geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2754. Szent források (GCSZEF)

Szent László ugratása

Szent László ugratása

Középen a Szent László forrás

Középen a Szent László forrás

Az első pont közelében

Az első pont közelében

A Szent László hasadék

A Szent László hasadék

Csordogáló patak

Csordogáló patak

Hatalmas kövek közt visz az út

Hatalmas kövek közt visz az út

Balra a jelszó első része

Balra a jelszó első része

Kijárat a szurdokból

Kijárat a szurdokból

A kiépített Szűz Mária forrás

A kiépített Szűz Mária forrás

A Szentkúti-patak

A Szentkúti-patak

A Szent Imre és a Szent István források

A Szent Imre és a Szent István források

A források

A források

Híd a pihenőhelyhez

Híd a pihenőhelyhez

Sziklafal a láda közelében

Sziklafal a láda közelében

A Szentkúti-patak medre

A Szentkúti-patak medre

Sziklafal a Szent László hasadékban

Sziklafal a Szent László hasadékban

Pihenőhely a második pont közelében

Pihenőhely a második pont közelében
Szélesség N 48° 0,291'
Hosszúság E 19° 45,454'
Magasság: 260 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.06.09 16:00
Megjelenés időpontja: 2010.06.10 08:04
Utolsó lényeges változás: 2020.03.26 19:40
Utolsó változás: 2020.03.26 19:43
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: gonit
Felhasználó: mraich
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1000 m
Megtalálások száma: 318 + 3 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Kedves Kessertársak!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a láda megkeresését a veszélyhelyzet feloldásáig nem ajánlom. Mostantól a láda beteg.

A jelszót másokkal ellentétben nem változtattam meg. Ennek oka, hogy:

* lehetségesnek tartom, hogy vannak akik nem naplóztak még egy korábbi megtalálást,
* vagy lehetnek olyanok, akik nem olvassák el ezt,
* esetleg azért valamilyen oknál fogva nem tudják elolvasni. Ilyen ok lehet, hogy nincs a láda közelében hálózat.

Kérlek benneteket viselkedjetek felelősségteljesen, most MARADJATOK OTTHON! Sokunknak most ez a legtöbb amit megtehetünk, azért hogy, minél hamarabb újra hódolhassunk kedvenc időtöltésünknek.

Köszönöm a megértéseteket.


WAP:
Két pontos multi a Mátraverebély-Szentkút közelében folyó Szentkúti-patak völgyében.
1. pont; Szent László ugratása: A szurdokvölgy közepén lévő tájékoztató tábla utolsó sorának első szava (8 betű)
2. pont; a Hármas forrás: a források közelében 12x19x7 cm-es konyhai doboz a jelszó második felével.
A láda a patak fölé benyúló kidőlt fa üregében, kövekkel takarva. Kicsit csúszós a megközelítése!


A ládába TravelBug helyezhető.


A láda a Mátraverebély-Szentkútról megközelíthető Szentkúti-patak völgyének vadregényes hasadékaival és csodatévő forrásaival ismerteti meg a felkeresőt.
Noha a környék vallási és kulturális értéke is igen nagy, azonban csodás természeti környezete miatt is megéri a felkeresést. A Szentkúti-patak az évezredek során több helyen is kanyonszerű völgyet vágott magának. A területen a vulkáni működés során összetöredezett rétegek csak kevés vizet tudnak tárolni. A meredek helyoldalakon a víz gyorsan leszalad, így a Cserhát ezen részén igen kevés a forrás. Ezért is különleges hely a Szentkúti-patak völgye, ahol a homokkő, mészkő és andezit vetődései mentén több rétegforrás is fakad. Ezek többsége csak időszakos, de némelyik állandóan működik, a foglalat források vize mindegyike iható. A környék forrásai közül a vulkáni utóműködés miatt némelyik langyos vizű. A patak völgyében több helyen szép sziklakibúvások, illetve a víz eróziós munkájának nyomai láthatók.

1091-92-ben Szent László király csapataival a moldvai kun sereg elöl menekült, és komoly harcokat vívott a Cserhát erdőségeiben. Ez eddig tény, a többi már szájhagyomány:
Az ellenség bekerítette őket, és a völgyben tikkasztó szomjúság gyötörte katonákat, a király pedig egyedül indult el felderíteni a környéket. Sarkantyúba kapta Szög nevű lovát és egy előtte tátongó szakadékon átugratott. Amikor leért, az első patkónyomból víz fakadt. Harci bárdjával megérintette a sziklát, s az érintés helyén is víz tört elő. Egy másik legenda szerint a Szent Lászlót üldöző kunok egy völgybe szorították a királyt, aki előtt még egy óriási szakadék is állott. A királynak azonban jó lova volt, egy gyors és határozott döntéssel átugratta a szakadékot. A patkószegek nyomából vékony sugárban kristálytiszta víz bugyogott fel. Egy harmadik monda szerint pedig egyenesen a távoli Ágasvár csúcsáról ugratott a király ebbe a völgybe.
A legenda mögött a magyar irodalom szép képe húzódik meg: László az új Mózes - vízfakasztás -, aki törvényeivel keretet adott a magyarság életének, úgy, ahogy Mózes a zsidóságnak.

A források története:
Szent László "ugratása" - Szent László forrás
Szent László király uralkodásának idejében a kunok három alkalommal törtek be a magyar földre: 1085, 1091 és 1092-ben. Ezek közül a harcok közül valamelyik kiterjedt a Mátra és Cserhát vidékére is. A kunok a Cserhát erdőiben, a hegyek között kerestek menedéket László üldöző serege elől. Szent László seregének zöme a Zagyva mentén táborozott. Ő, mint jó hadvezér, nem elégedett meg a kiküldött járőrök által szerzett hírekkel, hanem egy kisebb csapat kíséretével maga is hírszerző útra indult. A mai Szentkúti-patak völgyében haladt előre, kissé megelőzve kíséretét. A szomszédos hegyoldal sűrű erdejéből nagy lármával törtek elő a lappangó kunok. Megismerték a királyt és megpróbálták elfogni. Biztosra vették, hogy a magányosan elől lovagló Lászlót csekély számú kísérete még akkor sem tudná megoltalmazni, ha mellette állna. Ráadásul egy széles és mély szakadék zárta el a menekülés útját. A nagy zajjal és a siker biztos tudatában rohanó kunok elszámították magukat. A királynak ugyanis igen jó lova volt, s ami ennél is fontosabb, égi Segítő is védte. Amikor látta a közelgő veszedelmet, az őt jellemző gyors elhatározással sarkantyúba kapta Szög nevű paripáját, és egy vakmerő szökkenéssel átugratta a szakadékot. Az üldöző sereg megdöbbenve torpant meg a csodálatos ugratás láttán. László lovának patája a kemény kőbe úgy belesüppedt, mintha az viasz lett volna. Még a patkószegek nyoma is világosan látszott. A patkószegek nyomából, vékony sugárban, kristálytiszta víz bugyogott fel.
Az idők folyamán az erózió miatt az a szikla, mely a király lovának patanyomát őrzi, már nem a sziklafalban, hanem a meder közepén található, de mind a mai napig látható benne egy patkónyom. A forrás manapság csak esőzések alkalmával aktív.

A Hármas forrás:
A patak völgyében további négy forrás is ered, melyeknek a Szent László forrás közelsége miatt szintén gyógyerőt kezdtek tulajdonítani az idesereglő zarándokok. Ezek a források a Szűz Mária forrás, a Szent Imre forrás, a Szent István forrás és a Szent Háromság forrás. Az utóbbi három a patak völgyében szinte egymás mellett található gondozott kőfoglalatban, ezt hívják Hármas forrásnak is. A Szűz Mária forrás az előbbiektől kissé távolabb található, a patak medrétől magasabban. Szintén fogalt. Ennél az utóbbi években faszerkezetű szabadtéri oltárt, fahidat, pihenőhelyet és kis tavacskát alakítottak ki. A négy forrás közül Szűz Máriához kötődik több gyógyulás, a Hármas forrásról csak kevés csodát jegyeztek fel.

Rejtekhelyek:
1. Szent László ugratása: a vadregényes szurdokvölgyben egy ismertetőtábla található. Ennek utolsó sorában lévő első szó a jelszó első része (8 betű).  N 48° 0,229' E 19° 45,502' 250 m [GCSZEF-1]
2. Hármas forrás: a három forrástól kissé messzebb, egy a patak fölé benyúló kidőlt fa üregében, kövekkel takarva található a láda, a jelszó második részével.  N 48° 0,291' E 19° 45,454' 260 m [GCSZEF-2]

Megközelítés:
Szentkút a 21-es számú főútról közelíthető meg. Parkolni a Bazilikánál érdemes ( N 47° 59,972' E 19° 45,803' 244 m [GCSZEF+parkoló]), nagyobb rendezvények alkalmával csak kissé távolabb lehet megállni. Innen a zöld sávot kell követni, amiből kb. fél kilométer megtétele után jobbra egy leágazás lesz a Szent László ugratásához. Itt tehát le kell térni a zöld jelzésről és bemenni a szurdokba. ( N 48° 0,206' E 19° 45,497' 245 m [GCSZEF+Útpont]) A jelszó megkeresése után érdemes az utat továbbiakban is a szurdokban folytatni a  N 48° 0,247' E 19° 45,519' 260 m [GCSZEF+Útpont] pont felé, ahol könnyen ki lehet jutni a hasadékból. Majd az innen pár méterre található pihenőhelyhez kell betérni, át a fahídon, a továbbiakban a ládához a patak medre melletti nagyjából kitaposott ösvényt kell követni, tehát már ne a zöld jelzésen haladj, mert így elkerülöd a forrásokat! A patak medrében lévő ösvény hamarosan érinti a három forrást  N 48° 0,279' E 19° 45,501' 260 m [GCSZEF+Ivóvíz], amitől nem messze ott láda. Nagyobb esőzések alkalmával előfordulhat, hogy a patak vízszintje megemelkedik, de ez nagyon ritka, így többnyire száraz lábbal lehet sétálni a csörgedező Szentkúti-patak medrében (azért van egy kevés víz, erre készülj, de könnyen át lehet lépni az egyik partról a másikra). Az első pontnál a sziklák miatt fokozott óvatosság ajánlott!

Szentkút története:
Az első bizonyított gyógyulás a XIII. században történhetett, amikor a Szűzanya, karján a kis Jézussal, megjelent egy verebélyi néma pásztornak, és azt parancsolta neki, hogy ásson a földbe, és az előtörő vízből igyon. A fiú engedelmeskedett, és visszakapta beszélőképességét. A hely azonban már jóval korábban is híres volt csodás gyógyulásairól. Szentkút neve okmányban "ad fontem Vereb", "verebi forrás" néven 1290-ben bukkant fel először. 1210-ben a zarándokok sokasága miatt templomot építettek Mátraverebély faluban, ahonnan körmenetben vonultak a Szentkút völgyben lévő forráshoz. 1258-ban ennek a templomnak már búcsú kiváltsága volt. Verebi Péter erdélyi alvajda Hunyadi János apja, a terület tulajdonosa, 1370 táján rendezte a környéket. A völgyben utat vágatott, a sziklákat áttörette, a források vizének árkot ásatott.
A zarándokhely az 1400-as évektől a legnagyobb búcsújáróhelyeknek adott búcsúkiváltságokkal rendelkezett. 1700-ban XI. Kelemen pápa kivizsgáltatott néhány Szentkúton történt csodás gyógyulást és azok valódiságát elfogadta. 1705-ben épült fel Szentkúton az első kőkápolna. Almásy János Szentkúton nyert rendkívüli gyógyulásáért hálából, Bellágh Ádám Antal szentkúti remete pap segítségével, 1758-tól 1763-ig felépítette a mai kegytemplomot és mellé egy kolostort. 1970-ben VI. Pál pápa a kegytemplomot "basilica minor" címmel tüntette ki. Szentkút ma Nemzeti Kegyhely.

További információk:
A források története
Szentkút története
A közeli barlanglakásokat bemutató láda

Ládatörténet:
2019. május 20. A láda régóta betegeskedik, időnként a közösség javítja, a ládagazda már nem aktív (vagy nem látszik javítási szándék), a ládaoldalt az admin aktualizálva, ezért a Ládadoki javaslatára adoptálhatóvá teszem. [Admin(Fazék)]
2019. június 21. A láda örökbefogadva. Előző felhasználó: gonit.
2019. július 6. Ládaellenőrzés. A régi dobozt kicseréltem.
Állapot: beteg

Értékelés: értékelés (195 db): környezet: 4.78 rejtés: 4.60 web: 4.72 átlag: 4.70

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


utigabi60 2020.03.10 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

biro61 2020.02.15 12:35 - Megtaláltam
Két segítőkész turista lefotózott minket a forrásoknál.

IMG_20200215_120226IMG_20200215_120647
IMG_20200215_120657IMG_20200215_121956
STB 2020.02.02 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

nbjimmy 2020.02.01 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

hitamas 2019.12.30 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Nagyon szép hely, nem véletlen a maximális értékelés ... :)

eskar 2019.12.29 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.4]

Saláta Bogi & Sanya 2019.11.24 09:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Kellemes reggeli séta a forrásokhoz. Köszönjük a rejtést, mind két pont csodálatos helyen van!

tam623 2019.11.23 15:24 - Megtaláltam
Ott jártunk a forrásoknál. Nem volt net, hogy a leírást megnézhettük volna. Viszont készítettem képeket, amivel igazolni tudom mind a két helyszínt.

[Jóváhagyta: mraich, 2019.11.26 15:15]

12
3 
Kimberli1 + Imi30 2019.10.26 15:00 - Megtaláltam
Csapatos találat családommal, Ancsával, pozolival és delfinnel :)

delfin 2019.10.26 15:00 - Megtaláltam
Csoportos ládázás során begyűjtve. Köszönjük a rejtést!

Hartyi 2019.10.25 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
OKT közben begyűjtve! Köszi!

wuczly 2019.10.22 14:00 - Megtaláltam
Szuper rejtés! Nagyon szép környezet! Köszönjük

pliptai 2019.10.16 18:20 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Iván19 2019.09.20 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Köszönöm a rejtést, nagyon szép hely.

P9202820P9202821
P9202822P9202814
P9202812 
Varga-Tarsoly familia 2019.09.14 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
köszönjük :)

erdeisz 2019.08.03 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szoe 2019.07.06 09:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mraich 2019.05.25 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Megtaláltuk Józsival! :)
Köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Hey-ho 2019.05.01 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IMG_0154 
cosinus0 2019.03.17 12:40 - Megtaláltam
Megvan. A ládát rendben, jó állapotban találtam, a koordináták is egész jók, simán megtaláltam, szinte adta magát a fa, és a rejtek, bár nem a gyökerek közt volt, hanem ahol Danichem13 írta a logjában. A leírás is korrekt, jó segítséget nyújt a megközelítéshez. Nemcsak a Wap-ot kell elolvasni, hanem az egész ládaoldalt érdemes! Nem értem a betegre állítást, sok olyan ládát kerestem már, ahol a koordináták nagyon nem voltak pontosak, segítség egy szál se, sokáig kellett keresni, mégsem állították őket betegre. Javaslom a kereshetőre visszaállítást. Gyönyörű szép völgy, köszi, hogy megmutattad, és örülök, hogy a "beteg" ellenére a keresésére adtam a fejem.

ht01 2019.03.15 23:59 - Megtaláltam
OKT közben, a ládát sajnos nem találtam meg, kérlek, a képek alapján fogadd el a megtalálást. Köszönöm.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.05.14 18:29]

53229565_1182433878597635_150065633336229888_n54278432_2242213866019500_7804307527927070720_n
54519436_2224738731117156_2988200380678012928_n54524981_375888789917705_5097391869793402880_n
54727620_1397083163779435_241612745286352896_n 
Danichem13 2019.03.09 10:30 - Megtaláltam
OKT közben megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A ládát 150 cm magasan egy törött fa közepén, kővel takarva leltem fel. Valóban elég rossz a GPS jel. [Geoládák v2.2.5]

halaszkiraly 2019.02.21 21:02 - Egyéb
Piros kereszt Kedves gonit rejtőtársunk!
Az utóbbi logok alapján a rejtés beavatkozást igényel.
Kérjük, amennyiben lehetőséged engedi - ellenőrizd a helyszínen a rejtés valódi állapotát!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Köszönettel a rejtésért, Üdv: hkEmail-t küldtem a rejtőnek.


Fringilla és Kuglóf 2018.11.16 15:45 - Megtaláltam
Elveszítettük a jelet a forrásoknál, így lehet, hogy nem jó fa gyökereinél keresgéltünk. Ottjártunk igazolására csatolok pár képet, ha lehet, kérjük a megtalálás elfogadását. Köszi!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.12.30 17:48]

IMG_20181116_154522IMG_20181116_154836
IMG_20181116_154848IMG_20181116_154852
IMG_20181116_154856IMG_20181116_155212
IMG_20181116_155718IMG_20181116_160111
Hooch-Csi&Vi 2018.10.20 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Hooch-Flo&Csi&Vi [g:hu 1.6.0]

geooszi 2018.10.13 23:59 - Megtaláltam
Tarról indultam Ágasvár felé, majd a kéktúra útvonalán a Bableves csárdáig. Persze közben jó sok kitérőt tettem a környékbeli ládákhoz. GCTAPO - GCTUZS - GCSA - GCFBAR - GCMVER - GCSZTK - GCSZEF - GCPGC - GCSAMS - GCGAFE - GCTPKE. Klassz túra lett belőle kb.50 km-el.

Bubuka 2018.09.28 11:25 - Megtaláltam
A mátrai zöldsportos túráról hazaindulva még egy kis séta belefért.

P1170099P1170106
P1170108P1170100
kismaczu 2018.08.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszi a rejtést.Segítség az utánunk jövőknek:a barátlakások felett egy ösvény vezet a forrásokhoz.

2754. Szent források (4)2754. Szent források (19)
2754. Szent források (20)2754. Szent források (18)
2754. Szent források (25) 
bakkerman 2018.07.31 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltuk és köszönjük szépen a rejtést! :-)
Ágika & Laci

Zsolt13 2018.07.21 12:40 - Megtaláltam
Sajnos a jelszó második része nem lett meg! Kérem a kép alapján az elfogadást! Köszönöm.

[Jóváhagyta: mraich, 2019.08.14 14:44]

DSC00031 
leah 2018.07.14 20:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.45
Megtaláltuk a kis családdal! Köszönjük a rejtést! :)

Gyenenczyek 2018.07.14 10:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.34
Nyaralásból hazafelé menet ejtettük útba, megérte! Köszönjük a rejtést!

A2M 2018.07.10 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam.Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Fillér Team 2018.07.02 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.44
Köszi a rejtést, gyönyörű helyek! Kéktúra keretében gyűjtöttük be mindkét pontot. Kis kiigazítás: a 2. pont fáját nem mondanám kidőltnek. :-)

3 forrás 
matyassyd 2018.06.21 12:42 - Megtaláltam
Érdekes helyszín, köszönjük a rejtést!

nimka 2018.06.01 09:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.74
OKT Mátraverebély - Bableves csárda szakasz közben

MoMaszter 2018.04.28 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Nagyon szuper helyen van az első pont, a második pedig kellemes pihenőként szolgálhat. A helyiek hatalmas műanyag kannákban veszik itt a vizet.

Köszi a rejtést!

kivancsifancsi 2018.03.11 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Kitúrtam [wapon beküldött szöveg]

Az új GCPGC láda megkeresése után megkerestük ezt a multit is. Jó a rejtés és az egész környék nagyon tetszett. Köszönjük.

Laminsio 2018.02.18 14:00 - Megtaláltam
köszi

zotilla 2017.11.04 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.51
Szép hely és környezet. Könnyen megközelíthető gyerekekkel is.

Stüszi vadász 2017.10.26 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.70
Lásd fkmaster!

fkmaster 2017.10.26 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.27
A Mária út Szécsény-Mátraverebély szakaszát járva még sötétedés előtt megtaláltuk a ládát. Többször jártunk már a kegyhelynél, de a szurdokot csak most láttuk először, köszönjük.

Giorgio 2017.10.22 16:22 - Megtaláltam
Egy kis gondom akadt a jelszóval, a rejtőnek küldök még képet és kérem a segítségét!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.12.01 19:00]

IMG_2742 
mizseicsaba 2017.10.22 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.36
Köszi a rejtést! Ez is meglett!Szívmelengető hely!

kissss 2017.10.15 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
OKT közben megtaláltam, köszi a rejtést!

ordogm 2017.09.26 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

kópé1993 2017.09.10 13:21 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

P9100079P9100072
P9100076 
levcsesz 2017.09.10 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Marci975 2017.07.28 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nagyon szép helyen van!
Kicsi gyerekekkel is jól kereshető!

Köszönjük

Juvid 2017.07.27 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :)
A hely, a kiszáradt patakmeder és a források is gyönyörűek, kár lett volna kihagyni őket.

20170727_134608_HDR 
bigmick 2017.07.14 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza
Nagyon szép hely. [g:hu 1.5.3za] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20170714_134350IMG_20170714_125907
Párduc50 2017.06.27 16:54 - Megtaláltam
Csodás láda! Köszönöm szépen!!!

Monyók 2017.05.19 20:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.77
Megvan

Verka87 2017.05.14 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

adyca 2017.05.14 00:00 - Megtaláltam
Megvan

panthera 2017.05.01 14:04 - Megtaláltam
Minden OK.

Joe67 2017.05.01 12:15 - Megtaláltam
Magtaláltam, köszönöm a rejtést.

Zergi 2017.04.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A Szent kút újabb helyére sikerült eljutnom, nem csalódtam!

IMG_1479IMG_1480
IMG_1481IMG_1482
IMG_1483IMG_1484
IMG_1487IMG_1488
IMG_1489IMG_1490
IMG_1493IMG_1494
IMG_1495IMG_1496
IMG_1497IMG_1498
IMG_1499IMG_1500
IMG_1501 
MirP 2017.04.29 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Szentkút környéke egyszerűen gyönyörűséges. A források is érdekesek, szépek. Kéktúrázás közben jártam erre, de lehet visszatérek még.
Köszönöm a rejtést!

2224
31 
geodeta 2017.04.01 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

I s t i & E n i 2017.03.26 15:00 - Megtaláltam
.

streng 2017.03.15 12:45 - Megtaláltam
Ok [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

vaterlo 2017.03.15 11:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.72
Országos Kéktúra bejárása közben becserkészett láda. Köszi a rejtést.

mircsi12 2017.03.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első ládám! :) Köszi

NagymesterG 2017.02.24 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük szčpen a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2017.02.03 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

Jig$aw 2016.12.30 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.26
181. OK
SzNorbi & Jig$aw

brekeke 2016.12.26 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Karácsonyi ládázás a Szentkút környékén.

kisbrekeke 2016.12.26 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Attibati 2016.12.23 10:45 - Megtaláltam
Mátraverebélyről indultam egy csaknem 20 kilométeres gyalog körre. Először a mátraverebélyi kőszirtet kerestem fel, majd a Szent-kút következett. Utólag jobb ötletnek tűnt volna itt hagyni az autót, akkor megúsztam volna az átgyaloglást Mátraverebély elhanyagolt részein. A búcsújáró helyen most nagy volt a csend 1-2 látogatóval találkoztam csak. A pontok hamar meglettek, majd indultam tovább Márkháza felé.

Somogyi Hóvirág 2016.10.07 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Nagyon szép hely! Köszönöm a rejtést!

reprocesszor 2016.10.07 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Szép hely, kellemes körséta a remetelakásokkal.
Köszi!

bb2014 2016.10.02 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0o] [wapon beküldött szöveg]

evivagyok 2016.09.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Kedvesemmel, csg69-el :)

csg69 2016.09.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Kedvesemmel evivagyok-al :)

szabicsalad 2016.08.23 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

cult 2016.08.23 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm, hogy játszhattunk. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Andor és Marcsi 2016.08.17 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

mangogyuri 2016.08.10 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.08
Családos táborunk közben begyűjtöttük ezt a ládát is. Köszönjük! Gyönyörű a környezet!

Chaba 2016.08.04 11:00 - Megtaláltam
OKT közben a remete barlangok után ezt is begyűjtöttük. Köszönjük!

ballasz 2016.07.02 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
A remetebarlangtól az erdőn át sétáltunk ide. Nagyon szépen ki van építve minden. Másnap még visszajöttem vízért is.

P.B_László 2016.06.26 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.63
Megtaláltam , köszönöm a rejtést László !

Radián 2016.06.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Köszönjük a rejtést! :)

kupec 2016.06.24 11:45 - Megtaláltam
Klassz hely.

Fazék 2016.06.22 10:41 - Megtaláltam
OKT közben hátulról támadva. Jó rejtés, hangulatos a kis szurdok is, tetszett.

vaslemez 2016.06.21 11:25 - Megtaláltam
Jól esett a séta a kellemesen hűvös patakvölgyben.

Joanne 2016.06.19 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Letérés az OKT-ról. Oda-vissza 0,2 km.

IMG_4349 
kolibri 2016.06.19 00:00 - Megtaláltam
Misztikus hely.

NI 2016.05.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Megtaláltuk!

dzoli1 2016.04.29 19:32 - Megtaláltam
Cserháti ládázás.

ha2 2016.04.23 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Egész napos túránk egyik célpontja volt Szentkút.
Utoljára 20 évvel ezelőtt jártam itt. Rá sem ismertem
annyira megváltozott minden.

Liberty 2016.04.23 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
6/4. Nógrád megyei ládatúra

A mátraverebélyi kőszirttől sétáltunk át a Mária út és a kék túra vonalán, kb. 3 km-t.
A forrásnál nagy volt a nyüzsgés, a ládához igyekeztünk feltűnés nélkül hozzáférni. Ritkán lehet három forrást közvetlen egymás mellett látni, jó ízű a forrás vize, jól esett a hosszú séta után. Érdemes volt a Szent László forrás kis szurdokjához elmenni, nagyon szép hely. Köszönöm a rejtést.

Mátraverebély címere
lypapp 2016.04.02 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.09
Gyönyörű szurdokvölgy, kissé félreesőbb helyre kellett volna rejteni a ládát, mert mindenhol zarándokok és kirándulók hemzsegnek itt gyakran.
Ezzel együtt gyönyörű hely, nagyon köszönjük a rejtést!

Ha az ember Mátraverebélyen talál keresztülmenni Szentkút felé, akkor visszarettenhet a falu képétől, de ne adja fel, a végcél gyönyörű hely!!!!
Nagyon vigyázni, LASSAN áthajtani Mverebélyen, sok az utcán szaladgáló gyerek és ténfergő gyalogos; nehogy elüssünk valakit és Szögi Lajos sorsára jussunk.(Az olaszliszkai tragikus esetre célzok.)

Anita és András 2016.03.29 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.
20 méterrel távolabb a forrásoktól van egy feltűnőbb patak fölött átlógó fa, ott kerestük először, nagyokat csúszkáltunk. Ahhoz képest a tényleges rejtekhely sokkal szelídebb helyen van. :)

Sabbas 2016.03.13 09:53 - Nem találtam meg
Szia. Megtaláltam a két pontot. A tábla 8 betűje. Sajnos a ládát nem találtam, de lefotóztam minden fát. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: geocaching.hu, 2016.04.24 11:48]

Edizon 2016.01.16 14:30 - Megtaláltam
Megvan.

Wulka2 2016.01.02 16:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. A hideg idő ellenére is jó móka volt.

dildi 2016.01.02 16:15 - Megtaláltam
Wulka2-vel kerestük meg a ládát, a kis szurdok nagyon szép. Köszönöm a rejtést!

 
morph 2015.12.30 11:25 - Megtaláltam
Az új kéktúraútvonalon lényegében útba esett. Szép a pihenőhely, a Szent László forráshoz vezető miniszurdok mindenképp megérte a kis kitérőt. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ShellGuards 2015.12.29 09:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

A.Battaglia 2015.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Király volt!

innen már nincs messze 
Rézangyal77 2015.12.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Igazi meglepetés volt Szentkút és a szurdok. Wow...
Köszönjük a rejtőnek és az OKT-nek is, hogy megmutatta ezt a helyet!

BiBoLi 2015.12.17 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést !

zöldfülű 2015.12.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Lefülelve :-)

OKT okán ide is elruccantunk. Jobban mondva SZERENCSÉRE csak úgy mentünk, mentünk a kéken, a csodák meg csak jöttek, jöttek... Az OKT-átterelések között sok megkérőjelezhető van, de ez nagyon jó húzás volt, az biztos! És ha már itt jár az ember, a rejtett zugokba is nagyon érdemes benézni - hála a rejtőnek, mi is megtettük :-)

Köszi a rejtést

Ancs 2015.11.22 11:10 - Megtaláltam
OKT Nagybárkány - Mátraverebély szakasz közben.
Érdemes volt elhozni erre a kéket, még ha három km kitérőt is jelent. A völgy csodaszép, a Szent László forrásnál lévő hasadék pedig egy igazi gyöngyszem.
Köszi

 
katika 2015.11.07 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Gyönyörűen felújították a bazilikát és a környéket is. Most építik a parkolókat. Azért nem semmi, hogy mennyien járnak errefelé.
Vettünk az egyik kegytárgyárustól egy Szent Kristófos ereklyét, amelynek az a feladata, hogy megvédje az utazókat. Most már biztonságban leszünk a geotúrák alatt.

GCSZEF_2015117150537.jpg
AtiGabi 2015.10.30 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Köszönjük.

segoy 2015.10.25 14:00 - Megtaláltam
!

dino 2015.10.24 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
"Őszölésünk" első ládája.

Mirabelle 2015.10.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Szép! Köszönjük a rejtést.

Hofeherlupa&Nrb1 2015.09.12 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2015.09.12 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
Megtaláltuk.

Strombus 2015.08.30 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.29
Egyik csodától jöttünk a másikhoz, a remetebarlangok után ide. Gyönyörűséges hely! Először megtaláltuk a patkónyomot, aztán egyik forrást a másik után. Persze ittam is mindből. :-)

Az ázott logbook helyett tettem újat, zip-lock zacskóba, így talán jobban bírja.

Szent László is erre jártHárom szent forrás
Péter60 2015.08.30 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Igazi varázslatos patak-szurdok, nagyon tetszett.

Ötvös család 2015.08.28 16:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Hegedüs Zsuzsa 2015.08.28 03:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszi a rejtést.

dorjan család 2015.08.14 18:58 - Megtaláltam
Útban "hazafelé" vételeztünk egy kis vizet.

 
nrobi88 2015.08.01 07:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Kéktúrázás közben. Köszi a rejtést!

S-A 2015.07.20 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

totedu 2015.07.03 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Kellemes erdei séta a nagy melegben.
Köszönöm.

Jella50 2015.07.03 11:55 - Megtaláltam
Jó kis hely!

Kokó 2015.05.05 14:30 - Megtaláltam
Tetszett! Nagyon hangulatos hely! A logfüzet csereérett!

R.Guszty 2015.04.11 11:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.93
Köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet.

postman 2015.04.05 15:17 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1c] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: geocaching.hu, 2015.05.07 12:27]

marcsi17 2015.03.28 11:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

GB 2015.03.28 11:02 - Megtaláltam
ok

Andrys 2015.03.28 11:02 - Megtaláltam
:-)

sagabi 2015.03.28 10:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 3.82
Forrástúrán

dendeocse 2015.03.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Megvan.

urajizold 2015.02.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Szent László teljesítménytúra alkalmával 8 fős turista csoporttunkkal sikerült végigjárnunk ezt a csodás természeti képződményt.

suba69 2014.11.23 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.08
Meglett!!!

GSdriver 2014.11.14 14:28 - Megtaláltam
Gőzerővel zajló felújítási munkák közepette.

izsolt 2014.11.01 10:40 - Megtaláltam
kéktúránk zárónapján kitértünk Szentkúthoz
nem bántuk meg!

K.L. 2014.10.18 18:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kszmm 2014.10.04 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.20
Köszönjük a rejtést!

skiccpausz 2014.09.20 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Egy nyugodt kora őszi napon jártunk erre, Ciele zarándoklat keretében.
A hely nagyon hangulatost, magával ragadó! Olyan zarándokhelyes :D
(Mátraverebély kevésbé..., nem merné kiszállni az autóból:)
Köszönjük a rejtést,
skiccpausz&nárcisz&8(misi)

 
mandrew 2014.08.23 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
OKT közben ez is meglett, és hogy a láda tartalma ne ázzon el, a közeli pihenőhelyen bontottuk ki. Gyönyörű vidék és körülöttünk nem csak túrázók, hanem mindennapi zarándokok is akadtak. Nagy élmény volt, köszi a rejtést!

Atiss 2014.08.20 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sjan 2014.08.10 11:15 - Megtaláltam
Nyaralás alatti találat. Köszi a rejtést. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

CreationVargas 2014.08.09 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Kellemes séta, gyönyörű környezetben. A ládát nehéz volt megtalálni a csúszós talaj miatt, de meglett.

Bab és Borsó 2014.08.09 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Csodálatos, nyugodt hely! Köszönjük szépen a rejtést! :-)

Az.Loggolunk
Szent hely 
Maclura 2014.07.15 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Tetszett a szurdok és a hozzá kapcsolódó mondák. Természetesen a forrás vizéből is ittam.
A templom előtt mindenfelé felújítási munkák folynak.
Köszönöm, hogy megmutattad ezt az érdekes helyszínt.

tamas.baksa.hu 2014.06.18 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Kapucni 2014.05.25 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pety99 2014.05.25 00:00 - Megtaláltam
Láda rendben.

othnan 2014.05.24 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Nógrádi ládázások Gabival 12/3. Köszönjük a rejtést.

kobcikrajci 2014.05.21 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sandor.andris 2014.04.03 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Ide minden EMBERNEK el kell menni !!!! Köszönöm a lehetőséget !

Knaliret 2014.03.09 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Nagyon jó, hogy cacherként is visszatérhettünk, már korábban sokszor kirándultunk ide, de akkor még nem is sejtettük, hogy itt is van egy láda. :) A forrásvizek még mindig finomak, palack legyen mindenkinél!!! :)
A kegyhelyet átépítik, bővítik, de a kerítésen átengednek, az építkezés mellett el lehet menni.

ÉpítkezésForrások felé
A legenda szerinti patanyomPatakpart
13 2014.02.01 10:16 - Megtaláltam
Szent László 33 TT közben megtaláltam.

BubaGC 2014.02.01 10:00 - Megtaláltam
:-)

plecs 2014.02.01 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
A Szent László túrán pont útba esett...

Fixis 2013.12.31 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.19
OKT-ról tértünk be ide.

álomfogók 2013.10.20 13:40 - Megtaláltam
2007. áprilisában jártunk itt legutóbb, de megérte visszajönni. Főképp továbbmenni Márkháza felé.

csk1 2013.10.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltuk.
Nagyon érdekes hely, ha nincs a láda, nem jöttünk volna ki eddig.

szilvasii 2013.08.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megvan.

szabotee 2013.08.20 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

túráZoo 2013.08.17 17:30 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2013.08.15 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
Idei nyaralásunk második felét Galyatetőn töltöttük, negyedik nap 8. találata.
Az enyhén felhős reggel és délelőtt kellemes volt egy kis kiránduláshoz, így mára a Karancs-Medves vidékére terveztünk várnézős ládázós túrát, ami végül egész naposra sikerült.
A Medves várai és forrásai után városi ládákat vettünk célba, végül Szentkút és környékén is keresgéltünk. Évekkel ezelőtt már jártam itt egy volt kollégámmal, ismerős volt a hely. Most egy kicsit többet is sikerült megnézni a környékből. A forrásokig felsétálva szerencsére fokozatosan elfogytak az emberek, így a keresést nem zavarták muglik. Érdekes hely, tetszett.
Visszatérve a templomhoz még felkaptattam a remete barlangokhoz is.

Köszi a rejtést!

 
fodorka59 2013.08.15 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Nagyon szép helyeket mutatott meg a láda. A szurdokvölgy gyönyörű. A Szűz Mária forrásvízből vittem is magammal.
Ami szomorú, hogy 2 éve voltunk itt Pünkösdkor és a Szűz Mária forrás ajtaja szép faragott fából készült, most viszont fémből van. A Gyönyörű faragott karfás padnak már csak az ülése van meg.
Ez szégyen.

Bazilika
Népviseletben 
nepster 2013.07.03 13:10 - Megtaláltam
Parádsasvári nyaralás alatt.

Bandy 2013.06.24 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Baráti körben sikerült rábukkannunk.
Gyönyörű hely, bár nem mondhatom, hogy a "Geokess" nélkül nem találtam volna meg, de öröm, hogy itt is ládázhattam!
Köszönöm a rejtést!

 
Gyeta 2013.06.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.87
A források környéke valóban a szent helyek kisugárzását éreztette velünk: csodás volt!
Gyerekkorom óta sokat hallottam erről a helyről, a nagymamám mesélte, hogy többször járt itt búcsújáráson, a falujukból és a környékbeli falvakból a templomi zászló alatt gyalogosan vonultak, a mintegy 60 km-es utat két nap alatt tették meg, majd újabb két nap volt a visszaút.
Mi legutóbb a remete barlangnál voltunk fent, akkor a források kimaradtak.
Eddig nem értettem, mi vonzza ide a híveket és a turistákat, most megéreztünk belőle valamit.
Nagyon köszönjük a rejtőnek, hogy megmutatta.

emmerwald 2013.06.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Családi kirándulás közben jutottunk el erre a csodálatos helyre.
Köszönjük!

Útbaigazító tábla a Szent László kúthoz...Csodás szurdok
Varázslatos helyFelléptünk ide is
picuresnagyur 2013.05.18 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
remek hely s az idő is az :) köszi

 
Zsu82 2013.05.15 10:00 - Megtaláltam
köszi

znasz 2013.05.15 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszi a rejtést.

molka 2012.12.30 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Hazafelé az előszilveszteri túráról útbaejtettük. Nem is értem, hogy maradhatott eddig ki. Gyönyörű hely, minden megtalálható itt, barlangok, kálvária, források, szép templom. Bár a rejtek felé az út teljesen le volt fagyva, a befagyott patak segítségünkre volt a rejtekfa megközelítésénél. Köszi!

 
carmin 2012.12.30 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Hazafelé még volt egy kis idő, így ezt a ládát néztük ki a szilveszter előtti túránk befejezéséhez, jól tettük.

luilui 2012.11.17 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

fattila 2012.11.17 13:22 - Megtaláltam
A DEocaching Cacher Club első (és nem utolsó) nagyszabású csapatépítő ládázása Nógrád megyében. Határozott, pontos indulás után, profin szervezett útvonalon haladva gyűjtöttük a pontokat. Természetesen a kis buszunk színe is csak a csapatunk színével megegyező lehetett. Köszönöm a csapat minden tagjának ezt a szuper napot. Természetesen ez mit sem ért volna ezen láda nélkül. Köszönöm a rejtést.

mato 2012.11.17 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A DEocaching Cacher Club első, hagyományteremtő csapatépítő ládatúrája során kerestük fel. Rendkívül vidám hangulatban telt a nap, ez köszönhető a profi tervezésnek, és kivitelezésnek, és persze a remek társaságnak!

Ez nagyon szép környezet! Kicsit bénáztunk, csúszkáltunk, kapaszkodtunk a sáros domboldalon, mire meglett a láda, de megérte eljönni ide.

Köszönet a rejtésért!

zramzam 2012.11.17 13:05 - Megtaláltam
DCC csapatládázás keretében leltem rá. Köszönet a rejtésért.

ujcsi 2012.11.17 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Közös Nógrádi ládázás alkalmával.

Judith 2012.11.17 13:05 - Megtaláltam
Megcsíptem!
DEocaching Cacher Club csapatépítő ládázása Nógrád megyében.
Profin megtervezett és kivitelezett út, jó társaság, zökkenőmentes haladás, sok forgással! :)

pozoli1 2012.11.17 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltuk Nógrádi csapatépítő ládázás keretében. pozoli1 és Ancsa

szabbr 2012.11.17 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A DEocaching Cacher Club csapatépítő ládázása Nógrád megyében.
Nagyon örülök, hogy összejött ez a profi program, jól éreztem magam!

Somoskoi 2012.10.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Köszönjük.

mi 
téblábol 2012.10.23 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszi, fantasztikus hely.

KakukkOK 2012.10.23 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Hollókői hosszú hétvége 4. nap 1. láda.
Gyönyörű, hangulatos hely, finom forrásvíz! Köszönjük a rejtést!

netti007 2012.10.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.67
Egy fantasztikus 4 napos geológiai túrán vettem részt szegedi egyetemistákkal Nógrád megyében a hosszú hétvégén. Gyönyörű időnk volt, és lenyűgöző földtudományi értékekkel ismerkedhettünk meg a túra során. Eddig még nem jártam ezen a tájon, de nagyon megfogott, biztosan visszatérek még.

Paul 2012.10.22 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 4.09
Köszönöm a rejtést.

 
G&V 2012.10.22 10:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
A rejtés pontjait gyorsan és könnyen megtaláltuk, tetszettek a források, az út melletti pihenő és a szabadtéri oltár. A templomban éppen misét tartottak a zarándokoknak. Innen mentünk fel a remetebarlangokhoz.

 
emiGrant 2012.09.15 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Mátraverebély, Szentkút, Mátraverebély - 11.2km, jó kis délutáni túra volt. Még a nap is kisütött, pedig esőt jósoltak. A szurdok és a források nagyon szépek. Köszi a rejtést.

Mr. & Mrs. Balaenoptera 2012.09.15 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

antipresent 2012.08.19 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.52
Megtaláltuk eme csodálatos hely közelében :)

Tábifűz 2012.08.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Mária napi búcsú után megtaláltuk a jól elrejtett ládát! :)

Henderson 2012.08.11 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
A remetebarlangtól lefelé kellemes séta keretén belül találtuk meg a két jelszót, a láda különösen remek kis rejtekhelyen pihent. Köszi a rejtést!

zred 2012.07.28 12:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.01 19:12]

Hüsecsalád 2012.07.19 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Takács család 2012.07.19 14:07 - Megtaláltam
Kellemes kirándulás volt. Köszönjük

atipapa 2012.07.08 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

GCSZEF_2012077181506.jpgGCSZEF_2012077181513.jpg
GCSZEF_2012077181616.jpgGCSZEF_2012077181841.jpg
GCSZEF_2012077185032.jpg 
zolt8 2012.06.26 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megvan! Már többször jártam ezen a csodálatos helyen, most végre a ládát is megkerestem. Eső után kicsit sáros volt a rejtés, de azért könnyen meglett.

Évi&Zoli 2012.06.24 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Megtaláltuk! Köszönjük!

pczinder 2012.06.17 11:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Köszönjük a rejtést!

Redmetal 2012.06.16 00:00 - Megtaláltam
Meglett. East travelbug berakva. szep, nyugodt hely.
koszonjuk a rejtest!

Gyombi 2012.06.02 16:48 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tusy 2012.05.31 12:00 - Megtaláltam
Osztályommal kirándultunk Szentkútra.Köszönjük a szentkúti Atyának a fantasztikus idegenvezetést, aki tényleg a gyerekek nyelvén mesélte el Szentkút történetét. Utána felmentünk a remetebarlanghoz, majd megkerestük a közelben levő két ládát.

Vagdalthús 2012.04.30 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Karancs-Medves 20 teljesítménytúra után még elindultunk a Cserháti források túramozgalom néhány darabját megkeresni, persze ládázással. Aznapi 3. ládám. Sokadszor járok Szentkúton és a környéken, de sohasem tudom megunni.

tcsa 2012.04.28 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Csodaszép környék, a forrásvíz pedig annyira tiszta, hogy egy városi puhánynak igazán meglepő a csapvíz, de akár a palackozott ásványvíz után is.
Ancsika és Mimi 100méteres távsegítségével lett meg a láda, onnan drukkoltak, de nagyon. A tábláról valamiért azt gondoltam, hogy a patakmederben környékén lesz, köszönöm AnnAnnék segítségét az tájolásért. Végül fölülről leereszkedve leltem rá.
Köszönöm a rejtést!

AnnAnn 2012.04.28 13:00 - Megtaláltam
Gyönyörű, napsütéses napon megtaláltuk és az Antique Technique TB-t beletettük.

cseki 2012.04.28 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Szalaifamili 2012.04.22 00:00 - Megtaláltam
:)

ironman 2012.04.15 10:44 - Megtaláltam
A közeli ládánál már jártunk, de akkor kihagytuk a Szent László hasadékot. Kár volt, de egyszer mindennek eljön az ideje! Köszönjük!

Klári 2012.04.15 10:44 - Megtaláltam
Remek szurdok!

betty79 2012.04.09 19:15 - Megtaláltam
Megvan!

attila32 2012.04.09 19:13 - Megtaláltam
OK

Holnap 2012.04.08 13:15 - Megtaláltam
Csendes, nyugodt séta, megpihenés, köszönet.

 
t-kazi-Bágnes 2012.03.16 13:50 - Egyéb
Gyalogos kupa közben már sokadszor , Nagy élmény volt rövid pólóban a befagyott patakon sétálni.

 
N.Zs. 2012.03.10 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Tetszett a szurdok. Jó ötlet volt a kétpontos megjelenítés. Ittunk a forrásból. Csend, nyugalom volt most a környéken. Köszönjük.

még fagyott a patak
szemben a Barát lakások 
Tuareg79 2012.02.25 11:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltuk.

TH77 2012.02.05 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.00
:)

vakond87 2012.02.04 09:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam a Szent László TT-n. Köszönöm a rejtést!

Napszel 2012.01.01 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Idei első ládánk

E hely közelében fakadt forrás Szt László lovának patkójának nyomábólTélen ilyen kihalt is tud lenni ez a hely
télen könnyű a patak gázolás 
Lacipap 2011.12.11 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Igazán remek kis séta sikeredett a szent források meglátogatásából. Természetesen a dobozt sem tudtuk kihagyni. Így késő ősszel nagyon kevés ember látogatja a bazilikát és környékét, ezért hihetetlen nyugalom volt a környéken.
Köszönöm az elrejtőnek a csodás élményt.

Csaba & családja 2011.10.31 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
A barlangoknál már voltunk, de valahogy akkor ez a rész kimaradt.

mike andros 2011.10.30 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Kellemes délutáni sétával. A gyerekeknek már mehetnékük volt, de ezt is csak kicsit éreztették. :-)
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Ildikó, Csenge, Norbi, Boti, Mike

POZOLI 2011.10.29 15:30 - Nem találtam meg
Szépséges környezetben jó rejtés. Kösz!

[Elutasította: geocaching.hu, 2011.12.23 08:30]

Mira 2011.10.11 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Megtaláltam, fotók, értékelés hamarosan.

Mátra 2 projekt legjobb ládája: ezt megszavaztuk a hazafelé úton.
Köszönjük!

 
Hz 2011.10.11 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Majdnem a ládától :) 
befi 2011.10.05 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Szép nyugiban végigsétáltuk - alig egy-két emberrel találkoztunk. Visszafelé láttuk a kapu feliraton, hogy hétvégén nagyboldogasszonyi búcsú lesz - temérdek emberrel. Azért mindenhol érezhető volt a hívő emberekre épített 'üzlet'.

Zsiráf 2011.09.25 09:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.24
Gyalogos kupa: 41.8km

A műholdak nem néztek be a völgybe, szóval én be, a vétel meg el... Az utolsó pozíció és a GPS térképén látható POI-k alapján - meg a leírás aktív segítségével -, kerestem meg a két pontot. Az első persze nem nehéz, mert a lekanyarodó ki is van táblázva... Szétnézve a patak felett egy fa felelt meg a leírásnak és az is volt az. A templom környéke pont olyan csinos, mint régen...

reznakrobi 2011.09.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.70
Könnyű túra :) gyorsan meglett a láda! Köszi a rejtést! :)

Csaszi 2011.09.12 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Szép és csendes környezet. A csodás jellemzőt se hagyjuk ki!!!!

Ennek a ládának nagy sikere volt részünkről.

Ide? - Igen ide, még többször vissza fogunk jönni!!!

Köszönjük a rejtőknek, hogy ezt a helyet megismertették velünk.

Évi és Csaszi

SzantoA 2011.08.27 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Kellemes sétával letudva. Kellemes környezet.

janovszki.tamas 2011.08.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megtaláltam!

hevike 2011.08.23 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Közös találat msnc-vel.

msnc 2011.08.23 15:00 - Megtaláltam
Évi és Andrissal közös találat. Köszi.

Csizmások 2011.08.12 12:00 - Megtaláltam
ok

szeles 2011.08.09 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.16
Nem értem az ilyen rejtéseket. Ezen a környéken számtalan lehetőség nyílna "normális" rejtésre. Ha egyszer rejtek, akkor fogok így rejteni, ha ki akarok tolni a keresővel. Arra kiválóan megfelel.

atta69 2011.07.31 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük! Gyönyörű hely.

nagypista 2011.07.30 15:00 - Megtaláltam
Szép napsütéses időben,de sáros felázott talajon a ládát csak akrobata mutatványokkal lehetett megközelíteni.A logolás is "életveszélyes" volt a csúszós meredélyen,de meglett.

KisGab&SziAnna 2011.07.24 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
A megtaláláskor éppen tartott az Anna napi búcsú, azt is körbejártuk. Az eső kicsit megnehezítette a találatot, de sikerült megoldani. Egy palack forrásvízzel és némi búcsúfiával tértünk haza. Köszönjük a rejtést!

bakoscsaba 2011.07.23 11:08 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Érdekes helyek.

RoBoSzi 2011.07.16 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést!Nagyon szép helyen, nagyon szép időben találtuk meg.

Goi 2011.07.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.00
Szép helyen van!

spike9388 2011.07.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.00
Elég egyszerűen megtaláltuk!

grafikus 2011.07.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Megtaláltuk köszönjük a rejtést.

sziszisza 2011.06.27 13:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.59
Szép hely és a forrás víz is naggyon jó! :P ;)

 
sztyopa13 a páratlan páros 2011.06.22 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Az ilyen ládákért szeretjük ennyire ezt a játékot! Köszönjük nagy élmény volt!Drága páromnak nem jött össze a szent László ugratás,a ládához kapaszkodva visszacsúszott és csupa sár lett.Igy aztán mint Iluska a János vitézben mosta a ruháját a patakban.

KJ & GM 2011.06.17 13:20 - Megtaláltam
Nagyon tetszett! Köszönjük a lehetőséget!

Fürgelábak 2011.06.16 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Megtaláltuk! Köszönjük!

A "Reménység Fájánál" 
maxxtro123 2011.06.13 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Második kísérletre sikerült megtalálni. A fák alatt a GPS-em elég gyengén fogta a jelet. De végül is meg lett a láda. Köszönhetem a többi lelkes kessertársamnak is akik már kitaposták az utat a ládához. Enélkül valószínüleg nem sikerült volna. Nagyon jó helyre sikerült a ládát rejteni. Köszönöm! Peti, Móni

lgaga 2011.06.12 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Rolival és Ágival. Kicsit sár volt, de jó a kis szakadék, amiben a patak folyik. :)

agi&roli 2011.06.12 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Köszönjük:)

t-kazi-Bágnes 2011.06.08 15:10 - Egyéb
Vargánya szedés és gyalogoskupa közben ismét.

Gyalogos kupa:18.1km

szikizso 2011.05.08 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Már voltam erre de akkor még nem volt itt láda. Verseny után meglátogattam a helyet ismét. Eső után tényleg csúszós.

Mr Zerge 2011.05.08 12:45 - Megtaláltam
A verseny után jól eláztunk a pontbeszedéskor, itt már csak csöpörgött.
Teteszett a vadregényes, sziklás, forrásos völgy.
Üdv Mr Zerge.

ghta 2011.04.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Gyakran járunk ide, anélkül, hogy tudtunk volna erről a ládáról. Eddig.

A ládába ideiglenesen beköltözött Tréfi utazó ügynök . A mellékelt képen egy ügynöktalálka látható. Van, aki jön, van, aki megy.

Utazó ügynökök találkozója. 
vecsmeli 2011.04.24 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Dr.Lada 2011.04.17 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Log, képek később.

Bődy Peti 2011.04.17 16:16 - Megtaláltam
Mesés ez a forrásvidék.

[Jóváhagyta: gonit, 2011.08.07 15:55]

Aleph & Rita 2011.04.02 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Jó sokan voltak ma a Szentkútnál! Klassz hely! Köszönjük!

sosi 2011.03.15 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Remek környezet, rengeteg kiránduló, napsütés, barátok. Kell ennél több?

Nigi543 2011.03.13 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.32
A mai nap 4/2 ládája. Eléggé csúszós a láda megközelitése és félő, hogy egy nagyobb víz elviszi a rejteket adó fát, ami már nem a patak fölé nyúlik be, hanem beledőlt.

Tototo 2011.03.12 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

katica 2011.03.12 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Nagyon szép volt a hely, de a sok fotó azért kicsit átverős - valami nagy szurdokra számítottam, a valóságban pedig közel nem volt olyan nagy és monumentális. De látványos, az kétségtelen. A rejtek környéke nagyon szép, szeretem az ilyen hangulatos patakpartokat.

Köszi!
Panka + katica + bopejape + r0t0

Mirr&Murr 2011.03.12 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.56
Kösz a rejtést!

Discover 2011.03.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Köszönöm a rejtést!

t-kazi-Bágnes 2011.02.06 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Már rengetek kirándulásunk vezetett ide.
Most meg kerestük a ládát is.
Kellemes 16 Km csúszkálás közben jól éreztük magunkat.
Képes beszámoló az útvonalról:
http://www.youtube.com/watch?v=IIvqGKgbU14

lelkes ládászKicsi gleccser
napvirág 2011.02.05 12:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Szent Lászlóról elnevezett teljesítménytúra alkalmából jártunk erre. A hasadék most teljesen jeges volt, óvatosan lehetett csak közlekedni benne. A kút és környéke szépen ki van építve, örülök, hogy itt járhattam.

Köszönöm az invitálást és az új ismereteket!

Maratonos Maci 2011.02.05 12:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Napvirággal ...

szakacse 2011.02.05 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.97
TT túra közben megtaláltuk "DonRazzino"-val.
Köszönjük a rejtést!

DonRazzino 2011.02.05 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Szent László TT közben, dudu48-al megtaláltuk. Köszönjük a rejtést

iszkiri 2010.12.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Magamtól nem merészkedtem volna be ilyen jeges-havas időben a patak szurdokába. De nem bántam meg! A láda elhelyezése ügyes: szeretem, amikor egy darab jól passzoló alakú fedőtárgyat kell csak megmozgatni ill. visszaépíteni.

Stimm 2010.12.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Iszkirivel közös találat. Nagyon tetszett a környék, jó volt a rejtés. Fokozta az izgalmakat, hogy folyamatosan tesztelni kellett a befagyott patak jegét, beszakad-e vagy nem?

becko 2010.12.28 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Sikerült kikaparni a hó alól.
Tettszett, köszönöm

Tuka19 2010.11.28 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Szentkút egy különleges hely! A hétvégi ládázást zárva meggyújtottam advent első gyertyáját a zarándokhelyen.

 
sirgalahad 2010.11.13 06:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.29
László pattan Szögre és
Szakadékra akad ott
Patán partra szökkenés
Nyomában víz fakadott

így tettemforrás
öreg fakel a nap
ilyenkor nincs tömeg... 
BenderB 2010.11.06 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Nagyon szép hely!

Pet 2010.11.01 14:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.71
Szép hely.

zalajaro 2010.10.27 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A rejtés korhadt fájában valóban laknak.
Amikor nyúltam a ládáért, kirepűlt egy ragadozó a másik odúból.

norko 2010.10.24 17:30 - Megtaláltam
Kis esőben, szürkületben gyors ládakeresés. A hely nagyon tetszett a sok-sok világító mécsessel. A ládát nem jó irányból közelítettem meg, így amikor 6 méterre voltam tőle, akkor még le kellett másznom hozzá. Viszont így sikerült pont belebotlanom.

pataiadri 2010.10.24 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Nagyon szép hely, nagyon jó rejtés. A láda mellől egy bagoly vagy mi repült ki, készüljetek rá a fényképezővel!

Jack Sparrow 2010.10.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Szent László lovának patanyomait követve eljutott a kalózcsapatom a szurdokba és megfejtettük az évszázados rejtélyt..........

Fil 2010.10.22 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
A barlangoktól jöttem át ide a hegyi úton, nagyon hangulatos volt.
A ládához a források vizén át kellett ugranom, a fa gyökeréhez pedig felkapaszkodni. Elég csúszós volt, pedig nem volt esős idő. Biztos rossz irányból közelítettem.
A pihenőben megettem 1 szendvicset, megkóstoltam a vizet, majd tovább Szent László nyomában az 1. ponthoz.
Köszönöm a rejtést!

SirLes 2010.10.09 10:30 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

Csongipeti 2010.10.08 15:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltam

benist 2010.10.02 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
A tuhu valamiért nem ismeri közútként a 21-essel párhuzamos utat, így jól el akart küldeni körben. A korábban rejtett láda miatt már jártunk itt. Érdekes a patakvölgy és különösen tetszett a kis szurdok. Felülről ereszkedtem le és a komfortos kijáraton hagytam el. A láda megközelítése kicsit sárosabb időben kemény feladat lehet.

Caldera 2010.08.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megvan.

Csabi69 2010.08.23 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Megtaláltam! Köszönöm a lányok (Évi és Gigi) segítségét! :-)

Mikulás 2010.08.22 13:35 - Megtaláltam
Köszönet! Fotók és bővebb beszámoló később... [wapon beküldött szöveg]

 
VP 2010.08.18 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.32
Sokszor jártam már itt. Nekem nem tetszik ez a fajta vallásosság. A környék szép. Most egy szlovákiai tájfutóverseny felé menet.

gabortel 2010.08.14 12:14 - Megtaláltam
Cserháti tekergés után, Szentkúti búcsú előtt.

kabóca 2010.08.11 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Szép, vadregényes környék! A domboldal igen sáros volt, de megmásztuk!

banyóka 2010.08.11 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Ez volt az 500. ládánk! Nagyon jó helyet választottunk neki. A barlangok felől jöttünk, majd a szurdokat jártuk végig, nagyon tetszett. Elképzeltem akkor, amikor folyik a patak, érdekes lett volna. A források környékén is lázasan takarítottak, festegettek a búcsú miatt. Érdekes volt maga a látvány és ez a gondozott tisztás az erdőben.

 
Mihul 2010.08.10 14:00 - Megtaláltam
oo

zsalaber 2010.08.09 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Köszi!

lelcache 2010.08.08 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.13
Salgótarján környékére tervezett családi nyaralásunk során kerestük meg. A remetebarlangok felöl közelítettünk a hegyen futó ösvényen. A szurdok nagyon érdekes volt. Az összes forrás vizét megkóstoltuk. Ha ezek után sem nő ki újra a hajam, akkor azt hiszem bele kell törődnöm az örök kopasz létbe. A láda elérése adott némi aggodalomra okot a meredek, sáros domboldalon, de végül sérülésmentesen abszolváltam. A patak partján egy fa korhadt ágában, jó 1,2 méter magasan egy hatalmas varangy ücsörgött. Láthatóan jól érezte magát, csak azt nem értem, hogy került fel oda. Köszi a rejtést!

lelcache + Zsé + Lilóka + Bambusz

hegylakók 2010.08.02 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Szeretjük ezt a helyet. Elmélkedésre, a lélek megnyugtatására kiválóan alkalmas.
A ládához az előző megtalálók csúszásnyomai szinte vezetik a szemet.

(Ne haragudjatok! Akinek nem inge, ne vegye magára. De az ajándékok közé betett két szál cigi nem oda való! Mégha ez is a magyar való.)

peterpan 2010.07.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Ez a hely _nagyon_ süti! Hátborzongatóan jó hely. Pedig már jártam korábban itt ládakeresés miatt és azt gondoltam, hogy nem fog újat mutatni. Ahogy írta már valaki korábban: fullfive! Tulajdonképpen pedig a rejtőnek nemigen kellett hozzátennie semmit sem az élményhez. Még a láda helye is adta magát a rejtésre. Persze ezt így összerakni, hogy a rejtés ne legyen öncélú, hanem szinte csak másodlagos a hely saját mondanivalója mellett, nos, ez bizony csillagos ötös. Ezek azok a ládák, amiért szeretem ezt a játékot. Ráadásul olyan szerencsém is volt, hogy az elapadt forrrás is működött az épp csak elálló eső után. Vandával szeretnék repetázni az élményből valamikor!

K-55 2010.07.30 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Újabb Cserhátszentivánon töltött hétvége, kis ládázással egybekötve. Gyakran hozzuk el barátainkat is ide, Szentkútra, erre a szép, csendes helyre. Arra azonban, amerre most a láda invitál, ritkán sétálunk el. Most egy eső utáni szép napon kellemes sétával körbejártuk az erre is szépen kiépített emlékhelyeket. Köszönet érte a rejtőnek.

A ferencesek KegytemplomaTemplomkapu
A kőkápolnaA hála táblácskái
Erdei emlékhelyA szurdok
A harmadik forrás 
Marvin 2010.07.24 18:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megleltem.

kilali 2010.07.24 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Köszönöm a rejtést.

don10178 2010.07.22 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Köszönjük!
Ma kevesen voltak,de 7köznap volt,lehet ezért.
Ismét szép volt itt minden.

bejáratnálszurdok
kiniczkyne 2010.07.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltuk. Sok a busz és zarándok, de szinte senki nem megy tovább a Mária kútnál. A ládának köszönhetően mi minden kutat megtaláltunk. Nagyon szép volt, jól esett ez a séta.

menusl 2010.07.14 20:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Ez a hely egyszerre varázslatos, félelmetes, csodálatos és megragadó! A maga nemében biztos, hogy egyedülálló és valóban rendelkezik egyfajta kisugárzással! Ez bizony 3 darab 5-ös! Sajnos későn érkeztem, így nem tudtam jó képeket csinálni. Egyébként sem adná vissza a valóságot! Szintén egy olyan világba csöppentem bele ami itt volt végig alig pár kilométerre, és mégsem volt alkalmam megcsodálni ezidáig! Üröm az örömben: Mátraverebély! Ahogy a 21-es főútról bekanyarodtam megint csak egy más világ tárult a szemeim elé! Szörnyű! Érdemes lenne egy ládát rejteni abba a rom épületbe ott a falu szívében :D

szivárvány 2010.07.11 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
Kislányunk nevenapján megtaláltuk!

scele 2010.07.10 13:40 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2010.07.10 13:40 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

 
macikupac 2010.07.10 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
Zagyva-völgyi dikk 2.

Én már többször jártam itt. Az első alkalmakkor még csak a forrásházak voltak meg. A Mária-kultusz csak jóval később gyűrűzött be. Alapvetően nincs vele gondom: aki hinni akar benne, tegye. Én fenntartom magamnak a szkepticizmus jogát. Mindamellett elismerem, hogy gyönyörű a hely és feltétlenül megérte ide ládát tenni. De ezt ki is fejtettük, amikor májusban innen vittük el Mikulással GCIzgi-t. A nagy meleg ellenére rengetegen voltak a környéken. Először azt hittük, hogy épp valami jeles búcsúnap van, de pár nappal később egy újságban láttam, hogy a romáknak volt valami megemlékezésük, ahol a vezetőik is jelen voltak. Szó, mi szó: ott a helyszínen is szembetűnő volt az ott lévők etnikai hovatartozásának ezirányú eltolódása. Ám ez mit sem von le a hely nagyszerűségéből. Igaz, most a Szent László-forrás csak alig észrevehető mértékben működött, de a többi dolgozott ehelyett is. Ami még örömteli volt: nem volt sok szúnyog. A hőség miatt egy-két korty szentnek titulált vizet azért lenyeltünk, inkább a szomjúság, mint a rontások ellen. Muki volt velem.[wapon beküldött és otthon bővített szöveg]

KegytemplomSzentkút
Kereszt az út mellettSzent László-hasadék
Kanyargós útCsodafa
Pihenő a forrásnálA kisház mennyezete
Sziklás patakmederMuki a ládával
L@zy 2010.07.10 13:40 - Megtaláltam
GCHUTO felélesztési projekt Joss, Macikupac, Scele és Radpeter társaságában. [wapon beküldött szöveg]

Távolba néző 2010.07.10 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
geoneo-val.

Luki 2010.07.10 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
+one

KGMT 2010.07.03 09:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
Ez egy nagyon nagyon szép hely:)
Köszönjük a rejtőnek!!
Bence,Levente,Tündi+Tomi

h725 2010.06.29 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nagyon szépen megcsinálták a források környékét. Nyugodt, szép, elmélkedésre való hely. Köszönjük a rejtést!

Bogi, Zsófi, Zsolt, Vali, Zsolt

Zsófi a forrásnál 
CsKriszti 2010.06.26 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.6.2y]

CsKaroly 2010.06.26 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Nagyon gyönyörű hely, érdemes megnézni. Jó ilyen nyugodt környezetbe sétálgatni. Köszi a rejtést.

Kriszti, Mónika, Péter, Károly

alucifer 2010.06.25 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Nógrádi láda vadászaton.
Köszi a rejtést.

a patakszurdok
pihenőszent forrás
kápolna 
Nivabibi 2010.06.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Csodás helyek, csodás megoldások!!!! (Azért a füzet lehetett volna igényesebb is!)

Donika 2010.06.23 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
"Kicsit csúszós a megközelítése!" Csak megerősíteni tudjuk: valóban, sőt a közelmúlt időjárásnak köszönhetően jelenleg nem is "kicsit". Egyébként nagyon szép hely, kiváló rejtés, köszönjük!l
A láda félig fedetlenül (szerencsére a tartalma nagyjából száraz maradt) volt a rejetekben, semmivel sem álcázva. A csomagolása tőle külön, vizzel telve volt felfedezhető. Utóbbit - amortizáltságát figyelembe véve - a legközelebbi hulladékgyüjtőben helyeztük el. A rejteket "befedtük".

 
kl 2010.06.19 11:33 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2010.06.19 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.35
Köszi a lehetőséget! A szurdokvölgy nagyon bejött!

nogacsalad 2010.06.18 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Rövidke kihagyás után, ma reggel, egyedül vágtam neki...
LAFEE túra keretében megtalálva! (Lustamód Autóval, Futás az Eső Előtt...)
Ajánlott parkolópontból, rövidke sétával megkesselve :o)
Jártam én már itt! Most, picit többet sikerült látni a szurdokvölgyből. Eleinte nem siettem, csak sétálgattam. Később annál inkább kapkodtam a lábam.
Sajna éppen itt ért utol a hazazavaró típusú záporeső.
Szóval sz@rrá áztam...
Ajándékot nem cseréltem.
Köszi a kalandot!

Morcipók és Robocop 2010.06.15 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Kellemes kis séta volt. Sokszor jártunk már itt, de most csak a láda miatt jöttünk el. Köszönjük a rejtést!

tudo 2010.06.15 10:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
100 km kerékpár edzés 650 m emelkedéssel a Balassagyarmat - Patvarc - Iliny - Csitár - Szécsény - Salgótarján - Szentkút - Mátraverebély - Tar - Pásztó útvonalon 2 új ládával. Csendes volt a júniusi idő, akárcsak a 2 láda környéke.

GCILMA végeztével Ilinyben rendbe tettem a sáros fű után a kerékpáromat és a cipőmet, hiszen a mai nap lényege: 60 km résztáv következett. Igyekeztem egyenletes terhelést megvalósítani, nem mindenhol sikerült. 42/18 - 52/14 között mindenféle áttétel előfordult, de az átlagos 87 rpm ped. és 128 bmp pulz. megnyugtató volt.

Mátraverebély ismert környezetében a Zöld sáv által mutatott szurdokvölgy kevéssé volt ismerős. Sajnos a legszentebb helyeken óvodáscsoport rikoltozása rontotta a hely varázsát, ezzel együtt szép a környezet. Az egyik ovis megjegyezte: "Nézd, a bácsi tud kétkerekűzni!" :-). A láda azonnal meglett.

Az 1. pont izgalmas helyen van, talán a Rám-szakadék bizonyos részeire emlékeztet. Érdekes volt a bejutás, és a pont környéke is.

Visszafelé bementem a bazilikába, aztán a mai utolsó szakasz jött: Pásztó vasútállomás felé 15 km, 52/16 - 52/19 között tempóztam átlagos 92 rpm ped. és 137 bmp pulz. mellett.

Kerékpáros kupa: 97.94 km

A Mátra felhőbenSzurdok
ItatásItatás
SzurdokTalálat
SzurdokSzent források
KertMária-pad
SzurdokSzurdok
PatkónyomSzurdok
Csigabiga tekeregSzurdok
A BazilikaFőoltár
ÜvegablakMennyezeti freskó
macska 2010.06.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Békésen megfér itt a közeli két ládikó, és jó alkalom, hogy sok év után ismét erre csavarogjak, szabadtéri misét lássak.
Köszönöm a rejtést!
Jenő

comp@ss 2010.06.13 13:25 - Megtaláltam
Csodaszép kis szurdok, a források és a tisztelet ami övezi még tovább emelik a hely hangulatát. Kösz a rejtést!

Moonspell 2010.06.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
log később

Végek 2010.06.11 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Munkából hazafelé tettem egy kis kitérőt a ládáért. Jól esett egy kis séta.

Szabó Család 2010.06.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Már sokszor voltunk itt, most a ládáért jöttünk. Nagyon szép két pont. Köszönjük.

vitibi 2010.06.11 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.68
Még a dobodón!

Szeleburdi család 2010.06.11 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megvan [wapon beküldött szöveg]
Előre eltervezett szentmisére mentünk ma és ha már megjelent itt egy új láda, akkor kicsit előbb indultunk, hogy megkereshessük. Kis híjján majdnem sikerült találkozni az utánunk jövőkkel is...
Gyakran járunk ide, nagyon szeretjük ezt a helyet. Több emlékezetes esemény (csoda) is történt itt velünk!

Nap, Hold, a Csillagok, s az égi pásztorok, Vigyázzák holnapod, Kisérjenek Táltosok! 
Kali4x4 2010.06.10 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Nagyon szép nyugodt hely! Sokat jártam ide korábban is forrásvízért! Ma reggelről Qnci Barátom szólt telefonon, hogy a lakóhelyemhez közel új láda jelent meg. Sajnos tervezett programon volt, így csak később tudtam indulni, de így is én voltam az első. 4-5 autóbusszal voltak zarándokok lennt a templomnál, de a források környékén senki nem volt. Köszönet a gyors sétára való ösztönzésért!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.