geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
304. Ősfenyőtörzs (GCOsFe)
Használati utasítás
Használati utasítás
Minden lépés 15 ezer év
Minden lépés 15 ezer év
A kutató ház
A kutató ház
Megkövült állatmaradványok
Megkövült állatmaradványok
A Geológiai Tanösvény kapuja
A Geológiai Tanösvény kapuja
A Borókás-árok
A Borókás-árok
Vízparti lábnyomok
Vízparti lábnyomok
Az Ősfenyőtörzs
Az Ősfenyőtörzs
Kő-fenyőtörzs részlet
Kő-fenyőtörzs részlet
Ősvilág
Ősvilág

Szélesség N 48° 13,787'
Hosszúság E 19° 39,570'
Magasság: 217 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.07.07 15:12
Utolsó lényeges változás: 2010.07.06 14:11
Utolsó változás: 2010.07.06 14:12
Rejtés típusa: Virtuális geoláda
Elrejtők: Anikó és Miklós
Felhasználó: MikiCache
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 459 + 2 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


A fokozottan védett természetvédelmi területre való tekintettel, itt nem helyezhettünk el hagyományos geoládát, ezért lett ez a pont virtuális láda. A jelszó az ismertető táblán, az angol nyelvű szöveg címének utolsó szava (5 karakter).

A jelszóig vezető út, azaz a Kőzetparki Tanösvény, a Biológiai és a Kőszikla Tanösvények környéke is nagyon szép, de ha kíváncsi vagy a Geológiai Tanösvényre, mely során láthatod a fent említett fenyőtörzset, a több tízmillió éves állati és növényi nyomokat, ha végig szeretnél sétálni egy őshangulatot árasztó völgyön, és mindezt profi és nagyon kellemes idegenvezetéssel, akkor jegyet kell válts.  N 48° 13,940' E 19° 39,082' 195 m [GCOsFe+parkoló]

A természetvédelmi terület látogathatósága 2009-ben:
március - október hónapokban szerdától vasárnapig valamint ünnepnapokon 9.00 - 16.00 között. Húsvét és Pünkösd hétfőkön is nyitva!

A geológiai túra az alábbi időpontokban indul:

9.30 - 15.30 között minden óra harminc perckor, buszos csoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől - ahol a belépőjegy vétele történik - 700 méterre van, ezért érdemes a tervezett túrához képest legalább félórával a területre érkezni!

További infók itt, mielőtt elindulsz érdemes ránézni! Ősvilági Pompeji

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat;
ne hagyj ott semmit, csak a lábnyomaidat;
ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Az Ipoly folyó és a leágazó "szárazföldi országhatár" szögletébe települt Ipolytarnóc, Nógrád megye egyik csendes kis községe. Tőle keletre, a már közismert kócsagos figyelmeztető tábla jelzi, az - ebben az esetben - világhírű természetvédelmi terület határát, mely terület, földtani örökségünk gyöngyszeme. A másfél évszázad tudományos vizsgálatainak, munkálatainak eredményeként 1986-ban létrehozott tanösvény, 1995 óta hivatalosan is az összeurópai természeti örökség részét képezi. Az Európa Tanács diplomával tüntette ki.

A fogadóépületnél kezdődő felvezető út mentén jelzőkövek utalnak az idő múlására, a kétmillió évenkénti jelentősebb eseményekre. Minden lépésünk 15 ezer évvel visz közelebb a tanösvény bejáratánál látható 24 millió éves, egykori sekélytengeri iszaphoz. A felvezető út jobb oldalát az idősorba illeszthető környékbeli kőzetekből kialakított szabadtéri kőzetpark övezi. A tanösvény bejáratától balra, a kutató ház előtti domboldalból nátrium-hidrogén-karbonátos ivóvíz fakad. Lábunk alatt 600 métert meghaladó mélységben húzódik a kristályos alaphegység átalakult, metamorf kőzettömege, melyen 100 millió évekkel fiatalabb, harmadkori törmelékes és agyagos tengeri üledékek nyugszanak. A természetvédelmi terület vízmosásainak aljában itt-ott már felszínre bukkan az a kékesszürke agyag, mely az egykori trópusi tenger fenekén 24 millió éve halmozódott fel. A kőzetlapokon csigák, kagylók héjtöredékei közt alkalmanként korall vázmaradványok is felismerhetők.

Másik nevezetessége, a trópusi tenger partszegély övezetében felhalmozódott cápafogas réteg. A XX. század elején az ipolytarnóci vasútállomáson a helybéli gyerekek kövesült "madárnyelveket" gyűjtöttek, és azokat árulták. Ezek cápafogak voltak. Elsősorban az ellenálló fluorid zománcos cápafogak maradtak meg. Koch Antal geológus professzor ipolytarnóci tanulmányai szerint 25 cápafaj népesítette be e területet elborító tengerágat.

A kezdeti part-eltolódások, az oda-vissza lejátszódott tengerelöntés végül is a tenger visszahúzódását eredményezte. A hegyképző erők hatására kiemelkedő szárazföldön rövid időn belül ősfolyamok indultak el. Az ősi klímát 25 °C átlaghőmérséklet jellemezte A Borókás patak az ősfolyó medrébe belemarva egy 20 millió éves fa, mára megkövesedett törzsét tárja fel. Gyors betemetődés után, lassú átkovásodás konzerválhatta a besodródott törzset. A 42 méteres darab kerülete 8, átmérője 2,5 méter volt. A fatörzs átkovásodását a vulkáni rétegekből kioldódó kovasav okozta. A Borókás-árkot a XIX. század elején még kőhídként átívelő óriásfenyő tudományos vizsgálatai 1836-ban kezdődtek el. Ezidáig 63 méter került elő a fából, viszont a 63 méter, még mindig 75 centiméteres átmérővel végződik, tehát kell, hogy legyen a fának folytatása - feltételezik a kutatók. Számítógépes modellkísérletek azt mutatják, hogy a fa - mely Ipolytarnócot világhírűvé tette - eredetileg 92-95 méter magas volt.

A folyóparti öntéstalaj méteres vastagságától a kivékonyodásig váltakozó őstalaj felületén, az ártéri rész ősvilági itató-gázlóhelyein, páratlan értékű ősélet nyomok maradtak hátra. A konglomerátumos réteg felett megjelenik a lábnyomos homokkő. Ezek a lábnyomok levezetnek erre a szakaszra, az egykori vízpartra. A lábnyomok folyamatosan változtak az időjárás és más állatok behatásai következtében mindaddig, míg egy természeti katasztrófa el nem törölte ezt az élőhelyet. 20 millió évvel ezelőtt történt egy hatalmas vulkánkitörés, melynek következtében a kődarabok maguk alá temették a növényeket és elüldözték innen az állatokat. Ez idáig 11 állatfaj közel 3 ezer lábnyomát sikerült azonosítani, de az ősorrszarvú, őz, szarvasfélék, ragadozók és madarak lábnyomai mellett hullámfodrok, pihenés- és csúszásnyomok, esőcseppek nyomai is az iszapba kövültek.

Az Ipolytarnóci előfordulás a világ egyik leggazdagabb neogén lábnyomos lelőhelye!

2007-ben a fogadóépület megújult, és kialakításra került benne egy 4D-s mozi-terem, érdemes megnézni a látványos animációt! A megújult fogadóépület szimbolikus építészeti megoldásaival, újszerű megjelenésével önmagában is egyedi látványosságot kínál. Az épület közlekedő folyosója a terület hírét világgá röpítő 20 millió éves, gigantikus kövesedett fa belső üregét példázza.

Természetes dolog, hogy a famatuzsálem nyughelye befogadta az árván maradt, 8 millió éves bükkábrányi dédunokákat. A fogadóépület mellett, szabadtérben kerültek elhelyezésre a Bükkábrányból átmentett ősfenyők, melyek a sikeres átszállítás után tovább megőrző konzerválták és még a tél beállta előtt ideiglenes védőtető alá kerültek. Az 5 db ősfenyőből álló facsoportos elhelyezésük önmagában is megkapó látvány. A világszenzációt jelentő lelet-együttesre 2008 második felében kerül majd végleges fedél. A páratlan kihívást jelentő sikeres leletmentést a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium koordinálásával a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság végezte. Az ősfenyők tudományos feldolgozása a tudományos intézményeknél még folyamatban van. Az előzetes vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy az ősfenyők a Taxodiaceae családhoz tartoznak, de valószínűleg nem mocsárciprusok (Taxodium distichum), hanem tengerparti mamutfenyők (Sequioa sempervirens) voltak. A bükkábrányi ősfenyők leletmentéséről készült audiovizuális anyag a fogadóépület információs terében megtekinthető.

A fogadóépület és a környékén kiépített pihenőhelyek képezik a tanösvény hálózat kiinduló- és végpontját, itt kezdődik a különleges időutazás.


Kellemes sétát az ősvilágban és sikeres virtuális-geoláda vadászatot kívánunk,

Anikó és Miki
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (274 db): környezet: 4.80 rejtés: 4.03 web: 4.67 átlag: 4.50

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

kópé1993 2019.12.16 09:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20191216_090336IMG_20191216_090347
IMG_20191216_090433IMG_20191216_090441
IMG_20191216_090517IMG_20191216_092011
IMG_20191216_092042 
Peu405 2019.10.20 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Murmogoek 2019.10.18 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

helleborus 2019.10.13 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Köszönjük a rejtést. Tájfutó versenyről hazafelé, Losoncról, néztük meg a geológiai tanösvényt és a lombkorona tanösvényt. Hihetetlen élmény volt. Ősállatok lábnyomai, ősnövények maradványai és mindez szemmel látható, megérinthető... és mire mindez az emberiség előtt letisztázódott a több évszázados tévhit és téves információk után... Mindenkinek csak ajánlani tudom. Élmény az egész családnak!

nimravid
Vasas 2019.08.29 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Dalma, Hanga, Ágnes, István. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

mucik 2019.08.24 23:59 - Megtaláltam
Nagyon jó hely, jófej volt az idegenvezető, érdekeseket mesélt.
Mucik

njuca 2019.08.18 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Picúr27 2019.08.10 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

segoy 2019.07.30 13:50 - Megtaláltam
!

TegzesTamas 2019.07.25 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

voyagers 2019.07.21 14:13 - Megtaláltam
Nagyon érdekes hely, érdemes felkeresni. Köszönjük! [Geoládák v2.2.5]

Manala&Snake 2019.07.14 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

vikacsu 2019.07.13 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Sergio64 2019.07.07 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rendkívül érdekes túravezetést! A lombsétát is nagyon élveztük!
Zs & Zs

Marakess 2019.05.31 12:59 - Megtaláltam
* Hollókőre igyekeztünk, de előtte megnéztük a múzeumot. Kombinált jeggyel mindent végignéztünk, kipróbáltunk, megsimogattuk és megkongattuk a 'dinnyekövet' ami az ősfenyőtörzs mellett van. Túra után keresgettem ki a képek közül, hogy melyik is lehet a jelszó... mivel szinte minden táblát fotóztam, mert a völgyben nem volt vétel és csak az emlékezetemre hagyatkoztam, hogy tábla és 5 karakter :)
A 4D-s mozi csúcs, csak olyan rövid :(

Korigumi 2019.05.26 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Janika82 2019.05.12 08:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sziklamászó 2019.05.11 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

David_17 2019.05.11 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Makikirály 2019.05.11 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hörcsög 2019.04.21 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.96
Annyira elvarázsolt a hely, hogy csak Salgótarjánba érve esett le, hogy van itt egy virtuális. Mivel nagyon messze van és megnéztünk mindent, nem hiszem hogy az elkövetkezendő évtizedekben erre vetődök, a képek alapján kérhetek egy elfogadást? Köszönöm!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2019.05.19 10:29]

Köszönöm!

maerlyn 2019.04.20 18:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kovigaga 2019.04.19 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

alexp 2019.04.19 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Az ismertető tábla a helyén van.

mravikek 2019.03.23 12:44 - Megtaláltam
Meglelve eme remek rejtek! [g:hu 1.6.1x]

valti 2018.11.06 12:20 - Megtaláltam
OK. :-) [g:hu 1.6.0]

GGABI 2018.11.02 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Zogeboka 2018.10.23 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk a családdal, köszönjük.

Pajzsika 2018.10.21 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.05
Megtaláltuk, köszönjük!

Bazsarózsa01 2018.10.21 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Megtaláltuk, köszi

Odin94 2018.10.14 18:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

A térségbe látogattunk, így nem is volt kérdés,hogy a ládát is összehozzuk!

Barus 2018.09.23 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nagyon szép a táj!???? [Geoládák v2.2.4]

dbazsi74 2018.09.23 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! Csodálatos a helyszín, ajánlom mindenkinek!

Poliák család 2018.09.15 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

41985826_2163078413703956_591414625837252608_o 
I s t i & E n i 2018.09.09 00:00 - Megtaláltam
.

Halász család 2018.08.19 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

fodor8peter 2018.08.19 12:30 - Megtaláltam
A geotúra után bejártuk Kőszikla tanösvényt, ez szakmailag azért nem volt igazán a helyén. Azért a tracket majd berajzolom. A lombkorona ösvény pedig inkább kalandpark jellegű, bár annak meg egy kicsit drága.

EmesESE 2018.08.18 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.28
Megtaláltuk.
Most voltam itt másodszor, most elhoztam a kis családomat is, és megkerestem a jelszót is.
A gyerekek nagyon élvezték a sokféle program lehetőséget. Kár, hogy a 4D moziba a gyerekek miatt nem tudtunk bemenni, szerintem az nagy élmény lehetett volna. A belépő egy kicsit borsos, ha mindent meg akarsz nézni a park területén.
Köszönjük a lehetőséget.

SünVeedee 2018.08.18 13:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Ez a 400. találat! :) túravezető nélkül fele ilyen izgalmas lett volna!

szjuvi 2018.08.10 14:00 - Megtaláltam
Nagyon jó volt a túravezetés a Geológiai Tanösvények. Érdemes végigmenni rajta.
Köszönjük
szjuvi

mamli 2018.08.10 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Meglett. Köszönjük.

droland 2018.08.09 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
köszi

Dipi 2018.07.31 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

nazso.oszan 2018.07.26 12:30 - Megtaláltam
Gyönyörű napot töltöttünk a parkban. Az egy órás túra, élvezetes idegenvezetéssel feledhetetlen élményt nyújtott.
Mivel még nem jártuk végig az összes tanösvényt, hamarosan visszatérünk ennek pótlására.
Köszönjük a rejtést.

20180726_11500520180726_121713
20180726_12591620180726_130716
20180726_13171220180726_142144
20180726_14240820180726_152735
20180726_115755 
danger 2018.07.25 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

stmester 2018.07.10 10:00 - Megtaláltam
A környezet nagyon tetszett, két tanösvényen is végigmentünk.

IMG_20180710_094436IMG_20180710_100117
IMG_20180710_101839IMG_20180710_101846
IMG_20180710_101907
hacsate 2018.07.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Egyesületi túra alkalmával.

cukicacher 2018.06.24 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.05
Nem akarok ünneprontó lenni, de az ott dolgozók nincsenek átitatva a hely nagyszerüségének fogalmával. Egy ilyen világritkaság nagyobb lelkesedést és nagyobb készséget kívánna az ott dolgozóktól. Unottan tájékoztattak, és a kitűzött időpontban, (mert nem volt négy jelentkező) nem indult vezetés. Ha van meghirdetett időpont akkor menni kéne. A vonat is elindul, ha nincs utas, és a mozi is megy, ha csak egy ember nézi. Azért érdemes felkeresni, mert nagyon érdekfeszítő. Medvét nem láttunk, pedig minden fán figyelmesztettek, hogy A MEDVE NEM JÁTÉK.

szalaij 2018.06.20 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Kogerj 2018.06.20 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Nagyon érdekes és lenyűgöző volt a séta,élvezetes az idegenvezetés. Örülök,hogy itt lehettem. Köszönöm a rejtést.

Bori2006 2018.06.20 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszönöm a rejtést!

pankelló 2018.06.20 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Köszönöm a rejtést!

kaldigeza 2018.06.20 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mozgo 2018.06.11 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

emmerwald 2018.05.21 15:00 - Megtaláltam
Már másodszor jártunk itt, most a jelszót is leolvastuk...

Borzaska 2018.05.20 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Doghun06 2018.05.20 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Geológiai tanösvényezés előtt szerencsére volt időnk megtalálni.

MargJan 2018.05.20 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük a lehetőséget, megérte ellátogatni a helyre.

ollo 2018.05.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Köszönöm a rejtést. Már többször jártam Ipolytarnócon, de mindig szívesen jövök ide. Olyan érzés itt sétálni , mintha egy letűnt korban járnék.

4D1Z 2018.05.19 16:00 - Megtaláltam
Mai harmadik. Köszi!

tutu79 2018.05.19 09:30 - Megtaláltam
Meglett

Eni79 2018.05.01 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Pocka 2018.04.30 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Érdemes vezetéssel menni a parkban, sokat hozzátesz az élményhez. [Geoládák v2.2.3]

htour 2018.04.28 16:25 - Megtaláltam
A helyszín nagyon szép, de érthetetlen, hogy egy nemzetközi jelentőségű geopark kora délután bezár.

katika 2018.04.14 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A bárányolk szép csöndben legelésztek. Szerencsére medvével nem találkoztunk. [Geoládák v2.2.3]

 
piroska 2018.04.10 23:59 - Megtaláltam
Megnéztük.
Megkerestük a mucsényi barlangot is, a biológia tanösvényen indulva, majd zöld, majd barlang jelzés.

alcala76 2018.03.30 14:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

DSCN1772DSCN1780
DSCN1789DSCN1790
DSCN1797 
zoli86 2018.01.20 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszönjük a rejtést! :)

Paul 2017.11.25 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

pappgyorgy & Aniko 2017.11.12 20:41 - Megtaláltam
ok

pviktor 2017.11.03 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

negyesigabor80 2017.10.21 20:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mihoj 2017.10.21 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
A közelben hétvégéztünk, így nem hagyhattuk ki. Nagyon jó hely, sok érdekességet ölel fel a környezet. Mi is Varga bácsit kaptuk idegen vezetőnek. Vicces volt az öreg. De valahogy mégis vártuk már a túra végét 1 óra után. :)
Innen irány Szlovákia.

20171021_11410320171021_122105
20171021_12233420171021_130049
20171021_133120 
Mörren Morcogi Micó 2017.10.18 13:20 - Megtaláltam
Micicilával közösen. Köszönjük a rejtést.

Micicila 2017.10.18 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Nagyon érdekes látogatás volt, köszönjük.

csörike és maci 2017.10.14 00:00 - Megtaláltam
Ok.

igelkott 2017.10.08 21:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Különleges hely, de a rejtés lehetne fantáziadúsabb.

DSC_0431DSC_0432
DSC_0437 
GBoys 2017.09.27 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

FreEve 2017.09.27 14:26 - Megtaláltam
Könnyű találat ebben a szép környezetben! Nagyon köszönöm! :)

Pazuzu 2017.09.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.72
Az Ősfenyves geológiai tanösvény vezetett túrája előtt és a Miocén tanösvény után kerestük meg. Köszönjük!

tibivegh 2017.09.09 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Érdekes hely!

westmark 2017.08.26 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bányai család 2017.08.26 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Megtaláltuk, köszönjük rejtést. Külön élmény volt Varga Imre úr nagy szaktudással és ízes palóc humorral fűszerezett vezetése. Külön köszönet érte!

Domos 2017.08.22 11:25 - Megtaláltam
Köszi

Lopakodó 2017.08.19 13:36 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Zsolt és Ricsi 2017.08.09 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Cicki 2017.08.06 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Köszi a rejtést!

majormezei 2017.07.29 11:33 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

mangogyuri 2017.07.25 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük!

dino86 2017.07.22 19:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2017.06.26 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
10/5. Palócföldi és Felvidéki ládatúra.

Nagyon szerettük volna megcsodálni az ősfenyőtörzset, de csalódnunk kellett. A bejárat zárva volt két okból is, a hétfői nap és a vadászat miatt. Egy jó barátunk segített ki bennünket a jelszóval. Visszafogunk térni és szépséges képekkel fogom bővíteni a képeimet.

Párduc50 2017.06.26 12:00 - Megtaláltam
OK

suba69 2017.06.23 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.66
Megtaláltam, köszönöm!

helymimi 2017.06.10 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szélvész 2017.05.20 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Köszönjük a rejtést

EndIvett 2017.05.19 18:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Gps-ünk megadta magát, így a sok ismertető tábla közül nem tudtuk melyik a jelszó tulajdonosa. Szeretnénk a képek alapján elfogadtatni a találatot. Köszönjük!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2017.05.31 08:38]

FaFogak
 
AtiGabi 2017.05.01 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
KÖSZÖNJÜK!

HRita 2017.04.29 14:28 - Megtaláltam
OK

Zugi 2017.04.29 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Május 1-i hosszú hétvégén Ipolytarnóc és környékét céloztuk meg. GCPARI ládánál tett bemelegítő túránk után érkeztünk ide az Ősparkhoz. Igényes látogatóközpont fogadja az érkezőket. Belépéskor egyből a 10 évvel ezelőtt a bükkábrányi lignitbányában talált megkövesedett és speciálisan konzervált ős mocsári fenyők néhány példánya volt az első amit megpillanthattunk. Majd egy érdekes 4D vetítés után gyalogoltunk el szép erdei környezetben a bemutató tanösvényig. Itt vicces volt, mert a környéken nem volt térerőm, de úgy emlékeztem lesz valahol itt láda. Amint bekapcsoltam a gps-t, egyből a cél koordinátán álltam, szóval csak le kellett olvasnom:)
De mindenkinek ajánlom ezt a látogatást, nekem nagyon tetszett, el is kezdtem utánaolvasni e dolgoknak és félelmetes belegondolni, hogy itt 20 milió évvel ezelőtti időszakra nyerhetünk egy röpke bepillantást. Egy olyan Pompei ez itt, ami az akkor élt állatok nyomait, növényeit konzerválta. Vezetővel lehetett a tanösvényen végigmenni és sok hasznos ismeretet megtudni e földtani korról.

12
3.4
56
78
910
Csaba & családja 2017.04.17 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Verka87 2017.04.17 10:00 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm :)

adyca 2017.04.17 00:00 - Megtaláltam
Megtalaltuk!

darabosk 2017.04.01 14:30 - Megtaláltam
Megvan:) Köszi a rejtést.

Fürgelábak 2017.03.29 10:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Családi kirándulás keretében megtaláltuk.

MJANEZ 2017.03.19 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönöm a rejtést!

Mekett 2017.03.15 15:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Köszönjük a rejtést!

Zolnai 2016.11.02 08:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Dundus & Co 2016.10.30 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

jutics 2016.10.28 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Már régóta tervezzük ezt a látogatást, végre sikerült ide is eljutni. Nagyon klassz kis túra volt, a túravezetőnőnktől sok érdekességet megtudtunk. Ja és a 4D-s filmvetítés is csúcs volt. :) Köszi a lehetőséget!

WP_20161028_015WP_20161028_007
WP_20161028_023WP_20161028_016
WP_20161028_037 
katika59 2016.10.22 10:30 - Megtaláltam
Koszi

szabotee 2016.10.01 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2016.09.30 15:40 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

IMG_5361IMG_5362
IMG_5363IMG_5364
IMG_5365IMG_5366
IMG_5367IMG_5368
IMG_5369IMG_5370
IMG_5371IMG_5372
IMG_5373IMG_5374
IMG_5375IMG_5376
IMG_5377IMG_5378
IMG_5379IMG_5380
IMG_5381IMG_5382
IMG_5383IMG_5384
IMG_5386IMG_5387
IMG_5388IMG_5389
IMG_5390IMG_5391
IMG_5392IMG_5393
IMG_5396IMG_5397
IMG_5398IMG_5399
ésKata 2016.09.30 15:38 - Megtaláltam
Megleltem! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

KataJani 2016.09.30 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
.

vik-er 2016.08.19 13:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.87
ösfenyőtörzs

BT_pro 2016.08.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.99
Megtaláltuk köszönjük!

Lacipap 2016.07.26 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Megtaláltam!
Egy jó meleg délutánon a hűvös völgyben sétálgatni nagyon kellemes volt.

Csizmások 2016.07.12 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Köszi! Meglepetés volt nekünk, pár éve már többször jártunk itt, de még most is adott plusszt!

SS850508SS850506
kupec 2016.06.26 14:16 - Megtaláltam
Klassz hely. Kellemesen hűvös volt a völgy mélyén, még ebben a hőségben is.

Pety99 2016.06.25 23:59 - Megtaláltam
Jó hely, egy délutáni sétához.

BruzsuésZáfék 2016.06.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönjük a rejtést :)

GYEZegzug 2016.06.07 06:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Köszi szépen a lehetőséget.

holczman 2016.06.04 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltam!

petiba 2016.05.28 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]
Eötvös - tanári kirándulás...

Mirtt 2016.05.16 12:14 - Megtaláltam
Megtalálva, köszönjük a rejtést! ;) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pumba9 2016.05.16 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést, a játék lehetőséget! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kectam 2016.05.11 10:00 - Megtaláltam
Gyors találat közeli munka után. Gyerekekkel jártunk már itt, de akkor még nem játszottam
Köszönöm a lehetőséget.

benist 2016.05.10 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Vezetéssel végigjártuk a látnivalókat, a "láda" útba esett.

tabletta 2016.04.09 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megvan.

Jázi és a többiek 2016.03.29 15:30 - Megtaláltam
Egy losonci ebéd után járt itt Jázi, Lóci, Andi és András.

Hey-ho 2016.03.11 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

pczinder 2015.12.20 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Icipici csalással... Mentségemre szolgáljon, hogy már többször láttam, most csak a jelszóért jöttem.
Köszönöm a rejtést!

 
dzoli1 2015.11.14 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

sambenedek 2015.10.31 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
OK

vrazsi 2015.10.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Gyerekekkel kirándultunk és későn értünk ide. Visszatérünk, mert most csak a tábláig jutottunk. Legközelebb a vezetést is meghallgatjuk! :)

znasz 2015.09.17 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Köszi a rejtést.

plecs 2015.09.06 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.15
:-)

BubaGC 2015.09.06 10:00 - Megtaláltam
:-)

reko 2015.09.05 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtaláltam, köszönöm!

bm 2015.09.05 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

befi 2015.08.30 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ötvös család 2015.08.26 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Először voltunk itt. Nagyon szép környezetben lett megcsinálva a park. Sajnos a lombsétányt nem a kitalálásának megfelelően használják az emberek, hanem mint kalandparki kihívást, még véletlenül sem megfigyelnek róla.

gzg 2015.07.19 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Köszi a lehetőséget!

Kobe24 2015.07.19 09:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.Az egész,úgy ahogy van,fantasztikus,bátran ajánlom! :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

laubi 2015.06.27 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Egy egész napot töltöttünk ezen a lenyúgöző helyen. Szerintünk mindenképp érdemes bemenni, és egyáltalán nem a lombséta miatt :)

Köszönjük a rejtést!

KOL*Team 2015.05.24 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szicsu 2015.05.20 10:25 - Megtaláltam
Köszi

Ildi76 2015.05.20 10:25 - Megtaláltam
Tartalmas napunk volt.

Süni1966 2015.05.02 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.

lacc 2015.04.26 09:05 - Megtaláltam
A mai napon megtartott Uniós Fejlesztések Nyíltnapjára érkeztünk. Nagyon tetszett minden, köszönjük a rejtést!
Ildike, Laci, Ildi és Laci

marsoka 2014.12.21 11:00 - Megtaláltam
.

kobcikrajci 2014.10.29 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.34
Családi nézelődős nap során begyűjtve.

csbagi 2014.10.26 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
7 napos nógrádi kirándulásunk alkalmával kerestük fel Istvánnal ezt a ládát.
Nekem ez óriási élmény volt, már régóta vártam, hogy ide eljöhessek!

1000. találatom!

Cseber 2014.10.26 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival.

Saláta Bogi & Sanya 2014.08.30 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.43
Érdekes időutazás. A Borókás-árok semmit nem változott az elmúlt 20 évben. Ettől függetlenül, nagyok kellemes hely, mindenkinek ajánljuk, látogasson el Ipolytarnócra!

Yankeeville 2014.08.22 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Fantasztikus élmény volt, köszi a rejtést!

Juhasz 2014.08.12 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.85
Megvan. Köszi.

Sólyom család 2014.08.12 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Köszönjük, jó kis túra volt!

fodorka59 2014.08.10 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. A Kékes Turista Egyesület szervezte ezt a családi túrát. Így jutottam el az unokámmal e különleges helyre. Nagyon élveztük, bár a 3 D-s vetítésen Martinka megijedt, mikor az ősállat üvöltve felé közeledett. A keze miatt, ami épp el van törve, sajnos a lombkorona tanösvényt nem próbálhattuk ki, csak az alsó szinten.

sjan 2014.08.08 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.45
Nyaralás alatti találat. Köszi a rejtést.

b-lint 2014.08.03 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.01
Nagyon szuper volt! Olyan érdekes, hogy azok a nyomok, amelyeket láttunk, valaha, felfoghatatlanul rég jöttek létre, és olyan állatok hagyták maguk mögött, amelyek nem is léteznek. Sőt, mégcsak nem is itt történt mindez... Nagyon-nagyon-nagyon kis picurkák vagyunk mi.

pihe 2014.08.02 07:35 - Megtaláltam
Headshot! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

BICÓ 2014.07.20 09:30 - Megtaláltam
Kellemes hétvégét töltöttünk itt, köszönjük a rejtést!
BICÓ és Bibolya

bibolya 2014.07.20 09:30 - Megtaláltam
Egy baráti társasággal fantasztikus hétvégét töltöttünk Ipolytarnócon. Köszönjük a rejtést, nagyon tetszett! Bibolya és BICÓ

timi és a mackó 2014.07.19 16:40 - Megtaláltam
Köszönjük. Most csak a jelszó leolvasására volt időnk a park zárása előtt, de ide még visszatérünk.

tred 2014.07.18 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Maclura 2014.07.13 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A miocén erdő és a lábnyomokhoz vezető túra, valamint a lombkorona sétány szinte egész napos programot adott. Köszönet a rejtésért.

magyar65 2014.07.09 00:00 - Megtaláltam
Zseniálisan jó hely! Köszönjük!

CsoMaG 2014.07.01 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szejbi 2014.06.29 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszönjük a rejtést!

pliptai 2014.06.09 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Sajnos most nem volt idő, hogy ennek a helynek minden lehetőségét kiaknázzam, de biztos, hogy ide még vissza fogok jönni, hogy bepótoljam! Köszönet a rejtésért!

AlanTheWild 2014.05.24 13:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
A vezetett túra előtt vadásztuk le, aztán persze elkapott minket a zápor... Köszönjük!

tusy 2014.05.16 10:30 - Megtaláltam
Osztálykiránduláson voltam gyerekekkel Ipolytarnócon. Az esős idő ellenére is nagyon jól éreztük magunkat.

koszta 2014.05.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Hatalmas fa lehetett.

zsuzsi es sanyi 2014.05.03 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszönjük a rejtést!

A.G.S. 2014.05.03 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.18
Megtaláltuk!

téblábol 2014.05.02 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Köszi

kiki100 2014.05.02 13:00 - Megtaláltam
Köszönet

Gerhátcsalád 2014.04.19 11:10 - Megtaláltam
Nem találtuk meg a megfelelő jelszót.
Kérjük a fénykép alapján történő megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.05.21 21:40]

 
Fadam23 2014.04.18 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Reggel még nem is sejtettem hogy ide tévedek. Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon érkezvén vonattal, maradék másfél órában mielőtt ment volna a busz tovább gyorsan kiszaladtam érte. Köszönet.

sandor.andris 2014.04.09 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Nagyon tetszett minden. Köszönöm a rejtést !

izsolt 2014.04.04 11:15 - Megtaláltam
április 4-ről szóljon az ének..
lábnyomokkal, megkövült fával és északi zöldezéssel ünnepeltem.. hogy szabin voltam :-)

jpal 2013.10.23 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Ezt a csodálatos, napfényes ünnepnapot az ipolytarnóci ősmaradványok felkeresésére szántuk. Végig csináltuk a teljes programot, vagyis végigmentünk a geológiai tanösvényen, megnéztük a megkövesedett mamutfenyőt és az ősállatok lábnyomait, sétáltunk a miocén erdőben, megnéztük a 4D vetítést, és még a kalandparkban is növeltük kicsit az adrenalint. Jó nap volt, köszönjük.

4D moziMedvekutya
Kalandpark
epilogus 2013.10.20 00:00 - Megtaláltam
most hallottam először Ipolytarnócról, igen figyelemreméltó hely
hazafelé megnéztük a Szécsényi ferde tornyot, Hollókőt is
nagyon emlékezetes kirándulás volt

KBB-Kili 2013.10.05 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Megtaláltuk!

KBB-Balin 2013.10.05 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
Szép helyen van.

faree 2013.09.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.46
Köszi a rejtést

kétbakancsos 2013.09.11 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Már sokszor voltunk, de minden évszakban más a táj.

Tamás&Angi 2013.08.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
A helyszínen rossz táblához vezetett minket a gps, ami sajnos csak otthon derült ki. Az email váltás és a feltett képek alapján kérlek, fogadd el a jelszó nélkülinket. Köszönjük.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.10.05 16:41]

 
tóthék 2013.08.29 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltuk.
Tóthék apraja nagyja.

Antalbeus 2013.08.24 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Szöszi08-al közös megtalálás. A geológiai tanösvény nagyon érdekes, ajánlom mindenkinek.

Szöszi08 2013.08.24 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Nagyon érdekes a bemutató, főleg a 4D-s mozit élveztük meg a lombkorona ösvényt.

Pilis50 2013.08.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.14
Régi adósság .Fagyi felé . . ., én már 2szer voltam itt -
most végre Ő is kőrül nézhetett a múlt lábnyomai között. :-)

 
vastagj 2013.08.15 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Köszönjük a lehetőséget!

angyalka&ordog 2013.08.11 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
A vezetett Geo túra fantasztikus volt, a 4D-s mozi felnőtteknek kihagyható.
Kár, hogy a hétvégi tömegközlekedés nem a legjobb, így kevés időnk volt.

Köszönjük a rejtést!

Ruzsi 2013.08.04 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Rockatansky 2013.08.02 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

ramicsabi 2013.07.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Jó kis kirándulás volt! :)

 
sosi 2013.07.19 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Mielőtt az Ipolyon megkezdtük 5 napos túránkat, meglátogattuk a kiállítást. ~10 éve járhattam itt, azóta komoly fejlesztéseket hajtottak végre.

Csuek 2013.07.18 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Jártunk már itt korábban, ahhoz képest hatalmas a fejlődés. Maximálisan kihasználták a hely nyújtotta adottságokat. Akár egész napos programot is nyújthat egy családnak.

Tepertő 2013.07.16 11:25 - Nem találtam meg
Páratlan látnivaló, színvonalas kialakítású hely. Kellemes nap volt.
Nem találtam 5 karakteres végszót, csak a Fund. -ot. Ezt a rendszer nem fogadja el.

[Elutasította: MikiCache, 2013.08.12 10:27]

sztyopa13 a páratlan páros 2013.07.14 14:00 - Megtaláltam
Megleltük!Remek hely.Nagyon érdekesek a leletek.A filmek közel hozzák évmilliók távlatát.Nem néhány kőbe zárt lábnyomról szól csak a történet.Maradandó élmény.

SirLes 2013.07.07 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam a családdal Magas-Tátra felé utazva.

kissss 2013.07.02 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Remek hely, csodás idő és NYÁÁÁÁR! :)) Köszi a lehetőséget! á&g

Reni/Laci 2013.06.30 10:19 - Megtaláltam
Ezt a "kincset" is megtaláltuk. Köszönjük! Derűs napot!!! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

menace 2013.06.29 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

 
Scooby 2013.06.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Régóta meg akartuk látogatni ezt a helyet. Most sikerült eljutnunk, és nem bántuk meg ...

mbf05 2013.06.01 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, nagyon jó kalandban volt részünk.

 
notram03 2013.06.01 13:00 - Megtaláltam
Levadásztuk!

 
Maxi613 2013.04.27 00:00 - Megtaláltam
Meglett!

nemethk 2013.04.20 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Remek időben, remek helyen egy remek nap :)
Séta, játék, beszélgetés, 4D mozi és még halászlé is volt :)

pozoli1 2013.03.31 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltuk. Hiow-val és Gabival húsvéti kirándulás. Köszönjük. Pozoli1 és Ancsa

Pogacsa1 2013.03.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Köszi a rejtést!

 
Caldera 2012.11.04 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Megvan.

lpfm 2012.10.21 13:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtés. A szép októberi időben, sokan keresték fel a megkövesedett fát és környékét.

Gabriello 2012.10.04 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

udkpods 2012.09.01 16:31 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm az élményt! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

norbimoncsi 2012.09.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megvan. Hazaúton a Mátrából kis kitérőt tettünk ide, megérte!

A túravezet˜ő olyan élvezetesen magyarázott el mindent, hogy már csak azért is érdemes volt bemenni. Utána sétáltunk egyet a miocén erdőben, sok érdekes dolgot láttunk.

Köszönjük a rejtést!

tommeli 2012.08.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.50
ok

Zlatnik_A 2012.08.14 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] Nagyon színvonalas, kidolgozott bemutatóhely. Váltsatok belépőt, támogassuk a park fenntartását. Utána irány a lombkorona kaland, a mozi, a bükki matuzsálemek. Mind nagyon érdekes!

sarolta 2012.08.10 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
köszi a rejtést:)

tothandras1 2012.08.09 12:30 - Megtaláltam
köszönjük a rejtést!:D

 
coocos 2012.08.08 00:00 - Megtaláltam
bejárva

WeSzil 2012.07.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Nagyon tetszett a park!

dreamland 2012.07.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Megéri eljönni ide. Köszi!

Torja 2012.07.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszönöm. Csodálatos hely...

zem 2012.07.17 00:00 - Megtaláltam
Táblacserék folynak a környéken, láttuk ahogy épp lecsavarozták a célpontnál táblákat, nem vártuk meg a munkájuk végét, hogy mi-merre-hogy lesz, vagy csak újrafestik stb. Valószínűleg szaporodni fognak a jelszónélküli találatok.
A park maga nagyon jó, érdemes volt eljönni. A lombtúra, a vezetés, a 4d-s mozi is mind nagy élmény volt. A kívánság-teljesítő ősfánál természetesen elhangzottak sóhajok... :-) Köszönjük a rejtést!

... az általunk felírt 5 betűs szó, az angol nyelvű tábláról - szintén nem jó jelszó. Kérjük szépen az elfogadást!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.08.04 18:04]

teacher 2012.07.11 12:10 - Megtaláltam
Megvan! :)

reweptor 2012.07.06 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

Rea 2012.07.06 00:00 - Megtaláltam
:)

VERBOLA 2012.07.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.73
.

Yozef 2012.06.21 09:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.61
Tantestületi kirándulás alkalmával meglett. A 4D-s mozit is mindenképp érdemes kipróbálni!

Bau_family 2012.06.16 13:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.36
Legjobban a lombkorona sétány tetszett, vétek lett volna kihagyni. Szépen rendben tartott tanösvények, érdekes bemutatók.
Köszönjük a rejtést!

:) 
kilali 2012.06.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Köszönöm a rejtést.

Borsos család 2012.05.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.37
köszönjük a lehetőséget

GEOPRZYM 2012.05.20 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.68
Új kedvenc lett ez a terület, köszönjük!

Irisz14 2012.05.12 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Megtaláltuk!
Nagyon érdekes volt a geológiai bemutató. A 3D-s fil is nagyon látványos volt. A 4D-s már nem annyira tetszett, sok része a közönség tűrőképességét tesztelte, és nem is mindenhol volt technikailag jól elkészítve, némi rosszullét is társul a film "élvezetéhez", egyébként érdekes volt.
Köszönjük a rejtést!

hulot 2012.05.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.36
Köszi!

evivagyok 2012.05.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Kedvesemmel csg69-el :)

csg69 2012.05.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 4.15
Megvan :)

geoHamsters 2012.04.30 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Köszi a rejtést!

gergocaching 2012.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Megtaláltuk!

Dióskanyar 2012.04.29 10:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.48
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

picuresnagyur 2012.04.07 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
köszi

Palazsu 2012.04.07 12:01 - Megtaláltam
Szuper hely! Most jön a 4d mozi! Köszi! [wapon beküldött szöveg]

Levin 2012.04.07 12:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mszilvia 2012.03.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.58
Megtaláltuk.

ariel21 2012.03.25 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.77
Az internetes megjelenítés is megérdemelne egy kis frissítést! A hely egyedülálló ritkaságokat mutat be magas színvonalú, példás gondozásban. A tanösvények, a mellette levő kalandpark, családok számára is tartalmas egynapos kirándulási célpont. S a közeli ládák begyűjtése is izgalmas!

vaslemez 2012.03.17 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.89
Egészen egyedülálló leletek, érdemes ellátogatni és megnézni őket. A biológiai tanösvény nem annyira informatív még márciusban, de minden más nagyon szuper.

pahe 2012.03.17 12:58 - Megtaláltam
Érdekes hely. Köszönjük.

papj 2012.03.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Köszönjük a rejtést, gyönyörű hely.

Tubee 2012.03.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Remek hely, csak ajénlani tudom, főleg miután a fauna magához tér :) Azért mi így is nagyon élveztük az idegenvezetést, hiszen hárman voltunk a vezetővel együtt :)

OsiOsi 2011.12.26 00:00 - Megtaláltam
ok

szabbr 2011.12.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
ok

szviktor 2011.11.29 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Mindenkinek csak ajánlani tudom, remek hely gyerekekkel is!

kopi70 2011.11.02 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Tukával (tuka19) közösen egy jó kis kerékpáros edzés keretében (65km). Három éve voltam itt utóljára, azóta sokat szépült.

 
Tuka19 2011.11.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.82
Kopi70-el bringázással egybekötött vadászat friss időben. Örvendetes ahogy épül, szépül a park. Reméljük egyre többen ellátogatnak ide.

gaborcad 2011.10.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.43
Meg Van! nagyon szép érdemes elmenni. senki ne hagyja ki a 4d-s mozit!!!!!!!

Atmosz&Zozmosz 2011.10.15 12:30 - Megtaláltam
Nógrádi tanulmányi kirándulás közben. Köszi!

Automaster 2011.10.01 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Köszönjük a rejtést!

viskyg 2011.10.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Nagyon szépen meg van csinálva a tanösvény, de a gyerekeknek a nap csúcspontja a kötélpálya volt. Köszönjük a rejtést!

ackgabor 2011.09.24 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Érdekes tanösvény, kicsit turista-lenyúlós "házigazdával"

gym 2011.09.17 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Többször jártam már itt, de még mindig érdekes hely. Lettivel voltunk.

Attibati 2011.09.02 13:52 - Megtaláltam
Kerékpáros kupa: 245.9 km 1550 m szint
Dunakeszi - Vác - Acsa - Magyarnándor - Balassagyarmat - Szécsény - Ipolytarnóc- Benczurfalva - Szécsény - Balassagyarmat - Vác - Dunakeszi
Kihasználva a jó időt és a szabadnapot nekivágtam ennek a régóta tervezett túrának. Az Acsa felé tett kerülő miatt lassabban haladtam a tervezettnél az utak állapota miatt bár Rétság felé menve is nagyjából azonos a távolság.
Ráróspusztánál épül az új híd, a nagy felfodulásban sikerült átkeverednem Szlovákiába. Egyszercsak az tünt fel, hogy mások a KRESZ táblák...
A műúton egészen a tanösvény bejáratáig lehet gurulni. Ebben kicsit bizonytalan voltam, a leírásból nem derül ki egyértelműen, mettől fizetős a terület. Most nem jártam végig a tanösvényt, de felkerült a felkeresendő helyek listájára.

msnc 2011.08.23 10:55 - Megtaláltam
Évi és Andrissal közös találat. Köszi.

hevike 2011.08.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Közös találat msnc-vel.

Mackka 2011.08.20 15:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Discover 2011.08.17 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Köszönöm a rejtést!

Nigi543 2011.08.17 12:25 - Megtaláltam
Jó volt visszamenni az időben.

szeles 2011.08.17 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.18
Rendezett, szép terület.

 
Marvin 2011.08.14 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Látogatás közben.

Timcso96 2011.08.07 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam.
Jó volt a 4D-s mozi.

pontyo 2011.08.07 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Megtaláltam, szép hely, csodálatos élmény a 4D-s mozi.

h725 2011.08.06 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Látványos hely, érdemes mindent alaposan megnézni. Bár az anyagi vonzata a dolognak nem kevés, azért ne hagyjátok ki a 4D-s mozit sem ! Mi nagyon élveztük ! Meglepő módon a pénztárban nem lehet Euróval fizetni, ami -tekintve a hely földrajzi elhelyezkedését- kicsit meglepő. Ez nekünk nem lett volna nagy probléma, de három nyugdíjas látogatót ez zavarvba hozott. Végül mi segítettük ki őket, amiért nagyon hálásak voltak. Mondtuk, hogy ez csak természetes mi geocachingezők mind ilyenek vagyunk:))) Nem ez az utolsó félmondat nem hangzott el. Aztán kipróbáltuk a lombkorona sétányt is, azt se hagyjátok ki! Köszi a rejtést!

Bogi, Vali, Zsolt

napvirág 2011.08.02 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.02
A 4D-s mozit kipróbáltuk, a lombhullató szintre feltelepített függőhidas tanösvényt túléltük, a többi látnivaló már csak hab volt a tortán.

Köszönöm a lehetőséget, jó volt vele élni!

 
Hogyishivják kuzin 2011.08.02 12:30 - Megtaláltam
*

Vándor Csillag 2011.07.31 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Számomra inkább kalandpark, mint tudomány. :)

 
Piroska18 2011.07.27 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.03
Nagyon érdekes a geológiai tanösvény, mindenkinek ajánljuk! Köszönjük a ládát!

KisGab&SziAnna 2011.07.01 14:20 - Megtaláltam
Esőben, de megvan :)

Balda 2011.06.26 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.10
Érdemes felkeresni és végig járni a vezetett túrát, mert sok újdonsággal szolgál a múltunkról. A 4D-s mozi és a Miocén erdő megtekintését élvezték a gyerekek, az mindkettő kihagyhatatlan, ha erre jársz.
Egyetlen negatívum ért minket, a büfében egyetlen hölgy próbálta kiszolgálni a kirándulókat, így sokat kellett várni :-(
Beni, Dina, Kriszti, Betti, Marci, Gi, Repülős Papa, Balda x 2

Medvekutya
Betti & Balda
kertiati 2011.06.19 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Megvan

kattamaki 2011.06.13 12:15 - Megtaláltam
Nagyon meleg és párás időben, szép és érdekes környezetben.
Anita, Zsolt, Juci, Krsitóf és Györgyi.

FCsili 2011.06.12 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk! Az egész park nagyon tetszett! :)

SilverG 2011.06.12 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Megtaláltuk!

becko 2011.06.05 00:00 - Megtaláltam
Tegnap ott voltam, de még zárva volt, várni nem tudtam, ezért netböngészéssel kerestem meg.
A leírásból nekem az jött le, hogy a tábláig bármikor el lehet menni

Dr.Lada 2011.05.21 14:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Szollo -vel és Magnes50-el közös találat. Míg vártuk a túravezetőt én még gyorsan elszaladtam a közeli com-os ládáért is.
Nagyon érdekes az egész park.

Szollo 2011.05.21 14:24 - Megtaláltam
Nagyon tetszett. Végre itt lehetett látni, hogy mire költötték a pályázati pénzt :-)
Móni és Szöllő

Hamm :-)
Petán 2011.05.09 00:00 - Megtaláltam
Meglett...
Úgy-ahogy...

kivancsifancsi 2011.05.08 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.00
Hosszú hétvége: 15/15

A füleki vár megtekintése után még maradt egy csomó időnk és időközben a nap is kisütött így tanakodtunk, hogy mit nézzünk még meg. Végül erre a helyre esett a választásunk. Még éppen elértük az utolsó vezetett kirándulást. Tetszettek a vezető történetei, a leletek és a 3D mozi is. Sajnos a miocén erdő nevű bemutatóhelyre már nem jutottunk be és a játszótér is bezárt. Pedig az nem csak gyerekszemmel zseniális, pár játékszert én is kipróbáltam volna.
Aki erre jár, erre a helyre mindenképpen szánjon legalább fél napot.
A 'rejtés' nagyon gyenge. Itt tényleg elfért volna egy valódi csésze.

nmárti 2011.05.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Szülinapi ajándék:) Vagy 15 éve vándortáborosokkal jártam itt, ahhoz képest hatalmas a változás. Mindenkinek ajánlom. Köszi a rejtést.

vitibi 2011.05.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
OK!

Gyeta 2011.04.25 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Sokat fejlődött a bemutatóhely az elző látogatásom óta. Az ünnep miatt rengetegen voltak.
Az ősfenyő mellett az új attrakció a bükkábrányi mamutfenyők közül idekerült néhány egyed és a 3D mozi.
Köszönet a rejtőnek.

 
jeti-matterhorn 2011.04.24 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Ági,Bia,Marci,Rózsa mama. Marci szülinapján

fules22 2011.04.16 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.36
Köszönjük szépen a rejtést! Nagyon szépen megcsinálták a helyet, mióta én régebben ott voltam sokat fejlődött! Gyerekekkel vagy nélkülük is szuper egész napos program!

Kisandris85 2011.04.16 00:00 - Megtaláltam
Nagyon jó kis kirándulás volt, Awikivel együtt :) szerencsére jó időben! Érdemes végignézni a kiállításokat, a 4D-s mozi is nagyon jópofa volt szerintem. Aztán kilátók közötti lombkorona sétányt is ajánlani tudom csak, beülőt is kap az ember meg minden! A nap végén jó kis szalonnasütés kulturált tűzrakóhelyeknél..

Awiki 2011.04.16 00:00 - Megtaláltam
Szombati családos kiruccanás Ipolytarnócra. Érdekes szép hely!Szépen ki van építve, rendezett környezet. Még szalonnát is sütögettünk.

4D mozi
 
Gextrem 2011.04.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.28
Köszönjük a lehetőséget.
Azárt ez a hely egy ládát megérdemelne.
Meg lehet beszélni a park vezetőséggel, hogy a parkban vagy akár a pénztárban el lehessen egy ládát helyezni.
A parkban is örülnek a plusz Geós látogatóknak nekik ez 1250Ft/ fő.

Üdv: Kollár család

 
Bob&Bobek 2011.03.14 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Ez az a hely, ahová geocaching nélkül is eljutottunk volna, de jó, hogy egy találatot is mellérendelhettünk. :-)

kopco3 2011.03.13 15:00 - Megtaláltam
Érdekes hely!

skj 2011.03.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Nagyon jó hely, egy egész napot el lehet itt tölteni! kössz

Okulár 2011.02.07 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam!
:-)

Kaputyin 2011.02.03 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

acsipapa 2011.02.02 00:00 - Megtaláltam
később

Webber 2011.02.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.50
Úgy döntöttünk, hogy nem gyalog jövünk Nógrádszakáltól, hanem inkább vonattal, így még aznap jutott idő megnézni az ősfenyőtörzseket - sajnos csak kívülről, mert ilyenkor nincs nyitva a 'múzeum'. A rövidebb tanösvényt végigjártuk, majd leolvastuk a jelszót, itt kissé félremért a gps. Ezután mentünk elfoglalni a szállásunkat.

@Dlac 2010.12.07 09:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.96
Megtaláltam

tevelady 2010.10.15 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Gyönyörű hely. Minden magyarnak el kéne ide látogatnia, hogy lássa, hogy Magyarországon is világ szinten szépséges helyek vannak. (Hegyóval)

Hegyo 2010.10.15 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Tetszett a tanösvény és a lombkoronás sétány is. MKBT. szakmai túrán a Mátrában Verával.

Taxte 2010.10.15 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
megvan

19izsi73 2010.10.14 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.97
Fülekről visszafelé menet ugrottunk el ide; most kihagyva a túrát, inkább egy kicsit nézelődni, enni tértünk be.

Pedig alig ittam...
 
Brumi 2010.10.02 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Kellemes hétvégét töltöttünk el a környéken. Nagyon tetszett minden. Köszönjük a rejtést.

KoLa 2010.09.04 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam.

swarzi 2010.08.27 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Megtaláltuk :)

halaszkiraly 2010.08.24 13:55 - Megtaláltam
kószi [wapon beküldött szöveg]

perger 2010.08.14 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönjük.

banyóka 2010.08.10 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Évek óta szerettem volna Ipolytarnócra jönni, most végre sikerült. A bemutatóhely nagyon szép, nem gondoltuk volna, hogy ennyire sok mindent építettek az alapvető látványosság mellett. A miocén erdő még nem az igazi, de egy 10 év múlva bizos jobb lesz. Magáért már a tanösvényért is érdemes idejönni, már a miocén erdőben látott medvekutya itt egyértelműen a kedvencünk lett. Érdekes, hogy a lábnyomokból miket ki nem lehet olvasni. A tanösvény utén 4D -s mozit néztünk, lombsétányoltunk, egyszóval minden tetszett.

kabóca 2010.08.10 09:30 - Megtaláltam
Nagyszerű kirándulóhely, a gyerekek nagyon élvezték!

lelcache 2010.08.10 09:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bővebben, ha hazaértem! :-) lelcache [wapon beküldött szöveg]

pityulino 2010.08.01 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Nagyon élvezetes séta volt! A miocén erdőnek még kell néhány év, hogy erdőnek nézzen ki, de szép lesz, lelki szemeinkkel már látjuk :-)
A vezetőnk egy fiatal lányka volt, aki igen érdekes stílusban adta elő magát, de az elmondottakból kitűnt, hogy ért hozzá.....csak a hangja volt idegesítő.....meg a stílusa.....
Megtudtuk, hogy 20 millió évvel ezelőtt szubtrópusi tenger volt itt. Rögtön felüdültünk, hogy most csak 35 celsius volt.
Köszönjük az invitálást.
Pityulínó

 
cic 2010.08.01 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Ipolytarnóci kirándulás Pityulino társaságában. A jelszót először elfelejtettük megnézni, visszafelé jövet pótoltuk a hiányt.

Igazi dzsungel
Gabcsi 2010.07.31 12:21 - Megtaláltam
Családi kirándulás

macikupac 2010.07.31 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.17
Családi kirándulás Ipolytarnócra 1.

Már régóta készülődtünk erre a családinak tervezett látogatásra. Én már jártam itt majd' 20 éve. Azóta nagyon sok víz lefolyt az Ipolyon és a terület is rengeteget változott - szerencsére előnyére. Igényes, sőt európai mércével is mérhető fogadóépület áll most a bejáratnál. Itt minden olyan dolog megvan, ami azok igényét is kielégíti, akik nem vágynak egész napos kemény túrákra. Mivel még volt időnk a következő vezetésig, kicsit körülnéztünk a készülőben lévő miocén erdőben. A srácoknak nagyon tetszettek az életnagyságú állatok. Engem jobban érdekeltek a bejárat előtt álló szenesedett mocsári ciprusok, de nem jött vezető a kiírt időre. Népes csapattal vágtunk neki a Borókás-árok geológiai csodáinak a felfedezésére. A látvány nekem ismerős volt, de a család többi tagjához hasonlóan jól éreztem magam. Mivel van geológiai alapvégzettségem, így a vezető által elmondott szöveget is értettem - másokkal ellentétben. Minden olyan dolgot láthattunk, amit itt érdemes: kovásodott fatörzsek és a világszámnak nevezhető lábnyomok. Újdonságot e téren nem tudtam meg, de ez nem volt baj. A végén még egy, a látottakat korba helyező animációs filmet is láthattunk - 3D-ben. Ez talán a kicsiknek ijesztő is lehetett. A túra után még Árpival megkerestünk egy közeli .com-os dobozt is. Szerintem nyugodtan elrejtésre kerülhetett volna itt, a .hu-n is egy hagyományos doboz. Jonkót hoztuk magunkkal.

madarasz.peter 2010.07.27 11:15 - Megtaláltam
GCPARI-tól jöttünk autóval. A tanösvény megtekintését most kihagytuk, Mátéval már láttuk, Nóra meg még kicsi. Láttuk az épülő őskori erdőt, meg jót játszottunk a játszótéren, a lombkoronaszintet kihagytuk, a kiscsaj még nem elég magas, meg ettünk hotdogot. A személyzet fiatal és csinos...

Nógrádi Kör (2)
Csapat: Nóra. Máté és én

szaboso 2010.07.22 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Tanulságos időutazás majd lombséta, köszönjük a rejtést!
Szabó család

kiniczkyne 2010.07.22 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Jó az ismertető a parkról!
Köszönjük

Kucsma család 2010.07.14 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Ipolytarnóci Ősmaradványok megtekintése, utána levezető ládázás 1/5.

ÉViPe 2010.07.10 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Nagyon szép hely, érdemes egy egész napot rászánni, hogy minden lehetőséget végigjárjon, kipróbáljon az ember. Már régóta terveztük, hogy ellátogatunk ide.

rlevente 2010.07.03 14:31 - Megtaláltam
Úgy tűnik, hogy nemrég lecserélték a tájékoztató táblákat, mert az egész környéken nem találtunk német nyelvű szöveget. Amelyik tábla többnyelvű, azon - a magyaron kívül - angol és szlovák feliratot olvashattunk.

Kérem a rejtőt, a képek alapján fogadja el a találatot.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.07.06 14:23]

 
dobosl 2010.06.23 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.82
Minden csodaszép volt, csak a mi GPS-ünk egy olyan táblához vitt, amin egy fia német szöveget se találtunk! (Azóta látom, változott a weblap szövege!) Így már egészen más! :-)
Még szerencse, hogy fotóztunk! Egy kis keresgélés a fotók között és hipp-hopp, máris megvan a jelszó!

 
gonit 2010.06.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megvan.

 
gymatula 2010.05.23 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Nagyon érdekes és szép hely. Köszönjük Rapp+Lengyel+Lengyel családok.

aDoc 2010.05.22 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Kitűnő vezetés! Színvonalas tálalás!

Ráró 2010.05.22 10:57 - Megtaláltam
Lujzival.

Lujzi 2010.05.22 10:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Megtaláltam.

gyurgyalog 2010.05.02 12:28 - Megtaláltam
Különleges látvány.

kolibri 2010.05.02 12:28 - Megtaláltam
Érdekesre épül a környezet. Először a fenyőket csodáltuk meg, szegénykék elég ramaty állapotúnak tűnnek... Aztán a fogadóépület érdekességeit (úgy, mint forró csoki autómata, érmegyártó készülék). Majd visszamentünk néhány millió évet az időben a kövek mentén, s már meg is érkeztünk a Geológiai tanösvényhez. Tetszett!

Orantes 2010.04.25 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Csodálatos kirándulás az időben. Páratlanul érdekes helyszín és kirándulás. A 4D-s mozi is nagyon király.

Távolba néző 2010.04.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
+

Luki 2010.04.17 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.16
+one
páratlan, többit később

Redteam 2010.04.11 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Salgótarján környéki kirándulás 5/1 + 1. láda.
4D-s mozival kezdtünk (nagyon szuper, kihagyhatatlan), utána jöttek az ősfák, a birkák, a Geológiai tanösvény, majd a Kőszikla tanösvény.
A Biológia tanösvényre most nem jutott sajnos idő, így ide még mindenképpen visszajövünk.

 
álomfogók 2010.04.10 13:30 - Megtaláltam
Ismét élmény volt, amelyet feldobott a 3D és a 4D vetítés.

Évi-Sutyi 2010.04.09 16:00 - Megtaláltam
Megvan!

pakrella 2010.03.28 12:15 - Megtaláltam
Itt jártunkkor éppen a békák vándorlását lehetett megfigyelni (természetesen a helyi látványossságok mellett) a gyerekek nagy örömére. Az autóból kiszállva szinte mozgott körülöttünk a talaj, külön vigyáznunk kellett nehogy békára lépjünk!

b-gy 2010.03.20 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Nagyon tetszett a környék.

zazu 2010.03.14 10:30 - Megtaláltam
Nagyon jól vannak kialakítva a tanösvények, de (elvileg) május 1. után még jobb lesz, mert végeznek egy csomó dolog kialakításával (pl. lombkorona séta). Köszönjük!

Szabó Család 2010.01.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Sok érdekességet láttunk, és biztos lesz még több is ha kész lesz. Köszönjük.

brekeke 2009.11.14 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Ok

Csabikon 2009.10.28 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

aiRHa 2009.09.19 11:25 - Megtaláltam
Régen többször voltunk itt, azóta sok szép látnivaló keletkezett. Gyönyörű idő, kellemes hely.

EndreiTeam 2009.08.27 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
A GCPARI után jöttünk megnézni az ősfenyőtörzseket, amiket nem rég hoztak ide. Régebben mindannyian jártunk már itt, azóta sokat változott minden.

Köszönjük!

Keti 2009.08.22 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Pont az aznapi utolsó idegenvezetős túrára sikerült odaérni.
Egyébként 15:30-kor indul, 700m a pénztártól az indulás helyszíne, kb. negyed óra alatt kényelmesen -az út menti kőtárat is megnézve- oda lehet érni.
A túra végén közelebbről is megismerkedtem Zsomborral, a gólyával.

Sok érdekeset mutattak, fantasztikusak az őslábnyomok!

jnagy 2009.08.22 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.64
Utolsó látogatásom óta sokat változott a hely, s mint ahogy érzékelhető a környzeten, többet is fog még.

Balaci 2009.08.22 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Nógrádi körút egyik legszebb állomásaként kerestem meg a ládát. Kösz a "rejtést".

CsKaroly 2009.08.16 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Megtaláltuk. Nagyon tetszett, főleg a 4D-s vetítés.
Kriszti, Mónika, Károly

Kincsvadászó Kalózok 2009.08.07 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltuk! Nagyon nagy élmény volt számunkra, köszönjük a "rejtő" invitálását!

sanya75kk 2009.07.23 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Iván bá 2009.07.16 09:20 - Megtaláltam
A Pécsi Túrakerékpáros Klub "Nógrádi vártúra" elnevezésű vándortúrája során jártunk Ipolytarnócon.
A "virtuális láda" megtalálása, a jelszó leolvasása a ládaleírás alapján műszer nélkül is könnyű (nincs több német nyelvű tábla).

Bacsó 2009.07.16 09:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Csodálatos időutazás volt. A kódot könnyű volt megtalálni.

 
Debyand 2009.07.09 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.77
Érdemes volt ide is eljönni, fantasztikus dolgokat találtak már eddig is, remélem a pénzhiány miatt nem hagyják félbe....

Edit Peti 2009.06.21 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Csodálatos hely Ipolytarnóc. Világ vége balra, és ott egy elképesztően kiépített tárlat kövekkel, bemutatókkal - sok élménnyel. Gondolkoztunk, hogy megnézzük-e, de utólag mondhatom, hogy kár lett volna kihagyni. Kösz a rejtést és az infókat!

Csarnok
 
Shakespir 2009.06.21 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megvan!
Köszönjük!
4. alkalommal kerestem fel hazai kis Pompeiünket, ezúttal GeoFeDőék társaságában. Még mindig lenyűgöz. Remélem, a feltárás és a fejlődés üteme töretlen marad! Gratulálok mindenkinek hozzá, csak így tovább!

embé 2009.06.20 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
A környék nagyon szép! Érdemes megnézni a túraösvényt és 4D-s mozit :) !

 
GCsoka 2009.05.29 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Örülünk, hogy eljöttünk megnézni a parkot.
Ha már itt jártunk, a ládát is begyűjtöttük.

krisamasa 2009.05.01 15:00 - Megtaláltam
A második "ládánk".Kihagyhatatlan környezet és látványosság. Gratula a kihelyezőnek.

Nervas 2009.04.26 09:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Nekem is nagyon tetszett a látvány kint és bent egyaránt.

Köszönet

Kicsicsapat 2009.04.26 09:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.46
Salgóbányáról érkeztünk, mai 1. állomásunkra.
Röviden tömören fantasztikus volt :-)
Látványos volt a túra, nagyon tetszett a 3D-s vetítés, valamint a 4D-s mozi.

Köszönjük!

Kicsicsapat

Paco 2009.04.13 18:17 - Megtaláltam
Ez is megvan, megsincs este! [wapon beküldött szöveg]

Morcipók 2009.04.13 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk Robocoppal!

Morcipók és Robocop 2009.04.13 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk Morcipókkal. Nem először járunk itt, most is nagyon tetszett a tanösvény.

povyagi 2009.03.14 11:20 - Megtaláltam
Mathauval

Nagyon jól szórakoztunk a ládához vezető úton, gyönyörű időnk volt.
Másodszor jártam itt. Talán nem utoljára.

Mathau 2009.03.14 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.10
Idő hiányában nem mentünk be, de így is nagyon kellemes séta volt a szép napos időben...

 
belus01 2009.03.13 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Szeleburdi család 2008.11.03 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Mivel nem tudtuk,hogy tegnap volt az utolsó nyitvatartási nap,csak a helyszinen szereztünk erről tudomást.A kapu nyitva volt,munkások felújítási munkákat végeztek.Úgy gondoltuk,majd ha szól valaki akkor elmegyünk.Végig sétáltunk a tanösvényen egészen a nagy zöld tábláig.Senkivel nem találkoztunk,csak a juhokat terelő juhásszal.A táblához érve jött egy ember és közölte,hogy nem kellene itt lennünk mert zárva vannak.Mivel a jelszó már megvolt,szépen visszasétáltunk a kocsihoz.

PAJTI 13 2008.11.01 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.48
Nagy élményt jelentett az egész családnak.

terrasport 2008.11.01 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Örülünk, hogy fejlődik amikor utoljára voltunk még nem volt fogadóépület és vetítések sem! Ja és geocaching sem. :)
Nagyon jól éreztük magunkat.

túráZoo 2008.10.25 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Tökéletes és színvonalas környezet egy akár egész napos nézelődésre, mászkálásra, mozizásra, így hibát követtünk el, amikor csak egy-két órát terveztünk itt lenni. Köszönjük az igazán részletes invitálást.

Akik Somoskő környékéről Igorra (iGO) bízzák az idenavigálásukat, meglepődhetnek, mert hipp-hopp Szlovákiában találják magukat, ráadásul egy olyan szűk földút előtt (hiába volt kikapcsolva a földutak opció), ahol mi voltunk a negyedik érkezők, akik a rutinos közönség segítségét kérték a továbbjutáshoz.

 
KA-TI 2008.10.25 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönet a rejtőnek!

warnew 2008.10.24 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Amíg a többiek átkerékpároztak Losoncra, mi itt töltöttünk egy pár órát. A 3D-s vetítés nagyon tetszett, ez négy évvel ezelőtt mikor itt voltunk még nem volt.

 
Csoki 2008.10.24 12:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Kerékpártúránk egyik állomásaként kerestük meg ezt a ládát.

 
nsn 2008.10.24 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Megtaláltuk. Köszi a rejtést!

mijmij 2008.10.24 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.30
Köszönjük

Csaszi 2008.10.23 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Családi kirándulás eme szép környékre. Köszönjük a rejtőnek, hogy erre a helyre invitált minket.

 
fkmaster 2008.10.18 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.06
Érdekes a webes leírás, szívesen meg is néztem volna a bemutatót, de ma valami gigarendezvény miatt csak meghívottakat engedték be. A parkoló mögött tudtam bejutni a parkba és a megnézni az alig látogatott ösvényt.

kl 2008.10.11 15:22 - Megtaláltam
nagyon jo a bemutato és meg Mikulast is lehetett latni [wapon beküldött szöveg]
Ha tehetitek nézzétek meg a 4 dimenziós mozit és a tanösvényt is. Mindkettő nagyon szinvonalas és élvezetes (kicsiknek, nagyoknak egyaránt). Olyan élethű a mozi, hogy tényleg kedved lenne visszamenni az időben. Ennél szinvonalasabb múzeumi élményem még nem volt. Tényleg világszinvonalú az egész.

Mikulás 2008.10.11 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.31
Ez fantasztikus volt! Minden elvárásomat felülmúlta a bemutató! Miért nem olvastam eddig erről semmit a korábbi beszámolókban? Szervezni sem lehetett volna jobban, a pénztárnál kl-ékbe futottam :) Ezután négyesben néztük végig a helyet. Nagyon kellemes 2 órát töltöttünk itt együtt! Kösz a rejtést!

Mikulás

 
Puszkany 2008.10.11 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
Elöször a 4D-s filmet néztük végig, majd utána részt vettünk a tárlatvezetésen, amely a tanösvényen kalauzolt végig minket. Páratlan élmény! No, és a kessertaliról se feledkezzünk meg. Köszi a rejtést!

 
PEx2 2008.09.14 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Megane klubos találat! Kisebb csapat (60 fő) Megane klub taggal voltunk egy kis múltidéző látogatáson.

KoAn 2008.09.14 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.53
Fantasztikusan jó ez a tanösvény! Nagyon tetszett.
Meganeklub-os kirándulásunk alkalmából lett meg ez a pont.

lagaf 2008.09.06 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Szerencsétlen időpontban érkeztünk a hét magyar természeti csoda egyikéhez, az Európa-diplomás világhírű természetvédelmi területhez: éppen lekéstük az aktuális turnust az őslábnyomos-ősfenyős Geológiai Tanösvényhez. Így viszont volt időnk alaposan körülnézni a pazar fogadóépületben, megtekinteni a mellette elhelyezett bükkábrányi ősfenyőket, a Kőzetparki Tanösvényt, és egy picit a Biológiai Tanösvény elejét is, ami kellőképpen ráhangolt bennünket a geológiai látnivalókra. Sajátos humorú ifjú titán vezette a csoportot, részletesen elmagyarázva a látnivalókat, a kort és körülményeket, amelyekben keletkeztek. Különösen érdekfeszítőek voltak azok a magyarázatok, melyek az egyes nyomok értékelésével, feltételezésekkel foglalkoztak. Maga a fenyő igazán lenyűgöző méretű: három csarnokban is találkozhattunk vele.
Visszatérve a bejárathoz, befizettünk egy rövid 3D-s mozira, ami - hatásvadászat céljával - előbb a jövőbe, majd Ipolytarnóc 20 millió évvel ezelőtti környékére repített bennünket, bemutatva az akkor élt állatokat és növényeket. Az állatokat a vezetett tanösvényi látogatáson már láthattunk - igaz, géphiba miatt csak két dimenzióban...
A leletek egyedisége, valóban világszenzációt keltett különlegessége miatt, véleményem szerint minden hazánkfiának fel kell keresnie ezt a helyet. A magunk részéről köszönjük szépen a rejtést és azt, hogy a láda "nem hagyta halogatni" a kirándulást.

alexi 2008.09.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Leányvári gyerekekkel, erdei iskola keretében. Nagyon szép hely, mindig szívesen jövök ide!

HertlikMiska 2008.08.30 11:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.40
Szécsényi kirándulás része másodszor.

 
bwm 2008.08.27 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Már többször jártunk itt, most a 4D-s mozi miatt jöttünk vissza.
Ez a 4D-s mozi... A térhatású film rendben van, de remélem lesz folytatása, mert így ez a 8 percnyi rángatózás a székekben kicsit karcsú...
Meg hát ehelyett a 4D-s megnevezés helyett is kitalálhatnának valami normálisabbat. Természettudományokból a talajszinten lévő oktatási szinvonal emelkedését nem segíti, ha a gyerekekben a negyedik dimenzió fogalmához a székrángatózás, az esetleges további dimenziókhoz pedig a vizes permet, szagok, ... kapcsolódna.
Egyébként meg nem is 4D hanem 5D, mert ugye az idő is telt. Méghozzá elég gyorsan.

Egyébként maga a hely nagyon szépen "meg van csinálva". Érdemes megnézni - 4D-s mozival, vagy anélkül.

b.zs. 2008.08.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
OK!

jspanyik 2008.08.21 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.09
Az utolsó utáni pillanatban csatlakoznunk az éppen induló túrához, így a jelszót csak a túra végén tudtuk leolvasni. Nagyon tetszett!

Köszönjük a lehetőséget!

Mari és János

keep 2008.08.20 13:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Nagyon tetszett, bővebb leírás és sok fotó itt:
http://tura.hostcity.hu

ha2 2008.08.19 15:00 - Megtaláltam
Ezt a helyet látni kell.Sajnos nekünk kicsit a világ végén van.
Hadnagy család

snupee 2008.08.17 14:20 - Megtaláltam
ok

bohrmann 2008.08.14 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.86
Szégyen, de nem hallottam soha a helyről. Nem is értem miért, olyan nagy élmény volt bejárni.

Csongipeti 2008.08.12 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam

N.Zs. 2008.08.10 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A 12:30-as turnussal sikerült bejutnunk a tanösvényre. Nagyon sokan voltak, így másfél órásra sikeredett a "túra". Mit is írhatnék... igényes, tiszta környezet, lelkes vezetővel, jópofa kutyával. A legtöbbet elhangzott szó: hajdan. Benedek jól elszórakozott ezen, mikor újból és újból ez hangzott el. A legnagyobb sikert mégis a 4D-s mozi aratta.

kukkmancsok
Piriloro 2008.08.08 12:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Mindenkinek ajánlom, kár, hogy nagyon távol van Budapesttől.

qtatom 2008.08.01 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.52
ok

JABOTAGO 2008.07.24 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
MEGVAN!

K-55 2008.07.19 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Cserhátszentivánra indultunk, előtte megmutattuk Katkának és Gyurinak Ipolytarnócot. Többször jártam már itt, s nem változott a véleményem: a hely európai színvonalú! Meglepetésként a bejáratnál Bükkábrányból ideszállított, konzervált ősfenyő-törzsek köszöntöttek. Szerencsénk is volt, hiszen aki végigvezetett minket a helyszíneken, szép magyarsággal, választékosan és okosan adagolva mondta el a legfontosabb tudnivalókat. Érdemes újra és újra eljönni ide, és elhozni a barátokat is.

alucifer 2008.07.13 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Nógrád megyei ládázgatáson 32 / 33

 
titkos csapat 2008.07.12 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Érdekes világ, némi technikai marketinggel.
I+I+H+B+A+F+H+Kl

pistvan 2008.07.06 00:00 - Megtaláltam
Mivel nem értettük hirtelen hogy mit is kell keresni mindent lefényképeztünk.A fizetős tanösvény nagyon érdekes volt,ajánlom mindenkinek nézze meg ha tudja.

István Andy Gergő

jalso 2008.06.28 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Márianosztrán és környékén sajnos több időt töltöttünk a tervezettnél, ezért lemaradtunk a nap utolsó vezetéséről, és így csak "magánlátogatást" tudtunk tenni a területen. Így is nagyon tetszett, és elhatároztuk, hogy családostul is visszatérünk majd.
Köszi a "rejtést": Ildi és Gyuri

krisbálád 2008.06.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
A 13.30-as vezetésre értünk oda a tanösvényhez, a déli napon a 700 m is soknak tűnt, de az árnyékos ösvényen a bemutató, a lábnyomok és a mozik mindent megértek. Irány Fülek.

tudo 2008.06.25 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Ennél nyarabb nyár már nem lesz, úgyhogy átültem a nyári bicóra. Nyerget és külsőket kellett cserélni, át kellett telepíteni az elektronikát. Kerestem alkalmas GC-célpontokat - így esett a választás a Karancs - Medves terület 2 ládájára.

GCMEDV teljesítése után a Somoskőújfalu - Salgótarján - Karancsalja - Karancskeszi - Litke - Ipolytarnóc - GCOSFE fordítóval útvonalon folytattam a napot. A Karancs menti falvak kellemesek, elviselhető az útburkolat, csend van - egyszóval örömmenet volt Ipolytarnócig. Az aszfaltozott út bevisz a fenyőtörzs bemutató épületbe, amin egyszerűen átsétáltam, sőt az épületen túl a tábláig kerekeztem. A jelszóhoz így 5 m-re gurultam kerékpárral.

Visszafelé több helyen benéztem az ösvényekre, a bemutatókra, de mivel időre mentem, elindultam visszafelé Salgótarján irányába. Az edzés 52/12 - 52/15 közötti tempómenet volt átlagos 82 rpm ped. és 142 bmp pulz. mellett. Salgótarjánban frissítettem.

A mai nap 95 km-t hozott 800 m emelkedéssel és 2 ládával. A fő feladat a nyári bicóra való visszaszokás volt. Köszönöm a rejtéseket.

Karancsalja
gyildarefo 2008.06.08 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Mindenkinek ajánljuk ezt a helyet, aki szereti a lábnyomokat, viszont minél kisebb biológiai lábnyomot szeretne maga után hagyni. A biztonsági öves mozit nem szabad kihagyni, mert egy életre szóló élményt ad (a legjobb ,amikor a múlt helyett a jövőben találjuk magunkat). Az útközbe eső "Bableves" csárda jó választásnak bizonyult, a szilvásgombóc nagyon finom volt, ezért az augusztus 30-i kétbodonyi Szilvaszombatra tiszteletünket tesszük.

Mafa
Nagy terem
 
Kincs&kincs 2008.06.07 13:00 - Megtaláltam
Már nagyon sokszor terveztük,hogy ide szeretnénk eljönni. :)
Először a moziba ültünk be. Nagyon tetszett, csak rövid volt és elnéztük volna még a Vulkán kitörést, de ha már azt nem is lehet, akkor vissza utaztunk volna még a jelenbe. Elsétáltunk a tábláig majd vissza sétáltunk a rackákhoz. Aranyos volt egy bácsi, mert beinvitált minket, hogy Lucus megetethesse őket. :) Sajnos a túravezetőre még sokat kellett volna várni, így visszasétáltunk a parkolóba az autóhoz és Hollókőre folytattuk utunkat. :)) ( GPS nélkül )

balucika 2008.05.25 12:20 - Megtaláltam
Örülünk, hogy a park zárása előtt néhány nappal még megismerkedhettünk az ősi világ nyomaival. Mindenkinek ajánljuk a csodaszép környezetet.

Laci-62 2008.05.25 12:10 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a fizetős tanösvény, és a gyerekek a mozit is nagyon élvezték. Sajnos az egyénileg látogatható tanösvények elég elhanyagolt állapotban vannak, néhol már az utat is benőtte a gaz.
A remek hangulatban egy dolgot felejtettünk el : megnézni a táblát. :-((
Emiatt lett jelszó nélküli, s bízunk a rejtő jóindulatában.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.06.07 10:15]

 
fujusz 2008.05.24 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
Megtaláltuk!
Üdv, Fujusz

 
Mackadam 2008.05.24 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.51
Megtaláltuk.
Jó kis időutazás volt. A gyalogút sarában én is otthagytam a lábnyomomat! Visszajövök!

 
soka9001 2008.05.24 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.39
Megtaláltuk. Nagyon tetszett a bemutató a tanosvényen. A 3D-s vetítés is igen lenyűgöző volt. Az ősfenyők pedig fantasztikusak.

sirgalahad 2008.05.23 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.80
Iszapban neogén látképek
Vigyázzák, nehogy én rálépjek
Sok ősállat hova lett?
Kidőlt fából kova lett
+
Sosem hordott ő sálat
Nem fázós egy ősállat!

carmin 2008.05.09 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A Gyalogos Természetjárók Országos Találkozójára igyekeztünk 50 fővel Salgótarjánba, de tettünk egy kis kitérőt. Nagyon tetszettek a tanösvények, amit vezetővel jártunk végig.

Fazék 2008.05.02 17:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Záróra után érkeztünk, a fenyőtörzseket és a fogadóépületet még éppen meg tudtuk nézni. Tetszett.

Lencsi 2008.05.02 17:14 - Megtaláltam
Sajnos gyakorlatilag zárórára értünk ide, így nem tudtunk jobban körbenézni. Abban azonban biztos vagyok, hogy vissza kell ide jönni egy alaposabb mustrára. Réka, Lencsi + Fazékék

Csaba1 2008.05.02 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Remek kis kirándulás volt. Persze, ha azt nem vesszük figyelembe, hogy az autópályán egy baleset miatt 3 órát álltunk... De ez nem von le semmit a hely varázsából.

suuntoX9 2008.05.01 16:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Kár, hogy Magyarországon minden túristaattrakció csak 16 óráig, vagy jelen esetben a túra 15:30 van nyitva még ünnep- és vasárnapokon is. Hogy akarunk így turizmusból megélni? Még négy után javában jöttek emberek...
Nagyon kellemes, szép környék az egész Ipoly völgye.

Ciprusok 
nogacsalad 2008.05.01 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.76
Magányos papás ládázgatós csütörtöki munkaszüneti nap termése.
Már nem 1x és nem is 2x jártam (jártunk) itt. Ma a pont kedvéért ejtettem utamba. Régen, mikor még nem bekerített, lehúzós, emberhegyes, turista? paradicsomos volt a hely, nekem jobban tetszett. Most parkolni is alig tudtam :o(
Azért becsülettel besétáltam a jelszóért, majd sebtében távoztam...
Ja! Jut eszembe, még a régi időkből, a nevezetes fatörzs egy darabkáját őrzöm itthon a vitrinben. Ezt még vagy 20 évvel ezelőtt loptam el innen :o) (azóta elévült a bűnöm, ezért most nyugodtan beismerhetem)

Köszönöm a lehetőséget...

 
MonTri 2008.04.27 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Megtaláltuk!

othnan 2008.04.19 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.21
Ok. Megtaláltam.

VP 2008.04.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.18
Többször is jártunk már itt. Izgalmas, szép hely.
VP Mila Piroska

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.04.26 12:40]

Végek 2008.04.13 15:25 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2008.03.30 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Régen adósak vagyunk ennek a régi ládának a megtalálásával, de nem rajtunk múlt :-)
Gyerekeinkkel jártuk be néhány éve a teljes bemutató területet, most csak egy nagyobb turázás közben beszaladtunk a jelszót rejtő tábláig.
Üdv Mr Zerge.

Nivabibi 2008.03.30 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Remek hely, mindenkinek ajánlom!!!!!

kulisz 2008.03.09 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Már régóta kíváncsi voltam az Ipolytarnóci őslábnyomos tvt-re, ezt csak fokozta, hogy a "Bükkbárányi" ősfenyők is idekerültek. Most a fogadóépület mellett egy ideiglenes sátor alatt vannak elhelyezve. Érkezés után körülnéztem a fogadóépületben, illetve megvettem a jegyet a Geológiai tanösvényhez, majd nekivágtam a minden lépés 15000 év útnak, ami a Kőzetparki tanösvényt jelenti gyakorlatilag. Az út jobboldalán a Tarnóc-patak völgye látható. A területen összesen 4 tanösvény található, ebből kettőről már említést tettem. Ezeken kívül van egy Kőszikla, és egy Biológiai tanösvény is, ezeket most kihagytam, de kíváncsi vagyok rájuk, így valószínűleg visszatérek.

A geológiai tanösvény valóban különleges élmény! A kiskapu elől nem látszik semmi különös, de amint belépünk, rögtön feltárul a Borókás-árok a maga formájával, hangulatával és földtani csodáival. Nekem a vízesés és környéke tetszett a legjobban, de nem kevésbé érdekesek az árok mellett látható és sejthető szurdokok, vad domborzati formák, melyek sejtetik, hogy micsoda erők munkálkodtak itt annak idején, úgy 20 millió éve! Az eddig feltárt őslábnyomos lelőhelyek és az ősfenyőtörzs védőépületben, illetve csarnokokban tekinthetőek meg, melyekben kiállítás illetve sztereo-vetítés segít abban, hogy ízelítőt kapjunk a régmúltból. Nekem bejött, egyedül a hőmérséklet nem stimmelt, az ősi átlagos 25 fok celsius most inkább nulla fölött volt pár fokkal:)

A geológiai tanösvény után visszatértem a parkoló-fogadóépülethez, és megnéztem a 4D-s mozit. Rázós élmény, de erről többet nem mondanék, tapasztaljátok meg ti is! :-)

Ha már itt voltam a geoládáról is egyeztettem, melynek eredményeképpen ismét kereshető. Arra figyeljetek, hogy a természetvédelmi terület korlátozottan látogatható, ahogy a ládaleírásban is láthatjátok, illetve a megadott linken.

Az ősvilági Pompeji után a palóc Grand-Kanyonba látogattam el, nem gondoltam volna - semmilyen fotó, meg netes leírás meg sem közelíti a valóságot - hogy ilyen fantasztikus természeti csodák vannak ezen az Ipoly-völgye tájegységen! Ide el kell jönni, ne hagyjátok ki!

Magnes50 2007.10.21 14:00 - Megtaláltam
Tavaly október 21-én, éppen születésnapomon jártunk ott vasúti szárnyvonal megtekintésével, megmentésével összekötve (munkatúra :-)) Sajnos akkor éppen nem volt kereshető, pedig mindent megnéztünk!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.04.26 12:40]

 
ZitaKati Andris és CsZso 2006.09.13 11:30 - Egyéb
Nagyon régóta terveztük ezt a kirándulást.

 
toli 2005.03.13 09:00 - Egyéb
Nem tuttunk kiigazodni rajta, hogy ez most van vagy nincs. Ezekszerint van!(vagy nincs)! A hely gyönyörü, érdekes, Nagyon tetszett!!

anemona 2004.12.29 10:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltam! Téli nyaralásunk alkalmával látogattuk meg a helyet a barátommal. Mikor itt jártunk, még nem is tudtuk, hogy a hely fenn van a geocachingen. Ráadásul GPS-ünk sem volt, így nem is keresgéltünk. Ma láttam (január 15), hogy itt is volt pont. Szerencsére minden táblát lefényképeztünk, így utólag könnyen megtaláltuk a jelszót.
Ezt a helyet érdemes meglátogatni mindenkinek! Ilyenkor télen nincsenek is sokan (vajon miért?). Nem is írok többet, a képek magukért beszélnek.

 
G&C 2004.10.30 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.46
Megtekintésre érdemes hely. Köszönjuk a rejtést.

K.L. 2004.08.27 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Pont lekéstük a 13:30-as vezetést. Ez azt jelentette, hogy érdeklődés hiányában elmaradt, és a kedvünkért nem akartak 13:35-kor indítani egy "csoportot". Kellett volna várni egy órát, de arra sajnos nem volt időnk. Majd legközelebb...

rongylab2 2004.08.22 13:32 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

freddy 2004.08.09 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.97
Újra Itthon 50

keva 2004.08.07 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Szépen gondozott hely, nagyon tetszett. Jópofa a fogadóépületben a WC-t őrző vasorrú bába. Irány Somoskőújfalu!keva

zsorzs 2004.08.07 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
Kékkő várától érkeztünk "szlovák" területen át. Az ipolytarnóci határátkelőnél jól megnézték a papírjainkat, gondolom azért, mert itt általában csak a helyi lakosok szoktak átjárni bicajjal. Akkor még nem tudták a határőrök, hogy rövid idő múlva ismét találkozunk, csak most másik irányba lépjük át határt...
A hely nagyon tetszett, szép, gondozott. Aránylag gyorsan leküzdöttük a 20 millió évet:-) A fogadóépületben pihentünk egy kicsit, nem rossz hely az sem.

zsorzs

Topolya 2004.07.30 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.88
Kiválló esőnapi elfoglaltság.

Jutka 2004.07.30 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Az esős időnek köszönhetően türelmesen végigjártuk a tanösvényt. Épp jókor érkeztünk, hozzá tudtunk csapódni egy népes csoporthoz. Nagyon érdekes volt, megérte bemenni, köszönet érte Miklósnak és Anikónak!

csoty 2004.07.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.95
Nem semmik ezek az ősi maradványok! A legjobb a megkövült fa, a legrosszabb az a rengeteg vérszívó szúnyog volt.
Csilla, Csoty

golfman 2004.07.11 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.08
Nagyon furcsa a főbejárat...
(Árukapcsolás?)

Bubuka 2004.07.11 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.30
Nagyon érdekes, kár, hogy tömegközlekedéssel nehéz megközelíteni.

scele 2004.07.11 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.02
Útbaejtett láda.

 
mirmur 2004.07.11 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.51
20 millió évet öregedtünk.

 
Cker 2004.06.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 1.60
Szép hely, érdekes információk, csak túl sok a szúnyog. Vera, Gabi, Cker

Zsiráf 2004.04.11 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.60
Másnak képzeltem, picit többet vártam. A túravezető részéről az előadás kicsit a szenzációhajhászásra ment. A két fedett rész érdekes, a többi csak körítés. Nem bántam meg, de visszatérni valószínűleg nem fogok...

zsalaber 2004.03.27 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.79
Szinte minden évben eljövünk Ipolytarnócra, hogy néhány távoli barátunknak megmutassuk milyen kincset rejt itt a föld. Ma ezen az esős márciusi napon csak a jelszó miatt látogattunk ide. Nagy örömünkre véletlenül találkoztunk egy itt dolgozó régi barátunkkal, akitől megtudtuk, hogy a tanösvény és környéke ebben az évben a világörökségi cím eléréséért pályázik és elég nagy esélye van ennek elnyeréséhez.
A mesterségesen létrehozott tavakat pedig a vizi élővilág bemutatására hozták létre. Az élőlények betelepítését elsősorban a természetre bízták így pl. az egyik tóban megjelenő halak a vadkacsákra tapadt ikrák útján kerültek ide. Persze vannak egyéb tervek is pl. hódokat akarnak itt megtelepíteni, új tanösvényt szeretnének kialakítani.
A kiállítás nagyon érdekes és egyedülálló , a környezet szép és nyugodt , nos ezért mindenképpen érdemes legalább egyszer eljönni.

Köszönjük az elrejtőknek!
Anna+Ricsi

cua 2004.03.20 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Régebben már jártunk erre, most csak a jelszót csippentettük fel :-) GCPARI felé haladva.

Mindenkinek javaslom, érdemes kicsit több időt szánni rá és igénybe venni az idegenvezetést.

eszterannapeter 2004.03.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Nagyon érdekes az idegenvezetés.

 
suni 2003.12.13 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.70
nagyon szép volt a túra a bácsi nagyon sokat beszélt mindenféle sok dologról mintpéldául hogy mienek az álatlábnyomok

Elsős Peti fiam üdvözletét olvashatjátok fentebb. :)

A kiállítás nagyon szép volt, csak kicsit hidegben mentünk végig az 1 órás túrán. Még így is mindenkinek ajánlom.

Panka, Peti, Gábor.

Mano 2003.08.23 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.49
[wapon beküldött szöveg]
Nagyon tetszett. Kedves nejem hazavitte volna az egész lelőhelyet, mint amatőr kőzetbúvár:)

Külön öröm, hogy a parkolóban találkoztunk Csuhással (sajnos Vándor nélkül), igy végre személyesen is megismerhettünk valakit a nagyok közül.

Csuhás 2003.08.23 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.62
Hopp a fényképező gép az autóban maradt. Így csak a bejárat közelében levő rackajuhokat tudtam fotózni amikor visszaértem. A parkolóban egy gps-t szorongató emberrel találkoztam, pár szó után kiderült hogy a Mano csapattal sikerült találkoznom egy ilyen távoli ritkán járt helyen.

Csuhás

zeus 2003.08.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
szep, csak ez a tropusi ido szornyu

IROSZ 2003.05.02 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.30
A táj gyönyörű, mindenkinek nagyon ajánljuk.
Ildi, Robi, Orsi, Szili

kumin 2002.11.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.79
A helyi gárda segített, tudtak a játékról, nagyon kedvesek voltak, még a kapuig is visszavittek terepjáróval. A tábla jelenleg nincs a helyén, mert megrongálták.

 
karesz 2002.10.06 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Megtaláltuk! A "láda" tartalma csodálatos, csak ajánlani tudjuk mindenkinek.

Üdvözlettel: Ani, Anett, Máté, Karesz

2003 05 23 Újra felkerestük az Őrbottyáni 7. b -vel.

 
Mihul 2002.09.08 13:00 - Megtaláltam
Megtekintve.Valódi időutazás.A jelszóból kiderült ,hogy járt itt Nicky...

ÉvaSanKri 2002.09.04 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.38
A hely szenzációs, még Kristóf is fellelkesült tőle.
Ami rossz, hogy 90 gyerekkel közös csoprtot indítottak, a csoportlétszámnak náluk nincs határa.

Csuhás 2002.08.19 16:00 - Nem találtam meg
Most már 4:1 az állás. Eddig négyszer voltam itt de csak egyszer sikerült megnézni a kiállítást. A hely remek, érdemes megnézni! De figyeljetek a nyitvatartásra. Ami fontos lehet: Hétfőn zárva! A jelszó a kiállitási területen kívül van, azaz belépő nelkül is olvasható [ de minek ] viszont ha zárva van akkor a terület közelébe sem lehet jutni egy lezárt sorompó miatt.

Ide még visszajövök.
Emö, Csuhás

 
Nicky 2002.07.11 11:30 - Megtaláltam
Csodálatos volt az egész.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu