geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3556. Zala-völgyi vasút (GCZVVT)

A megszüntetés előtt...

A megszüntetés előtt...

A régi Türje állomás (Kővári Balázs)

A régi Türje állomás (Kővári Balázs)

Zalabér-Batyk

Zalabér-Batyk

Zalaszentgrót a hőskorban (Sándor Antal)

Zalaszentgrót a hőskorban (Sándor Antal)

Zalaszentgrót később (Neumann István)

Zalaszentgrót később (Neumann István)

Karos jelzők kezelőállása, Zalaszentgrót (Szabó István)

Karos jelzők kezelőállása, Zalaszentgrót (Szabó István)

Kehida - Kustány (Kiss Imre)

Kehida - Kustány (Kiss Imre)

Zalaapáti (Szabó István)

Zalaapáti (Szabó István)

Sármellék

Sármellék

Sármellék és Szentgyörgy között

Sármellék és Szentgyörgy között

Zsurlómező és a Kis-Balaton

Zsurlómező és a Kis-Balaton

Az Övcsatorna a parkolótól délre

Az Övcsatorna a parkolótól délre

...és északra

...és északra

Balatonszentgyörgy egykor (Ophoven Jenő)

Balatonszentgyörgy egykor (Ophoven Jenő)

...és ma (Tóth Márton)

...és ma (Tóth Márton)

Elmúlás... (Kovács Csaba)

Elmúlás... (Kovács Csaba)
Szélesség N 46° 42,525'
Hosszúság E 17° 13,795'
Magasság: 106 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2013.05.31 11:40
Megjelenés időpontja: 2013.05.31 16:38
Utolsó lényeges változás: 2013.11.07 15:26
Utolsó változás: 2017.10.01 15:29
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony & Zerind HUN
Felhasználó: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 700 m
Megtalálások száma: 429 + 12 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Ajtony készítette.


A Zala-völgyi vasút emléke
A zsurlóval benőtt vágányon nem mindig kényelmes a séta, ezt a ládát azoknak ajánljuk, akik a hazai vasút története iránt érdeklődnek.
A hagyományos ládát (átm. 11 cm * 11 cm) a megszűnt vasút sármelléki szakasza rejti. Kérlek, a rejteket csak az országút felőli oldalon bontsd meg! Tollat vigyél magaddal! Segítség a megtaláláshoz:
A láda az országút felőli sínszál rögzítő talplemeze alatt van a hiányzó talpfa helyén. Tartalék láda (átm. 7 cm * 14 cm is van hasonló módon rejtve:  N 46° 42,525' E 17° 13,793' 106 m [GCZVVT+altenatív láda]

A ládába TravelBug helyezhető.

A láda keresése
Ajánlott parkoló: a fenékpusztai vízügyi igazgatósághoz közel, a vasút régi rakodó területén  N 46° 42,310' E 17° 14,240' 106 m [GCZVVT+parkoló].

Ajánlott útvonal: A parkolótól a láda a vasúti vágányon gyalogolva érhető el (üzemelő vasút esetén ez tilos lenne, de ezen a szakaszon a forgalom szünetel).
A megmaradt vasúti szakasz a Kis-Balaton tájvédelmi területének határát jelenti, ezért arról letérni külön engedély hiányában tilos. Előfordulhat, hogy természetvédelmi őrökkel találkozol, de ha nem térsz le a vágányról a mocsárvidék területére, akkor ez nem jelent problémát (Balatonfelvidéki Nemzeti Park Igazgatósága korábbi közlése). A láda is a vágány országút felőli oldalára, tehát nem a védett mocsár felé esik. Ha valaki sajnálja az időt, ami alatt a 650 méternyi távot megteszi a vágányon, és átveheti a hely hangulatát, meg egyébként se kiváncsi a Kis-Balaton határvidékére, az az országút felől is közelíthet: a mély vizesárok több helyen megszakad például az országúti híd nyugati fejénél,  N 46° 42,516' E 17° 13,946' 106 m [GCZVVT+átkelés] ahol bozóton át közelíthető meg a vágány, vagy ettől 40 méternyire keletre. De ez a rejtés nem azért született, hogy felkapkodd, és könyveld a megtalálásért járó pontot.

A vasútvonal története
Ennek a helyiérdekű vasútvonalnak (vicinális) a kiépítése több ütemben történt. A pálya nagyobb része észak-dél irányú völgyekkel tagolt, hosszú dombhátakból álló mezőgazdasági területeket szelt át. A vasútvonal elődjét a Dunántúli HÉV társaság építette, első szakaszát, a Türje állomáshoz csatlakozó 4,7 km hosszú helyiérdekű vasútvonalat 1892. január 28-án nyitották meg. A vonalat később a Zalavölgyi HÉV társaság építette tovább, a 42,5 km hosszú vasútvonal Sármelléken át Balatonszentgyörgyig tartott, 1895. december 15-én nyitották meg a forgalom számára. A teljes vasútvonal a 19. majd a 27. számú menetrendi mezőben szerepelt. A 48 kilométeres távot, amely mellett 12 állomás sorakozott, a vonatok nagyjából 33 km/ó utazósebességgel tették meg, amivel ma sem kellene szégyenkeznie. Érdekesség, hogy a 70-es évek elején a napi 7 vonatpár egyike személyvonati díjszabással közlekedő gyorsított személy volt, utazósebessége elérte a 37 km/ó értéket. A csupán táblával jelzett megállókat nem számítva, az állomásépületek közül volt, amit lebontottak, egy részük egészen lelakva vagy elképesztő igénytelenséggel átalakítva maradt ránk. Néhányuknak képeslapok is őzik emlékét. Ezek és a régi fotók is tanúsítják, hogy a leromlás már a megszüntetés előtt is érzékelhető volt: a típustervek alapján épített állomásépületek elvesztették sajátos szépségüket az 50-es, 60-as évek felújításai során. A vakolatdíszek eltűntek, a cseréptetőt eternit váltotta fel, a növényzet eltűnt.
Ez a mellékvonal sohasem volt kiemelt szerepű és az 1960-as évekre a technikai színvonal végletesen leromlott. Az idősebb korosztály még emlékezhet azokra a több évtizedes motorkocsikra, amelyek belsejében rettenetes dübörgést keltett a motor (az első osztály ülései itt kaptak helyet!), és a vontatott fapados kocsikban fűtésre a közepükön álló hatalmas széntüzelésű kályha szolgált.
Mindemellett bizonyos vonalkorszerűsítés még lezajlott 1968-69 során az Ukk-Zalaegerszeg fővonal átépítéséhez kapcsolódva. Ennek során Zalabér és a régi Türje állomások között a fővonali pályát új nyomvonalra terelték. A két állomás megszűnt, helyettük Zalabér-Batyk néven új állomás nyílt az egykori állomásközben. Az eredetileg Türjére csatlakozó sármelléki és a Zalabérre csatlakozó sárvári vonalakat is ide kötötték be. A teherforgalom erőltetett ütemű átterelése a közutakra azt eredményezte, hogy a csökkenő bevétek miatt elmaradtak a felújítások, majd a veszteséges üzemmenet miatt a teljes bezárás következett. A vasútvonal három részletben szűnt meg.
Középső, 31 km hosszú Sármellék-Zalaszentgrót szakaszának áruforgalma 1962-ben még 111 ezer tonna volt, tíz évvel később már alig érte el a 31 ezer tonnát. A személyforgalom is csökkenő irányzatot mutatott. Ilyen indokok alapján ezen a szakaszon hamarosan a síneket is felszedték (1974).
A Balatonszentgyörgy-Sármellék 11 km-es szakasz további üzemeltetését iparvágányként az ide települt szovjet katonai repülőtér (ma FlyBalaton) tette szükségessé a csapatok kivonásáig. A vágányok ezen a szakaszon megvannak.
A Zalabér-Batyk - Zalaszentgrót 6 km-es szakasz forgalmát 2007. március 3-tól ideiglenesen szüneteltetik, a vágányok még itt is megvannak. Vagyis a vonal teljes megszűnése ekkor történt további 13 vonallal együtt.


A parkolótól délre láthatod az Egyesített övcsatorna torkolati részét, amely a Hévizi-tó túlfolyó meleg vizét is hozza magával. A hőmérsékletkülönbség miatt a csatorna élővilága erősen különbözik a környező vizekétől.

Forrás: Vasúthistória évkönyv 2002, Keller László: Vasúti közlekedés a negyedik 5 éves terv időszakában

Köszönetnyilvánítás
Ez úton köszönjük Szente-Varga Domonkosnak a rejtés előkészítése során tett észrevételeit és a www.vasútállomások.hu honlap fotóit.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (226 db): környezet: 4.25 rejtés: 4.54 web: 4.65 átlag: 4.48

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


akarair 2020.06.20 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Bőrharisnya 2020.06.20 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Köszi a rejtést.

Ajtony 2020.06.04 07:48 - Egyéb
Tisztelt Zugi! Van egy ládász-szólás: nem kötelező minden ládát megkeresni. A ládalapból kiderül, hogy mire számíthat, aki ezt a ládát megkeresi. Ha juszt is csak azért se tartja be az ajánlott megközelítést, akkor ne csodálkozzon azon, ha báli cipőcskéje csúnya-csúnya sáros lesz.

Zugi 2020.06.02 18:27 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.81
Pünkösdi hétvégén megtaláltam jó pár ládát, és hazafelé szimpla szürkítésből ide is betévedtem, de talán az előző találatok kontrasztja miatt is, számomra teljesen nulla volt ez a hely.
A ládarejtők elég nagy hányada él egy bizonyos "dzsindzsa-fétisben". Valamiért úgy gondolják az az igazi rejtés ha minél lehetetlenebb dzsindzsába hajtják be a kessert, főleg a bemutatandó objektumtól lehetőleg észszerűtlen távol.
A kiinduló ponttól -vízügyi igazgatóság- elnézve a sín irányába inkább nem próbálkoztam, talán télen még rendben lehetne, de ekkora gazban nem indultam neki, pláne nem nyári öltözetben. A másik részről pedig maga a rejtés távolsága sem tetszett. Minek ennyit gyalogoltatni a nagy semmiben? Emiatt kocsival a főút mellett elmentem a láda vonaláig, de arrafelé pedig lehetetlen volt rendesen félreállni a meredek padka miatt. Végül találtam egy csapást, amin felmásztam a töltésre. A láda meglett, legalább a rejtés ötletes. Visszafelé a csapáson még bokáig süllyedtem a mocsárban is, nesze neked vászoncipő. Számomra teljesen felejtős egy felhagyott síndarabért ez az egész. Ismerek millióegy ilyet a lakhelyem közelében is, értéke számomra nincs.

IMG_20200602_181210_resize_2IMG_20200602_181214_resize_2
IMG_20200602_181229_resize_2IMG_20200602_181235_resize_2
IMG_20200602_181247_resize_2IMG_20200602_182300_resize_2
IMG_20200602_182302_resize_2IMG_20200602_183033_resize_2
naandi8 2020.05.31 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gabriel79 és Kn_saci13 társaságában! [Geoládák v3.4.0]

Gabriel79 2020.05.31 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kn_saci13 és naandi8 társaságában [Geoládák v3.4.0]

Barnamac 2020.05.30 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Pantya 2020.05.23 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gabor03 2020.05.23 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

aceespepee 2020.05.16 23:59 - Megtaláltam
megtaláltam Zsotyka és Zsozso94 társaságában :)

Zsozso94 2020.05.16 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Megtaláltam acceespepee és Zsotyka társaságában! Köszönöm! :)

Zsotyka 2020.05.16 19:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Köszönöm a rejtést! Aceespepee és Zsozso94 társaságában!

copfocska 2020.05.16 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pomisa 2020.05.16 08:46 - Megtaláltam
ok [g:hu 1.6.4]

Szabó família 2020.04.27 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

djreros 2020.03.19 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

nixmerf 2020.03.08 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Megtaláltuk, köszi! Hangulatos volt a séta. [Geoládák v3.3.2]

kewa911 2020.03.08 09:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Hörcsög 2020.02.16 11:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]
Nagyon jó a rejtés és ilyenkor télen a dús vegetáció hiánya miatt nem is akkora kihívás, azért sem drive in lett, pedig mára volt még bőven látnivaló...

nagyutazo 2020.02.15 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :)

Hamish 2020.02.11 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Köszönöm a rejtést.

Turistaember 2020.02.08 16:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [Geoládák v2.2.5]

Ásványvadász 2020.02.04 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
A ládától kb 300 méterre nyugatra megláttunk egy átjárót az út és vasút között. Gyors parkolás után itt mentünk be. Úgy gondoltuk a jeges szélben ennyi séta is elég lesz. Rengeteg száraz, letört, csonkolt fát láttunk a környéken. Ez mi?
A láda beázott, de a füzet a zacsiban még száraz.

Monaa92 2020.01.18 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Lazlo86 2020.01.18 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

illyes.zoltan1 2020.01.12 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Szuper, közös logolás végeredményeképpen lett meg. Köszönjük a rejtést!

Csg12 2020.01.12 16:01 - Megtaláltam
Kenutúrázás után természetesen ládáztunk egyet. Köszönöm, hogy megmutattad a vasút egykori nyomvonalát!

rágcsa13 2020.01.12 16:01 - Megtaláltam
ezt is kenutúra keretén belül látogattuk meg, és nekem mostantól ez lesz a kedvenc ládám. Nagyon jó volt a síneknél keresgélni, miközben egy jótanács fogalmazódott meg bennem a télen látogatók számára:
ne menj át az út és a vasúti töltés közötti jégen, kivéve, ha -10° van

Így is lehetIMG_20200112_160643
Szárnyaló Sas 2020.01.12 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2] Különleges kessertársaság verődött össze, kitartás, és elszántság volt szükség a megtaláláshoz, köszönöm az élményt!

kiviki 2019.12.18 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Megvan

csg69 2019.12.18 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.39
Megvan :)

P.B_László 2019.12.14 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Megtaláltam , köszönöm a rejtést !

nimka 2019.12.10 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.84
Nyírlak után egy másik megszüntetésre ítélt vasútállomást, Fenékpusztát is felkerestem. Itt még a ládaleírás sem említi a (a log írásakor még meglévő) vasúti megközelítést. Biztos a helyiek is ugyanúgy figyelmen kívül hagyták. A nyírlaki állomáshoz hasonlóan itt is a kukában csak vizet és faleveleket találtam. Emlékszem, hogy korábban balatoni biciklitúrát is akartam itt kezdeni vagy befejezni, de napi két vonatmegállás időpontjai ezt nem tették lehetővé. Különben meg, a balatoni kerékpárút jelzőtáblái sem említették, hogy itt állomás lenne.

Maszat1 2019.12.07 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

kissmoli 2019.12.03 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Készülő autópálya után pánéhány méterre parkoltunk le. A gazdátlan vasúti síneken, már szinte benőte a természet, gyalogoltunk elég sokat a párnapákon, míg a csipogást meghallottuk. Ötletes elrejtést hamar megtaláltuk. A konyhai doboz negyedéig víz volt. Szerencse, hogy a " PARÁNYI KIS KÖNYVECSKE " külön egy kis vízhatlan tartályban volt elhelyezve. Vajon milyen anyagokat szállíthattak e sínek felett, amikor még a Szovjet Katonai Repülőtér üzemelt? Még bele gondolni is megborzolgató érzéseket kelt.
Köszönjük a rejtést!

Erzsike és Álmoska

IMG_20191203_133338 
Brumicsapat 2019.11.05 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vetele 2019.11.04 16:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Csak távolabb sikerült biztonságosan megállni. Végigsétálva a síneken begyűjtve. Köszi a rejtést!

BBN 2019.10.13 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Szép, napsütéssel teli őszi délutáni séta kígyók-békák között. Szuper rejtés!

emiGrant 2019.10.07 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Mai napunk első ládája kicsit kalandosra sikerült. A híd környékén nem volt hol parkolni, így egy kicsit tovább mentünk és találtunk egy helyen egy kis darabot, ahol lehetett parkolni. Onnan én visszasétáltam, először az úton, aztán egy helyen sikerült átmászni az árkon és majd onnan a talpfákon. A rejtés nagyon ügyes és a cuki, saját gyártmányú pici logbook is aranyos volt. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
monijun 2019.09.29 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

feketo 2019.09.29 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

viad 2019.09.27 16:19 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

anettx 2019.09.11 14:38 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Zalai dimbes-dombos tájakon kirándulgatás 2.0

Utolsó találat, drive-in lett, de ezt senki ne csinálja:)

gczvvt-DSC06313 
ha2 2019.08.16 12:35 - Megtaláltam
Útban Keszthely felé.

piroskanape 2019.08.14 23:59 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! Hirtelen ötlet volt, felkészületlenül indultunk neki, strandpapucsban és még a kutyákat is cipelni kellett a bozót miatt. De megcsináltuk! :D

vakoge 2019.08.14 20:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

scele 2019.08.12 13:11 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

kicsiscele 2019.08.12 13:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Lacza és Tádé 2019.08.10 16:59 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Baktercsiga 2019.08.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.29
Köszönjük... Az utat eléggé benőtte már a növényzet, így erre készüljetek így nyáridőben.

Baktercsiga 
htour 2019.08.01 16:10 - Megtaláltam
Mostanság nem kifejezetten rövidnadrágos terep, de szerencsére vonat nem zavarja a növényzetben, a talpfákon való csetlést-botlást. Viszonylag kevés a kifejezetten ellenséges, szúrós növény, csalánnal sem találkoztam a sínek között. Köszönöm a rejtést!

Korigumi 2019.07.07 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

galk78 2019.07.04 10:20 - Megtaláltam
Kisfiainkkal nem tudtuk megközelíteni a ládát, közelebb a ládához sem tudtunk leparkolni. A helyszín amúgy tetszett,volt izgalom a Fiúknak: munkagépek jöttek-mentek. :)
Fénykép alapján kérnénk a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.07.04 12:07]

DSC07079 
tfmb 2019.06.18 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Köszi a rejtést!

H_P 79 2019.05.18 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Gyurcika99 2019.05.18 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk mind a kettőt! [Geoládák v2.2.5]

Dr.Lada 2019.05.18 09:03 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.2y]

vajasfok 2019.05.17 18:39 - Megtaláltam
Kösz a rejtést, érdekes emlék!

bölli 2019.05.02 14:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Köszönöm a rejtést!

Bajuszcica 2019.05.02 14:24 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Köszönjük a rejtést!

Tünce&Leno 2019.04.27 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

navigaator 2019.04.27 00:00 - Megtaláltam
-

Milko 2019.04.08 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Csizmások 2019.04.07 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2xc]

vt54 2019.04.03 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

kópé1993 2019.03.20 14:24 - Megtaláltam
Kis Balaton bejárás után itt végeztünk az ajánlott parkolónál. Nekem tetszett a hely. Köszi a rejtést!

IMG_20190320_142527IMG_20190320_142646
IMG_20190320_142903IMG_20190320_142919
IMG_20190320_143117IMG_20190320_143511
IMG_20190320_143534 
roko1821 2019.03.16 15:13 - Megtaláltam
köszi a rejtést!

csattila87 2019.03.16 15:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

Ancs 2019.03.03 14:40 - Megtaláltam
Hévíz patakon lapátolás kiszállója az ajánlott parkoló közelében volt, így a kb. 9km-es evezést egy kis sétával vezettük le.
A láda tényleg inkább csak a vasút szerelmeseinek jelenthet valamit, nekem eggyel több találat.
Köszi

20190303_14284320190303_143213
20190303_14323720190303_143505
20190303_14403420190303_145655_HDR
ChefBogi 2019.03.03 14:40 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

neogeo 2019.01.13 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

WICKY83 2019.01.13 11:40 - Megtaláltam
Köszönjük!

viragtura 2018.11.27 08:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Egyedi hangulata van, ahogyan az elhagyott síneken baktatunk. Vizes, mocsaras rész mellett vezet végig a töltés, tele van madárral a környék. Tetszett a sok mocsári zsurló is. Köszönjük szépen, kiváló rejtés!

 
V_Gabor 2018.10.23 08:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Biciklivel teljesítve, pedig már megfogadtam magamban, hogy többet sínek között nem tekerek. :D
Teljesen rendben van ez a rejtés, aki ilyen távolságot nem tud megtenni, az ne keressen geoládákat. Persze csábítóan közel van a műút, de épp ez adja a különlegességét. ;)

Toll nem volt nálam. :(
Lassan fel kellene rögzíteni egy tollat a bringámra. :)

Köszönöm!
[g:hu 1.6.0h]

2018-10-23 08.14.40R2018-10-23 08.22.25R
2018-10-23 08.23.25R2018-10-23 08.25.10R
2018-10-23 08.25.29R 
arnoldlaszlo 2018.10.20 16:06 - Megtaláltam
Megvan, köszi!
Sínbiciklivel :) [Geoládák v2.2.4]

szollosi73 2018.09.13 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Megvan!
Az ajánlott parkolótól sétáltam el a sínek között a ládáig. Szép helyen vezetett itt a vasútvonal, kár, hogy megszűnt.
Köszi a rejtést!

Zala-völgyi vasút-1Zala-völgyi vasút-2
Zala-völgyi vasút-3Zala-völgyi vasút-4
Zala-völgyi vasút-1Zala-völgyi vasút-2
Zala-völgyi vasút-3Zala-völgyi vasút-4
N.Zs. 2018.09.09 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Jó kis séta volt a korhadt talpfákon. Hosszúnadrág kellett.
A parlagfű itt is virágzik....
Egy helybelivel találkoztunk visszafelé úton. Azt mondta, hogy fényképezzem csak le a rengeteg parlagfüvet, amit nem kaszál le senki. Már Ő is allergiás.
Jó rejtés!

IMG_0685kezdetben
IMG_0688IMG_0691
IMG_0696IMG_0697
IMG_0699 
Wilka74 2018.08.15 19:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Köszönjük a hely bemutatását!

Samatranlom 2018.08.07 16:40 - Megtaláltam
Nagyon szeretek a mai napig is sínek között járni...különös varázsa van! Az öreg talpfák rozsdás sínpárral, oldalán a nádassal, villámcsapott fákon csücsülő madarakkal...egyszerűen pazar! Köszi a rejtést!

Tosiv 2018.08.07 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Nagyon ötletes rejtés, köszönöm az infót a megszűnt vasútról is!

mamli 2018.07.31 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Frappáns rejtés. Köszönjük.

Ich.. 2018.07.29 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

IMG_20180729_105050IMG_20180729_104146
IMG_20180729_104046IMG_20180729_103952
IMG_20180729_102209 
Ajtony 2018.07.15 08:35 - Egyéb
Természetesen elfogadom, örülök, hogy felkerestétek ezt az emlékládát. De két dolgot meg kell utólagosan fogadnotok csak úgy magatokban:
1) Ezentúl elolvassátok a ládaleírásokat. Mindegyikben van valami hasznos dolog, pl. ebben az, hogy mik a koordinátái annak a pontnak, AHOL NNCS víz az árokban, hol lehet átkelni.
2) Nem minősítetek ládákat találomra.
További jó ládavadászatot, szép élményeket a gc.hu keretében! Üdv.

zimitimi 2018.07.14 19:52 - Megtaláltam
Köszönjük szépen hogy mégmutattad! Sajnos a ládát nem találtuk, a rengeteg szúnyog miatt nem bírtunk tovább keresni :[ az út mellett pedig víz volt az árokban. Kérjük a kép alapján elfogadni

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.07.15 08:35]

IMG_20180714_181543 
AnCsaTappancs 2018.07.13 18:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

AnCsaTappancs 
Judit és Béla 2018.07.12 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Megtaláltuk. Nagyszerű, pompás, remek!

nagydora911 2018.07.08 17:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.65
Köszönjük, megtaláltuk! :)

Thanos 2018.07.07 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Butchman 2018.07.07 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

EniDávid 2018.06.16 19:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

poliver 2018.06.16 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

hinia lux 2018.06.16 15:30 - Megtaláltam
Megvan.

Haladunk 
Hepur 2018.06.15 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Lekéstem a 10 órási Diás szigeti túra kezdését, így volt idő nyugodtan végigsétálni a síneken. Nagyon tetszett. A rejtés módja nagyon ötletes. A sínek között a fűben egy fácán család fészkelt 2 fiókával.

braunfrici 2018.06.07 10:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Megvagy!

acsi53 2018.06.01 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Köszönjük a rejtést!

Zerind HUN 2018.04.29 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Kivételesen egy olyan Ajtony-láda, aminek nem vettem részt a rejtésében (csak az előzetes terepbejáráson), így nem jelenthettem be a megtalálást mindjárt az elején. Most eljöttünk, Ajtony ellenőrizte, hogy minden rendben van-e a rejtésekkel, én pedig ,,hivatalosan'' is megtalálhattam.

szaatt 2018.04.14 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

GyZsTeam 2018.04.02 11:54 - Megtaláltam
Végig sétáltunk a síneken a ládáig. Közben visszagondoltunk azokra az időkre, amikor a magyar ipar még gyártott vasúti sínt. Szép idők voltak! (Annak ellenére, hogy ma teljesen más színben tüntetik fel.) Köszönjük!

HER_3840_tnA legrégebbi talpfa?
HER_3846_tnHER_3847_tn
HER_3853_tnHER_3858_tn
HER_3863_tnHER_3869_tn
HER_3877_tn1957
HER_3880_tn 
belus01 2018.03.10 14:45 - Megtaláltam
ok

Audrey722 2018.02.19 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2018.02.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.26
Héviz patak evezés után pont a láda közelében volt a partra szállóhely. Így hazaindulás előtt még elsétáltunk ezért a ládáért.
Amikor elhagyott, nem használt vasútvonalat látok mindig eszembe jut, hogy vajon megéri itt hagyni elrohadni ezt a mennyiségű acélt? Nem lenne gazdaságos felszedni és újrahasznosítani?

segoy 2018.02.04 13:50 - Megtaláltam
Hévízi evezés után, Bambasanaddal

bambasanad 2018.02.04 13:50 - Megtaláltam
Hévízi evezés után

Lilamacs 2018.01.28 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

fodor8peter 2018.01.27 13:17 - Megtaláltam
Közös találat Ballasszal. Kár ezért a vasútért is...

ballasz 2018.01.27 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Mai nap délelőttjét a Nemzeti Park Fekete István emléktúráján töltöttük, aztán megkerestük a ládát is. Mind a két ládát megtaláltuk. Sokan kenuztak, kajakoztak ma a hévizi kifolyón.

geoládászok 2017.12.31 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Érdekes hely és nagyon jó rejtek.

Paul 2017.12.11 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2017.11.28 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.22
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


20171128_12181520171128_122157
20171128_12222320171128_122230
PAS 2017.11.01 10:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.28
Köszönjük

ndavid42 2017.10.01 13:50 - Megtaláltam
[:1057:] /sereszaki, ackcsaba, attila12, Jocó
A Kányavári-szigettől visszajövet épp útba esett.

sereszaki 2017.10.01 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.90
Szülinapozós-túrázgatós-geoládázós hétvégénk vasárnapján, ndavid42-vel, ackcsabával, Attila12-vel és Jocóval megkerestük.
Köszi a rejtést! :)

attila12 2017.10.01 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Ackcsaba, Sereszaki, Ndavid42 társaságában meglett.

R.Guszty 2017.10.01 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Érdekes, szomorú mementó. Kb. az ajánlott parkolótól sétáltunk végig az elhagyott síneken. Furcsa érzés volt belegondolni, hogy régebben itt emberek utaztak. Kösz a rejtést!

GYEZegzug 2017.09.29 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.21
Érdekes hely, sajnos a tablettom elveszett így nincs fotó. Hasonló hely van a Nyírségben is. Nekem nehéz volt a sínek között menni, az autók suhantak el mellettünk. Köszi szépen a lehetőséged, volt igazságod Béla.

Judith 2017.09.29 15:34 - Megtaláltam
Megcsíptem!

lelcache 2017.09.29 07:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

sotatyigák 2017.09.24 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

norko 2017.08.25 14:57 - Megtaláltam
Zalakarosi nyaralás ládázással egybekötve...

lacc 2017.08.25 12:10 - Megtaláltam
A Diás szigeti túravezetésen vettünk részt, így ejtettük útba ezt a pontot. Nem túl felemelő érzés egy derékig begazosodott elhagyatott sínpáron sétálni...
Ildi és Laci

csaba159 2017.08.17 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2017.08.16 11:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés, sérült tartalék láda pótlása. A főláda rendben, de logfüzetet cseréltem. TB-t elhoztam.

nrudi 2017.08.14 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [ZMER]

szabicsalad 2017.08.07 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

cult 2017.08.07 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm, hogy játszhattunk. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szalay-team 2017.08.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Balatoni bringatúránk 4. Ládája. Köszönjük a rejtést!

gst76 2017.07.31 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.81
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A GCDBAK becserkészése közben kerékpárral.

Frentzen 2017.07.30 08:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Balaton környéki ládázás során meglelt láda. Tetszett a téma.

20170730_07550520170730_075643
20170730_082924 
Kido 2017.07.25 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

jetijak 2017.07.21 19:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

gaalgabor5 2017.07.20 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

zoli 2017.07.16 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Megtaláltuk, bővebben később.

csiti 2017.07.14 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.38
Köszi a rejtést, megtaláltuk, bár tényleg nem nagy élmény gazban törtetni a síneken.

Alex és Rami 2017.07.08 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük :)

mozgo 2017.07.02 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

DSC_0431DSC_0432
snandor 2017.06.21 15:03 - Megtaláltam
Koszi! Bringaval sem veszes idejutni. ;)

Bubu_83 2017.05.31 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Megtaláltam, köszi. Tetszett a rejtés.

20170531_152543 
kami1 2017.05.17 11:47 - Megtaláltam
Köszönjük meglett!

Balázs1984 2017.05.17 11:47 - Megtaláltam
Köszönjük. :-)

laszloze 2017.05.16 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. A láda épségben egészségben.
Köszönjük a rejtést!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

donkocsalad 2017.05.14 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Köszönjük! :-)

hesim 2017.04.30 14:04 - Megtaláltam
++

nemo003 2017.04.29 10:32 - Megtaláltam
Megtaláltam.A láda renben van. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BLUEway💙2016! 2017.04.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
A rejtést nem lehetett nem észrevenni. Hasonlóval találkoztunk már az Első vasúti vasbetonhíd (GCEVV) ládánál. THX.

20170416_11034620170416_110452
Parmerozpazepan 2017.04.13 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Izgalmas a vasút, izgalmas a mocsár... nekem... Tetszett. Megint egy hely, ami az autóúttól 10 m-re egész más világot mutat.
Doboz a két bádoglemez alatt, rendben.

tabletta 2017.04.01 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Geocaching Hunters 2017.03.19 15:34 - Megtaláltam
Köszönjük! ;) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

rubin55 2017.03.16 13:44 - Megtaláltam
Köszönöm

salem.macska 2017.03.16 13:42 - Megtaláltam
Köszönöm

mazsola069 2017.03.15 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170315_144750IMG_20170315_144756
Ajtony 2017.03.12 13:05 - Egyéb
És mi van az alternatív ládával? Az is sérült, vagy eltűnt? Azért rejtettem egymáshoz közel kettőt, hogy ne kelljen olyan gyakran kivonulni.
Na persze a sérült ládának is nem a talpfák között volt az eredeti helye, sín + sínrögzítő lemez alatt kellett volna lennie, akkor védve lett volna felülről az ertőbehatások ellen, és nem törött volna össze a fedele... Vajon miért nem lehetett annak idején a védett kuckóba visszatenni?
Ahogy "VP" is írja: talpfa alatt találta. Az ócska talpfák billegnek, mozognak, ha rálépnek, eltörhetik az alájuk beszorított doboz(fedél)t. Csak jobb helye van annak a sínre erősített sínrögzítő lemez alatt...

VP 2017.03.12 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.53
A megadott parkolótól séta szép, napos, kora tavaszi időben a sineken.
Sajnos ezen a vonalon már nem utaztam.
A (talpfák közt lévő) láda repedt, tele volt vízzel, minden elázott benne. A laminált jelszó (még) olvasható.
Régebben kinyomtatott leírással mentem, arról nem tudtam, hogy van alternatív láda is. Miután megtaláltam a víztől kb. félkilós dobozt, és benne a jelszót, nem is keresgéltem tovább. Kiöntöttem a vizet, próbáltam logolni a vizes logbookba (nem sok sikerrel), és oda raktam vissza, ahol találtam. (Ez is elég védett hely: a talpfák alatt egy üreg.)

Pirates 2017.02.25 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.53
Bár a talajt többet néztük, nehogy "csokigolyókra" lépjünk, szép a táj (odafelé balról,vissza jobbról). Köszönjük a rejtést!

Bogyó hegyekLápi rém
katica 2017.02.25 13:03 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2017.02.14 18:16 - Egyéb
Nem szokásom pikirt megjegyzésekre hasonló hangnemben válaszolni. Csak annyit jegyeznék meg, hogy aki értelmező módon (nem könnyű, elismerem) tud olvasni, az megtalálja a "Megközelítés" szakaszt: "Ha valaki sajnálja az időt, ami alatt a 650 méternyi távot megteszi a vágányon, és átveheti a hely hangulatát, meg egyébként se kiváncsi a Kis-Balaton határvidékére, az az országút felől is közelíthet: a mély vizesárok több helyen megszakad. De ez a rejtés nem azért született, hogy felkapkodd, és könyveld a megtalálásért járó pontot".

"J&J" 2017.02.11 15:13 - Megtaláltam
Balaton-környéki ládaszüret 10. találat.
Utáljuk a drive-in rejtéseket, de ez a láda elég értelmetlen helyen van. Miért pont 600 m-re kell lennie a parkolóhelytől, a semmiben? Miközben a talpfákon kutyagoltunk, azt vártuk, hogy ott lesz valami látnivaló, de csak annyit láttunk, mint 400 vagy 300 méterre...

katika59 2017.01.10 08:29 - Megtaláltam
Szülinapi ládázás Zalában.Útközben láttunk rókát és őzet is.

v.bogika 2016.11.28 12:05 - Megtaláltam
Szülinapi hévízi őszelésünk/telelésünk alkalmával meglelve 1/5.

A mai nap első találata. Kicsit hideg volt már ekkor is (később még hidegebb lett), és a táj sem most mutatta legszebb formáját, ellenben a legkevésbé gazos talán most volt egész évben, így könnyedén törtük az utat az elhagyatott síneken. Kicsit távolinak érzem a rejtést, bár a leírásban láttam, hogy a táj hangulatának átélése lett volna ezzel a cél.

A vasút története érdekes volt, útközben sokat beszélgettünk miért szűnhetett meg, miért nem korszerű, hogy is működik a vasúti közlekedés. Szóval jó volt! :) Köszi!

Soma00 2016.11.16 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Köszönöm a rejtést!

GCZVVT_1GCZVVT_2
mazzsantok 2016.11.15 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.18
Sikerült megtalálni.

20161120_15074620161120_144955
20161120_143823 
LionDaddy 2016.11.03 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.34
Megtaláltam, fotók és élmények később.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

20161103_13440620161103_134831
20161103_13503820161103_135042
20161103_135054 
Egyiptom 2016.11.02 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Lépkedtünk a talpfákon, egy, kettő...sok
Zöld békák lábunk alatt, egy, kettő...sok

Itt már a természet lett URRÁ!!!
Megvan a láda HURRRÁ!!!

Köszönjük szépen, éppen jól esett Bp-ről Tapolca felé egy kis séta.

tapolca 002tapolca 004
tapolca 006tapolca 007
tapolca 008tapolca 009
tapolca 010tapolca 011
tapolca 012 
Puzzle Apartman Gyula 2016.10.13 12:00 - Megtaláltam
.

Lukács Imre 2016.10.02 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.35
Hajnival és a Geomobilokkal Őrségi túránk végén
Mi a b@dös kókányos f@@ kell 673 métert megtenni lábszárig érő gazban,brékák közt talpfákon loholva az egyetlen értelmes parkolótól a ládáig?Inkább rakd át a parkoló mellé és jelezd: Van két rozsdás váltó és egy elhagyott híd. Ha akarsz botladozz odáig. Megkerestem utáltam. Tele lettem bigyókkal.Azt hiszem kullancs nincs...... Ha az országútról akarod keresni sem jobb a helyzet,mert bővízű árok van.Ez egy teljeskörű ládász szivatás! Tegyétek értelmesebb helyre a ládát! Különben köszi a rejtést.

IMG_6112IMG_6106
IMG_6107Büdi mocsi
Talpfa gaz talpfa gaz talpfa gaz .....IMG_6110
Mighty Moose a váltókezelő 
Pirog&Kata 2016.10.01 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Murus 2016.09.03 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.09
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Igazából nem láttuk értelmét, hogy miért került oda a láda ahova. Mit mutat az addigi út? Nekünk semmit. Murus és Cica

P_20160903_162741 
Évi&Zoli 2016.08.31 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Talán ha egy kicsit közelebb lenne a megadott parkolóhoz? Mondjuk a váltónál? De így is érdekes a story! Köszönjük!

20160831_12172620160831_121809
TothTi 2016.08.27 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

balatom 2016.08.25 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.76
Megtaláltam.

Awiki 2016.08.20 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.12
Meglett, köszi.

SandorCsaba 2016.08.19 17:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Acsart 2016.08.13 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Meglelve, Köszönjük! Andi, Cözi, Fefe, Acsart, Geomazsi

P1220880P1220878
P1220885P1220882
Attil@ & Réka 2016.08.11 15:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

katika 2016.08.06 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCZVVT_2016086124129.jpgGCZVVT_2016086124558.jpg
urbanj 2016.08.05 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Kerékpáros Balatonkerülés első napján. Nem volt túl izgalmas a talpfákon a méteres gazdag gyalogolni a ládáig.

sziooka 2016.07.31 04:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.63
ok

CAM02241-1 
Párduc50 2016.07.25 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A váltók nem működnek :-)

erand 2016.07.22 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
OK!

Imperator Csaba 2016.07.19 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi :-)

Emberke37 2016.07.09 21:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszönöm a rejtést. Izgalmas volt.

BPeterDV 2016.07.08 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Megtalaltam, köszönöm a rejtést.

Niky66 2016.07.08 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
MEGVAN!

x16xel 2016.07.08 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Megvan.

Keszibogár 2016.07.08 12:15 - Megtaláltam
Megkerestem eme remek rejteket, s meglett. Köszönöm! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

foxfoxfox 2016.07.01 13:14 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
Balcsi No. 2.

bcs723 2016.06.26 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszönjük a rejtést :)

NagyPatak 2016.06.19 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Imi Ari Bella 2016.06.18 09:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.00
Köszönjük a rejtést megtaláltuk. :) Ez volt a 100. megtalálásunk!!! :)

TavirózsaTavirózsa
Jön a vonat. :) 
Bolondok 2016.05.28 09:50 - Megtaláltam
Megvan :)

pappcsalád 2016.05.28 09:41 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kismaczu 2016.05.22 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Köszi a rejtést

3556. Zala-völgyi vasút SÁRMELLÉK (1)3556. Zala-völgyi vasút SÁRMELLÉK (2)
3556. Zala-völgyi vasút SÁRMELLÉK (3)3556. Zala-völgyi vasút SÁRMELLÉK (4)
3556. Zala-völgyi vasút SÁRMELLÉK (5)3556. Zala-völgyi vasút SÁRMELLÉK (6)
3556. Zala-völgyi vasút SÁRMELLÉK (7) 
stmester 2016.05.17 16:30 - Megtaláltam
megvan köszi

VaVi 2016.05.07 23:59 - Megtaláltam
pipa :)

Clavo 2016.05.07 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Meglett köszi

blacky01 2016.04.17 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.79
kÖSZI

DSC00101 
csörike és maci 2016.03.27 16:00 - Megtaláltam
Ok.

Zéboy 2016.03.19 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2016.03.19 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

uno20001 2016.03.06 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Utazók 2016.03.06 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

vamosz66 2016.02.29 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Szökőévben, szökőnap... Megtaláltam, bár nem volt könnyű megközelíteni az út menti árok miatt! :-) Zsolt

20160229_13370620160229_133145
20160229_13320220160229_133416
20160229_133206 
Frankie Family 2016.02.20 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük az újabb családi élményt! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2016.02.20 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Kehidakustány felé menet megteláltuk. Köszi!

menace 2016.02.19 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

gege68 2016.01.23 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

feel2006 2016.01.23 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!
Valóban, parkolni a kiindulóponton lehet biztonságosan! :)

Ez a láda ráébresztett, hogy milyen jó lenne, ha Balatonszentgyörgyről - Sármellékig meglovagolná valaki ezt a szakaszt és egy, az Osztrák mintára (GChajt - http://geocaching.hu/caches.geo?id=3560) megépült hajtány pályát csinálna ebből.

sziszko 2016.01.23 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Nagyon jó kis rejtés, és az odajutás is nagyon jó a sínek mentén :) köszi a rejtést!

cobrahu 2015.10.22 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Jo volt a hely.

lyzX 2015.10.03 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

blezs 2015.10.03 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Vádli 2015.09.20 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2015.08.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Megtaláltam.

nanocsip 2015.08.22 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Köszönjük!

Jotkoma 2015.08.20 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Tami, Regi, Mesi, Józsi, Hetti és papa. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2015.08.20 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.96
A vizes fűben a vágányokon lépdelve, kicsit soknak tünt a kijelölt parkolóhelytől a rejtek megközelítése.
Még szerencse, hogy volt tartalék cipő.
Köszönjük a rejtést.

dsnine 2015.08.15 19:04 - Megtaláltam
Megtaláltam

felfedező01 2015.08.04 11:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.89
Klassz rejtés! Parkolásnak a Kis-Balaton Kutatóház parkolóját ajánljuk.

csipet_csapat 2015.08.02 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

mape72 2015.07.30 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Bringával Keszthelyről.

vanek01 2015.07.28 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

bimbee87 2015.07.25 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.36
Köszönjük a rejtést!

benist 2015.07.10 15:40 - Megtaláltam
Az ajánlott parkolótól kb. 700 m-es pályaellenőrzés (nem túl egészséges). Valamilyen nagyobb objektumot vártam rejtekként, de így is meg lehet találni. A fiola rendben volt.

kobcikrajci 2015.07.04 20:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.42
Zalai bicajos barangolás Zalaszentmihálytól Keszthelyig. Sármellék felől tempózva szerencsére sikerült egy közeli lejárót találnom, így 170 m sínfutással látótérbe került a láda. Bár a doboz épnek tűnik, de a papírok teljesen vizesen enyésznek a nájlontasakokban, szárításukra nem volt lehetőségem. Azért egy TB beköltözött a tetejére.

Skali&Margó 2015.07.04 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.88
OK!

bonisbela 2015.07.02 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Először az útról próbáltuk megközelíteni, de mivel ez nem ment, a leírás alapján rájöttünk, hogy a síneken kellene mennünk. Mivel a legközelebbi mellékúttol gyalog jöttünk, így jó sokat sétáltunk a ládáig. Tetszett a rejtés! Köszönjük! :D

eliottwans 2015.06.30 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Érdekes hely nagyon! Tipikusan olyan hogy ha nem lenne a geocaching, soha nem jutottam volna ide el. Köszönöm!

1.2.
dudipeti 2015.06.27 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Horváth Fanni 2015.06.27 14:15 - Megtaláltam
Kosszii

astacus 2015.06.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Közös találat Sorexszel és Mukival.

A láda mind helyét, mind tematikáját illetően különösen érdekes. Köszönjük a rejtést!

Sorex Mukival a tetthelyen
Sorex 2015.06.22 16:24 - Megtaláltam
Közös találat Astacusszal és Mukival.

vaslemez 2015.06.20 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Érdekes hangulatú út, végén remek rejtéssel.

adrivik 2015.06.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Hévízi nyaralásunk egyik ládája. Köszönjük.

Hucul 2015.06.08 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.Kerékpárral felkeresve. Ennyit még soha nem zötykölődtem a sínek között. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCZVVT_2015068181813.jpg 
geogirl:) 2015.05.30 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Megleltem!

bortel 2015.05.09 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Nyanya&Yeti 2015.05.01 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltuk! Nyanya, Yeti

Kiaribua 2015.04.26 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

ADML 2015.04.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.49
Sikerült!

Köszönjük a rejtést!

ArNick 2015.03.22 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Út közben megállós, gyorsan megtalálós. A doboz a helyén, de íróeszköz nincs benne, így a füzetbe nem írtunk, mert a tollunk tőlünk pár száz méterre pihent. :) Köszönjük!

Cserép Kincskeresők 2015.03.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönjük a lehetőséget: Cserép Kincskeresők.

gyusz_58 2015.03.14 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Köszönöm Ajtony a segítséáget!
És KÖszönjük a rejtést!

Rubor 2015.03.01 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
A leírásban szerepel: "a rejteket csak az országút felőli oldalon bontsd meg" Én az oldalt hosszan végig kerestem, köszönöm a rejtőnek a telefonos segítséget, aki visszairányított a sínek közé!

MaFe örs 2014.11.02 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

vieva 2014.10.31 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Feri0705 2014.10.30 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

DSCF2088DSCF2085
DSCF2089 
MoMaszter 2014.10.26 09:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Mars3696-tal szinte drive-cach. :)
A síneken visszafelé sétálva az út túloldalán a nádasban csörtető süldő vadmalacokat láttunk (illetve jobbára hallottunk inkább) Köszi a ládát!

Mars3696 2014.10.26 09:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.51
A rejtő kifejezett lebeszélése ellenére az út szélén áltunk meg Sármellék felől jövet. Az ok nagyon egyszerű volt: vasárnap reggel szinte nulla forgalom mellett lassan gurulva és közeledve a helyhez, ahonnan legközelebb van a ládika, sikerült kiszúrnunk egy kis füves "öblöt" az út szélén álló fűzfa mellett.

Mint kiderült ráadásul ez volt az egyetlen hely a megáradt belvízes árok mentén, ahol száraz lábbal átkelhettünk!

Úgy 130 méter után azonnal meglett a ládika! Köszönjük!

eckerg 2014.10.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megtaláltuk mindkét ládát. :) Szerintem az egy éve eltűntet fedezhettük fel, mert rendes doboz volt, és 2013. október végi volt benne az utolsó bejegyzés.

Köszönjük a rejtést!

keridori 2014.10.05 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Dokiii 2014.10.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megvan! :)

Katulyakutatók 2014.09.29 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Vasútbarátnak kötelező darab. A talpfa-szegek alapján jól látszik a hatvanas évek beli átépítés. (1960 volt a legrégebbi, amit találtam), majd látszik, hogy a '70-es évek közepén jelentősebben felújították. (Azért némelyik '60-as évekbeli alj jobb állapotú, mit a másfél évtizeddel később gyártott.) Még a nyolvanas évek végéni is költöttek rá, mert találtam 1988-as gyártású sínt is. A vonal stratégiai jelentőségéről az ajánlott parkolónál lévő harcjármű-rakodó rámpa is árulkodik. A keresztaljak kb. harmadát-negyedét kellene kicserélni és ismét felvehető lenne a forgalom.

Megy-e még rajta valaha vonat?Egészen kis Balaton
Elbírja a hadi anyagotAkár ki is lehetne szegelni
Erre sose legyen szükség többetElment
kaldigeza 2014.09.20 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Mint vasutas családból származót, nagyon megvisel egy ilyen komoly technika halálának látványa! Mára nem aktuálisak Petőfi szavai: "Száz vasutat, ezret, csináljatok, csináljatok..." Persze biztosan igazuk van a gazdasági szakembereknek! De mégis! Egyébként a ládától úgy 100 méterre Sármellék felé, van egy felhagyott, bebokrosodott vasúti átjáró... Köszönöm a rejtést.

mazzag 2014.09.07 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sgbt 2014.09.07 14:40 - Megtaláltam
Köszönjük, megtaláltuk Mazzag kollégáékkal közösen. Nem ez a kedvenc rejtésünk...

Nargoth 2014.08.25 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Sajnos nem igazán tudtam élvezni a rejtést (ami maga egyébként jó), szerintem az embert nem arra tervezték, hogy vasúti síneken gyalogoljon.
Sármellék felől érkeztem bringával. Nagyon kiábrándító, amikor 30 métert mutat a GPS, ám a ládához nem lehet elmenni. Szerencsére a híd után van egy "töltés" azon átmentem, így csak 100m-et kellett bukdácsolnom a síneken.

 
május 15. 2014.08.23 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
A rejtés tényleg tetszett, de kicsit sokat kellett hozzá gyalogolni a nem túl változatos, ráadásul nehezen járható terepen.

GCZVVT_20140823140202.jpgGCZVVT_20140823141035.jpg
GCZVVT_20140823141629.jpg 
szicsu 2014.08.19 15:45 - Megtaláltam
Köszi!

Ildi76 2014.08.19 15:45 - Megtaláltam
Monoton menet volt....

tevelady 2014.08.19 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

FILA71 és Dávid 2014.08.18 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Köszönjük.

Szili83 2014.08.16 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

vitibi 2014.08.13 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Eszti és Robi 2014.08.07 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
A kozleben nyaralunk epp es raadasul egy Ajtony-lada: kotelezo talalat!

 
Ferrit 2014.08.05 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mgota 2014.08.01 17:20 - Megtaláltam
140.láda Sugival. Köszönjük a rejtést!

Hodito Hodok 2014.08.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.26
Köszönjük a lehetőséget!

nagypista 2014.07.30 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Fazék 2014.07.30 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.41
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Kora reggeli biciklizés közben kerestem a dobozt, ha a sok bögöllyel nem kellett volna hadakozni, akkor talán jobban tetszik a környék. Még aznap délután családostól, szakvezetéssel megnéztük a Diás-szigetet, na az tényleg érdekes volt.

2014-07-30 07.06.402014-07-30 07.06.49
2014-07-30 07.24.17Diás-sziget
Juhasz 2014.07.29 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.81
Szürkítve. Gyerekkel.

peterpan 2014.07.26 06:45 - Megtaláltam
.

orangebrotherz 2014.07.25 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ekarp 2014.07.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Köszönöm a rejtést! Talán praktikusabb lenne a ládát közelebb elhelyezni a javasolt parkolóhelyhez. Igaz, gyermekeim így gazdagabbak lettek egy sikló levetett bőrével :-)

01ricco 2014.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.20
Köszi a rejtést!!!

csehipest 2014.07.20 20:16 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szab 2014.07.18 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mira 2014.07.18 08:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2014.07.18 08:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A móka kedvéért mi előbb bebújtunk a bozótba is. Nagyon klassz volt! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Wladin 2014.07.17 00:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi.

zsolty23 2014.07.13 13:41 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

MP 2014.07.09 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.02
balatoni nyaralásunk alkalmával megkerestem

kamzik 2014.07.05 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Köszi szépen az ügyes rejtést!

Zergi 2014.06.29 12:50 - Megtaláltam
Fogtam!

 
hitamas 2014.06.29 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Kerékpáros Balaton kerülés közben, a második nap elején egy kis kitérő ... :)

zsoltkoto 2014.06.20 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
KOZ+Luca [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kotolucus 2014.06.20 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

bakancsos 2014.06.19 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.16
No komment

Hz 2014.06.16 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.31
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Balatonkör 2014.

Találat 
Ajtony 2014.06.16 08:05 - Egyéb
Több mindent. 1) Vasúttörténeti emléket, amely egyúttal hazánk történelmének egy kis darabja 2) A Kis-Balatont egy szokatlan szemszögből, amely nem turisták számára készített kirakat-útvonalról, hanem a maga valóságában mutatja be a tájat 3) A maga langyos vizével és ezért eltérő élővilágával ritkaságnak számító Övcsatornát 4) Végül azt, hogyan veszi vissza a természet a "barnamezőket".

raci 2014.06.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.03
Mit is akartál megmutatni? Tönkrement talpfákon botladozva, balra nádas, jobbra dübörgő országút. Köszi a rejtést.

Zsu. 2014.06.08 16:26 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2014.06.08 16:26 - Megtaláltam
Köszönet! [wapon beküldött szöveg]

 
HajTom 2014.06.01 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Hajni & Tomi, Barnabás és Vacak kutya [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

james 2014.05.13 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Enikő, Anita, Judit és James

nbokan 2014.05.07 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Sétáltunk a sínek között, de ez a láda nekünk inkább a Diás-szigeti túráról és Matula bácsi kunyhójáról lett emlékezetes. Kösz a rejtést.

Fekete István emlékházMatula bácsi kunyhója
 
melinya 2014.05.02 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget:-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ÚtközbenÚtközben
Bóta család 2014.04.29 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.35
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Oriza 2014.04.28 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Jó a tanács! Inkább 700m keresztalj séta végig a kisbalaton egyik partján, mint 2m árok+mocsár!

 
b_pisti_62 2014.04.26 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Megtaláltam

 
tax30 2014.04.21 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltam!Köszönjük a rejtést!A töltésen túli világot figyeld...
(ha elsiklottál volna felette....)

bigmick 2014.04.19 09:52 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.0s] [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2014.04.18 10:50 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Értem, hogy a vasut, de miért kell akkor is 700m-t gyalogolni a sinek között?
Mellettünk zúgnak az autók. Nem tetszett.

Ajtony 2014.04.07 10:00 - Egyéb
Meg vagyok róla győződve, hogy Dabcsi sokkal jobban tudta volna ezt a rejtést megcsinálni.

dabcsi 2014.04.06 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.37
Ami azt illeti azokkal értek egyet akik feleslegesnek tartották az országúttal párhuzamos semmit mondó sétát. "Igazi vasutas" rejtekek lehetnének a rámpánál, a váltóknál, végül a vasuti hídnál. Minek kellett még bokaficamos + 300 méter?

Skalp 2014.04.05 13:28 - Megtaláltam
Ott voltunk, átkeltünk a vízen, megtaláltuk, aztán a jelszót meg elhagytuk.
Kérlek a képek alapján fogadd el a megtalálásunkat: Skalp, Boszorkányok és Besuboboja.
Köszi!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2014.05.22 16:20]

Besüboboja 2014.04.05 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mr Bean 2014.04.05 13:27 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

boszorkányok 2014.04.05 00:00 - Megtaláltam
Végig izgultam, ahogy Skalp átkel a vizen az új motoros csizmájában. Aztán a jelszót elkavarta valamerre. Ha tudod, kérlek fogadd el jelszó nélkülinek. Köszi!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2014.07.08 18:41]

Szabó Család 2014.04.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.20
Megvan. Köszönjük.

petheovacka 2014.03.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megtaláltam Szellemvárosok Mo-on /Sármellék/ túrát követően és Marcali fürdőzést megelőzően. Nagyon hangulatos hely, MEGÉRTE a séta. Kösszi a rejtést.

memento 
tileschg 2014.03.23 11:58 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A talpfák közötti csetlés-botlás kiváltására a gyerekeim kitaláltak egy jó módszert. A táv nagy részét a síneken egyensúlyozva tették meg! Ajánlom mindenkinek, akinek túl egyenetlen a talpfa-túra.

feldelaci 2014.03.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltam.

bmxlacko 2014.03.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Megtaláltam.

feldefanni 2014.03.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Megtaláltam.

Ajtony 2014.03.21 14:00 - Egyéb
Valóban, számomra (évekig, amíg megszereztem a BFNP hozzájárulását, majd hetekig, amíg előkészítettem a rejtést) mással nem pótolható örömforrás volt, hogy a markomba röhöghettem: most aztán jól megszívatom a keresőket. A felmérő bejárások, majd a rejtés és a muglikár utáni új kihelyezés 4-szeri zarándoklatot követelt eddig tőlem, de bőven megérte cserébe azért a kárörömért, hogy a keresőnek végig kell sétálnia a sínek mentén. :-)

Strombus 2014.03.21 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.09
Izlések és pofonok különbözőek. Én nem tartom izgalmasnak egy forgalmas út mellett futó sínpár bemutatatását. De ha a rejtő igen, akkor persze, meg kell keresni. :-) A rejtés ötletes, a környezethez illő, a ládában klassz ajándékok. De miért kell a megtalálásához 2x700 m-ert csetleni-botlani a sínek között? Számomra ez a szivatás kategóriába tartozik - pedig én nem is szoktam ilyen szavakat használni. 200 méter ilyen séta is megadta nekem az elhagyott vasút élményét.

Péter60 2014.03.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Valamennyi Ajtony-oldalt örömmel böngészek végig, ez most sem volt másképp.
A helyszínen, inkább a renitens útpadkás parkolást választottuk. Szeretek túrázni, de 2x700m talpfás botladozás nem tűnt csábítónak:)!
Klassz a rejtek!

oktriv 2014.03.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Tetszett. Köszönöm a rejtést!

GeoPatikuS 2014.03.09 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtö fáradozását! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2014.03.09 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.50
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

sínen vagyunk
 
dendeocse 2014.03.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megvan.

zsotie 2014.03.06 14:23 - Megtaláltam
Nem tetszett! [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2014.02.15 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vViktor 2014.02.08 22:56 - Megtaláltam
Hévízről kenuval, még télen is megközelíthető :-)

"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

kupec 2014.01.17 11:00 - Megtaláltam
ok

fullz 2014.01.12 12:45 - Megtaláltam
fullz+Zsuzsa

Pepe 2014.01.12 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Jó kis séta szikrázó napsütésben. Biztos, hogy más is kacérkodott azzal a gondolattal, hogy autójával közelebb álljon meg a rejtekhez. Szerencsére ellenálltam a kísértésnek, és jól tettem. A rejtő jó okkal jelölte ki az ajánlott parkolót ilyen "messze" a ládától.
Rejteknek előbb az úttól távolabbi sínt véltem, mert ott találtam egy, a láda védelmére alkalmas tárgyat, de az alatt nem volt semmi. Viszont éppen szemben, a másik sín alatt, ott a doboz.
Élveztem, köszönöm!

Mathau 2014.01.11 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.42
Annyira sosem vonzottak a vasutas dobozok, de ha már itt voltunk, megkerestük. A környezet nem kápráztatott el, de a rejtés frappáns.

Adri&Lacike 2014.01.11 00:00 - Megtaláltam
Megatláltuk!

PulykiMaki 2014.01.04 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
Köszi! Jó volt!
P&M

Sly 2014.01.04 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.63
Sétáltunk a talpfákon.

pityulino 2014.01.03 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Csodás napsütésben baktattunk a talpfákon Ciccel. Megállapítottam, hogy az egykori krampácsoló vasutasok valószínűleg törpék lehettek, ugyanis a talpfák távolsága kb. 2/3 lépésnyi, ami egy gyerek (vagy törpe) lépéstávolsága.

cic 2014.01.03 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Verőfényes téli napsütésben kocogtunk végig a talpfákon. A ládika könnyen meglett, s benne örömünkre egy kis famozdonyra leltünk. Cserébe egy török csempemintás hűtőmágnest hagytunk.

Ahol a sínek elágaznakKis vasúthoz kis mozdony
Övcsatorna 
Nadettka 2013.12.31 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. Igu Detti Károly [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Cirmi 2013.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Megvan, köszi! Sikerült a láda közelében parkolni, így nem kellett sokat gyalogolni. A sínek mentén menni azért izgi volt... Érdekes a mocsár is.

ETUS42 2013.12.16 10:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Köszi a rejtést ! Sainboval megint !!

sainbo 2013.12.16 10:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Köszi ! Kellemes kis séta volt ! ETUS42-vel kisbalatoni utolsó láda az idén !!

Bubbantó 2013.11.30 13:30 - Megtaláltam
Mindig szomorúsággal tölt el, ha egy megszüntetett vasútvonalról hallok, vagy ilyet látok. Most ismét eszembe jutott Moldova György: Akit a mozdony füstje megcsapott című könyve!
Attibati után másodiknak logoltam az új logbookban. Szerencsémre már otthon elolvastam Attibati bejegyzését, így már eleve olyan helyet kerestem, ahol a műútról legkönnyebben jutok át a vasúti pályára. A kb 150 méteres séta közben többször hátranéztem, nem jön-e a vonat. Nem jött...

Gipszjakab & Lujzika 2013.11.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Kissé aggódtunk az eső miatt, de még sikerült időben visszaérni a kocsihoz :)
Gipszjakab & Lujzika

Attibati 2013.11.16 10:52 - Megtaláltam
A kijelölt parkolóhelyen parkoltunk, majd mivel nem volt kedvem az elég rendezetlen és elhanyagolt pályán gyalogolni a műúton közelítettem meg a ládát. A ládától negyven méterre jöttem rá, hogy a vizesárkon nem lehet itt átkelni, ezárt vagy 150 méterrel visszagyalogoltam, ahol volt át tudtam menni a töltésre.
A logbook frissen lett cserélve, én voltam az első logoló, de a ládát nagyon nehéz kivenni a rejtekhelyről, a csonagolás hamarosan sérülni fog.
A ládát én nem tettem volna ilyen messze a parkolótól, nem egy nagy élvezet a talpfákon gyalogolni. A parkolóhoz jóval közelebb is lett volna legalább ennyit mutató hely a régi vasútvonalból.

Ajtony 2013.11.07 15:26 - Egyéb
Az eltüntetett láda ma délelőtt pótolva. Ideiglenesen kis méretű láda, és ha ez egy ideig nem tűnik el, akkor az talán azt jelenti, hogy a mugli nem tér túl gyakran vissza, akkor kicserélem normál méretű ládára. Kérlek visszarejtéskor vigyázz arra, hogy kívülről-belülről (a helyszínen megérted, mit jelent ez) is álcázva legyen!

schöphi 2013.11.02 13:45 - Megtaláltam
Luckyhunterrel próbáltuk, de sajnos nem leltük. A hely ismerős, sokat pecáztunk már erre.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2013.11.04 07:15]

luckyhunter 2013.11.02 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Sajnos mi sem találtuk a ládát. Csöpörgő esőben sétáltunk a megadott parkolótól, jó kis horgászhelyet is felfedezve. Láda maradványra sem bukkantunk, félő, hogy elveszett.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2013.11.04 07:15]

 
waneqr 2013.11.01 17:00 - Megtaláltam
Reméljük, hogy a láda megvan és csak mi voltunk ügyetlenek, ugyanis sajnos nem találtuk meg. A készülék elég magabiztosan mutatta a lehetséges rejtekhelyet, mely illett a leírás és a fényképek által sejtetett helyhez. Így a végén már nyomvonalat is húztunk és fényképeztünk is a mellékeltek szerint, s kérjük ezek alapján a megtalálás elfogadását. Kösz

[Jóváhagyta: Ajtony, 2013.11.03 10:27]

Zsé papa 2013.11.01 14:00 - Megtaláltam
Sajnos , nem találtam meg, bár szerintem a láda eltűnt.. A közútról vágtam át ( bringával voltam, a nyomokból ítélve nem én voltam az első) és a hely, amelyre a GPS-em mutatott egy hiányzó talpfa volt, a sín alatt mélyedéssel, amibe akár láda is fért volna.. Mellékelek fotókat. 10-12m -es sugarú kört még átfésültem, de békaporontyok és sok-sok útról ide dobált szemét kivételével semmit nem találtam.. :-((

Kérném a rejtőtől az elfogadást!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2013.11.04 07:15]

A sínekenOtt sejtettem a ládát...
a GPS szerint "ott" vagyok!Hiányzó talpfa
Én oda rejtenék... 
carmin 2013.10.19 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.27
Útban a Zalába itt álltunk meg először, jól esett ez a kis séta. Köszönjük a rejtést.

y42 2013.10.18 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Nekem tetszett a séta a talpfákon! :-))
Köszönöm a rejtést!

nmárti 2013.10.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Köszi a rejtést!

Rudi Team 2013.09.24 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Babu&Zeo 2013.09.20 00:00 - Megtaláltam
Fox Yey

Sir Pajszer 2013.09.13 14:53 - Megtaláltam
Köszi!

zöldfülű 2013.09.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Lefülelve :-)
Indián-nyaralás keretében, 3 csepp eső, mázsányi lágy, őszi napsütés, rengeteg szépséges táj és nem kevés kaland közepette...
Bár nem kifejezetten a szépsége miatt, de egyik legemlékezetesebb ládázásom lesz, míg geo-világ a világ, az tuti - elvégre nem minden nap vadássza le a hatóság a ládavadászt akció közben :D :D :D
Szerencsére békében váltunk el, de a sínektől el kellett búcsúznom... Ezúton is köszönöm a rejtői segedelmet!!!
Sajnos rengeteg képem elveszett, ill. sérült, de nekem így is tetszenek, hát megosztom őket (is) ;-)
Köszi a rejtést

-Vik- 2013.09.08 12:11 - Megtaláltam
Köszönjük a sétát!
Keszthelyi wellnessből hazafelé tartva :)

-Vik- és Tibor

Robogo 2013.09.08 11:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Balatoni biciklis kör kitérőjeként kerestem fel.
Köszönöm a rejtést!

aicon 2013.09.04 19:37 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.91
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

Lézer&Baby 2013.08.31 16:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

kopepe 2013.08.31 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.62
Nos, valamiért nem tetszett. Amit a láda mutatni akar, azt 100 méterre is megtehetné. Ha a sínen-járást kell hozzá művelni, akkor pedig menjünk a síneken akár kilométerekre.

 
zalajaro 2013.08.30 15:39 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.18
A történet 100%,a rejtés? Nos: kell a pont kategória.

Bubuka 2013.08.30 15:39 - Megtaláltam
.

sutyi_a_hegyrol 2013.08.29 19:08 - Megtaláltam
Meg. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Másfél km a rozsdás sínek között oda-vissza.
MIÉRT???

befi 2013.08.28 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Kaputyin 2013.08.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Köszi a rejtést! Meglett!

TükröződésÚtban a ládához
vasutas hangyáksínen vagyunk
kl 2013.08.24 10:05 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

pockok 2013.08.23 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.25
Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.4.28l] [wapon beküldött szöveg]
Egy kellemes délelőtti biciklizés keretében - Vonyarcról.
A rejtés jó, bár kicsit nehezen lett meg. Először odébb kerestem. Félrevezetett az a sok csapás, amit a 76-os útról közvetlenül érkezők tapostak a bozótba (bár a nyomokat látva nem irigylem őket).

Engem alapból vonzanak a vasutas helyek. Ez is tetszett, köszönöm a rejtést!

ezt a sínt néha tényleg járjákAz egykori rakodó váltója
A ládátólVisszafelé
Macusa 2013.08.21 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Köszi

bm 2013.08.21 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Megtaláltam.

nogacsalad 2013.08.21 11:30 - Megtaláltam
Részletek később...

má-csa 2013.08.21 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

duranyikd 2013.08.21 09:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.63
A héten négyszer mentünk el mellette, így utolsó nap megálltunk a ládánál.
Köszönjük a rejtést!

Schlégl 2013.08.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Má.csa-val közösen meglett.

RoriZo 2013.08.20 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

takacsimre 2013.08.19 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.86
Az ajánlott parkolótól egy kicsit közelebb álltunk meg. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

baranyaifiú 2013.08.18 19:20 - Megtaláltam
ok!

Szöszke15 2013.08.18 19:20 - Megtaláltam
Megvan!

tmolli 2013.08.18 19:20 - Megtaláltam
Köszönöm!

rétihéja 2013.08.18 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Láttuk a szétmállott talpfákat, nehéz elhinni, hogy itt vonat járt. Köszi

geooszi 2013.08.18 00:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi!

laszloistvan 2013.08.17 08:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

A szentgyörgyi vasútállomás mellett nőttem fel - mai napig versként fülemben az innen induló irányok (akkor még talán 5) állomás-neveivel. Köztük már akkor is ez volt a leghalványabb, de Zalabér-Batyk neve feledhetetlen. :-)
A vonallal és a sármelléki szovjet támaszponttal kapcsolatosak gyermekkori emlékeimben az állomás utcájában a házunk előtt naponta többször mozgó cirill-betűs rendszámú katonai járművek, a peronon álldogáló egyenruhás katonák, a sorompónál olykor nehezen kivárható, de látványos és érdekes gurításos tolatással rendezett, gyakran tankok és egyéb katonai járművek tucatjait szállító szerelvények, mindeközben pedig a hetente többször rendszeresen gyakorlatozó, Sármellékről felszálló, égen dübörgő vadászok (GCNHM). Mindez akkor egyetlen és alapértelmezett alternatívaként természetesnek tűnt. A rendszerváltással merült alá mindez és a vonal is, melyen közelsége dacára meglehet, hogy nem is utaztam. Kicsit most, térben és időben ezzel a dobozkával.

Könnyed reggeli biciklizéssel jöttem otthonról (babák ébredése előtt), az állomás mellől, a kutatóházi kereszteződéstől pedig gyalog. A leírásból volt elképzelésem a rejtés mikéntjére, és végül az is lett, de közben bizonyos terepi jelek félrevezettek, így kicsit hosszabb lett a keresés.

Szeretem a vasutas ládákat, itt meg különösen - személyes érintettség okán, köszi.

Gyeta 2013.08.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
A megadott parlokóban felfedeztük a Matula bácsi kunyhóját, illetve az oda vezető utat.

 
Arzt család 2013.08.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Klassz rejtés! Köszi!

SirLes 2013.08.12 13:10 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

Duciék 2013.08.12 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.67
Megtaláltuk. Köszönjük!

Access Denied 2013.08.10 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Nóri lelte meg a rejtekhelyet, ami valóban ötletes!
A Gyöngyös-patakon rengeteg tavirózsa pompázik.

Szép hely, a vasút bal oldalán a lápos, mocsaras részben álló kiszáradt fák látványa igencsak eltér a megszokottól.

Köszi a rejtést!

KFT57 2013.08.06 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Igazi "vérbeli" vasúti láda, a leírtak alapján könnyű találat, szép környék. Köszönjük!

targonczas 2013.08.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.18
Emlékezetes marad.

petiba 2013.08.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Zsuzsival és Kukucsival Fenyvesről átkerekezve. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

Photographer 2013.07.30 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.28
Félve, de annál biztosabban haladtunk a síneken bízva, hogy tényleg használaton kívüli vonalról van-e szó. Már késő délután volt, de még mindig erősen sütött a nap, így a sétát sietősebbre vettük, viszont a láda első pillantásra meglett.

Kiváló rejtés, nekünk tetszett! Köszi, hogy itt lehettünk!

Meli a síneken gyalogolVasút a hídon
Es is meg lettTermálszagú víztömeg
iloilo 2013.07.30 12:38 - Megtaláltam
3 bringas kollega utan kozvetlenul... :) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

hacsabi 2013.07.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
köszi a rejtést

Hartyi 2013.07.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Ügyes rejtés! Kerékpárokkal közelítettük meg!

aDoc 2013.07.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Böglyök elmaradtak, csak a sétára kellett koncetrálni.

bfabry 2013.07.29 13:09 - Megtaláltam
Majdnem odasültem, de megvan a mai nap 10., egyben utolsó ládája összesen kb. 100km tekerés árán.

Zolnai 2013.07.29 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.96
Megtaláltuk:)

anettnori 2013.07.28 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

A nap utolsó találata.
A vízműnél hagytuk a kocsit, így kicsit hosszabb lett a séta. Meleg volt, iszonyatos hőség. A ládát hamar megleltük, logoltunk, aztán visszasétáltunk.
A sínek mellett néhány állati csont hevert, a lápvidék mindig is lenyűgözött, a vasutas ládákat meg nagyon kedveljük.

Köszönet a lehetőségért!

BranDroid 2013.07.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Megleltük. Hát 34 fokban baromira sugározzák a sínpárok és a kövek a meleget. Ömlött belőlünk a víz rendesen. Természetjáróknak kellemes látvány a lápvidék. Köszönjük, hogy megmutattad ezt a helyet.

Ed kesser 2013.07.28 06:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Bringával, minden ok.

 
Maci és Honey 2013.07.27 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

csbagi 2013.07.26 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Két napos balatoni nyaralás befejezéseképpen, Istvánnal.
A helyszín nem túl érdekes, de a téma mindenképp megér egy ládát. (Én még annakidején többször utaztam ezen a vonalon, amikor nyaralni ment a család.)

Cseber 2013.07.26 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!
Igen, nagyon örültünk Sirgalahad ajándékának, természetesen elhoztuk!

neptunfu 2013.07.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Köszi!

eszel 2013.07.23 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
ok!

sirgalahad 2013.07.23 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.42
Vonat helyett én battyogok
Szögre vetett töltésen
Fejem felett gém klattyogott
Szösszenetem fölvésem

"Véletlen" volt nálam egy verses kötet, otthagytam, s remélem a következő megtaláló örül majd neki...

Dester 2013.07.22 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Szeretem a vasutat, az elhagyatott sínpárokat is, az egyik kedvenc fotótémám a vasút. Sajnos a vasútpályán marhák is szoktak járni, amire az ürülék, az elhullott állatok után visszamaradt csontdarabok és a rengeteg bögölylégy utal. Kár érte, amúgy a séta is nagyon szimpatikus lett volna, viszont így az elmúlt 20 év legnagyobb sprintjét mutattam be visszafelé. Szóval az a ritka helyzet áll nálam fenn, hogy ez a láda ezúttal csak a webes leírás tartalma miatt volt érdekes, az viszont rengeteget dobott rajta, szeretem a történelmi leírásokat.
Köszönjük a rejtést!

Futás!
 
berkaba 2013.07.22 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.29
Mai utolsó láda, egyben a nyaralásunk utolsó ládája is. Talán még nem fordult elő velünk ilyen... Összesen 800 m körül kellett gyalogolni a ládáig, de ennek egy részét már odafelé is futva tettük meg, visszafelé meg sprintelve!!! Iszonyat sok a bögöly, amúgy érdekes lenne. Nekem ez egy kicsit a kedvemet szegte, sajnálom.

Köszönjük a rejtést!

Futás! 
Puszkany 2013.07.18 12:02 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Baby-m 2013.07.18 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

ier 2013.07.16 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2013.07.16 11:08 - Egyéb
Még az öregapám se volt vasutas, de engem érdekel Hazánk földjének és közelmúlt történetének ez a darabja is. Aki nem kőműves, azt is érdekelheti egy érdekes történelmű rom vagy éppen egy művészi értékű új épület. Persze nem kötelező.

MikiCache 2013.07.16 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Mint nem vasutasnak, sajnos semmi érdekeset nem tudott mutatni 700 méter elhagyatott sínpár:-(
Miki és Anikó

 
fodordav 2013.07.15 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Nagyon tetszett a hely és a láda elrejtése is!! E+D

CacheFinder 2013.07.15 09:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Keszthelyről hazafelé kerestük meg a ládát. Gondoltam: ha a tyúk megtalálta, nekem is menni fog. Azért a leírást elolvastam, így a vizesárkon -vagy inkább mocsáron- nem gázoltunk keresztül. A talpfákon végigsétálva csak a cipőnk lett vizes a harmatos fűben. A rejtés tetszett, bár azt hittem, hogy valami régi vasúti kapcsolószekrénybe lesz berejtve.
Köszönjük a lehetőséget!

Herobrine 2013.07.14 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Köszönöm.

Farekék 2013.07.14 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Vasút rajongó vagyok, ezért a rejtés kötelező darab volt. Az ajánlott parkolótól sétáltunk a ládáig, közben megfigyelhettük a műtárgyak romlását és nem utolsó sorban a Kis-Balatont.
Köszönöm a lehetőséget.

szsuzsi 2013.07.14 10:37 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.59
Érdekes helyszín egy geoláda elrejtéséhez. Nincs túl sok látnivaló.

szabcy 2013.07.14 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

sobela 2013.07.12 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Családi séta a síneken,

Almond 2013.07.11 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Érdekes, élvezetes kess és nagyszerű, ötletes rejtés! :-) Köszönjük! :-)

Team AlmondDilemma
Mennyit ihat?Békalencse
koszta 2013.07.11 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Megvan.

banyóka 2013.07.10 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Robin13 2013.07.10 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Kedves Ajtony! Köszönöm az utólagos rejtekhely megjelölést, amit a helyszínen nem "fedeztem fel". Bringa turám során kerestem fel a geoládát és az országútról közelítve a vizesárkon "átbringázva" kerestem a rejtekhelyet. Mivel a töltés útfelöli oldalán már voltak "elefánt nyomok" levezetve a vizesárok dzsumbulyába ott kotorásztam eredménytelenül.
Kérem a rejtőt fogadja el "jószándékomat". Elképzelhető, hogy a következő alkalommal, ha arrafelé bringázok azért megnézem a kitűnő rejteklhelyet. Gratulálok a a szellemes "segítő szöveghez". Örülök, hogy megismerhettem ezt a régi vasutvonalat.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2013.07.12 11:30]

Yumi 2013.07.05 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27c] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2013.07.05 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Köszönet a rejtésért!

irmatyi 2013.07.05 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.57
Zalába kellett mennem, így kihasználtam a lehetöséget.
Viszont akadt némi nehézség. Az árkon való átkeléshez kellett keresni egy megfelelö helyet.
Sáros ugyan nem lettem , csak felfaltak a szúnyogok !
Remélem túlélem. :-)

Tapsifüles 2013.07.04 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Kösz a rejtést! Tetszett a rejtek! :)

CyberWolf59 2013.06.30 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönjük! Már sokszor elbicikliztünk a vasút mellett, most meg is néztük.

fkmaster 2013.06.29 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.19
Gyors találat. Kár ezért a vonalért is...

Liberty 2013.06.26 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
19/8. Somogy-Veszprém-Zala és Vas megyei ládatúra Gyrossal.

Gyros gázolt át a vizesárkon a ládához. Köszi a rejtést.

Sármellék címere
Gyros 2013.06.26 17:21 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Kertész család 2013.06.26 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést.

osvathek 2013.06.19 12:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Hatalmas élmény volt a síneken "végigpöfögni".

somga 2013.06.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Szuper! Köszönjük!

Sanchoo és M. 2013.06.09 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

rakoskato 2013.06.09 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Közel lakok,de itt még nem sétáltam.Szépek a tündérrózsák a Héviz lefolyónál.Köszönöm!

RIPTOR 2013.06.08 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2013.06.08 10:05 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
Csaba & családja 2013.06.04 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.42
Szemerkélő esőben. Köszönöm a rejtést.

Feli 2013.06.02 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
ez aztán nem volt semmi :) Köszi szépen!

Ikejapipi 2013.06.02 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Szárazcsűddel, vizesseggel, magyar trénszpotting = 0 ! :)

HURRÁÁÁ, 100. minijubileumi megtalálósdi ingyombingyomos esőbenláda.

Trénszpotting 
Mákos 2013.06.02 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Gyors találat munka után, esőben, jó vizes zsurlóban gázolva a sínek között. Könnyen meglett.

Csaba és Kati 2013.05.31 22:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük!
Képek később. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Vonyarcvashegyen csapatépítő tréningen ért az e-mail, hogy új láda a közelben. Hazafelé ránéztem a ládaoldalra és mivel nem volt még megtalálása, gondoltam belevágunk. A helyet ismertem, igazából csak a rejteket kellett megkeresni. A megadott parkolótól - ahol a Hévízi tó kifolyója is van - gyalog, zseblámpával vágtam neki az ajánlott útvonalon, szemerkélő esőben. Egyedül mentem, Kati "báli ruhában" és ebben az időben inkább kihagyta. Ez érthető is.
A vasúti vágányok között néhol térdig érő vizes fűben sétáltam a ládáig. Kis kutatás után megleltem a rejteket, amely tetszett, jó!
A ládából nem vettem ki semmit, mivel nem is tudtam volna helyette tenni. A golyók maradtak.
Az éjszakai csendben csak a békák brekegése hallatszott és egy-két magányos autós világítása kísérte utamat.
Útba esett nem lehetett kihagyni.
Ezen a vonalon utazott még Tutajos és Bütyök Sármellékre Náncsi nénihez, onnan tovább Matula bácsival a Berekbe.
Személyes kapcsolatom a vasúttal: Gyerekkoromban még a 60-as évek nyarán a nagymamámnál voltam Nemesbükön. A faluból gyalog lementünk Kehidára, hogy onnan vonattal elmegyünk Zalaszentgrótra vásárolni. A vonatok nem sűrűn jártak, így már Kustány határában a domboldalról láttuk, hogy a gőzös az állomásról indul kifelé. Lekéstük, így a vonatozás elmaradt.

A sínek között 
Ajtony 2013.05.31 18:00 - Egyéb
Egy érdekesség! Ilyen időbeli egyezés rendkívül kis valószínűségű, de megtörtént. Éppen elrejtettem a ládát, amikor 50 méternyire feltűnt a kanyarból egy kézihajtány-szerű sárga gépezet, amelyet a vasút munkatársa kísért. Elmondta, hogy a "hajtány"-ra szerelt műszerekkel évente elvégzi a pálya előírt felmérését. Ez azt igazolja, hogy ez a vonalszakasz hivatalosan nem megszüntetve lett, hanem csak felfüggesztették a működését. Vajon lesz-e belőle még vasút?

tomki 2013.05.31 17:00 - Egyéb
Tetszik!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.