geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
3010. Szamosújlaki Református Templom (GCSPRT)

Légifotó

Légifotó

A felújított templom

A felújított templom

Templom belső

Templom belső

Tablók a felújításról

Tablók a felújításról

Az 1865-ös tűzvész dokumentuma

Az 1865-ös tűzvész dokumentuma

Europa Nostra Díj

Europa Nostra Díj

Naplementében a zsilip felől

Naplementében a zsilip felől

Szamos folyó nyáron

Szamos folyó nyáron

Szamos folyó az ősz-tél határán

Szamos folyó az ősz-tél határán

"Az éjszaka közeledik, A világ lecsendesedik. Pihen a komp, kikötötték, Benne hallgat a sötétség."

"Az éjszaka közeledik, A világ lecsendesedik. Pihen a komp, kikötötték, Benne hallgat a sötétség."

A Holt-Szamos látképe a zsiliptől

A Holt-Szamos látképe a zsiliptől

A Holt-Szamos késő ősszel

A Holt-Szamos késő ősszel

A zsilip és az összekötő csatorna magas vízállásnál

A zsilip és az összekötő csatorna magas vízállásnál

Alacsony vízállás ősszel

Alacsony vízállás ősszel

Az eredeti rejtekadó fa

Az eredeti rejtekadó fa

Zsilip - Na ide nem lenne szabad felmászni

Zsilip - Na ide nem lenne szabad felmászni

Az első megtaláló jutalma lehet. Egészségünkre!

Az első megtaláló jutalma lehet. Egészségünkre!
Szélesség N 47° 54,776'
Hosszúság E 22° 35,338'
Magasság: 115 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2011.07.23 14:03
Megjelenés időpontja: 2011.07.24 18:34
Utolsó lényeges változás: 2020.08.13 19:56
Utolsó változás: 2020.08.14 13:53
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: LionDaddy, Karate Kid, Anita és Vivi
Felhasználó: LionDaddy
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 10 m
Megtalálások száma: 229 + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


Röviden
20 x 12 x 5 cm-es méretű négyfülű doboz, a harangláb szoknyája alatt, a templomfalhoz közelebb eső oldalon, ~ középtájon keresd.
A láda sérülése, eltűnése esetén alternatív jelszó található a kerítés utolsó oszlopán. 2,5x8,5 cm méretű fémlapocskát keress, itt: N 47° 54.780' E 22° 35.343''!


A láda Travelbug-ot pillanatnyilag NEM fogad.


Első és egyben Ádám fiam-mal közös rejtésünkkel hazánk egy igen szép, mégis sokak által nem ismert tájára, a Szamoshátra szeretnénk elhívni titeket. A koordináták egy pici községbe, Szamosújlakra vezetnek, ahol nagyon sok nyarat töltöttem a nagyszüleimnél és rengeteg szép emléket őrzök a gyermekkori szünidőkből. Célunk egészen pontosan az élő és Holt-Szamos találkozásánál épült református műemlék templom, melyet ezúton szeretnénk megmutatni.

Megközelítés

Szamosújlak az M3 - 41- 49 - 491 számú közutakon a Mátészalka, Fehérgyarmat útvonalon közelíthető meg. A községbe beérve itt térj le a főútról:  N 47° 55,064' E 22° 35,136' [GCSPRT+ Útelágazás a templomhoz]
Ezen az úton kell menned, míg el nem éred a töltés előtt balra elhelyezkedő templomot.  N 47° 54,765' E 22° 35,333' 115 m [GCSPRT+Református templom] Itt le is parkolhatsz.
Miután megtekintetted a templomot és a ládát is megtaláltad, továbbmehetsz a gátőrházig.  N 47° 54,713' E 22° 35,526' 115 m [GCSPRT+ Gátőrház] Ehhez a gát előtt fordulj balra és a külső oldalon kiépített betonúton közelebb gurulhatsz kocsival is.

Az élő és holt Szamos találkozása

A 2011-es eredeti rejtés itt volt megtalálható. Sajnos többször is eltűnt és a folyamatos pótlások miatt végül áthelyeztem. Így már csak a hely érdekes. Az élő folyó és a Holt-Szamos minden évszakban más arcát mutatja, de nekünk mindig szép és kedves hely marad.
 N 47° 54,629' E 22° 35,643' 115 m [GCSPRT+Zsilip]

Figyelem !
A zsilip nem elzárt terület, szabadon megközelíthető, de potenciális veszélyforrás. Éppen ezért kérlek, hogy a közelében körültekintően és óvatosan mozogjatok, különös tekintettel a kisgyermekekre.


Református templom

A mai templom elődjét már 1329-ben feljegyezték, mint a község Keresztelő Szent János tiszteletére szentelt katolikus templomát.
A XV. sz.-i, gótikus stílusú teremtemplom sarkain és a déli homlokzat középvonalában lépcsőzött támpillérek állnak. Az északi homlokzatra merőlegesen támaszkodó támpillér egy sekrestye maradványa, melyet az 1992-95. évi helyreállítás során visszaépítettek. A nyugati homlokzat közepén csúcsíves bejárati ajtó nyílik. Az épület DNy-i sarkában az Ajtay család sírboltja húzódik meg.
A templom egyes források szerint a XVI., míg mások szerint a XVII. sz.-ban a reformátusoké lett. 1842-ben újraépítették majd 1865. július 10-én a tanítói lakban tűzvész támadt, amelyben elégett mind a két parókia, a templomhoz épített fatorony és az egyik harang is. 1867-ben átépítették a templomot és az eklektikus népiességbe hajló egységes berendezést is ekkor készítették. 1936-ban felújították. Az említett tűzvész után egy egyszerű, négy faoszlopon álló haranglábat építettek mellé, melyet 1998-ban egy új, az épület stílusához igazodó haranglábbal váltottak fel.
A hajdani két harang közül az egyiket 1647-ben Eperjesen öntötték, a kisebbiket 1849-ben a falu felajánlotta a forradalmi kormánynak. Mai harangja 1787-ből való.
Az 1992-95 közötti feltárás és újjáépítés után az épület elnyerte az Europa Nostra-díjat, melyet 1998 szeptember 5-én adták át.

A templomba bejutni és körülnézni előzetes bejelentkezés után van mód!
Infó és bejelentkezés:
Szabóné Varga Szidónia lelkipásztor +3644367897
Virág Józsefné Melinda, Református Szeretetszolgálat +36203580283


Szamosújlak község fekvése, története

A falu a Szatmári síkságon, a Szamos folyó partján található. Területén már az új kőkorban is éltek, ezt bizonyítják az itt feltárt lakógödrök, a különböző kerámiacserepek, kalcedon pengék és egyéb 1937-ben előkerült leletek. Ezt az errefelé páratlan lelet-együttest a Nemzeti Múzeum őrzi "Újlaki leletek" néven. A település nevére utaló első feljegyzés 1332-ből való, ekkor Vylak néven említik. A XVI. században már Szamos-Újlakként ismerték. Egy 1782-85 közötti katonai leírás a következőket írta le a településről:
"A mellette folyó Szamos, ahol tölgyerdő magaslott, 80-100 lépés széles, alacsony vízállásnál 2-3 láb mély volt. Egészen meredek partját gáttal magasították, mert gyakran kiöntött, sokszor egyesült a Tiszával is, és az egész vidéken tengerként hullámzott a víz. Ilyenkor a lakosok csónakokon közlekedtek."
1810-ben kétharmada a nagyváradi Ajtay családhoz került, egyharmad része a báró Bánffy és gróf Bethlen családok tulajdona lett. 1851-ben Fényes Elek a Geographiai szótárában ezt jegyezte fel Szamosújlakról:
"Szatmár vármegyei magyar falu a Szamos mellett 261 lakossal, és egy Vármegye nevű pusztával. A Szamosháton szép gyümölcsöse, a helység alatt kies erdeje, jó szántóföldje van, ami búzát, tengerit, lencsét, borsót terem."
A XX. század elején birtokosa a gróf Hadik-Barkóczy család volt és a faluban 53 házban 350-en éltek. A világháborúk e faluból is követeltek áldozatokat, kiknek neveit a templom falán található emléktábla őrzi.
1970-ben Szamosújlakot is fenyegette az árvíz, de a szerencsének köszönhetően a falu a szomszédos Gyügyével, és Cégénydányáddal együtt megmenekült, igaz több napon át volt szigetként körbezárva a víztől. A '70-es évektől a '90-es évek közepéig szinte valamennyi család foglalkozott saját almatermesztéssel is, amely jó bevételi forrás volt, így a falu teljesen modernizálódott. Napjainkban a lakosok számát ~400 főre teszik.

A falu híres szülötte:
1897-ben itt született Kincs Elek irodalomtörténész, a körmendi gimnázium alapítója. Az ő édesapja az a Kincs Gyula, aki Ady Endre egykori tanítója volt a zilahi kollégiumban és ő indította el az írót a pályáján.

Fauna és flóra

Ezen a vidéken a Szamos eredeti élővilágából, a még néhány évtizeddel ezelőtt is meglévő ártéri dzsungel-gyümölcsösökből mára sajnos semmi sem maradt. Az 1970-es árvíz után ezek elpusztultak. Ma a folyónak ezt a részét 10-50 m széles ártéri ligeterdő övezi, melynek növényzetét főleg fekete és fehér nyárfák, illetve fehér és mandulalevelű füzek alkotják, ritkábban alföldi kőris, dió, piros és sárga szilva, enyves éger. Cserje- és talajszinten a bodza, a csíkos kecskerágó, a vadszőlő, a vadszeder, a csalán és a szerbtövis jellemző.
Az ártér állatvilága évszakonként változó. Az őz, a mezei nyúl, a fácán, a dolmányos varjú , a macskabagoly, a kuvik és a nem költöző kisebb énekesmadarak egész évben megtalálhatóak, csakúgy, mint a nagy fakopáncs és a fekete harkály. Az őszi és a tavaszi vonulások idején a vadludak, tőkés récék, nagy és kis lilikek pihennek meg a folyó ezen szakaszán.
A Szamos vízi élővilága nagy körvonalakban hasonló, mint a Tiszáé, de a faj- és egyedszámok jóval alacsonyabbak. A fauna képére rányomja bélyegét a nagyfokú vízszennyezettség: a Szamos a Kárpát-medence talán legszennyezettebb vízfolyása. Ezen a szakaszon a tágabb tűrésű fajok, mint pl. a küsz, a balin, a halványfoltú küllő és a sügér fordulnak elő.

Video, virtuális túra

Örökség Útikalauz

Virtuális túra kívül-belül

Közösségi oldal

Szamosújlaki Református Egyházközség Facebook oldala

Források

-Településünk-Szamosújlak
-Középkori templomok útja
-Wikipedia

Élményekben gazdag túrázást és jó keresést kívánunk!

Ládatörténet:

2013. okt. 27. - A keleti végeken aktív kessertársainknak köszönhetően megszaporodott közeli "templomos" rejtések apropóján az eredeti Szamos-parti Református Templom ládanevet megváltoztattam. Mától Szamosújlaki Református Templom néven él a láda.
2015.05.25. - Az elveszett ládát ideiglenesen egy kisméretű vitaminos dobozzal pótolta sztyopa13 a páratlan páros kessertárs. Segítségét ezúton is köszönöm!
2015.08.10. - A ládát újrarejtettem.
2016.08.17. - A ládát újrarejtettem.
2020.08.13. - Új rejtek, új láda + pótjelszó
Állapot: kereshető

KRW értékelés (114 db): környezet: 4.65 rejtés: 4.56 web: 4.71 átlag: 4.64

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


nazso.oszan 2020.11.01 15:30 - Megtaláltam
Szatmári ládázás során ezt is megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.

IMG_20201101_151523 
Szejbi 2020.09.09 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

vocsok 2020.09.06 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Köszönöm !

Páratlanpáros 2020.08.21 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

smico50 2020.08.21 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

zsagerist 2020.08.21 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Chicago 2020.08.20 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! S.Á.M [Geoládák v3.3.2]

Pumba9 2020.07.16 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
997. láda. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Alig olvasható az alternatív jelszó második szava. Lefestették kékre. Felfelé nézz. Geoládák v3.4.1]

Mirtt 2020.07.16 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

KP1965 2020.07.15 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Néhány szabolcsi láda megtalálása céljából indultunk autós túrára, végül 32 találattal zártam a napot, amiből ez volt a tizenegyedik.
Leellenőriztük, a láda nincs a rejtekhelyén, így az átfestés miatt elég nehezen olvasható alternatív jelszóval logoltunk.

20200715_11353920200715_113504
20200715_112916 
Wilka74 2020.07.15 11:28 - Megtaláltam
Szabolcsi láda őrület során lett meg a rejtés. Reggeli indulás a frissen megjelent Béres ládák miatt, majd a végére 790 km-el és rengeteg ládával, élménnyel gazdagabban hazatérés. A doboz nem volt a rejtekben, vagy a magam 190 cm-e kevés volt ahhoz, hogy elérjem, ezért a pótjelszót használtuk. Környékét pici darázsfészkek őrzik, legyetek óvatosak.

IMG_6137 
stmester 2020.07.15 11:25 - Megtaláltam
Doboz nincs, csak pótjelszó lefestve. Elég nehezen olvasható.

IMG_20200715_113623IMG_20200715_113706
Gábor75 2020.07.15 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

szollosi73 2020.07.03 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.22
Megvan!
Pótjelszóval, gyorsan az eső előtt.
Köszi a rejtést.

Szamosújlaki Református Templom-1Szamosújlaki Református Templom-2
Reggel 2020.07.03 17:43 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita, Szilvi, szollosi73, Reggel

Borzaska 2019.11.24 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Borzaska & LRDR [g:hu 1.6.4]

tarsolyos 2019.11.20 08:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
KÖSZÖNÖM A REJTÉST!

kitkat0123 2019.11.16 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Robogo 2019.11.16 13:57 - Megtaláltam
East End ládázós hétvége alatt kerestük fel a ládát kitkat0123, Liberty és R.Guszty társaságában.
Köszönöm a rejtést!

R.Guszty 2019.11.16 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

N.Zs. 2019.10.04 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Láda nincs, a pótjelszó le van festve. Kisilabizálható. A megtalálásában nagyban segített nagyfecó bejegyzése: "a pótjelszó a zsilipfeljáró jobb oldalán alul van." Ezt a gyógymondatot jó lenne a ládaoldalon feltüntetni.
A környezet tetszett, főleg a mai gyönyörű időben.

IMG_0450IMG_0451
IMG_0454IMG_0461
IMG_0462 
szekelya 2019.09.23 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.23
Nehezen találtuk meg. A faodú üres volt, a pótjelszó miatt 30 percet kellett a vasak között kutakodni!

nagyfeco 2019.09.20 17:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.56
A láda nincs meg, a pótjelszó a zsilinfeljáró jobb oldalán alul van. Köszi a segìtséget.

VP 2019.08.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.62
Szatmári biciklizések - 1. nap: Penyige - Csenger - Sonkád - Penyige 110 km
Nagyon szép templom! Az istentisztelet végén értünk oda, utána be is mehettünk.
A ládát viszont nem találtam. A pótjelszót is nehezen, mert le van festve kékre, elolvasni is nehéz.

Ajtony 2019.07.19 15:33 - Megtaláltam
Többet mutat ez a láda, mint amit a cím ígér. A templom nagyon szép, és a töltésről érzékelhető igazán a hermánszegi torony ferdesége. Sajnos a 2. pont ládáját a barbárok megszünteték, a pótjelszó is kalandos lett. Egyrészt a műtárgyra ki van táblázva, hogy még megközelíteni is tilos (vajon titkos atomrakéta-bázis? LOL), másrészt a matricát árfestették. Az én szememmel reménytelen lett volna.

Ennyit találtunk... 
Zerind HUN 2019.07.19 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.14
Az egyik legszebb templom ez itt a környéken, pedig van sok szép. A láda viszont nem lett meg, csak néhány kitépett füzetlapot találtunk elszórva a környékén. A pótjelszó van meg.

VaVi 2019.07.18 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.07.06 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Doki99 2019.07.06 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bakmarek 2019.07.06 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.07.06 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

esztelneki 2019.07.06 11:44 - Megtaláltam
Szamos környéki barangolás autóval, bringával, kenuval, és gyalog. A fülledt hőségben megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

bodopal 2019.06.29 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

FoJo 2019.06.08 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

graffz 2019.05.12 20:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz. [g:hu 1.6.2y]

chivas 2019.05.10 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Köszönöm!

aknitram 2019.02.17 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.1x]

kingajani 2019.02.17 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Pantya 2019.02.02 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gabor03 2019.02.02 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mulder2197 2018.11.03 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ládavadász Pisti 2018.11.03 15:56 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, valamint egyéb kessertársakkal, akik percekkel előztek meg minket. Köszönjük a rejtést.

eszluzsu 2018.11.03 15:55 - Megtaláltam
Közösen ládavadász Pistivel

juhturo 2018.11.02 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Megtaláltuk, örülünk, hogy lett jópár láda ezeknek a kis templomoknak a bemutatására. Be is tudtunk menni, mert a lelkész éppen kijött az udvarra, és kinyitott a kedvünkért.

DSC_0848DSC_0850
DSC_0857DSC_0859
sirgalahad 2018.10.21 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Tetszik a táj Szamosújlakon
Lábaimat ha most úgy rakom
Ládához a gátra hágok
Kis templomra hátralátok

kia71 2018.10.21 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

MarciMilánBálint 2018.09.30 09:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Tar család 2018.09.30 09:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Dodó és Malvinka 2018.09.26 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Süni1966 2018.09.20 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

CsKaroly 2018.09.20 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Molli 2018.09.14 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Köszönöm a rejtést!

SirLes 2018.09.08 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

coteacote 2018.08.17 11:53 - Megtaláltam
Köszönjük, megtaláltuk.

wirtha 2018.08.17 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 2.83 súly: 2.88
Megtaláltuk. Köszi

OsiOsi 2018.07.27 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.21
THX

baggio 2018.07.26 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Lempike és Sándor 2018.07.18 11:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

nmárti 2018.07.06 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.44
Az alternatívra hajtottunk, tekintve, hogy esteledett és az eső is eleredt. Köszi a rejtést!

-1-2
 
ShellGuards 2018.05.14 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

M.Xati 2018.04.30 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Nagyszerű környék :)

V_Gabor 2018.04.07 11:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.37
62 km-es biciklizés a Szamos mentén.

A láda rendben, ha vannak itt horgászok, akkor kicsit nehezebb lehet a diszkrét keresés...

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-04-07 10.54.00R2018-04-07 10.55.20R
2018-04-07 11.00.05R2018-04-07 11.01.06R
2018-04-07 11.01.43R2018-04-07 11.05.06R
ha2 2018.03.22 12:30 - Megtaláltam
Szabolcs megyei barangolás Péterrel.

fercsipeter 2018.03.22 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Hey-ho 2018.03.16 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

ocsike78 2018.02.02 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :)

pliptai 2018.01.03 13:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

DSC02825DSC02826
DSC02827DSC02830
tabletta 2017.11.26 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Norbee97 2017.10.30 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Kellemes helynek tűnik a falu. A megállótól egy rövid séta a templomig, nézelődés után pedig a láda felé. Még Fehérgyarmaton elkapott valami hódara-szerű valami, szerencsére itt már nem volt. A ládát kicsit keresgetni kellett, nem volt nekem egyértelmű hol keressem, majd feltűnt a segítség. :) A rend kedvéért megkerestem az alternatív jelszót is, le lett festve, de még olvasható. A töltésen sétálva pedig még szivárványt is láttam... :) [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]
797.

IMG_20171030_130759IMG_20171030_131128
IMG_20171030_131144IMG_20171030_131150
IMG_20171030_131209IMG_20171030_131811
IMG_20171030_131817IMG_20171030_131822
IMG_20171030_133337IMG_20171030_133420
IMG_20171030_133531 
KálmánCsalád 2017.10.21 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Köszöni a rejtést a Kálmán Család!

takacsimre 2017.10.04 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
OK

csipet_csapat 2017.10.04 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltuk. Csodás ! Köszönjük, hogy megmutattad. A láda szerintünk elveszett, Marika a rejtővel egyeztetve újrarejtette. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_0387IMG_0388
IMG_20171004_160825 
tapisomi 2017.09.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Dédszüleim éltek itt. Édesapám számára találó jelszó. Rokonlátogatás közben.

Bőrharisnya 2017.09.14 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Köszönjük a rejtést!

picuresnagyur 2017.08.26 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Köszi

Mary Lou 2017.08.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megtaláltuk.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ládázgatás alatt.
Szép templom.
Pót jelszóval, a láda feltételezett helyén, munkások pihentek.
Köszönjük!

Paul 2017.08.20 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.08.05 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

skj 2017.07.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Egy felhőszakadás uán értünk pont a templomhoz,ami nyitva volt, így nem kellett telefonálgatni, hogy nyissák ki. Szép a templom és a környezete is.

emiGrant 2017.06.21 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
11/10. A templom teljesen nyitva volt, pedig nem őrizte senki. Szeretem az ilyesmit, a régi időkre emlékeztet. Bementünk, fotóztunk és élveztük a csöndet és a szépséget. A zsilipen levő alternatívot kerestük meg és bár kicsit rossz helyre mutatott a GPS, megtaláltuk. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-1-2
katika 2017.06.10 18:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Csodálatos hey. Madárcsicsergés, zümmögés, brekegés, harangzúgás. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

 
segoy 2017.06.03 12:40 - Megtaláltam
A reformáció 500 éves évfordulója jegyében szerveződött "Középkori templomok útja Reformáció örökségtúra" kerékpártúra keretében. Sajnos csak 5 percem volt a keresgélésre, mert a többiek tekertek tovább, így még a pótjelszót sem találtam meg. Kérlek, a fényképek alapján fogadd el a találatot. Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: LionDaddy, 2017.06.07 17:17]

 
urbanj 2017.05.02 12:00 - Megtaláltam
A láda nincs a rejtekben. A füzet darabjait alatta szétszórva találtuk meg. A jelszót tartalmazó lapot jobb híján egy műanyag flakonba téve visszatettük a vélhető helyére, de sürgős karbantartást igényel. Köszönjük a rejtést.

jones5555 2017.04.14 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2016.09.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Nagyon szeretem ezeket a picike, csodálatos templomokat.
A rejtek is nagyon ötletes, kellemes sétával kerestük fel, bár az idő rövidsége miatt elmentünk a gátőrházig.
Köszönjük, hogy megmutattad!

SAM_1673SAM_1678
DSCF9198 
placc 2016.08.15 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

cipollino 2016.08.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Közös ládázás Vironiával. Alternatív jelszóval sikerült.

Vironia 2016.08.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Köszi a rejtést!

Lacipap 2016.07.15 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Párduc50 2016.06.16 16:28 - Megtaláltam
Alternatívval. A műtárgyra nem szabad, és nem is kell felmászni!

Attilacska 2016.06.03 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

kilali 2016.05.07 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönöm a rejtést.

GYEZegzug 2016.03.27 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
Vissza tettem a helyére, de nem biztonságos nagyon látszik. Vágtak le az ágból gondolom a horgászok. Köszi szépen a lehetőséget.

Aniko & Gyuri 2016.03.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
ok

katika59 2016.02.27 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk a ládát, sőt még az előző ládát is, igaz az teljesen használhatatlan volt, a lapokat nem lehetett kihajtani.A templomba sajnos nem tudtunk bemenni, de vissza fogunk jönni biciklivel.

adrivik 2016.02.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Örültünk a pótjelszónak, bár azt is esőben kerestük meg.
Köszönjük.

tapiapi 2015.10.25 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Köszönjük a rejtést.

martonjozseffgy 2015.09.13 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Könnyű találat volt a térkép és a leírás alapján. Főleg hogy a ládán nem volt rajta a kéreg álcázás (én visszatettem). A lognaplót lapozgatva kiderült néhány helyi fiatal is megtalálta így található benne egy-két obszcén rajz is (bár nem olyan vészes) :) A környezet csodás, a zsilipre is felmásztunk. Köszönjük a rejtést.

Csiperke62 2015.08.22 14:53 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Cseliboy 2015.08.22 14:53 - Megtaláltam
Köszi a relytést!

Zéboy 2015.08.22 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.86
Köszönöm a lehetőséget.
Azt nem értem, miért kell ilyen távol rejteni a templomtól_

 
Berián 2015.08.22 14:53 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

yohee 2015.08.18 10:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

LionDaddy 2015.08.10 12:55 - Egyéb
A komplett ládát újrarejtettem, ajándékokkal együtt ismét kereshető. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Holnap 2015.07.29 00:00 - Megtaláltam
Görtábor 28. találat.

akolang 2015.07.12 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.58
A mai túránk második állomása a Szamos mentén. A láda már csak egy cigarettás doboz,de a környék nagyon szép ,a templommal együtt .

mmadarassy 2015.07.09 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Gacsályi nyaralásunk során ide is elvetődtünk. Porcsalmáról tartottunk hazafele komppal. Vili, Kati és Emmi segített. Sajnos a láda már nem láda, csak egy füzet van benne. Nem is fér bele semmi, hiába vittünk magunkkal ajándékokat. A gyerekeknek csalódás volt. A táj szép és hangulatos volt.

Gyömi 2015.05.28 14:50 - Megtaláltam
A "láda" a helyén van. Köszönjük!

sztyopa13 a páratlan páros 2015.05.25 15:00 - Megtaláltam
Megvan!Nagyon szép templom.Csodálatos hangulata van.A láda nincs meg.Tettünk helyette egy vitaminos dobozt.A pótjelszó szilárdan áll a helyén.Mellette ülve hívtuk a rejtőt,mert nem jutott eszünkbe hogy az is van.Köszönjük a rejtést.

Fillér Team 2015.01.24 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megvan!

ricsivivi 2014.12.23 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
köszi

Madym 2014.11.08 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Megvan. Harmadik ÉK-magyarországi geós túrám 4/14 állomása. Innentől már a tervezett útvonalamon tudtam haladni. A templom mellett parkoltam le, innen gyalog a ládáig. Útközben varjak érkeztek, és kezdték bombázni a környezetemet, és a ládát rejtő erdősávot. A láda könnyen meglett. A környezet, az ártér, és a környék látványa nagyon szép. Köszönöm a lehetőséget!

Akár egy piknikező helyA fák mögött a holt-Szamos
Szamossályi temploma is szépen idelátszódikA töltés teteje egyben kerékpárút is. Távolabb a templom
ÁrtérÁrtér, a távolban Szamossályi
TemplomEz is a templom
TornyokHarangláb
Templom és harangláb 
Gyombi 2014.10.25 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Szuper [wapon beküldött szöveg]

A nap utolsó ládája, nagyon tetszett a hely hangulata! A ládáig már csak négyen sétáltunk el, a többiek az autóban várakoztak. Ez a templom egy rejtett kincs, köszönjük, hogy megmutattad! Remélem, ide még vissza fogok térni, nagyon élhető helynek tűnik, persze lehet, hogy csak a kontraszt nagy. A láda könnyen meglett, jó rejtés! Köszönjük a lehetőséget!

gege68 2014.10.24 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2014.10.24 10:35 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Elöször a ládát megkerestük, utána megnéztük a templomot, sajnos zárva volt.

Csizmások 2014.09.22 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Levin 2014.07.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
.

Puzzle Apartman Gyula 2014.07.13 15:00 - Megtaláltam
A hiánytüneteket enyhÍtő ládázás 12. állomása.
Mivel ma már sok szép templomot láttunk, Így most nem álltunk meg a megmutatni kÍvánt célpontnál, hanem egyből a ládát kerestük. Gyorsan előkerült. Köszönjük!

IREBA 2014.06.13 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget!!

 
álomfogók 2014.06.08 16:20 - Megtaláltam
Pünkösdi sokládás szatmár-beregi kirándulás 16. állomás.
Talán előbb-utóbb részletekre is jut majd időm.

bigmick 2014.05.11 13:07 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
A gátőrház előtt tettük le az autót, jutalmul a ház összes kutyája jól megugatott bennünket. Mondtuk nekik, hogy nem kell félni, nem eszünk kutyát, erre elhallgattak (vagy csak látták, hogy másfelé megyünk egyre távolodva?)
Az esőben mindjárt a pótjelszóval próbálkoztunk, de úgy tűnt, hogy a jelszóhordozó táblácskát is szépen befestették jól fedő kék festékkel a legutolsó karbantartás során.
Így nem úsztuk meg, muszáj volt a ládáért bemenni a sűrűbe, ami végül is nem is volt olyan vészes.

benist 2014.05.06 11:00 - Megtaláltam
Szerencsénkre épp akkor járt arra a "kulcsos ember", ezért sikerült bejutni a szép templomocskába. Ráadásul még útbaigazítást is kaptunk a következő faluhoz a gát és a láda közelében vezető autóval is leküzdhető földútról.

izsolt 2014.05.02 18:35 - Megtaláltam
ide sem jutottam be, a késői óra miatt nem is nagyon erőltettem, a képek alapján pedig szép lehet az a világoskék belső, szóval sajnálom :-(

carmin 2014.05.02 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Kerékpárral a Szatmárban. Gyönyörű a templom, szép a vízpart, tökéletes a rejtés. Köszönjük.

 
Döfi 2014.04.25 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
DEocachingre menet megálltunk itt is!
Köszönet!

bgecco 2014.04.25 00:00 - Megtaláltam
Döfivel közösen elkövetett garázdálkodásunk eredménye:) Köszönet.

Pogacsa1 2014.04.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszi a rejtést!

kép1kép2
Baby-m 2013.10.24 11:34 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2013.10.12 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
GCTOUR, 97 km, 17/3. új láda.
Jó rejtés, szép vízpart, szép templom. Örülök, hogy itt lehettem, kívül-belül megnézhettem. Köszönöm.

Szamosújlaki ref. templom
magpet 2013.10.12 10:50 - Megtaláltam
GCTOUR keretében kellemes kör, tökéletes őszi időben. Köszönöm a lehetőséget és a rengeteg ládát!
A környék bringás ládakergetésre született, nem vitás. A 90km körüli táv pont kellemes fáradtságot eredményezett. A fehérgyarmati pizza nem segítette az ébren maradásomat, de mégis sikerült egyben hazahozni a csapat rám bízott részét. Nagyon jó nap volt, köszönöm a társaságot!

Elnézést az érintett ládákhoz beszúrt egyen-log miatt, de ez a túra nekem nem sok magányos láda volt, hanem inkább egy óriás-multi. Annak viszont igazán kiváló. :)

A szerver kímélése okán a dokumentáció tárolását különféle alvállalkozókra bíztam:
Track a Connecten | Képek (geotagelve)

Mira 2013.10.12 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam GCTOUR közben. Köszönöm! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Thull 2013.10.12 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Köszi

Bryan 2013.10.12 10:47 - Megtaláltam
Levadászva a GCTOUR során.
Köszönöm a rejtést :)

Dr.Lada 2013.10.12 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Kerékpáros találat.:-) GCtour közben találtuk meg a ládát. Ez a templom is szép volt, bár nem fakazettás.:-)

 
dc3 2013.10.12 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03

Becserkelve! GCTOUR közben. Kösz a rejtést!macikupac 2013.10.12 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.34
GCTOUR a Szamos mentén 3.

A mai első (de szerencsére nem az egyetlen) olyan templom, amelybe sikerült bejutnunk. Éppen azon tanakodtunk, hogy telefonálni kellene a hölgynek, akinél a kulcs van, amikor megjelent a templomnál. Így bemehettünk, s meghallgathattuk az épület történetét, illetve a falucska jelenlegi vallási életébe is bepillantást kaphattunk. A berendezése olyan tipikusan egyszerű, mint a többi református templomé. Nincsenek benne a katolikusra jellemző hivalkodó dolgok. Elsőre kissé fura volt a kékre festett faszerkezet, de hamar meg lehetett szokni. Azt is megtudhattuk, hogy miért olyan a tetőszerkezet, amilyen. A kis oldalkápolnában pedig egy apró kiállítást is láthattunk, mely a templomról szól. Mindezek fényében picit csalódásként éltem meg a rejtést, mely - bár szintén egy klassz helyen, de - egy kissé távolra került az épülettől. Bobó mackóm járt itt velem.

 
jutics 2013.10.12 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Szamos parti bringázás a GCTOUR-os csapattal. Köszi a rejtést! :)

 
Hegedüs Zsuzsa 2013.10.12 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
CGTOUR-ral 70 km telerés.

Gábor66 2013.10.12 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Péter60 2013.10.12 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Gctour során a Szamos mentén szebbnél szebb református templomokat látogattunk meg. Ahogy megérkezett bringás csapatunk előbb utóbb mindig előkerült egy "beengedő ember", aki készségesen tájékoztatott. Ahogy magpet is írja ez egy "multi sorozat" a kifejezés legnemesebb értelmében.
Sorozatlog részemről is, egy-egy "leg" jelzővel:
A LEGKÉKEBB

Mikulás 2013.10.12 10:32 - Megtaláltam
Köszönet! Bringával [wapon beküldött szöveg]

 
tudo 2013.10.12 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
A 2013. október 12-i 110 km-es GCTOUR során jutottam el a ládához. Ez a templom és a körbe iktatott valamennyi nagyon szép volt.

Szamos-parti Református Templom 
Fazék 2013.10.12 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.39
GCTOUR közben. A templom sajnos zárva volt, de a ládával szemben a Szamos partra is lementünk.

CacheFinder 2013.10.12 10:20 - Megtaláltam
GCTOUR keretében csapatostól, kerékpárral kerestük fel a ládát!
Köszönöm a rejtést!

Pilis50 2013.10.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
A többiekkel együtt örültünk.

KJ & GM 2013.10.09 12:10 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

kupec 2013.10.07 09:35 - Megtaláltam
Szép a templom.

Bl4st3r & Amy 2013.10.06 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
A medvék megtalálták! [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
Ládával minden rendben. Autóval teljesen a betonobjektumig el lehet menni, utána viszont könnyedén és pikk-pakk át lehet menni Szamossályi felé, ha a földúton haladunk tovább. Először át kell meni a kis hídon, majd a földutat követve a "kertek alatt" már át is értünk. ezt az infót egy helyi gátőrtől kaptuk, aki megjelent alighogy leparkoltunk az autóval a láda mellé.

 
kanyazoltan 2013.10.06 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29a] [wapon beküldött szöveg]

fattila 2013.10.05 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

szz 2013.10.05 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megvan! Köszönöm a rejtést!

mato 2013.10.05 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!
Bővebb log és értékelés később, amikor rendes gép előtt leszek. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2013.10.03 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Szatmári bicajtúra hűvös, szeles időben. Kellemes gurulás a gáton, majd újabb templom fehérlett a folyó partján. A láda itt is messzebbre került, de a rejtek hangulata alapján érthető a választás. Kivéve ha a pihenőhely foglalt, mert akkor nehéz lenne észrevétlenül ki-be csempészni bármit is.

Attibati 2013.09.21 09:35 - Megtaláltam
A Gctour útvonalának előzetes bejárása közben lett meg a láda.

Wsky 2013.09.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Nagyon szép. Köszi.

19izsi73 2013.08.16 00:00 - Megtaláltam
Beregi tekerés alatt...

sosi 2013.08.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
a lelkipásztor asszony igen érdekes ismertetőt tartott
jó dolog, hogy egy fotókkal gazdagon illusztrált kiállítás mutatja be a templom helyreállítását

fcsaba 2013.07.12 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
A Levin-féle vízitúra közben felkeresett pont. A templom belső kékje igen érdekes! Köszönjük a rejtést!

Czucz 2013.07.12 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Köszi meglett!

Gubirobi 2013.07.12 16:32 - Megtaláltam
III. Levin-féle vízitúra közben találtuk meg ezt a ládát csapatosan.
Sajnos ajánlott vízi parkolóhelyet nem ad a ládaoldal (enyje-benyje!), így megközelíteni egy kicsit távolabbról tudtuk némi dagonyázás és dzsungelharc után.
Először a ládát kerestük meg, majd közös logolás után a nyitva talált templombelsőt is meg tudtuk nézni.
Takaros kis hely, tetszett!
Köszönöm a lehetőséget!

 
StiviG 2013.07.12 16:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

csbagi 2013.07.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
GC vízitúrán, a Szamosról érkeztünk, kessertársakkal.
24. találat az e heti 27-ből.

cherrybabe 2013.07.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Bájos hely, szép templom.
Köszi!

Cseber 2013.07.12 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam GC vízitúrán, kessertársakkal!

Ancs 2013.07.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
GCVT03 alatt megtalálva.
Stílusosan vízi úton, a Szamoson közelítettük meg a ládát. "Parkolni" 1 km-el lejjebb sikerült, így némi dagonyázás után a töltésen sétáltunk a templomig, illetve a rejtekig.
Remek hangulatú hely, igazi szatmári táj. Szeretem.
Köszi

Parkoló
Gyros 2013.07.12 07:41 - Megtaláltam
e [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2013.07.12 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
36/25. Szabolcs-Szatmár-Beregi és Hajdú megyei ládatúra Gyrossal.

Nagyon tetszik a templom és a környezete. Köszönöm a rejtést és az ismertetőt.

Fehérgyarmat (Szamosújlak)címere
 
LaySoft 2013.07.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.61
A III. Levin-féle vízitúra közben kerestük meg.

laubi 2013.07.01 16:22 - Megtaláltam
Mivel gyermekéveimet a Szamos túl oldalán fekvő közeli településen töltöttem, különösen kedves számomra ez a vidék, mindig örülök egy új ládának. Örömmel tapasztaltuk, hogy komoly bringaútvonalak vannak kiépülőben/kiépülve a környéken. Élmény lesz egyszer ott tekreni az aszfalton, ahol annak idején a térdig érő fűben vagy kitaposott ösvényen tettük ugyanezt. Felnőttként is jó itt nyaralni :) Köszönjük a rejtést!

befi 2013.05.24 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.29
ok

Judith 2013.05.01 13:21 - Megtaláltam
Megcsíptem!

haywire 2013.02.08 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Laza kis 12km-es séta PrimadonnaGirlel, Porcsalmáról átkompolva Szamossályiba, majd onnan a bicikliúton Újlakig. A bicikliút jól ki van alakítva, 100 méterenként jelzik a távolságot. A településeknél tábla van kirakva, kíváncsi vagyok pár év múlva mi marad belőle.
A komp árairól töltöttem fel egy képet, ha valaki át akar menni tájékozódjon az árakról előtte.
Köszönöm a rejtést, meglett, a láda kinyitásához igazi tudomány kell :D

 
ßeŁŁ 2013.02.08 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Megtaláltam haywire-vel =) Köszönöm a rejtést. Kicsit hideg volt :D

 
LionDaddy 2012.12.27 12:31 - Egyéb
Ládaellenőrzés.

Legutóbbi látogatásom óta elkészült és átadásra került a Fehérgyarmat és Szatmárnémeti közötti nemzetközi kerékpárút határon inneni, 27 kilométeres szakasza.
A Szamos folyó töltésének koronáján 3 m szélességű, aszfaltozott kerékpárút készült, használjátok! :)

kl 2012.12.08 14:53 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

Zolnai 2012.11.01 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Megtaláltuk :)

palika 2012.10.31 15:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]
Köszönöm a rejtést!

Paco 2012.10.22 20:23 - Megtaláltam
Ez is megvan, megsincs este. Koszonom a rejtest! [wapon beküldött szöveg]

csk1 2012.10.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Megtaláltuk, sajnos a ládát nem: csak a pótjelszót. Gátépítő közmunkások töltötték hosszas pihenőjüket épp a ládánál. A pőtjelszó keresését is figyelték, de azért az meglett.

DTi 2012.10.07 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.16
Könnyen meg lett. Semmi gond vele. DTi, Andi, Fanni

plecs 2012.09.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.78
Kicsit messze van egymástól a templom és a láda...

BubaGC 2012.09.30 12:00 - Megtaláltam
:-o)

atipapa 2012.09.22 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

alucifer 2012.09.21 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


A rejtek közelébenAz új gát
A temploma templomnál
Rudi Team 2012.08.18 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Pomisa 2012.08.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Nyírbátori nyaralás 14/59.
A templomnál parkoltunk majd fölsétáltunk a gátra és onnan folytattuk az utat a ládához. Jó lett a gáton a bicikliút, sajnos nálunk nem volt bicikli, hogy kipróbálhassuk.
Köszönjük a rejtést.

becko 2012.08.11 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Ó, azok a csodálatos Szabolcs, Szatmár, Beregi templomok!

zsalaber 2012.08.01 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Köszönjük!

kutyi 2012.07.19 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Szokásos Olcsvaapáti nyaralásunk keretében (10 felnőtt, 14 gyerek). Amíg az apukák kifogták a halat és megfőzték a halászlét, Békával és két vállalkozó kedvű gyerekkel elmentünk összeszedni az örvendetes módon felszaporodott új ládákból néhányat.
Hajrá lokálpatrióták, hadd ismerjük meg ezt a szép vidéket!
Ez a templom is megérte a ládát, igazi kis gyöngyszem. A gátat éppen pofozgatják, tele van munkagépekkel.
Köszi
Tücsök, Béka, Dóri, Lóri
ui. Most olvasom, hogy bicikliút épül.

 
BékaBütyök 2012.07.19 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Szép volt, jó volt.

luilui 2012.07.14 10:45 - Megtaláltam
Közös lábázás Szabbral.
Zárva találtuk a kis templomot.

szabbr 2012.07.14 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Luiluival közösen.

A templomnál hagytuk a kocsit, majd a gáton egy kis sétával
könnyen meglett a rejtek.

Köszönjük a lehetőséget!

Karate Kid 2012.07.10 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Párszor már megtaláltam, mivel apával közösen rejtettük. Most sokadik megtalálóként logolok is.
Szeretek errefelé biciklizni, nagyon nyugis és kedves környék a Szamos part.

Köszi!

LionDaddy 2012.07.10 19:50 - Egyéb
Biciklizéssel összekötött ládaellenőrzés Ádám fiammal.
Rejtek, láda, logbook rendben.
Közben nagy erőkkel készül a Szamos folyó töltésén végigvezető bicikliút, mely Fehérgyarmattól a romániai Szatmárnémetiig fog tartani a tervek szerint. Várható elkészülés: 2012. október

További jó keresést!

galgo 2012.07.07 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Aranyos templom (már ha szabad ezt mondani)
A harangozó már nrm tud segíteni, a tiszteletes asszony meg nem volt elérhető.
De a kulcs az ajtóban, hát bementünk. Körbenéztünk, fotózgattunk, majd az ajándékot elhoztuk. A belépőt és a fotózás díjját a perselybe tettük, és ajtót bezárva távoztunk. A láda könnyen meglett.

köszi

galgo és era

kópé1993 2012.07.03 07:11 - Megtaláltam
Megvan köszi! Biciklivel Fülpösdarócról!

vViktor 2012.06.19 00:00 - Megtaláltam
Beregi bringázás alkalmával!

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

Csaba & családja 2012.04.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.36
Kár hogy nem volt nálam horgászbot.

mancs78 2012.04.24 00:00 - Megtaláltam
megvan:) köszönöm a segítséget a rejtőnek:)

vaslemez 2012.04.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Egész hétvégén nyírségi népi templomokat látogattunk. Egyetlen hátrányuk, hogy mindenütt telefonon kell hívni valakit, aki beenged és az főleg így húsvét vasárnap elég tolakodó dolog.
Egyébként a templomok között sok a kék bútorozású és sok épült vízre vagy víz környékére. Egyszer azt hallottam, hogy ennek van jelentősége, mert a vízfelületről az évszaknak/napszaknak megfelelően verődik vissza a fény és mindig más kazettát világít meg a mennyezeten.
A gyügyei templomot sem hagytuk ki, hiszen csak egy perc innen.

Lujzi 2012.04.07 10:17 - Megtaláltam
Ráróval.

Ráró 2012.04.07 10:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Húsvéti rokonlátogatás alkalmával.

Automaster 2012.03.16 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.87
Köszönjük a rejtést!

Mihul 2011.12.18 11:00 - Megtaláltam
ok

szakica 2011.12.18 00:00 - Megtaláltam
ok

lili02 2011.11.03 14:30 - Megtaláltam
Anyuékkal

bolyak 2011.11.03 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Szerettük a helyet.

BoGár 2011.11.01 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Gyermekkorom én is a közelben töltöttem, minden nyáron legalább egyszer, de néha 2-3szor is elbicikliztem ide a közeli Szamossályiból. Eljöttünk akkor is, amikor a templom felújítását már befejezték.
A halottak napi hosszú hétvégén újra "haza" látogattam a nagyszülőkhöz és más rokonokhoz. Gondoltam, felnézek ide, és lám, a közelben felbukkant egy láda, amit még nem ismertem. Így hát hazafelé tettem egy minimális kitérőt és felkerestem a sok emléket adó helyet.
Mellékelek egy nem túl jó minőségű fényképet is. :D

 
Szabóék 2011.10.31 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.01
Kulturált láda, szép, karbantartott. Viszonylag könnyen megtaláltuk. Aztán a késő őszi gyönyörű időben a 2.5 éves csemeténk kb. 20x gurult le a töltésoldalon. Öröm volt nézni a felszabadultságát! Köszönjük az élményt a rejtőnek (is)! :o)

Joanne 2011.10.31 07:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
A közelmúltban megjelent szatmári ládákat terveztük a rokonlátogatás hétvégéjén, így ide is eljutottunk geocaching segítségével. Korán reggel indultunk Fehérgyarmatról, és nem csalódtunk a Szamoshát e kis gyöngyszemében sem. Jó lenne egy hasonló kis faluban tölteni a nyugdíjas éveinket, akár itt Szamosújlakon a világ a háta mögött. Áldás, békesség.
Joanne

brunette 2011.10.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Szép és nyugodt környék, érdekes templom. Esteledett már. Ja, és a 100. láda! /Mondjuk 5 év alatt... :-) /

AlanTheWild 2011.10.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Nagyon sok emléket idézett fel nekem is a hely, a környék... Köszönöm!

 
Morcos61 2011.10.16 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Ilyen alacsony vízállást már rég nem láttam. Szerintem át lehetne gyalogolni.

Morcos61 Katka

 
Csuhás 2011.10.08 08:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.36
Szép a holtág... Mintha a ládika is inkább ide tartozna és nem a templomhoz. Jó volt itt lenni!

Janka, Csuhás, Vándor

MűtárgyEtetett terület
Ösvény a kikötőhözOtt a templom
KözelebbrőlA bejárat
Információk 
Kerticsorbi 2011.09.28 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Zergi 2011.09.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.23
Fogtam!
Tivadarban voltunk VTSZ találkozón, onnan csillagtúráztunk erre.
A gátőr kérdezte, hogy mit keresünk erre. Jól összebarátkoztunk, szép almát kaptunk tőle. A plébános a kopogtatásra nem reagált:(

 
er&esz 2011.09.13 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Beregi kirándulás 2. pontjaként kerestük fel a ládát. A templom nagyon tetszett, egy kis ékszerdoboz. A láda rejtése is remek. Köszönjük az ide invitálást!

siriso 2011.09.04 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.95
megvan

Nivabibi 2011.09.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.10
Megvan.

M.Sasa 2011.08.21 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
A penyigei Szenke-parti vásárból ugrottunk át, mai 2/3. találatom. Tetszett a Szamos partja és a holtág, a templomot csak kívülről tudtuk megnézni. Az igazi és a pótjelszó is könnyen meglett, ötletes rejtés, köszi.

FTom 2011.08.21 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Szamos-menti felfedező úton Fehérgyarmat és Komlódtótfalu között.

LionDaddy 2011.08.20 11:30 - Egyéb
Ma d.e. megnéztem a rejteket és minden rendben van a rejtéssel, a láda is és a pótjelszó is a helyén található.

További jó keresést !

halindaattila 2011.08.14 07:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
Megtaláltuk köszönjük! Szép a környék, nagyon!

Puszkany 2011.08.07 14:04 - Megtaláltam
Boklaszas kozben. Koszi a lehetoseget! [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

Hz 2011.08.07 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.20
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

A helyszínen 
Nervas 2011.08.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszönet a rejtésért.

Evetke 2011.07.31 12:33 - Megtaláltam
[iwc iphone]

Kyle 2011.07.31 12:33 - Megtaláltam
.

jlawmyer 2011.07.31 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Togo 2011.07.28 13:54 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2011.07.27 09:50 - Egyéb
Kedves vízitúrázók !

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam az I. GC vízitúra időpontjára elrejteni és kereshetőre állítani a ládát. Ennek nagyon egyszerű tér- és időbeli okai voltak (nem voltam Szatmárban), melyeket nem tudtam megoldani hamarabb.
Remélem, hogy jól éreztétek magatokat ezeken a szép tájakon és előbb vagy utóbb visszatértek ide és felkeresitek a ládámat.

aztakutyafáját 2011.07.26 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.07
Nagyon szellemes, ötletes rejtés. Ráadásul motiváló is, hiszen végre újra a kicsit elfeledett keleti végeinket mutatja be. Gratuláció a rejtőknek, és hálás köszönet Bluemonday-nek, hogy áthagyományozta a lélekmelegítőt. Geoérmét hagytunk érte és nagyon jól esett;)))))))

Magnes50 2011.07.26 08:20 - Egyéb
A GC vízitúra keretében biztos sokan felkeresték volna, ha pár nappal előbb jelenik meg :-((

pozoli1 2011.07.25 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Sajnos 35 perccel lecsúsztam az első helyről, de azért tetszett a rejtés. Köszönöm.

bluemonday 2011.07.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
+ találtam. Színvonalas rejtés, csakúgy mint a fehérgyarmati doboz. Mivel már sok ilyet kóstoltam, a tájjellegű ajándékot otthagytam a következő megtalálónak. :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]