geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3241. Trek Elek (GCtrek)

Mindenhol lehet trekkelni, földön...

Mindenhol lehet trekkelni, földön...

vizen... [fotó:Magpet]

vizen... [fotó:Magpet]

levegőben... [fotó:Griffs]

levegőben... [fotó:Griffs]

városban...

városban...

hegyen...

hegyen...

de a legjobb kerékpárral.

de a legjobb kerékpárral.

... és lehet hóban is...

... és lehet hóban is...

kutyával...

kutyával...

Dédes-vár

Dédes-vár
Szélesség N 47° 22,423'
Hosszúság E 19° 5,647'
Magasság: 99 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2021.05.01 11:00
Megjelenés időpontja: 2012.04.28 16:54
Utolsó lényeges változás: 2021.05.02 10:47
Rejtés típusa: Mozgó geoláda
Elrejtők: becko
Felhasználó: Párduc50
Nehézség / Terep: 1.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 500 m
Megtalálások száma: 286 + 3 sikertelen + 36 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


kötelező vinni | 4 hét | új trek feltöltés újrarejtést követő 1 héten belül

Trekkelő geoláda: Ez egy MOZGÓ láda, 15x10x5 cm-es átlátszó konyhai doboz.

A ládát kötelező továbbvinni, nem vihető rendezvényekre, a tömeges, szabálytalan logolás megakadályozása érdekében, továbbá egy trekkel maximum két játékos logolhat. Ha többen vagytok készítsetek több trekket! A feltöltött, térképen addig nem szereplő trek linkjét a megtaláltam logodban tüntesd fel az újrarejtést követő egy héten belül, különben a találatod érvénytelenítve lesz! Ugyanazon játékos két megtalálása közt minimum 4 hétnek el kell telnie!.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

A Trekkelő geoládát Attibati játékostársunk 2012.05.28-án indította útjára, az alábbi bevezetővel:

Sokan használjuk a turistautak.hu térképeit, de vajon gondoltunk-e arra, hogyan készülnek azok a trackek, amik alapján a rajzolók elkészítik a térképet? A láda elindításával azt is szeretném elérni, hogy minél többen kapjanak kedvet a lakóhelyük környékén található, a turistautak.hu-n nem szereplő utak bejárásához és az így kapott track beküldéséhez. Sok visszajelzést kapunk arról, hogy térképünket sikeresen használják a turisták, hegyimentők, erdészek, különböző versenyek útvonalának kijelölésére a szervezők. Segíts te is abban, hogy térképünk színvonala, használhatósága mindannyiunk örömére javuljon.

A ládaoldalon 2015.10.26-ig 177 sikeres megtalálást regisztráltak, sok új trekkel gazdagítva a TUHU térképet. 2015. évben vita kezdődött a TUHU licenszének szabaddá tétele tárgyában, melynek kapcsán az oldalon a trekkek szerkesztési tevékenysége szinte megszűnt, rengeteg feldolgozatlan trek várta jobb sorsát. Ennek hatására a rejtő úgy döntött, hogy a ládát megszünteti.
2018-ra a szerkesztési tevékenység a turistautak.hu oldalon utolérte magát, a feldolgozás közel naprakész. Ez, továbbá a trek-feltöltési lehetőség kibővítése az OSM oldallal adta az ötletet a láda újjáélesztéséhez, amivel elsősorban a trek készítési tevékenység népszerűsítését szeretné szolgálni.

A láda megtalálásakor a következők a teendőid:

1. Mindig vidd tovább a ládát, enélkül a "megtaláltam" log "egyéb" logra lesz változtatva. A láda helyén hagyj egy cédulát a neveddel, a megtalálás dátumával és a telefonszámoddal, hogy az utánad érkező játékos fel tudja veled venni a kapcsolatot, ha szükséges.
2. Miután magadhoz vetted a ládát keress egy olyan utat, ami még nem szerepel a TUHU és/vagy OSM oldalon. Ötletet a leírás végén található tájegységekre bontott állományokból meríthetsz, ahol útvonalpontokkal jelöltem a még fel nem mért utak elágazásait (Az állományok a 2012. januári állapotot tartalmazzák.) A trekkelési szabályok - lásd később - betartásával készítsd el a tracket amit otthon fel kell majd töltened a turistautak.hu honlapra ezen a linken, és/vagy az OSM oldalára (ide előbb regisztrálni is kell) ezen a linken. A feltöltött track linkjét csatold a megtalálás logjához. Az OSM-en útmutatást is találhatsz többek közt az elkészített trek feldolgozásához a kezdők kézikönyve oldalon, tehát az elkészített trekket, ha akarod, térképre is szerkesztheted. Az OSM esetében fontos, hogy a track .gpx formátumban kerüljön feltöltésre.
Nem szabom meg a track minimális és maximális hosszát, lehetőleg egy már felmért úton végződjön az újonnan felmért szakasz. A felmérést bármilyen közlekedési eszközzel elvégezheted.
3. A további teendőid megegyeznek a többi mozgó ládánál megszokott lépésekkel.
Jelentsd be a találatot. Amennyiben nem a trekkelés végpontja közelében rejtetted el a ládát állítsd "beteg" állapotúra addig, amíg az új helyen elrejted. A rejtés után ne felejtsd el kereshetőre állítani a láda státuszát.
4. Töltsd ki a ládanaplót a megtalálás adataival és változtasd meg a jelszót.
5. Otthon a számítógép előtt add meg a láda új koordinátáit, írd át a jelszót a ládanaplóban megadottra és változtasd meg a rejtő nevét a sajátodra.

A láda nem rejthető el fokozottan védett területeken és ezeken a helyeken trekkelni is tilos mivel nem lehet letérni a jelzett turistautakról. A védett területeken - függetlenül attól, hogy hol történt a trekkelés - csak jelzett turistaút mellett szabad elrejteni a ládát.
Azokat a megtalálásokat, amik nem tartalmazzák a feltöltött track linkjét, nem fogadom el. Az ilyen esetekben levélben fogom kérni a log íróját a megtalálás törlésére

Mivel a trekfeltöltés már az OSM oldalra is lehetséges, a ládát külföldre is ki lehet vinni, de csak a határ 15 km-es körzetében. Kérlek, ha ennél messzebb trekkelnél, a ládát akkor se vidd el oda, inkább tedd le a készített trekktől távolabb, a szabály betartásával! Köszönöm!

A trekkelés alapvető szabályai.

A trekkelés TUHU-s szabályairól itt, a track feltöltés szabályiról pedig itt olvashatsz, míg az OSM-en a tájékoztatókat a már hivatkozott kezdők kézikönyve oldal tartalmazza. a következőkben néhány fontos szabályt említek csak meg.

A trekkelés megkezdése előtt ellenőrizd a vevő track-beállításait. Lehetőleg 4 méteres, távolság-alapú rögzítési módot használj. Kapcsold ki az úton tartás funkciót, így a GPS mindig a valóságos pozíciót fogja rögzíteni.
Csak akkor kezdj hozzá a trekkeléshez, ha a pontosság 10 méter alatt van és a vevő már befogta a műholdakat.
Rögzítsd útpontokkal az útkereszteződéseket és 20-30 méterre járd be azokat az irányokat amerre, nem fogsz továbbmenni, ezeket később valaki majd bejárhatja.
Szintén jelöld meg útponttal az útszakasz burkolatfajtáját, a burkolatváltásokat és belterületen az utcák nevét is. Sorold be az út típusát az alábbi kategóriákba, ezek fontosak lehetnek az útvonaltervezés szempontjából.

műút aszfalt, beton, zúzottkő burkolattal rendelkező út, adjátok meg a burkolat fajtását is
földút - gk-val járható, burkolatlan út
szekérút - gk-val nehezen vagy nem járható, és/vagy a növényzet által benőtt út
gyalogút - ahol legalább két gyalogos elfér egymás mellett
ösvény - rendszeresen használt út, ahol csak egy ember fér el.
csapás - alkalmilag használt gyalogút, ezeket lehetőleg ne mérjétek fel, mert fennmaradásuk esetleges.

Az útvonalpontok nevei legyenek beszédesek, hogy a térkép szerkesztője könnyen el tudjon igazodni az általad bejárt területen. Fontos, hogy az útvonalponttal kapcsolatos információkat ne a megjegyzés mezőbe, hanem az útpont nevéhez írd be, így meggyorsíthatod a térképszerkesztő munkáját.
Jelölj meg minden olyan objektumot, ami egy túrázó számára érdekes lehet: buszmegálló, esőbeálló, élelmiszer bolt, kocsma, sorompó stb.

Ládatörténet

2012.04.28: Attibati gondozásában megjelenik a láda, mely mozgó, feladata, hogy a térképkészítési kedvet serkentse.

2015.10.16: A TUHU licencének szabaddá tétele következtében a szerkesztési tevékenység a TUHU alatt minimálisra csökkent, ezért a láda funkcióját nem tudta tovább betölteni, így megszűnt.

2018.01.13: A láda újra él, az új tulajdonos Párduc50, aki nagyon köszöni a lehetőséget Attibatinak :-)
Állapot: beteg

KRW értékelés (126 db): környezet: 4.78 rejtés: 4.71 web: 4.81 átlag: 4.76

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Nikicsu 2021.05.02 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) Vittem tovább. [g:hu 1.6.7]

becko 2021.04.28 05:59 - Megtaláltam
Bár az utóbbi időben már fékezett habzású a mozgóládák iránti érdeklődésem, ezt nem lehetett kihagyni, hiszen jól illeszkedik a reggeli kutyás útvonalhoz.

A múlt héten Tatabánya felé tekertem, Herceghalom és Bicske között találtam ezt a nemrégiben átadott kerékpáros aluljárót, amely az 1-es úton való átkelést könnyíti meg. Bicske és Óbarok között is jó lenne egy ilyen, mert kb 3 percbe tellett az ottani átkelés.
track
-------------------------------------------------
A stadion láda okán jártam Csepelen, innen a Soroksári-Duna parton letekertem az M0 híd közelébe, és egy nagy fa villájába jól eldugtam a dobozt.
Itt is készült egy track, érdemes végigmenni a kis ösvényen. Továbbmenve benéztem a bányatavakhoz, átkarikáztam a hídon, és Kamaraerdő felé haza indultam. 79km lett a vége, jól esett.

P1060728 
Fazék 2021.04.25 11:38 - Megtaláltam
Megtalálás: a világvégi 2 hónapos száműzetésből elhoztam, a Gereblye-kő környékén rengeteg feltérképezésre váró erdei szekérút van, párat feltérképeztem.
Rejtés: Biatorbágyon, helyi jelentőségű kis gerincen, ne légvonalban támadj, a TUHU-n szépen látszanak az odavezető gyalogutak.

kobcikrajci 2021.02.10 12:15 - Megtaláltam
Kisvaszarról a dombok között Alsómocsoládra, útba ejtve ezt a mobil rejtést is. Eredetileg kicsit rövidebbre terveztem a sétát, de a rejtekgazdag erdei környezetben nem volt egyszerű megtalálni a dobozt rejtésre vonatkozó segítség nélkül. Végül 25 perc túrás után telefonos segítséget kértem a rejtőtől, így már könnyű dolgom volt. Az ölembe hullott órákat kihasználva tovább ballagtam a régi z+ jelzésen, belépve a sáros zónába. A jelek végül eltűntek, én pedig az aszfaltút északkeleti szektorába érkeztem. A láda tovább állt a Zemplén szélére, a Gereblye-kőhöz vezető egyik útelágazás közelébe, ahonnan térképen nem szereplő ösvény indul. Rejtekként egy ikerfa gyökérürege kínálta magát az úttól kb. 10 méterre. N 48° 21,030' E 21° 16,722'

https://turistautak.hu/tracks.php?id=43533

-1-2
Felméretlen út a Zemplénben 
Strombus 2021.02.06 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Kisvaszar közelében (Baranyai-hegyhát) rejtettük el egy olyan zöld kereszttel jelzett út mellett, ami úgy tűnik, nincs rajta a térképen. Legalábbis eddig nem volt rajta. Itt párszáz méter gyalogutat, Alsómocsolád közelében legalább 1 km eddig a tuhun nem szereplő szekérutat trekkeltünk. Ennek a rejtélyes zöld keresztnek a további trekkelését ajánljuk a következő megtaláló szíves figyelmébe.

Péter60 2021.01.31 10:00 - Megtaláltam
Elvittem!

Silva 2021.01.30 12:15 - Megtaláltam
Közös rejtés Libertyvel és pappcsaláddal.

pappcsalád 2021.01.30 12:10 - Megtaláltam
Közös rejtés Libertyvel, Silvával. [g:hu 1.6.7]
Track ajánlott parkolótól a ládáig.

Liberty 2021.01.27 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.59
Elvittem, újrarejtés a hétvégén

A Tolnai-hegyhát szépséges tájain túráztunk pappcsaláddal és Silva-val, a január végi szép tavaszias időben.
Új ládát, új logfüzetet, sok ajándékkal indítunk az útjára, mivel a nagy mugliveszély miatt, az előző rejtekből eltűnt a láda.
Új rejtés: Közös rejtés pappcsaláddal és Silva-val Sióagárdon, a Leányvári pincefalu panorámás helyén. A jobb oldali korlátoszlop tövében van a láda, a borostyán gyökerei között várja a megtalálást.

Trackfeltöltés folyamatban.

Debrecen címere
Sióagárd címere
ocsike78 2021.01.16 07:49 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) vittem?!!!!!!! [Kesser 2.6.1]
------------------------
2021.01.20-án újrarejtve Debrecenben a Mikszáth úti játszótéren egy fenyőfa földre hajló ágai alatt.

FTom 2021.01.13 11:10 - Megtaláltam
Elvittem.
----------
Maradt a Debreceni Nagyerdőben. Az egykori kemping bejáratával szemben, egy kidőlt fa gyökeréhez került, avar takarja.
A környéken váltakozva találhatók a térképen még nem szereplő, az utóbbi időben sűrűbben használt ösvények, valamint a térképre már felvett ösvények, gyalog- ill. szekérutak, melyek minősége az évek során átalakult, például egy részüket hosszabb időre vagy végleg felhagytak. Némelyiket pedig újra birtokba vettek a gyaloglók vagy a futók.
Az időnként újonnan bejárt részekkel a TuHu-térképet aktualizálni a szoktam.
https://www.turistautak.hu/tracks.php?id=43360
A most felmért újdonságokat már fel is vittem a térképre, ahogy tapiapi anyagát is (kiemelve belőle a hasznos szakaszt).

tapiapi 2020.12.30 11:44 - Megtaláltam
Vittem
----------------------
Újrarejtve a Debreceni Nagyerdőben az út szélénél lévő kidőlt fa gyökerénél avarral takarva, ággal jelezve.
Negyven éve ebben az erdősávban gyerekeskedtem, játszottunk, bujócskáztunk, majd később csajoztunk. Dús, vadregényes erdősáv volt, kirobbanó egészségben. Téli képe most csalódás. Mintha egy nagy vihar megdöntötte volna az erdőt, gyengébb ágait, bár derék vastagságúak, leszaggatta. Trackelés közben jártam olyan jelölt ösvényen, amelyet a kidőlt fák miatt szinte le lehetne venni a térképről.
Trackfeltöltés folyamatban, tartalmaz ismeretlen ösvényeket is, utolsó szakasza a tracknek a járhatatlan rész. (Ebben a trackezésben nem vagyok jó. A nagyerdei szakasza az, amit bejártam, de hogy honnan jött a többi "vonal", az nekem nagy kérdés! Megpróbálom még egyszer!)

20210112_13260620210112_132731
tapisomi 2020.12.30 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Apával közös megtalálás.

katika59 2020.12.26 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]
Vasúti sínek kereszteződésénél.

A láda fa tövében.
47 59 599
21 43 499

Ezt látja a ládaA fa lábánál a láda
Hegedüs Zsuzsa 2020.12.22 09:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
vittem
[Geoládák v3.7.6]
Kirakva a Sóstói erdőbe.
A ládához a kidőlt fánál kell bemenni, egy mohás fa gyökerei közötti üredben avarral takarva található.
https://turistautak.hu/tracks.php?id=43269

IMG_4057IMG_4060
Itt kell a ládához menniIMG_4082
kobcikrajci 2020.12.08 11:05 - Megtaláltam
Mátrai gyaloglás tovább a Fekete-tótól erre a csúcsra. A magaslathoz közelítve sűrűsödött a köd, és hideg szél is fújt. A kilátás elmaradt, de a láda tovább állt velem, indultam Parádóhutára. Új helyét a baktai-erdőben találta meg a doboz, ahol a sűrű úthálózatot egyetlen térképen sem találtam meg. Mentem is hiánypótlásként erre-arra több km-t, buckákon át. A Degenfeld-emlékoszlop közelében, a legvastagabb kidőlt fa gyökerei között rejtőzik. N 47° 59,493' E 22° 3,462'

https://turistautak.hu/tracks.php?id=43262

VP 2020.12.04 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
Véletlenül tíz napja épp ezt az utat és a korábban még nem felmért folytatását trekeltem - akkor nem gondoltam volna, hogy ez a láda is hamarosan idekerül. Akkor inverzió volt: a köd felett gyönyörű napsütés.
Most a fordítottja: az egész Pilis-tető felhőben, a zuzmara, a hó és a jég olvadozott, alulról-felülről vizes lettem, és ehhez még a szél is fújt. Szóval igazi ramaty idő: ideális egy kis trekelős csavargásra. :D
A láda megtalálása után felmentem a Nagy- és KisSzoplák csúcsára, és közben elég sok, a tuhun eddig nem szereplő utat felmértem.

2020.12.06 10:20 új rejtés: Marhád-vár, keleti csúcs, a kódoktól pár méterre lévő, északra néző kis szikla tövében, kőfészekben, vastagabb ágakkal takarva.
Kényelmesen meközelíthető a zöld kör jelzésről a N 47° 52,595' E 20° 03,040' ponton lévő magaslesnél letérve, és a hegy gerincén vezető már csak helyenként követhető ösvényen (lásd a 3. treket).

Parádfürdő, Visszhang-rét - Fekete-tó - Ilona-völgyi vízesés - Marhád-vár - Markazi-kapu - Disznó-kő - Sas-kő - Gabi-halála - Pisztrángos-tó - Szállás-bérc - Visszhang-rét kirándulás Milával.

Új trekkek: 1., 2., 3..

Nagy-Szoplák
Szent-Özséb-barlang
Marhád-vár
rejtek
becko 2020.11.21 14:13 - Egyéb
Bocsánat, egy betű kimaradt a jelszóból, most már jó.

mazsola069 2020.11.21 07:53 - Megtaláltam
Elvittem.
---------
Újrarejtve 2020.11.29. 04:25- kor a fenti koordináták.
WAP: epe zö kina tré mtr opos caf sűt eb T

20201128_12575420201128_125708
20201128_125528 
becko 2020.11.15 07:30 - Megtaláltam
elvittem [g:hu 1.6.4]
A kellemes hajnali 6 fokban eltekertem a két közeli mozgóért, GCKEM után ez is meglett.
Innen még felmentem a Fehér úti ládámat megnézni, közben egy defekt is becsúszott, szerencsére három pumpálással visszaértem.
-------------------------------------------------------
Elrejtve a biatorbágyi Országgyűlési kőbánya felső szirtjén, egy kidőlt fenyő törzse alatt. A szikláról remek kilátás nyílik D-DNy felé.
A mellékelt track is segíthet a megközelítésben.

P1060084 
Fazék 2020.11.14 17:26 - Egyéb
Útszéli 4 törzsű (1 tölgy, 3 bükk) fa ölében. Tegnap még a GCKEM pihent itt.

Fazék 2020.11.14 07:51 - Megtaláltam
Szokás szerint korán ébredtem, így ez az éppen tőlem 25 km-re lévő mozgó kis autózással még éppen belefért reggeli előtt. [g:hu+ 2.4.5]

Track-et - a térképrajzolást segítő magyarázatokkal - eddig pontosan 150-et töltöttem fel a TUHU-ra, és ez a második GCTREK megtalálásom, tehát volt miből választani.
Sajnos azt látom, hogy mostanában térképrajzolóból van kevesebb, most éppen 4, új utakat vagy térképjavításokat tartalmazó track-em vár feldolgozásra, a legrégebbi ~3 hónapja. Feljebb lépve pedig összesen 455 db tájegységhez rendelt track várja a térképre rajzolást.
Ha valakinek van ötlete, hogy hogyan lehet a térképrajzolási kedvet fokozni, akkor dobjon magámban egy mailt, adminként próbálok segíteni.

Kaputyin 2020.11.10 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
A Gánti-barlang környéke és a Kápolnai gerincek multi induló pontja a kedvenc helyem egyike a Vértesben, mikor megjelent itt az általam még meg nem talált Trek Elek, nem volt kérdés, hogy megkeressem!

Újrarejtve: A megújult Cseplek-hegyi rejtés közelében, galagonya, mahónia, csipkebokor kombó tövében, természetes álcával.

A találathoz szükséges track itt található.

124634976_689309701777827_857196252271715463_n125201732_2448363122125315_4573114671086294925_n
125220144_1571440529710708_7428786977035208235_n125233234_2418593295116145_4454443232754832642_n
VP 2020.11.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
8 éve jártam már itt egy másik mozgóért. Klassz hegy!
Hollókőről egy kisebb kör, ködös, szép, őszi időben.

2020.11.07 13:30 új rejtés: Vértes, az Őszi spartacus kupa tájfutóverseny bemelegítőterepén. (A kereshetőre állítással megvártam a verseny végét, hogy a tájfutók ne legyenek igazságtalan előnyben.)
Láda egy érdekes, többtörzsű fa tövében.

Friss trekkek:1., 2. és 3.

rejtek
N.Zs. 2020.10.18 11:30 - Egyéb
A Cserhát egyik szép kilátópontjára vittük tovább a Fekete-hegyre. Egy több törzsű fa ölelésében várja a megtalálóját.
Felsőtoldon parkoltunk, majd egy autónyomnyi ösvényen indultunk el. Rövid séta után egy sorompót találtunk, és mögötte gyönyörű szarvasokat. A bika nagyon figyelt, kb. fél percig, majd komótosan ellépdelt a családdal együtt. Mindjárt megalapozta a jó indulást. Az ösvényen egyre nehezebb volt haladni a szúrós növények keszekuszasága miatt, így az ösvény melletti szántóföld szélén haladtunk. Meseszép panorámás útvonalban volt részünk. Nagyjából a szaggatott vonallal jelzett földutat tudtuk követni, de csak nagy nagyjából....
A kilátóponton a kilátást is megtaláltuk, bár először úgy tűnt, hogy a fák eltakarták, de nem. Nekünk tetszett a környezet. Innen tovább mentünk és becsatlakoztunk a zöld "Z" egy tanösvénybe, majd az OKT -ra. A GCKEKL megvárt, így mi vihettük tovább. Hollókőn alig voltak a faluban és a várnál, de egy péksüteményest nyitva találtunk. Nagyon finom túrós és meggyes rétest ettünk. Innen már csak a visszaút volt a kéken, ami újra lett rajzolva mióta mi erre jártunk. (11 éve) A Szárhegyre jó hogy felvisz, mert nagyon szép panorámás, de onnan lejőve betonoszlopos kerítéssel zárták el a völgyet.

itt parkoltunkszarvasok...
néztük egymástpanorámás út
cserhátos dimbi-dombipanoráma 2
3A kilátás
a rejtekhelyhegytető
hegytetőA Szár-hegyről a fekete-hegy
gombák 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (325 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]