geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
3038. A FelFelé Folyó Patak (Ivó pataka, Erdély, SIC) (GCFFFP)

Ivó pataka

Ivó pataka

A duzzasztó vízesése

A duzzasztó vízesése

Itt indul felfelé a jobb oldali ág

Itt indul felfelé a jobb oldali ág

átbújik a két szikla között

átbújik a két szikla között

és már szalad is felfelé

és már szalad is felfelé

itt már jóval lassabb

itt már jóval lassabb

1 bolond, 100-t csinál

1 bolond, 100-t csinál

2, 3, 4, 5, ...

2, 3, 4, 5, ...

A sült pisztráng mesterei, anya és lánya!

A sült pisztráng mesterei, anya és lánya!
Szélesség N 46° 28,417'
Hosszúság E 25° 30,650'
Magasság: 914 m
Megye/ország: Románia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.08.11 00:00
Megjelenés időpontja: 2011.08.19 00:40
Utolsó lényeges változás: 2019.09.19 19:22
Utolsó változás: 2020.12.28 11:31
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: H. Gábor +a Család!
Felhasználó: H. Gábor
Nehézség / Terep: 2.0 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 400 m
Megtalálások száma: 88 + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente
Ez egy örökbefogadható geoláda. Másfél éve beteg, és a szabályaink szerint - négy hónapon túli betegállomány után és a javulás látható jele nélkül - ÖRÖKBE FOGADHATÓ. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!
Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.
Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!
Köszönjük a közösség nevében! :)

(a leírás szövegét módosítottam: halaszkiraly, 2020.12.28)Kérlek benneteket, aki Erdélybe tervez kirándulást, vegyen célba beteg vagy karbantartást igénylő ládát is! Segítek! Ha Debrecent érintve utaztok, akkor gyógyító csomagot is szívesen adok! Elérhetőségeim az oldalamon! (Ládadoki / Tapiapi)

Ez is egy régen beteg erdélyi láda. A ládagazda már nem aktív vagy nem látszik javítási szándék.

A ládát akár új helyre is rejtheted az eredeti rejtek közelében, adhatsz tetszőleges új jelszót is, azaz belátásod szerint módosíts. Ha javítottad a ládát, akkor a részleteket, esetleg néhány szép fotóval együtt, küldd el a ladadoki@geocaching.hu címre.

Ezt a ládát akár örökbe is lehet fogadni, de elsődleges a javítás.Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
[Csizmások, 2019.09.19 19:22]

Wap
A ládát, ami egy kb. 15x10x6 cm-es konyhai doboz, közvetlenül a duzzasztó vízesésétől 14-15 méterre található sziklahasadék tövében keresd, kő alá rejtve.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Egy ma is működő csoda helyszínére hívlak benneteket az Ivó-patak partjára.
Történt egyszer, hogy egy székely embernek, aki a dombon lakott vízre volt szüksége, de az ő lankáit bizony messze elkerülték a patakok. Sokat törte fejét ez a székely ember, mígnem rokonai társaságában pár pohár szilvapálinka legurítása után kiviláglott a megoldás, hogy ők bizony Isten segedelmével, felvezetik a dombra a legközelebbi patak vizét.
Másnap azon melegiben neki is veselkedtek a munkának és láss csodát...

Ez a kis mese itt véget ér, saját szemeddel kell meggyőződnöd a csodáról. Vagy legendáról? Ezt már neked kell eldöntened.

Megközelítés
 N 46° 28,306' E 25° 30,523' 890 m [GCFFFP+Parkoló]
 N 46° 28,364' E 25° 30,634' 910 m [GCFFFP+itt mentem be]
 N 46° 28,407' E 25° 30,633' 912 m [GCFFFP+duzzasztó vízesése]
 N 46° 28,007' E 25° 29,626' 912 m [GCFFFP+Frenetikus Sült Pisztráng]

A parkolótól sétálj az úton egy olyan pontig, ahol úgy érzed, hogy onnét el tudsz jutni a 'duzzasztó vízesése' ponthoz. Se út, se ösvény, se vadcsapás sincsen, ilyet ne is keress. Viszont van néhol 2-3 méter magas partoldal, bozót, tüske, jó szúrós fenyő, pókháló, sár és több ágban szerteszét folyó patak. Persze hidat vagy pallót is teljesen felesleges keresni a patak felett, mert az sincs, kizárólag a patak ágain átgázolva lehet megközelíteni a helyszínt. Vigyázzatok, mert becsapós a patak gyönyörű tiszta vize, ugyan is ahol úgy tűnik, hogy bokáig ér a víz ott valójában térdig fogtok merülni, ahol térdig érőre számítasz ott már nagyot fogsz kiabálni! :) Mindennek tetejébe olyan hideg a víz, hogy az is csoda, hogy folyik!

Így rejtünk mi
Tavaly már kerestük nagyon ezt a helyet, akkor nem sikerült megtalálni és akkor még csak véletlenül estünk be a patakba, idén már bátrabban mentünk neki az elemeknek, így 3-4 órás keresgélés után meglett az objektum! A gyerekek nagyon élvezték a keresgélés-rejtés adta legális rosszalkodás lehetőségét, mentek is a legnagyobb sárba, mocsárba, patakba, persze mind disznó mocskos lett, de legalább nagy volt a jókedv, szép helyeken jártunk, szépek az élmények ez a lényeg!
Ahogy, Gróf Széchenyi Zsigmond mondta: "Minden vadászzsákmány legszebbike -az emlék."
Ennek szellemében remélem, hogy néhány fanatikus ládásznak sikerül jó emlékeket hazavinnie ettől a ládánktól! Jó keresgélést kívánunk!

És ha az Ivó gyümölcsét is megkóstolnád, akkor jó étvágyat is kívánunk a 'Frenetikus Sült Pisztráng' ponton elfogyasztott mannához, amit mi is magunkhoz veszünk ahányszor csak arra járunk. (Ez nem egy klasszikus értelemben vett étterem, ezért érkezés előtt telefonálj +40 744 788 397)

Ívóban hegyre folyik a víz
1929-ben Bíró Mihály vezetésével és ötlete alapján építettek egy gátat az Ivó patakára 912 m tengerszinti magasságban A csatorna 904 m magasságban éri el az Irigy telepet itt a csatorna elágazik két fele és így látja el a két lakott települést tanyákat. A csatorna hossza 1280 m szélessége 50-60 cm, mélysége 40-50 cm a víz mélysége 15-25 cm. Több szakaszon fémből van csatorna vastag lemezből kivitelezve, mivel a talaj gyökeres (az ott levő bükkfák) és több helyt át kellett hidalni a hiányos részeket, ahol a víz a gyökerek között eltűnt.

Ivó pataka
Ivó a Központi Hargita északi részén, a Fertő Nyereg közelében ered 1325 m-en. Teljes hossza 22 km, az első 8 km-en felveszi a Rakottyás- és Kecskevész-patakokat, majd a Filió-patak vizével gyarapodva végigszeli a róla elnevezett települést. Az útja során vízhozama bővül a Magasbükk-, Súgó-, Hosszú- Aszó- patakokkal, végül Zeteváraljánál beleömlik a Nagy-Küküllőbe.

Igazi hegyi patak, gyors folyással, hatalmas kövekkel, zúgókkal, melyeknek köszönhetően vize hideg, tiszta és magas oxigéntartalommal rendelkezik, ideális életteret biztosítva a sebes pisztrángoknak. Ősszel, ívás idején a Nagyküküllő pisztrángjainak nagy része ezt a patakot választja a szaporodásra. Felvonulnak a legfelső régiókba, ahol háborítatlanul világra hozhatják utódaikat. (Valószínűleg tavasszal a pérek is így tennének, ha a szabálytalanul felépített mesterséges gátak nem állnák útjukat az ívó helyek felé. ) Az uralkodó halfaj a sebes pisztráng, mellette megtalálható a botos kölönte és a fürge cselle, viszont a pénzes pérek és a fejes domolykók a vízszabályozások miatt képtelenek feljutni a Küküllőből. A gazdag kövi rák állománya is jelzi a víz tisztaságát és magas oxigéntartalmát. A piros pettyesek fő táplálékául szolgáló kérészek, tegzesek, álkérészek és szitakötők is nagyszámban vannak jelen, elősegítve a sebesek állományának fenntartását.

Erre a területre a hegyi vízi horgászati szabályok vonatkoznak. Hétköznapokon TILOS a horgászat, a szezon május 1-től szeptember 15-ig tart. Pecázni kizárólag egy bottal és műcsalival szabad, így két módszer, a pergetés és a műlegyezés jöhet számításba.

A patak felső szakaszán gyakrabban találkozhat az ember medvével, szarvassal, mint kapitális pisztrángokkal, viszont a táj lenyűgöző szépségű igazi vadon. Itt a halak átlagos mérete a 20 cm sem éri el, vagyis a méretkorlátozás alá esik, tehát nem túlzottan etikus a horgászat. Lennebb a Filió patak beömlésétől már gyakrabban akadnak horogra méretesebb sebesek, de ezek is ritkán haladják meg a 25 cm, viszont rendkívül erőteljesek. A horgászat elég nehézkes, mivel a víz mindkét partján dús növényzet nehezíti a dobást és a felparcellázott területeket egészen a patakig lekertelik (bizonyos helyeken a patakot is, holott minden földtulajdonos átjárást kellene, hogy biztosítson a vízparton a horgászok számára). Mindezek ellenére, ha valaki igazi vadvízi pisztrángot szeretne fogni, az Ivó-patak ideális horgászhely!

Forrás: www.vizpart.ro/viz-info/ivo-patak/

 hiba'
Állapot: beteg

KRW értékelés (43 db): környezet: 4.80 rejtés: 4.64 web: 4.78 átlag: 4.74

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Csizmások 2019.09.19 19:22 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


Göde 2019.09.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Gyönyörű hely, izgalmas kaland.
A kincsesláda helyét sóvárogva néztem a túlpartról, illetve átkelést követően vagy 30 méter magasból, mert a megközelítést vagy a víz, vagy a számomra közlekedhetetlen sziklák nem tették lehetővé.
Fényképek alapján kérem a találat jóváhagyását!

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2019.09.08 12:23]

Köszönöm szépen.
Göde

Ivó, Felfelé folyó patak (5)Ivó, Felfelé folyó patak (6)
Ivó, Felfelé folyó patak (7)Ivó, Felfelé folyó patak (9)
Ivó, Felfelé folyó patak (11)Ivó, Felfelé folyó patak (13)
álomfogók 2019.08.12 15:00 - Megtaláltam
Háromnapos erdélyi VF túra gc hozadéka. A hely, de sajnos a láda nem. Pedig remek helyszín, viszont mi még ma haza szerettünk volna érni (csak kedd hajnalra sikerült), így nem tölthettünk túl sok időt a kereséssel.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2019.08.13 22:30]

P1080719P1080730
P1080721P1080722
GYEZegzug 2019.08.09 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.45
Köszi szépen a lehetőséget. Többet majd otthonról.

tomasz63 2019.07.30 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Madarasi-Hargitára menet tettük meg a kitérőt. Szép csendes hely a patak völgye. A megadott parkolónál álltunk meg, de a helyet a jelzőtáblánál közelítettük meg. A duzzasztó alatt keltünk át a patakon és a sziklák közötti résen jutottunk át a sziklás rész alá. A GPS jel alapján a ládát itt kerestük. Minden résben kutattunk, de nem találtuk meg. Lehet, hogy a patak út felőli oldalán kellett volna keresni, de a leírás és a GPS alapján nekünk a túloldali sziklás rész jött le. A képek alapján kérném a találat elfogadását.
Itthon olvasom, hogy a földbe van ásva. A nagy követ is megmözgattuk pedig.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2019.08.06 06:53]

Felfelé folyó patakFelfelé folyó patak6
Felfelé folyó patak4Felfelé folyó patak5
Felfelé folyó patak2Felfelé folyó patak7
kobcikrajci 2019.07.19 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.4]

Ládabanya 2019.06.15 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0h]

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2019.08.06 06:53]

Szabó família 2019.06.15 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.3a]

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2019.08.06 06:53]

Helyszinelők 2019.06.09 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Megtaláltam.

eltájoló 2019.03.25 13:54 - Megtaláltam
Itthon elolvastam a bejegyzéseket. Lehet, hogy ott volt a láda, de mi nem találtuk. Öten kerestük, dacolva hóval, faggyal, de nem lett meg. A hely tetszett. A képek alapján, kérlek fogadd el a találatot.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2019.03.31 14:48]

Köszönöm.

GCFFFP-1GCFFFP-2
GCFFFP-3GCFFFP-4
bazsogeleba 2018.07.12 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Nekünk a GPS a folyó rossz oldalára mutatta, pontatlanul. Végül a patakokon átkelve a jobb oldalán a sziklafal tövében találtuk meg. A nagy avar miatt nehéz volt, de végül meglett.

A rejtés nagyon jó, köszönjük. [g:hu 1.5.4]

alucifer 2018.06.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.23
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


20180630_17243220180630_172608
20180630_17311920180630_173318
sáriék 2017.12.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Köszönjük a lehetőséget! Sajnos a ládát nem találtuk meg,kérlek a képek alapján elfogadni a megtalálást! Köszönjük :)

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2017.12.27 17:32]

26105002_1226708280763300_380644024_o26107869_1226708387429956_875841492_o
26133721_1226708334096628_2054157469_o26142391_1226708340763294_207360384_o
26177462_1226708264096635_373041928_o 
droland 2017.08.15 16:15 - Megtaláltam
Hello!
Elmentünk a vízeséshez, de a ládát nem találtuk. A hasadékot is megtaláltuk de láda nem volt. Talán egy nagy esőzés után a víz elvihette vagy valaki elvitte. Remélem ez alapján eltudod fogadni.
Köszi.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2017.08.15 19:44]

IMG_20170815_161534IMG_20170815_161452
IMG_20170815_161410IMG_20170815_161341
Geoléda 2017.08.09 23:59 - Megtaláltam
ok

Párduc50 2017.08.09 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk ezt is, bár nem könnyen, mert nagyon el van mérve. A leírás sokat segített, köszi!

Zsu. 2017.08.08 09:34 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2017.08.08 09:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.63
A Hargitára tartva egy kis nyúlfarknyi kitérő ez a doboz. Nem értettem pontosan a parkoló koordinátát, szerintem a doboztól kb. 35 méterre lehet parkolni az út mellett. Érdekes, mert további részleteket sem értettem. A helyszínre tartva ugyanis beleolvastam korábbi logokba: nehéz megközelítés, patakátkelés, miazmás... Mindegy, ez is megerősítette bennem azt, hogy helyes irányban járok, amikor nem olvasok logokat. Az utóbbi években szinte egyáltalán nem olvasok logokat (sem időm, sem kedvem). Azért felhúztam a (csomagtartóm állandó tartozékát), a gumicsizmát, biztos ami sicher alapon :-) 20 métert haladtam az erdőben és ott volt a patak, sőt patakok... melyeken a lehető legtermészetesebb módon sétáltam át. Olyan mint bárhol a világon: patak :-) Egyébként szép a hely (de nem különleges) és szikla, mely tövében a rejtés található, tetszett!
Mindentől függetlenül azt gondolom, hogy a sztori a lényeg, az viszi el a hátán a helyet, no meg a rejtés! Az vérprofi, nem is értettem, hogy ilyen távoli helyen Pécstől hogyan volt erre képes Gábor, de le a kalappal. És igen, ott van az, tessék keresgélni! Ez egy ilyen játék...

Mikulás

IMG_4022 
13 2017.07.07 19:04 - Megtaláltam
Megnéztük az összes sziklahasadékot, de egyikben sem találtuk meg a ládát.
Később olvastam el a logokat miszerint "a földbe van beásva a sziklafalnál".
Mivel nem szántottuk fel a földet, ezért kérném a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2017.07.24 01:00]

 
Skalp 2016.08.19 23:59 - Megtaláltam
Kerülgetjük már egy éve ezt a ládát, de valahogy mindig kimaradt. Mondanám, hogy most meglett, de nem lett. Itthon olvasom a logokban, hogy a földbe van ásva. Hát erre azért nem gondoltam egy sziklafal tövében. Talán a wap-os részben utalhatnátok erre, ne rontsa a sikertelenség a helyen töltött egyébként nagyszerű élményt.
Mielőtt ide jöttem, gondolkodtam, hogy hogy a túróba folyhat visszafelé. Egymás felett kereszteződő patakot már láttam, de vajon mit agyalt ki a furfangos székely?! Ha nem is folyik felfelé - még a székelynek sem - de mindenesetre érdekes a nagy munkával megvalósított patakeltérítés. A mosakodás meg kimondottan jól esett benne. Köszönöm!

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2016.08.23 19:15]

-3-2
-1 
SirLes 2016.08.05 14:12 - Megtaláltam
Ennél ládánál is megküzdöttünk a keresés nehézségeivel. A koordináta pontatlan kb. 20-25 méter pontatlanság van benne, de ez nem okozott problémát, mert a leírás és logok alapján elég biztosak voltunk, hogy át kell kelni az összes patakágon és a sziklafalnál kell keresni a ládát. Az utolsó átkelést a patakon a gátnál mezítláb teljesítettük, ott volt ugyanis a legsekélyebb (bár túrabakancsban ez nem okozna gondot). A víz jó hideg volt.
Utána végigmásztuk a sziklafalban az összes hasadékot, de egyikben sem találtuk a ládát. Ekkor felhívtuk a rejtőt, aki elárulta, hogy a földbe van beásva a sziklafalnál és egy kő takarja. Így már gyorsan meglett a láda, kissé túl profi rejtésnek gondolom ilyen elhagyatott helyen. Tehát a hasadékot felejtsd el, közvetlenül a sziklafal előtt található, kb középen. A hely tetszett nekünk.

P1150157P1150159
P1150172P1150175
yan-chee 2016.07.21 14:29 - Megtaláltam
A környezet gyönyörű, sokat keresgéltem, de sajnos nem bukkantam rá. Kerestem a leírásnak megfelelően kb. 14 méterre a duzzasztótól, a telefonos gps alkalmazásom a sziklák tövében hol 2 métert mutatott a céltól, hol pedig 29-et, úgyhogy arra nem lehetett hagyatkozni. Nagyon vastag volt az avarréteg, de egy hosszú bottal végig gereblyéztem az összes sziklafalak alját. Nem volt szerencsém, dehát ugye a legfontosabb zsákmány az élmény, amit hazaviszel :)
Szeretném kérni a megtalálás elfogadását a helyszínen készült képek alapján.

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2016.07.24 21:33]

most éppen 17 métert mutatÁtjáró a sziklák között
Leválás a fő medertőlide is benéztem
ezt találtam a legpotenciálisabb rejtekhelynek-5
még 1-2 kép és fel kellett adnom 
Hajo 2016.07.06 14:00 - Megtaláltam
Ezt is megnéztük. Tetszett a hely.

A rejtést viszont nem sikerült megtalálnom annak ellenére, hogy sokáig kerestem különféle hasadékokban.
A lényeg, hogy láttam a csatornát.
Az ajánlott helyen mentem be, de közvetlenül a sziklák közeléből induló ösvényen jöttem ki. Ott volt két comb vastagságú fa a patak sodrósabb fele fölött. Ezek segítségével út tudtam kelni.

Kérem fogadd el a megtalálstomat.
Köszi

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2016.07.10 10:14]

DSC04697DSC04698
DSC04702DSC04711
kl 2016.05.16 17:14 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! Köszönet Gábor segítségéért. A sok víz nem segített. [wapon beküldött szöveg]

R.Betti 2016.02.14 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Hószánozás előtt a láda miatt kirándultunk egyet. Gyönyörű helyre vezettél el minket, többen is kerestük, de sajnos nem találtuk meg, csak egy másik dobozt.
Kérlek a képek alapján fogadd el a találatot!
Köszönöm :-)

[Jóváhagyta: H. Gábor, 2016.02.18 08:51]

WP_20160214_10_21_38_ProWP_20160214_10_29_48_Pro
WP_20160214_10_15_01_ProWP_20160214_10_04_42_Pro
WP_20160214_10_27_11_Pro 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (94 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]