geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3844. Buzsák - tájház (GCBUZS)

Tájház

Tájház

Pincesor

Pincesor

Boszorkányos hímzés

Boszorkányos hímzés

Vézás hímzés

Vézás hímzés

Rátétes hímzés

Rátétes hímzés

Munka közben

Munka közben

Templom

Templom

Lakóház

Lakóház

"Hímzett" tojások

"Hímzett" tojások
Szélesség N 46° 38,909'
Hosszúság E 17° 34,482'
Magasság: 120 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2014.08.09 16:10
Megjelenés időpontja: 2014.08.10 08:54
Utolsó lényeges változás: 2014.08.10 08:57
Utolsó változás: 2016.11.24 08:27
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Nargoth
Felhasználó: Nargoth
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 50 m
Megtalálások száma: 193 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


A láda 1 héttel a kihelyezés után ismét eltűnt... Pótjelszóval kereshető!

WAP
10x15x5 cm-es láda, a Tájház területén található, a lakóház mögött, borostyánban. A Tájház látogatása belépődíjas, felnőtt: 500 Ft, Diák: 300 Ft
Nyitva tartás: hétköznap: 9.00-17.00, szombat-vasárnap 11.00 - 17.00
Pótjelszó: N46 39.054 E17 33.926 - felirat harmadik sora


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés és rejtés
A Tájház előtt kiépített parkoló található  N 46° 38,893' E 17° 34,485' 120 m [GCBUZS+parkolo]

Buzsák

A mai Buzsák helyén a középkorban Akts és Magyari falvak feküdtek. Ez a terület eredetileg a somogyi vár tartozéka volt, a XIII. században azonban egy része a Bő-nemzetség birtokába került.
A Bő-nembéli Izsép fia János 1268-ban az itteni várbirtokokat, Magyari helységgel a jó szolgálatáért kapta IV. Béla királytól. Akcs helység nevével 1449-ben találkozunk először, ekkor a Bő-nembeli Laki Thúz és Létai családok birtokolták. Az 1536. évi adólajstrom szerint a két helység már egyesült Akcs-Magyari néven. Még Csorba József 1857-es ismertetőjében is együtt említik a két tepelülést: "Akcs-Magyari Borokcsa, tóth eredetű, de már megmagyarosodott nagy helység...."
A katolikus templom História Dómusában Sebe György plébános 1824-ben ezt írja: "Buzsák a Balaton mocsaraitól három oldalról övezett község, amelyet délszláv telepesek laknak."

Buzsák neve Kiss Lajos szerint a szerb-horvát Budzak helynévvel azonos, alapja a budzak "sarok", "szöglet" szó, de egyesek úgy tudják, hogy az idetelepülő tótok, horvátok, vendek Buzsik, Buzsák, Borokcsa néven emlegették a helyet, mert mocsár vette körül.
A népmonda azt tartja, hogy mikor Jézus Krisztus a földön járt, találkozott egy idevaló gazdag emberrel, akinek sok lisztje volt. Hiába kért azonban tőle kenyeret, nem kapott. Erre megátkozta a falut, hogy minden gazdag ember zsákjában ezután csak búbánat teremjen. Ettől kezdve lett a falu neve "Bú-zsák".

Nagyon fontos a falu életének alakulásában a XX.sz. elején (1902-ben) létrejött háziipar. Ekkortól az asszonyok megrendelésre készítették a szőtteseket és a hímzéseket. Ez egyben a családok számára anyagi forrást jelentett. A Háziipari Szövetkezet fölbomlásáig (1980-as évek vége) a faluban 100-120 asszonynak adott munkát.
A faluhoz tartozik Csisztapuszta és Csisztafürdő is.

Tájház

A századfordulón még szinte az egész falu szoba-konyha-kamra beosztású, kémény nélküli, nádfedésű házakból állt. Később a házakat modernizálták, kéményt kapott a konyha, így füsttelenné váltak nemcsak a szobák, hanem az egész ház, így még sokáig szolgálta a benne lakó családot. A falu központjában található, ma már tájházként funkcionáló tömésház, 1977-ben, amikor megvásárolják és tájházzá alakítják, többedmagával található a faluban, ma már azonban egyedüli képviselője ennek a háztípusnak, ami egykor ezt a vidéket jellemezte.

A tömésház a 19. században épült, módos paraszt portája volt, ami jól látható a telek nagy méretén, gazdasági épületein. A ház megvásárlásakor már jelentős változásokon ment át, tájházzá alakításakor szabadkéményes formába építették vissza, azaz a konyhában látható sárkemence fölött kémény nyílás található. Ezen keresztül a füst kihúz a konyhából így nem gomolyog a térben. A szabadkémény nyílásába tették egykor a füstölni kívánt húsokat. A konyhától jobbra és balra található a ház két szobája, mindkettőt mázas szemeskályha melegíti, amit a konyhából fűtenek, így a szobába egyáltalán nem jut be a füst. A ház első szobája volt a család tisztaszobája, amit a legszebb textilneművel, szentképekkel öltöztettek fel és kímélték a mindennapi használattól. A szoba ma is 19. századi tisztaszobának van berendezve, két szépen felvetett ággyal, szentképekkel, gazdag díszítéssel. A hátsó szoba, ami egykor a család lakószobája volt, ma kiállítótérként funkcionál, hiszen itt helyezték el a buzsáki népművészet, népi iparművészet legszebb darabjait.

A hímzéses textilek mellett a tájház népművészeti kiállításában helyet kaptak a buzsáki fafaragók régi és mai munkái is, hiszen ahogy a hímzés, úgy a fafaragás is élő népművészeti tevékenység a faluban.
A tájház udvarán áll a hatalmas színnel ellátott istállós pajta, ami ma padokkal van tele, utal arra, hogy a portát rendezvényei alatt ma is használja a falu.A tájház meglátogatása önmagában is egy tartalmas kirándulás programja, aki teheti látogasson Buzsákra, amikor a tájház portáján programokat szerveznek. Ilyenkor látványos néptáncműsoroktól hangos a tömésház udvara, és látható a híres buzsáki népművészet mai továbbélése.

Nyitva tartás:
hétköznap: 9.00-17.00
szombat-vasárnap 11.00 - 17.00
Előzetes bejelentkezés, információ: 30/218-86-74(8-16 óra között hívható)
Belépő: Felnőtt : 600 Ft, Diák : 400 Ft

Hímzés

Aki kicsit is ismerős a magyar népművészetben, bizonyára hallotta már a híres "buzsáki hímzés" kifejezést.
A buzsáki hímzés jellegzetes díszítő elemei a levél, a tulipán, a szegfű, az árvácska, a katykaringó, a páva, a galamb, az őz és a szarvas. A mai napig szebbnél-szebb ingek, leplek, ágyterítők, vánkoshéjak és halotti lepedők készülnek ily módon.
Buzsákon háromféle ősi hímzésminta ismert: a vézás, a rátétes és a boszorkányos.
Míg a vézás hímzést régebben csak piros-kék, vagy piros-fekete cérnával készítették, napjainkra már több színt használva, piros-kék-fekete-sárga-zöld gyöngyfonallal varrják rá a fehér vászonra. Mivel a hímzésminták egyenként, szabad kézzel készülnek, ritkán találkozni kétszer ugyanazzal a mintázattal. Jellemző motívumai a rózsa, a katykaringó, a lóherelevél, a csibeláb, a babfejes hajó, a kockasor, a lánc és a legyező.
A rátétes hímzés úgy készül, hogy a vékony kék-piros kasmérból kivágott mintákat apró öltésekkel rávarrják az alátétre. Leggyakoribb motívumai a tulipán, a labdarózsa, a szegfű, az árvácska, a katykaringó, a páva, a galamb, az őz, és a szarvas.
A boszorkányos hímzés a keresztöltés technikájáról kapta a nevét: a rengeteg fonalba és időbe kerülő hímzés ugyanis nem kis "boszorkányosságot" igényel! A házi szövésű vászonra készülő hímzés színvilága igen változatos. Készítése során először a szivárvány minden színével rávarrják a kívánt mintákat az anyagra, majd az alapot fekete színű cérnával, sűrűre varrt 8-as öltésekkel töltik ki, ettől a kézimunka úgy nézett ki, mintha fekete alapra készült volna. Rengeteg időt és fonalat igényelt.

A faluban működik egy "varrókör", ahol (a tájház nagyon szép szabadtéri környezetében) helybéli hölgyek mutatják be a hímzés fortélyait az érdeklődők számára.

Buzsák, János-hegyi műemlék pincék

Érdemes ellátogatni a közelben lévő János-hegyre. Mintegy 60, nádfedeles, fehérre meszelt pincét találhatunk itt. Ezeket a pincéket a 'Táskai műemlék pincesor' láda szépen bemutatja, így ide nem került pont, csak a pótjelszó.
Pótjelszó:  N 46° 39,054' E 17° 33,926' 120 m [GCBUZS+potjelszo]

Templom

A templom  N 46° 38,914' E 17° 34,787' [GCBUZS+templom] 1704-ben barokk stílusban épült. A templomban megcsodálhatjuk a buzsáki hímzéssel díszített miseruhákat, oltárterítőket. A faragott oltárkép XIV. század eleji alkotás, melyet nemrég újítottak fel, műemléki védettséget élvez. Szűz Mária szobrát a liturgiának megfelelő színű palástba öltöztetik. (Hasonló hagyományról híres Külső-Somogy nevezetes búcsújáró helye, Andocs is.). A szobor a Kápolnási-dűlőben lévő Fehér-kápolnából került ide.

Templom bejelentkezés nélkül csak a misék előtt és után látogatható, egyéb esetben bejelentkezés szükséges:
Tel: 85/331-458
Miserend: Nyáron: H-SZ, CS 19 óra, Télen: H-SZ, CS 17 óra,
V (folyamatos) 8.00 és 11.00 óra

forrás:
Buzsák község honlapja
Tájház honlapja
Hímzések
Pogányvölgyi kistérség
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (89 db): környezet: 4.73 rejtés: 4.31 web: 4.74 átlag: 4.59

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Ignis9 2020.03.15 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.6.5]

hinia lux 2020.02.29 11:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Hangulatos a pótládánál a pincesor.

HelloPincesor
FelújítottLeomlott
gusty 2019.12.29 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

BLUEway💙2016! 2019.08.08 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.92
Pótjelszós találat. A nádfedeles házikók nagyon klasszak a pincesoron, senki ne hagyja ki!!! THANKS.

Eszti és Robi 2019.08.07 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam,pótjelszóval. A pincesor nagyon tetszett. Köszönöm a rejtést!

IMG_20190807_125510IMG_20190807_125518
IMG_20190807_125556IMG_20190807_125645
IMG_20190807_125740 
cult 2019.08.04 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

szsuzsi 2019.07.28 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szabcy 2019.07.28 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kulcsar.csalad 2019.07.20 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszönjük a rejtést!

fris61 2019.07.11 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.03
Köszönjük. A ládát sajnos nem találtuk meg. A helyiek infója szerint már évek óta nincsen. A pótjelszó viszont nagyon érdekes és látványos környezetben van.

A.Fecó 2019.07.07 09:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
OK.

tapisomi 2019.07.03 09:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Apával.

tapiapi 2019.07.03 08:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Közös ládázás fiammal tapisomival. Először csak a tájházig jutottunk. A pótjelszó koordinátája nagyon messzinek tűnt, mondom, valami nem stimmel. Bejelentettük jelszó nélküliként.
Aztán nem hagyott nyugodni, visszamentünk, mert a nyest kétszer szárad.
Most meg a jelszót nem fogadja el, amit a keresztről leolvastunk.
Próbáltuk a logot módosítani.
Nem ment.
Úgyhogy logtörlés után a nyest négyszer fáradt. El.

pgyp 2019.06.22 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.97
Megvagy! [g:hu 1.6.2y]
A tájház zárva volt, itt ráadásul nincs is igazi láda, de a zsindelyes házak nekem jobban is tetszettek, mintha egy tájházba mentünk volna be.

Bőrharisnya 2019.06.19 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
A tájházhoz elmentünk, megnéztük és jól elbeszélgettünk a gondnoknővel.Sajnos a ládát ellopták. Pótjelszót keresve előbb nagy erőkkel permetező traktorral találtuk szembe magunkat, majd hirtelen óriási esőt kaptunk a nyakunkba.Igyekeztünk ki az országútra, nehogy beragadjunk a sárba.
Kérjük, a fényképek alapján fogadd el a találatot!
Köszönjük!

[Jóváhagyta: Nargoth, 2019.06.19 14:19]

20190619_09280920190619_092828
20190619_092931 
anettnori 2019.06.19 04:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.29
Megvan! [g:hu 1.6.2y]

Pótjelszóval lett meg. Érdemes amúgy is kimenni a pincesorhoz, nagyon hangulatos környék.

IMG_20190619_045615 
vajasfok 2019.05.10 14:39 - Megtaláltam
Megvan, pótjelszóval.

stmester 2019.04.12 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

P1030782P1030783
P1030784P1030785
P1030786P1030790
P1030791 
markbalazs 2019.02.28 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Rem.dpk 2019.02.09 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nem volt egyszerű de siker :)
A két Bitang: M & G[Geoládák v2.2.5]

Kókány_művek 2019.01.13 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.40
A tájház sajnos zárva volt, pedig időben érkeztünk. Kimentünk a pótjelszóért a gyönyörű pincesorra, azonban akárhogy próbálkoztam beírni magát a jelszót, nem fogadta el a rendszer. Érdemes megnézni a környéken a telefonfülkék újrahasznosítását :)
Kérlek fogadd el kép alapján a találatot, köszönöm!

[Jóváhagyta: Nargoth, 2019.03.03 09:23]

Tájház 
Judit és Béla 2018.12.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.33
Megtaláltuk.

Pantya 2018.11.01 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gabor03 2018.11.01 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

balatom 2018.10.30 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.6.0]

Terdik Család 2018.10.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
A Tájház kiskapuja nyitva volt, de rajtam kívül senki sem tartózkodott a területen, így nyugodtan nézelődhette, igaz hogy csak az épületeket kívülről. Ki mentem a pincesorra is, ennél síkabb "hegyet" még nemigen láttam.
Köszönjük a rejtést.

FaluházHelloBuzsák
Itt van az őszPieta
Pincék1Pincék2
Tájház1Tájház2
Tájház3Tájház4
HRita 2018.10.24 11:37 - Megtaláltam
Pótjelszóval.
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Mr Bean 2018.10.21 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

arnoldlaszlo 2018.09.08 09:59 - Megtaláltam
Pótjelszóval.
Tényleg szép környék a pót környékén!

Bacsó 2018.08.25 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
A láda eltűnt! A pótjelszó meglett. A tájház és a pótjelszó környéke is nagyon szép volt!

IMG_2923IMG_2948
IMG_2998 
Sunbow 2018.08.14 19:27 - Egyéb
A Tájháztól a pótjelszóig vezető erdei úton, balra a tisztáson vadnyuszit láttunk. Kellemes séta volt. A pótjelszó környezete igazán ámulatba ejtő. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

hitamas 2018.08.10 20:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.33
:)

Göde 2018.08.09 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
A tájház átlagos. De a pótjelszó környezete csodálatos!

Nargoth 2018.08.09 09:08 - Egyéb
A láda leírásában ott a pórjelszó, olvasni tudni kellene.
Egyeztettem a tájházzal, más rejtéssel lesz itt láda, mert a közmunkások mindig ellopják.

Tosiv 2018.08.08 17:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
A láda valóban nincs ott (a borostyán végigkutatása számos csaláncsípéssel jár). A pótjelszót adtam meg.

margabat 2018.08.07 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam pótjelszóval. A helyet ismertem, előbb jártam a János-hegyre, mint hogy megtanultam volna járni. :) [Geoládák v2.2.4]

Ifialex 2018.08.02 18:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

aztakutyafáját 2018.07.28 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Dodó és Malvinka 2018.07.28 12:17 - Megtaláltam
A logokat olvasva nem is kerestük a ládát, csak a pótjelszót. A tájházat azért természetesen megnéztük, csodálatos hímzéseket láttunk, a gyerekek is tudtak az udvarban lévő játszótéren játszani. Utána kimentünk a pincesorra, ami szintén nagyon tetszett, aranyos, szép kis házak.

DSC_0379DSC_0410
DSC_0421 
Sango 2018.07.26 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Köszönjük. A ládát nem találtuk, csak a pótjelszót.

ivigeo 2018.07.22 16:24 - Megtaláltam -
Megtudtam, hogy a rejtés melletti házat tatarozták és mindent beledobáltak a konténerbe, ezért tűnt el a láda.

Köszönjük.

A pusztuló pincesor. 
panthera 2018.07.12 12:52 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Csak a pótjelszót kerestük, gyönyörű, hangulatos házikók között találtuk meg.

Kertész család 2018.07.11 14:20 - Megtaláltam
Kétszer jártuk meg Buzsákot.Először a tájház vezetője azonnal jött utánunk a rejtekhelyhez,hogy elmondja, nincs meg a láda.A rejtőt otthonról felhívtuk,aki a pótjelszóhoz irányított bennünket. Esős időben vissza a hegyre, de meg lett.
Vajon mennyi ideig lesz ez a láda csak pótjelszóval kereshető???!!!

Gyombi 2018.07.05 14:00 - Megtaláltam
Pótjelszóval, alvó gyerekekkel szerencsésebb is most, köszönjük!

zoli 2018.07.04 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

jpal 2018.06.29 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Balatoni nyaralás alatt egy esős délelőttön jöttünk megnézni a buzsáki népművészetet. Természetesen a pótjelszóval találtuk meg, így eljuthattunk a János-hegyi pincesorhoz.
Köszönjük a rejtést.

Vézás hímzésRátétes hímzés
Boszorkányos hímzésSzobabelső
A tájház előttArra van a pincesor
A szőlőhegy védőszentjePrésházak
Lámpás 2018.06.05 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

MaFe örs 2018.06.03 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Köszönjük a rejtést.

laszloistvan 2018.05.19 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

140 km biciklivel Somogyban 2/3

A mai nap a kerékpározásra volt felfűzve, múzeumlátogatás most nem fért bele - főleg hogy pótjelszóért odébb kellett menni. A pincesor nagyon hasonlít a táskaira - úgy tűnik, a két méteres szőlőhegyek formavilága a domborzat által meghatározott. :-) Rendezett, idilli, csodaszép.

geoládászok 2018.05.02 11:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Kiskősz 2018.04.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megvan

melinya 2018.03.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Hey-ho 2018.03.04 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

GYEZegzug 2018.01.29 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Barátokkal leolvastuk. Nagyszerű hétvége a Dunántúlon, vaddisznó hajtással. Köszi szépen a lehetőséget.

becko 2018.01.25 13:28 - Megtaláltam
Szép város Kolozsvár...

Puhapracli 2017.12.30 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

targonczas 2017.12.24 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Paul 2017.12.13 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

Turistaember 2017.11.15 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2017.10.03 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megvan.

Geoláda atti 2017.09.28 11:43 - Megtaláltam
ok

zalajaro 2017.08.29 16:40 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :)

anettx 2017.08.27 10:46 - Megtaláltam
TFTC!
Somogyi bolyongás - vadregényes helyek - érdekes látnivalók
Pótjelszóval, a tájházat csak kívülről.

szaszkievics 2017.08.05 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Szombati, hajnal 5 óra indulással kezdett, 50 km-es bringatúra egyik állomása volt ez a geoláda, Fonyódról indulva. Izgalmas és érdekes volt a reggeli még - még érintetlen természet.
Köszönöm!

IMG_20170805_085126[1]IMG_20170805_090302[1]
IMG_20170805_090412[1]IMG_20170805_091003[1]
IMG_20170805_091059[1]IMG_20170805_092207[1]
szaatt 2017.08.01 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Maradt a helyén ! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Discover 2017.07.28 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC9557_DSC9558
_DSC9563_DSC9565
_DSC9566_DSC9571
_DSC9577_DSC9579
_DSC9580_DSC9581
Lacipap 2017.07.28 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.01
Megtaláltam!

bagolyvera 2017.07.20 23:59 - Megtaláltam
Pótjelszóval, köszi!

Imperator Csaba 2017.07.15 15:18 - Megtaláltam
+Van! Köszi :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2017.07.14 15:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

*Moka* 2017.07.10 15:55 - Megtaláltam
Köszi

*Vica* 2017.07.10 15:55 - Megtaláltam
Nagyon hangulatosak a nádfedeles házak. Buzsákon töltjük a nyaralásunkat, a vendéglátónk anyukája is járt a tájházba hímezni.

Lenovo_A1000_IMG_20170710_155613Lenovo_A1000_IMG_20170710_155637
Lenovo_A1000_IMG_20170710_155820Lenovo_A1000_IMG_20170710_155843
Lenovo_A1000_IMG_20170710_160013 
foxfoxfox 2017.07.04 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Bővebben otthonról. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
GCsipu-GCBUZS-GCtmps-GCNBFV-GCBUFE

20170704_16150820170704_161525
20170704_16172420170704_161843
20170704_16193120170704_162058
20170704_160929 
Bolondok 2017.06.25 12:00 - Megtaláltam
Megvan!

pappcsalád 2017.06.25 11:59 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Alex és Rami 2017.06.25 09:12 - Megtaláltam
Köszönjük :)

Walterhal 2017.06.18 16:10 - Megtaláltam
Nagyon kellemeset sétáltunk a hegyen. A láda ideális lenne két állomásos multinak. A tájháznál valamilyen virtuális megoldás, és itt kellene ládát rejteni. Nagyon kerek lenne úgy.

eazs 2017.06.04 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
A ládát nem találtuk, találat pótjelszóval. Köszönjük!

N.Zs. 2017.05.28 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Élményautózás PEM-mel ötödik helyszíne.
Ez egy fontos mondat volt: "A láda 1 héttel a kihelyezés után ismét eltűnt... Pótjelszóval kereshető!" Én nem is vacakolnék a tájháznál a ládával. A pótjelszó helyszíne szerintem sokkal izgalmasabb. Köszönjük az invitálást.

Somogy 038Somogy 040
Somogy 041Somogy 042
Somogy 043Somogy 045
Somogy 046Somogy 050
Acsart 2017.05.17 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.87
A logokat olvasva, egyből a pótjelszót céloztuk meg, nem is bántuk, hiszen a pincesor nagyon a szívünkbe lopta magát. Bármelyik pince előtti kispadon elücsörögnénk szívesen, csend és nyugalom árad az egész tájból. A tisztesség kedvéért a tájházhoz is odanéztünk egy fotó erejéig, amúgy az is nagyon rendben volt. Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi Acsart

P1260760P1260743
P1260746P1260751
picuresnagyur 2017.04.28 13:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
köszi

vaj+zs 2017.04.28 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Köszönöm a rejtést.

BPeterDV 2017.04.28 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

eFeS 2017.04.28 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Levadászva a I. Somogyi Geocaching Túra keretében BPeterDV és vaj+zs kollégákkal. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

geocaching_somogyDSC_1183_1600
DSC_1184_1600DSC_1187_1600
Zergi 2017.03.28 12:40 - Megtaláltam
Fogtam! - volna, de mégsem. A pót jelszóért nem tudtunk elmenni, a megmutatni kívánt háztól igen messze volt.
Ha mégis úgy gondolod, hogy elfogadod, köszönöm!

[Jóváhagyta: Nargoth, 2017.03.29 06:38]

IMG_9690IMG_9691
IMG_9692IMG_9693
IMG_9694IMG_9695
IMG_9696IMG_9697
IMG_9698IMG_9699
IMG_9700 
CsiLa 2017.03.19 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Megtaláltuk! Köszi! :)

GeoMelinda 2017.03.19 20:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Sajnos a skanzen zárva volt, és nagy bánatunkra a ládát sem találtuk ott, de gyönyörű és nagyon hangulatos kis helyen járhattunk! A szőlőhegy különösen tetszett! :) Köszönjük! :)

Attibati 2017.03.03 14:20 - Megtaláltam
Természetesen a Skanzen zárva volt, így maradt a pótjelszó, amit második nekifutásra sikerült is megtalálni. Nagyon hangulatos környék a pincesor, mintha a száz évvel visszamentünk volna az időben. Meglepően változatos a formavilága az épületeknek.

Csaba & Kati 2017.02.15 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.96
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük!
Részletek, képek később. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Kora tavaszias időben végig a pincesoron. A gazdák még nem jelentek meg, de hamarosan lesz dolguk.

PincesorVerőfényben
Egy új pince a soronA Tájház udvarán
tabletta 2017.02.11 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2017.01.07 11:00 - Megtaláltam
Nagyon örültem neki, hogy itt van a pótjelszó. Ugyanis Somogyországban rengeteg falu "högyét" átkutattuk kőfeszületeket keresve, de ide nem jutottunk el, mivel a forrásaink alapján itt nincs feszület. Sajnos, a valóságban sem... De kárpótolt az, hogy Hazánk újabb szögletét ismerhettük meg a csikorgó fagyban, de verőfényben, ráadásul nagyon szép Szent János-képoszloppal. Köszönet érte, hogy ide vezettél.

A János-högyben 
Zerind HUN 2017.01.07 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.07
Ezen a rendkívül hideg, szeles napon úgy döntöttünk, megnézzük a Balatont, aminek a déli partjára a szél összetörött jégtáblákat sodort ki. Útközben kitértünk ide is. Buzsákon többször voltam már, de ez a szép szőlőhegy eddig kimaradt, most végre láthattam ezt is. Ez az északi láda volt egyébként a legdélebbi, ami Somogyban még nem volt meg nekem (és kereshető állapotú), most már csak 6 van hátra, a legdélebbi most a nagyberényi.

feldelaci 2016.12.27 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bmxlacko 2016.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltam.

feldefanni 2016.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltam.

ballasz 2016.11.20 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Nagyberekben sétáltunk egy kicsit. Úgy alakult, hogy 10-kor pont odaértünk a tájházhoz, de már más a nyitvatartás. Majd máskor megnézzük.
Tettünk egy kis kitérőt a pótjelszóért a pincesorra, aztán irány Csisztapuszta.
A nyitvatartásról mellékelek egy képet.
Ja, és az árak és az elérhetőség is változott, akár a leírásban is lehetne javítani.

DSCF6410 
tileschg 2016.11.20 10:20 - Megtaláltam
Pót jelszóval ugyan de meglett. A nyitvatartási rend változott, hétvégén 11-kor nyitnak.
Sajnos így ma nem tudtunk körülnézni bent, de legközelebb pótoljuk.
Köszönöm a rejtést!

pliptai 2016.10.08 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.34
Nem olvastam a korábbi logokat, így mi is túrtunk egy kicsit a tájház mögött, de miután az összes pókhálót leporoltuk végül feladtuk. Szerencsére a virtuális pótrejtés semmivel sem volt kevésbé érdekes helyen mint a láda lett volna, sőt! Köszönet a rejtésért!

DSC04707DSC04714
DSC04715DSC04719
DSC04720DSC04721
DSC04726DSC04728
Bütyök+Zulu 2016.09.02 19:15 - Megtaláltam
majd

VP 2016.08.29 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.50
Nyárvégi biciklizés a Balatonszárszó - Balatonboglár - Somogyvár - Öreglak - Buzsák - Csiszta-fürdő - Bélatelep - Balatonszárszó útvonalon. 96 km, országúti biciklivel, de nem végig országúton. :-)
A tájházban azzal fogadtak, hogy a láda nincs meg. Azért kotortam egy darabig a borostyánban, de nekem se sikerült megtalálni. Így aztán "fel" kellett bicikliznem a János-hegyre. :-) Megérte, szép hely (csak a vékony gumik ásták el magukatahomokba).

Sir Pajszer 2016.08.24 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Köszi!

orangebrotherz 2016.08.23 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2016.08.21 08:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Köszönöm a rejtést!

laszloze 2016.08.18 13:52 - Megtaláltam
(y) bővebben később [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Racz Norbert 2016.08.18 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtest

Pirates 2016.08.05 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Kétkeréken, Marcaliból egy régi baráttal meglett.Sajnos csak a pótjelszót tudtuk megszerezni, mert a tájház már bezárt.De a pincesor és a szilva kárpótolt.Köszönjük a rejtést.

20160805 Glória20160805 Bikes
bonisbela 2016.07.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.56
A ládát én sem találtam. A hímző nénik tudtak róla és arról is, hogy megint eltűnt... A pótjelszóval meglett. Köszönjük!

BiBoLi 2016.07.15 13:57 - Megtaláltam
Szuper hely !
Sajnos az újólag kihelyezett láda is eltűnt :( Köszönjük a Rejtő segítségét !

Rézangyal77 2016.07.15 13:57 - Megtaláltam
Az új ládát sem találtuk. Rejtői segítséggel logoltunk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2016.07.09 17:00 - Egyéb
A láda pótolva, újra kereshető a régi helyén.

Maratonos Maci 2016.07.08 17:12 - Megtaláltam
Napvirággal ...

[Jóváhagyta: Nargoth, 2016.07.09 17:45]

napvirág 2016.07.08 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.13
:-) HurrÁÁÁÁÁ nyaralunk!

Sajnos a pótjelszó technikailag nem jött össze ezért, a képek alapján szeretnék kérni két jóváhagyást, melyet előre is köszönünk, utólag meg pláne!

[Jóváhagyta: Nargoth, 2016.07.09 17:45]

Somogy 009Somogy 011
Somogy 013Somogy 014
Somogy 015Somogy 019
Somogy 021Somogy 023
Somogy 024Somogy 026
Somogy 027 
breimanne 2016.07.07 15:30 - Megtaláltam
Sajnos nem tudtuk a tájházat megtekinteni,de visszajövünk!
Köszönöm!

viad 2016.07.07 14:17 - Megtaláltam
Alternatívval. köszi a rejtést!

Ich.. 2016.07.07 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Csak pótjelszóval sikerült.

katika 2016.07.03 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCBUZS_2016073184459.jpgGCBUZS_2016073185853.jpg
Imi Ari Bella 2016.06.18 16:50 - Megtaláltam
Nagyon szép a rejtés. Aki teheti érdemes felkeresni a pótjelszót. Nagyon szépek a nádfedeles pincék is. :)
Köszönjük a rejtést.

Szabó Család 2016.05.24 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Köszönjük.

petheovacka 2016.04.17 19:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.53
Csak a Pótjelszó műkődik! A tájház vezetője szerint az egyik közmunkás megfújta a dobozt fűnyírás közben. Azért érdemes végigmenni a kiállításon, sok érdekesség akad. Kösszi! Láda pótlandó!

20160417_15420020160417_153003
20160417_15453720160417_154637
K-55 2016.04.14 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Buzsákon töltöttünk négy pihenőnapot. Ezt felhasználtuk a környékbeli helyek és ládák szemrevételezésével. A tájház is értékes látnivaló, szép a buzsáki népművészet.

DSC_0065DSC_0067
DSC_0068DSC_0070
DSC_0074DSC_0079
DSC_0080DSC_0082
DSC_0086DSC_0090
DSC_0092DSC_0101
DSC_0102DSC_0104
DSC_0111 
james 2016.04.12 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nagyi11 2016.03.27 15:15 - Megtaláltam
Pótjelszóval találtuk meg, tojással fotózkodtunk! :D

 
csörike és maci 2016.03.25 13:30 - Megtaláltam
Ok.

sotatyigák 2016.02.06 09:45 - Megtaláltam
Az eredeti helyen a ládát nem találtuk, lehet elveszett! Egy munkás mondta, hogy hol kellene lennie, de nem találtuk meg. Így maradt a pótjelszó, ami gyönyörű pincék között van. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2016.01.29 10:45 - Megtaláltam
Meglelve!

Bár elvileg nyitva volt, az udvarban nagy munkák zajlottak. Mivel a tájházakból már sokat láttam, ezért inkább a számomra autentikusabb János-hegyi műemlék pincék felé vettem az utamat.
A szépen felújított pincék között megfér egy-két romos is.
A pincesoron vendégmarasztaló sáros tócsák vannak, óvatosan közlekedjetek ha járművel mentek!

Köszi a rejtést!

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2015.12.01 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.95
+

/Quatermain/ [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2015.10.28 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.18
Vidéki temető és rokonlátogatás előtt, köszönjük!

Mr Zerge 2015.10.25 14:15 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A pót jelszóhoz sétáltunk el. Itt is lehet látni néhány skanzenbe illő házat.

kobcikrajci 2015.10.24 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2015.10.23 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
5 után értünk, így a tájházba nem tudtunk már bemenni. Pár évvel ezelőtt egyébként is jártunk bent, akkor vásároltunk is az aranyos néniktől. Szóval maradt a pót. Tetszett, hogy a pótjelszó sincs ingyen:) Így legalább a pincesort is láttuk. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Rbill 2015.09.13 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Megtaláltuk.

Párduc50 2015.09.12 08:30 - Megtaláltam
Csobánc-Kopaszhegyi túrára tartva. Nyitvatartási időn kívül érkezés miatt a pótjelszót használtuk. Köszi!

Vitányiék 2015.09.06 10:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

bazsogeleba 2015.08.23 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szadi&agi 2015.08.23 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Szép környezetben sokkal több ház és látnivaló, mint vártam. Viszont a hímzések tukmása, hogy kitől mit vegyünk, nekem már kicsit sok volt. Nagyon kösz a rejtést!

graffz 2015.08.21 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

RoriZo 2015.08.16 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Almond 2015.08.06 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :-) Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

levenet1994 2015.08.03 16:36 - Megtaláltam
Köszi a rejtéést!:)

Cseber 2015.08.03 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszi. Érdemes elmenni. A hímző hölgyek kedvesek, versenyeztek kitől vegyek emléket.

Famágus 2015.08.01 13:50 - Megtaláltam
Nagyon kellemes pár órát töltöttünk a tájháznál, kedves emberekkel, az ottani személyzettel beszélgetve. Sőt ebédünket is ott költöttük el, kényelmesen, szépséges környezetben, majd vásároltunk néhány apró hímzést, ne távozzunk üres kézzel :-)

oldfox 2015.08.01 13:50 - Megtaláltam
...megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

zsotie 2015.07.31 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pczinder 2015.07.31 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Köszönöm a rejtést!

baranyaifiú 2015.07.29 10:50 - Megtaláltam
Ok!

tmolli 2015.07.29 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

má-csa 2015.07.28 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Fazék 2015.07.26 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.44
Balatoni nyaralás esőnapján.

fodor8peter 2015.07.24 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Nagyon szép a pincesor, nem is gondoltam volna, hogy a táskaihoz hasonló rejtőzik itt! :) Köszönöm a rejtést!
Nargoth, vannak még ilyen csodák Somogyban?

Szilágyiék 2015.07.18 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Nagy élmény volt, kedves hölgyek vezettek körbe, csodás hímzéseket-faragásokat láttunk.
Köszönjük!

Szili83 2015.07.12 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

Gyros 2015.06.25 14:48 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
Liberty 2015.06.25 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
32/14. Somogy m-i ládatúra Gyrossal.

Kedves kis község Buzsák, örülök, hogy a ládarejtés elhozott a somogyi népművészet fellegvárába. Megnéztük a Tájházat, igazi időutazás és élmény volt. A hímző asszonyok kedvesen kínálták a szebbnél szebb buzsáki hímzéses portékáikat. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Buzsák címere
Mira 2015.06.20 18:07 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Zselici GCTour után ejtettük útba a ládát. A tájház már zárva volt, így az alternatív pontot kerestük. Nagyon kellemes meglepetésben volt részünk! :)

Mikulás 2015.06.20 18:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.59
Zselici GCTOUR utáni levezetés a hazaúton. Sajnos a nyitvatartást egy bő órácskával lekéstük, így maradt a kerítésen át nézelődés valamint a pótjelszó felkeresése. Először nem értettük "mi a fenéért kerül ilyen messzire a pont a látnivalótól", de azután közelebb kerülve megvilágosodtunk, hogy ott is van látnivaló. Csak azt nem értem, hogy aki bejut a tájházba, miért nem néz(het)i meg a pótjelszó környékét :)

Mikulás

 
vaslemez 2015.06.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Nagyon szépen felújított tájház. A szomnszédos kis múzeumra még ráférne egy alapos rendezés és takarítás.

 
Puszkany 2015.05.28 13:40 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2015.05.25 17:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
ADML 2015.04.10 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Sikerült!

Köszönjük a rejtést!

lajtmann 2015.04.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönjük.

Adri&Lacike 2015.03.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk

rosie 2015.03.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Köszönöm

ha2 2015.03.01 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Éppen egy német családdal együtt belépve a kapun,kerestük a pénztárost de sehol senki. A láda egyből meglett a nénikék csodálkoztak is mi lehet ott hátul olyan érdekes. Ma ingyen meg lehetett nézni a tájházat??!! Érdemes volt körbesétálni.

bgecco 2015.02.15 08:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pibo 2015.01.03 00:00 - Megtaláltam
Köszi..

barchetta13 2015.01.02 00:00 - Megtaláltam
Köszi

parrish 2014.12.30 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

L-200 2014.12.30 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

Schlégl 2014.12.29 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2014.11.22 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.0u] [wapon beküldött szöveg]
Pincesori pótjelszóval

kl 2014.10.22 16:48 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

kupec 2014.10.14 11:28 - Megtaláltam
Pótjelszóval. Nagyon szép helyen van ám az is.

 
Macusa 2014.10.10 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Köszi

accu 2014.10.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 1.5 átlag: 1.17 súly: 2.36
Érdekes a tájház, templom és faluház i jól éreztük magonkat.

vieva 2014.10.02 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

befi 2014.10.01 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Rudi Team 2014.09.25 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2014.09.12 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

padler 2014.09.05 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
A tájház és a mezőgazdasági gépgyűjtemény is érdekes volt. A néniktől egy tűpárna és egy hűtőmágnes jött velünk.

efemm + padler

Herobrine 2014.08.29 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.13
Megtaláltam.
Köszönöm!

Farekék 2014.08.29 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltuk. A nénik nagyon kedvesek voltak.
Köszönjük a lehetőséget!

eszperanto 2014.08.28 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
nagyon tetszett, köszönjük

nmárti 2014.08.24 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Egy újabb kis ékszerdoboz:)Ezer éve jártam már erre :) Köszi a rejtést!

 
zsoltino 2014.08.23 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zlatnik_A 2014.08.23 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2014.08.22 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Érdekes és kicsit vicces volt ez a látogatás. Amint beléptünk a tájház területére, kedvesen elénk sietett egy hölgy, adott jegyet és bemutatta a látnivalókat. Mindent sorra megnéztünk. A himzések mellett néhány fafaragvány is nagyon tetszett. A kiállításnézés után "nagy titokban" a láda keresésére indultunk. Megtaláltuk, logoltunk, nevetgéltünk, hogy a hímzőasszonyok mit gondolnak, vajon mit csinálunk a ház mögött. Aztán kiléptünk a takarásból és ők kórusban kérdezték, hogy "megtalálták?".
Megcsodáltuk a munkáikat, egymást túllicitálva próbáltak rábeszélni arra, hogy vegyünk valamit. Kicsit kínos volt, hogy melyikőjüktől is válasszunk, merjünk-e választani egyáltalán vagy utána hajba kapnak majd miattunk. Végül egy szép kis vézás himzéssel díszített, levendulával teli zsákocska jött velünk. :-)
Más látogató velünk egyidőben nem volt. Gondolom, nagyon kicsi a múzeum látogatottsága. :-(

 
Péter60 2014.08.22 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Kedves, családias hangulatban telt a látogatás. Több látogatót érdemelne a hely.

dabcsi 2014.08.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Szia Nargoth! A nagy igyekezetben a Gyugy-i vándor láda és a Baglas-hegyi láda közt elfelejtettük felírni a jelszót. Belogoltunk, betettük a világító kavicsot a ládába, meghallgattuk az idegenvezető-nénit, vásároltunk apróságokat és vágtattunk tovább. Fényképet csak a jegyemről és a zsákmányról tudok feltölteni, kérjük hagyd jóvá a bénázásunkat. Robi & Gabi

[Jóváhagyta: Nargoth, 2014.08.21 18:40]

boszorkányos 
bcs723 2014.08.18 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Köszönjük a rejtést! A tájházat így már másodszor néztük meg, de megérte :)

carmin 2014.08.17 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Köszönjük a rejtést.

Arzt család 2014.08.17 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Köszönjük a rejtést!

eTiGeR 2014.08.16 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Megtaláltam! :) Érdekes hely, bár most csak a ládáért jöttünk. Köszi a lehetőséget.

marsoka 2014.08.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megvan.

vitibi 2014.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Khibussal közös dobogós találat!

Kukucsi 2014.08.10 11:00 - Megtaláltam
Biciklivel felkerestük. Köszönjük a rejtést!

petiba 2014.08.10 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Kukucsival az elsők! :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Minden évben eljövünk a vásárra. A tájház valóban nagyon szép, azonban a vásár egyre inkább elveszti helyi jellegét.
Egy kis reggeli tekerés alkalmával Bfenyvesről...

GCBUZS_20140810110007.jpgGCBUZS_20140810110029.jpg


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.