geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3638. Tavak és ligetek a határmentén tanösvény (GCTLHT)

Tanösvény útvonala

Tanösvény útvonala

Halastó

Halastó

Pihenő a multi 2. pontjánál

Pihenő a multi 2. pontjánál

Kilátó

Kilátó

Panoráma a kilátóból

Panoráma a kilátóból

Halászó madár a tavon

Halászó madár a tavon

Szántó a tanösvény mellett

Szántó a tanösvény mellett

Napraforgó

 Napraforgó

Géci-sűrű

Géci-sűrű

Ilyen fémlapokat keress az első két ponton

Ilyen fémlapokat keress az első két ponton

Láda álcázás előtt

Láda álcázás előtt

Térkép

Térkép

Szélesség N 47° 53,215'
Hosszúság E 22° 45,046'
Magasság: 123 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2013.09.02 14:30
Megjelenés időpontja: 2013.09.08 11:10
Utolsó lényeges változás: 2020.12.12 18:23
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: haywire
Felhasználó: Szabóék
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 9500 m
Megtalálások száma: 106 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Piros kereszt
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.

[V_Gabor, 2020.12.12 18:23]
1. N 47° 52,513' E 22° 43,625' 10 x 3 cm-es fémlapon az infó táblán. Fent keresd.
2. N 47° 53,451' E 22° 42,055' 10 x 3 cm-es fémlapon az infó tábla alján.
3. N 47° 53,215' E 22° 45,046' LÁDA (17 x 11 x 7 cm-es sárga fedelű doboz) a 18-as infó táblával szemben, jól járható erdőben 50 méterre, egy kisebb fa gyökerénél, talajszinten, avarral álcázva.
Visszarejtésnél figyelj, hogy a ládát jól zárd vissza, főleg a sarkokra ügyelj!

A ládába TravelBug nem helyezhető.

A tanösvény megközelítése
Budapestről az M3 - 49 számú közutakon közelíthető meg. Csengersimára érkezve itt kell lekanyarodni  N 47° 51,813' E 22° 44,272' 111 m [GCTLHT+1letérő] majd itt kell jobbra aztán rögtön balra fordulni  N 47° 52,092' E 22° 43,558' 114 m [GCTLHT+2letérő] Parkolni a multi első pontja előtt az út szélén tudsz, vagy itt  N 47° 52,651' E 22° 43,642' 114 m [GCTLHT+Parkoló]

A tanösvény teljes hossza 16 km, melyet körútként lehet végigjárni. Több helyen rövidíthető, szakaszolható. A 3 pontos multi láda is úgy jött létre, hogy kisebb távval de megismertesse a kesserekkel a tanösvényt. Így került ki a multi második (virtuális) pontja a kilátóhoz, a harmadik ponton hagyományos láda kereshető, mely a Géci-sűrű szélén került elhelyezésre. Így az is aki a tanösvény azon szakaszát nem akarja bejárni betekintést nyerhet a Géci-sűrű élővilágába. A tanösvény az információs táblákon kívül, kilátóval, pihenőhellyel és madárlessel áll az ide látogatók szolgálatára.
Ha a tanösvényt nem járod egészében körbe, ajánlom a kerékpárt közlekedési eszköznek (Parkolótól a 2. virtuális ponthoz a gáton aszfaltozott úton juthatsz el, majd visszafelé és tovább a ládáig is betonút visz.)

A multi első pontjának jelszavát egy 10 x 3 cm-es fémlapon találod az első információs táblán. Nézz fel a jelszórészlet megszerzéséhez.  N 47° 52,513' E 22° 43,625' 117 m [GCTLHT-1]
A második jelszórészletért el kell menned a töltésen a 3. információs táblához. Itt pihenőhely is van kialakítva, valamint találsz egy kisebb kilátót is. A jelszórészletért nézz a tábla alá, itt is egy 10 x 3 cm-es fémlapot keress.  N 47° 53,451' E 22° 42,055' 124 m [GCTLHT-2]
A tanösvény 5. és 6. információs pontja között elég sűrű az aljnövényzet, az ösvényt kezdi visszafoglalni a természet. Javaslom a 2. és a 3. pont közötti az átjárót a 7. információs tábla megközelítéséhez.  N 47° 53,489' E 22° 42,265' 119 m [GCTLHT+TÖ7] Ennél a táblánál szintén találsz pihenőhelyet, illetve egy madár lest is.
Ha kerékpárral érkeztél ajánlott visszamenni a töltésre majd onnan a 11. információs táblához a tanösvény 19. pontját érintve juthatsz el.  N 47° 53,048' E 22° 44,859' 119 m [GCTLHT+TÖ11]
Innen betonúton jutsz el a 18. infó tábláig.  N 47° 53,242' E 22° 45,070' 123 m [GCTLHT+TÖ18]
A láda a Géci-sűrűben kapott rejtekhelyet. A táblával szemközti jól járható erdőrészben találod 50 méterre, egy kisebb törzsű fa gyökerei között, talajszinten, avarral álcázva.  N 47° 53,215' E 22° 45,046' 123 m [GCTLHT-3]
Innen már nincs messze a 13. információs tábla  N 47° 53,073' E 22° 45,287' 117 m [GCTLHT+TÖ13]

Az 1970-es Szamos árvíz idején 40 település, köztük Csengersima is víz alá került. A hasonló esetek megelőzése érdekében építették ki a Szamos és Túr között az ún. lakolizációs töltést. Az építés során, a gát tövében kialakított kubikokból egy tórendszer jött létre. A tavakat gazdag madárvilág jellemzi.
A töltés által körülölelt ecsetpázsitos gyepeken még fellelhetők a legeltető állattartás nyomai. Az egykor szántóként művelt területek egy részét ma is művelik, más részeket felhagytak, ezeket a természet foglalja vissza. Az őshonos faállományú erdőtelepítések is egyre kiterjedtebbekké váltak a térségben. A környék természetvédelmi szempontból legértékesebb része a Géci-sűrű. Az erdő alapvetően vizes jellegű, ugyanakkor sok a száraz élőhelyekre, sőt az erdősztyeppekre jellemző faj is.

A tavak fészkelő és vonuló madarai
Kora tavasszal jelenik meg a tőkés réce és a szárcsa. Mindkettő jelentős számban fészkel a tavakon. A barátréce, a böjti réce és a fokozottan védett cigányréce is a költőfajok számát gyarapítja. Főként a tavaszi vonulás idején figyelhető meg a kontyos, a kanalas, a nyílfarkú, a fütyülő és a csörgő réce. A vöcsökfélék közül a búbos vöcsök a leggyakoribb, de a kisvöcsök is fészkel a tavakon. A ragadozómadarak közül a barna rétihéja a leggyakoribb, de alkalmanként felbukkan a héja is. A réce- és vöcsökfélék mellett rendszeresen felbukkan a kárókatona és a dankasirály. A gémfélék közül a szürkegém a leggyakoribb, azonban a bakcsó és a nagykócsag is sokszor megfigyelhető. A kiskócsag és a vörösgém már ritkábban előforduló faj. A fekete gólya főként nyár végén jelenik meg a tavaknál. Az énekesmadarak közül gyakori a nádirigó, melyet általában a nádszálak tetején figyelhetünk meg. A partmenti füzesek lelógó ágaira építi művészi fészkét a függőcinege. A nádi sármány is gyakran szem elé kerül. Hazánk egyik legszebb madara, a jégmadár szintén itt halászik. A ragadozómadarak közül megfigyelhető a réti sas egy-egy vadászó példánya.

A Géci-sűrű
A térség természeti értékében egyik leggazdagabb erdeje. Jellemzőek a 60-80 esztendős keményfás ártéri erdő állományai, ám megtalálhatóak a tájidegen fajokból létrehozott akác, nemes nyár és vörös tölgy ültetvények is. Az erdő alapvetően nedves jellegű, ugyanakkor sok benne a száraz élőhelyekre jellemző növény. Még az erdősztyeppekhez kötődő fajok is előfordulnak. A keményfás ártéri erdő felső lombkoronáját a kocsányos tölgy és a gyetyán hatalmas egyedei alkotják. Alatta, a második lombkoronaszintben meghatározó a magyar kőris és a mezei szil. Cserjeszintjét többek között a csíkos kecskerágó, az egybibés galagonya, a kutyabenge és a veresgyűrű som alkotja.
- A Géci-sűrű védett növényei: A páfrányfélék közül a hegyi pajzsika és a szálkás pajzsika elsősorban domb- és hegyvidéki élőhelyek lakója. Így itteni előfordulásuk botanikai érdekesség. A természetvédelmi oltalom alatt álló kacstalan lednek már május végén bontogatja szirmait. A júniustól virágzó réti kardvirág nemcsak az erdő, hanem a térség legszebb virága. Hazánkban csupán néhány, főként középhegységi élőhelyen fordul elő. Az orchideák közül a hófehér szirmú kardos madársisak és a zöldes sarkvirág több erdőrészben is megtalálható. A széleslevelű nőszőfű 70-80 cm-es magasságával az egyik legtermetesebb orchideánk. Zöldeslila szirmait júliusban kezdi bontogatni.
- A Géci-sűrű állatvilága: A Szatmári-sík erdős élőhelyei különleges jellegűek. A Géci-sűrű sok védett állatfajnak biztosít élő- és szaporodóhelyet. A védett lepkék közül a vörös rókalepke előfordulását érdemes kiemelni, hiszen hazánkban főként a középhegységekben fordul elő. Az erdő egyik állattani érdekessége az erdei sikló, mely messze környéken már csak itt fordul elő. A keresztes vipera egy kisebb állománya is él az erdőben. A ragadozómadarak közül a fokozottan védett darázsölyv fészkelése a legjelentősebb. Az idős erdőrészek őshonos fáinak odúlakó madara a hamvas küllő, melynek alföldi előfordulása igazi ritkaság. Szintén az öreg erdők fokozottan védett faja a csonkafülű denevér. Nyugat-Európában a veszélyeztetett fajok közé sorolják. A ragadozó emlősöket a vadmacska képviseli.

A környéken felkereshető ládák: GCCSKT, GCGKKT, GCSZAM, GCSZTF, GCJMKT, GCRTFH, GCSZST, GCKTGY, GCBeKu, GCCSST, GCNGCT ,GCCSOM

Forrás: Tanösvény információs táblái'
Állapot: beteg

KRW értékelés (45 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.59 web: 4.71 átlag: 4.66

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


V_Gabor 2020.12.12 18:23 - Egyéb
Piros kereszt
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


nazso.oszan 2020.11.01 13:40 - Megtaláltam
Szép napos időben sétáltunk a töltésen és az erdőben. A táblák és a keretük az első és a második ponton hiányoznak. A korábbi logokat sajnos csak itthon olvastam el. A jelszórészleteket kerestem, de nem találtam, így csak a ládában lévő darab van meg. A tavakban vizet nem láttunk. A földutak viszont sárosak, így nehezen járhatók.
Az erdő tetszett a legjobban.
Sok ragadozómadarat láttunk magasan körözni a "tavak" fölött.
Köszönjük a rejtést.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.12.12 18:24]

IMG_20201101_123156IMG_20201101_125104
IMG_20201101_130122IMG_20201101_1301220
IMG_20201101_131239IMG_20201101_131425
IMG_20201101_133201IMG_20201101_133237
IMG_20201101_133310 
kupec 2020.10.10 13:50 - Megtaláltam
Az 1. és 2. pontról eltűntek a táblák. A 3. ponton a láda a helyén van, de a rejtekadó fák is meg vannak jelölve, a következő erdőritkításkor kivágásra kerülnek.

[Jóváhagyta: Szabóék, 2020.10.12 20:20]

IMG_20201010_134112IMG_20201010_135250
IMG_20201010_140432 
Pumba9 2020.07.16 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
1000. láda. HURRÁ. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Itt is átállt az órám másik időzónára, ezért a jövőben akartam logolni. Elutasított úgy. Geoládák v3.4.1]

Mirtt 2020.07.16 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]
Előző logok segítségével!
A 3.ponthoz nagyon jó minőségű út visz.

emmis 2020.06.06 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

katika59 2020.05.16 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Tanösvény 
martonjozseffgy 2020.03.27 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Koronavírus miatti kijárási korlátozás előtti utolsó nap ládázása. Sajnos az információs táblák információt adó felületei mind a két helyen megsemmisültek. Csak a táblák kerete maradt meg. Az 1. ponton a kereten felül a fémtáblán a jelsó megvolt. A 2. ponton azonban háromszor is körbejártuk de fémbiléta nincs. Azonban a tábla föld feletti vas tartólábára valaki rákarcolta a jelszót. Hála neki érte. Az utolsó ponton a láda is megvolt, de sajnos nem volt rendesen visszazárva, így beázott. A füzet is vizes, a fedlapja ami a jelszó utolsó részét tartalmazza bár olvasható, de leszakadt. A vizet kiöntöttük, de nem volt idő megszárítani a belsejét. Rendesen visszazárva visszarejtettük. Köszönjük a lehetőséget!

01Három pontos multi első állomása.
Három pontos multi második állomása.Három pontos multi harmadik állomása.
Három pontos multi harmadik állomása, a láda. 
kitkat0123 2019.11.16 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

R.Guszty 2019.11.16 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Liberty 2019.11.16 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
East End túra közben kerestük fel a tanösvény természeti látnivalóit. A Géci-sűrű és a tavak védett állatvilágával sajnos nem találkoztunk. A láda épségben van, a gáton a tönkretett információs tábla keretén még olvasható a jelszó. Köszönet a rejtésért.

Csengersima címere
Robogo 2019.11.16 11:40 - Megtaláltam
East End ládázós hétvége alatt kerestük fel a ládát kitkat0123, Liberty és R.Guszty társaságában.
Köszönöm a rejtést!

nagyfeco 2019.09.20 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Az 1-2pontnál az imfò táblák hiányoznak a jelszavakak megleltem. Köszi a rejtést.

Zergi 2019.09.15 12:30 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_2367IMG_2368
IMG_2369IMG_2370
IMG_2371IMG_2372
IMG_2373IMG_2374
IMG_2375IMG_2376
IMG_2379IMG_2380
IMG_2382 
Pantya 2019.08.24 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gabor03 2019.08.24 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VP 2019.08.04 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.62
Szatmári biciklizések - 1. nap: Penyige - Csenger - Sonkád - Penyige 110 km
1-3-2 sorrendben (az időpont a főláda logolása)
Szép erdők vannak erre!

Ajtony 2019.07.19 13:47 - Megtaláltam
A töltésen végig menve gyönyörködtem a hatalmas, csodás szépségű ártérben, amelyen a zöld megszámlálhatatlan árnyalata uralkodott. Nagy köszönet a rejtésért!

Zerind HUN 2019.07.19 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.14
A térképen levő ,,útzár'' felirat miatt több gyaloglásra számítottam, de aztán kiderült, hogy egészen közel lehet menni a 3. ponthoz is autóval. Egyedül a 2-es ponthoz kellett kicsit gyalogolni, de nem baj, legalább jobban megfigyelhettük a tájat. Az első pontnál az információs táblának csak a kerete van meg, a belseje nincs, de a jelszó megvan.

VaVi 2019.07.15 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Vigyázzatok a kettes pontnál - a kilátó előtti asztal mellől eltűnt a pad, viszont két gödör ottmaradt, a fű pedig benőtte, nehogy belelépjetek a lyukba.

esztelneki 2019.07.06 09:31 - Megtaláltam
Szamos környéki barangolás autóval, bringával, kenuval, és gyalog. Már korán reggel indultam bringával és nem bántam meg, rengeteg nyulat, fácánt, ragadozó madarat láttam. A levegő friss volt és gyönyörű napraforgótáblák között bringáztam. Sajnos a tanösvényből úgy látszik már nem sok maradt, de a túra nagyon szép volt. Meglátogattam a GCCSOM ládát is, összesen 19,5 km-t tekertem, a legtöbbet aszfalton. Köszönöm a rejtést, a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

20190706_07343420190706_073547
20190706_07591920190706_211220
graffz 2019.05.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Köszi

KálmánCsalád 2019.05.09 08:59 - Egyéb
Sajnos valóban hiányzik a táblának azon része, melyen a jelszó rögzítve volt.
Ideiglenesen alkoholos filccel felírtuk a táblát tartó fém talpakra, láda gazdájának jeleztük.

Csizmások 2019.01.19 20:05 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

SirLes 2018.09.09 21:21 - Megtaláltam
Igazából tegnap találtam majdnem meg. A majdnem azt jelenti, hogy kellett hozzá Haywire segítsége, mivel valaki szétverte a 2. ponton található információs táblát. A multi többi rendben megvan. Pont felhőszakadás előtt fejeztük be a multit.

nmárti 2018.07.06 20:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.44
Több részletben, jelszórészleteket elhagyva:) most befejezve. Köszi a rejtést!

 
KálmánCsalád 2018.04.09 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Köszöni a rejtést a KálmánCsalád!
Igazi családi program volt a pontok megtalálása, csodás tavaszi időben, 4.8 km gyalogolva a gyerkőcökkel. (néhány méter szint is a töltésről fel-le gyaloglás miatt :)
Délután indultunk neki, és bizony ránk sötétedett, mire az 1-2 pont után beértünk Csengersimába. De hát sok volt a látnivaló :)
Minden pont a helyén!
Másnapra maradt magának a ládának a felkutatása, mely már egy könnyedebb séta előzött meg a Sima sűrűben. (első GC-s kitűző, köszönjük! - azóta +1)
Sajna újra beázott a láda - kitöröltük.

Erősen javasolt célpont a környéken, de kizárólag gyalog vagy kerékpárral! Másképp a lényeg veszik el.

Simai sűrűben 2856033157208659149
Apa, gyere!Pihi
DSCF4623DSCF4589
DSCF4602 
V_Gabor 2018.04.07 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.37
62 km-es biciklizés a Szamos mentén.

A láda beázott, jó lenne cserélni a teljes rejtést. Nálunk nem volt semmi, amivel tudtunk volna segíteni.

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-04-07 15.53.23R2018-04-07 15.53.26R
2018-04-07 16.03.41R2018-04-07 16.06.31R
2018-04-07 16.09.21R2018-04-07 16.09.32R
2018-04-07 16.34.17R2018-04-07 16.34.22R
2018-04-07 16.34.34RSAM_6927R
SAM_6936RSAM_6937R
SAM_6939RSAM_6940R
SAM_6941R 
ha2 2018.03.22 16:00 - Megtaláltam
Kalandos úton találtuk meg a pontokat.
A ládában állt a víz pedig jól záródik.
Kitakarítottuk. A logbook száraz,de a többi tartalma teljesen elázott.

fercsipeter 2018.03.22 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2018.03.18 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
köszi

Hey-ho 2018.03.16 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]
A tábla valóban hiányzik, de a jelszó részlet megvan. Fent keresd!

mulder2197 2018.03.16 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.26
Minden pontot megtaláltam, de az egyik infó tábla hiányzik az adott jelszórészlettel együtt. Kérem a képek alapján a találat elfogadását.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.04.23 17:43]

IMG_20180316_082359IMG_20180316_083414
IMG_20180316_140407 
katika 2018.03.16 10:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő segítségét. A láda beázik sajnos. Nincs nálunk pót. A tanösvény nagyon szép, a gyümölcsöskertekben nagy munka folyik. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

anettx 2018.02.14 13:15 - Megtaláltam
TFTC!
Keleti csücsökben újabb találat egy szép helyen.
A kilátónál a jelszó és a láda megvan.
Az 1. pontnál nincs tábla, csak a kerete.
Szeretnék kérni egy jelszó nélküli elfogadást.

[Jóváhagyta: haywire, 2018.02.19 16:19]

2. pontnál1. pontnál tábla nincs
3. pont láda környékeA láda.
ocsike78 2018.02.02 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :)

pliptai 2018.01.03 16:00 - Megtaláltam
Azt hiszem ez a környék tavasztól-őszig sokkal jobban néz ki, de most jártam erre! :) Így is nagyon tetszett! Köszönet a rejtésért!

EmesESE 2017.10.22 20:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2017.10.05 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.33
Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_0468IMG_20171005_095317
takacsimre 2017.10.05 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
OK

Paul 2017.08.20 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.08.05 13:15 - Megtaláltam
Köszönjük! A hőségre való tekintettel kocsival rövidítve. A 2. ponthoz érdekes volt a feljutás.

csg69 2017.08.05 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.32
Megvan :)

R.Betti 2017.08.05 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Megtaláltuk, köszönjük! :-)

kópé1993 2017.07.09 12:02 - Megtaláltam
Ládázás ismerősökkel. Köszi a rejtést!

P7090067P7090070
P7090069P7090072
P7090083P7090084
Attilacska 2017.06.19 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!

Biba&Ima 2017.05.17 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

urbanj 2017.05.02 12:30 - Megtaláltam
Jó rejtések, szép környezetben. A füzet vizes, ráférne egy csere. Köszönjük a rejtést.

tapiapi 2017.04.30 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Köszönjük, mertaláltuk. A csésze kicsit vizes volt, kitöröltem, az elázott dolgokat kiszedtem, de egy dobozcsere ráférne.

KJ & GM 2016.10.29 14:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_2281J11_2282
GYEZegzug 2016.10.26 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Mátészalkai beteg látogatás után, kicsi ládázás. Köszi szépen a lehetőséget.

MSE& 2016.09.26 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fattila 2016.09.24 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Aniko & Gyuri 2016.08.21 14:25 - Megtaláltam
ok

Párduc50 2016.06.16 18:33 - Megtaláltam
Jó kis sorozat volt, az első kettő után sikertelenül próbáltam kitalálni a jelszót ...

fjocy és manka 2015.10.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltam, köszi! Nagyon tetszett a hely, bicajjal valamikor körbe fogom járni!

StiviG 2015.08.24 12:45 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2015.08.24 12:45 - Megtaláltam
Hazafelé vízitúráról 4/8.
Drive-in az összes pont tekintetében. Valószínűleg szárazság idején nem a legjobb hely, ugyanis nincsenek tavak. Ennek megfelelően az állatvilág sem az igazi.
A tanösvényről az jutott eszembe, hogy pár év alatt valószínűleg az enyészeté lesz. Ne legyen igazam.
Köszi

Csiperke62 2015.08.22 12:47 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Cseliboy 2015.08.22 12:47 - Megtaláltam
Köszi a relytést!

Zéboy 2015.08.22 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.08.22 12:47 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

ironman 2015.07.28 15:00 - Megtaláltam
Klárival.

Klári 2015.07.28 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Szabóék 2015.06.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

sztyopa13 a páratlan páros 2015.05.29 15:28 - Megtaláltam
Egy hetes Szatmár,beregi ládázásunk során ezt is megtaláltuk.Köszönjük a rejtést!

ricsivivi 2014.12.23 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.87
köszönjük

Mr Zerge 2014.10.24 13:10 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Az esős időben eléggé drive in módon kerestük meg, esernyő alatt sétálva.

Lujzi 2014.08.18 11:18 - Megtaláltam
Ráróval és Mykiboy-jal.

mykiboy 2014.08.18 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést!

Ráró 2014.08.18 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Szabolcsi rokonlátogatás alkalmával unokatesóimmal és Lujzival.

izsolt 2014.05.03 11:40 - Megtaláltam
remek volt a gáton bicajozni!
köszi

carmin 2014.05.01 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Köszönjük a rejtést.

Döfi 2014.04.25 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
DEocachingre menet elidőztünk itt is egy picit!
Köszönet érte!

bgecco 2014.04.25 00:00 - Megtaláltam
Döfivel közösen elkövetett garázdálkodásunk eredménye:) Köszönet.

galgo 2014.04.20 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Sajnos nagyon kevés a víz, és a madár is . Itt-ott néhány pecással találkoztunk csak.

Köszi

galgo és era

ßeŁŁ 2013.12.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
A rejtésnél segédkeztem.

 
kl 2013.12.26 13:18 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2013.10.31 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Mindenszentek alkalmából Szatmárba utaztunk és a hétvégét megtoldottuk egy ládázós elő-ünnepnappal, hogy a mostanában megjelent új nyíregyházi és szatmári ládákat meg tudjuk keresni. 16/11. találat.
Gyerekkoromból ismerős helyeken jártam újra. Nagybátyámmal és a vadásztársasággal, melynek tagja volt, anno - kb. 25-30 éve - jó párszor voltam itt vadkacsázni, természetesen csak mint kísérő. Örömmel láttam, hogy szépen kiépített magaslesek, padok, asztalok fogadják a kirándulókat.
Idő hiányában a pontokat drive-in kerestük, de a táj szépsége így naplemente közeledtével is megmutatta magát.

Köszi a rejtést!

 
Puszkany 2013.10.24 13:47 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Baby-m 2013.10.24 13:47 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

befi 2013.10.13 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2013.10.12 15:22 - Megtaláltam
GCTOUR keretében csapatostól, kerékpárral kerestük fel a ládát!
Köszönöm a rejtést!

Thull 2013.10.12 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszi

jutics 2013.10.12 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Kerékpárral a GCTOUR-os csapattal. Itt már az 50. km-en is túl voltunk. Köszi a rejtést! :)

Hegedüs Zsuzsa 2013.10.12 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
GCTOUR-ral 70 km tekerés.

Hz 2013.10.12 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.31
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Csúcspont 
magpet 2013.10.12 15:17 - Megtaláltam
GCTOUR keretében kellemes kör, tökéletes őszi időben. Köszönöm a lehetőséget és a rengeteg ládát!
A környék bringás ládakergetésre született, nem vitás. A 90km körüli táv pont kellemes fáradtságot eredményezett. A fehérgyarmati pizza nem segítette az ébren maradásomat, de mégis sikerült egyben hazahozni a csapat rám bízott részét. Nagyon jó nap volt, köszönöm a társaságot!

Elnézést az érintett ládákhoz beszúrt egyen-log miatt, de ez a túra nekem nem sok magányos láda volt, hanem inkább egy óriás-multi. Annak viszont igazán kiváló. :)

A szerver kímélése okán a dokumentáció tárolását különféle alvállalkozókra bíztam:
Track a Connecten | Képek (geotagelve)

Strombus 2013.10.12 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
GCTOUR 17/12.
Jól esett az épített szépségek közé beiktatni egy kis természeti szépséget. Jól bringázható útvonal. Könnyen megtalálható, kellemes rejtések, érdekes információs táblák. Köszönöm.

macikupac 2013.10.12 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.34
GCTOUR a Szamos mentén 12.

A mai ládák közül ez több szempontból is kakukktojás volt. Egyrészt természeti látnivalót mutatott meg és nem épített örökséget, másrészt ez volt az egyetlen multi. A pontokat fordított sorrendben (3-2-1) kerestük fel és a szoros program miatt a tanösvényt sem jártuk végig. Ám úgy érzem, ennek ellenére a kivonatolás megfelelően megmutatta a tájban rejlő szépségeket. A rejtések könnyen és gyorsan megtalálhatók. Talán bringával a legjobb teljesíteni, mert a betonozott gátkoronán sokkal jobban esik gurulni, mint hosszasan gyalogolni. Bobó mackóm tartott ma velem.

Mira 2013.10.12 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam GCTOUR közben. Köszönöm! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2013.10.12 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
Belesímult a tekerésbe...

Gábor66 2013.10.12 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Bryan 2013.10.12 14:51 - Megtaláltam
Levadászva a GCTOUR során.
Köszönöm a rejtést :)

Attibati 2013.10.12 14:50 - Megtaláltam
Másodszor járok a ládánál. A Gctour előzetes bejárása során nem találtam meg a nagy sietségben, de most Strombust előreküldtem, aki rögtön megtalálta.

Dr.Lada 2013.10.12 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Kerékpáros találat.:-) GCtour közben találtuk meg a ládát. Igazi kerékpáros multi, hisz a pontjai a kerékpárút mentén vannak.:-) A 2. ponton páran még a kilátóba is felmásztunk.:-)

 
tudo 2013.10.12 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
A 2013. október 12-i 110 km-es GCTOUR során jutottam el a ládához. Tartottam a ládától a megközelíthetősége miatt, de feleslegesnek bizonyult az aggodalom, mert tisztán, közvetlenül megközelíthető mindhárom belső pont kerékpárral.

Tavak és ligetek a határmentén 
Fazék 2013.10.12 14:05 - Megtaláltam
Ideális bringás terep: kitűnő, aszfaltos gáttető. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy ha itt van pénz bringaútra, akkor a budapesti agglomerációban miért nincsenek kerékpárutak? Persze ez offtopic, tényleg szép a környék, pl. rengeteg kiskócsagot is láttunk.

Pilis50 2013.10.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
A nagy ládakeresési hullám során felleltem - köszönöm a lehetőséget.

Jó volt a gáton lenni.. :-))

Mikulás 2013.10.12 13:51 - Megtaláltam
Köszönet! Bringával [wapon beküldött szöveg]

er&esz 2013.10.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Az időjárás nem szegte kedvünket, bár sikerült a csatakban rendesen elázni. A sűrű tetszett a legjobban, ott olyan volt a levegő, ami a nagykönyvben meg van írva.

 
Bl4st3r & Amy 2013.10.06 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
Ezt letoltuk drive-in.. :P Hasonló sietősöknek a leggyorsabb útvonal. Pont a magaslesnél megállni a kilátónál a kettes pontnál, egy kiszáradt csatorna átugrásával már meg is van. Aztán faluba be, és ott autóval el lehet menni egészen az első pontig. Akinek bírja az autója innen egyenesen tovább a földúton, amivel a ládához vezető aszfaltútra lehet kiérni, a láda koo.-ját elhagyva kb 50m-rel arrébb kényelmesen lehet parkolni. Akinek nem, az kereszteződésig visszamenve aszfalton kényelmesen folytathatja ugyanoda.
Jó kis multi, tetszett mindenkinek, bár csak úgy magamtól nem mennék végig a teljes tanösvényen, annyira azért nem érdekes. Láda ép, KOO.-k rendben, többi pont nagyszerű.

 
kanyazoltan 2013.10.06 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29a] [wapon beküldött szöveg]

Judith 2013.10.06 13:07 - Megtaláltam
Megcsíptem!

FTom 2013.10.05 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Délutáni biciklizés a Szamosháton, szép napsütésben.

kobcikrajci 2013.10.02 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Szatmári bicajtúra hűvös, szeles időben. Rozsály felől közelítve a pontokat, először a ládát felkutatva. Jól ismert, páratlan vidék ez, gyermekkorom helyszíne. Most már a kiépített utakon bárki körülnézhet, a töltéseken kerékpárúton gurulhat. Bár aki csak pontokat gyűjt, annak úgyis mindegy, hogy merre jár.

pozoli1 2013.09.29 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltuk. pozoli1 és Ancsa [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2013.09.14 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Kerticsorbi 2013.09.13 18:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
A ládát sokáig kerestem, mire megtaláltam. A rejtővel is beszéltem.
Köszönöm a rejtést.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]