geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
3927. Idrisz baba türbéje (GCTURB)
Idrisz baba türbéje ma
Idrisz baba türbéje ma

... és felújítás előtt kb. 1960-ban
... és felújítás előtt kb. 1960-ban
Egy nem túl szépen restaurált szamárhátíves ablak
Egy nem túl szépen restaurált szamárhátíves ablak
Idrisz baba síremléke
Idrisz baba síremléke
Szanduka gyertyákkal
Szanduka gyertyákkal
Török sírkövek és síremlékek (Isztambul)
Török sírkövek és síremlékek (Isztambul)

Szélesség N 46° 4,648'
Hosszúság E 18° 12,604'
Magasság: 178 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.01.13 21:13
Megjelenés időpontja: 2014.12.13 21:20
Utolsó lényeges változás: 2017.07.20 22:11
Utolsó változás: 2019.04.29 00:02
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Strombus
Felhasználó: Strombus
Nehézség / Terep: 3.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 404 + 3 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.6 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Strombus készítette.


Tükröm-tükröm, mondd meg nékem, a ládát hol keressem?

Ha megtaláltad, kérlek, vidd 20 méterrel arrébb, ne a rejteknél logolj! Utána pedig gondosan rejtsd vissza oda, ahol találtad (és az remélhetőleg megegyezik azzal, ahol a leírás szerint lennie kell)! Köszönöm.


A ládába csak egész kicsi vagy hosszúkás alakú Geocoin vagy Travel Bug helyezhető.
Kérlek, ha megtisztelsz azzal, hogy ide rejtesz vagy innen viszel el egy vándort, ne felejtsd el bejelenteni a www.geocaching.com oldalon!


Ez a Baranya megyei Magyar Vándor ládasorozat 13. tagja.

Jelszavakat tartalmazó kicsi pótláda, csakis ideiglenes használatra, a főláda eltűnése esetére  N 46° 4,649' E 18° 12,611' 154 m [GCTURB+pótláda] a kerítésen. Segítség: gáz van, ha ezt sem találod. Kérlek, jelezd, ha csak a pótjelszóval tudtál logolni!

Megközelítés
Kocsival: a ládához közel három parkolót is találsz. Egyik sem fizetős. A legközelebbit, kb. 70 m-re  N 46° 4,648' E 18° 12,649' 162 m [GCTURB+1parkoló]. Ezt én nem szeretem, mert hétközben nappal általában tele van és a forgalom miatt balesetveszélyesnek érzem a kitolatást. Hétvégén, este jó. Ha lentről (délről) érkezel, mielőtt a ládáig érsz, kb. 100 m-re van egy ennél valamivel nagyobb parkoló N 46° 4,650' E 18° 12,572' 159 m [GCTURB+2parkoló] de ez még hétvégén is sokszor tele. A legjobb a ládán túlhaladva, vagy fentről (észak felől) érkezve még a látnivaló megpillantása előtt, a ládától, kb. 200 m-re itt megállni: N 46° 4,712' E 18° 12,696' 164 m [GCTURB+jóparkoló].
Busszal: a főpályaudvarról vagy a belvárosból a 30-as vagy a 37-es busszal a leggyorsabb idejutni (Ifjúság útja és Gyermekkórház megálló). A menetrendet itt tanulmányozhatod.
Biciklivel 5-10 perc a belváros, de gyalogosan sem több mint 20.

Pécs törökkori emlékei
Pécs belvárosában sétálva nem lepődik meg a felkészült turista, hogy lépten-nyomon az Oszmán Birodalom nyomaira bukkan. Gázi Kászim pasa dzsámija uralja a város főterét - a GCPEKF vagy a GCTUKE ládák keresése közben biztosan látod. A GCTUKE multi elhalad Memi pasa fürdőjének a romjai mellett is. A fürdő közelében áll Jakováli Hasszán pasa dzsámija (GCJaha). Megfigyelhetők a jellegzetes török szamárhátíves ablakok az Ágoston téri templom falán is (GCATDM), hűsölhetsz az előtte lévő török kútnál vagy szomjadat olthatod egy másiknál, amit a GCPKT1 láda mutat be.
De azt, hogy a török által lakott város falán kívül, panelházak, sörgyár és kórház közelében is létezik egy jelentős török kori épület, talán még sok pécsi sem tudja. Ezt szeretném most bemutatni.

Idrisz Baba
Idrisz Baba egy 16. századi muszlim veli, azaz szent életű ember volt. Messze földön híres gyógyító és jövendőmondó. Csodatevőnek is tartották. Valószínűleg balkáni születésű és felnőtt korában telepedett le Pécsett. Baráti kapcsolatot ápolt Telli Haszan boszniai pasával.
Nem csak életében keresték fel az enyhülést vagy útmutatást áhítók. 1591-ben bekövetkezett halála után sírja szent hellyé vált, sokan zarándokoltak el hozzá.

A török temető és Idrisz Baba türbéje
A mai Rókus-domb déli lejtőjén, akkor még tisztes távolságban a várostól, a hódoltság idején török temető működött. A török temetőkben a férfiak sírjára turbánnal díszített sírkövet állítottak ha életükben legalább egyszer elzarándokoltak Mekkába. A turbán nagysága a társadalmi előkelőséggel együtt nőtt.
A legmegbecsültebb emberek sírja fölé díszesebb síremléket, ritkábban sírépítményt, türbét emeltek.
A türbe négy- vagy nyolcszög alaprajzú, kupolával fedett épület. Külső és belső kiképzése változatos. Belsejét általában növényi ornamentika és Korán feliratok díszítik.
Idrisz baba türbéje 6 m átmérőjű, 8,5 m magas, nyolcszögletű, terméskőből rakott épület. Kupolája is kőből készült, amit eredetileg ólom vagy cserép borított. Oldalfalaiban a szamárhátíves ablakok fölé kör alakú felülvilágítókat építettek. Bejárata a Mekkával ellentétes oldalon nyílik. Belépve azonnal szemünkbe ötlik a zöld lepellel borított, Mekka felé fordított szanduka. A szanduka a sír helyét jelölő kőből vagy fából készült építmény. A fej helyét a szandukára állított turbán mutatja. A szanduka nem egy koporsó. A sír a padló szintje alatt van.

A türbe sorsa
A török hódoltság után, 1686-ban a türbét a jezsuiták kapták meg. A türbe körül a pestisesek részére összetákolt barakk-kórház állt. A betegeket a jezsuiták gondozták. 1693-ban a türbét kápolnává alakították és a pestis ellen oltalmazó Szent Rókus és Xavéri Szent Ferenc tiszteletére szentelték fel. (Szt. Rókus nevét a Rókus-domb őrzi, a lábánál húzódó utca pedig ma is a Xavér nevet viseli).
A járvány elmúltával az épület a pécsi katonaság puskaporos tornyául szolgált. Az, hogy ez a múlt egy fontos emléke, csak a 20. század elején merült fel. A türbe épületét 1912-1913-ban restaurálták először, ám ekkor nem történt minden építészeti részletre kiterjedő kutatás. 1961-ben teljes körű helyreállítási munkákat végeztek és az ehhez kapcsolódó kutatás során került elő a türbe alatti sziklába vájt sírhely, benne a szentként tisztelt férfi ép csontvázával. Ekkor nyerte vissza eredeti formáját és funkcióját az épület. Berendezése: a szanduka, a hímzett takaró, az imaszőnyeg a török kormány adománya.
Ez a síremlék a Magyarországon megmaradt mindössze két türbe egyike. A másik Gül Baba sírépítménye Budapesten (GCtork). Mindkettő a törökök zarándokhelye elvileg még napjainkban is.

Látogathatóság
Az épület a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága felügyelete alatt áll. Bár évek óta tervezik a látogathatóvá tételét, ez egyelőre sajnos nem egészen valósult meg. De kis szervezéssel van mód a megtekintésre! Aki be szeretne jutni, az lehetőleg kb. egy héttel előtte egyeztessen a 20/400-9301-es telefonszámon! A pecsidzsami@gmail.com cím is jó lehet, de nem olvassák minden nap az oda érkező leveleket, ezért javasolják inkább a telefonos megkeresést! A türbét akár egy ember számára is kinyitják! A Jakováli Hasszán pasa dzsámijába szóló belépőjegy ára tartalmazza a türbelátogatást is. Az oldal készítésekor egy felnőtt belépő ára 700 Ft volt. Az aktuális árakról, egyebekről is itt található információ.

A dzsámi nyitva tartása: április 1- október 31-ig hétfő kivételével minden nap 10:00-18:00-ig. (Jegyvásárlás legkésőbb 17:30-ig). Más időpontokban előzetes bejelentéssel lehetséges a látogatás. Minden látogatónak örülnek.

Ládatörténet:
2014. 12. 26: Az előző két napban többen a láda eltűnését jelezték, így ma vittem egy újat. Nem volt rá szükség. Eredeti láda a helyén.
2016. 03. 06.: Ládaellenőrzés. Láda a helyén, kitűnő állapotban. Pótládika szintén.
2017. 07. 20.: A láda a kertészek áldozatául esett. Ma pótoltam.
2018. 09. 07.: Talán megint a kertészek tűntették el? Pótoltam.
2018. 11. 05.: A beázott pótládát gyógyítottam.
2019. 04. 27.: Ládaellenőrzés. Minden a helyén, rendben. Valószínűleg két normál láda is van kinn, (úgy látszik, a korábbi nem veszett el tavaly szeptemberben) de erre csak utólag jöttem rá, így most maradnak, növelve a megtalálás esélyét.

Források:
Szabó Pál Zoltán: A török Pécs. Pécs, 1958.
Gerő Győző: Pécs törökkori emlékei. Pécs, 1962
Wikipédia
Belső felvételek: Forster Központ MűemlékeiFlag Ciunter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (172 db): környezet: 4.45 rejtés: 4.60 web: 4.81 átlag: 4.62

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


4fun 2019.10.26 23:59 - Megtaláltam
Megvan

KataJani 2019.10.25 08:48 - Megtaláltam
Egy hetes Pécsi ládázás alatt. Szuper időnk lett. [g:hu 1.6.4]

nfmate 2019.10.24 19:09 - Megtaláltam
kislányomat ide hozták sajnos ma be kórházba :(. Ez a láda mintegy kárpótlás, ha már úgyis itt van. Köszönet [Geoládák v2.2.5]

a4marvany 2019.10.19 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gáborral, Józsival gombászás alatt [Geoládák v2.2.5]

Brsc 2019.09.27 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! EZEZ [Geoládák v2.2.5]

Sherpa 2019.09.27 13:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

R-Gyu 2019.09.27 13:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mira 2019.09.27 13:33 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Pécsi ládázós 7végén. [wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2019.09.27 13:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

carmin 2019.09.25 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Lezárt területen, gondozott helyen áll a szép türbe. Köszönjük a rejtést.

DSC00023DSC00025
Dráva_Folyamat 2019.09.21 17:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, izgalmas volt!

IMG_20190921_171000IMG_20190921_171219
Korigumi 2019.09.21 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

DoraSz 2019.09.21 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri & Attila [Geoládák v2.2.5]

Ferás 2019.09.12 08:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

juhitomi 2019.09.02 20:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

bigmick 2019.08.29 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Bigmick, Iza
[g:hu+ 2.0.4 ß]
A tükör segített. Keresés közben megcsodáltuk, ahogy egy hatalmas kamion tolatva belavírozott a szó szerint kicentizett szűk helyen a sörgyár udvarára.

GCTURB_20190829_111027 
BushRangers 2019.08.20 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!!!! [Geoládák v2.2.5]

Jesper Olsen 2019.08.07 07:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Jó móka volt! Köszönet a rejtésért! Csaba, GPS-nélküli ládavadász

netsia 2019.08.06 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kaputyin 2019.07.31 06:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20190731_063041IMG_20190731_063055
RéZ 2019.07.20 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

KyoKrisa 2019.07.14 19:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.06.10 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.06.10 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

james 2019.05.19 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

MatiMarci 2019.05.14 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

csipet_csapat 2019.05.05 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Megtaláltuk. Köszönjük, h megmutattad.

IMG_6133 
Nyeta101 2019.05.01 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :)
Kinga&Nyeta101 [Geoládák v2.2.5]

The Fox 2019.05.01 12:25 - Megtaláltam
Megvan. Köszönjük! [g:hu 1.6.2y]

katica 2019.04.29 14:32 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.4]

Strombus 2019.04.28 17:29 - Egyéb
Ládaellenőrzés Feri60 karbantartást kérő logja miatt. A hagyományos ládát és a pótládát is a helyén találtam kitűnő állapotban. Kicsit bővítettem az ajándékkészletet.

feri60 2019.04.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
A tükröm-tükröm alatt adódó helytől fél méterre, balra találtam meg a gázos kapszulát, melynek vélt helyén nem volt semmi. A kapszulát rejtettem a négyfüles helyére.

Szabina86 2019.04.22 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

smschamp 2019.04.22 13:39 - Megtaláltam
Sajnos csak pótládával tudtuk megoldani, a rendes ládát 15 perc után sem leltük. :-( [Geoládák v2.2.5]

PardiAndi 2019.04.20 21:30 - Megtaláltam
dzoli1-gyel. Lehet, hogy ügyetlenek voltunk, de csak a pótládát találtuk meg.

rajp 2019.03.29 12:10 - Megtaláltam
Egyetemi kepzesi nap ebedszuneteben gyors talalat! Koszonet erte!

Petyóó 2019.03.06 11:36 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

cosinus0 2019.03.03 16:30 - Megtaláltam
Megvan.

emiGrant 2019.02.28 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Ezt a ládát elpasszoltuk még reggel, mert véletlenül rossz koordinátákat írtam be a TomTom-ba és akkor az állatkertnél kötöttünk ki. Így ez maradt a nap végére, útban hazafelé, de így is szép volt. Kár, hogy nem volt nyitva, így belülről nem tudtuk megnézni. A láda gyorsan meglett, a rejtek nagyon jó, mert jól takarja a ládát és mégis nagyon könnyen hozzáférhető. Köszi a rejtést!

-1-2
-3 
trob1 2019.02.24 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.20
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

2019-02-24 12.29.21 
Fillér Team 2019.02.24 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Nagy kár, hogy zárva van, mert szép kis épület. Köszi a rejtést!

 
becko 2019.02.19 09:54 - Megtaláltam
Vonattal érkeztem Pécsre, a verőfényes kora tavaszban gyalogosan jártam végig a város 22 ládájának - a multik miatt ennél sokkal több - helyszínét, 22 km lett a vége, szép volt, jó volt, elég volt.
Egyértelmű rejtés, rendes méretű doboz, öröm...

kétbakancsos 2019.02.06 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Korábban nem ismertük ezt a törökkori emléket, örülünk, hogy megismerhettük. Köszönjük a rejtést!

Logbook
ClaryaTáncolóFelhő 2019.02.04 15:37 - Megtaláltam
Köszönjük a Tükröm-tükröm rejtést, megtaláltuk, kivettük és távolabb nyitottuk ki az autóban, mert sokan jöttek-mentek. Visszarejtettük.
Képeket elfelejtettünk készíteni megint a keresés izgalmában, most már megjegyezzük hogy kell, ez a harmadik ládánk. :)

stevenph 2019.02.04 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Stn72 2019.02.01 09:55 - Megtaláltam
+van!

horvath_jani 2019.01.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

szamosszamoca 2018.12.11 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Végre megvan. Munkaalkalmassági vizsgálatra kellett ide jönnöm reggel. Alig tudtam parkolni, mindenhol álltak. El se hiszem hogy már 4 éve jelent meg. Rohan az idő. Erre a helyre mi is terveztük ládát anno, de Strombus gyorsabb volt :). Most viszont nem tudom melyik ládát találtam meg, mert ahol a gps bejelzett, stimmel a tükröm-tükröm, gáz nem volt, de nem hengeres és még senki nem írt bele,viszont rengeteg ajándéktárgyat tartalmazott. Vissza érve a kocsimhoz, mögöttem egy autó várakozott, így nem tudtam kitolatni. Szerencsére a benne ülő utas megkért, ha el szeretnék menni, álljak előrébb :).

IMG_20181211_090516 
talcsy 2018.12.02 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

T*K 2018.11.27 08:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

H.B. 2018.11.24 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Csak a pótládával, köszi a rejtést!

Zsotyka 2018.11.16 17:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Strombus 2018.11.05 09:15 - Egyéb
A pótládát gyógyítottam.

SzeitzG 2018.11.04 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

katika 2018.11.04 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

 
vacakos 2018.11.02 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

ÁnyosIngov 2018.10.30 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PusztaiLaci 2018.10.29 18:08 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

[Elutasította: Strombus, 2018.11.07 21:22]

Szöszke15 2018.10.28 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Pumba9 2018.10.22 16:55 - Megtaláltam
Hurrá. Újabb láda a gyűjteménybe. 28. Pécsi láda. Csak a pótládát találtuk meg, amiben a papír ronggyá van ázva. Karbantartást igényel. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Mirtt 2018.10.22 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
(pótláda tartalma eléggé szétázott) [g:hu 1.6.0]

Pogacsa1 2018.10.22 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszi a rejtést!

mazsola069 2018.10.21 09:51 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.6.0h]
A rejtő segítségével,de végül meglett. Láda rendben, karbantartást nem igényel.
UI. Köszönöm a rejtő hétvégi ügyeletét. :-)

Wilka74 2018.10.20 18:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Sötétben értünk már oda, a rendes láda nem lett meg, de nem is kerestük nagyon. A kis kapszula a helyén van, de a logfüzetke csurom vizes. Sajnos nem tudtam cserélni, mert ilyen kicsi nem volt nálam. A jelszó most még olvasható, hamarosan nem lesz az.

Nemi91 2018.10.20 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Nitusz 2018.10.20 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

má-csa 2018.10.20 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Attila89 2018.09.27 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

helleborus 2018.09.26 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltam

kilali 2018.09.24 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Köszönöm a lehetőséget.

EmesESE 2018.09.22 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

njuca 2018.09.08 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

margabat 2018.09.05 12:37 - Megtaláltam
A kapu zárva volt, az eredeti ládát nem, csak a pótládát találtam meg. A logbook teljesen vizes és foszlásnak indult, de a jelszó egyelőre olvasható. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

GYEZegzug 2018.09.01 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.34
Nagy kár, hogy a kapu zárva van, kívülről nem látni semmit. Végig tapogattuk 4.szintet oda vissza felülről is. Láda nem volt ott. A mini tartalék viszont igen kikötve várt bennünket. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20180901_111203 
merczlevente 2018.08.30 21:10 - Megtaláltam
Meglett

braunfrici 2018.08.18 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
Megvagy!

Braunka 2018.08.18 14:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.61
Török emlékekről és a bányászatról szólt a Magyarhertelendi nyaralás :)

Pomisa 2018.08.14 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Másodjára csak meglett, igaz pótjelszóval. Jó, hogy került ide láda.
Köszönjük a rejtést.

sirgalahad 2018.08.07 10:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.54
Csirkecombot veli nyel
Mit tegyen a nyelivel?
Gyaur kutya elé veti
Ki, ha ügyes, elérheti

petiba 2018.07.21 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Nekem nem jött be a rejtés: helyből jó helyen kerestem, de nagyon nehezen lett meg. Látni nehezebb, mint tapogatni. [g:hu 1.5.4]
Jó lett volna előre elolvasni a leírást, mikor is található nyitva, hogyan lehet bejutni. A neten otthon még ezt találtam:
Hétfő: Zárva
Kedd - Vasárnap: Előzetes bejelentkezéssel látogatható, amit a látogatás előtt min. 24 órával kérünk jelezni a következő elérhetőségen: +36 20 400 9301, pecsidzsami@gmail.com
Belépőjegy a Jakováli Hasszán pasa dzsámiban váltható.

20180721_143009 
szalaij 2018.06.29 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

befi 2018.06.17 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mortanius 2018.06.11 15:50 - Megtaláltam
Jó, hogy ekkora a láda, így könnyebb a keresés. :)
Köszönöm a lehetőséget!

 
Gábor75 2018.06.04 10:46 - Megtaláltam
Pótládával, amiben sajnos vizes volt a papír. Köszönöm a rejtést és a rengeteg segítséget! :-)

feverprice 2018.06.02 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Meglett. Köszönöm a rejtést! :)

acsocso 2018.05.26 16:10 - Megtaláltam
Köszi, hogy megmutattad!
Jó rejtés ;)

Szőkekapitány 2018.05.25 16:09 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

BuBiPuma 2018.05.01 09:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést! A logok olvasása nagyon jól jött a megtaláláshoz :)

TanEra 2018.04.08 20:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

BLUEway💙2016! 2018.04.05 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Könnyen meglett. A kapu zárva volt, így csak kintről láttuk. THX.

nagygeo 2018.03.30 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

BarEZ 2018.02.24 22:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

melinya 2018.02.17 22:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
A kert már zárva volt, így maradt a pótládá. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Puzzle Apartman Gyula 2018.01.28 09:39 - Megtaláltam
A reggelt itt kezdtük. Napsütést ígértek, de elég nagy köd és pára volt még...
A ládát nem találtuk, viszont a pótláda egyből előkerült.

KJ & GM 2018.01.06 12:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget! (Pótjelszóval.)

J11_5649 
Zsutila 2018.01.02 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

balazsz@ 2018.01.02 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.0.4]

t0nhal 2018.01.01 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Judit&WuDu 2018.01.01 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Megtaláltuk hagyományőrző geoládázás közepette smitivel és t0nhallal,akkor amikor jól esik! Idei első ládánk. ;)

smiti 2018.01.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Mert jólESIK...

barchetta13 2017.12.31 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk (pótjelszóval)

ildika 2017.12.29 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük a feladatot

denho 2017.12.29 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

denika 2017.12.29 17:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

eazs 2017.12.27 10:35 - Megtaláltam
Köszönjük

Hörcsög 2017.12.25 11:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg] Nagyszerű rejtés, én sem gondoltam volna hogy itt rejtőzik egy ilyen kincs.

drkmse 2017.12.22 20:30 - Megtaláltam
Szetyabetyárral együtt találtuk meg. Jó kis rejtés! Köszönöm!

Nars 2017.12.07 14:45 - Megtaláltam
Megvan

Kraken 2017.11.30 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Szuper rejtés. Számtalanszor elsétáltam már arra és nem is sejtettem, hogy mi van ott elrejtve.

BiBoLi 2017.11.24 20:13 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Rézangyal77 2017.11.24 20:11 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2017.11.24 11:35 - Megtaláltam
Lefülelve :-)
Hurrá, újra itt!!! Pécs az egyik kedvenc városom, így minden alkalom önmagában is öröm, amikor erre járok. Ládákkal fűszerezve, ragyogó őszi napsütésben pedig prémium kategória :-)
Köszi a rejtést

084083
jspanyik 2017.11.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Egy évvel ezelőtt egy fél óráig kerestem majdnem sötétben, most világosban fél perc alatt meglett.

Köszönjük a lehetőséget!
Mari és János

IMG_7198IMG_8395
BBálint 2017.11.03 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Pécsi hosszú hétvége 7/5.
A pécsi éveim után családommal először jártam a városban, ahol öt napot töltöttünk el a csodás késő őszi időben.
Ezt a ládát viszont egyedül kerestem meg. Hát elég izgalmas és hosszú volt! Valahol ezért (is) geoládázik az ember. Próbáltam imitálni a céltalan járkálást, miközben ezt mondogattam: "a negyediken, a negyediken...". Végül meglett. Az egyik legjobb pécsi rejtés!
Köszönöm!

20171103_142733 (1) - Copy20171103_143703 (1)
20171103_143923 (1)20171103_144859 (1)
20171103_144917 
CsKaroly 2017.10.29 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

CsKriszti 2017.10.29 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

egyenlet 2017.10.28 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm.

caffeldorado 2017.10.28 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Csodás helyszín, remek rejtés, szinte beleolvad a környezetébe.
Köszönjük a rejtést!

Katona55 2017.10.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Közös találat stmesterrel. Sokáig kerestük, mindig jött valaki.

P1020814 
stmester 2017.10.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Nem volt nyitva. A rejtés remek, sokáig kerestük.

P1020813 
N.Zs. 2017.10.01 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.35
Megtaláltuk a negyediken a rendes ládát. Kíváncsiságból a pótládát is kerestük, de csak egy fekete gyors-szorítót találtunk láda nélkül. Sajnos a kapu zárva volt, így a kívülről szemlélődés maradt. :-(

Mecsek 112Mecsek 113
aasgier 2017.09.25 10:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

dodi88 2017.09.20 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.41
Megvan koszi!

Zsozso94 2017.08.22 20:50 - Megtaláltam
Tetszik a rejtés, viszonylag hamar meglett a láda. Köszönöm a lehetőséget. :)

Spangarázs 2017.08.21 11:30 - Megtaláltam
Pécsi nyaralós ládatalálat!
Egy darabig kerestük a negyediken:)
Köszi a rejtést!

CyberWolf59 2017.08.19 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Jó rejtés! Sok éve jártam itt utoljára, akkor még nem volt geocaching.

NI 2017.08.18 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Megtaláltuk!

vgvil 2017.08.12 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Apexsek 2017.08.10 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Erről se hallottam korábban!

Gaspi01 2017.08.09 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Mikor megértettem a leírást, már könnyű volt megtalálni, aminek örültem, mert már kissé kínos volt, ahogy a járókelők néztek rám, miközben a növényzetet simogattam. Szerettem volna közelebbről megnézni a türbét és a kertet, de sajnos zárva van.

Mindenesetre a rejtés ötletes, csak óvatosan kell kivenni, hogy ne lássa mindenki.
Köszönöm!

Norbee97 2017.08.04 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.84
Nagy nyári ládázás Pécsen 10/22.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Reméltem hogy a botanikus kert felől le lehet vágni az utat, de végül nem jött össze. Lementem, majd ismét fel, és el is értem a helyre.
A kapu nyitva volt, így bementem, elvileg szólni kellett volna ha be akarok jutni az épületbe, de most ezt kihagytam. Előtte belül átnéztem a területet, de ott nagyjából esély nem volt ládát találni. Majd kimentem, és kint folytattam, de a láda nem került elő. Megpróbálkoztam az alternatív jelszóval, de azt se találtam. Én pedig találat nélkül nem szándékoztam innen elmenni, szóval tapogattam tovább, és sikeresen meglett a láda, az alternatívval utána nem foglalkoztam, szóval nem tudom valójában megvan-e. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
694.

IMG_20170804_104038IMG_20170804_104324
IMG_20170804_104502 
cziraki 2017.08.01 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nazso.oszan 2017.07.21 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A borostyánt nemrég nyírták, szerintem a láda áldozatul esett. A kicsike még megvan, így a pótjelszóval tudtam logolni.
Köszönjük a rejtést.

20170721_19032320170721_191351
Patri321 2017.07.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Két napos keresés után sajnos csak egy pótjelszavas találat. Pedig kerestem a ládát is, széttúrtam az egész növényzetet, de csak nem lett meg. A következő az lett volna, hogy agresszív borostyánirtásba kezdek, de erre fényes nappal inkább nem vállalkoztam. Maradt a pótláda, aztán remélem egyszer megtalálom majd az igazit is.

2017.07.22.: Helyreállítás után ma meglett a nagyláda is! Éljen! Siettem, ahogy tudtam, nehogy megint eltűnjön. Szombat reggel szerencsére nem sokan voltak a környéken. Köszönöm a rejtést!

nmárti 2017.07.19 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
A kis doboz került elő, némi telefonos segítséggel. Köszönöm azt is és a rejtést is :)

-1-2
whaides 2017.07.17 09:30 - Megtaláltam
Köszönöm, a rejtést! :-)

Hektor 2017.07.13 16:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kismaczu 2017.07.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
A sikertelen Nemzeti színház láda keresése után jöttünk ide,de itt is csak a rejtő segítségével lett meg.köszönjük a rejtő többi ládáknál nyújtott útmutatásait.A pótjelszó is a helyén van.

 
K-55 2017.07.01 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Bővebben késöbb.

DSC_1623DSC_1624
DSC_1626DSC_1633
DSC_1638 
Salkit87 2017.07.01 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.54
Megtaláltuk, köszi!

fox007 2017.07.01 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.54
Köszi, megtaláltuk!

Ottófiék 2017.06.26 18:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Másodszori nekifutásra megtaláltuk! :) Eső után nem érdemes menni, mert nagyon vizes lesz az ember. :)

DaZoBaViKr 2017.06.10 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
MEGTALÁLTUK KÖSZI!

bölli 2017.06.10 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszönjük a rejtést!

Bajuszcica 2017.06.09 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Köszönjük a rejtést!

takacsimre 2017.06.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

illeskese 2017.05.17 13:20 - Megtaláltam
Először a konzerv volt meg, aztán a láda. :D

carSfamily 2017.05.01 10:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

MoMaszter 2017.04.17 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Jópofa a rejtés, bár elsőre egy bontatlan konzervet találtunk (!!!) a keresés helyén. :) Kicsit arrébb kutatva aztán meglett a ládika is. Köszi, hogy ide kalauzoltál!

OFF: Húsvét hétfő lévén egy mellettem elrobogó batár autóból jókedvű fiatalok megpróbáltak nyakon önteni vízzel! A sebességüknek és a reflexemnek köszönhetően csak minimális sikert könyvelhettek el! :D Mindenesetre nem fogok elhervadni.

Irisz14 2017.04.08 17:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést.

Orion8693 2017.04.06 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Nagyon jó helyen volt. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BogyóandBabóca 2017.04.04 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, bár valóban kicsit sok az idegenlégiósok száma. Köszi a rejtést!

Csuek 2017.03.25 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.03.15 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2017.03.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Az idén végre örömteli események miatt jártunk erre többször is, és most nekem is volt időm megkeresni a ládát. A hely ismerős, nem először fordulunk meg a városnak ezen a részén. Jó, hogy került ide láda.

PEx2 2017.03.13 14:40 - Megtaláltam
Pécsi ládázás.

waneqr 2017.03.13 12:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Móni&Krisztián 2017.03.05 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.83
Köszönjük! Megtaláltuk!

etoc 2017.02.20 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Izgalmas volt a sötétben :)

BouLache 2017.02.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.33
A türbe története és állapota is csodálatos. Örülök, hogy ezt megmutattad! :) Viszont rossz helyen van a tartalék jelszavas kapszula. Nagy a forgalom az úton és a gyalogos mugli is sok. Kockázatos a kerítésnél turkálni, mert könnyen kiszúrják.

Fairy 2017.01.30 13:50 - Megtaláltam
:-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2017.01.25 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zoltot 2017.01.22 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

ocReaper 2017.01.15 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Elszórakoztunk egy ideig a borostyánnal :)

Emerich63 2016.12.29 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

slbalazs 2016.12.27 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Umbia 2016.12.18 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

esztelneki 2016.11.26 15:39 - Megtaláltam
Remek ládázós gyalogtúra utáni levezetés keretében megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2016.11.22 14:00 - Megtaláltam
Egy rövid pécsi látogatás egyetlen gc eredménye ...

jspanyik 2016.11.19 16:28 - Nem találtam meg
Két délutáni rokonlátogatás között, majdnem sötétben, érkeztem. A nagy mugli forgalom miatt a keresgélést folyton meg kellett szakítanom és az egyre fokozódó sötétségben hiába tapogattam végig többször a borostyánt, nem jártam sikerrel.

A kép alapján kérem a találat elfogadását!

[Elutasította: Strombus, 2016.11.21 00:54]

IMG_7198 
Adri&Lacike 2016.11.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam!

nagyp46 2016.11.10 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

P.B_László 2016.11.05 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Megtaláltam , köszönöm a rejtést , László !

Szabó família 2016.11.04 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Moszy 2016.10.31 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

picuresnagyur 2016.10.29 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Köszi

molka 2016.10.23 23:59 - Megtaláltam
Köszi. Pótjelszóval.

image 
pliptai 2016.10.23 23:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.35
Ládázás Molkával és Kópé1993-al a Mecsekben! Sajnos a türbe már zárva volt, így csak kívülről tudtuk megnézni! Köszönet a rejtésért!

14798990_2139686159590845_325055640_n 
kincs92 2016.10.23 13:52 - Megtaláltam
Keresgéltünk egy ideig, mire meglett a láda. Nagyon jól beleolvad a környezetébe.

Köszönjük a rejtést,
Kincső és Csabi

Balear 2016.10.23 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.67
Egy kicsit megszenvedtünk a találattal, elég nagy a forgalom a vidéken. Kár hogy nem volt most időnk belül is körbenézni.

Köszönjük a rejtést:

Kincső és Csabi

kópé1993 2016.10.23 00:00 - Megtaláltam
Molkával és Pliptaival közös túra a Mecsekben! Köszi a rejtést!

PA230057PA230058
Ninja family 2016.10.09 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Köszi a rejtést! :)

ha2 2016.09.26 15:30 - Megtaláltam
Háromnapos ládavadászat az ország déli végein.
3.nap Pécs és környéke

anettx 2016.09.26 15:29 - Megtaláltam
Irány az ország legdélebbi pontjára című háromnapos drive-in ládagyűjtögetés egy hasonlóan lelkes túratárssal - csodaszép, különleges, de itt-ott érdekes helyeken.
3 nap = 58 ládatalálat, de az élmények amiket átéltem az ennek az ezerszerese!

Szép a türbe, jó a jelszó is, még a jelentése is ott van hozzá. Ez jó ötlet:)
Picit keresgélni kellett, de csak meglett, alulról nézegettük, de úgy nem volt jó.
A pótládát is kerestük, azt nem sikerült megtalálni, de szerintem csak mi voltunk a bénák.

dr.is 2016.09.25 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mirabelle 2016.09.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
De jó, hogy megmutattad, köszi a rejtést.
Pótjelszóval loggoltunk. A kert már zárva volt.

Csg12 2016.09.24 20:30 - Megtaláltam
Egész napos ládázás Pécs gyönyörű városában.

Köszi a rejtést!

paul 2016.09.23 09:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3c] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2016.09.23 07:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

-1-2
Csureszh 2016.09.06 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
A ládika tényleg terepszínű. Könnyen megtalálható, olvasni kell az előző bejegyzéseket.

balatom 2016.08.29 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.92
Megtaláltam.

bgecco 2016.08.27 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zotyafiu 2016.08.21 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szimbi 2016.08.21 15:51 - Megtaláltam
Megvan ;) Köszönöm a rejtést és a hozza fűzött érdekességeket! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

makariosz 2016.08.21 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

brekeke 2016.08.21 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
Pécsi látogatás alkalmával kerestük fel a helyet.Kár,hogy nem tudtunk bemenni.

DSC04482 
szhvilmos 2016.08.18 12:00 - Megtaláltam
Nagyon ötletes rejtés, nekem eszembe se jutott volna :-D

Remek, köszönöm

dzoli1 2016.08.14 23:59 - Megtaláltam
Dr.Ladával és Emesével.

Dr.Lada 2016.08.14 20:55 - Megtaláltam
Elkövetve dzoli1-el :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

adamowich 2016.08.14 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.41
A pótláda könnyen meglett, a hagyományosat nem találtam. Ígérem, kisebb forgalom mellett visszamegyek megkeresni :)

bortel 2016.08.11 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tótheszter 2016.08.09 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Nem szeretem a borostyános rejtéseket, ez kifejezetten tetszett: merész, pimasz rejtés a muglik orra előtt....Köszönjük!

moTT 2016.08.07 10:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bmxlacko 2016.08.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Megtaláltam.

feldefanni 2016.08.06 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megvan.

feldelaci 2016.08.06 13:00 - Megtaláltam
Meglett.

Menytyinty 2016.07.09 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Hulope 2016.07.09 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltam! Köszönöm!

dabcsi 2016.07.09 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pajzsika 2016.06.27 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Dióskanyar 2016.06.27 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük.

Kata&Sanyi 2016.06.25 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.
A láda szép állapotban, jól el van rejtve.

SirLes 2016.06.20 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Acsart 2016.06.15 09:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Pár napot volt szerencsénk Pécs gyönyörű városában eltölteni, sok ládát megtaláltunk, ez a rejtés is horogra akadt. Mivel a kerítésen túljutni nem lehet, nem ad nagy élményt. Köszönjük a rejtést: Andi, Cözi, Fefe, Acsart

P1210846P1210850
P1210851 
Dockie 2016.06.09 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zsuzsanna966 2016.06.09 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ulmi. 2016.05.28 14:19 - Megtaláltam
A pótjelszóval logoltam,mert a ládának csak a helyét találtam meg. Csatolok képet,szerintem itt lehetett a fő ládika ( legalábbis a gps és a szerintem hűlt hely alapján ) A pótláda kissé feltűnő volt a szememnek,ezért az álcázásnál,igyekeztem a kilógó részt eltüntetni.

 
Puszkany 2016.05.21 14:44 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget!

leve2002 2016.05.13 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Köszönöm a rejtést! Nagyon szép az épület és a park. Egy picit forgalmas a hely, de nem baj, arréb vittem logolás közben. Bár egy mugli látta a ládát a kezmben.
!TFTC!

monguz 2016.05.08 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Pótládás gyorstalálat, de ígérem, ha több időm lesz, az igazit is megkeresem. Egyébként 3 év kihagyás után ezzel kezdem újra a vadászatot :) Köszönöm a rejtést: pici, pót és ötletes!

belus01 2016.04.23 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk a pótjelszót.

S-A 2016.04.23 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Gabi156 2016.04.22 16:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.Nagyon jó láda,kis lányommal találtuk meg. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

LCSOKA 2016.04.21 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

Robogo 2016.04.21 15:58 - Megtaláltam
Pécsi ládázás alatt kerestük fel a ládát.
Második nekifutásra lett meg.
Köszönöm a rejtést!

Famágus 2016.04.17 17:10 - Megtaláltam
A ládát sajnos nem találtuk. Akkor hagytam abba a keresést, amikor Oldfox figyelmeztetett, hogy rongálom a borostyánt, hullanak a földre.. maradt a pótjelszó.. az hamar meglett. Persze, hogy hétfőn van zárva, jó lett volna bemenni .. hát ez van.. oldfoxxal köszönjük!

DSCF0313 
oldfox 2016.04.17 17:10 - Megtaláltam
... megtaláltuk!

atipapa 2016.04.13 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2016.04.13 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Pécsi munka kapcsán jártunk a városban és a Mecsekben, egy kis ládakeresés is belefért az időnkbe.
Erich der Elch Travelbug beköltözött a ládába.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

P1340805mod 
Eszti és Robi 2016.04.12 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A közelben jártam, tetszett, nem tudtam a helyről!

GeoMelinda 2016.04.05 20:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Köszönjük! :)

acsipapa 2016.04.03 11:40 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.04.03 11:40 - Megtaláltam
Meglett. Klassz rejtés, de a 'második' nem túl egyértelmű.

Geobambusz 2016.04.02 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

erand 2016.04.01 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Ok!

Palog 2016.03.28 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Köszönjük, nagyon jó a rejtés!

Vorosbegy 2016.03.27 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Nagyon tetszett a rejtés megoldása, és a láda kinézete. Köszönöm a rejtést :)

HaWare 2016.03.27 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.93
THX.

maerlyn 2016.03.27 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Baktercsiga 2016.03.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Húsvéti csavargás. Kössszi.

Baktercsiga 
szalmakalapos 2016.03.26 11:39 - Megtaláltam
Könnyen megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Szabó Család 2016.03.20 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Megvan a láda, köszönjük a rejtést.

ésKata 2016.03.15 13:07 - Megtaláltam
ZÖLDSPORTos túrán jártunk erre!

Zergi 2016.03.15 13:07 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_6824IMG_6828
gege68 2016.03.13 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, én kis feleségemmel. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

jdltrio 2016.03.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Köszönjük

Strombus 2016.03.06 18:30 - Egyéb
Ládaellenőrzés. Láda a helyén, kitűnő állapotban.

guppik 2016.03.03 13:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

Sunboy 2016.03.03 00:00 - Megtaláltam
Guppikkal és Divaermateval elkövetett tavaszi Baranya megyei ládázás áldozataként megtaláltuk ezt a ládát is. Az idő kegyes volt velünk, ennek ellenére sok ládát nem találtunk, pótoltunk, és javítottunk.Köszönöm a rejtőknek a gondozást és a korrekt rejtéseket
### TFTC! ###
### Sunboy ###

hunor42 2016.03.02 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

Hey-ho 2016.02.29 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Puszedlik 2016.02.24 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Köszi!

pappcsalád 2016.02.20 15:55 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

HgZoli 2016.02.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Köszönöm!

vizipinty 2016.02.06 21:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

h633214 2016.01.31 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2016.01.24 00:00 - Megtaláltam
Pécs felé menet, Anyukámat látogatni a gerincműtétje után.
Csak a pótládát találtam meg, az viszont nagyon pöpec volt.

 
vbr 2016.01.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Köszönjük a rejtést!

sunyi4013 2016.01.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.84
köszi

szicsu 2016.01.04 14:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Ildi76 2016.01.04 14:00 - Megtaláltam
Havas időben viszonylag könnyű találat volt.

Cicon 2015.12.31 16:30 - Megtaláltam
OKÉ! Megvan.

GSdriver 2015.12.20 22:00 - Megtaláltam
Hiaba no, mindig feldobnak a rejteseid. A legegyszerubben is van egy pici plusz. A mostani alca is ilyen. ;) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

hitamas 2015.11.28 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Pécsi "nyaralás" második nap 2. láda. A Zsolnay-negyed látogatása sokkal tovább tartott, mint terveztük, a többi ládára már csak sötétedéskor jutott idő. Szép munka .... :)

Hajnalék 2015.11.16 15:43 - Megtaláltam
Megvan.

19izsi73 2015.11.11 15:20 - Megtaláltam
Ok

FILA71 és Dávid 2015.11.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Köszi!

edzes.csaba 2015.11.05 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Medvefül 2015.11.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Metaláltam! Köszönöm a rejtést.

Fazék 2015.10.31 13:05 - Megtaláltam
Pécs környéki kesselés. A családomnak hegymászós ládákhoz már nem volt lelkesedése, de 1-2 könnyen elérhető helyszínre még rá lehetett beszélni őket. Tetszett a láda tökéletes álcázása.

Endresz_család 2015.10.26 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Érdekes épület, merés és nagyszerű rejtés. Két logbook is volt a klasszul pálcázot, méretes ládában.
Köszi!

Old Fairy 2015.10.21 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Ifjú kesserkoromból rémlik, hogy a geocaching.hu-n régen léteztek Meglepetés ládák. Ma kiderült, hogy még mindig van ilyen...
Saját láda ügyében bandukoltam lefelé az Édesanyák útján éppen a sörgyártól kikanyarodó malátás kamionra figyelmezve, amikor átsuhant a kósza gondolat: itt a borostyánban láda lapul egy ideje. És hopp: az örökzöld kikopaszodott foltjából gyanús kis fekete tégely veti rám a tekintetét. De én sem vagyok rest: iziben elcsavarom a fejét - hamar el is árulta titkát.
A ládaoldalon látom, hogy csak a virtuális tartalékláda volt ilyen elővigyázatlan. Sebaj!

sagabi 2015.10.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.91
Mind a két láda meglett végül(pótláda is)

Csizmások 2015.10.19 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk esőben, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ecchphoto 2015.10.16 00:00 - Egyéb
Jesszus ! Annyira elbambult voltam, hogy véletlenül eltettem a saját kesselő készlet dobozomba (toll, logmatricáim, ajándékok) a láda logfüzetét! Hétfőn reggel visszateszem! :D Ne haragudjatok! :D

Levin 2015.10.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
.

csörike és maci 2015.10.06 00:00 - Megtaláltam
Ok.

ecchphoto 2015.10.05 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Nekem kicsit úgy tűnt, s nem a gps pozició alapján, hogy kicsit odébb van, mint ahol a térpék jelöli. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

raci 2015.10.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.06
Nagyon érdekes lehet az épület belülről, kár, hogy nem látogatjató. A környezetéről inkább nem nyilatkozom.
Köszi a rejtést, azért még így kívülről is érdekes volt.

Bugár-orienteering 2015.10.04 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
Hogy jól kezdődjön a nap, mielőtt kimentünk az abaligeti tóhoz tájfutni, megkerestük ezt a helyet. Sajnos csak a pótládát sikerült megtalálni.
Kár, hogy nem lehet legalább a kulcslyukon bekukucskálni. Vagy legalább a kerítésre tehetnének fotókat a belsejéről.

 
bence máté 2015.10.04 00:00 - Nem találtam meg
sajnos egyik ládát se találtuk..pedig már a pótjelszós gázos dolog 2-D-és kódját is kiolvastam a kódolvasóval...kérjük a fénykép alapján az elfogadást! köszönöm

[Elutasította: Strombus, 2015.10.17 23:04]

 
Bernáth 2015.10.03 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.90
Biztos ügyetlenek voltunk, de csak a pótládát találtuk meg. Szépen rendben van a dzsámi, persze csak kívülről láttuk. Köszönjük.

MaFe örs 2015.09.18 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Megtaláltuk!
Fagyizás közben :)

kresz 2015.09.12 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Hoztunk egy bogarat, és továbbvisszük az itt találtat! :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2015.09.05 07:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

A rejtéstől 34 méterre parkoltam, aztán vártam, hogy az özönvíz szerű eső kissé alábbhagyjon. Végül azért nekiindultam. Nos, lehet, hogy az időjárás miatt, de végül a pótlehetőséget találtam meg.
Köszönet a lehetőségért!

foxfoxfox 2015.09.04 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.73
Köszi a rejtést, meglett.

Tej 2015.08.23 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.79
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Kóborló 2015.08.23 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.07
Megtaláltuk.

Köszönjük a lehetőséget.

Helga + Kóborló

 
JAck:66: 2015.08.22 16:05 - Megtaláltam
Ez is megvan, mégsincs este. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

r0by 2015.08.21 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csöpke 2015.08.20 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
2db TB-t a dobozba tettem, Szlovákiából a Tátrából hoztuk "Őket" Ciconnal!

bazsogeleba 2015.08.17 20:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Dévidzon 2015.08.17 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

benist 2015.08.14 09:40 - Megtaláltam
Szisztematikus kutatómunkával meglett a kiválóan álcázott láda, az iránymutatást azért a GPS adta. Kár, hogy a türbe csak tisztes távolból látható, helyette viszont megcsodálhattuk a sörgyárat.

ttiti 2015.08.12 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk
Köszi!

BöbeSanyi 2015.08.09 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

fa-peti 2015.08.09 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kis-Molnár 2015.08.09 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
A rejtővel a helyszínen összefutva, jót beszélgettünk. Nagyon örülünk, hogy ide is került láda. Köszönjük szépen.

bmortan 2015.08.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Tetszett csak meg lettek nyírva a bokrok így nehezebb volt

Bütyök+Zulu 2015.08.02 17:45 - Megtaláltam
Forgalmas hely, de jó a rejtés. Az biztos nem mindegy, hogy "áll hozzá" az ember. Nézőpont kérdése. :)

csk1 2015.07.30 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Nagy volt a forgalom, csak a pótládát találtuk meg.

banyóca 2015.07.28 14:30 - Megtaláltam
A láda öltözéke szuper, így igazi kaméleon! Csak sétáltam kicsit mellette és egyszer csak kiszúrta a szemem! Gratulálok a Rejtőnek.

Merida901 2015.07.28 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltam. Köszönöm.

Leslie White 2015.07.28 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

fodor8peter 2015.07.25 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Nagyon nehéz rejtés, gratulálok! A GCHTAV-val vetekszik!
A beírások alapján a pótládát kerestem egy darabig, azt sem találtam. (Én is a QR kódra gyanakodtam, de hát telefon nélkül..)
Aztán Ancs logja adott reményt a kereséshez, így megtaláltam.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a pótláda nincs meg, csak én nem találtam!

laszloistvan 2015.07.22 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2015.07.09 18:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.78
Köszönöm a lehetőséget.
Nagyon merész rejtés.
Nagyon nagy a forgalom,sok az ácsorgó ember.
Sajna csak a pótládával.

 
Berián 2015.07.09 18:06 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

Dénes Balázs 2015.07.09 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi.

navigaator 2015.07.08 00:00 - Megtaláltam
-

nagyagn 2015.07.05 21:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bluemonday 2015.07.01 20:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
ok

zsotie 2015.06.24 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

VP 2015.06.20 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.47
Tájfutó középtávú országos bajnokság (Mánfa, templom versenyközponttal) döntője után.
Csak a pótjelszót találtammeg, a ládát nem - pedig túrtam egy darabig.

Cerberus 2015.06.19 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Megtaláltuk! Érdekes helyszín, erre még sosem jártunk, bár a városban már nagyon sok helyen megfordultunk az évek során.

Mi is csak a pótládát találtuk meg, bár igaz az is, hogy eléggé időszűkében voltunk, az utcán pedig folyamatos volt a gyalogos- és autóforgalom, ezért nem keresgéltük sokáig a főládát. Az alternatív egyértelmű volt és azonnal meglett.

Köszönjük a rejtést!

 
StiviG 2015.06.17 15:40 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2015.06.17 15:40 - Megtaláltam
Fishing On Orfű előtt gyors találat.
Nem messze foglaltunk szállást, így szinte első utunk a turbéhez vezetett. Kicsit túrtunk, majd logok olvasgatása, végül szemet szúrt. :)
Jó rejtés, nehéz megtalálni. A sarkon logoltunk, majd irány a FESZTIVÁÁÁÁL.
Köszi

Update: A láda jól álcázottan van rejtve, keressétek kitartóan, ne csak a pót legyen meg. Hajrá!

 
csbagi 2015.06.07 14:38 - Megtaláltam
Két nap alatt Istvánnal Pécsre oda-vissza. Útközben pár ládát öszeszedtünk.

 
Cseber 2015.06.07 14:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Megtaláltam Ágival.

Révai család 2015.05.23 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Tetszett a rejtés, köszönjük szépen!

schwEster 2015.05.20 02:45 - Egyéb
Esetleg a ládaoldalra:

Zsoatt 2015.05.17 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

fehérkút 2015.05.17 08:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

akosgy 2015.05.12 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Másfél napos munka utáni levezetés a napsütéses időben. Miután dobozt nem tapintottam ki sehol a borostyán alatt, és a szerencsétlen növényt sem akartam a kelleténél jobban terrorizálni (már látszanak rajta a keresések nyomai), inkább a pótkapszulára mentem rá. Köszöntem.

urbanj 2015.05.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Szigetvárról hazafelé sikerült néhány pécsi, még nem megtalált ládát összeszednem. Köszönöm a rejtést.

mucsucsula 2015.05.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
köszi :)

szolloke 2015.05.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Első ládám :)

csta943 2015.05.04 18:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCTURB_2015054185902.jpg 
bubu&vahur 2015.05.02 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30f] [wapon beküldött szöveg]

g-tabe 2015.05.01 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2015.04.29 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Strombus minőség :)
Arról nem volt szó, hogy terepszínű !!
Rendesen megküzdöttem, rejtői segítségre is szükségem volt. KÖSZI!
Valamit elbénáztam a jelszóval, megkonzultálom a rejtővel.

[Jóváhagyta: Strombus, 2015.05.14 23:34]

oktriv 2015.04.19 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Családi kirándulás alatt, este elindulatam ládázni... Rejtői, személyes segítséggel. :))Köszönöm a rejtést.

Zulu8 2015.04.19 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Zulu8 Geo Team [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Balage88 2015.04.12 21:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

AKAEcsalad 2015.04.12 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2015.04.09 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi gyalogos ládavadászatom harmadik találata az ötből... :)
A Tettyéről gyalogoltam ide, a már régóta ismert türbéhez, melyet sajnos még egyszer sem sikerült nyitva találnom, de ahogy olvastam nem is fogom. Időm meg amúgy sem lett volna sok, mert várt rám még két láda aznap. A ládát szerencsére gyorsan megtaláltam, a közeli parkolóban logoltam, majd ügyesen visszarejtettem a helyére.
Köszönöm a rejtést! :)

 
dagadt 2015.04.05 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

V_Gabor 2015.04.05 11:54 - Megtaláltam
Pótjelszóval.

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.04.05 11:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.58
Baranyai hétvégén egy szép kis napos tavaszi délelőtt, a "georally" nevű játék teljesítése után ejtettük útba. Kerestem a ládát, de nem leltem, így ráfanyalodtam a pótládára :-) Ügyes! Köszönet! Kár hogy nem lehet egyszerűen a közelébe jutni az épületnek.

Mikulás

Mr Zerge 2015.04.04 17:15 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Könnyű drive-in pont. A borostyánban eredménytelenül kotorásztam, volt jövés-menés is a környéken, így hamar a pót jelszó után néztem. Elöször a QR kód tünt fel, azt hittem ilyen korszerű megoldású a pótjelszó, de nem, ez egy Munzee.
A kapszulát gyorsan megtaláltam.

lacika90 2015.04.01 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vaddino 2015.03.30 09:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Megvan, köszönöm! Elmés!

Mathau 2015.03.29 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

povyagi 2015.03.29 15:18 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

fermate 2015.03.29 00:00 - Megtaláltam
Szép környezet

hoferko 2015.03.28 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam! Gyorsan meglett és logolni is nyugodtan tudtam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tisztisz és Csabi 2015.03.22 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Marcsika 2015.03.22 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2015.03.20 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.38
Pécsi továbbképzés előtt jól esett egy kis ládás séta. A járdán szinte folyamatosan jöttek-mentek, így miután már elég feltűnően keresgettem a ládát, inkább átpártoltam a pótdobozkához. Ez könnyen meglett, és sikerült is feltűnésmentesen olvasni belőle.

Feri0705 2015.03.17 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Érdekes rejtés. Köszönöm a lehetőséget.

 
Strombus 2015.03.15 15:35 - Egyéb
A ládát sajnos nekem sem sikerült megtalálnom. Pótoltam.

kl 2015.03.15 09:48 - Megtaláltam
Itt jártunk...a ladat nem talaltuk, csak segitseggel a potot [wapon beküldött szöveg]

Macusa 2015.03.09 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
A nagy forgalom miatt csak a pót. Csinos hely, köszi!

baknan 2015.03.04 00:00 - Megtaláltam
Szép rejtés és ötletes láda! :D Köszönöm!

butanbandi 2015.03.01 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

presbazsi 2015.03.01 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.45
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ndavid42 2015.03.01 11:00 - Megtaláltam
ok

sereszaki 2015.03.01 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Vasárnap délelőtti ,ládázással egybekötött sétánk során megkerestük. A türbébe sajnos nem sikerült bejutnunk. :(
Köszi a rejtést! :)

kekenj 2015.02.28 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
kösz a rejtést, igényes "láda";
a pót is a helyén, rendben

Fagyi 2015.02.21 16:40 - Megtaláltam
Pilis50 társaságában.

Pilis50 2015.02.21 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Fel - le a borostyánsor mellett ...

Strombus 2015.02.19 17:20 - Egyéb
Kedves pepe1948!
Nem kerested, nem találtad, így nem jár a pont.
Mint ahogy írtam magánlevelemben, a városi rejtésekben bizony ez a nehézség, hogy meg kell találni a megfelelő pillanatot, amikor a ládát biztonsággal lehet keresni és elővenni. Sajnálom, hogy nem tudsz akkor itt tartózkodni, amikor nincs egy lélek se az utcán. Érdekes, a legtöbb megtaláló szintén nappal keresi - sikerrel.
Nem tudom, mi megalázó abban, ha valaki egy keritésnél áll és az azon növő borostyánt birizgálja, miközben időnként gyalogosok, gyakrabban autók sietnek el mellette. Ha ezt Te megalázónak érzed, miért bosszantod magad vele?
Sajnálom, hogy a három 200 m-en belüli ajánlott parkoló egyikében sem volt egy szabad hely, ez igazán nem jellemző, nem tudom, mi lehetett az oka. Én sajnos nem tudok ügyesen parkolni, de még sosem jártam így itt.
Azt, hogy a pótjelszót elfelejtetted megnézni, ne haragudj, nem az én hibám, nem von le semmit a rejtés értékéből.

Pepe 2015.02.18 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.17 súly: 4.14
Kedves Ládadoki! Ezt a funkciódat kiválóan végzed, hálás is vagyok érte, mert nemrég az én ládáimat is "gyógyítottad". Pécsi városi rejtéseidet értékelve viszont már kevésbé vagyok ilyen lelkes. Mint helyi lakos, nyilván akkor rejtesz, amikor senki nincs a környéken. Mi viszont csak akkor kereshetünk, amikor éppen alkalmunk van arra. Már korábban is bosszankodtam a kessert megalázó rejtéseid miatt, amikor is nyílt terepen, emberek tucatjai kíváncsi tekintetének kitéve, egy poros pince ablak rácsai között vagy egy köztéri szobor bugyraiban nyúlkálva kellene a ládát elővarázsolni. Úgyhogy most én üzenem Neked, amit Te az éjjeli levélben: bocs...

geri83 2015.02.15 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kakukkos és Hajszál 2015.02.14 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

fercsipeter 2015.02.08 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Pécsi barát 30. születésnapjára érkeztem Szombaton, így a Vasárnapi indulás előtt felkerestem a ládikót! Nagyon szép a környék! Sajnos a hideg és az idő hiánya miatt nem sokat nézelődtem! A rejtő pont láda karbantartott, és beletett egy érmét, amit magamhoz is vettem ha már így alakult! :) Jót beszélgettünk! Köszönöm a rejtést!

kriss556 2015.02.04 21:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bubuka 2015.02.03 11:50 - Megtaláltam
Zalából ruccantunk át Pécsre egy kis ládázásra.
Erről nem is tudtam, hogy létezik. Kár, hogy most is csak kerítésen kívülről láthattuk.

zalajaro 2015.02.03 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
Szuper , környezetbe illő rejtés. Nagyon tetszett.

 
erchegyia 2015.01.31 16:34 - Megtaláltam
. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hollosics 2015.01.31 11:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

mnoresz 2015.01.24 20:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Megtaláltam, köszi!

peacesztoj 2015.01.21 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Jevica és Gyuszi 2015.01.17 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bojta 2015.01.17 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Gyakran járok erre, végre megálltam a ládáért. Klassz!

Hrvatska 2015.01.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.54
Megvan.

Firesanyi 2015.01.14 07:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszönöm

Gyros 2015.01.13 12:07 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Liberty 2015.01.13 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
11/21. Baranya m-i ládatúra Gyrossal.

Kár, hogy nem tudtunk bemenni a türbébe, zárva volt a kapu. A budapesti Gül Baba türbét már láttam belülről, Strombus képei alapján hasonlóra számíthattam volna. Nagyon szép környezetbenvan a türbe és a rejtés igazi Strombusos:) Ravasz és igényes. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Attibati 2015.01.11 10:30 - Megtaláltam
A mai napra már csak - tekintettel a család nőtagjaira - egy kis pécsi belvárosi sétát terveztünk.
Végre egy normál méretű láda a sok mikro után! Nagyon tetszett a ládára rgasztott álcázás.

Csóka család 2015.01.10 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Köszönjük a rejtést! Nagyon tetszett a láda nagyon beleolvad a környezetébe.

lghost 2015.01.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Ügyes, köszi!

bplord 2015.01.03 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Megtaláltam, ez az idei első ládám! Köszönöm a lehetőséget!

RobiGergo 2015.01.03 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.66
Köszönjük a rejtést!

alcala76 2015.01.03 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Szörnyű épületek, romos házak között igazi kis gyöngyszem a türbe. Kár, hogy nem lehetett bemenni. A rejtés itt is szuper, különösen a doboz bóbitája tetszett. :D
A jelszó megint találó, és jó, hogy ezúttal is volt hozzá magyarázat. :)

Párduc50 2015.01.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
Első 2015-ös találat a láda és az én szempontomból is. Nem is lehet jobb, mint egy ravasz Strombus rejtés! Vadásztanyától gyalog közelítettünk, hogy legyen benne egy kis túra is :-). A láda a helyén van!!!
Köszönöm szépen a lehetőséget!

tmanjunior 2014.12.31 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Tetszett. Köszi.

Zolnai 2014.12.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.03
Megtaláltuk :)

Csaba & családja 2014.12.27 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.50
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

cachehunter 2014.12.27 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megvan, köszönöm a rejtést!

baranyaifiú 2014.12.27 14:45 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2014.12.27 14:45 - Megtaláltam
Köszönöm!

Zerind HUN 2014.12.27 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
Csak a pótládát találtuk meg, mivel a rendeset nem is kerestük, mivel tegnap valaki írta, hogy azt nem találta. Nekem valahogy ismerős volt ez a türbe, de nem tudom, mikor járhattam itt. Jó régen.

Judit és Béla 2014.12.27 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Megtaláltuk.

zsuuu 2014.12.27 00:00 - Megtaláltam
Napsuteses karacsonyi szombat 1.
Köszi :)

eTiGeR 2014.12.26 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Megtaláltam! :) A pótjelszó meglett (nagyon ötletes megoldás), de a ládát sajnos mi sem találtuk... :( (Bár az igaz, hogy nem kerestük sokáig a korábbi logok miatt.) Egyébként érdekes hely; eddig nem is tudtam, hogy mi az a türbé... :) Köszi a lehetőséget.

 
Herobrine 2014.12.25 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Megtaláltuk!
Köszönöm.

 
Farekék 2014.12.25 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Érdekes, török-kori emlék. A környék ismerős volt már kórházi látogatás miatt.
Mi a ládát nem találtuk, így pótjelszóval.

Köszönjük a lehetőséget.

RoriZo 2014.12.24 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
A ládát sajnos mi sem találtuk, köszönjük a lehetőséget!

vecsbal 2014.12.22 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Igen, kellett ide egy láda!
Egyszerűnek tűnt, nem is vittem GPS-t, mivel az "5 perces" kerékpáros megközelítést választottam és otthon a street viewen lemodelleztem, hol lehet. Aztán a helyszínen jó nagy fötrések nyomait leltem a láda helyett,+ idegesítő volt, hogy délelőtt 11.00 körül iszonyatos forgalom volt. Az autók még csak-csak, de a legrosszabb az, hogy a rejtektől balra-jobbra is száz méteres nyílegyenes járda vezet, amin valamilyen irányból mindig jött 1-2 gyalogos. Ehhez képest fötörje a tökéletes célpont kesser a borostyánost (még a Színház téri láda - GCPNSZ - keresése is kevésbé gáz, mert ott legalább tömeg van+lehet cipőt kötni). Valami rémlett a pótjelszóról, csak ugye a leírás hiánya.... Inkább hazatekertem, aztán délután vissza, és egyből meglett a pótjelszó, majd a láda is:)))
Köszönet a rejtésért!

 
goligon 2014.12.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Volt egy kis dzsungelharc. Ez az az eset, amikor a kütyü csak zavart okoz:) Köszi!

kamzik 2014.12.20 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Köszi a rejtést! :-)

aceespepee 2014.12.18 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Péter60 2014.12.17 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Na itt aztán nem számítottam igazi ládára, gratula:)!

laszloze 2014.12.16 17:51 - Megtaláltam
Kicsit megteveszto volt de 1 méterrel arrébb megtalaltuk
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

b.monika 2014.12.16 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Köszi a rejtést! :) nagyon megörültem, hogy megjelent egy új láda Pécsett. :)
jó volt ládázás közben találkozni egy cacher társsal :)

kupec 2014.12.16 09:59 - Megtaláltam
Elsőre nem találtam (ez nálam már kezd megszokottá válni), sőt a pótládát sem. Szerencsére jött egy kedves ládázó pár, ők rögtön megtalálták.
A türbe nagyon hangulatos, köszi, hogy megmutattad.

fuzbal 2014.12.14 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kovi76 2014.12.14 15:00 - Megtaláltam
Véletlenül vettük észre, hogy új láda van a közelünkben! Ráadásul nagyon szép vasárnapi időnk volt, úgyhogy minden adott volt egy adventi ládázáshoz! Köszönjük!

GCTURB_20141214150246.jpg 
H. Gábor 2014.12.14 10:45 - Megtaláltam
BUÉK, Szebb jövőt! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ej, mi meg égen földön kerestük a gyöngyrovart! Arra gondoltunk talán kirepült amikor kinyitottuk a dobozt, Dodó még a tábla tetejére is felmászott, hát ha oda reppent!

GCTURB_20141214104536.jpg 
Kukucska 2014.12.14 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Megvan! Köszi a rejtést és a coint, cserébe hagytam egy TB-t.

 
lepke 2014.12.14 09:15 - Megtaláltam
Ifjúkoromban még lehetett látogatni a türbét, emlékeim szerint voltam is benn. Mondjuk, a megvilágosodás elmaradt, azóta is rút gyaur kutya vagyok.
Régebben sűrűn jártam errefelé, mert a Művészetibe járt az egyik lányom, ám jó ideje nem voltam itt. Örülök, hogy itt van az új rejtés, legalább megnéztem a Rókus-domb alján a régi-új török kutat is, melynek díszítése rímel a türbe vonalaira.
Olvastam, hogy a magyar-török együttműködés eredményeképpen sor kerül majd a türbe renoválására is több pécsi török kori műemlékkel együtt.

(Csak a logoláskor vettem észre, hogy immár másodszor felejtettem el gyöngyös lepkét hozni magammal. Úgy látszik, tizenegy év játék után lecsengett végre, hogy nincs igény rá a játékostársak részéről, akkor minek készítsek hiába.)

gabesz99 2014.12.14 00:00 - Egyéb
Ide én is akartam rejteni egy ládát, jo, hogy ez is megtörtént.
Majd meg lesz keresve :)

Domos 2014.12.13 23:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Meglett.

hab14 2014.12.13 23:12 - Megtaláltam
Első elsőm! Ahogy észrevettem, egyből indultam érte, de így se sokon múlott. Köszi a rejtést! :)
Az érme maradt a dobozban.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu