geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4088. Kevély-nyergi turistaház emlékére (GCLIKE)

A felhők felett a Pilis

A felhők felett a Pilis

...és mi is a Kevélyen

...és mi is a Kevélyen

Budapest felé a kilátás

Budapest felé a kilátás

Fehér sziklaformák

Fehér sziklaformák

Reggeli kilátás

Reggeli kilátás

Alattunk "folynak" a felhők

Alattunk "folynak" a felhők

Kiülős, nézelődős...

Kiülős, nézelődős...

Az csúcsra vezető út kicsit vadregényes

Az csúcsra vezető út kicsit vadregényes

Itt-ott még nyoma van a 2015 téli jégtörésének

Itt-ott még nyoma van a 2015 téli jégtörésének

Az esőház a nyeregben

Az esőház a nyeregben

Információs tábla

Információs tábla

A csúcson még süt a nap, ide már bekúszott egy felhő

A csúcson még süt a nap, ide már bekúszott egy felhő

Az egykori Kevély-nyergi turistaház

Az egykori Kevély-nyergi turistaház
Szélesség N 47° 37,823'
Hosszúság E 18° 58,261'
Magasság: 480 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.10.22 09:12
Megjelenés időpontja: 2015.10.27 20:32
Utolsó lényeges változás: 2015.10.27 20:32
Utolsó változás: 2020.03.30 00:19
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: skiccpausz
Felhasználó: skiccpausz
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2200 m
Megtalálások száma: 372 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.4 megtalálás hetente


A COVID-19 koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzet miatt, bizonyító erejű képpel megtámogatott, jelszó nélküli logot is elfogadok megtalálásként. A lényeg, hogy nem kell a ládához hozzányúlnod a jelszóért, elég csak egy fotót készíteni a rejtekről, illetve a környezetéről.

Ez egy kétállomásos multiláda a Kevélyek ÉNy-i felén.

Az első, virtuális pontja a Kevély-nyeregben található, az egykori turistaház maradványaihoz közel, az esőbeálló északkeleti sarkánál a tető alatt egy fém lapocskán.
A második pont egy 15*12*6 cm méretű , hagyományos láda a Kis-kevély csúcsánál, közel a gyönyörű kilátást nyújtó sziklákhoz. A láda nem madáreledel !!! :D

A logoláshoz szükséges jelszó a két ponton található jelszórészlet sorrendbe írásával kapható.A ládába TravelBug NEM helyezhető.


FELHÍVÁS!
Ha van régi képed még a ház fénykorából, kérlek oszd meg velünk a logodban.


Megközelítés

A Kis-Kevélyt Csobánka felől a legegyszerűbb megközelíteni. A főútról letérve, Csobánka központjában, a posta előtt érdemes leparkolni.
 N 47° 38,523' E 18° 58,071' [GCLIKE+Parkoló]
Ha valaki inkább "autóvalmegyünkmígvanaszfalt" típusú kesser, akkor annak itt az ajánlott parkoló:
 N 47° 38,217' E 18° 58,285' [GCLIKE+Parkoló]
Az innen déli irányba induló piros kereszt Piros kereszt jelzést kövessétek. A Majdán-nyereg elágazásnál  N 47° 38,206' E 18° 58,488' [GCLIKE+Majdán-nyereg] több irányba is folytathatjátok utatokat.

a, Piros sáv
A piros jelzés Piros sáv felvezet a Kevély-nyeregbe, ahol megpihenhettek egy szusszanóra. Itt állt egykor a szomorú véget ért Kevély-nyergi turistaház, aminek ma már csak néhány falmaradvány ad emléket.  N 47° 37,614' E 18° 58,619' [GCLIKE+Kevély-nyergi turistaház emléke] Ehhez közel található a virtuális pont.  N 47° 37,616' E 18° 58,599' 427 m [GCLIKE-1]
A nyeregből a nyugati irányba induló kék 3szög jelzésen Kék háromszög juthattok fel a Kis-Kevély csúcsára, ahol a második pont, a hagyományos láda található.  N 47° 37,823' E 18° 58,261' 480 m [GCLIKE-2]
Útközben több hangulatos kilátópont is van.
 N 47° 37,615' E 18° 58,549' [GCLIKE+üldögélős kilátás]
 N 47° 37,683' E 18° 58,411' [GCLIKE+szép kilátás]
 N 47° 37,812' E 18° 58,253' [GCLIKE+sziklák]

b, Sárga sáv Vigyázat, ez tényleg meredek!!!
Ha a Majdán nyeregben a sárga jelzést Sárga sáv választjátok, akkor a Mackó-barlang-hoz juttok fel. Itt a barlang mellett jobbra-fel vezető ösvényen induljatok el, majd a gerinc vonalában, ahonnan nem mellékesen gyönyörű kilátás nyílik Csobánkára és a Ziribár-hegyre, balra, erős hegymenetbe kövessétek a csúcsra vezető (jelöletlen) turistautat.  N 47° 37,915' E 18° 58,190' [GCLIKE+Balra hegymenet].
Ha a csúcsról az ösvényt követitek, kb. fél km múlva eléritek a Kevély-nyerget.

Szép Kilátás! Távcső ajánlott azoknak, akik látni szeretnék a GCnkov-nál szintén távcsővel hadonászó kessereket!

A Kis-Kevély indirekt megközelítése

A Nagy-Kevéllyel ellentétben a Kis-Kevély csúcsát elkerülik a jelzett turistautak, bár egy jól járható turistaútvonal végigfut a Kevélyek hegysorának gerincén, így a Kis-Kevély csúcsán is áthalad.
A csúcshoz képest északra, különböző magasságban halad - egymással csaknem párhuzamosan - az 1990-es években leégett Kevély-nyergi turistaház romjait, a Mackó-barlangot és az Oszolyt Pomázzal összekötő sárga Sárga sáv, lejjebb a nyereg irányából Pilisszentkereszt felé haladó kék Kék sáv, illetve legalul a Nagy-Kevély irányából Csobánka, majd a Holdvilág-árok felé vezető piros Piros sáv jelzésű turistaút.
Ugyancsak érinti a Kis-Kevélyt (de elkerüli annak csúcsát) a Pilisborosjenői Kevély-hegyi Tanösvény, amely a Kevély-nyeregtől a Mackó-barlangig vezet, majd onnan visszafelé a Nagy-Kevély irányában halad tovább.
A Országos Kéktúra "kevély" etapja

Webkamera a Pilis tetején
katt
(hasonló az idő a Kevélyen is)

A Kevély-nyergi turistaház szomorú története

Az elsősorban munkásturistákat soraiban tudó Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) tagjainak önzetlen munkájával az 1920-as években épült ház a Csobánka feletti Kevély-nyeregben állt. A TTE tagjai vasárnaponként hátizsákban felhordott anyagokból, kétkezi munkával építették falait. Az 5 hálószobás, manzárdos, ebédlős, 60 férőhelyes épületet 5 év megfeszített munkáját követően 1928 pünkösd vasárnapján háromezer turista (!) jelenlétében avatták fel.
A menedékház 1953-tól Stromfeld Aurél (1878-1927), a Tanácsköztársaság vezérkari főnökének nevét viselte, aki halála előtt a TTE Magántisztviselő Osztályának elnökeként tevékenykedett, a természetjáráshoz elengedhetetlen alapismereteket oktatta.
1992. szeptember 29-én - 1 nappal azelőtt, hogy az épületet a Pilisi Parkerdőgazdaságtól a Budapesti Természetbarát Szövetség átvette volna - a ház tisztázatlan körülmények között porig égett...
A turistaút-csomópontban évekig álló üszkös romokat 2000-ben eldózerolták. A ház emlékét ma már csak néhány régi fénykép és a Másfélmillió lépés Magyarországon c. sorozat filmszalagja őrzi.
/Pilis, Visegrádi-hegység turistakalauz/
Képek a házról:
Fortepan képek

A Kis-Kevély

A Kis-Kevély 488 méter magasan kevélykedő sasbérc a Pilis hegységben, a vele közös hegytömböt alkotó Nagy-Kevélytől (GCNaKe) északnyugatra. A két hegycsúcsot a turisták körében rendkívül népszerű túracélpontnak számító Kevély-nyereg kapcsolja össze. Közvetlen szomszédságában található északi irányban Csobánka, míg kissé távolabb északkeleti irányban Pomáz, dél-délkeleti irányban Pilisborosjenő, délnyugat felé pedig Pilisvörösvár. A Kevélyek vonulatán számos barlang található (GCZOBA), és egy rövid túrával elérhető innen déli irányban az Egri csillagok filmváltozatának forgatási helyszínéül felépített vár is (GCeger), míg észak felé pedig a sziklamászók körében különösen népszerű Oszoly-csúcs (GCOSZI) tekinthető a legközelebbi turistacélpontnak. Délnyugati irányban elhelyezkedő előhegye, a Kerekes-hegy, és annak déli lankái a Magyar Honvédség csobánkai harcászati gyakorlóterének részét képezik.

Nevének eredete

A Kevélyek lejtőit a török hódoltság után letelepedett szerb lakosság "kovily"-nak nevezte el, ami árvalányhajat jelent. Szerb nyelvterületen így nevezik azokat a hegyoldalakat, amelyek legeltetésre alkalmatlanok, és csupán árvalányhajas sziklagyep nő rajtuk. A "kevély" szó állítólag Faludi Ferenc nyelvújító leleménye, és a "kovily" névből ily módon lett kevély, a XIX. század folyamán.

Élővilága

A Kis-Kevély növény- és állatvilága jelentős hasonlóságot mutat a Pilis, és tágabb értelemben a Kárpát-medencei mészkőhegységek élővilágával, de említést érdemel néhány fokozottan védett faj előfordulása. Kifejezetten ilyen a magyarföldi husáng (Ferula sadleriana), melynek a szakirodalomban addig ismeretlennek tartott lelőhelyét 2006 nyarán fedezte fel a Kis-Kevély délnyugati sziklaletörésén, a sziklagyep, sziklai cserjés és karsztbokorerdő által alkotott mozaikos vegetációban Somlyai Lajos botanikus kutató. Korabeli leírása szerint az általa itt "felfedezett" élőhely a legtöbb paraméterét illetően igen hasonló a növényfaj Pilis-tetői állományának légvonalban kevesebb, mint 10 kilométerre található élőhelyéhez. Érdekesség, hogy - amint ugyanezen cikkből kiderül - a szerző telepített állományt fedezett fel, melynek egyedeit a vácrátóti botanikus kert munkatársai ültették a Kis-Kevélyre, tisztázatlan körülmények között, valamikor 1978 és 1985 között, annak érdekében, hogy a bányászat által kipusztítással veszélyeztetett bél-kői (Bükk hegység) populáció magoncainak egy részét megmenthessék.

További infók

Érdekes helyszínek a környéken:
 N 47° 37,441' E 18° 58,774' [GCLIKE+Szódás-barlang]
Szódás-barlang (Nagy-Kevélyi kőfülke)

 N 47° 37,977' E 18° 58,012' [GCLIKE+Felhagyott Murvabánya]


Kis-Kevélyről szabadon
A Kis-Kevély szépségei
Pilisjárók - galéria
Kis-kevély söröző
Pilisborosjenő Honlapja
A kevély-nyergi turistaház

Flag Counter

Jó ládakeresgélést!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (169 db): környezet: 4.86 rejtés: 4.79 web: 4.79 átlag: 4.81

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Guelue 2020.09.28 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Mercenary 2020.09.22 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szerencsés vagyok gyerekként még láthattam a turistaházat.

ÁjemLevi 2020.09.21 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

arndhu 2020.09.20 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

golyakr 2020.09.20 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

lustyiktimi 2020.09.09 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

~EI~ 2020.09.06 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Takácsúr 2020.09.06 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Csobánka 16/900 A Teve-szikla - Nagy-Kevély útvonalon mentünk, így csak az esőbeállót érintettük. Szép "emléke" a turistaháznak! A második pont majd legközelebb.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2020.09.28 18:56]

pyrosz 2020.09.05 16:02 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :) [Geoládák v3.6.0]

zoli86 2020.07.26 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Green Eye 2020.07.19 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam OKT közben, köszönöm a rejtést!

F.Levi 2020.07.05 19:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Robogo 2020.06.14 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Log később. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

PingvinTeknős 2020.05.24 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

-Mike- 2020.05.24 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Köszönöm a rejtést!

Frida 2020.05.24 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Csodaszép kirándulás ládája. Köszönjük a rejtést! :)

zsebeszter 2020.05.23 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kergecsaj 2020.05.19 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

DonPepe 2020.05.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!

Ötletes rejtés valóban nem madáreleség ;)

Üdv Réka és Pepe

Pecsétünk! 
nyomozócsapat 2020.05.14 01:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pötyike 2020.05.03 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Köszönöm a rejtést!
Vaúúú...

SirAndrew 2020.04.18 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Kituno turajavaslat volt, csodaszep a kilatas, remek a hely. Koszonjuk szepen a rejtest.

kocsisjozsef74 2020.04.10 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Józsi [Geoládák v3.3.2]

geoMI 2020.04.05 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk! Ötletes rejtés! Köszönjük!

Zogeboka 2020.04.05 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk a fiaimmal, köszönjük.

Dolex 2020.04.04 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kiviki 2020.03.29 13:28 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm a rejtést :) [g:hu 1.6.5]

nonow22 2020.03.20 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

SziaHello 2020.03.15 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

VINAX 2020.03.14 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Nagy-Kevély túra 9/4

Valóban szomorú a túristaház története, tudva azt, hogy a túristák a hátizsákjaikban cipelték fel az építőanyagot annak idején. Viszont a Kis-Kevélyről is gyönyörű a kilátás.

Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★

[Geoládák v3.3.2]

IMG_20200314_102312-01IMG_20200314_103123-01
HZsoti 2020.03.12 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Az egri vár felől a legrövidebb úton jöttem fel a ládáért, kicsit meredek volt, de megérte a kilátás.
Szuper a hely és a kilátás, köszi

KremesEmber 2020.03.01 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Zsoofii 2020.02.25 15:03 - Megtaláltam
Koszonom.

Evila 2020.02.22 15:56 - Megtaláltam
Adventtel közösen. Az 1. pont környéke nagyon hangulatos, a 2. pont közeléből pedig csodás a kilátás.
Köszönjük a rejtést!

(:jannus:) 2020.02.08 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönjük a rejtést. Hiába járok heti szinten a Nagy-Kevélyre, de a kicsi mindig kimarad. A jövőben ez biztos változik majd!

Hajo 2020.02.08 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

IMG_20200208_142805IMG_20200208_143515
IMG_20200208_150213IMG_20200208_150231
h725 2020.02.08 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

Csodaszép időben indultunk Pilisborosjenő felől. Először megkerestük a Kevély-hegyi kőfülke ládikót, majd mentünk tovább felfelé. Mindenütt sokan voltak, nem kevés embert csalt ki a jó idő. Heidi kutyusunk is nagyon örült, mert igen sok másik kutyával tudott barátkozni. Könnyen megtaláltuk a rejtés mindkét pontját. Közben persze nem győztük csodálni a remek kilátást, ami szinte az egész gerincen élvezhető volt. Utána még megmásztuk a Nagy-Kevélyt is. Köszönjük a rejtéseket!

Vali, Zsolt, Heidi

Közel már a Kis-KevélyKilátás a Kis-Kevélyről
A Kis-Kevély szikláiMég csodáljuk a kilátást
Ez már a Nagy-Kevély 
Pincehegyiek 2020.01.19 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Zugi 2020.01.04 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Év eleji természetbe való kiszabadulás gyanánt egy röpke túra keretében egy 9 évvel korábbi Kevély-hegyi kört gondoltam megismételni. A vége sajnos elég saras volt, és versenyezni kellett a sötétedéssel, de jó volt újra erre járni, majd innen a hideg után csobbanni egyet a Dagály-fürdő termálvizében ;)

IMG_20200104_141802_resize_2IMG_20200104_142225_resize_2
IMG_20200104_142239_resize_2IMG_20200104_142941_resize_2
IMG_20200104_144116_resize_2IMG_20200104_144718_resize_2
IMG_20200104_145543_resize_2IMG_20200104_150738_resize_2
moli_gyuri 2020.01.04 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Klassz hogy felvitt a Kis-Kevélyre a láda, még sosem voltunk itt. Nagyon szép a kilátás, bár párás volt az idő. Jelzetlen úton mentünk le a Mackó-bg-hoz -- na ez sáros, csúszós volt, de félúton az újabb kilátás kárpótolt minden nehézségért.
Köszi: Cilu&Gyurkoo
Mazsom

Kevélynyereg fele Kevély-nyereg
Kis Kevély csúcs fele útközbenhátul a Nagy-Kevély
20200104_133124a csúcs
Kis-Kevélytől Mackó bg fele jelzetlen útonCsobánka és az Oszoly csúcs
TD Adventure 2020.01.02 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
2020-as elso lada. Szilveszter este nekiindultunk, de a hideg szelben es sotetben feladtuk. Napsutesben viszont meglett! Ha talaltok egy fel par fekete kesztyut, azt en vesztettem el.

-dSz- 2020.01.01 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Egyik kedvencem a Kevélyek, így megünneplendő az új évet, felbaktattam ide.
-dSz-

t.alexandra 2019.12.17 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
koszonom

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2019.12.15 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.09
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

/Quatermain/ [Geoládák v3.1.2]

Petrukkio 2019.11.16 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

baggio 2019.11.16 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Makikirály 2019.10.23 15:19 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Hegylakó7 2019.10.23 14:42 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Samatranlom 2019.10.23 13:57 - Megtaláltam
Gyönyörű őszi panoráma...és sok mugli! De köszi a rejtést!

Sziklamászó 2019.10.23 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.0]

JhsGabor 2019.10.21 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szilassi 2019.10.20 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

MoMaszter 2019.10.19 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
GCBRUM után értelemszerűen ezt a kis multit is begyűjtöttük! Köszönjük a rejtést!

Az esőbeállóban egy család komplett piknikezőkészlete volt kipakolva (krumpli, szalonna, hagyma, darabolt hús, tecquila gold, stb... ezért aztán megfelelő távolságot tartva jártuk körül az "ojjektumot", nehogy félreértsék a szándékunkat! :)

szilkov 2019.10.02 13:30 - Megtaláltam
Sziasztok! Megtaláltuk a ládát, de nem fogadja el a jelszót. Van valami trükk, hogy minden szót egybe, vagy ilyesmi? Próbáltam ékezettel és ékezet nélkül is.
Mondjuk a logbookban GCKKEV néven van feltűntetve, de ilyen meg nem létezik az adatbázis szerint.
Köszi a segítséget.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2019.10.03 20:55]

kitkat0123 2019.09.29 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam szép napsütéses őszi napon, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaszkievics 2019.09.15 14:13 - Megtaláltam
Csobánka környéki körtúra, ragyogó, őszies időben, HRita, KesserHercegnővel! Köszönjük! Több infó és képek később! [Geoládák v2.2.5]

HRita 2019.09.15 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eltájoló 2019.08.29 12:41 - Megtaláltam
A virtuális pont, és a láda is rendben a helyén van. A második pontról remek a panoráma. Köszi a rejtést.

MarciMilánBálint 2019.08.24 19:11 - Megtaláltam
Ládát ugye nem hagyunk ki... még akkor sem, ha sötétedik, és egyedül van az ember lánya... OKT-m mai utolsó kitérője, nagy rohanással. Köszönöm a rejtő kedves segítségét (és persze a rejtést)!

Marpad 2019.08.24 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Solymár környéki barangolás alkalmával a Házi Réti Víztározótól indulva a Solymári völgy felől 2-1 sorrendben. Vadregényes, hangulatos hely gyönyörű kilátással.Jól esett. Köszönöm.

20190824_11530220190824_115543
quilt_design3-01 
Togo 2019.08.18 12:01 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

W05-44 2019.08.10 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Legkedvesebb edzőbácsimmal OKT során. :)
Nagyon szép helyeket mutat meg a láda, köszönet érte!

Párás, de szépTáj
szife 2019.08.10 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ZoliQua 2019.08.10 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

denho 2019.08.09 18:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

csipet_csapat 2019.08.06 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Mester Mariann és Szofi kíséretében megtaláltuk. Jó kis túra volt! Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.6.4]

IMG_8118IMG_20190806_101350
IMG_20190806_101749 
Mivol 2019.08.04 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.3]

halenkar 2019.07.20 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GBoys 2019.07.17 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

keleven 2019.07.14 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tathalas 2019.07.07 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést :)

Mandras 2019.06.28 20:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

othnan 2019.06.16 11:40 - Megtaláltam
Közös keresgélés solyomeye-mel.
Köszönöm a rejtést.

Csobánka - Üröm1987
1989P1160319
P1160324P1160327p
P1160328P1160334
P1160343 
solyomeye 2019.06.16 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Közös ládázás othnan-nal. Köszönjük, a rejtést!

DSC_0103DSC_0123
DSC_0101DSC_0125
Besüboboja 2019.06.02 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

zoldbeka 2019.06.01 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

handus 2019.05.18 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.00
Klassz a kilátás!

@david 2019.05.18 00:14 - Megtaláltam
Istvánnal futottunk este egy jót, nagyon szép a kilátás

CsKriszti 2019.05.04 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hegyo 2019.04.20 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam Teveladyvel OKT-15 kéktúrázásunk alkalmával.. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 4/Rejtés: 5/ Web: 5 [g:hu 1.6.2y]

tevelady 2019.04.20 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

bekrisz 2019.04.13 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm. Szeretem az ilyen rejtéseket :) köszi. Egy büdösbogarat azért kivettem belőle ;) hogy ezek mindenhová bemásznak...

ghostspike 2019.04.07 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sztyopa13 a páratlan páros 2019.04.07 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk Nagyon szép , kellemes séta, Csupa virágos hegyoldalban.
Köszönöm a rejtést.

IMG_1824IMG_1816
tothadam86 2019.04.02 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [Geoládák v2.2.5]

ViBO 2019.03.31 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

K-55 2019.03.31 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Szép időben kellemes séta gyönyörű helyen klassz társasággal. Kell ennél több? Köszönjük a rejtést!

DSC_1051DSC_1065
DSC_1087DSC_1101
DSC_1112DSC_1136
DSC_1165DSC_1172
DSC_1170DSC_1182
DSC_1192DSC_1194
DSC_1214DSC_1223
RAM.FAM 2019.03.31 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :) :)

Csizmások 2019.03.30 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2xc]

Spangarázs 2019.03.30 10:48 - Megtaláltam
Sulikupa-Túra alkalmával, családi kiszerelésben begyűjtve.
Köszi a rejtést!

Spangarázs Junior 2019.03.30 10:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Talpas 2019.03.28 22:48 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.1x]

fTyler 2019.03.24 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

joey11 2019.03.22 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

feherzoltan79 2019.03.20 16:49 - Megtaláltam
Köszönöm a játékot!

StellaDeFrász 2019.03.04 15:35 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Cuncus78 2019.02.17 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bldone 2019.02.16 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tothr 2019.02.16 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mura 2019.01.31 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

vaslemez 2019.01.12 10:59 - Megtaláltam
Szerencsére a teljesítménytúra útvonala a nyeregnél végződött. Így a ládához vezető havas út kész felüdülés volt a gerincen lévő korcsolyapályához képest.

Laminsio 2018.12.28 11:25 - Megtaláltam
köszi

Zolas21 2018.12.04 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Eső után izgalmas volt lejönni a jelzetlen ösvényen a Medve-barlanghoz. :)

"J&J" 2018.11.25 12:49 - Megtaláltam
A Kevélynyereben rengetegszer jártunk, de a ládát nem kerestük, mert a Kis Kevélyre soha nem mentünk ki. "Ez olyan közel van, hogy akármikor megtalálhatjuk" igy aztán mostanáig nem is lett meg.
De most aztán megkeressük! És meg is találtuk. Sajnos, a kilátás elmaradt :(

kivancsifancsi 2018.11.06 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Pilisvörösvárról tettünk egy kört. Előbb fel a piroson, majd a GCJELV begyűjtése után át a nyeregbe, majd a multi pontjainak begyűjtése után a kéken vissza az autóhoz. Remek kör. Sokszor megtettem már, a környéken az egyik kedvencem.
A multi első pontját nem találtuk és mivel már szürkült és nem akartunk sötétben leérni, ezért gyorsan elszaladtunk a második pontért. Gyönyörű ez a hely, parádés volt a kilátás a dombok mögött lebukó vöröses napra és a solymári völgyre. Köszönjük a lehetőséget.

Fidorka 2018.11.06 16:13 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2018.11.06 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.6.0]
A GCNaKe levadászása után gyalogoltam le a Kevély-nyeregre, ahol az 1. pontnál lévő esőbeálló asztalán 2 üveg bontatlan Arany Ászok várt (valami jó arc otthagyta). Nagyon megörültem neki, de sajnos én a sört csak hidegen tudom meginni, így hát hagytam az utánam érkezőknek.
A kérdéses jelszóhordozót én gyorsan megtaláltam, egészen nagy fekete lap, fehér 7 betűs szóval. Nem tudom, hogy az utánam érkezők hogy nem vették észre. Egy kicsit még pihentem, nyomtam a bélyegzős füzetembe egy kéktúrás stemplit, azután pedig megindultam felfelé a Kis-Kevélyre a 2. ponthoz. Tetszett a rejtés, logoltam, majd készítettem egy rakás panorámaképet a környék hegyeiről.
Innen visszatrappoltam a nyeregre, és a Nagy-Kevély Kőfülke érintésével lesiettem a GCSlyv ládáért...
Köszi a rejtést, nagyon tetszett! :)

Sajnos csak hidegen tudom meginni... ;( 
Stimm 2018.11.04 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Solymár - Budakalász túra során megtalálva. Én még többször jártam a turistaházban, így a láda kellemes emlékeket idézett fel. A nyeregben több piknikező, sütögető társaság. A rejtés - bár már láttam ilyet - tetszett.

Útban a Kis-Kevélyre 
Pamina 2018.11.03 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Jó a rejtés, mindkét pontja nagyon tetszett köszi :)

IMG_20181103_140431_079IMG_20181103_184936_714
IMG_20181103_185357_534 
Skarlet 2018.11.03 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Emforli 2018.11.02 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Karaliosz 2018.11.01 16:23 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Peter93 2018.11.01 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

monic1006 2018.10.27 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
A Pilisi Parkerdő Útjain túramozgalom befejező túrájának teljesítése céljából érkeztünk ezen a szép őszi napon az Oszoly lábához, hogy aztán Csobánkán át visszasétáljunk a Kevélyeken keresztül a Békásmegyeren hagyott autónkhoz.
Természetesen az utunkba eső geoládákat sem hagyhattuk érintetlenül - még kis kitérőre is hajlandóak lettünk a végén :)
Kicsit bajban voltunk az észak-keleti sarok megtalálásával, de aztán végül csak meg lett! Jópofa hely, köszönjük a rejtést!

szsoutdoor 2018.10.27 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Pilisi Parkerdő Útjain befejező túráján. Csobánka felől jöttünk fel a nyeregbe, majd a kék háromszög jelzésen tettünk egy kis kitérőt a ládához. Érdemes volt a panorámák miatt is. Köszönöm a rejtést!

Chubby 2018.10.27 13:55 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.6.0]

Nikicsu 2018.10.27 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.0]

U-111 2018.10.23 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Évi&Zoli 2018.10.23 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Ma a Kéken töltöttük az ünnepnapot, két csodálatos nő társaságában, fantasztikus helyeken és remek rejtésekkel. Köszönjük!

20181023_10271220181023_103541
20181023_10360120181023_103607
20181023_10454020181023_104606
georgejj 2018.10.22 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.41
Megtaláltam

zsozso2122 2018.10.14 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Gabrielem 2018.10.07 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Köszönöm a rejtést!

remiorsi 2018.10.07 13:51 - Megtaláltam
Ötletes rejtés, szép kilátás és rengeteg poloska. [Geoládák v2.2.4]

Cicki 2018.10.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Köszi a rejtést!

madarasz.peter 2018.09.30 14:29 - Megtaláltam
Anikóval Zöldbsrlang után. Ez is jó kis láda! [Geoládák v2.2.4]

csaba159 2018.09.30 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Megtaláltam, köszönöm!

justancsi 2018.09.29 15:44 - Megtaláltam
A nem létező, vagyis a gpsgameses (és comos) GCKKEV ládára hittük azt abacshaval, hogy a második pont, így "rossz" ládába logoltunk. Amikor már sokadszorra nem fogadta el a jelszót, néztem meg alaposabban a fényképem, hát ez nem is az a láda, ami kellett volna... Nagyon közel vannak! [Geoládák v2.2.4]

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2018.10.01 13:02]

Akubb 2018.09.23 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Kettesben Totóval Csobánka felől érkezve.
Ha már itt jártunk, akkor GCBRUM multit is bejártuk, és bár azt már 10 éve logoltuk, most ismét felmásztunk a mackó barlangjába. A Kis-Kevély most is nagyon tetszett, a sziklapremről megcsodáltuk a levegőben köröző paplanernyősöket, majd a murvabányán keresztül távoztunk. A multi korrekt, tetszett, koordináták is teljesen rendben,
Köszönjük a rejtést!

Mary&Advent 2018.09.08 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszi.

kompaktor 2018.09.08 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Sok túra alkalmával jártam már itt, ez alkalommal a "Kevély Körüli Kevergés" nevezetűn. Sajnálom, hogy én még romjaiban sem láthattam e jobb sorsra érdemes turistaházat.

Szerintem a két pont külön is ládaérdemes, mint ahogy a másodiknál van egy .com-os láda is (meg ennek nincs is nagyon sok köze a házhoz).

A ládaoldalra feltöltött fényképek gyönyörűek.

Köszönöm a rejtést!

mazsola069 2018.08.31 09:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.6.0e]

IMG_20180831_084629IMG_20180831_092746
Kiskősz 2018.07.19 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
megvan

cav004 2018.07.15 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
ok

Vértes 2018.07.15 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
megtaláltam

spanyesz 2018.05.30 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.95
Megtaláltuk, köszönjük!

Petrav 2018.05.30 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.95
Megtaláltuk, köszönjük!

Ani&Roli 2018.05.21 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! köszönjük

Roberto Kesser 2018.05.12 18:24 - Megtaláltam
Első pint már számtalanszor érintett pihenő, ahol rendezvényekem max. a pecsételés idejére lassítottam, de a második pont egy eddig számomravismeretlen reszre kalauzolt.
Köszönjük a rejtést!

troll 2018.05.12 15:53 - Megtaláltam
A Mackó bg felől érkeztünk fiacskával, így a 2. ponton levő ládával kezdtük. Egy gyönyörű zöld gyík volt a társaságunk. Aztán valahogy eltölthetett minket a láda megtalálása, meg sürgethetett a dörgő és és a sok szúnyog, mert a Kevély-nyeregben eszünkben sem jutott az egyes pont.... csak a kéktúrás fénykép. Amin persze látszik a kis fém lapka, de sajnos nem olvasható. Szóval cs jelszótöredékkel rendelkezünk, de a túra az felejthetetlen marad. A Nagy-Kevély eddig is a kedvenceim közé tartozott, most mellé kerül a kicsi is :)
És virágzik a nagy ezerjófű!!

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2018.05.13 21:06]

20180512_15504820180512_155511
20180512_162251 
Paplacs 2018.05.06 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Köszönjük a rejtést!

nogacsalad 2018.04.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megleltük, és egyben köszönjük a lehetőséget!

Wilka74 2018.04.29 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
11 km-es túra a Kevélyeken a családdal. Pilisborosjenő felöl érkeztünk és haladtunk végig Csobánka felé, majd vissza az autóhoz. Elfogyott az 5 liter víz, mire az autóhoz értünk :). Harmadik és negyedik találata volt a napnak. Nagyon szép panoráma van több helyen is, a kis kanyargós ösvény a két pont között pedig nagyon hangulatos volt. Köszönjük a rejtést.

IMG_1436IMG_1440
IMG_1443kevély
Jaksi74 2018.04.22 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

MártiSatya 2018.04.22 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

OsiOsi 2018.04.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
A Solymári völgy felől mentem. Sajnos a telefonomat a kocsiban hagytam, így a virtuális pontnál a rejtő segítségét kellett kérnem, mert tudtam mit kell nézni.

Mord 2018.04.09 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

mila 2018.04.08 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Tücsökékkel, jó kis vadászat. Szép időben.

kutyi 2018.04.08 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Igaz nem ezt a ládát, hanem, mint utólag kiderült a .com-ost. Nagyon közel lehetnek egymáshoz, mert a gps-em 8-10m-t mutatott... A rejtő segítségét köszönjük!
Kutyi, Tücsök és barátaink

IMG_0448IMG_0432
Flower Collage 
Balaci 2018.04.02 16:30 - Megtaláltam
Szép volt, jó volt, megvolt. OKT közben Borsóval, köszönjük.

snowdrop 2018.04.02 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :-)

johnnycache 2018.03.11 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Köszönöm az élményt! :-)

jspanyik 2018.03.07 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Csobánka - Budakalász szikrázó napsütésben 14,2 km, 5 geoláda.

Nehéz volt, de a csodálatos panoráma kárpótlás a fáradalmakért.

Köszönjük a lehetőséget!
Miklós és János

IMG_8757IMG_8758
IMG_8759IMG_8760
IMG_8766IMG_8770
IMG_8773IMG_8775
navigaator 2018.02.05 00:00 - Megtaláltam
-

halaszkiraly 2018.01.22 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mellettem a Nagy-kevélyHóember(ke)
A Háziréti-tóval20180122_150551
20180122_15060520180122_150613
A kőpadtólA kőpad
Nem voltam egyedül 
Pupu 2018.01.13 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Még jártam a turistaházban! Szomorkás, ködös, szitálós időben ma nem nyílt kilátás a csúcsról, de így is jó, 7,5 km-es terepfutásban lett részem. Köszönöm a célpontot!

Fénykép0004 
HEdit 2018.01.07 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Csodás a helyszín, ezért vissza fogunk menni, mert épp ködben úszott a völgy, de ez is gyönyörű volt.
A láda rejtése nagyon ötletes.
Köszönjük a lehetőséget!
Edit & Csabi

DSCN4480DSCN4460
DSCN4489DSCN4511
Jesper Olsen 2017.12.30 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Köszönjük a rejtést. Év végi ládavadászat 5/3. (Ezzel a multival éves rekordot értünk el, mivel idén sikerült 9 ilyenfajta ládát meglelnünk.) Zsófi és Csaba (GPS-nélküli ládavadászók)

gy_tappancs 2017.12.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jó, hogy a második láda felkerült a Kis-Kevélyre. Az korábban valahogy mindig kimaradt nekem, pedig a Nagy-Kevélyen sokszor voltam már. Megérte felmenni! A rejtés is tetszett :)
Boldog új évet (hamarosan), Tappancs

kupec 2017.12.26 14:17 - Megtaláltam
Klassz túra, szép kilátás.

Livi123 2017.12.26 13:34 - Megtaláltam
köszönöm

bzz 2017.12.26 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

b-lint 2017.12.19 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Erre is igaz, mint ami GCNAKE-ra. Egy kellemes séta volt. Sajnos minden nagyon párás, ködös volt a távolban, remélem egyszer úgy járok majd itt, hogy tiszta idő lesz.

mape72 2017.11.05 13:00 - Megtaláltam
GCSICA és GCZOBA után
10 éve jártam erre de a kilátás továbbra is pazar

msi 2017.10.28 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.02
Vegyes érzelmekkel gondoltam a múltra. Milyen pusztításra képes a pénz hajhászása. Köszönet a rejtésért.

V_Gabor 2017.10.15 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
GC1000, GCeger, GCSlyv és GCLIKE kör.

Sokadszorra, de nem utoljára újból itt! Csodás volt az idő. A nyereg után a tömeg is elmaradt. :)
A rejtések rendben, mind a kettő azonnal előkerült. Ráadásul a padoknál ülők ellenére rögtön megvolt a tábla és őket sem zavartam/ők sem zavartak engem.

Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

2017-10-15 13.54.27R2017-10-15 14.21.38R
2017-10-15 14.29.22R2017-10-15 14.33.28R
2017-10-15 14.37.20R2017-10-15 14.41.21R
2017-10-15 14.43.16R2017-10-15 14.43.32R
2017-10-15 14.52.35R2017-10-15 14.54.06R
2017-10-15 15.12.46R2017-10-15 15.15.16R
alcala76 2017.10.14 12:21 - Megtaláltam
Szép időben jó kis túra.

gab.szalontai 2017.09.28 13:00 - Megtaláltam
Nagy-Kevély után kis kitérő, de a kilátás megérte. Köszi a rejtést!

DSC_6085DSC_6091
Pano 05Pano 06
segoy 2017.09.27 14:45 - Megtaláltam
!

donkardos 2017.09.16 14:53 - Megtaláltam
Gyerekkoromban jártam a turistaháznál, de képem nincs róla.
Az esőbeállónál vidám piknikező társasággal találkoztam. A nyeregtől a csúcsra vezető ösvény izgalmasan benőtt, de még kényelmesen járható, jól követhető.

pgyp 2017.09.03 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megvagy! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A 600. regisztrált találatomnak kerestem megfelelő ládát és az éppen a közelben tanyázó GCtelj-re esett a választás. És ha már itt jártunk, felmentünk a Kis-Kevélyre is a kilátás miatt - és nem is csalódtunk. A ládától 1 métert jelzett a gps - "itt kell lennie!", majd kinyitottuk a szemünket és meglett:-) Tetszett a rejtés, mintha máshol is láttam volna hasonlót!

joco64 2017.08.30 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönöm.

emiGrant 2017.08.27 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
3/2. A nyeregtől a Mackó Barlang felé mentünk tovább, mert amikor megtaláltam a BRUM ládát nem volt nálam fényképezőgép és most megint bemásztam, hogy csináljak egy párat. Aztán onnan kellett felmászni a fantasztikus kilátáshoz és utána meredeken a ládához. A rejtés nagyon tetszett és az egész Kis-Kevély, Nagy-Kevély, Kevély-nyereg fantasztikus kilátást ad az egész környékre. Az eddig jelöletlen ösvény a nyereg és a Kis-Kevély csúcsa között most már tényleg kék háromszög jelölést kapott. Köszi a rejtést!

-1-2
-1-2
-1-2
-1-2
-1-2
zsolty23 2017.08.03 11:42 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

rongylab2 2017.07.29 15:06 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

m.zsömi 2017.07.29 15:05 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

WallHattok 2017.07.29 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Köszönjük!:-) Megtaláltuk!:-) A második pontra vezető út már jelölt "kék háromszög"!:-)

Fixis 2017.07.22 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltam.

sandor.o.vis 2017.07.08 14:00 - Megtaláltam
Kéktúrázás alkalmával jártam arra, a ládát sajna nem találtam meg.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.07.13 07:53]

IMG_20170708_140058 
dávid03 :-) 2017.06.24 23:59 - Megtaláltam
Szülinapi esemény során.
Köszi a lehetőséget. :-)

jbako 2017.06.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
A 16 Geocaching találkozó alkalmával megtaláltam. Kösz a rejtést.

AlanTheWild 2017.06.24 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
A 16 Years of Hungarian Geocaching esemény keretében csoportos találat!

IMG_3372 
Dr.Lada 2017.06.24 16:41 - Megtaláltam
Csoportosan elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

fa-peti 2017.06.24 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kia71 2017.06.24 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

MaTamas 2017.06.24 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.78
Comos rendezvény alatti csoportos találat. Másodszor jártam a hegyen, a kilátás most is tökéletes volt.

alexp 2017.06.23 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönöm a rejtést.

Gyombi 2017.06.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Meglett, köszönjük!
Régen jártam a nyeregben, még régebben a Kis-Kevélyen, a gyors látogatás során előkerültek a régi emlékek.
A rejtések jók, köszönjük a lehetőséget!

kétbakancsos 2017.05.31 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Solymártól Csobánkáig túráztunk, közben geoládákat is keresgéltünk. Köszönjük a rejtést!

Szép kilátásRózsaszínű
KigyósziszA rejtek felé
azimee 2017.05.26 17:23 - Megtaláltam
Megvan. Köszi 😊

Strombus 2017.05.20 18:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
A láda által kínált séta méltó befejezése volt a mai szép délutánnak.
A turistaház elpusztulása nagyon szomorú. :-(

Péter60 2017.05.20 18:30 - Megtaláltam
Ok

Felni 2017.05.17 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, szép hely nagyon! Örülünk, hogy ide is eljutottunk! köszönet a rejtésért! ;) :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Drummerzozo 2017.05.17 18:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést :)

Mauglee92 2017.05.17 00:00 - Megtaláltam
KÖSZÖNÖM! :)

zolika87 2017.05.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Ma felmentünk a Kevély-Nyeregre is. A környezet csodaszép, különösen a csúcs közelből a kilátás. Sajnos a turistaház emlékhelye mellett volt egy tájgyalogló verseny befutója, ez megnehezítette a virtuális pont megtalálását. Köszönöm, hogy elhoztál ide is! Külön kiemelném, hogy e feltöltött fotóid a "felhők felett" egyszerűen gyönyörűek.

a Borsó meg a Héja 2017.04.30 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Kevély túránk egyik ládája.
A kilátásért már megérte!

joove 2017.04.30 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.70
A nagy Kevélyen már voltunk korábban , de itt még nem.Kiváló időben lehetett nézelődni, a jelzetlen ösvényen mentünk le Csobánkára, tetszett. Ez volt az 500. ládánk.

carmin 2017.04.22 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Csobánkáról indulva a Stiasny-pihenő felől másztunk fel az Oszolyra, majd a Zöld-barlang után a Nagy-Kevélyre. Itt a viharos szél majd lefújt bennünket. A nyeregben már jó idő volt, de kiérve a 2. ponthoz a szél miatt itt sem tudtunk hosszan gyönyörködni a kilátásban. Innen bátor döntéssel a Mackó-barlang felé vettük az irányt. Köszönjük a rejtést.

DSC01873DSC01874
DSC01877DSC01886
DSC01902DSC01908
DSC01910DSC01913
DSC01930DSC01932
alexi 2017.04.18 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A Mackó-barlangtól közelítettük a rejteket.

zkardos 2017.04.09 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Remek hely ez a hegy. Köszi a rejtést.

20170409_133908 
Judit és Béla 2017.04.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Megtaláltuk.

hesim 2017.04.08 12:44 - Megtaláltam
++

mucik 2017.04.01 00:00 - Megtaláltam
Szép út, jó kilátással. Mi Pilisborosjenő felől jöttünk. Nagyon sok kirándulóval találkoztunk.

Geri89 2017.03.26 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

KTE 2017.03.25 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Köszönjük az élményt! KTE

Naplemente 
robinbird 2017.03.15 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Dzsipiesz 2017.03.15 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Megtaláltam! Wapon beküldött szöveg :)

LH458 2017.03.15 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Szép hely.
Köszönöm a rejtést.

csg69 2017.03.12 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Megvan :)

Shrek 2017.03.04 11:00 - Megtaláltam
Most is tetszett.

 
ha2 2017.02.20 13:45 - Megtaláltam
Panoráma az időközben megérkezett napsütésben.

102098
kisember 2017.02.12 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szekat 2017.02.05 13:41 - Megtaláltam
Megvan! Köszi!
TFTC

Ziziperec 2017.02.05 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.29
Megvan! Köszi!
TFTC

kofinandi 2017.02.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.43
Megtaláltuk a kéktúra szakkörrel

petiba 2017.02.04 11:55 - Egyéb
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Kéktúra... [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCLIKE_2017024115526.jpg 
KokoSun 2017.01.28 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Köszi a rejtést! Első sikeres találat :)

19izsi73 2017.01.19 11:42 - Megtaláltam
Jó két hete már próbálkoztam a megkeresésével, de a Mackó-barlangjánál - saját hülyeségem miatt - kénytelen voltam feladni. Ma már a könnyebb úton sikerült meghódítani! Csodás napsütés, tiszta idő, kitaposott hóval találkoztam.
Napoztam egy kicsit, majd a csúcsser után felkerestem még az ugyancsak szuper comos ládát is. Igazán örömteli, hogy két ilyen igényes rejtek is található itt!

WP_20170119_002WP_20170119_012
WP_20170119_12_01_42_PanoramaWP_20170119_12_02_49_Panorama
WP_20170119_013 
katica 2017.01.07 15:56 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2017.01.07 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
meglelve, egyebek később...

vakond87 2017.01.05 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Jó kis multi láda a GCBRUM felkeresésével kötöttem egybe, így körtúrával gyűjtöttem be a pontokat. Köszönöm a rejtést!

Kerticsorbi 2017.01.03 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Feleségemmel és kislányommal együtt találtuk meg, köszönjük a rejtést.

LionDaddy 2017.01.02 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Atipapával nem volt kedvünk rögtön, január 2.-án belecsapni a munkába, inkább túráztunk egy rövidet a Kevélyeken és az Oszolyon három, még megkeresetlen ládával.

A GCZOBA és az alacsonyabban fekvő területeket uraló köd és zúzmara után a Nagy-Kevély csúcsa felé vettük az irányt némi napsütés reményében. Út közben, ahogy emelkedtünk egyre feljebb, természetesen megcsodáltuk a mind jobban átszűrődő napfényben csillogó gyönyörű, vastagon zúzmarás erdőt. Csodálatos volt!
A csúcson aztán kiélvezhettük a napsütést és a felhőpaplan illetve a zúzmarás Kis-Kevély páratlan látványát alattunk. Nagyszerű élmény volt!
Miután kigyönyörködtük magunkat, elindultunk a nyereg irányába a multi két pontját begyűjteni. Mindkettő pöpec rejtés, tetszett. :)

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg, otthon kiegészítve]

20170102_10481220170102_105330
20170102_105443_00120170102_110252
20170102_11090420170102_112824_001
20170102_112937_00120170102_113943_001
20170102_11502320170102_115047
20170102_115110_00120170102_121044
20170102_12123920170102_121742
20170102_12302920170102_123731
20170102_111232_mod20170102_111422
20170102_111725_mod 
atipapa 2017.01.02 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Atom82 2016.12.30 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

acsipapa 2016.12.29 14:15 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.12.29 14:15 - Megtaláltam
Meglett, de sajna a sapkám elveszett. :(

Pajzsika 2016.12.28 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2016.12.28 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltuk. Köszönjük.

Kukucsi 2016.12.28 13:17 - Megtaláltam
Köszönjük! [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

petiba 2016.12.28 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Karácsonyi kirándulás hármasban...

GCLIKE_20161228125158.jpg 
kb ibic 2016.12.26 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

esztelneki 2016.12.25 15:45 - Megtaláltam
Remek gyalogtúra utáni levezetés keretében megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

JAck:66: 2016.12.23 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família 2016.12.23 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ádámmal közösen.

Jutka 2016.12.17 12:53 - Megtaláltam
Kellemes, de kicsit párás téli időben másztunk fel Csobánkáról a piroson. Még ilyenkor is szépséges a kilátás is, az erdő is. Köszi a rejtést!

Éjvándor 2016.12.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Megvan. Az első pontot még egy extra láda is megkerült. :)

Zéboy 2016.11.05 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2016.11.05 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ellfelek 2016.10.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Egy nagyobb séta a Kevélyeken, a munkahelyi csapattal...
Kevély-nyergen többször is áthaladva természetesen ezt a ládát is megkerestük... Az idő egy picit ködös borús volt, de a kedvünk az nem... Pedig innen leereszkedni a Mackó-barlangoz nem volt egyszerű, de ezt még senki nem tudta... :)
Köszi a rejtést!

IMG_4645IMG_4649
james 2016.10.09 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Drucki 2016.10.01 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Szinte nyári időben kellemes kirándulás volt, szép kilátással. Köszönöm a rejtést!

taki60 2016.09.28 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2016.09.27 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

GCLIKE_20160927134730.jpgGCLIKE_20160927135656.jpg
GCLIKE_20160927135656.jpg 
sarokcsalad 2016.09.25 20:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.41
Megtaláltuk köszönjük!

up1.: Sajnos tévútra csalt minket, hogy a fent megadott koordináta a ládára mutat, ami csak a második jelszórészletet fedi fel, ami ugyebár még csak félsiker. :) Az ellenkező irányból érkeztünk, és mint arra később ráeszméltünk elmentünk már az első pont mellett, viszont sötétedett, és szerettünk volna még leérni Csobánkára, illetve a GCBRUM is várt még ránk lefelé. Szerensére a rejtő kisegített minket a jelszó első részével, amit itt is nagyon köszönök neki!

akosgy 2016.09.25 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Kis délutáni séta Csobánkáról a Kis-Kevélyre. Régen jártam itt, legutóbb talán a szintén ezen a helyen található GpsGames-láda kapcsán, ami hasonlóan igényes rejtés volt, valódi faládával. A Mackó-barlangtól jöttünk fel, a 2. ponton először megtaláltuk Zokni kutyát ;) , majd a ládát is. Utána jött az 1. pont, ahol az esőházban falatozó társaság is beszállt a keresésbe. :) Ezután sajnos idő hiányában vissza kellett mennünk a kocsihoz, a nagyobb púpra most nem jutottunk fel. Köszi, a Kevélyek mindig szépek, érdemes ide eljönni.

noee_mii 2016.09.25 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Megtaláltunk, köszönjük a rejtést! :)

sirgalahad 2016.09.17 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Megmászom a Kevély-nyerget
Ráülök a kápára
Persze az a remény kerget
Rálelek a ládára

mayagabor 2016.09.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Megtaláltuk, köszönjük!

cila 2016.09.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Nyári melegben másztunk fel Csobánkáról, útba ejtve a Mackó-barlangot (oda még visszatérünk megfelelő ruházatban). Sok világító tölcsérgombát láttunk. Köszönjük a rejtést!

DSCN7377aDSCN7391a
DSCN7397aDSCN7404a
DSCN7412aDSCN7414a
levcsesz 2016.09.11 13:55 - Megtaláltam
Köszönjük!

joe75 2016.09.04 12:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

ErdőCsöndje 2016.09.03 11:35 - Megtaláltam
Séta Csobánkáról. Köszönjük!

Molli 2016.08.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönöm a rejtést! A ládára egy cuki kisegér vigyázott: Amikor a ládát elővettem, rajta "ült". Nem tudom ki lepődött meg jobban, ő vagy én. Ő elszaladt, én maradtam.

Csg12 2016.08.20 16:00 - Megtaláltam
Bicajos vadászat alkalmával. Nagyon jó hely. Köszi a rejtést!

Liberty 2016.08.12 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
4/2. Csobánkai ládatúra.

Szikrázó napsütésben kerestük fel ezt a szuper csúcs helyet. Az igencsak szuszogtatós, meredek, köves ösvényen jutottunk fel a Kevély-nyeregre, de megérte, mert gyönyörű a panoráma fentről. A rejtések is nagyszerűek, élmény volt, köszönöm.

Csobánka címere
stmester 2016.08.12 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.92
mesés kilátás várt a gerincen végig

IMG_2391IMG_2400
BarlangÁszok 2016.07.25 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Nagyon szép madáretető, grat! :) köszi!

DSC07413DSC07417
DSC07419 
Cerberus 2016.07.24 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.29
Megtaláltuk! Szép helyen vezetett végig a láda, a kilátás a megadott pontokból különösen tetszett. Mi egy saját c) verzió szerint, kicsit kevésbé meredeken közelítettünk, majd a b) szerinti meredek útvonalon jutottunk vissza az autóhoz, így a Mackó-barlangot is felfedezhettük. A rejtés igényes, a honlap érdekes, szépek a fotók.

Köszönjük a rejtést!

IMG_6234IMG_6238
IMG_6239IMG_6240
IMG_6241IMG_6244
IMG_6245IMG_6249
anettnori 2016.07.24 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megvan! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Körtúra keretében kerestük fel a környező lehetőségeket. Ez a multi is szépen megszerkesztett. Köszönet!

IMG_4221IMG_4234
brat 2016.07.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Megtaláltuk!

osz 2016.07.20 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Osz [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Cseber 2016.07.19 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival!

csbagi 2016.07.19 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.11
Túra a Nagy-Kevélyen és környékén Istvánnal és Benjivel.

-2-1
zsorzs 2016.07.15 10:29 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

SagiK 2016.07.15 10:29 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Decsi csalad 2016.06.26 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

N.Zs. 2016.06.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Zseniális!
A két pont közötti kilátópontok állandóan marasztaltak...
A gerincnek ezen a részén még nem jártunk.
Csobánka posta felől induló Piros kereszt -en a Majdán-nyereg elágazásig, majd a Piros sáv -on a Kevély-nyeregig mentem. A nyeregből a nyugati irányba induló, jelenleg növényekkel benőtt, de követhető jelöletlen úton mentem tovább és több kilátópontot érintve jutottam fel a Kis-Kevély csúcsára. Aztán a nagyon meredek szaggatott vonalon indultam a bánya felé, majd az oldalában rátértem a Mária útra. Innen ez Egri vár másolata és a Teve szilka érintlésével jutottam el Pilisborosjenőbe. Kb. 11 km volt és 35°C.

Pilis-Kiskevély 011Pilis-Kiskevély 015
Pilis-Kiskevély 020Pilis-Kiskevély 022
Pilis-Kiskevély 023panoráma1
Panoráma3Panoráma4
Pilis-Kiskevély 041Pilis-Kiskevély 047
Pilis-Kiskevély 049Pilis-Kiskevély 050
Pilis-Kiskevély 081Pilis-Kiskevély 083
Pilis-Kiskevély 084Pilis-Kiskevély 086
Pilis-Kiskevély 090Pilis-Kiskevély 104
Pilis-Kiskevély 103Pilis-Kiskevély 140
povyagi 2016.05.29 11:42 - Megtaláltam
o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2016.05.29 11:41 - Megtaláltam
"Fox in the box. Did you ever hear about the fox in the box?" [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Toti 2016.05.28 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

mandrew 2016.05.28 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Hű, hát ez egy szenzációsan jó hely, itt a Kis-Kevélyen, a láda rejtekhelyéről nem is beszélve! Ha nincs a láda, eszembe se jutott volna keresgélni, van-e út a hegyre a nyeregből. Egy jó kis ládakeresgélős nap méltó lezárása volt ez, nagy köszönet érte! :)

otisz21 2016.05.28 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Megvan, köszi!

DSC06150DSC06153
DSC06155 
Macusa 2016.05.28 09:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Kinizsi-40 TT közben. Köszi

Aleph & Rita 2016.05.22 12:30 - Megtaláltam
Mar jártunk itt többször is, egyebek közt a .com-os rejtés kapcsán, most megkerestük ezt a remek rejtést is.
Köszönjük!

Attil@ & Réka 2016.05.16 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Linda, Réka és Attil@

Puszkany 2016.04.22 16:35 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget!

magi44 2016.04.17 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
koszi a rejtest es segitseget mindenkinek ajanlom nagyon szep hely.

Tomcache 2016.04.16 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
ok-

Maratonos Maci 2016.04.09 16:50 - Megtaláltam
Napvirággal ...

napvirág 2016.04.09 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Kevély körüli körtúrába illesztve.

Köszönjük a lehetőséget, élmény volt minden métere!

027031
034036
042044
046 
nmárti 2016.04.07 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Szép hely, köszi a rejtést!

 
wheelmary 2016.04.03 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megérte feljönni! Köszönjük a rejtést!

kobcikrajci 2016.04.01 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

luna89 2016.03.28 19:37 - Megtaláltam
Mai láda túránk harmadik találata. Köszi a rejtést, a kilátás nagyon szép. :)

vorilaci 2016.03.28 16:41 - Megtaláltam
Egy jó hangulatú egyesületi - húsvéti - túra során találtunk rá a ládára.

KP1965 2016.03.28 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Az "Ezredik geoláda" és az "Egri vár másolata" után a mai nap harmadik megtalálása volt a "Kevély-nyergi turistaház emléke".

Fonte 2016.03.28 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
A GCZOBA ládától jöttem, egy-egy kirándulóval találkoztam csak. Amint a Kevélynyeregbe értem, olyan érzésem volt, mindenki ide jött a környékről kirándulni. Jó látni, hogy ilyen sokan szeretik a természetet.
A láda nagyon szép helyen van. Kényelmesen megebédeltem, kicsit olvastam.....nagyon jól éreztem magam. Idáig már nem sookan jöttek el, és csönd, nyugalom volt.

Sok embert csalt a szabadba a szép időA turistaház helyét még egy nárcisz is jelzi
KilátásDe jó! Meglett!
Ösvény virágmezőben...és micsoda illata volt!Kicsit párás kilátás
sagabi 2016.03.24 10:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 3.96
Névnapi láda

Lopakodó 2016.03.24 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Jó kis túra volt:-)

pötyimiki 2016.03.24 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Köszi a rejtést! OKT közben.

Bubuka 2016.03.20 11:55 - Megtaláltam
Változatosság kedvéért ismét a Zöldsport által meghirdetett túrán. Bár egy kicsit külön utakon, mert a Kis-Kevélyre ők nem jöttek fel.
Sajnos fotóm nincs a turistaházról, de én még ettem ott palacsintát!

P1160236 
urbanj 2016.03.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Tavaszi Óbudai teljesítménytúra hosszú távján kerestük meg a ládát. A Kis-Kevély kis kitérő volt a túrán, de ennyit bevállaltunk. Köszönjük a rejtést.

Ksati 2016.03.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Az Óbudai Tavaszi Teljesítménytúrán voltam ellenőrzőpont. Dolgom végeztével csavarogtam még egyet a környéken. A Kevély-nyereg felé menet egy szembejövő csapat még rácsodálkozott, hogy délután 5-kor még fölfelé megyek a hegyekbe. :-) Még magasan járt Nap, sötétedésig még vagy másfél óra volt hátra, így kényelmesen belefért a napi programomba a láda megkeresése. A Kis-Kevélyről megnéztem a naplementét, utána pedig irány Csobánka!
Köszönöm a rejtést!

pideryus 2016.03.14 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltuk, köszönjük!

fkmaster 2016.03.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.24
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2016.03.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.56
Az esőbeálló tömve volt turistákkal, a végponton már szerencsére kevesebben voltak, így idilli ebédlőhelynek bizonyult.

BékaBütyök 2016.03.14 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Kellemes kirándulás, egyébként rengeteg ember a nyeregnél.

Piroskaa1 2016.03.13 13:41 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Párommal Blue Malival [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Bernáth 2016.03.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Hamarosan itt a tavasz, hosszú hétvége van, ideje kimenni, ládát keresni! Ez a multi nagyon jó "bemelegítés" volt, nem túl hosszú, kicsit mászós, jól esett. Szép volt az idő, sok kirándulóval találkoztunk. Köszönjük a rejtést!

tavaszi vadvirágokLáblógatós pad!
Hóvirág mindenütt!
Mackó-barlang
peterpan 2016.02.27 14:33 - Megtaláltam
.

zöldfülű 2016.02.27 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Lefülelve :-)

Jókor, jó helyen, (kutya)jó társaságban

Köszi a rejtést

275277
279280
282290
Rézangyal77 2016.02.27 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zsiraaf 2016.02.27 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Avranella 2016.02.27 12:38 - Megtaláltam
Privetyik! :) Koszi a rejtest.

BiBoLi 2016.02.27 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

vittorio 2016.02.21 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

ndavid42 2016.02.14 15:26 - Megtaláltam
[:872:]
Ugyan elég borús időben, de sikeresen meglett mindkét pont.

Pilis50 2016.02.08 00:00 - Megtaláltam
Olvad - csúszós a meredek hegyoldal.

Amikor az akkor Bérlővel közölték, hogy ki kell költöznie a házból (amit éveken keresztül vigyázva óvott) azt mondta - akkor inkább felgyújtom ...
Aznap hajnalban - amikor eljött az átadás napja (a BTSZ vette volna át) a Pilisi Parkerdő (mint a ház megbízott kezelője) már csak a leégett házhoz érkezett meg!
Évek múlva (amikor a BeacMaxi pontőrei voltunk a háznál) jött a cigány lovaskocsival - és módszeresen feszítette le a lábazati összefaragott ciklop-köveket - mit tudtunk volna szólni neki ? .... :-(

Stromfeld Aurél Vezérkari Főnők tevékenysége is megér(ne) egy misét .. :-(

icarusdes 2016.02.07 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.43
Egy terepfutás alkalmával erre is elvetődtem [271]

TigerCat 2016.02.07 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2016.02.07 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

h.krisz 2016.02.04 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bfabry 2016.01.29 16:19 - Megtaláltam
A nyeregbe érve az addig ragyogó napsütést felváltotta egy felhő, így mindegyik kilátópontról ugyanazt a fehér semmit lehetett megcsodálni. Általában a Mackó-barlang felé szoktam venni az irányt, de most nem volt kedvem csúszkálni a piroson, ezért reménykedtem, hogy találok valami arra menő utat a csúcs után. Szerencsére volt, csak az OSM térképen nem szerepelt. Megyek, be is rajzolom.

kl 2016.01.23 14:45 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Evab 2016.01.16 13:50 - Megtaláltam
Köszönjük!

alecar 2016.01.03 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GSdriver 2016.01.03 13:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Ahányszor csak erre járok mindig meggyászolom ezt a jó kis turistaházat. Anno, csaknem 30 éve, mikor az OK-t sétáltam végig, aludtam is itt egy éjszakát. Régi képek később.

1989. november 
Attibati 2016.01.03 08:15 - Megtaláltam
32 kilométeres gyalogtúra Csobánkáról 800 méter szintemelkedéssel.
Nagyon nehezen melegedtek be a lábaim ma reggel köszönhetően a kemény hidegnek így alaposan megkínlódtam míg megmásztam a Kis-kevélyt.
A Mackó-barlangtól semmilyen észrevehető utat vagy ösvényt nem találtam, bár a tuhun szerepel egy. A csúcs felé haladva a Pilis egyik legszebb kilátásaban gyönyörködhettem.

cs24 2016.01.02 00:00 - Megtaláltam
Megvolt

anettx 2015.12.31 16:30 - Megtaláltam
TFTC!
Az év utolsó túrája verőfényes, tiszta napsütésben, -5 fokban, gyönyörű helyeken a végén naplementével fűszerezve!

Janisoft 2015.12.30 15:25 - Megtaláltam
-

Famágus 2015.12.29 11:00 - Megtaláltam
....

oldfox 2015.12.29 11:00 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

becko 2015.12.29 08:10 - Megtaláltam
Hegyen-völgyön Csobánka és Pomáz környékén 25km-en 8 találattal.
Elsőként letudva a nap legmeredekebb emelkedőjét napkelte tájékán értem a csúcsra.
A Fortepanról néhány régi kép.

19291929
Stomfeld Aurél menedékház 1955
kópé1993 2015.12.28 09:04 - Megtaláltam
GCBRUM-mal összekötöttük. A fadőlések sajnos itt is vannak. A kilátás jó volt.

 
Sir Pajszer 2015.12.27 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Köszi!

K.L. 2015.12.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megtaláltam.

Fazék 2015.12.20 09:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Sokszor jártam már erre, legutóbb 2 éve Kék-túrán, akkor még ezer éves fémpecsét volt. Most elhoztam az ellenörzőfüzetem és nyomtam bele egy szép új plecsnit is. (Ja, jól gondolod, nincs még befejezve a kéktúrám :( ).

Csaba & családja 2015.12.16 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.54
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

Butchman 2015.12.12 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

André72 2015.12.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.32
Köszönet!

Vincenzo65 2015.12.06 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Kis-Kevély nagyon felhős volt, így majdan újra meg kell látogatnom.

kicsiogre 2015.12.05 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
MikiAnita 2015.12.05 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2015.12.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megvan.

túráZoo 2015.11.29 14:05 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Discover 2015.11.29 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Köszönöm a rejtést!

zalajaro 2015.11.24 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2015.11.23 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!
Blue Mali [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Kis időm jutott kikapcsolódni, így eme új ládát is felkerestem.
Múltkor kupáztam erre, majd pár napra megnyílt az új láda :)

Sajnos én már nem láttam a Kevély-nyergi turistaházat, csak a ledózerolt romját, melyet a természet kezdett visszafoglalni, úgy 1997-98 körül.
A Kis-kevélytől csodás a kilátás, bár igaz a nyereg felől picit nehézkes az idejutás a tavalyi ónos eső okozta károk miatt.
Többször jártam erre, mikor a Mackó-barlangja felől jöttem a Nagy-Kevélyre!

Terveztem ide én is ládát, mármint a Kis-kevélyre, de így a turistaház emlékével még jobb!

Gratulálok a rejtéshez!
Blue Mali

SirLes 2015.11.19 12:00 - Megtaláltam
Ok

Bob&Bobek 2015.11.15 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Köszönjük a rejtést!

Ancs 2015.11.15 11:50 - Megtaláltam
"Singing in the rain" túra közben.
A turistaházat én már nem láttam sajnos. A nyeregben TT ellenőrzőpont volt, respect az egész nap kint álló srácnak.
Megsasoltuk az új kék bélyegzőt, megcsodáltuk a kilátást is.
A gerincen többször megálltunk fényképezni, még ebben a vacak időben is lenyűgöző a látvány.
Láda rendben, a kicsit lejjebb lévő .com-os is.
Köszi

macikupac 2015.11.15 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.42
Kevélyi kevergés 4.

Miután magunk mögött hagytuk a Zöld-barlangot, megint beleerősített az eső. Így kapucnikkal a fejünkön, kissé szótlanul battyogtunk egymás mögött a Kevély-nyeregbe. Én még emlékszem a működő turistaházra. Stromfeld Aurél nevén futott. (Útban a Kis-Kevélyre vezető ösvény mellett áll még ma is, igaz tábla nélkül a Stromfeld-pihenő.) Még a '80-as évek végén elég sok alkalmam volt ücsörögni benne, amikor az Ezüst-hegyen lévő Reuma-kunyhóból hazafelé menet beugrottunk. Volt olyan alkalom is, hogy annyi ember ült bent, hogy a tea ára 10 percenként 1 forinttal (de nagy pénz is volt az huszonakárhány évvel ezelőtt) drágult. Igaz, az még nem porból készült kutyulmány volt. Ahogy az itt készült palacsinták után is végignyaltunk minden ujjunkat. Pár év kimaradt, majd a legközelebbi alkalommal ('93 decemberében) már csupán a nem sokkal azelőtt leégett ház üszkös falait láthattuk. Pedig a csapat jó részében azzal tartottam a lelket, hogy majd oda beülünk enni-inni. Ahogy kisebb-nagyobb megszakításokkal időről-időre erre vezetett az utam, tanúja voltam a ház folyamatos és módszeres pusztulásának. Most egy pihenőként is funkcionáló esőház várja a túrázókat, ami nyilván több a semminél, de valójában nem érhet fel egy masszív kőházhoz. Egyszer talán ismét felvirrad egy olyan nap, hogy úgy indulok el túrázni a Kevélyekre, hogy tervezhetek azzal, hogy beülök az itteni házba fogyasztani valamit. Ha másért nem, csak a nosztalgiázás miatt. A Kis-Kevélyen nem túl sok alkalommal volt okom járni. De az elsőn találtunk egy hatalmas, agancsos szarvasfejet. Amikor egy hét múlva visszamentünk érte, hiába kerestük ott, ahová rejtettük, már nem volt ott. Most kissé szeles idő fogadott, ami az esőt bele-belevágta az arcunkba. De el tudtuk képzelni, hogy szép napsütéses időben milyen gyönyörű panoráma várhat itt ránk. A láda megkeresése után a Mackó-barlang felé vezető meredek úton hagytuk el a hegytetőt és nagyon kellett figyelnünk, hogy ne csússzunk meg a nedves sziklákon. Muki mackómmal túráztam ma.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Kokó 2015.11.15 11:49 - Megtaláltam
Borongós időben is tetszett a hely.

TücsiTeam 2015.11.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Remek láda. Csodálatos kilátás, megérte a fáradozást. Köszi!

orangebrotherz 2015.11.08 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Köszönjük!

b_pisti_62 2015.11.08 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

mihoj 2015.11.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Jó idő, jó kirándulás. Csobánkáról indultunk, a Fehér hegyre mentünk előbb a .com-os rejtésért. A hegyről leérve ismét csodás látvány tárult elénk, a Napocska által megvilágított Kevélyre, a makett várral együtt. Valamikor úgy 7-8 éve jártunk erre, akkor is nagyon tetszett ez az egész. Jó volt újra itt.
Szóval a vártól indultunk keresni a rejtést ahol rengeteg ember élvezte a jó időt. Szerencsére felérve már lényegesen kevesebb "lelkes" kiránduló volt, bár egy félmeztelen "yeti"-vel azért találkoztunk. :P
Emlékeim szerint pár éve még volt néhány cölöp vagy valami épület maradvány a házból, de most csak egy kis földszinti valamit találtunk.
Fentről a panoráma csodás továbbra is, a Mackó-barlang felé még sok szép látvány várt ránk. Viszont lefelé roppant veszélyes és csúszós az út, mindenkinek fokozott figyelem és óvatosság!
Köszönjük, hogy ismét felcsábítottál minket kedves rejtő!

Ennyi maradt?
 
Pet 2015.11.08 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Tavaszias, napsütéses időben találtuk meg a ládát. Egy kicsit megküzdöttünk a tereppel, mert az egri vártól nem akartunk sokat kerülni, és toronyiránt jöttünk a nyereghez. A láda már könnyen meglett.

scele 2015.11.07 12:40 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2015.11.07 12:10 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Csobánka felöl, az aszfalt végétől gyalogoltunk. TT verseny volt, sok százan taposták a Kevélyek oldalát.
A ládával kezdtünk, jó meredek a feljutás a legrövidebb útvonalat választva. Érdekes, hogy ezen nincs turista jelzés. Onnan már csak egy könnyű séta, végig lefelé, a Kevély-nyergen keresztül vissza Csobánkára.

Zergi 2015.11.04 11:30 - Megtaláltam
Fogtam!
A mélyen tisztelt Rejtő kérésének megfelelően két nosztalgia felvétellel kezdem a galériát. 32 éve történt, tán igaz se volt:)

pliptai 2015.11.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Köszönet a rejtésért!

molka 2015.11.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Köszi!

benist 2015.11.02 12:10 - Megtaláltam
Pilisborosjenőtől fel a nyeregbe, majd a kis csúcsra. Gyönyörű idő volt, a némi párától eltekintve szép kilátások. Hazafelé Csobánka felé, jó meredeken.

lelcache 2015.11.01 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

MikiCache 2015.11.01 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Szép idő, kellemes séta és nagy forgalom, álomfogóékkal és lelcachékkel is találkoztunk.
Miki és Anikó

katika 2015.11.01 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Tegnapi Börzsönyös megpróbáltatások után jólesett egy közeli szép kirándulás a gyönyörű napos őszi időben. Sok kesser kollégával találkoztunk, meg sima turisták is voltak bőven. Köszönjük!

álomfogók 2015.11.01 12:55 - Megtaláltam
Zsongtak a Kevélyek. A gerincen vezető utakon folyamatos volt a turista forgalom. De az új láda is igen csak megihlette a kessereket. A két pont között Mikulásékkal futottunk össze (majd később a Nagy-Kevélyre menet újfent), a ládánál Katikáék értek utol, a nyeregbe visszaérve pedig Mikicache-ékkel találkoztunk.

Zsu. 2015.11.01 12:26 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.11.01 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Vasárnapi szép, őszi kirándulás Budapest környékén. Elsőként a Lupa-szigeten lévő ládámat tartottuk karban Diával és Zsuzsival, majd átautóztunk Pilisborosjenőre, ahonnan a kék jelzésen érkeztünk a Kevély-nyeregbe és a Kis-Kevélyre. Onnan - ha már erre jártunk - természetesen átsétáltunk a Nagy-Kevélyre is, útközben találkoztunk Lacusékkal (álomfogók) és katikáékkal is. Minkét csúcs gyönyörű volt. Jártam itt már párszor, de szivesen jövök bármikor, főleg ilyen szép időben. Lefelé menet elsétáltunk az első (Egri vár másolata) és az ezredik (Teve-szikla) geoládához is. Szép, 10 kilométeres kis séta volt. Köszönöm a profi rejtést! Csodás volt az erdő az ősz szineivel és fényeivel!

Mikulás

Nagy-Kevélyi-kőfülkéből
A Nagy-Kevélyen
Egri vár másolata
picuresnagyur 2015.11.01 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
köszi, régi kedvenc...

MikiAnita 2015.11.01 10:30 - Egyéb
Huuh, vasárnap jártam ott, de nem tudtam a ládáról...
Sebaj, hamarosan megyek megint arra az OKT-n. :-) Majd akkor levadászom.
Jó kis hely!

Gabó és Zoli 2015.10.31 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Érkezésünk előtt vmivel Paul kerekezett szembe velünk. Kellemes őszi időben, napsütésben falatozgattunk a láda szomszédságában a panorámát szemlélve. Aztán lebucskáztunk a Brumihoz a meredélyen, ahová másodszor zarándokoltunk el, de még mindig csak erőt gyűjtök a szűk kürtőhöz. Gabó találat

 
Paul 2015.10.31 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Köszönöm a rejtést.

hitamas 2015.10.31 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Az első családi túráinkon (1985-86) még Pirx pilótát (Papp János) is láttuk tollaslabdázni a turistaház mellett. :)

dzoli1 2015.10.31 00:00 - Megtaláltam
Pilisi ládázás.

nzsolt 2015.10.30 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Kellemes túra volt. A ládától a GCBRUM felé elég izgalmas csúszós volt az út. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

VP 2015.10.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Pilisi futások gyönyörű őszi időben, koradélutáni fényekben 2/1.
A Csobánkai-nyereg felől, felfelé a kéken a nyeregbe, onnan a csúcsra, majd a meredek ösvényen le a kőbányához.
Utána tovább a Nagy-Csikóvár felé.
10 km futás 600 m szinttel két részletben.

tudo 2015.10.29 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.41
65 km kerékpár edzés 800 m emelkedéssel Budapest felől 2 új ládával két részletben.

GCPVX a felől érkeztem Csobánkára, és a sokszor járt, szívmelengető > 12 % emelkedőn kezdtem koszolást a Kék kerékpár + Mária-út-on. GCKUPA keretében minden tavasszal jövök GCBRUM-hoz, ugyanoda rejtettem el a bicót, ahová tavasszal szoktam. A Mackó-barlangig meglehetősen csúszós volt a csapás, ezért inkább a 2. ponttal kezdtem, hogy a lankásabb ösvényen jöhessek lefelé.

A csúcson a láda azonnal meglett. A gerincen sétáltam át az 1. ponthoz, ez is azonnal meglett. A Sárga sáv-on jöttem le a Mackó-barlangig, aztán elkezdett szakadni. Leértem a bicóhoz hanyattesés nélkül.

Hazáig hol esett, hol szakadt, hol száraz volt az út.

A hegyMackó-barlang
Kilátás útközbenLent a falu
Kilátás a 2. ponttólTalálat
Kilátás útközbenPihenőhely
EsőbeállóTúrázók örömére
ha2 2015.10.28 18:00 - Egyéb
A házat sajnos nem fényképeztük le, pedig a leégése/felgyújtása előtti napon még utoljára láttuk épségben egy tájfutóverseny alkalmával.

mangogyuri 2015.10.28 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Mi voltunk a harmadik megtalálók, mert geooszi és CicóMicó néhány perccel megelőzött minket. Így is nagyon boldogok voltunk. Köszönjük a rejtést!

geooszi 2015.10.28 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]
Ez az első piros egyesünk. És ez is csak 5 percen múlt.
Este láttam, hogy megjelent egy új láda. Másnap reggel is ránéztem. Megtalálás nincs, őszi szünet, szabi, kellemes őszi idő. Mi kell még? Gyors programmódosítás és irány a Pilis. :)
Persze így is az esélytelenek nyugalmával mentünk felfelé lányommal. Előtte bújkálás a mackó barlang első pontjánál, ahol sok túrázóval találkoztunk, aztán nyomás a Kevély-nyereg. Ott is sok pihenő túrázó volt és már mások is nézegették az esőbeálló sarkát. Azért lelkesen mentünk fel a tetőre, ahol legnagyobb megdöbbenésünkre üresen találtuk a füzetet. Hurrá!
Amíg jegyzeteltünk, addig befutott a következő ládász csapat is. Majdnem hármas holtverseny lett. :)
Köszönjük a túrát, a rejtést!

CicóMicó 2015.10.28 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.