geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2738. Bátonyterenye (GCBA)
Kilátás az első ponttól
Kilátás az első ponttól
Kilátás a második ponttól
Kilátás a második ponttól
A Maconkai víztározó
A Maconkai víztározó
A maconkai templom
A maconkai templom
A Karancs az első ponttól
A Karancs az első ponttól
A Maconkai víztározó az első ponttól
A Maconkai víztározó az első ponttól
Riolittufa erózió a második pontnál
Riolittufa erózió a második pontnál
Riolittufa erózió a második pontnál
Riolittufa erózió a második pontnál
A Szent István templom
A Szent István templom
Kereszt és kopjafa az első pontnál
Kereszt és kopjafa az első pontnál
A Maconkai templom freskói
A Maconkai templom freskói
A víztározó és az Aranyhegy
A víztározó és az Aranyhegy
Félsziget a tavon
Félsziget a tavon
Ezt láthatod a kilátóból
Ezt láthatod a kilátóból
Freskórészlet
Freskórészlet
Ágasvár az első ponttól
Ágasvár az első ponttól
A láda rejtek 2019 áprilistól
A láda rejtek 2019 áprilistól

Szélesség N 47° 59,794'
Hosszúság E 19° 51,769'
Magasság: 238 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.05.09 11:00
Megjelenés időpontja: 2010.05.13 11:40
Utolsó lényeges változás: 2019.01.28 21:33
Utolsó változás: 2019.04.07 19:49
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: gonit
Felhasználó: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4000 m
Megtalálások száma: 118 + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente


4 pontos multiláda
1 pont: a kisterenyei templomdomb tetején lévő nagy kereszttel szemközti régi sírkőn szereplő keresztnév (6 betű)
2 pont: a domb tetején egy tölgyfa "papucsában" szokásos ~fél literes láda
3 pont: a kilátó felső szintjén a korlát tetejében lévő csavarok száma
4 pont: a kis templom melletti világháborús emlékművön lévő idézet szerzője (10 betű), ha zárva van a templomkert, akkor keresd a pótjelszavakat

A ládába TravelBug nem helyezhető

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!
Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.
Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!
Köszönjük a közösség nevében! :)


A láda a Mátra északi részén elterülő Bátonyterenye érdekesebb és látványosabb pontjaival ismerteti meg a felkeresőket négy állomáson keresztül.

Rejtekhelyek:
1. pont: a kisterenyei templomdomb tetején lévő nagy kereszttel szemközti régi sírkőn szereplő keresztnév (6 betű).  N 48° 0,456' E 19° 50,412' 247 m [GCBA-1]
A templomdombon emelkedik a közeli főútról is jól látható nagy méretű, gótikus alapokon álló barokk templom. A Szent István vértanúnak szentelt műemlék templomot többször is átépítették, mennyezete festett, kazettás díszítésű. Némely berendezési tárgya korai barokk. A mögötte elhúzódó kis völgyben található temetőben több igen régi sírkő is található. A domb legmagasabb pontján van a közeli Gyürky-Solymossy kastély régi tulajdonosainak a kriptája. A még pár éve is látható építmény helyét ma egy kőlap és egy címeres kopjafa jelzi. Szintén található itt egy hatalmas kereszt is, ahonnan szép körpanoráma nyílik, látni a teljes Északi-Mátrát, a Karancs csúcsait és a Cserhát vonulatait, sőt tiszta időben a Tátra hófödte magaslatai is kivehetők.

2. pont: a domb tetején egy tölgyfa "papucsában" szokásos ~fél literes láda.  N 47° 59,794' E 19° 51,769' 238 m [GCBA-2]
A környéken igen gyakoriak a riolittufa kibúvások és ennek eróziós felszínei. Mindez a különleges látnivaló Bátonyterenyén a Maconkai víztározó feletti domboldalon figyelhető meg a legjobban. Ebből a pontból a tó irányába is szép kilátás nyílik. A ládával szemközt jól látható a riolittufától fehérlő domboldal, a bátrabbak nyugodtan leereszkedhetnek, bár kitaposott ösvény nincs, de nyár kivételével, amikor nincs növényzet jól megközelíthető. Emellett ez a domb a magyar archeológia egyik bölcsője is. Az Aranyhegy néven ismert magaslaton 1821-től kezdték el begyűjteni a páratlan értékű őskori leleteket, melyek igen nagy számban fordultak elő. Egy-egy zápor után cserép, bronz, sőt gyakran arany tárgyak is napfényre kerültek. A bronzkori leletek szerint a hegy lábánál volt az urnatemető, és a bronzeszközök öntése is helyben történt. Leletei Európa szinte minden nagyobb múzeumába eljutottak.

3. pont: a tó belsejében egy földnyelven lévő kilátó felső szintjén, a korlát tetején megszámlálható csavarok száma (A jelszóban számmal írd le).  N 47° 59,594' E 19° 51,252' 119 m [GCBA-3]
A Maconkai víztározó Nógrád megye legnagyobb állóvize, országszerte igen ismert és kedvelt horgászparadicsom. A Zagyva felduzzasztásával keletkezett tavon az elmúlt években nagyszabású átalakításokat hajtottak végre. Félszigetek, földnyelvek, öblöcskék, pihenőhelyek kerültek kialakításra, így a térség egyik rekreációs központjává vált. Napközben a főbejáraton szabadon be lehet menni, este a terület zárva van!

4. pont: a kis templom melletti világháborús emlékművön lévő idézet szerzője (10 betű).  N 47° 59,432' E 19° 50,509' 219 m [GCBA-4].
Pótjelszó:  N 47° 59,419' E 19° 50,498' 219 m [GCBA+Útpont]. A magas játékosok a "galambdúcban" találják a jelszót egy orvosságos kapszulában, a kapuval szembe állva jobb oldalt. Az alacsony játékosok a hirdetőtáblán keressék a laminált lapot a jelszóval.

Az értékes egyhajós műemlék templom az 1300-as évek elején épült román stílusban, később kisebb gótikus átépítést kapott. A templom hírnevét öregbítendő, 2007-ben ide került Szent István középső ujjcsontja, mint nemzeti ereklye. A templom másik nagy nevezetessége, hogy a szentélyben, a diadalív pillérein és a hajófal egyes szakaszain, 1280 körül, illetve az 1400-as évek elején készült freskók láthatók igen jó állapotban. Oromfalas nyugati homlokzata fölött huszártorony található. Az épület déli oldala előtt áll egy népi faragású, díszes feszületet, amelyet 1877-ben állítottak, és szintén műemléki védelmet élvez.

Megközelítés:
Az 1-es ponthoz a posta előtt lévő parkolónál érdemes megállni  N 48° 0,439' E 19° 50,120' 206 m [GCBA+parkoló], majd a  N 48° 0,442' E 19° 50,220' 206 m [GCBA+Útpont] pontból induló lépcsőn felmenni a templomhoz és onnan a dombra.
A 2-es pontot több helyről is meg lehet közelíteni, célszerű a 23-as főúton a nagy kanyar után buszmegállónál hagyni az autót. Innen a domb tetején jól látszó nagy villanyoszlop ( N 47° 59,762' E 19° 51,762' 231 m [GCBA+Útpont]) felé elindulni, ahonnan már egyértelmű lesz. Sajnos odáig egy kicsit gazos, de hellyel-közzel kitaposott sáv van, rövidnadrágban viszont nem ajánlom.
Többen felfedeztek egy jobb megközelítési lehetőséget is. Ebben az esetben is a már jelzett helyen kell parkolni majd innen a kanyar után (a város irányába), ahol a sziklás rész (riolittufa) véget ér ott kell felmenni, méghozzá a bal oldalánál (ahol már nem olyan meredek a fal) az első pár méter után kis ösvény vezet szépen jobbra felfelé, célozd meg a villanyoszlopot. A villanyoszloptól már egyértelműen mehetsz fel a tetőre.

A 3-as pontnál a tó melletti étterem parkolójában érdemes hagyni az autót, majd innen gyalog megközelíteni a kilátót.
A 4-es pontnál is kényelmesen lehet parkolni.

A város története:
A Mátra lábánnál elterülő Bátonyterenye Nógrád megye harmadik legnagyobb városa. A korábban virágzó bányászváros négy különálló település (Kisterenye, Nagybátony, Maconka, Szúpatak) összevonásából jött létre 1984-ben. A város térsége már a bronzkor második felében i. e. 1500-körül lakott volt, amelyet jelentős archeológiai lelőhelyek bizonyítanak. A jelenlegi várost alkotó korábbi települések már a középkorban is léteztek. Életükre leginkább az Almássy és a Gyürky családok voltak meghatározóak. A jelentős változást a dualizmus kora hozta meg, ugyanis 1860-tól dinamikus fejlődésnek indult a térség. Ennek oka abban is keresendő, hogy ekkor épült meg a vasút és megindult a szén feltárása. Az itt kitermelt hatalmas szénvagyonnak köszönhette felvirágzását a térség, a bányászat nyomait mind a mai napig magán viseli a város. A megye szénbányászati központjává vált a település, amely különösen a II. világháborút követően, az 1950-es években vált meghatározóvá.

Egyéb nevezetességek:
Gyürky-Solymossy kastély és park: A kisterenyei városrész nevezetességei közé tartozik az 1790-ben épült műemlék késő barokk stílusú, egyemeletes, két hagymakupolás, zsindellyel fedett, saroktornyos kastély, illetve annak 13 hektáros ősparkja, ami számos ritka növényzete miatt természetvédelmi terület. A Kárpát-medence északi részének nevezetes barokk kastély-típusának legdélibb példája, Magyarország egyetlen ilyen építménye. A kastélyban a településről elszármazott id. Szabó István Kossuth-díjas szobrászművész kiállítása látható.
Palóc tájház: A kastély melletti kis utcában több ház is őrzi a régi falusi házak megjelenését. Az egyik műemlék népi lakóházban helytörténeti gyűjteményt alakítottak ki. Az 1867 előtt épült házban kiállított bútorok, használati tárgyak, eszközök, szerszámok jelentős része a 20. század elején a két világháború között és a negyvenes években készült, de vannak a 19. századból származó darabok is
Barják Gyula Képeslapmúzeuma: Barják Gyula képeslapgyűjtő kis magánmúzeumának különösen értékes része a történelmi Nógrád vármegye településeit bemutató anyag, ami nemcsak a 19-20. század fordulójának hangulatát tükrözi, hanem a vidék érdekességeit is korhű állapotukban mutatja be. A gyűjtemény számos ritka darabot is tartalmaz.

Ládatörténet
2014.11.30 A harmadik ponton ismét új jelszó lett kijelölve.
2019. január 27. A 4. ponton Attibati pótjelszót helyezett ki, köszönjük.
2019. január 27. Mivel a rejtő nem aktív, a ládát a közösség javítja, ezért a Ládadoki javaslatára adoptálhatóvá teszem. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (77 db): környezet: 4.46 rejtés: 4.12 web: 4.48 átlag: 4.35

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


anettx 2019.10.13 08:48 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Mátrai forrásozás 3.

Sok, szép hely van Bátonyterenyén, érdemes volt bejárni.
A 2. pont jelent némi kihívást, a buszmegállónál lévő nagy susnya ne ijesszen meg senkit, 20-30 méter múlva jobb lesz:)
A ládát itt is a rejtekből kiforgatva a földön találtam, visszaraktam álcázva.

gcba-DSC07039gcba-DSC07065
nagyi11 2019.09.15 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

IMG_20190915_111657_1IMG_20190915_105523
IMG_20190915_105135 
kismaczu 2019.07.14 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
SAjnos a 2-es pontot nem tudtuk megközelíteni,a magasfeszültségű vezeték alatt újra nőtt az aljnövényzet,a többi pont könnyen ment.A találat elfogadását kérjük a képek alapján.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2019.07.22 08:49]

Hey-ho 2019.05.01 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Iván19 2019.04.19 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Kösznöm a rejtést. Érdekes és szép helyszínek.

P4199510P4199511
P4199552P4199553
P4199527P4199572
P4199574 
Fazék 2019.04.06 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.56
Borongós reggelen 1-4-3-2 sorrendben.
Az első ponton a pléhkrisztus rendben volt. A kis templom kapuját lakat védte, a jelszórészlet már benne van a hirdetődobozban. A horgásztó hatalmas és nagyon szépen karban van tartva, tetszett. A kis szirt is látványos, pár muflont megijesztettem.
Vittem rendes ládát, azaz újra normál rejtést kell majd keresned.

2019-04-06 08.01.562019-04-06 08.18.05
2019-04-06 08.29.462019-04-06 08.33.43
2019-04-06 09.13.19 
Famágus 2019.03.17 13:26 - Megtaláltam
Első pont hamar meglett, másodiknál követtük az útmutatást, útközben, a villanyoszlop tövétől nem messze az ösvényen, halott hollót találtunk.. szegény.. a hely klassz, tetszett, bár az autó úton mászkálás nem annyira.
Harmadik pont, szuper.. gyönyörű napsütéses időben jót sétáltunk, rengetegen voltak, kávéztunk a teraszon.. 4. pontot a 180 cm. magas Oldfox sem érte el, úgyhogy a kicsiknek való megoldással éltünk, köszönjük!!
Klassz multi, tetszett!!!:-)

DSC04192DSC04193
DSC04198
oldfox 2019.03.17 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Patent&Lord 2019.03.09 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.34
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) A 2. pontnál a láda helyett csak egy zacskó van egy kő alatt benne a logbookkal. Cserébe csodás naplementében gyönyörködhettünk a domb tetejéről. :)

 
halaszkiraly 2019.01.28 12:20 - Egyéb
Piros kereszt gonit, a rejtő több, mint másfél éve be sem lépett a geocaching.hu oldalra. Nem csoda, hogy a rejtés "elgazdátlanodott"... Tudomásom szerint Attibati pótolta a negyedik pont pótjelszót két példányban is. (köszönjük szépen!) A rejtés sorsának megnyugtatóbb rendezése érdekében Javaslom a rejtés adoptálhatóvá tételét és a ládaoldal szerkesztésének jogát, valamint a karbantartás felelősségének átadni egy közelben lakó és/vagy a játékra jobban elkötelezett játékostársunknak!
Köszönettel a rejtésért, és az eddigi gondozásért, Üdv:
halaszkiralyEmail-t küldtem a rejtőnek.


I s t i & E n i 2018.09.23 16:00 - Megtaláltam
Az összes pontot végigjártuk, de a jelszót valamiért mégsem fogadja el. Szerintünk a Maconkai víztározónál lévő ponttal lehet a gond. Kérjük az elfogadást a képek alapján!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.02.13 17:45]
[jelszórészleteket tartalmazó fotókat töröltem - LogBíró]

P80923-161246P80923-163343
P80923-170123 
Verka87 2018.06.10 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltam! Megsúgom a leendő ládakeresőknek, hogy ha zárva találjátok a templomkertet, minden megerőltetés nélkül be lehet jutni, csak a megfelelő helyen kell próbálkozni :) A kilátás tényleg csodaszép, megérte felmászni! Hosszú nadrág ajánlott :) [g:hu 1.5.4]

34888997_10212379969396749_8508164612321968128_n 
GYEZegzug 2018.05.13 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.30
Hů ez nem volt semmi. Köszi.

P_20180513_094202P_20180513_094925
P_20180513_095024P_20180513_095034
MoMaszter 2018.04.30 11:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
A korábbi napok OKT túráinak levezetése okán jutottunk el ehhez a multihoz! A negyedik ponttal kezdtük, amit sajnos - a korábbi hozzászólókhoz hasonlóan - nem tudtunk begyűjteni! Erre érdemes lenne kitalálni valamit (kívülre elhelyezett alternatív jelszót vagy hasonlót), mert hogy őszinte legyek, itt kicsit elment a kedvünk a dologtól! Persze azért folytattuk, de csak az adta vissza a lelkesedésünket, hogy a végére tetszett az egész és meglepett minket, hogy az amúgy eddig érdektelennek tűnő településnek milyen szép pontjai vannak.

A második pontot Strombushoz hasonlóan mi is erőltetettnek hittük, de a helyszínre kimászva a frissen letarolt dzsimbujon át értelmet nyert a dolog! Mondjuk nyár végén, ha épp nem lett volna levágva a növényzet kétséges, hogy ide kimászunk! :)

Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.06.05 21:01]

1.pont2.pont
3.pont4. pont
kisember 2018.02.25 17:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
A templom kerttel én sem jártam szerencsével, zárva volt a kapu, nem akartam bemászni. Itt valóban kell valami alternatív megoldás.
A ládát a nagy hóban esélyem sem volt megtalálni, vagy csak a gps tréfált meg, nem tudom :(

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.03.29 17:38]

P1050168P1050171
P1050162 
Strombus 2018.02.11 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.47
Autóból nézve, csak áthajtva a városon nem sok szép látszik, jó, hogy az itteni ládák megállítanak és megmutatják az értékeket.

1 pont: temető panorámával. Meglepett a temető mérete és szép fekvése, tágassága, majd a csúcsról elénk táruló látkép. Tetszett.
2. pont: felfelé berzenkedtem, öncélúnak éreztem a ládát kihozni ide, de felérve a domba megragadott a hely hangulata és nagyon tetszett a ládát rejtő, mohos tölgy is. Az odúban jó állapotú egyesületi pótlást találtunk.
Felfelé a volt bozóton keltünk át, ami most éppen írtás, de a csonkoktól azért most is nehézkes a járás. Lefelé egy másik útvonalat választottam, ahol nagyrészt tölgyek között sétáltam le lankáson, kényelmesen.
3 pont: ilyen szépen rendben tartott és jól felszerelet horgásztavakat még sosem láttam, mint amilyen a MAcoknai-víztározó. Igazi horgászparadicsom a filagóriákkal és bográcsozáshoz kialakított tűzhelyekkel. Élveztük a földnyelven a sétát a picike kilátóig és a csavar számolgatás pont jó feladat ide.
4 pont: a maconkai kis templom nagyon szép, de ahogy már évek óta írják a keresők, a kerítésen belülre vagyis a templom közelébe és a jelszóhoz jutni csak szerencsével vagy bemászással lehet. Nekünk az utóbbi jutott. Nem kesserhez illő, a játékunk hírnevének esetleg ártó viselkedés, ezért villáskulcsot adok, hogy felhívjam a rejtő szíves figyelmét arra, hogy ezt a pontot másképp kell megoldani. Azonban attól félek, a rejtő inaktív. :-(

A ládaoldal érdekes, informatív. Kár, hogy az egyéb látnivalókhoz se koordináták se nyitva tartási információ nincs. Ez a kettő első esetében még nem olyan nagy baj, hisz a GCGYSK láda bemutatja ezeket a helyszíneket, de a képeslap múzeumnál nagyon hiányzik.

Maconkai templom GCBA-4
Péter60 2018.02.11 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.47
Pont úgy van, ahogy Strombus leírta :)!

katika 2018.01.13 11:28 - Megtaláltam
4. Pont mindkét kapu zárva, átpréselve lett meg
Megtaláltuk! [Geoládák v2.1.5]

 
Pilis50 2017.11.16 12:00 - Megtaláltam
Amikor a kilátó tövéhez értem - egy 83 cm-es csukát fogott egy horgász. Sajnos vissza kellett engednie ...

Írtam - telefonáltam a Rejtőnek, de nem válaszolt,
- várom, hogy az egy hónapot megérjem ....

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.12.17 17:30]

Köszönöm!

1 -es2-es
3 -as4 -es
420171116_112958
20171116_11303820171116_113141
20171116_113220 
kupec 2017.09.16 13:02 - Megtaláltam
A 4.ponton, a templomban esküvő volt, így be lehetett jutni. A 2. pont nem túl bonyolult, van pici bozót az elején, de egyébként sima ügy.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (123 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu