geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
3131. Fehérvári éjszaka kerékpárral (GCFEK)
Várkapu (fotó: Gubirobi)
Várkapu (fotó: Gubirobi)
És a romkert
És a romkert
A romkert kapuja
A romkert kapuja
Az alma egyedül
Az alma egyedül
És kesserekkel
És kesserekkel
A rejtő, Scele fotóállványával:)
A rejtő, Scele fotóállványával:)
A láda
A láda
Mint egy karácsonyfa:)
Mint egy karácsonyfa:)
A jelszórészletért ő felel
A jelszórészletért ő felel
Új graffitik
Új graffitik

Szélesség N 47° 9,736'
Hosszúság E 18° 24,724'
Magasság: 110 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.12.17 15:00
Megjelenés időpontja: 2011.12.17 17:48
Utolsó lényeges változás: 2018.10.08 08:02
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H+2V)
Elrejtők: Griffs
Felhasználó: B.exter
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 20000 m
Megtalálások száma: 144 + 21 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


2014.01.04. Az első ládám, amit kedvenc rejtőmtől örököltem és egyébként is! Köszönöm Griffs! Igyekszem helytállni! (;

Hatpontos, éjszakai multi láda.
1. Alagút. Keresd a szigorú kis arcot. Három szám. Légy bátor! GÓL ÉS CSAVARD
2.Láda, GC feliratú betontömbnél, villanyoszlop közelében.
Ne keress itt jelszórészletet!
3. Tesztüzemben kikerült a Szovjet temető kerítésének ÉSZAKI sarokoszlopánál jelszórészlet, bokamagasság felett (közel a földszint).
4. Az emlékmű dombja alatti parkban, kéttörzsű fa, kerítés felőli oldalán. Hosszan világíts bele a csőbe, majd kapcsold le a lámpát!)
Alternatív: a megadott koordinátán talált karaktert duplázd meg! STÍGÁLIV
5. A harangjátéktól jobbra fel, a lépcső közepén állj meg, fordulj vissza, jobbra tuja. Lámpa és belépés szükséges!!! Keresd légy szíves!**
6.Alternatív rejtés az eredeti pontra bevezető út elején lévő sorompón. Nézz alá!! (Ez nem érvényes most: megadott ponttól lassan haladj az úton (ÉNY) és figyeld jobbra, a fákat, öt méteres magasságban. Csak sötétben! Jelölt fa túloldalán jelszó, mellmagasságban, ideiglenesen, a fára írva. Egy betű látszik most)
** Az 5. pontja a multinak egy elég biztos jelszórészlet. Kb. 10-ből 2-en keresitek meg, kérlek Benneteket, hogy ezt ne kérjétek tőlem, fényképért cserében. Amennyiben felhívsz, mikor ott vagy, mert nem találod, segítek szívesen.

Lásd még a részletes leírást!

Jelszóképzési sorrend! 6.4.(3. ezt_ne_írd_bele)2.5.1.

Éjszakai multi, csak a napnyugtát követő órákban teljesíthető! Sem nappal, sem hajnalban nincs esélyed! Jelszó nélküli megtalálást, csak éjszakai fotó kiséretében fogadok el!
Indulás előtt ellenőrizd a bringád lámpáit és legyen nálad egy jó fejlámpa! A jelszó dokumentálásánál fényképezőgépnek nem veszed hasznát!
A tracklog letöltése ajánlott, az etap eleje és vége, nem megszokott városi szakaszokon vezet.A ládába TravelBug nem helyezhető.


Szokás szerint körtúrával van dolgunk, ahova bármelyik ponton beszállhatunk. Mivel az 5. pont, a multi legjobbja, ha lehet, hagyd a végére. Indulásnak napnyugtát, enyhe szürkületet ajánlok és így az utolsó 2 pontnál már sötétben leszel. 4-5 órával sötétedés után már nem biztos, hogy mindegyik pont működik! Ajánlok egy parkírozót, ami megegyezik a GCMTB3-4 LIDL parkolójával.
 N 47° 12,265' E 18° 23,144' 107 m [GCFEK+parkoló] Már csak azért is, mert bármelyik MTB teljesítése után, bátran merem ajánlani, ezt a kis éjszakai multit.

Részletes leírás

Fehérvár két, légvonalban közeli városrésze között, csak igen kacifántosan lehet közlekedni. Hacsak nem ismeri valaki az első pont környezetét övező alagutat, kavics borítású mezőgazdasági utakat, patakokat és hidakat. Mellesleg innen rálátásunk kínálkozik a Bakony és a Vértes vonulataira. Mondjuk sötétben kevésbé:))
Az alagútnál találjuk az első pontot.
 N 47° 11,724' E 18° 22,980' 105 m [GCFEK-1] Az alagút tele van graffitivel. Találhattál többek közt három kezet, az egyiket enyhén sértegető tartásban, amíg át nem festették. A jelszórészletet az "arcosabb" oldalon keresd, bátran! Falba rejtett dolgokra találhatsz.
Griffs szerette ezt az elhagyatott helyet, többször pihent meg itt, néha sörrel a kezében:) Ha a megadott útvonalat gondosan követjük, végig jó minőségű kavics utakkal lesz dolgunk, eső után is teszteltem. Miután áthaladunk több, pataktorkolat közelében található hídon, rövidesen, aszfaltozott bicikliúton találjuk magunkat. Megérkezünk a közutakon oly távoli (és teljesen sík) Maroshegyre.
Némi kacskaringózás és két vasúti átjáró után a második pontnál találjuk magunkat. Illetve lesz 2 kilcsi pluszunk a muglik, azaz ládaáthelyezés miatt. Ezt a távot természetvédelmi terület mellett tesszük meg (Sóstó), hangulatos, kis utcákban. A házi gyártmányú betontömb megtalálása a ládával, nem jelenthet problémát.
 N 47° 9,736' E 18° 24,724' 120 m [GCFEK-2] Hacsak nem tűnt el:(
Erre az esetre ott a ritkán használatos vásártér, körbevéve combmagasságú betonoszlopokkal és tömbökkel. Az egyik hátulján, nagy betűkkel megtalálod az alternatívot. Ez volt a láda eredeti helye.
Ha itt várunk reggelig, hazavihetünk egy kis meglepit, a szomszédos állatkórházból és menhelyből:)
Egy parknál , Orosz emlékműnél keressük, aharmadik pontot.
 N 47° 11,127' E 18° 25,394' 114 m [GCFEK-3] A JELSZÓRÉSZLETET AZ ÉSZAKI OSZLOPON KERESD! (SENGÁMŐTŰH)
A város majd legmagasabb pontját közelítsük meg a Budai út kerékpárútján, felülről (Krasznai utca). Az öreghegyi séta egy pontja ez a helyszín, de most megcsodálhatjuk a város éjszakai pompáját is. Ha a lent elterülő várost nézzük, jobbra találjuk a negyedik pontot  N 47° 12,174' E 18° 27,816' 180 m [GCFEK-4]. Az emlékmű dombja alatti parkban, kéttörzsű fa, kerítés felőli oldalán. Világíts bele a csőbe, hosszan, majd kapcsold le a lámpát! Két karaktert fogsz látni, jelszórészletként.
Alternatív megoldásként, ha nem volt elég erős a lámpád fénye, az itt talált karaktert duplázd meg  N 47° 12,105' E 18° 27,813' 110 m [GCFEK+alternatív]
Lefelé vagy toljuk a lépcsőn, vagy terepezünk a parkban és lecsapatunk a Milleneumi utcán. Balra visszatérünk a Budai útra, majd a trackre.
Egyre közelebb kerülünk a város szívéhez, amelyről megemlékezik a GCSzfv multi is. Elhaladunk a Romkert és az Országalma mellett, a sétálóutcákon bringázunk. A Városház tér északnyugati végéből, a Fő utcán végigtekintve, láthatjuk a város legimpozánsabb fényjelenségét. Éjszakai multink egyik főattrakciója lett volna, a színház világító tornya, de végül, mégis kimaradt.
Multink ötödik pontja a belvárosba kalauzol. A népszerű harangjáték, óránként 'műsorral' szolgál. Szollosi73, Griffs barátjának .com-os játéka is itt található. Az ő padja jobbra az első (a harangjátékkal szemben állva). A mienkhez sem kell meghágni az összes lépcsőt :) Jó néhány (de nem az összes) lépcsőfokot megtéve balra található a jelszórészlet, melyet megvilágítva olvashatsz is, elvileg nem kell lépéseket tenned, csak látni. (:
 N 47° 11,415' E 18° 24,638' 110 m [GCFEK-5]
Továbbhaladva beérünk a méltán népszerű Csitáry kútat rejtő Zichy ligetbe. Ha a savanyú vizet megkóstolva felpörögnénk, a közeli körpályán bőven gyűjthetünk plusz kilométereket. Elhaladunk a Vidámparki Csónakázó Tó mellett. A szigeten sajátos hangulatú éttermet találunk, Griffs kedvencei közé tartozik. Jön a 'megtámasztott' régi malom, iciri-piciri vízeséssel, majd a zöld túra Zöld sáv útvonal.
Multink hatodik pontja, erdő a városban. Futók és kutyasétáltatók terepe ez (ld.:Gubirobi). Éjjel kivilágítatlan, ideális helyszín a rendhagyó rejtéshez. A megadott ponttól figyeld az út melletti fákat (menetirány szerint jobb oldal,30 méteren belül), jel után kutatva. A fa túloldalán, 3 méter magasan jelszórészlet, 2 betű. Most menj tovább a zöld jelzésen és a sorompóhoz érve találod a jelszórészletet.
 N 47° 12,420' E 18° 23,794' 107 m [GCFEK-6] Feltűnő jelenség, ha nem látod gond van.
Ez volt az utolsó pontunk, remélem élvezted az utazást! Visszatalálni, az 1 kilométerre lévő kiindulóponthoz gyerekjáték.

A nem pontos útvonal tracklogja letölthető innen. Az állandó ponteltűnések és áthelyezések miatt nem minden ponthoz visz el, de a nehezen navigálható első és utolsó ponthoz igen. A többi nem jelenthet problémát.

Megjegyzések:
21 óráig szinte mindig elérhető vagyok telefonon. Kérlek később ne hívj!
A multi képlékeny, kreatív tanácsokat szívesen fogadok.
Ha élő tracklogra van szükséged hívj, ritkán utasítok vissza bringázást, pláne télen:) Ponteltűnést, rendellenességet észlelsz, írd le a logban!

Ha a rejtői instrukciók figyelmen kívül hagyása miatt gyűlik meg a bajod valamelyik ponttal, akkor légyszi ne értékelj!

Köszönöm!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (92 db): környezet: 4.69 rejtés: 4.77 web: 4.78 átlag: 4.75

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


kupec 2020.01.18 15:02 - Megtaláltam
Van némi gond ezzel a ládával, ráférne egy alapos javítás. Az alapötlet jó, de a változások miatt ma már nappal is simán megtalálható.
Az első két pont rendben van, a 3. pont nincs meg, viszont a leírással ellentétben szükség van rá a jelszóképzéshez.
A 4.ponton csak a pótjelszó működik, megtaláltam a csövet is, de hiába világítottam bele hosszan, nem látszik semmi, mert lekoptak a betűk.
Az. 5.pont rendben, a 6. ponton a pótjelszó működik a sorompón.
Összegezve: jó móka, de gatyába kéne rázni a pontokat.

-1-2
vakond87 2019.12.09 07:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 4.18
1500. találatom. Szerettem volna egy méltó ládát keresni e kerek évfordulónak, úgy érzem sikerült. Szerencsémre ilyenkor a leghosszabbak az éjszakák, így hajnali ládaként is kényelmesen teljesíthető. A 4.pontot már 2016.09.01-én begyűjtöttem, így pár kilométerrel rövidebb utat kellett bejárnom. A pontokon való keresgélésben nagy segítség volt Henya logja, több esetben is sokat segített. 05:05-kor indultam kerékpárral a székesfehérvári vasútállomásról. A pontokat 3-5-6-1-2 sorrendben gyűjtöttem össze.
1. pont: Itt ahogy Henya is írta a ládaoldalon lévő kép segít az aluljáróban a rejtek pontos beazonosításához. Gyakorlatilag két ilyen beugró párkány van, és az egyikben ott figyel a PET előforma.
2. pont: Itt minden rendben a leírás szerinti helyen megtalálható a láda.
3. pont: Három éve is próbáltam keresni, most is, de nem találtam. Hajnali 5-kor nem akartam hívni a rejtőt. Jó hír: a jelszó enélkül a pont nélkül is kitalálható, ha a többi megvan.
4. pont: 2016-ban találtam meg, nem volt gond vele akkor.
5. pont: Nem volt egyszerű, de 10 perc után megadta a magát. A lényeg, ha alulról indulsz a lépcsőn felfelé, akkor ne az első, hanem a második teraszon bal oldalt a tuja mögött keresd. Én sok időt eltöltöttem az első terasz bal oldalának átkutatásával.
6. pont: Csak a pót megoldás segített, viszont nincs koordinátásítva. A ponttól kb. 200-250 méterre északra levő sorompón van a pótjelszó, térképen is jelölve van.

Összességében méltón sikerült az 1500. találatot megünnepelni, az utolsó (második) pont megtalálása már világosban volt, így nem sikerült a 100%-osan éjszakai tekerés. Köszönöm a rejtést!

kl 2019.11.24 13:14 - Megtaláltam
Ok

xegox 2019.10.24 20:26 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Peterancsa 2019.10.12 21:10 - Megtaláltam
Ez is megvan, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v2.2.5]

PervaiSDG 2019.08.24 23:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Attilával [Geoládák v2.2.5]

Maszat1 2019.08.20 00:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. A 3. pontot a térkép nem jó sarokoszlophoz mutatja. [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190819_230537 
Mo-Hó 2019.07.28 21:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 4.04
Megvan!
Nagyon félelmetes sötétben az erdőn átmenni, de még megállni...
Köszi az élményt!

Henya 2019.07.10 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, jó kis időtöltés volt.

Azért, hogy a további keresők sikeresek lehessenek, írnék pár sort, mert valóban vannak a leírásban rossz (gondolom, idővel módosult) paraméterek.

Kerékpárral tettük meg az alábbi sorrendben, ami 32 km volt. 165432

Az 1. pont rendben van. A leírásban adott kép segít.
A 2. pont is rendben.
A 3. pontnál nem találtuk meg az eredeti oszlopnál a rejtést, ezért felhívtam a rejtőt, aki egy nagyon kedves, segítőkész hölgy volt. Kétszer is hívtam, és a póthelyen megtaláltam a rejtést, neki hála. DE! Ott (a pót helyen) 3 karakter van, de a megfejtés beírásakor csak az első karakter kell.
A 4. helyen a csőbe világítva nem kaptuk meg a keresett karektereket. A póthely rendben.
Az 5. pont zseniális, aranyos rejtés. Ott van, ahol kell. Szolidan ott figyel a helyén, csak meg kell találni.
6. Nappal mentünk, ezért az eredeti helyhez nem tudok szólni. A pótjelszó rendben.

A beírás sorrendje is rendben, de valóban be kell írni a 3. helyen talált jelszórészletet, ami mint írtam, csak egyetlen karakter.

Összességében a multival minden rendben. Köszönjük mégegyszer.

Audrey722 2019.06.07 20:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Jelszóképzési sorrendnél az van írva a 3. nem kell, de nélküle nem fogadja el a jelszót. Mire erre rájöttem eltelt némi ídő. Javítani kellene. Az első pontnál sajnos szemét kupacon kell átmászni.

SirCristo 2019.02.28 19:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.05
A leírásban vannak ellentmondások, és nem volt egyszerű, kellett a rejtő segítsége, de csak sikerült:)

Ignis9 2018.11.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Petheovackával közösen, köszönjük! :)

petheovacka 2018.11.04 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Ignis9-cel meglelve! TFTC!

vasilona 2018.10.26 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :)

IMG_20181013_165447 
B.exter 2018.10.07 15:48 - Egyéb
Az alagútnál lévő pontot frissítettem, kívül belül jelszórészlet.
A 6. ponton egy betű látszik ugyan a megadott a fán, de elhelyeztem egy alternatív jelszórészletet az erdőből kivezető út végén lévő fekete-fehér sorompóra (GPS nem volt nálam, így a koordinátákat nem tudtam felírni, elnézést kérek emiatt!)
A 3. ponton is kitettem egy részletet az északi oldalra, hétvégén tudom ellenőrizni legkorábban, vajon ott maradt-e, amennyiben nem találod addig, akkor fényképezz és kérj segítséget.
Az 5. pont pedig továbbra is megvan, nem kellett javítani.
Jó keresést!

V_Gabor 2018.10.06 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.41
Biciklivel gyűjtögettük egész nap, volt amit nappal is jól lehetett látni, bár minden pontnál voltunk (néhol régebben is jártam már).
Sorrend: 435612.

Köszönöm!
[g:hu 1.6.0g]

2018-10-06 11.38.48R2018-10-06 12.21.28R
2018-10-06 13.42.33R2018-10-06 16.14.46R
2018-10-06 16.18.03R2018-10-06 16.20.45R
2018-10-06 16.28.25R2018-10-06 16.30.03R
B.exter 2018.10.02 10:40 - Egyéb
A ládát október folyamán renoválom, aki időközben keresné vagy már kereste csak voltak hiányosságai, azok legyenek szívesek például segítséget kérni, ha nem találnak egy részletet annak ellenére, hogy a logban benne van, biztosan nem tűnt el a rejtés. Vannak hiányosságok a jelszórészletekben, az egyiknél jeleztem is, hogy nem kell keresni, egy másik az, ami még eltűnt. Ezt a kettőt pótolom, illetve az alagútban tartósabb "papírt" teszek ki.
Köszönöm a türelmeteket!

padler 2018.09.15 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Több alkalom kellett hozzá, de (a pontok nagyobb része) meg lett (az utolsó hiányzó 2018-10-01-én).
Az alagút jó rejtek, nem olyan könnyű hozzáférni.
A láda a legegyszerűbb rejtés, egy Sóstó - Sárpentele - Moha kör közben lett meg.
Az öreghegyi rejtésnél eleve az alternatívot kerestem, az tökéletes.
A Bregyó mögötti erdőben nem találtam semmit, itt kisegített a jelszóval a ládatulajdonos.
A Harangtorony melletti kódért sokat leveleztem a ládagazdával, és másodszori keresésre találtam csak meg, miután kaptam egy kulcsszót a kereséshez. (Szerintem még mindig nem az igazi így a rejtés, de azért megtalálható.)
Jó ötlet az éjszakai székesfehérvári láda, lehetne még több is. Köszönöm a rejtést, és a láda gondozását!
efemm (+padler)

IMG_20180915_115139IMG_20180915_115606
IMG_20180921_141849IMG_20180922_193637
IMG_20180922_195526 
Ágica63 2018.08.05 01:00 - Egyéb
Nem tudom fel tűnt-e valakinek, hogy március 11.-e óta nincs megtalálás bejelentve. A második pont ládájában viszont Emilio és ESErika 2018.06.30 12:00 dátummal logolt. Talán ellenőrizni kellene a pontokat.
1. pont rendben.
2. pont rendben.
3. pont Az van írva: Ne keress itt jelszórészletet
4. pont Nem találtuk, az alternatív rendben
5. pont Nem találtuk
6. pont Nem találtuk.
Köszönöm Ágica&Nicky

Tibi1983 2018.03.11 08:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.84
Köszönöm a rejtő munkáját.
Megtaláltam!
Örülök, hogy megmutattad.

20180311_071511 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (165 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu