geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4065. A lengyeli Apponyi kastély (GCLGYL)

A kastély a park felöl

A kastély a park felöl

Klasszikus

Klasszikus

Szép részletek

Szép részletek

A kastély a bejárat felöl

A kastély a bejárat felöl

Gróf Apponyi Sándor szobra

Gróf Apponyi Sándor szobra

Bejárat belülről

Bejárat belülről

A legnagyobb mamutfenyő...

A legnagyobb mamutfenyő...

...mely alatt lepihenhetsz.

...mely alatt lepihenhetsz.

Víztorony a parkban

Víztorony a parkban

Lengyeli templom

Lengyeli templom

Lengyel svájceráj

Lengyel svájceráj

Vajon meddig lesz még a helyén?

Vajon meddig lesz még a helyén?

A régi kastély

A régi kastély
Szélesség N 46° 22,648'
Hosszúság E 18° 22,247'
Magasság: 255 m
Megye/ország: Tolna
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.09.25 10:00
Megjelenés időpontja: 2015.09.25 12:14
Utolsó lényeges változás: 2015.09.25 19:07
Utolsó változás: 2015.10.13 12:06
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Péter60 és Strombus
Felhasználó: Péter60
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 300 m
Megtalálások száma: 165, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


A 9 cm magas, 45 mm átmérőjű láda a parkban csövezik.


A ládába csak kisméretű TravelBug helyezhető.


Lengyel
Tolna megye legmagasabban fekvő települése, a ma 545 lelkes Lengyel, mintegy 130 évig volt a haladó gondolkozású gróf Apponyi család birtokában. Életük, tevékenységük jelentős szerepet játszott a sváb falu fejlődésében, lakói boldogulásában. A templomon  N 46° 22,518' E 18° 21,980' 245 m [GCLGYL+templom], a kúrián, a svájcerájon (svájci mintára épített tehenészet)  N 46° 22,860' E 18° 22,012' 252 m [GCLGYL+Svájceráj], az iskolán (ma faluház), és az Apponyi pincén  N 46° 22,585' E 18° 22,023' 238 m [GCLGYL+pince] kívül a legjelentősebb fennmaradt Apponyi épület a 22 hektáros parkkal körülvett kastély.

Bejutás
A kastélypark minden nap szabadon látogatható. Hétköznap délután 4 óráig kocsival is be és ki lehet menni a nyugati nagykapun  N 46° 22,871' E 18° 22,374' 251 m [GCLGYL+nagykapu]. Más időpontban gyalog az északi kiskapun át vezet az út:  N 46° 22,797' E 18° 22,179' 253 m [GCLGYL+kiskapu].
Kérlek, éjszakai látogatással ne borzold a kedélyeket!

A kastély története
A lengyeli uradalmat 1799-ben vásárolta meg gróf Apponyi Antal. Hamarosan egy kisebb kastélyt, kúriát emeltetett  N 46° 22,409' E 18° 22,253' 213 m [GCLGYL+kúria]. Érdekesség, hogy ez az épület 1891-től a gróf Apponyi Sándor által alapított kisdedóvónak adott helyett és egy kisebb múlt század eleji szünettel a mai napig is óvodaként szolgál.

Apponyi Antal halála után három fia felosztotta maga közt a számos falut magába foglaló hatalmas birtokot.
A császári-királyi kamarás tisztet betöltő József kapta Lengyelt és környékét. 1824-29 között ő építette a láda által bemutatni kívánt igen reprezentatív kastélyt, klasszicista stílusban. A munkák nagy részét az uradalomhoz tartozó Lengyel, Kisvejke, Mucsi és Závod jobbágyai végezték.
A kor szokása szerint az épület magán hordozta az év jegyeit: a 4 évszakot 4 ajtó, a 12 hónapot 12 kémény, az 52 hetet 52 szoba és a 365 napot 365 ablak szimbolizálta. A későbbi átalakítások ezeket már nem vették figyelembe, így lehet, ma csalódik az, aki nekilát megszámolni az ablakokat.
A kastélyban helyet kapott egy nagyobb méretű kápolna is, mely a falu népét befogadva mise tartására is alkalmas volt, míg meg nem épült a kegyúri templom Lengyel központjában.

Apponyi Józsefnek csak egy lánya született, ezért az uradalmat 1863-ban két unokaöccsére, gróf Apponyi Gyulára és Rudolfra hagyta.
Az örökös, gróf Apponyi Rudolf diplomataként dolgozott Párizsban és az tervezte, hogy nyugdíjas éveiben Lengyelben fog élni. A kastélyt reneszánsz stílusjegyekkel látta el. Nagy terveket szőtt további átalakításokról, de ezek 1876-ban bekövetkezett halála miatt nem valósulhattak meg.

Apponyi Rudolf halála után az uradalmat fia, a szintén diplomata Apponyi Sándor örökölte. Sándor gróf ekkor visszavonult a diplomáciai pályáról, özvegy édesanyjával Lengyelbe költözött és rövidesen házasságot kötött Esterházy Alexandra grófnővel.
1878-ban az ifjú pár fogott hozzá a külső és belső átalakításhoz, a nekik tetsző historizáló stílusban.
A régi kápolnát megszűntették, helyette a kastély jobb szárnyának a földszintjén alakítottak ki egy kisebb kápolnát, melynek dekoratív munkáit Löffler mester készítette, aki a bécsi Fogadalmi templomban végzett munkáiról vált híressé. Négy festménye innen később a pécsi püspöki palotába került. A kápolnát ma raktárként használják, sajnos nem látogatható.
1905. január 19-én a kastély teljes tetőzete leégett. Padlásterében nagyon sok értékes bútorzat semmisült meg.
A tetőszerkezet újraépítését Fellner Sándor budapesti építész végezte, más általa szükségesnek vélt változtatásokkal együtt. A kastély ekkor nyerte el mai külső formáját, eklektikus stílusjegyekkel gazdagodva.
Apponyi Sándor 1925-ben, 81 éves korában hunyt el. Végrendeletében a kastélyt feleségére hagyta. A kastélyban lévő elsősorban magyar vonatkozású, külföldi kiadású ősnyomtatványokból, metszetekből, régi könyvekből álló
15 000 kötetes könyvtárát még életében az Országos Széchenyi Könyvtárnak ajándékozta. Ez a valaha kapott legértékesebb ajándék a Széchenyi Könyvtár nyomtatvány osztályának a történetében.
A hasonló szemléletű özvegy grófnő az örökségét, a lengyeli uradalmat és a kastélyt teljes berendezésével 1926-ban a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta, de 1930-ban bekövetkezett haláláig a kastélyban élt. A grófnő halála után a kastély berendezési tárgyait a Nemzeti Múzeum Budapestre szállítatta, ahol 1934-ben elárverezték. A két háború között, a gazdasági válságban a múzeumok, könyvtárak óriási pénzhiánnyal küszködtek, azért volt szükség erre a lépésre.

A kastély ettől az időtől kezdve teljesen üresen állt, még a lebontásának gondolata is felmerült. A II. világháborús események miatt azonban ezt elvetették. A fővárostól távol eső, nagy, jó állapotú épület kapóra jött. A bombázásoktól megóvandó az Országos Térképészeti Hivatal összes térképét ideszállították. Mintegy húszvagonnyit! Az ötlet jó volt, a térképek valóban majdnem sikeresen átvészelhették itt a háborút, bombatalálat nem érte őket. Sajnos azonban 1945. januártól márciusig szovjet katonai kórházat rendeztek be a kastélyban. A hideg télben a térképek tárolására szolgáló ládákat, valamint a térképek egy részét eltüzelték.

1946 elején a kastélyt a völgységi németek internáló táborának rendezték be. Az ártatlan német lakosság kollektív kitelepítése után, 1946 őszén az épületben mezőgazdasági iskola nyitotta meg kapuit és ma is az működik itt.

A kastély jelentősebb renováláson 1982-ben esett át. Díszes tetőzete 2004-ben teljes felújítást nyert. Érdemes időt szánni rá és apró részleteiben gyönyörködni.

A kastélypark
A kastélyt körülölelő park létesítése a kastély építésével egy időre esett. Sedlmayer bécsi kertépítőt bíztak meg a kialakításával. 1870-ben a parkot Apponyi Rudolf 22 hektárra növelte.
A legnagyobb változások Apponyi Sándor idejében történtek nemcsak a kastélyban hanem a parkban is. A növényállomány gazdagítása mellett szökőkutakat és szobrokat emeltek és egy kis víztorony is épült.
Érdekes az Apponyi Antal és családja tiszteletére állított copf stílusú obeliszk felirata. Az obeliszk a család kölesdi birtokán állt, de annak eladása után Sándor gróf Lengyelre hozatta.
A kastély északi homlokzata előtt gróf Apponyi Sándor 2001-ben emelt mellszobra áll. Farkas Pál alkotása.

A park 1975 óta természetvédelmi terület. Hosszú elhanyagoltság után az ezredfordulón a francia kertépítészeti elemeket tükröző előkertet helyreállították.
Szépen halad az angolpark jellegű növénygyűjtemény rehabilitása is. A park idős örökzöld fái a legmutatósabbak: a 30-35 méter magas mamutfenyők  N 46° 22,710' E 18° 22,240' 256 m [GCLGYL+mamutfenyő], az idős duglász és jegenyefenyők, a simafenyők, a tuják és a tiszafák. Az idős szoliter fák közül a tölgyek, a hársak, a juharok és a platánok érdemelnek említést. A tavaszi virágzás idején festői látványt nyújtanak a tulipánfák.

Források és még sok érdekes olvasnivaló:
Lengyel nevezetességei
A kastély az építész szemével
Történeti kertek adattára
Az Országos Széchenyi Könyvtár Apponyi gyűjteménye
Apponyi Sándor
Apponyi Sándorné nekrológja
Állapot: kereshető

KRW értékelés (76 db): környezet: 4.86 rejtés: 4.84 web: 4.86 átlag: 4.86

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


MicskuM 2020.09.20 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Nilike 2020.09.05 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Gyönyörű hely, kellemes séta a parkban...köszönjük a rejtést! :)

IMG-d0141db393d5e40cfd0e24681fdc722d-VIMG-a039eab4db0ecacaf860d1b2ac46e87f-V
IMG-7b21b90a2036fab93497008b70929bb9-VIMG-d1bbc6d274d8e90a9492aadc0035ccec-V
IMG-165f4f1daab0178ad1597d1a8d3f91ca-VIMG-9667213e7c3a2941b9503c5f84e72da9-V
IMG-8cf4f945587f994c4774cb4002acda5a-VIMG-84ff3875e1cee10c2b394d73809301be-V
Kokó 2020.08.27 14:15 - Megtaláltam
A hazafelé vezető utat úgy intéztem, hogy még ezt a kastélyt is meg tudjuk nézni. Nagyon tetszett!

KastélySzobros
VíztoronyObeliszk
MammutfenyőPlatán
bcs723 2020.08.17 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Nyaralásunk 1. ládája. Köszönjük a rejtést.

Legend 2020.08.15 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Csabiq 2020.07.29 11:10 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Elképesztőek a Mamutfenyők! [Geoládák v3.5.0]

m_andi 2020.07.29 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.99
Köszönöm!

vebike 2020.07.15 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

v.abel 2020.07.15 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! :) [Geoládák v3.4.1]

Farekék 2020.07.14 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Kellemes sétát tettünk a szép parkban.
Köszönjük a lehetőséget.

20200714_12344520200714_123929
20200714_12423220200714_124629
20200714_131434 
Lacipap 2020.07.09 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.09
Megtaláltam!
A kert fantasztikus! Igaz a füvet nyírták és egy kicsit a zaj zavart! A fák csodásak, különösen a mamutfenyő tetszett!
Köszönöm a rejtést.

navigaator 2020.06.29 00:00 - Megtaláltam
-

nfmate 2020.06.24 10:59 - Megtaláltam
Köszönet, nagyon szép környezet, jó rejtés. [Geoládák v3.4.1]

EmesESE 2020.06.21 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltuk ! 🙂
Figyelve az időjárást, ma dél felé indultunk ládákat felkutatni. Impozáns kastély, gyönyörű kert, hatalmas fák, ötletes rejtés, korrekt leírás. Sajnos a kastély homlokzatát a víz kezdi lemálasztani, bár a tetőzet szépen felújításra került.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.2.2]

D905FF8D-4724-47B9-BA63-F005DB87A43F84B2542B-271F-42F3-B250-21BB9FA8C62B
696C43C4-9E20-4256-A981-35B37B8FBB23A28F25E4-441A-4EA8-A739-06AE26C2F6EC
7C2288B2-B411-4E21-9009-C442CF06E26D 
Ásványvadász 2020.06.14 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Szép helyszín, ötletes rejtés. Szuper.

Kulg76 2020.06.03 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést Coolcsár család! [Geoládák v3.4.1]

JocNor 2020.05.30 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

povyagi 2020.05.17 07:33 - Megtaláltam
Hurrá, megvan! \o/ [g:hu 1.6.7]

Mathau 2020.05.17 07:32 - Megtaláltam
"Ez piszok jó, Egon!" [Geoládák v3.3.2]

nb7100 2020.05.09 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dorka, Gréta [Geoládák v3.3.2]

petnik 2020.04.13 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.46]

PEx2 2020.02.24 18:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

szollosi73 2020.02.15 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megvan!
Nagyon tetszett a kastély, jó lett volna belülről is megnézni. A kastélyparkban is láttunk pár igen szép fát. A láda rejtése ügyes, szerencsére nem fogott ki rajtunk.
Apró észrevétel, hogy a .com-on a koo picit arrébb mutat, érdemes lenne ott is átírni.
Köszi a rejtést!

A lengyeli Apponyi kastély-1A lengyeli Apponyi kastély-2
A lengyeli Apponyi kastély-3A lengyeli Apponyi kastély-4
A lengyeli Apponyi kastély-5A lengyeli Apponyi kastély-6
A lengyeli Apponyi kastély-7A lengyeli Apponyi kastély-8
kitkat0123 2020.02.08 17:42 - Megtaláltam
Tolna-Baranyai barangolás során megtaláltuk.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.3.2]

R.Guszty 2020.02.08 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

fa-peti 2020.02.08 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

andika1 2020.02.08 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Csodaszép környezetben megtaláltuk a ládát. Köszönjük a rejtést. Andika és párja.

Zsozso94 2020.02.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
Nagyon szép impozáns ez a kastély, érdemes egy körsétát tenni a kastélyparkban is!

Apponyi-kastélyApponyi-kastély
Apponyi-kastélyApponyi-kastély
Apponyi-kastélyApponyi-kastély
Apponyi-kastélyApponyi-kastély
Apponyi-kastélyApponyi-kastély
Atmosz&Zozmosz 2019.12.28 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Nagyon szép kastélypark! Maga a kastély is tetszett. A kis kapu nyitva volt, azon keresztül mentünk be, és jártuk be a parkot. A rejtek kiváló! Köszönjük a lehetőséget!

sárkányi 2019.10.27 15:20 - Megtaláltam
köszönjük a rejtést!

Famágus 2019.10.19 08:52 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a kastély, a park meg főleg, de legjobban a víztorony..
A hely szuper, a rejtés profi, mint mindig, a kastély története a Downton Abbey sorozatot juttatta eszünkbe, nagyon tetszik..a régészkedős része másik láda kapcsán, különösen..
Oldfoxxal köszönjük!!! :-)

..és kint a park bejáratával szemben a bátor mókus.lásd utolsó kép...

20191019_08563620191019_090429
DSC05095DSC05099
DSC05103 
oldfox 2019.10.19 08:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk...köszönjük...

szaszkievics 2019.10.12 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Családi kikapcsolódás keretében, Dombóvárról ide is eljöttünk! Nagyon szép az angolpark és a kastély is! Köszönjük HRita, KesserHercegnővel! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20191012_143123IMG_20191012_143226
IMG_20191012_143810 
HRita 2019.10.12 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ztibi 2019.10.01 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Ötletes rejtés, gyönyörű park, csodálatos mammut fenyő.

aasoft 2019.09.28 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Köszönöm a lehetőséget. Kár lett volna kihagyni ezt a kis sétát.

IMG_5151IMG_5152
IMG_5153 
gabor03 2019.09.16 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.09.16 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

papa71 2019.09.08 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szigliget 2019.08.16 11:22 - Megtaláltam
Zseniális rejtés, köszönjük! [Geoládák v2.2.5]

Frankie Family 2019.07.30 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

htour 2019.07.10 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Pillanatnyilag a kereséshez nem árt a csalánálló öltözet, de nem súlyos a helyzet. A kastélyba is bejutottunk egy rövid körülnézésre.

emiGrant 2019.07.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Ez egy váratlan láda keresés volt, de telefonom segítségével meglett. Ügyes rejtés!! A kastély csodás, aminél már csak a park gyönyörűbb. Az a mamutfenyő hihetetlenül hatalmas volt. Köszi a rejtést!

-1-2
IMG_1111IMG_1113
IMG_1115 
kaldigeza 2019.06.30 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Kogerj 2019.06.30 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

szalaij 2019.06.30 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

zs&t 2019.06.21 20:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Szakmai találkozón szembe jött velem a ládika, így nem hagyhattam ki. 100. találat!

szép volt 
Zéboy 2019.05.14 12:05 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2019.05.14 12:05 - Megtaláltam
Gyönyörű kastély. Ötletes rejtés. Köszönöm a lehetőséget.

Antiemes 2019.04.21 18:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Ez a csaladi husveti kirandulas 3. ladaja. Nem keszultem elore a ladakeresesre, de azt gondoltam, hogy itt mindenkeppen lennie kell egy rejtesnek. Sajnos a telefonom ekkor mar majdnem teljesen lemerult, igy a vegen mar csak a leirasra hagyatkoztam. De meglett. Otletes rejtes. :)

bajor14 2019.04.21 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v2.2.4]

stopo 2019.04.20 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sambenedek 2019.04.17 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Ügyes rejtés! :-)

fodor8peter 2019.04.06 16:50 - Megtaláltam
Annafürdői verseny után komoly látogatottsága lett a ládának. Ötletes a rejtés is, a park kifejezetten szép e kora tavaszban.

Bugár-orienteering 2019.04.06 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Annafürdőn voltunk tájfutóversenyen, utána sétáltunk a kastélyparkban.

 
Mira08 2019.04.06 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Szőkekapitány 2019.04.06 14:25 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

bani 2019.03.17 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük! Gyönyörű fák vannak a parkba. 😊

20190317_13031420190317_130410
20190317_13185220190317_130905
urbanj 2019.03.15 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
A pontos kooknak és jó leírásnak köszönhetően könnyen meglett. A kastély most nagyon üresnek tűnt, a park hangulatos. Köszönjük a rentést.

fer 2019.02.24 10:31 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, tetszett!

Bacsó 2019.02.24 09:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Köszönöm a rejtést!

WP_20190224_09_48_35_Pro 
Qkucska 2019.02.04 14:39 - Megtaláltam
Nagyon ötletes a rejtés! Köszönjük, szép környék. [Geoládák v2.2.5]

bagolyvera 2019.01.12 23:59 - Megtaláltam
Egy újabb tolnai kalandozás Ignis9-cel és petheovackával:) Köszi a rejtést!

petheovacka 2019.01.12 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Ládakergetés a B.I.G. Team tagjaként. Kösszi a rejtést! ---- mutatós kastély

20190112_15141220190112_151701
Ignis9 2019.01.12 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Bagolyverával és petheovackával közösen, köszönjük! :)

20190112_15212820190112_153441
aceespepee 2019.01.05 22:34 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Zsotyka 2019.01.05 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Köszönöm a rejtést!

BouLache 2018.12.05 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Patinás kastély és remek rejtés! :) A 350. ládám! ;) Köszi a lehetőséget!

Szilágyiék 2018.11.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Naggyon trükkös, de jó!

Köszönjük, hogy megmutattad!

Nyáron biztosan szebb 
kmatija 2018.10.28 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, nagyon szép a park, az épület is, frappáns a rejtés :)

Kozák 2018.10.22 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Megvan.
Köszönet a rejtőnek.

Paul 2018.10.20 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

Mr Zerge 2018.10.20 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

A kiskapu volt csak nyitva. Körbe jártuk a kastélyt és a doboz is könnyen meglett.

Bilmark 2018.10.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Köszi. Csodálatos. Egykor az emberek tudtak élni és alkotni.

Öszi színkavalkád 
BT_pro 2018.09.20 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Ez nagyon jó , a park, a kastély, a rejtés!! Köszönöm a játékot!!

Dr.Lada 2018.09.15 12:28 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.4]

Iván19 2018.09.08 21:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Köszönöm a lehetőséget.

Kati és Géza 2018.09.01 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönjük a rejtést nagyon tetszett.

arnoldlaszlo 2018.08.28 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

TS 2018.08.12 15:04 - Megtaláltam
Gunarasi hosszú hétvégéről hazafelé ejtettük útba. Sajnos csak kívülről tudtuk megcsodálni a kastély. A parkban viszont nagyot sétáltunk. Tetszettek a mamutfenyők és az érdekes víztorony is. A rejteket egyből kiszúrtam a ráutaló szövegnek köszönhetően.

Maclura 2018.07.23 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Autóval a nagykapun a kastélyig, majd rövid betekintés az épületbe. Az eső ellenére a parkban is sikerült körbe sétálni. Köszönöm, hogy megmutattad.

lovagias 2018.06.16 13:40 - Megtaláltam
:)
Fehérkút-tal közösen

fehérkút 2018.06.16 13:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Közös találat Lovagiassal!

pliptai 2018.06.02 14:50 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

K-55 2018.05.24 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Tolna megyei ládázgatásunk második napja. Bővebben később.

DSC_0257DSC_0258
DSC_0259DSC_0262
DSC_0263DSC_0293
DSC_0274DSC_0282
DSC_0284DSC_0290
DSC_0292DSC_0295
DSC_0298DSC_0254
milkopa 2018.05.20 13:34 - Megtaláltam
Köszönjük rejtést!

Nándor 2018.05.20 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Merida901 2018.05.13 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Nem tudtam, hogy be lehet menni a parkba. Most jártam a kastély körül először. Szép volt.

felfedező01 2017.12.30 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Az északi kiskapun jutottunk be a kastélyparkba. Az épület az állagromlás ellenére nagyon szép! A parkban hamar megtaláltuk a ládát, ötletes a ráutaló szöveg! Köszönjük a rejtést!

SvájcerájPC300157
PC300159PC300160
PC300162 
katika 2017.11.26 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Gyönyörű a kastély [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
tabletta 2017.11.05 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2017.11.03 13:30 - Megtaláltam
GCZAVO - GCLGYL - GCANN - GCPAPD - GCKURD ötössel ma Tolna eddig számunkra ismeretlen, csodálatos szegletébe jutottunk el hagyományos Szekszárd - Bátaszék programunkat követően. Köszönjük minden rejtőnek, hogy elcsábítottatok ide.
Nem akármilyen élmény lehet itt tölteni a középiskolás éveket ...

markoga 2017.10.21 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2017.10.14 00:00 - Megtaláltam
.

TanEra 2017.09.10 20:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Parkot körbe jártuk, tetszett a sok különleges növény. Első számú a mamutfenyő.
A kidőlt fa még mindig nehezíti a keresést!
Köszönöm a rejtést!

vto 2017.08.23 15:28 - Megtaláltam
Még csak nem rég óta tartozom a lelkes ládakeresők közé, de a rejtő által a közelben elrejtett jópár ládáját felkutattam már és mindig ámulatba ejt a leleményes helyválasztás, ötletes megoldásai és a helyek, ahová elkalauzol. A rejtő neve számomra eggyé vált az igényes ládákkal. Köszönöm. :)
~Misztikum [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pales 2017.07.27 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A ládát hagytuk tovább csövezni, de a loggolás idejére oldottuk szorult helyzetét.

Pogánypeti 2017.07.21 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Érdekes érzés volt újra itt sétálgatni...
A láda könnyen meglett, viszont egy hatalmas hársfa dőlt a rejtekre, emiatt egy kicsikét macerásabb most a keresés.
Innen Annafürdőre néztem át, mert az új kilátón még nem jártam...

nmárti 2017.07.15 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.35
Gyönyörű épület, lenyűgöző park. Hogy lehet, hogy még senki nem akarta magának?! A mammutfenyő a kedvencek közé került .) Hatalmas fa dőlt a ládarejtek mellé és találtunk egy fecskendőt is a doboz mellett. Köszi a rejtést!

-1
-2
SirLes 2017.06.17 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

szimszon 2017.06.04 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

jadam968 2017.05.24 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Puzzle Apartman Gyula 2017.05.21 14:17 - Megtaláltam
Épp ma beszéltünk arról, hogy régen voltunk már kastély-ládánál. :)
Ez szép lehetett anno és a magyar viszonylatokhoz képest egész jó állapotban van. A parkban rácsodálkoztunk a hatalmas mamut fenyőkre. :)
A láda gyorsan előkerült. Köszönjük!

N.Zs. 2017.04.29 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Ez zseniális! "A 9 cm magas, 45 mm átmérőjű láda a parkban csövezik." És tényleg! Szó szerint! Hálás köszönet érte!

IMG_3192IMG_3193
IMG_3195IMG_3200
raydex 2017.04.16 16:20 - Megtaláltam
köszi! :)

HeAd 2017.04.16 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! :) Mariann, Pista, Adri, HeAd [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

P.B_László 2017.04.02 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltuk , nagyon szép hely , kár hogy a kastély kihasználatlan , üresen áll ! Meglepő hogy még ilyen szép állapotban is van ! A park is csodás megérdemel egy kis sétát öröm itt minden percet eltölteni ! Ajánlom mindenkinek , ide érdemes eljönni , László !

Fazék 2017.03.31 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Tetszett, kastély, mamutfenyő, nyugalom, szerencsésen jó rejtés. Talán majd családdal is visszajövünk mert a közeli GCANN-ra már nem maradt időm, 6-ra Szekszárdon kellett lennem.

IMG_6074IMG_6076
IMG_6079IMG_6080
banyóca 2017.03.31 14:50 - Megtaláltam
Tetszett a láda lakás, ötletes, köszönet a Rejtőnek! A kastélyban és a parkban egy ősszel már jártam, most a tavaszi virágokat is megcsodáltam itt.

20170331_14562020170331_145419
20170331_14470820170331_145708(0)
pappcsalád 2017.03.15 16:54 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

kamzik 2017.03.15 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Köszi a rejtést!

Bolondok 2017.03.15 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

takacsimre 2017.01.12 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

csipet_csapat 2016.12.31 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Végre nem egy romos kastély! És a park! Hú! Köszönjük.

IMG_20161231_130715IMG_0744
IMG_0746IMG_0747
IMG_0750IMG_0754
carmin 2016.12.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Tetszett a kastély és a parkja is. A rejtés ötletes. Köszönjük a rejtést.

DSC09328DSC09336
DSC09337DSC09340
Zsoland 2016.12.27 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Szép a kastély, nagyon tetszett.

Judit és Béla 2016.12.25 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Megtaláltuk.

laszloze 2016.11.05 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Egy kirándulás folyamán kerestük fel a kastélyt és ládáját. Gyönyörű a kastély, különleges fákkal, például mammutfenyővel

Köszönjük a rejtést!

pithe&juci 2016.11.05 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Köszi a rejtést!

Dori es DobosUr 2016.11.04 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

anettx 2016.10.31 12:42 - Megtaláltam
TFTC! Háromnapos csavargás ha2-vel az őszi színekben pompázó tolnai-somogyi tájakon.
3. nap Alsómocsoládtól Hőgyészen át Simontornyáig

Klassz helyen egy klassz rejtés.
GCFA mozgónak milyen jó helye lenne itt a kastélyparkban.

gclgyl-IMG_3761 
ha2 2016.10.31 12:40 - Megtaláltam
Háromnapos csavargás anettx társaságában Fejér-Tolna-Somogy-Baranya megyéken keresztül.

Jót sétáltunk a parkban. Jó hogy arborétum szerűen kitáblázták a legjellegzetesebb fákat.
A rejtés nagyon ötletes. Vajon mi lehetett az épület funkciója?

624631
625630
geri83 2016.10.23 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

renault 2016.10.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Szép érdemes megnézni.

Mikulás 2016.09.16 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.62
Bal3-mal ma bejártuk - szó szerint - Tolnát, Baranyát. Szerencsére ide is eljutottunk. Ez a kastély impozáns látvány és közvetlen környezete csudaszép! A rejtés jelesre vizsgázott, a segítség találó és tényleg segít! Amint kiejtettem a számon, Gábor már vette is elő :-)

Köszönet, hogy elcsaltál ide!
Mikulás

2016-09-16 13.19.302016-09-16 13.20.44
2016-09-16 13.21.402016-09-16 13.22.54
2016-09-16 13.27.422016-09-16 13.30.09
2016-09-16 13.33.132016-09-16 13.33.42
Bal3 2016.09.16 13:26 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

dovenyi 2016.08.28 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszönjük a lehetőséget. Bikalról hazafelé tettünk egy kis kitérőt, kár lett volna kihagyni.
Tulajdonképpen a mamutfenyők miatt jöttünk, Suttgart és a Csiffytanya GCCSIF után ez volt a harmadik mamutfenyős helyszín pár héten belül. Sajnos az itteni egyedek voltak a legmegviseltebbek, talán nagyobb életteret kellett volna nekik hagyni. Nekünk a Csiffytanyán magányosan álló egyed marad az etalon.

feldelaci 2016.08.15 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Holnap 2016.08.05 23:59 - Megtaláltam
Meglett

Anymen 2016.08.03 20:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Kerékpáros tábor alatt megtalált láda.
A park kastélyhoz közeli része gondozott, távolabb eléggé magára hagyott.
Megérdemelne egy kis rendezést. Mezőgazdasági szakközépiskola működik benne, a diákokat is bevonhatnák.A tanultak gyakorlati oktatását itt remekül lehetne a szép környezetben elvégezni.
Köszönöm a lehetőséget.

push_key 2016.06.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Köszönjük a rejtést!

eazs 2016.06.03 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Kösz

Luis és családja 2016.05.29 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

eTiGeR 2016.05.29 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam! :) Gyönyörűen szép, gondozott hely! Mind a kastély, mind a kastélypark nagyon tetszett! A hely kialakítása kicsit emlékeztet a sellyei GCSKAR-hoz, de ez szebb! :) A rejtés könnyen adta magát, de ettől függetlenül ötletes és klassz! :) Köszi a lehetőséget.

lengyel (1)lengyel (2)
lengyel (3)lengyel (4)
lengyel (5)lengyel (6)
lengyel (7)lengyel (8)
lengyel (10)lengyel (11)
lengyel (12)lengyel (13)
lengyel (17) 
totzoli65 2016.05.27 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Alsómocsoládról biciklivel!
Köszönöm a rejtést! :-)

DSC00480DSC00481
DSC00482DSC00484
Herr Minó 2016.04.23 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi ! [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

H.B. 2016.04.20 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
A csajokkal vadásztam le verseny előtt. :)

Cerberus 2016.04.17 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.29
Megtaláltuk! Ez a láda nagyon tetszett, igazi geocachinges helyre került. Sajnos nem értünk már ide addig, amíg autóval is be lehetett hajtani, pedig lőttünk volna bent pár jó kis autós-kastélyos képet. Nagyon tetszett a helyszín. A ládát a leírás alapján már messziről kiszúrtuk.

Köszönjük a rejtést!

IMG_5163IMG_5164
IMG_5166IMG_5170
IMG_5172 
GabSmith 2016.04.16 15:04 - Megtaláltam
Csodás hely, köszönjük. Zsófival vadásztuk le!

20160416_14585820160416_145946_HDR
20160416_150656 
Tisztisz és Csabi 2016.04.10 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltuk. Köszi!
Jó volt sétálni a kastélyparkban. Igazi ládaérdemes hely.

12987910_1005657382843689_2032847559_n12980441_1005657396177021_1309002966_n
12966311_1005657419510352_1887487871_n12957136_1005657432843684_586939328_n
12968803_1005657456177015_688935068_n12969269_1005657462843681_1936036950_n
12992930_1005657476177013_1540984194_n12968710_1005657486177012_499716080_n
kobcikrajci 2016.04.02 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

VP 2016.03.27 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.49
A szombaton Bátaapátiban megrendezett tájfutó hosszútávú országos bajnokság köré szervezett háromnapos csavargás a Dél-Dunántúlon. Hazafelé.

Walterhal 2016.03.24 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, körbesétáltunk. Köszönjük a rejtést!

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2016.03.23 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
A rejtés nagyon tetszik, hiába szúrtam ki elsőre.
A kastély alapvetően rendben van, nagy kár, hogy ezt is "kibelezték" a második vh. után. A svejcerei kimaradt, azért még vissza kell menni.
Kösz a rejtést!

/Quatermain/

Lengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 001 HNGLengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 019 HNG
Lengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 043 HNGLengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 051 HNG
Lengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 069 HNGLengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 070 HNG
Lengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 093 HNGLengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 095 HNG
Lengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 121 HNGLengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 126 HNG
Lengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 138 HNGLengyel, Szárász, Szászvár, Bonyhád, Tolna-Fácánkert 147 HNG
gereboy 2016.03.21 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.N&G [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

h633214 2016.03.05 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Hulope 2016.03.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Megtaláltam! Köszönöm! Már a focipályáért is megérte!!!

kl 2016.02.13 10:16 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

yano6ard 2016.02.11 00:00 - Megtaláltam
Köstönöm a lehetőséget!

anyóca 57 2016.02.02 10:45 - Megtaláltam
Köszönöm, hogy elvezettetek erre a szép helyre. A kastély és parkja is nagyon tetszett. A rejtés ötletes a ládaoldal tájékoztatója igazán igényes munka. Köszönöm.

Strombus 2015.12.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Részt vettem a rejtésben és már nem bírom nézni, hogy jelenleg csak ez az egy ládám hiányzott Tolna megyéből. Remélem, a rejtő megengedi, hogy logoljak.

A hely csodálatos! Köszönöm, hogy megmutattad és hogy segíthettem is.

kupec 2015.12.19 10:15 - Megtaláltam
Gyönyörű kastély, gyönyörű park. Köszönöm, h megmutattad.

vt54 2015.12.01 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Bikali wellness kapcsán kerestük fel a lengyeli két ládát. A kastély és az őspark csodálatos, vetekszik a - méltán híres - fertődi stb. kastélyokkal. Hát, ha még restaurálás utáni teljes fényében pompázna! A rejtés nagyon ötletes, bár, talán a magas fák miatt, nem pont oda vitt a GPS. Köszönjük a rejtést: vt54, Ica

szalmakalapos 2015.10.31 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Puha lombszőnyegen sétáltunk a parkban, gyönyörködve az ősz színeiben.
Bikalról jöttünk a ládához, egy meglehetősen pocsék úton. Ezt hagyjátok ki !!!
Bikal-Szárász-Lengyel felejtős.
A park nagyon tetszett, a ládát is könnyen megtaláltuk.
Köszönöm a rejtést !

Bali László 2015.10.30 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2015.10.29 11:50 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

befi 2015.10.23 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zsotie 2015.10.21 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Meglepődtem, nem gondoltam, hogy ilyen gyöngyszem rejlik a völgyben.

 
Csizmások 2015.10.20 10:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megtaláltuk esőben, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2015.10.17 07:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

A megjelenéskor már nagyjából megvolt a terv erre a hétvégére. Persze, örömmel egészítettem ki ezzel a célponttal. Nem bántam meg, nagyon hangulatos a park.

FILA71 és Dávid 2015.10.11 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönjük.

Liberty 2015.10.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
9/3. Baranya-Tolna-Bács m-i ládatúra.

Gyönyörű a kastély, a kastélypark pedig olyan mint egy arborétum, a szebbnél szebb fákkal és örökzöldekkel. A legjobban az óriás mammut fenyő tetszett. A ládaoldal nagyon tetszik, sok érdekes olvasnivalót és információt nyújt a kastélyról. A rejtés rendkívül ötletes. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Lengyel címere
 
Párduc50 2015.10.10 11:00 - Megtaláltam
Közös találat Libertyvel. Nagyon szép kastély, csodálatos kastélyparkkal! Sokmindent megcsodáltunk, de leginkább a mammutfenyőt. A rejtés ötletes. Mozgó On :-) Köszi Péter 60!

Csaba & családja 2015.09.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.53
Most hogy végre elállt az eső, végre kirándulhattunk egyet. Köszönjük a rejtést.

Wartburgos 2015.09.26 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Feleségem szerint csak akkor menjek ládázni ha jól esik. :-) Most minden össze jött. Eső, szabadidő, kedv.

Már tegnap délután felfedeztem a ládát de adtam egy esélyt a távolról indulóknak.

Nagyon rá fért erre a helyre egy jó láda. Ami kiválóan sikerült is . Nagyon jó rejtés, különösen tetszett a logfüzet. Tetszetős oldal profi leírással és egy gyönyörű kastély amit minden évszakban érdemes megtekinteni.

Kiskapunál parkoltam és gyalogosan indultam a láda keresésére, szerintem ez a legszebb megközelítési útvonal.

Köszönöm az élményt!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.