geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2757. Kerékpárral a Bükk déli részén (GCBDEL)

Oldal-völgyi természet

Oldal-völgyi természet

Bükkzsérci távolról

Bükkzsérci távolról

Hór-völgyi kövek

Hór-völgyi kövek

Útközben a Hór-völgyben

Útközben a Hór-völgyben

Az Oszlai tájház

Az Oszlai tájház

A bringa és a természet

A bringa és a természet

Ódor várról délre

Ódor várról délre

Hór-völgy az Ódor várról

Hór-völgy az Ódor várról

Aty a bringáknál

Aty a bringáknál

Hór-völgyi nyugalom

Hór-völgyi nyugalom

Teberéti-tó

Teberéti-tó

Teberéti tó (árvíz, 2010.06.06.)

Teberéti tó (árvíz, 2010.06.06.)

Tebe puszta

Tebe puszta

Mikor az úton folyik a patak (árvíz, 2010.06.06.)

Mikor az úton folyik a patak (árvíz, 2010.06.06.)

Patakbringázás (árvíz, 2010.06.06.)

Patakbringázás (árvíz, 2010.06.06.)

A Gyertyános-völgy

A Gyertyános-völgy

Pénzpataki erdészház

Pénzpataki erdészház

Térkép (www.bnpi.hu)

Térkép (www.bnpi.hu)

Terepviszonyok

Terepviszonyok
Szélesség N 47° 59,428'
Hosszúság E 20° 29,640'
Magasság: 473 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.06.09 18:00
Megjelenés időpontja: 2010.06.12 06:00
Utolsó lényeges változás: 2020.06.04 13:24
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+7V)
Elrejtők: Aty, Bori Zsolt
Felhasználó: matrixmusic
Nehézség / Terep: 2.0 / 4.5
Úthossz a kiindulóponttól: 55000 m
Megtalálások száma: 80 + 2 sikertelen + 10 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente


Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.

[tapiapi, 2020.06.04 13:24]
JELENLEG A 8. PONT NEM ÉL, MERT ELTŰNT A TÁBLA, ÍGY AZT MOST KI KELL HAGYNI!!!

WAP:
1. Láda (benne a jelszórészlet)
2. Bükkzsérc: Római Katolikus templom [a bejáratnál az előtető alatti korláton (elöl, bal, jobb oldal) hány darab tulipán van kimunkálva (a tető rész nem kell)?]
3. Subalyuk [Az információs tábla hátulján a számjegyek összege]
4. Less Nándor - Emlékkő (Oszlai tájház) [A tájház hátulsó oldalán hány ablak van a falon?]
5. Gyertyánvölgy (volt üveghuta) [A jelölt ponton található faragott oszlop tábláján mennyi betű található?]
6. Répáshuta Természetismereti Tanösvény [A jelölt ponton található faragott oszlopon (nem csak a tábla) mennyi betű található?]
7. Bányahegyi elágazó [A sorompó után kb. 5m-re a földön EP jelzés mellett lévő számjegy]


A ládába TravelBug még nem helyezhető.

Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 1599-2/2010. ügyiratszámú határozatában, az Egererdő Zrt 43/9-2/2010 ügyiratszámú engedélyében a geoláda elhelyezését engedélyezte.

A REJTÉSRŐL:
Aki szereti a természetet, a kerékpározást, az tudja, mennyi és milyen csodálatos táj tárulhat az ember elé egy hosszabb túra során. A Bükk tele van szebbnél-szebb helyekkel, amit ha gyalog kellene megközelíteni, biztosan több időt venne igénybe.
Egy igazi természetszerető ember látja a szépet a gyaloglásban, a sétálásban, valamint a kerékpározásban is.
Az ötletet más tájegységek kerékpáros ládájából merítettem, így aztán elhatároztam, hogy összehozok én is egyet szülővárosomhoz, Egerhez közel a Bükkben.

AZ TÚRA ÖTLETE:
Az túra kigondolása nem volt olyan egyszerű, lévén az útvonal jelentős része a Bükki Nemzeti Parkon halad át. Így az összeállításnál arra törekedtem, hogy lehetőség szerint vagy jelzett kerékpárúton, vagy közúton legyen a tekerés.
A pontokat úgy próbáltam elhelyezni, hogy minél több természeti értéket adjon itt a Bükkben, valamint "könnyen" teljesíthető legyen a táv.
Fontos volt számomra (bár én a terepbringázás híve vagyok), hogy az út megtételéhez ne legyen feltétel egy komoly MTB. (itt jegyezném meg, hogy azért nem árt...)
A pontok jelentős része virtuális (7db), amely egy-egy infótábla, emléktábla, felirat leolvasásából áll, de természetesen a keresés élményét nem kihagyva az első pont egy hagyományos láda.

AZ ÚTVONAL:
Természetesen a körtúra több helyről is elkezdhető, de én kiindulópontnak a "felsőtárkányi sarkot" javaslom (azért is, mert így legalább a túra utolsó negyede csak gurulásról fog szólni, valamint a Hór-völgyben végig a Bükk látványa tárul elénk...).
Starthelynek lehet választani magát Felsőtárkányt is, ahol a községen belül több helyen is lehet parkolni. Az általam legjobbnak vélt hely talán az Oldal-völgyi halastó parkolója  N 47° 59,480' E 20° 27,551' 285 m [GCBDEL+parkoló]. Itt nyugodtan ott lehet hagyni az autót, van hely a bringa utolsó nagy karbantartására, egy egyszerű bemelegítésre, bár az első 5km alatt kellőképpen bemelegszenek az izületek.
Ezek után íme az útvonal:
Oldal-völgyi halastó - Völgyfő-ház (4.8km) - Bükkzsérc (4km) - Hór-völgyi útelágazás (3km) - Suba lyuk (0,8km) - Oszlai-tájház (2,1km) - [Hór-völgy] - Tebe puszta (8km) - Gyertyánvölgy (1,2km) - Hollóstető (4,5km) - Rejtek (3,2km) - Pénzpatak (2km) - Bányahegyi elágazó (5,1km) - Megyehatár (5,4km) - Oldal-völgyi halastó (9,2km)

A PONTOK:
1. (H) - Láda
 N 47° 59,428' E 20° 29,640' 473 m [GCBDEL-1].
Jelszórészlet: a ládában
A láda a Völgyfőház közelében, az úttól nem messze egy fákkal tarkított tisztáson, egy fa gyökerei között található, ahol az első komolyabb hegymenetet egy kis időre ki is lehet pihenni.
(a láda újrarejtését köszönöm Nmárti-nak. Dátum: 2016.03.15.)

2. (V) - Bükkzsérc: Római Katolikus templom
 N 47° 57,503' E 20° 30,343' 275 m [GCBDEL-2]
Jelszórészlet: A bejáratnál található egy előtető, alatta pedig körbe egy korlát. A korlátból (tető nem kell) hány darab tulipán van kimunkálva?
Az 1776-1780 között Esterházy Károly egri püspök által építtetett copf stílusú római katolikus templom a község egyetlen műemléke.

3. (V) - Subalyuk
 N 47° 57,662' E 20° 31,890' 255 m [GCBDEL-3]
Jelszórészlet: Az információs tábla hátulján a számjegyek összege.
Az ősemberleletéről híres Suba-lyuk a Hór-völgy déli szakaszán található. 1932-ben ásatások kezdődtek meg, és egy 25-35 éves nő és egy 3 év körüli gyermek csontjait találták meg. A csontmaradványokat neandervölgyi embernek azonosította a tudomány. Pontosan még nem tudták megmondani, hogy mikor éltek, de nagyjából 71000-61000 évvel előttire teszik, egy eljegesedés hidegebb periódusa alatt. (A Suba-lyuk barlang a multi pontjától 100m-re található, érdemes megnézni, szép kilátással)

4. (V) - Less Nándor - Emlékkő (Oszlai tájház)
 N 47° 58,691' E 20° 31,411' 277 m [GCBDEL-4]
Jelszórészlet: A tájház hátulsó oldalán hány ablak van a falon?
Az Ódor-vár lábánál találjuk az oszlai erdész tájházat. Az erdőt gondozó erdészek sajátos életét, tevékenységét, a mindennapos használati eszközöket, a környék falvaihoz való kötődését is bemutatja a tájház kiállítása. A Bükk-vidék erdőterületeinek tisztásain ma is állnak az erdészek házai, melyek közül az oszlai tájházként, múzeumi kiállítóhelyként működik.

5. (V) - Gyertyánvölgy (volt üveghuta)
 N 48° 2,329' E 20° 33,839' 409 m [GCBDEL-5]
Jelszórészlet: A jelölt ponton található faragott oszlop tábláján mennyi betű található?
Gyertyánvölgy egy mára elpusztult település a Bükkben. Helyén ma szabadtéri kiállítás és turistapihenő ál. Gyertyánvölgy egyike volt annak a négy településnek, melyeket a 18. században alapított üveghuták munkásai hoztak létre. A Pallas nagy lexikona szerint "Répás-Hutához tartozó üveggyári telep, az itteni üveggyár évenkint 12 000 Ft értékű nyersanyagot s 30 000 Ft értékű fúvott és csiszolt üvegtárgyat állít elő." Itt működött az utolsó bükki üveghuta. 2001-ben régészeti feltárás kezdődött a helyen, az üveghuta rekonstruált változata megtekinthető.

6. (V) - Répáshuta Természetismereti tanösvény
 N 48° 3,886' E 20° 33,798' 556 m [GCBDEL-6]
Jelszórészlet: A jelölt ponton található faragott oszlopon (nem csak a tábla) mennyi betű található?
A tanösvény (nagykör: 9km, kiskör: 1km) a rejteki kutatóház parkolójából indul.
Nagykör: A változatos tájképi elemekkel tarkított út bejárása során megtekinthető három ősrégészeti szempontból fontos barlang (a rejteki 1. számú kőfülke, a Balla-barlang és a Pongor-lyuk), két szurdok völgy (Csúny- és Balla- völgy) a rájuk jellemző szurdokerdő társulással, a Hór-völgy ipartörténeti emlékhelye (a gyertyánvölgyi üveghuta maradványai), a Bükk egyetlen katavotrája (időszakosan működő váltóforrás, amely néha víznyelő) és két állandó víznyelő (a Diós-pataki- és a Pénz-pataki-víznyelőbarlang).
Kiskör: A Kutatóház körüli rövid sétaút a hegység növény- és állatvilágát mutatja be. Egy-egy tábla szemlélteti a fenyőerdőt, a bükkösök világát, a nagyvadakat, erdeink kisragadozóit és a vízi biotópot.

7. (V) - Bányahegyi elágazó
 N 48° 3,542' E 20° 30,338' 698 m [GCBDEL-7]
Jelszórészlet: A sorompó után kb. 5m-re a földön található 1db számjegy, mellette pedig egy E.P. jelzés. Melyik ez a számjegy?
A Bányahegyi elágazóból kiindulva a Bükk-fennsík legvadregényesebb turistaútjai barangolhatók végig a Nagy-mező, Jávorkút, Bánkút felé, viszonylag könnyen felkereshetők a Bükk varázslatos sziklaormai, a Három-kő és a Tar-kő, de el lehet jutni a mesés szépségű, fenyvesekkel tarkított, gyepes, sziklás, borókás Sugaró völgyteknőjébe is.

Így a jelszót jelenleg a 7 ponton lévő részletek egybeírásával kaphatjuk. Ha valamelyik ponton nem sikerült a jelszórészletet megtalálni, fotóval igazold az ottlétedet.

NÉHÁNY JÓ TANÁCS:
- A túra megtétele nem egy laza délutáni, vagy vasárnap ebéd utáni kis kiruccanás. A táv leküzdéséhez felkészült, megfelelő fizikai erőnlét szükséges. Szerintem az egész napot rá kell szánni, hiszen nem csak a végigtekerés a cél, hanem a természet megismerése.
- Megfelelő mennyiségű víz (min. 1,5liter), csoki, müzli, szendvics legyen a túracsomagban
- A bringádat induláskor tedd rendbe (lánc olajzása, keréknyomás, váltók működése, stb...), mert szükséged lesz a hibátlan bringára, valamint egy normális teleszkópra is, anélkül rázós lesz a túra.
- Esős időben a Hór-völgy tartogathat meglepetéseket (árvizes időszakban, mint az volt a rejtéskor 2010.06.06-án az út több helyen, néhány 100 méteren patakká vált). Ez jó kaland, összességében nagy sár (iszap) nem jellemző.
- Ha egy kicsit egyszerűsíteni szeretnéd a túrát, akkor fordítsd meg az útvonalat. Aszfalton Bányahegyi elágazó, majd Hollóstető egyszerűbben megközelíthető, aztán a Hór-völgyben "csak" gurulni kell majd lefelé a murván. Végén kemény tekerés jó minőségű úton a Völgyfőházig felfelé, onnan gurulás végig. (ez csak egy minimális könnyítés)
- Nyári kánikulában naptej ajánlott, bár a túr nagy része erdős részen megy.

Ajánlanánk még a környék többi ládáját is:
1. GCFAEV - Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút (1H+2V). Az erdei kisvasút valamint a Stimecz háztól induló tanösvény is megtekinthető.
2. GCFEDO - Felsőtárkányi dolomitbánya (1H+1V) A Bükk-hegység egyik szép kilátóhelyére hívlak Benneteket. A helyszín egy rekultivált kőbánya a Vár-hegy oldalában.
3. GCCSUZ - Ördögcsúszda (1H). Mész-tető hegyoldalban kiformálódott meredek, növényzet nélküli riolittufa lejtő, az ördögcsúszda.
... valamint még sok-sok láda és gyönyörű hely, amiket a Bükk rejteget.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!
Csak a R&R!!!

Farkas Attila és Bori Zsolt
...::: www.matrixmusic.hu :::...'
Állapot: beteg

Értékelés: értékelés (54 db): környezet: 4.90 rejtés: 4.27 web: 4.67 átlag: 4.61

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


tapiapi 2020.06.04 13:24 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


gyetger 2020.05.28 10:44 - Egyéb
Én sem találtam semmit az első ponton.
[g:hu+ 2.2.4 teszt]

atipapa 2020.05.09 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 4.39
koszi

Aniko & Gyuri 2020.04.20 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk, az első pontnál a rejtő segített, köszönjük! [Geoládák v3.3.2]

kissss 2020.03.14 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Egy év alatt három felvonásban gyalogosan ejtettem útba a multi pontjait. A láda keresését 25 perc után feladtam, sanszos, hogy a pótláda is eltűnt. A jelszóképzéshez a segítséget köszönöm pliptai kessertársnak és a rejtőnek. Köszi a lehetőséget!

pliptai 2019.10.03 16:00 - Megtaláltam
Közel 2 év alatt találtam meg az összes pontot kerékpár nélkül, viszont a rejtések sorendjét szigorúan betartottam. A leírásban a betű helyett inkább a karakter szót kellene használni, mert a magyar ABC betűivel számolva nem a megfelelő szám jön ki a jelszóhoz. A 7. pontoton a leírás szerinti rejtés nincs meg. Itthon láttam, hogy Murus kessertársunk újradefiniálta azt:

"A 7. ponthoz, ami egy számjegy, alternatív: a megadott koordinátától pár méterre lévő ÉSZAK MAGYARORSZÁGI ERDŐGAZDASÁG RT. Bánya-hegy info tábláján a hosszú tájékoztató szöveg harmadik sorának első számjegye."

Személyes kedvencem a rejtek tanösvény vadregényes, kidőlt fákkal tűzdelt része volt! Köszönet a rejtésért!

Maxi613 2019.09.30 14:27 - Megtaláltam
Köszi! A pontokat évek alatt gyűjtöttem össze különböző túrák alkalmával.

Frankie Family 2019.08.11 14:20 - Megtaláltam
Trosi barátommal vágtunk neki az egyik első komolyabb bringatúránknak. Óriási tanulság: a túraGPS piszkosul bevisz a málnásba, ha nem állítod át a tevékenységet túrázásról kerékpározásra...
Az 1. pontban nem találtuk meg a ládát, csak egy logfüzetből kitépett lapot, illetve a 7. pontban sem találtuk meg a számjegyet. Ezúton ismét köszönjük a jelszórészletek megfejtéséhez nyújtott rejtői segítséget.

68296237_446888516167424_6190550493614309376_n69105813_429969097609340_2819620139761139712_n
20190811_09061020190811_132540
carmin 2019.03.15 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.54
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Ma tettünk pontot a végére.

DSC04616DSC04668
DSC04528DSC04536
DSC04583DSC02355
jutics 2018.12.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Április elején kerestük az első négy pontot, ma Miskolctapolcáról Eger felé haladva meglett a maradék három is. 😊 Köszönöm a rejtést!

IMG_20180407_095050IMG_20180407_095334
IMG_20180407_102836IMG_20180407_122838
IMG_20181230_121406IMG_20181230_134550
Hegedüs Zsuzsa 2018.10.22 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Két részletben gyalogolva.
Az első négy pont áprilisban, akkor még megvolt a láda.
Az utolsó három pont a mai nap nagyon szép napsütésben.
Mint várható volt valahol elszámolva valami, valószínű az utolsó pont ahol nem jó táblát fotóztam az aszfalton pedig a sorompó után nem volt semmi, a sorompó előtt van EP jel csak annak a száma nem jó.
Kérem a képek alapján fogadd el a megtalálást.
Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2018.11.03 07:45]

IMG_20180407_102815IMG_20180407_103057
IMG_20180407_095443IMG_20180407_114202_
IMG_20180407_120507IMG_0535_
IMG_0563IMG_0572
IMG_0576IMG_0579
IMG_0582IMG_0589
anettx 2018.09.24 19:47 - Egyéb
Ma ott jártam, hogy pótoljam az 1. pontot, még az előző megtalálót is felhívtam a jelszó miatt, aztán rátaláltam véletlenül, amit Kokóék tegnap pótoltak, mert azt ma dél körül nem láttam az oldalon.
Még jó, hogy meglett, mert én pont a mellette lévő fát néztem ki, ide már csak véletlenül néztem be.
Egy ceruzát raktam a dobozba és a doboztetőre is filccel ráírtam a jelszót.

Kokó 2018.09.23 15:25 - Egyéb
Nem vagyok bringás, ezért gyalogosan kezdtem ezt a multit. A déli pontokat sikerült összeszedni, de az első pont dobozát mi sem találtuk. Némi segítséggel meglett a jelszórészlet, így már minimális tartalommal ugyan, de kereshető az első pont 10x10x3 centiméteres doboza!

Doboz a rejtekben 
csaba159 2018.09.08 18:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Mazsola069-el teljesítve... Nagyon klassz túra volt.
Az egyes ponton a ládát nem találtuk meg, pedig legalább fél órán át kerestük...
A rejtői segítséget köszönöm!

mazsola069 2018.09.08 17:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog.

Mai túránk ennek a ládának a megtalálására épült, szedegetve a környék hagyományos ládáit. Sajnos az egyes pont valóban eltünt kérnénk az elfogadást. [g:hu 1.6.0f]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.10.21 08:57]

IMG_20180908_093212IMG_20180908_095456
IMG_20180908_130220IMG_20180908_175713
IMG_20180908_110157IMG_20180908_165940
Pilis50 2018.08.29 14:00 - Egyéb
Bükkzsérc közeli pontok begyűjtése. Sajnos a 4-es pont nem lett meg .. :-(

SubalukLess Nándor ház
Emlék-kőR.K. templom
tulipánokÁlmos vezér
Medvejárás 
ufss 2018.08.14 23:59 - Nem találtam meg
nem találtam

Lopakodó 2018.07.14 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Gábor75 2018.07.14 17:00 - Megtaláltam
Lopakodóval. Cserépfalun parkoltunk, onnan bringával teljesítettük a kört. Végig jelölt bringaúton az erdőben. Hollóstetőig terepen, onnan pedig aszfalton az Oldal Völgyi halastóig. Ott megint be az erdőbe Bükkzsércig, majd vissza Cserépfalura. A ládát az egyes ponton félóra keresés után sem leltük, elképzelhető hogy nincs meg. Kis kitérővel 62 km lett a vége. Köszönöm a rejtést és a segítséget!

tapiapi 2018.06.09 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Sokszori nekifutás két év alatt.

Csaba & családja 2018.05.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Geocaching fesztivál után egy nap kerékpáron a bükkben. (GCbk05, GCBDEL, GCodov)

povyagi 2018.05.13 13:45 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan! [g:hu 1.5.4]

Mathau 2018.05.13 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Demko 2017.11.03 22:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Dalma, Kenéz & én. Köszönjük a rejtést!:-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2017.09.23 16:10 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :)

N.Zs. 2017.09.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Ezt a multit gyalog két kirándulás alkalmával teljesítettük. A múlt héten az első négy pontot kerestük fel, a mai a második nap volt.
Répáshután parkoltunk a Sárga sáv turistaút kezdeténél, mert a tervünk az volt, hogy egy szép körtúrát csinálunk a több barlang érintésével és a GCBDEL 5. 6. pontjával kombinálva. A temetőnél a kapuk nyitva voltak, ezért ott mentünk át, majd föl a meredeken a barlangig. Nézelődés után indultunk a koordináta alapján a dobozt megkeresni, nem sok eredménnyel. A leírás elolvasása után a dudoros fától 16 lépésre meglett. A doboz mögötti erdőt is megnéztük, találtunk egy ösvényt és egy ideig ott mentünk, majd rátértünk a Balla-völgyre, a kerékpár útra. A Szilvássy emléktábla után fordultunk balra a Gyertyános-völgyi útra. A Tebepusztai rét és az üveghuta után rátértünk a Szarvaskúti-csúnya-völgyre a Kék ferde sáv SZURDOKVÖLGY tanösvényre. Na itt kezdődött az igazi kihívás. A Burok-völgy a Salabasina árok, a mecseki Zsidó-völgy és egy igazi Vietkong ösvény keveréke a hely. Néha nyakig érő csalán volt, néha kidőlt fákon kellett egyensúlyozni, és az egész úton kúsztunk-másztunk a kidőlt fák alatt, fölött. Kb. 3 km volt, de minden méter duplát ért. A sok bujkálás közben a Kifli-barlang környékén elveszítettem a GPS-em. Utoljára akkor néztem meg, mikor 16 méterre voltunk tőle. Mikor észrevettem, lehetetlennek tűnt, hogy megtaláljuk. A kb 15-20 perc keresés egy örökkévalóságnak tűnt, de meglett! A Sárga sáv -on érintettük a Pénzpataki Víznyelő barlangot. Összesen 16,6 km volt 470 méter szintemelkedéssel. 4óra mozgási idővel.
A 7. ponton a szám megtalálásához Murus logja aranyat ért! Köszönjük.
Az eredetit nem találtuk meg.
Hazafelé úton kocsival megálltunk még itt. Gyalog értelmetlen lett volna az úton sétálni.
Az alternatív lehetőséget jó lenne feltűntetni a ládaoldalon és, hogy a kettős mássalhangzóink, pl a gy, ly, ny és a ty betűk két betűnek számítanak. :-)

meseszépa tanösvény kezdete
barlangitt átbujtunk
átmásztunkegy könnyebb szakasz
itt felmásztunkezen is valahogy átjutottunk
egyegyensúlyozás kezdődikén is átjutottam
száradó félbena 6. pont környéke
Murus 2017.07.27 11:55 - Egyéb
A 7. ponthoz, ami egy számjegy, alternatív: a megadott koordinátától pár méterre lévő ÉSZAK MAGYARORSZÁGI ERDŐGAZDASÁG RT. Bánya-hegy info tábláján a hosszú tájékoztató szöveg harmadik sorának első számjegye.

SandorCsaba 2017.07.22 17:00 - Megtaláltam
Köszönöm a tartalmas kalandot! Több részletben lett meg a bükki kirándulások során. A 7-es pont korábban még rendben volt, de most úgy hallottam, hogy nem felismerhető már.

Murus 2017.07.09 18:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.11
Kellemes vasárnapi biciklis körtúra a GCBDEL és GCBK05 összekötésével. A Hórvölgyi Látogatóközponttól indulva. Tulajdonképpen az egész nap elment a ládákkal, útbaejtve a GCBK02 és GCBALG dobozokat.
Sajnos a szélesebb felnim repedt, ezért a országúti 28mm-es semi-slick gumikkal vágtam neki. Néhol elkelt volna valami CX külső a sárban, meg a vizes sziklákon felfelé. De azért teljesíthető volt. A legidegesítőbb rész a lefelé robogás volt valahol a DCBK05-2 környékétől, oda elkél a 40mm-es külső a csupa kátyú erdei "aszfalt" úton. El is reped újra a ragasztott első sárvédőm pálcatartó műanyag eleme. Szóval MTB vagy valami ballonos gumival ellátott tracking v cross bringa ajánlott erre a körre.
A túra legszebb része szerintem a Tebe-rét volt, ami most nem volt víz alatt.
Nem nagyon szeretem ezeket a számolgatós virtuális multikat, mert könnyű elnézni az egyes pontokat és az ember az életbe nem jön rá melyik része rossz. Itt csak a 7. ponttal volt gond, ahol lekopott már a felfestés az útról, így az a hiányzó számjegy csak próbálgatással lett meg. Próbáltam felvenni a kapcsolatot a rejtővel, eredménytelenül.

20170709_104508[1]20170709_104705[1]
20170709_112826[1]20170709_112839[1]
20170709_143748[1] 
matrixmusic 2017.06.25 00:00 - Egyéb
Láda helye pontosítva!

becko 2017.06.23 13:28 - Megtaláltam
Teljes összevisszaságban 2 nap alatt egyéb ládák keresése közben, az 5. pontnál lett meg az utolsó pont, amit Répáshutáról közelítettem meg, ez a rész tetszett a legjobban.
A láda 25m-el odébb van a megadottól, a valójában a N47 59.428 E20 29.640 ponton található.
A 7. pont nincs meg, lekopott az aszfaltról.

GYEZegzug 2017.06.17 19:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Kettő hónapja gyűjtögetem a tibolddaróci látogatások során. Köszi szépen a lehetőséget.

kuvasz 2017.06.13 06:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

dobozipatikus 2017.06.12 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Köszönöm szépen a rejtést ! Nagy futam volt! Szuper az ötlet a kivitelezés !

VP 2017.06.11 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.54
Tegnap éjszakai országos tájfutó bajnokság volt, csak hajnali 3-ra értem haza, így ma csak később keltem. Délben indultam a cserépfalui templomtól, először a GCCfto pontjait kerestem meg, aztán a GCBDEL és a GCbk05 pontjaiból összeállított kört bicikliztem végig. Utána pedig Síkfőkútról a GCbk06 két pontja adott egy kisebb kört.
Nagyon szép idő volt, napsütés, de nem volt túl meleg. A Hór-völgyben (régi nagy kedvencem!) még sok pocsolya és sár volt a tegnapi eső miatt, de a köves talajon ez se zavarta a biciklizést. Fent az utak már járhatók, de az erdő nagyon durván néz ki az áprilisi hó miatt kidőlt fáktól.
A számolgatások nem nyerték meg a tetszésemet, a ládát Strombus logja lapján találtam meg, a 7. pont jelszórészletét pedig korábbi megtalálóktól kértem el (ezen a ponton semmi se látszik, az "EP" felirat se).
Megérné felújítani a multit, jobb rejtésekkel, egyszerűbb jelszórészletekkel, mert a hely nagyon szép!

Toth417 2017.06.10 10:19 - Megtaláltam
A láda első hat pontja, bár három részletben, de meglett, a 7. pont pedig nem, mivel mint ahogy már mások is írták, nincs ott. Kérném a képek és korábbi találataim alapján a megtalálás elfogadását!

Február 12.: 6.
Május 6.: 7.
Május 10.: 2.-3.-4.-1.
Június 10.: 5.

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2017.06.17 20:39]

20170510_11212920170510_080354
20170510_08552820170510_092652
20170610_10150320170212_113222
20170506_082932 
Bubuka 2017.06.09 11:30 - Megtaláltam
Több zöldsportos túrán összegyűjtögetve.

Zergi 2017.06.09 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.49
Fogtam!
Tetszett a Bükknek ez a része is, a Hór-völgy meg pláne! A túra több részletben teljesítve, a ládába logolás 2015. 05. 26-án történt, a befejezés sajnos csak most. Köszönöm a 7. pont jelszavát!

IMG_3000IMG_3001
IMG_3005IMG_3027
IMG_9959IMG_9960
IMG_9966IMG_3007
Zéboy 2017.04.17 13:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.04.17 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő segítségét a hiányzó ponthoz.

Strombus 2017.03.25 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.42
Gyönyörű tájon, szép útvonalvezetés sok látnivalóval, unalmas jelszóképzéssel, erősen túlértékelt terep nehézséggel. A 4,5-öt olvasva azt vártam, fele úton vállon viszem a bringát. Sok a hegymenet, nap végére 1200 m szintet összegyűjtöttünk a 71 km-es távhoz, de kellemes, hosszú, enyhék az emelkedők, a kitekerésük nem gond. A jelszóhordozók megtalálása is könnyebb a 2-nél - már amelyik megvan.
Bár a koordináták a 2-es, 4-es, 5-ös ponton is 18-25 m eltérést mutattak mindkettőnk kütyüjén a jelszóhordozó tényleges helyétől, csak az első ponton küzdöttünk sokat a megtalálással. Itt a koordináták a kesserszemmel is legalkalmasabbnak tűnő fához vezettek, de ennek hiába néztük át többször is minden zegét és zugát - pedig jó sok volt neki,- ládára nem bukkantunk. További hosszas keresgélés után a korábbi logokhoz fordultunk segítségért, ahol nmárti logjában (aki feltehetően az utolsó tényleges megtaláló volt) ezt olvastuk:" Mivel a GPS által mutatott helyen nem találtam alkalmas rejteket, egy fával odébb raktam és levelekkel takartam." Egy fával odébb, de milyen irányban? Újra sorra néztük a fákat. Máshol sokszor az ember egy fél erdőt bejár, mire rejtésre alkalmas odút talál, itt szinte minden környező fa ládaképes, aminek most egyáltalán nem tudtunk örülni. Végül nagy nehezen meglett 27 m-re és három(!) fával arrébb.
Itt: N 47° 59,426' E 20° 29,640'
A 7-es pont jelszórészletét mástól elkértük, hisz már többen írták, hogy nincs meg és valóban van helyette alkalmas alternatíva. Kár, hogy a rejtőt nem érdekli. :-(

Köszönöm, hogy ilyen szép ládát találtál ki, Aty. Kár, hogy nem gondozod. :-(

Péter60 2017.03.25 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.42
Szuper az útvonal, gyönyörű helyeket érint, legjobban a Hór-völgy tetszett. Jól kombinálható a GCbk05-tel, mellyel együtt egy teljes kör adódik, mi így tekertük le, nagy élmény volt.
Kár, hogy a rejtő egyáltalán nem törődik ládájával.
A ládát a jelzett koo.-tól jó 20 méterrel arrébb találtuk meg, a 8. pont kezdettől fogva hiányzik, a 7. igyekeztünk pótolni. Mondjuk a számolgatós pontok is meglehetősen fantáziátlanok, lenne hely bőven kreatívabb rejtéseknek.
A 4,5-es terep erősen túlzás, közepes edzettséggel simán letekerhető a multi. Jóval több megtalálást érdemelne, ahogy griffs is írta, bringásoknak "kötelező" !

Molli 2016.03.25 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

nmárti 2016.03.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.23
A ládát úgy fél órás keresés után az erdő szélén találtam meg, rejtés nélkül, tele vízzel. A füzet szétázott, bár a jelszórészletet még ki tudtam venni. Kidobáltam a vizes, menthetetlen dolgokat, kitörölgettem és tettem bele egy új füzetet. Mivel a GPS által mutatott helyen nem találtam alkalmas rejteket, egy fával odébb raktam és levelekkel takartam. A rejtővel telefonon egyeztettem, mivel vannak kérdéses pontok, kérem a találat elfogadását. E-mail ment.

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2016.03.15 08:38]

Köszönöm :)

 
kobcikrajci 2015.05.19 19:00 - Megtaláltam
Eger környéki bicajos felfedezőtúra. Az előző napon csak néhány órám volt a tekergésre, de a Vöröskő-forrás felkeresése után még mehetnékem volt, így eltekertem az 1-2-3 pontokhoz. Barátságos emelkedők, jóleső zuhanások, és rögtön egy probléma: nem találtam a ládát. Jó fél órás fatúrogatás után tárcsáztam a rejtőt, aki megerősítette. hogy kb. ott kéne lennie, ahol leginkább gondoltam. Van ilyen, fotókat lőttem, tovább Bükkzsérc-Cserépfalu-Bogács-Noszvaj-Eger. Másnap már Bánkútról indítottam a kör zárását ellenkező irányból, hát persze hogy megint nincs jelszórészlet, ezúttal a 7-es. Bár erre már készültem, mert olvastam a logokat. Újabb fotó, majd tovább a leírás szerint, a 4. állomásig szinte végig ereszkedve. Csodálatos a sűrű erdőben kanyargó országút, a Hór patak völgye, az elhagyott huta, a rét, a temető, a világítóan fehér falú régi ház. A kőút is elviselhető. Rövidítési szándékkal a tájháztól próbáltam feljutni az ÉNY-i irányú tuhus földúton az első pont közelébe, de végül az ösvény elfogyott, és nagy kínok árán húztam fel magammal a bringát a gerincre. Innen már ismét élménygurulás Egerbe, kb. 21 órás érkezéssel! :) Bár a középső jelszórészletek rendben voltak, de sajnos semmit sem érek velük, mert a rejtő sem az emailre, sem az sms-re nem reagált, pedig a 7-es pontra alternatív leolvasnivalót is ajánlottam. Nagyon élvezetes bringás kör, kár, hogy karbantartás híján lassan elfogynak az állomásai. Így el is mehet az ember kedve attól, hogy végigküzdje a távot. :(

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2015.06.21 18:10]

A feltételezett üres rejtekElső állomás
Hetediket sem találtamFentről a negyedik
Kobe24 2015.03.21 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Köszi a rejtést!A 7.pontot régen is felkerestem(szerencsére),mert most semmi nem látszik a betonon,jó lenne újrafesteni :)Egyébkénk nagyon jó túra volt,aki teheti tekerje végig! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gzg 2015.03.21 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Köszi a lehetőséget!

Lempike és Sándor 2014.09.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Sokat járjuk a Bükköt, így több pontját már eddig is ismertük a ládának, de még így is sok újat tudott nyújtani. Két nap alatt gyalogosan szereztük be a láda pontjait. Mivel nem jött valami össze a logolásnál, a Rejtő segítségét kértük. Amit itt is szeretnénk megköszönni, igazán segítőkész volt. Mi a 7-es pontra gyanakodtunk, mert alig látszik a szám az aszfalton, oda még egyszer vissza mentünk kocsival is megnézni, de a tulipánokat néztük el. Az őszi Bükk mindig elbűvölő, köszönjük a rejtést!

salty 2014.09.26 10:30 - Megtaláltam
Kellemes időben gyönyörű tájakon biciklizve lett meg! :)

zahako 2014.09.20 17:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.47
Köszi a rejtést! Jó kis megeröltető túra volt! Óramutató járása szerint mentük a kört, egész felfele úton az vígasztalt, milyen suhanós lesz lefelé. De a murvás lemenetel felső szakaszát a Poo-n kb. 5-el teljesítettük, kiállva a nyeregből, de így is kirázta belőlünk a lelket, majdnem olyan fárasztó volt, mint fölfelé. Jól esett a végén egy nagy adag bableves a Hór-völgyi látogatóközpont éttermében.

hitamas 2014.09.20 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Munkatársakkal közös hétvégi tardi buli másodnapjára terveztem ezt a kerékpáros ládát (ha már levittük Pestről a kerékpárokat, akkor egy pénteki borpince túra mellett csináljunk valami hasznosat is ..). Köszönet a társaknak, akik csatlakoztak ... zahako kessertársnak, de még inkább "érdek nélkül" velünk tartó Tamás Gyula kollégámnak. Nélkülük ez a "projekt" nem valósult volna meg. Azt nem tudom, hogy a murvás(??) úton hogyan lehet felfelé tekerni, nekem lefelé se volt egyszerű. Jól megfontolt szándékkal alapból fordított irányban terveztük az utat, a Hór-völgyi parkolóból indulva Bükkzsérc felé. Sikerült ... :)

kl 2014.07.26 12:19 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]
3 reszletben.
A 7. Ponton nagyon kopott az aszfalton a felirat.

Radián 2014.07.13 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Szegedről másfél év alatt 4 nyaralás alkalmával darabokban gyalogosan szedegettük össze a jelszó részleteket, de végül kis türelemmel összeállt. Ládával tettük fel a pontot az i-re. :) Köszönjük a rejtést! :)
(Logoláskor kiderült, hogy a kettős betűk - pl GY - kettőnek számítanak, és hogy a jegyzeteket felkutatva a Suba-lyukas összeadást is sikerült elszámolni. De annál nagyobb most a boldogság a végére. :))

kicsiogre 2014.06.15 15:30 - Megtaláltam
Povyagival és Mathauval közösen elkövetett kesselés a gctour utáni levezetésként. Sajnos a ládát nem találtuk, így Mathau kommunikált a rejtővel, akinek ezúton is köszönöm a segítségét. A túra gyönyörű helyeken vezet végig, szerintem visszatérek még ide, annyira tetszett.

reinaad 2014.03.01 16:37 - Nem találtam meg
Megtaláltuk első geoládánkat. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: matrixmusic, 2014.04.03 20:23]

 
Fazék 2013.08.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Korai kelés még a Dunántúlon, pakolás, reggeli és autópályamatrica vásárlás, végülis 8:30-kor tudtam indulni a javasolt felsőtárkányi parkolóból. 61 perc alatt tekertem fel a 7. pontig. Bár utána is volt 1-2 emelkedő, de alapvetően csak örömbiciklizés, nagyon tetszett a fennsík ill. lefelé a Hór-völgy is. Kevés emberrel találkoztam, ideális bringás terep, jövök máskor is. A Subalyuknál talált 14 tagú összeadást elsőre elhibáztam, de pontosítás után a jelszó is kijött. A kört még kiegészítettem egy Cserépvár feltekeréssel, így 78 km és ~1100 m szint lett a vége.

2013-08-13 11.19.51 
Mlinkósok 2013.07.13 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
A csodálatos Hór-völgyi túránkat egy héttel ezelőtt kerekeztük le. Egerből indultunk és a javasolt útvonalat követtük 90km után Egerbe érkeztünk. Túránkon sok szépet láttunk, sok vidám élményben volt részünk... Köszönjük!
A láda megtalálása második nekifutásra ma sikerült, de annál jobban örültünk! "Mlinkósok"

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.08.21 21:28]

MiMintTeam 2013.05.18 14:40 - Megtaláltam
Régóta kinéztük a ládát (~1éve). Most eljött a pillanat és nekivágtunk, Cserépfaluból indulva lassú Hór völgyi emelkedés aztán Hollóstető előtt bekeményített a völgy. A csekély emelkedés rendkívül hosszan folytatódott még. Bányahegyi elágazás után jött a megérdemelt lejtőzés, ebbe úgy belepihentünk, hogy az Oldal völgyi emelkedőnél már nem volt őszinte a mosolyunk. :-) Aztán még egy kis lejtmeneti "JÁTÉK" és mission complete.

Track:
http://www.sports-tracker.com/#/workout/gcmmt/849ihe4goggh2ckl

Köszönjük.

Oszlai tájházGyertyánvölgy
Bányahegyi elágazásBükkzsérci templom
Kaptunk az eső utáni sárból 
Mihul 2013.03.04 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.26c] [wapon beküldött szöveg]

GCBDEL_2013034132115.jpgGCBDEL_2013034131951.jpg
GCBDEL_2013034131830.jpgGCBDEL_2013034124611.jpg
GCBDEL_2013034124604.jpgGCBDEL_20120519084738.jpg
GCBDEL_20120519082745.jpg 
Ferkókoma 2012.12.08 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.20
végigjártuk!

Andor és Marcsi 2012.10.14 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Bükkszentkereszti indulással, Eger irányába kezdtük el ezt a túrát, egy kis gombászással összekötve. A távot teljesítettük és egy pár kiló gombát is begyűjtöttünk. Szép időt sikerült elcsípnünk, így csak pár helyen kellett pocsolyát kerülgetni. Köszönjük a lehetőséget. Ez egy igazán szép túra volt.

VasG 2012.09.22 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
5* [wapon beküldött szöveg]
Kiváló útvonal, köszönöm a rejtést!
Felnémetről indítottam a túrát, egészen az Oldal-völgyi parkolóig gondolkodtam, hogy melyik irányban teljesítsem a kört. Jól döntöttem, hogy a rejtők által javasolt sorrendet választottam. Nekem jobb volt a köves emelkedőn menni felfelé és utána az aszfalton gurulni, mintha fordítva csináltam volna.
Szerencsém volt a tereppel, hiszen nem volt nagy sár, és az időjárással is, mert a borús idő ellenére nem áztam meg.
Az útvonal egy-egy részletét már ismertem, de így egyben még sosem mentem végig rajta bicajjal. Remek túra volt!

Nagymancs es Kismancs 2012.08.02 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk, némi rejtői segítséggel. A Hór-völgye gyönyörű volt, mintha valami mese helyszínén járnánk.
Az eredeti irányból és sorrendben jártuk végig, szerencsére az út nem volt annyira rázós és meredek sem (azért nem árt hozzá egy rendes monti meg némi felkészültség). A pontok mindenütt egyértelműek voltak, egyedül az ötödikkel gyűlt meg a bajunk, mivel a völgyben nem sikerült GPS jelet fognunk így ez a jelszórészlet csak segítséggel lett meg.

Köszönjük hogy ezt is felfedezhettük :-)

szijamijau 2012.06.30 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Megvan!!!!

Először beütöttem a kódot, hogy mindent jól adtunk-e össze, mert ez a sok számolgatás ilyen fizikai igénybevétel mellett nem ment olyan egyszerűen! Egy kollegámmal tekertem végig a túrát és minden jelszórészletnél külön számoltunk majd egyeztettünk. :) Ezek szerint sikeres volt a módszer. :D Az időpont a láda megtalálásának időpontja, maga a túra este 7-ig is eltartott.

Miskolcról indultunk Lillafüreden át Hóllóstetőre, ahol elkezdtük a ládatúrát Répáshuta felé, tehát 6-7-1-2-3-4-5 sorrendben. Ahogy elindultunk Hollósról, utunkat millió pillangó kísérte, alig győztük kerülgetni őket. :)

6,7 pont simán meglett - még frissek voltunk minden értelemben -, majd dél felé fordultunk és egy nagyot gurultunk lefelé az Oldal-völgyig, hogy ott egy újabb bal kanyar után ismét fölfelé tekerjünk. Az út minősége teljesen rendben volt, szépen fel is értünk a ládához, kicsit túl is szaladtunk rajta, szóval még visszafelé is kellett mennünk. :) A ládánál a koordináták még mindig nem stimmelnek, de ösztönből könnyen megtalálható. Ahhoz képest, hogy a honlapra idén még senki nem jelentett be megtalálást, elég sok 2012-es bejegyzést találtunk a logbookban. Úgy tűnik, ez a multi sokaknál hosszútávú project. :)
2: Bükkzsérc - persze, hogy a másik templomnál pihentünk meg először. :) Épp volt valami hagyományőrző rendezvény a faluban, úgyhogy keveredett ott a hőségben rendesen a gulyásillat a lócitromszaggal. Miután kikeveredtünk belőle, bekanyarodtunk a Hór-völgybe, ahol óriási táblán európai uniós beruházást hirdettek. Tényleg láttunk építkezéseket, de a befejezés határideje vészesen közeleg, úgyhogy hajrá!

Ez az a szakasz, amitől a legjobban féltem két okból is. Az első az útviszonyok: nekem nem mountain bike-om van, hanem cross trekkingem, szóval nem pont erre a murvás, kavicsos terepre született. A másik félelmem maga a Hór-patak volt. A ládaleírás és az eddigi logok alapján hömpölygő hegyi folyót és 10 centi magas vízben tekerést vízionáltam. Ehhez képest a patak konkrétan meg sem jelent a rendezvényen, a meder csontszáraz volt! Egy gonddal kevesebb, nagy kő esett le a szívemről.
Az út minősége néha biztató volt, mert voltak jól lejárt, simább részek, de amikor épp megnyugodtam, hogy nem is lesz ez olyan rossz, na akkor mindig jött egy sziklásabb rész. Az előző napi esőzések nyoma végig ott volt: sok-sok pocsolya az úton, néhol sáros részek, de le azért nem kellett szállni miattuk. A völgy É-D-i tájolása és a szinte zárt lombkorona miatt kevés napfény jut be ide, így sok idő kell a száradáshoz.
3: Subalyuk: itt már eléggé el voltunk fáradva, hiszen túl voltunk a fél távon. Útitársam épp a jelszórészlettel küzdött, amikor egy nagyon kedves kerékpáros mellénk ért, vidáman ránk köszönt és aggódva megkérdezte, hogy minden rendben van-e, vagy valamit esetleg elvesztettünk? Én mondtam neki, hogy nincs semmi gond, de akkor már késő volt, mert a kollegám így szólt: -Akkor most kezdem elölről. :)
4 és 5 könnyen meglett, itt inkább az út minősége okozott némi nehézséget, ugyanis a Hór-völgy bejáratától számított kb. 10-12 km-en át csak enyhén emelkedett a szint (150 m), viszont a maradék 5 km alatt majdnem 200 métert kellett leküzdeni! A végén már számoltuk a métereket... De sikerült!!!!

Nagyon köszönöm ezt a szép túrát, a Bükk a szívem csücske már egy ideje és ez a vonzalom most csak erősödött. Mindenkinek ajánlom ezt a multit, mert pont egy egész napos kerékpár túrát jelent (nekünk közel 100 km lett a teljesítményünk Miskolcról indulva), amit lélegzetelállító környezetben tehetsz meg!
Köszi a rejtést!
SzM

griffs 2011.10.31 17:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Minden bringásnak kötelező feladat !! Nem akarok vég nélkül áradozni, menj és lásd! Fordított útvonalon csináltuk, persze feltúrbózva. A falvak, majd a völgy, pont akkor jött, amikor már rohadtul kezdtem unni az aszfaltot. Nekem a völgy nagyon bejött, legközelebb kipróbálom felfelé is. A késő őszi estében, a multi befejeztével, újra kezdtük a kört, hogy meglegyen a 2000 méter szintemelkedésünk. Szeretem a rekordokat :) Hazafelé sajnos kiderült, hogy csak az I-Pod (vagy mi a nyüveg) mért 2000 feletti értéket, a Garmin, 1700 alatt :( Még jó hogy a 949 métert a Tar-kőnél tábla írta :) Azt a személyes rekordot már egy kütyü sem vehette el tőlem.
Köszönöm Gustynak a tekerést, jó társaságot, csokit, hambit, jól kidolgozott tracket stb, stb...
A virtuális pontokból álló rejtésre elvi okokból nem adhatok többet. Néhány pontja azért tetszett.

gusty 2011.10.31 17:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Griffs társaságában nyomtunk egy 87 km-es fordított kört 2000m szintemelkedéssel (másik program szerint "csak" 1680) fűszerezve. Némileg kibővítettük az útvonalat, mert "felugrottunk" a két köves ládához (GC3KO és GCTARK), illetve elmentünk Bükkszentkersztig, és az ottani ládát is bezsákoltuk.
Az MTB túra nagyon kellemes útvonalon vezet végig. Ebben a szép őszi időben különösen nagy élmény volt az ezer színben pompázó fák között kerekezni. A pályabővítésnek is köszönhetően sikerült az aszfalt arányt is alább szorítani, és így igen változatossá tenni a terepet. Lefelé a völgyben még egy kis sarat is csapattunk az alvázra, így végképp hitelesítve, hogy MTB túrán voltunk.
Végül a déli végen lévő ládák közül idő hiányában egyet se cserkésztünk be, pedig eredetileg azért fordítottunk a menetirányon, hogy visszafelé majd szemezgetünk ezekből. Igaz, akkor még nem terveztük, hogy csúcsot is mászunk. Így is már sötétben értünk a ládához, s zseblámpás keresés lett belőle.

Köszönöm az útvonalat, az ötletet.

UpDown
Jóféle kocsma 
kertiati 2011.10.23 11:10 - Egyéb
Anna, Ala, Feri, Attila: A multi láda első pontját könnyen megtaláltuk, de mivel nem hoztunk magunkkal bicikliket a többi pont megkeresését el kellett halasztanunk egy kis időre, de remélhetőleg visszatérünk. Addig pedig lerajzoltuk magunkat és a képmásainkat a dobozba helyeztük, Annácska első geoláda azaz hidden box találása emlékére. :)

Ala, Anna, Feri, Attila 
djbahool 2011.09.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megcsináltuk.
Nagyon szép volt.
Sok látnivalóval.
90 km-re sikeredett, mert Egerből indultunk, és oda is jöttünk vissza, plusz még útba ejtettük Tar-Kőt és Három-Kőt is.
Egész napi túra.
3 láda, sok látnivaló, jó idő.

Lacipap 2011.08.14 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.58
Bizony én fordítva csináltam, mégpedig gyalogosan!
Két napi túrára sikeredett a dolog. Megosztottam a látnivalókat magamban és nekivágtam.
A Hór völgyön végig menni mindig nagy élvezet számomra. Annyi látnivalót tartogat, hogy az fantasztikus. Most is eléggé nedves körülmények között kellett végig mennem, nem csodálom, hogy a kerékpárosok kicsit morgolódnak.
A pontok felfűzése ötletes és logikus. A rejtésre csak azért nem adtam 5-öt, mert több helyen a koo-k elég rendesen el vannak mérve. Szerencsére egyik tereptárgy sem téveszthető mással.
Összességében egy remek multi!!
Köszönöm az elrejtőknek!

A Hór patak.Gombatelep. (Útközben. )
Egy öreg!Az emlékkő.
Subalyuk.Kitekintés.
Pillangó.Néhol akadály is van.
Kopi 2011.07.01 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Tuti jó lett volna, ha az irány fordítva lett volna. A völgyön felfelé nem volt élvezet a tekerés, inkább gyalogosan ajánlanám.

 
bohrmann 2011.07.01 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
A Hór-völgy útminősége fölfelé valóban elég bosszantó, ezzel együtt én rettenetesen élveztem ezt a kört, és csak azt sajnálom, hogy nem volt időnk minden egyes ponton végignézni az ajánlott látnivalókat.

Mr Zerge 2011.05.15 14:15 - Megtaláltam
A teljes kör kerékpárral nekünk nehéz lett volna. Ezért gyalaogosan cserkésztük be, több részletben. A délebbre eső pontokat már régebben megkerestük. Ma Lillafüred felől jöttünk, és megkerestük a hiányzó pontokat.
A Bükk a szokás szerint nagyon kellemes, jó kirándulást nyújtott.
Üdv Mr Zerge

Hey-ho 2011.04.30 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Rövidített túra duplán is a Hollóstetó - Répáshuta kimaradt.
Az úveghutánál égzengés menydörgés nem mertük folytatni.
Az országúti részt úgysem akartuk végig teljesíteni, a terv Répáshutától Teberét. A Hór vőlgyét akartuk mindenképpen oda vissza. A 6-7-8 pontokat korábban begyűjtöttük. Cserépfalui indulással Bükkzsérc, láda, Hór-völgy, Gyertyánvölgy és vissza.
Köszönet a rejtőnek, hogy megmutatta ezeket a csodálatos helyeket.

Kerékpáros kupa: 38 km

M.Sasa 2011.02.26 12:00 - Egyéb
Bogácsi hosszú hétvégén túráztunk egy jót huszan, Bükkszérc - GCHIRI - Ódorvár - Hosszú-völgyi erdészlak - Hór-völgy - Oszlai tájház - Suba-lyuk - Cserépfalu útvonalon. Bicikliseknek lett kitalálva a rejtés, de gyalog is nagyon kellemes az útvonal. Egy nap az első négy pontra futotta, a ládika köszöni szépen, jól van, szép rejtés. Itt nagyon kellemes időnk volt. Nagyon szép környék. Köszi a rejtést.

Attibati 2010.10.14 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Eger-Felsőzsolca-Bükzsérc-Lillafüred-Andó-kút- Létrási - vizesbarlang - Jávorkút - Nagy-rét - Eger 120 km kb 1500 m szint
Egerben a Shell kútnál hagytam az autót, itt talán nagyon biztonságban van, mint a kijelölt parkolóhelyen. Nagyon hideg volt így kora reggel, a mellettem parkoló autóról a jeget kaparták.
A Nap nagyon lassan kezdett melegíteni, a mély völgyekbe sokáig nem sütött be. Az első pont felé vezető úton aztán jól átmelegedtem a húzós emelkedőn. A láda könnyen meglett, jó a rejtekhely. A többi állomáson is szívesen láttam volna hagyományos ládát már csak azért is , mert rejtekhely bőven akadt az útvonalon.
Az aszfaltos útról letérve Bükkzsérc után kezdődött a túra nehezebb része, bár az útviszonyok jobbak voltak , mint az én börzsönyi kerékpáros ládám egyes részei.
A huta előtti szakaszon még most is patak hömpölygött, szerencsére sikerült fürdés nélkül átkelni ezen a szakaszon is. A túra útvonala egyébként gyönyörű, még sosem jártam a Bükk déli lankáinak kerékpározható útjain.
Elérve Hollóstetőt elugrottam a 6. pontig majd visszafordulva Lillafüredig gurultam mivel az Andó kutat és a Létrási vizes barlangot is útba akartam ejteni. A 7. pontot a Bükk fensíkról lefele jövet ejtettem útba.
A bringám kicsit megsínylette a terepi körülményeket. A Bükk fensíkon eltört az egyik küllőm, onnantól mint a hímestojással úgy bántam a géppel hogy visszaérjek az autóhoz. Szerencsére ez sikerült is.

vakond87 2010.10.12 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Kerékpáros túra az Eger-Felsőtárkány-Hereg-rét-Hollóstető-Hór-völgy-Bükkzsérc-Felsőtárkány-Eger útvonalon. A túra 84 km volt, gyönyörű őszi időben. Hollóstetőn ebédre őzgulyást fogyasztottam nagyon jól esett. A pontokat 7-6-5-4-3-2-1 sorrendben gyűjtöttem be. Bükkzsércen még egy Borsodi Frissel frissítettem magam az utolsó nagy kaptató előtt. Rendesen elfáradtam. Köszönöm a rejtést!

Kerékpáros kupa: 78 km

valti 2010.10.05 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.67
Megtaláltam, köszönet alucifernek a 8. pontért. Köszi a rejtést!
Ui: A 8-as pontot jó lenne átalakítani.

BA
Puszkany 2010.09.25 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.36
Tüdővel közös kesselés. Az első, azaz a 8. pontnál talákoztunk, innen együtt tekertük le a multit. Tüdő mindent alaposan dokumentált. Köszi a lehetőséget!

tudo 2010.09.25 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.33
125 km kerékpár edzés 1450 m emelkedéssel az Eger - Felsőtárkány - Bükkzsérc - Répáshuta - Jávorkút - Újmassa - Garadna - Varbó - Lillafüred - Miskolc útvonalon 3 új ládával. Az egész nap a rettentő nagy sár és a sziklás - repedezett - göcsörtös utak jegyében telt.

Egerből kezdtem a napot némi bemelegítéssel Felsőtárkányig. Mivel a 7. ponttól Miskolc felé akartam továbbmenni, a 8. ponttal kezdtem. Amint a romhoz gurultam, valaki épp azokat a mozdulatokat végezte, amit én is szándékoztam: fényképezés, keresgélés, mobil eszköz bogarászása. Puszkány volt. Előzetes egyeztetés alapján sem lehetett volna pontosabb a találkozó. Együtt bosszankodtunk, hogy hová lett a jelszó hordozó német nyelvű tábla. Mindent körbefényképeztünk.

Puszkány is ugyanolyan okból kezdett a 8. ponttal, mint én. Az 1. ponton a láda simán meglett. Innen hívtuk a rejtőt a 8. pont miatt. Kiderült, hogy tegnap Macikupac már jelezte a gondot a rejtő felé. Logoltunk, majd kezdtük a mászást-gurulást.

A 4. ponttól kezdődtek a bajok. A kerékpárútnak jelölt Kék kerékpár jelzés murvás, kődarabos, 1 hét száraz meleg idő után sárátfolyásos, a huta előtt több 100 m-en át patakmeder. Néhol nem a pontossági körön belül találtuk meg a jelszóhordozót, fokozva a láda körül érzett bizonytalanságunkat. A kör vége felé egyszerűen a régi szezon végi terepverseny GC megfelelőjének kezdtem tekinteni a ládát: ami a nyári időszakból a nyári kerékpárokból megmaradt, azt egy terepversenyen ízekre roncsoltuk, hiszen úgyis át kell ülni a téli kerékpárokra, a nyárikat pedig leselejtezni.

Viszont egy pozitívumot megerősített a láda: a Vredestein Ricorso 23 külsők ezt az elképesztő nem is tudom, minek nevezhető terepet a folyamatos sziklás talajjal, csúszós, sáros, éles kövekkel tarkított jó 30 km-t, a nyálkás kövekkel kibélelt patakmedret zokszó nélkül, a legkisebb karistolás, sérülés és bármi nyom nélkül elviselték. Le a kalappal azok előtt, akik kézi munkával ilyen minőséget hoznak létre.

Ilyen körülmények között egy kerékpáros figyelmét a legkisebb veszteséggel való lavírozás köti le; bár láttuk, hogy szép helyeken járunk, nem tudtuk élvezni. Répáshuta után végre jött a normális út, kiszabadulva a rettentő környezet szorításából, elkezdtünk haladni. A 6.-7. pontok már közelítettek a kerékpározás felé. A 7. ponton elváltunk: Puszkány Eger felé, én meg Miskolc felé 2-2 további ládára indultunk.

A mai 1. edzésszakasz, a Bükk-fennsík, GCLETR következett.

Kerékpáros kupa: 124.57 km

[Jóváhagyta: matrixmusic, 2010.09.26 17:53]

Találkozás Puszkánnyal a 8. pontonEsőbeálló és bringa a 8. ponton
Itt sincs német feliratLogolás az 1. ponton
TalálatBükkzsérc
Templom torony BükkzsércenSubalyuk
Dr. Less Nándor emlékhelyPuszkány logol
Ez is szép rész lenneAz út patakmeder
Itt már van útRejtek
RépáshutaA 7. ponton
macikupac 2010.09.24 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Dél-bükki bringázás 1.

Amikor Mikulás hívott erre a körre, kicsit könnyelműen mondtam igent. Nem a táv miatt, hisz' mi ez, a múltkori Balaton-körhöz képest, hanem ismerve a Hór-völgy útjainak állagát, a defekt Damoklész kardjaként lógott felettem. (Hogy értsétek: nem telós bringám van, amin ráadásul országúti gumik vannak.) Az útvonal jelentős részét ismertem már korábbi gyalogos túráimról. Több alkalommal is sikeresen teljesítettem a "Less Nándor emléktúra 60" elnevezésű teljesítménytúrát, aminek egy része a Hór-völgyben vezet. 11:15 tájban indultunk el Felsőtárkány szélétől. A túra elején bár felfelé kellett tekerni, nagyon jól haladtunk. A pontokat sorrendben jártuk végig (1-8). Így az első megállás a Völgyfő-háznál volt. Én jobban szeretem, ha a láda a multi végére esik, vagy próbálom úgy alakítani, hogy az a pont legyen az utolsó. Itt ez most nem így jött ki, de nem is volt értelme "sakkozni". Ismerem ezt a részt; volt, hogy a ház kicsiny teraszán 8-an bekkeltünk ki egy vihart. Ahogy a közeli Szent Erzsébet-forrás is jól szokott jönni, mielőtt ismételten megmásszuk az Ódor-várat. Ez most elmaradt, így a forrásból sem ittam. Innen hatalmas gurulás volt Bükkzsércig. Az álmoskás falucskában töltöttem a kulacsomba, megnézegettük a kedves kis templomot, majd tekertünk tovább. A Hór-völgyről tudom, hogy csodálatos. Igaz, hogy gyalogosan jobban lehet nézelődni, viszont kevésbé lehet haladni. A Suba-lyukhoz váltva mentünk fel, mert nem akartuk sem felcűgölni a bringákat, sem őrizetlenül hagyni azokat. Szerintem megérte ez a kis kaptató. Itt vette kezdetét a csuklóm szétrázatása. Az út nagyon rázott, ahol kő volt a burkolata. Ezért igyekeztem az apróköves, vagy sárosabb részeken haladni. Szerencsére nem voltak hosszúak a brutál módon rázós szakaszok. Az út alkalmas volt az egymás mellett haladásra, így beszélgetni is tudtunk. Felrémlettek a LN60-as emlékek: Oszlánál mindig bereggeliztünk lekváros kenyerekből és ivóléből, amit persze Ódor-várhoz fölfelé már bántunk. De ennek ellenére mindig keményen nyomtuk a fölfeléket. Most is megálltunk szusszanni és számolni a tájháznál, s persze megcsodáltuk a szemközt meredező szirtet. Örültem, hogy most nem kellett oda is felmenni. Ezúttal nem álltam meg egy pillanatra Nándi, az Afrikában, maláriában elhunyt kutató-biológus emlékköve előtt, hanem tekertünk tovább. Ez a túra egyik legszebb része: két oldalt sziklák között vezet az út. S ha figyelünk, de miért is ne tennénk, akkor jól láthatóak a hullámosra gyűrt triász mészkő-rétegek. Némelyiket barlangok lyuggatnak, másokat már vastagon belepett a moha. Utunkat a szemberohanó, csörgedező patak kísérte. És a nagy kövér csend. Amit - bár hétköznap volt - még a munkagépek sem cibáltak szét. Szépen, tempósan haladtunk. Az út nem volt olyan mértékben pocsolyás, hogy elsüllyedjünk, de tény, hogy itt-ott kerülgettük őket. A fák levelei már színeződnek; közeleg az őszi lombhullás ideje. Egyszer csak egy román rendszámú autó jött szembe, utánfutóján egy kisrepülővel. Hogy hogyan és miként kerültek ide? Ki tudja... A Teberéti-tónál megálltunk egy kis időre. Egyrészt, hogy élvezzük a pillanatot, gyönyörködjünk a tájban, másrészt, hogy együnk. Már ezért érdemes volt eljönni. Számomra a tó olyan benyomást keltett, mintha egy nagy vihar által kidöntött fák torlaszolták volna el a völgyet, s az ezáltal felduzzasztott patakon jött volna létre ez a tó. Önállóan is érne egy ládát. Nem sokkal később előbb a gyertyánosvölgyi temetőt láthattuk, majd az egykori üveghuta újjáépített helyét is. Itt jött a túra legkalandosabb része: a köves úton 8-10 centi magasságban hömpölygött szembe a patak vize. De a mai napon nem volt, ami megállíthatott volna minket. Kicsit csúszkálva de sikeresen túljutottunk ezen a többszáz méteres szakaszon. Amikor pedig az út kicsit meredekebbre váltott, már tudtuk, hogy közel az Eger-Miskolc út. Ezt elérve rögtön gyorsabb tempóra kapcsoltunk. A rejteki parkolónál egy telefonálás idejére álltunk csak meg, majd haladtunk tovább a Bánya-hegyi-parkolóig. Számomra ez utóbbi hely is főként a LN60 túrákról ismerős. Itt, a túra legmagasabb pontján vérmérsékletünk függvényében csúcssörrel/-csokival jutalmaztuk magunkat, majd eleinte mérsékeltebb, később meredekebb, kanyargós úton zúdultunk alá a jó minőségű aszfalton. Hereg-rétnél Mikulás nosztalgiázott egy kicsit egy réges-régi táborozáson, felnézve pedig láthattuk a Bükk-fennsík peremét jelentő méltóságteljes Három-kő sziklás peremét. Majd egy kanyarral odébb én szemléltem meg a Hereg-réti védett földtani szelvényt. Ez a gyűrt rétegek feltárásának egyik gyöngyszeme. Szerintem ez is ládát érdemelne, de ezt nem biztos, hogy mindenki így látja. Kicsivel később még egy megállónk volt: a Kis-Som-forrásnál töltöttem a kulacsomba a friss és hideg forrásvízből. Innen már tényleg nem volt megállás a 8-as pontig. Ami még nagyon szép volt: a Lök-völgy sziklákkal határolt patakvölgye. Összeszűkült körülöttünk a völgy. Ahol a hűvös levegő is megült. Ez is egy pazar rész volt. A barát-réti kolostorromnál volt az utolsó megálló. Ám itt az infótábla idegen nyelvű részét tönkre tették. A maradék utat a kocsiig már tényleg gyorsan megtettük. S csodák csodája: megúsztam nem csak defekt, hanem bármiféle probléma nélkül!

A gps-ek szerint mi 60,2 km-t mentünk a túrán 4 óra 15 perc alatt. Mindeközben végig érdekes, izgalmas és gyönyörű vidéken jártunk. Az utak minősége nem mindenhol kiváló, ám a saját gépem korlátait figyelembe véve mégis azt kell mondjam, hogy nem igényel speciális bringát. A pontok kiválasztása is tetszett: gyakorlatilag le sem kellett térni az útról, nem kellett szedresben, csalánosban turkálni, hanem könnyen és gyorsan leolvashattuk a jelszórészleteket. Ami még tetszett: bár minden pontja ismert a multinak, mégis az eredeti kiírás szerint a köves, nehezebben járható részt hegymenetre találták ki. Én itt lefelé sem jöttem volna gyorsabban, sőt! A kiváló minőségű aszfalton meg lehetett gyorsulni. Szép munka srácok! Élveztük minden egyes percét, minden méterét! Forestet hoztam magammal.

Forest a ládával
 
Mikulás 2010.09.24 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
8-as nincs már a helyén. SirLes segített ki a jelszórészlettel.

Bükki kerekezés macikupac barátommal. Már egy ideje nézegettem ezt a kerékpáros kört és telt, múlt az idő, rövidülnek a nappalok, hűvösödik az idő és egyre inkább azt éreztem, hogy idén nem sok alkalmam lesz ezt a multit letekerni. No, ez nagyjából lehet, hogy igaz is. Nem véletlen, hogy nem egyedül én választottam ezt a napos, őszi hétvégét ehhez a ládához (lásd tüdő és Puszkány logját).
Macikupac csodálatosan és aprólékosan leírt mindent a közös túránkkal kapcsolatban, ennél szebben sosem tudtam volna megfogalmazni. Olvassátok tehát az ő logját!
A rejtőknek: Minden percét élveztük a multinak. Szerintünk zseniális az útvonalválasztás, a pontok kitűzése és úgy nagyjából minden! Ilyen és hasonló gyalogos ill. kerékpáros multit nagyon szivesen keresnék még!

Mikulás

SirLes 2010.08.14 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.13
Egy kis rejtői segítséggel sikerült a logolás, valahol elhagytam egy "i" betűt útközben :)
Nem egyszerre és nem biciklivel teljesítettem a távot. Valamikor június végén gyűjtöttem be 4 pontot gyalog, majd ma a maradékot autóval és gyalog. Mind a két alkalomra igaz volt, hogy a Hór-völgye víz alatt leledzett. Szerencsére jó köves az út, így nem kellett iszapban cuppognom, mint a ma megtalált egerbaktai ládánál. Legtöbbet az első és az ötödik pontért gyalogoltam, de mindkettőt élveztem, szép helyeken vezetett az út. Ez az első bicajos ládasor amit nem bringával teljesítettem.

Rudi Team 2010.07.17 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Rejteki parkolótól indultunk Hollóstető felé. Kellemes 7 órás túra volt.
Köszönjük.
Zoli, Rudi

bitveve 2010.07.13 20:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A túrát majdnem délben kezdtük el, így esti órákban való érkezésre számítva az autót inkább Felsőtárkányon hagytuk egy biztosabb helyen.
Az útvonalat mi is megfordítottuk, mert szerintem így sokkal élvezetesebb, annál is inkább, hogy a köves, murvás szakaszon végig lefelé lehet pengetni 35-40-nel és a végére is marad egy közel 5 kilómétes aszfaltos gurulás - ahol 50-55-be is bele lehet szaladni- (plusz még majdnem 3 km Felsőtárkányig).
Összességében egy nagyon élvezetes, szép helyeket érintő, elég kemény, jól átgondolt túraútvonal. Nagyon jól éreztük magunkat még a nagy meleg ellenére is, melyet csak néhány helyen lehetett igazán érzékelni.
A vizet mi sem úsztuk meg,mert a Bükk vízgyűjtőiből lezuduló víz elárasztotta a murvás szakasz jó részét, ahol jópár helyen15-20cm mély vízben kerékpároztunk. :) Kaptunk egy pár perces záport is még az elején a Tamás-kút közelében, de ez még jól is esett a melegben.
A rövid pihenők, kajálások, fotózás közbeiktatásával is este 9 órára a kocsinál voltunk. Nekünk a teljes táv a Felsőtárkányi parkolással picivel hosszabb, 65 km volt.
Köszönöm a rejtést és a túrát!

m3dtm6 2010.07.13 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Iszonyatosan égető nap alatt indult a túra! Megfordítottuk az útvonalat így sokkal kevésbé kinzó volt az első egy óra! Kellemesen emelkedett az aszfalt Felsőtárkány felöl a Hereg rét irányába az Egert és Miskolcot összekötő műúton. Hereg réttől, erőre kapva folyattuk az utat egészen a Répáshutai elágazásig. Onnan a Hollóstetőig minden simán zajlott majd jött a brutális kerékpárt és embert nem kímélő szikla út a fakitermeléssel foglalkozó IFA tehergépjárművel tűzdelve! A Tebe puszta felé a víz úgy döntött ,hogy túrázik egy pár km-t a turista zúzottkő úton így a nagy melegben örömmel mentünk vele együtt. A néhol féktárcsáig érő vízben akaratlanul különböző mutatványokat bemutatva haladtunk el a Tebe pusztai tó mellet, amely önmagában is sőt a tájjal együtt csodálatos látványt nyújtott! Utána a Hór völgy millió szúnyoggal és sárral és igen szép hangulatot teremtő megduzzadt patakkal tarkítva kellemes összhatást teremtett. Jött a Bükkzsérci pihenés után a túra legbrutálisabb emelkedője több mint 5 km. A láda megtalálása után félhomályban az 55Km/h-s tempót simán hozva visszakanyarodtunk a műútra! Ezzel a kör be is zárult! Összességében jól megtervezett kellemes 1 napos időtöltés! Köszönöm a rejtést és a túrát!

lacsz 2010.06.26 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Kicsit elfáradtunk, de megérte. Visszafelé tettük meg a távot. A víz mennyisége úgy tűnik nem lett kevesebb.

csigabigaúton
még a víz az úrmi
masszaa barlang
vízesésa lovak
volt egy kis sár 
SirLes 2010.06.26 00:00 - Egyéb
Maci12 és három barátnője Bükkzsércen tölt egy hosszú hétvégét és engem is elhoztak, vagy én hoztam őket, mint fuvaros. Szállásunk a plébánián van, tehát vagy 20 méterre a 2. ponttól. Ma délután szabad időt engedélyeztek nekem, így megkereshettem a multi közeli első négy pontját. Amit idáig láttam a multiból az tetszik, csak gyalog kicsit hosszú. Sajnos a bringámat nem tudtam elhozni, azzal könnyebb lett volna. Remélem még idén be tudom gyűjteni valahogyan a maradék pontokat. A logbookba azért beleírtam.

Nivabibi 2010.06.23 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Megvan. (Ez inkább egy bringás túraútvonal, mint geoláda, helyenként primitív jelszóképzéssel /3,4,7/. Egyébként is a frász tör ki ilyen hosszú és "értelmetlen" jelszó bevitelekor, hogyha tévesztek vmelyiknél melyik lehet az?)

darti68 2010.06.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Az első olyan bicajos találatom, aminek a kiírás szerint is bicajjal javasolt a teljesítése. A megjelenését már 1 hete szombaton észrevettem, de akkor éppen a GCKEKL mozgó ládával voltam elfoglalva a siroki várban. Másnap, vasárnap egy bicajos társasággal találtam meg a 8 pontból 3 Bükkzsérc környéki pontot (akkor is Egerből indultunk, és 70 km jött össze). 1 héttel később egyedül indultam Egerből a maradék 5 pont begyűjtésére. A Völgyfőházig kellően bemelegedtem, majd tekintettel a sáros földutakra, inkább aszfalton (Hosszú-vögy) gurultam be a Hór-völgybe. Itt már kezdetben is előfordultak pocsolyák, vízátfolyások. Megcsodáltam a tóvá duzzadt Tebe-pusztát, majd következett a túra kalandos része: csaknem 2 km-es szakaszon az úton folyó patakban tekertem, ahogy az előttem erre járó ládavadász-társak is leírták. Hollóstetőn feltöltöttem a készleteket a kemping büféjében. Innen már "sima ügy" volt a visszaút, egy kevés emelkedő leküzdése után a Bánya-hegyi elágazótól Egerig szinte csak gurultam (össz táv: mintegy 80 km). Bár egész nap "lógott az eső lába", csak az utolsó fél órában áztatott meg egy gyenge zápor. Az útvonalat egyébként ismerem (mivel rendszeresen bicajozunk ezen a környéken) de ennyi vizet még nem láttam a Hór-völgyben. - Örülök, hogy megjelent ez a láda. A pontok jól átgondoltak, és a bejárásuk egy remek, látnivalóban gazdag, többnyire autómentes bicajos kört alkot. Köszi a rejtést, és köszönöm az utalást a GCFEDO ládára is!

A láda közelébenAlkalomhoz illő logfüzet
A Tebe-puszta (tó)Hór-völgy
Kezdődik a kalandVízibicikli
Száradó cipők a "vizes kaland" utánTamás-kút (forrás a visszaúton)
qtatom 2010.06.19 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
100 km-es sár és vízibiciklizés egy kis zsírégetéssel (-2 kg). :) Nem bántam meg, hogy nem a múlt hétvégi 30 fokban vágtam neki, most kellemes 20 fok körüli időben áztattam el a vízálló bakancsot. :) Miskolc - Hollóstető felől, vagyis fordítva vágtam neki (5-4-3... pontok).
Minden pontja ismerős volt számomra, csak kár, hogy biciklis ládához képest minden pontja kocsival is felkereshető. :( Kivéve talán most, mert az 5. és 4. pont között ma 1 kidőlt fa akadályozta az áthaladást, na meg a 2 km-es úton folyó patak, amely ugyanúgy nézett ki, mint 4 éve GCCSUZ megkeresésekor. Akkor is a gyertyánvölgyi víznyelő eltömődése okozhatta, mely a patakok vizét hivatott elnyelni.
Hazafele még megcsodáltam az Imő-kői időszakos forrást.
Hiánypótló láda, én is gondolkoztam egy hasonlón a Bükk északi oldalán, de a BNP szigor mindig elvette kedvem.
Kíváncsi leszek, hány valódi biciklis találat lesz, akik valóban végig is tekerik a távot. :P
A kook-nál volt pár elmérés, de mind megtalálható.

Kerékpáros kupa: 100 km

5. pontEltömődött víznyelő
CockpitTebepuszta
Tutajozni is lehetneFelszerelés
4. pont3. pont
2. pont1. pont
csiganyál8.pont
Messziről jött :)Imó-kő: bonusz pont :)
7. pont6. pont
alucifer 2010.06.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Aki mostanában készül erre a túrára sok-sok vízzel,
találkozhat ott, ahol nem kéne lennie.
Viszont szép élményekkel gazdagodhat.
Nekem a környék ismerős, de még ilyennek sosem láttam.
Köszi a rejtést.

víz az útona bükk csúcsai
a 4. pontnálaz első pont közelében
a 7. pontnála 6. pontnál
Szeszuska 2010.06.12 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Izmos kör, tényleg sok szép és érdekes helyet mutat meg, a felsorolt látványosságok csodásak, a nyomvonal és a pontok jól kigondoltak.

Én azért a pontsorrendnek megfelelő irányból mindenképpen montit javasolnék, fordítva talán még trekkinggel is meg lehet csinálni határesetként, a murvás-köves makadámon lefelé könnyebb lenne jönni, mint felfelé zötyögve mászni gyakorlatilag folyamatosan 15+ km-ternyit :).
Jelentem a teljes utat úgy kilométer hosszan tejesen elfedő vízátfolyás és egyéb dagonyák élnek és virulnak, hoztam haza is egy kis tocsogást... Valami lájtos gumicsizma segíthet száraz lábbal megúszni a kalandot...

-80 deka, kár hogy ez csak folyadék :)

Elsőrangú kikapcsolódás volt, köszönöm az élményt.

matrixmusic 2010.06.12 09:00 - Egyéb
SZiasztok!
Végre elkészült a ládám, ami már kereshető.
Egy olyan kéréssel fordulnék hozzátok, hogy aki a hét végén szeretné megkeresni a ládát (mert mondjuk szeretne első lenni), az egy magyar-angol nyelvű tájékoztatót nyomtasson már légyszi, mert most jutott eszembe, hogy az kimaradt a ládából. Én előre láthatólag (ha nem lesz megtalálás) 06.14-én pótolom ezt a hiányosságot.
Jó túrázást!
Üdv: Aty
...::: www.matrixmusic.hu :::...


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.