geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3241. Trek Elek (GCtrek)

Mindenhol lehet trekkelni, földön...

Mindenhol lehet trekkelni, földön...

vizen... [fotó:Magpet]

vizen... [fotó:Magpet]

levegőben... [fotó:Griffs]

levegőben... [fotó:Griffs]

városban...

városban...

hegyen...

hegyen...

de a legjobb kerékpárral.

de a legjobb kerékpárral.

... és lehet hóban is...

... és lehet hóban is...

kutyával...

kutyával...

Dédes-vár

Dédes-vár
Szélesség N 47° 42,524'
Hosszúság E 18° 52,164'
Magasság: 541 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.11.19 14:52
Megjelenés időpontja: 2012.04.28 16:54
Utolsó lényeges változás: 2020.12.04 16:41
Rejtés típusa: Mozgó geoláda
Elrejtők: VP
Felhasználó: Párduc50
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1000 m
Megtalálások száma: 270 + 3 sikertelen + 37 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


kötelező vinni | 4 hét | új trek feltöltés újrarejtést követő 1 héten belül

Trekkelő geoláda: Ez egy MOZGÓ láda, 15x10x5 cm-es átlátszó konyhai doboz.

A ládát kötelező továbbvinni, nem vihető rendezvényekre, a tömeges, szabálytalan logolás megakadályozása érdekében, továbbá egy trekkel maximum két játékos logolhat. Ha többen vagytok készítsetek több trekket! A feltöltött, térképen addig nem szereplő trek linkjét a megtaláltam logodban tüntesd fel az újrarejtést követő egy héten belül, különben a találatod érvénytelenítve lesz! Ugyanazon játékos két megtalálása közt minimum 4 hétnek el kell telnie!.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

A Trekkelő geoládát Attibati játékostársunk 2012.05.28-án indította útjára, az alábbi bevezetővel:

Sokan használjuk a turistautak.hu térképeit, de vajon gondoltunk-e arra, hogyan készülnek azok a trackek, amik alapján a rajzolók elkészítik a térképet? A láda elindításával azt is szeretném elérni, hogy minél többen kapjanak kedvet a lakóhelyük környékén található, a turistautak.hu-n nem szereplő utak bejárásához és az így kapott track beküldéséhez. Sok visszajelzést kapunk arról, hogy térképünket sikeresen használják a turisták, hegyimentők, erdészek, különböző versenyek útvonalának kijelölésére a szervezők. Segíts te is abban, hogy térképünk színvonala, használhatósága mindannyiunk örömére javuljon.

A ládaoldalon 2015.10.26-ig 177 sikeres megtalálást regisztráltak, sok új trekkel gazdagítva a TUHU térképet. 2015. évben vita kezdődött a TUHU licenszének szabaddá tétele tárgyában, melynek kapcsán az oldalon a trekkek szerkesztési tevékenysége szinte megszűnt, rengeteg feldolgozatlan trek várta jobb sorsát. Ennek hatására a rejtő úgy döntött, hogy a ládát megszünteti.
2018-ra a szerkesztési tevékenység a turistautak.hu oldalon utolérte magát, a feldolgozás közel naprakész. Ez, továbbá a trek-feltöltési lehetőség kibővítése az OSM oldallal adta az ötletet a láda újjáélesztéséhez, amivel elsősorban a trek készítési tevékenység népszerűsítését szeretné szolgálni.

A láda megtalálásakor a következők a teendőid:

1. Mindig vidd tovább a ládát, enélkül a "megtaláltam" log "egyéb" logra lesz változtatva. A láda helyén hagyj egy cédulát a neveddel, a megtalálás dátumával és a telefonszámoddal, hogy az utánad érkező játékos fel tudja veled venni a kapcsolatot, ha szükséges.
2. Miután magadhoz vetted a ládát keress egy olyan utat, ami még nem szerepel a TUHU és/vagy OSM oldalon. Ötletet a leírás végén található tájegységekre bontott állományokból meríthetsz, ahol útvonalpontokkal jelöltem a még fel nem mért utak elágazásait (Az állományok a 2012. januári állapotot tartalmazzák.) A trekkelési szabályok - lásd később - betartásával készítsd el a tracket amit otthon fel kell majd töltened a turistautak.hu honlapra ezen a linken, és/vagy az OSM oldalára (ide előbb regisztrálni is kell) ezen a linken. A feltöltött track linkjét csatold a megtalálás logjához. Az OSM-en útmutatást is találhatsz többek közt az elkészített trek feldolgozásához a kezdők kézikönyve oldalon, tehát az elkészített trekket, ha akarod, térképre is szerkesztheted. Az OSM esetében fontos, hogy a track .gpx formátumban kerüljön feltöltésre.
Nem szabom meg a track minimális és maximális hosszát, lehetőleg egy már felmért úton végződjön az újonnan felmért szakasz. A felmérést bármilyen közlekedési eszközzel elvégezheted.
3. A további teendőid megegyeznek a többi mozgó ládánál megszokott lépésekkel.
Jelentsd be a találatot. Amennyiben nem a trekkelés végpontja közelében rejtetted el a ládát állítsd "beteg" állapotúra addig, amíg az új helyen elrejted. A rejtés után ne felejtsd el kereshetőre állítani a láda státuszát.
4. Töltsd ki a ládanaplót a megtalálás adataival és változtasd meg a jelszót.
5. Otthon a számítógép előtt add meg a láda új koordinátáit, írd át a jelszót a ládanaplóban megadottra és változtasd meg a rejtő nevét a sajátodra.

A láda nem rejthető el fokozottan védett területeken és ezeken a helyeken trekkelni is tilos mivel nem lehet letérni a jelzett turistautakról. A védett területeken - függetlenül attól, hogy hol történt a trekkelés - csak jelzett turistaút mellett szabad elrejteni a ládát.
Azokat a megtalálásokat, amik nem tartalmazzák a feltöltött track linkjét, nem fogadom el. Az ilyen esetekben levélben fogom kérni a log íróját a megtalálás törlésére

Mivel a trekfeltöltés már az OSM oldalra is lehetséges, a ládát külföldre is ki lehet vinni, de csak a határ 15 km-es körzetében. Kérlek, ha ennél messzebb trekkelnél, a ládát akkor se vidd el oda, inkább tedd le a készített trekktől távolabb, a szabály betartásával! Köszönöm!

A trekkelés alapvető szabályai.

A trekkelés TUHU-s szabályairól itt, a track feltöltés szabályiról pedig itt olvashatsz, míg az OSM-en a tájékoztatókat a már hivatkozott kezdők kézikönyve oldal tartalmazza. a következőkben néhány fontos szabályt említek csak meg.

A trekkelés megkezdése előtt ellenőrizd a vevő track-beállításait. Lehetőleg 4 méteres, távolság-alapú rögzítési módot használj. Kapcsold ki az úton tartás funkciót, így a GPS mindig a valóságos pozíciót fogja rögzíteni.
Csak akkor kezdj hozzá a trekkeléshez, ha a pontosság 10 méter alatt van és a vevő már befogta a műholdakat.
Rögzítsd útpontokkal az útkereszteződéseket és 20-30 méterre járd be azokat az irányokat amerre, nem fogsz továbbmenni, ezeket később valaki majd bejárhatja.
Szintén jelöld meg útponttal az útszakasz burkolatfajtáját, a burkolatváltásokat és belterületen az utcák nevét is. Sorold be az út típusát az alábbi kategóriákba, ezek fontosak lehetnek az útvonaltervezés szempontjából.

műút aszfalt, beton, zúzottkő burkolattal rendelkező út, adjátok meg a burkolat fajtását is
földút - gk-val járható, burkolatlan út
szekérút - gk-val nehezen vagy nem járható, és/vagy a növényzet által benőtt út
gyalogút - ahol legalább két gyalogos elfér egymás mellett
ösvény - rendszeresen használt út, ahol csak egy ember fér el.
csapás - alkalmilag használt gyalogút, ezeket lehetőleg ne mérjétek fel, mert fennmaradásuk esetleges.

Az útvonalpontok nevei legyenek beszédesek, hogy a térkép szerkesztője könnyen el tudjon igazodni az általad bejárt területen. Fontos, hogy az útvonalponttal kapcsolatos információkat ne a megjegyzés mezőbe, hanem az útpont nevéhez írd be, így meggyorsíthatod a térképszerkesztő munkáját.
Jelölj meg minden olyan objektumot, ami egy túrázó számára érdekes lehet: buszmegálló, esőbeálló, élelmiszer bolt, kocsma, sorompó stb.

Ládatörténet

2012.04.28: Attibati gondozásában megjelenik a láda, mely mozgó, feladata, hogy a térképkészítési kedvet serkentse.

2015.10.16: A TUHU licencének szabaddá tétele következtében a szerkesztési tevékenység a TUHU alatt minimálisra csökkent, ezért a láda funkcióját nem tudta tovább betölteni, így megszűnt.

2018.01.13: A láda újra él, az új tulajdonos Párduc50, aki nagyon köszöni a lehetőséget Attibatinak :-)
Állapot: beteg

KRW értékelés (123 db): környezet: 4.78 rejtés: 4.71 web: 4.80 átlag: 4.77

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


VP 2020.12.04 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
Véletlenül tíz napja épp ezt az utat és a korábban még nem felmért folytatását trekeltem - akkor nem gondoltam volna, hogy ez a láda is hamarosan idekerül. Akkor inverzió volt: a köd felett gyönyörű napsütés.
Most a fordítottja: az egész Pilis-tető felhőben, a zuzmara, a hó és a jég olvadozott, alulról-felülről vizes lettem, és ehhez még a szél is fújt. Szóval igazi ramaty idő: ideális egy kis trekelős csavargásra. :D
A láda megtalálása után felmentem a Nagy- és KisSzoplák csúcsára, és közben elég sok, a tuhun eddig nem szereplő utat felmértem.

A ládát elvittem.

Trekkek: 1., 2..

Nagy-Szoplák
Szent-Özséb-barlang
mazsola069 2020.11.29 04:26 - Egyéb
WAP : Újrarejtve 2020.11.29. 04:25- kor a fenti koordinátán.
epe zö kina tré mtr opos caf sűt eb T

41km tekerés 896 m szintemelkedéssel a 3C° -os Pilisben két új (
GCVAVO és GCARIA ) találattal. Pilisborosjenőről a Polgármesteri Hivatal parkolójából vágtunk neki a Pilis-tető megkerülésére, mire visszaértünk a kocsihoz az utolsó három kilométeren ránk sötétedett az erdő. A terep adta nehézségek miatt, igazi kihívás volt a szintek leküzdése.

20201129_045306Screenshot_20201128-182424_Locus Map
becko 2020.11.21 14:13 - Egyéb
Bocsánat, egy betű kimaradt a jelszóból, most már jó.

mazsola069 2020.11.21 07:53 - Megtaláltam
Elvittem.
---------
Újrarejtve 2020.11.29. 04:25- kor a fenti koordináták.
WAP: epe zö kina tré mtr opos caf sűt eb T

20201128_12575420201128_125708
20201128_125528 
becko 2020.11.15 07:30 - Megtaláltam
elvittem [g:hu 1.6.4]
A kellemes hajnali 6 fokban eltekertem a két közeli mozgóért, GCKEM után ez is meglett.
Innen még felmentem a Fehér úti ládámat megnézni, közben egy defekt is becsúszott, szerencsére három pumpálással visszaértem.
-------------------------------------------------------
Elrejtve a biatorbágyi Országgyűlési kőbánya felső szirtjén, egy kidőlt fenyő törzse alatt. A szikláról remek kilátás nyílik D-DNy felé.
A mellékelt track is segíthet a megközelítésben.

P1060084 
Fazék 2020.11.14 17:26 - Egyéb
Útszéli 4 törzsű (1 tölgy, 3 bükk) fa ölében. Tegnap még a GCKEM pihent itt.

Fazék 2020.11.14 07:51 - Megtaláltam
Szokás szerint korán ébredtem, így ez az éppen tőlem 25 km-re lévő mozgó kis autózással még éppen belefért reggeli előtt. [g:hu+ 2.4.5]

Track-et - a térképrajzolást segítő magyarázatokkal - eddig pontosan 150-et töltöttem fel a TUHU-ra, és ez a második GCTREK megtalálásom, tehát volt miből választani.
Sajnos azt látom, hogy mostanában térképrajzolóból van kevesebb, most éppen 4, új utakat vagy térképjavításokat tartalmazó track-em vár feldolgozásra, a legrégebbi ~3 hónapja. Feljebb lépve pedig összesen 455 db tájegységhez rendelt track várja a térképre rajzolást.
Ha valakinek van ötlete, hogy hogyan lehet a térképrajzolási kedvet fokozni, akkor dobjon magámban egy mailt, adminként próbálok segíteni.

Kaputyin 2020.11.10 14:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
A Gánti-barlang környéke és a Kápolnai gerincek multi induló pontja a kedvenc helyem egyike a Vértesben, mikor megjelent itt az általam még meg nem talált Trek Elek, nem volt kérdés, hogy megkeressem!

Újrarejtve: A megújult Cseplek-hegyi rejtés közelében, galagonya, mahónia, csipkebokor kombó tövében, természetes álcával.

A találathoz szükséges track itt található.

124634976_689309701777827_857196252271715463_n125201732_2448363122125315_4573114671086294925_n
125220144_1571440529710708_7428786977035208235_n125233234_2418593295116145_4454443232754832642_n
VP 2020.11.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
8 éve jártam már itt egy másik mozgóért. Klassz hegy!
Hollókőről egy kisebb kör, ködös, szép, őszi időben.

2020.11.07 13:30 új rejtés: Vértes, az Őszi spartacus kupa tájfutóverseny bemelegítőterepén. (A kereshetőre állítással megvártam a verseny végét, hogy a tájfutók ne legyenek igazságtalan előnyben.)
Láda egy érdekes, többtörzsű fa tövében.

Friss trekkek:1., 2. és 3.

rejtek
N.Zs. 2020.10.18 11:30 - Egyéb
A Cserhát egyik szép kilátópontjára vittük tovább a Fekete-hegyre. Egy több törzsű fa ölelésében várja a megtalálóját.
Felsőtoldon parkoltunk, majd egy autónyomnyi ösvényen indultunk el. Rövid séta után egy sorompót találtunk, és mögötte gyönyörű szarvasokat. A bika nagyon figyelt, kb. fél percig, majd komótosan ellépdelt a családdal együtt. Mindjárt megalapozta a jó indulást. Az ösvényen egyre nehezebb volt haladni a szúrós növények keszekuszasága miatt, így az ösvény melletti szántóföld szélén haladtunk. Meseszép panorámás útvonalban volt részünk. Nagyjából a szaggatott vonallal jelzett földutat tudtuk követni, de csak nagy nagyjából....
A kilátóponton a kilátást is megtaláltuk, bár először úgy tűnt, hogy a fák eltakarták, de nem. Nekünk tetszett a környezet. Innen tovább mentünk és becsatlakoztunk a zöld "Z" egy tanösvénybe, majd az OKT -ra. A GCKEKL megvárt, így mi vihettük tovább. Hollókőn alig voltak a faluban és a várnál, de egy péksüteményest nyitva találtunk. Nagyon finom túrós és meggyes rétest ettünk. Innen már csak a visszaút volt a kéken, ami újra lett rajzolva mióta mi erre jártunk. (11 éve) A Szárhegyre jó hogy felvisz, mert nagyon szép panorámás, de onnan lejőve betonoszlopos kerítéssel zárták el a völgyet.

itt parkoltunkszarvasok...
néztük egymástpanorámás út
cserhátos dimbi-dombipanoráma 2
3A kilátás
a rejtekhelyhegytető
hegytetőA Szár-hegyről a fekete-hegy
gombák 
N.Zs. 2020.10.10 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Megtaláltuk, elvisszük.
4 rossz hét után valami pozitív eseményre vágytunk. A VP által elrejtett két mozgó pont meg is adta az irányt. Nem csalódtunk. Mindkét helyszín és mindkét rejtés szuper volt.
Nagyvisnyó felől jöttünk és a tábornál parkoltunk. Miközben készülődtünk egy szép husky jött oda hozzánk, leült és türelmesen várt az indulásra. Elindultunk, jött velünk. Néha elszalad valami után, de mindig visszatért hozzánk. Először a Dédesi vár fix pontjához mentünk, hátha megtaláljuk az előző bejegyzésünket, de mi 2012-ben voltunk itt az új logbook pedig 2015-től kezdődik. A vár felé tovább menve a mozgó is gyorsan előkerült, majd tovább álltunk a GCM001 mozgóhoz. Itt időztünk többet, mert a kényelmes pad és a ragyogó idő marasztalt. A kutyi még mindig velünk volt, vele is jót játszottunk, megetettük, megitattuk. Tovább mentünk Bánkút felé. A vár-Pada tanösvény pontnál találtunk egy elágazást, ami végül két felborult vadászleshez vitt.
POI lett belőle.
Feltöltöttem egy trecket, remélem jó lesz. Ha mégsem, akkor jövő héten csinálok másikat.

a husky vezetaz első kilátópontnál
a kilátáskisvár
lépcsők a várbaa megmaradt faldarab és kövek
kövekújabb kilátás
kutyi 
VP 2020.09.13 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.66
Vasárnap késő délutáni biciklizés a Budagyöngye - Pesthidegkút - Jegenye-völgy - Solymár - ürömi körforgalom - Pilisborosjenő - Ezüst-hegy (GCtrek) - Üröm - Óbuda - Duna-part - Nap-hegy (GCPOMP) - Budagyöngye útvonalon.

2020.09.20 17:00 új rejtés: Dédes-vár, a vár nyugati (alsó) végében, a fal tövében, jól áthatóan felhalmozott kövek takarásában.
Nagyvisnyó - Nagy-völgy - Hármas-kút - Bálvány - Bánkút - Dédes-vár - Nagyvisnyó 27 km koraőszi kirándulás. Bőgnek a szarvasok.

legújabb trekek: csatorna a Tisza-tavon, M25, Nagy-völgyi korrekciók

Dédesi-Kisvár
A Dédes-vár a Kisvárból
A Kisvár a Dédes-várból
a sarok mögötta fal aljában
kőkupac
KP1965 2020.09.13 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Az újrarejtéskor segítettem a nálunk vendégeskedő Pista barátomnak.
Pilisborosjenő felett, az Ezüst-hegyen mértünk fel egy kis útszakaszt. A zöld sáv jelzésű útról indul egy szekérút, ami egy magaslestől gyalogúttá válik, majd a tuhu-n egyszercsak vége van. Igazából nem ér véget, csak ösvénnyé szűkül, mely kivezet a Szabó József- barlang felé vezető szekérútig. Itt rejtettük el a ládát egy fatönk tövébe.
Track: https://turistautak.hu/tracks.php?id=42989

20200913_11591520200913_115931
GCTREK 
NTI1969 2020.08.21 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, elvittem! Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]
Újra rejtve Peti barátommal Pilisborosjenőn. Készülj egy kis frissítővel, mert megizzadsz.

DSC_1333 
baggio 2020.08.14 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]
Rejtés a CsabaPark kis erdejében, egy gyalogút melletti padtól kb. 20m-re egy, a környező fáktól kicsit vastagabb fa tövében, gallyakkal és avarral álcázva. A padtól érdemes elindulni ahogy az aljnövényzet engedi.
Megközelítés lehetséges a Berzsenyi utca felől a futópályáról, a Degré utcáról, a Körte sori, parkolóból, vagy a Gyulai út felől a CsabaPark parkolójából.
A rekortán futópályán ne kerékpároz, mert tönkreteszi! Gyalog lehetőleg használd a fa mulcsos gyalogutakat (amik néhol a futópálya mellett is húzódnak), hogy a futókat ne zavard!

https://turistautak.hu/tracks.php?id=42887

sanzi89 2020.08.07 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu+ 2.2.11]

A ládát a jövő hét elején újra rejtem Békéscsaba közelében.

A ládát újra rejtettem 2020.08.14.-én Békéscsaba határában. A láda a mezőgazdasági út bal oldalán, a régi tanya telkének és a mellette lévő mezőgazdasági táblának a határán, a telek sarkán, egy akácfa tövében található.

A linkelt trek pedig a szokásos futókörömet mutatja be, ennek mentén került elrejtésre is a láda. https://turistautak.hu/tracks.php?id=42866

GYEZegzug 2020.07.13 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.49
Judith társaságaban 13.
Betegre állítva, vittük tovább.
---------------------------------
GCEE1-től indultunk, irány a GCSzDb rejtés Szanazugbanl. Sajnos szerda délután 17 óra magasságában hosszan tartó zivatar kaptunk, bőrig áztunk így a dobozt nem vittük át a Kettős-Körösön. 58 mm eső esett 54 perc alatt, igazi áztató.
Ma kimentem újra mértem, miután minden cuccunk elázott.
Jeleztem a láda gazdának, hogy újra végig kell mennünk Kajlával mert nem lett jó a Trek. Tudomásul vette, kérek türelmet, ha nem sikerül rövid időn belül, törlöm a logomat.
Nagyon szép hárs alatt rejtettük el a dobozt, tőhajtások között található.
Zárt az állomány kicsit csal a kütyü, max. 3-5 métert.

IMG_20200713_113112 
Judith 2020.07.13 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Megcsíptem!
GYEZegzug társaságában.

kobcikrajci 2020.06.20 09:17 - Megtaláltam
Megtaláltam eső szünetben a Pilisben. A láda szabályozása miatt tovább állt. A tuhun még több láthatatlan út rejtőzik Ajak-Kisvárda-Anarcs között. Ezeken kalandoztam, majd a ládát elrejtettem a település határában, egy akác-csemete és jelzőoszlop tövébe. N 48° 11,118' E 22° 4,450'
http://turistautak.hu/tracks.php?id=40982 (Ajak-Anarcs.gpx)

anettx 2020.06.19 14:51 - Megtaláltam
TFTC!
Közösen ha2-vel trekkeltünk Pilisszentivánon a sárga jelzéstől nyugati irányba induló ösvényen, a trekk végén a mozgót is kirejtettük.
https://turistautak.hu/tracks.php?id=42648
[Geoládák v3.4.1]

gctrack-IMG2950 
becko 2020.06.04 09:59 - Egyéb
Bicajjal indultam neki a napok óta egy helyben veszteglő ládának, a vártnál könnyebben sikerült kitekerni az 500m-es magasságot, sőt még a kilátóba is felküzdöttem magam, élvezetes túra volt.
Útközben átléphettem egy időkapun, így 9:59-kor lefényképeztem a 10:00-ás bocsicetlit.
Az idővel egyébként már reggel óta van valami gond, mert nagyon lassan sült meg a csirkém.

20200604_095925[1] 
ha2 2020.06.04 09:55 - Megtaláltam
A Hidegkúti erdészház ( most már megnyitott) parkolójából indultam. Mobilinternet hiányában nem tudtam, hogy elvitték-e már. Gondoltam egy kis kocogásra akkor is jó lesz a több mint 7 km oda-vissza. Kb. félúton lehettem, amikor anettx biztatott, hogy még nincs betegre állítva. Mivel a helyszínen nem írtam be magamat a logfüzetbe ezért nem is néztem meg a pontos időt. Valószínűbb a 9:55 . A ládáig nagyrészt jelzetlen ösvényeken és nyiladékokon jutottam el. Onnantól vissza a parkolóba már jelzett utakon, érintve a Csergezán Pál kilátót is. Biatorbágy felé, Pátyon láttam beckot bringázni. Sajnálom.
_____________________________________________________________________

Újrarejtve: 2020.06.19.14:50
Pilisszentiván közelében egy pénteki, munka utáni rövid kirándulás anettx társaságában.
Sáros és lovasok által "feltört" ösvényeken jártunk.
Idegen tárgy alatt keresd!

VP 2020.05.18 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.65
Csákvár - Kőhányás - Dobai-tó - Cicahomok - katonasír - Lépakúti-tó - Festékgyári-tó - Mézeskalács-ház - Vértes-tábor - Dult-kúti-völgy - Mauer-kunyhó - Csákberény, Kopasz-hegy - Mauer-kunyhó - Pátrácos - Horog-völgy - Lóállás-hegy - Gánt - Csákvár 80 km-es kör trekbiciklivel. Nyárias, gyönyörű időben.

2020.06.01 17:00 új rejtés: az "illegálisan felfestett" K+ jelzés mentén, duplán jelzett, kicsit mohás, nagy magas kőris tövében.

A jelzés ott van (csak a legelején "szürkéztek le" párat), szerintem teljesen jó útvonal: a Nagy-Szénásnál az országos kékből kiágazó, Kutya-hegyen át vezető K+ "természetes" folytatása egészen a Korányi-szanatóriumig. Szinte mindenhol más jelzésekkel együtt fut (két S+, biciklis jelzések, Vadaspark jelzései), de a két, középen megszakadó, "hivatalos" S+ jelzésnél sokkal logikusabb. Régen, amikor még semmi jelzés nem volt a Nagy-Kopasz környékén se, gyakran futottam erre a Perbál - Budagyöngye téli 25 km-es alapozó futásokon.

Nagykovácsi - GCtrek rejtés - Nagy-Kopasz kilátó - eldugott helyeken - Nagykovácsi 17 km-es délutáni futás. A végén kicsit bebozótoztam: a szedrektől indián "dekorációm" lett + szereztem 7 kullancsot.

trek1, trek2, trek3, trek4

 
VaVi 2020.03.27 10:00 - Megtaláltam
Story: Google maps-en nézegettem a környéken a tavakat. Ez is olyan kis szimpi volt. Bár út egészen a partjáig nem ment, azért tenni akartam egy próbát vele. Ahol a köves-homokos útról először elindultam, rengeteg méhkaptárt találtam egy kiszélesedésben, de az út nem folytatódott. Kicsit (úgy 50 m?) odébb aztán találtam egy ígéretes utat, ami sajnos elég hamar vadcsapássá alakult, végül pedig egy kerítésbe futott, ami látszólag az állatokat nem állította meg abban, h lemenjenek inni. Ki-ki mérete szerint v alulról v felülről vette az akadályt - ez látszik a dróthálón.

Rejtek: kerítésen kívül, a vadcsapástól és "vadátjárótól" jobbra úgy 30 méterre egy fa ágai közé szorítottam be a ládát, úgy szemmagasságban. Ilyen helyre ládász-őrültön kívül más valszeg nem jár, így nincs álcázva, h könnyebb legyen kiszúrni. Cserébe viszont szúrós a növény, szóval csak megfontoltan :)

05.06 Újrarejtése a kijárási korlátozás miatt húzódott. Várhatóan egy héten belül megtörténik.

Track: https://turistautak.hu/tracks.php?id=42522

"vadátjáró"tó
tótó
katika59 2020.03.15 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Kidőlt, mohás fatönk alatt.

https://turistautak.hu/tracks.php?action=upload&id=42366


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (310 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.