geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
2740. In memoriam szolnoki vár (GCSzoV)

A vár 1552-ben rézkarc

A vár 1552-ben rézkarc

A vár 1617-ben

A vár 1617-ben

A vár egykori fekvése

A vár egykori fekvése

Emléktábla a kiindulóponton

Emléktábla a kiindulóponton

A régi várfal mentén

A régi várfal mentén

A régi török híd helye szemben

A régi török híd helye szemben

A török híd feltárása 2003-ban

A török híd feltárása 2003-ban

Tovább a fal mentén

Tovább a fal mentén

A fal vége

A fal vége

A láda régi helye

A láda régi helye

A vártemplom ma

A vártemplom ma

A vártemplom 1919-ben

A vártemplom 1919-ben

A templom belseje

A templom belseje

A középkori bástya

A középkori bástya

A Damjanich szobor

A Damjanich szobor

Tovább a Zagyva mellett a régi várfal helyén

Tovább a Zagyva mellett a régi várfal helyén

A Zagyva régi medrének maradványa

A Zagyva régi medrének maradványa

Légi felvétel a vár helye a Tisza Zagyva torkolattól balra

Légi felvétel a vár helye a Tisza Zagyva torkolattól balra
Szélesség N 47° 10,394'
Hosszúság E 20° 12,195'
Magasság: 85 m
Megye/ország: Jász-Nagykun-Szolnok
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.05.17 13:00
Megjelenés időpontja: 2010.05.17 14:04
Utolsó lényeges változás: 2020.01.16 20:24
Utolsó változás: 2020.01.16 20:48
Rejtés típusa: Multi geoláda (2V)
Elrejtők: Réka Lajos és Zsebi
Felhasználó: Ötvös család
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2500 m
Megtalálások száma: 520 + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.9 megtalálás hetente


A Tisza magas vízállása esetén a támfal mellett alul nem lehet sétálni a víz miatt, de felül ekkor is járható.

A koordináták letölthető formátumban:
1.pont  N 47° 10,394' E 20° 12,195' 85 m [GCSzoV-1] A koordinátán található emléktáblák közül a jobbszélső táblán található évszám.

2.pont  N 47° 10,397' E 20° 12,252' 85 m [GCSzoV-2] A koordinátán található emléktábla első évszámának első és harmadik karaktere.

2015.08.23. Ládakarbantartás
2017.06.19. Ládakarbantartás
2018.04.08. A ládát máshol újratelepítettem.
2019.06.26. A ládát kicsit odébb újratelepítettem.
2019.08.25. A ládát a jelzések alapján betegre állítottam. Tekintettel arra, hogy valamiért a szolnoki ládatelepítéseink alig érik meg a néhány hetet, hónapot, elgondolkodtató, hogy érdemes e küzdeni vele tovább.
2020.01.16. A ládát a váron történő munkák miatt ideiglenesen virtuális multivá alakítottam. Úgy tűnik hamarosan jobb lehetőség lesz egy igazi rendes láda telepítésére is a rekonstrukciós művelet befejezése után.

Szolnok a vizek városa, épp ott helyezkedik el, ahol a Zagyva a Tiszába torkollik. A két folyó találkozásánál épült fel egykor a legendás szolnoki vár, melyet azonban ma már hiába is keresne a turista. Az erődből csak néhány kő maradt, egy titokzatos torony és persze a számtalan legenda, mely történetét övezi.
Ennek az egykoron igen fontos jelentőségű várnak kívánok emléket állítani ezzel a ládával, s egyben bemutatni néhány történelmi érdekességet, valamint elkalauzolni a leírás és a láda pontjainak felkeresése segítségével kessertársaimat egy távoli, de legendás múltba.

Város a szellemvár tövében:

Szolnok keleti részén állt egykoron a város híres erődje, mely ma már teljességében nem csodálható meg. Nyomok azonban maradtak utána. Bár köveinek nagy részét az évszázadok során elhordták, a vár helyén működő művésztelep lakói az 1950-es években összegyűjtötték a fellelhető maradványokat, és a park hátsó kapuja felé eső részen egy kis romkertet, középkori tornyot építettek fel belőlük. Mivel azóta nem újították fel az alkotást, a gyanútlan szemlélő azt hiheti, hogy a rom az egykori vár maradványa. Ezt a részt újítják most fel.

A város az Alföld közepén található, fontos vízi és szárazföldi csomópontok kereszteződésénél alakult ki a 10.-11. században. A vízi szállítás, a sóút felügyelése, a tiszai fakereskedelem, valamint Buda és Erdély között létesült hadi utak, valamint a főváros közelsége (100 km) miatt a török hódítás korában, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban, a Tanácsköztársaság idején, a II. világháborúban és 1956-ban megmutatkozott a hely jelentősége. Nem véletlen, hogy ma is jelentős katonai támaszpont található itt. Hasonló okok miatt fejlesztették fel 1551-52-ben is az addig csak palánkvárként létező várat.

Kiindulópontnak autóval érkezőknek a Bástya utcát javaslom, itt lehet ingyen parkolni.  N 47° 10,420' E 20° 12,335' [GCSzoV+parkoló] A város központjából egy rövid öt perces sétával juthatunk el az első ponthoz a Zagyva torkolatánál lévő híd tövébe ahol az első jelszórészletet máris leolvashatjuk a jobbszélső tábláról. A jelszó első része a táblán található évszám.
Innen utunk a támfal mentén a Tisza irányába vezet, jobb felől pedig a Tisza-Zagyva 1551-ben megásott torkolatát láthatjuk. A fal végéhez érve tulajdonképpen az egykori török híd egyik végén állunk, mely a túlpartot kötötte össze az egykori várral. A híd maradványainak jelentős része a túlparti részen került elő 2003-ban. A fal végéhez érve balra fordulva folyatjuk sétánkat a vár régi Tiszára néző oldala mellett. Végig a fal mentén haladva először a felújított rész mentén haladunk, majd a barnás kövekből épített régebbi rész váltja ezt fel. Az egykori fal N 47° 10,376' E 20° 12,456' [GCSzoV+A támfal vége]ponton ér véget.

Utunkat az egykori belső vár területén folytatjuk. A sétánk következő állomása az egykori vártemplom helyén ma található Magyarok Nagyasszonya templom.

A vártemplom:

Az egykori vár területén áll a katolikus  N 47° 10,403' E 20° 12,324' [GCSzoV+Vártemplom]. A templom külső megjelenése korának klasszicista stílusjegyeit viseli, de belül a főoltár, a szószék, a padok és az áldoztató rács empire stílusú. A közelben álló romos török mecset és a középkori templom maradványainak köveiből, Homályossy Ferenc építész tervei alapján, 1822-1824-ben épült.
1919-ben, a román támadás idején Szolnok hosszú heteken át a magyar és román csapatok ütközőzónáját képezte, amit a templom is rendkívül megsínylett. Annyira károsodott, hogy a templom tornya mindenestül bezuhant a belső térbe, közvetlenül magára az oltárra. A két világháború között az épületet teljesen renoválták és ma is jó állapotban van.
A bejárattól balra eső oldalon emléktáblát találunk, rajta az egykori vártemplom alaprajzával.
A templomtól nem messze található a N 47° 10,403' E 20° 12,287' [GCSzoV+Török kút], mely az egykori mecset helyén épült. Innen tovább haladva a híd irányában a találhatjuk a  N 47° 10,397' E 20° 12,252' [GCSzoV+Emléktábla]-t, mely annak a győztes csatának állít emléket, melyben a kurucok a lakosság segítségével visszafoglalták a császári zsoldosoktól Szolnok várát.
A jelszó második része a fentebb említett emléktábla első évszámának első és harmadik karaktere.
Sétánk innen a művésztelepről kifelé a  N 47° 10,417' E 20° 12,233' [GCSzoV+Damjanich szobor]irányába vezet tovább. A szobor minden évben a március 15-i ünnepi események fontos színhelye.
A szobor előtt a Zagyva partja felé haladva végigsétálhatunk a folyóparton, ami nem az eredeti meder, hanem a török kor előtt megásott új árok, ami a vár védelmét volt hivatott szolgálni.

A parton tovább haladva elérünk a városi gyalogos Zagyva hídig, ami a MÁV kórház mögött található. A hídon át a kórház mögé lejutva és az utcán kisétálva a Városmajor útra jutunk, ahol jobbra fordulva a Verseghy út felé megyünk és a kereszteződésben ismét jobb felé folytatva a sétát, menjünk el a MÁV kórház főbejáratáig. A bejárat felé haladva jobb oldalon a kerítésen túl látható kis tó az egykori  N 47° 10,461' E 20° 12,485' [GCSzoV+Régi Zagyva meder]maradványa, amit ma a várárok egy részeként ismernek. Ezt közelebbről is megtekinthetjük a főkapun át jobbra kanyarodva a kórház udvarában lesétálunk a partjára.
A tónál tulajdonképpen sétánk véget is ér, a tótól visszafelé a Művésztelep mellett elhaladva a Zagyva hídján át visszatérünk sétánk kiindulóhelyéhez.

Egy kis történelem a jó megértéshez:

"Oly igen szép erős Szolnok vára vala
Egyfelől az Tisza alatta foly vala,
Másfelől az Zagyva alatta foly vala,
Vár alatt az két víz öszveszakadva vala

Sőt a felszél felől nagy árokja vala,
Három szegén három erős bástya vala,
Csak nagy magas töltés neki fala vala,
Házak az töltésből ki nem látszanak vala.
...
Ott eszébe vevé Nyári Lőrinc magát,
Hogy mind pusztán hagyták jó Szolnoknak várát.
Azon megijede, ő sem bízá magát,
Ő es pusztán hagyá a Szolnoknak kapuját.

Keserög magában, megálla útjában,
Gondolkodni kezde az ő nagy búvában
Jobb néki meghalni Szolnoknak várában,
Hogy nem szégyönére élni itt ez világban."
Tinódi Lantos Sebestyén

A vár egykori felépítése:

Szolnoknak a végvárrendszerben betöltött fontos szerepét a térképre tekintve érthetjük meg. A törökök számára, Temesvár és a Duna-Tisza-Maros szögének elfoglalása után, mindössze Szolnok és Eger vára maradt, mint jelentős akadály a királyi Magyarországgal szemben. Magyar, erdélyi, bécsi hírszerzők jelentették 1552 júniusa óta, hogy a törökök Temesvár eleste után előbb Szolnok, majd Eger ostromára indulnak. Az említett két vár elfoglalása erős érdekében állt a budai basának, Alinak. Miután a legjelentősebb síkvidéki erődök elestek, II. Szulejmán szultán utasította Ahmedet, Alit és Mohamedet, hogy hadaikat a két végvár ellen vezényeljék. A régi szolnoki földvár helyén I. Ferdinánd utasítására 1550-51-ben, a török veszély miatt, Szolnokot városfallal vették körbe (részben Dobó István terve szerint), várát megerősítették, élére Nyáry Lőrincet nevezték ki.
Az 1550 őszén elkezdett erődítési munkálatok markáns környezet átalakítással jártak együtt, melyek következményei napjainkig jelen vannak. Egyrészt egy szigetet hoztak létre azáltal, hogy a Zagyva eredeti tiszai torkolatától nyugatra egy új Zagyva-medret ástak ki a vár északi és nyugati oldala mentén. Másrészt ezen a Tisza és a Zagyva folyók által teljesen körülölelt szigeten a mesterségesen kialakított mederből kitermelt föld felhasználásával létesítették a vár palánkfalait, illetve töltötték fel belső szintjét. 1551-ben pedig a városi vizesárok kiásásával - melynek kitermelt földjéből építették a város palánkfalait - a Zagyvát és Tiszát egy újabb csatornával kötötték össze. Ma már sem a városárok, sem pedig a Zagyva ősi keleti ága nem funkcionál. Az előbbinek teljesen nyoma veszett, az utóbbinak is csak egyes részei észlelhetők, ugyanakkor a Zagyvának a Tabántól egészen a Tiszáig húzódó egyetlen aktív szakasza az 1550-es várépítésnek köszönhetően jött létre.
Az építéshez bár használtak követ is, az 1552-es vár szerkezetét a korabeli dokumentumok szerint talajba levert gerendák közé döngölt agyagos föld (palánk) képezte. A rézkarcokon látható, hogy a szabálytalan négyszög alaprajzú, sarkain egy-egy ágyúrondellával biztosított végvárt kiterjedt várárok vette körül. A vár fülesbástyákkal való kiegészítése csak magát a tényleges várat érintette és csak a török kiűzése során kerülhetett sor e toldásra, ahogy az a különböző korok metszetein egységesen jól nyomon követhető.

Az 1552-es török ostrom:

Nyári kapitány parancsnoksága alá 1400 főnyi spanyol, német, cseh és kisszámú magyar katona tartozott. A vár 24 ágyúval, 3000 puskával, 800 mázsa lőporral és nagy mennyiségű élelmiszerrel volt felszerelve. A munkálatokat 1552 nyarán megkezdték, és nagy sietséggel haladtak. Megásták a Zagyva mai torkolati szakaszát, ami tehát nem az eredeti medre a Zagyvának. Az eredeti mederrész mára feltöltődött és mindössze egy kisebb tó maradt belőle a mai MÁV-kórház előtt. Ma úgy ismert, mint az egykori várárok maradványa.
1552. szeptember 2-án Ahmed Ali basa 40 000 fős serege ostromzár alá vonta a várat. Először a német zsoldosok foglalkoztak a szökés gondolatával, mégis, a magyar naszádosok szöktek meg legelőször. Szeptember 3-án, éjjel, a magyar és spanyol lovasok átúsztattak a Tiszán, majd a naszádosok visszatértek a gyalogosokért. 1552. szeptember 4-én éjszaka a zsoldosok elmenekültek, sorsára hagyva a várat. A várkaput reggelre nyitva hagyták, Nyáry Lőrinc és a hozzá hű 50 hajdú fogságba estek. A várat a törökök 1685-ig megszállva tartották.

A vár a török korban:

A törökök 1553-ban létrehozták a szolnoki szandzsákot és jelentős építkezésekbe fogtak. 1562-ben itt épült fel az ország első állandó Tisza-hídja. A szolnoki török kori híd maradványai napvilágra kerültek a Tisza 2003-as augusztusi alacsony vízállásakor. Tartózkodásuk alatt a törökök minaretet, dzsámit és fürdőt is építettek, amelyek a későbbi harcok folyamán és nagyrészt szándékos pusztítások miatt teljesen megsemmisültek. Ennek ellenére a minaret alapjai megmaradtak, s ma egy díszkút hirdeti egykori helyét.

Az első Tisza híd:

A híd létrehozását Szolnok város stratégiai helyzete tette szükségessé.
A mai, Szolnok belvárosába vezető híddal ellentétben a Zagyva keleti partja mellett érte el a Tisza nyugati partját. A híd építéséről 1562 májusában Verancsics Antal egri püspök beszámolt Miksa királynak, amelyből tudjuk, hogy ekkor már a híd negyed részében elkészült. A fahíddal azonban több gond is volt: egyrészt az állandóan, nagymértékben ingadozó vízszint, a zajló jég és a hirtelen meginduló áradások jelentős mechanikai megterhelést jelentettek a faszerkezet számára. A híd építőanyagánál fogva leéghetett (mint a híd utódjával meg is történt 1739-ben) és idővel elkorhadt (nem a víz alatti, hanem elsősorban a víz feletti rész, különös tekintettel a víz-levegő érintkezési határsávra). Ennek ellenére (a korabeli hadiviszonyok ismeretében) hosszabb fennállást tudhatott magáénak a törökök által 1562-ben (debreceni ácsokkal) építtetett fahíd, ami a folyó első állandó fahídja lett. A híd legkésőbb 1685-ben elpusztult a felszabadító harcokban.
A később évszázadokban rendkívül alacsony vízállások idején még látni vélték a híd megmaradt cölöpjeit, emléke azonban később elhalványult.

2003 nyarának második felében a Tisza rendkívül alacsony vízállása miatt egyes cölöpök láthatókká váltak. Ekkor a folyó vízszintje az átlagos szint alatt -279 cm-re süllyedt. 2003. 08. 19-én vette észre a kiálló cölöpöket Lakatos László. Az első cölöpök a Tisza-hídtól mintegy 70 m-re kerültek elő, a Tisza-Zagyva torkolattal átellenes (bal) partján. A parthoz közelebbi cölöpmaradványoknak csak 10-30 cm-es darabjai, a parttól távolabbiaknak mintegy 40-60 cm-es részei is fennmaradtak. Az évszázadok során már több alkalommal előfordulhatott szélsőségesen alacsony vízállás a Tiszán, a partközeliek ilyenkor nagyobb részt kerülhettek a szárazra, mint a mederben beljebb levők, ezért ezekből kevesebb maradt meg. Anyagukról kiderült, hogy ellenálló tölgyfa rönkökből készültek. A rönkök átmérője 20-30 cm között ingadozott. A rönkök nagy része függőleges állapotban maradt meg. A víz alatt további rönkökre is bukkantak, amik azonban a Tisza agyagos vizéből nem emelkedtek ki. Később a Zagyva partján is felfedeztek cölöpöket.
Az I. csoport cölöpkoncentrációja alapján rekonstruált első híd méretei: hossza 110 m; a nyomsáv (járószint) szélessége 5,5-6 m; max. magassága 10-12 m (partközelben alacsonyabb); az egyes cölöpjármok egymástól való max. távolsága 12 m. A két hídfő között 9-10 db kétsoros cölöpjáromra volt szükség.

A város a török hódoltság után:

1685-ben felszabadult a város és a vár a török hódoltság alól Heister és Mercz tábornokok vezérletével, ami egyben nagy károkat is okozott. Caraffa Antal fővezér a várat stratégiai fontossága miatt kijavíttatta. A bécsi Hadilevéltárból előkerült pontos terepfelmérési rajz szerint 1778-ban a szolnoki vár egykori rondellái helyén már sokszögű bástyák álltak. Valószínűleg ekkor egészítették ki kővel jelentősebb mértékben a várat, s nem 1552-ben. Az is említésre méltó, hogy ekkorra már elpusztult a török kori híd, ezért a megváltozott, megmagasított vár helyett a városba vezették a hidat, így az átkerült a Zagyva jobb partjáról annak bal partjára. Lényegében ez képezte a későbbi hidak alapját. Ebben az időszakban a város körüli, fagerendákkal megerősített rondellák és a városfal már nagymértékben lepusztult, a várost egykor védeni hivatott várárok feltöltődött és csak a Tisza magasabb vízállásai esetén töltötte be szerepét. Az, hogy az eredeti városfalat megtartották, azt a szolnokiak nagyon is megérthetik, ha az utóbbi négy évtized nagy árvizeire gondolnak. Az egykori várost körülvevő várárok emlékét a "Tófenék utca" elnevezés ma is őrzi, ami a várárok északnyugati részén található.
1697-ben Thököly Imre a várat felgyújtatta. A Rákóczi szabadságharc eseményei 1697-ben, 1703-ban és 1706-ban elérték Szolnokot és a város újra a földdel vált egyenlővé. 1706-ban Rákóczi Ferenc vezére, Deák Ferenc felgyújtotta a várat, hogy ne vegyék hasznát a császáriak, mire Rabutin császári hadvezér a romladozó vár köveit széthordatta. 1710-ben a Rákóczihoz hű csapatok a várat újra hatalmukba kerítették, de Cusani Jakab császári vezér elől október 10-én ismét kiürítették. A Rákóczi-szabadságharc után a várat végleg tönkretették, maradványait széthordták.
A vár tervszerű lebontása 1799-1811 között ment végbe.
Szolnok történetének rekonstruálása mindmáig meglehetősen egyoldalú, csaknem kizárólag írott és képi források alapján valósult meg. A névadó szolnoki szandzsák székhelyeként ugyan egyházi, világi és katonai építkezései számottevőek voltak, a felszínen azonban ennek semmi nyoma nem maradt, minden a föld alá került. Az elpusztulás oka az, hogy egykor a Tisza és a Zagyva két ága által védett vár és az attól nyugatra található város helye teljesen beépült, és napjainkig folyamatosan lakott, de a természet erői sem voltak kegyesek: a vár utolsó maradványait az 1879-es nagy tiszai árvíz mosta el. Ezek a szomorú tények ugyan önmagukban még nem jelentenének megoldhatatlan feladatot, de ehhez társult az is, hogy Szolnokon a városi régészet gyermekcipőben jár, a tervszerű topográfiai kutatások mindmáig hiányoznak, csak néhány kisebb leletmentés elvégzésére adódott lehetőség.

A láda megvalósításában nyújtott segítségért köszönetemet fejezem ki kulisz-nak!

Források:
Wikipédia az online lexikon
www.femina.hu
Szolnokvédő
Szolnok info
Szolnok foto'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (281 db): környezet: 4.35 rejtés: 4.21 web: 4.59 átlag: 4.38

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


ÁFÉSZ 2021.05.05 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

radpeter 2021.04.25 12:26 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos

lelcache 2021.04.25 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

DFRi 2021.04.21 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!!!
Erre jártunk, megtaláltuk...
A láda leírása érdekes és olvasmányos, ez nekem most sokkal többet jelentett, mint maga rejtés :-)
Köszönjük a rejtő átfogó munkáját!
Pilis50&Feri [Geoládák v3.10.5]

20210421_102027 
HáGyé 2021.04.17 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.4]

Gyeta 2021.04.17 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

thunderfan 2021.04.07 17:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

eltájoló 2021.04.05 15:11 - Megtaláltam
Régen jártam itt, jó volt újra visszatérni.
A második ponton már eggyel több tábla van. De ahogy az előttem szóló írta, az nem számít emléktáblának. Köszi a rejtést.

Cápa 2021.04.05 13:50 - Megtaláltam
THX!
Az utolsó tábla nem emléktábla...

nóri269 2021.04.03 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.4]

tagaiannabella 2021.03.27 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

H_Robi 2021.03.15 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

orszagoskek 2021.03.06 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.66
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben később. Tamás
Városi séta közben.

Bence2009 2021.02.20 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Molli 2021.02.06 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Köszönöm a rejtést!

Göde 2021.02.06 14:03 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

Soma00 2021.01.24 10:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Bakszakáll 2021.01.02 10:25 - Megtaláltam
Az egész környék nagyon teccett, köszönöm a sétát és a játékot.

swiki 2021.01.02 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

eazs 2020.12.31 17:55 - Megtaláltam
Köszönjük

KP1965 2020.12.29 09:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
16 találatunk volt a Szolnokot és környékét érintő autós túránkon, ez volt a második. Párhuzamosan keresgéltük hét multi láda húsz pontját Szolnokon.

20201229_09151620201229_092750
Wilka74 2020.12.29 09:19 - Megtaláltam
Péter itinerje alapján jártuk a várost gyalog és autóval. Ez a multi lett meg elsőként a sokból. Külön tudomány volt az útvonalat a rengeteg multipontra optimalizálni. Ekkor még azt hittük, hogy Szolnokon fogunk keresgélni csak, de végül a környék más ládáit is tudtuk érinteni.

IMG_7662IMG_7663
PBM 2020.11.08 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

pistigyujto@citromail.hu 2020.10.31 13:28 - Megtaláltam
Nem pontos az 1. Jelszó megadása. Szaporodtak a táblák, már nem a jobb szélső a nyerő.

Kimberli1 + Imi30 2020.10.29 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

zsoffer 2020.10.10 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

szentvik 2020.10.10 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Lekvaroskalacs 2020.10.09 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm a relytést!

Mozsarak 2020.10.09 15:01 - Megtaláltam
Köszönjük.

Csincsi manó 2020.10.09 13:18 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

pgyp 2020.09.25 10:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

KataJani 2020.09.20 11:45 - Megtaláltam
Pálfy30 osztálytalálkozó után. [g:hu 1.6.7]

ArkAngyal75 2020.09.19 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Pötti 2020.09.19 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

busmannn 2020.09.19 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Dundus & Co 2020.09.06 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Szamoa 2020.09.01 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

judit1127 2020.08.27 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

LordHunter 2020.08.27 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

mamolnar 2020.08.22 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

egiagi 2020.08.20 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

napvirág 2020.08.20 12:44 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget.

DSCN7768DSCN7771
DSCN7775DSCN7776
Maratonos Maci 2020.08.20 12:44 - Megtaláltam
Napvirággal ...

Invictus3 2020.08.18 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megvan, köszi!
Családi kirándulás 2/4

PardiAndi 2020.08.16 23:59 - Megtaláltam
dzoli1-gyel. Köszönöm a rejtő segítségét.

fkmaster 2020.08.08 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.34
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2020.08.08 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Szolnoki kimaradt ládánk, így békési nyaralásunkból hazafelé tartva még bejöttünk érte. Az első pontnál már nem a jobb szélső tábláról kell az évszám, mert kikerült egy újabb tábla, így most már jobbról a második tábla a nyerő:)

Fixis 2020.08.08 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Kerékpáros találat.

csomix 2020.08.07 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

fercsipeter 2020.07.29 19:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

nagyfeco 2020.07.22 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Köszönjük a rejtést.

JenniMiki 2020.07.18 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! :) Jenni&Miki [Geoládák v3.4.1]

ehajnalka 2020.07.10 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Cseber 2020.06.27 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival!

Jesper Olsen 2020.06.27 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Köszönjük a lehetőséget.

Vica1130 2020.06.26 18:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

folis 2020.06.26 18:50 - Megtaláltam
Köszönöm a várbemutatást.

balazsne 2020.06.23 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Köszönöm a rejtést

vnmaria 2020.06.23 18:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

PÉV 2020.06.23 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.37
-MEGVAN!-

 
dobozipatikus 2020.06.19 10:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Zogeboka 2020.06.13 18:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk a családdal, köszönjük.

kocsisjozsef74 2020.06.13 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.4.1]

anzsu7 2020.06.13 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.4.1]

gores 2020.06.12 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltuk, köszönjük.

boobaa 2020.06.06 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Tündérpár 2020.06.05 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Adriennnsmith 2020.06.05 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ;)
Köszönöm az élményt [Geoládák v3.4.1]

kireth 2020.05.23 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

utigabi60 2020.05.23 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

MarciMilánBálint 2020.05.19 15:04 - Megtaláltam
... és visszaértünk a városba. Köszi a rejtést!

norko 2020.05.19 15:03 - Megtaláltam
Szolnoki kerékpáros " városi" ládázás során kerestük meg ezt is.

gabortel 2020.05.19 12:06 - Megtaláltam
Hármasban bringával körbeládáztuk Szolnokot. Remek volt!
Időközben került egy újabb tábla a jobb oldalra, ezért a jelszó első része már jobbról a második tábla évszáma...

porto 2020.05.16 16:10 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :-)
Barátságos Zagyva part!
[Geoládák v3.3.2]

pyrosz 2020.05.16 16:10 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :) [Geoládák v3.3.2]

Zsoland 2020.05.15 14:53 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk, köszönjük.

 
Bandee14 2020.04.02 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Bandee14 & Egiagi
[Geoládák v3.3.2]

kingajani 2020.03.13 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.34]

aknitram 2020.03.13 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!
[g:hu+ 2.0.31]

admo 2020.03.12 17:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Páratlanpáros 2020.03.05 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Köszönjük a rejtőknek a jó kis sétát! Parkolni a Tisza-ligetben érdemes. [Geoládák v3.3.2]

WP_20200305_11_08_49_Pro 
emmerwald 2020.03.01 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Az első pontnál kihelyeztek még egy táblát tavaly, így az utolsó előttiről kell leolvasni a jelszórészletet. Köszönjük az invitálást!

IMG_20200301_120202 
kivancsifancsi 2020.02.22 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 4.36
Mai programunk fő célja a szolnoki RepTár megtekintése volt, de előtte és utána is nagyot sétáltunk a városban a rengeteg sokpontos multi pontjait érintve. Ez néha káoszt okozott, hogy most melyik láda melyik jelszórészlete :) A város alapvetően tetszik, kifejezetten élhetőnek tűnik. Végül egy jól megérdemelt kiadós vacsora után még a hátralévő pontokat is megkerestük. Eredményes, élményekben gazdag napot zártunk összesen 10 találattal.

A várból nem sok minden látszik, vagy rossz helyen kerestem :). A séta azért jól esett a környéken.

Fidorka 2020.02.22 16:57 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

Bendínó 2020.02.22 16:57 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

Aniko & Gyuri 2020.02.08 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

straboti 2020.01.18 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

tapiapi 2020.01.16 23:59 - Egyéb
Hurrá, a láda meggyógyult. Köszönöm a gondoskodást! [tapiapi, ládadoki]

lakkanto 2019.08.25 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Nagyhíd - emléktábla (pót) eddig OK.
A gyaloghídnál nem lett meg a láda.
Nagyon szép a várnegyed, ne hagyjátok ki. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2019.09.09 18:53]
Nagyon köszi az elfogadást.

E1490AE9-435A-4301-895F-48758D3BB5B5A281A702-3AFB-47AF-938D-208CE50065CE
Ötvös család 2019.08.25 06:00 - Egyéb
A ládát a jelzések alapján betegre állítottam. Tekintettel arra, hogy valamiért a szolnoki ládatelepítéseink alig érik meg a néhány hetet, hónapot, elgondolkodtató, hogy érdemes e küzdeni vele tovább.

GRegina 2019.08.24 16:31 - Megtaláltam
Harmadjára keresve se találtuk a Zagyva hídnál a ládát se, pótjelszó megtalálva. Várnál nem találtuk.
Előző log leírását figyelembe véve is kerestük, ha a képen szereplő helyen volt felkötve a fára akkor már nincs ott sem. Első ponttal nincs gond. Képek alapján kérném a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2019.08.25 06:37]

IMG_20190824_133739IMG_20190824_132505
Jaroy 2019.08.24 12:33 - Megtaláltam
Az 1. és 2. pontot megtaláltuk igaz a másodikokat is pótjelszoval 3. se a koordináta alapján se az utolsó bejelentés alapján nem találtuk meg csak a maradványait kérem a láda elfogadását.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2019.08.25 06:37]

Judit és Béla 2019.08.11 10:00 - Egyéb
Tegnapelőtt (2019. augusztus 9-én) a Zagyva-gyaloghídnál sétálgattunk. Egyszer csak egy fa törzsén, a belváros felőli hídfőnél, jól látható helyen (bárki arra sétálónak egyből szemet szúr) megpillantottuk a 3. pont ládáját (madzaggal van odaerősítve a törzshöz), benne a jelszóval. A leírás szerint ez a láda a túlparton van! Nem tudjuk, hogy a láda át lett-e rejtve, ha igen, akkor a leírást módosítani kell. De ez a "rejtés" nem lesz ott már pár nap múlva, az biztos, valaki el fogja tüntetni.

OsiOsi 2019.07.13 14:55 - Megtaláltam
Ok

Csizmások 2019.06.17 22:02 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


dvorcsakl 2019.06.17 16:05 - Megtaláltam
Az első pont nem okozott gondot, a másodikhoz nem lehet bemenni (régészeti feltárás), a harmadikon pedig nem találtam semmit, de így is sokan néztek. 🙁 Kérem a képek alapján a találatot elfogadni.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2019.07.06 18:06]

IMG-9893IMG-9897
IMG-9898IMG-9899
AlanTheWild 2019.06.03 08:43 - Megtaláltam
Szolnoki munka előtt próbáltam meg ezt a multit, de csak az első pontnál jártam sikerrel. A 2. pontot nem lehet megközelíteni, a 3. ponton pedig nem találtam ládát. Az első jelszórészletet elküldtem a rejtőnek.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2019.06.09 17:34]

IMG_6326IMG_6327
kismanas 2019.04.27 15:30 - Egyéb
Köszönöm!

nagyfliszi 2019.04.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Ezzel a ládával sok gond van. Az igényes leírás sajnos már nem fedi a valóságot.
Az első pont rendben. A másodikhoz sajnos már nem lehet bejutni: "Belépni szigorúan tilos, Polgárőrség által ellenőrzött terület" tábla őrzi. A pótjelszó messze van a második ponttól. Egyébként a bástya még a kerítésen kívülről is nagyon tetszett. A harmadik ponton a ládát hosszas keresgélés után sem találtuk, barátaink segítettek ki.
TFTC

Hegedüs Zsuzsa 2019.03.29 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.94
Pót jelszóval a 2. pontnál és segítséggel a 3. pontnál.
A láda nincs meg a 3. ponton.

IMG_1382IMG_1383
IMG_1389IMG_1393
IMG_1394IMG_1397
IMG_1400IMG_1401
esztelneki 2019.03.24 16:49 - Megtaláltam
Szolnoki bringázás lezárásaként egy presszóban elolvastam a vár és város történetét, majd az első két pont könnyű begyűjtése (a jelszavakat elküldtem a rejtőnek) után a ládánál sajnos kudarcot vallottam. A fotók alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2019.04.18 19:39]

20190324_17021920190324_221939
anettx 2019.02.16 11:55 - Megtaláltam
TFTC!
Szolnoki teker(g)és közben.

1. és 2. pont oké, 3.-nál ládát nem találtam több műtárgyat is megnéztem.
Hiányzó jelszórészt korábbi megtalálónak köszönöm.
Aktualizálni jó lenne a ládára vonatkozó információt, mert a hosszú leírásban sűrű lombkoronás soktörzsű bokor rejtekről van szó, az elején meg műtárgyról...meg minek a ládaoldalra a régi rejtekről a fotó?!

gcszov-DSC09621gcszov-DSC09645
ellfelek 2019.01.27 15:00 - Megtaláltam
Sajnos csak az első két pont lett meg... Abból is a második alternatív... Viszont a harmadik ponttal megygűlt a bajunk. A hólepel és szánkozó gyerekek is nehezítették.
De köszönöm a rejtőnek a segítségét.
Köszi a rejtéet!

IMG_20190127_153109IMG_20190127_153552
IMG_20190127_155000IMG_20190127_160518
kismaczu 2019.01.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Az egyes pont simán ment, a második pótjelszóval.A harmadik ponthoz a nagy hóban a töltésen végigmentünk,rá ültünk a a ládát rejtő objektumra,de körülöttünk gyerekek szánkóztak,a láda védelmében nem kerestük.A képeket és a jelszó részleteket elküldöm a rejtőnek,kérem találatnak elfogadni.Köszi.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2019.01.15 19:06]

2740. In memoriam szolnoki vár  (17)2740. In memoriam szolnoki vár  (18)
2740. In memoriam szolnoki vár  (19)2740. In memoriam szolnoki vár  (20)
2740. In memoriam szolnoki vár  (21)2740. In memoriam szolnoki vár  (11)
2740. In memoriam szolnoki vár  (12)2740. In memoriam szolnoki vár  (13)
2740. In memoriam szolnoki vár  (14)2740. In memoriam szolnoki vár
"J&J" 2018.12.12 14:59 - Megtaláltam
Sok bajunk volt ezzel a ládával, és a rejtő segitsége nélkül be sem jelenthettük volna. Köszönjük!

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2018.12.18 05:39]

Gyömi 2018.10.12 16:52 - Megtaláltam
A második pont alternatív jelszavát én a helyén, a falon találtam. A művésztelep bejárata mellett fekvő elvágott tábla véletlen egyezés.
Köszönjük!

traxx 2018.10.09 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.01
😀 A második pont területe ásatás miatt lezárva,belépni tilos! Az alternatív jelszót szolgáltató emléktáblát levették és elvágták,a földön fekszik ki tudja meddig még. Erre számítsatok.

james 2018.09.29 06:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Ágica63 2018.09.19 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mortanius 2018.09.12 15:15 - Megtaláltam
2. ponton mi is inkább a pótjelszót választottuk.
Köszönöm a lehetőséget!

 
redbird 2018.09.01 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! Pótjelszóval, mivel nem szívesen mászkáltunk elzárt helyen. A kapun laminált lap jelzi, hogy a feltárásra látogatókat kedden és csütörtökön 14 és 15 óra között várják, talán akkor szívesebben láthatják az embereket.

IMG_20180901_175050IMG_20180901_183009
epés remete 2018.08.25 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

nazso.oszan 2018.08.03 17:50 - Megtaláltam
Alternatív jelszóval meglett.
Köszönjük a rejtést.

20180803_17195120180803_171921
20180803_17271220180803_181923
20180803_17375120180803_182500
emiGrant 2018.07.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Hát a vári mikróládát tényleg elzárták, de nekem sikerült beslisszolnom, míg senki nem nézett oda. Ennek ellenére nem találtam. A vár területén olyan sokat ástak, hogy majdnem teljesen befedték az érintetlen részeket a kiásott földdel. Hatalmas kupacokon kellett átmásznom, de ennek ellenére a mikró nem lett meg. Maga az ásatás nagyon érdekes, ahogy bekukucskáltunk a kerítés fölött éppen több tucat ágyúgolyót láttunk ahogy a gödör mélyén feküdtek. A rejtő kedvesen segített, így meglett a jelszó. A végláda a gyaloghídnál viszont könnyen meglett és még az is kényelmes volt, hogy az objektumot ülve biztonságosan lehetett logolni. Köszi a rejtést!

-1-2
-3 
JAck:66: 2018.06.27 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Diós Bejgli 2018.06.02 19:18 - Megtaláltam
Köszönjük: B, T és Á [Geoládák v2.2.4]

Samszi 2018.05.21 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

TankTheBassist 2018.05.21 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

kertimi 2018.04.30 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. TFTC! [g:hu 1.5.4]

Cole91 2018.04.22 18:06 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget, második nekifutásra meglett. :)

enciiii 2018.04.22 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Bl4st3r & Amy 2018.04.20 22:12 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki

ésKata 2018.04.15 12:45 - Megtaláltam
Abonytól Karcagig és vissza. Az tetszett, hogy művésztelepet hoztak létre. Bár most egy irdatlan földtúrás van ott, ami nem kedvezhet az elmélyült művészi munkának. Kemencemániás vagyok, de ennek az irdatlan kemencének nem látom értelmét. Ritkán használhatják, mert irdatlan dolog felfűteni. A kisebb jobb lenne.

-1-2
 
erdei.laszlo 2018.03.31 14:05 - Megtaláltam
Kérlek fogadd el a találatomat jelszó nélkül! E-mailben küldtem a képeket és az egyik jelszó részletet. Egyik ládát se találtam meg, a harmadikról már korábban volt információ, hogy elveszett, de nekem a második se lett meg. Előre is köszönöm! :)

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2018.04.07 20:21]

gcszov_2 
Mai95 2018.01.20 13:40 - Megtaláltam
Az elso es aasodik ladat megtalaltuk, viszomt a harmadikat nem, ezert az e-mailben elkuldott kepek es jelszoreszletek alapjan kerjuk a talalat elfogadast. Koszonjuk. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2018.01.23 05:34]

vittorio 2018.01.20 13:40 - Megtaláltam
A második pontnak jó rejtése volt, de a harmadik pontnál a ládát nem találtuk meg. A rejtőnek küldött fénykép és jelszórészletek alapján kérjük a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2018.01.23 05:34]

P1080218P1080220
P1080221P1080223
ha2 2017.12.09 10:00 - Megtaláltam
Elvarázsolt hely. Borongós-esős időben séta Szolnok ismert és még ismeretlen részein.

025Itt ne menj be!
katika 2017.11.04 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rektő segítségét és a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BT_pro 2017.10.27 20:00 - Megtaláltam
Útba esett , és már nem is esett , ezért rápróbáltunk, de sajna nem lett meg , viszont volt hideg szélvihar,korom sötét ,reszkető gyerek mérgelődő feleség. Mindezek tekintetében és a fotók alapján egy jóváhagyás nagyon baráti lenne . köszönjük!
Köszönjük a jóváhagyást!
[Jóváhagyta: Ötvös család, 2017.10.29 05:27]

DSC00165DSC00166
DSC00167 
Robogo 2017.10.07 11:11 - Megtaláltam
Bgyuro-val felkerestük a szolnoki ládákat biciklis kirándulás keretében. Ezt a ládát is terveztük, de csak itt derült ki, hogy a végládát már előttünk se találták meg.
Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2018.07.09 19:53]

P1230696P1230698
P1230701P1230702
GAMANO 2017.09.30 17:26 - Megtaláltam
Már másodszor voltunk ott. Megint nem volt sikeres, A ládát nem találtuk. A mellékelt képek alapján kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2017.10.01 13:47]

Az első pontnál8
A láda helyén 
mizseicsaba 2017.09.03 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.11
Sziasztok! Az első két pont megtalálva!
A végládát nem találtuk meg. Fényképek alapján kérem
elfogadásotok!

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2017.09.09 18:32]

DSC_0238DSC_0237
Szabó família 2017.08.24 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csbagi 2017.08.22 13:50 - Megtaláltam
Szolnoki-Szolnok környéki ládázós csavargás.

Szolnok 223Szolnok 227
Szolnok 229Szolnok 214
öregmedve 2017.08.17 12:00 - Megtaláltam
Lepke véráldozatával megtaláltuk.

lepke 2017.08.17 12:00 - Megtaláltam
Érdekes volt a vár egykori helyét megkeresni. Elég dicstelen a török kori várvédők megfutamodásának története.
Hatalmasat estem a török kútnál, mert minden figyelmem a kútra irányult, erre alaposan belerúgtam egy kőbe. A további utat már erősen sántikálva tettem meg.

szolnok 052szolnok 054
szolnok 055szolnok 051
Dr.Lada 2017.08.12 15:16 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Emerich63 2017.08.06 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

20170806_120623 
kópé1993 2017.07.30 15:38 - Megtaláltam
Szolnoki városnézés ismerősökkel. Köszi a rejtést!

P7300094P7300095
P7300096P7300098
petrot81 2017.07.28 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Frida 2017.07.25 09:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.04
A mikroláda kifogott rajtam, kár, hogy a bástya el van zárva.. Köszönöm a rejtést!

dendeocse 2017.06.29 20:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megvan.

mabym 2017.06.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.30
Nem tudom, ha a művésztelep zárva lett volna, hogy jutunk be a bástyához, mivel a logolás után két órával már zárva volt a telep, de mi szerencsések voltunk. Az áthelyezett láda sok felesleges sétát okozott, mire rájöttünk mi történt, de sokkal jobban tetszik, hogy így a három láda egy egész közeli kis csomópontban található! Köszönjük!

R.Betti 2017.06.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Ezzel a ládával meggyűlt a bajunk! Nem figyeltük, hogy a láda új helyre került! De meglett, köszönjük! :-)

Ötvös család 2017.06.20 08:00 - Egyéb
Ládakarbantartás. A láda új helyen várja megtalálóit!

Szilágyiék 2017.06.18 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Köszönjük a rejtői segítséget!
Nagyon tetszett a környék, jó séta volt!

Ilyen voltElriasztottuk az esőt
Séta a fal tövébenItt is vannak táblák
Sajnos a láda a falon belül vanLaja a fa tövében talált egy festékes dobozt zacskóban
Itt - sajnos - nem lehet közelíteniTemplom
Török kútA 2. ponton őrizné a ládát (ha meglenne)
De ezt is eltüntettékBemenni élet-a-veszély...
Azt hittem, valami látszik a török híd emlékeként 
Emese62 2017.06.09 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Kerékpáros és túrakenus hétvégén Szolnokon! Sajnos nem tudtam, hogy a láda beteg! A Rejtővel beszéltem telefonon, képek alapján kérhetem a találatot?

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2017.06.14 12:22]

NAGYON KÖSZÖNÖM!

IMG_3542IMG_3487
IMG_3502IMG_3513
IMG_3501 
Bl4st3r & Amy 2017.05.28 19:57 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki (2016-os bejegyzés... Ha lehetőséged van, kérlek javítsd a ládát)

Vincenzo65 2017.05.27 19:00 - Megtaláltam
Sajnos tényleg lezárták a hármast. Jó lett volna látni valójában.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2017.06.04 14:34]

IMG_20170527_183456IMG_20170527_190255
IMG_20170527_190306IMG_20170528_171352
Zazi és a Lányok 2017.04.23 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.93
Vasárnap Szolnok belvárosára került sor. Kellemes séta, bár elég szeles és hideg volt. Köszi a segítséget!

IMG_7342IMG_7343
IMG_7344IMG_7345
gege68 2017.04.16 09:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
a 3. rejtői segítséggel. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ocsike78 2017.04.01 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. :) A második pont alternatívval, a harmadik pedig a rejtő segítségével lett meg.

GCSzoV_20170401_143335GCSzoV_20170401_143439
GCSzoV_20170401_143859GCSzoV_20170401_150157
dzoli1 2016.12.28 16:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtő segítségét.

Blue Mali 2016.11.29 08:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Részletek később...
Blue Mali [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ma Szolnokon ládáztam/kupáztam!
1-es pont: oké!
2-es pont: alternatívval!
3-as pont: beengedtek a munkások, de tényleg elvan zárva a terület.

Érdekes lehetett a vár itt, kár, hogy már csak maradványok vannak!

Köszönet a bemutatásért!

kissss 2016.11.27 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Hét és fél éve a XVI. GYOT, most a termálvíz csábított le Szolnokra. :). Pihentető hétvégénk utolsó ládája. Köszönjük a rejtést és a segítséget!

zalajaro 2016.11.22 16:42 - Megtaláltam
Aki keres az talal : ) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20161122_160904 
SandorCsaba 2016.11.04 17:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést és a gyors választ az emailre! :)

VP 2016.11.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.51
Már a 2. ponton elakadtam: a mikrót nem találtam, fel kellett hívnom a rejtőt (a ládaleírásból csak két oldalt nyomtattam ki, okostelefonom pedig nincs, így nem láttam az alternatív lehetőséget). Ő hívta fel a figyelmemet a tartalék jelszóra (köszönöm!), így lefényképeztem a táblát.
A 3. pont a Tisza-parton 10-20 méterre megközelíthető, de onnan falat kéne mászni. A fenti füves rész viszont egy erős fém kerítéssel le van zárva.
Országúti biciklivel a Szolnok vasútállomás - körös-körül Szolnokon - Abony - kékvércse telep - Törtel - Cegléd - Budai út vm. útvonalon, 12 ládával, összesen 100 km biciklizéssel. Délelőtt szép napos idő volt, délután kicsit befelhősödött, és elég kellemetlen szembeszél volt.
Kérem az emailban megírt jelszórészletek és a fényképek alapján a találat elfogadását! Köszönöm!

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2016.11.02 07:16]

S&B 2016.11.01 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.57
Szép város Szolnok!

Ötvös család 2016.10.24 06:10 - Egyéb
A jelzések és a képek alapján a végládát valóban elzárták. Addig, amíg újra nem tudom telepíteni, kérek mindenkit, hogy vagy logoljon fényképekkel jelszó nélkülit, vagy írjon emailt a két első jelszó részlettel, és megadom a harmadik részletet. Köszönöm a türelmet!

katijoko 2016.10.22 16:00 - Megtaláltam
Az 1.pont rendben.
A 2.pont a pótjelszóval.
A 3.pont megközelíthetetlen,kerítéssel lezárva minden oldalról.Másfél órán keresztül próbáltuk elérni ,de csak kerítésbe ütköztünk mindenütt. Telefonon jeleztem a rejtőnek. Kérem a kép alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2016.10.24 06:09]

20161022_160634 
Access Denied 2016.10.20 21:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 4.26
A végláda nem lett meg, egyszerűen nem tudtuk megközelíteni...

1. pont normálisan leírva, rendben volt

2. pont kevésbé normálisan leírva, a mikrót nem találtuk meg

3. pont számunkra legalábbis megközelíthetetlen volt. A Szent István tér felől kerítés zárta el az utat, a Tisza partja felől végig kőkerítés, a Verseghy utca felől sorompóval lezárt bejáratok...

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2016.10.24 06:09]

-1
-2-3
Evila 2016.10.07 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

Bernáth 2016.09.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Körbe sétáltuk a területet, amit bemutattál. Szép nagy vár állt itt valamikor! Mindent könnyen megtaláltunk, kivéve a bástyán a mikroládát, de olyan rozoga már a bástya, nem nagyon mertük piszkálni. Jó, hogy itt van alternatív lehetőség. Köszönjük a rejtést.

sogor36 2016.09.12 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.71
Köszi a rejtést. Sajnos a 2. ponton a mikro eltűnt, így csak a pótjelszó segített.

Dicemiki 2016.08.03 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Alprazolam94 2016.07.12 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést :)

BMarcell 2016.07.08 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A 2. ponton a mikroláda kinyitva hevert a fűben, jelszócetli szerencsére benne volt, visszaraktam a fal egyik üregébe kb 10 centi magasan. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2016.06.21 12:16 - Megtaláltam
köszönöm a segítséget

Katona55 2016.06.21 12:15 - Megtaláltam
megvan köszi

RoriZo 2016.05.23 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

gerpetya 2016.04.30 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

csipet_csapat 2016.04.13 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.23
Takács Marikával és Imrével közösen. Nekünk tetszettek a pontok. Köszönjük.

IMG_0691IMG_0692
IMG_0695IMG_0710
DSC_1027 
takacsimre 2016.04.13 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Csipet_csapattal. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

MedvegyT 2016.04.02 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lacc 2016.03.25 15:05 - Megtaláltam
Ildike, Ildi és Laci

Aleph & Rita 2016.03.19 14:00 - Megtaláltam
Mai kellemes sétánkon ide is eljutottunk.
Vajon a bástyához este is be lehet jutni?
Azért klassz kis multi, köszönjük az idecsábítást!

Holnap 2016.03.13 00:00 - Megtaláltam
Több év után végre rászántam magam.

mepetya 2016.03.12 16:45 - Megtaláltam
Szolnoki kirándulásunk alkalmával kézre kerítettük. Köszönjük a rejtést!

Lacipap 2016.02.22 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.87
Megtaláltam!
Nagyon jó ötlet, határozottan jó leírás igen gyenge megvalósítás!
A helyszínek megtalálására utaló leírás igen megtévesztő! A záró láda elhelyezése pedig kiábrándító.

Ez bizony sivár! 
Mary Lou 2016.01.30 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megtaláltuk.
Szolnok környéki ládázgatás során.
Köszönjük.

ther 2015.12.12 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.45
Szolnok-szombat nevezetű programunk keretén belül ládáztam végig a várost.

Tetszett a multi, viszont a végláda helye elég siralomvölgy jellegű sajnos. A második pont viszont annyival jobb volt, az nagyon tetszett. Köszönjük a rejtést!

bazsogeleba 2015.12.06 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

DSS és Szandra 2015.12.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :)

Zéboy 2015.11.27 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.92
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.11.27 09:20 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

gst76 2015.11.24 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Szolnoki ládázásom harmadik állomása.
Az első két pont tetszett, de a harmadik valahogy nem nyerte el a tetszésemet...

GCSzoV_20151124114051.jpgGCSzoV_20151124114535.jpg
Piás 2015.11.20 11:09 - Megtaláltam
+van! Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Marton Zoli 2015.10.04 11:35 - Megtaláltam
A bástyánál elbóklásztam egy darabig, már-már feladtam de végül meglett.

Paul 2015.10.03 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.23
Köszönöm a rejtést.

kompaktor 2015.09.19 07:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
2012. után végre ismét találtam ládát e megyében. Ma a Pelikán teljesítménytúrán vettem részt; a városból kifelé haladva szerencsére útba estek a pontok. Jól összerakott kis multi, a második helyszínen az épület is nagyon elnyerte a tetszésemet. A harmadik ponthoz vissza kellett gyalogolnom a parti sétányról; itt kissé "alternatív" álca fedte az igényes kivitelű (kettős) ládát.

A ládaoldal informatív és tetszetős.

Köszönöm a rejtést!

Zsolti66 2015.09.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.16
Köszönet a rejtésért, a harmadik pont lehetne talán közelebb gazmentesebb helyen.

Kiaribua 2015.08.31 12:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

ildati 2015.08.30 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Rencsi_Monti 2015.08.26 20:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk! Köszönjük szépen a rejtést.[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2015.08.26 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi szolnoki gyalogos ládavadászatom második találata a hétből... :D
Még sosem jártam Szolnokon, de ennek a 7 ládának köszönhetően viszonylag jól feltérképeztem, megismertem a várost, legalábbis annak központi részét.
Az egyik reggeli vonattal érkeztem Halasról, majd azonnal megindultam befelé a vasútállomásról a városba. A hét ládát és azok pontjait egyszerre kerestem egy előzetes terv alapján, hogy ne kelljen plusz rohangálásokat végeznem feleslegesen, így is mentem éppen eleget a nap folyamán...
A fő láda a GCSZBV multi volt, ez mutatta be legjobban a várost, és e pontjainak keresése közben ejtettem útba -kisebb-nagyobb kitérőkkel- a többi láda pontjait.
Nagyon tetszett ez a számomra eddig teljesen ismeretlen város, jókat sétálgattam, ettem, sörözgettem a nap folyamán, jól éreztem itt magam, amit ezúton is külön köszönök a rejtőknek! :)

Zagyva vs. TiszaDamjanich-emlékmű (Radnai Béla,1912)
Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomSzent István-szobor (Györfi Sándor,2001)
A láda felé ballagtamTörök-kút (Papi Lajos,1977)
BástyaIkrek...
Zagyva-torkolatA török-kori híd maradványai
Katulyakutatók 2015.08.09 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
A meleg miatt ma is itthon ládátunk, azt is "pianoban".
A kettes ponton álló építmény egy műrom, mely valóban a vár köveiből épült, de nem 1950-ben, hanem 1905-ben, így semmi esetre sem illeti meg a "középkori" jelző. Info (többek között): Műrom
A mikroláda egyébként a helyén van és jó egészségnek örvend.

Mit is keresünk?
-Mike- 2015.07.30 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Az Euroatlanti Nyári Egyetem hallgatójaként egy hetet töltöttem a városban.
Az előadások után, három nap alatt sétáltam 42 km-t és megkerestem hét geoládát.
Nem ismertem a vár történetét, örülök, hogy most már tudom.
A Tiszaparti rész érdekes :)
Köszi a rejtést!

Jó hely :)Cimerpajzs
AblakEz meg ki?
Bástya 
fa-peti 2015.07.26 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

TimiRobi 2015.07.24 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.?? [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Acsart 2015.07.09 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
A mai nap Szolnok ládáinak volt szentelve. A kis multi első pontja könnyen gyorsan megtaláltatott. A másodikkal megszenvedtem, nem akartam alternatívot, olyan szép ez a kis bástya, de csak nem került elő a mikró, maradt a tábla. A láda ismét könnyen adta magát. Köszönöm az élményt és a rejtést: Acsart

pockok 2015.07.01 11:54 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

jpal 2015.06.20 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Szolnoki ládázásunk során a Zagyván túlra is elmerészkedtünk, így kerestük meg ezt a hárompontos multit. A bástyánál való fotózkodás tényleg veszélyes, ne csináljátok utánunk :) Köszönjük a rejtést.

A várfalnálDamjanich emlékműve
A Zagyva medreA művésztelep kertje
Az ablakmaradványnál 
GYEZegzug 2015.06.13 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Megtaláltam. Köszi szépen a lehetőséget.

 
picuresnagyur 2015.06.13 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
köszi

rkertesz 2015.06.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Ifjú "kesserpalántákkal" közösen.
Köszönjük a rejtést!

V_Gabor 2015.05.25 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.22
A multi meg vala, de itt nem volt kale vala :-)
Az első pont ihlete alatt született a fenti rém-rím. A második ponthoz a multi nélkül nem vetődtünk volna el, tetszett! A láda jó helyen van. Először a part mentén sétáltunk végig, de nem bántuk azt sem.

A bástya nagyon balesetveszélyesnek néz ki, senkinek nem ajánlom, hogy bemenjen oda! Használjátok az alternatívot.

A tripla láda ellenére a füzet nyirkos volt és penészes illat volt a dobozban. A belső láda nem törött, de a második igen. A külső pedig inkább csak egy félig nyitott kanna, nem tesz túl jót ez a nagy betontömb a láda állapotának.

Összesen 10 km-t sétáltunk a belvárosban, az alábbi ládákat érintve: GCSzoV, GCSZBV, GCTvir, GCTlgt, GCFaTo és GCCSPK.

Köszönjük:
Mónika és Gábor
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fotók még jönnek...

GCSzoV_20150525152646.jpg
GCSzoV_20150525152701.jpg 
Tathalas 2015.05.17 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést :)
Sajnos nem sok látszik az egykori vár maradványaiból, így annyira nem volt érdekes a multi. A 2. ponton nem találtam a mikrót, így az emléktáblát használtam.

tótheszter 2015.05.10 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.83
Családi ládázás Szolnokon: Első pont OK. Második pont leírása kifogott rajtam: több mint 2500 találattal(.HU+.COM) a hátam mögött a legkisebb hozta elém a fiolát, elég égő volt...Harmadik pont: lent sétáltunk a parton, így a rejtek közelében a legkisebbet átdobtam a falon a GPS-el a kezében...2 perc múlva repült a láda a logoláshoz...Köszönöm a multit, nem lesz a kedvencem (csak nekem mutatta az Oregon450 full zöldben a leírást?).

raci 2015.05.10 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Sajnálhatjuk, hogy a hajdanvolt várnak már nem sok nyoma akad, de azért próbáltuk elképzelni. Köszönjük a rejtést és a profi ismertetőt. A 2. pont leírását viszont érdemes lenne pontosítani.

gy.marci99 2015.05.09 10:00 - Megtaláltam
Megtalaltuk! :)
Nagyon jo rejtes!!
Koszonjuk! :)

kupec 2015.05.02 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nppaul 2015.04.10 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

iMagination 2015.04.04 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönjük!

jleo60 2015.03.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 2.50 súly: 2.52
Köszönjük a rejtést!

Furtyka 2015.03.06 14:04 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. :)

acsipapa 2015.02.21 12:00 - Megtaláltam
meglett

Webber 2015.02.21 12:00 - Megtaláltam
Meglett.

TücsiTeam 2015.02.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

dorjan család 2015.02.14 14:25 - Megtaláltam
Egy szép napsütéses szombaton. :)

hitamas 2015.02.07 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
:)

peters 2015.01.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Köszönjük

vakond87 2015.01.15 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.98
Ma a délutánom szabad volt, így Szolnok kiszürkítését tűztem ki célnak magam elé. A megtalált ládák sorban: GCKMVT, GCTVIR, GCTLGT, GCSZOV, GCSZBV.

Ez a láda nem nyerte el tetszésemet, a mai ládák közül ez tetszett a legkevésbé. Köszönöm a rejtést!

nmárti 2015.01.14 09:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Szolnoki nosztalgiatúra:) Köszi a rejtést!

cungi1989 2015.01.11 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Skultéty család 2014.12.24 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk, köszönjük.

20141224_114354 
GrayWolf 2014.12.06 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Eddigi megtalálásaim közül ez volt a legjobb rejtés! Egy élmény volt, köszönöm!

fiiszek 2014.12.04 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.61
Köszi!

zoli86 2014.11.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Köszönjük a rejtést :)

Norbee97 2014.11.02 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.40
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Még erre is maradt a GCSZBV pontjaiból, itt is kerestem. Sőt, még ígyis maradt ki! :) A hídnál kezdtem ezt a multit, ez egész hamar meglett. A kis ládát nem találtam, bár nem nagyon kerestem, telefonom nagyon merülőben volt. Alternatív jelszóval meglett. A nagy láda is egész hamar meglett, lefutottam hozzá. :) A vár romjaiból én egyedül a bástyát láttam, vagy a beton az út mellett a vár falai lettek volna? Nem tudom. Siettem, hogy meglegyen még a GCSZBV. :) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
252.

Láda 
10yei 2014.10.18 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.97
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

medike75 2014.10.18 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Megtaláltam, köszönöm :)

villon 2014.10.16 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Horizont 2014.10.11 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
400. ládám
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pajzsika 2014.10.11 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.76
Meglett, köszönjük!

Dióskanyar 2014.10.11 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.76
Megtaláltuk. Köszönjük!

Párduc50 2014.10.07 17:45 - Megtaláltam
Köszönöm!

Dömemama 2014.10.04 13:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

exe 2014.09.17 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

sinus90 2014.09.04 16:15 - Megtaláltam
Régóta vár ez a láda megkeresésre. Ki szoktam nyomtatni a ládaoldalakat és a vonaton még olvasgatjuk - főleg ha Klári jön velem, mert Ő csak azt tudja elolvasni, amit kinyomtatok. Én viszont otthon a linkeket is elolvasva készülök. Ez 8 oldal lett volna, hát nem nyomtattam ki, csak a legszükségesebb 3 oldalt. Fölöslegesen hosszú a ládaoldal. Tömörebb kellene, linkekkel a végén.
Ha a jelszóképzés úgy néz ki, hogy 1.+ 2. + láda, akkor nem baj, ha a leírásban is így mutatjuk be/ visszük végig a kessert.
Az első pont a tuhu szerint az Művésztelep oldalán lenne - mert térképet is nyomtatok. Szerencsére a kütyü jó helyre vitt. Onnan feljöttem a 2. pontért a Művésztelepre. Szerintem a két pontot nyugodtan fel lehetne cserélni. Én nem mentem újra le, fenn maradtam. A tuhu-s térkép szerint a ládához legközelebbi zsákutcába fordultam be. Nem kellett volna, mert az a szervizbe visz. /70 m-re volt a láda./ Visszajöttem és tanácstalanul álltam, merre induljak, hogy a láda közelébe jussak. Felhívtam a rejtőt. Gyalogosan az ember nem könnyen cikázik egyik utcából a másikba! Kiderült, hogy még a Gyógyszertár előtt be kellett volna fordulnom az ottani szintén zsákutcába. Az utca végétől bő 200 m a láda! De fenn vagy lenn? A rejtő azt mondta az utca végénél van a lejáró. Így igaz, csak nem kell lemenni! Fenn kell maradni a mellvéden, ami már nem utca, inkább gát, vagy kutyafuttató.
Szépen, városi ruhában, szandálban jöttem Szolnokra, hiszem a városban maradok! Hát az utolsó méterekre inkább tappancs kellett volna. Agyon is csapta a ládához való hozzáállásomat. A ládán egy 10 kilós beton tömb, ami alatt a külső láda teteje már betört és állt benne a víz. Ez a láda nem került a kedvencek közé. Kevesebb több lett volna.
Azért köszi a rejtést!

iloilo 2014.08.23 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tiszaparti 2014.08.10 13:59 - Megtaláltam
Köszi!

szmoni 2014.07.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Köszi a rejtést!

bacsnyir 2014.07.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Ez a láda kiváló példa arra, hogy viszonylag kevés konkrét látnivalóval is milyen izgalmas, érdekes rejtést lehet "csinálni", amelyekből sokat tanulhat is az ember.
Nagykörűi strandolásból hazatérőben gondoltunk egy kis kirándulásra, ezért nem sokat "készültünk", csak a három pont leírását olvastuk el. Első pontunk az először utunkba akadó "végláda" lett, ahol balga módon én is a gát aljának indultam neki a közeli parkolóból... aztán visszaballagtam, és néhány kutyasétáltató kikerülése után könnyen meg is lett a (kissé hangyás és szúnyogos, de a lehetőségekhez képest szerintem kitűnő) rejtés. Aztán az 1. pont következett az egymás melletti 4 emléktáblával, majd a 2. felé vettem az irányt. Itt adódott egy kis bökkenő, mert a művésztelepnek a "bástyához" legközelebbi ajtaja kulcsra volt zárva, más bejáratot a közelben meg hirtelen nem találtam. Viszont ezúttal hasznát vettem soványságomnak, és a bezárt vaskapu alatt simán átgurultam, és már a célnál is voltam. Nagyon vadregényes, hangulatos a kis "műrom", kár, hogy "omlásveszélyes", érdemes lenne megmenteni. A rejtés viszont itt is kitűnő.
A legnagyobb élményt mégis a ládaleírás itthoni átolvasása adta. Végre egy rejtő, aki nem csak "letudja a kötelezőt", hanem átfogó tájékoztatást is ad arról, amit meg akart mutatni. Csillagos ötös! Sokat megtudtam a vár és a város történetéről, egyáltalán nem köztudomású dolgokat is. Ha legközelebb megyünk Szolnokra, valószínűleg végigjárom a rejtő által ajánlott útvonalat, mert tudatosan "elképzelve" a várat az azóta teljesen megváltozott környéken biztos érdekes lehet. Nagyon köszönöm!

A 3. pont (a láda) közeléből visszatekintveEgy az 1. pont 4 emléktáblájából. Kicsit nehezen kivehető, és számomra nehezen értelmezhető is ez a vers
Azért beleképzelhető az egykori "víz védte" várEgy sokadik emléktábla
A 2. pont - ez alatt a bezárt ajtó alatt másztam átRomantikus műrom...
Azért még nem kőhalom...Erre is ráférne a felújítás
geooszi 2014.07.19 00:00 - Megtaláltam
Levadásztam. Köszi! :)

Lopakodó 2014.06.22 15:08 - Megtaláltam
Öröm a köbön.:) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2014.06.22 15:07 - Megtaláltam
Öröm a köbön.:) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2014.06.06 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.52
M-t hoztam kyo edzésre és a várakozási időt egy kis ládázással töltöttem. A korábbi logoknak köszönhetően az utolsó pontnál a fal jó oldalán voltunk, így hamar meglett a láda. Lembo

 
Hoops & Yoyo 2014.05.31 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Végigjártuk, megtaláltuk. Köszönet a rejtésért.

Hoops & Yoyo 
milumi 2014.05.29 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2014.03.29 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Szolnoki ládázásunk egyik pontja volt eme multinak a végigjárása. A helyek tetszettek, különösen a bástya. A záróládát először alul kerestük, persze logikus lett volna azt gondolni, hogy nem az ártérben van. Azért csak meg lett.
Köszönjük a rejtést!

farkas_e 2014.03.12 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.51
A nap harmadik, utolsó ládája. Megnéztük az első pontot, aztán a bástyát, leolvastuk a pótjelszót, majd visszamentünk az első helyre, és megkerültük a fél világot. Kicsit megszívatott a láda helye. Remélem, nem baj, ha annyit segítek, hogy a Tiszával párhuzamosan kell elindulni, de a fönti úton... Anyával először lent indultunk el, majd a láda közelében (~30m) rádöbbentünk, hogy nem tudunk falra mászni... :)
Köszönöm a rejtést és az infót!

SzantoA 2014.03.01 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Szolnoki ládázós nap.

Anymen 2014.02.23 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

hohner 2014.02.09 13:00 - Megtaláltam
Egy gyors túrát tettünk a vár területén. Az első két pont gyorsan meglett, a ládához viszont nem mentünk be a nagy sár miatt. Kérem a rejtőt, hogy a képek alapján fogadja el a megtalálást

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2014.02.10 20:16]

 
nettykaaa 2014.02.04 13:50 - Megtaláltam
Szolnok ezen részén még nem jártunk. Köszönjük a túrát.
Feri és Netti

MJANEZ 2014.02.02 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
Megtaláltam! :-)
Nagyon szép havas időben, minden pontnál jó koordináták, tetszett ez a multi!
Köszönöm a rejtést, és lehetőséget.
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zlaci88 2013.12.19 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.11
A mai nap utolsó ládája mielőtt visszaindultam volna Pestre. A fene sem gondolná,hogy itt vár állott.....most meg kőhalom :)
Ismét érdekes helyen jártam.

 
Lézer&Baby 2013.11.23 15:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

szz 2013.11.23 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Köszönöm a rejtést!

Lally 2013.11.23 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30d] [wapon beküldött szöveg]

szabbr 2013.11.23 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Imi Ari Bella 2013.11.22 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönjük a rejtést! Imádjuk a geocaching-et! :) [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

Mirabelle 2013.11.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.58
A láda helye nagyon nem tetszett várfal ide v oda, a művésztelep viszont igen. Köszi

SirLes 2013.10.27 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.32
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Feleségemmel Debrecenbe utaztunk pár napra, közben ládázgattunk. A 3. pontnál azt hittem vízparton lesz a rejtek, aztán rájöttünk hogy fal mögött. Egyszerűség kedvéért a feleségem a segítségemmel átmászott a falon :)

braunfrici 2013.10.19 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.80
Mai hétből az ötödik találat.Az első két pont rejtése oké,a harmadik számomra talány.

Braunka 2013.10.19 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.22
napi /7 - apával Szolnokon
ládát felülről kell megközelíteni...!

K.L. 2013.10.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
ok

alucifer 2013.10.01 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Madym 2013.10.01 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Megvan. Hétköznapi geós túra, szokásomhoz híven vonat+bicikli kombi Debrecenből, 3/9 láda, a 60csix-em igazi főpróbája. A Csepp park után vágtam neki, közben összeszedtem a Belvárosi séta-multi első két pontját is. A bástyánál a rejtek szinte kiabált. A záróládához útban egy kidőlt fa állja az utunkat, biciklivel természetesen nem lehet rajta átmenni, így nekem is előtte kellett hagyni, igaz a láda már csak néhány méterre volt. Nálam nem mutatott a műszer nagy eltérést. Köszönöm!

A bástya maradványaÉrdekes alkotások
AkadályA Tisza sincs messze
navigaator 2013.09.12 00:00 - Megtaláltam
-

EdKa 2013.08.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.43
Nem szoktam kritizálni a rejtést, most megteszem. Az első pont rendben, a második pontnál úgy éreztük mintha betörtünk volna egy kertbe, a harmadik pont pedig értelmetlen gazos, szemetes helyen van.

luilui 2013.08.24 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

Kobe24 2013.08.22 19:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.86
A bástya nagyon tetszett,a 3. pontnál a fal másik oldalán kerestük a ládát,de aztán meglett :) Köszi a rejtést! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Nicky&Ati 2013.08.18 17:33 - Megtaláltam
Az első és az utolsó ponttal nem volt gond, viszont a bástya és környéke le van zárva zenei próba miatt, gondolom az ünnepi műsorra készülhettek. Kérjük a rejtőt, a megtalálás elfogadását.

Köszönjük Nicky&Ati

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2013.08.22 12:43]

Köszönjük ;)

 
fcsaba 2013.08.17 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Szolnoki ládázás Hafyval.
A második pont esetében a könnyebbik utat választottuk. A ládához lent mentünk a Tisza mellett. Persze gondolhattuk volna, hogy nem ártéren van elrejtve. Végül felmásztam érte.
Köszönjük a rejtést!

bubu&vahur 2013.08.11 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést. :-)

 
Tanohun 2013.08.10 15:00 - Megtaláltam
Remek helyek. TFTC

nagydivad 2013.08.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Köszi, megvan!
Bevallom őszintén én eddig azt hittem, hogy a művésztelepre nem mehet be akárki. Most is kicsit félve mentem át a kapun, de senki nem szólt rám így bátran kerestem a mikroládát, amit végül nem találtam meg így szégyen szemre az alternatív részért kellett mennem az utca túloldalára. A végládát pedig ne a parton lent sétálva keressétek (ahogy először én), hanem fent a gáton. Ha nem így teszitek sétálhattok majd vissza, mert a betonfalon nem lehet felmászni. :D

Kucsma család 2013.08.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Köszönjük a rejtést!

oldfox 2013.07.31 17:12 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

Famágus 2013.07.31 17:12 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Na, itt már kellemetlenkedett a gps, amiért is rossz útra tévedtünk, és sokat gyalogoltunk feleslegesen, miközben Oldfox igen nyűgös volt, szidta a technikát, én véletlenül leejtettem a macskakőre az 5 napos, új okostelefonomat, de még ezek dacára is megtaláltuk a dobozt, ahol viszont a szúnyogok támadtak.. Ettől függetlenül remek multi, szép város, köszönjük szépen!!!!

Elekék04 2013.07.30 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

mcfreeze 2013.07.20 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Attilacska 2013.07.20 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

ystray 2013.07.17 00:00 - Megtaláltam
megvan :D

urbanj 2013.06.16 14:00 - Megtaláltam
Jót sétáltunk Szolnokon, sajnos a láda nem lett meg. A képek alapján ha lehetséges kérlek fogadd el találatnak.

[Jóváhagyta: Ötvös család, 2013.07.11 12:41]

Strombus 2013.06.15 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.96
Szépek a felkeresendő pontok, érdekes a műrom, nagy, kinccsel teli a végláda, jó helyen. Érdekes Szolnok, a híd, a vár története - de fele ilyen hosszadalmasan leirva talán jobb lenne. Köszönöm a rejtést.

Péter60 2013.06.15 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Klassz tematikájú multi egy szépen karban tartott ládával.
Csak apró kritika: ilyen hosszú weblapot senki sem olvas végig.

neregi 2013.06.08 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Köszönjük a rejtést!

gizike 2013.05.25 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)
Köszi a rejtést.

kétbakancsos 2013.05.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Egy napos szolnoki kirándulásunkon sok szép helyet ismertünk meg. Sokat fejlődött a város előnyére. Köszönjük a rejtést!

A toronynálEgy kis pihenés
A kőkádA kincsek
peterpan 2013.05.11 14:45 - Megtaláltam
.

barchetta13 2013.05.04 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Pibo 2013.05.04 00:00 - Megtaláltam
Köszi,...

Icipici78 2013.04.20 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
A ládát a kisfiam találta meg :) Mi egy gyöngysort tettünk bele és egy pici zöld autót vettünk ki belőle.

Expendable Team 2013.04.20 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 1.90
Kösszentyű. Megtaláltuk :D

tau 0470 2013.03.26 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Az emléktáblát hó lepte, először meg kellett takarítani. A mikroláda könnyen megtalálható. A láda kis kereséssel meglett, "alagút" vezet hozzá az ágak között. Köszönettel.

1.2.
3.3.a
Gergö_001 2013.03.06 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Köszönöm a rejtést!

Süle Zsolt 2013.03.03 12:10 - Megtaláltam
Második nekifutásra, szép tavaszias hétvégén megtaláltuk.
köszönöm

Bőrharisnya 2013.03.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.48
Kellemes tavaszias időben jót sétáltunk.Régen jártunk erre.
Köszönjük a rejtést!

Glac 2013.02.17 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

maxxtro123 2013.01.27 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Kellemes vasárnap délelőtti kirándulás alkalmával Csizmások túratársaim társaságában. Köszönjük a rejtést!

Csizmások 2013.01.27 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszi! Maxtro123-mal szolnoki ládázás 5/5. 2 éve már próbálkoztunk, de... nem jött össze.(Most is egy szinttel lejjebb kerestük)

kobcikrajci 2013.01.06 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Hideglelős séta a vár történetét kutatva. Nagyszerű az ismertetés.

NI 2013.01.05 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Megtaláltuk!

sanzi89 2013.01.04 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.30
Megtaláltam!

Judit0918 2012.12.29 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!!

daddy&jason 2012.11.16 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.48
Köszi a rejtést! :) Világosban kezdtük el sötétben lett meg, kalandos volt. :))
Kitti, Lilla, Jancsi

anyóca 57 2012.11.07 12:10 - Megtaláltam
Szolnoki ládázással egybekötött városnézés során érkeztem ide. Csodás időben, nagyot sétáltam és ajánlásotok helyszíneit bejártam. Hihetetlen, hogy itt valaha ilyen létfontosságú vár állott. Sajnálatos, hogy ma már vajmi kevés jel utal erre, de ezt a picit és a hozzá kapcsolódó infót Tőletek megkaptam. Köszönöm szépen.

PEx2 2012.11.02 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.03
Egy kis szolnoki ládázás. A második ponttal volt egy kis bajunk. Ugyanis nem nyomtattam ki az egész leírást, ami több oldal lett volna, és hiányzott az a rész, hogy hogyan lehet bejutni a művésztelepre. De megoldottuk: körbejártuk az egészet, és megtaláltuk a kaput.

laubi 2012.10.30 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Nagyon tetszett ez a multi :) Köszönjük!

 
bmarianna 2012.10.23 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Köszönjük a rejtést.
bmarianna és HA8LCA

VenTOmi 2012.10.22 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :)

szaboist 2012.10.22 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Mai 11/4. A még párás, csendes időben könnyű pontok. A ládát fedő kő alá tegyetek egy ágat, hogy ne törje el a ládát!
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Neonking 2012.10.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Köszönjük! Jó volt lenti részen sétálni, és rájönni hogy az a kerítés megközelítése nem lesz oylan egyszerű onnan :D

bigmick 2012.10.21 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.24] [wapon beküldött szöveg]
Reggeli keresgélés. Mivel a művésztelep kertje hivatalosan csak 10-kor nyit, így először nem mentünk be (bár a kapuja nyitva volt), inkább a vártemplomnál próbáltuk a tartalék megoldással megszerezni a 2. jelszórészletet.
Miután a szerver többször visszadobta a bejelentési kísérletet, csak rászántunk magunkat, hogy nyitás előtt bemenjünk a bástyafalba rejtett jelszórészletért.
Ott akkor azt hittük, hogy az ismertető szövegben tévesen van megadva, hogy mit olvassunk le a templom falán levő tábláról. Az évszámnak az első után nem a harmadik, hanem a negyedik számjegye kell nekünk.
Ui.:
A rejtő közben mailben jelezte, hogy nem olvastuk el elég figyelmesen a leírást, abban ugyanis sűrű egymásutánban 2 emléktábláról is szó esik, és a jelszórészletet NEM a templom falán levőről kell összeszedni a leírt módon.

Feralheart 2012.10.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Szolnoki ládázás 2. ládája
Kár, hogy nem maradt fent a mai napra a vár
Szép a környék

LionDaddy 2012.10.15 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Atipapával ma délelőtt Kecskeméten és Szolnokon volt munkával kapcsolatos dolgunk, így kézen fekvő volt, hogy a környékbeli ládákból felkeressünk néhányat. Ez volt a 10/6. találatunk.
A hídnál parkoltunk, majd a közeli két pontot rövid sétákkal kerestük meg. Tetszett a park és a művésztelepi rom-bástya. Miután a harmadik ponthoz átgurultunk, a láda is hamar meglett.

Köszi a rejtést!

 
atipapa 2012.10.15 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

tarsolyos 2012.09.29 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Köszönöm.

UfoPapa 2012.08.11 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.40
Nagyon jó multi. Szuper a bástyánál is a rejtés, még sosem voltam a művésztelepen, így az is külön érdekes volt. A végponton a láda teljesen rendben, eddig még nem találtam ennyire régóta, ilyen normálisan kezelt logbook-ot, le a kalappal.
Nagyon kellemes papucsos keresés volt, köszönöm.

DenkeT 2012.08.09 21:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Mai ládázás - Chubby meghívásával - 5/5, köszi a rejtést! :)

Chubby 2012.08.09 21:08 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-) [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

becko 2012.08.05 06:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.84
A 2. pont leírása elég kusza:
- egyértelműen le kell írni, hogy a 2. pont 10-16h között megközelíthető
- éppen ezért a WAP-os részben utalni kellene az alternatívára.
- ez a mondat: "ennek bejáratától balra a hátsó saroknál rejtett mikroládában" nekem azt jelenti, hogy az épületen belül kell keresni.
Nem, a külső sarkon van!

kectam 2012.08.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Kellemes séta, bár ma egy kicsit meleg volt. Érdekes a vár története, kár, hogy csak ennyi maradt belőle

ozsigombi 2012.07.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.90
Kellemes séta, könnyű találat :) köszönjük a rejtést!

Dormi&Jaki 2012.07.28 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Megtaláltuk. A 2. ládika miatt mentünk be először a Művésztelep udvarára, pedig igazán érdemes egy sétára.
Köszönjük!

pliptai 2012.07.22 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Szolnoki séta ismerős helyeken, rossz időjárásban! Köszönet a rejtésért!

 
gym 2012.07.07 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Szolnoki városnézés során.

retim55 2012.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Egy kellemes séta Szegeden. A mikroláda elrejtése kifejezetten tetszett!!

Alan[HUN] 2012.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Köszönjük, remek séta volt!

csg69 2012.06.29 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.17
Megvan :)

pubbancs 2012.06.26 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést! Öröm volt a gyerekeknek is.

Zénó, Tomi, Zoli, Nándi

 
Johny258 2012.06.13 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 1.67 súly: 1.00
a jelszó 1, és a 2. része szép helyen volt elrakva, kifejezetten a 2. volt találó helyen! Tetszett!

Gab01 2012.06.09 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Egyszerű találat.

 
izsolt 2012.06.03 11:30 - Megtaláltam
Biciklizés Zergiékkel
Egy szolnoki származású kollégámnak meséltem hogy merre jártam, csak pislogott..

marsoka 2012.06.03 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Megtaláltuk!

BoDoKo 2012.06.03 11:26 - Megtaláltam
Jó nagy volt a fal és tetszett a művésztelep is. A láda megtalálásánál felvcertünk valakit:( Jót kevertünk, mire odataláltunk.

Zergi 2012.06.03 11:26 - Megtaláltam
Fogtam!

 
osibring 2012.06.01 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Szerencse, hogy a fűnyírók nem mentek végig a zsákutcán, így sértetlen a rejtés!

gordogok 2012.06.01 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
ok

gyusz_58 2012.05.19 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Laza sétával Szolnokon. Klassz a művésztelep.
Köszönjük a rejtést

Mathau 2012.05.12 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.35
Szép környék, bár szerintem egy láda miatt már jártunk erre.

 
rallymax 2012.05.06 14:30 - Megtaláltam
GCKUPA keretében kerestem fel.

GGABI 2012.05.05 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszi a rejtést.

TigerCat 2012.05.05 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2012.05.05 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

amerika 2012.04.30 14:46 - Megtaláltam
Meglett, ez a multi is! Emlékezetes marad, mert mindhárom pontjánál sikerült a fal vagy a kerítés rossz oldalára keveredni! Minden esetben kerülhettünk kisebbet-nagyobbat, hogy a jó oldalon legyünk :-)

Sarkany 2012.04.30 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Megtaláltam! :)

Luki 2012.04.28 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
+one

Távolba néző 2012.04.28 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
ok

paulangos 2012.04.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Élvezetes, tanulságos volt. Köszika

Matuskapal 2012.04.21 00:00 - Megtaláltam
Szépet kirándultunk...

olahtamas91 2012.04.13 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Köszönjük a rejtést.

*Moka* 2012.04.13 12:55 - Megtaláltam
+

*Vica* 2012.04.13 12:55 - Megtaláltam
Poroszlóról hazafelé.

markovicsa 2012.04.10 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Ma Szolnokon volt intézni való és egyúttal ládáztam. Ezt a ládát már korábban kerestem, csak akkor a drót kerítés másik oldaláról próbáltam közelíteni ami nem sikerült. Ma könnyedén meglett. Közel 30 évet dolgoztam Szolnokon, annak ellenére soha nem jártam a Művésztelepen. Érdekes, hogy egy láda keresés kapcsán jutottam oda.

 
Ane 2012.04.08 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Ősi vár hűlt helyén keltünk át, igazi tavaszi szélben.

Goothe 2012.04.06 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm lehetőséget.
[g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

maczica 2012.04.01 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.34
Megtaláltuk!
A láda rejtekhelye... nem igazán méltó a kis emléktúrához...

andikaaa 2012.04.01 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.52
Köszi!

tereptarka 2012.03.31 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.78
A szeles idő sem tudta elvenni a kedvünket, hogy ládakereséssel adózzunk az egykori szolnoki vár emlékének. A pozitív összképen csak az összegraffitizett árvízvédelmi fal és a ládát rejtő elhanyagolt zsákutca látványa tudott rontani. Köszönjük a rejtést!

itt állt a vár vízi kapujaitt állt a délkeleti bástya
a ládaa vár köveiből emelt egykori kilátó
a művésztelep látképe, anno 
softguner 2012.03.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Ez ismét egy kiváló rejtés volt. Köszönet érte! A ládába raktam egy köznapi egyenruhára illő MH86-os csapatkarjelzést.

TáblákA Bástya
Művésztelep bejáratKarjelzés
laja 2012.03.16 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Köszönjük a rejtést!

A GPS kicsit megtréfált minket, de a leírás a segítségünkre volt.

L, N, Mn, Mn, L

Judith 2012.03.16 11:13 - Megtaláltam
Ezt a részét Szolnoknak nem ismertem!

 
BubaGC 2012.03.11 11:30 - Megtaláltam
-

plecs 2012.03.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.40
Szolnokon már sokat jártam...de ezen a részen még sohasem! Most már igen! :-)

sereva 2012.03.10 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Ancs 2012.03.06 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
A MÁV Kórházban akadt dolgom, nem hagyhattam ki a tőlem 300m-re lévő pontokat. :)
Furcsa, hogy a területen valaha vár volt, a bástya története különösen vicces. :) A művésztelepen olyan érzésem volt, mintha tilosban járnék, de persze nem.
Köszi

 
Zsebdög 2012.01.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.67 súly: 1.30
Kellemes séta keretében keresgéltünk, szép napsütéses januári időben :) Az oldal kicsit sokat árult el, de a környezet amúgy is majdhogynem elterelte a gondolatainkat.

januári sütkérezés a Tisza parton :) 
vViktor 2012.01.22 00:00 - Megtaláltam
Szolnokon ládáztunk

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

cosinus0 2012.01.21 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.11
Sikerült másodszori nekifutásra. Autós gps-sel már próbálkoztunk becserkészni ezt a ládát, de most az új Oregon 550 gps készülékkkel sikerült. Köszi a rejtést.

Márta család 2012.01.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.90
Érdekes volt. Nem is gondolná az ember, hogy itt is volt vár annak idején. Az egyik pont különösen szép környezetben van. De ide csak 10-16 óra között lehet bemenni... Remélem nem árultam el sok mindent.

 
Tamás&Angi 2011.12.24 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Egy kis ládázás a karácsonyi készülődés közben, Tamás anyukájával közösen. Köszönjük.

Secam 2011.12.16 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 1.67 súly: 1.85
Köszi.Maga a láda nem túl szép környezetben van.

@david 2011.12.13 00:00 - Megtaláltam
.

Kormica 2011.11.12 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Egy élmény volt, köszi druszánk :)! Másodszorra lett meg, mert a múlthéten rám sötétedett mire a ládához értem, így ma már célirányosan csak oda mentem. A ládában található jelszó nagyon passzol a rejtés helyéhez :)

Bővebben itt:
http://geokormi.blogspot.com/2011/11/szolnoki-var-tenyleg-megvart.html

Avranella 2011.10.23 12:39 - Megtaláltam
Privetyik! Köszi a rejtést! :)

zöldfülű 2011.10.23 12:39 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Szomorkás időben laza ládázgatás Tiszán innen, Tiszán túl...

Érzésem szerint sikerült abszolválnunk a létező legbonyolultabb keresési útvonal létrehozását :D

Ha valaki nem tud mit kezdeni fölös idejével, ezért szeretné bejárni ugyanezt az utat, szívesen elmesélem, mikor merre és miért ne arra...

Viszont a jégmadár miatt mindenképpen megérte :)))

Köszönöm a rejtést

er&esz 2011.10.18 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Ragyogó napsütésben gyűjtöttük be a multi pontjait. A vár maradvány nagyon helyes. Jót sétáltunk a vízben is gyönyörködve. Az utat éppen javították, de flottul ment minden.
Köszönjük a rejtést.

feri65 2011.10.16 16:32 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]

 
Csapdoki 2011.10.09 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Jó kis séta volt.Kösz.

lagaf 2011.10.06 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Valaha sokat sétáltam itt a Tisza és a Zagyva torkolatában, sokszor láttam a Zagyvát csordultig tölteni medrét, fenyegetve a Gutenberg lakótelepet. Igaz, akkor még az egykori vár fala - egyben védmű - még nem volt így rendbe hozva, s táblák sem hirdették rajta a vár dicsőségét. Megvolt s virágzott viszont a művésztelep, s előtte a Damjanich-emlékmű, a büszke tartású honvédtábornokkal. (Igaz is: ma van ugyan a nemzeti gyásznap, de sehol egy szál virág a 12. aradi vértanú emlékére...) Persze, azon a bizonyos márciusi napon is magas vízállás volt: a pár órás ütközetben a császáriak egy része a Zagyvában lelte halálát. A legenda szerint a győztes csata után Damjanich így szólt a harmadik zászlóaljhoz, amelynek egyetlenegy roham alatt ötvenkét halottja volt:
- Fiúk, büszke vagyok reátok. Ti az ördögöt is megveritek. Megérdemelnétek, hogy mindnyájan tisztek legyetek. De hol volna akkor az én zászlóaljam..?
A láda pontjainak felkeresése és a jelszórészletek begyűjtése nem okozott gondot. Az első két pont után ebédszünetet tartottunk a hídfő melletti csárdában, hogy újult erővel folytathassuk a keresést. Összességében a láda szép helyeket mutat be, csupán a láda végpontja sikeredett kissé félreeső helyre. De ez sem nagy probléma: utunk egy nagyon szép, vadszőlővel befuttatott helyre vitt, ezen a szép utolsó nyári napon. Köszönjük a rejtés.

A vár egykorSehol egy szál virág...
A művésztelep bejárataHarangozók a mávésztelepen...
A szolnoki csata emlékművének eredeti (sérült) felső plasztikájaÉpítve a maradék kőből...
Már a kurucok is visszafoglalták...Mellvéd, őszi színekben...
A rózsa színe: rózsaszín...A doboz és tartalma...
Sifi 2011.09.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.20
Ennél nyomasztóbb helyen még nem logoltam...
Muszáj volt ez a végláda? Itt??

t.bela 2011.09.28 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
ok

Gubirobi 2011.09.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.51
Szolnoki elfoglaltságom alatt kerestem meg a ládát!
A ládaleírás zöld része sajnos O550-es vassal olvashatatlan, ajánlom ennek kijavítását. A láda ritka kellemetlen helyen van, a leírás elejére bekerülhetne, hogy fent lesz és nem kellene visszafordulni pár méterrel előtte. Vagy csak én értettem félre a leírást és ez mindenki számára világos.
Ezen negatívumok mellet a Művésztelep nagyon kellemes volt és a séta jól esett.
Ajánlom mindenkinek egy kirándulás erejéig Szolnok felkeresését.
Köszönöm a lehetőséget!

DamjanichMűvésztelep
romládácska
kinta közelben
geocsibe a ládávallogom
vára lantos
Kerticsorbi 2011.09.22 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Lencsi 2011.09.22 10:05 - Megtaláltam
Kellemes séta vitt mindhárom ponthoz. Nekem nem volt egyértelmű, hogy a művésztelepre szabad a bejárás, de aztán rákérdeztünk...
Ettől függetlenül szép és érdekes séta volt, köszönjük!

az ajánlott parkoló melletti tér...Mum
tudo 2011.09.21 08:28 - Egyéb
60 km kerékpár edzés az Abony - Szolnok területen 1 új és 6 régi ládával. Megint hőség van.

GCMZOO után visszagurultam a főútra, Szolnok felé vettem az irányt 52/16 - 52/19 között tempózva átlagos 85 rpm ped. és 136 bmp pulz. mellett.

A láda pontjai és környezete ismert volt az 1. találatból, azonnal meg is lett. GCTLGT következett.

Kerékpáros kupa: 63.51 km

Várfal és Tisza-hídTalálat
MűvésztelepBástya
ParkTisza
TalálatKatolikus templom
Templom belsőTisza
Judit és Béla 2011.09.16 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Megtaláltuk.

scele 2011.09.11 12:27 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2011.09.11 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Szolnok környéki bolyongás Scelével 8.

Tele hassal érkeztünk a szolnoki várhoz. Régen nagyon sokszor autóztam el a híd előtt, de sosem hajtottam be rajta, hogy megnézzem. Erre kerítettünk most sort. Az első pont mellett álltunk le, majd megnéztük az első pontot. Innen áttalpaltunk a Művésztelepre és megkerestük a vár egykori bástyáját. Én - komolyan mondom - nem gondoltam volna, hogy ez a falmaradvány az egykori várból maradt fent. Sokkal inkább tűnik vagy egy kápolna romjának, vagy egy tehetős mágnás kastélyénak parkjában kedvtelésből felállított műromnak. Megnéztük a dicsőséges tavaszi hadjárat előszelének is tekinthető március 5-i szolnoki csata emlékművét, majd a várfal melletti útvonalat választva mentünk a ládához. Így a vártemplom a visszaútra maradt, de érdemes volt megnézni azt is. A várakkal kapcsolatos ládákat szeretem, pláne, ha új dolgokat láthatok és ez ennél a ládánál sem volt másképp. Talán maga a konkrét rejtés lehetne jobb is a jelenleginél. Barni jött ma velem.

[wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

jana.hu 2011.09.10 17:17 - Megtaláltam
köszi :) [wapon beküldött szöveg]
szolnoki gulyásfesztivál után...

Dudika 2011.09.08 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Megtaláltam Köszönöm

diego 2011.08.25 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.65
Először lent mentünk a 3. ponthoz, így sétálhattunk vissza.

 
almasi.r 2011.08.22 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Szúnyog csípésekkel tarkítva, de megtaláltuk. :) Köszönöm. Tetszett nagyon. :D

Joanne 2011.08.20 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
A kenyér ünnepén szentelt kenyeret kaptunk a Szent István templom előtt. Délután unokatestvérem fiának keresztelőjén voltunk Szandaszőlősön. A mai nap többször átéltük az egyház szellemiségét. És én is vissza-vissza gondoltam az általános iskolai emlékekre. Mily régen volt, az is én voltam?
Zsolt és Enikő

EdeZ 2011.08.19 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
Köszi a rejtést!

Maistro 2011.08.13 18:36 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a torony:) És sok szúnyoggal találkoztunk :( köszönjük a rejtést

gabci92 2011.08.13 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

Morcos61 2011.08.12 14:31 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Minden évben eljövünk ide, mert ez most az egyik kedvenc városunk. Most Orosházáról hazafelé álltunk meg.

Morcos61 Katka

 
pozoli1 2011.08.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltam.

MaFe örs 2011.08.07 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Megvan! Előszöl lent majd fent próbálkoztunk,nem gondoltuk,hogy egy városi láda a dzsindzsában van! A megadott parkolóba mire visszaértünk ott volt a büntipapír!!!! Az első két pont kiváló!!!

befi 2011.07.31 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
ok

pejuci 2011.07.30 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Jó rejtés volt!

jiimbo 2011.07.27 13:45 - Megtaláltam
Remek!

sirgalahad 2011.07.26 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.33
Tinódi, mint vezérszónok
Így szólt, lantját pengetve:
Elszökének, ezért Szolnok
Töröknek lett engedve

szoborrom
kúttemplom
folyó 
Nixi94 2011.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
rendesen megdolgoztunk ezért a ládáért, mindig Szolnokon éltem de nem is tudtam hogy valahogy oda lehet jutni ahol a láda van. A szúnyogok összecsíptek minket, de azért tényleg megérte :) Köszi a rejtést :)

martikan 2011.07.18 00:00 - Megtaláltam
Meglett :) Tetszett :)

Kiss_Karoly 2011.07.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszönöm a rejtést, megtaláltuk :) a 2. pont igazán ötletes volt az egyébként igen frekventált helyen.

halindaattila 2011.07.16 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Megtaláltam köszönöm a rejtést. Biciklivel a Tisza gáton Kiskörétől - Szolnok szakaszon 72 km. A cél Szeged, Tiszabecstől!!!

Fazék 2011.07.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Pár éve a templomnál levő multipontot már kerestem, így ismerős volt a környék. Az alkotóház hangulatos, a várból meg ugye nem sok maradt. Gyors találat, aztán tekertem tovább.

zeus 2011.07.07 00:00 - Megtaláltam
köszi!

Ajtony 2011.07.01 09:32 - Megtaláltam
Könet a rejtésért! Gondos, szép munka.

Zerind HUN 2011.07.01 09:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.82
A vártemplomnál már többször is jártunk, a váras emléktáblákat is láttuk, a művésztelep területére is benéztünk már kívülről régebben, most újra eljöttünk az új láda kedvéért is. A harmadik pontnál eltévedtünk: lent indultunk el az ártéren, aztán kiderült, hogy onnan egy majdnem 3 méter magas sima falon kellene fölmászni a ládáért. Inkább visszamentünk :)

Zsu1971 2011.06.27 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.22
Hajdúszoboszló felé menet megtaláltuk.

ubi2101 2011.06.26 00:00 - Megtaláltam
megtaláltam

N.Zs. 2011.06.25 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Szolnok és környéke volt a mai célpont. A várost alaposan körbe jártuk, ez a pont sem maradhatott ki. A művésztelepen éppen valami rendezvény volt. Az egyik műhelyben munka közben találtunk egy mestert, és bemehettünk kíváncsiskodni...

művésztelep életkép
soka9001 2011.06.25 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
Köszönjük, hogy megtudhattuk, hogy Szolnokon valaha vár is volt ezen a területen.

 
Harcimoha 2011.06.18 19:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 3.00 súly: 2.36
Én persze nem mentem körbe. 2m-es fal nem akadály. Földobtam a párom, majd mentem utána. :-)
Valaki megneszelhette, hogy hetek óta egy "kirándulós" sakkot szeretnénk venni, de ahol jártunk, nem találtunk. Ez a valaki odakészített nekünk egyet a ládába. Soha máskor nem hoztam még el komoly "kincset", de ez most hihetetlenül kapóra jött. Ezért külön köszönet.

Hey-ho 2011.06.18 08:30 - Egyéb
Kerékpáros kupa:46.7km

 
zsotie 2011.06.17 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.15
Jót sétáltam a melegben, persze először lent próbálkoztam.
A második pont a tábla szerint csak napközben látogatható, de szerencsére nyitva volt.
Nem gondoltam volna, hogy itt is vár volt valaha.
Tetszett part.

Brumicsapat 2011.06.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Először jártam a városban úgy, hogy időm is volt és nem csak átutaztam. Kellemes esti séta keretében ládáztam picit.

pokers 2011.06.13 14:39 - Megtaláltam
Szolnoki ládázás keretében ez is +lett.

Klári 2011.06.12 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Sas 2011.06.05 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Már megint új helyet ismertünk meg... :-) Köszi

totedu 2011.05.25 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.43
A láda tényleg zsákutcában van, főleg ha az alacsony vízállás miatt
kellemeset sétálunk a Tisza szélén.
Azért az /általában/ ismeretlen szolnoki vár megérdemli ezt a ládát.

sheriff 2011.05.22 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.47
A második pont a "kerítésen" belül, a művésztelepen belül van!!!!!!! (AZ nem "fal".)

EmesESE 2011.05.15 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.44
Meglett.
Bár a művésztelep kapuja be volt zárva, igy csak nehezen tudtuk megközelíteni a bástyát.
A harmadik pontnál sajnos egy szintel lejjebb mentünk, és csak a ládátol 5 méter távolságban derült ki, hogy magasságban is 5 méterre vagyunk tőle, ugy, hogy kerülnünk kellett a fal belső oldalára.
Köszönjük a rejtést.

tevelady 2011.05.14 20:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.92
Hegyóval egy szolnoki esküvő után keresgéltünk itt, nem volt egyszerű, picit elkavartunk, de aztán siker.

Hegyo 2011.05.14 20:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.55
Teveladyvel esküvő után kerestük meg.

Esteban62 2011.05.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Megtaláltam :-)

fabianari 2011.04.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.54
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

sziszko 2011.04.25 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.29
Szép helyen van, köszi!

feel2006 2011.04.25 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Nagyon szép hely, köszönjük!

RealRaul 2011.04.24 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

othria 2011.04.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
Megtaláltuk.

solyomeye 2011.04.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Húsvéti kirándulásunk 4/5. ládája RealRaul-ékkal, othnan-nal és othria-val közösen.

othnan 2011.04.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.58
Húsvéti ládázás negyedik állomása RealRaul, solyomeye és othria társaságában.

solyci 2011.04.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Megtaláltuk pítör-rel. A láda egy kicsit szemetes helyen van, de a Zagyva és a Tisza lenyűgöző :) Köszi a rejtést :)

pítör 2011.04.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Megtaláltam solyci-val! Szép hely, de a láda elég szemetes helyen van. Köszönjük!

Hz 2011.04.23 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.15
24 órás szürkítés keleten.
[g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Autós kupa: 942,3 km

Track 
KJ & GM 2011.04.23 14:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
Jani70 2011.04.12 10:45 - Megtaláltam
Meglelve!

Pepe 2011.04.12 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.94
Az 1. pont helye logikus, a 2. pont rejtése is tetszett, a láda viszont csúnya helyen van.

feri60 2011.04.12 10:45 - Megtaláltam
Mert kell a pont :) [wapon beküldött szöveg]

Galambok 2011.04.12 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.34
Szolnoki kiruccanás II. Volt benne egy kis falmászás is:) Nem voltak hülyék a "régi" emberek sem, jó helyen volt a vár:)

woncsi és medve 2011.04.11 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Már tavaly elkezdtem ezt a ládát, most sikerült minden pontot megfogni.
Jobb később mint soha!
Köszi a rejtést!

 
paparazzy48 2011.03.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.99
MÁV-os + bringás támadás Monorról, az egyéb szolnoki ládákkal egyetemben levadászva. A várost természetesen ismertem, de a ládázás új helyekre is elvitt. A geoláda megközelítését a Garminom egy kicsit megkavarta (az új szervízen át akart kivinni a Tisza-partra), de jobb belátásra bírtam. Köszi a kalaúzolást: Paparazzy48.

A Tisza a ládától 
Anee 2011.03.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.43
csibu99-vel közösen találtuk, jó volt :)
Tetszett a művésztelepen lévő bástya!

csibu99 2011.03.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.45
Jó kis rejtést volt, jó volt felidézni a szolnoki vár történetét. Érdemes még megnézni a művészteleppel szemben levő (a templom bejáratával szemben van) török díszítésű kutat, valamint a kórházzal szemben levő Szent István patika mellett lévő kis parkot, ahol a lábunk alatt lesz egész Magyarország! ;)

taylor_g 2011.03.19 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

 
Pomisa 2011.03.19 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Az összes pont tetszett.

Köszönjük a rejtést.

SylverRat + Bogee 2011.03.16 12:00 - Megtaláltam
majd

mona82 2011.03.13 17:24 - Megtaláltam
Golyakr-val közös találat! :)

golyakr 2011.03.13 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.30
Ezt is megtaláltuk, bár a Művésztelepre kicsit félve mentünk be, mert elvileg 16:00-ig látogatható.

Tisza tájképTisza tájkép2
Bástya 
belus01 2011.03.13 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Zsu. 2011.03.13 14:54 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2011.03.13 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.42
ecskeméten töltött (sajnos nem munkamentes) vasárnap délutánján egy pár órás szolnoki kiruccanás éppen belefért. A leírás igazán informatív és Szolnok egy számomra ismeretlen érdekességére hívta fel a figyelmet. A pontok teljesen rendben vannak, nekem tetszett a multi! A második pont szerintem nem 0-24-es elérhetőségű, de most nyitva volt a park (szerencsére). Köszönöm a rejtést!

Zsu+Mikulás

 
Zsiráf 2011.03.12 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.16
Gyalogos kupa: 19,4km

Kellemes kószálás, sok nézelődéssel. Bár várat nem igazán láttam, de várost igen...

GCnikipisti 2011.03.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Szolnok egy másik, még nem látott részét, és történelmét ismerhettük meg a ládavadászat közben. A második pont rejtése nagyon ötletes! Köszönjük!

Szabó Család 2011.03.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Jó pontok, levadászva. Köszönjük.

balazs79 2011.02.27 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtalaltam

Murus 2011.02.19 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.98
[wapon beküldött szöveg]
A 3. pont közelében parkoltunk, ha nem ilyen saras minden akkor biztos szebb képét mutatja a környék, így inkább a sok szemét volt szembetűnő. A 2. pontnál mi a kerítésen kívül keresgéltünk, hamar leesett, hogy bent lesz a doboz, ami jó, mert nem látogatható a telep mindig (mintha ez ellentétes lenne a moderáció szabályaival, de lehet hogy tévedek, ez esetben elnézést), az 1. pont igazán egyszerű volt. Leginkább a 2. pont tetszett, talán ennek van a legtöbb köze a várhoz. Murus és Cica

 
Mr Zerge 2011.02.13 11:35 - Megtaláltam
Séta elöször a folyó parton, utána már egyszerű.
Üdv Mr Zerge

Hori1558 2011.02.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Meglett!

devid 2011.01.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Megtaláltam! Szép élvezetes sétában volt részem köszönöm a rejtést.

M_ákos 2011.01.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.27
Megtaláltam!

mala 2011.01.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Szolnoki tanfolyam előadásainak szünetében 2 részletben levadászva. Először GPS és leírás nélkül decemberben az első pont, majd januárban már teljes fegyverzettel a másik kettő. Ez volt a próbaútja a Nokia C-5 beépített GPS-ének. Ahhoz képest, hogy telefon, jól működött.
Az első pont szép és érdekes, a második pont mikrójának rejtése nagyon tetszett. A harmadik ponton a láda nagyon kilátszott, kicsit jobban álcáztam.
Sok újat tudtam meg a városról, köszönet a rejtőnek!

1.
Úton  aláda felé
ElőtteUtánna
Zeike 2011.01.01 16:55 - Megtaláltam
Az első hagyományos ládánkat is itt találtuk meg újév első napján hóban, hidegben, sötétben. :) Az első pont az emléktábla leolvasása némi nehézséggel járt a magas vízállás miatt, de végül a cél érdekében mindent megtettünk. :)))

-Bandi- 2010.12.20 17:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.23
Megvan.

Attibati 2010.12.19 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Rövid szolnoki kiruccanás alatt csak erre az egy rövid multira volt időm. A Tiszán harmadfokú készültség van, a gátrőrök szorgalmasan ellenőrizték a töltéseket.
A táblákat a partfalban nem igen tudtam a magas vízállás miatt tanulmányozni. A vármaradványban könnyen meglett a mikro. Hmm,hmm rombarejtés, de a jobbik fajtából.

Pilis50 2010.12.14 13:30 - Megtaláltam
Hótakaritás után leolvasható.

ier 2010.11.20 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.15
Végigsétáltuk, szép környék.

erbeo 2010.11.20 12:33 - Megtaláltam
Jót sétáltunk a kellemes napsütésben. A ládahely kiválasztása valóban lehetne szerencsésebb is, pillanatnyilag egy kisebb szemétdomb közvetlen szomszédságában van.

ZoLiza 2010.11.19 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Jó leírás, kellemes séta.
Egyedül a végzáró láda helye nem tetszett, szemetes koszos hely.

Köszönjük a rejtést!

gladius23 2010.11.04 00:00 - Megtaláltam
Meglepő, hogy bár Szolnokon éltem közel 15 évig szinte sose hallottam erről a középkori bástyáról. Jó kis séta volt. Köszönöm a rejtést:-)

carmin 2010.11.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Köszönjük a rejtést.

 
MiMintTeam 2010.10.23 15:30 - Megtaláltam
Megvagy :)

Puszkany 2010.10.23 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.36
Köszi a lehetőséget!

 
wEEn 2010.10.09 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.89
Köszi!

bogsa 2010.10.02 18:00 - Megtaláltam
igen

spetra 2010.09.25 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.97
megtaláltam. szolnoki művészeti fesztivál keretében. főleg a bástya és a művésztelep tetszett. sajnos már viszonylag hidegebb esősebb időnk volt, a rejteknél szúnyoghad fogadott. de örülök hogy szolnokot jobban megismerhettem.

kl 2010.09.25 12:37 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

aPPle29 2010.09.20 12:00 - Megtaláltam
Szolnoki séta alkalmával letudva!
Köszi!

bobák 2010.09.07 12:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.79
Munka közbeni találat.

acosguni 2010.09.05 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.23
Klassz kis séta volt.

jenci 2010.09.04 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
megtaláltuk

Leo Messi 2010.09.04 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
megtaláltuk

7.4 2010.09.04 17:56 - Megtaláltam
jó volt

Kertész család 2010.08.29 15:45 - Megtaláltam
Szolnok olyan részét láttuk most,amit eddig még nem ismertünk.Nagyon alapos a vár és környékének bemutatása.A láda prezív,rendben tartott.Köszönjük a rejtést.

Isfer 2010.08.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Kellemes séta közben levadásztuk a pontokat. Köszi a rejtést.

Liberty 2010.08.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
5/2. Szolnoki ládatúra.

Nagyon tetszik a ládaoldal, sok érdekes információval lettem gazdagabb, útikönyvbe illő idegenvezetéssel és kellemes sétával kerestük fel a multi pontjait. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Szolnok címere
SakinoM 2010.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.53
Megtaláltuk:)

jnagy 2010.08.15 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Vihar utáni bringapróba alkalmával 50. ládaként. Kösz a rejtést.

smilehunter 2010.08.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
ok
köszi a rejtést! :)

 
geobubo 2010.08.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
U23 kajak OB és 1 kis ládanyitogatás.

zsabi 2010.08.04 00:00 - Megtaláltam
Szolnok érdekes város.

on4avm 2010.08.03 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Meg ennyi szunyogot soha egyutt nem lattam mit a ladanal!
megtanultam csardasozni hirtelenjeben ........
koszi a rejtest Thomas es Marianne

sry 2010.08.03 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Jó keresés volt. Mentem össze-vissza, még a Peugeot szalonban is jártam :-)))) Na de a viccet félretéve.... tényleg jó volt. A Tisza és a Zagyva elég magasan van, de ez nem gátolja a keresést. Szolnok ezen részén még nem jártam, most ez is megtörtént.

Még a Zagyva is nagy, komoly folyónak nézett ki :-)A torony-rom szép fényekben
Egy szép kőkád a művésztelepen... ha lett volna benne víz, bele is fekszek. 
sztyopa13 a páratlan páros 2010.07.31 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk.Már régen szemeztünk ezzel a rejtéssel,de valamiért mindig elmaradt.Na ma meglett.Persze ,hogy a parton mentünk sárdagasztás és szúnyogok,pedig volt kényelmesebb megoldás is.Köszönjük a lehetőséget.

warnew 2010.07.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Szolnoki kerékpáros ládakeresésünk első állomása.

Akác Krew 2010.07.15 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
szúnyogokkal terhes júliusi est, azért otthon keresgélni mindig jó! mikor legutóbb hazamentünk Szolnokra és kesseltünk, még nem is létezett ez a láda, úgyhogy ezúton is köszi a rejtést! :)

benist 2010.07.13 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Bringával Szolnok környékén. Itt is elkövettem azt a bakit, hogy a gcsifa felől jövet lementem az alsó útra, amely még vastagon iszapos volt az árvíz miatt. Így nem kis mutatványként a támfal tövénél araszoltam végig a bringával. A pontok gond nélkül összejöttek, jól kitalált, tanulságos multi.

Gyros 2010.07.12 13:16 - Megtaláltam
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

 
fattila 2010.07.11 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Túránk (Matóval közös) utolsó, kilencedik állomásaként találtuk meg. Köszönjük a rejtést.

mato 2010.07.11 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Fattilával közös találat.

Jelentem, a 2. ponton lévő mikroláda ott van, ahol kell lennie, simán meg lehetett közelíteni.

Az izzasztó hőségben próbáltuk egyszerűsíteni a dolgunkat, ezért a másik multi, GCSZBV pontjaival összevonva jártuk be a várost.

Köszönöm a rejtést!

nogacsalad 2010.07.09 17:10 - Megtaláltam
Részletek később...

Nivabibi 2010.07.08 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
A ládáknál(!) az átlagos egyedszámot többszörösen meghaladó szúnyogpopuláció tanyázik!!! Igényesen kivitelezett multi!

FoJo 2010.06.26 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltuk!
A szolnoki multik begyüjtése!
Nagy kár, hogy egész nap szakadt az eső.
Azért hab a tortán, hogy a 2-es ponton megtaláltuk a GCMVV mozgóládát!
Naná, hogy elhoztuk! :-)

Scorpius 2010.06.25 20:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Nagyon jó ötlet, hogy itt is volt egykor vár...
köszi

Kakukkos és Hajszál 2010.06.20 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Szép találat kicsit vizesen, de jó volt a társaság, és a rég látott környezet is. Eddig nem is tudtam, hogy a vár bástyáját formázza a művésztelep műromja... :)

pocseusz és családja 2010.06.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.64
Közös megtalálás Kakukkosékkal. köszönjük a rejtést!

Puzzle Apartman Gyula 2010.06.19 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Szülinapi ládázás keretén belül az SZBV pontjaival szimultán kerestük meg a pontokat.
Az első pont megfejtését a magas vízállás miatt csak a fényképezőgép zoomjával tudtuk leolvasni, de meglett :)))
A második pontnál éppen az ifjú párt fotózták...
A végládánál a szúnyogokon kívül más zavaró tényező nem volt. Belőlük azonban rengeteg akadt :SSSSSSSSS

A magas vízállás.Ezt a sok vizet már a kacsák is unják...
szakica 2010.06.19 10:32 - Megtaláltam
ok

Mihul 2010.06.19 10:32 - Megtaláltam
ok

Cerberus 2010.06.12 08:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Megtaláltuk! Szolnokon elég sokat jártunk már, de a bástyát még nem ismertük. Ez a pont nagyon tetszett. Az 1. pont leolvasása elég körülményes volt most az árvízi védekezés közepette, mivel a lépcső, ahonnan le lehetne olvasni, víz alatt van, a szárazföldről pedig ez a tábla van a legmesszebb, így szabad szemmel is erőlködnünk kellett. A bástya után a homokzsákok mellett elhaladva irány a láda. A megtalálás a mostani körülmények között különösen élmény volt. Köszönjük!

halaszkiraly 2010.06.08 11:00 - Megtaláltam
Példás a leírás! Köszönöm szépen az idegenvezetést!

effell71 2010.06.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.11
Megtaláltuk!
Zalán és Apa.

Bubu family 2010.06.05 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Kicsit szúnyogos, kicsit vizes, de a mienk :))!

Csaba & családja 2010.06.05 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.22
A leírás érdekesebb volt mint a láda.

sprok 2010.05.24 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.93
Bringás ebéd utáni kirándulás a tanárnővel.

Balear 2010.05.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Nagyon ötletes multi. Ma is megtudtunk pár érdekes információt. :-) Köszönjük a rejtést.

Hey-ho 2010.05.22 09:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.97
A mikroládát nem találtam így maradt az alternatív.

tudo 2010.05.22 07:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.31
95 km pihentető jellegű kerékpár edzés a Szolnok - Tószeg - Tiszavárkony - Tiszajenő - Tiszakécske - Tiszaug - Lakitelek - Szentkirály - Kecskemét útvonalon 3 új ládával. GC18FV és a keddi menet után vízszintes területen, napos időben, aszfalton ládáztam :-).

A szolnoki vasútállomástól átgurultam a torkolati területre. Az 1. pont egyértelmű, a művésztelekre először nem találtam a bejáratot. A filmesdoboz azonnal előkerült. A 3. ponthoz a Piros sáv mentén végiggurultam a támfal járdáján. A láda azonnal előkerült, bár tartottam attól, hogy az árvíz mindent elnyelt. Logoltam, majd kezdtem a mai 1. edzésszakaszt Tiszakécske, GCOKEC felé.

Kerékpáros kupa: 95.30 km

ÁradásA Tisza is árad
Középkori bástya ablakBenőtte a falat
A bástyaTalálat
ÁradásBodzavirág
TámfalPipacs
m422 2010.05.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Nagyon tetszett a rejtés, klassz a bástya.

más: jehova tanuinak innen üzenném, hogy a szemetüket inkább a közterületeken erre a célra telepített kukákba helyezzék, ne geoládákba. Kár lenne ezt a játékot ilyenekkel elrontani....

hanola 2010.05.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Szolnokon is vannak szép helyek, különösen a vízparti és ligetes részek tetszenek. Az építmények közül pedig a várak a kedvenceim. Tetszett, amit a láda bemutatott. De megjegyezném, hogy a rejtő által ajánlott parkoló engedélyköteles; ennek hiányában az adott helyen büntetés-veszély foroghat fenn. Köszi a rejtést!

josephus 2010.05.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
A mai utlsó láda.Kicsit körülményesen de megtaláltuk.köszi

Ötvös család 2010.05.17 20:00 - Egyéb
Köszönöm a figyelmeztetést, egyenlőre annyit tudok tenni, hogy a leírás elején figyelmeztetem az olvasókat. A cache egyébként kint van, nem kell bemenni érte.

Csoki 2010.05.17 20:00 - Egyéb
Nagyon szuper a vár történetének leírása. Mielőbb szerét ejtem én is, hogy felkeressem ezt a ládát. Gratulálok ehhez a "történelem órához".

y42 2010.05.17 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.06
Megint csak második lettem.......
Mivel a ládától kb. 150m-re dolgozok, ezért megpróbáltam megkeresni GPS nélkül. Természetesen nem sikerült, mivel azon a helyen ezer helyre lehet a ládát helyezni. (egyébként nagyon közel voltam hozzá, a gumicsizma már megvolt)
Node nem a gumicsizma miatt vagyok ilyen szőrös szívű, hanem a bástya miatt. Szerintem azt a pontot nagyon sürgősen meg kell szüntetni!!!! A bástya életveszélyes állapotban van! Ha egy óvatlan kesser belép, ott egy mély gödörbe zuhanhat. A falak és az egész építmény omlásveszélyes! Gondolni kellene a gyerekekkel túrázókra is!
A web-es megjelenésre viszont (ha lehetne) csillagos ötöst adnék!
A közelben lakok, de a leírás nekem is érdekes volt.
Köszönöm a rejtést!

furko 2010.05.17 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.05
Nem vettem volna észre, de időben figyelmeztetett gy, hogy helyzet van, friss láda a láthatáron! :-)
Így hát a munkahelyen már csak annyira szakítottam időt, hogy felkészüljek a "vadászatra"... jó kesserként a GPS nálam volt, úgyhogy mentem is, és a térkép alapján majdnem hamarabb az első ponthoz értem kerékpárral, mint hogy a kütyü befogta volna a műholdakat.
Először a ládákon végigszaladtam, majd megnéztem a további kiegészítő pontokat is, már amelyiket nem ismertem eddig.
Ez nem az első, láda első megtalálásom, de az első amit regelek is!
Az első elsőm az még sprok-kal volt a GCLSZ 2004.08.29 02:15 időpontban, amit azóta már még egyszer megfogtam: 2010.01.09 15:09.

furko


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]