geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3053. Tekerés Bakonykútiból Fehérvárra (GCMTB2)
Szobor Bakonykútiban
Szobor Bakonykútiban
Szobor 2.
Szobor 2.
A láda közelében
A láda közelében
Kilátás a ládától
Kilátás a ládától
Panoráma
Panoráma
A völgy
A völgy
A bunker
A bunker
Szélkerék
Szélkerék
Az alternatív közelében
Az alternatív közelében
Csór
Csór
Az út végefelé
Az út végefelé
Megérkezés Gubirobival a griffs fészekhez:)
Megérkezés Gubirobival a griffs fészekhez:)

Szélesség N 47° 13,282'
Hosszúság E 18° 11,692'
Magasság: 181 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.09.06 19:00
Megjelenés időpontja: 2011.09.06 22:44
Utolsó lényeges változás: 2019.09.25 20:28
Utolsó változás: 2020.01.27 19:57
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Griffs 20/9211-738
Felhasználó: griffs
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 20500 m
Megtalálások száma: 110 + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente


Az útvonal legfontosabb részének (Hideg-völgy), déli bejáratát elkerítették, a völgy bringával zsákutca. Azaz a ládától elindulva, maradj fent a fennsíkon, haladj tovább azon az úton, amelyiken feltekertél! Beérsz Inota szélére, és a keletre tartó sóderúton eljutsz a 3. ponthoz. Utána be tudsz menni a 2. pontért. A 2. pont bunkerját lezárták. Fotó ellenében, megadom a jelszó részletet!

Négypontos multi láda.
1. N 47° 13,282''' E 18° 11,692'
Sziklafal tetején, fa tövében láda.
2. N47 12.542 E18 12.093'
A bunker újra járható! Nyílegyenesen ütközésig, jobbra vissza 2-3 méter és plafon közelben keress! Gravírozott fémlap.
3. N 47° 12,244' E 18° 11,735'
Kerítés tövénél , gravírozott fémlap, felcsavarozva.
4. N 47° 12,439' E 18° 16,398'
Híd mellett és alatt mikro, téglával takarva. Ellenkező irányból, nagy íven, kerülj a híd alá!

Egy mondást raktunk össze, amiből egy egyszerű jelszóképző algoritmussal kapjuk meg a jelszót (18 karakter). Az algoritmus, csak a ládában található meg.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A láda és a bunker közötti völgy rendkívül sárérzékeny. Ha az elmúlt 1 hétben volt jelentős eső, akkor kerüld meg, a láda fennsíkján!!

A GCMTB1 multi sikere után, megjött a folytatás. Jómagam váltogatni szoktam a hazatérés módját, a Baglyas hegyről, illetve Bakonykútiból. Most szeretnélek benneteket is megismertetni a hangulatos völgyön visszavezető útvonallal. Ez már egy emelkedőktől mentes ( azért nem teljesen ), fizikailag kevésbé megterhelő útvonal. Talán a köves utakat is kevesen fogják hiányolni. A nehézséget most a nem szokványos rejtések fogják képviselni. Gyakorlatilag az előzőleg végigtekert fennsík tövében fogunk haladni, részben erdei utakon, sziklafalakkal szegélyezve. Természetesen körtúrát alkothatunk a GCMTB1 bármelyik felével. Durván 40 kilométer terepbringázással mindkét multi egyszerre teljesíthető. Persze aki már teljesítette az elsőt, jöhet Guttamásinak, országúton is. Személy szerint én húszadszorra is imádom a GCMTB1 hegyi útvonalát, brutális emelkedőit. Mondjuk ez lehet aberráció is. Önmagában az új szakasz 20 kilométer.
Országúti kerékpárral az útvonal jelentős része járhatatlan. MTB !
A kőrútról track log készült, ami letölthető a leírás végén. A track log használata erősen ajánlott , az útvonal bonyolult, rengeteg elágazással tarkított.
Azért egy leírással próbálok segíteni azoknak, akik GPS, vagy letöltés nélkül próbálkoznak. Az első résznél, 2011 szeptemberig, 20 % volt a GPS nélküli találati arány.

Részletes leírás
Ha az MTB1 4. pontjánál járunk, akkor most Bakonykúti kocsmájánál vagyunk. Ha régebben már teljesítettük, akkor megnézhetjük az új mikroládát, a híd padlószintje közelében.
Persze ez még az MTB1, kezdjük az MTB2-t.
Pattanjunk fel a bringánkra és induljunk el a kivezető úton, de most a központ felé (délnyugat). A kiindulópontunknál természetesen parkírozó is található, hiszen valaha bolt és kocsma volt.  N 47° 14,762' E 18° 11,889' 235 m [GCMTB2+parkoló]
Pár méterre indul a Szabadság utca jobbra (északnyugat), amit ne hagyjunk ki. Hasonlatos egy osztott pályás úthoz, középen zöldövezettel. Az egyik oldalon fel, másikon letekerve, találkozhatunk a falu legtöbb nevezetességével. A számtalan faszobor mellett kedvencem, a 100% fa falutérkép is. Visszatérve a Jókai Mór útra, folytassuk utunkat (délnyugat). Pár száz méter után, katonai területre figyelmeztető táblákat láthatunk, de mi még előtte letérünk enyhén balra, a földútra. A vadászházat jobbról kerüljük. A földút fokozatosan kanyarodik balra, déli irányba. Megérkezünk az első látványos részhez, egy teknőhöz. Nevéhez méltóan szép, de veszélyes is, óvatosan. A teknőt elhagyva láthatjuk, hogy egy patakmeder mellett haladunk. Maradjunk közvetlen a jobb oldalán, 500 méter után elérkezünk a gázlóhoz. Közvetlen a gázló után, áttérünk a patak túloldalára és haladunk tovább, a meder mentén. Rögtön egy Y elág jön, a jobb oldalt válasszuk, a meder mentén. 300 méter megtétele után még v
issza tudunk térni a kiszáradt patak túloldalára. Nem a magasfeszültség erdőírtásánál, hanem kicsit később, rendes földúton. Itt már látni fogjuk a fennsíkra vezető kaptatót. Az emelkedőn én 20 métert tolni szoktam a bringát, nagyon meredek. A fennsíkon kisebb krosszpálya elemeket találunk. Rutinos versenyzők bepróbálhatják, én közvetlen mellettük szoktam eltekerni. A helyszíni moderálás során Scele vidáman próbálgatta a veszélyesnek tűnő bukkanókat. 300 méter megtétele után, látjuk, amint a kijárt ösvény meredeken betér a fák közé. Itt rakjuk le a bringát. 25 méter egyenesen, 15 méter balra (kelet) és látni fogjuk a láda rejtekét. Ez az első pont , egy fa tövében.
 N 47° 13,282' E 18° 11,692' 181 m [GCMTB2-1]
Ha nem boldogulnál: TELETÖK SSEREK . A láda egy henger. 10 centiméter átmérő, 15 centiméter magasság.
Miután megcsodáltuk a völgyet, ahol majd utunk visz, térjünk vissza a patak keleti oldalára, amerre jöttünk. Déli irányban haladunk tovább, a patakmeder mentén. Ez a völgy nem több 3,5 kilométernél, de kedvenc szakaszom. Ráadásul a vadállatoké is. Egy edzett kesser nem illetődik meg néhány őz,vadnyúl,vagy róka látványától. Tapasztalataim szerint erre leginkább a napnyugta előtti órákban van esély.
A völgy kijárata előtt, balra, egyedülálló sziklaoszlop fogad bennünket. Feltétlenül csodáljuk meg, a tetejére is felmászhatunk. Ezt teszik a helyiek is, sajnos a firkálmányokból látszik.
Tovább haladva 700 métert, találjuk a második pontot .  N 47° 12,542' E 18° 12,093' 150 m [GCMTB2-2]
Talán régi katonai óvóhely lehetett. Nagy melegben jót hűsölhetünk a hegy gyomrában. A legvégén található teremből, jobbra vissza, van egy másik. Itt keressünk, szemmagasság felett, GC írást. Az írás közelében gravírozott fémlap, az aktuális mondásrészlettel. Lámpára szükségünk lesz! Ez egy bringásnál ritkán jelent gondot.
Haladunk tovább, a völgy kijárata felé, ahol nyugati irányban, feltűnő emelkedő vár bennünket, tetején szélkerékkel. Ezt az izzasztó, de remek állapotú emelkedőt nem hagyhatjuk ki ! Ráadásul a tetejéről remek a kilátás. Itt vár bennünket a harmadik pont . A szélerőmű kerítésének keleti tövénél keresgéljünk.
 N 47° 12,244' E 18° 11,735' 198 m [GCMTB2-3]
Segítség: BARADMÉF A SÉTÍREK NÁJLA.
Visszagurulunk a lejtőn, haladunk egyenesen keletnek. Először egy garázssort látunk délre, elhaladunk fölötte, a kisebb emelkedőn. Beérünk az inotai készenléti lakótelepre. Itt 80 métert megyünk északnak és rátérünk a keletre haladó földútra. A garázssor környékén és a lakótelepen rengeteg elágazás van. Ha nem boldogulunk, kérdezzük meg, melyik az Ibolya utca ( ez a keletre haladó földút ). Ne hagyjuk kitéríteni magunkat a gyorsforgalmi, 8-as főútra ! A földutunk 2 kilométer után délre fordul. Ezen szakasz magas pontján találunk balra egy vadászlest. Ez volt a negyedik pont . Viszont miután az elsőt lebontották, a másodikat meg feldöntötték, ezért áthelyeztem a pontot Csór után, egy híd alá.  N 47° 12,439' E 18° 16,398' 123 m [GCMTB2-4]. Észak felé befordulva az aszfalt bekötőútra, a második lehetőségnél forduljunk vissza, a híd alá. Defektveszélyes helyen haladunk át, viszont cserébe hűs nyugodt helyet kapunk:)
A pont előtt Csóron haladtunk át. Ha Csóron járok, mindig elszomorodom, milyen negatív következményekkel is járhat, ha egy hajdan átmenő forgalomból élő falut, megkerül a főút. Számtalan bezárt üzlet és a nemrégiben még híres Csóri Csuka étterem előtt haladtunk el. Persze ide sem tudunk betérni már. Bizonyos napszakokban szinte halott falunak látszik. Sebaj, nekünk bringásoknak a kisforgalmú főút ajándék. Ezen a ponton  N 47° 12,282' E 18° 15,282' 135 m [GCMTB2+Kocsma], presszót találunk, az út bal oldalán. Szükségünk lesz rá. A falut elhagyva ne feledjünk letérni balra, az egyetlen aszfaltúton. Itt már csak egyenesen az út legvégéig, ahol jól jelzett bringaút fogad bennünket, Fehérvár felé.

Ha mégis probléma támadna, csak bringás keresést fogadok el (fénykép), elvégre ez egy kerékpáros multi.

Az útvonal tracklogja letölthető innen.

Jó tekerést!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (87 db): környezet: 4.75 rejtés: 4.84 web: 4.80 átlag: 4.80

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Bettinó 2020.02.17 21:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]

bimbee87 2020.02.17 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

A második pont nem elérhető valóban. Javaslom a változtatást. Éjszakai geocaching keretében kerestük fel a ládát, hihetetlen panorámában volt részünk, csak ajánlani tudom.

Vincenzo65 2020.01.12 16:57 - Megtaláltam
Kilogikázva.Sajnos a bunkert bezárták. Első pont nem nagyon mtb barát. Híd is kissé érdekes volt. Csodálom a helyismeretet és a kedvet, hogy ilyen útvonalat összeállítottál. Gyönyörű napsütésben jót Bakonyoztam környékbeli ládákkal.

IMG_20200112_121347 
griffs 2019.09.24 23:59 - Egyéb
A 3, pont a kerítés bokros, keleti oldalán van, 4-5 méterre a saroktól. Szinte talajszinten, az alsó vas oldalára felcsavarozva. Ha sűrű a bokor, vagy mégsem leled, segítek!

nagyutazo 2019.03.23 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. Gyalogosan oldottuk meg, de sikerült :) A 3. pontnál hiányzik a jelszórészlet, sehol sem találtuk, a logokat visszanézve ez már régebbi probléma. A többi részlet segítségével sikerült kitalálni.

csaba159 2018.10.28 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
GCMTB 1-el karöltve csináltam meg.
A 3. ponton, a szélerőműnél nem találtam meg a táblát, itt a rejtő segítségét kértem.
A többi helyen a rejtések ötletesek, de kis nézelődéssel mindegyoket meg lehet találni.
Köszönöm a rejtést, nagy élmény volt! Bakonykúti pedig csodálatos!

bgecco 2018.04.22 14:00 - Megtaláltam
Az MTB1 és MTB2-es pontokat egyszerre jártam végig. Kellemes túra, klassz helyek, kellemesen elfáradós kényelmes. Nagyon tetszett, örülök, hogy ilyen multi is létezik. Azt hiszem rá fogok szokni a kerékpáros ládázásra:) A szélkeréknél nem találtam a jelszót tartalmazó lapocskát, itt a rejtő segítségét kellett kérnem.
Köszönet a kivtelezésért!

Képernyőfotó 2018-04-30 - 18.07.45 
Punawelewele 2018.04.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszönöm!

N.Zs. 2017.11.04 12:00 - Megtaláltam
A délelőttöt itt töltöttük. Kerékpárunk még mindig nincs, gyalogoltunk. Főleg az 1. és 2. pont közötti rész miatt töltöttem le ezt a multit. A látvány tetszett is, de sajnos a rengeteg krosszmotoros fellármázta a területet rendesen. Egész úton őket "élveztük". Legalább 8-10 motoros volt a szemben lévő dombon. Ezen a területen ez meg van engedve?
A láda környezet meseszép, a fölfelé vezető út kalandos. A láda mellett üldögélve ettük meg a szendvicsünket, majd visszasétáltunk.

2017.11.04. Várpalota környéke 0082017.11.04. Várpalota környéke 010
2017.11.04. Várpalota környéke 0122017.11.04. Várpalota környéke 024
2017.11.04. Várpalota környéke 0292017.11.04. Várpalota környéke 036
2017.11.04. Várpalota környéke 0372017.11.04. Várpalota környéke 039
hinia lux 2017.10.14 17:15 - Megtaláltam
A multi első pontjai tetszett igazán. Gyönyörű őszi időt és színes tájat sikerült kifognunk. Gyalogos találat.

Őszi színekDombok
Táj részletŐszi völgy
LádaközelbenŐszi hangulat
V_Gabor 2017.06.17 13:57 - Megtaláltam
Csóri indulással, biciklivel GCMTB1 és GCMTB2, kis kitérővel GCKEM, valamint GCFENT rejtése.

Jó volt, összesen 35 km lett a vége. :)

Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

2017-06-17 10.04.31R2017-06-17 10.06.06R
2017-06-17 12.49.47R2017-06-17 12.51.55R
2017-06-17 13.03.11R2017-06-17 13.03.15R
2017-06-17 13.13.29R2017-06-17 13.16.15R
2017-06-17 13.21.20R2017-06-17 13.21.28R
2017-06-17 13.24.30R2017-06-17 13.38.42R
2017-06-17 13.39.56R2017-06-17 13.42.32R
2017-06-17 13.43.09R2017-06-17 13.52.34R
2017-06-17 13.52.43R2017-06-17 13.56.55R
2017-06-17 13.57.00R 
Nemi91 2017.05.28 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tibi1983 2017.05.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

stmester 2017.04.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
A bunkerban sokat keresgéltünk, végül segítség kellett, mert magasan van a részlet.

Liberty 2017.04.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
9/6. Ládatúra a Vértes és Bakony keleti végének gyönyörű tájain.

Szép helyekre visznek el a multi pontjai. A bunkerben a jelszó helyét láttuk, de nem értük el, köszönjük a rejtő segítségét és köszönet a rejtésért.

Várpalota címere
zalajaro 2017.04.11 15:02 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

VP 2017.03.28 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Várpalota - Kápolnásnyék biciklizés gyönyörű tavaszi időben, országúti biciklivel és négy MTB ládával.
A száraz időnek köszönhetően minden út jól járható a keskeny gumikkal is. Csak kevés helyen kellett tolni vagy vinni a biciklit.
A völgy nagyon szép! Rókát is láttam, de fent a láda közelében. :-)
A jelszó eggyel kevesebb karakter, mint ami a ládában meg van adva!

 
becko 2017.03.25 06:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Mára csak a bunker maradt, mert a múltkor nem volt nálam lámpa.
Az 1. pont tetszett igazán, de a többi is érdekes.

SAM_0828 
zoltot 2017.01.05 14:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.93
Most csak gyalogosan...
Amilyen jók voltak a rejtések, annyira nem tetszett a kőbánya és környéke. Sok a szemét, a kamion, ráadásul a bánya is egyre nagyobb darabot "harap" ki a KDP-ből. A motorosokról nem is beszélve...
Mind a 4 pontnál több időt "veszítettünk", mint szerettük volna... :-D

TFTC!

IMG_20170105_130000 
anettnori 2016.12.27 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Megvan! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Napsütéses időben fordított sorrendben teljesítettem.

IMG_5397IMG_5399
IMG_5403 
picuresnagyur 2016.11.14 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Köszi, remek multi, különösen a kicsinek is nagy hegyek között :) no meg izgi a föld alatti komplexum...

IMG_7310IMG_7309
IMG_7307IMG_7303
IMG_7298IMG_7291
IMG_7289IMG_7286
IMG_7317IMG_7272
IMG_7322 
nmárti 2016.10.23 13:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.30
Több részletben, hol így-hol úgy:) Bakonykuti mindent visz :) Köszi a rejtést!

 
Dr.Lada 2016.09.11 18:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Kerékpárral elkövetve.:-) Úgy gondoltam összerakom az MTB 1, 2, 3, 4 sorozatot egy körbe, aztán kedvesem is jönni akart, így a 4-et levettem, mert az neki már tényleg a határán túl lett volna, így végül az első 3-at egybe tekertük le.
Az MTB 3 befejezése után egyértelmű volt, hogy ezen multival jutunk vissza az autókhoz, már csak annál is inkább, hisz a 4-es pontját már reggel induláskor megkerestük. Az egyes pontot jól elszúrtam, mert lent mentünk, nem vettem észre útközben, hogy van egy kiágazás a trackben. Vissza már nem akartunk menni, hisz kedvesem azért már fáradt volt, meg épp sötétedett és szerettem volna a terepen minél kevesebbet menni sötétbe. Így végül toronyiránt felmásztam érte, nem mondom, hogy a bringáscipő erre alkalmas, de azért megoldottam, addig kedvesem lent megvárt a bringákkal, mert azért ide toronyiránt felcipelni még a bringát is nem lett volna egy leányálom.:-) Fentről remek a panoráma, a láda itt is nagyon ötletes mint az előző MTB-ben, szerencsére már több ilyen rejtést láttam, így egyből kiszúrtam és már húztam is a kezembe. Innen már csak vissza kellett jutnom a bringához, de azt is megoldottam ahogy jöttem visszamásztam. innen megint egész jól járható terep volt a 2-es pontig, ráadásul sík. Ennek főleg kedvesem örült. A bunkerbe robogtam befelé, kis keresgélés és meglett a jelszórészlet. Igazából elsőre jól gondoltam, na meg a feliratok is egyértelműsítették, csak nem éreztem meg a kezemmel ahogy benyúltam, második próbálkozásra sima ügy volt, akkor már jobban tapogatóztam. Innen már félsötétben tekertünk, még valamennyit lehetett látni, de már nem túl jól. A szélkerékhez vezető emelkedő aljába mondtam kedvesemnek várjon meg, mert ez a köves meredek emelkedő neki úgy is csak tolva menne, az meg rengeteg időveszteség. Így én nekiugrottam és lendületből érkeztem meg a szélkerékhez. itt egy darabig keresgéltem a jelszórészletet, de nem leltem sehol sem, közben teljesen be is sötétedett, így végül feladtam. Visszagurultam és már tekertünk is tovább. Itt volt egy kültelkes rész, nem mondom, hogy jó volt hallgatni ahogy a kutyák ugattak, mi meg a sötét miatt nem láttuk, hogy van-e kerítés vagy elér minket a kutya, de szerencsére mindenhol rendben volt a kerítés. Azért öröm volt elhagyni ezt a szakaszt. Ahogy tekertünk épp jött egy nagyon pici emelkedő, ekkor a nem túl jó lámpám fényében megpillantottam, hogy valami ül az emelkedő tetején az út közepén, na ennek nem örültem, gondoltam a sötétbe nyertünk egy kóbor kutyát, ami pont nem hiányzott így a végére, de szerencsére megmozdult és akkor már láttam, hogy ez egy szép nagyra nőtt nyúl és a hatalmas fülei miatt tűnt úgy mintha egy magasabb kutya ülne ott. Innen már könnyedén lejutottunk a 8-as mellé ahol a bekötőúton kényelmesen betekertünk Csórra ahol reggel az autónkat hagytuk. Szerencsére a jelszót az egy hiányzó jelszórészlet nélkül is meg tudtam oldani.
Ez a multi is remek volt, kár, hogy az elején sok időt vesztettünk, így ennek a vége már kicsit kapkodós lett a sötétedés miatt. Öröm volt ezt is letekerni. Azért a végére jól elfáradtunk, hisz a 3 multi egyben azért szép táv, de így legalább reggeltől estig jól szórakoztunk.

esztelneki 2016.08.27 11:50 - Megtaláltam
Bringával megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. többi Pc-ről [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Kevés időm, volt ezért ma ezt választottam, nem okozott csalódást, szép táj remek rejtések. A bunkerben egy jó félórát elidőztem, elég sok hasonló helyet láttam (részben a GC-nek köszönhetően, de ilyen nagyot, tisztát, rendezettet keveset. Bejártam az egészet, eljutottam a másik kijárathoz, a kicsit romos klotyókhoz. Hát az biztos, hogy nem klausztrofóbiásoknak, vagy tájékozódni nem tudóknak való, mert rendesen el lehetne tévedni benne (persze a labirintusjáró technikával - végig az egyik falat fogva) ki lehet belőle véges idő alatt jönni. Az idő szép volt, délre már végeztem is vele (a többi Griffs ládához több időre van/lesz szükségem).
Köszönöm Griffs, nagyon élveztem, jönnek a maradék ládáid.

petheovacka 2016.07.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A GCMTB1 után nem volt kérdés, hogy végiggurulom a sorozatot. Itt a 2. fejezet, amely teljesen más hangulatú, mint az 1-es. Szeretem az indusztriális romokat és itt volt benne részem bőven.
A bakonykúti indulásnál kicsit szöszöltem a helyes ösvénnyel, de ráakadtam. A burjánzó növényzet ellenére jól járható.
1.pont előtti emelkedőn Szamár slik gumijai elkapartak, le kellett szállnom, sajna. A rejtés nagyon tetszett. Griffs azon kevés játékos egyike, aki érti a geocache lényegét, érdekes helyeken, ötletes és változatos rejtéseket csinál.
Elkövettem azt a hibát, hogy nem néztem meg a track-et és a láda után 50 méterrel lementem a völgybe. Persze a meredekség miatt még tolva is majdnem lebucskáztam a hegyoldalon. Utána nyuggeres tekerés a völgyben.
2.pont teljesen elvarázsolt, már hallottam a bunkerről, de pontosan nem tudtam hol található. A zseblámpát persze a kocsiban felejtettem, még jó, hogy a mobilon volt vakufény. Nagyon izgalmas a sötét folyosókon bóklászni, messzire visszhangzik a lépések zaja. Lekapcsoltam a lámpát, megnézni milyen a koromsötét. Hát elég sötét, gyengébb idegrendszerrel nem ajánlom e tesztet. Persze a rejtés megint menő volt!
3. pontnál kicsit bokrozni kell, de értem a rejtő észjárását, ott nem fogják avatatlan mugli kezek piszkálni az időtálló feliratot. Ügyes!
A 4. pont helyszínét már egy com-os rejtés révén ismertem, igaz most nem a régi hídnál, hanem az új mellett lapult a dobozka.
Visszafelé már aszfalton küzdöttem a szintet Bakonykúti felé. Nekem 34 km lett a vége. Nem kérdés, hogy folytatom... Kösszi. ;)

AC/DCon the top
SzamárAla-Gut
nyikorog!Csóri mezők
Folyt.köv!!! 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (116 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.