geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2833. Mechwart Multi (GCMEKI)

Mechwart-féle forgó eke

Mechwart-féle forgó eke

Mechwart-féle hengerszék

Mechwart-féle hengerszék

Öntöde Múzeum

Öntöde Múzeum

Érdemes a Múzeumba benézni

Érdemes a Múzeumba benézni

Az Öntöde Múzeum előtti alak valahonnét ismerős :)

Az Öntöde Múzeum előtti alak valahonnét ismerős :)

a régi Mechwart emlékmű

a régi Mechwart emlékmű

a Mechwart szobor most

a Mechwart szobor most

a Mechwart Park felújítást követően

a Mechwart Park felújítást követően

a GANZ Gyár régen

a GANZ Gyár régen

a GANZ Gyár most ... azaz Millenáris Park

a GANZ Gyár most ... azaz Millenáris Park

Zöld Péter Játszótér

Zöld Péter Játszótér

... és ne feledkezzünk meg a nagy elődről sem: Ganz Ábrahámról

... és ne feledkezzünk meg a nagy elődről sem: Ganz Ábrahámról

Nem kell a borostyánt lebontani, csak a saroknál mögé nézni

Nem kell a borostyánt lebontani, csak a saroknál mögé nézni
Szélesség N 47° 30,770'
Hosszúság E 19° 1,968'
Magasság: 170 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.09.21 00:00
Megjelenés időpontja: 2010.09.23 20:20
Utolsó lényeges változás: 2016.01.13 16:02
Utolsó változás: 2020.02.16 13:39
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Pepe
Felhasználó: Pepe
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2000 m
Megtalálások száma: 882 + 3 sikertelen + 12 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.6 megtalálás hetente


A multiládát 2016. 01.10.-én örököltem, 01.13.-án felélesztettem

WAP: Négypontos multi . A jelszó részletei sorrendben:
1. A múzeum bejáratánál, a szobor tábláján hátulról a 4. szó
2. A játszótér építéséről szóló tábla kilencedik ("Mostoha" kezdetű) sora harmadik szavának betűiből a következő sorrendben: 4. 2. 1. 3. 5.
3. A mellszobor mögötti szökőkút körüli támlás, karfás padok száma
4. A 8x4 cm-es hengeres mikroláda-ban lévő jelszórészlet. (a borostyánnal befutott támfal sarkán, kb.150 cm magasságban).
A ládába TravelBug nem helyezhető.

Ezzel a multiládával Mechwart Andrásnak, a magyar ipartörténet kiemelkedő alakjának állítunk emléket. Életében olyan nagyformátumú emberekkel dolgozott együtt, mint Ganz Ábrahám, Déri Miksa, Bláthy Ottó, Csonka János, és Kandó Kálmán .

1. pont: Öntöde Múzeum
Jelszórészlet: A múzeum bejáratánál látható szobor tábláján hátulról a negyedik szó.
A múzeum hétfő kivételével 9-17 óráig látogatható. Sötétedés után a tábla nehezen olvasható.
 N 47° 30,685' E 19° 2,136' 92 m [GCMEKI-1]

2. pont: a volt GANZ Gyár, most Millenáris Park.
A felújítás óta az eredeti jelszórészlet már nem olvasható, viszont összerakható a játszótér építéséről szóló tábla kilencedik ("Mostoha" kezdetű) sora harmadik szavának betűiből a következő sorrendben:
4. 2. 1. 3. 5. Köszönöm Erdőcsöndjének a szellemes pótlást!
 N 47° 30,640' E 19° 1,498' 121 m [GCMEKI-2]

3. pont: Mechwart liget.
Jelszórészlet: a szökőkút körüli padok száma.
 N 47° 30,715' E 19° 1,916' 123 m [GCMEKI-3]

4. pont: A láda (benne a 4. jelszórészlet).
a II. Kerületi Polgármesteri Hivatal mögött balra, a borostyánnal befutott, betontéglákból rakott fal sarkán, kb.150 cm magasságban. Jó mélyre dugd vissza!
A környék forgalmas, legyetek nagyon körültekintőek!
 N 47° 30,770' E 19° 1,968' 103 m [GCMEKI-4]

Láda történet:
2016.01.13.: Láda pótlása és más helyre rejtése.

MECHWART ANDRÁS élete

1834. december 6-án született a bajorországi Schweinfurtban. Szegénysorú, többgyermekes család gyermekeként csak elemi iskolában tanulhatott, majd inasnak ment a helybeli lakatoshoz. Lakatos vizsgájakor a "legényremek"-ként készített Chubb-zárja olyan jól sikerült, hogy arra a város elöljárósága is felfigyelt, és ösztöndíjjal az augsburgi politechnikumba küldte tanulni, ahol 1855-ben mérnöki oklevelet szerzett.
1859-ben a véletlen hozta úgy, hogy útban Galícia felé Magyarországon utazott át meglátogatni régi augsburgi barátját, Eichleiter Antalt, aki ekkor már Ganz Ábrahám által alapított gyár üzemében dolgozott. Eichleiter bemutatta barátját Ganznak, aki megörült a jó mérnöknek, és kérte, mondjon le galíciai útjáról, és vállalja el nála a felügyelői állást. Így Magyarországon maradt és letelepedett.
Mechwart András ekkor 25 éves volt, az elkövetkezendő 40 évben a Ganz Gyár mérnöke, üzem- és üzletvezetője, majd vezérigazgatója lett.

Ganz Ábrahám sorsa és jelleme sokban hasonlított Mechwartéhoz: külföldi (svájci) származás, szegény, nagycsaládos háttér, "véletlennek" köszönhető magyarországi letelepedés, maximális humanitás és megbecsülés a munkásai irányába. Nem csoda hát, hogy az évek során nagyon jó barátokká váltak és legnagyobb mértékben élvezték egymás bizalmát.

Ganz 1845-ben nyitott önálló öntödét Budán, de ekkor még az üzem a mostani Öntödei Múzeum helyén állt.
Mechwart is itt kezdett el dolgozni. Ebben az üzemben egyébként 1964-ig folyt a termelés, ekkor a gyárat leállították, s a kéregöntöde berendezéseit megőrizve 1969-ben múzeummá alakították át.

A Ganz ipari konszern világméretű sikereit tükrözik többek között az 1862. évi londoni és az 1867. évi párizsi világkiállításon a Ganz-gyárnak adományozott ezüstérmek, valamint 1872-ben Moszkvában aranyérmet, 1873-ban a bécsi világkiállításon pedig díszoklevelet és a "haladás érmet" nyerte el.

1866-ban Mechwart feleségül vette barátja, Eichleiter Antal húgát. A házasságból három gyermeke született: Ernő földbirtokos, Hugó gépészmérnök lett, Emma lánya pedig egy budapesti ügyvédhez ment feleségül.
Érdekes, hogy a magyar nyelvet nehezen sajátította el. Kedvelte az irodalmat, maga is írt verseket. Nagy zenebarát volt, örömét lelte a vidámságban, mulatozásban (ezt jelzi például az is, hogy ő alapította a gyári dalárdát, amelyben maga is énekelt).

A túlfeszített munka és családi problémák kikezdték Ganz Ábrahám idegrendszerét, aminek következtében 1867. december 15-én öngyilkos lett. Halála után a gyár vezetését Eichleiter és Keller Ulrik vették át, akik Mechwartot bízták meg az üzemvezetéssel és az üzletvitellel.
A gyár ekkor a "Ganz és Társa" nevet vette fel. Két évvel később azonban a Svájcban élő örökösök eladták a gyárat, és az átszervezés után a "Ganz és Társa Vasöntő és Gépgyár Rt."-nél Mechwart műszaki igazgató lett.
Az 1873-ban kezdődő válság megrázta a gyárat is, ekkor Eichleiter és Keller kiléptek a gyárból. 1874-től Mechwart vezérigazgató lett, egyedül végezte az igen szerteágazó szervezői, irányítói, vezetői és piackutatói munkát. Mindaz, amit a magyar gépipar Mechwartnak köszönhet, lényegében ettől az időszaktól számítható.

A gyár vezetőjeként tevékenységét áthatotta az a törekvés, hogy munkalehetőséget teremtsen, új és egyre korszerűbb termékeket vezessen be, és a termelt áruknak piacot szerezzen. E célok megvalósításával a gyár is szüntelenül bővült, és a századfordulóra öt telephelyes nagyvállalattá nőtte ki magát.
A századfordulón a Ganz Rt. volt az egyetlen magyar nagyvállalat, aminek külföldön is voltak telephelyei.

Mechwart már az 1878-as világkiállítás előtt felismerte a villamosság jelentőségét. 1878-ban hozta létre a Kacsa utcában a kis villamossági műhelyt, amelynek tevékenysége kezdetben ráfizetéses volt. Az ő hívására lépett be a gyárba Zipernowsky Károly, Déri Miksa és Bláthy Ottó. A fejlődést jól jellemzi a Nemzeti Színház villamos világításának megtervezése és elkészítése (ez volt Európában a második villamos világítású színház).

Mechwart legismertebb munkálatai a kéregöntésű sima és rovátkolt hengeres malmi hengerszék tökéletesítéséhez és gyártásához fűződnek (ilyen mai napig működő vízimalom Orfűn, lásd a GCMMVF ládát; (N 46° 8,433' E 18° 9,580') ).
A Ganz-gyár 1874 és 1906 között 29500 malmi hengerszéket gyártott és ebből 19300 darabot európai és tengerentúli országokba exportált.
Kevesen tudják, hogy a Mechwart hengerszék elterjedésének és a magyar őrlési eljárás elsajátításának köszönhető, hogy Magyarország ebben a korban malomipari nagyhatalommá vált .
A Ganz és Társa Rt. Mechwart szabadalma alapján kezdte meg az oldható tengelykapcsolók gyártását is.
Mechwart és a Ganz-gyár Csonka Jánossal is kapcsolatba került. Az együttműködés során a használhatatlan motorok rendbehozatalán túl 1889 és 1896 között gáz- és petróleummotorok sorát fejlesztették ki. Közös fejlesztőmunkájuk eredményeként született 1893-ban a karburátor.

Mechwart András 1874-től a Ganz-gyár vezérigazgatója, megbecsült vezetője volt. A munkások problémáit megértő, családias légkör kialakítására törekvő, a szorgalmas munkást megbecsülő vezetőként dolgozott. Nagyszerű szakembergárdát, feltalálókat alkalmazott, és személyesen is segítette munkájukat. Nem kétséges, hogy bármilyen beosztásban rangot jelentett a Ganz gyárban dolgozni: a gyáraiban a szociális létesítmények (nyugdíjalap, segélyalap, munkásotthonok, étkezőhelyiségek, fürdők, orvosi szobák, "inasok" oktatására létesített saját iskola) voltak, mely körülmények biztosítása ebben a korban szokatlanok és mintaszerűek voltak.

Mechwart 1899. december 6-án, 65. születésnapján, a gyárban eltöltött 40. év után nyugdíjba vonult, és 1907. június 14-én bekövetkezett haláláig mint szakértő dolgozott a cégnél. Az őt övező általános megbecsülés jele, hogy nem sokkal halála után szobrot emeltek tiszteletére, (a multi 3. állomása).

A Ganz Gyár múltja és jelene: a Millenáris Park

A Ganz Villamossági Műveknek eredetileg helyet adó épületcsoport 2000-ben befejezett felújítását követően új funkciót kaptak, az épületek környezete pedig igényes közparkká alakult át.
Szép példája az ipari területek értelmes megújításának, nem véletlenül kapott a Millenáris Park a műemléki gyárcsarnokok újraformálásáért Europa Nostra-díjat (lagaf).
Az átalakított helyszínen kezdetben 2002-ig állandó kiállításként működött az "Álmok Álmodói - Világraszóló magyarok". Jelenleg szabadidő parkként működik.

A gyár egyik első épülete a D jelű szerelőcsarnok (ma a kisebbik kiállítási csarnok) volt. Ezt alig több mint egy évtizeddel később, 1911-12-ben a gyár fejlődése nyomán szükségessé vált bővítésként a B jelű (ma a nagyobbik kiállítási csarnok), 1997-ben műemléki védettség alá helyezett nagyszerelde követte.
A gyár területe a városrész fejlődése nyomán felértékelődött, így már a két világháború között felmerült kiköltöztetése, azonban a háborús konjunktúra következtében az erre irányuló tárgyalások megszakadtak. A II. világháború befejeztével az épületállomány és a géppark több mint fele megsemmisült vagy használhatatlanná vált. Az újjáépítést követően rohamtempóban épült meg a két, C és F jelű, 5 csarnokszint egymás fölé helyezésével kialakított vasbeton épület az IPARTERV tervezésében.

A Millenáris létesítményei:

Jövő Háza
A Csodák palotája
Nagycsarnok
Pixel Galéria
Kiscsarnok
Teátrum
Hajó Terem
Fogadó
Csiga Galéria
Padlás

A Mechwart liget, a Mechwart szobor története

Mechwart liget Margit körút és a Keleti Károly utca találkozásánál. Területe kb. 18 000 négyzetméter, parkosított tér. A tér központi helyén található Mechwart András mellszobra.
Az eredeti egészalakos szoborcsoportot 1913 november 16-án leplezték le, és Stróbl Alajos műve volt. A mellszobor ruszkiczai márványból készült, három bronz mellékalak volt alatta: baloldalon: egy mérnök babérkoszorút nyújt, jobboldalon: öreg munkás és fiatalabb alföldi munkás.
Ez az emlékmű a II. világháborúban sajnos elpusztult. 1964-ben Kocsis András újramintázta a mellszobrot, és azt mellékalakok nélkül újra felállították. A megmaradt szobornak új szobortalapzatot készítettek az Öntöde Múzeum udvarán; (a multi 1. állomása).
Állapot: kereshető

KRW értékelés (483 db): környezet: 4.46 rejtés: 4.33 web: 4.61 átlag: 4.47

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Zsizsi60 2021.05.03 16:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Kobaljov 2021.05.02 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, a múzeum még zárva van és a bokortól én sem tudtam lefotózni a teljes feliratot, így az elsőnek nekem is utána kellett néznem a weben. Köszönöm a rejtést!

rágcsa13 2021.04.12 15:35 - Megtaláltam
Végre meglett az összes pont! Az első pontnál a múzeum sajnos zárva van, és a bokor annyira megnőtt, hogy nem lehet látni a megfelelő szót, de esküszöm, hogy jártam ott, csak az első jelszórészlet megszerzésében a Google segített.


bubac 2021.04.04 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.8]

BRobi 2021.04.04 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. :-)
[g:hu+ 2.6.8]

H+W 2021.04.04 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Világutazó 2021.04.01 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.9.6]

sovix 2021.03.21 09:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Ani@Zsolti [Geoládák v3.9.6]

Katona_Család 2021.03.15 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

MártiSatya 2021.03.12 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

mk45 2021.03.08 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. :)
[g:hu+ 2.3.4]

koharitomi 2021.03.08 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam.
[g:hu+ 2.5.10]

eva77eros 2021.03.07 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Geoteam [Geoládák v3.9.6]

krisz17krisz 2021.02.27 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az 1. pont a múzeum zárva tartása miatt netes kereséssel.

megyeriadam 2021.02.21 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Timitomi0202 2021.02.21 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Aniko & Gyuri 2021.02.20 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Vidket 2021.02.13 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.9.6]

utigabi60 2021.02.06 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

SuperAnya 2021.02.04 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

rágcsa13 műveltsége idevonzott 2021.02.03 23:59 - Megtaláltam
.

Malni 2021.02.03 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

bambii 2021.01.24 12:41 - Megtaláltam
Az első pont netes kereséssel, a többi megvan, köszi a rejtést! :) [Geoládák v3.9.0]

FeldmanZ 2021.01.23 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A múzeum zárva tartása miatt az 1. pont netes rákereséssel lett meg. [Geoládák v3.8.3]

Zella 2021.01.13 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm! :-) [Geoládák v3.8.3]

tomesi 2021.01.06 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Ma ládázásunk utolsó ládája a kisfiammal. Sajnos a múzeum zárva volt. :(

20210106_12093920210106_115000
20210106_114806 
porhanda 2021.01.03 13:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Bobby Holmes 2020.12.30 09:56 - Megtaláltam
Szakadó esőben kerestem a pontokat, esernyővel, a múzeum pedig nem volt nyitva, de megtaláltam a jelszórészletet egy 5 perces netes keresgéléssel. Köszönöm a multit!

barnanya 2020.12.28 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

GeoEvike 2020.12.27 23:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.8.3]

Toti 2020.12.27 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtéseket! Esti városi ládázás közben megkerestük az érdekes pontokat. Sajnos a múzeum zárva van de sikerült megfejteni a részletét. [Geoládák v3.8.3]

beneboto 2020.12.26 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Félig nettaláltam, mert a múzeum zárva volt. [Geoládák v3.8.3]

LőrincDombiBarangolók 2020.12.19 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

justancsi 2020.12.01 17:14 - Megtaláltam
Covid-séta volt, köszönjük.

Csa.Csi87 2020.11.21 20:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
A múzeum sajna zárva volt, de megoldottam :)
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

lbtibsz 2020.11.21 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Köszönöm a rejtést. Az első jelszórészletet én is úgy találtam ki, nem volt nehéz, a megoldás - de tényleg! - az orrunk előtt van.

ÁFÉSZ 2020.11.18 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
Az 1. pont netesen, de nincs lelkiismeret furdalásom, mert 2 éve látogattuk a múzeumot, csak akkor még nem kerestük ezt a jelszót.
Evvel együtt, amit egy városi multi jelszó képzésével összehozott a rejtő, az a maximum.

Fröccs 2020.10.24 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

antonia03 2020.10.23 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0] 1. ponton a múzeum zárva és a kert is, de az internet segített.

Tosiv 2020.10.16 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.29
Kösz, megtaláltam!

pálesz88 2020.10.04 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

erdei csiperke 2020.09.29 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Ok [Geoládák v3.6.0]

coteacote 2020.09.22 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A mikroláda kupakja már teljesen tönkrement. A múzeum zárva tart, így csak a net segítségével tudtuk az első jelszórészletet beazonosítani.

Kucsma család 2020.09.20 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

julliae 2020.09.15 18:49 - Megtaláltam
Télen kezdő ládászként ez volt az első multim. A láda megvolt, de nem állt össze a jelszó. Azóta van mögöttem 55 láda és ezt rendesen begyűjtöttem. :) A láda teteje alig él... [Geoládák v3.6.0]

magyar65 2020.09.13 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

Zozo88 2020.08.23 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

moha7676 2020.08.19 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Medve75 2020.08.16 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

nemesa 2020.08.14 11:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
Az első jelszórészlet netes találat,a többi OK. Jó kis séta volt!
[g:hu+ 2.2.12]

cosinus0 2020.08.13 16:00 - Megtaláltam
A Fény utcai hangszerboltba volt ma küldetésem, de sajnos éppen mától szabadság miatt zárva volt. Nem túl vidáman a közeli Millenáris Park egyik padját választottam szendvicsem elfogyasztásának helyéül. Közben gondoltam, megnézem van-e a közelben geoláda, hogy valami értelme legyen a mai napomnak. Mit látok? 11 m-re a GCMEKI egyik pontja. No akkor nézzük a többit is. Így a GCMEKI pontjait 2-3-4 sorrendben összeszedtem. Az 1-es pont, az Öntöde Múzeum maradt utoljára, ahol sajnos zárt kapu fogadott. Felhívtam a rejtőt (szerencsére a ládánál a jelszóval együtt a telefonszámát is lefényképeztem), aki készségesen felajánlotta, hogy tegyek fel képet, és jelszó nélküli logomat elfogadja, mert a hiányzó részlet elég kacifántos név. Itthon olvasva az előző logokból kiderült, hogy a Google segít. Meg is találtam a szobrot az olvasható táblával együtt (nem éppen most készült a kép, mert még bokrok sehol) Mivel nem szeretek jelszó nélkülivel logolni, a hiányzó részért azért dolgoztam egy kicsit. Ide azért ki kellene találni valami mást, ami a kerítésen kívülről is megtudható. Például hány mellszobor található a kerítés mellett. A multi egyébként tettszett, szép és érdekes helyeket mutatott meg, az Öntöde Múzeumról sem tudtam, jó lett volna, ha nyitva van. Köszi a rejtést, és hogy megmutattad ezeket a helyeket.

20200813_16084620200813_162244
20200813_16174520200813_162510
20200813_16240720200813_162609
Ambró 2020.08.07 19:24 - Megtaláltam
.

Pongiz 2020.08.06 22:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Három pont már hónapokkal ezelőtt meglett viszont a múzeum zárva volt és a honlap szerint nem is nyit előrelátható időn belül. Szerencsére egy korábbi logban megtalálható a hiányzó részlet. [Geoládák v3.5.3]

Gibix75 2020.07.25 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

sinireni 2020.07.24 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Még sosem jártam erre, de kellemes meglepetés volt a környék! [Geoládák v3.5.0]

Syn_yeti 2020.07.23 20:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v3.4.1]

jeszter 2020.07.10 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

dynuchu 2020.07.07 19:07 - Megtaláltam
@Justbeokay-val megtalaltuk, koszonjuk a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Justbeokay 2020.07.07 19:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk dynuchu-val, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Benics 2020.06.28 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
Kicsit nekem is meg kellett dolgoznom a jelenleg elérhetetlen első ponton lévő szinte kimodhatatlan névvel, de sikerült.
Köszönöm a Rejtőnek hogy elhozott ide.

EMBANYAPA 2020.06.21 07:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Crowngu@rd 2020.06.01 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.44
Megtaláltam, köszönöm!

szuzi78 2020.05.24 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

AliceSky 2020.05.15 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33
A múzeum zárva van, de az egyik log alapján megtalálható a jelszó ;)[Geoládák v3.3.2]

vlaci57 2020.05.03 14:10 - Megtaláltam
Megleltem , köszönöm arejtést

Ksandor96 2020.05.03 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

dudasgabriella 2020.03.05 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

PardiAndi 2020.02.29 19:26 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

Gyugyu95 2020.02.02 17:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Kérném szépen a megtalálása elfogadását, sajnos a láda első pontjához nem nyitvatartási időben mentünk és kezdett sötétedni, hiába próbáltunk különböző fotókat csinálni, nem volt látható a szöveg. A többi jelszó részlet sorban: [jelszórészleteket nem írunk a logba... hk, admin]
Képet is töltöttem fel

Köszönöm szépen előre!

[Jóváhagyta: Pepe, 2020.02.03 09:40]

IMG_20200202_163935 
csomix 2020.01.29 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.0]

columbo 2020.01.26 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Lillith84 2020.01.26 09:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Hulkstunt 2020.01.26 09:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Karci 2020.01.26 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Artimus 2020.01.26 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Green Eye 2020.01.18 19:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm, hogy megmutattad ezeket a helyeket!
A láda, vagyis a doboz tönkrement, töredezett a teteje, nem zárható, cserére szorul.

Redteam 2019.12.28 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]
A Millenáris Park nagyon tetszett. A hideg időjárás miatt alig lézengtek bent látogatók, így jó volt bent sétálni.
A Mechwart liget is nagyon szép, gondozott.
A Papkertnél lévő láda könnyen meglett. (A rejtekhely melletti résben egy másik játék információja is megtalálható :)
A logbook nagyon megviselt állapotban van, cserére szorul. A dobozból nagyon nehezen lehet kibányászni. A jelszó még éppen leolvasható benne, de logolni már nem igazán lehet.
Az Öntöde múzeum jelenleg zárva tart, a múzeum kertjébe nem lehet bemenni.

MoMaszter 2019.12.28 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.16
Mivel elnéztük a sorrendet kétszer annyit sétáltunk (4-3-1 után jöttünk rá, hogy a 2. pontért vissza kell mennünk a Millenáris Parkba). Köszönjük a rejtést!

A "logfüzet" elázott, alig kivehető a jelszó!

Réka&Nimi 2019.12.16 11:00 - Megtaláltam
Rövid sétával köszönjük!

anzsu7 2019.12.08 21:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa [Geoládák v3.1.2]

gaalgabor5 2019.11.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

kenau 2019.11.24 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

kovigaga 2019.11.16 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A múzeum zárva volt, technikai okok miatt. A doboz kissé megviselt állapotban van, a füzetet is nehéz kiszedni belőle. Geoládák v2.2.5]

PingvinTeknős 2019.11.09 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Manna&Peti 2019.11.09 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

szaszkievics 2019.11.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Könnyed délutáni séta során gyűjtögettet pontok! Kellemes séta, érdekes helyszínekkel! Köszönöm!

monic1006 2019.11.02 19:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Kis városi séta szsoutdoor-ral, a Bp-i geoládák kilövése céljából.
Majdnem agybajt kaptunk, amikor a múzeumhoz értünk, és a jelszót a zárt kapun belül véltük felfedezni... de megoldottuk a problémát.
Köszönjük a rejtést!

szsoutdoor 2019.11.02 19:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Kis esti séta némi esővel, a múzeumi tábla igen nehezen olvasható sötétben. Köszönöm a rejtést!

kocsisfanni 2019.10.27 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Fanni, Beni, Józsi [Geoládák v2.2.5]

kocsisbenedek 2019.10.27 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Benedek,Fanni,József [Geoládák v3.0.0_beta_17]

kocsisjozsef74 2019.10.27 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Fanni, Benedek, Józsi [Geoládák v3.0.0_beta_17]

ptomi93 2019.10.25 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Köszi a rejtést!

Rede99 2019.10.16 16:30 - Megtaláltam
Koszi

asb 2019.10.14 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Szőkekapitány 2019.10.13 13:11 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

Pumba9 2019.10.11 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagysusu 2019.10.06 17:00 - Megtaláltam
Megtalsltuk, koszonjuk a rejtest

n. 2019.10.05 15:18 - Megtaláltam
 

Micicila 2019.10.05 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. A láda, ahogy többen leírták, sürgős karbantartást igényel. A logfüzet ázott, mállik szét, alig lehet kiszedni a dobozból, főleg úgy, hogy egyben maradjon.

kireth 2019.10.05 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

HZsoti 2019.09.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 2 átlag: 2.33 súly: 3.16
Sajnos ez a láda már látott jobb napokat is. :(
1.pont: ma gondozták a kertet a múzeum munkatársai, talán így már látszódni fog a jelszó (addig megoldottam netes kereséssel
2-3.pont: rendben van, mondjuk ezek a pontok nem nagyon igényelnek karbantartást
4.pont: ráférne egy nagy generál, logbook elázva és lerongyolódva, alig lehet a dobozból kiszedni, a doboz teteje törött
Pedig a környezet megéri a sétát

Maxi613 2019.09.25 13:06 - Megtaláltam
Köszi!

Kertész család 2019.09.22 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk,de az első ponton lévő jelszórészletet csak az internet segítségével tudtuk kideríteni. A szobor körüli növényzet már eltakarja az alsó sorokat, a múzeum pedig sem hétfőn sem vasárnap nincs nyitva,sőt őszi-téli időszakban még kedd és szerda sem. Az udvarra csak nyitva tartáskor lehet bejutni, a szöveget lefényképezni sem lehet kintről. Érzésem szerint így ez a láda nem is szabályos,mivel keresése erősen korlátozott. A láda törött, nedves, ilyen állapotban nem sokáig lesz használható.
Egyébként nagyon szép és hangulatos városrészt mutatott be. Köszönjük a rejtést.

IMG_20190922_120228 
orszagoskek 2019.09.16 19:37 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az egyes ponton tényleg nagy már a vegetáció burjánzása, ezért a jelszórészlet inkább csak kitalálható, mint kiolvasható. A láda elsőre nem lett meg, csak egy műanyag kupak, és egy papírfecni lett gyanús, aztán a lábam előtt észrevettem a filmesdoboz többi részét is. A logfüzet nagyon rossz állapotban van, még épp nem esett szét, és a jelszó még olvasható. Karbantartást igényel. Sajnos a városi ládák sorsa hasonló. Városi multikat ezért nem is szeretek a gyerekemmel felkeresni, mert gyakran éri csalódás a keresőt. Tamás [Geoládák v2.2.5]

burjánzásgyanús nyomok
logfüzet 
Balázs1984 2019.09.05 18:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kami1 2019.09.05 18:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

pozsgayb 2019.09.04 16:08 - Megtaláltam
[Geoládák v3.3.2]

Minki 2019.08.28 10:33 - Megtaláltam
Minki itt járt. Köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Nikicsu 2019.08.27 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.4]

sanzi89 2019.08.19 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

norci&endi 2019.08.17 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Köszönjük a rejtést!

SziaHello 2019.08.08 09:05 - Megtaláltam
Városi séta. Kemény bringa kör volt.

stikli08 2019.08.08 09:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Fotók, részletek később. [Geoládák v2.2.5]

Daltons2033 2019.07.27 14:14 - Megtaláltam
MUHAHA :)= [Geoládák v2.2.5]

pedro750 2019.07.23 18:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

azenturam 2019.07.15 22:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Két sétával meglettek a pontok, de a múzeumnál a növényzet kicsit dús, de itthon sikerült megfejteni. Nagyon ötletes volt, megtaláltam & köszönöm a rejtést! ;-) [Geoládák v2.2.5]

Seldon86 2019.06.29 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Nagyapó+8 2019.06.28 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Megtaláljuk, köszönjük!
A Ganz múzeum csak 11-kor nyit!
A szökőkút körüli padokat pontosítani kellene, mert a szökőkút peremén is vannak padként értelmezhető fa ülőalkalmatosságok.
Üdv!

vadasviki 2019.06.23 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.06.23 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

lencsilyany 2019.06.03 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A muzem - egyik kedvencem a városban - hétfő lévén zárva volt, a Google lett a barátom a megfejtésben. Persze lehet, hogy ha nyitva lett volna, is így történik, a szobor körüli bokor jelentősen nehezíti a találatot.. :)

Mizo6869 2019.05.25 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Az első pontot nagyon benőtte a szúros bokor. Fényképező segítségével sikerült leolvasni a jelszó részletet. Mia, Zoli.

Csabiq 2019.05.16 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az első Jelszó helyszínén sövénynyírás ajánlott. [Geoládák v2.2.5]

Invictus3 2019.04.27 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megvan, köszi!
Nagyon szépek a helyek, ahova elvisz a láda :)
A múzeum már bezárt, de egy kedves bácsi segített nekünk az első pont leolvasásában, ezúton is köszönet neki! Kívülről kicsit Mission Impossible lett volna :D

golyakr 2019.04.21 13:39 - Megtaláltam
A rejtőnek emailt küldtem [Geoládák v2.2.5]
Egy könnyen bejárható multit választottam levezetésül Krisztina pontjai után. A 4 pontos multi egyértelműnek tűnt, és tematikus helyekre vezetett minket. A játszótérrel kezdtük, gyors számolás a betűsorrenddel, majd az önkormányzathoz közeli borostyánában néztünk szét. Fénykép csak a logról készült, míg az előző helyen egyáltalán nem. Biztosra mentünk. Aztán kiderült, hogy mégsem. Eztán le a lépcsőn a szökőkúthoz, ahol gyors számolás után megpihentünk. Jó volt itt tölteni néhány percet, kellemes volt a környezet, szép a szökő játéka. Végül a múzeumhoz mentünk, ami húsvét napján természetesen zárva. Egyéb megoldással próbáltam elolvasni a tábla feliratát, de a jelszóképzésben valami hiba történt. A rejtőnek e-mailt küldtem. Amennyiben lehetséges, szeretném kérni a találat elfogadását. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Pepe, 2019.04.24 20:26]

Köszönöm! :)

MekiMúzeum
02basecamp.screenshot
zoldbeka 2019.04.18 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

bagolyvera 2019.04.14 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel jártunk erre és megtaláltuk! Köszi!

Ignis9 2019.04.14 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

Frida 2019.04.13 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Kellemes séta, szép, eltűnt korok nyomában! Köszönet a rejtésért!

porto 2019.04.09 17:29 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :-)
Muliti1 még közösen, majd visszatérve, befejezve.
Azért jó volt :-)
[Geoládák v2.2.5]

fera27 2019.04.04 20:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Kíváló, kreatív, érdekes multiláda volt, nagyon élveztem, köszi a rejtést! A jelszó meg külön agytorna volt!

IMG_20190404_183155IMG_20190404_183214
danita 2019.03.30 14:24 - Megtaláltam
Végig jártuk, köszönjük.

JhsGabor 2019.03.29 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Evila 2019.03.24 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Korrekt leírás és rejtés. Köszönöm!

Göde 2019.03.23 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.6.0]
Jó ládaoldal érdekessé teheti a városi multikat is, mint például ezt!

Jankiq 2019.03.23 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!:)
Nagy a mugli veszély,viszont nagyon szép hely!:) [Geoládák v2.2.5]

dev86xr 2019.03.23 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Szilvil 2019.03.23 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

DFRi 2019.03.12 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!
Mira&Feri [Geoládák v2.2.5]

Már régóta szemeztem ezzel a multival, de valahogy mindig kimaradt... De most végre nekiálltam és bemelegítésnek megkerestem. Miért bemelegítésnek? Mert ezt a napot egyébként Halászkirály ládáinak begyűjtésére szántam, és természetesen sikerrel jártunk :-)

Ezt a multit a Medve utcában kezdtük és a Millenáris parkban fejeztük be. A végláda mögötti kutyafuttatóban találkoztunk 8-10 kutyával. Érdekes volt látni, hogy ide a civilizált és jól nevelt kutyákat póráz nélkül hozzák a gazdik!

Köszönöm a rejtőnek, hogy megmutattad ezeket a helyeket... Azért volt újdonság is :-)

meme1
me2me3
me4me5
me6me7
me8 
Völgyiék 2019.03.08 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pyrosz 2019.03.05 16:23 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :)
A múzeum már zárva volt, a kerítésen kívülről nehezen olvasható a tábla, de azért meglett. :)

TothTi 2019.02.21 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Lisza 2019.02.20 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.92
Érdekes kis multi, nem is olyan egyszerű jelszóval.

Emerich63 2019.02.17 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

20190217_10575520190217_104229
20190217_10325420190217_105808
lamúrtuzsúr 2019.02.16 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a sétát! [Geoládák v2.2.5]

gyoppka 2019.01.27 19:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kovács Beni 2019.01.17 18:21 - Megtaláltam
Köszi

Hokuszpok 2019.01.17 18:21 - Megtaláltam
Köszi

mendax 2019.01.14 19:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

jegesmedve137 2019.01.07 11:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PetyCamino 2019.01.06 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.18
Csapatos találat kupával! :)

nonow22 2019.01.06 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! :)

spanyesz 2019.01.06 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.25
Megtaláltam! Köszi!

zsubamba 2018.12.27 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Soma00 2018.11.15 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönöm a rejtést!

Lustadick123 2018.11.11 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zogeboka 2018.10.31 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam hazafelé menet, köszönöm.

esther.pesti 2018.10.26 18:25 - Megtaláltam
Done. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

StellaDeFrász 2018.10.26 18:25 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Miamicryt 2018.10.26 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szuper rejtés! :)) [g:hu 1.6.0]

2Szaki 2018.10.26 15:23 - Megtaláltam
Biciklizés közben begyűjtöttük. Köszi!

Stimm 2018.10.23 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.68
Januárban nem lett meg a láda (pedig minden lyukba megpróbáltam), most minden gond nélkül előkerült.

somga 2018.10.23 15:45 - Megtaláltam
Meglett! Köszönjük!

Spangarázs 2018.10.22 16:00 - Megtaláltam
Végigjárva, még anno egy hónapja.
Sajnos a múzeumnál nem azt írtam le amit kellet volna így nem ált össze a jelszó.Rejtővel egyeztettem és kiderült a hiba.
Köszönöm az elfogadást és a rejtést!

[Jóváhagyta: Pepe, 2018.10.25 04:27]

IMG_20180906_171255
Pörölyke 2018.10.08 18:00 - Egyéb
Kedves kis multi!
Köszönjük ezt az őszi sétát!

Lacza és Tádé 2018.09.28 16:24 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szamoska 2018.09.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A könyvtár miatt elég sokszor jártam már erre, de most a pontokat is útba ejtettem.

mayagabor 2018.09.10 13:16 - Megtaláltam
Megtalátuk, köszönjük.

egyenlet 2018.09.04 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

blahnakids 2018.08.31 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtalaltam

Caldera 2018.08.25 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

tandrew 2018.08.25 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! :)

Bubu_83 2018.08.17 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Ötletes multi, tetszett.

Az Öntödénél szerencsésen ráláttam a táblára, így nem kellett segítséget kérnem az amúgy nagyon kedves múzeumban dolgozó úrtól.

20180817_14591220180817_150801
20180817_15080920180817_113253
20180817_152057 
Barbi_András 2018.08.15 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Köszönjük.

nmaria 2018.07.24 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

IMG_20180724_131229IMG_20180724_131345
IMG_20180724_141110IMG_20180724_141530
d.andras 2018.07.15 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kiaribua 2018.07.14 15:25 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.Az 1. ponton a bokor teljesen benőtte már a feliratot, szerencsére a múzeum dolgozói segítettek egy rúddal elhajtani az ágakat. A 3. ponton a pad nem volt egyértelmű, mert a szökőkút peremére szerelt ülőkék is padnak tűnnek.

fodor8peter 2018.07.13 13:50 - Megtaláltam
2. Jó nagy építkezés van megint a Millenáris helyén!
4. A láda elég messze volt a saroktól, közelebb raktam, de jó mélyre.
1. Az első pontot még közelről sem tudtam leolvasni, a bozót igen szúrós és magas. Végül kértem egy seprűnyelet a múzeumból, így le tudtam lapítani a sövényt. :)
Jó kis láda, köszönöm!

adamtoth0412 2018.07.03 19:46 - Megtaláltam
Régóta szemeztem ezzel a multival, sikerült végre erre jönni.
2-3-4-1 sorrendben jártam be a pontokat, viszonylag mindegyik hamar meglett. Az 1-es ponton a felső sor olvasható csak, így neten kerestem ki a teljes feliratot a hiányzó jelszó részlettel.
Köszönöm a rejtést!

Adalbrecht 2018.06.30 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
.

Bittmann 2018.06.14 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

IMG_0563IMG_0569
szkj 2018.06.12 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :-)
A múzeum nem 17 óráig hanem csak 16-ig van nyitva. A növényektől nem lehet látni a megoldást a kerítésen kívülről, viszont egy kis furfanggal a neten megtalálható a tábláról készült kép : )

sabata 2018.06.09 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Huncutka01 2018.06.06 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Az első pontnál a magasra nőtt sövény miatt nehézkesebb a leolvasás.

erdeisz 2018.06.03 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Megtaláltuk.

leah 2018.05.02 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Köszönöm, megtaláltam! :) A ládikó nagyon jó helyen volt, mert a szökőkút körül nagyon sokan voltak, de a hivatal mögött alig lézengtek egy páran... :)

feherzoltan79 2018.04.27 14:56 - Megtaláltam
Köszönöm a játékot!

GSdriver 2018.04.20 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4j]
----------
Jó kis multi és érdekes történet. A P1 - az előtte levő és kicsit túl magasra nőtt bokor miatt - a kerítésen kívülről csak igen nehezen olvasható le.

balazslaklia 2018.04.04 23:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést, izgalmas volt! [Geoládák v2.2.3]

ratagi 2018.04.01 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A játszóteres leírás a wap részen rossz (régi), érdemes elolvasni a részletes leírást.

Zéboy 2018.03.25 12:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2018.03.25 12:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Danichem13 2018.03.24 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

erdosimi 2018.03.21 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

keridori 2018.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megvan! :)

erdei.laszlo 2018.03.15 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Artemix 2018.02.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Másodikra meglett

Bigi 2018.02.24 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

Brigus 2018.02.24 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

SzMartzy 2018.02.22 13:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

angicsku 2018.02.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Köszönöm, hogy megmutattad a környéket! :)

nfmate 2018.02.14 18:11 - Megtaláltam
Múzeum zarva volt, ezért az első ponthoz Köszönöm a rejtő segítségét. [Geoládák v2.2.2]

mulder2197 2018.02.13 07:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

VINAX 2018.02.10 15:35 - Megtaláltam
A Láthatatlan Kiállítás után ezt is felkerestük. Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.2]

Zolas21 2018.02.06 14:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
A múzeum sajnos zárva volt, pedig nyitva kellett volna lennie...

Hey-ho 2018.02.06 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

elina 2018.02.04 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Kihasználtuk a szép időt és egy kis sétával egybe kötve a ládát is megkerestük. Minden pontot könnyen megtaláltunk.

ahhoj 2018.02.04 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

erdosjudit 2018.01.24 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

halaszkiraly 2018.01.08 15:45 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá Pepe, Köszönöm! Üdv: ládadoki

Pepe 2018.01.08 15:31 - Egyéb
A 2. pont jelszórészlete pótolva.

Mariannaaa 2018.01.07 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
A közeli iskolában vettem át a Budapest túrakupámat, és mielőtt elindultunk volna a mai szülinapi éttermezésre, sétáltunk egyet a környéken, összeszedve a pontokat.

Köszi a rejtést!

kompaktor 2018.01.07 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Éppen errefelé volt dolgunk, így belevágtunk ebbe a multiba; 4.-3.-2.-1. sorrendben jártuk végig.

A 4. (és a 3.) pont már rögtön kellemes emlékeket ébresztett, hiszen itt volt a polgári esküvőnk. :-) A párom keresés közben jól belelépett egy kutyagumiba; persze, hogy neki volt szerencséje, és ő találta meg a ládát! :-)

A Millenáris Parkban most jártam először; sajnos nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet... Valahogy olyan nyomasztó az egész. ErdőCsöndje remek instrukciót adott meg a jelszórészlet megszerzéséhez. :-)

A múzeumra nem is olyan rég figyeltem fel, amikor elsétáltunk mellette. Végül kiderült, itt is jól olvastuk le az információt a kerítésen kívülről. :-)

Jól éreztük magunkat, köszönjük a rejtést!

halaszkiraly 2018.01.06 17:54 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Pepe,
Kérlek nézz utána a másidik pontnak - koszönettel.
Felvettem a figyelőlistámra ezt a rejtést - bízva benne,hogy mielőbb meggyógyul :)
Köszönettel: hk

ErdőCsöndje 2018.01.06 16:10 - Megtaláltam
A második ponton a felújítás óta a jelszó valószínűleg már nem olvasható, jó lenne frissíteni a leírást. Köszönöm a rejtő segítségét. A jelszórészlet összerakható a játszótér építéséről szóló tábla 9. ("Mostoha" kezdetű) sorában a 3. szó betűiből a következő sorrendben: 4. 2. 1. 3. 5. Köszönöm!

GYEZegzug 2017.12.07 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Jó volt itt lenni , egy nagyot sétálni. Kellett egy kis segítség. Köszi szépen a lehetőséget.

AzElveszettGeoládaFosztogatói 2017.10.21 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Jó kis séta volt.
Köszönjük a rejtő segítségét a 2. ponthoz!

jgyuri 2017.10.01 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Köszönöm szépen a rejtést és a rejtő segítségét a 2. pontnál.

Kaputyin 2017.09.13 08:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Mindent megtaláltam, de mégsem lett meg!
Ilyenkor mindig átgondolom mit ronthattam el!
A 2. pontnál kezdtem, a játszótér még zárva volt de kinyitottam, és találtam egy nevet a versike alatt, ami valószínű, hogy a kapuvers szerzőjének a neve volt!
Tervező név sehol!
A 3. pont következett, a ligetben gyorsan összeszámoltam a szökőkút körüli padokat, de mint utólag nézem a wap-os leírást (előtte nem olvastam el), ott már a karfás padok számát kéri a rejtő! Ez sem jó! Hm......
A 4. pont jött, itt hosszas keresgélés után siker, de a jelszó annyira kopott volt már, valaki ugyan átírta, de nem biztos, hogy jól!
Ezután elballagtam az 1. ponthoz is, a múzeum még zárva volt, a név szerencsére kívülről is olvasható!
A helyszínek tetszettek, a Millenáris Parkban most jártam először, a Mechwart ligetben is, és a múzeumnál is! Köszönöm a kalauzolást, ez most sajnos nem jött össze!

[Jóváhagyta: Pepe, 2017.09.14 10:01]

WP_20170913_08_05_05_ProWP_20170913_08_05_56_Pro
WP_20170913_08_06_50_ProWP_20170913_08_19_07_Pro
WP_20170913_08_29_06_ProWP_20170913_08_43_17_Pro
WP_20170913_08_43_53_Pro 
azimee 2017.08.23 18:43 - Megtaláltam
Köszönöm.

hg5vy 2017.08.23 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VelichBori 2017.08.16 12:23 - Megtaláltam
Végigjártam, a láda is meglett, de valamiért mégsem jó a jelszavam. Lehet, hogy azért, mert a ládában lévő jelszórészlet homályos volt. Léci fogadd el! Köszi. :)

[Jóváhagyta: Pepe, 2017.09.08 21:14]

ystray 2017.08.07 23:59 - Megtaláltam
megvan :)

Judit és Béla 2017.08.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.26
Megtaláltuk.

ellfelek 2017.08.03 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Bonbonetti 2017.07.29 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ákibard 2017.07.26 19:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Az Észak-budai ládázás utolsó állomásaként próbáltam megkeresni. Az Öntödei múzeumban már jártam pár évvel ezelőtt a Múzeumok Éjszakája keretében. A múzeumi és a szökőkutas pont hamar meglett, de a Millenárison nem találtam a feliratot. Ahogyan a borostyán mögött sem lett meg a láda. Már igen masszívan szakadt az eső, amikor ott jártam, így lehet a kitartásom sem volt elégséges a ládához. A végén már tiszta sár volt a kezem és az esőkabátom ujja, még sem találtam...
Szomorúan láttam, hogy ezzel a szegény Millenárissal, és a volt Ipari Minisztérium épületének helyével azóta sem tudunk mit kezdeni. Toldozzuk-foldozzuk lebontunk, építgetünk, de a terület csak veszi el a "Ganz-jellegét" és még sincs itt semmi olyan ami ide illene: Valami ipari kiállítás, vagy magyxar vonatkozású gyűjtemény. (Hiányolom a régi "Álmok álmodói-világraszóló magyarok" kiállítást innen...)

[Jóváhagyta: Pepe, 2017.07.30 05:34]

A láda hűlt helye... :D 
keta 2017.07.25 12:31 - Megtaláltam
Megvagy hadnagy! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Katka991 2017.07.12 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ottgyuri 2017.06.12 06:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Sajnos kifogott rajtam a 4. pont. Az első 3 pontot megtaláltam, de a 4. ponton a borostyánnal benőtt támfalat kétszer végigtúrtam (időnként furán néztek az emberek), és nem találtam meg a mikroládát. A feltöltött kép alapján kérem a rejtőt, fogadja el a találatot, köszönöm.

[Jóváhagyta: Pepe, 2017.06.12 10:24]

IMG_0436 
Nivás Döme 2017.06.05 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
A fővárosi biciklis ládázásom során ma felkeresett rejtések közül az egyik legjobban kivitelezett multit hagytam a végére. A múzeumnál kicsit küzdenem kellett a növényzettel, de a jelszórész meglett. Ahogy a kifejezetten nyugis Mechwart-ligetnél és a városháza mögött is. Itt éppen esküvő volt, de a tömeg nem volt zavaró tényező, és a borostyán is gyorsan felfedte a titkát. A Millenárison ezúttal is rendezvényre hangoltak, a játszótér és a környéke is tömve volt. Nagy igyekezetemben nem tudom, hogy a jó kaput fotóztam-e le (ha egyáltalán azt kellett). Kicsit furcsállottam is a rajta lévő személyt, mint tervezőt, de nem akartam feltűnő lenni. Hazafelé aztán a vonaton próbáltam a találatot bejelenteni - sikertelenül.

E-mail váltásunk és a mellékelt képek alapján ezért kérem a rejtőt a találat elfogadására. Köszönöm a lehetőséget, hogy e nagy emberek történetét és életművüket is megismerhettem.

[Jóváhagyta: Pepe, 2017.06.16 20:16]

Cimg8542Cimg8547
Cimg8555Cimg8558
Cimg8560 
Pupu 2017.05.25 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.28
Bringás tekergés, köszönöm a klassz célpontokat - a parkot nem ismertem. Muglik miatt nem tudtam megkeresni a ládát, a Rejtő kisegített, köszönöm!

Fénykép0001 
lelcache 2017.05.20 09:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.40
Míg lányom táncpróbán volt a Mátyás-templom előtt, a fiammal kerestük fel a multit. Félsikert könyvelhettünk el. A múzeum még zárva volt, és a növényzet annyira benőtte a szobrot, hogy a tábla alsó fele nem is látszott. A Millenáris parkban éppen gasztrofesztivál volt, így oda nem lehetett bemenni, csak jeggyel. A biztonsági őrökkel megdumáltam, hogy kísérjenek be a játszótérig, de feleslegesen, mert a játszótér éppen felújítás alatt van, és minden kerítése le van takarva, így ezt a jelszórészletet sem sikerült begyűjteni.
A maradék két állomással már nem volt probléma. Szép környezetben keresgéltük a ládikót.
A hiányzó jelszórészletekkel korábbi magtaláló barátom segített.

Köszönöm, hogy megmutattad!

lelcache+Bambusz

20170520-654120170520-6539
20170520-654020170520-6542
20170520-653520170520-6533
20170520-653720170520-6532
pgyp 2017.05.16 12:41 - Megtaláltam
Megvagy! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ésKata 2017.04.26 17:00 - Megtaláltam
+

Goblin 2017.04.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

Ásványvadász 2017.04.10 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

RékaésAdrián 2017.04.07 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Kellemes séta keretében gyűjtöttük be a pontokat. Kérdés, hogy egy nemrég felújított játszótér tábláját miért kell lefújni? Szerencsére még olvasható a felirat. A láda rejtése jó. Köszönjük, hogy megmutattad.

mazsolaaa 2017.04.03 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Érdekes, informatív volt a ládaoldal, így lelkesen keresgéltem meg az állomásokat.

A múzeum háromszori próbálkozásom ellenére sosem volt nyitva. Hüpp. A területet kamerák őrzik, szóval érdemes világosban jönni, mert a szürkület beálltával már sasszem kell a jelszórészlet kifürkészéséhez - mászni meg veszélyes.

A Mechwart teret igazi szülő-gyerek paradicsomként ismertem meg. Középen pazar virágágyásokban geometriai alakzatokban, összeválogatott színekben pompáznak a virágok, ami már önmagában lecövekelésre, gyönyörködésre késztetett. Miközben fotóztam, mellém szegődött egy négyévesforma kislány, aki élénken magyarázta, hogy a piros tulipán az ő kedvence - húzott oda, mutatta, s kért, hogy csináljak a virágjáról egy képet. Aztán bemutatót tartott biciklizésből, körém gyűjtötte a barátait... Sok kis emberpalánta köszönti itt egymást régi ismerősként. Remek a játszótér, autómentes, szép a park. Jó volt köztetek lenni...!

A Millenárison évekkel ezelőtt jártam utoljára. Akkor még puha, zöld pázsit borított mindent, a halastó peremén túlcsorduló víz kedves csobogással folyt lefelé... Most mintha elengedték volna az egész kezét: mint egy kivert kutya, ami hajdan szép volt, de most bolhás, hullik a szőre, vakarózik szegényke... Sajnálom, mert igazi szép színfolt volt ez a betonrengetegben.

A játszótéren a hideg ellenére sok apróság nyüzsgött. Aranyos ötlet, hogy az itt olvasott mese állomásait végig lehet járni, és újra átélni a hős kalandjait.

Köszönöm a szuper rejtést, és a tartalmas, szép sétát! :)

A múzeum bejárata - sajnos csak a kerítésen kívüülrőlTudósok sorfala
A piros ruhás rab - nem messze egy igazi börtönt is találtamEz is egy kerék...
Virágözön a Mechwart szobornálAz egész tér egy színkavalkád
Vidám körtánc színekbőlA leányka piros tulipánja
Egy különös alak álldogált a lépcsőnélRügyrobbanás a Millenárison
...ezt még oda felteszem... :)Pózoltak nekem a kacsák!
Rossz gyerek vagy? Hamm, bekap a csúnya bácsi! 
doridori13 2017.04.03 17:26 - Megtaláltam
Fodinával közös találat!
Köszi a rejtást!
(u.i.: Ha nem csak a WAP-os szövegben lenne benne, hogy csak a karfás-háttámlás padok számítanak hamarabb is meglett volna.)

fodina 2017.04.03 16:39 - Megtaláltam
doridori13-mal közös találat egy szép napos délutánon.
A 3. pont a wap leírást olvassátok el, ne az alatta található ládaleírást! A karfás padok száma kell, nem közvetlen a szökőkút szélén található padokat kell számolni. Ne járjatok úgy, mint mi! :)

8Rita8 2017.04.01 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

PBM 2017.03.19 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Amíg a lurkók a Millenárisnál bohóckodtak, addig nekiálltam a közeli ládákat levadászni, végül 2 multit sikerült is. A játszótérnél a tábla le van graffitizve de valamilyen szinten olvasható a név. A múzeum zárva a szobor melletti felirat a járdáról is jól látszik. Köszönjük a rejtést.

Gyáva Oroszlán 2017.03.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Szép időben kellemes séta.
Tudjatok róla: az Öntöde Múzeum nem látogatható,
a Millenáris Park tábláját festékkel olvashatatlanra lefújták.
A "Láda" rejtése szellemes. Jó utat!

 
fules22 2017.03.04 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Köszönjük szépen a rejtést, kellemeset sétáltunk ebben a gyönyörű időben.

szjuli 2017.02.19 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Nagyon elegünk van már a ködös barátságtalan időből, így a hétvégi bizonytalan kis napsugarakat mindenképpen ki akartuk használni, és kimozdultunk kicsit otthonról. Ez a multi régóta váratott magára, főleg úgy, hogy a közelben dolgozom. Pár .com-os ládával összekötve jót sétáltunk.

luviktor 2017.02.19 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Na végre, ezt is sikerült begyűjteni. Kellemes kis kirándulás volt, már ideje volt kimozdulni otthonról egy kicsit. Mi a Duna felől haladtunk sorban egy-két comos ládával összefűzve. A II. kerületi polgármesteri hivatalnál még sosem jártam, de hangulatos kis placc. Ellentétben a Millenárissal, ami egy pár éve még egész jó kis hely volt, de ma elég lepusztult állapotban van. Kíváncsi leszek, mi lesz az építkezés után.

kugyu21 2017.02.11 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

MnM 2017.02.04 08:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Második nekifutásra sikerült olyan időpontban menni (értsd: hajnalban), amikor nem voltak sokan a láda rejtekhelye közelében. Legutóbb fél óráig kerestük sikertelenül, de most kb 3 perc alatt meglett. Köszönjük a rejtést.

rubin55 2017.01.24 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Köszönöm :)

salem.macska 2017.01.24 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Köszi :)

KataJani 2016.12.30 16:18 - Megtaláltam
Munka után. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tapiapi 2016.12.06 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg] Bölcsesség 364.: Egyetlen forradalom lehet vérnélküli, a technikai. Az a forradalom, ami ezen kívúl vér nélkül zajlik, csak egy média-hack.

Jevica és Gyuszi 2016.11.25 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3a] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2016.11.24 14:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. A szobornál összefutottam a nyugdíjas igazgatónővel. Beavattam a titokba :)
[g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2016.11.20 14:29 - Megtaláltam
Sajnos az első pontnál bezárt kapu miatt a szobor nem közelíthető meg. Javítani kéne,hogy vasárnap se látogatható! Négy pontból a múzeum adhatott volna legtöbbet. Kupaként esetleg jövőben visszatérve marad a látogatás. Többi pont rejtővel egyeztetve. Kérnék egy elfogadást.

[Jóváhagyta: Pepe, 2016.11.20 16:42]

DSC_0273 
vaterlo 2016.11.19 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
A mai nap utolsó, tizenegyedik találata. Már sötétben, de sikeresen meglett mind a négy pont. Az elsőnél még éppen bejutottam a négy órás zárás előtt, a negyedik ponton érdekes lehettem a telefonos világítással, de szerencsére senki nem volt a közelben. Köszi a rejtést.

Grrrrr 2016.11.18 15:32 - Megtaláltam
A 4. ponton nehéz volt megtalálni a ládát, de különben tetszett. Köszi! :)

msi 2016.11.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.65
Köszönet a segítségért.

redbird 2016.10.30 19:15 - Megtaláltam
Sajnos a végládát nem találtam két alkalommal sem. Köszönöm a rejtő segítségét! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Pepe, 2016.10.30 19:28]

griffs 2016.10.07 00:00 - Megtaláltam
Meló utáni bringázás alatt. Péntek este nem volt egyszerű. 2-es pont környéke szétbombázva (átépítés alatt) és a ládát én sem találtam, csak itthon, évekkel ezelőtti visit logból.

snucee 2016.09.29 18:35 - Megtaláltam
Végigjártuk a pontokat, kellemes séta volt. Sajnos a végláda nem lett meg, képet töltök fel.

[Jóváhagyta: Pepe, 2016.09.30 20:46]

20160929_181807 
katijoko 2016.09.17 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget.

Ricsi és Cinti 2016.09.09 16:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

geooszi 2016.09.03 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

PulykiMaki 2016.09.02 20:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2016.08.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.08
Kellemes munkautáni séta volt.
Köszönjük a rejtést.

SandorCsaba 2016.08.11 20:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

ikba88 2016.08.09 19:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! (120)

capacsok 2016.08.07 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Szép környék, sokat jártunk már erre. Köszönjük a rejtést!

20160807_121057_ 
thera 2016.08.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.91
Megtaláltam. Több alkalommal. Köszönöm a rejtést

pegasus_mv 2016.07.30 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Korrektül összeállított multi. Köszönöm.

Alle 2016.07.24 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

whaides 2016.07.24 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Lacipap 2016.07.20 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Megtaláltam!
Ritkán sétálok Budapesten, de most megtettem! Tetszett a környék, olyan helyeket ismertem meg ami jelentős ipar történeti szempontból.
Köszönöm a rejtőnek a gyors reagálást!

 
santi 2016.07.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.43
Sajnos a végláda nem lett meg, igaz a parkban lévő forgalom miatt nem is túl sokat bolygattuk a lehetséges rejteket. A képek alapján a rejtő bízom a találat elfogadását. Köszi :)

[Jóváhagyta: Pepe, 2016.08.01 23:38]

2IMG_20160720_153622
IMG_20160720_154613IMG_20160720_154643
IMG_20160720_154937 
Strombus 2016.07.09 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.38
Nagyszerű, példamutató életút, köszönöm, hogy megismerhettem. Elképesztő, hogy akkoriban milyen tehetségek gyűltek egy kupacba, éltek-haltak a munkájukért és tudásukkal, kreativitásukkal, szorgalmukkal, csodákat teremtettek. Ganz Ábrahám életrajzát is érdemes elolvasni, nemcsak Mechwartét! Vagy, gondolom, bármelyik említett emberét!

A multi szép, érdekes helyszíneket mutat be, de sajnos a végláda kivételével keresésélményt nem igazán nyújt.

A múzeum udvarán álló (ülő) egész alakos szobor gyönyörű. Milyen szép lehetett a teljes kompozíció! Én jelszórészletnek a tábláról biztosan nem azt a szót választottam volna.
A 3. pontnál én is hiába számoltam a padokat újra és újra, nem annyit jött ki, mint amennyivel sikerült logolnom.

Wilka74 2016.07.07 13:27 - Megtaláltam
Végigjártam a multit, a mikro környékét eddig nem is ismertem. Köszönöm a rejtést.

N.Zs. 2016.07.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Kellemes városi séta. Minden pont a helyén van! :-)
A borostyánoknál van 4-5 potenciális rejtekhely.

IMG_20160703_162114IMG_20160703_163036
IMG_20160703_165812 
költségosztósok 2016.07.03 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, körbejártuk:)

zotyafiu 2016.07.02 17:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, jó kis séta volt.

zolika87 2016.06.23 09:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.14
Köszönöm a rejtést! A 3. és 4. pont nagyon tetszett :)

njuca 2016.06.20 14:00 - Megtaláltam
A végládát nem sikerült megtalálni, lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen.
Kép alapján kérem a találat elfogadását.
Köszönöm

[Jóváhagyta: Pepe, 2016.06.27 20:06]

IMG_20160620_144246IMG_20160620_144055
GeoEg 2016.06.19 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Ma végre bejutottunk a Millenárisra! Köszönjük a rejtést!

Zsu1971 2016.06.18 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.35
A Polgármesteri Hivatal előtti park nagyon tetszett, köszönöm!

Deti 2016.06.17 21:50 - Megtaláltam
Köszi.

distike 2016.06.16 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megtaláltam.

szimari 2016.06.14 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
A padok száma nem stimmel a jelszóban.

bfabry 2016.06.07 12:26 - Megtaláltam
Majdnem minden nap elmegyek mellette, de most végre összeszedtem. Egyébként 75%-ban könnyedén nettalálható.

sogor36 2016.06.05 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Köszi a rejtést.

catNcat 2016.06.04 19:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Második nekifutásra.

vViktor 2016.06.01 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

pandala 2016.05.30 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Leleplezve!

BBBBNET 2016.05.29 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

R.Betti 2016.05.29 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Gyermeknap a Millenárison +Mineshow+ez a multi!!!
Megtaláltuk. Köszönjük!:-)

denho 2016.05.23 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
TFTC!

Molli 2016.05.17 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Köszönöm a rejtést!

breimanne 2016.05.15 13:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!Pünkösdi ládázás! Rossz idő, kevés zavaró körülménnyel. Sajnos a múzeum zárva volt.A Millenárison rendezvény volt. A Mechwart liget viszont nagyon csendes, meghitt volt.

Telkess 2016.05.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

viad 2016.05.04 11:26 - Megtaláltam
Ok.!

acsipapa 2016.04.29 16:57 - Megtaláltam
meglett

Webber 2016.04.29 16:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

KP1965 2016.04.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Klassz volt, nagyon bírom az ilyen összetett kereséseket!

Áky 2016.04.14 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megvan, köszönöm a lehetőséget!

kolibri 2016.04.14 00:00 - Megtaláltam
Megvan!

james 2016.04.13 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

HRita 2016.04.06 18:33 - Megtaláltam
OK

Zugi 2016.04.06 18:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.61
Szürkítés miatt szerettem volna már rég levadászni ezt a találatot is, de nem nagyon szeretem a multi ládákat, engem untatnak, így sokáig váratott magára. Most viszont egy Margit-szigetet megcélzott szezonkezdő biciklizés kapcsán azonban mégis kitérőt téve végigmentünk a pontokon. Az öntöde múzeumban jártam is nagyon rég még fősulis csoportommal. A környék szép, kedvencem a Kirláyfürdő utca egy szakasza, ami olyan mintha nem is Magyarországon járnék. Majd irány a Mechwart liget, ahol esküvők alkalmával fordultam meg párszor, az is nagyon rendben van, már a szökőkút is üzemelt. Végül pedig a Millenáris, ami szép volna, de már amortizálódik. Élveztem még a Mechwart ligettől a Millenáris felé a Keleti Károly utcán menni, amerre még nem jártam, sajátos hangulatú, szép utca.

20160406_175957_resize20160406_180413_resize
20160406_180919_resize20160406_182053_resize
20160406_183211_resize 
PalBaaal 2016.04.05 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! A dobozka csak második nekifutásra lett meg, szerintem annyira nem forgalmas a doboz környéke de lehet csak én menetem mindkét alkalommal holt szezonban.

Brogan 2016.03.28 18:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Régóta vártam ennek a ládának a felélesztésére. Ma sikerült levadászni.

K.L. 2016.03.27 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam.

ZoliQua 2016.03.26 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Pepe, 2016.03.26 20:42]

BLUEway💙2016! 2016.03.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Délutáni zárásként, szép időben és környezetben jártuk végig... Thanks!

20160325_15253820160325_152407
20160325_15410820160325_154644
20160325_154648 
raci 2016.03.19 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Másodjára jártuk végig, először az öntödei múzeumnál tévedhettünk a távoli leolvasás miatt. Most a részben módosult multit újrajártuk a szép tavaszi időben. Köszi a rejtést.

Smicó 2016.03.17 08:10 - Megtaláltam
Köszönöm! Jó kis "túra" volt

Minititán 2016.03.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltam az első ládámat!

sassbalint 2016.03.11 11:00 - Egyéb
Életem első ládája, a ma reggeli GCVMMM után belelkesedtem, és kerestem egy másik közeli ládát, a GCMEKI lett az. Itt is minden simán ment, csak épp a ládát nem találtam meg. :) Helyette a portyázó biztonsági őrrel váltottam pár keresetlen szót a geocaching mibenlétéről. Az összes lyukat végignéztem 2x, de nem találtam. Köszönettel.

dr.is 2016.03.06 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Nagyon kellemes környék, a Mechwart ligetet magát nem ismertem, így újat mutatott a láda. A doboz megvan, teljesen jó állapotban van, a megadott helyen van, csak tényleg mélyre van bedugva. Segítségnek elemlámpát javaslok, nappal is segít.

Norbee97 2016.03.05 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Budapesti ládakeresés sokadjára, 2016-ban először 2/8.
Ezt nem találtam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Nem volt nekem túl nagy szám ez a láda, de azért gondoltam hogy csak megkeresem. Nem volt igazából egyik pont se problémás, leszámítva a ládát. Hiába kerestük, egyik lyukban se volt, pedig ott jó helye volt.
Kérlek képek és email alapján fogadd el. [g:hu 1.5.2k] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Pepe, 2016.03.06 17:59]

Köszönöm! :)
394.

geocat&geodog❤ 2016.02.22 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszönjük a rejtést!

kétbakancsos 2016.02.18 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
A 2. pont megközelítése szinte lehetetlen az örökös fesztiválok miatt, minden kiépített út lezárva, maradt a vizes, sáros fű. Tetszett az Öntöde Múzeum. Köszönjük a rejtést!

Mechwart ligetÖntöde Múzeum
Öntöde MúzeumÖntöde Múzeum
Benedek_Vulkán 2016.02.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Zivatarlány 2016.02.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

kincs92 2016.01.31 12:21 - Megtaláltam
Már egy ideje nézegettük ezt a ládát, most végre sikerült is levadásznunk egy kellemes túra után. Jó kis multi :)

Köszönjük a lehetőséget,
Kincső és Csabi

Balear 2016.01.31 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Kellemes sétálós multi, érdemes volt végigjárni :)

Köszi a rejtést

Kincső és Balear

Mortanius 2016.01.14 11:25 - Megtaláltam
Idei első találatom!

Örvendetes, hogy visszatért ez a láda is. Köszönöm a lehetőséget!

gabortel 2015.03.12 12:01 - Megtaláltam
A 4. ponthoz köszönöm a rejtő gyors segítségét!

Hugi87 2015.03.10 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1b] [wapon beküldött szöveg]

sorx 2015.03.10 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1d] [wapon beküldött szöveg]

agedma04 2015.03.07 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtőnek a segítséget!

jbako 2015.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
A múzeum zárva volt, de az érdekes tábla leolvasható volt. A játszótér valóban nagyon szép és rendesen ki van használva :) Sajnos a végláda nem került elő, köszönet a jelszóért a rejtőnek. Kösz!

 
tothadam86 2015.02.26 08:00 - Megtaláltam
Megtaláltam -8)-
Köszönöm a segítséget!

mozgo 2015.02.21 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.62
Megtaláltam. A ládát sajnos nem. Az utolsó jelszórészletet köszönöm a rejtőnek.

szbarna 2015.01.18 16:17 - Megtaláltam
Köszönet az újrarejtőnek! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

icarusdes 2015.01.16 17:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést :)

Horizont 2015.01.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Nagyon kellemes séta során szedtem össze. Mint alapvetően műszaki beállítottságú, és vasas szakmával is rendelkező embert, nagyon érdekelt volna a múzeum. Azonban mire oda értem, sajnos zárva volt, de vissza térek hamarosan.
Köszönöm a lehetőséget, és Szabolcs segítségét.

Szab 2015.01.03 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2015.01.03 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. köszönjük! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

maxxtro123 2015.01.03 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fonte 2014.12.22 15:40 - Egyéb
A közelben volt dolgom, s gondoltam, viszek egy dobozkát, hátha bírja egy darabig. Mivel nagyon kicsi, toll sajnos nem fért bele.

Gorkii 2014.08.22 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam.

MP 2014.08.08 18:30 - Megtaláltam
Budapesti kirándulásunk első napján eljöttünk a Millenárisba a dínó kiállításra.
Innen visszafelé haladva végigjártuk a pontokat.
Sajnos a vége beteg... Tegnap a honlapról a pontokat leírva még nem volt betegnek feltüntetve a láda...
A fotók alapján kérem az elfogadást.
Köszönettel,
MP

[Jóváhagyta: lrlr, 2014.08.09 13:07]

placi75 2014.08.06 19:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Érdekes helyeket mutatott meg ez a láda, nem ismertem, csak a játszótér létezéséről tudtam, meg a pados térről. A végláda sajnos nem lett meg, a rejtőtöl kértem segítséget. Köszönet érte.

stmester 2014.07.28 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.49
köszi a segítséget

ZizAti 2014.07.25 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zolee140 2014.07.23 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
Köszi a rejtést! Bár a ládát sokáig kerestük sajnos nem találtuk a helyén. Látván az előttem szólót nem csak mi!
A park gyönyörű és jó kis séta volt!
Kérem a képek alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.30 21:11]

Múzeum bejáratpark 1
Park 2Park 3
Nincs meg... :SGofri a Millenárison :)
Tavi :) 
mandyedi 2014.07.21 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.
A láda hiányzott, rejtő segítségével pótoltam a jelszót. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szollosi73 2014.06.19 08:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.87
Megvan!
Egy kellemes sétával egybekötve szedegettem le a multi pontjait. Tetszettek a helyszínek. Sajnos a ládát nem találtam a helyén, azzal a jelszórészlettel egy előző megtaláló segített ki!
Köszönöm a rejtést!

SzaboI 2014.06.09 10:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

mufracsek 2014.06.02 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.20
Egy delutani biciklizes alkalmaval megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bl4st3r & Amy 2014.06.01 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.56
Ma Bp-en voltunk és akadt egy kevés szabadidőm, nekiláttam hát ennek a multinak: első pont megvan, de be volt zárva a múzeum, és egy bokor akar a tábla elé nőni, ráadásul nagyobb szemüveg kéne, de némi netes segítséggel meglett a név.Ezután én elmentem a 3. pontra de ott nem tudom hogy pontosan mire kéne figyelni. Lehet hogy nem a szőkőkút közvetlenül körül, hanem a szökőkúton kívül lévők kellenek? Vagy a kettő együtt? Itt lehet jó volna egy kicsit pontosítani. Ezután felmentem a ládához, ott a koo. pontos a rejtés a helyén van, bár a láda szinte teljesen tönkre van téve. Se teteje, se logbookja. A jelszót a doboz oldaláról tudtam leolvasni. Ezután mentem át a 2-es pontra, de ott belefutottam egy jegyszedő leányzóba aki sehogy nem akart beengedni a parkba, mert Gourmet fesztivál zajlott épp. Ahogy így kívülről nézegettem ha bejutok sem biztos hogy le tudtam volna olvasni a jelszót, épp ott volt néhány jó nagy árus akármi előtte. ERejtői segítséggel itthonról lett jelszavam, köszönöm a rejtést és a segítséget!

Csirimojo 2014.05.24 21:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A Pap kertben még soha nem jártam korábban. :) Az elso ponton a tablat benotte a bokor, kivolrol nem olvashato a jelszo. A logbook kezdi megadni magat. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

KovMat 2014.05.24 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Köszi meglett!
A szökőkút szélére rakott padok nem kellenek! (ha valaki ezt is beleszámolná :D )
-.- --

Choongie 2014.05.19 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

athilarex 2014.05.09 18:12 - Megtaláltam
OK

Ekarp 2014.05.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Kellemes szombat délutáni családi séta során. A múzeum kimondottan érdekes volt, jó volt megnézni. Sajnos, az utóbbi időben csak csütörtök-péntek-szombaton van nyitva.
A Mechwart-ligetben a padokat elszámoltam, de a rejtő egy e-mailváltással megadta a helyes megoldást. Köszönöm a segítségét, de mindenekelőtt a rejtést!

Atalati 2014.04.20 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Köszönöm!

 
Emese&Dezső 2014.04.19 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Ködmön 2014.04.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Nagy kaland volt a 9 éves kisfiammal és a 70 éves apukámmal bicajra pattani és begyűjteni a kincseket! Köszönjük!

ShellGuards 2014.04.12 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget!

R-Gyu 2014.04.11 12:00 - Megtaláltam
Az első ponton a szobrot elnéztem, ami csak itthon derült ki. Írtam a rejtőnek egy e-mailt és az ő segítségével sikerült a megtalálást bejelentenem. Köszönöm a segítséget!

A "rossz" szobor
Ez is a múzeumkertben van
ZoltanW 2014.04.06 18:37 - Megtaláltam
koszi [wapon beküldött szöveg]

gyetger 2014.04.06 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! (Fordított sorrendben) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

marsoka 2014.04.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megvan.
Kellemes séta volt, köszönöm.

Keszibogár 2014.03.30 12:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Minden nap a pontok mellett megyek el, most jobban körbenéztem a ligetben, köszönöm!

huszty 2014.03.23 15:00 - Megtaláltam
Megtalaltuk!

czmauber 2014.03.18 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Nagyon izgultam a ládánál, ilyen helyről, ahol könnyen megláthatnak (mintha valami rosszat csinálna az ember...) még sose vettem ki dobozkát. Szép helyeket láttam, köszönöm! :)

Ajtony 2014.03.15 11:40 - Megtaláltam
Jók a kiállított technikai eszközök! Különösen a papíripari Koller-járat tetszett. Egyébként mi a vezérfonál, ami alapján a 4. pont bekerült a multiba?

Zerind HUN 2014.03.15 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.98
A környéket már kb. 11 évvel ezelőtt bejártam, később meg még egy esküvőn is voltunk az önkormányzat épületében, de a mögötte levő Pap-kertet nem ismertem, vagy legalábbis nem emlékszem rá. Lehetne belőle egy szebb helyet is csinálni, na majd talán pár év múlva, mert mostanában sok hely megszépül Budapesten is.
Keresés közben láttuk az egykori Ipari Minisztérium épületét, amit két nappal korábban kezdtek bontani. Még állt.

plecs 2014.03.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.05
Megvolt...

BubaGC 2014.03.09 13:00 - Megtaláltam
:-)

szmh72 2014.03.05 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

reprocesszor 2014.02.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Budapesti látogatásom szabad délutánján ládázgattam.
Klassz multi, jó volt végigjárni. Az öntödei múzeum sajnos márciusig tartósan zárva van, de még visszatérek!
Köszi!

Pelton-turbina 
raticu 2014.02.15 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük!

zsolty23 2014.02.15 08:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Sir Pajszer 2014.02.09 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Köszi!

TBende 2014.01.21 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.23
GPS nélkül a láda csak második nekifutásra lett meg. Szerencsére nincs messze az albérlet. A Pap-kert környéke elég sáros volt az esős időjárás miatt.

 
cs24 2014.01.18 00:00 - Megtaláltam
Megvolt

bebfva 2014.01.15 12:21 - Megtaláltam
Koszonjuk a rejtest. A logbookot erdemes lenne cserelni, es a ladara is raferne egy karbantartas. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gst76 2014.01.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.44
Többször jártam már a liget környékén, de még soha sem néztem ott körül. Most ez is megtörtént. Szép, rendezett terület.
A Millenárisnál lévő 2. pont kicsit megnehezítette a dolgomat, mert az ott felírt jelszót nem fogadta el a rendszer. De az is lehet, hogy én másoltam le rosszul, és az "M" helyett "N"-nel próbálkoztam...

Köszönöm a rejtést.

 
hinia lux 2014.01.04 11:53 - Megtaláltam
Érdekes multi, tele ipartörténeti érdekességekkel. Köszönjük.

Öntöde MúzeumMechwart Lépcső
Mechwart LigetMillenáris
Városi multi közbenZöld Péter játszótér
csipet_csapat 2014.01.02 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon ügyes multi!

KranIC 2014.01.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megtaláltuk!

Rézangyal77 2013.12.27 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a játékot! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Murmogoek 2013.12.26 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

Rocky Horror Geo Show 2013.12.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.91
Első találata Dér Ágónak (8) és Dér Natasának (5). Kellemes séta, sötétben viszont problémás az első jelszórészletet leolvasni.

KBB-Balin 2013.12.19 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Megtaláltuk,köszönjük.

KBB-Bombur 2013.12.19 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.04
No, megvan ez is.

anettx 2013.11.23 12:20 - Megtaláltam
Köszönjük!
A láda valóban gondozást igényel, logbook helyett új papírt tettem bele.

emiGrant 2013.11.20 16:05 - Megtaláltam
Érdekes helyekre vitt el a láda és bár sötétedett, nagyon élveztük a sétát. Sajnos az Öntőde Múzeum október végétől április elejéig zárva van, de azért éppen csak, hogy le tudtuk fülelni a jelszó részletet a szoborról. A padokkal bajunk volt. Nem annyira, hogy melyik pad az amelyik padnak számít, hanem azzal, hogy a három sorból az egyikben egy a másikban kettő hiányzott. Mivel ahogy ezt írom még nem tudom, hogy jó-e a jelszó, remélem elfogadja azt a számot amennyi pad ma ott volt. Úgy egyébként minden tetszett, de azért talán ki lehetne cserélni a ládát, mert egyáltalán nincs teteje és a logbook is többnyire hiányzik.

szandrik 2013.11.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Megtaláltuk. Köszönjük. Dobozka tető és logbook hiány.

Szárnyaló Sas 2013.11.15 18:50 - Megtaláltam
20 éve jártam utoljára a Mechwart ligetben, nagyon megszépült!

Bartha család 2013.10.29 15:58 - Megtaláltam

Megvan! Részletek később...kivancsifancsi 2013.10.29 15:58 - Megtaláltam
Itt jártam. Köszi a rejtest. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2013.10.25 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Már régóta terveztem, hogy ezt a két helyszínt felkeresem, és ez a mai napig váratott magára. A Mechwart liget nagyon tetszett, míg a Millenáris park közel sem annyira. A rejtés is jó volt, szerencsére senki nem zavart logolás közben.
Ez volt a mai napom 9. találata!!! :D
Köszi a rejtést! :)

Az Öntödei Múzeum épületeA Zöld Péter játszótér a Millenáris parkban
Mechwart András mellszobra (Kocsis András,1965)Szökőkút a Mechwart ligetben
A Mechwart liget a Polgármesteri HivataltólMegtaláltam!!! :D
tádé 2013.10.05 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
A látnivalók és a történeti háttér is érdekes volt.
Köszönöm! Tádé

Hurri 2013.10.05 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Somate 2013.10.01 12:36 - Megtaláltam
Megvan, 2 óra közti lazítás :D

Laltan 2013.09.28 17:51 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

tabu 2013.09.15 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk!! :)

pejuci 2013.09.08 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Két részletben gyűjtöttük be a pontokat. Az első ponton a zárt kapuk miatt nem tudtuk kisilabizálni a betűket, ezért a neten néztünk utána. Köszi a rejtést!

esztelneki 2013.09.08 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Gubirobi 2013.09.06 09:11 - Megtaláltam
Budapesten mentem egy kellemes sétát és közben régi/új ládákat találtam meg.
Pontokat begyűjtöttem, ládát megtaláltam, értelmes jelszóról meg csak álmodtam.:)
A fényképek majd tovább beszélnek helyettem.
Köszönöm a lehetőséget!

 
Lerson 2013.08.31 20:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.96
Nap mint nap erre járunk, végre eszünkbe jutott begyűjteni ezt a ládát is. Szerintem nincs az utolsó ponttal semmi gond, sőt adja magát a rejtésre a környék. Már sötétedéskor találtuk meg. Köszi a rejtést. :)

nexus6 2013.08.31 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Margitszigeti sétálás, állatsimogatás után felkerestük a pontokat és közelben levő játszótereket. Tetszett.

Braunka 2013.08.21 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.09
14 órás Budapesti biciklizés, 20.állomása
Jó ez a multi, ne foglalkozz egyesekkel.
Jólesett mindenesetre az alvás egy ekkora túra után

Judith 2013.08.16 15:58 - Megtaláltam
Megcsíptem!
Nagyon tetszettek a bemutatott pontok. Kényelmes és kellemes séta volt a ládapontjainek felkeresése.
Nem tudom viszont elhinni, hogy a ládát ilyen elhanyagolt lepukkant helyre lehetett csak tenni.A végén olyan keserű szájízzel jöttel el. Na, és főleg a láda keresés abban azon a helyen, a piros-kék falrész segített.

tamas.baksa.hu 2013.08.13 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28a] [wapon beküldött szöveg]

ssophie 2013.08.05 18:20 - Megtaláltam
Megvan!

solteszb 2013.08.04 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.00
Köszi a rejtést. Klassz a játszótér. / megetettük a halakat is.../

Tototo 2013.08.04 08:45 - Megtaláltam
Köszönjük!

zsuzsigabor 2013.07.21 17:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Megtaláltuk! Köszi a rejtést!
Az első jelszórészlet egy kicsit minket is megtréfált, nem egyszerű szó messziről. :)
Ügyes a rejtés, szép a környezet, csak a láda körül kissé elhanyagolt.

Főnix Rendje 2013.07.16 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.46
ok

Nitagris 2013.07.16 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.30
Sikerült

Pajzsika 2013.07.10 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.51
Megtaláltuk, köszönjük!

Dióskanyar 2013.07.10 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.02
Megvan. Köszi.

csokimikulas 2013.07.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 1.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megvan. :)

szuperpocok 2013.07.01 19:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.91
bike. koszi!

RichieRics 2013.06.30 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.84
Meglett, de elé furfangosan. Az első helyszínen a táblára ránőtt a bokor, így ott elbajlódtunk egy jó 10-15 percet. A többi eléggé egyértelmű találat volt. Dorkával közös biciklis nap :)

Đorka 2013.06.30 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Az első pontot kivéve minden simán ment. A múzeum be volt zárva, a kerítésen kívülről pedig nehezen olvasható a tábla, főként, hogy lassan benövi az előtte lévő bokor. Fényképezőgép, zoom segítségével azért sikerült kisilabizálni a szavakat.
Köszi a rejtést!

kiskutyus 2013.06.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.48
Meglett. Köszi!

NPLranger 2013.06.25 10:00 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

Pistua 2013.06.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
OK!

qtatom 2013.06.20 17:30 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.4.27d] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2013.06.13 18:20 - Megtaláltam
Kellemes séta, érdekes történet. Az 1. ponton a növények lassan benövik a jelszót, köszönöm Laubinak, hogy segített megfejteni a tábla tartalmát.

laubi 2013.06.11 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Munka előtt, ebédidőben, és munka után kerestem a pontokat :) Második nekifutás, elsőre takarítók/kertészek miatt nem mehettem a park területére. Köszönöm a rejtést, remek multi!

Lencsybaba 2013.05.25 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Astral! 2013.05.23 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
kellemes kis séta gyógytorna utána hazafelé, 1-3-4-2 sorrendben.

Tapsifüles 2013.05.21 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszi a rejtést!
Nagyon tetszettek a helyszínek. Különösen meglepett a Mechwart liget rendezettsége. :)

DrBASH 2013.05.19 18:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Utolsó előtti láda ma, még a tervezettek után. :) Meglett, köszönjük szépen, szép helyeken járhattunk.
Beus&Atthys

rozsabogar 2013.05.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megvan

petili 2013.05.14 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Köszönjük a rejtést !

Csuka. 2013.05.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést!

Fadam23 2013.05.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Először a millenárisra nem mentem el, pár nappal később úgy terveztem utam hogy benne legyen. Köszönet.

robrajcs 2013.05.07 07:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

tau 0470 2013.05.04 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
Március 20-án az 1. és a 4. pont, ma a másik kettő. Köszönettel.

1.2.
3.4.
csehipest 2013.05.01 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.67 súly: 3.33
Köszi

Cicamancs 2013.04.27 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Motorollalaci 2013.04.27 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

kismancs 2013.04.19 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Köszi a rejtést! Könyvfesztiválozás előtt gyorsan levadászva. Jó móka volt. Mindkettő :)

Woodoo 2013.04.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Oké!

HGery 2013.04.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
oK!

Kukucska 2013.04.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megvan!

Chrisjazzingup 2013.04.11 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

GCMEKI_20130411193132.jpg 
Drucki 2013.04.07 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Megtaláltam

h.krisz 2013.04.06 18:30 - Megtaláltam
ok

RobiGergo 2013.04.02 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.29
Köszönjük a rejtést!

alcala76 2013.04.02 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Köszi a rejtést! A ládát és a 3. pontot egy mozizás alkalmával gyűjtöttük össze a férjemmel (kb. egy hónapja), az első két pontra ma délelőtt volt idő, mikor arra jártunk. :) A múzeum még nem volt nyitva, de a játszótér nagyon tetszett, ide a kisfiammal még visszatérünk. :)

Kázmér és Párja 2013.03.31 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést.

emmerwald 2013.03.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Köszönöm!

A Mechwart liget
babi99 2013.03.30 14:30 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

Jack Pot 2013.03.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Nem szeretjük a multikat, (this is not a political statement), de ez jó volt. Sokat hozott rajta a hagyományos láda. A környéket is kedvelem, a társaság is jó volt (zimi67), szerettük. (Annak ellenére, hogy az idő vacak volt, a múzeum pedig zárva.) Köszönjük a rejtést!!

Zimi67 2013.03.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.86
Megvan.

RBuhl 2013.03.17 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

Viktor&Detti 2013.03.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Megvan.
Múzeumlátogatással egybekötve.
Tetszett a multi, de sajnos az ítéletidő rontotta a pontok élvezeti értékét.

Lili.th 2013.03.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Az oldal utolsó képe különösen tetszett. :) Ilyenek láttán egyre jobban örülök, hogy nincs saját ládám... (Azt hiszem, sokat nem adott volna hozzá a boldogságomhoz, viszont annál inkább elvett volna belőle...)

Gábor Áron
sanca 2013.03.02 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Kerékpáros túra 2. ládája volt.
Köszönjük!

gggg 2013.02.28 00:00 - Megtaláltam
negtaláltam

Kadorca 2013.02.17 00:00 - Megtaláltam
Közel van :)

Mini 2013.02.03 12:54 - Megtaláltam
Kissé saras találat...

becko 2013.01.27 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Szeretem az ipartörténeti emlékeket, köszönöm.

katica 2013.01.19 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Köszönjük!
katica + tobias

toni01 2013.01.19 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megleltem. Közös találat hunival. Kellemes multi a végládát nagyon hamar megleltük. Köszi a rejtést.

Huni 2013.01.19 12:10 - Megtaláltam
Jó volt a végláda. Köszi a rejtést

mszilvia 2013.01.04 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszi.

Pubi7 2013.01.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
;)

boszorkányok 2012.12.29 00:00 - Megtaláltam
Egyszer már feladtuk, most meglett!

Skalp 2012.12.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.99
Szép multi, de egyetértek Peter60-al! Valamit vagy jól vagy sehogy!
Sötétben nem kereshető, mert a tábla felirata kívülről nem látszik. Tavaly ezért már egyszer feladtuk.

 
Fixis 2012.12.17 18:00 - Megtaláltam
Megkerestem. Szép helyeken jártam közben. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

WalterBrothers 2012.12.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Köszönjük a rejtést! Walter Brothers

Zsiráf 2012.11.24 10:39 - Megtaláltam
.

Roberto Kesser 2012.11.23 16:57 - Megtaláltam
kellemes séta a árvácskákkal teli parkban. a szoborfelirathoz lámpán kívül jó szem is kell (vagy távcső), amennyiben zárva a múzeum és sőtétben érsz oda! köszönöm a rejtést, Roberto

reweptor 2012.11.18 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Hecsa 2012.11.11 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Megvan!

K-Isti 2012.11.11 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
OK.

EdKa 2012.11.11 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
A Pap kertnél kicsit várakoztunk, kivártuk, hogy előttünk lévő hölgy befejezze a logolást.

Fonte 2012.11.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.10
A 4. pont közelében hagytam az autót,és onnan sétáltam végig a multit.
A láda könnyen meglett, sajnálom, hogy az utánam logolók "rejtőzködtek", hisz olyan jó egy ládánál egy másik kesserrel összefutni:)
A ládában lévő "logbook" kezd atomjaira hullani, lehet pótolni kellene egy újjal.
A 3. ponton lévő pad-számlálást szívesen kihagytam volna. A park nagyon szép, az árvácskák ezernyi színben pompáznak.
Az 1. ponton a múzeum zárva volt, de a kertben is sok érdekes tárgy van.
A 2. ponton nagy volt a sokadalom, úgy tűnik, ide szívesen járnak a budaiak.
Sétám során láttam nagyon szép épületeket, járdán jól megférő bicikliutat, de láttam a Millenáris park szomszédságában romos, betört ablakú házat is.

De jó! Meglett!
Tik-tak
Nagy vonat, vonat, vonatka:)Valaki nagyon éhes volt:))
 
humanual 2012.11.10 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltuk! Sajna a múzeum zárva volt. A piros kabátomban a lombhullatás után elég nehéz volt a rejtek-osonás, de megoldottuk... :) Köszönjük a rejtést![g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

arkangyal 2012.11.08 20:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
köszönöm

VaVi 2012.10.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
ok

Mr Bean 2012.10.21 12:27 - Megtaláltam
Megvan

Bal3 2012.10.21 11:55 - Megtaláltam
Ave! Wappolok, s mindjart tovabb trappolok! Udv Bal3 [wapon beküldött szöveg]

perdix 2012.10.20 21:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Meglelve!Köszi a rejtést!

Hooch-Csi&Vi 2012.10.06 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Csi&Vi [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Myself 2012.10.06 00:00 - Megtaláltam
Köszi :)

Gabro 2012.10.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
:-)

aDoc 2012.09.30 01:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Hosszú ideig tartott.

GerGeo 2012.09.28 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
A 4. pontnál egyszer már jártam, de túl lent kerestem, és sötét is volt. Most viszont körbe jártam biciklivel sorban az egészet. Igényesen meg van csinálva mindkét park.
Köszönöm a rejtést!

dendeocse 2012.09.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megvan.

petiba 2012.09.23 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Zsozsókával kerekezve...

Kukucsi 2012.09.23 15:00 - Megtaláltam
OK

cziandras 2012.09.22 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.00
Jó egy multiládával kezdeni a napot,köszönöm a lehetőséget. :)

izsolt 2012.09.19 17:15 - Megtaláltam
_

VasG 2012.09.18 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Budapesti bicajos geoláda vadászat során itt is jártam.
Tetszett a multi, köszönöm. A múzeumban jártam már korábban.

 
beuuu 2012.09.15 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.06
nemrég költöztem ide, sajnos fogytán a közeli ládák :)
köszi

Cristian 2012.09.14 14:16 - Megtaláltam
ok

ndavid42 2012.09.14 12:16 - Megtaláltam
[:484:]
Második nekifutásra oké, naná, h a padokat néztem el én is :) a multi tetszett egyébként, a múzeumot mindenképp megnézem majd!

Csöpke 2012.09.08 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Megtaláltuk Ciconnal. A padoknál két alternatívát számoltam, az egyik bejött! A ládát hamar megtaláltuk, miután figyelmesen még egyszer elolvastuk a szöveget, hogy "balra a kőkerítésben!".
Utoljára a Millenáris Parkba mentünk, szétnéztünk egy kicsit a "Közmédia Napja"-n. A játszótér nagyon tetszett!!!

Útban a láda felé!
nemlac 2012.09.06 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Ma sikerült még ezt a multit is becserkészni.
A padokat rosszul számoltam, de sikerült a sokadik próbálkozásra
kitalálni.
Hol lehettek ezek, amiket nem számoltam bele ? :)

Dömemama 2012.09.05 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

neel 2012.09.01 00:00 - Megtaláltam
Érdekes séta volt, szép helyekre jutottunk el.
Köszönjük.

MirP 2012.08.30 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.22
+ [wapon beküldött szöveg]
Érdekes volt végigjárni a pontokat, nekem főleg a szökőkút és környéke tetszett a legjobban, valami gyönyörű hely és a fák alatt kellemesen lehet hűsölni a padokon. A Múzeum most kimaradt, de majd egyszer biztosan bepótolom, mert érdekesnek tűnik.
Köszönöm a rejtést! :)

 
SirCristo 2012.08.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, koszi:)

Domos 2012.08.27 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Mivel korán értünk a Csodák Palotájához, a nyitás előtt még ládázni is volt időnk.

Nicky&Ati 2012.08.19 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Harmadik nekifutásra végre sikerült a végládát is begyűjteni. Mi kicsit lejjebb kerestük szakadó esőben és sárban. :D

 
rallymax 2012.08.19 12:00 - Megtaláltam
Egy kis bringázás a városban :)

szepzsuzsi 2012.08.18 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.59
Sajnos valamit elnéztünk, vagy elszámoltunk a jelszórészleteknél... E-mail-ben bizonyítottam a rejtőnek.:) Kérem szépen a jóváhagyást! Ennek ellenére élmény volt a séta! Köszönjük!
szepzsuzsi, Ágnes

[Jóváhagyta: Riedel család, 2012.08.27 10:18]

 
Pala.G 2012.08.11 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Köszönjük a rejtést!

Üdv
Detti & Gábor

 
StiviG 2012.08.05 11:35 - Megtaláltam
Köszönöm :-)

nettykaaa 2012.08.04 18:21 - Megtaláltam
Parlament-Budai Vár-Krisztinaváros-Mechwart liget. :) Éppen egy esküvő végére értünk a Ligetbe. A násznép fele már a hivatal mögött beszélgetett. Sajnos onnan nem tudtunk tovább menni. A többi pontot megtaláltuk csak a ládát nem sikerült. Szeretnénk kérni a találatunk elfogadását. Előre is köszönjük. (Köszönjük a segítséget!:))
Feri és Netti

UfoPapa 2012.08.03 19:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Érdekes, számomra újdonságot mutatott be, a láda mugliveszély nélküli, a leírásnak megfelelően van elrejtve, és az a 2. kerületi önkormányzat... Le a kalappal a láda előtt.
Köszönöm

Az önkormányzat 
Rea 2012.08.02 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

bzsoltie 2012.07.27 08:50 - Megtaláltam
köszi

cmf 2012.07.25 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
:)

TücsiTeam 2012.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Nem is gondoltuk volna, hogy a II. kerület ilyen szép. A ládában a logfüzet megtelt, rongyokban lóg. Talán megérdemelne egy kicsit igényesebb ládát is.

BuGya 2012.07.19 00:00 - Megtaláltam
:-)

kectam 2012.07.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Kellemes kis multi, a Csodák Palotájába menet gyűjtöttük be a részleteket
Köszönjük a rejtést

kolap 2012.07.16 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Szép séta volt. Köszönjük.
kolap és társa

Evetke 2012.07.15 12:20 - Megtaláltam
Bizony meg vagy találva. [iwc iphone]

 
Goldenbay 2012.06.30 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.61
Nagyon szép a szökőkút!

Antissimo 2012.06.28 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Bringás multivadászat során gyűjtöttem be. Az egyes pontokat mind ismertem már, de érdekes volt így tematikusan felfűzve.

vittorio 2012.06.27 19:58 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

oldfox 2012.06.24 13:00 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

Famágus 2012.06.24 13:00 - Megtaláltam
Egyszer már nekifutottunk, de akkor nem volt meg a láda, pont eltűntették, jó, hogy már kereshető.. ez a park mennyire rendben van?! Jó kis multi, tetszett nagyon!!
A nagy hal, végül nem kapta be a kiskacsát :-)
Köszi a hívást! Oldfoxxal, Hadralkával

Hadralka 2012.06.24 13:00 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

befi 2012.06.20 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.24
Kerékpáros keresés. GCkupa 32 találattal.

richard_szabo 2012.06.19 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Nyáron jó korán kelni. Munka előtti rollerezéssel egybekötve sikerült.

Zag 2012.06.17 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Szép környezet, kellemes séta, érdemes volt felkeresni.

housefly 2012.06.17 13:20 - Megtaláltam
Köszönöm!

Dr.Lada 2012.06.16 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 4.06
Kerékpáros találat!

 
hevike 2012.06.16 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Megtaláltuk. Köszi a rejtést!

Schmauder Tamás 2012.06.16 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
OK

norbimoncsi 2012.06.09 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Megvan! A második ponthoz egy rendezvény miatt nem sikerült odajutnunk, de a rejtő sokat segített :-) -amit utólag is köszönünk.
Nagyon tetszett a polgármesteri hivatal előtti park.

Köszi a rejtést!

scele 2012.06.06 11:40 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Dolex 2012.06.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.45
ok

gusty 2012.06.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Könnyű bringás találat, leszámítva, hogy mivel a múzeum zárva volt, így a szoborról kerítésen kívülről készült képről igen nehezen sikerült kibogarászni azt a bizonyos szót. Tanulság: nem elég fotózni (vagy ne telefonnal), felírni! :)

Szabó Barabás 2012.06.02 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.28
Jó kis túra volt. Köszönjük.

Szedlacsek Enikő 2012.06.02 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.17 súly: 2.30
Megleltük, bár a múzeum zárva volt.

A közelben egy jópofa... :-)
 
bm 2012.05.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Megvan.

musztáng 2012.05.17 12:00 - Megtaláltam
Jó kis séta volt.Sajnos a múzeum nyitvatartása eléggé lerövidült CS-SZO:10-14.
Köszi a rejtést!

mazsola069 2012.05.16 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Ma a környékre szólított a munkám.Az autót hátrahagyva bringával jártam be a pontokat.A ládába kellene egy új logbook.

Imperator Csaba 2012.05.11 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Gondir 2012.05.06 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

--Ha majd kivágtuk az utolsó fát,
ha majd megmérgeztük az utolsó folyót,
ha majd kifogtuk az utolsó halat
rájövünk,
hogy a pénz nem ehető.-- [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

gsy 2012.05.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05


tak-tak 2012.04.30 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Katival

Babuka 2012.04.29 15:40 - Megtaláltam
Már 2011 augusztusában elkezdtük, de a ládát idő hiányában nem találtuk meg, most esküvőre jöttünk és nem hagyhattuk ki.
Nem éppen szokványos kesserruhában, de megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

paszi 2012.04.29 13:20 - Megtaláltam
Bár nem szeretjük a multikat, ez tetszett. A GCTORK-kal párhuzamosan "fejtettük" meg. Köszi!

guppik 2012.04.23 12:00 - Megtaláltam
Jó kis multi, köszönjük!

nagya93 2012.04.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Az első pontba nem jutottunk be mert zárva volt a múzeum:(
Képek alapján kérem elfogadni megtalálásként .

[Jóváhagyta: Riedel család, 2012.04.23 13:08]

 
LTA 2012.04.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Régóta nézegettem már ezt a multit, most elérkezett az ideje... Az időzítés is jó volt, mert gyönyörű a Mechwart-liget a tavaszi virágágyásokkal.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2012.04.12 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.76
Érdekes volt a multi, főként az Öntödei Múzeum infóért köszönet! A mikroláda megoldás nem a legszerencsésebb (ki kell bányászni belőle a tekercset), szerintem egy nagyobb, ajándékcserére alkalmas láda is elférne a választott helyen.

/Quatermain/

Hegyo 2012.04.09 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.60
Már többször neki futottam, hogy végigjárjam, de csak most sikerült befejezni Teveladyvel. Köszönöm.

Gábor és Edit 2012.04.06 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Érdekes, szép, de gyorsan bejárható helyek, nincs túlbonyolítva. Az ilyen multikat szeretjük.

graffz 2012.04.05 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.70
Megvan. Ket nap 2-2 pont. Kosz.

ozeki 2012.04.04 11:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jo kis kaland volt! [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]
Motorizált Budapest újraszürkítés 9/1
A robogó érdemei felbecsülhetetlenek : jól lehet haladni a dugóban, bárhol leparkolhatsz, és a lezárt helyekre is el lehet vele jutni! Pl, a szigorúan őrzött polg.mest.hiv.-i parkolóba is be tudtam kéredzkedni :)

lakkanto 2012.03.31 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Köszi a rejtést, szép séta volt, kétnapos turné a sötét miatt.

Robogo 2012.03.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Munka utáni biciklis találat.
Köszönöm a rejtést!

Milán&Enikő 2012.03.25 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
A Mechwart liget meglepően szép hely, köszönjük a rejtést!

sztusi 2012.03.25 15:00 - Megtaláltam
megvagy!

vizipinty 2012.03.21 13:00 - Megtaláltam
Ebédszünet.

Tomcache 2012.03.17 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Ok.

Cerberus 2012.03.17 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

Togo 2012.03.17 11:01 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

GeoRoni 2012.03.16 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Meglelve

Csabataxi 2012.03.16 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Tetszett!
Köszi!

Budapesti apple
 
Besüboboja 2012.03.16 14:16 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

5N 2012.03.16 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
A jó idő rengeteg embert csalt ki a ligetbe,még szerencse,hogy ott is virtuális rész volt.Tetszett ez a kis multi.

SzabEdAn 2012.03.15 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2012.03.15 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm

EdeZ 2012.03.10 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

molka 2012.03.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.69
Klassz kis multi. A Millenárist már ismertem, illetve egy időben minden nap a múzeum előtt sétáltam el munkába menet. A Mechwart liget igazán nagyon tetszett! Köszi!

Anika és Ádika 2012.03.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Nagyon jó rejtés!

Fortunata 2012.02.29 19:00 - Megtaláltam
Sötétben valóban nem egyszerű, de megéri bejárni. A múzeumba sanjos máskor kell bemennünk, mert most ideiglenesen 16 órakor zár - persze, hogy nem értem oda zárás előtt.

nyuszt 2012.02.29 19:00 - Megtaláltam
Február 29-ei log aranyat ér... :)

begeba 2012.02.25 17:04 - Megtaláltam
Mai nap befejezéseként hazafele még begyűjtöttem ezt a multit. A millenáris mellett valami tüntetés volt, így a múzeumtól indulva jártam be a pontokat. Tán a múzeum volt az egyetlen kivétel, a többi pontot kicsit rutinszerűnek találtam.

Cseber 2012.02.25 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2012.02.25 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Budapesti egésznapos ládázás Istvánnal.
Nagyon jó kis multi, megint tanultam valami újat, köszönöm!
A múzeum - szombat délelőtt - zárva volt, a szöveget távcsővel olvastuk le.

carmin 2012.02.25 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Köszönjük a rejtést.

Atmosz&Zozmosz 2012.02.23 15:40 - Megtaláltam
Megvan :-)

Marpad 2012.02.22 10:10 - Megtaláltam
Rejtői segítséggel, kellemes séta és egy kis sárdagasztás keretében meglett. Köszönöm!

markovicsa 2012.02.13 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.53
A hideg ellenére is élvezet volt a láda útvonalát bejárni.

clip 2012.02.11 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Két részletben, először rámsötétedett és nem találtam a ládát, ég a múzeum kerítése is zárva volt. Most viszont sikerült, köszi!

kispeter12 2012.02.10 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm

akosgy 2012.02.06 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Esti bevásárlás közben jól esett egy kis séta. Kicsit még az idő is 'enyhült'. :) Köszi!

zakany 2012.01.31 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Na, hazaértem.. majd megfagytam:) A logbookba nem írtam, mert nem láttam a sötétben semmit és a fagyott kezemmel nem volt türelmem kibányászni se a dobozból.. az utolsó pontom (ami itt az első) is kis segítséggel lett csak meg! Ezt a multit nem jó sötétben keresni valóban!
A rejtő sem tüntette fel a telszámát, szerintem ez alap lenne..

zsotie 2012.01.30 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.21
A hidegben gyorsan végigjártuk a pontokat.
A múzeumnál a sötétben nem láttuk a szöveget. Köszönjük Ludens-nek a segítséget.

ludens 2012.01.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.58
Egyszer már jártam itt, aztán a láda betegeskedni kezdett, így csak ma értem a végére. A múzeumba még visszajövünk, sajnos zárva találtuk. A doboz környezete nem épp optimális.

feel2006 2012.01.29 09:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Régóta kerülgetett multi ez, de ma meglett. :)
Jó sok pont, ezért nem szerettük eddig, de ma meglett!
Köszönjük! Érdemes volt, nem a mindennapok átutazása szerint járni a helyszínek között.

 
sziszko 2012.01.29 09:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Régen nap,mint nap elmentem a Múzeum, és a liget mellett is, nem is sejtettem, hogy itt is láda van :)
végre levadásztuk ma ezt is, köszi a rejtést!!! :)

salty 2012.01.28 08:35 - Megtaláltam
Nagy nehezen, de összeállt a jelszó! :)

navigaator 2012.01.27 00:00 - Megtaláltam
-

keleven 2012.01.22 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.30] [wapon beküldött szöveg]

Stautoma 2012.01.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
ok

meggyvágó
PEx2 2012.01.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Pont a legnagyobb esőben sétáltam el a ládáért!

picinyuszi64 2012.01.18 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam

Bubuka 2012.01.11 13:10 - Megtaláltam
Egyszer Zalajáró lesétálta velem, de akkor a sötétben nem sokat láttam és éppen a ládát is ellopták. Most újra végigjártam. Régebben erre laktunk, Scele a Ganz Villamossági Művek óvodájába járt. Ebből következik, hogy a Millenárisnak még híre-hamva sem volt, ezért ez volt az újdonság számomra. A többi hely nem ismeretlen, pl. a Mechwart térre jártunk játszótérre (és a Medve térre).

walky 2012.01.08 16:00 - Megtaláltam
meglett, köszönöm

hercule&jane 2012.01.07 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Némi nosztalgiával...hercule itt lakott egykor a Mártírok útján, én meg itt dolgoztam évekig. Sokat változott a környék, hol előnyére, hol hátrányára. Például lehetne a turkálók utcája is:)
Mindenesetre jó érzés volt sétálgatni a környéken.

galk78 2012.01.02 12:25 - Megtaláltam
A 2012-es év első ládája. Köszönjük a rejtést!

gyusz_58 2011.12.31 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Nap elő ládája
Köszönöm a rejtést

Zpalee 2011.12.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.22
A padokat egy kissé elszámoltuk, de rejtő segítségével meg lett. Köszönjük! :) Ha már ott voltunk, akkor be is mentünk az Öntöde Múzeumban, ajánljuk mindenkinek! Nagyon érdekes!

mendi_es_zoli 2011.12.29 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

Robin13 2011.12.26 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Köszönöm a rejtést. Bár egy picit odébb mutatott a gps. a leirás alapján könnyen megtalálható a rejtek.

DenkeT 2011.12.11 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Mai ládázás második tervezete. Köszi a rejtést :)

Madym 2011.12.10 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Megvan. Budapesti ládázásom 15/15, a mai napon az utolsó felkeresése. Vonattal Debrecenből. Még világosban kezdtem neki, és sötétben fejeztem be. A végládánál szerintem a biztonsági őrök páholyból nézhették a tevékenységemet, köszönhetően a rengeteg biztonsági kamerának. Már az ötödik lehetőséget próbáltam, amikor meglett a láda. Na és itt vettem hasznát annak a guminak, ami a lipótvárosi séta ládája után véletlenül nálam maradt, ugyanis a logfüzetet ezzel tekertem körbe. Más is hasonlóan cselekedjen, különben szinte reménytelen lesz a ládából kiszedni. Visszarejtés után a Nyugati felé indultam, ahol kaja, egy sör, és fel a vonatra. Köszönöm!
A mai napon 15 ládát kerestem fel, összesen 28,2 kilométert tettem meg, legalább is a kütyüm ennyit mért, amiből csak kis mennyiség volt a tömegközlekedés. Ami nincs mérve, azt a felszín alatt utaztam. Enyhe térdfájáson kívül semmi egyéb.

joco12589 2011.11.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Ma végre sikerült befejeznem a multi láda utolsó pontját. Az első a 3. és a 4. pontja még nyáron meglett de akkor sajnos nem volt időm elmenni a Zöld Péter Játszótérre de most ezt is pótoltam. Sajnálom hogy a láda időközben eltünt. Remélem hamarossan a rejtőnek sikerül újra rejetni-e mert gyönyörű helyeket mutatbe.

zsbenko 2011.11.06 13:03 - Nem találtam meg
Sajnos a ládát én sem találtam meg. [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

GCMEKI_2011116130259.jpg 
2in1 dream team :) 2011.11.01 16:03 - Nem találtam meg
A múzeum érdekes volt, de a ládának hült helye, ráadásul tele van a környéke emberi ürülékkel :/

pont a kohászathoz ne értenék...? 
tomki 2011.11.01 09:50 - Megtaláltam
Gyerek- és ifjúkorom helyszínei - köszönöm a sétát. A ládát nem találtam meg.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2011.11.02 12:11]

kismaczu 2011.10.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Gyönyörű szép helyeken jártunk.Köszönjük a rejtő segítségét.

nagyi11 2011.10.11 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Megtaláltuk!

kópé1993 2011.10.09 10:47 - Megtaláltam
Megvan! Kicsit szemetelt az eső,de ez sem fogott ki rajtam!

 
ag_de_nes 2011.10.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönjük. Sötétedés után egy fokkal nehezebb a láda megtalálása.

Taki- 2011.10.01 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.90
Kellemes séta, kellemes környéken. Köszönöm!

hesim 2011.09.25 15:37 - Megtaláltam
megvan

kincsködmön 2011.09.25 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

Macusa 2011.09.25 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Helyenként a szép oldalát is láttuk a városnak. Köszi

torovik 2011.09.22 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
köszi

tmolli 2011.09.21 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Köszönöm!

Szöszke15 2011.09.21 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Megvan!

baranyaifiú 2011.09.21 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
OK!

mielikki 2011.09.20 19:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megvan :) Gyorsan végigjártuk a 4 pontot. A láda rejtése tetszett :)

nzsolt 2011.09.20 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.68
Jó kis városi multi. Köszi a rejtést!

Sunboy 2011.09.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Na szóval trükkös kis track lett volna, de jó, hogy kapcsoltam, így okosabban tudtam végigmenni :) A rejtés nagyon tuti, és jó látni, hogy Bp-n is lehet "viszonylag" normális környéken ládát találni :)

P306 2011.09.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Megtaláltam.

Topolya 2011.09.14 19:40 - Megtaláltam
ok

picuresnagyur 2011.09.14 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
köszi, a tanácstalanoknak: a 3. pontnál a pad az pad s nem üres padhely, vagy ülőlap :) a mikroláda helye városihoz képest egész nyugisan használható, jó választás

dacu 2011.09.11 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.80
Jó volt! Köszönöm. Nem is tudtam, hogy pár méterre a villamostól ilyen szék környezet van!
TFTC!

Tuulikki 2011.09.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.52
@daviddal. Ez a lakhelye(i)mhez (egyik) legközelebbi láda :)

@david 2011.09.10 00:00 - Megtaláltam
Fruzsival
különleges a játszótér, eddig nem is vettem észre
a park tele van szép virággal. csak a normál pad kell, a kút melletti ülőlapok nem. az öntödei múzeumban még a múzeumok éjszakáján voltunk, különleges hely.

Hungerwood 2011.09.10 00:00 - Megtaláltam
megvan

Alcohool 2011.09.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltuk, köszönjük. :)

Motkány 2011.09.09 16:30 - Megtaláltam
Minden nap erre járok dolgozni, de semmit sem tudtam Mechwart Andrásról. Érdekes volt, köszi :)

pliptai 2011.09.06 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Köszönet a rejtésért!

Pimpi69 2011.08.31 19:09 - Megtaláltam
ok:-) [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2011.08.31 19:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.57
ok:-) [wapon beküldött szöveg]
Pimpivel jártuk végig a pontokat.Kétszer is,mert elsőre valamit elnéztünk..:-)
Köszönet a rejtésért!

-Mike- 2011.08.26 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Ez a nap sem volt egyszerű, de nem a láda, hanem a meleg miatt! Dél körül indultam el a munkahelyemről, és mint közeli ládát, a Mechwart multit szemeltem ki.
Gyermekkoromban sokat gördeszkáztam a parkban, és a múzeum területén is. Nagymamám a szemben lévő házban lakott. Hozzá kell tennem, hogy akkoriban a múzeumkert kapuja a főútról nyilt, kb. ott ahol most a tábla van. A sétány meg átment a múzeum parkján, nem kivül volt elvezetve.
Kellett keresgélni, meg inni rendesen, de végül meglett! A parkban a höség miatt a kutya se' járt, igy könnyen logoltam.
Köszi a rejtést!

SzantoA 2011.08.23 21:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Kellemes séta. Szép környezet. A padok számolása nem egyértelmű. Néhány fotó analizálása és némi tippelés után végül meglett a padok száma :)
Köszi a rejtést !

Kicsike 2011.08.22 18:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Köszi a 'rejtést', jó móka volt! :)

kaldigeza 2011.08.22 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Szívem szerint szólt ez a multi, mivel magam is gépész vagyok! Köszönöm a rejtést!

ittott 2011.08.21 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
A környéken nőttem fel és jártam iskolába, ismeretem a helyeket amit most végig jártam, de most tudtam meg, hogy Ganz Ábrahám és Mechwart András mitől volt nagyszerű ember. Ahogy jártam a multi pontjait, az jutott az eszembe, hogy mikor leszünk újra olyan helyzetben, hogy két svájci ember elinduljon hazájából Magyarországra, és nálunk akarja a tudását kamatoztatni, tovább fejleszteni és az életét itt megalapozni.

 
tótanyja 2011.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 1.00
xxx

Geri89 2011.08.19 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Budai ládatúra 2/2. Köszönjük!
Szép a környék, megért egy ládát.
Geri89

dienespeter 2011.08.10 19:00 - Megtaláltam
köszi

álomfogók 2011.08.09 19:35 - Megtaláltam
Itt dolgozom a szomszédban, tucatszor megfordultam minden állomás környékén, mégis egy színház előtti estének kellett eljönni, hogy időt tudjak szakítani ezek gc célzatú bejárására is.
Meg még egy további alkalomra, mivel a bejelentés elsőre nem jött össze. A szökőkútnál tényleg nem egyértelmű, melyik padokra gondolt a rejtő. Mindenesetre nem azokra, amiket én kedden számoltam, hanem azokra, amelyek miatt csütörtökön visszamentem. Még jó, hogy útba eshet jövet-menet.

karadiadam 2011.08.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
A szökőkútnál nem egyértelmű, hogy melyik padokra gondol, egyébként jó multi.

Guizmo és Cuni 2011.08.06 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Minden nap járunk erre autóval, gyalog ismeretlen volt eddig.

 
rongylab2 2011.08.03 12:00 - Megtaláltam
ok

m.zsömi 2011.08.03 10:20 - Megtaláltam
ok

Nocsak 2011.08.02 00:00 - Megtaláltam
Megvan

DonRazzino 2011.08.01 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Gyalogos kupa: 11.1 km

Köszönjük a rejtést!

hitamas 2011.07.31 21:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Elemlámpa nélkül egy lépést se ..... :)

Glac 2011.07.31 11:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Grizli 2011.07.29 20:00 - Megtaláltam
jó kis multi volt köszönjük

Petyabá 2011.07.29 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.27
Ismerős környék. A Mechwart liget nagyon szép lett!

zolilu 2011.07.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.48
Tavasszal voltunk a gyerekkel a Csodák Palotájába, akkor megkerestük a játszótérnél a jelszót, de a többi pontra nem maradt időnk. Megfogadtuk, ha legközelebb Pesten járunk, megkeressük a többi pontot is.
Érdemes volt visszatérni, főleg a Mechwart tér tetszett nagyon. Nagyon szép és üde lett a felújítás után.

A játszótérenMár tudjuk ki Ő
Júliusi üdeségMost nem kell hűtenie
benyo 2011.07.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
A Mechwart tér nagyon szép! Egy budapesti biciklizés alkalmával találtunk rá a ládára. Bár egy kicsit nehezen, de a képek segítségével idővel megtaláltuk a ládát. Köszi a rejtést!

GalocaesPereszke 2011.07.24 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltuk. Sajnos a múzeum technikai okok miatt zárva volt, de még visszajövünk máskor. Köszönjük.

Joanne 2011.07.24 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Vasárnap délelőtt vadászösztönnek engedve egy-két még közeli látnivalót pótoltunk ládával és egyéb látnivalókkal a környéken. Az öntöde múzeum most nem látogatható. A Millenárison kaptunk egy kis esőt. De mindentől eltekintve Budapest nagyon szép, főleg vasárnap délelőtt, hallani, ahogy kukorékol a kakas és röfög a disznó a hátsó kertben.
Zs&E

tamas8_22 2011.07.17 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
x

Gyeta 2011.07.16 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Szoros szálakkal kötődünk egy gépipari technikumhoz, mely e műszaki zseni nevét viseli a keleti végeken, így komoly érzelmi töltettel vágtunk neki a multinak. Ráadásul ez jubileum is egyben, így kicsit ünnepeltük is magunkat.

 
Tenshy911020 2011.07.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
ok

Csomi89 2011.07.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.34
Köszi.

horanyi.a 2011.07.13 17:15 - Megtaláltam
GPS nélkül találtam meg, a leírás alapján nem volt nehéz, köszönöm.

othria 2011.07.12 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
Közös ládázás othnan-nal.

othnan 2011.07.12 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Közös séta othriá-val.

Csigabiga 2011.07.09 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

 
Nyúl 2011.07.09 10:33 - Megtaláltam
Megvan

katnorbi 2011.07.06 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam

 
siemens 2011.07.02 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.27
Kényelmes délelőtti séta, (kis esővel) gyerekekkel együtt. (Margit krt-at szívesen kihagytam volna.) Millenárison rendezvénnyel. Tetszett, jó leírás, könnyű találat. Tovább a Gesztenyés-kert felé. Köszönjük.

barathg 2011.07.01 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
akinek nincs a fejében... izé a telefonjában... mert ott még a szobor körüli fák száma volt. úgyhogy ma GCGEKE felé bepótoltam a hiányt, így teljes a log.

targonczas 2011.06.30 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.07
Tetszett, csak a rejtés helye nem. Értékelem viszont, hogy van láda is.

sirgalahad 2011.06.30 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.32
Erre járva nem vártam mást
Megismertem Mechwart Andrást
Méltányolom emberségét
Méltán híres hengerszékét

Meg kell mondjam, kérem - Ön tök!
Esze tokját hová tolja?
Először én kéregöntök
Csak azután rovátkolja!

öntőmunkásmúzeum
hány óra van, Mechwart Úr?lentről
fentrőlmanapság
tavirózsákrégi épület
itt már nem gördül kerék...kívülről
belülről 
kobcikrajci 2011.06.27 20:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.54
Nyár esti biciklizős bejárás.

geokutya 2011.06.27 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.49
munka előtt, több részletben

timi és a mackó 2011.06.23 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Köszi, nagyon szép a liget.

wheelmary 2011.06.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
Könnyű találat. A logbook teljesen új. Köszönjük a rejtést.

mansan 2011.06.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.41
Ma vissza kellett mennem az első ponthoz, mert tegnap be volt zárva a kapu és nem tudtam jól leolvasni a jelszót...A szobor körüli fák egy része kiszáradt, nem tudom mi lesz a sorsuk szegényeknek, ezzel együtt a jelszónak.
A láda a helyén van, de a logbook betelt! :-)

LPilot 2011.06.17 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.36
A nyár negyedik pillanata.

flendera 2011.06.15 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
A közelben dolgozok, így elég sűrűn járok erre. Jó ez a környék. Köszi

Plavi 2011.06.15 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.24
Munka utáni sétálgatás és kincskeresés. Jó helyekre visz el ez a multi, mert megmutatja, hogy egy zsúfolt nagyvárosban is lehetnek kellemes és nyugodt "szigetek".

zoli 2011.06.13 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
A pontokat 4-1-3-2 sorrendben kerestük fel.
A Polgármesteri Hivatalnál - a láda kutatása közben - megjelent egy biztonsági őr, aki szúrós szemeket meresztett ránk. Elmagyaráztuk, hogy mi célból vagyunk ott és bár nem nagyon értette, de végül szó nélkül továbbállt.
Sikeres találat után a múzeum felé vettük az irányt. Sajnos zárva volt, így a kerítésen kívülről próbáltuk leolvasni a jelszórészletet, ami nem volt túl egyszerű feladat. :)
Következett a 3. és nekünk a legjobban tetsző helyszín, a Mechwart liget. Nagyon szép, rendezett park, pihenők, játszóterek... de a legszebb a szökőkút. :)
A fák számolgatása után autóba pattantunk és a Millenáris Parkhoz hajtottunk. A játszótér nagyon kellemes meglepést okozott. Ilyenfajta ötletességgel, kivitelezéssel még nem találkoztunk. Külön dicséretes, hogy mennyire figyelnek a kicsik biztonságára.
Összefoglalva: nagyon tetszett a multi, örülünk, hogy itt is járhattunk és gratulálunk a rejtőknek! :)

Linda és Zoli

Heni&Gábor 2011.06.12 15:00 - Megtaláltam
Ez a multi tele volt meglepetéssel: hangulatos park szökőkúttal, játszótér és egy fantasztikus múzeum, ahol soha nem jártam volna, ha nincs a gc. Még így is csak a jelszórészletet akartam leolvasni a múzeumnál, de a múzeum munkatársa olyan kedvesen invitált, hogy nem tudtam ellenállni, és bementem. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon megérte! Ezúton is köszönet a tárlatvezetésért és a tájékoztatásért. A pontokat 2-3-4-1 sorrendbe kerestem meg, így éppen beleillett GCBBC pontjai közé.

CzPeet 2011.06.09 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.89
Gyalogtúrám 1. állomása!
köszi a rejtést!

tudo 2011.06.08 13:18 - Egyéb
40 km városi kerékpározás 130 m emelkedéssel Budán a mai vizsgák között 3 régi ládával. A városi kerékpáromon néhány alkatrészt felújítottam, alkalmam volt kipróbálni őket.

GCPAAI után gurultam át a láda 1. pontjához. Az öntöde most megfogott a M.H.D. volt mérnökeként, és úgy is, mint vasútmodellező. A park mesterséges tavában hatalmasra nőttek a díszhalak és a tavirózsák. A láda azonnal meglett. GCVMMM következett.

Kerékpáros kupa: 38.93 km

ÖntödeMúzeum
ParkTavirózsa
SzökőkútTalálat
Fürkészek 2011.06.08 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Második nekifutásra kifürkésztük. Köszönjük a rejtést!

nmárti 2011.06.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Végre megvan! Kicsit kalandosra sikerült, mert első körben, ahogy jó kesserhez illik:))papucsban és szoknyában próbálkoztam. Budaörsön a sziklákon működött, de itt a városban nem:))Szóval a láda valahogy elkerülte a figyelmem:)A rejtő segítségével kiegészült a jelszó.))bár hiba csúszotta gépezetbe, amiből kiderült vannak szőke férfiak is:)
Tetszett a multi! A park, a játszótér, a múzeum...ahova biztos nem jutok el, ha nincs a geocaching. Köszönöm a rejtést és a segítséget!

 
Péter60 2011.06.03 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.47
Jó az útvonalvezetés, és nem is gondolná az ember, hogy a Margit körúttól néhány lépésre ilyen szép park van. Színvonalas a weblap is, a gyenge pont a ládának a karbantartása. Egy gyógyszeres műanyagdobozka+papírtekercs+ceruza, ehhez kellett 4 hónap?

Piroshajukishableany 2011.06.03 00:00 - Nem találtam meg
:-)

[Elutasította: Riedel család, 2011.06.07 09:25]

czejczej66 2011.06.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
ok

Esteban62 2011.05.31 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Megtaláltam :-)

Rocco21 2011.05.31 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Megvan! 72. láda. Tetszett ez a kis multi cache. Először a második pontot kerestük meg, aztán jött a többi sorban. Az Öntöde Múzeumról eddig soha nem hallottam, sajnos már zárva volt, mire odaértünk. A Mechwart liget pedig nagyon szép hely lett, legjobban a szökőkút tetszett. Sajnos a ládát nem találtuk a negyedik ponton, pedig sok lyukat átvizsgáltunk. Ez a rész annyira már nem volt szép, mivel sokan a közeli bokrot wc-nek használják... Valószínűleg csak mi voltunk ügyetlenek, mert más kesser ugyanezen a napon megtalálta. Köszönöm a rejtőnek a segítséget a jelszó végével kapcsolatban.

Ganz utcaSzobor
A múzeum kertjébenA múzeum kertjében
Öntödei MúzeumMechwart András szobra
SzökőkútMechwart liget
M Zsófia 2011.05.31 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

 
nymhun 2011.05.31 13:05 - Megtaláltam
-

Lehetetlen 2011.05.28 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Egy kis délutáni séta. Nagyon szépen megcsinálták a teret.
Köszi a rejtést.

V_Gabor 2011.05.28 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.78
Megtaláltam. (Androidon g:hu segítségével) [g:hu 1.3.11] [wapon beküldött szöveg]

 
MikiCache 2011.05.27 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.06
Ezt is végigsétáltuk.
Sám, Pikó és Miki

 
Chubby 2011.05.23 11:45 - Megtaláltam
Megvan. [wapon beküldött szöveg]

Isfer 2011.05.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Végigjártuk becserkésztük .Köszi a rejtést !

Liberty 2011.05.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
5/1. Ládatúra Budán.

Gazdag információt ad a ládaoldal Mechwart életéről és munkásságáról, nagyon szép helyeket mutat be a multi minden pontja. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

II. kerület címere
Delfin1990 2011.05.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Remek láda! A múzeumot csak ajánlani tudom :)

znasz 2011.05.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Köszi rejtést. A múzeum nagyon tetszett. A ragyogó tárlatvezetés nagyban emelte az összhatást.

Fazék 2011.05.17 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.28
A multi pontjaitól pár száz méterre van a munkahelyem. Amikor tavaly megjelent ez a láda, akkor azt gondoltom: bármikor megkereshetem, így aztán nem kerestem. Aztán sokáig betegeskedett. De ma, kevés munka volt, szépen sütött a nap, kolléganőim is első hívásra elkísértek.
A környék szép, hiszen ezért is van itt a munkahelyünk :).

Lencsi 2011.05.17 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Munka utáni kellemes kess, nem kellett messzire sodródnunk a cég kapujától, gyakorlatilag a pontok origójában dolgozunk :) Kellemes környék, szép helyek, köszönjük a rejtést. Lencsi Timivel és Fazékkal

soka9001 2011.05.17 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
ok. Megtaláltam. Az első jelszórészlettel meggyűlt a bajom mert pontatlan voltam a leolvasás tekintetében.
A polgármesteri hivatal előtt valami nagyon finom virág illat fodrozódik a levegőben.
A láda rejteke nagyon ügyes, gratulálok.
A szobor köré ültetett egyik fácska száradófélben, remélhetőleg pótolják friss fával.
Kardiológiai vizsgálatot megelőzően vadásztam eme ládára.
Köszönöm a lehetőséget.

KJ & GM 2011.05.16 15:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

atipapa 2011.05.15 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
köszi

anyóca 57 2011.05.15 13:00 - Megtaláltam
Csak másodszorra sikerült, mert annyira bennem maradt az a fotó, amikor egy egész család a támfal lefutó borostyánjai közt turkál, hogy a gps-re nem is figyelve én is ott keresgéltem sokáig, majd feladtam. Ma azonban végre eljutottam a jó helyre és megtaláltam. Szerencsére az időjárás nagyon kedvezett a kessnek. Kevesen voltak, így nem keltettem nagy feltűnést. Nagyon megszépült a méltón ligetre átkeresztelt tér. A Millenáris Parkban még sosem voltam, pontosan nem is tudtam hol van. Köszi a sok új infót.

L-200 2011.05.14 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Megvan.

parrish 2011.05.14 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Megtaláltuk.

Piás 2011.05.14 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Jó kis séta, bár nem lesz a kedvencem.
Köszi a rejtést

mucik 2011.05.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Kellemes séta szép helyeken.
Mucik és Pannababa

jalso 2011.05.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.21
Kellemes családi séta és játszótérhasználat kiséretében háromgenerációs találat. Közben egy kicsit okultunk is a magyar ipar történetéből. Köszönjük: Ildi, Géza, Peti (aki majd külön is logol), Lilla, Bence és jalso.

Lopakodó 2011.05.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Szép idő, jó pontok, kellemes séta.

SilverG 2011.05.09 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltuk!

FCsili 2011.05.09 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Megtaláltuk!

fkmaster 2011.05.07 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.17
Hétvégén jártam le a multit, de a múzeumkerttel nem volt szerencsém, nem jutottam be. Mivel nem volt nálam fényképezőgép, így az első jelszórészletet FCsili-nek köszönhetem.

iloilo 2011.05.05 20:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.10] [wapon beküldött szöveg]

Magnes50 2011.05.03 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.96
Nagy szélben megtaláltam, de legalább nem voltak sokan :-))

Áron31 2011.05.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Köszi a rejtést! :)

Devil 2011.05.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
A ládánál az erdőt inkább wc-re használják.

vighv 2011.05.03 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.80
Az 1. és a 3. pontot már március közepén megkerestem, de ekkor még beteg volt a láda. Az örvendetes gyógyulás után siettem a 4. ponthoz logolni. A Millenáris Park maradt a végére, ezért a dátum ennek a jelszórészletnek a megtalálását jelöli.
Köszi a rejtést!

A múzeum udvaránA múzeum bejárata
Ganz ÁbrahámGábor Áron
A megújult Mechwart térZöld Péter Játszótér
eperdzsem 2011.05.02 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Régóta szerettem volna megkeresni ezt a városi sorozatot, nem csak azért, mert szeretem a félig virtuális multikat, hanem mert izgatott a Mechwart-liget "négyeshatos" megállón kívüli része is. Bizony-bizony, autón és villamoson kívül még soha nem jártam erre. Bizton állíthatom, nem bántam meg, hogy most le is szálltam.
Bár a Millenárison már jártam párszor, a névadó liget egyből az egyik kedvencem lett. Gyönyörűen felújított, rengeteg tavaszi virággal és nyiladozó fával. A többi parkkal ellentétben nem találkoztam csövesekkel és homlesszekkel, csak békésen sétáló anyukákkal, ráérős, újságot olvasgató férfiakkal, valamint az érettségi szünetet élvező békés fiatalokkal. Ritka eset Budapesten. Az öntöde múzeum is nyugodt volt most, kivéve azt a szomorúan a térde közé vetett fejű fiatal asszonyt a bejárat mellett. Nem úgy, mint pár hónapja, amikor kis esti séta során követett egy rossz arcú manus.
A ládát pontosan a helyén találtam. Még ajándék is volt benne (nem vettem ki), de íróeszköz nem, szerencsére ez mindig van a zsákomban.
Összességében egy nagyon jól kivitelezett multi, sok hasznos információval!
Köszönöm!
Lépés kupa: 4210 lépés :)

Börtönbe zárt gyerekekTérkép
Bandi báIlyen kéne itthonra is
Meg ilyen isKutyaparadicsom
tofu 2011.04.30 19:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Megúsztuk a tavaszi esőt, és könnyen megtaláltuk mind a 4 pontot, igazán kellemes séta volt! A Mechwart ligetnél meglepődve láttam, milyen szépen néz ki minden, romantikáztunk a szökőkútnál... nagyon tetszett a részletes infó Mechwart és Ganz életéről is, így egész más volt ránézni a szobrokra! Köszönjük! :)

AlanTheWild 2011.04.29 07:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Tetszett ez a városi multi! Köszönöm a rejtést!

 
GB 2011.04.26 13:48 - Megtaláltam
ok

Andrys 2011.04.26 13:48 - Megtaláltam
:-)

jana.hu 2011.04.25 16:00 - Megtaláltam
Tojás 20 TT után!

Levin 2011.04.25 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Igazán remek kis városi multivadászat volt ez, még az eső sem zavart.

Palazsu 2011.04.25 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Kellemes húsvéti séta a Levin 900 esemény keretében.

Ancs 2011.04.25 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.25
A szemerkélő esőben befejezetlen multik napját tartottam.
Mondjuk ezt még nem kerestem, csak az utamba akadt a GCBP56-2 mellett. :D
Nagyon szép lett a Liget, utoljára kb 10 éve láttam. Érdemes volt sétálni picit, az eső miatt minimális mugliveszély volt.
Köszi

gores 2011.04.23 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltuk.

Ronin 2011.04.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Munka után nekiláttam. Sok hely már ismerős volt, de a Mechwart téren utoljára akkor jártam, amikor még fel volt túrva. Nagyon szépen megcsinálták.
A játszótér környékét nem ismertem, valahogy eddig kimaradt.
Köszönet a rejtésért!

néminemi identitás-zavar?
Nagyon szép lett
szocreál
Jó, ha tudja a gyerek, hogy mindig van egy kiskapu 
alecar 2011.04.20 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Nagyon szép a környék. 1, 4, 3, 2 sorrendben jártam végig. Köszi!

Aleph & Rita 2011.04.19 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Észleltük, hogy meggyógyúlt ez a multi, így lesétáltuk szép napsütésben. Köszönjük!

Magnes50 2011.04.18 17:00 - Egyéb
Ilyen forgalmas helyen nem lenne jobb egy 4 pontból álló virtuális multi?
Én is éppen a héten akartam keresni, de megvárom a fejleményeket.

lrlr 2011.04.15 18:31 - Egyéb
Hmmmmm......
csak én gondolom úgy, hogy ez csak egy játék, a játékot meg nem kell ennyire véresen komolyan venni?
Ez nem az a játék ahol hatóságosdit játszunk, paragrafusokra hivatkozunk, minősítgetjük egymást.....
Az előző bejegyzésekből is látszik, hogy megfelelő konstruktivitással a láda betegeskedése ellenére is kereshető volt.

 
Péter60 2011.04.09 00:00 - Egyéb
Kedves Riedel család!
Pénteken -ápr. 15.-én- tervezem megkeresni eme ládátokat - testvérem a Szász Károly utcában lakik - , de megdöbbenve látom. hogy négy hónapja beteg. Ennyi idő nem volt elég a pótlásra, pedig helybéli vagy?! Mint egyszerű vidéki szívesen segítek, igazítsatok el, igyekszem megoldani a problémát, biztosan nagyon el vagytok foglalva, én ráérek!

Mr Zerge 2011.02.20 10:30 - Megtaláltam
Kellemes városi sétát választottunk mára, mivel a tegnapi esőzések után elhalasztottuk a börzsönyi turát, kicsit szárazabb időre.
Sajnos a doboz nincs meg. A virtuális pontok tetszettek.
Üdv Mr Zerge.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2011.02.28 14:06]

 
Mathau 2011.02.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.27
Sikeresen körbejártam a pontokat. A végláda sajnos nem lett meg. A multi érdekes helyekre hozott, és a Ganz múzeumon kívül egyiket sem ismertem. Egy élmény volt még egy kis zugát bejárni fővárosunknak.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2011.02.18 11:44]

 
vm 2011.01.27 11:34 - Megtaláltam
morph-fal együtt kerestük

[Jóváhagyta: Riedel család, 2011.02.28 14:07]

morph 2011.01.27 11:34 - Megtaláltam
Jó kis séta volt, a Mechwart-liget mellett jópárszor elvillamosoztam, de ott még sosem jártam, a Ganz-múzeumról nem tudtam, az új játszótér is szép lett a Millenárison.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2011.01.28 09:46]

JátszótérMechwart András
Egy mellékszereplőEzt látná a láda, ha élne.
Puzzle Apartman Gyula 2011.01.16 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.81
Mai budai sétánk alatt kerítettünk sort a multi pontjainak begyűjtésére. A 4 pont között a fiúk felfrissülését szolgálta a játszóterek megkeresése ill. a közéjük beiktatott (általunk nagyon utált) gyorskajálda felkeresése. Ezt azonban most kiérdemelték, hisz a nap végére 15 km. sétán voltunk túl.
A pontok összeségében tetszettek. Sajnáltuk, hogy a láda nincs meg. A második pont jelszórészlete számomra nem ment most egyszerűen, de csak meglett. A rejtőnek köszönjük az utolsó részt.

A ládától ezt láttuk.A szobor neme kérdőjeles.
Megfáradt kesserpalánta.Gergő Rogán Andrissal. :)
coocos 2010.11.30 00:00 - Megtaláltam
levél ment
[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.12.03 17:04]
Köszöni: coocos, 2010. 12. 04.

20101130a20101130b
20101130c 
nagyfliszi 2010.11.28 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Bernáth családdal közösen jártuk be a környéket. A Mechwart tér után nosztalgiáztam régi gimim utcájában. A Keleti Károly utca és a Rákóczi Gimi nem hasonlít a 30 évvel ezelőtti formájára; nem is csoda, hisz a gimi régi épületét a homlokzat kivételével ledózerolták, s úgy építették újjá. A Marczibányi téren jégpálya nyílt, tavaly gyakran koriztunk ott. A Millenárison nyáron jártunk utoljára, fiaink etették a halakat.
A ládát nem találtuk a helyén, a többi pontot viszont megtaláltuk.
Kérjük a rejtőt a megtalálás jóváhagyására.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.12.04 21:56]

haletetéshaletetés2
Bernáth 2010.11.28 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.49
Direkt a hidegebb napokra tartogattuk a városi ládákat, hát most itt volt az alkalom. "Nagyfliszi" barátainkkal együtt indultunk erre a rövid sétára. A környéken lakunk, ezért az egyes pontok sok újdonságot nem mutattak, bár én például még nem voltam korábban az Öntödei Múzeumban. A múzeumban egy nagyon kedves úr fogadott minket, sok mindent megmutatott, és teával is megkínált. Kár, hogy nem volt elég időnk, itt több órát is el lehetne tölteni.
Sajnos a ládát nem találtuk meg, az a gyanúnk, hogy újra eltűnt. Pedig az új koordinátákon kerestük, és valószínűleg a kővel fedett lyukat is megtaláltuk, de nem volt benne a láda. A Riedel családnak elküldtük a fényképeket és a jelszó többi részét, ha valóban eltűnt a láda, kérjük a megtalálás jóváhagyását.
A Millenáris Parkban a gyerekek mókuskerekeztek és csúsztak egy párat a drótkötélpályán.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.12.03 17:04]

Az Öntödei Múzeum bejáratánálA Mechwart ligetben
Aztán felemeltük a SuzukitZsófi a mókuskerékben
Zsófi csúszik 
warnew 2010.11.22 13:00 - Megtaláltam
Szemerkelo esoben vegigjartuk. [wapon beküldött szöveg]

lasagne 2010.11.21 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.20
Megvan!

Karate Kid 2010.11.20 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
A családdal a Csodák palotájában voltunk ma, és utána még ládáztunk is egy kicsit. Nagyon tetszett az egész park !

Köszi.

LionDaddy 2010.11.20 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
A Csodák Palotájában voltunk délelőtt a gyerkőcökkel, majd levezetésként megkerestük a multi pontjait. A Millenáris Park rendkívül kulturált és a megújult Mechwart liget is nagyon szép. Kellemes szombati program volt, tetszett minden.
A CAB04 com-os mikro-t is levadásztuk.

Köszi a rejtést !

 
bigmick 2010.11.20 10:24 - Megtaláltam
Jópofa helyekre vitt el ez a multi.
BigMick, Iza

SagiK 2010.11.19 15:08 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]

Ágica63 2010.11.18 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
A 4. ponthóz vissza kellett mennem, mert én is a régi leirás alapján kerestem. A láda előző helyén törött üvegbe nyúltam és kutyagumiba léptem. Na, de az a lényeg, hogy megvan. Ágica

fa-peti 2010.11.15 17:50 - Megtaláltam
Délutáni/esti bringás kör találata. Villamossal rengetegszer elmentem a Mechwart Liget mellett már, de csak most voltam fent először. A múzeumot nem is ismertem, de a Millenáris már egy jól ismert hely volt. Köszönöm, kellemes volt.

Kerékpáros Kupa: 56.2 km

segoy 2010.11.14 15:45 - Megtaláltam
Hármashatárhegyi kirándulás (GREREP) utáni városi séta, kellemes helyeken. Sajnos november 2-i adatbázissal kerestem a régi helyen a végládát fél órát. Kérem a rejtőtől a fotó és az emilben elküldött jelszórészlet alapján jóváírni a találatot. Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.11.16 10:00]

a régi láda helye 
FTom 2010.11.14 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Változatos kalandozás a fővárosban vizek mentén, parkokban és hegyen-völgyön át. Gyalogos kupa: 26,7 km.

boson 2010.11.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Kellemes kis séta. Nagyon szépek a parkok.

juli 2010.11.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Vasárnap délelőtti séta. Nagyon kellemes a polgármesteri hivatal előtti tér. és a Millenáris.
A megtalálás könnyen-gyorsan ment.
Köszi.

szadi&agi 2010.11.13 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Kösz a rejtést! Az Öntöde Múzeumnál sötétben nem leolvasható a jelszórész.

Bärlin 2010.11.13 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Hát ez volt a 450. megtalálásom, de sajnos elég szomorúra sikerült, mert közben ellopták a biciklimet............

SirLes 2010.11.13 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.15
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Kellemes délelőtti séta volt a gyerekekkel. Az Öntöde múzeum újdonság volt számomra.

ergyd 2010.11.13 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Megtaláltuk

DorTom 2010.11.13 00:00 - Megtaláltam
Megleltük, köszönjük! Kellemes séta volt.

bougie 2010.11.12 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, de nem volt egyszerű. Sötétben nem olvasható a múzeum kertjében álló szobor táblája:o(
köszi

minimal 2010.11.12 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk, Bougie-val közösen - esti biciklis ládázás

a-beatrix 2010.11.11 13:35 - Megtaláltam
Akadt egy szabad fél napom, így hát eldöntöttem, kihasználom: irány a Rózsadomb aljánál lévő két láda.
Az egyik pont, a doboz, kicsit megtréfált, a gps-en kb 2 héttel ezelőtti adatok voltak, s a rejteket azóta áthelyezték. Most épp kapóra jött, hogy beteg a fiam, így tudtam telefonos segítséget kérni: az új koordináták birtokában könnyen megtaláltam a dobozt, sőt még kessertárssal is találkoztam.
Köszönöm.

A névadó.Egy különleges nevű ember a múltból.
Hegedüs 2010.11.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Vidám déli séta a Kapás utca környékén.
A.

anettnori 2010.11.10 07:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Reggeli keresés 2-3-4-1 sorrendben.
A Moszkva-térről indultam. Szépen felfűzve a pontok, a részletek gond nélkül meglettek.

 
phantomas 2010.11.10 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Paplacs 2010.11.09 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Múlt héten begyűjtöttem három pontot, a láda akkor már nem volt a helyén. Most a láda is megvan, az új hely szerintem biztonságosabb.

skj 2010.11.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Sajnos a negyedik pont ismét eltűnt vagy más hova került, mert sem mi sem az előttünk érkezett "kesser" pár nem találta. Kérem a rejtőt, hogy az emailben küldött jelszó részlet alapján fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.11.02 16:17]

Murus 2010.11.01 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
Kérem a rejtőt a mailben küldött infók alapján fogadja el a megtalálást. Köszönöm! Murus és Cica

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.11.02 16:16]
Köszönöm! Murus

zalajaro 2010.11.01 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Kerestem ,kerestem,de a mikrót nem találtam a végládát.Talán valamilyen alternatíva nem ártana,ha sokunknak gondot okoz a megtalálás.Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.11.02 16:20]

banyóka 2010.11.01 09:30 - Megtaláltam
Az őszi szünetet Budapesten töltöttük. Ezt a multit is megkerestük, de a ládát hosszas keresgélés után sem találtuk. Most derült csak ki számomra, hogy más is járt így és a láda eltűnt. Kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.11.08 16:32]

 
Angus_Podgornij 2010.10.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Nem találtuk mi sem, pedig kerestük jó sokat. Kérjük a rejtő segítségét, email ment.

Gyalogos kupa: 18,4 km

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.11.02 16:18]

Köszönjük ! A környék és a többi pont által bemutatott helyek szépek, a láda (hiábavaló) keresésével pedig valószínűleg nagy feladványt adtunk a környék kutyasétáltatóinak :)

geolaci 2010.10.31 12:01 - Megtaláltam
Snipermasterrel kerestük, de nem lett meg.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.11.02 16:20]

Köszönöm!

Snipermaster 2010.10.31 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Attól tartok, hogy a láda eltűnt.
Kérem a rejtőt hogy az e-mailben küldött információk és képek alapján fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.11.02 16:16]

KÖSZÖNÖM!

szobor
itt sincs 
Puszkany 2010.10.30 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.36
Köszi a lehetőséget!

Ildióbuda 2010.10.30 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.51
Megvan

vakond87 2010.10.28 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
A gyönyörű időnek köszönhetően ma levadásztam három multit Budapesten. Az első ez a láda volt. Pontjait 2-3-4-1 sorrendben kerestem meg. Köszönöm a rejtést!

Juju 2010.10.27 23:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Kerékpározás közbeni találat, kedves multi.
Köszönöm a rejtéet!

kicsiogre 2010.10.26 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Megvan!

orangebrotherz 2010.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Ideje volt már a környékünknek ezen részét "lekesselni" :D
Mindegyik helyen jártam már, a kerten és parkon a budai hegyek felé kirándulva rendszeresen átsétálok, a Millenáris mellett eltekerünk ha piacra megyünk vagy arra sétálunk egyet (nyáron néha a parkban ücsörögve dolgoztam.) és egyik munka miatt látogatott üzlethez nagyon közel van a múzeum, amiről amúgy nem is tudtam...
Így végül három részletben vadásztam/-tuk le a jelszó-részeket.]
Köszönöm a rejtést!
Ui: a ládával nem volt gondunk, a hely egyértelmű volt, csak egy ideig keresni kellett...

katika 2010.10.23 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
A parlamenti ünnepségről hazafele jövet megtaláltuk. Szép lett a Mechwart tér.

 
Viczi 2010.10.23 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Tényleg érdekes volt. Párszor jártam erre, a Millenáris és a liget is nagyon tetszik. Dórival

gladius23 2010.10.23 00:00 - Megtaláltam
A 4. ponthoz másodjára jöttünk vissza. Szerintem pontatlanok a koordináták, de a végén csak meglett:-)
A szülinapomon:-)
köszönöm a rejtést

serb.orsi 2010.10.23 00:00 - Megtaláltam
Múlt hétvégén kezdtük el. Akkor nem találtuk meg a ládát, mert mi is a rosszul megadott koordinátán keresgéltünk. A varázssó (KŐ, 10m) bejött.
A ládánál ezt mértük:
N 47° 30,772'
E 19° 01,963'

Áron 2010.10.22 16:43 - Megtaláltam
Megvan

MaTamas 2010.10.22 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
3 évig dolgoztam a múzeum melletti irodaházban, persze a láda megjelenése előtt pár héttel jöttem el onnan. A környék értelemszerűen ismerős volt, bár a Mechwart ligetben most jártam először.

BiBoLi 2010.10.20 20:25 - Megtaláltam
Zöldfülűvel és Avranellával, sötétben lámpa nélkül, kalandosan. A FAL és előtte 3 nő, amint mobiltelefon fényénél lapozgatja a zöld növényzetet... kicsit sem tűntünk hibbantnak :)))

Avranella 2010.10.20 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Rendhagyó és váratlan ládázás Liával és Zöldfülűvel.

Rendhagyó több tekintetben: egyrészt a kedves tettestársnők szabályosan és teljesen váratlanul rajtam ütöttek a munkahelyemen, majd elraboltak (megjegyzem, a lehető legjobbkor jöttek, és türelmesen kivárták a munkaidőm végét :) ), másrészt ugyebár városi esti ládázáshoz nem ártana felszerelkezni minimum egy lámpával... Még szerencse, hogy mobiltelefon és kisbicska végén világító piros fény azért akadt a készletben - az már csak a véletlen (no és a rutin meg az évek) műve, hogy ZF végül mindezek nélkül találta meg a ládát a már említett kőre hagyatkozva :).

Rendhagyó abban a tekintetben is, hogy ugyan hármunk eddigi összes találata meghaladja a 2000-et, mit nekünk világosban is kihívást jelentő rejtés, ládaleírásban feltüntetett nyitvatartási idő, sötétedés után nehezen olvasható felirat?! A kísértésnek - hogy bemásszunk a kertbe leolvasni (mert ugye "kell a pont!" :D ) - azért sikeresen ellenálltunk (ez úgy nézett ki, hogy a többiek lebeszéltek engem :) ), főleg mert több irányból is éberen figyelő kamerákat lehetett felfedezni...

Ismét csak rendhagyó, mivel teljes felkészületlenségem okán fotók ezúttal kizárólag ZF-nél láthatók.

Viszont egészen megszokott volt abban a tekintetben, hogy menet közben felelevenítettük a környékhez kötődő különféle múltbéli élményeinket - pl. Jujut és engem még csibész kiskölykökként hurcolászott ide jóanyánk alig huszonegynéhány éve -, no meg szokás szerint jókat szórakoztunk magunkon és egymáson...

Köszi a rejtést és ezúttal még mást is: Lányok, köszi, hogy elraboltatok! :)

zöldfülű 2010.10.20 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Lefülelve :)

Kellemes kis séta - főleg este, amikor már elcsendesült a város.

A múzeumban Hörivel jártunk már néhányszor, így nem zavart, hogy most záróra után érkeztünk. (A jelszórészletet elég nehéz volt leolvasni)

Az igazi kihívás maga a láda volt - naná, sötétben, lámpa nélkül... (most mondjam, hogy igazi ZF-üzemmódban?!)

De 2 varázs-info sokat segített, így megismétlem, hogy ne kelljen messzire visszaolvasni: KŐ, 10 m

Köszönöm a rejtést

:):)
:):)
:):)
:):)
urbanj 2010.10.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Éppen a környéken volt dolgom.

bohrmann 2010.10.20 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Jól ismerem a helyet, bár bevallom, a múzeum nekem is újdonság volt. A tér pedig nagyon megszépült, amióta utoljára láttam.

police107 2010.10.19 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.02
Jó kis séta után letudva. Kis öröm hogy én lettem a 100.-ik megtaláló.Nagyon jó kis multi és nekem a koordináták is stimmeltek,egyedül a ládánál volt nagy a szórás.Így végigmatattam az egész partfalat,végül egy kődarab vezetett nyomra.
Aki nem szeret feleslegesen gyalogolni annak a Margit híd felől 1-4-3-2 a sorrend.
A Moszkva tér felől pedig 2-3-4-1.
Köszi

 
Soko 2010.10.17 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.94
Vasárnap délutáni bringás találat.

ZitaKati Andris és CsZso 2010.10.17 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
:-)

Gáspár Norbert 2010.10.17 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Két részletben, a ládába régebben logoltam. Bővebben később. :)

Seres Péter 2010.10.17 11:25 - Megtaláltam
715. ládám gyerekkoromba vezetett vissza, mivel itt nőttem fel. A Múzeummal szemben laktam, a Ganzban dolgoztam. A múzeumőr nagyon aranyosan körbevezetett minket, és elmesélte hogy azóta megduplázódott a látogatók száma. Jó volt a ládát végigjárni, bár 10 méterre arrébb találtuk meg, mint ahová a koordináta mutat.

jspanyik 2010.10.16 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Jó kis városi multi apró szépséghibákkal!

Az első pontnál a bejárattal szemben nincsen szobor, az utolsó pontnál annyi a lyuk (egyébként a rejtés tetszett!), hogy a műszer pontosságán belül is jól el lehet tölteni az időt, végül pedig igazán nem értettem, hogy sikerült nekem a 92 méteres úthosszon 3 kilométert gyalogolni!

Egyébként, köszönöm a lehetőséget!

Mo-Hó 2010.10.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Szépen összeállított multi.
Köszönjük a rejtést!

Hinter 2010.10.15 12:29 - Megtaláltam
Unoka sétáltatással egybekötött ládázás.

Hegymeg 2010.10.14 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Villamosmérnökként és családi kötődésemmel az Öntödei Múzeumhoz semmiképpen sem hagytam volna ki ezt a keresgélést. Nagyon jól összerakott sorozat, remekül elhelyezett ládával.
Köszönöm a rejtést!
Gyuri

dzoli1 2010.10.14 11:10 - Megtaláltam
Egy kis délelőtti ládázás szép napos időben. :)

erchegyia 2010.10.12 15:52 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

sania 2010.10.12 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Bicajos találat, munkából hazafelé.

csg69 2010.10.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Megvan :)

sprok 2010.10.12 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Két részletben, mert pár napja a sötétben már nem tudtam elolvasni a múzeumnál levő feliratot, illetve a ládát is csak világosban tudtam előhalászni.
A környéket jól ismertem, sokszor jártam már erre.

szipeti 2010.10.11 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
ok

DBell 2010.10.10 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
megvan

x16xel 2010.10.10 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.51
Megvan.

Marvin 2010.10.10 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Biciklis találat.

OsiOsi 2010.10.10 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.72
egész évben kerékpárral közlekedem, most gyalogosan adtuk elő. Így ezt a budai ládát sem úsztam meg kutyaszarba lépés nélkül. Köszönjük Budapest.

Discover 2010.10.09 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Köszönöm a rejtést!

NE HIDD EL!
tomreti 2010.10.09 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.43
Biciklis sorozat. Kellemes napsütéses napon szép környezet felfedezése. Köszi

sereva 2010.10.09 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Attibati 2010.10.08 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.25
Kerékpáros találat. 123 km

Csaba & családja 2010.10.07 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
A játszótér nagyon tetszett, kár hogy most nem voltak ott a gyerekek.

cav004 2010.10.07 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Ideális multi egy napsütéses délutáni sétához. A ládát sötétedésben már nehezebb volt megtalálni, szerencsére mi szörnyűségeket egyik üregben sem találtunk.

Vértes 2010.10.07 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
Jó kis séta a jó időben Jászairól indulva és a Lehel térnél végezve.
Közben megnéztük a World Press Fotó kiállítást is a Millenárison.
Visszafele pedig beugrottunk a Jászain a MEKI-be.

Blue Mali 2010.10.07 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Köszi a rejtést!

Kerékpáros találat!

Egész jó kis multi, tetszettek a pontok is, de a láda egy kicsikét csalódás volt, mert ahol kerestem, ráakadtam egy elhasznált injekciós tűre:((
Viszont pozitív, hogy összefutottam egy kedves Kessertársnővel, aki nem más, mint Vándor Csillag:))) Örültem, hogy megismertem, s jó volt egy pár szót beszélni vele. Ő találta meg a ládát, de előtte két nejlonzacsit kutyaürülékkel telit:(( Vártunk is, mert egy idős mugli is volt a helyszínen, aki nagyon nem akart mozdulni, de Mi kitartóbbak voltunk:)

Virtuális pontok rendben voltak, tetszett a játszótér is, csak úgy, mint a park is, szökőkút pöpec:)

Köszi az elrejtést!

Vándor Csillag: Átadtam Piroskának az eljegyzési jókívánságot- köszöni:)
Várhatod a White Weeding láda logolását!:)

Szökőkút kerékpárralJátszótéren
Tó...Vándor
Vándor Csillag 2010.10.07 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
A szökőkútnál illedelmesen megvártam, míg egy bringás elkattintja a fotomasináját, csak utána kezdtem megszámlálgatni a fákat. Ám a ládánál újra összetalálkoztunk. Kétségtelen: Kessertárs. :) Megvártuk míg a mugli nagy nehezen odébbállt, jót beszélgettünk és együtt logoltunk. Örülök, h megismerhettem Blue Malit. :) A múzeum már sajnos zárva volt, köszönöm a segítséget!

Blue Mali: életre szóló boldogságot és szeretetet Nektek!!! :))

Gyombi 2010.10.07 17:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Fakakadu 2010.10.07 12:15 - Megtaláltam
Szép séta, jól felépített multi. Köszönöm a rejtést.

joco64 2010.10.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megtaláltam.

napvirág 2010.10.06 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.99
Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket!

gugucska 2010.10.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Köszi a rejtést!

K-55 2010.10.03 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Szavazás utáni, vasárnap délutáni séta a jól ismert, közeli helyszínen. Hangulatos és tanulságos volt. Köszönet érte a rejtőnek.

Felnőtteknek kifelé!Emléktábla
A névadóMúzeumkert
Az öntőmesterLemaradtunk róla
Zergi 2010.10.03 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.16
Fogtam!
BGJózsával a ládánál találkoztunk, ő találta meg! Aztán közösen jártuk be a többit.

bgjozsa 2010.10.03 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.46
A 2. pontot még a hét elején, a 3. pontot pénteken vadásztam le. Végül ma sikerült sort keríteni a 4. és 1. pontra, ahol Zergivel futottam össze, és együtt abszolváltuk. A múzeumba most nem mentem be, de nagyon valószínű, hogy egyszer majd felkeresem.

Attilacska 2010.10.03 12:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

zsöffenet 2010.10.02 15:30 - Megtaláltam
Tetszett a volt öntöde.

lepke 2010.10.02 15:30 - Megtaláltam
Ahhoz képest, hogy nem vártam semmi különöset ettől a rejtéstől, igen kellemes meglepetésben volt részem az Öntödei Múzeumban, amely egészen elbűvölt. Igazából csak beestünk ide, aztán meg alig tudtam megválni a gyönyörű vascsipkékkel díszített kályhák, karcsú kandeláberek, harangok látványától. Maga az egykori gyárépület is remek. Most más szemmel néztem a Millenáris Park épületeit is.
A séta során van ok szomorúan elmélázni azon, hogy a hajdani sikertörténetnek miért is lett vége, és milyen állapotban van ma a honi ipar.
Bármilyen kellemes is a játszótér, szerintem nem illeszkedik a rejtés tematikájába.
Köszönöm a rejtést!

csigalépcsőharangok
Játszótéri vártoronyAranyhalak
Emléktábla 
Bryan 2010.10.02 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltuk!

Log, képek később!

valahol két pont között
Bluedog 2010.10.02 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

ettore 2010.10.02 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.64
Ma reggel órám volt a levelezősökkel, majd átugrottam a Moszkvára megnézni a ferde focit, így aztán nem hagyhattam ki ezt az új ládikót sem. A mikrót keresgélőkre alul kutyasétáltatók által hátrahagyott aknák várnak:) A rejtés jól összerakott sorozat, persze a haladási sorrend 2-3-4-1 volt a részemről.

nogacsalad 2010.10.02 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.25
Családos ládázgatás borongós időben 4/1
Kissé elfogult vagyok a hellyel kapcsolatban, ugyanis itt töltöttem el gyerek- és fiatal felnőtt koromat. Gyakran megfordultam a multi által érintett helyeken, ezerszer végigmentem a Margit körúton (a régi rendszerben még Mártírok útjának hívták). Most jó érzéssel töltött el a nosztalgiázás, a Mechwart liget az (azóta szépen felújított) szökőkúttal...
Öröm számomra, hogy a néhai Ganz Művek területét ilyen értelmesen hasznosították, létrehozva egy szép parkot sok-sok vízzel, koi pontyokkal, játszótérrel, Csodák Palotájával stb.
Az Öntödei Múzeumba most nem mentünk be, évekkel ezelőtt már jártunk benne.
A pontok egyértelműek voltak, mindet szép sorjában be tudtuk gyűjteni :)
Köszönjük az élményt, tetszett!

Szökőkútnál ISzökőkútnál II
Magas víznyalábokJátszótéren
Házasságkötésünk helyszíneNa lássuk...
A combinóra most nem szálltunk fel
Jávor most alulmaradtGalamblábnyomocskák
Esznek a koikLerágott alma
kl 2010.10.02 09:02 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Nebel 2010.09.30 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Kellemes sétával gyűjtöttem be ennek a multiládának a pontjait. Egyedül, mert a család leragadt a játszótéren...
:))

Jól válogatott pontok, mindenhol sima ügy volt, kivéve a ládikát, azzal egy kicsit megszenvedtem. Először Mikulás*-t hívtam fel egy kis segítségért, mint kiderült jó helyen kerestem, ott azonban nem volt. (*Ezúton is köszönet, érik már a sörözés a sok segítség miatt! :)) )
Aztán a rejtőt is hívtam a rossz hírrel, de mint kiderült idő közben kissé áthelyeződött a doboz és én még a régi koordinátákkal kerestem. most inkább a lépcső felé keressétek, a magassága és a módszer változatlan!!

Szóval tetszett a sorozat, köszönet érte és a segítségért is!!
:)

3D 2010.09.30 16:20 - Megtaláltam
Rendben

gezuci 2010.09.30 14:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
Évekig dolgoztam a Lövőház utcában, a Ganzban (elősször Ganz Ansaldo, majd Ganz Transelektro égisze alatt) míg fel nem robbantották hogy létrehozzák a Millenáris Parkot. Érdekességképpen én (többek között) éppen Öntvényeket rendeltem (kül- és belföldről) a Ganzbéli gyártáshoz. Sokat jártam a meghagyott épületekben is annakidején, persze még az eredeti funkciójuk miatt (Turbina Csarnok, forgácsoló, raktár stb.)
Köszi a rejtést.

 
Városi Chilly csapat 2010.09.30 07:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltam!
Reggel egy jót sétáltam munkába menet. Tetszett ez a kis multi láda.

 
usakal 2010.09.29 23:10 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 25 km
Nanukkal.

alfabootis 2010.09.29 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Nagyon jó kis budai multi, jó rejtéssel. Kicsit gyorssegélyben részesítettem a ládát, befoltoztam h a pára, eső ne jusson be:-)

Pilis50 2010.09.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
A Múzeumba benyitottam, ... mindjárt ott is maradtam! Kár lenne kihagyni, nagyon érdekes - értékes anyagot láthattam. Mindenkinek ajánlom.

 
Gextrem 2010.09.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.16
Köszi a rejtést.
a dobozkát repetten törötten találtuk, ha valaki tudja cserélje ki.

polaris 2010.09.28 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
kesser tars szamolgatta a fakat de hagytam
jo rejtes Koszonom

halaszkiraly 2010.09.27 19:22 - Megtaláltam
biciklis köröm befejezése... [wapon beküldött szöveg]

Petra 2010.09.27 18:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Esti kutyasétáltatás során :)

"J&J" 2010.09.27 17:15 - Megtaláltam
A multi három pontját, közte a ládát még 25-n találtuk meg, az utolsó pont mára maradt.

JAck:66: 2010.09.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.65
46, megérett a meggy.

Dudika 2010.09.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.46
Megtaláltam Köszönöm

benist 2010.09.27 14:10 - Megtaláltam
Bringával. A Múzeumot tavaly egy nagyon lelkes vezetővel jártuk végig, sok érdekességet mesélt el a kiállított darabokkal kapcsolatban (pl. a harangöntés rejtelmei). Csak most tűnt fel, hogy a játszótér kapuját már két éve lebontották. Közelről is megcsodáltam a szépen felújított Mechwart teret. A ládánál nem volt nagy nyüzsgés, békésen tudtam logolni.

Szökik 
lrlr 2010.09.27 13:11 - Egyéb
Kedves lagaf'!

Köszönöm a kiegészítést, és a sok szép fényképet!

lagaf 2010.09.27 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Az utóbbi időben úgy adódott, hogy hetente teszünk egy sétát a Ganz utcában, s megyünk el a múzeum előtt. Mivel anyagát nem ismertük, s különben is izgatta fantáziánkat a magyar öntészet kiválóságainak mellszobraiból álló panteon a parkban, végül is éppen három hete betértünk "az öntvények kincsesházába". Nyugodtan állíthatom, megérte. Egyedül voltunk, tárlatvezetőnk, egy igazi "szaki", aki az öntészet minden csínját-bínját ismeri végigvitt bennünket a kiállított tárgyak és berendezések között, bevezetve bennünket egy kicsit az öntő szakma rejtelmeibe és történetébe. Gyakorlatilag minden, ami összefügg az öntészettel, megtalálható itt: eredeti kohók, berendezések, szerszámok, s természetesen öntvények: kül- és beltéri bútoroktól, a használati tárgyakon, valamint a leheletfinom öntöttvas csipkecsodákon át a nagyméretű ipari öntvényekig. Nem is hinnénk, mennyi öntvénnyel találkozunk nap mint nap ma is mindennapi életvitelünk során. Nagyon érdekes a galérián elhelyezett Ganz és Mechwart életét bemutató kiállítás, ahova egy csodaszép csigalépcsőn lehet feljutni. Ugyanitt megtudhattuk, hogy rengeteg külföldi megrendelést is teljesített a Ganz Művek, többek között a párizsi Keleti pu., a "Gare de l'Est" öntvényei is itt készültek. Rendkívül tetszetősek a munkácsi vasgyár művészi vasöntéséből kikerült vascsipkék. melyeket egy időszakos kiállítás keretében mutatnak be. Szóval: melegen ajánlom mindenkinek, aki még nem látta. Állítom, maradandó élményt nyújt minden korosztálynak.
Éppen e látogatásnak köszönhetően az első pont jelszórészlete nem okozott gondot, csak a megfelelő fotót kellett előkeresnem. A harmadik pont jelszórészlete is megvolt már az indulás előtt: netes. Az igazság az, hogy nagyon régen jártunk már a Mechwart ligetben, nagyon szépen rendbe tették. A 2. pont környékét már ismertük; szép példája az ipari területek értelmes megújításának, nem véletlenül kapott a Millenáris Park a műemléki gyárcsarnokok újraformálásáért Europa Nostra-díjat.
Összességében tetszett a láda; mind Mechwart és mind a nemzetközi hírű Ganz-gyár megérdemli, hogy minél többen megismerjék. Erre valóban büszkék lehetünk!

Tábla - belülItt nem sört "csapoltak"...
Egykori "kukta"Kályhasor I.
Kályhasor II.Ez is öntvény...
CsipkecsodaSzent koronás
Páncélos vitézItt etették a kohót...
Hát nem csodás darab?Öntőhely
Ezek is Budán készültek...Szépen rendbe tették...
MillenárisÖntvény az öntésről...
Meseországban...A doboz és tartalma...
Pepe 2010.09.27 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Szépen összerakott multi, a 3. és 4. pont környezetét ismertem, de érdemes volt a másik kettőt is meglátogatni. A koordináták nagyrészt elég pontatlanok, érdemes lett volna/lenne e tekintetben "konzultálni" a GoogleEarth-szel:
GCMEKI-1: N 47° 30,683' E 19° 2,142' helyett N 47° 30,685' E 19° 2,136'
GCMEKI-2: N 47° 30,638' E 19° 1,504' helyett N 47° 30,640' E 19° 1,498'
GCMEKI-3: N 47° 30,696' E 19° 1,912' helyett N 47° 30,697' E 19° 1,918'
GCMEKI-4: N 47° 30,769' E 19° 1,964' helyett N 47° 30,772' E 19° 1,959'

Paul 2010.09.27 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Sokszor végig sétált helyeken.Szépen karbantartott parkok.
Köszönöm a rejtést.

Ruttkay 2010.09.26 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.86
Egész csinos kis multi, nekem újat mutatott annak ellenére, hogy a Margit körúton hetente "átkocsikázunk".

Piriloro 2010.09.26 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Esőben.

csemege 2010.09.26 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.63
A pontok felkeresése a régi városismereti vetélkedőket juttatta eszembe.

Mikulás 2010.09.26 14:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.40
Egy csöpögős vasárnap délután erre kóvályogtam és felkerestem a multi pontjait, no meg a közeli .com-os ládát, ami - mivel jelszót is tartalmazott - jó okom van feltételezni, hogy a gc.hu-ra készült eredetileg. A multi tetszett, mutatott újat és mivel nagyon figyeltem, a jelszóval sem volt gondom. Köszönöm!

Mikulás

 
Aszilva 2010.09.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Séta az esőben. Köszönöm a rejtést.

Múzeum
fcsaba 2010.09.26 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Előző nap este még nem is gondoltam volna, hogy itt is dogok ládázni. Már többször jártam a környéken, de még komolyabban nem néztem itt szét. Köszönöm a lehetőséget!

Hz 2010.09.25 19:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Városi barangolás Lukival az új ládák okán.

Találat 
szaboist 2010.09.25 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.87
Kis esti séta Adriennel és Tutival, akiknek ez az első budai ládája! Nem is tudtam, hogy ilyen szép lett ez a park! Köszi!

 
CacheFinder 2010.09.25 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Kellemes séta volt végigjárni ezt a sűrűn látogatott multit.
A pontok könnyen meglettek, a dobozka fedele sajnos már most törött.
Köszönjük a rejtést!

[HOC]KoRi 2010.09.25 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Hamar megvan.
P+R

*Vica* 2010.09.25 16:50 - Megtaláltam
A láda máris törött.

feri65 2010.09.25 16:48 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]

 
ier 2010.09.25 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.14
Mi 2, 1, 4, 3 sorrenden jártuk végig. A doboznál nagy a forgalom!

erbeo 2010.09.25 16:24 - Megtaláltam
Kiruccanás "Közeli helyeken" jelszóval.
Sétáltunk egyet a jól ismert helyeken. A ládát már mi is törötten találtuk, bár csak sejteni vélem, hogyan rongálódhatott meg ilyen rövid idő alatt.

Vien 2010.09.25 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.97
Megvan.
A Ganz utcában naponta négyszer megállok, közvetlenül a múzeum mellett :)

Szabó Család 2010.09.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Megvan. A négy pontot gyalog jártuk körbe, kollégákkal találkoztunk. A kis doboz valóban törött. Szép a játszótér, nagy volt a nyüzsgés. Köszönjük.

MukiJames 2010.09.25 14:45 - Megtaláltam
Reszletek kesobb.

macikupac 2010.09.25 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.18
Flash CITO 2.

A szemétszedés után még bringával megkerestem pár .com-os dobozkát és mivel hazafelé ez is útba esett, ezt is. A pontok egy részét ismertem korábbról, mert már kerestem ott .com-os ládát. Az általam követett sorrend a 2-3-1-4 volt, mert szeretem a végére hagyni a dobozt és így volt többé-kevésbé logikus. A játszótér tényleg minden gyerkőc igényét kielégíti. Ha velük jöttem volna, akkor még két nap múlva is itt játszottak volna. Most is rengetegen voltak. A szobrot már láttam többször is a villamosból, de eddig sosem volt rá okom, hogy közelebbről is megnézzem. A múzeumot kihagytam, mert nem akartam annyi időre letámasztani a bringát. Még két napja sem él a doboz, de már törött. Ezen kicsit Jonkó is elszomorodott.

 
Dzsozy 2010.09.25 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Hétvégi munka közbe abszolvált multi. picit túlbonyolítottnak találtuk, de a célját elérte a rejtő. Elmentünk, megnéztük, okosodtunk:))

Köszönjük a rejtést!

 
szakica 2010.09.25 11:02 - Megtaláltam
ok

Mihul 2010.09.25 11:00 - Megtaláltam
ok

VP 2010.09.24 22:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.32
Ez a multi akár jó is lehetne, ha meg lenne rendesen csinálva.
Az első pontra még világosban, hogy lássam. A koordináták 30 méterrel odébb, kintre mutatnak. A szobor a bejárattal sincs szemben, de kizárásos alapon ...
A többi éjjel fejlámpával. A doboz egyból megvolt. A számolgatással se volt baj, csak éppen nem szeretem az ilyesmit. A Millennárisban hatalmas tömeg volt ilyen későn is.

benger 2010.09.24 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
ok

Kerticsorbi 2010.09.24 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
VP-vel futottam össze az egyik pontnál, köszönöm a rejtést.

jpal 2010.09.24 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Ha az ember lakóhelyétől 3 km-re új geoláda jelenik meg, muszáj rögtön megkeresni, így a legkisebb keserrel iskola után (bizony-bizony, már három hete iskolás) megkerestük a multi pontjait 1-3-4-2 sorrendben.
Szeretem a hazánk műszaki teljesítményeinek emléket állító ládákat.
A Millennáris helyén álló Ganz-ban - villamosmérnök lévén - nagyon sokat jártam. Mivel nagymamám a Budai László utcában lakott, sokat játszottam a Mechwart ligetben is.
Természetesen a legkisebb kessernek a Zöld Péter játszótér tetszett a legjobban, nagyobb testvéreivel már a 2001-es megnyitás óta sokat jártunk ide.
A környezetből azért vontam le fél pontot, mert péntek délután fél ötkor nemcsak a múzeum, hanem a közparkként funkcionáló kertje is zárva volt. Tudom, hogy a rongálások miatt van így, de mégis...
Köszönjük.

A múzeum bejáratánálMűszaki géniuszok sora
Ezt látja a ládaMechwart ligeti szökőkút
Röfikút a Zöld Péter játszótérenTérforma
A II. kerület új sétáló utcája, a Lövőház utca 
ha2 2010.09.24 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Munka után egyből indultunk,gps nélkül is
minden könnyen megtalálható.

artissimo 2010.09.24 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Kár hogy nincs már Ganz :(

szirom 2010.09.24 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
igényesen felépített multi -
az első ponton összefutottam egy kessertárssal, ezúton is köszönöm a segítségét a jelszó leolvasásában - kár, hogy a múzeum épp nem volt látogatható...:(((

pörsing 2010.09.24 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Megtaláltam

Csg12 2010.09.24 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
A ládához tartva találkoztam tudovel. A ládánál pedig pörsingel, diegoval és Mcfreezel és laccal. A pontok felkeresése után Diegoval és Mcfreezel megkerestünk két közeli .com-os ládát. Köszönönet!

mcfreeze 2010.09.24 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Munka utáni kesselés Diegoval. Keresés közben több kesserrel is találkoztunk, CsG12-vel együtt kerestük meg az utolsó "pontokat". Közben két .com-os láda is előkerült... Köszönet a rejtőnek!

diego 2010.09.24 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.56
Munka után. Menet közben több kesser társsal is találkoztunk, és együtt folytattuk az utat. A láda után még 2 közeli .com-os is begyűjtésre került.

 
lacc 2010.09.24 14:51 - Megtaláltam
Miért kell "jóváhagyásokkal" kiosztani a dobogós helyezéseket, miért kell Andi&Parker-től ellopni a piros egyest?
Amúgy tetszett a láda, csak túl sok "zűr" lengi körül mindjárt az elején...
Laci

tudo 2010.09.24 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.33
40 km városi munkahelyi kerékpározás során ejtettem útba az új ládát. Sajnos a városban a meleg, a füst és a por az úr most is.

Az 1. ponton nagy mérési hibával lett meg a szobor. Az Öntödei Múzeumot nem ismertem korábbról, pedig a Ganz Magyar Hajó- és Darugyár acélszerkesztő mérnökeként melegséggel töltött el Ganz Ábrahám mellszobrának látványa. A pontok egyébként egyértelműek, a láda azonnal meglett. Az utolsó ponton lacccal találkoztunk.

Kerékpáros kupa: 39.7 km

Öntödei MúzeumGanz Ábrahám mellszobr
Turbina kerékKeskeny nyomköző vaúti tengely
ParkHeller-féle hűtőtorony váza
ParkTalálat
sinus90 2010.09.24 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.67
Azt hittem sokadik logoló leszek a füzetben, de nem. MÁSODIK-ként írtam be. Akik előző este a semmit találták, nem jöttek vissza.
A rejtés így nem szerencsés. Inkább néhány méterrel odébb kellene tenni, ahol egy kis zöld is segítene. Aki csak véletlenül jár arra, annak is feltűnhet, hogy ugyan mi van ott?
Túl hosszú a web. Tömörebben és hivatkozásokkal szerencsésebb lenne. Nem kell apai-anyainak benne lenni, aki kíváncsi az majd elolvassa a hivatkozott bővebbet.

 
Andi&Parker 2010.09.24 08:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.78
Tegnap este a láda megjelenése után kb. 20 perccel indultunk. Útközben wapon már láttuk, hogy nincsen még kint a láda, de mivel kellemes idő volt gondoltuk, hogy a pontokat megkeressük még este, a ládát meg majd másnap. Az első ponton kicsit bizonytalanak voltunk, mert a kapuk már zárva voltak, a jelszót szabad szemmel már nem lehetett leolvasni, de végül a fényképezőgép segítségével sikerült. A második pont gyorsan ment, mint ahogy a harmadik is. Tetszett az esti séta, sötétben még sosem jártunk a környéken, tudod újat mutatni a hely.

Az utolsó pontot reggel Andi munkába menet kereste meg: nagyobb tömegre számítottam. Nagyon meredek a rejtés, legalább 10 percet kolbászoltam a helyszínen, hogy végre ne jöjjön egy kutyasétáltató sem :) Szóval forgalmas hely, óvatosan kell bánni a csészével. Meglepődtem, hogy elsőként írhattam a logbookba.

Köszönjük a rejtést!

Andi&Parker 2010.09.23 22:00 - Egyéb
Kis esti séta

 
Bernix 2010.09.23 21:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 3.83 súly: 3.33
A zűrzavar ellenére nekem tetszett az egész.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.09.24 08:53]

Gyros 2010.09.23 21:12 - Megtaláltam
Mi itt vagyunk de a lada sehol [wapon beküldött szöveg]

Mivel nem voltam otthon, nem néztem neten, a wapos leírásban pedig nem szerepelt, hogy később lesz kinn a doboz, állapot kereshető volt. Miért nem reggel lett kereshető-re rakva ? :)
A pontokat ProdG-vel, és Bernixel jártuk végig. A csalódásból végül kellemes séta alakult.

+1 megjegyzés: a múzeum kapuja zárva van este, mi egy jól zoomoló géppel tudtuk a jelszót leolvasni. Érdemes kiírni a nyitvatartási időt.

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.09.24 08:29]

Üresek
 
prodg 2010.09.23 21:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
itt vagyunk a helyszinen ,lada sehol. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Riedel család, 2010.09.24 08:54]

Bernix, Gyros
 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]