geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2785. Szob-Márianosztra kisvasút (GCSzkt)Márianosztránál
Márianosztránál

Szélesség N 47° 49,314'
Hosszúság E 18° 51,578'
Magasság: 117 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.07.11 19:50
Megjelenés időpontja: 2010.07.12 21:47
Utolsó lényeges változás: 2018.05.02 12:27
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H)
Elrejtők: Piroskaa1 & Blue Mali, Bubbantó, Kokó, Piedone
Felhasználó: Kofola BT
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 7200 m
Megtalálások száma: 374 + 4 sikertelen + 10 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.8 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Blue Mali készítette.


WAP

2 pontos multiláda, mely bemutatja a nemrég átadott kisvasutat, illetve annak nyomvonalát:

1. pont: Mikroláda a kisvasúti vágány alatt álló támfal szélébe épített sínszál alatt a 3x5cm-es mikroláda, a sín végétől kb. 30 cm-el beljebb, kisebb kővel takarva, benne a jelszó első felével. Illetve ügyanitt érdemes a korlátot is tanulmányozni!  N 47° 49,314' E 18° 51,578' 117 m [GCSzkt-1]
2. pont: 15x10x5 cm-es doboz egy fa tövének rejtekében vár rátok, kővel, avarral takarva. Kérlek óvatosan rejtsd vissza, hogy hosszú életű legyen. N 47° 51,866' E 18° 52,007' 216 m [GCSzkt-2]


A ládába TravelBug helyezhető.


A Magyarországi kisvasutak geoládasorozat 22. tagja.

Sziasztok kincskeresők!

Ezúttal szeretnénk nektek bemutatni ezt a nemrég felújított kisvasutat, mely Szobról-Márianosztráig közlekedik, s várja az utazni vágyókat.
A kisvasút kellemes környezetben utaztatja a közönséget, s csodálatos tájakat mutat be a Börzsöny-hegységben.

Szob-Márianosztra kisvasút története

A Nagybörzsönyi Erdei Vasút Magyarország egyetlen megmaradt csúcsfordítós üzemű vasútvonala. Az egyvágányú, nem villamosított, 760 mm nyomtávú vasút üzemelő Nagybörzsöny-Nagyírtás szakasza 8 km hosszú. Menetrend szerint március 13. és november 7. hétvégéje között, pénteken, szabad- és munkaszüneti napokon közlekedik. A vonal Kisírtás-Nagyírtás szakasza ipartörténeti műemlék. A kisvasút végig erdőben gyertyánosokon, bükkösökön keresztül vezet.

A Szob - Márianosztrai Kőbánya vonalat 1912-ben építették a márianosztrai kőbányában található andezit kőzet kiaknázására. Két mozdony mellett hatvan kéttengelyes nyitott kocsi szolgálta a szállítási feladatokat. A fűtőház és a kőzúzda Szobon létesült. A kitermelt követ nagy darabokban rakták a kisvasúti kocsikba. A válogatás, finom kőzúzalék készítése Szobon történt. Itt adták fel a kőszállítmányokat a MÁV szerelvényeire, és a Duna parti-rakodón uszályokra. A hajózás kezdettől jelentős volt, a bánya tulajdonosának, hajózási érdekeltsége is lévén.

1945-ben a Magyar Állami Erdészet vette kezelésbe a vonalat, így a két szakasz jogilag is egyesült.

1953.január 1-től Gazdasági Vasúttá lett a Szob - Márianosztra vonal, 1955-ben MÁV pályaszámokat kaptak a mozdonyok. Azóta a vonal az Államvasút tulajdona. Innen vitték a MÁV pályarekonstrukcióihoz nélkülözhetetlen zúzottkövet. A hőskor gőzöseit 1962-1963. között selejtezték. A vonatok is változtak, a régi kéttengelyes, itteni becenevükön "babakocsik" munkáját a MÁV Székesfehérvári Járműjavító Üzemben gyártott, négytengelyes, billenthető, Uba típusú kocsik vették át. Nemsokára C-50-es motormozdonyok érkeztek. Hosszú ideig tartott a vegyes vontatási üzem, a C-50-esek párban dolgoztak, de még így is csak hosszan csúsztatott kuplunggal indíthatták meg a vonatokat. A gőzösökre továbbra is szükség volt, hiszen megfelelő teljesítményt csak ők nyújthattak.

Még az 1950-es évek végén a személyforgalom megindításával is megpróbálkoztak, a Szob MÁV állomás - Márianosztra vonalon, ám néhány év után ezt beszüntették.

1975-ben nagy tervek körvonalazódtak, az Államvasút a kőbányába futó vonal átépítését tervezte szabványos nyomközre, de egy harmadik sínszál beépítésével a kisvasút közlekedését is biztosítani kívánták. Személyvonatok futottak volna Szobtól Nagybörzsönyig. A tervek azonban örökre papíron maradtak.

Az 1970-es évek végén Királyrétről - az ottani átépítés kapcsán - két "Dunakeszi kocsi" került a vasútra. Menetrend szerinti személyforgalmat azonban már nem indítottak, csak a bánya igényeit szolgálták a kocsikkal. Ezt is csak rövid ideig, és a kocsikat 1989-ben szétbontották.

1980-ban Sárospatakról öt darab Mk48,20 sorozatú mozdony, érkezett. Megfelelő teljesítményükkel kiváltották a gőzösöket és a C-50-eseket.

Szintén az 1980-as évekhez kapcsolódik a kisvasút nagy forgalmi fellendülése: ekkor kezdték el nagy tömegben megrendelésre fuvarozni a követ a tervezett nagymarosi duzzasztómű építéséhez. Mivel minél nagyobb darabok kellettek, az ide szánt kövek nem kerültek a Szobi zúzóba és osztályozóba, hanem egyenesen a Duna-partra utaztak, ahol szállítószalagra billentették, ezen pedig az uszályok gyomrába kerültek.

1987-ben az addig fékezőkkel közlekedő szerelvényeken bevezették a légfékezést, mind a közvetett, mind a közvetlen működésű fékezés lehetőségét megteremtették.

A nagymarosi építkezés megszűntével már csak a MÁV igényeinek kiszolgálása maradt, de az is egyre kevésbé, hiszen csökkent a pálya felújítások mennyisége. Időközben kitört a privatizációs láz, a MÁV eladta a kőbányát. Az új - külföldi - tulajdonos az osztályozót és zúzót feltelepítette, a megrendeléseket azóta teherautóval teljesíti. Hogy a nehéz teherautók közlekedtetésére a keskeny és gyenge úton hogyan járta ki az engedélyt, - az Ő titka, no és persze az illetékes hivatalnokoké! A kérdéses szakaszt azóta megerősítették, így már biztonságosabb a nagy járművek közlekedésére.

1993-ban megrendelés híján az üzemet - ígéret szerint időszakosan - beszüntették. A három itt maradt C-50-es közül kettő a Széchenyi-hegyi gyermekvasútra került.

A többi jármű 1994. év folyamán került el a vonalról. Az Mk48,20 mozdonyok Kecskemétre és Nyíregyházára, a kocsik részben ezekre a vonalakra, de nagyrészt a C-50-el együtt a MÁV István telki Járműjavítóba kerültek tárolásra. A kocsik közül később néhányat a Szlovákiába a CHZ-re vásároltak meg, néhány Kecskemétre és Nyíregyházára került. A többieket a következő években szétvágták. Üzemképes kocsik voltak, több közöttük frissen felújítva. A C50-es szerencsére megmenekült, Szlovákiába került. Később megjárta Csehországot is, de végül két magyar kisvasútbarát vásárolta meg, és Nagybörzsönybe, majd Szobra szállíttatta. Ez a mozdony 2009. augusztusában sikeres hatósági vizsgát tett.

1996-tól egyre erősebb szándék mutatkozott a Szob - Nagybörzsöny közötti, sajnos csak részben létező kisvasúti pálya újra üzembe helyezésére. Megalakult Szob, Márianosztra és Nagybörzsöny önkormányzata részvételével a "Szob - Nagybörzsönyi Kisvasútért Közalapítvány", megkezdődött a szervezés.

A komoly felújítás megkezdődésére azonban még egy évtizedet kellett várni, ekkor egy EU-s pályázat segítségével indult meg a felújítás, 600 millió Forintot fordíthattak a Szob-Márianosztra szakaszra. Ebből teljesen új felépítmény készült, és a vonalat bevezették Szob MÁV Állomás közvetlen szomszédságába. A járműpark egy L60-as és C-50-es mozdony, és két Jah teherkocsialvázra épített személykocsi lett. A járműveket átépítette a Börzsöny 2020 Kft. Paphegyen.

A kisvasút 2008 májusában ismét újraindult, s várja az utazni vágyókat.

Forrás
kisvasút.hu

Reméljük, hogy sikerült egy újabb élményt, s szép programot szerveznünk nektek. Azt is reméljük, hogy sokan keresitek meg a ládát, s jól is fogjátok érezni magatokat!

Sok sikert a láda, s a természet, valamint a kisvasút felfedezéséhez!

Piroskaa1 & Blue Mali

Ládatörténelem

2011.02.26: A ládába került ismét logfüzet, s a dobozra is rákerültek a jelszórészletek. Köszönet ismét Attil@-nak.

2012.02.26: Új ládát vittem ki, új logfüzettel, remélem tartós lesz.

2012.03.15: 1. pont pótolva, így ismét 2 pont kereshető.

2013.03.23: 2.pont pótolva, láda új helyen.

2013.09.03: 2.pont pótolva, 800 ml.-es befőttes üveg vár rátok.
Köszönöm a segítséget Bubbantónak.

2017.02.24: Piedonéval pótoltuk az 1-es pontot! Jelenleg 3 jelszó van, 2 publikus, 3. majd akkor ha eltűnik a két publikus.- Blue Mali

2015.03.15: 1-es pont megújult Kokónak köszönhetően!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (207 db): környezet: 4.49 rejtés: 4.33 web: 4.56 átlag: 4.46

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


tabletta 2019.11.09 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Kókány_művek 2019.10.15 14:27 - Megtaláltam
Köszönjük! Biciklis gyűjtés volt. [Geoládák v2.2.5]

dano11 2019.10.15 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bence máté 2019.10.14 16:59 - Megtaláltam
ok

MimiTiti 2019.10.13 17:33 - Megtaláltam
Ősökkel. Köszönöm a rejtést!

Pumba9 2019.10.13 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mirtt 2019.10.13 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

bldone 2019.09.21 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A nap 3. ládája a szobi Panorámafutást követően, GCSPH után érkeztem ide. A 2. pontot pár héttel korábban, egy Márianosztra körüli ládázás során vadásztam le, most sort kerítettem az első pontra is. [Geoládák v2.2.5]

Klari2006 2019.09.14 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A 2. ponton a logfúzet elázott. [g:hu 1.6.4]

Sánta8 2019.09.14 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Réka&Nimi 2019.08.24 10:00 - Megtaláltam
Két részletben, mi a Márianosztra Nagyirtáspuszta vonalon vasztaztunk, az nagyon látványos. A jelszót rejtői segítséggel tettük össze, az első ponton a korláton lévő jelszórészlet nem működött. Köszönjük Blue Mali!

Mira 2019.08.19 16:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2019.08.19 16:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

banyóka 2019.08.13 16:30 - Megtaláltam
Az 1. pontot az Ipoly torkolat felől közelítettük meg elég kalandosan. A 2. pont egyszerű volt. Sajnáltuk, hogy a vonat nem közlekedik hétköznaponként.

bakkerman 2019.08.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltuk! Köszönjük szépen a rejtést! Ági & Laci :-)

pemar 2019.07.12 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mo-Hó 2019.06.24 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.04
Minden rendben volt!
Köszönjük a rejtést!

Nicky&Ati 2019.06.10 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nicky&Ati [Geoládák v2.2.5]

Ágica63 2019.06.10 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

vViktor 2019.06.09 21:58 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic [Geoládák v2.2.5]

kupec 2019.05.24 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Gábor és Edit 2019.05.01 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

GYEZegzug 2019.04.27 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.41
Kár volt az esőért. Köszi szépen a lehetőséget.

Nikicsu 2019.03.31 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Tünde&Attila 2019.03.30 12:27 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

NEM 2019.03.24 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

breimanne 2019.03.24 10:45 - Megtaláltam
A vonat végállomásától remekül látszik a Galla hegy, amelyet pár éve megmásztam jó társasággal!Egyszer szívesen kipróbálnám a kis vasutat!Köszönöm a rejtést!

IMG_20190324_103716IMG_20190324_110519
IMG_20190324_103923 
maerlyn 2019.03.09 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

johnnycache 2019.03.02 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Köszönöm az élményt! :-)

J&J(jppj) 2019.02.26 11:59 - Megtaláltam
De sokszor elmentünk már mellette...

szalais78 2018.11.03 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.47
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.6.0]

sistván 2018.10.22 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

Access Denied 2018.10.14 16:10 - Megtaláltam
ok

Szőkekapitány 2018.10.07 12:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

szalaij 2018.10.07 08:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

eltájoló 2018.09.29 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Kellemes őszi kirándulás végén a kisvonattal mentünk le Szobig. Az első pont rejtése nagyon pontosan van leírva, a második pont pedig adja magát. Éppen a logoláskor érkezett a vonat. Szobon pedig a nagy gőzöst láthattuk működés közben. Köszi a rejtést.

Blue Mali 2018.09.16 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Köszönöm a rejtést, illetve az 1-es ponthoz a segítséget!
Szép hely, örülök, hogy jár a vonat!
Piroskaa1, Pötyike társaságában, egy 22 kilométeres Börzsönyi kör kezdéseként!
Láda rendben!

Szabó família 2018.09.09 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.0f]

Fixis 2018.08.20 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Reggel Nagybörzsönyből indultam gyalog, délutánra ide értem le. A vonat pont elment az orrom előtt, de a retró ikarusos élmény kárpótolt.

Roni4433 2018.08.14 21:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Lehetkeresni 2018.08.14 21:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

horvathzs 2018.08.06 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

szaboneki 2018.08.06 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

targonczas 2018.08.05 08:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Icsernus76 2018.08.04 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jót vonatozott a család! [Geoládák v2.2.4]

stmester 2018.07.23 09:45 - Megtaláltam
Az egyik pontot még márciusban találtam meg, a másikat most, Ásványvadász segítségét köszönöm.

Ásványvadász 2018.06.10 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Az első pontnál találkoztunk a vonattal, ami éppen jött, majd ment. A második pontnál szép a rálátás Márianosztrára és a kőfejtőre is.

Kofola BT 2018.05.02 11:00 - Egyéb
Az üveg helyére műanyagdoboz került, és változott a jelszó is.

tau 0470 2018.05.01 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Az első pontot már közel 3 éve találtam meg, s most - feleségemmel végigvonatozva a három kisvasutat - megkerestem a végládát is. Szerencsére megtaláltam a befőttesüvegben a logbook leszakadt fedőlapját, így nem volt gond a jelszóval sem. Indulás előtt a mozdonyt a jobb tapadás érdekében feltöltötték homokkal - ezt fotózta Pupu - én pedig az első kocsiból fotózva az eseményt készítettem fényképet róla is. Köszönettel.

Szob 2015Szob 2018
log
 
Pupu 2018.05.01 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.32
Remek dolog a kisvasutak megújítása! Még úgy is nagyra értékelem, hogy jómagam bringával jártam ott (Bp., Márianosztra, Ipolydamásd, Bp., 141 km). Épp láttam Szobon az indulásra készülődő vonat mozdonyán szorgoskodó embereket.
A 2-es ponton eléggé tönkrement a füzet, téves jelszót is olvastam le - és ezt, hogy megkönnyítsem mások dolgát, felírtam a befőttes üveg fedelébe. Ne higgyetek neki, sajnálom a kavarást, és köszönöm a Rejtő segítségét!

IMG_6646IMG_6651
Leonszio 2018.04.30 18:10 - Megtaláltam
Meglett Köszönjük.

JAck:66: 2018.04.21 13:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

e-nik 2018.04.02 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Remek ez a kisvasút, végigutaztuk mindhárom szakaszát! Visszajövünk majd túrázni is!

Secc 2018.03.15 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

halaszkiraly 2018.01.09 16:43 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

dvorcsakl 2017.12.14 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Mai karika 2/3. Ha már Nosztrán volt dolgom... Mindkét pont egyértelmű volt.

vaterlo 2017.12.02 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
A második pontot már legalább két éve megtaláltam. Most jutottam el az első ponthoz, ami gyorsan meglett. Köszi a rejtést.

Meretszeger79 2017.11.03 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Köszönöm a lehetőséget! Imádom ezt a kisvasutat!

LionDaddy 2017.10.15 10:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.38
A remek őszi napsütést nem hagyhattam kihasználatlanul, ezért egy bringás kört terveztem mára a Börzsönybe. 4/1. találat.
A láda első pontja 3 éve - 2014.09.27-én - már meglett, akkor Ádi fiammal jártunk erre szarvasbőgés túrán.
Most a GCZMKD pontjai közé beillesztve ez is meglett.
A láda szerepét betöltő befőttes üveg cserére szorul. nedves, dohos minden cucc benne.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

P1310068P1310070
P131007320171015_100600
20171015_10105620171015_101127
20171015_10204720171015_102752
20171015_10485420171015_110033
20171015_110034_00120171015_111904
20171015_105059 
navigaator 2017.10.11 00:00 - Megtaláltam
-

csehipest 2017.09.30 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.96
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Idén már nem is tudom hányadik vasutas ládát találom meg, úgyhogy kicsit már kezd elegem lenni belőle. A hely és a rejtések nem rosszak. A végláda viszont be van ázva, nem ártana neki egy karbantartás ráadásul a fába elég nagyméretű darazsak is költöztek ezért nem árt vigyázni.

anettx 2017.09.23 11:10 - Megtaláltam
TFTC!
A sorozat újabb tagja kipipálva:)
A mikroláda zuhogó esőben eltartott egy ideig mire meglett, mert elsőre rossz helyen keresgéltem.

gcszkt-P9230061 
mravikek 2017.08.18 11:15 - Megtaláltam
Meglelve eme remek rejtek! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A sín alatt mi is megtaláltuk a méheket, ám a ládát rejtő fa kérge alól egy darázsraj lepte meg ravaka04-et. Vigyázzatok ti is!

ravaka04 2017.08.18 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kiaribua 2017.07.30 20:05 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért . Az egyik sín alá egy méh család fészkelte be magát, óvatosan keressétek.

gaalgabor5 2017.07.28 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

Huncutka01 2017.06.24 20:13 - Egyéb
Megtaláltuk a két pontos láda első pontját és felszálltunk az éppen induló kisvonatra, mellyel Márianosztráig utaztunk, mondván, hogy majd vissza jövet megkeressük a végládát. Mikor visszaértünk akkor derült ki számunkra, hogy a végláda innen négy km-re van. Már nem mentünk vissza, mert nagyon el voltunk fáradva a negyven fok melegben. Kérem a rejtőt, hogy a leírtak alapján a megtalálást fogadja el. Köszönjük.

morph 2017.06.18 13:01 - Megtaláltam
A két pont megtalálása között egy nap híján három év telt el. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

sz.v.endre 2017.06.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.65
Meglett, kösz a rejtést...!

totedu 2017.06.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Nagybörzsöny-Nagyirtás kisvonattal, Nagyirtás - Márianosztra sétálva, ládakeresés, ebéd a Hangulatban, Márianosztra - Szob kisvonattal, 1. pont keresése. Kellemes napot töltöttünk ezen a szép vidéken.
Köszönjük

emiGrant 2017.06.04 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
7/1. Mai börzsönyi ládatúránk a Szob-Márianosztra kisvasúttal kezdődött. Később utaztunk a Márianosztra-Nagyirtás és a Nagybörzsöny-Nagyirtás szakaszokon is. Bűbájos, aranyos kis süsüvonat mind a három, a kalauz jópofa mind a háromban és bár az első részen volt valami technikai probléma, mivel háromszor kellett nekifutni az egyik kanyarnak Márianosztrán, végül is minden tökéletes volt. Köszi a rejtést!

-1-2
-1-2
-1-2
 
KP1965 2017.06.01 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Kerékpáros ládászás az Ipoly mentén és Márianosztrán 10 találattal, ez volt a nyolcadik. A kisvasúttal nem találkoztam, mivel csak hétvégén jár, de a síneket többször is kereszteztem.

20170601_191808[1] 
comcen1 2017.05.29 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Kaputyin 2017.05.29 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Környékbeli bringás ládázás alkalmával nem maradhatott ki ez a multi sem, ezért mi vasparipa helyett drótszamáron jártuk be a helyszíneket! :)
Köszi a rejtést, a kisvasutas sorozat is gyarapodott egy jelszórészlettel
A logfüzetbe nem tudtam írni, átnedvesedett!

WP_20170529_10_17_01_ProWP_20170529_13_56_10_Pro
nimka 2017.05.28 15:41 - Megtaláltam
az első pont még 2014-ben. VM túra Szob-Márianosztra. Visdzafefé kisvasúttal [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

V_Gabor 2017.05.27 13:06 - Megtaláltam
2. pont, füzet nedves
van itt egy régi jelszórészlet is (számok)


Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VaVi 2017.05.20 21:12 - Megtaláltam
köszi :)

Skali&Margó 2017.05.01 14:40 - Megtaláltam
OK!

ésKata 2017.03.26 12:50 - Megtaláltam
megleltem [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Laminsio 2017.02.17 12:00 - Megtaláltam
köszi a segítséget az első ponthoz

Párduc50 2017.02.17 10:00 - Megtaláltam
Ládát az első ponton nem találtam, kessertársi segítséggel lett meg.

paul 2016.12.29 15:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést és a segítséget a hiányzó első jelszó részlethez.

sogor36 2016.12.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.75
Sajnos az első pontot nem találtam. Telefon a rejtőnek. Köszi.
Második pont rendben.

ErdőCsöndje 2016.12.21 09:30 - Megtaláltam
A márianosztrai ládát még augusztus 12-én kerestük fel. Most próbáltam a szobi oldalt begyűjteni, sajnos az nem lett meg. Esetleg a képek alapján kérem a találat elfogadását.
Köszönöm!

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2016.12.22 11:10]

20160812_15112420160812_151613_maszk
20161221_09281620161221_093400
20161221_09363320161221_093641
K-55 2016.11.27 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
Köszönjük Blue Mali segítségét. Bővebben később.

DSC_0156-001DSC_0159-002
DSC_0161DSC_0162
DSC_0164DSC_0190
DSC_0175DSC_0176
DSC_0177DSC_0178
DSC_0179DSC_0183
DSC_0184 
kivancsifancsi 2016.11.01 14:46 - Megtaláltam
Hosszú hétvégi barangolás [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

guppik 2016.10.30 13:30 - Megtaláltam
Őszi kirándulás sinus90-nel, köszönjük!

njani55 2016.10.09 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Megtaláltam

ndavid42 2016.10.09 10:55 - Megtaláltam
[:997:]
Végre sikerült eljutni ide is :)

BRobi 2016.09.24 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönet a rejtésért. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bubac 2016.09.24 13:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

lakkanto 2016.09.21 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2016.08.27 19:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Ismét Géza kisvasutas kedvence! Ebben sem csalódott;) Köszönjük.

DSC_3179IMG_0107
DSC_3216IMG_0156
IMG_0159 
szikizso 2016.08.19 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fürkészéseim során ez volt a 371. láda [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2016.08.07 17:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.98
A Szob-Márianosztra-Nagyirtáspuszta-Nagybörzsöny kisvasút három szakasza közül sajnos ez a legkevésbé szép - de azért Márianosztra látványa kárpótol a gyomos erdő után. A fentebbi szakaszok izgalmasak! Sajnos 3X kell menetjegyet váltani, ami nem két fillér... ellenben nagy élmény. Kösz a rejtést!

/Quatermain/ [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kincs92 2016.07.30 17:46 - Megtaláltam
Már régóta ki szerettük volna próbálni a kisvasutat, a mostani hétvége pedig tökéletes alkalom volt erre. Igazán hangulatos volt az út, csak sajnos nem tudtunk már Márianosztrán nézelődni. Legközelebb pótoljuk! :)

Köszönjük a rejtést,
Kincső és Csabi

Balear 2016.07.30 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.62
Zebegény éjszakai 25 előtt, hirtelen felindulásból kisvasutaztunk egyet. Megérte kipróbálni, gyönyörű helyeken vitt picit kár, hogy nem tudtunk végigutazni a teljes vonalon. Maga a Börzsöny mindig is egy misztikusabb hegységet képviselt számomra, a többi fellelhető magyarországi társai közül és ebben csak megerősített ez a kicsi "kaland"

Remélem még vissza tudunk jutni ide, köszönjük,

Kincső és Csabi

akizsollei 2016.07.29 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Nagyon tetszett minket rejtés! Köszönjük!

R.Guszty 2016.06.18 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
Kisvasutazás előtt-után.

pczinder 2016.06.12 14:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

katica 2016.06.04 13:49 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mars3696 2016.06.04 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Két részletben.. :) Kösz.

MoMaszter 2016.06.04 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Köszi.

DSS 2016.05.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.54
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :)

Stüszi vadász 2016.05.29 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Lásd fkmaster!

fkmaster 2016.05.29 08:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
A kisvasutak sorozat újabb darabját találtuk meg a mai, Márianosztra környéke ládázás alkalmával.

vakond87 2016.05.09 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Mindkét pont a helyén, de sajnos a közöttük lévő utat helyközi autóbusszal tettem meg, révén, hogy nem járt ma a kisvonat. Ha Nagybörzsönyig jár a kisvonat, biztos kipróbálom. Köszönöm a rejtést!

Pikku Peikko 2016.05.07 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2016.04.30 23:59 - Megtaláltam
Márianosztra szép, Szob kissé sivár.

Molli 2016.04.30 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Köszönöm a rejtést!

IMG_0098 
Ancs 2016.04.23 18:30 - Megtaláltam
BKT Nagybörzsöny - Szob szakasz után.
Az első pontot levezető séta közben találtuk meg, a pontos leírásnak köszönhetően könnyen. Itt találkoztunk a kisvasúttal is. :)
A második pontot már kocsival közelítettem meg. Amíg a többiek frissítettek a közeli sörözőben, én összeszedtem a második pontot.
Az állomást szépen felújították, de teljesen elhagyottnak tűnt. Szép innen a kilátátás, tisztán látszott a közelgő vihar...
Köszi

IMG_0896IMG_0897
IMG_0911IMG_0914
IMG_0925IMG_0926
IMG_0927IMG_0928
IMG_0929IMG_0930
IMG_0931IMG_0934
imre.j 2016.04.23 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Szenzációs emberekkel ismerkedhettem meg, akik önkéntesen teljesítettek szolgálatot. Sőt, hogy a vendégek, a Mária-forrásnál a friss forrásvizet is megkostolhassák, néhány perces pihenőre megálltunk. Jó érzéssel tölt el, hogy ilyen kedves fiatalokkal, illetve ilyen "mesélős" mozdonyvezetővel talkoztam.
Ezt nem érdemes kihagyni!

e@sy 2016.03.29 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Szétáztunk, de meg lett. Köszönjük a rejtést!

urbanj 2016.03.14 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Márianosztra környéki ládázás az ébredő természet jegyében. Köszönjük a rejtést.

CacheFinder 2016.03.13 14:56 - Megtaláltam
GCSakk karbantartásának ürügyén elkövetett ládázás. A pontok könnyen adták magukat, bár az elsőhöz elkélt a pontos rejtői leírás, ezzel elejét véve a támfal szükségtelen lebontásának. Köszönjük a rejtést!

Nars 2016.03.10 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

MirP 2016.02.27 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.44
4 év kellett, hogy ezt a ládát levadásszam.
Az első pont már 2012-ben megvolt, a másodikhoz pedig ma volt szerencsém.
A kisvasúttal még nem mentem sosem, de egyszer jó lenne. Tervben van. :)
Köszönöm a rejtést!

0001
02 
OsiOsi 2016.02.07 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.07
Kösz!

Strombus 2016.01.30 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.33
De régen volt szerencsém kisvasutas ládához! Főleg egy olyannal, ami rendszeres működik. Nagyon örültem neki!
Jó lenne a Börzsöny Kisvasút oldalát a leírásban feltüntetni, akkor könnyen lehetne tájékozódni a menetrendről, árakról.

Péter60 2016.01.30 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
A multi mindkét pontja rendben.

zöldfülű 2016.01.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Lefülelve :-)

Igaz már másodszor találtam meg, de még mindig tetszik :D 1x még a Mikulással is utaztam rajta...

Köszi a rejtést

Telkess 2016.01.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Börzsönyi tájakon sétálva ez is előkerült, köszönet a rejtésért.

dr.is 2015.12.13 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

loco001 2015.10.24 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 3.42
A láda első pontján a mikro kapszulának én is csak a kupakját találtam.
VISZONT A A GPS-BE RÉGEBBEN LETÖLTÖTT ADATOK ARRÉBB JELEZTÉK.
A régi ládaleírás ezt hozta "1. pont: Mikroláda a kisvasúti vágány alatt álló támfal szélébe épített sínszál alatt dobozka , a sín végétől kb. 30 cm-el beljebb, kisebb kövekkel takarva, benne a jelszó első felével. E 18°51,578" N47°49,314" altitude=117

Ez a régebbi mikroláda a mai napig a helyén van, benne a jelszó első felével.

Most nem szálltunk fel a kisvasútra, de majd nemsokára, ha megnyílik a régi-új szakasz Nagyirtásig.

Köszi a rejtést.

hitamas 2015.10.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Családi kirándulás ifjakkal, unokákkal a Börzsönybe - kisvasút, ásványásás és persze láda keresés. A megtalálás a logokban már leírtak szerint zajlott (első pont hiányzik). A végláda körüli építkezés kicsit aggasztó. A kitalálós játék (alexi 08.15) nem ment könnyen, de megoldottuk ... csak a kisvasutas jelszó marad ismeretlen. Sebaj, jövünk még erre. :)

gst76 2015.09.19 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Sajnos az első ponton csak a dugó lógott a cérnán. A másik pont könnyen meglett. Kérlek, fogadjad el! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Szob - Márianosztra - Budapest 96 km kerékpártúra 5/4 találata.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2015.09.19 10:53]

Köszönöm szépen.

GCSzkt_20150919093614.jpgGCSzkt_20150919093421.jpg
GCSzkt_20150919093228.jpgGCSzkt_20150919093421.jpg
GCSzkt_20150919104904.jpgGCSzkt_20150919105105.jpg
Vincenzo65 2015.08.30 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Eleje a rejtő segítségével meglett. Nosztra tökéletes.

anettnori 2015.08.30 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

A második pontnál kezdtük, gond nélkül meglett. A második ponton csak a zsinóron lévő kupakot találtuk meg. Köszönet a rejtői segítségért!

 
Zozó és Edus 2015.08.29 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.93
JÓ kis rejtés,csak kár,hogy az első pont mikrokapszulája hiányos volt.A zsinóron csak a láda teteje volt,valószínű,hogy a másik fele a korlát csövébe esett bele.Mellékelek fényképet a láda megtalálásának elfogadására.Köszönöm!

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2015.08.31 17:57]

 
jaky 2015.08.29 13:31 - Megtaláltam
Ma kisvasúti napot tartottak, így a vontatási telepet is meg tudtuk nézni, majd különvonattal utaztunk a szobi végállomásig. Innen kisvasúttal mentünk fel Márianosztrára. Sajnos az 1. ponton mi is csak a kupakot tudtuk kihalászni. Kérlek fogadd el a megtalálást a képek alapján! Köszi! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2015.08.30 14:09]

csak a kupak :(
dreamland 2015.08.20 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.08
Sajnos a madzagon csak egy kupak lóg az oszlopban. Szép hely Márianosztra. Köszi!

alexi 2015.08.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Az első ponton hiányzik a kapszula, a jelszó szerencsére kitalálható. Köszönjük a rejtést!

Judit és Béla 2015.07.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megtaláltuk.

kilali 2015.07.04 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Köszönöm a rejtést.

pötyimiki 2015.06.13 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Szép ez a Börzsöny! Köszi a rejtést!

Liberty 2015.05.16 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
6/6. Börzsönyi ládatúra

A hangulatos kisvasúttal mentem Szobról Márianosztrára. A szobi váróhely mögött a jelszó első része könnyen meglett. Nagyon szép a kisvasút útvonala, 10 perc pihenőre megáll a Mária-kútnál is. A második jelszórészletet is hamar megtaláltam. Két órám volt a vonat visszaindulásáig, így a két Márianosztrai ládát is kényelmesen felkerestem. Sok érdekes információval lettem gazdagabb a ládaoldal leírásából. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

klfmate 2015.04.25 15:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi!

Jesse128 2015.04.06 10:00 - Megtaláltam
A 2. pont már korábban megvolt, ma ez is. Köszönöm!

Macusa 2015.03.21 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
"Julianus-20" TT utáni tali. Köszi

taki60 2015.03.15 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kog78 2015.03.01 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szuper rejtés, sok ajándék, bár mindegyik láda ilyen lenne :)

Shrek 2015.02.04 13:20 - Megtaláltam
Az első pont autóval, a második Márianosztra-Nagyírtás séta közben.

Dudu 2015.02.04 13:20 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

 
csg69 2015.02.01 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Sajnos a szobi állomáson valóban nincs meg a dobozka, de egy kis intuícióval kitalálható a jelszó :) Szerintem ki lehetne tenni egy pót jelszót valamelyik oszlopra, annyi van ott a környéken!

vajasfok 2015.01.05 11:03 - Megtaláltam
A kisvasútnál a láda nem található, kérném a mellékelt kép alapján az elfogadást.
A jelszó másik felét e-mailben küldöm.

Köszönettel

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2015.01.13 18:44]

 
kicsiogre 2014.12.13 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
mazsola069 2014.12.13 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog.:-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

medike75 2014.11.23 11:50 - Megtaláltam
Megtalaltam koszonom :)

HGery 2014.11.23 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ZoliQua 2014.11.23 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Woodoo 2014.11.23 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Woodoo [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nmárti 2014.11.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Köszi a rejtést!

 
molka 2014.11.11 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Jó ötlet a láda, a kivitelezés is rendben van. Végigkövettem a kisvasút útvonalát így kocogtam be Márianosztrára. Szép volt! Köszi!

huMSTS 2014.10.12 15:30 - Megtaláltam
Szép nyomvonalon halad a kisvasút, kár hogy nem volt lehetőségem most utazni vele. A rejtésért köszönet! ;)

rpee 2014.10.12 14:48 - Megtaláltam
Köszönjük, megtaláltuk. András, Ibolya, Árpi :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2014.10.11 17:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk. köszönjük! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

katika 2014.10.11 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Webber 2014.10.11 11:05 - Megtaláltam
meglett végre

acsipapa 2014.10.11 11:05 - Megtaláltam
meglett

carmin 2014.10.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Jó, hogy felújították a kisvasutat, nagyon szép útvonalon kanyarog, de csak hétvégén közlekedik. Köszönjük a rejtést.

Gerhátcsalád 2014.10.04 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.77
Majdnem lekéstük a kisvasutat a felső állomáson,de nagyon rendesek voltak a masiniszták és megvártak. :)

MikiCache 2014.09.28 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 3.83 súly: 4.13
Éppen indult volna a kisvasút, de nekünk más terveink voltak.
Miki és Anikó

 
kópé1993 2014.09.27 12:51 - Megtaláltam
Megvan köszi a rejtést! A második ponttal kezdtük majd más ládákat is utbaejtve elértünk az első pontig 18 km leküzdése után.

Piroskaa1 2014.09.21 11:14 - Megtaláltam
Siker :) [wapon beküldött szöveg]

kectam 2014.09.09 14:00 - Megtaláltam
A kisvasút két állomása között autóval! kellett felmennem, mert nem jár a vonat szeptember 1-től. A ládák hamar meglettek. A márianosztrai környék annyira tetszett, hogy egy kicsit még csavarogtam a környéken.

TomiFilth 2014.09.06 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pogánypeti 2014.09.04 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napom nyolcadik, egyben utolsó találata.
A mai túrám után Zebegényből vonattal jöttem Szobra, ahol a jelszó 1.része található, majd busszal mentem Nosztrára a Boróka kulcsosházba. Onnan kifutottam a kisvasút állomásának közelében található rejtekig, ahol logoltam, majd visszaszaladtam a Hangulat vendéglőbe a jól megérdemelt söreimért.
Egyébként a márianosztrai tartózkodásom alatt a kisvasúttal 06-án szombaton utaztam Szobról Nosztrára... :)

A kisvonat Szobon
Pajzsika 2014.08.30 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.71
Letudva ez is, köszönjük!

Dióskanyar 2014.08.30 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Megtaláltuk. Köszönjük!

lelcache 2014.08.29 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

pikk8 2014.08.02 11:10 - Megtaláltam
4/1 egy Dömösi meglepi kempingezős hétvége során... reggel indultunk neki a kisvasúttal, majd később fel a Kopasz-hegyre, igazán jó kis napra sikeredett :)

 
pegasus_mv 2014.08.01 18:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Bő egy év különbséggel megvan a két pont. A sínek alatt darazsak is fészkelnek. Köszönöm.

csk1 2014.08.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

foximaxi 2014.07.17 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Jó sín, darazsas.

h.krisz 2014.07.14 00:00 - Megtaláltam
köszi

Hektor 2014.07.04 20:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

kobcikrajci 2014.06.22 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
J.Archer 2014.06.21 15:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

borsfoto 2014.06.09 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Családi kirándulás a Börzsönyben.

Sgt.Pepper 2014.06.09 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Kisvasutazás nélküli találat. ;)
Köszönjük a rejtést!

sereva 2014.05.09 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

WADMAC 2014.05.01 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Jadrana 2014.05.01 16:15 - Megtaláltam
Kerékpáros találat Tokodról, 65 km-esre sikeredett túra keretében. Köszönjük a rejtést!

izsolt 2014.04.27 18:25 - Megtaláltam
Hollókőtől Vöröskőig túramozgalom Perőcsény-Márinosztra etapja után

szsoutdoor 2014.04.05 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Kisvasutas kiruccanás a Börzsönybe. A multi állomásait fordítva kerestük fel, bár Szobról indultunk, de inkább a vonathoz igyekeztünk, mint a ládához. Ez jó döntésnek bizonyult mert miután felszálltunk a kisvonatra megjelent a masiniszta bácsi és egy élvezetes kiselőadást tartott a kisvonat múltjáról és lenéről. Nagyon élvezetes volt hallgatni, kicsit emberközelibbé is tette az utazást. Amikor meglátta a Kisvasutak Nyomában füzetet, mondta, hogy Mária-kútnál megállunk egy kicsit és ott bélyegez. Köszönjük az utazást, és a rejtést!

monic1006 2014.04.05 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
A Kisvasutak nyomában túramozgalom 7. "állomásának" választottuk a Szob-Márianosztra vonalon közlekedő Börzsönyi Kisvasutat.
A 2 pontot mi fordított sorrendben kerestük meg, mivel a Bp.-Szob között közlekedő MÁV vonat éppen "beesik" a kisvonat indulása előtt, ezért inkább visszafelé kerestük meg az 1. pontot. Még Bp-en voltunk amikor próbáltuk hívni a kisvasutat a neten talált telefonszámon, hogy megtudjuk, hogy bevárja-e a "nagyvasutatat" - mert ugye a MÁV nem igazodik a kisvonat menetrendjéhez. Sajnos nem sikerült elérni őket telefonon... mint kiderült azért, mert a mozdonyvezető telefonszáma van megadva, és épp vezetett, így nem hallotta. DE visszahívott minket és megnyugtatott afelől, hogy természetesen bevárja a "nagyvonatot" :))
Köszönjük a rejtést! Remek élmény volt!
Nagyon élveztük a mozdonyvezető bácsi előadását a kisvasút történetéről - ez úton köszönjük neki is!

Bubbantó 2014.04.01 10:30 - Egyéb
Arra jártam, hát megnéztem az első pontot. Megtalálható, a helyén van, pontosan úgy, ahogy 2013. július 16-án találtam. Annyit pontosítanék a leírásban, hogy a sínszál végétől nem 30, hanem 45 cm-re van. (megmértem)

K.L. 2014.03.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam.

gagarin 2014.03.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
Köszi a ládát.

EmesESE 2014.03.09 14:25 - Megtaláltam
Az első láda sajnos nem lett meg.
Felturtuk a sinek, a támfal környékét, de a ládika nem volt ott.
A sarokban találtunk egy jellegzetes rejtésre utaló építményt de ott sem volt semmi
A második pontot megtaláláltuk, az teljesen rendben van.
A két pont között megkerestük a Máriaforrás ládáját, valamint próbálkozttunk a Marianosztrai börtönládával is.
A feltöltött képek alapján kérem a rejtőt a találatunk elfogadásában.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2014.03.09 20:37]

álomfogók 2014.01.12 12:00 - Megtaláltam
Idei első börzsönyi kirándulás 3. állomás.

Crox 2014.01.11 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

alexp 2013.11.16 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Remete 2013.10.27 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Talán az utolsó szép őszi napon jártunk erre. köszi a rejtést.

zlaci88 2013.10.26 11:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
A Börzsönyi túra első állomása volt ismerősökkel, kisvasutaztunk majd megkerestük. Nem csalódtunk, csak abban,hogy a kisvasút a buszhoz képest rohadtul drága :(

lypapp 2013.10.23 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Nagyon tetszett!!!

Dzseemy 2013.10.21 12:55 - Egyéb
Erre a ládára nem készültem fel! Így megtalálni sem tudtam!
Az első pont meg lett, de tovább jutni koordináták hiányába nem tudtam, a wap-os oldalon pedig nem jelennek ezek meg.
Érdemes lenne az első ponton lévő mikroládában azt is elhelyezni.

Zsókica és Lackó 2013.10.13 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2013.10.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Köszönjük!

Tiszaparti 2013.09.29 12:30 - Megtaláltam
Köszi!
A második pont még tavasszal meg lett.

orangebrotherz 2013.09.22 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Juhász Family 2013.09.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltuk, szuper volt, köszönjük! :-)

lacc 2013.09.22 14:00 - Megtaláltam
Az autómentes napon rendezett DNY-Börzsöny biciklis kör keretében.
Ildi és Laci

SzantoA 2013.09.07 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Könnyed sétával, hamar meglett.

Bubbantó 2013.09.03 09:35 - Egyéb
Blue Mali-val megbeszélve meggyógyítottam a második pontot: 800 ml-es befőttes üvegbe tettem a "kötelező" leírást, tollat, logbook-ok és néhány cserére szánt ajándékot.
Ellenőriztem az első ponton lévő mikroládát is, rendben van.
Így most már mindkét ponton az eredeti helyükön ismét kereshetők a ládák.

 
TigerCat 2013.08.19 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő segítségét.

Bluedog 2013.08.19 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A második ponton sajnos hiányzik a láda. Köszönjük a rejtő segítségét!

petili 2013.08.03 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Meleg nap délutánján kisvonatozásra szántuk el magunkat. A nap utolsó járatához egy kis meglepetés is járt. Nem hagyományos kiskocsi hanem villamoskocsi volt a szerelvény.
Élvezetes kirándulás volt, megtekintettük még a nemrég bazilikai rangot kapott templomot is.
Meglepetések sora nem ért végett mert a rejtek második részében egy üres kis pálikásüveg várt, sajna a láda sehol :(
Ezúton is Köszönjük a rejtőnek a ládával kapcsolatos információ átadását.
Köszönjük a rejtést !

Madym 2013.08.02 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Megvan, illetve telefonos segítség kellett, amiért köszönet a rejtőnek! Amíg vártuk a kisvonat indulását, addig elmentem a Sávoly-híd ládájáért, majd a multi első pntja, aztán felszálltunk. A jegy áráért egy nagyon jó kiselőadást tartott nekünk a mozdonyvezető, aki egy vérbeli kisvasutas, igen aktívan részt vett a kisvasút újraindításában. Rengeteg történelmi dolgot mesélt el, illetve a környék nevezetességeiről is szólt jó sokat. Útközben megálltunk a Mária-kútnál, amely egy igen bővizű forrás, a vizéből még a log beírásakor, augusztus 5-én is van itthon. Amint megérkeztünk Márianosztrára, egyből a végláda felé indultam, azonban ládát nem találtam. A rejtek egyértelmű, a koordináták pontosak, még a kis kövek is ott voltak, azonban láda helyett egy féldekás üveget találtam. Valami vicces kedvű Gátvéder jó poénnak gondolta a láda, és az üres szíverősítő üvegének a cseréjét. Én már nem annyira. Nagyjából két óránk volt Márianosztrán, ami hamar el is telt a börtönmúzeum, és a már hivatalosan is bazilika megtekintésével. Emiatt a másik multinak csak a koordinátái lettek meg, idő már nem volt, hogy elmenjek érte. A kisvasút különlegessége még, hogy működő fénysorompók biztosítanak azt hiszem, két útátjárót, illetve a hozzájuk tartozó, fénysorompót ellenőrző útátjárójelzők is működnek. Köszönöm!

Rendben tartott vagon
alucifer 2013.07.20 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!

-------------------------------------------------------------------
Sajnos a második ponton a láda eltűnt!
Köszönet a segítségért a rejtőnek.

 
Bubbantó 2013.07.16 11:59 - Megtaláltam
Mindkét doboz a jelenlegi helyén hosszú életű lehet, mert szerintem ügyes, találékony rejtés! (Hacsak valamelyik kessertárs nem olyankor veszi elő, amikor illetéktelen van mellette...)

Frida 2013.07.16 09:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Habár nem a könnyebbik utat választottuk a megtalálására azért mégis meglett :) Így még érdekesebb volt. :) Köszönjük! Visszafele a könnyebbik úton mentünk.

-Mike- 2013.07.16 09:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
A kisvasutas ládák begyüjtése során jöttünk el ide. Először a 2. pont esett útba. Persze valamiért eszembe sem jutott, hogy az Márianosztrán lesz :D
Ha már itt jártunk felmentünk a kálváriára is.
A "rabtemető" tábla elindította a fantáziámat. Nem sok ilyet láttam eddig.
Innen irány Szob!
Köszi a rejtést!

Csavar
duranyikd 2013.07.16 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.61
Kisvasutas ládázás 2/4.
GCMANO-t is felkerestük.

Köszönjük a rejtést!

Angus_Podgornij 2013.07.14 13:00 - Megtaláltam
Részletek később...

data4526 2013.07.09 10:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Megtaláltuk a multi első állomását, a másodk felkutatására sajnos már nem maradt időnk.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2013.07.10 19:27]

Ed kesser 2013.07.03 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.35
GCKISV gyűjtögetése alkalmából. A rejtekben kezd egy kisebb mocsár létesülni, mindenki vigyázzon a ruhájára a láda kiemelése közben.

 
darabosk 2013.07.02 17:59 - Megtaláltam
Ok.

hinia lux 2013.07.02 17:59 - Megtaláltam
A kisvasúttal nem utaztunk, de a ládának köszönhetően a vonal végpontjait láttuk. :)

melinya 2013.06.30 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A mikroládát nem találtuk meg, ezúton köszönöm a rejtő segítségét :-) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Attilacska 2013.06.30 07:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Szanyek 2013.06.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Szép a kisvasút környezete.

Lézer&Baby 2013.05.29 14:45 - Megtaláltam
Bringával Budapestről! Köszi a rejtést!

tatraval10perc 2013.05.25 20:07 - Megtaláltam
Köszi, meglett!

iloilo 2013.05.25 20:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

mayagabor 2013.05.04 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Megtaláltuk, köszönjük! TB IN: TB453TJ

szabokos 2013.05.02 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

alecar 2013.04.28 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Nagyon szép helyeken jár a kisvasút. Köszi!

CsKaroly 2013.04.27 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

rétihéja 2013.04.27 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Reggel mentünk vonattal Szobra, hogy majd visszatekerjünk Budapestre, és úgy gondoltuk, Márianosztrára teszünk egy kitérőt. Hamar meglettek a pontok, jó rejtések. A 2. pontnál a láda sárban volt, jól össze is kentem magam vele. Magát a kisvonatot nem is láttuk közlekedni, egyik állomáson sem állt. Köszi

becko 2013.04.20 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
3 nap, 85km gyaloglás, és 32 találat az ibolya illatú Börzsönyben.

diego 2013.04.06 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

 
mcfreeze 2013.04.06 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

salty 2013.04.06 13:16 - Megtaláltam
Megvan! :)

zalajaro 2013.03.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.14
A Vasutas Természetjáró Szövetség rendezésében,Vicinális túrán vettünk részt.
Sajnos a láda még beteg volt még, így a rejtő segítségét kellett igénybe vennünk.(Köszönet :) )
Utazásunk előtt megismerhettük a Vasút rövid történetét.
Máriakút mh-nél rövid pihenőt tartottunk,ihattunk,feltankolhattunk a forrás vizéből.
Nagyon tetszett!

 
Bubuka 2013.03.23 00:00 - Megtaláltam
A VTSz vicinális túráján. Sajnos a láda éppen gyógyítás alatt volt. A hiányzó jelszórészletet a rejtőtől kaptuk, köszönjük.
A végállomástól felmentünk a Kopaszra, majd vissza.

Cerberus 2013.01.05 17:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.15
Megtaláltuk! Az első pont kis keresgélés után megadta magát, azonban sajnos a második véleményünk szerint is eltűnt, mert minden lehetséges helyet többször is átkutattunk, de nem került elő. A koordinátán egyébként bozótvágás nyomai is láthatók voltak, lehet, hogy annak vált áldozatává. A jelszórészletet köszönjük a Rejtőnek.

Roberto Kesser 2012.11.04 16:23 - Nem találtam meg
a második ponton nem találtam csak két kőkupacot :(
az elsőn ezek után már nem is kerestem, pedig ott szálltunk le...

Snipermaster 2012.11.02 13:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Sajnos a második ládát nem találtam, pedig fél órát kerestem. Szerintem eltűnt. A vonattal mentünk, csak mi voltunk rajta utasok.
Sajnos úgy látszik nincs szerencsém mostanában... :(
Kérném a rejtőt a képek a megtalálás elfogadására.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2012.11.03 09:08]

Köszönöm!

a vonatonkisfiam a vonaton
 
MiMintTeam 2012.10.22 13:26 - Megtaláltam
Kihasználva az októberi jóidőt vonatoztunk egyet! Köszönjük a rejtést!

Csaba & családja 2012.10.22 13:00 - Megtaláltam
A nap fénypontja volt. Pont indult a kis-vonat (Nov.4-ig megy), így gyorsan felszálltunk rá. A gyerekek nagyon élvezték.

Láp Lidérce 2012.10.13 00:00 - Egyéb
*****

Mercenary 2012.09.23 08:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.95
Mind a két pont könnyen meglett, a második ponton csak a valódi rejteket sikerült megtalálnom.

pudika 2012.09.22 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Petru&Betty&Ati (pudika)

vadász72 2012.09.22 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Nagyon szeretjük a kisvasutakat és a Börzsönyt, ráadásul a kisvasút személyzete egy nagyon családias kis vasutazásra viszi az utasait. Márianosztra pedig nagyon szép kis hegyi település ami tele van látnivalóval.
köszi a rejtést!
vadász72 és családja

graffz 2012.09.16 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Kösz. [g:hu 1.4.21

maxxtro123 2012.09.01 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Köszönjük a rejtést! Igazán izgalmas út volt. Az első ponton a mikró viszonylag könnyen meglett. A mozdonyvezető segítséget nyújtott. Köszönjük a rejtést! Peti, Dóri

 
KoLa 2012.09.01 14:00 - Megtaláltam
Kopepével közös keresés. Az első pontot nem sikerül fellelni, a második könnyen meglett.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2012.09.01 22:10]

kopepe 2012.09.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Az első ponton 3-an, fél óráig kerestük a mikrót, de nem találtuk.
A második pont könnyen adja magát. Kérek elfogadást!

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2012.09.01 22:10]

szeles 2012.08.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.44
Jelszó nélküli megtalálás. A mikroládát nem sikerült megtalálnom. A feltett képek alapján kérem a log elfogadását. A jelszó második részét el tudom küldeni, ha szükséges. :) Üdv. szeles.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2012.08.27 20:14]

 
dendeocse 2012.08.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megvan.

Gyeta 2012.08.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
A környék összes ládáját már korábban begyűjtöttük, most a a kisvasút volt a fókuszban. A rejtés igen korrekt, bár kicsivel több segítség is ráférne az első pontra.

 
bigmick 2012.08.23 13:37 - Megtaláltam
A mikrot gyorsan megtaláltuk.
A láda is hamar meglett, de a tartalma elég hiányos volt: pár kitépett lap a logbookból, más semmi. A jelszó sem volt benne sajnos.
Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.22] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2012.08.25 22:01]

GCSzkt_20120823133802.jpgGCSzkt_20120823133938.jpg
GCSzkt_20120823134210.jpg 
Ildióbuda 2012.08.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Ok.

*Moka* 2012.08.07 13:40 - Megtaláltam
Lásd *Vica*

*Vica* 2012.08.07 13:40 - Megtaláltam
Tavaly év elején a Dunakeszi-Szob bringázáskor már megkerestük az első pontot. Most újra. Sajnos a mozdonyt nem láttuk.

ZitaKati Andris és CsZso 2012.07.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.43
:-)

 
Dudika 2012.07.28 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Sajnos a multi első pontján a mikroládát nem sikerült megtalálnom, pedig még segítőm is volt a kisvasút vezetője. De lehet hogy én voltam nagyon ügyetlen. A második ponton a végláda megtalálása viszont simán ment. Mivel ide nem tehetem fel így azt email-be megküldöm a rejtőnek. Az első ponton készített fotók alapján kérem a rejtőt fogadja el találatnak, melyet előre is megköszönök.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2012.07.28 23:16]

Markó Család 2012.07.22 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.23
A Szobi mikroládát nehezen találtuk meg. Már épp kezdtük feladni amikor véletlenül leltünk rá. A rejtés ötletes, de elég baleset veszélyes helyen van, mivel űrszelvénybe lóg, ami azt jelenti, hogy ha éppen tolatnak akkor van rá esélyünk,hogy elgázolnak. A Márianosztrai doboz jó helyen van. Szép a kilátás. Köszönjük.

picuresnagyur 2012.07.21 17:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
köszi :) éppen belefért (Márianosztrán a buszhoz, Szobon a vonathoz kellett tempózni :) )

fuzbal 2012.07.06 19:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
[wapon beküldött szöveg]
Köszi a rejést!

VERBOLA 2012.07.05 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
,

MaTamas 2012.06.29 07:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.57
A 2. pontot előző nap találtam meg egy családi autós kirándulás során.
Az első pont útbaesett a Sávoly-híd felé, ahová reggeli futóedzést tartottam.
Hosszasan kerestem a mikrót, de feladtam mert várt a reggeli.
Halászkirály segített ki a jelszóval telefonon, ezúton is köszönöm neki.

halaszkiraly 2012.06.14 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.15] [wapon beküldött szöveg]
innét a GCZULU-hoz mentem.

Togo 2012.06.09 15:53 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2012.06.03 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2012.04.21 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.70
Szép útvonalon megy ez a kisvasút is! Köszönet a rejtésért!

Csuhás 2012.04.09 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.37
Második próba végre sikerült, most mindkét pont megtalálható.
Örülök hogy a vasút éledezik, remélem a Nagybörzsönyig tartó kiépítés is elkészül hamar.

Janka, Csuhás, Vándor

Nosztra
Ismerkednek
Szemafor
Vagdalthús 2012.04.06 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Két részletben kerestem meg. A nosztrai pontot egy éjszakai túra során még március elején, könnyen meglett. Aznap még hibádzott a szobi mikor, mivel eltűnt, így most ismét nekifutottam, s lám, ott a helyén. A kisvasúttal tavaly utaztunk a márianosztrai búcsú alkalmával, nagy élmény volt. Köszi a rejtést!

GB 2012.03.24 19:25 - Megtaláltam
ok

Andrys 2012.03.24 19:25 - Megtaláltam
:-)

SzaboI 2012.03.24 16:15 - Megtaláltam
Julianus 50 teljesítménytúra közben.
Köszönöm a rejtést!

vaslemez 2012.03.24 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Fordított sorrendben, merthogy reggel a GCellánál kezdtünk.

Fazék 2012.03.18 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.32
A család nagyobbik fele vonatozott Szobról, nagyfiammal viszont autóval kisértük a csapatot (közben ládát keresve :) ). Ahogy mesélték: kifogástalan a vonat, volt kis idegenvezetés is. A rejtések rendben a helyükön, de - sajnos - nincs logbook a végládában... vagy az álrejteket találtuk meg.

Xorbit 2012.03.10 15:58 - Megtaláltam
BME Re-Túrával

Köszi!

clip 2012.03.10 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
BME RE-Túra 3/4
Az első pontról ott helyben tudtuk meg, hogy eltűnt. A többi viszont rendben, kösz!

vittorio 2012.03.10 15:57 - Megtaláltam
BME Re-túrás találat. Köszönjük!

walky 2012.03.10 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
BME RE-Túra 3/4. Köszönöm!

DenkeT 2012.03.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
BME-ReTurával mai 3/4. találat, köszi a rejtést! :)

ltsoma 2012.03.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.04
BME Returával

SagiK 2011.12.29 00:00 - Megtaláltam
Ez már a második alkalom, hogy lukra futok. Az előző próbálkozásom megtalálható az előzményekben. Ma ismét erre jártunk, a GPS-ben viszonylag régi adatok voltak. Mivel kereshetőnek mutatta, rástartoltam.
Megint nem volt ott semmi. :(
Kérek egy (lehetőleg pozitív) elbírálást. :)

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2011.12.31 14:16]

Köszi

Bellu&Yankele 2011.07.02 18:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Vöcsök I.-sel érkeztünk a kálváriától a kisvasúthoz. Sajnos addigra lehűlt és a felhők is többen lettek, mint kellett volna. De az eső nem kapott el minket. Időben megtaláltuk a ládát és még GC-s kollégákkal is összefutottunk. Egyetlen dolog amit hiányoltunk, a logbook, amit pótoltunk. Köszönjük a rejtést! :)

Plavi 2011.07.02 17:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Visszafelé majdnem ottfelejtettek a köztes megállóban. Mivel nem sok utas volt (4) így hamar feltűnt a hiányunk. :) Egyébként a személyzet nagyon kedves és segítőkész. Csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni.
A vasút szép helyeken halad, így ajánlom mindenkinek. Legyen minél több utas, hogy fennmaradhasson ez a fantasztikus dolog is.

flendera 2011.07.02 17:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.22
oké

Tyúkanyó 2011.06.29 14:50 - Megtaláltam
Ez is meglett. Kóspallag- Márianosztra-Szob-i utunk során.
Köszi a rejtést

Fidi 2011.06.26 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Marakess-el

 
Marakess 2011.06.26 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.61
* megtaláltam* Fidivel

Bár nem értettük, hogy akkor most hogy is van első pont ha nem is oda mutat a jel??? Azután megvilágosodtunk, főleg hogy itthon elolvastam a bejegyzéseket ...

Túratársakkal szuper két napos túrázás után kissé lestrapáltan, de annál vidámabban nosztalgiázás a kisvasúttal - kellemes része a hazafelé útnak. Végig a Koppány-nyereg - Márianosztra vonalon, tarsolyunkba 4 láda begyűjtéssel, és egy fél multi ponttal ... majd legközelebb a másik felét :)

Pihi
vgyorgyi 2011.06.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.49
,

jbako 2011.06.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
.

Zolee@ 2011.06.15 12:20 - Nem találtam meg
Sajnos az előzőleg írtakhoz kell csatlakoznom. A multi elején a koordináta elveszett. A hely szép a vasút hangulatos, még egy kis idegen vezetés is jár az indulás elején.
Kár a ládáért .

Csuhás 2011.06.04 15:03 - Nem találtam meg
Sajna nem olvastam a utolsó logot így kereshetőnek gondoltam a ládát.
Pedig nem az: Elveszett az első pont, és pót koordináta sincs felírva, így a lánc multik tipikus sorsára jutott: egy pont sérülése miatt nem kereshető a többi pont sem. :-(

Janka, Csuhás, Vándor

SagiK 2011.05.07 00:00 - Nem találtam meg
Már az első pontnál elakadtam. Szerintem eltűnt a koordinátát hordozó valami.

Marvin 2011.05.01 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megleltem.

norko 2011.04.25 16:00 - Megtaláltam
Áprilisi kis túránk egyik állomása. Az elején még esőben, a végén már napsütésben.

ha2 2011.04.25 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.40
Szitáló esőben.
Logfüzetet nem találtunk.

gabortel 2011.04.25 12:05 - Megtaláltam
Husvéti égi áldás által rövidítésre ítéltetett Márianosztra körüli túránk egyik állomása.

tudo 2011.04.05 11:29 - Egyéb
65 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Szob - Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydamásd - Márianosztra - Szob útvonalon 1 új és 6 régi ládával a mai előadások előtt. Igazi kellemes tavaszi idő volt, mindegyik láda szép élményt hozott.

Az 1. pontot GCSPH után, a 2.-at pedig GCSODA után kerestem meg. Látszik, hogy épül a márianosztrai végállomás lejárója - de igencsak lassan. A láda azonnal meglett. GCELLA következett.

Kerékpáros kupa: 64.72 km

Az 1. ponton
Attibati 2011.04.02 17:56 - Egyéb
Gyalogos kupa: 65.8 km

zap 2011.03.31 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszi!

Bődy Peti 2011.03.26 16:55 - Megtaláltam
Jópofa kisvasút-megálló. Precíz munka.

Lacza és Tádé 2011.03.15 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Megvagy

Sue Kesser 2011.03.15 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Zomby82-vel a márianosztrai állomáson sikerült elcsípni a kisvasutat. Mint kiderült rugalmas a menetrendjük. Az első ládát nehezen találtuk meg, de még jó, hogy egyáltalán megvolt (köszönhető
Megadakar-nak).
A második már könnyebb volt... A mozdonyvezető is tudott a geoládákról, és kíváncsian kérdezte, hogy sikerrel jártunk-e. A két láda között begyűjtöttük a GCsoda ládát is.
A kisvasutazás után még megnéztük a rabtemetőt is.
Köszönjük!

 
Megadakar 2011.03.15 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A "mikroláda" kiszedhetetlen, viszont a koordináta megvolt a földön:( Annyit tudtunk csak tenni, hogy egy papírzsebkendős zacsiba betegyük a kis cetlit. Összeségében klassz ez a multi.

Csigácska 2011.03.13 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Megadakarral.

szadi&agi 2011.03.06 09:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Kösz a rejtést!

akosgy 2011.02.27 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Kis autós kirándulás kiccsaláddal Márianosztrára. Az első pontot régebben megtaláltam, most a sötétben gyorsan elugrottunk a végládához.

Erre járva mindig "megcsodálom", hogy milyen trehányul sikerült megépíteni a vasúti pályát. :( Szob határában leginkább hullámvasútra emlékeztet az ágyazat megsüllyedése miatt, az ívek nem ívek, hanem rosszul illesztett egyenesek sorozata...stb. Ahhoz képest, hogy betontalpfákkal, 48-as sínnel, ráadásul uniós pénzből építették, sokkal igényesebb pályát ki lehetett volna belőle hozni és akkor akár közforgalmi feladatokat is szépen el tudott volna látni nagyobb sebességgel, mint ráhordó járat a szobi fővonalra - így megmarad sajnos játékvonatnak. :-/

Köszi!

gyusz_58 2011.02.27 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.33
Könnyű találások, hál isten nem kellett az autótól sokat gyalogolni. Vonat még nem járt.
Köszönjük!

Attil@ & Réka 2011.02.26 11:30 - Egyéb
Ismét felkerestem ezt a ládát, de most karbantartás céljából :)! A megújulásnál segítségemre volt Petra!
Az új logbook mellé még egy kis ajándék is belefért a dobozba.
Attil@

Petra 2011.02.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
A ládajavításnál segédkeztem :) Köszönöm a rejtést.

Hegymeg 2011.02.26 10:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Mivel még nem jár a kisvonat, a szép tavaszias időben gyalog jártam végig a vonalát, útba ejtve a Mária-kutat is.
A láda szinte teljesen üres, a logfüzet is hiányzik belőle. (A jelszó kiderül a doboz kupakjából is.) Néhány ajándékot raktam bele, de a füzetet nem tudtam pótolni.
Gyuri

Nagy-Galla (GCgall)
 
fa-peti 2011.02.13 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Dél-Börzsöny ládázás keretében megkeresve. Mivel kisvonat télen nem jár, és a busz menetrendje nem illeszkedett a tervemhez, ezért a Szob - Márianosztra távolságot jól legyalogoltam, egy pár ládikóval az úton. Sajnos a végláda ki van fosztva, jó lenne feltölteni. Csak egy zöld teve volt benne... Márianosztra amúgy szép, megérte idáig sétálni.

Attil@ & Réka 2011.02.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Börzsönyi szürkítés 2/5. Köszi a rejtést :)! Attil@

 
Chubby 2011.02.12 17:00 - Megtaláltam
Megvan. [wapon beküldött szöveg]

norbimoncsi 2010.12.29 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Nagybörzsönyi "telelésünkről" kiruccanás Szobra.

Az első pont könnyen meglett, nem túl régi árulkodó nyomokat láttunk a hóban ... :-) Másfél órás séta után már a kezünkben is volt a ládika, egyből meglett, a gond akkor jött amikor ki akartuk nyitni - de nem hagyta magát! Picit befagyott, de kis melengetés után feladta a harcot :-)

Sajnos nincs logbook a ládában, és mivel tegnap már feltöltöttünk egy rászoruló ládikát a nálunk levő elsősegély készlettel, ide már nem jutott :-(

Köszi a rejtést!

 
Discover 2010.12.27 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Az első pont remekül fogható most is, de a második, a nagy hóban sehogy sem akart előkerülni. Köszönöm a rejtő segítségét. Ha hinni lehet a szóbeszédnek, hamarosan meghosszabbítják a vonalat és tovább fog menni a kisvasút a Börzsönybe.
Köszönöm a rejtést!

Dr.Lada 2010.12.18 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Aleph & Rita-ékkal közös találat. A kisvasút most nem járt, de én mikor újra indult utaztam rajta. Szobon megálltunk az első ponton megtudni a láda koo-ját, majd átautóztunk Nosztrára. A láda egyből meglett, szerencsére a doboz fedelében benne a jelszó, kár, hogy a kisvasutak részlete nincs benne, bár engem ez már szerencsére nem érintett.

Aleph & Rita 2010.12.18 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.00
Dr. Ladával túráztunk egyet Nosztra körül, ez volt a kezdőláda mára. Köszönjük a rejtést!

repulos 2010.12.04 12:00 - Megtaláltam
Mikulásvonatozással egybekötött ládakeresés. Igazán hangulatos utazás volt a Mikulással, mert időnként megálltunk, hogy feltörjük a jeget a síneken, mert csúsztunk vissza. Kályha volt a kocsiban..és jó hangulat. Aki nem volt ott az bánhatja! Szimpatikus dolog, hogy a Mikulás ellenére normál jegyárakkal utaztunk, pedig bajban van az üzemeltetője. Sajnos, ez egy ilyen ország.
Falábú focistáknak építünk stadiont, de erre nincs pénz.

Magnes50 2010.11.14 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltuk, de csak a jelszót. A kisvasút 11.01-től 04.01-ig nem működik, kivéve MIKULÁS-kor: 12.04 és 05-én.

ozeki 2010.11.14 10:56 - Megtaláltam
Hejhó!

Paplacs 2010.11.14 10:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Köszönjük!

prodg 2010.11.14 10:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.41
8/4
A kisvasút most kimaradt, de a környék nagyon tetszett.
A ládika igen csak le van rabolva.

Tomi_Bp 2010.11.14 10:53 - Megtaláltam
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

Gyros 2010.11.14 10:53 - Megtaláltam
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2010.11.13 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.36
Kellemes tavaszi időben begyűjtve.

 
dzoli1 2010.11.07 15:00 - Megtaláltam
Szép időben, kutyákkal. Én is csak jelszót találtam.

Soko 2010.11.06 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
4/6. Börzsönyi tekergés Ilivel szuper időben. Pontos kordináták gyors találat. Mi is a megsemmisült ládát találtuk, melyből a kisvasúti jelszó hiányzott. Megpróbáltunk a rejtővel kapcsolatba lépni, de nem sikerült. Köszi a rejtést.

Mikulás 2010.11.01 10:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.41
Scelével indultunk ma egy kis börzsönyi ládázgatásra. Vác, Verőce, Zamenhof kilátó, majd Szob következett sorban. Az első pont gyorsan meglett, nem sok időt töltöttünk vele. A második rejtés, a láda is viszonylag hamar előkerült, de nem csak az a bajom vele, hogy valami jóakaró kifosztotta és logbook gyanánt csak egy papírfecni van benne, hanem maga a rejtés is igénytelen, fantáziátlan. Ettől függetlenül nem bántuk meg, mert a csodás őszi idő kárpótolt!

Mikulás

 
scele 2010.11.01 10:17 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

belus01 2010.10.31 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Mathau 2010.10.30 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 4.25
A láda sajnos romokban volt. A jelszó alig kivehető. Elmehet a fenébe aki ezt csinálta vele...

Kokó 2010.10.30 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.02
A láda állapota kitűnő, csak a tartalmával vannak problémák.
A fedél belső felére felfilceltük a jelszót. (Kicsit nehezen kivehető a 4. karakter, ami nem 8-as!) Kisvasutas jelszórészletet nem találtunk, így azt nem írtuk bele.

 
pisznice 2010.10.25 15:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Az első, ,,mágneses" pont könnyen meglett. A második ládát sajnos, borzalmas, szétdúlt állapotban találtam meg. Szerencsémre a jelszó ha összetépve is, de olvasható volt. Szomorú volt szembesülni azzal, hogy vannak ennyire primitív emberek akik ilyesmiben találják meg önmagukat.
A rejtőknek köszönöm, hogy megmutatták ezt a kisvasutat. A családommal is elfogunk jönni ide kirándulni, kisvonatozni.

 
ier 2010.10.23 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Többször jártam erre míg épült a kisvasút, végre elkészült. Az első pontot messziről kiszúrtuk, a másodiknál összetalálkoztunk Hz kollegáékkal.

Hz 2010.10.23 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
Tekergés új láda okán,
2 hu-s, 7 com-os találattal, 47,6 km-en.

Kerékpáros kupa: 47,6 km

 
FTom 2010.10.22 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Hétvégi börzsönyi túrázás során. Gyalogos kupa: 13,6 km.

Hinter 2010.10.22 14:15 - Megtaláltam
Nem a megtaláláskor hanem két nap múlva a kisvasúttal is találkoztunk.
Köszi

vitibi 2010.10.19 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
ok!

sinus90 2010.10.17 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.70
Márianosztrára indultunk, de előtte az 1. pontot megkerestük, hogy a 2-est is megtaláljuk. Ez lett a mai 4. ládánk. A 2. ponthoz már sötétedésben kocsival érkeztünk. A ládát bokrok között találtuk, benne a széttépett papírlappal, de a jelszót még össze tudtuk rakni. Tettem bele logfüzetet. A sötétben talán jól töltöttem ki. A kisvasutas jelszót nem tudtam, így az nincs benne. Aki tudja, vagy a rejtő írja majd bele. A ládát odaraktuk vissza, ahol találtuk, de nem biztos, hogy az a rejteke, sőt! Világosban rakjátok vissza a helyére, én már nem láttam a Gps-t sem, pedig világított.

 
N.Zs. 2010.10.10 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Reggel óta a dobozban lévő papírt is kiszedte és szétszaggatta valaki. Ráadásul szétdobálta a környékén. Némi gyűjtő munka után összeraktuk a jelszót. A teve még benne van. Az utolsó vonat járatról lemaradtunk, mert ma minden hegytetőn napoztunk....
Nem praktikus, hogy csak egy irányból lehet a ládát keresni. Mind a két pont koordinátáját megadnám, két jelszóval. Mi is Márianosztra felől érkeztünk.

 
Mr Zerge 2010.10.10 08:40 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

A láda tartalom még mindig hiányos, se toll, se logbook, geocaching ismertető penészes. Mivel saját láda karbantartásra is mentem ma, nem volt nálam két készlet ezekből. Egy papírra van csupán a jelszó felírva, azon logoltam. A kisvasutas jelszót nem tartalmazta a papír.

bohrmann 2010.09.29 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Vonatozni most nem tudtunk, hétköznap lévén. Azért autóval is egy élmény volt végigmenni a vonala mentén. Utoljára még épülő állapotban láttuk, hát kellemes meglepetés volt most, nagyon szépen kialakították. A doboz még megvolt, hasonló állapotban, mint a legutóbbi bejegyzésben.

Zolnai 2010.09.26 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltuk :)
A ládát sajnos kifosztva, logbook nélkül, szétdobálva találtuk meg. :(
Felhívtuk a rejtőt, így ideiglenesen pótoltuk a jelszót.
A ládában csak a jelszó van, meg egy megtalált teve.

csemege 2010.09.12 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
A láda a helyén, ajándékok rendben, logbooknak se híre, se hamva.

[Jóváhagyta: Blue Mali, 2010.09.12 21:43]

sirgalahad 2010.09.11 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Megkaptuk a szelet jobbról
Égi áldást felülről
Az indítójelet Szobról
Vagonfűtést belülről

mozdony
megy a vonat
 
Mekk Master 2010.08.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Göd-Szob-Márianosztra-Kismaros-Göd biciklitúra (Kriszta, Zsolt, Zoli - 115km) keretében találtuk meg.

Zergi 2010.08.28 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.16
Fogtam!
Esős szombatot ígért a meteorológia, így vonatozós ládázásra adtam a fejemet. Szemeretelep - Bp. Nyugati - Szob - Márianosztra és vissza volt az útvonal. Nagyon tetszett a kisvonatozás is, csak a mentrendi lazaságok miatt lekéstük a hazafelé tartó vonatot Szobon.
Odafelé a Mária-kútnál leszállós-ivós pihi volt fotózással, Nosztrán is bőven volt idő kesselésre. Visszafelé tolt menetben ereszkedtünk, megvártunk egy szembe jövő rendkívüli szerelvényt, ami aztán velünk Szobra ment vissza szintén tolt menetben. A mi addigi szerelvényünk meg a szembejövőn érkezettekkel Nosztrára közlekedett. Érdekes átszállásos buli volt, és persze telt vele az idő... Tarkította a történetet (útátjárók fedezőjelzőinek lezárása, feloldása) még 3 motoros hajtány is:)
Szobon próbáltam stoppolni, de nem jött össze:(

erbeo 2010.08.27 11:14 - Megtaláltam
Az első kisvonattal jöttünk, ami egészen addig elég lazán kezelte a menetrendet, amíg meg nem érkeztünk Márianosztrára. Ott aztán közölte a kalauz, hogy indulunk is vissza, mihelyst a mozdony átkerül a kocsik megfelelő oldalára. Kérdésünkre, miszerint belefér-e ebbe, amíg megkeressük a geoládát azt válaszolta, hogy "Hát, ha sietnek..." Tehát siettünk :) Emiatt eléggé kutyafuttában sikerült logolnunk, de ez van.
Az első pontnál amúgy kicsit megzavart a korábbi megtalálók logja, amiben a mágnes feleslegességét fejtegetik. Nem felesleges az :) legalábbis a rejtés mostani állapotában.

Gyombi 2010.08.26 11:51 - Megtaláltam
Újra itt! :) [wapon beküldött szöveg]

DonRazzino 2010.08.21 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Köszönjük a rejtést, legközelebb kipróbáljuk a vonatozást is.

1.2.
jpityu 2010.08.21 17:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Családi kirándulás keretében érdemes egyszer betervezni. A kisvonat tényleg tiszta és kulturált, kár, hogy csak a késői vonatot értük el, így kevés időnk maradt a körülnézésre. Köszönjük a rejtést.

Rbill 2010.08.21 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.56
Igen kedves volt az erdei vasút dolgozója, kulturált, tiszta kocsiban utazhattunk. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk kellemes kirándulás. A rejtés is rendben, a koordináták pontosak, no és nem kell gazosban gázolni.

Ruttkay 2010.08.21 11:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.85
+ [wapon beküldött szöveg]
Két részben találtuk, először a Szobit 5 napja mikor a biciklis kirándulásunkat kezdtük, és ma a nosztrait bemelegítésként a Zénó-túrára.
Szép helyen van a zárópont, a rejtés nem dolgoztatott meg, másodpercek alatt meglett.

 
Kryx 2010.08.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Kellemes időben jó volt kisvasutazni.

Skalp 2010.08.20 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.41
Elnéptelenedett állomásokon könnyű találat! Köszi!

kl 2010.08.20 12:51 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Kerticsorbi 2010.08.19 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Kisfiammal kirándultam erre, köszönjük a rejtést.

jspanyik 2010.08.18 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Sajnos vonat nélkülire sikeredett, de reméljük lesz még alkalmunk kipróbálni.

Köszönjük a rejtés!

Mari és János

Csöpke 2010.08.15 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megtaláltuk Ciconnal, ez volt a mai 3.-ik ládánk! A vonatozást nagyon élveztük.

 
szapi 2010.08.13 15:15 - Megtaláltam
Épp az első pontot kerestük, mikor odajött hozzánk a kisvonat vezetője. Elmondta, hogy most szereltek fel a kerékpártartókat, és szeretnék kipróbálni a bringáinkkal. Ha később visszajövünk vendégeik vagyunk egy vonatozásra. Nem hagyhattuk ki! Köszönjük a lehetőséget! Norbi - Szapi

 
pörsing 2010.08.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
Megtaláltam

hacsate 2010.08.07 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.83
Az első pontnál a mágnesnek semmi értelme, mert nem az által van elrejtve. A második pontnál lehet, hogy én bénáztam, de mivel fa tövében kellett keresni, nem gondoltam, hogy végül is KIDÖLT fa tövében kell keresni. Ennyi ideig egy ilyen egyszerű pontot még nem kerestem. De mivel kisvasút és vasút bolond vagyok, nagyon köszönöm a rejtést.
A "Magyar Szigetről" Verőcéről pihenés kép.

szakica 2010.08.01 14:35 - Megtaláltam
ok

Mihul 2010.08.01 14:34 - Megtaláltam
ok

VP 2010.08.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.32
Szobon az éppen induló kisvasút kalauza mutatta, hogy hol keressem. (A "mágneses" - bár igaz - inkább félrevezető volt.)
A vasúton már utaztunk korábban (a forrásnál lévő ládát az akkori kalauzzal együtt kerestük - így megvárt a vonat).
Most: Márianosztra - Nagy-Galla - Nagy-Koppány - Nagyirtás - Sós-hegy - Kopasz-hegy - Márianosztra kirándulás.
VP és Piroska

 
ggyk54 2010.08.01 07:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.76
leküzdve

ganajtúró 2010.07.31 00:00 - Megtaláltam
A mikrót nem könnyű feltűnés nélkül megtalálni, de szerencsére a gyereknek pisilnie kellett... :o) A végláda meseszép helyen van, sok a darázs, de a hely varázsa kárpótol.

stamas76 2010.07.24 17:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Szuper vonatozás, nagyon kedves volt a vonat személyzete.

h725 2010.07.24 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Különleges élmény volt a kisvasútazás. A vonatvezető, aki egyben főmérnök, vállalkozó, az egész projekt lelke, fantasztikusan rokonszenves, lelkes ember. Mindenkivel elbeszélget, mesél, programot ajánl. A kútnál készült csoportképet ő csinálta rólunk.
A rejtés jó, lényegretörő, igaz az elsőnél telefonos segítséget kértünk, bár nem olyan nehéz, csak mi voltunk figyelmetlenek.
Köszönjük, és mindenkinek ajánljuk ezt a kellemes programot.

Bogi, Vali, Zsófi, Zsolt

Attibati 2010.07.22 10:55 - Megtaláltam
Kerékpáros találat 110 km

Ma otthon "dolgoztam" így alkalom nyílt egy kis kerékpározásra. Meglátogattam a családot a nagymarosi nyaralóban, majd Szob felé vettem az irányt. Az első pont könnyen meglett, a mágnesnek most nincs jelentősége, gondolom már át lett helyezve a mikroláda. A láda a vasút üzemi területén van... Vigyázzatok a szalagkorláton való átmászással, éles sorják borítják a felső élét.
A második pontot már jól ismertem , hiszen a ládát - ugyan még rejtés nélkül - de a helyszínen moderáltam. A láda rejtés a mostani formában elég feltünő, gondolom itt is valami változtatás volt az eredeti állapothoz képest.
Hazafelé megfőttem, otthon egy óráig tartott amíg valamennyire sikerült lehülnöm.

mape72 2010.07.19 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Bringás találat Vácról

benist 2010.07.19 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.04
Sokadszor tekertem végig kedves 50 km-es bringáskörömön: Kismaros, Szob, Márianosztra, Kóspallag, Kismaros.
Hétfő lévén, nem volt senki az első pont környékén. Nem egészen világos itt a mágnes szerepe. Felküzdöttem magam a felső végállomásig, közben a Mária kútnál ittam egy jót a forrásvízből. A ládánál egy elírás miatt a pusztaság közepébe akart vezérelni a kütyü, szerencsére tudtam korrigálni. Ismervén a rejtő stílusát, az a gyanúm, hogy az eredeti rejtés nem így nézett ki, csak elődeim kicsit átrendezték azt, nem éppen előnyére.
A kisvasút újjáéledését lelkesen végigszurkoltuk. Tavaly a kisvasút napján utaztuk végig először a távot, belecsöppenvén mindenféle népünnepélybe.

jjoska 2010.07.18 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A mozdonyvezető készséges volt a fotózásnál.

zsotie 2010.07.18 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 4.09
Sajnos mindkét pontnál sok szempár kísért végig. Pont ott volt a vonat.
Főleg az első pontnál.
Lehetett sejteni a második pont helyét.

Lopakodó 2010.07.18 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Kisvonatozás közben megtaláltuk.

Gabcsi 2010.07.18 11:00 - Megtaláltam
Családi kisvonatozás Nosztrára

fn 2010.07.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
A családdal kisvasutaztunk, és megkerestük a ládikót......

macikupac 2010.07.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.16
Családi kisvasutazás

Tudom, hogy elcsépelt szöveg, de igaz: erre a koncepcióra már mi is készültünk rejtéssel. Ugyanígy pontról-pontra multival. Már a ládára is leadtuk a rendelést, mert spéci darab lett volna. Így maradt a tarsolyban, s jöhettünk keresni. Családi napot tartottunk és a srácokat is megutaztattuk kicsit. A kisebbik fiam nagyon szereti a vonatokat. Így neki már a Szobig tartó vonatozás is egy hatalmas élmény volt. Csillogó szemmel ült a vonaton. A családot gyorsan feltereltem a kisvonatra én meg a mikroláda után néztem. Nem igazán értem, hogy egy mágnesezett dobozka miért kőkupac alatt lapul. Koordináta megvan, indulhat a vonat. Én tavaly ősszel, egy egyesületi túránkon már kipróbáltam a zötyögést. Nagyon hangulatos volt megint. Bár az időjárás alapvetően nem a szabadtéri időtöltéseknek kedvezett, mert hűvös, szeles volt az idő. a szerelvény meg - érthető okok miatt - nyári kocsival volt felszerelve. De így legalább jobban ért minket a menetszél. A szokásos mária-kúti pihenő alatt Gabi ládájába töltöttünk némi ajándékot, majd kortyoltunk egyet a vízből és már indultunk is Márianosztára. A felső végállomásnál a srácok a körüljárást figyelték, amíg én előkerestem a ládát. Logolás után pedig visszaszálltunk a vonatra és vártuk, hogy visszafelé is megtehessük az utat. A srácok Dudut választották a mai ládához.

Egy mozdony, egy kocsi
Nullpont
 
Murus 2010.07.17 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
[wapon beküldött szöveg]
Nekünk ez a láda most annyira útba esett, a kisvasutakat pedig nagyon szeretjük. Mind a két rejtés ógyes, nem okozott gondot. Murus és Cica

peterpan 2010.07.17 11:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
A megjelenés napján kezdtem gondolkozni, hogy a mai napon kirándulni szeretnénk és valami nem túl távoli helyet kerestem, ami a legnagyobb hőségben is elviselhető.
Rövid tervezés után Nogáékat és kedves munkatársaimat hívtam, akikkel már számtalan alkalommal remek hangulatban voltam sétálni. Ezt ma is bebizonyították nekem, nagyon jól éreztük magunkat a pici családommal.
Az ajánlott parkoló megelégedettségünkre szolgált, mivel 4-5 kamera figyeli a területet.
Mr. Noga feltehetőleg alaposan elolvasta az eddigi megtalálók panaszait a darazsakról, eliminálta a problémát nekünk és az utánunk érkezők számára. Elővarázsolt ugyanis a hátizsákjából egy rovarirtó dolgot amivel elkente a szájukat a narancs-fekete csíkos pizsinadrágban repkedő fullánkosoknak.
Az első ponton a koordinátát tőlük már nem zavartatva kerestük elő. Nem okozott túl nagy meglepetést a láda helye sem, ahová mutattak.
A kisvonat rendben megérkezett, épp a mozdonyt vettem alaposan szemügyre, amikor odajött a vezetője. Rengeteget mesélt erről és a másik Börzsönyi kisvasút történetéről, a fel nem használt támogatásról és hasonlókról. Emiatt néhány perc késéssel indultunk. Aztán indulás előtt még tartott egy rövid ismertetőt hátul a vagonban, megtudtuk, hogy miképp teszi a jegyen levő telefonszám rugalmassá a menetrendet.
A vagon egyébként tip-top állapotban van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Vandussal levettük a szandálunkat. Ugyanezt egy MÁV vagonban azért nem vállaltam volna be.
Odafelé Máriakútnál feltankoltunk vízzel mi is és a vasút személyzete is. Útközben vettünk tőlük kisvasutas apróságokat. Jólesett tudni, hogy ezzel az aprósággal nem csak Vandus járt jól, hanem a kisvasúthoz is csorog egy kevés.
Aztán a végállomáson megnéztük a mozdony helycserés manőverét, amit az első ponton is bemutatott, majd elballagtunk megkeresni a kincset.
Még egy apró figyelmesség a vasúttól, amikor megkérdezték, hogy megálljon-e a vonat visszafelé Máriakútnál. Természetesen a nagy melegben mindenkinek jólesett egy kis frissítő forrásvíz.
Közben persze a "vonatsofőr" rengeteget beszélt és elmondta, hogy ők hol szoktak strandolni. Más szavakkal fejezte ki magát de ez volt a lényege: N47 49.086 E18 50.950.
Mi eleve pancsolásra készültünk, így be is céloztuk magunknak ezt a helyet. Nagyon megérte! Hatalmas homokos föveny, sekély és lassan mélyülő víz (kb 26 fokos!), alig pár ember. Szenzációs hely!
Hihetetlenül összejött a mai nap, köszönet érte a rejtőnek és a kisvasútnak.

nogacsalad 2010.07.17 11:00 - Megtaláltam
Részletek később...

tudo 2010.07.17 09:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.32
80 km kerékpár edzés a Vác - Nagymaros - Szob - Márianosztra - GCSZKT-2 fordítóval útvonalon az új ládával. Ma is hőség volt, de a Duna látványa és a Börzsöny felől érkező hűvös áramlatok könnyítették az edzést.

Váctól még elviselhető melegben 52/16 - 52/17 között tempózva átlagos 81 rpm ped. és 127 bmp pulz. mellett érkeztem az 1. ponthoz. A dobozka és a darázsfészek azonnal meglettek, szerencsére darazsak nélkül. A kisvasút szépen rendbe hozott pályája nagyvasúti sínanyagból készült. Jellegzetesek a füves vasúti megállók, amelyekből egyet a Mária-kút ládájából már volt alkalmam megismerni. Szívderítő volt Márianosztra ismert hegyeit, templomát, kőfejtőjét újra látni. A láda azonnal meglett.

Visszafelé a falun keresztül a Piros sáv és a Zöld sáv mentén tekertem. Jól esett a sötét északi lejtők hűvöse és a Beatrix Királynő Kerékpárút Dunakanyar látványa vissza Vácig.

Kerékpáros kupa: 78.98 km

Bak
DunakanyarDunakanyar
DunakanyarDunakanyar
jeti-matterhorn 2010.07.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
gyattis,J.Laci,jeti-matterhorn
A megjelenés napján is készültünk ide a családdal,de végül elmaradt.Igy most a barátokkal jöttem vissza.

Szabó Család 2010.07.15 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Köszönjük. Hát jó meleg van.

Dzsozy 2010.07.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Köszönjük a rejtést!

19izsi73 2010.07.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.93
Biztos hülye vagyok, hogy a hőségriadó időpontjában megyek ládázni bringával, de egyik kedvenc részemre bármikor eltekerek. Anno terveztünk mi is egy multit ide, de az szivatósabb lett volna, így örülök, hogy BM megvalósította.
Első ponton - bár a darazsak ott voltak bizony - inkább a mágneses dobozkát kerestem; szerintem már most nem ott van ahol eredetileg...Könnyebb helyen. Ezután bő 4 km.-es laza tekerés (+ 1.5 l. víz) után maga a láda. Aki már volt ott tudja: fantasztikus hangulata, fekvése van ennek a végállomásnak!
Csak két dolgot hiányoltam; szubjektív, de én ahol lehet szeretem az archív képeket, milyen lehetett fénykorában egykor...hogy el tudtunk cseszni mindent, majd amikor pénz van rá, akkor is! Másik: a legközelebbi ládát is keressétek fel nyugodtan - nem haragszom meg érte - mégpedig a GcSPH-t. ( bocs a reklámért...;-) )

Ilyen kocsikban!
GcSPH-alatt 
Vándor Csillag 2010.07.13 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Kerékpáros találat.
Pont a mai napra terveztük GCGOZE bejárását. Ajándékként megjelent ez a dobozka. :) Sajnos az első helyet már nem sikerült megcsípni, de így is nagyon jót kirándultunk. Én nem láttam darazsakat, biztos figyelmetlen voltam. Apontok könnyen megtalálhatók, az útvonal nagyon szép.

SirLes 2010.07.13 07:42 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.11
Megtalaltam, elso pont 3 meteres kozeleben ket darazsfeszek is van, vigyazz. [wapon beküldött szöveg]
Szerencsém volt az első hellyel. A mai napon a kemencei kisvasút volt a fő uticél, erre nem messze tőle megjelent este ez az új láda. Pont útba esett, így gyorsan felavattam. A koordináták pontosak, csak az első pontnál a darázsfészkek a veszedelmesek. Sikeresen le is vertem az egyiket, amikor belenyúltam. Szerencsére a darazsak még félálomban voltak és nem csíptek meg. A végláda könnyű találat.

12
3 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu