geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4089. Bátorkő vára (GCHARD)

Út a völgyben

Út a völgyben

A szurdokban

A szurdokban

Sziklakapu

Sziklakapu

Az egyik kilátószikla alulról

Az egyik kilátószikla alulról

A fölénk magasodó várfalak alatt

A fölénk magasodó várfalak alatt

Bátorkő vára

Bátorkő vára

"JUMP" :D

"JUMP" :D

Az őszi erdő fölé magasodik

Az őszi erdő fölé magasodik

Falmaradvány, távolban egy kilátóponttal

Falmaradvány, távolban egy kilátóponttal

Fentről lenézve

Fentről lenézve

Letekintés a várból

Letekintés a várból

Az egyik kilátópontról a vár

Az egyik kilátópontról a vár

Egy másik kilátás - erre van a láda valahol

Egy másik kilátás - erre van a láda valahol

Sziklataréj az őszi erdő felett

Sziklataréj az őszi erdő felett

Messze a őszi tájban a vár

Messze a őszi tájban a vár

Őszi naplemente...

Őszi naplemente...

Út a szurdokban, balra fent a Gazsi-lik

Út a szurdokban, balra fent a Gazsi-lik

Gazsi-lik

Gazsi-lik

Szélesség N 47° 13,574'
Hosszúság E 18° 5,795'
Magasság: 360 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.10.31 14:20
Megjelenés időpontja: 2015.11.01 09:29
Utolsó lényeges változás: 2016.02.29 11:02
Utolsó változás: 2020.03.30 00:19
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: skiccpausz
Felhasználó: skiccpausz
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 4400 m
Megtalálások száma: 288 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Ez a geoláda az MH Bakony Harckiképző Központ Lő- és Gyakorlóterületén található.

A Magyar Honvédség legújabb fejlesztéseinek eredményeként a megnövekedett tűzerő miatt a központi lőtér fölötti gerincen kifejezetten veszélyessé vált tartózkodni, illetve a gyakorlótér egyéb részén is fokozott óvatossággal közlekedjetek.
Általában is a Központi Lő- és Gyakorlótér területén csak a kijelölt utakon (turistaút, szilárd burkolatú, erdészeti gerincút) szabad közlekedni, bejelentett lőgyakorlat idején még ott sem.
Ha túrázás közben esetleg fel nem robbant tüzérségi- vagy egyéb lövedéket találsz, akkor jelentsd be a MH-nek.

Hasznos információk:
- A Központi Lő- és Gyakorlótér területe a turistautak.hu térképén rózsaszín satírozással kiemelve.
- Ha fel nem robbant lövedéket találsz, itt tudod bejelenteni: +36-88-549-555 vagy +36-88- 549-500 vagy +36-88-549-583
- Az időszakos korlátozásokat, azaz a lőgyakorlatok időpontját itt tudod ellenőrizni
A COVID-19 koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzet miatt, bizonyító erejű képpel megtámogatott, jelszó nélküli logot is elfogadok megtalálásként. A lényeg, hogy nem kell a ládához hozzányúlnod a jelszóért, elég csak egy fotót készíteni a rejtekről, illetve a környezetéről.

A normál méretű 15 x 8 cm-es ládát, egy - a várra szuper kilátást adó - szirthez közel, a gerincről odavezető úttól balra lefele a hegyoldalba, egy "ferde-sziklaasztal" alatt találjátok. Alulról lehet a ládát elérni, ne szedjétek szét a rejtek felső felét. Egy könnyen mozduló követ kell csak kiszedni, és ott is van mögötte a rejtek...
(a láda kicsit messzebb található a vártól, de mindenképp szeretnélek Titeket felcsalogatni ide, megéri, az élmény nem marad el :D)
A ládába TravelBug HELYEZHETŐ.

Egy oda-vissza kb. 8 km-es sétára hívlak titeket. Egy gyönyörű szurdokban jutunk fel a várhoz majd a szurdok feletti kilátósziklákról csodálhatjuk meg a várat több irányból is! Jó túrázást:)

Megközelítés

Várpalotán a temető mellett, itt érdemes leparkolni:  N 47° 12,393' E 18° 7,785' [GCHARD+Parkoló]
Innen a Piros sáv piros jelzésen kell elindulni északi irányba.
(Ez a terület a katonaság harcászati területe, ezért lehetséges, hogy hétköznap ideiglenesen le van zárva.)
Kevesebb, mint 1 km hegymenet után elérjük a Várvölgyi Tanösvény első tábláját. A tanösvényen haladva még 3 km a meredek sziklacsúcson csücsülő vár.
Az út egy lélegzetelállítóan szép szurdokban visz végig, ami mindenhol fehér sziklaformákkal van szegélyezve. Egy erdei tornapálya is végigvezet minket és a hangulatosan kiépített sütögetőhelyeknek sem leszünk hiányában. Nekem személy szerint ez a kedvencem:  N 47° 13,532' E 18° 5,691' [GCHARD+Sütögetőhely].

Érdemes végigjárni a vár környéki szirteket, ugyanis nagyszerű kilátás nyílik róluk a romra. A láda is egy ilyen kilátópont közelében található.
 N 47° 13,582' E 18° 5,802' [GCHARD+Kilátás]
 N 47° 13,535' E 18° 5,692' [GCHARD+Kilátás2]
 N 47° 13,567' E 18° 5,503' [GCHARD+Kilátás3] (anno itt volt a ládaelőd)
 N 47° 13,671' E 18° 6,065' [GCHARD+Kilátás4]
Illetve találunk itt még egy mini barlangot is, ez a Gazsilik:
 N 47° 13,691' E 18° 5,872' [GCHARD+Gazsilik]
A parkolóhoz visszafele érdemes a felső úton menni. Ez is nagyon hangulatos, bár pillanatnyilag kiépítés alatt vannak a jelzések. (bár aki nyitott szemmel jár, még egy "bögrejelzést" is láthat...:)

Bátorkő

Várpalotától északra mintegy 5 km-re, a Fajdas-hegység egyik völgyében, meredek és szűk területű sziklacsúcson találjuk Bátorkő vagy mai nevén Pusztapalota várának romjait.
 N 47° 13,612' E 18° 5,632' [GCHARD+Bátorkő]

Története

A vár a 13. század végén vagy a 14. század elején keletkezhetett, amikor a hatalmas Konth család birtoka volt. 1271-ből származik két oklevél is, amelyben a Szalók nemzetség birtokmegosztásával foglalkozva szerepel a "Tikolföld a Várad erdővel" megjelölés. Ez arra utal, hogy valószínűleg ekkor már áll Bátorkő vára.
Könczöl Imre szerint annak az 1288-ban kelt oklevélnek, amely "castro Bacurku" néven említ egy várat, és egyesek szerint ez Bátorkő első okleveles említése, elmélyült elemzése után igazolható, hogy nem erről a várról van szó.
Bátorkőt először 1326-ban említik oklevélben, amikor a Csákok a hozzá tartozó falvakkal és birtokokkal együtt elcserélik más várakért Károly Róbert királlyal. Ez az oklevél meghatározza azt is, hogy a vár "Tykolfeldeu" területén áll.
Egy 1409-ben keletkezett oklevél említi meg Keszi Balázst, mint "castellánus castri Bathorkw alias curialis in Palotha", vagyis Bátorkő várának várnagya és Palota udvarispánja.

Bátorkő a török hódoltság idején pusztult el (hogy pontosan mikor, azt nem tudjuk), és csak ezután kapta a Pusztapalota nevet. Az utolsó okleveles adat 1559-ből maradt fenn. Feltehetően a XVI. század második felében már elhagyatott volt, és így fokozatosan romba dőlt. A XIX. században villámcsapás érte, amikor állaga még inkább leromlott.
(érdekes, hogy szinte minden vár életútjában van egy bizonyos villámcsapás, ami után a vár hanyatlása kezdődik)

A vár leírása

Pusztapalota Radnai Lóránt leírása szerint:
"a kis fellegvár négy, egymástól jól elkülöníthető épületrészből állt. A sziklabérc nyugati oldalán, ahonnan egyedül volt megközelíthető, állott az udvart kerítő és bejáratot védő fal, e fölött magasodott a 3 emeletes torony, amelyből csúcsíves ajtón keresztül vezetett egy híd az átjáró toronyba. Ezen keresztül egész keskeny, többlépcsős folyosó vezetett a negyedik épületrészbe, az alsó toronyba. A kb. 15 m magas 3 emeletes torony csak nyugatról volt megközelíthető. Itt volt kapcsolata a völgy nyugati oldalával, de azt az összekötő kis részt is biztosan elvágta abban az időben, és egy árok húzódhatott a vár bejárata előtt, amelyet ma már feltöltöttek a leomlott falrészek. Felvonóhíd vezethetett az árkon keresztül, amelyen át az elő-udvarba lehetett jutni.
Az udvart határoló falak a torony falaihoz hasonlóan, egyenesen a sziklára vannak ráépítve, és csak a hátsó kisebb torony északi fala nyúlik le egészen a völgy aljáig. Ez végig rakott fal, amelyet egy hatalmas felnyúló, 1,5 m magas támpillér erősít. Az elő-udvarból a sziklába vájt keskeny, most is jól látható feljáró vezetett a torony földszintjébe.
A torony 6,5 x5 m alapterületű és 3 emeletes volt, 2,20 m vastag terméskő falakkal, kívül vakolva. A földszinti helyiség kb. 4,5 m magas a többi emeleti helyiség 3 és 2,8 m magas volt. Az egyes helyiségek mennyezetét tartó kemény fagerendák 0,25 x 0,25 m méretű nyílással még jól láthatók. A földszintről az I. emeletre felvezető lépcsőfeljárat a nyugati, a II. emeletre felvezető a keleti oldalon volt. A földszinti csúcsíves ajtón keresztül jutunk ki egy nyitott ajtórészre. Itt a szikla egészen meredek.
A nagy torony északi részén egy falmaradványt látunk, amely azt a nyitott részt védte. De az... átjáró tömbjének keleti oldalán észlelhető homorú fal arra mutat, hogy itt egy fallal elzárt és korábban raktárnak vagy tömlöcnek használt helyiséget hoztak létre. Most oly keskeny a nagy toronyból vezető átjáró, hogy csak a sziklához erősített vaskorlát segítségével lehet átjutni az átjáró részbe. Itt is jól látható a keskeny, alig 50 cm széles lépcsős folyosó feletti befalazott gerendák gyámlyukai és a ma is meglevő meredek lépcsők. Az átjáró folyosón keresztül érünk le a 3,50x5,50 m méretű kis toronyba, amely minden oldalon ablakkal rendelkezett. A nagy torony ablaknyílásai még jó állapotban vannak, legérdekesebb az I. emelet keleti falában levő, kis benyíló fülkévé kiképzett ablak, amelyben ülőpadka is volt. Ez a román ízlésű ablak is megközelítően utal a vár építési idejére."

Egyéb infók

Bátorkő - Wiki
Bátorkő - Video
Várpalota, Pusztapalota-Bátorkő vára
Bakos ART - Aero-Video a várról
VÁRVÖLGYI TANÖSVÉNY
Várpalota honlapja

Én a ládarejtéskor egy nagyszerűt túráztam, élvezzétek ti is ezt a csodálatosan összetett helyet!
skiccpausz

Ládatöténet

2016.01.16.-02.26.
A láda ideiglenesen betegre állítva, oka:
FIGYELEM!!!! ÉLESLÖVÉSZET A BAKONYBAN
A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ tájékoztatása szerint január 16-tól február 26-ig katonai tevékenység miatt tilos és életveszélyes a lőterek környékén tartózkodni.
Az MH BHK "VÁRPALOTA CHALLANGE 2016" elnevezéssel gyakorlatot tart január 16-tól február 22-ig. Ez idő alatt nem szabad a lőtereknél lévő túraútvonalakon, kerékpárutakon, illetve a várvölgy területén tartózkodni. A részleteket ide kattintva találod.

(EZ A LÁDA BETEGSÉGÉNEK OKA!)

2015.10.31
Kikerül a láda egy csodálatos őszi napon.:)
skiccpausz


Így nézett ki a ládaelőd, Ati gondozásában

katt

Flag Counter
Állapot: kereshető

KRW értékelés (134 db): környezet: 4.88 rejtés: 4.72 web: 4.85 átlag: 4.82

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


zsebeszter 2021.05.08 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

63.jimmy 2021.05.02 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

barnika76 2021.05.01 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Málnavadász 2021.05.01 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.


Zulu 2021.04.28 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

gyertya 2021.04.24 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Medvehagymázóknak melegen ajánlom a vártól északra lévő fensíkot ;) [Geoládák v3.10.5]

handky 2021.04.17 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Hihetetlen, hogy az erdő közepén ott áll a vár. Köszönjük, hogy megmutattad!

wolfkery 2021.04.12 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszi a rejtést. Kiköptem a tüdőm

IMG_20210412_141554IMG_20210412_141524
IMG_20210412_140736IMG_20210412_140510
IMG_20210412_140424 
remekkelek 2021.04.04 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Mörren Morcogi Micó 2021.04.03 19:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

selza 2021.04.03 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

kireth 2021.04.03 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Micicila 2021.04.03 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

beliczky 2021.03.27 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Aleph & Rita 2021.03.22 10:45 - Megtaláltam
Várpalotáról a p+-en érkeztünk, ez nagyon klassz és jól követhető kis ösvény, úgyhogy előbb volt a láda, aztán a várrom. A vár tövében beültünk a medvehagyma tengerbe és megebédeltünk. Köszönjük a lehetőséget!

xegox 2021.03.21 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Miktek&Szilvi 2021.03.07 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. [Geoládák v3.9.6]

ZETENY82 2021.03.06 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
8 évesen a szüleimmel nagy élményt nyújtott életem első geoládájának megtalálása

zete1 
Mr Bean 2021.02.28 15:20 - Megtaláltam
Megvan! [Geoládák v3.9.6]

csatizs 2021.02.13 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

ésKata 2021.02.06 11:00 - Megtaláltam
Alul nagy sár, azon kívül köd. Szép, szebb időben többet láttunk volna. Köszönet a rejtésért.

Zergi 2021.02.06 11:00 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_1408IMG_1409
IMG_1410IMG_1411
IMG_1412IMG_1413
IMG_1414IMG_1415
IMG_1416IMG_1417
IMG_1418IMG_1419
IMG_1420IMG_1423
IMG_1424IMG_1425
IMG_1426 
infosoft 2021.01.30 19:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Köszi a rejtést!

hmarika 2021.01.30 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Köszönöm a Rejtést!

PeZsoKa 2021.01.17 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
Gyönyörű havas táj és szép kilátás volt. Köszi a rejtést!

Csg12 2021.01.02 21:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

SuperAnya 2021.01.02 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

nebulaeorionis 2020.12.29 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Lucas 2020.12.29 08:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

redzol73 2020.11.20 22:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

anzsu7 2020.11.14 20:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.7.6]

MaciLacik 2020.11.14 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.46
Nagyon szép a kilátás a várra.

bee 2020.11.14 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Köszönjük a rejtést. Szuper túrakörnyék, jó kilátás a szirtekről.

TündImi 2020.11.14 11:55 - Megtaláltam
TündImi, Veszprém
Köszi :) [Geoládák v3.7.6]

kocsisjozsef74 2020.11.14 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.7.6]

Twini 2020.10.28 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

tgb 2020.10.24 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

akosgy 2020.10.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Ferrata-s hétvégére menet megálltunk itt, hogy sétáljunk egyet a kellemes, őszi időben. Helyes kis eldugott vár a semmi közepén (bár régen jó eséllyel a völgyben futó úton közlekedtek), a piknikező helyek is nyugalmasak, és a rejtés is jó. Tetszett, köszi.

LótiFuti 2020.10.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Itt járt LótiFuti! [Geoládák v3.7.2]

Szőkekapitány 2020.09.19 17:28 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

Évi+Tamás 2020.09.19 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

Bugár-orienteering 2020.08.22 10:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Kicsit messze van a vártól. Persze, megnéztem a várat is.
GCvbbk-val együtt.

 
Mo-Hó 2020.06.24 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.08
Meglett és kellemesen elfáradtunk!
Köszönjük a rejtést!

viad 2020.06.20 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.5.3]

hitamas 2020.06.12 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Mátrai geo-túrát terveztem,de az eső eloszlását mérlegelve inkább a Bakonyra szavaztam. GCVBBK, GCHARD, GCVPUF, GCKPJT, GCMORO és GCFUTO fért bele a tervbe, egyik szebb helyre vitt, mint a másik .... Pontos koordináták, jó rejtések, szép kilátás .... szóval ez egy szép nap volt. Fentről a várrom sok mindenre emlékeztet, várromra a legkevésbé ... :)

MEMME és ZEREB 2020.06.06 14:00 - Megtaláltam
Csodás kilátás a várra! Köszönjük!

IMG_0129IMG_0140
IMG_0137IMG_0146
IMG_0164IMG_0171
IMG_0175IMG_0176
richarditft 2020.05.30 19:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Rebi & Ricsi
[g:hu+ 2.1.16]

potok 2020.05.10 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

mepetya 2020.05.08 13:35 - Megtaláltam
Timivel megtaláltuk. Gyönyörű helyen van ez az eldugott várrom. Köszi a rejtést!

Szilkó76 2020.05.07 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Lenyűgöző környezet, fantasztikus várrom, nagyon tetszett!
A ládánál élvezhető kilátás alapján megértem a rejtőt, hogy miért került ide a doboz. :)

Köszi a rejtést!

Adambalogh508 2020.05.03 21:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

padler 2020.05.03 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Egy Várberek - Bátorkő - Fajdas ládázós, 13 km-es kört gyalogoltunk, így lett meg. Nagyon szép helyen van!
efemm + FJ + (padler)

DSCN88165DSCN88168
DSCN88174DSCN88177
omega5 2020.05.02 15:51 - Megtaláltam
Megvan, köszi! [Geoládák v3.3.2]

hubics 2020.04.26 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Megtaláltuk. A piros sáv és piros kereszt jel is jól használható végig

csupecz 2020.04.25 19:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Fantasztikus élmény volt! A kilátás gyönyörű. [Geoládák v3.3.2]

Gabsa5 2020.04.25 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Nincs messze a jelzett turaosvenytol és tényleg szép onnan a kilátás. Köszönjük a rejtest! [Geoládák v3.3.2]

eazs 2020.04.18 16:33 - Megtaláltam
Köszönjük!

krino30 2020.04.18 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Balear 2020.04.18 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.88
Az ország egyik legkülönlegesebb vára :)

Köszönöm a rejtést.

-DÖME- 2020.04.17 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Luca007 2020.04.14 16:45 - Megtaláltam
Nagyon meredek volt fölfelé, de megérte mert szép volt a kilátás.
Láda után Várpalota felé a P+ -en haladva több irányból is megcsodálhattuk a várat.

izsolt 2020.04.14 16:45 - Megtaláltam
Tavaszi szünet zárótúra, Várpalota- K+ -kis Burok-völgy aztán vissza a P+ -on
26 km

Ha nem lenne velünk a kis víruska, egész szünetben a Papukban túráztunk volna. Január óta azt tervezgettem :-(

Azért ez sem volt csúnya! Medvehagyma a szendvics mellé is jutott, és hazavitelre is

(az egyébként miért van, hogy a .hu oldalon "a ládába travel bug helyezhető", a .com-on pedig "a ládába travel bug nem helyezhető"

blindmouse 2020.04.12 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Náncsimacska 2020.04.05 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

MoGeMaP 2020.04.04 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

hgabi 2020.03.21 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Zaphod 2020.03.14 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

spacekok 2020.03.07 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszönjük! Nem is gondoltuk volna, hogy van Várpalota felett egy ilyen jó kis hely!

Endresz_család 2020.02.09 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

9,6 km-es séta volt remek időben Várpalotáról a piros sáv jelzésen oda, majd a piros kereszten vissza.

IMG_0690IMG_0691
IMG_0692IMG_0696
IMG_0697IMG_0698
IMG_0699IMG_0700
koro12 2020.02.02 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

nmárti 2020.01.11 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.53
Köszi a rejtést!

kenau 2020.01.03 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0]

Dorkadia 2019.12.31 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Gyönyörű hely, érdemes megnézni. [g:hu 1.6.4]

Attibati 2019.12.27 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
22 kilométeres gyalogtúra Várpalota körül.
A rejtés környékére érve a turistaúton még elég nagy megmászandó szintek látszottak. Kerülgettem a várat mint macska a forró kását végül rátaláltam a P3 jelzésre, ami felvitt a platóra. Ismét megcsodáltam a monumentális vártorony maradványt. Annak idején megtaláltam az előző rejtést is, a mostani inkább műemlék barát.
Tovább a Kőpajta felé.

turzovivi 2019.12.22 14:28 - Megtaláltam
Bakonyi karácsony 20 teljesítménytúrán kerestük meg anyukámmal. Lentről, a völgyből támadtunk, onnan kemény terep volt, főleg lefelé.

Egoland 2019.12.22 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon szép környék. [Geoládák v3.1.2]

@Nikó 2019.12.21 12:05 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, ez jól esett!

Koszt Andi 2019.11.16 23:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ChefBogi 2019.11.16 14:30 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Ancs 2019.11.16 14:30 - Megtaláltam
KDP Bakonynána - Várpalota szakasz közben.
Igazán impozáns a vár, a délutáni uzsit alatta fogyasztottuk el. A kellemes erdei pihenést terepmotorosok zavarták fel, s a benzingőz sokáig megült a völgyben. :(
A várat ma több oldalról is megcsodáltuk, mivel a gerincen közelítettünk a ládához.
Köszi

20191116_134433_HDR20191116_134613_HDR
20191116_13473620191116_141117_HDR
20191116_14125920191116_141304_HDR
20191116_141314_HDR20191116_141437
20191116_14144220191116_142258_HDR
20191116_142824_HDR 
Kokó 2019.11.16 14:30 - Megtaláltam
A mai KDP szakaszunkon három feltámasztott dobozt is felkerestünk. Eddig ez a vár valahogy kimaradt, de most remek társaságban sikerült felkeresni.

PirosKavicsos
VárasKözeli
Torony-romAblakos
TáblahelyMeredek
ŐsziesTávoli
kisember 2019.11.03 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

famászóbáró 2019.10.31 11:58 - Megtaláltam
Gyönyörű hely, szép kilátás! Köszönöm! [Geoládák v2.2.5]

batla44 2019.10.26 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.30
Közel 3 év kihagyás után feleségemmel ismét a ládák segítségével kirándulhattunk kettesben. Köszönjük szépen! Fárasztó, de nagyszerű nap volt.

20191026_104441 
bagolyvera 2019.10.23 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel egy szép őszi kirándulás keretében megtaláltuk, köszi!
+ volt egy kis kessertalálkozó is, Sereszakiékkal :)

IMG_20191023_113245IMG_20191023_125119
sereszaki 2019.10.23 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.95
Ha már nem kellett munkába mennünk, ha már októberi nyár, mi más jöhetett volna szóba, mint egy jó kis túra, természetesen ládázással egybekötve? Mivel sosem jártunk még erre, itt volt az ideje. :) Nem bántuk meg...
Összesen 14,5 km, 366m szintemelkedéssel. A túra 3. találata.
S a bónusz: végre személyesen megismerhettem bagolyverát és Ignis9-et. :)))
Köszi a rejtést!
sereszaki, Márti, Évi, Andi

Ignis9 2019.10.23 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

DSCN3319DSCN3323
azenturam 2019.10.20 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! ;-) [g:hu 1.6.4]

vaslemez 2019.10.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Gyönyörű a vár az őszi erdő közepén, és persze az odavezető szurdok is. Minden csupa sárga és vörös.

20191019_131823 
Csabec Kata 2019.10.14 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Köszi a rejtést

bigmick 2019.09.22 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Bigmick, Iza
[g:hu+ 2.0.7]
Gyönyörű szép őszi időben felfele a piroson, vissza a piros+-on, összesen 9 km-nyi túra. Nagyon jól esett, szép helyeken jártunk.
[g:hu+ 2.0.8]

GCHARD_20190922_120534GCHARD_20190922_121359
GCHARD_20190922_111226GCHARD_20190922_112353
GCHARD_20190922_114114 
Famágus 2019.09.14 11:10 - Megtaláltam
Nagyon tetszett az odavezető út.. jártunk már itt a várromnál, régebben. Jó volt újra jönni, immár ezért a ládáért.. Totó és Csibe kezdő kesser kutyák első nagyobb kirándulása.. Oldfoxxal köszönjük!!!

DSC05082DSC05080
DSC05081 
oldfox 2019.09.14 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csaba159 2019.09.01 09:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

johnnycache 2019.08.20 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.92
Köszönöm az élményt! :-)

Audrey722 2019.07.17 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Pajzsika 2019.06.09 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Dióskanyar 2019.06.09 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Megtaláltuk. Köszönjük.

Manna&Peti 2019.06.09 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

Lopakodó 2019.06.08 22:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pötyimiki 2019.06.08 18:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

morph 2019.05.11 12:38 - Megtaláltam
Közép-Dunántúli Piros túra közben kerestük meg kis (de meglehetősen meredek) kitérővel, a Gazsi-lik utáni ösvényen felmászva. A kilátás igazán remek volt! Meg is ebédeltünk a kilátóponton. A láda nem a megadott rejtekben volt, hanem kb hatvan centiméterrel odébb, fa és szikla találkozásánál. Én is oda tettem vissza.

notam 2019.04.27 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kovigaga 2019.04.27 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

katica 2019.04.21 11:14 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.6.0]

Wulka2 2019.04.19 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönöm a rejtést!

dildi 2019.04.19 14:30 - Megtaláltam
Ha nem lett volna ez a láda, bizony sohasem láthattuk volna ezt a szép panorámát. Köszönjük a rejtést!

113
14 
Kishercegek 2019.03.10 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
A Gazsi-lik után a láda is meglett. Köszönjük a rejtést.

Reggel 2019.03.09 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

Drotak 2019.03.03 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Frentzen 2019.02.24 09:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam. Köszönöm.
A tegnapi Geovándoron nem tudtam részt venni, ezért ma végig jártam a túrát.
Geovándor after😊

20190224_09255720190224_093855
piroska 2019.02.23 23:59 - Megtaláltam
Kösz a szervezést!

jbako 2019.02.23 23:59 - Megtaláltam
A II. GeoVándor Túrasorozat - Bakony alkalmával ezt a rejtést is megtaláltuk a csapattal. Kösz a rejtést. Szép időben sok ismerőssel és remek útvonalon túrázhattunk. Köszönet a Szervezőknek!!

nori_b 2019.02.23 23:59 - Megtaláltam
Életem első GeoVándor túra eseményén vettem részt. Kísérőmmel, jbako-val csodás napsütésben, remek társaságban telt el ez a nap. Fantasztikus látvány, remek szervezés, vidám hangulat gondoskodott arról, hogy a 21 km. kellemesen teljen. Köszönöm!

GAMANO 2019.02.23 21:39 - Megtaláltam
Meglett, a GeoVándor túrán, közös logolással. Köszönjük.

Mira 2019.02.23 18:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Geovándor túrán. [wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2019.02.23 18:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2019.02.23 11:26 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.1x]

Spangarázs 2019.02.23 10:59 - Megtaláltam
Geovándor 2/1 alkalmával levadászva.
Köszi a rejtést!

"J&J" 2019.02.23 10:41 - Megtaláltam
Geovándor II túra, második találat, kicsit hűvös, de szép napsütéses időben.
Kösz a szervezést!

Gábor75 2019.02.23 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csizmások 2019.02.23 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2c]

LCSOKA 2019.02.23 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

DSS és Szandra 2019.02.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Közös találat GeoVándor túrán. Köszi a rejtést. :)

zalajaro 2019.02.23 10:00 - Megtaláltam
Idei első GeoVándortúrán felkeresve.

IMG_20190223_093650IMG_20190223_094737
IMG_20190223_094741 
sogor36 2019.02.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.93
Geo vándor túra közben megtalálva.

Liberty 2019.02.23 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
A GeoVándor II. bakonyi túrája közben kerestük fel a ládát. Szikrázó napsütésben, néhol csípős hidegben, kissé meredek szakaszon értünk fel a hegytetőre, ahonnan csodás panoráma tárult elénk. Jó kis túra volt, köszönet a rejtésért.

Várpalota címere
Sherpa 2019.02.23 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.1x]

Sanyi69 2019.02.23 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

R.Guszty 2019.02.23 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
Csapatos megtalálás a Geovándor túra alatt. Kösz a rejtést!

pliptai 2019.02.23 09:45 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Wilka74 2019.02.23 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
II. GeoVándor túrasorozat során jutottam el ide. Jó nagy csapattal mentünk végig, itt kicsit szuszogtatós emelkedőn érkeztünk a szuper panorámához. Remek időben, bár fagyos hőfokok mellett jót túráztunk. Köszönjük a rejtést!

IMG_3279IMG_3281
kópé1993 2019.02.23 09:43 - Megtaláltam
Geo Vándor túra alatt. Köszi a rejtést!

IMG_20190223_094141IMG_20190223_094942
LionDaddy 2019.02.23 09:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.41
A II GeoVándor - Bakony esemény során találtam meg.
Az ígérkező remek napsütéses idő miatt döntöttünk úgy pliptaival és kópé1993-mal, hogy részt veszünk a túrán. A szikrázó napsütés bejött, de erősen mínuszos hőmérséklet is párosult mellé. Ez egyrészről nagy szerencse volt, mert végig kemény, fagyott talajon tudtunk menni, de az árnyékos, szeles helyeken cudar volt.
A GCVBBK multi 3. pontja után igen csak megizzasztott meredek hegyoldalban való felkapaszkodás a ládához, ami jól is esett a hidegben. A szirtről remek kilátás a völgybe és a várra. Mintegy 200 m-rel tovább, egy másik szikláról újabb perspektívából láthattuk a romot.

Köszi a rejtést!

20190223_09333720190223_093855
20190223_09393520190223_094043
20190223_09490020190223_094909
20190223_094018 
kir6 2019.02.23 09:42 - Megtaláltam
A II. GeoVándor túrasorozat bakonyi túrája közben találtuk meg. [g:hu 1.6.0]

kia71 2019.02.23 09:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Furtyka 2019.02.23 09:41 - Megtaláltam
Köszönjük, nagyon szép a kilátás! :)

Szab 2019.02.23 09:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

earl77 2019.02.23 09:40 - Megtaláltam
A GeoVándor csapattal találtuk meg.

Köszi a rejtést!

macikupac 2019.02.23 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 4.50
Bakonyi GeoVándor 2.

Egy kicsit továbbjöttünk a multi zárópontjától, majd egy arra alkalmasnak tűnő helyen kimásztunk a völgyből. Odafentről több helyről is jól látható a szomszédos vonulaton álló toronyrom. Ami abban a vonatkozásban csalódás, hogy mi a láda neve (azaz, az én értelmezésemben a bemutatni kívánt hely). Jelen eset inkább az "Ahonnan látni Bátorkő várát" címet érdemelné. Ilyetén nem is lenne vele semmi gond. Így viszont... Picúr medvémmel jártam a túrán.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

kitkat0123 2019.02.23 09:40 - Megtaláltam
Az idei első GeoVándoron népes csapattal megtaláltuk a ládát, köszönjük a rejtést, nagyon érdekes és látványos útvonalon haladtunk. A teljes túra kb. 21 km lett napsütéses időben, talán az utolsó igazi téli hideg napon.

Robogo 2019.02.23 09:38 - Megtaláltam
II. GeoVándor Túrasorozat - Bakony túra alatt kerestük fel a ládát csoportosan.
Köszönöm a rejtést!

13 2019.02.09 13:13 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Cirbolya ;-) 2019.01.12 13:13 - Megtaláltam
Tökéletes havas túra. Köszönöm a rejtést.

P1080446 
Cicki 2019.01.12 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Köszi a rejtést! :)

Szűcs-Kádas Gyalog Team 2018.11.01 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Mindegyik kilátó pont fantasztikusan gyönyörű tájat mutat meg. Eszti&Sanyi

cserkész Mészike 2018.10.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
ELTE bioszos túra során megtaláltuk. Várpalota - Bátorkő - Várpalota őszi körtúra alkalmával. Köszönjük!

eFeS 2018.10.22 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Gyönyörű volt az odaút. A ősz színei kísértek végig. A sok avar miatt az utat nem mindig lehetett látni, de ez is csak növelte az élmény szépségét. Köszönjük!

IMG_20181022_135805_1024IMG_20181022_145201_1024
IMG_20181022_152829_1024 
lelcache 2018.10.06 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2018.10.06 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
A hamarosan megszűnő tihanyi MTÜ láda megkeresése köré terveztünk egy remek Tihany környéki, majd bakonyi kirándulást Fidorkával, lelcachesel és a gyerekekkel. Gyönyörű őszi időben a kirándulás minden percét élveztük.

Kicsit csalóka ez a rejtés, mert a várhoz csak annyi köze van, hogy messziről lehet látni a várat. De maga a kilátópont is nagyon rendben van. Köszönjük, hogy megmutattad.
Megtalálás után még átsétáltunk a romhoz is, hogy azt is közelebbről megszemléljük.

 
Fidorka 2018.10.06 14:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Katulyakutatók 2018.10.06 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását! Bővebben otthonról, fényképek később. [g:hu 1.6.0g]
Egyszer már nekivágtunk az útnak, de akkor akkora esőt kaptunk még Várpalotán a nyakunkba, hogy visszafordultunk. Most gyönyörű napsütéses időben jártuk végig a túrát. Nagyon tetszett mind a vár környéke, mind a táj, amin végighaladtunk.

-1-2
-3-4
Gazsi-lik-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14
-15-16
-17-18
-19-20
-21 
art 2018.09.29 17:37 - Megtaláltam
Köszönöm, a kiskutyám első ládája

WP_20180929_16_17_19_ProWP_20180929_15_34_56_Pro
nagyutazo 2018.09.29 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

zseni.lionel 2018.08.12 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

james 2018.08.03 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

kismanas 2018.07.29 11:02 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Johny258 2018.07.29 11:00 - Megtaláltam
Közös találat Kismanas-sal, és Bakman-nal.

Úton arra feléIMG_20180729_105342
IMG_20180729_105353IMG_20180729_110502
attika 2018.06.03 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

mnoresz 2018.05.27 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Megtaláltam, köszi!

mucsi42 2018.05.20 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Galocza26 2018.05.20 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
A láda elődjét 2013-ban találtuk meg. A Bakony gyönyörű Várpalota felett, érdemes volt visszatérni. Ugyanazt az útvonalat követtük, mint annak idején: a piros kereszten indultunk, fentről, a kilátópontokról megcsodáltuk a völgyet és a várat. Akkor ősz volt, aranylott minden, most virágba borult az erdő. A ládától a meredek hegyoldalon ereszkedtünk le a Várvölgybe.
Köszönjük az élményt és a rejtést!

H.B. 2018.05.01 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszi, az élmény nem maradt el. :)

zsolymo 2018.04.30 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Maszat1 2018.04.29 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Kellemes túra volt. [g:hu 1.5.4]

IMG_20180429_141504IMG_20180429_135937
IMG_20180429_145735 
kaldigeza 2018.04.28 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Gyönyörű időben, 13 fős csapattal, a piros kereszten Várpalota felől sétálva! Köszönöm a rejtést!

kolgomorov 2018.04.22 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Punawelewele 2018.04.15 08:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

bgecco 2018.04.15 08:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

HEdit 2018.04.08 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Gyönyörű a hely és a rejtés is tökéletes.
Egyszer már jártunk a várnál, de nem ládát kerestünk és nem mentünk tovább. Hálás vagyok a rejtőnek, hogy tovább csalogatott. Igazán megérte. Egyik legszebb hely, ahol eddig jártam. És még soha nem láttam egyszerre ennyi medvehagymát!! :-)
Köszönjük a lehetőséget!
Edit, Csabi, Lac és két kutya

IMG_20180408_124905780IMG_20180408_131508476
DSCN4892DSCN4912
DSCN4934IMG_20180408_134239886
IMG_20180408_151858499 
ha2 2018.03.19 12:10 - Megtaláltam
Néhol térdig süppedtünk a márciusi hóban.
Jó kis túra volt felmászni a szirtre.

anettx 2018.03.19 12:10 - Megtaláltam
TFTC!
A ládához a rövid, de jó meredek kitérőt megérte megtenni a csodás panorámáért.
Hatalmas nagy hóban klassz túra volt GCVBBK és GCCRGT ládákkal együtt.

gchard-DSC02237 
Vasi75 2018.03.11 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!!!

Hampi 2018.03.11 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönjük a rejtést! Hampi, Edy, Peti [Geoládák v2.2.2]

Fillér Team 2018.02.11 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Kellemes téli túra keretében megejtett várnézés, szép délutáni fényekkel. Fantasztikusak a kilátások a piros kereszt jelzésről, és nagyon jó helyre került a rejtés, köszi! :-)

Kilátás a várraKözeledve
Bátorkő 
tmarko 2018.02.03 23:59 - Egyéb
Ma ismét erre sétáltunk ,túráztunk a havas tájon, fantasztikus volt a túra:)

Frankie Family 2018.01.07 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük az új élményt! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bob&Bobek 2018.01.07 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mai Frankie Familyvel közös ládázás eredménye: GCA2B3, GCFUTO, GCMoro, GCKPJT, GCVPUF, GCHARD, GCvbbk, GCCRGT. Kicsit 21 km felett.

Csonka család 2017.12.30 14:52 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Nagyon szép helyen van ez a láda. Havas tájban túráztunk! Csodálatos nap volt.

Zala 2017.12.27 11:40 - Megtaláltam
Köszönjük!

Zenobios 2017.12.27 11:39 - Megtaláltam
Köszönjük!

feldelaci 2017.11.01 14:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

tádé 2017.10.21 10:13 - Megtaláltam
A Csörget-völgy felől, jó időben, pompázatos őszi színek között. Köszönöm!

WP_20171021_10_10_04_Pro
GyZsTeam 2017.10.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Szenzációs őszi idő volt, ennek ellenére alig pár túrázóval találkoztunk. A jelenlegi ládahely jobb az elődjénél. Köszönjük!

HER_2520_tnHER_2572_tn
HER_2587_tnHER_2604_tn
HER_2633_tnHER_2728_tn
HER_2757_tnHER_2761_tn
HER_2514_tnHER_2571_tn
Robi75 2017.09.27 10:14 - Megtaláltam
Kerékpárral Várpalotáról, szép, napsütéses időben. Köszönjük a rejtést!
Zsuzsa, Robi

laclac88 2017.09.03 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2017.09.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
5 éve találtuk meg az előző rejtést, ami nem sokkal utána megszűnt. Akkor is ugyanúgy bejártuk a környező rálátási helyeket, mint most. A GCKPJT ládától jöttünk erre völgyeken és fennsíkon, a túra vége 18,5 km lett. Köszönjük a rejtést.

DSC05337DSC05346
DSC05347DSC05351
Csabee 2017.08.20 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Remek idő, csodás helyszín. Kösz a rejtést.

Evila 2017.07.30 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönjük a rejtést! Evelyne, Dani

Mary&Advent 2017.07.30 14:11 - Megtaláltam
Meglett!

SirLes 2017.07.27 14:00 - Megtaláltam
Nehéz volt feljutni a ládához, mert nagyon csúszott a hegyoldal. Szerencsére csak esett, nem felhőszakadás volt, mert akkor lemosott volna az áradat, mert a feljárót vájta ki magának a víz lefolyónak.

galadka 2017.07.15 11:40 - Megtaláltam
Gyermekkoromban sokat jartunk erre. Jo volt most ujra!
A lada megkereseseben egy bator, 4 eves segitsegem volt. :)

Strombus 2017.07.14 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Három éve már jártunk itt a korábbi láda miatt, most szívesen jöttünk vissza. Felmásztunk ládairányt a jó meredek hegyoldalon, gyönyörködtünk, logoltunk, örültünk. Skiccpausztól megszokott jól kiválasztott rejtek, jó állapotú láda, ötletes jelszó.
Köszönöm, hogy ismét itt lehettem.

Bátorkő GCHARDBátorkő várrom GCHARD
Érdekes fa emeletes pókhálóval 
Péter60 2017.07.14 12:20 - Megtaláltam
ok

eltájoló 2017.06.17 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Tényleg szuper a kilátás a várra. A láda jó állapotban van. Köszi a rejtést.

NagyKG 2017.06.04 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.63
Megtaláltam, köszi!

V_FAMILY 2017.05.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.84
Szépen meglett. Kösz!

mihoj 2017.05.20 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
6 éve kerestük fel az eredeti ládát. Most az újat. Várpalota felől érkeztünk a tanösvényen. A környezet továbbra is csodás és nyugis. A rejtő kedvenc kilátópontjánál szalonnáztunk egy klasszat, majd nosztalgiáztunk a vár maradványánál.
Köszönjük az újabb rejtést!

Arra van a "mitoménmi"20170520_121639
20170520_12252220170520_122938
20170520_13002420170520_130506
Antiemes 2017.04.14 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Ujabb remek helyet ismertem meg. Koszonom a rejtest!

Szendrő Miki 2017.04.09 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Köszönjük!

G_Sanyi 2017.04.09 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

kétbakancsos 2017.03.28 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Várpalotán és környékén kirándultunk, geoládáztunk szép tavaszi időben, csodás kilátásban volt részünk. Köszönjük a rejtést!

LogolásKilátás
LeánykökörcsinVirágos szikla
hinia lux 2017.03.25 15:50 - Megtaláltam
A helyszínt már ismertem az előző rejtés kapcsán, azóta többször is jártam errefelé és szívesen visszatértem most is. A Kőpajta felől jöttünk, túráztunk egy hosszabbat a környéken a szép tavaszi időben.

Tavaszi héricsTavaszi kökörcsin
BimbósanBátorkő vára
1499. találatom 
Acsart 2017.03.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Ismerős terep, a környék ládái és ezen láda elődje is megvolt. Kihasználva helyismeretünket, a kényelmesebb megközelítést választottuk, felülről érkeztünk és a találat után ereszkedtünk le a völgybe. Nagyon kellemes tavaszi időt sikerült kifognunk, sok szép virággal, jó levegővel. Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Cözi, Acsart, GeoMazsi

P1250793P1250810
P1250860P1250853
P1250891P1250910
gyildarefo 2017.03.25 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
13 km/350 m szint + Arthur.
A nap kérdése: miért engedik a motocross-t az erdőben?

imageimage
imageimage
imageimage
imageimage
becko 2017.03.25 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
A Királyszállási elágazástól egy 25km-es körtúrán gyűjtöttem be a környék 6 ládáját, és az MTB sorozat 2 pontját.
Felülről érkeztem, így kényelmes találat volt.
A megszokott várépítészettől eltér a magas bércekkel körülvett, völgyben fekvő erődítés.

SAM_1098b 
targonczas 2017.03.15 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

szladoo 2017.03.15 14:48 - Megtaláltam
Köszönjük a 100. láda baráti társasággal! [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

felsolaci 2017.03.15 02:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Nervas 2017.03.04 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönet a rejtésért!

VP 2016.12.18 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Végre egy olyan "reload", amiért érdemes újra menni: ez a rejtés egész mást mutat a várból, mint a régi.
A völgy felől sokszor láttam már Bátorkőt, de innen fentről még nem. (Bár sok hasonló völgyet ismerek a Vértesben, és a Burok-völgy is hasonló fentről. De ott nincs vár.)
Kisebb-nagyobb bakonyi kirándulások ködös-zuzmarás koratéli időben.

Mathau 2016.11.15 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
MTB6 közben.

Hepur 2016.11.13 15:41 - Megtaláltam
Idei első havas túra, ládázással összekötve.

tmarko 2016.11.13 12:30 - Egyéb
Ma ismét erre túráztunk és megcsodáltam a várat, még az első havas napot is megkaptuk a szezonra így minden csodás volt.

Discover 2016.11.05 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC5676_DSC5679
_DSC5680_DSC5684
_DSC5685_DSC5689
_DSC5694_DSC5701
_DSC5702_DSC5703
_DSC5705_DSC5716
Puszkany 2016.10.31 11:58 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget!

kl 2016.10.31 11:57 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

krizma 2016.10.09 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszönjük a rejtést, gyönyörű hely.

Hajo 2016.10.08 13:51 - Megtaláltam
Köszönjük, csodás volt az őszi erdő.
Szép helyen van :-)

20161009_114218_resized20161009_120529_resized
20161009_122008_resized20161009_123352_resized
20161009_130608_resized20161009_130642_resized
ÁFÉSZ 2016.10.01 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Gyönyörű időben kellemes séta Várpalotától indulva.

Turistaember 2016.09.26 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam. Köszönöm a számomra új rálátási lehetőséget a várra!

zaskl 2016.09.10 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Nekünk megvolt az előző is, de ez csodaszép hely ide érdemes újra és újra eljönni. ZASKL

Mr Zerge 2016.09.10 08:30 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Várpalota szélén, a garázsoknál parkoltam. Biciklivel mentem a ládáig. Csupán néhány rövid szakaszon kellett tolnom felfelé, és az utolsó métereken az ösvényen kellett tolni a biciklit. Jobb volt így, mint végig kutyagolni az ismert utat.

GCHARD 
zoltot 2016.09.04 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Soha rosszabb túrát!!!

Az első láda 
szollosi73 2016.08.20 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megvan!
A kocsit az ajánlott parkolóban hagytam, indulás előtt még gyorsan meghallgattam a női kajak négyes futamát, aztán miután a lányok olimpiai bajnokok lettek én is elindultam. 2011-ben már jártam itt, az régi ládát akkor kerestem meg, de szívesen jöttem most újra. Kellemes kis körtúrát csináltam és élveztem végig. A láda nagyon klassz helyre került, tetszett.
Köszi a rejtést!

Bátorkő vára 001Bátorkő vára 002
Bátorkő vára 003Bátorkő vára 004
Bátorkő vára 005Bátorkő vára 006
Bátorkő vára 007Bátorkő vára 008
Bátorkő vára 009Bátorkő vára 010
Bátorkő vára 011Bátorkő vára 012
Panoráma 
scele 2016.08.14 12:58 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

mazsola069 2016.07.23 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog .:) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Elhoztam a városi aszfaltszaggatókat egy kis szépet látni.

bpali51 2016.07.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Királyszállási elágazó - Vár-berek - Bátorkő - Vár-völgy - Várpalota túrán ejtettük útba. Köszönöm a rejtést, a többit aZÉva már leírta!

A háromemeletes toronyKilátópont a láda közelében
Sisakvirág. Mérgező!Vár-völgy
aZÉva 2016.07.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon szuper hely, gyönyörű a kilátás a várra! Küzdöttünk kicsit a meredekkel, legalább kétszer elmentünk a rejtek mellett, de meglett! bpali51 barátommal együtt köszönjük a rejtést, megérte megkeresni a helyet! A 2. ládám :)

A rejtek felett 
Nemi91 2016.06.26 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2016.06.26 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

20160626_172357 
balatom 2016.06.22 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam, 2. geoládám.

mozgo 2016.06.11 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

DSC_2987 
Donald 2016.05.29 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

daisy01 2016.05.29 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Köszönjük a rejtést! :)

Kajdi-család 2016.05.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.91
:)

V_Gabor 2016.05.28 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Nagyon jó hely és jó rejtés. Már voltam itt biciklivel is. GCvbbk multi végén kerestük meg a ládát.

Körbejártuk a várat. Az egyik kilátópont alatti szikláról - a lábam alatt pár méterről - egy nagy sas szállt fel. A startját felülről láthattam, majd később ő nézett a vár tetejéről bennünket. :)

Köszönöm!
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

SAM_4713RSAM_4716R
SAM_4720RSAM_4721R
SAM_4724RSAM_4730R
SAM_4734RSAM_4736R
SAM_4743RSAM_4744R
SAM_4747RSAM_4749R
joove 2016.05.28 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.42
A várnál már többször jártunk, de a szirteken még sosem voltunk. Most alaposan kigyönyörködtük magunkat a kilátásban. Köszönjük a lehetőséget.

btimar 2016.05.21 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megtaláltam. köszi, jó kis hely. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Zöld gyíkZöld gyík
Bátorkő vára
R-Gyu 2016.05.16 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Benedek_Vulkán 2016.05.07 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Csodaszép, hangulatos hely, a szirtekről gyönyörű kilátással. Köszönjük a rejtést.

Zivatarlány 2016.05.07 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Csodaszép, hangulatos hely, a szirtekről gyönyörű kilátással. Köszönjük a rejtést.

K.L. 2016.04.23 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam.

katica5416 2016.04.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Gyönyörű a kilátás, megérte felmenni

TS 2016.04.10 11:01 - Megtaláltam
Királyszállási elágazásnál parkoltam és a GCvbbk ládával összekötve kerestem fel ezt az újonnan kihelyezett ládát. A régit is terveztem felkeresni, de addig halogattam, hogy megszűnt. A rejtektől nagyon szép a kilátás, de sokáig nem tudtam időzni, mert hideg orkánszerű szél fújt fent. Vissza az autóhoz a piros+ turistaúton mentem, aminek a két oldalát ameddig elláttam medvehagyma borította. Szedtem is belőle, amiből a feleségem nagyon finom péksüteményt sütött.

peterpan 2016.04.02 12:17 - Megtaláltam
.

IMG_0005IMG_0007
IMG_0013IMG_0014
IMG_0015IMG_0020
IMG_0021IMG_0023
IMG_0029IMG_0031
IMG_0039IMG_0045
IMG_0047IMG_0050
IMG_0054IMG_0060
IMG_0064IMG_0066
Szabó família 2016.04.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ádámmal közösen.

JAck:66: 2016.04.02 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Bubu_83 2016.03.29 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Megtaláltam, köszi.

bati.hu 2016.03.26 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Várpalotárol indult a csapat egy 60as túrára. Első bemelegitő hegymenet után jo volt egy kis nézelődés. Kosui

tabletta 2016.03.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2o] [wapon beküldött szöveg]

Fazék 2016.03.20 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
A szokásos tavaszi medvehagymagyűjtés után kellett még a kilométer. Mi a Vaskapu-völgyön keresztül jöttünk, így egy kis szint is került a 8 km-es túrába, de még épeen belefért a gyerekeknek is.

Leánykökörcsinek 
cherrybabe 2016.03.14 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
GCVBBK-val felfuzve 8,5 km-es kor lett. Szikrazo napsuteses idoben, kellemes kis tura.

DSC_0138DSC_0136
pegasus_mv 2016.03.12 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Gyönyörű kilátás. Köszönöm a rejtést.

szalaij 2016.03.10 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kogerj 2016.03.10 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Jó volt keresni! Köszönet a rejtésért!

zoo_lee+Edit 2016.01.17 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen.

nbokan 2016.01.16 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
GCvbbk ajánlott parkolójából és a pontjaival együtt egy kellemes 10 kilométeres séta lett. Tetszett, köszönjük a rejtést.

acsocso 2016.01.10 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
petheovackával közösen.
Véletlenül a régi GCbtko láda koordinátáján kezdtük el keresni. Már ránk sötétedett mikor elindultunk helyes koordinátájára, de lámpával felszerelkezve nem okozott problémát :)

 
petheovacka 2016.01.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
GC.com-on is teljesítve. Épp a rejtő segítségét kértem telefonon, amikor lecsúsztam a havas domboldalon. Külön poén, hogy a megszűnt GCBTKO helyén kerestük és ezért nem találtuk elsőre. A hiba korrigálása után hamar meglett 375 méterrel arrébb... tök sötétben....Kösszi a rejtést.

kékbenfenn
fehéren fekete 
Hektor 2015.12.29 13:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Zazi és a Lányok 2015.12.29 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Mi is megtaláltuk 2003-ban a GCbtko ládát, így most a régi emlékeket felelevenítve vágtunk neki a túrának. Nem csalódtunk, most is kiválóra sikeredett, igaz akkor december elején és téli időjárásban kerestük a ládát.
Ma kora tavaszi , gyönyörű idő fogadott minket. Szuper kis séta lett belőle, a GCvbbk megtalálása is belefért.
Köszi az újrarejtést, ide majd a gyerekekkel is eljövünk...

Visszafele a parkoló előtt összefutottunk Hektorékkal!

A láda ezt látjaA távol
Közeli várA vár alulról
Skali&Margó 2015.12.26 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
OK!

Gubirobi 2015.12.22 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Nagyon jó formában és helyen éledt újra ez a láda.
Mivel a völgyet ismerem, így a P+-en mentem fel és jutottam el a ládáig és visszafelé is megfűszereztem utamat Hajóék ládájával.
A jelzés készen van, szépen vezet végig. Az elején ködös időjárásból szikrázó napsütés lett pár órára és hozzá még vagy 7 fok (december van), így minden adott volt egy kis tüdőtágításhoz, vadfigyeléshez, madárcsicsergés hallgatáshoz.:)
A kilátópontok szuperek, láda is jó helyen van. Köszönöm a lehetőséget! Nagyon szép túra volt!

kupec 2015.12.21 10:18 - Megtaláltam
Nyirkos, nedves időben, nyakig érő ködben.

Butchman 2015.12.18 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2015.12.15 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.53
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Sajnos a nagy köd miatt nem sokat láttam, de a séta jól esett.

znasz 2015.12.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Csodás kilátásokban gyönyörködtünk. A visszhang is jól hangzik. 800. találatomhoz méltó helyszín volt. Köszi a rejtést.

kobcikrajci 2015.11.27 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.47
Kiadós gyalogtúra a Bakonyban Isztimértől Várpalotáig. A lustuló buszozás helyett inkább a remake láda felkeresése mellett döntöttem a tési aszfaltcsík felől, újra járva a p+ jelzést. A doboz kissé barátságosabb helyre került, de a gerincmászás így sem marad el. A találat után épp lámpagyújtásra értem be Várpalotára.

picuresnagyur 2015.11.22 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
köszi :-) szeretjük :-) jó a főnixláda, három éve találtuk meg az elődjét. Ez sokkal barátságosabb helyen van...

 
Tozsó 2015.11.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.45
Megtaláltuk,köszönjük!

csipet_csapat 2015.11.14 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Szuper hely! Minden, amit szem, ..., láb megkíván. Tanösvény, sziklák, barlangok, vár, panoráma. És mindez egy kényelmes sétával elérhető! A rejtés helye nagyon jó választás volt. Nagyon élveztük! Köszönjük, hogy megmutattad!

 
Mikulás 2015.11.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Novemberben 20 fokos, napos idő? Nem maradhattam az irodában! :-) Bal3 társaságában Várpalotáról sétáltunk fel a várhoz a Vár-völgyben (tanösvény is van) majd onnan a két kilátóponthoz. Nagyon szép helyek és csodás az erdő! A láda melletti kilátópont a szebbik, szuper választás volt! Remek láda reinkarnálódott! Örömmel látogatok vissza az ilyen helyszínekre, főleg több mint 11 év után :D

Köszönet!
Mikulás

 
Bal3 2015.11.12 11:30 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

benist 2015.11.10 11:00 - Megtaláltam
Kb. négy éve már megtaláltam az elődöt, de élmény teli volt újrázni. Várpalotáról végig a Vár-völgyben, majd a Gazsi-lik után fölmásztam a sziklatetőre. Az "asztalt" rögtön kiszúrtam, csak azzal bénáztam, hogy az oldalán lévő tetszetős résekben kotorásztam könyékig. Mielőtt segítséget kértem volna, alánéztem a megfelelő végének, és ott kuksolt a láda. Nézegettem egy kicsit a pompás kilátást, majd a P+-on átsétáltam egy másik kilátóponthoz, és végül a gerincen ballagtam vissza busz pályaudvarhoz.

iminyimi 2015.11.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltuk!
iminyimi+Lívia

Hörcsög 2015.11.08 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Megtaláltam! Köszönöm a lehetőséget. :-) [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Wolfyy 2015.11.08 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést! :)

anettnori 2015.11.08 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kellemes, 20 fokos novemberi időben tettünk egy kellemes körtúrát a környéken. 8,5 km-en élveztük a késő őszi természet fantasztikus színeit. A vár már ismerős volt, jártam erre korábban az előző rejtés miatt meg egy másik multi miatt is.
Először a várnál néztünk körül, ott ebédeltünk.
A rejteknél egy kessertárs kezéből kaptam meg a dobozt. Akkor láttam, hogy 50 percen belül mi vagyunk a negyedik megtalálók. Kissé ugyan messzebb van a vártól, de a mi útvonalunkba remekül illeszkedett ez a plató is.

Köszönet a lehetőségért!

Ani&Roli 2015.11.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltuk,köszönjük!

befi 2015.11.08 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zsbodor 2015.11.08 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Szuper hely... nagyon tetszett! Köszi

tmarko 2015.11.08 00:00 - Egyéb
Ma is jót túráztunk a várvölgyben, szuper időnk volt szintre már túl meleg (21°C),
de megérte az izzadás,gyönyörű volt az évszak,színes falevelek stb...Csak két szomorúság van a történetben,az egyik hogy nem találtunk gombát,a másik a rengeteg krosszmotor,akik száguldoznak az erdőben.Nem értem miért nem mennek valami pályára edzeni!

Langzsu 2015.11.07 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zsotie 2015.11.07 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Nagyon tetszett, csak jókat tudok mondani!
Köszönöm a rejtést!

 
Kaputyin 2015.11.07 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Nagyon örülök a láda megújulásnak. Az "előd" tavaszi megszűnése óta bíztam benne, hogy nem úgy kell felkeresnem ezt a fantasztikus helyszínt, hogy nincs itt rejtés! Szerencsére Skiccpausznak is hiányérzete támadt a hellyel kapcsolatban! Köszönet neki, ezért a hihetetlen rejtési aktivitásért!

 
N.Zs. 2015.11.07 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
2010.05.02-án jártunk erre legutóbb. Akkor a Burok-völgy és Vár-berektől Vár-völgyig pontok után sétáltunk kicsit tovább. A láda akkor is kicsit messze került a vártól, és most is, de mindkét esetben elmentünk a látnivalóig. Ma Várpalota felől az első km-t a Piros sáv-on, majd a gyengén ellátott a jelzésekkel típusú Piros kereszt -en kacskaringóztunk. Nagyon tetszett, sőt ma ez a szakasz tetszett a legjobban. Sok kilátó pont és a szép gerinc amin végig vitt. Többször érintettünk tisztásokat is. A várat végül jól körbe jártuk, majd felmásztunk hozzá, végül a szép kilátóponthoz felvitt a ládapont. Senki nem volt rajtunk kívül, így majdnem egy órát töltöttünk kettesben. Szuper volt. Végül jobb is, hogy nem a régi dobozt fogadtad örökbe, mert egy remek ponttal lettünk gazdagabbak. Visszafelé a Piros sáv -on mentünk. Ez a kör 12,5 km volt. Köszönjük.

pirosonpiros +
7. állomás
griffs 2015.11.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Bringával Fehérvárról, gyönyörű, őszi napsütésben.
Az első pár megtaláló listája kísértetiesen hasonlít a Római-fürdő új ládájánál találhatóhoz. Remélhetőleg így lesz ez a Csikling-vár környékén is :)
Skiccpausznak gratulálok a rejtéshez, a több mint 50 ládához, amelyek közt jelen pillanatban beteg sincs!
A Vár-völgy az egyik kedvenc helyszínem, innen szoktam indulni, GCMTB6 bejárásra. Ezt a ládát én inkább 'Bérc a Vár-völgy felett' helyszínnek tartom, semmint Bátorkő-vára ládának. A bemutatott bérc gyönyörű, de távolsága a vártól légvonalban 220 méter, turista úton jóval több..

Vándor-ló 2015.11.01 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Ha már nem első, legalább dobogós. Pedig a felfedezéstől számítva fél órán belül úton voltunk, hátha... Előbb kellett volna megnéznem az oldalt.
Gyönyörű idő, gyönyörű erdő, és a várpalotai cukrászdában még mindig finom a süti. Jó nap volt.
Köszönjük a rejtést.

nepster 2015.11.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Brigával Csókakőről. A füzetbe nyári időszámítás szerint logoltam, ez ne tévesszen meg senkit. Meg sem fordult a fejemben a piros egyes ebben szép időben, főleg hogy az erdőben egy csomó emberrel találkoztam, ehhez képest második lettem a füzetben. Az erdő pazar látványt nyújt ebben az időben, a ládaoldal is szép lett a sok képpel.
Hazafelé ismerős autót találtam az út szélén.
Köszönet az újrarejtésért.

A piros egyes
Access Denied 2015.11.01 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
1. :-)

Egész véletlenül jutott a tudomásomra, hogy ismét megjelent a környéken egy új geoláda. 10:20 körül néztem meg a leveleimet, akkor láttam a 10:00-ás levelet. Megnéztem a láda oldalát is, de nem volt még bejegyzés. Gondoltam a várpalotaiak úgyis ráugranak, ezért nem is izgatott különösebben a dolog. Végre volt egy kis szabadidőm, elkezdtem gyógyítgatni a beteg ládámat...

...Aztán úgy döntöttem, hogy Bundással teszünk egy őszi sétát, ráfér mindkettőnkre...

...Nyilván hajtott a piros 1-es, bár már lemondtam róla magamban. A Várpalota-Tés közötti út királyszállási leágazásánál parkoltunk le és a felső úton közelítettünk a célpont fele. Előbb a közös Kék kereszt és Piros kereszt jelzéseken, majd a Piros háromszög jelzésen a Vár-Bereken keresztül ereszkedtünk le a Vaskapu-völgybe. Onnan egy teleportos ugrással továbbhaladtunk a Piros sáv jelzésen a Vár-völgyi Tanösvényen /Közép-Dunántúli piros/. A Gazsi-lik barlang után balra meredeken másztunk fel a sziklaplatóra és kerestük meg a rejtést. Innen a keleti platóról szintén egy kis ösvényen mentünk át a nyugati oldalra /a rom déli oldalára/. A fotózkodás után ismét a Piros kereszt jelzésen ereszkedtünk le a romhoz. Itt értünk utol egy bringás turistatársat, aki egy rövid szakaszon csatlakozott hozzánk a Bükkfa-kúti Árokig. Innen a Piros kereszt jelzésen jó nagy kanyarral tértünk vissza a parkolóhelyünkig.

Az őszi erdő gyönyörű, menjetek ki minél többen!

Első megtalálóként érdekes láda beltartalommal találkoztam...

Kösz a rejtést!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]