geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3208. Séta Bértől Virágospusztáig (GCBERV)

Szt. István király mellszobra

Szt. István király mellszobra

Természetbarát transzport

Természetbarát transzport

A pincesor

A pincesor

Bér a pincesorról

Bér a pincesorról

A tanösvény információs táblája

A tanösvény információs táblája

Renovált béri palóc házak (Pantali Sándor festményei)

Renovált béri palóc házak (Pantali Sándor festményei)

Paraszt barokk ház Béren (ma már romos)

Paraszt barokk ház Béren (ma már romos)

Az evangélikus templom alatta pincékkel

Az evangélikus templom alatta pincékkel

Az evangélikus templom tornya

Az evangélikus templom tornya

Evangélikus paplak

Evangélikus paplak

Bér látkép magasból

Bér látkép magasból

Virágospuszta a bekötőútról

Virágospuszta a bekötőútról

A volt Lázár kúria

A volt Lázár kúria

A vadászház a harangkereszttel

A vadászház a harangkereszttel

A turulmadár

A turulmadár
Szélesség N 47° 51,939'
Hosszúság E 19° 30,339'
Magasság: 196 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.04.04 10:40
Megjelenés időpontja: 2012.04.06 06:55
Utolsó lényeges változás: 2020.03.22 16:48
Utolsó változás: 2020.03.30 16:42
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Roy és emiGrant
Felhasználó: emiGrant
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3500 m
Megtalálások száma: 203 + 1 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Jelenleg a láda betegre van állítva és a jelszó megváltozott. A COVID-19 járvány megszűnte után lesz megint kereshető!

Röviden:
Három pontos multi geoláda. Jelszórészletek sorrendben egybeírva:
1. N 47° 51,939' E 19° 30,339' 196m pince ajtaja fölött fába vésett XIX. századi évszám.
2. N 47° 51,933' E 19° 29,994' 196m A templom keleti falán 40cm magasan levő fémtábla három betűje.
3. N 47° 52,841' E 19° 29,912' 308m Kis műanyag konyhai doboz (12 x 8 x 5cm) a 3. jelszórészlettel 1.8m magasan egy kis dombon az erdőben.
A láda eltűnése esetén pótjelszó kis táblácskán a főkapu egyik sarkában a talajhoz közel  N 47° 52,691' E 19° 30,031' 285 m [GCBERV+pótjelszó] található.


A ládába TravelBug helyezhető.


Ládatörténet:
2018.09.25
Ládakarbantartás: a törött fedél dróttal megjavítva, pótjelszó kihelyezése.
2016.11.24 Harmadik rész újrarejtve a virágospusztai erdő egy másik részében. A rejtés módja is másmilyen és ott talán biztosabb helye lesz. Újra kereshető.
2016.11.22 Ma kénytelen voltam a ládát betegre állítani, mivel a végláda megint eltűnt és újra kell gondolnom mind a helyét mind a rejtés módját. Ha minden jól megy, pár nap múlva kereshető lesz megint.
2016.08.14 álomfogók kessertársak felhívtak, hogy a végláda valószínüleg eltűnt. Szerencsére itthon voltunk, így elugrottunk a ládához, ahol konstatáltuk, hogy tényleg nyoma veszett. Így egy új láda lett kirakva, amely kicsit följebb van a domboldalon, közel a dombtetőhöz egy kidőlt fa alatt kéreggel takarva. Egyenlőre csak logbook és toll van benne, majd ha sérült lábam jobb lesz, akkor rakok bele egy pár ajándékot és üdvözlő szöveget is.
2016.03.20 A törött ládatetőt kicseréltem, a láda belsejét kipucoltam, megszárítottam, az elázott logbookot haza hoztam szárításra és amíg vissza nem kerül egy ideiglenes logbookot raktam bele. A nylon zacskót, mivel utálom őket, eltávolítottam és raktam a dobozba egy pár új ajándékot. Most már csak azt szeretném tudni, hogy ki rakta oda ahol most van és hogyan sikerült neki átírni a koordinátákat? A hely tök jó, azzal nincs bajom, csak szerettem volna tudni róla. :-)

-------------------------------------------------------------------------------

Ezzel a három pontos multi ládával a Cserhát egyik legszebb, de kevéssé ismert völgyébe invitálunk benneteket. Bér községbe és a fölötte másfél kilométerre fekvő Virágospusztára. A falu a Bér patak mentén fekszik és történelme hosszú évszázadokra nyúlik vissza. A települést a korabeli források tót-magyar vegyes lakosságúként tartják számon. Eredetileg a Kökényes-Radnót nemzetség birtoka volt, mígnem az e nemzetségből származó Radnót halála után (1322) a helységet a Kacsics nemzetségbeli Simon kapta. 1439-ben a bujáki vár tartozékai között tartják számon, Báthory István birtokaként. A XVI. században a terület török fennhatóság alá kerül. A XVIII. században a bujáki uradalomhoz tartozik. 1770-ben, az úrbéri rendezéskor, a herceg Esterházy család a tulajdonos, egészen 1848-ig. A XX. században története meglehetősen hányatott, területe többször cserél gazdát, míg a II. világháború utáni kollektivizálás és államosítások mellett időnként el is veszti önállóságát és a sziráki községi tanácshoz csatolják. A rendszerváltás után ismét saját önkormányzata és 1992-től saját polgármestere van.

Megközelítés:

Aszódig az M3-as autópályán vagy a 3-as főúton jutunk el. Onnan a város vége felé levő körforgalomnál el kell fordulni Kartal felé. Kartal után az útvonal: Verseg, Héhalom, Egyházasdengeleg, Szirák és Bér. Az autót legjobb a polgármesteri hivatallal szemben levő kis parkolóban hagyni.  N 47° 51,779' E 19° 30,515' [GCBERV+parkolo] Volán autóbusszal is megközelíthető Bér: hétköznap 3 direkt és 7 átszállásos, hétvégén 3 egyenesen és két járat átszállással megy Bérre. Bér-Budapest viszonylatban hétközben 3 egyenes és 5 átszállással megy Budapestre, míg hétvégén 3 direkt és szombaton még egy átszállással látja el az utazó közönséget.

A séta útvonala:

Sok a szép látnivaló így azt javasoljuk, hogy gyalog járjátok végig ezt a kis, kevesebb mint 400 lelket számláló, falucskát. A parkolóval szemben látható az önkormányzat épülete, mögötte az iskolával, jobbra a kultúrházzal. Közvetlenül a parkoló mögött található Szt. István mellszobra melyet a falu állíttatott a millennium alkalmából. Az innen északnak induló földút éppen a pincesor felé vezet, ahol az első pont vár benneteket.
1. pont:  N 47° 51,939' E 19° 30,339' 196 m [GCBERV-1]
A béri pincék zöme a XIX. században épült, amikor még nagyban folyt a bortermelés. A még most is használtak között van két 1663-ból megmaradt pince, míg az újabbak között is egy néhány mögött középkori befalazott részek bújnak. Menjetek tovább a pincesoron amíg baloldalt fel nem tűnik egy meredeken lefelé futó földút. Ez levisz a falu központjába a buszfordulóhoz. Akik busszal érkeznek ezen a földúton közelíthetik meg az első pontot az ellenkező irányból.

A második ponthoz a templom felé igyekezzetek, keresztül a buszmegálló és az újonnan felépített információs tábla mellett. Bér a 10-ik állomása ennek a vanyarci önkormányzat és a Zöld Iránytű Alapítvány által felépített tanösvénynek. A hídon túl jobbra fordulva felbukkan az evangélikus templom jobb felől. Útban a templom felé jobbról látható az óvoda, míg balról megtekinthető az első világháborús hősi emlékmű . Igazi palóc nevekkel van tele az emlékmű, sok család nemcsak több fiát hanem több generációt is elvesztett.

Evangélikus templom:

A templom domináns pozíciót foglal el egy magas domb tetején. A XIV. században épült, eredeti gótikus részletei még ma, a többszörös átépítés után, is megtalálhatók. A dombon szabadon álló, egyhajós, keletelt templom, nyugati homlokzata előtt középtoronnyal, a torony déli oldalán karzatfeljáróval, a hajónál keskenyebb, egyenes záródású szentéllyel. A középkori templomot 1721 előtt állították helyre, s az evangélikusok használták. 1896-ban bővítették, támpilléres szentélyét elbontották, a hajó ablakait átalakították és a XIV. századi tornyot egy emelettel megmagasították. A templom belseje egyszerű fehérre meszelt falaival, de érezni úgy a középkori, mint a barokk elemeket. Berendezése XIX. századi, az oltárkép 1900-ból való, Kubányi Lajos műve. A multi második pontja itt található:
2. pont:  N 47° 51,933' E 19° 29,994' 196 m [GCBERV-2]

Evangélikus paplak:

A templom sajnos rendszerint zárva van, de ha a lelkész otthon van, szívesen megmutatja belülről is. A templom mögött található evangélikus paplakban lakik, nyugodtan bekopoghattok hozzá. A klasszicista stílusú paplakot feltehetően egy régebbi építmény felhasználásával 1820 táján emelték. Udvarán XVIII. századi melléképület és az új modern közösségi ház áll. Udvari homlokzata tornácos.

Innen vissza kell térnetek a buszfordulóhoz, hogy azután a másik úton folytassátok utatokat észak felé, vagy le lehet vágni az óvodánál és vagy a kis hídon, vagy a gázlón keresztül rátérni a faluból kivezető útra amin lehet folytatni a sétát Virágospuszta felé. Ahogy minél magasabbra kerül az ember érdemes néha visszanézni, mert a falura való rálátás gyönyörű és végig ezen az úton szebbnél szebb fényképek készülhetnek.

Virágospuszta:

A falu központjától 1,5 kilométerre található Virágospuszta, melyet festőien vesznek körül a Cserhát tipikusan lankás, erdős dombjai, hegyei, köztük mezőkkel, völgyekkel és patakokkal. A XIX. század első felében épült klasszicista kúriát a jelenlegi létesítmény szépen restaurált épületei veszik körül. A kúria főhomlokzatán a négy oszloppal tagolt, timpanonnal lezárt középrizalitot körbefutó lépcsők emelik ki. Keleti homlokzatán oszlopos, körbefutó tornác áll, a szárny nyugati végén egyemeletes, kő falazatú torony. Ehhez csatlakozik az 1969-70-ben emelt, modern épületrész. A tornácon találjuk az utolsó tulajdonos, Lázár Andor emléktábláját. A kúriát vendégfogadóként üzemeltető jelenlegi tulajdonos az épületet archaizáló, egyúttal markánsan irredenta stílusban rendezte be. Ez a stílus dominál a hotel előtti réten felállított királyi és fejedelmi szobrok között, a turul szobor és a szent korona stilizált, modern változatával fedett színpad körül is. A multi harmadik pontja a Virágospuszta mögötti erdőben, 1.8m magasan, egy kis dombon várja, hogy felfedezzétek és ezzel a béri/virágospusztai séta véget is ér.
3. pont:  N 47° 52,841' E 19° 29,912' 308 m [GCBERV-3]
A láda eltűnése esetén pótjelszó kis táblácskán a főkapu egyik sarkában a talajhoz közel  N 47° 52,691' E 19° 30,031' 285 m [GCBERV+pótjelszó] található.

Források:
BérWiki
Nógrád Megye Müemlékei
Lázár-kúria, Bér
Turul (madár)
Evangélikus templom, Bér
Andezit Hotel, Virágospuszta
Tanösvény
Nógrád Megye Kézikönyve, CEBA Kiadó, 1997
ISBN 963 9089 12 5
Nógrád Megye Népmüvészete, 2000, ISBN 963 7224 64 5
A béri canonica-visitatió jegyzőkönyve 1931.
Állapot: beteg

Értékelés: értékelés (101 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.59 web: 4.71 átlag: 4.66

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Hey-ho 2020.03.08 10:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.1]

IMG_1015 
anettx 2020.01.29 11:45 - Megtaláltam
TFTC!
Havas kirándulgatás Béren - igazi kis gyöngyszem ez a hely sok látnivalóval.
A ládarejtek teteje sérült, az évszám nekem nem volt egyértelmű.
[Geoládák v3.2.2]

gcberv-DSC08543 
Planetphotobook 2020.01.22 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

nazso.oszan 2019.12.29 15:25 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

maxxtro123 2019.12.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Köszönjük szépen!

nyarytamas 2019.12.29 12:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Ancs 2019.12.29 12:38 - Megtaláltam
Év végi egyesületi túra 3/4.
1-3-2 sorrenben kerestük fel a pontokat. A pincékért kár, biztosan lenne vendég egy kis rendrakás után. Az 1-es ponton némi kaland során jutottunk le a vízimalomig, majd a Mária-forrás útba ejtve értük el Virágospusztát. Érdekes látvány, nekem sok volt picit a nacionalizmusból. Nade amire senki nem számított: egyszer csak elősétált egy teve :D:D:D A nap meglepetése lett!
Ismét némi kalanddal átvágtunk a zöld jelzésre, majd a templomot érintve vissza a faluba, az étterembe.
Ebéd után meg felsétáltunk az andezit oszlopokhoz is!
Köszi

20191229_101215_HDR20191229_101525_HDR
20191229_102102_HDR20191229_105637
20191229_11250520191229_112607
20191229_11290820191229_113943_HDR
20191229_113946_HDR20191229_114004
20191229_114032_HDR20191229_123639_HDR
20191229_123730_HDR 
ChefBogi 2019.12.29 12:37 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.1.2]

Lacza és Tádé 2019.10.29 10:49 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

csg69 2019.08.17 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.38
Megvan :)

kismaczu 2019.07.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
A multi szépen összefűzhető a két sima ládával.Köszi a rejtést.

3208. Séta Bértől Virágospusztáig (4)3208. Séta Bértől Virágospusztáig (5)
3208. Séta Bértől Virágospusztáig (6)3208. Séta Bértől Virágospusztáig (7)
3208. Séta Bértől Virágospusztáig (8)3208. Séta Bértől Virágospusztáig (9)
3208. Séta Bértől Virágospusztáig (10)3208. Séta Bértől Virágospusztáig (14)
3208. Séta Bértől Virágospusztáig (15)3208. Séta Bértől Virágospusztáig (16)
esztelneki 2019.06.29 12:30 - Megtaláltam
Rekkenő hőségben megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Éppen palóc fesztivál volt szépen énekeltek és jó a műsor. A pótjelszót lefestették a másik teljesen rendben van [g:hu 1.6.2y]

GCBERV_20190629124441.jpgGCBERV_20190629124815.jpg
CsKaroly 2019.06.17 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. képek később [g:hu 1.6.2y]

Süni1966 2019.06.17 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

lagaf 2019.06.15 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.05
Megtaláltuk. [g:hu 1.6.2y] [wapon beküldött szöveg]
Eredetileg nem ma terveztük felkeresni a multi pontjait, de mivel úgyis a GCSF01 ládánál jártunk és még maradt egy kis időnk, elmentünk e láda végpontjára, azzal, hogy majd legközelebb folytatjuk a a faluban a keresést. A dobozt egy kis sétát követően gond nélkül előtaláltunk. A majorban nem nagyon néztünk körül - számunkra kevésbé vonzó ez a töménységű "archaizáló, irredenta stílus". A faluba érve mégis úgy döntöttünk, hogy gyorsan begyűjtjük a jelszórészleteket. Előbb a 2. pontét, majd a buszmegálló közelében leparkoltunk, s felmentünk a valaha szebb napokat látott pincesorra. Szomorú látvány ennyi elhagyott, lerobban pincét látni. Visszatérve a falu központjába, készítettünk jópár képet a "A rózsák falujában".
Köszönjük a rejtést.

"A rózsák faluja"Szépek
Kissé elhanyagoltA templom előtt...
Magasodik...Magyar-sor
A láda felől...A doboz és tartalma...
BranDroid 2019.05.25 16:35 - Megtaláltam
Geovándor II túra alkalmával megtaláltam, köszönöm a rejtést! A láda erős hangyavédelem alatt áll. A pótjelszó nem olvasható! [Geoládák v2.2.5]

szikizso 2019.05.25 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
Geovándor túra alkalmával, remek társasággal.

AlanTheWild 2019.05.25 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Geovándor csapattal, közös túra keretében! Nagyon szép környék!

dávid03 :-) 2019.05.25 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kanga021 2019.05.25 14:57 - Megtaláltam
Dávid03-mal GeoVándor túra alkalmával megtaláltuk, köszönjük a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Szabó família 2019.05.25 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.3a]

GeoVándor csapatával közösen.

R-Gyu 2019.05.25 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Robogo 2019.05.25 14:55 - Megtaláltam
II. GeoVándor Túrasorozat - Cserhát túra alatt kerestük fel a ládát csoportosan.
Köszönöm a rejtést!

jbako 2019.05.25 14:55 - Megtaláltam
A II Geovándor túra alkalmával megtaláltam. Kösz a rejtést.

LCSOKA 2019.05.25 14:55 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

R.Guszty 2019.05.25 14:55 - Megtaláltam
Geovándor túra alatt csapatos megtalálás. Kösz a rejtést!

Gábor75 2019.05.25 14:55 - Megtaláltam
II. GeoVándor túrasorozat - Cserhát túra alatt kerestük fel a ládát csoportosan. A malom nagyon tetszett.
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tabletta 2019.05.25 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3a]

GAMANO 2019.05.25 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

kupec 2019.05.06 11:41 - Megtaláltam
Három napja voltam itt a Mária-forrásnál, gyönyörű napsütésben. Otthon vettem észre, hogy van itt még egy láda, ma visszajöttem érte, zuhogó esőben.

IMG_20190506_112755 
Barack67 2019.04.27 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Jó kis séta volt. Közben Quad versenyt is láthattunk.Köszönöm a rejtést.

ghostspike 2019.04.27 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mary Lou 2019.04.21 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltuk.
Cserháti húsvéti kirándulás alkalmával.
Túra Bér környékén.
2-3-1 sorrendbe.
Virágospuszta különösen tetszett, meg a rengeteg virágzó tavaszi hérics.
Köszönjük!

orszagoskek 2019.04.18 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Tetszett ez a körséta. A pincék környéke hangulatos. A nemzeti emlékhely mellett a helyesírásra viszont ügyelhetnének jobban. A nemzeti emlékhely szomszédságában és a turul szobor közelében békésen heverésző teve a világ sokszínűségének a szimbóluma is lehetne. ;)
A láda rendben, viszont a tartójának a fedele már nagyon elkorhadt. A pótjelszó már nem olvasható.
Más. A falu közepén lévő Országos Kék Kör tábla elég messze van minden kéktúra szakasztól, szerintem az útvonalon lenne a helye.
Tamás [Geoládák v2.2.5]

emlékhelyés a kötőjel hol van
nem olvashatóOKK
cosinus0 2019.04.14 14:10 - Megtaláltam
Ördögmákos túra keretében meglelve. Virágospuszta igen érdekes hely, köszi, hogy megmutattad! Nagy örömünkre a Rádió Múzeumba is be tudtunk menni! Köszi a rejtést, ez segített, hogy egy 20 fős csapatot idehozzak. A pótjelszó viszont olvashatatlan, a láda viszont rendben, és rengeteg virágzó tavaszi héricsben gyönyörködhettünk a ládához vezető réten.

kingajani 2019.03.17 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

aknitram 2019.03.17 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.2y]

kitkat0123 2019.03.09 16:19 - Megtaláltam
Tavaszköszöntő túrán itt jártunk fa-peti és macikupac társaságában, hogy felmérjük a terepet. Virágospusztára beérve a napi random kétpúpu teve köszönt szembe.

Köszi a rejtést, tetszett a multi!

Törpe 2019.02.10 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Köszönjük a rejtést!
Törpe

EmesESE 2019.02.09 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Pajzsika 2019.01.19 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.06
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2019.01.19 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük.

geooszi 2019.01.04 23:59 - Megtaláltam
Kéktúrázás után levezetésképpen levadásztam még néhány ládát... :)

PÉV 2018.11.17 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Erre a napra a béri vízimalmot szemeltük ki elsődleges célpontként Ribizli9-el. Az első két multipont után és a harmadik pont előtt becserkésztük a GCMAUD és az SF01 ládákat is. Nagyon szép, egyszerű település. Nagyon tetszett a környék és a rejtés is !!!

Köszönjük !
-MEGVAN!-

 
Ribizli9 2018.11.17 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
MEGVAN
Közös találat PÉV-vel!

BMBOPH 2018.11.15 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Köszönjüj a rejtést, megtaláltuk!!!
Szép falu, jó rejtés!

Döniz & Peti 2018.11.03 15:59 - Megtaláltam
Meg találva :)

Bekem1885Ziti88 2018.11.03 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, a 2. ponthoz kellett az elrejtő segitsége. Köszönjük

Iván19 2018.11.01 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszönöm a rejtést. A falu nagyon hangulatos, szép a környék. Kár, hogy a pincesor ilyen rossz állapotban van.

PB018966PB018973
PB018947PB018957
PB018962 
Wilka74 2018.10.25 10:01 - Megtaláltam
+

vikacsu 2018.10.22 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Oriza 2018.10.14 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

sinus90 2018.10.05 14:00 - Megtaláltam
Ládakergetés guppikkal.
Mivel nem tudtam otthon nyomtatni, bonyolultabb volt a pincét megtalálni. Az okoskám, csak a távot mutatja a .hu ládáknál. A com az térképes, némileg az volt segítségünkre. A temlomnál elsőre a lépcsőt választottuk, aztán meglett a sima feljárat is. Virágospuszta egy érdekes hely. Azon gondolkodtam, hogy mennyien jöhetnek ide, hogy érdemes a helyet fenntartani? És persze csak jobb autóval, vagy trabanttal érdemes kocsikázni, és gyalog.
Köszi a rejtést!

-2-1
-1-2
-3-4
-3-1
-2 
guppik 2018.10.05 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk sinus90-nel, köszönjük!

RékaKinga 2018.09.29 13:45 - Megtaláltam
A 3. igencsak ötletes! Köszönöm a rejtést!

emiGrant 2018.09.25 15:30 - Egyéb
Ma ládakarbantartást tartottunk: a rejtek törött fedelét dróttal megjavítottuk. Van fölötte mégegy fedél is, így remélhetőleg nem fog beázni a télen. Jelenleg a logbook teljesen száraz. Bár az új helyén most már majdnem két éve rendben megvan, a biztonság kedvéért egy pótjelszót is kihelyeztem egy könnyen hozzáférhető helyen, ha esetleg a láda mégis eltűnne.

Uncraft 2018.08.05 10:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk. Nagyon szép helyek voltak, érdemes végigjárni.

hitamas 2018.08.03 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
:)

Moha G 2018.06.17 16:30 - Megtaláltam
Jancsival és Jánossal.

hg5vy 2018.06.17 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Csaszival és Mohával Radios tajfuto versenyen. [Geoládák v2.2.4]

kivancsifancsi 2018.06.17 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Drivein csészézés 7 ládával a Cserhát dombjai közt.
Nagyszerű helyszín, utoljára még sok éve a gc verseny idején jártam itt. Sokat változtak itt azóta a dolgok, de most is szépen karbantartott a helyszín. A multi könnyen meglett. A végláda mellet hatalmas, marasztaló szamócamező érik. :)

VaVi 2018.04.21 20:54 - Megtaláltam
köszi :)

Spangarázs 2018.04.08 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Motoros ládatalálat Gumipókkal.
Könnyen felkereshető pontok...
A derűre a ború, hogy vannak itt is róMaiak rendesen:(
Köszi a rejtést!

Gumipók 2018.04.08 17:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Választásnapi gurulás multija Spangarázs társaságában. Bér CP2. Köszi!

Fonte 2018.04.07 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
De jó! Meglett! [Geoládák v2.2.3]
Kellemes kis séta Béren. Igazi tavaszi időben, falusi csöndben-zajban, madárcsicsergésben.

Szépséges baromfiudvarÖreg pincelejáratok
Tavasz van! Gyönyörű!De jó! Meglett!
Terepjárósok próbálgatták autóikatEgy szép régi ház
Vincenzo65 2018.03.17 15:38 - Megtaláltam
Jó kis séta körbefűzve a többi béri ládával. Virágospuszta nagyon ott van. Önmaga megérne egy misét.

Lacipap 2018.03.10 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Megtaláltam!

Még hó is van!
V_Gabor 2018.01.20 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.35
A végláda jó volt. Kerülgettük a kerülgetni valót rendesen.
A multi közben útba ejtettük GCMAUD ládát is.

Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

2018-01-20 13.03.13R2018-01-20 13.03.59R
2018-01-20 13.06.45R2018-01-20 13.07.24R
2018-01-20 13.12.20R2018-01-20 13.17.30R
2018-01-20 13.18.18R2018-01-20 13.18.38R
2018-01-20 13.19.17R2018-01-20 13.19.34R
2018-01-20 13.27.13R2018-01-20 13.27.55R
2018-01-20 13.28.24R2018-01-20 13.31.28R
2018-01-20 14.09.09R2018-01-20 14.09.54R
2018-01-20 14.10.28R2018-01-20 14.17.36R
2018-01-20 14.19.47R 
RékaésAdrián 2017.11.12 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Hála a kedves felajánlásnak, a GCWALK után Béren ébredtünk. Természetesen a ez sem maradhatott ki. Érdekes a szoborcsoport és a félbehagyott építmény. A közeli birtokon tevét láttunk és szamarat simogattunk, valamint megkerestük a Mária forrást is. Így elidőztünk a helyszínen, ismét találkozva a kedves kessertársakkal. Vigyázat a "csapdákkal". Köszönjük a rejtést.

"J&J" 2017.11.12 10:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
GCWALK után levezető ládázás Béren
Kösz a rejtést.

BT_pro 2017.11.03 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam köszönöm!Tökéletes nyugalom, nagyon bejön.

mazsola069 2017.11.01 16:14 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kicsiogre 2017.11.01 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2017.10.07 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Köszönöm a rejtést!

Poór Andrea 2017.10.07 10:18 - Megtaláltam
Dr Ladáékkal és Robertoval közös ládázás.
TFTC!

Roberto Kesser 2017.10.07 10:17 - Megtaláltam
Kellemes kirándulással, spontán meghívásból eredő borkostolóval előtt, ezt is levadásztuk.
Kellemes hely, szép környék.
Köszönjük a rejtést!

Dr.Lada 2017.10.07 09:06 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Réka&Nimi 2017.09.16 22:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Babakocsis sétával teljesítve az első fele, Virágospusztára már kocsival tovább. A Malom étterem melletti geoládával egybekötve kellemes napot töltöttünk Béren. Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bacsnyir 2017.08.25 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.70
Ez a láda "keretezte" mai magányos kirándulásomat: a 2. pontnál, a templomnál kezdtem, majd egy hosszabb, GCBERA-t, GCORPU-t és GCMAUD-ot is érintő gyalogtúra után a 3., végül pedig az 1. pont következett (nem így terveztem, de egy GCBERA után bekövetkezett rossz útválasztás után már "mindegy" volt.
Egyetértek Strombus korábbi bejegyzésével: tartalmilag ez két láda. Virágospusztának (pontosabban a mai "látnivalóinak") semmi köze a faluhoz. A templom és a borospince látványnak ugyan nem különösebben izgalmas, de hűen tükrözi a falu múltját. A mai Virágospuszta pedig egy "magyarkodó", irredenta szellemiségű magántulajdonos kétségtelenül nagy költség- és energiabefektetéssel megvalósított birtoka (és létesítmény-együttese), aminek megítélését alapvetően befolyásolja a megítélő világnézete és történelemszemlélete. Éntőlem kevés dolog áll távolabb, mint az irredentizmus és a "magyarkodás", így a dolognak ezt a részét nem minősíteném (megjegyezném ugyanakkor, hogy a szobrot kapott személyek egymástól nagyon eltérő szellemű embereket ábrázolnak: van köztük olyan, akinek megítélése
minden világnézetű történész (és ember) számára szerint egyértelműen pozitív, vannak erősen vitatható/vitatott személyiségek is, és vannak olyanok is, akik kizárólag az irredenta világnézetű honfitársaim szerint voltak kiemelkedő személyiségek.) Ami számomra is mindenképpen díjazandó, az a terület "gondos gazda" módjára történő kezelése, szép állapotba hozása, a hagyományos gazdálkodás fenntartása. Érdekes a pici "állatkert", és érdekes lehet a Szabad Európa Rádió-múzeum is, de az sajnos már be volt zárva érkezésemkor (a ládaleírás adhatna róla több infót!). És egy elem, amiről a leírás egy szót sem ejt, sőt a tuhu térképén (ill. más térképeken) sincs rajta: a birtokhoz vezető útról jobbra 5-600m-re található, az út közepén és végén is kitáblázott, karbantartott ösvényen megközelíthető Mária-forrás. Ez ugyan vékonyan, de a mostani melegben is csörgedezett, szépen kiépített és szépen rendben van tartva, és mivel a közelben nem nagyon vannak társai, mindenképpen figyelmet érdemel (sajnos a GPS-emben és a fényképezőgépemben is kimerült ekkorra az elem, ezért csak egy rossz fotót tudok mellékelni, és a koordinátáit sem tudom megadni).

A templom 1.A templom 2.
Virágospuszta felé közeledve (a domboldali objektumokat nem néztem meg közelebbről, de ezek is a "magyarságkultusz" részeiAz egykori Lázár-kastély (sajnos csak kívülről láttam)
Sajnos ez be volt zárva, pedig érdekelt volnaA forrás
-4 
ArkAngyal75 2017.08.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Köszi a rejtést!

macska 2017.07.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A tűző nap ellenére is kellemes volt, a helyiek is barátságosak, segítőkészek voltak! Köszönjük a rejtést!
Ibolya, Jenő

IMG_0101_1IMG_0093_1
Göde 2017.07.20 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Enni, sajnos az Andezitben sem tudtunk! De a séta kárpótolt.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2017.07.16 19:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.01
+

/Quatermain/ [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bigmick 2017.07.13 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.3za] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170713_182311IMG_20170713_175455
Párduc50 2017.06.22 09:33 - Megtaláltam
Szép multi, egy csodás záróállomással! Köszi!

61
23
45
GYEZegzug 2017.06.04 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Köszi szépen a lehetőséget.

P_20170604_154939P_20170604_155358
P_20170604_155248P_20170604_160050
kilali 2017.05.27 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Köszönöm a lehetőséget.

fehérkút 2017.03.25 10:28 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

ha2 2017.03.24 16:30 - Megtaláltam
Tájfutó OB előtt, bemelegítő túra hatodik, utolsó pontja.
Ordaspuszta felől érkezve elsőként a templomnál kerestem meg a jelszó részletet.
Szerencsére éppen kihallatszott az orgona zenéje,leültem hallgatni, úgyis rám fért már egy kis pihenés.
A pincesor felé menet egy újabb könnyű patakátkelés.
Mivel az Andezit Hotelben foglaltam szállást a végládához felmenni már nem jelentett kitérőt.
Az egész napos gyaloglás, a megtett kicsivel több mint 30 km után már az esti mese előtt elaludtam.

18181819
18211823
18311834
zalajaro 2017.02.22 17:30 - Megtaláltam
Aki keres az talal. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2017.02.22 17:30 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_8461IMG_8464
IMG_8477IMG_8479
lypapp 2017.01.02 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.21
Meglett, köszönjük a sétát!

norko 2016.12.29 16:18 - Megtaláltam
Év végi kutyasétáltatós, ládázós túra 27 kilométerrel.

gabortel 2016.12.29 12:05 - Megtaláltam
Idei utolsó megmozdulás 5 találattal. Mindegyik ládikó a helyén.

jutics 2016.10.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Köszönöm a rejtést! Különösen a virágospusztai látnivalók tetszettek.

WP_20161026_013WP_20161026_014
emmerwald 2016.09.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Szép környék, köszönjük az invitálást!

DSCN3510DSCN3512
DSCN3516DSCN3534
nmárti 2016.08.21 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Nagyon szép hely, kellemes környezet. Sajnos eleredt az eső az andezitnél és a malomnál is áztunk, de akkor is megérte ezt a kis települést felkeresni. Köszi a rejtést !

-1-2
-1-2
-1-2
stmester 2016.08.18 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92
megvan köszi

Bér 
álomfogók 2016.08.14 14:00 - Megtaláltam
Bér nagyon tetszett ma is. A templomnál parkoltunk, így a 2. ponttal kezdtük a multit. Utána következett a malom (GCMAUD; először). Virágospusztára természetesen sétálva indultunk a déli hőség ellenére is. A ládát azonban nem találtun. Végül felhívtam emiGrant-et, hátha tudna segíteni. De ilyen segítségre nem számítottam. Szinte azonmód autóba ültek Roy-jal és pár perc múlva már ott is voltak egy tartalék dobozzal. Először együtt kerestük az eredeti ládát, de annak híre, hamva se volt. Így aztán új helyet kerestünk szintén együttesen. Bónuszként pedig felhívta figyelmemet a GCMAUD-nál elrejtett mozgóládára, amiért aztán természetesen visszamentem a malomhoz.

nmaria 2016.06.16 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm!

Sir Pajszer 2016.06.05 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Köszi!

picuresnagyur 2016.05.01 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Köszi :) a 3. pont khm...kicsit túlzás...
A falu nagyon hangulatos, Virágospuszta is szép, csak eléggé eklektikus...

tmp-cam--476001247tmp-cam--1074100287
tmp-cam--1026509474tmp-cam--1421311269
tmp-cam--873132530 
kópé1993 2016.04.10 12:33 - Megtaláltam
Autós ládázás Nógrádban! Köszi a rejtést! A harmadik pont környéke nagyon tetszett!

P4100027P4100037
P4100040 
dzoli1 2016.04.08 19:41 - Megtaláltam
Fülledt melegben.

Strombus 2016.02.13 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.33
Szerintem ez két láda! Egészen mást látunk Béren mint Virágospusztán. Mindkettő helyszín nagyon érdekes és semmi közük a látnivalóknak egymáshoz. A kettő közötti séta pedig nem túl érdekes, így arról elnevezni a ládát számomra megtévesztő. Ez "Béri séta és látogatás Virágospusztán". :-)

Bér nagyon tetszett. Fekvése is, építészete is. A pincesor is, de talán még annál is jobban a dimbes-dombos templomtér a maga pincéivel.

A Virágospuszta féle magyarkodó helyek mindig inkább megdöbbentőek a számomra, nem igazán tudom hova tenni őket. Érdekesnek érdekes, az biztos. A felújított, kibővített kastély épületegyüttese szép és szépen rendben tartott. A részletes építészeti leírás helyett (azt úgyis látjuk) sokkal szívesebben olvasnék a kastély mostani uráról és az egész létesítménye funkciójáról. A hely hatalmas kültéri rendezvényeknek lehetne a helyszíne. Pl. én egy Kárpátia koncertet képzeltem mindjárt ide. Meg jurtatábort. Van ilyesmi nyáron?
A hősök szobraihoz kár, hogy nem kapott elég vastag farönköket a faragó, mert így elég soványkák, vállnélküliek lettek többségükben, nem kellőképpen árasztják magukból a dicső nagy magyar multat.

Lázár Andor volt igazságügyminiszter a rokonom. Igaz hogy csak sokadiziglen, de a családfámon rajta van. Ödön fia Franciaországban élt, vele találkoztam.

Péter60 2016.02.13 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Különleges a pincesor és még különlegesebb a virágospusztai környezet, nagyon tetszett. Kiváncsi lennék ki a tulaj.
A láda sajnos törött, cserére szorul!

seegyuri 2016.01.30 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Köszi.

sogor36 2015.12.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Köszi a rejtést. Nagyon szép volt minden, amit megmutattál ezzel a ládával.

Hofeherlupa&Nrb1 2015.11.20 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2015.09.03 07:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
17/17. Nógrád m-i ládatúra.

Bér egy kedves kis falucska a Bér-patak völgyében és a Cserhát ölelésében. A bemutatott látnivalók hűen tükrözik Bér történelmi múltját, Virágospuszta a természeti szépségével ragad magával. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Bér címere
Varázslajos 2015.07.24 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

Röné 2015.07.24 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

Tathalas 2015.07.18 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést :)
Izzasztó egy séta volt a déli melegben, de azért megérte. A pincéknél sajnos egy sem volt nyitva, és be sem akartak sehova invitálni :) Virágospuszta is tetszett az emlékhellyel.

szicsu 2015.05.19 16:45 - Megtaláltam
köszi

Ildi76 2015.05.19 16:45 - Megtaláltam
Az utolsó pont felé haladva már szenvedtünk a melegtől. A csodálatos panoráma kárpótolt bennünket. Innét az erdőn át begyűjtöttük GCBERA-t.

nyanyuska 2015.04.11 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszi a rejtést!

VBalázs 2015.04.11 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Köszi a rejtést!

Szőri Maki 2015.04.11 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Köszi a rejtést!

Telkess 2015.03.29 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Bér környéki séta közben ez is előkerült, köszönet a rejtőnek.

 
Ötvös család 2015.02.19 16:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
sztyopa13 a páratlan páros 2015.02.14 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.Tetszett a multi.A pincéknél egy kedves helybéli sokat mesélt a településről.Megmutatta a pincéjét,ami a jelszavas melletti.Szépek a virágospusztai szobrok.Hasonló érzelem világú szálláshellyel az ország nyugati végén Velemben is találkoztunk.

Évi&Zoli 2014.12.21 11:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Virágospuszta nagyon szép hely, ezért kapott 5-ös osztályzatot a környezet. A láda álcázatlanul hevert a rejtek mellett, visszahelyeztük eredeti helyére. TB költözött bele. Köszönjük!

Piroskaa1 2014.11.09 13:30 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2014.11.09 13:30 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

jiimbo 2014.09.20 14:30 - Megtaláltam
Remek!

csipet_csapat 2014.08.23 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Hm... Hát nem a virág fog először eszünkbe jutni erről a helyről.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
gebo 2014.07.26 20:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönjük a feladatot! Ez volt az első multi láda keresésünk.

csörike és maci 2014.07.05 15:00 - Megtaláltam
Ok.

sirgalahad 2014.06.26 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.46
Gyorsan tolul már a vérem
Hiszen itt a láda Béren
Pusztára hol átértünk
Magyar útra rátértünk

lelcache 2014.06.26 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

Öreg pinceSzép pince
TemplomVirágospuszta
NagyjainkÁlmos
Séta a mezőn 
gagimoccapicci 2014.06.26 06:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
A Magyar asztalos csapat, Attila László , Mózer Gergely és Kálnai Levente, akik a 2014-ben október 2.-ától Franciaországban megrendezésre kerülő szakmák európabajnokságán az EuroSkillsen képviselik Magyarországot először készítették el csapatosan itt Béren a versenyfeladatot. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük Fekete Zoltán szakértőnknek a vendéglátást! Természetesen a versenyfelkészülések országszerte több helyen is zajlanak és a GPS-t sem hagyom ilyenkor otthon. Ez volt az 1. állomás! Köszönöm a rejtést! Jó kis hajnali sétákat tettem meg munka előtt ;)

carmin 2014.06.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Pár éve jártunk Béren, akkor Virágospusztán is voltunk, a templomot is megnéztük és az andezitömlésre is felmásztunk. Most végigsétáltunk a pincesoron is és innen gyalogoltunk Ordaspusztára a cserháti dombok között. A templomnál éppen papszentelés volt, ezzel a jelszórészlettel a kedves rejtő segített ki, amit ezúton is köszönök. Nagyon szép nap volt, köszönjük a rejtést.

Busko58 2014.05.02 12:41 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: emiGrant, 2014.05.15 15:08]

fgyurika55 2014.04.06 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Ahhoz képest, hogy nem is hallottam Bérről, csak fizetésről, egészen szép hely, és sikerült személyesen is megismerkedni egy kedves házaspárral (emiGrant és Roy).

kobcikrajci 2014.04.05 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Jobbágyi-Galgaguta bicajtúra előbb izzasztó napon, majd kezdődő borúval. Kellemes útvonal, élevezetes, látványos helyszín mindegyik. A templom körül épp szorgoskodtak, meg is bámulták az érdeklődő idegent. :)

Attilacska 2014.03.12 14:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

katika 2014.01.12 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
2007-ben a versenyen már jártunk itt, de akkor még nem volt így megépítve a terület. Nem találkoztunk senkivel, csak 1-2 birka bégetett. Köszönjük!

Csaba & családja 2014.01.11 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.46
Az év első igazán ládás napján GCGAFE, GCTPKE, GCLOC, GCBERV ládákat kerestük meg. Ha az év többi ládája is ilyen lesz, akkor nagyon jó év elé nézünk. Köszönjük.

pliptai 2014.01.03 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.06
Az első ponton idegenvezetést kaptam egy kedves helyi lakostól, aki majd fél órán keresztül mesélt nekem a pincék történetéről, sőt még a sajátjába is be akart hívni, de mivel úgy sem ihattam udvariasan visszautasítottam! Az emlékparkról annyit, hogy furcsa... Köszönet a rejtésért!

Ruttkay 2014.01.01 14:00 - Megtaláltam
Újévi ládaköszöntő.
Dengeleggel eltelve, ketten elmentek erre s leltek.

Rég jártunk itt meglepő fejlesztések történtek.
Kicsit eklektikus ez a történelmi pantheon, de azért szerethető puputevével a háttérben.
(Apropó csak én érzem hogy történelmünk nagyjai mily kicsik nem csak itt, de országszerte megfogalmazott 20-21. századi szobrainkon?
Kihívás rájuk hősként tekinteni ilyen alakban.
Mintha megtörtek lennének mind: gnomok, göthösek, sánták, gyomorbajosok...)

Itt még van egy kis tartásVitézekh...
Röpképes?Szilágyi lány!
Kis karácsony
racsti 2013.11.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Koszi a rejtest.

laubi 2013.08.20 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Útban a pincékhez szilvát, a templomhoz egy kis szőlőt falatozhattunk :) A templom udvarából egy nagyobb kutya nem akart kiengedni, úgyhogy a másik kijáraton hagytam el a helyet. Virágospusztát pedig a szívünkbe zártuk, köszönjük :)

ui. ... de a teve előtt értetlenül álltunk :D

zramzam 2013.07.14 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

ujcsi 2013.07.14 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Közös nógrádi ládázás.
Köszi a lehetőséget.

szabbr 2013.07.14 11:10 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

pozoli1 2013.07.14 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltuk. Pozoli1 és Ancsa

mato 2013.07.14 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Nógrádi geotúra során a DEocaching csapat ide is eljutott.

Nagyot sétáltunk, jól esett.
Ja, és egy Munzee-t is eldugtunk :)

Köszönet a rejtésért!

Két púpú teve 
fattila 2013.07.14 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

sulyoklaca 2013.07.13 00:00 - Megtaláltam
Köszi

K-55 2013.07.03 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.08
Bér község kedves, szép fekvésű, rendezett település. A pincékhez vezető úton, rövid időre, egy feketeszeder fa állított meg minket...Virágospusztáig autóval mentünk, de ott is van bőven "sétálni való". No, meg meglepetés...AA

A mamával
Attibati 2013.06.27 13:40 - Megtaláltam
Aszódról indultunk egy kis cserháti tekergésre. Belefért a túrába egy sziráki trekkelés is.
A fogadó környéke sokat változott, amióta nem voltam itt, akkor az emlékparknak még nyoma sem volt.
A túrát az új bokori ládával akartuk folytatni, de kiderült, hogy a topogiudon jelzett műútat egy honvédségi üdülő zárja el, ahol nem engedtek át minket, így visszatértünk az autóhoz.

sereva 2013.06.26 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Gondir 2013.06.22 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

OsiOsi 2013.06.16 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Nagyon klassz séta volt. A templomot kis hidakon közelítettük meg.

vitibi 2013.05.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.58
Köszönet!

szilvasii 2013.05.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Köszi.

Szivacs3D 2013.04.21 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Josko75 2013.04.19 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Gyönyörű helyek! Sajnálom is, hogy Bértől 4km-re élek...

Köszönöm a rejtést! Josko75

valti 2013.04.03 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Ok! [wapon beküldött szöveg]

dendeocse 2013.03.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megvan.

vViktor 2013.03.17 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

Dudika 2013.03.02 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltuk Köszönjük a rejtést.
Kinga Gergő Dudika

tudo 2013.01.07 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.38
85 km kerékpár edzés 1200 m emelkedéssel az Acsa - Nógrádbercel - Ordaspuszta - Bér - Szirák - Palotás - Héhalom - Verseg - Kartal - Aszód útvonalon 2 új és 6 régi ládával. Nógrádbercel és Bér között annyira sáros volt az út, hogy nagyon lassan tudtam haladni.

GCORPU sáros küzdelmei után értem el az andezit oszlopokat (GCBERA), ahová menet a rettentő dagonya letépte a bal cipőm talpát. Gágogó lúdtalpaimmal tapostam tehát a sarat, a kerékpáros klipsz tartotta volna ugyan a cipőmet, alig vártam már, hogy haladhassak.

Bér csodálatos nyugodt fekvésű falu, a Virágospusztai GC-verseny emléke ide fűz. A láda pontjainak felkeresése nosztalgia volt, nem különben az impozáns magyar emlékhely. A láda azonnal meglett. Logolás után Szirák felé végre lehetett kerékpározni, majd tovább az ismert ládák mentén Aszódig jó volt az út.

Bér templomaFalnak támasztott bicó
Bér templomaPincék
TalálatMindszenthy emlékmű
VirágospusztaSzanda
HegytetőnLeaszakadt a talpam :-(
KilátásBér andezit oszlopai
agom 2012.12.30 00:00 - Megtaláltam
Remek kis túra volt. Csendes, bájos kis falu rendkívül kedves emberekkel. A keresett pince tulajdonosával éppen összetalálkoztunk, aki hihetetlen barátsággal invitált be a pincéjébe és kínált meg a saját borával. Még mesélt néhány érdekességet a környékről, azután útba igazított a virágospusztai harmadik rejtekhely felé. Itt legnagyobb meglepetésünkre két tevével és néhány túzokkal is összetalálkoztunk.
Köszönjük, remek volt!
agom, Andi, Lucy

acsipapa 2012.11.07 11:49 - Megtaláltam
meglett

Webber 2012.11.07 11:49 - Megtaláltam
Meglett.

Tototo 2012.10.21 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük

bumbika 2012.10.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltuk!

Paul 2012.10.21 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.08
Köszönöm a rejtést.

pczinder 2012.10.20 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Köszönöm a rejtést!

ludens 2012.09.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Helyi vezetővel könnyű dolgom volt. :)

 
Svéd 2012.09.22 12:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

cila 2012.09.22 12:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Nagyon szép fekvésű falu. A harmadik pont Horthy-szoborral, árpádsávos zászlóval, hát....

Bajuszcica 2012.09.22 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.60
A harmadik pont valóban túl tömény........ de erről nem a rejtő tehet! Köszönöm a rejtést!

alucifer 2012.09.15 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Csuhás 2012.09.01 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.38
A multi első két pontja tetszett. A harmadik pont giccses magyarkodása már már paródiaként hat. Bőven elég lett volna a látványelemek tizede is. Akkor pozitív lehetne az összhatás.

Janka, Csuhás, Vándor

Templom kisajtóTemplom
GrádicsonGyönyörű öreg pincék
Hangulat
Ennyi bőven elég volnaGiccs
KörnyezetszennyezésMég az erdei szemét is nemzeti színű
Mr Zerge 2012.07.07 11:10 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... [wapon beküldött szöveg]
A láda környezete érdekes. Most szerencsére nyugalom volt, nagy rendezvénykor nem lenne jó keresni.
Üdv Mr Zerge.

szakica 2012.06.27 12:59 - Megtaláltam
köszi!

Mihul 2012.06.27 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

GCBERV_20120627123459.jpg 
Zsiráf 2012.05.30 11:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Fagyi 2012.05.28 12:00 - Megtaláltam
Pilis50 társaságában.

Pilis50 2012.05.25 10:00 - Egyéb
HURRÁ! Holnap megint megyünk Bérre!

Discover 2012.05.13 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Köszönöm a rejtést!

N.Zs. 2012.05.12 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
A végén kicsit sok volt a magyarkodás...

 
Puszkany 2012.05.06 16:42 - Megtaláltam
Szilveszteri buli utan par nappal... Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

kl 2012.05.06 16:42 - Megtaláltam
Érdemes volt! [wapon beküldött szöveg]

Szabó Család 2012.05.03 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Kellemes séta, a harmadik pontot bejártuk. Nagyon tetszett, a végén a lovacskák egész közel jöttek. Köszönjük.

2012.05.03 Bér2012.05.03 Bér
Távolba néző 2012.04.30 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.67
ok

Luki 2012.04.30 15:00 - Megtaláltam
+one [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2012.04.30 12:12 - Egyéb
Kedves viragk !

- Te biztosan Virágospusztán voltál?
Én arrafelé "csak" tevéket - lovakat - szép szobrokat láttam.

Ha valamivel nem tudsz azonosulni, nem (biztos, hogy) szükségszerű -nácizni (magasztalni)! Többeknek (például nekem is) kimondottan tetszett!

Szerintem.

Gyombi 2012.04.28 17:01 - Megtaláltam
Ez is jó hely [wapon beküldött szöveg]

Kokó 2012.04.15 13:22 - Megtaláltam
Kess letudva! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2012.04.15 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Andezit 30 rendezés közben 1.

Ha már itt pontőrködtünk órákon át a Nagy-hegyen Kokóval, nem hagyhattuk ki. Igazából úgy terveztük, hogy még azelőtt levadásszuk, hogy felmászunk az andezitömlés fölé, de egy defektszerelés megakadályozott ebben. Azt nem mondhatom, hogy annyi, de annyi alkalommal jártam már Béren, de párszor már igen. Ami ebből megmaradt, az a templom. Most is tetszett, csak azt sajnáltuk, hogy nem tudtunk bejutni. Pincesorból rögtön kettőt is találtunk. Az egyiket a templom mögött, a másik meg a multi része. Mindkettő tetszetős, ám az utóbbi jelentősebb. Ennél a pontnál kicsit vacilláltunk, mert több régi évszámot is találtunk az egymás mellett álló pincék gerendáin, ám végül úgy döntöttünk, hogy hiszünk a koordinátáknak. (Mint kiderült nem bántuk meg.) Innen autóval mentünk Virágospusztára, az első olyan geoverseny helyszínére, amin részt vettünk. Akkoriban még csak a kastély állt itt; a magyarkodós résznek se híre, se hamva nem volt. Nekem nincs kifogásom a szobrok ellen. Egészen feldobják a környéket. A rét tele volt tavaszi hériccsel, igyekeztünk nem letaposni őket. A doboz könnyen adta magát. Dörmi jött velem. Innen siettünk vissza a Nagy-hegy aljába, mert még Ordaspusztáig volt némi feladatunk.

Zsu. 2012.04.15 12:50 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2012.04.15 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.47
Kerékpáros találat, családi körben. Kombináltuk a GCORPU ládával. Nagyszerű a környék, igazán jó döntés volt a kerékpározás, már csak azért is, mert autóval igen nagy kerülővel lehet megközelíteni az amúgy közeli ládákat. A multi pontjai itt is tetszettek, a legnagyobb kihívást a láda megközelítése (szép kis emelkedő) jelentette, de felcipeltem a kis Lillát és Zsuzsi is hősiesen feltekert :) Jól éreztük magunkat, felidéződtek a korábban itt rendezett geoverseny kellemes emlékei. Azok a régi szép idők...! :)
Kösz a rejtést, megérte!

Mikulás

SirLes 2012.04.12 16:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
A környéket jól ismertem, táboroztam pár napot az Andezit szállóban, bár azóta fejlődött a 3. pont környéke. Érdekes még a rádió kiállítás, illetve a magyarok háza.

12
34
56
benist 2012.04.10 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.19
Gcorpu-tól bringáztam át a szép fekvésű Bérre. Az elmúlt idők csapadéka ellenére nagyrészt száraz volt a földút, csak egy rövidebb szakaszon volt dagonya. Tetszett a község, látványosak az öreg pincék, a templom elegánsan ül a kis domb tetején. A lelkesítő feliratok ellenére is kemény tekerés volt Virágospusztáig. Itt aztán minden megtalálható, ami egy igaz magyar lélek lelkesítését szolgálja. A turulon kívül csak az állatsereglet végtermékével találkoztam, a teve a túloldali erdőszélen legelészett. A harangkereszttől megcsodáltam a falu látképét, rácsodálkoztam a méretes koronás színpadra és a kissé sajátos válogatású nemzeti nagyságokra, amelyek egyébként szép faragások. Némi nézelődés után a kemény ellenszélben eltekertem az aszódi vasútállomásig.

OszlopsorOszlopok
koronaMaradék
Morcipók és Robocop 2012.04.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Megtaláltuk!
Kellemes kirándulóidő, kissé fújt a szél, de a 3. pont felé a két szabadon kószáló teve nem semmi volt! Virágospuszta nagyon megfogott.
Köszönjük a rejtést!

suni 2012.04.09 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Kicsit fújt a szél, de kellemes séta volt, köszönjük.
Panka, Peti, Gábor (Süni)

Csizmások 2012.04.09 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.94
Évekkel ezelőtt sokat voltunk itt a gyerekekkel. Köszi a rejtést! Hallgattunk a rejtőre, így a 6,4km-es séta nagyon jól esett, igaz kissé télies időben.

NI 2012.04.08 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Megtaláltuk!

becko 2012.04.08 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Bujákról gyalog a két új ládáért, 24km a megunhatatlan nógrádi dombok között.
A 3. pont hatalmas meglepetés volt, már-már a Hősök-terén éreztem magam. Gratulálok az igényesen kialakított parkhoz.
NYÍLIK A TAVASZI HÉRICS!!!!

gyusz_58 2012.04.07 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.86
Laza multi. A láda felé viszont az a magyar terület, úgymondjam sajátságos múltidézés. Azt nem értettük, hogy a tevék mit kerestek a juhok között, de azért jópofa volt.
Spontán kesser találkozó KatiNorbiékkal
Köszönjük a rejtést

katnorbi 2012.04.07 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Mai cserháti ládázásunkat eköré a láda köré szerveztük és nagyon nem bántuk meg! A javasolt parkolóban hagytuk az autót. A templomnál éppen húsvétra takarítottak így beinvitáltak bennünket, még a karzatra és a toronyba is felmehettünk. A 3. pont előtt elmentünk a GCBERA ládáért és onnan sétáltunk át a GPS alapján Virágospusztára. Nekünk nagyon tetszett, kb 2 éve voltunk itt azóta nagyon sokat változott a hely, jó volt itt lenni. Körbenéztünk, üdítőztünk, megsimogattuk az úton szembejövő lovakat és a tevékre is rácsodálkoztunk, ahogy tőlünk nem messze legelésztek. Nagyon szépen köszönjük a rejtést. Nagyon tetszett.

VP 2012.04.06 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.38
Mátrai éjszakai tájfutóversenyre menet tettem egy kisebb kitérőt az új láda kedvéért. Pedig a múlt héten is itt voltunk: hosszútávú bajnokság volt. A sok magyarkodás nyomasztó, de a ládát egy szelíd teve őrizte.

Pilis50 2012.04.06 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Nagyon tetszik Bér - mióta annyit járok arra - egyre jobban :-).
Már több ismerősöm is van a településen - nem beszélve a buszvezetőkről ..., volt aki oda-vissza ment velem ...(ez is egy jó történet volt - fennmaradtam a buszon).
A templomot körbesétáltam (merre van kelet?), a pincesor meg egy különlegesség - van vörösbora is. A ládáig vezető út pedig csodálatos - virágszőnyeg szegélyezi :-).

És a Malom!!!! A jövendőbeli Malom.udvar!
Meg az a sziklaszurdok - oda is láda kell.

 
Kerticsorbi 2012.04.06 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Mivel nekem nagypéntek munkaszüneti nap, ezért nem kellett dolgoznom, csak a könyvvizsgálónk által ellenjegyzett pénzügyi beszámolót kellett átvennem. Ekkor vettem észre az új ládát. Nem gondolkodtam sokáig az indulásig.
Nagyon szép település bér. Egyik unokatestvéremnek van iis tt egy háza.

A láda megtalálása után találkoztam a rejtővel, egy jó órát beszélgettem vele béri házukban.

Köszönöm a rejtéseket a beszélgetést no meg a pezsgőt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.