geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4022. Kapor-csúcs (SK) (GCKAPR)

Indul a túra!

Indul a túra!

Völgy

Völgy

A csúcs

A csúcs

Csúcsunk

Csúcsunk

Késő őszi hangulat

Késő őszi hangulat

A láda helye a Kapor-fokról.

A láda helye a Kapor-fokról.

Konkrétan.

Konkrétan.
Szélesség N 49° 10,884'
Hosszúság E 20° 2,930'
Magasság: 2282 m
Megye/ország: Szlovákia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.06.27 12:00
Megjelenés időpontja: 2015.06.23 21:04
Utolsó lényeges változás: 2018.09.21 11:13
Utolsó változás: 2019.08.11 10:07
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: DonRazzino
Felhasználó: radpeter
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 9500 m
Megtalálások száma: 45 + 1 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetentewap: turistaúttól 10 méterre északra, nagy szikla mögötti üregben 22x10x8 cm-es doboz

A túra útvonala november 1-től június 15-ig nem látogatható, így ezen időszakban a láda sem kereshető!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A ládával a Magas-Tátra egyik, viszonylag könnyen megközelíthető kilátóhelyét, a Kapor-csúcsot (2363 m) szeretném bemutatni. A túra hossza ~20 km, a szintemelkedés a parkolótól a csúcsig 1017 m, térkép szerint 7 óra szükséges a teljesítéséhez. A Magas-Tátra turistaútjainak nagy része november 1-től június 15-ig le van zárva. Ennek természetvédelmi és balesetmegelőzési okai vannak, tartsuk tiszteletben!

Megközelítés

Ajánlott parkoló:  N 49° 7,166' E 20° 3,840' 1350 m [GCKAPR+parkoló] a Csorba-tó (Strbské Pleso) nyilvános parkolója. A parkolás díja 6 EUR. Az itt megváltott napijeggyel az adott napon, a Magas-Tátra minden településén parkolhatsz, mindegyik parkolóba érvényes!!!

A túra

Csorba-tótól a piros Piros sáv jelzésen haladunk. Az út nemsokára bevezet az erdőbe, ahol a fenyőfák mellett időnként táblákkal is találkozunk, az út ezen szakasza ugyanis erdei tanösvény is. Kb. fél óra gyaloglás után az út kettéágazik: jobbra a zöld Zöld sáv jelzés levisz a völgybe, a piros Piros sáv jelzés pedig tovább halad a hegyoldalban. Tegyünk mi is így! Nemsokára kiérünk az erdőből, és elénk tárul jobb oldalon a Menguszfalvi-völgy (Mengusovská dolina) alsó szakasza és a túloldalon az Oszterva (Ostrva, 1979 m) tömbje. itt egy darabig a hegy oldalában haladunk, kövekkel kirakott úton, balra sziklafal, jobbra meredély. Az út nemsokára levisz a völgybe, ahol egy kis fahídon átkelünk a Hincó-patakon (Hincov potok), és egy rövid emelkedő után megérkezünk a Poprádi-tóhoz (Popradské pleso, 1495 m). A tó partján van a Poprádi-tavi menedékház (Chata Popradské pleso), szálláslehetőséggel, büfével, étteremmel (idáig megfelelő engedély birtokában autóval is fel lehet jönni).

Innen a kék Kék sáv jelzésen haladunk tovább. Nemsokára elérjük a következő elágazást  N 49° 9,795' E 20° 9,260' 1620 m [GCKAPR+keresztezodes], ahol jobbra letérve a piros Piros sáv jelzésre a Tengerszem-csúcsra (Rysy, 2499 m) juthatunk. Mi kövessük továbbra is a kék Kék sáv jelzést. Az út az elágazás után elkezd meredeken emelkedni. Közben többször keresztezzük a patakot. A kilátás egyre szebb lesz, nyugat felé a Bástya-gerincet (Hrebeň bášt) látjuk a Sátánnal (Satan, 2421 m), kelet felé a Poprádi-gerincet (Popradský hrebeň), és észak-kelet felé kibukkan a Hunfalvy-hágó alatti menedékház is (Chata pod Rysmi, 2250 m, a Magas-Tátra legmagasabban fekvő menedékháza). A meredek kaptató után nemsokára felérünk a völgy legfelső részéhez, ahol gyönyörűen kitárul a táj, végre a csúcsot is megpillanthatjuk. Ez a felső rész a Tátrában szokatlanul lapos és széles, patakkal és tavacskákkal. A völgy végéhez, a Hincó-katlanhoz (Hincova kotlina) érve meglátjuk a hegység déli oldalának legnagyobb tavát, az 54 méter mély Nagy-Hincó-tavat (Veľké Hincovo pleso, 1946 m) Az információs tábláról azt is megtudjuk, hogy ez a legmagasabban fekvő tó, amiben még laknak halak. Innen egy újabb meredek kaptatón elérjük a Felső-Kapor-hágót (Vyšné Kőprovské sedlo, 2180 m), ahonnan szép kilátás van a Hlinszka-völgyre (Hlinská dolina). A hágótól ismét a piros Piros sáv jelzésen haladunk tovább észak felé, az út néhol elég kitetten, a gerincen halad.

A csúcs  N 49° 10,941' E 20° 2,901' 2363 m [GCKAPR+csúcs]előtti nyeregben balra, egy sziklaüregben található a láda. Óvatosan kérem visszahelyezni, hogy ne csússzon elérhetetlenül hátra.

A csúcsban három felől futnak össze a gerincek. ÉK felé a Szmrecsini-hágó (Fenyves-tavi-hágó) választja el a Csubrinától, DK-re tőle a Kapor-hágó (Koprova-hágó) széles nyílása fekszik, míg ÉNY. irányban igen hosszú oldalgerinc ágazik ki belőle, amely a Hlinszka- és a Szmrecsini-völgyet (Fenyves-tavi-völgyet) választja el egymástól. A csúcs oldalait orvvadászok és vadászok bizonyára már régen látogatták. Hegymászó története az 1880-as években kezdődött, télen először 1906-ban jártak itt.

Visszafelé is ugyanez az út a legegyszerűbb. A parkolóhoz képest akár 8-10 fokkal is lehet hidegebb a csúcson, szél- és esőálló kabát nyár közepén is elengedhetetlen!

Hasznos linkek

Ki ne hagyd_a_GCSTPT-t_útközben!
Ha már_Csorba-tó,_akkor_GCSTRB
Mikulás ládája a Tengerszem-csúcson
Magas-Tátra
Hasznos infók
Térképek a túrához
Időjárás
Vasúti menetrend
Buszok mentrendje
Négynyelvű Tátra-szótár

Kívánok mindenkinek szép, tiszta időt és kellemes túrázást!

forrás:
magas-tatra.hu
Wikipedia'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (20 db): környezet: 5.00 rejtés: 4.73 web: 4.77 átlag: 4.83

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
+
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


homemadebyjuci 2020.08.22 14:20 - Megtaláltam
Jó nagy tömeg volt, de körültekintően meglett! Itt még csak először voltam, de csodás időben, csodás kilátással, köszi! :-)

kobcikrajci 2020.08.14 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.67
Egy ráadásként kinézett cache, ha már úgyis a közelben akadt egy "üres" napom. Teljesen tipikus tátrai környezet és túra, szokás szerint (ezúttal tartós) esővel, ami a lefelé út utolsó 2/3-át áztatta el. Ezúttal viszont nem a túlzsúfolt Popradi-tó felől indult a menet, hanem a kék jelzés nyugati szakaszát jártam be, ahol a kellemes turistasűrűség kb. 8 fő/3 óra. A táj itt is varázslatos, a völgy a két hegylánc között kúszik a hágó felé, és a kihaltsága miatt különleges hangulata van. Ingyenes parkoló található Podbanské határában, a hotelek előtt, innen kerékpárral, aszfalton 7 km és 200 m szint igazán barátságos. A gyaloglás távolsága az aszfalttól légvonalban 5 km, az emelkedés 1100 m, viszonylag egyenletes. Nagyobb mértékű a hágó előtti 200-as, illetve fel a csúcsra. A csúcsról a kilátás szédítő, és sok útvonalat, illetve a tengerszemet már ismerősként szemlélhettem, ráadásul félórás napsütésben. Itt már elég sokan időztek, de azért még elfértünk. A láda a kép alapján megtalálható, de a jelzett úttól nyugatra, amit a térkép is mutat!

A kék leágazásánál rögtön egy hídBokadzsungeles rész a völgybe menet
Jobb oldali völgyfalKőtengeren át
Emberek a hágóról a csúcsraErről jön a tömeg
A már ismerős tengerszemÉs az eddig ismeretlenek
Élet a csúcson 
alexi 2020.06.27 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A láda a helyén, épségben átvészelte a telet.

akosgy 2019.09.22 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Szép időt ígértek a hétvégére, ezért ismét kijöttünk a Tátrába túrázni (nem lehet megunni :), a mai nap a Kapor-csúcsot választottuk célpontnak, a jelzett úton elérhető csúcsok közül már csak ez hiányzott a "gyűjteményből".

Az előző naphoz hasonlóan szikrázó napsütés fogadott, egész nap egy felhő sem volt az égen. Nagyon sokan túráztak, a csúcsra felfelé vezető út már inkább a csíksomlyói búcsúra hasonlított, mint magashegyi túrahelyre.

Felfelé menet megkerestük a ládát. Helyén van, a koordináta is pontos. A csúcson nem sok hely volt, így a jutifalatozáshoz kicsit odébbmentünk a gerincen. Lefelé már kicsit megnyomtuk a túrát, mert még haza is kellett érnünk. Tátracsorbán azért még ettünk egy jót a helyi kolibában.

Köszi a pontot, ez is kiváló túra volt. :)

Felfelé a völgybenSzolid kis kőfolyás
Célterület napfénybenKíváncsi kosztos pipe
Gerinc nyugat feléCsúcskupac
BBálint 2019.09.14 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.77
A tegnapi Fehér-tavi-csúcs után nem pihentünk sokat, ma a Kapor következett. A Poprádi-tó alatti parkolóban álltunk meg, majd indutunk el hatan, de végül csak öten, különböző tempóben haladva, azaz kissé szétszakadozva mentünk fel a hegyre. Én értem fel másodikként. Az idő abszolút ideális volt egy magas-tátrai hegymászáshoz, viszont emiatt sajnos a túrázók is sokan voltak. A csúcson mindenfelé figyelni kellett, hogy rá ne lépjek egy fejre, vagy kézre. Oda- és visszafelé is sokat időztem a Nagy-Hincó-tónál, ami a környező hegyekkel együtt igazán szép látványt nyújtott. Akár csak a Kaporról nyíló kilátás. Főleg észak-északnyugat felé.
A ládáért rendesen megküzdöttem. Jól el van rejtve, és mindenképp szükséges hozzá néhány lábremegés nélküli lépés a szakadék felett.
Most már csak egy olyan csúcs van a Magas-Tátrában, ami jelzett úton - illetve köteles mászás nélkül - elérhető.
Nagy élmény volt! Köszönöm a rejtést!

20190914_11424020190914_114714
20190914_11485020190914_121218
20190914_13055720190914_131147
20190914_13120920190914_132055
20190914_13210220190914_132531
20190914_13274220190914_134055
20190914_141353 
Lupus21 2019.08.02 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Felkeresve egy tátrai kirándulós hosszú hétvége keretében. Szállás a Poprád Tavi Hegyi Szállóban (ajánlom mindenkinek, aki még nem ismeri) innen a csúcs/láda kényelmesen, nézelődve, gyerekkel 6 és fél óra oda-vissza.
A szállóban 1 korsó Staropramen 1,8€, fél liter kofola 2€, egy tál meleg kaja pl. madarsky gulas (pörkölt) knédlivel 8€. Hajrá!!!

IMG_20190802_125654IMG_20190802_130744
cila 2019.07.08 14:05 - Megtaláltam
Ez volt a negyedik Tátra-túrám. Most is szerencsénk volt az idővel, mert nem esett. Ahogy mentünk felfelé, egyre hidegebb lett, a Hincó-tavaknál már az összes pulóvert és kabátot felvettük (plusz kapucni), óriási szél is volt. A ládát nem találtuk a rövid keresés során, aztán inkább másztunk tovább, mert nagyon fáztunk. A panoráma erről a csúcsról is fantasztikus. A Poprádi-tónál nagyon jó teát és levest lehet kapni, van egy cica is :) Kérem szépen a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: radpeter, 2019.09.24 22:02]

20190708_09120820190708_091729
20190708_11315320190708_113227
20190708_11415220190708_114849
20190708_12013020190708_130459
20190708_14324720190708_140226
20190708_13541520190708_122338
20190708_13312620190708_132444
20190708_13295520190708_150135
20190708_13115420190708_125817
Discover 2018.10.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Ragyogó hétvége a Magas-Tátrában. A mellékelt képek alapján kérem elfogadni.
Köszönöm, hogy megmutattad a helyet!

[Jóváhagyta: radpeter, 2018.10.14 13:14]

Köszönöm!

_DSC5898_DSC5900
_DSC5906_DSC5908
_DSC5915_DSC5921
_DSC5923_DSC5928
_DSC5931_DSC5935
_DSC5938_DSC5950
radpeter 2018.09.16 00:00 - Egyéb
2018. szeptember 16-án a láda újrarejtve.
Köszönöm Webber segítségét!

Webber 2018.09.15 12:30 - Megtaláltam
Újrarejtve ugyanott.

IMG_5803IMG_5809
IMG_5836IMG_5853
IMG_5861IMG_5879
IMG_5883IMG_5898
IMG_5901IMG_5936
V_Gabor 2017.10.21 18:53 - Egyéb
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Email-t küldtem a rejtőnek.

beteg láda 
kissss 2017.10.07 14:26 - Megtaláltam
A korábbi sikertelen keresések bejegyzései és a cudar idő miatt sokáig nem kerestem... A képek alapján kérem a megtalálás elfogadását. Köszi!

[Jóváhagyta: radpeter, 2017.11.03 22:05]

DSC02175DSC02176
DSC02166 
Szilkó76 2017.10.01 11:40 - Megtaláltam
Két éve már jártam itt apuval, Dani és Tasek barátaimmal, most Katival tértem vissza. Hajnalban indultunk itthonról, fél 7-kor már a parkolóból felfelé. Kényelmesen ballagtunk, 11 óra után nem sokkal értünk fel a csúcsra.

Annak idején itthon kiderült, hogy a ládát nem jó helyen kerestem, de most a segítség kép alapján lefelé jövet meglett az igazi rejtek. Ám dobozt sajnos én sem találtam benne.

A képek alapján szeretnék elfogadást kérni.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.11.03 17:01]

Az utolsó méterek a csúcsraKilátás
Nagy a forgalomA rejtek (lent középen) és a csúcs
Itt vagyok......nagyon közel :)
erchegyia 2017.09.09 13:30 - Megtaláltam
2007-ben már jártunk itt, most 10 év után újra. Ládát nem találtunk :(

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.10.21 18:52]

IMG_20170909_123940 
bence máté 2017.08.24 15:00 - Megtaláltam
Sajnos a ládát nem találtam, pedig a nagy csúcsörömben el felejtkeztem a ládáról és 100 métert kellett visszamenni miatta. Fotó mellékelve a túráról. Kérném ez alapján elfogadni. kösz!!

[Jóváhagyta: radpeter, 2017.09.14 21:43]

21034708_1824031244276979_9190737047651873914_nkaporadat
zoo_lee+Edit 2017.08.14 15:58 - Megtaláltam
Mi is kerestük egy darabig,de sajnos nem találtuk meg. A kép alapján kérném a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: radpeter, 2017.09.14 21:43]

 
KataJani 2017.07.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.07
1185. megtalálásunk. ZÖLDSPORT-os Tátra túra közben. Megmásztunk 3 csúcsot, sétáltunk egy kis könyebbet, s közben egy lazító autós kirándulásra is szántunk időt. Az időjárás relatív kegyes volt hozzánk. Látunk csúcsot, tavat, vízesést, panorámát, barátságos zergét, kéregető rókát, s még sok-sok szépet.
Csorba-tótól indultunk, s oda is jöttünk vissza. Rengetegen letértek a Rysy felé, de sokan jöttek a Kapor-csúcsot is meghódítani.
Ládát keresgéltük egy darabig, sajnos nem találtuk. Sok nagy sziklát megnéztünk.
Kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: radpeter, 2017.08.07 10:33]

Kezdetek még fenyvesbenHincó-katlan
Már vannak a csúcsonHuncutkató
Csúcs alattCsúcs érzés
Egyik szikla alatt lehet a láda 
Mathau 2017.02.18 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Harmadik napunkon már nem volt olyan kegyes hozzánk az időjárás mint eddig. Kicsit hidegebb is volt, olyan -6 fok körül, ez még nem is lett volna baj, de az egész éjjeli hóesés sem szűnt meg és még egy kis széllel is párosult. Szép és szerencsés dolog amikor először érsz aznap egy csúcsra, de megvan az a hátránya, hogy neked kell taposni a leesett havat. Mi új utat improvizáltunk és sajnos elég sűrűn sikerült térdig vagy combig süllyedni a friss hóba. A munka oroszlánrészét Gábor végezte, aki fáradhatatlanul törte az utat. A tavaknál egy kis kaja után nekiindultunk a hágónak, ami nem bizonyult túl egyszerű feladatnak, de sikeresen vettük az akadályt és innét már csak a ködben kellett felkaptatnunk majdnem 200 métert a csúcsig, ahonnét persze minimális volt a kilátás. Lefelé a hágótól ismét bizonytalannak éreztem a lépteimet, de szerencsére a többiek türelemmel voltak így simán leértünk. A visszaúton a már utánunk érkezők által is kitaposott ösvényen róttuk a távot és hamar meg is érkeztünk a házba.

[Jóváhagyta: radpeter, 2017.02.26 20:38]

DSC02243DSC02244
DSC02248DSC02258
DSC02265DSC02267
DSC02270 
fodann 2016.09.10 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Délben már a csúcson voltunk, de rajtunk kívül még rengetegen gondolták, hogy ma szép lesz az idő... Hatalmas volt a tömeg. Így inkább nem is keresgéltem, feltűnés nélkül lehetetlen lett volna. Kérném a jelszó nélküli megtalálás elfogadását.

A táj gyönyörű, most szerencsénk volt a kilátással is, hamarabb felértünk, mint a felhők. A kutyik is nagyon élvezték a napot :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.10.22 19:10]

aaDSC_0185aaDSC_0200
aaDSC_0315aaDSC_0322
aaDSC_0344aaDSC_0356
aaDSC_0384aaDSC_0392
aaDSC_0407aaDSC_0487
aaDSC_0545aaDSC_0590
aaDSC_0599 
VP 2016.08.24 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
38 km, 2000 m szint, 2 ország, némi sziklamászás.
A kép alapján találtam meg, anélkül esélytelen lenne (szerintem kb. 15 méterrel arrébb mutatnak a koordináták).
A csúcson eddig 1981-ben és 2009-ben jártam (utóbbi Milával).
Az első elektricskával érkeztem, 6:10-kor szálltam le a Poprádi-tó megállónál. Innen Poprádi-tó - Hincó-tó - Koprova-hágó - Koprova-csúcs (a számomra mérvadó Komarnicki-könyv szerint ez a csúcs magyar neve!).
Hideg volt, így nem nagyon álltam meg a ládáig. Logolás után a csúcson egy ott alvó fiú és (sajnos) köd fogadott. Azért egy órát ott töltöttem, beszélgettem, tízóraiztam, erre-arra néha volt némi kilátás is.
A hágóból a Hlinszka-völgybe ereszkedtem le, azon le a Koprova-völgyig (sajnos egész 1400 méterig le kell ereszkedni), majd fel a Szmrecsini-tavakhoz (Temnosmrečinsky plesa). A felső tótól az egykori, mára megszüntetett piros jelzés mentén fel a Chalubinski-kapuhoz, majd onnan a vége felé elég kitetté váló, kb. 800 méter hosszú, úttalan gerincen (Hrubý hrebeň), kisebb sziklamászásokkal a Liptói-határhegyig (Hrubý štít).
Itt újra legalább egy órát töltöttem, szép kilátás volt a Lengyel-Öt-tó völgyére, és néha látszott a Sas-út, a Tengerszem és a Halas-tó, a Triumetal, és mögötte a Kriván. (A Koprova-csúcsot innen végig nem láttam, előtte a tavaktól igen.)
Megunni nem tudok egy csúcsot, de menni kellett: le az Öt-tóhoz (a th.-ban tea), majd hosszan le Łysa Polanára. A buszra majdnem két órát kellett volna várnom, így elindultam gyalog, stopolva. Javorina előtt vett fel egy kedves német pár, akik egészen Nova Lesnára, a szállásomra elvittek.

Öt-tó és Sas-út
20092009
20092009
Mivol 2016.08.18 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a kesst!
Nagyon jól kifogtuk az időt, zseniális kilátás volt a csúcsról. Se túl meleg, se túl hideg, eső nem volt, felhő is alig... :) Jó tempót mentünk, sok szépet láttunk, pl. néhány zergét egész közelről! :)
Viszont pont a ládát hagytuk ki. Nem akartunk letérni az útról, így már a nyeregnél úgy döntöttünk, hogy nem keresgélünk. Ki tudja, mennyire mozognak a kövek a nemkijelölt részen... Később a képeket nézve lehet, hogy nincs is 10 méter a jelzett úttól?
Volt nálunk egy TravelBug (https://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=1653529), megmutattuk neki is a környéket. :)
Kérnénk szépen a képek alapján az elfogadást!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.20 18:07]

SAM_1349SAM_1353
SAM_1361SAM_1365
SAM_1369 
kamzik 2016.08.13 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Köszi a rejtést. A kép vezetett a rejtekhelyhez.

Murmogoek 2016.08.13 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szép menet volt, az idő sajnos nem annyira! :)
A "Konkrétan" kép sokat segített a megtalálásban, szerencsére gyorsan meglett. Tetszik a láda helye - nincs messzire az úttól, de elég rejtett ahhoz, hogy nyugodtan lehessen logolni. Az utolsó kép is a láda rejtekhelyén lett készítve (mellette állva az út felé).

Köszönjük a rejtést! :)

20160813_13130720160813_132714
20160813_132701 
robatko 2016.08.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Ideális időben, ideális környezetben.
A doboz megtalálása hiányában kérném a fényképek alapján történő jóváhagyást!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.16 17:42]

DSC01477DSC01504
13 2016.07.30 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
A koordináta nagyon pontatlan!

rozsabogar 2016.07.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Egy napos túra keretében Bp - Poprád tó állomás (autóból ki) - Rysy - Kapor csúcs - Poprád tó állomás (autóba be) - Bp. Páratlan idő, gyönyörű hely! Összesen 34km és kb3200m szintkülönbség. Sajnos a Rysy-n és a Kapor csúcson is "telt ház" volt, így esélyem se volt ládát elővenni. A képek alapján kérem szépen a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.12 17:10]

P1010486P1010490
P1010492P1010497
P1010502P1010506
tóthék 2016.07.30 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Aki szétnéz a környéken és nem ez az első megtalálása annak menni fog!

:)

vaterlo 2016.07.09 12:58 - Megtaláltam
Két éve már voltam a csúcson, akkor nem voltak rajta a szlovák ládák a kütyün. Most rajta volt, de sajnos nem találtam. Lefelé szándékoztam keresni, de a csúcshódítás után 10 perccel el kezdett esni az eső, és viharos szél is kerekedett.
Pár percet még így is rászántam, de nem jártam sikerrel.
A képek alapján kérném a megtalálás elfogadást. Köszönöm.
Nagy kedvencem a Magas-Tátra.

[Jóváhagyta: radpeter, 2016.07.24 21:28]

IMG_2715IMG_2721
IMG_2725 
MirP 2016.06.18 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Az utazom.com szervezésében érkeztünk a Kapor-csúcsra, ami már az ötödik csúcspont, ahol eddig a Tátrában jártam. Gyönyörű szép időt fogtunk ki, egy aprócska kis zápor volt, de annyi kellett is frissítésnek. :)
Mivel csoporttal voltunk és a csúcson a viharfelhők miatt nem tartózkodhattunk sokat, így a ládakeresésnek nem álltam neki, de szerintem kiszúrtam a sziklatömböt, ahol a helye van. :)
Készítettem fotókat erről is, valamint magamról is a csúcson, kérném szépen a fotók alapján történő megtalálást.

[Jóváhagyta: radpeter, 2016.07.11 20:31]

A csúcsonA ládát rejtő szikla
Nagy-Hincó-tó 
Mekett 2015.08.29 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést!

kivancsifancsi 2015.08.29 13:41 - Megtaláltam
.

Szilkó76 2015.08.20 16:00 - Nem találtam meg
A hosszú hétvégére Dani barátom ötlete alapján Magas-Tátrai kirándulásokat irányoztunk elő, az első napon a Kapor-csúcs volt a cél.
Még lent ketté vált a csapat, mivel apuval mi lassabban tudtunk haladni. Apu a Poprádi-tó feletti Rysy-elágazásig jött velem, onnan egyedül fel a Hincovo-tóig, ahol Dani és Tasek már várt. Ám azzal fogadtak, hogy a csúcsig már nem jönnek, így onnan egyedül folytattam utam. Nem tudják, miről maradtak le :), lenyűgöző a kilátás a hágóról.

A kicsit lejjebb lévő .com-os láda hosszabb keresés után meglett, ez viszont 20-25 perc után sem. Itthon a segítő képeket nézve nem is jó helyen kerestem, ezért nem "jelszó nélküli megtalálás"-sal próbálkozok.

A keresés felhagyásakor egy fiatal lengyel párral futottam össze, akik kevesebb sikerrel próbáltak selfie-t készíteni. Kisegítettem őket, beszélgetni kezdtünk, így lefelé csatlakoztam hozzájuk egészen a Poprádi-tóig.

Az élmények miatt nagyon érdemes volt eljönni, a láda meg majd meglesz egy legközelebbi alkalommal. ;)

Fenn a hágónVan egy kis forgalom
Kilátás a láda közelébőlA csúcs
Ide mutatta a GPS a ládát 
N.Zs. 2015.08.11 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Az ajánlott alsó parkolóból reggel korán indultunk, hogy a meleget és a tömeget elkerüljük. A meleget nem sikerült elkerülni. hihetetlen, hogy végig 30°C fölötti hőmérséklet volt. A Csorba-tó parkolóból a Piros sáv -on mentünk, ami már ismerős volt a RYSY-re menet. A tömeg ma is a Rysy felé tartott, így az elágazás után sokáig egyedül bandukoltunk. Nagyon jó érzés volt, hogy csak mi vagyunk és a nagy csend. A Hincó-katlannál már találkoztunk néhány emberrel, de sokkal kevesebbel, mint azt vártuk. Később egy fotogén zerge, mint egy forgalomszámláló nézett le egy magaslatról. Nem mozdult el csak nézte a felfelé vonuló embereket. Ekkor már nagyon gyilkos volt a meleg. 11 óra előtt értünk fel a csúcsra és a meleg nem nagyon csökkent. Csak néhányan előztek meg. Lefelé próbáltam a dobozt elővarázsolni valamelyik résből, de nem sikerült. Találtam helyette kék Marlborós dobozt, sörös dobozt.
Hát mi nem siettük el a dolgot. Fölfelé 3ó 45 perc mozgási idővel és 1 óra 15 perc állási idővel értük fel. 12,1 km-t mutatott a műszer.
Összesen 24 km volt 7 óra 30 perc mozgással és 3 óra állással.
Szintemelkedés 1212 méter. Süllyedés u.annyi.
Minden percét élveztem.

[Jóváhagyta: radpeter, 2015.09.04 19:45]

Hálás köszönet!

Hey-ho 2015.08.09 00:00 - Megtaláltam
A láda keresés szempontjából eredménytelen, de nagyszerű napot töltöttünk a Tátrában.
A cél előtt 80-100 m-re lemerült a gps akkuja, természetesen a tartalék lent maradt a kocsiban.
Nem először fordult már elő, majd telefonnal megkeressük mint máskor. Tudtuk hogy pontossága meg sem közelíti a garmint, de nagyon rossz helyen kerestük. Ezt utólag a láda oldalon a "konkrétan" fotó alapján egyértelműen láttuk. A hiányos nyomvonalat elkűldhetem.

[Jóváhagyta: radpeter, 2015.09.04 19:44]

Köszönjük!

cav004 2015.08.01 11:30 - Megtaláltam
Első napunkon mentünk fel a csúcsra. Erős tempóban, 3 óra alatt felértünk, éppen ebédre. Lefelé kerestük a ládát, de sehogyan sem találtuk, kénytelenek voltunk feladni a kutakodást. Rengetegen voltak a Kaporon, köszönhetően a hétvégének és a jó időnek. Kérlek Vértes logja alapján fogadd el a megtalálást.

[Jóváhagyta: radpeter, 2015.08.04 21:30]

Vértes 2015.08.01 11:30 - Megtaláltam
Kerestük sokáig a ládát, de nem találtuk. Sokan voltak, egy pár épp a ládán ülhetett.
Kérjük a rejtőt a találat elfogadására a képek és az elküldött track log alapján.

[Jóváhagyta: radpeter, 2015.08.04 21:30]

szamosszamoca 2015.07.24 13:10 - Megtaláltam
A Tátrába szívesen lógatjuk a lábunk, ha tehetjük. Nagyon örültünk, amikor megjelent a láda. Nem volt kérdés, hogy ismét megpróbáljuk a Kapor-csúcsot, főleg, hogy a család e csúcs megmászására tart még alkalmasnak. Rögtön az első nap nekiugrottunk, bíztunk benne, olyan sikeresek leszünk, mint tavaly a Krivánnal. Reggel korán indultunk, hogy én is felmászhassak. A Hincó-tóig nem is volt semmi különös, szépen haladtunk. A Poprádi-tónál picit pihentünk, megállapítottuk, hogy elkészült az új ház is. A patak fölött, ahol lányunk beleesett anno a vízbe, most kötél segíti az átjutást. Jó ötlet volt! Olyan erősen sütött a nap, hogy a zergék is az árnyékba bújtak. A Hincó-tónál ettünk, hogy legyen erőnk a szerpentinre. Az utolsó képünkön még a szerpentin alján lányom éppen teszi el a melegítőfelsőjét a zsákba :(. Alig kezdtünk el emelkedni, amikor olyan hirtelen kezdett szakadni, hogy csak a pelerineket tudtuk kikapni a zsákból, az ujjatlan pólónkra. Nem volt kellemes életünk első igazi nagy viharát átélni 2000 méter felett, főleg hogy villámlott és borsónagyságú jegek pattogtak rólunk. Rövid ideig tartott, de nagyon fáztunk. A vízhatlannak vett bakancsom pillanatok alatt átázott, de a többieké sem bírta. Nagyon közel voltunk már a ládához, de az eső elálltával a visszafordulás mellett döntöttünk. Lefelé kaptunk újabb zuhancsot, majd este a szállásunkon is volt vihar rendesen. Szomorúan feküdtünk, hiányzott az igazi csúcsérzés :(. Másnap alig volt látótávolság, a Téry-menedékházhoz mentünk volna, de a vészjósló dörgés és a felhőbe burkolózott csúcsok és ház miatt inkább lejöttünk a szerpentin előtt. Szombaton a Lengyel-Öt-tó völgyével ismerkedtünk, arra még nem jártunk, lefelé megint bőrig áztunk. Vasárnap reggel szakadt az eső. Dél volt, mire kimerészkedtünk a szállásról. Barlangozni indultunk, de olyan hirtelen kitisztult, hogy Liptószentmiklósról visszafordultunk apa és lánya felfutottak az Osztervára. Ma indulás előtt libegővel besegítve az Elülső-Szoliszkóra csak egy reggeli edzést tartó helybeli előzött meg minket, de így is már szemerkélt az eső, mire felértünk. Szerencsére most ez így is maradt, gyenge esőben jöttünk le. Szép napokat töltöttünk, de az esőből igen csak kijutott az idei nyáron, pedig a házigazdánk arról panaszkodott, milyen száraz. Hát csak addig, amíg mi meg nem érkeztünk. A feltöltött képek alapján kérjük, hogy fogadd el a találatunk, nagyon-nagyon szerettük volna, de feladtuk. Messziről jöttünk,megizzadtunk érte, aztán jól lehűtöttek az égiek, nem tudom járunk-e még arra. A szállásunkon első este működött csak a net, így nem tudtuk eldönteni mi legyen. Lányom és párom felment volna újból, de az időjárás nem volt mellettünk. Köszönjük. A csúcsfotó a régebbi sikeres túra emléke.

[Jóváhagyta: radpeter, 2015.08.04 21:31]

Itt még melegünk volt
20082008 a Csúcs
Zsu. 2015.07.20 12:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

 
Mikulás 2015.07.20 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.59
Hosszú hétvégére érkeztünk Zsuzsival a Magas-Tátra környékére. Szobaton griffs Zoli bringás ládáját tekertem le délután, a vasárnap pedig egy kis dél-lengyelországi geocachingről szólt: Nedec vára, Krakkó és Zakopane. Ma végre jött a fő fogás (amiért tulajdonképpen kiutaztunk): a Kapor :)
Éjjel óriási viharra, mennydörgésre ébredtünk, olyan robajok voltak, mintha fel akarna robbanni a Tátra. Szerencsére reggelre mindennek nyoma sem volt. Picit borult, de szép időre (a csúcsok lentről látszódtak) ébredtünk. Tudtam, hogy ez jó jel: nincs meleg, nincs tűző nap, nem fogunk odakozmálni. Ahogy emelkedtünk egyre szebb lett az idő: kezdett szakadozni a felhőzet és ki-kisütött a nap is. Felértünk és csodás kilátás lett, de volt egy kis szél, ami a hőérzetet jelentősen befolyásolta: Zsuzsi konkrétan fázott a csúcson. Felfelé menet már kerestem vagy negyed órát a ládát, de nem találtam és elnapoltam, hogy majd lefelé menet újra próbálom. Így is lett, de továbbra is semmi. Beszéltem macikupaccal, de nem tudott érdemben segíteni (ezt utólag nem csodálom, ugyanis ők valami más dobozt talátak, nem a Péterék által elrejtettet). Pétert is hívtam és ő elég jól elmagyarázta, de ennek ellenére semmi... Adtam egy utolsó esélyt magamnak és felidéztem minden részletét, amit mondott és lám meglett a doboz. Azóta a koordináta picit pontosításra került és felkerült az oldalra két segítő kép is. Így már könnyeb lesz az utánunk jövőknek. Lefelé menet már tűzött a nap és melegebb is lett. Leérve a Poprádi-tónál ebédeltünk egyet 20 fokban :) Ímádom a Tátrát és ezt a hőmérsékletet!

Köszönöm Don Razzinonak és Péteréknek ezt a csodás lehetőséget!

Mikulás

/A többi fotót lásd. Zsuzsi logjánál./

Fotóalbum

macikupac 2015.07.12 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.40
BTHE-hétvégén 3.

A mai nap nem ennek indult. Az eredeti terv szerint Tátralomnicról lanovkáztunk volna a Kőpataki-tóhoz, ahonnan a Magisztrálé útvonalát követve elgyaloglunk Tarajkához. Ezt módosította a csapat az Oszterva-nyereg felkeresésére, de páran úgy éreztük, hogy ha már egy hegymászó egyesület tagjai vagyunk, akkor hegyeket hódítsunk meg, ne dombokat. Így szerveződött pár perc alatt egy tempós haladásra képes kis társaság a Kapor meghódítására. Gyorsan szereztem koordinátákat és azonnal ki is léptünk, mert nem volt túl sok időnk. Nagyon jól haladtunk; mindenhol jóval a megadott kalauzidőknél rövidebb etapokat teljesítettünk. Én már többször jártam a környéken, de társaimnak teljesen új volt a táj. Ennek megfelelően azért meg-megálltunk gyönyörködni, fotózni. 2,5 óra alatt értünk fel a Csorba-tónál lévő felső parkolóból. Sietnünk kellett, mert arról volt szó, hogy 15:30-kor indulunk haza. 12:30-ra fent is voltunk. Ücsörögtünk, fotóztunk, kajáltunk, térkép segítségével azonosítottuk a közelebbi-távolabbi csúcsokat egyaránt. Csináltunk egy közös csúcsfotót, majd 13:00-kor indulás vissza. Közben a nap is elbújt, kissé be is felhősödött; féltünk az esőtől. A ládát a visszaútra hagytam meg, mert a kilátás, az élmény előrébb való. Henrik előre ment, mert hármunk közül ő volt a leglassabb. Mondtuk, hogy megyünk mi is rögtön. No, ez nem így lett. Tomival ketten 40 percig ketten kerestük a ládát, még Péterrel is beszéltem. Nagyon sok repedést átnéztünk, volt amit többször is. Még a törmelék is megindult alattam... A kapott segítség (úttól pár méterre lévő nagy sziklarepedés) sajnos nem bizonyult túl jó támpontnak. Végül Tomi találta meg a dobozt, egy - szerintem - teljesen jellegtelen helyen. Annyira megörültem, hogy meglett, hogy csak a medvés kép készült el Foltival. Ki sem nyitottam a dobozt, mert Tomi (visszarejtés után) már rohant lefelé a hegyről, miközben a többiek is telefonáltak, hogy mi a helyzet velünk. Lefelé nagyot kellett mennünk, mert ennyi időveszteséget nehéz behozni. Végül éppen induláskor csíptük el a többieket a Poprád-tavi-háznál. Egy nagyon klassz napot, hétvégét zártunk. Örülök, hogy ezt a túrát választottuk - a ládától függetlenül. Tökéletes időnk volt. Kár a rejtésért, mert ha egyértelműbb a hely, akkor egy csomó időt megspóroltunk volna, illetve jutott volna belőle olyanra is, hogy beledugjuk a lábunkat a Nagy-Hincó-tó (jég)hideg vizébe.

[Jóváhagyta: radpeter, 2015.07.18 21:03]

Köszönöm!

Petrukkio 2015.07.09 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszi!

Fazék 2015.06.27 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Jó néhány kihagyott év után ismét megmásztam egy Tátra csúcsot. Szerencsére tévedett a meteorológia, és nem esett az eső.

scele 2015.06.27 12:05 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Mira 2015.06.27 12:05 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2015.06.27 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

L@zy 2015.06.27 12:05 - Megtaláltam
Kétnapos kiruccanás Szlovákiába.
Radpeter+Orsi, Lelcache, Miráék és Scele társaságához csatlakoztam Kíra és Zoéval együtt.

radpeter 2015.06.27 12:00 - Egyéb
A rejtés felülvizsgálata, láda kihelyezés, terepszemle.

Gábor66 2015.06.27 12:00 - Megtaláltam
Gyönyörű! Köszönjük a rejtést!

zöldfülű 2015.06.27 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Lefülelve :-)

Kb. két hónapja kezdtük szervezgetni ezt a tátrai hosszú hétvégét, és kicsit sajnálkoztam, hogy ládát nem érintünk - de éppen csak egy kicsit... Annál nagyobb volt az örömöm, amikor indulás előtt 1-2 nappal változott a program: már nem csak a csúcsra, de a ládára is rástartolhatok :-))) A csúcsról lefelé ereszkedve, éppen csak egy fülhosszal a csapat előtt érkeztem, majd kellemes villámcsődület keletkezett a nyeregben :D Hiába, na: bárhol is jelenik meg egy új láda, ott perceken belül kitörhet egy spontán kessertalálkozó :-)

Köszi!!!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]