geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3131. Fehérvári éjszaka kerékpárral (GCFEK)

Halloweeni graffiti

Halloweeni graffiti

Régi jelszóőrző

Régi jelszóőrző

A láda régebben

A láda régebben

Várkapu (fotó: Gubirobi)

Várkapu (fotó: Gubirobi)

Az órajáték lépcsője

Az órajáték lépcsője

Órajáték

Órajáték

Mujkó

Mujkó

És a romkert

És a romkert

A romkert kapuja

A romkert kapuja

Az alma egyedül

Az alma egyedül

És kesserekkel

És kesserekkel

Órajáték

Órajáték

Zichy-liget

Zichy-liget

Csitáry-kút

Csitáry-kút

Vidámparki-tó

Vidámparki-tó

Vidámparki-tó

Vidámparki-tó

Tóparti Gimnázium

Tóparti Gimnázium

A rejtő, Scele fotóállványával:)

A rejtő, Scele fotóállványával:)

Mint egy karácsonyfa:)

Mint egy karácsonyfa:)
Szélesség N 47° 11,717'
Hosszúság E 18° 23,010'
Magasság: 110 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.12.17 15:00
Megjelenés időpontja: 2011.12.17 17:48
Utolsó lényeges változás: 2021.04.11 08:56
Utolsó változás: 2021.07.31 11:21
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+5V)
Elrejtők: Griffs/B.exter/HUNJack15 & Hippi72
Felhasználó: HUNJack15 & Hippi72
Nehézség / Terep: 4.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 25000 m
Megtalálások száma: 165 + 23 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Wap/bevezetés: 6 pontos, 25 kilométeres éjszakai multi, a második ponton hagyományos ládával. A jelszó ugyan nappal is kiolvasható (bár sokkal nehezebb), de akkor pont a rejtés lényegi részét hagyod ki, így az így keresőknek nem fogok segítséget nyújtani! A pontokról csak a helyhez adok segítséget, a jelszórészletek megtalálásához a kreativitásotokra lesz szükségetek, lehet nem fog elsőre leesni, hogy mit kell keresni. A leírás végén kódolt tippeket láthattok, ezeket csak végső esetén használjátok. Általános tipp a pontokhoz: fény.

1. Alagút
10-et felfelé (2 számjegy)
2. Sóstó (4 betű)
Láda, betonban. GC feliratot keress
3. Szovjet temető (3 betű)
Délkeleti sarok
4. Millenniumi emlékmű (1 számjegy)
Fában, derékmagasságban. "Kitűnő számjegy"
5. Órajáték (4 betű)
Lámpát a lámpára!
6. Rózsaliget (1 számjegy)
Hány pontot látsz?
7. Bregyó (6 betű)
(Fény)sorompó
Jelszóképzés: 4-1-2-5-7-3-6 (összesen 21 karakter, nem összefüggő)

Az eddigi ládáink, főleg a GCSTT, eléggé "szájbarágósra" sikerültek, emiatt akár koordináták nélkül is megtalálhatóak, ha az ember körülnéz kicsit. Mivel körülbelül három éve megkerestük mi is ezt a ládát, és voltak helyek, ahol agyalnunk kellett kicsit, ezért mi ezt az elvet próbáljuk tovább vinni és akár továbbfejleszteni. A legtöbb helyen hasonló módon kell kiolvasni a jelszót, de mindenhol kicsi eltéréssel, nagyrészt a sötétre támaszkodva.
Minden ponton található kihelyezett pótjelszó, ezek a legtöbb helyen közel találhatóak az alapponthoz, így saját kútfőből is megkereshetőek, viszont akkor képzik majd a leírás szerves részét, ha a hivatalos pont eltűnik.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés
Az eredeti koncepciónál maradva körtúraként teljesíthető ez a biciklitúra, melybe bárhol be lehet szállni.
Székesfehérvárra biciklit autóval hozhatunk a legkönnyebben. Autónkat  N 47° 12,265' E 18° 23,144' 107 m [GCFEK+leparkolhatjuk] Szárazréten a Lidl áruháznál, innen az egyes ponttól indulhatunk. Egy másik ajánlott parkoló a Pláza előtt található  N 47° 11,399' E 18° 24,315' 111 m [GCFEK+ murvás parkoló ], ahonnan az 5-ös pont van a legközelebb.
Biciklit még vonaton szállíthatunk. Budapest felől a Z30-as és a G43-as összes járatán lehet, más járatokról a MÁV oldalán lehet tájékozódni

Útvonal és a pontok részletesen
Kezdési időpontnak már sötétet ajánlok, sötétedés után már elindulhatsz. Szürkületben még pár pont megtalálása kérdéses lehet.
Az általam ajánlott track letölthető itt: track megtekintése
Bevezetésként idézem a régi leírást:
"Fehérvár két, légvonalban közeli városrésze között, csak igen kacifántosan lehet közlekedni. Hacsak nem ismeri valaki az első pont környezetét övező alagutat, kavics borítású mezőgazdasági utakat, patakokat és hidakat. Mellesleg innen rálátásunk kínálkozik a Bakony és a Vértes vonulataira. Mondjuk sötétben kevésbé:)"
Az első ponthoz ( N 47° 11,717' E 18° 23,010' 106 m [GCFEK-1]) nem kell bemenni az aluljáróba, bár a különleges graffitik miatt érdemes. Azt javaslom, hogy csak mellette haladjon a szemed felfelé 10-et, két számjegyet találhatsz. Az alagutat igazán szép és minőségi graffitik díszítik, ehhez hasonlót Budapesten, a III. kerületi GCGRAF (Filatorigát - Magyar graffiti Mekkája) ládánál találtok.
Miután megtaláltuk a jelszórészletet elindulunk dél felé egy néhol murvás, de főleg köves földúton. Eső után voltunk kint, az út egészen járható volt így is. Körülbelül fél kilométer megtétele után balra tartunk egy hasonló úton, majd keresztezzük a Gaja-patakot és a Jancsár-árkot. Balra kanyarodunk a szennyvíztisztító telep mellett, majd a Bakony utcára kiérve ráhajtunk a bicikliútra, melyen egészen Demkóhegy városrészig haladunk. Éles kanyarban balra fordulunk a Borszéki utcára, amin egészen a Balatoni úton haladunk. Jobbra fordulunk, azaz Dél felé és a körforgalomnál átmegyünk a síneken, majd a második lehetőségnél befordulunk a Kolozsvári utcába, amin a végéig haladunk a Dési utcába. Itt balra fordulunk a Sóstó felé, ahol a második pontot ( N 47° 9,736' E 18° 24,724' 120 m [GCFEK-2]), azaz a ládát találjuk.
A Segesvári utcán visszamegyünk a Batthyány utcára, ami a Csíkvári útban folytatódik. Közben elhaladunk a Sóstó mellett, amit a GCSTT multiládánk mutat be. A Széchenyi utcán a központ felé haladunk, majd a gyógyszertár mellett befordulunk a K-1 kerékpárútra. Keresztezzük a Prohászka Ottokár utat és elhaladunk a GCPROH láda mellett is. Hamarosan elérjük a szovjet katonai temetőt, ahol a harmadik pontot ( N 47° 11,104' E 18° 25,454' 111 m [GCFEK-3]) az Északkeleti sarokban találjuk (virtuális pont). Bár a temető nyitva van, de a pont kintről érhető el.
A Lövölde útra hajtunk, amin a kerékpárúton haladunk és a Budai útra fordulunk, amin egészen az Öreghegyig haladunk. A Zombori út buszmegállónál befordulunk a Beregszászi utcában, ahol jobbra tartunk és egészen a Donát utcán haladunk fel a Millenniumi emlékműig, másnéven a Háromágúhoz. Itt találjuk a negyedik pontot ( N 47° 12,176' E 18° 27,815' 165 m [GCFEK-4]), ami egy kéttörzsű fában található, a kerítés felöli oldalon kell benyúlni. Elég nagy tárgy, van rajta egy fekete eszköz, amivel ki lehet húzni, kérlek utána álcázd vissza. Keress rajta egy "kitűnő számot"!
Ha a biciklink is alkalmas hozzá, lemegyünk az emlékmű alatti meredek parkban, majd a Felvidéki utcán, Rekop utcán és Dévényi utcán át kihajtunk a Pozsonyi útra, majd a Berényi úton haladunk ismét a központ felé. Amikor elérünk a Királykút lakónegyedhez, a Széna tér felé vesszük az irányt és a Rákóczi úton keresztül elérjük a Fő utcát. Balra fordulunk és egyenesen az Órajátékhoz érünk, itt találjuk az ötödik pontot ( N 47° 11,418' E 18° 24,637' 116 m [GCFEK-5]), amit fekete alapon találunk, mágneses megoldással.
Ha itt megvagyunk, akkor visszafelé haladunk egy darabig, majd végig a Fő utcán, át a Zichy ligeten, le a Mészöly Géza utcán, egészen a Rózsaligetig. Elhaladunk a Csitáry-kút mellett, közben a GCVIEM ládát is begyűjthetjük. Elérjük a hatodik pontot ( N 47° 11,920' E 18° 24,131' 101 m [GCFEK-6]).
Északi irányba haladunk, a Tóparti Gimnázium felé, majd a Fürdő soron folytatjuk az utat, egészen a Bregyó mögötti Kiserdőig. A patak után balra fordulunk, majd az első lehetőségnél jobbra és az utolsó pont felé közeledve a hangulatos kivilágítatlan ösvényen haladunk. Itt érjük el a sorompót, ami a hatodik ( N 47° 12,536' E 18° 23,755' 110 m [GCFEK-7]) és egyben utolsó pontot rejti magán.
Ezzel befejeztük a túrát, megtettünk 23 kilométert, a jelszót pedig az alábbi sorrend alapján kapjuk meg: 4-1-2-5-7-3-6 (összesen 21 karakter, nem összefüggő). Innen balra fordulva pedig célba vehetjük a kezdőpont területét, így egy kört alkotva, ami már eléri a 25 kilométert is.

Segítségek
Az alábbi segítségeket végső esetben vedd igénybe, mert nagyban rontják a játékélményt.
1. !stígáliv arákof kidezit őscpéL
2. .nabájla bmötnoteb ttötnödik ,lezök zohpolzsoapmáL
3. !aráladlo ynérkezs somortkele ygav ,erlülef stígáliv ersétírek etekeF
4. .djam izset tze kascnaygu mázs A .el dloscpak djam ,eleb stígáliV
5. !stigálív arálja apmál etekeF
6. !arájlutáh kólorátilkicib a stítágliV
7. !stígáliv erézsér őslük kanápolzsoótrat ópmoroS

Ládatörténet

2011.12.17 - A ládát elrejti Griffs
2017.08.03 - Megtaláljuk
2021.01.16 - A ládát örökbefogadtuk
2021.02.20 - A ládát felújított és újragondolt formában megjelenik.


Régi leírás

2014.01.04. Az első ládám, amit kedvenc rejtőmtől örököltem és egyébként is! Köszönöm Griffs! Igyekszem helytállni! (;

Hatpontos, éjszakai multi láda.
1. Alagút. Keresd a szigorú kis arcot. Három szám. Légy bátor! GÓL ÉS CSAVARD
2.Láda, GC feliratú betontömbnél, villanyoszlop közelében.
Ne keress itt jelszórészletet!
3. Pótjelszó működik a Szovjet temető kerítésénél a körforgalommal ellentétes sarokoszlopnál van a jelszórészlet, bokamagasság felett (közel a földszint).
4. Az emlékmű dombja alatti parkban, kéttörzsű fa, kerítés felőli oldalán. Hosszan világíts bele a csőbe, majd kapcsold le a lámpát!)
Alternatív: a megadott koordinátán talált karaktert duplázd meg! STÍGÁLIV
5. A harangjátéktól jobbra fel, a lépcső közepén állj meg, fordulj vissza, jobbra tuja. Lámpa és belépés szükséges!!! Keresd légy szíves!**
6.Alternatív rejtés az eredeti pontra bevezető út elején lévő sorompón. Nézz alá!! (Ez nem érvényes most: megadott ponttól lassan haladj az úton (ÉNY) és figyeld jobbra, a fákat, öt méteres magasságban. Csak sötétben! Jelölt fa túloldalán jelszó, mellmagasságban, ideiglenesen, a fára írva. Egy betű látszik most)
** Az 5. pontja a multinak egy elég biztos jelszórészlet. Kb. 10-ből 2-en keresitek meg, kérlek Benneteket, hogy ezt ne kérjétek tőlem, fényképért cserében. Amennyiben felhívsz, mikor ott vagy, mert nem találod, segítek szívesen.

Lásd még a részletes leírást!

Jelszóképzési sorrend! 6.4.(3. ezt_ne_írd_bele)2.5.1.

Éjszakai multi, csak a napnyugtát követő órákban teljesíthető! Sem nappal, sem hajnalban nincs esélyed! Jelszó nélküli megtalálást, csak éjszakai fotó kiséretében fogadok el!
Indulás előtt ellenőrizd a bringád lámpáit és legyen nálad egy jó fejlámpa! A jelszó dokumentálásánál fényképezőgépnek nem veszed hasznát!
A tracklog letöltése ajánlott, az etap eleje és vége, nem megszokott városi szakaszokon vezet.A ládába TravelBug nem helyezhető.


Szokás szerint körtúrával van dolgunk, ahova bármelyik ponton beszállhatunk. Mivel az 5. pont, a multi legjobbja, ha lehet, hagyd a végére. Indulásnak napnyugtát, enyhe szürkületet ajánlok és így az utolsó 2 pontnál már sötétben leszel. 4-5 órával sötétedés után már nem biztos, hogy mindegyik pont működik! Ajánlok egy parkírozót, ami megegyezik a GCMTB3-4 LIDL parkolójával.
Már csak azért is, mert bármelyik MTB teljesítése után, bátran merem ajánlani, ezt a kis éjszakai multit.

Részletes leírás

Fehérvár két, légvonalban közeli városrésze között, csak igen kacifántosan lehet közlekedni. Hacsak nem ismeri valaki az első pont környezetét övező alagutat, kavics borítású mezőgazdasági utakat, patakokat és hidakat. Mellesleg innen rálátásunk kínálkozik a Bakony és a Vértes vonulataira. Mondjuk sötétben kevésbé:))
Az alagútnál találjuk az első pontot.
Az alagút tele van graffitivel. Találhattál többek közt három kezet, az egyiket enyhén sértegető tartásban, amíg át nem festették. A jelszórészletet az "arcosabb" oldalon keresd, bátran! Falba rejtett dolgokra találhatsz.
Griffs szerette ezt az elhagyatott helyet, többször pihent meg itt, néha sörrel a kezében:) Ha a megadott útvonalat gondosan követjük, végig jó minőségű kavics utakkal lesz dolgunk, eső után is teszteltem. Miután áthaladunk több, pataktorkolat közelében található hídon, rövidesen, aszfaltozott bicikliúton találjuk magunkat. Megérkezünk a közutakon oly távoli (és teljesen sík) Maroshegyre.
Némi kacskaringózás és két vasúti átjáró után a második pontnál találjuk magunkat. Illetve lesz 2 kilcsi pluszunk a muglik, azaz ládaáthelyezés miatt. Ezt a távot természetvédelmi terület mellett tesszük meg (Sóstó), hangulatos, kis utcákban. A házi gyártmányú betontömb megtalálása a ládával, nem jelenthet problémát.
Hacsak nem tűnt el:(
Erre az esetre ott a ritkán használatos vásártér, körbevéve combmagasságú betonoszlopokkal és tömbökkel. Az egyik hátulján, nagy betűkkel megtalálod az alternatívot. Ez volt a láda eredeti helye.
Ha itt várunk reggelig, hazavihetünk egy kis meglepit, a szomszédos állatkórházból és menhelyből:)
Egy parknál , Orosz emlékműnél keressük, aharmadik pontot.
A JELSZÓRÉSZLETET AZ NYUGATI OSZLOPON KERESD! (SENGÁMŐTŰH) Van átfedés a ládában lévő részlettel.
A város majd legmagasabb pontját közelítsük meg a Budai út kerékpárútján, felülről (Krasznai utca). Az öreghegyi séta egy pontja ez a helyszín, de most megcsodálhatjuk a város éjszakai pompáját is. Ha a lent elterülő várost nézzük, jobbra találjuk a negyedik pont. Az emlékmű dombja alatti parkban, kéttörzsű fa, kerítés felőli oldalán. Világíts bele a csőbe, hosszan, majd kapcsold le a lámpát! Két karaktert fogsz látni, jelszórészletként.
ALTERNATÍVmegoldást KERESD, ha nem volt elég erős a lámpád fénye, az itt talált karaktert duplázd meg
Lefelé vagy toljuk a lépcsőn, vagy terepezünk a parkban és lecsapatunk a Milleneumi utcán. Balra visszatérünk a Budai útra, majd a trackre.
Egyre közelebb kerülünk a város szívéhez, amelyről megemlékezik a
Állapot: kereshető

KRW értékelés (97 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.76 web: 4.77 átlag: 4.74

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
-
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Batkamanó1211 2021.08.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Manoka61 2021.07.31 20:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Szűcsné S. Adrienn 2021.07.30 23:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Marold 2021.07.30 01:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

zoltot 2021.07.24 23:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

zoldbeka 2021.07.21 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a játékot. Remek a rejtés alapötlete, pontosak a kook és leírások, gratulálok! [g:hu 1.6.7]

Bibarib25 2021.07.21 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

zoltot 2021.07.10 23:59 - Egyéb
Családi keresés éjjel, kerékpárral.
A vasútállomásnál parkoltunk, majd 22.00-kor indultunk el az ajánlott útvonal trackjén.
3. pont. Rendben van. Az alternatívot nem néztük, mert egy ittas mugli belénk kötött, ezért minél hamarabb tovább álltunk.
4. pont. Az eszköz, ami a leírásban szerepel, már nincs rajta, de így is kivehető. Ilyen "rejtési kivitelezéssel" még nem találkoztam... Nagyszerű! Idefelé kevés embert láttunk, viszont itt annál több volt. Szerencsére csak sétálók.
5. pont. Rendben van. A leírásban szereplő részt nem értettük, de ennek ellenére nem volt gond. Ez a város szíve, így itt rengetegen voltak. Főleg a Fekvő Katonánál, vagyis az I. Világháborús emlékműnél. Itt a gurulás a 3. ponttól volt a legemlékezetesebb számunkra!
Mivel már éjfélre járt, kiszálltunk félúton: vissza tekertünk az autóhoz, és hazamentünk.
Folyt.köv.

Hegyo 2021.06.19 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.14
Többszöri alkalommal részletekben kerestem meg. Köszönöm a rejtő segítségét.

Brigi0111 2021.04.11 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bár mi délután indultunk keresni, a 6-os pont okozott némi fejtörést de meg lett. [Geoládák v3.10.3]

Evila 2021.03.27 17:05 - Megtaláltam
Rejtői segítséggel jött össze a jelszó. A 2. pontot régebben kerestük fel, azóta megváltozott a jelszórészlet. Tegnap kerestem a többi pontot, nappal, gyalogosan. A 3. pontnál a kerítésen nem láttam semmit, egy közeli elektromos szekrénnyel próbálkoztam, sikertelenül. A 4. pontnál is volt egy kis tévedésem. Azért a pontok nagyobbik felénél jól olvastam le a jelszórészletet...
Lehet, hogy mégiscsak az éjszakai keresés célravezetőbb.
Nagyon köszönöm a Rejtő kedves és gyors segítségét, és persze a multiba fektetett munkáját!

emmerwald 2021.03.21 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Már január végén felkerestem a beteg multi pontjait, de sajnos a megtalált részletek alapján akkor nem tudtam kipipálni.
Ma újra végigjártam a felújított multit. Meresztgetni kellett a szememet, hogy az éjszakai pontokat megtaláljam és leolvassam. De végül sikerült és az új ládánál is újra belogoltam.
Köszönöm a lehetőséget!

IMG_20210321_093852IMG_20210321_093013
IMG_20210321_095045IMG_20210321_091844
zimitimi 2021.03.15 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Terázia team 2021.03.04 19:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

HUNJack15 & Hippi72 2021.02.14 22:27 - Egyéb
A láda várhatóan márciusban éled újjá, a régi koncepcióhoz minél közelebb, de mégis új formában, ennek okán már be is szereztünk szükséges eszközöket.
Az 1 hónapos javítási idő túllépéséről egyeztettünk Kectammal.

AtiÁk 2020.03.18 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

EmesESE 2020.03.01 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.34
Megtaláltuk ! 🙂
Több részletbe, összekapcsolva a GCF3HT pontok felkeresésével, valamint székesfehérvári ládázásaink során talált pontokkal.
Az első és utolsó megtalálás között sok idő eltelt ez alatt leírás, és a logok sokat változtak.
Mi nappal kerestük fel a pontokat, így is megtalálható volt.
A logolásnál Laci kesser társunk segített az 6-os pontnál benéztük a jelszót. Segítsége igazán jól jött a GCF3HT logolásánál is.
Köszönjük a lehetőséget!

5B3C2D78-1D19-4D8F-A5A4-33FE789B22336DB62128-DA89-4C44-9CEA-972A1CF8729F
4A092687-AE11-447E-AD65-103DCE107784 
erdei.laszlo 2020.03.01 01:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

sbb2000 2020.02.28 21:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

annanasz2001 2020.02.28 21:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Korigumi 2020.02.09 20:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2] Köszönöm a rejtő segítséget!

Attibati 2020.02.01 14:12 - Megtaláltam
27 kilométeres "séta" Székesfehérvár körül. Ezúttal félutig velem tartott feleségem és Zsuzsi lányom is. A 3. pont előtt ők a városnézést választották.
A belvárosban az autóbusz pályaudvar közelében parkoltunk, innen 5,4,3,2,1,6 sorrendben jártam be a pontokat.
Mivel a logokból érzékeltem, hogy nem sima ügy a jelszórészletek megtalálása az egyes pontokon alaposan felkészültem a multiból. Áttanulmányoztam az előző logokat, leveleztem a rejtővel és egy előző megtalálóval a nem egyértelműen meghatározott rejtésekről.
1. Simán megtalálható a láda, a két falbemélyedés egyikében.
A kettes pont felől jutottam az aluljáróhoz, a szennyvízteleptől kezdve kegyetlen nagy sár volt, jó, hogy nem bringával próbálkoztam.
2. Remek rejtés, nem tudom hogy sikerült így "megérlelni" a követ, úgy tünt, mintha ezer éve a helyén lenne már.
3. A legkritikusabb multipont. A helyes koordináta N47 11.105 E18 25.462, kb 90 méterre van ládaoldalon megadott helytől. Köszönöm a ládagazdának a hely leírásának javítását, már csak a koordinátát kellene javítani a ládaoldalon. Amúgy remek rejtés, tapogatóztam egy darabig míg észrevettem a hűtőmágnest.
4. Könnyű találat, az egyetlen szóbajöhető objektum rejti a betűt
5. Ez tűnt eddig a legnehezebb pontnak, kevesen találják meg, pedig nem is kell letérni az útról, hogy leolvassuk a betűt. Nincs sok szóba jöhető objektum itt sem.
6. A kérdéses sorompóval szemben egy autó parkolt, vezetője benne ült. Kicsit kínban voltam mikor a sorompó alá feküdtem, hogy megkeressem a jelszórészletet. A sorompó nincs rajta az OSM térképen, én is először egy közeli, a térképen szereplő sorompónál keresgéltem. A helyes koordináta: N47 12.532 E18 23.761

A túra jóval hosszabb, mint a láda fejlécében szerepel (20km), a mellékelt track is 25 kilométer hosszú.
Egyetértek Kupeccel, néhány dolgot javítani kellene a ládaoldalon, elsősorban pótolni a hiányzó koordinátákat.

Segítőim. 
kupec 2020.01.18 15:02 - Megtaláltam
Van némi gond ezzel a ládával, ráférne egy alapos javítás. Az alapötlet jó, de a változások miatt ma már nappal is simán megtalálható.
Az első két pont rendben van, a 3. pont nincs meg, viszont a leírással ellentétben szükség van rá a jelszóképzéshez.
A 4.ponton csak a pótjelszó működik, megtaláltam a csövet is, de hiába világítottam bele hosszan, nem látszik semmi, mert lekoptak a betűk.
Az. 5.pont rendben, a 6. ponton a pótjelszó működik a sorompón.
Összegezve: jó móka, de gatyába kéne rázni a pontokat.

-1-2
hgabi 2020.01.01 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
A ládatulajdonos segítségével lett meg a teljes jelszó, köszönöm.

vakond87 2019.12.09 07:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 4.18
1500. találatom. Szerettem volna egy méltó ládát keresni e kerek évfordulónak, úgy érzem sikerült. Szerencsémre ilyenkor a leghosszabbak az éjszakák, így hajnali ládaként is kényelmesen teljesíthető. A 4.pontot már 2016.09.01-én begyűjtöttem, így pár kilométerrel rövidebb utat kellett bejárnom. A pontokon való keresgélésben nagy segítség volt Henya logja, több esetben is sokat segített. 05:05-kor indultam kerékpárral a székesfehérvári vasútállomásról. A pontokat 3-5-6-1-2 sorrendben gyűjtöttem össze.
1. pont: Itt ahogy Henya is írta a ládaoldalon lévő kép segít az aluljáróban a rejtek pontos beazonosításához. Gyakorlatilag két ilyen beugró párkány van, és az egyikben ott figyel a PET előforma.
2. pont: Itt minden rendben a leírás szerinti helyen megtalálható a láda.
3. pont: Három éve is próbáltam keresni, most is, de nem találtam. Hajnali 5-kor nem akartam hívni a rejtőt. Jó hír: a jelszó enélkül a pont nélkül is kitalálható, ha a többi megvan.
4. pont: 2016-ban találtam meg, nem volt gond vele akkor.
5. pont: Nem volt egyszerű, de 10 perc után megadta a magát. A lényeg, ha alulról indulsz a lépcsőn felfelé, akkor ne az első, hanem a második teraszon bal oldalt a tuja mögött keresd. Én sok időt eltöltöttem az első terasz bal oldalának átkutatásával.
6. pont: Csak a pót megoldás segített, viszont nincs koordinátásítva. A ponttól kb. 200-250 méterre északra levő sorompón van a pótjelszó, térképen is jelölve van.

Összességében méltón sikerült az 1500. találatot megünnepelni, az utolsó (második) pont megtalálása már világosban volt, így nem sikerült a 100%-osan éjszakai tekerés. Köszönöm a rejtést!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (188 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]