról akartunk egy földúton átmenni Kevermesre, de az utat több helyen benőtte az akác. Már 6,5 km-t mentünk, keresgélve az utat, de még mindig csak Lőkösháza határában jártunk, ezért későbbre halasztottuk a keresést.
Ez az időpont most érkezett el. Egy másik úton simán átjutottunk Kevermesre, majd a láda megtalálása után bementünk a faluba. Az általunk bejárt útvonalon 3 házból 2 lakatlan és minden második összedőlni készül. Érdekes építészeti megoldásnak tűnt, hogy a házak utcai oldala szépen dísztéglákkal van kirakva, míg az udvar felőli vályog illetve vert falak lassan sárrá változva szétfolynak. Nem igazán voltunk elbűvölve a látványtól.
A faluban olyan csoda térfigyelő rendszert láttunk, ahol csak az infravető többe került, mint amennyit némely ház ér. Nem gondoltuk, hogy a kálváriánk is ezzel kezdődik. A falu szélére érve, a kocsma mellett állt egy rendőrautó, amiből figyelték az embereket. Ez a dolguk, gondoltuk. Már majdnem Lőkösházára értünk, amikor egy bokor takarásából és az említett rendőrautóból elénk ugrott két rendőr, majd mögöttünk is feltűnt két másik, akik idáig indiánként settenkedtek mögöttünk. Be vagyunk kerítve!- konstatáltuk. Hosszas igazoltatás és vallatás (honnan, hova, miért pont Kevermesre, kinél voltunk, és ha nem miért nem stb.) kezdődött. Mint kiderült, az volt a bűnünk, hogy hátizsákosan jártuk Kevermes utcáit és a csoda térfigyelő rendszeren kiszúrtak bennünket. Miután nem szerepeltünk egyetlen körözési listán és V. hátizsákjában sem találtak egyetlen összecsukható tábori migránst sem, aránylag barátságos hangnemben elváltunk. Bennünk ugyan kis hiányérzet mutatkozott, hogy az egyoldalú párbeszéd folytán nem sikerült tisztázni a geoládák és a geodéták közötti árnyalatnyi különbséget, de hát ez legyen a rend éber őreinek problémája. Hazafelé végig röhögtük az utat, egymást hol sittesnek, hol geodétának szólítva. Az eset tanulsága azonban nem ennyire vidám. A gyűlöletkeltő politizálásnak hála, azokban a kis falvakban, ahol régen örültek, ha egy idegen érdeklődött szűkebb pátriájuk iránt, ma bizalmatlanul és ellenségesen fogadják a betérőt.
Az értékelésünk a láda környezetének szól, sajnos a faluról nem tudnánk ilyen szépen nyilatkozni. Persze lehet, hogy csak rossz végéről közelítettük meg a falut, illetve az volt a baj, hogy a két nappal korábban látott kővágószőlősi házak emléke még bennünk élt. Érdekes két véglet, pedig ugyanaz az ország (állítólag)!

Fapuma
 
Zsu. 2016.08.19 10:52 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2016.08.19 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.62
Békés megyei hétvégére indultunk Zsuzsival. A cél a nézelődés, kirándulás és pihenés volt.
A második napon sikerült Kevermes felé keverednünk és itt tényleg szép bányatavakat megnézni. Komplett kis tórendszer ez! Az első tó színe elárulta azt, amit közelebbről szemügyre véve konstatáltunk: kristálytiszta a víz. Ebbe szivesen ugrottam volna bele :-) A láda rejtése és a helyszín bejárása alapján - ha most kellene moderálni - átengedném a ládát! Sajnos ilyen műfaj ez a moderáció: monitor mögül nehéz megítélni egy-egy helyszínt pár fotó alapján. Szerintem ez egy elfogadható és szép GC célpont. Főleg ebben a ládaszegény régióban.

Köszönet!
Mikulás

2016-08-19 10.50.162016-08-19 10.53.22
2016-08-19 10.56.122016-08-19 10.56.25
2016-08-19 10.56.54 
Paul 2016.08.14 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.28
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kispeter12 2016.08.14 10:49 - Megtaláltam
Köszönöm!

tothkris 2016.08.14 10:22 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

FoJo 2016.08.12 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Régóta terveztük hogy bicajjal eljövünk ide, és végre eljutottunk :) Sokat jártunk, járunk erre, de a tavakhoz most mentünk be először. A tavak közül az egyik egészen türkizkék színű volt. Köszönjük a rejtést!

20160812_130526 
Vincenzo65 2016.08.07 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Megvan

Judit és Béla 2016.08.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.21
Megtaláltuk.

alucifer 2016.07.07 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.17
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


DSCN6796DSCN6798
DSCN6799DSCN6800
Judith 2016.07.07 14:37 - Megtaláltam
Megcsíptem!

P1020121P1020123
pefoldes 2016.05.29 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Nagyon ötletes! :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

katijoko 2016.05.29 16:00 - Megtaláltam
Rendben volt minden .Köszönjük!

Mary Lou 2016.05.21 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltuk.
Szombat délutáni ládázgatás alkalmával.
Köszönjük!

Magyarvitez 2016.04.23 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2016.04.23 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

GCKEV_20160423133820.jpgGCKEV_20160423134105.jpg
GCKEV_20160423134135.jpg 
Emese62 2016.04.17 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Kerékpáros találat, Kardoskútról (oda-vissza) 103 km szembe széllel! A rejtés nagyszerű és már birtokba vették! Kár hogy a nagy forgalom és az erős szél miatt madarakat alig láttunk, de a hangjukat, éneküket igen. Sajnálattal észleltük, hogy az út menti fákat kivágták! Reméljük telepítenek helyette másikat. Ha szeretnék vagy tudnék horgászni, bizonyára eljönnék ide újra! Egy madárgyűrűzés még érdekelne, hogyan lehet tudni mikor van?
Köszönöm a felvilágosítást!

IMG_3804IMG_3785
IMG_3782IMG_3809
IMG_3778 
Csaba & családja 2016.04.11 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.54
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Puzzle Apartman Gyula 2016.04.09 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.17
Köszönjük!

Marton Zoli 2016.04.03 17:12 - Megtaláltam
Ez volt a mai utolsó láda. Úgy kerestem ezt a ládát mintha üldöznének. Kicsit megszorultam az idővel. Nem is logoltam csak lefényképeztem a logfüzetet aztán begyújtottam a rakétákat. Még éppen elértem Lőkösházán a vonatot ahol "sínre" tettem a bicajt.

TS 2016.04.03 11:57 - Megtaláltam
Gyulai nyaralásból úgy választottuk a hazafelé az útirányt, hogy fel tudjuk keresni ezt a helyet. Érdemes volt, mert jó kis halastavakat láttunk a vízparton sok pecással. A rejteknél két madárka is tanyázott vigyázva a ládára. Közelebb érve sajnos el is repültek. A rejtek nagyon tetszett. Akkor ez volt Békés-megye utolsó általam még fel nem keresett ládája. Nem sokáig, mert 8 napra rá megjelent a GCBDNT multi.

Cerberus 2016.03.26 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

IMG_4102IMG_4107
IMG_4151IMG_4108
Radián 2016.02.27 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Okos rejtés szép (és ebben az évszakban csendes) környezetben. Köszönjük! :)

kobcikrajci 2016.02.06 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kl 2016.01.16 10:59 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Gyömi 2015.12.30 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Kormica 2015.12.27 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk Feralhearttal. Köszönjük, hogy megismerhettük ezt a szép, békés helyet. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Feralheart 2015.12.27 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tarsolyos 2015.12.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Gyezegzug barátommal, jó kis séta volt!
Köszi a rejtést!

 
GYEZegzug 2015.12.20 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.87
No ez úgy volt,-hogy tegnap Debrecenből elhoztam kettő mozgó ládát-GCMKAT, GCCRUX- s pont tettem fel a gépre az adatokat mikor jött a jelzés a rejtésről. Gyors telefon de kicsit lassúak voltunk Tarsolyos barátommal. Büszke vagyok a 2. helyre ebben a nagy sárban s nem könnyű terepen született meg. Tarsolyos barátom maga elé engedett így Ő loogolt 3.-nak. Gratulálok dunlop2 első piros egyeséhez. Köszi szépen a lehetőséget.

 
dunlop2 2015.12.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Köszönöm a rejtést. Sikerült bevadászni az első piros 1-est. Éppen a Keresztes-halomnál és Eleki kálváriánál lévő Magyar Vándor ládáim karbantartását végeztem, amikor a telefonom ládalista frissítésekor felfigyeltem a ládára és arra, hogy milyen közel van.
Itthon megnézve az oldalt elmondhatom, hogy csak dicséret illeti Szilágyiékat. Kérünk még hasonló ládákat, bár évente egy ládával Én is előrukkolok.
A rejtés NEM a vízben van (térképen úgy látszik), ezt tanúsíthatom. Nekem külön tetszett ez a rejtés, mivel nosztalgiáztam kicsit, ugyanis még anno határőrként bejártam ezt a vidéket, és ismerem minden zugát.
Az ötletes rejtést első nekifutásra megviccelt, de rájöttem a turpisságra. Balatonon találkoztam hasonlóval.

Tavi nyugalom
 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu