geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2582. Wildalpen-Hartelsee (GCWILD)

Szaunát is tápláló patak

Szaunát is tápláló patak

A tó egy szeglete

A tó egy szeglete

A kisház

A kisház

Grand Totál

Grand Totál

Amatőr canyoning

Amatőr canyoning

No comment 1

No comment 1

No comment 2

No comment 2

No comment 3

No comment 3

Vízesés

Vízesés

gcwild - 2019

gcwild - 2019

gcwild -a régi rejtek bekerítve

gcwild -a régi rejtek bekerítve

gcwild - az új rejtek

gcwild - az új rejtek
Szélesség N 47° 38,841'
Hosszúság E 14° 59,604'
Magasság: 845 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.07.24 00:00
Megjelenés időpontja: 2009.09.07 10:30
Utolsó lényeges változás: 2019.05.30 14:25
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Palazsu és Belga
Felhasználó: Belga
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1000 m
Megtalálások száma: 42 + 1 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


Közel a tóhoz, kisebb szikla alatt kindertojást keress!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Wildalpen megközelítése:

Hegyeshalom - Bécs/Salzburg: Ybbs - Lunz am See - Göstling - Palfau - Wildalpen

Rábafüzes - Graz: Traboch - Präbichl - Hieflau - Palfau - Wildalpen

Wildalpen a Salza völgy középpontjában fekszik, a magas hegyek közé beágyazott szűk völgyben, mely a mai napig megőrizte a természet egykori érintetlenségét. A várost és környékét felölelő természet számos lehetőséget kínál a túrázók és hegymászók számára. Erre a csodálatos helyre szeretnénk Titeket elcsalogatni.

Wildalpen története:

Wildalpen a Vízügyi múzeum és vízesésrendszerek városa. Az osztrák főváros vízellátása már több mint 130 éve két, úgynevezett távvezeték (Hochquellenwasserleitung - szép szó) segítségével az Alpokból történik, forrásvizek felhasználásával. 1865-ben Ferenc József császár Bécs városának adományozta a bőséges vízhozamú forrásfoglalást a Schneeberg és Rax hegyek lábánál. A kis település neve Kaiserbrunn (császárkút) lett. Több ezer mérnök és munkás összehangolt munkája nyomán 1873-ra megépült egy 90 km hosszú vízvezeték Bécsig. A kitűnő minőségű forrásvíz gravitációs úton folyik le. Később mivel Bécs lakossága rohamosan növekedett, kiépítettek még egy távvezetéket, melynek kiindulópontja Wildalpen lett. Mindkét településen - Kaiserbrunn, Wildalpen - működik egy-egy múzeum, mely régi fényképek, makettek és a legmodernebb multimédiás eszközök segítségével mutatja be a távvezetékek megépítésének történetét és Bécs vízellátásának múltját, jelenét.

Sportlehetőségek Wildalpen környékén:

Nyáron fürdőzés (főleg ha kenuval borulsz), horgászat, különféle vadvízi sportok (canyoning, raft, kenu), hegymászás, biciklizés várja a kikapcsolódni vágyókat.

Ha nemcsak borulás utáni fürdőzésre vágysz, akkor látogasd meg a hegyi strandot Landl-ben. A tó közepén kristálytiszta forrásvíz tör fel, körülötte pedig hatalmas füves terület, strandröplabda-pálya, bár és étterem található.

És valami amire büszkék lehetünk, 2009 májusában a magyar férfi raft válogatott Down River versenyszámban világbajnok lett, ezáltal maguk mögé utasították az igazi vadvízi népeket is.

Télen sem kell unatkozni, lehet síelni, gleccsert mászni és utána az osztrák egészségügyi rendszert tesztelni.

Ládánkhoz közel található a méltán híres hinterwildalpeni (azaz Alsó-vadalpoki) sípálya, melynek egyetlen érdekessége a közelben található Kolnegg fogadó  N 47° 39,266' E 14° 58,832' 679 m [GCWILD+Kolneggfogadó] cseresznyelikőrje.

Ha ennél valami nagyobb falatra vágysz, akkor menj a valódi sípályákra. A Göstlingnél emelkedő Hochkar Alsó-Ausztria legmagasabban kiépített és leghóbiztosabb sícentruma, ahol egészen május elejéig tart a szezon. Ugyancsak itt létesült Kelet-Ausztria első snowparkja, amelyet a freestyle híveinek figyelmébe ajánlunk.

Látnivalók Wildalpen környékén:

1. Vízvezeték Múzeum - Wildalpen
A Hochscchwab terület vízforrásai napi 220.000 m³ ivóvízzel látják el Bécs lakosságát. A kiállítás központi látnivalója az 1910-ben megépített II. bécsi vízvezeték története. Ezenkívül a vízellátás folyamatának számos modelljével ismerkedhetünk meg és sok érdekes információt tudhatunk meg a környezetvédelem és a vízellátás összefüggéséről.

2. Palfaui Vízeséstúra
Wildalpen és Palfau között található Ausztria legnagyobb vízelvezető barlangja. Az óriásforrás a Hochkar déli lejtőjén fekszik és egyike Ausztria még felfedezetlen karsztjelenségeinek. A szurdok délkeletre található a Hochkar csúcstól 800 méter magasban. A 900 méter hosszú hasadék mentén, falépcsőkön mászhatunk fel, megtekintve az egymásba ömlő 5 vízesést, leküzdve a 300 méteres szintkülönbséget. A túra után betérhetünk a főút melletti étterembe ahol nagyon finom a szalonnás héjában sült burgonya (tapasztalatból mondjuk).

3. Medlingvölgy Élménytúra
Medlingvölgy-Lassingból induló kirándulóút, amely kb. 2,5 km hosszú és nagyjából 1,5 órát vesz igénybe. A palfaui vízeséshez hasonló ácsolt hidakon és utakon lehet közlekedni. A túra folyamán végig sétálhatunk a korabeli faúsztató mellett, megismerkedhetünk azzal, hogyan használták a vízenergiát a fafeldolgozáshoz, hogy történt a fakitermelés az elmúlt évszázadokban.

4. Erzberg
Ha szeretnéd kipróbálni a világ legnagyobb taxiját, akkor feltétlenül el kell látogatni a stájeroszági Erzbergbe. Itt akár 63 utastársával együtt kapaszkodhatunk fel egy óriásgép hátán Közép-Európa legnagyobb külszíni ércbányájának az oldalán. Az 50 percig tartó utazáson a nem mindennapi látványt nyújtó táj garantálja a felejthetetlen élményt. A több mint 55 tonnás Hauly utaskabinjából, 5 m magasból szemlélhetjük meg a bánya különböző részeit.

5. Hochkar barlang
A Göstlingi Alpokban található Hochkar hegy mélye rejti a hochkari barlangot, mely a maga 500 méteres hosszával és 120 méteres szintkülönbségével Alsó-Ausztria legmélyebb, és 5. leghosszabb barlangja. A képződmény minden termében az alpesi barlangtípust képviseli, amely ritkaság számba megy Ausztria ezen tartományában.

6. Wasserspiel Park (Vízi játékpark)
A hatalmas területű parkban a víz, illetve az azzal kapcsolatos interaktív "játékok" jelentik a fő látványosságot. Tutajt építhetünk, zsilipelhetünk és különböző vízátemelő rendszereket próbálhatunk ki működés közben.

7. Mariazell
A kisváros a leghíresebb Máriaszentély Közép-Európában. Itt található egy 17. században épült bazilika, mely a keresztény művészet egyik legszebb barokk alkotása. További érdekesség lehet a Helytörténeti Múzeum meglátogatása, a szeszfőzde, illetve a mézeskalácsos, viaszkészítő és kerámikus műhelyek megtekintése is.

8. Erdei szauna
Fenti programok után az elnyűtt izmok számára a hinterwildalpeni erdei szauna valóságos megváltás a nap végén. A szauna egyik különlegessége, hogy - mily meglepő - a hideg vizű medencét a patakból alakították ki. Figyelem! Ausztriában igen elterjedt (de nem kötelező) az egyébként higiénikusabb csak törülközővel történő szaunázás. A szauna mellett egy kisebb (kb. 7 m * 4 m) uszoda is található, mely normál hőmérsékletű, tehát akár úszni is lehet benne.

Szauna koordináta és egyben az ajánlott parkoló tehát a  N 47° 39,146' E 14° 59,165' 697 m [GCWILD+szauna] található.

Láda megközelítése:

Autónkat hagyjuk a fenti szauna mellett, és innen gyalog induljunk tovább. Az aszfaltút folytatódik (behajtás csak engedéllyel) de kb. 200 méter múlva amúgy is sorompóba ütközünk.

A  N 47° 39,019' E 14° 59,248' 725 m [GCWILD+balra] ponton térjünk le balra, egy felfelé vezető táblával jelölt erdei útra. Körülbelül 650 méter múlva pillanthatjuk meg a láda valódi célját a kis hegyi tavat - Hartelsee, melyet elég giccses módon hegyek és fenyőerdő vesz körül.

További 100 méter múlva elhaladunk egy fából készült kisház mellett  N 47° 38,852' E 14° 59,611' 820 m [GCWILD+Kisház]. Ha nem rohantok (és miért is tennétek), akkor érdemes itt egy kicsit megpihenni, mert gyönyörű kilátás van a tóra és a hegyekre.

Ajánlanánk egy remek fotózási pontot, mi itt készítettük a legszebb fotóinkat:  N 47° 38,828' E 14° 59,576' 817 m [GCWILD+Kilátópont].

Innentől a láda csupán 150 méterre található légvonalban. Természetesen azért, hogy megszerezhessétek, előtte azért meg kell mászni egy kisebb dombot, nagyon könnyen mégsem akartunk adni a találatot. A ládát a fotón is bemutatott fa gyökerei közé rejtettük, felülről érdemes benyúlni érte. Kb. 15X10X5 cm kék dobozt keressetek. Ennél a pontnál óvatosak legyetek, mert a fa tó felőli oldala elég meredek. A terep nehézségét jellemzi, hogy én nyáron az utat egy a mostanság divatba jött nagyon randa műanyag papucsban tettem meg.


Ládatörténet
2018. sok favágás és kerítésépítés, így a régi ládarejtek megközelíthetetlenné vált.
2019. május 27. Anettx játékostársunk új helyen, új jelszóval minidobozt resjtett. Köszönjük. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (23 db): környezet: 4.78 rejtés: 4.14 web: 4.64 átlag: 4.52

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Palazsu 2020.08.05 23:59 - Egyéb
Kedves Péter60!
A vicces az, hogy most hétvégén terveztünk Belgával egy ládakarbantartást, de spóroltál nekünk egy utat! Nagyon köszönjük a láda rendbetételét.
Palazsu

Péter60 2020.06.30 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.55
Klassz hely! Egy vastag, jó minőségű petlinggel pótoltuk a rejtést.
Utána még beautóztunk Hinterwildalpen nevű kis bájos eldugott községbe, érdemes!

kobcikrajci 2019.09.14 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.4]

homa 2019.08.24 08:34 - Megtaláltam
Erdei szauna, tiszta Jégvarázs.. [Geoládák v2.2.5]

Toti 2019.08.19 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

zoli86 2019.08.19 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A kindertojas valami rágcsáló martal?ka lett. Tojás belsejében van a kód, javasolt a cser?je. [Geoládák v2.2.5]

Access Denied 2019.07.31 13:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.33
katicával közösen megleltük!

Köszi!

nbokan 2019.07.25 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
A fényképnek köszönhetően könnyen meg lett. Mesébe illő hely a kis házikóval és a háttérben a hegyekkel. Szép a felvezető ösvény is, jó volt a zúgók mellett sétálni. Megmostuk a lábunk, hogy kipróbáljuk a vízhőmérsékletet, de fél perc után már fájt a hideg :) Nagyon tetszett, kösz a rejtést és újrarejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14
-15-16
anettx 2019.05.27 14:40 - Megtaláltam
TFTC!
Ráhangolódás az osztrák Alpokra ennél a kristálytiszta vizű tónál:)
Új helyen kiraktunk egy kindertojást, ami csak a jelszót tartalmazza egy kisebb szikla alatt.
A régi rejtek előtt 100 méterrel lelakatolt kapu, így oda nem jutottunk be. Normál ládának semmi biztonságos rejteket nem találtunk mindenhol fakivágás.
Köszönjük Fazék segítségét is.

Az új rejtek.Ezt keresd!
A régi rejtek odaát.gcwild-DSC02605
ha2 2019.05.27 14:40 - Megtaláltam
Érdemes volt ide is felsétálni. Kristálytiszta hegyi tó, fenyvesek,jó levegő.
Új helyen pótoltuk a ládát. Az eredeti rejtek bekerítve,lezárva.

010011
012 
csipet_csapat 2018.10.21 17:36 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


Yumi 2018.08.31 13:46 - Megtaláltam
DrVogelsangklammból hazafelé felbaktattunk patakparton, majd úton vissza. Kis faházba beköltözünk, mindhárman eldöntöttük. Sajna ládát nem találtuk meg, fotó alapján megtisztelsz elfogadással. [Geoládák v2.2.4]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.10.20 20:44]

0BF7A356-5CC4-4E81-8E45-EEE5432C61C8330CC9BD-5042-4A7A-B9AF-815E419416E3
melinya 2018.08.29 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.4]
A kis tó és az ide vezető út gyönyörű.
A rejtekhez nagyon nehéz volt felmenni a hegyre, mert tele volt veszélyes facsonkokkal. Mindenfelé kidőlt fák. A logfüzet teljesen át van ázva, nem lehet szétnyitni. A jelszó már alig olvasható. Egy karbantartás ráférne.

Veszélyes facsonkokEzt látja a láda
Gábor75 2017.08.22 13:16 - Megtaláltam
ok

erikavedo 2017.05.20 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.87
Megtaláltuk, de ideje lenne átgondolni a láda elhelyezését. Mint ahogy már előttem is írták, a kis erdőben, a tó mellett erdőirtás volt és most a ládát a kivágott csonkok és a földön heverő ágak, törzsek között kell megkeresni. És nem 5 méteres távolságról van szó.

senorita 2016.07.28 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.45
Köszi a rejtést.

robinbird 2016.07.28 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.43
A kis tó csodálatos, az ide vezető út mesés és gyerekeknek sem nehéz, nekünk egy plusz programként jött be egy délelőtti barlangászás után. Viszont a rejtés....hát, nem tudom minősíteni. Ilyen nehéz és csúnya helyet találni a rejtéshez ezen a szép helyen, talán ez lehetett a legnehezebb vállalkozás. Nagyon nehéz volt felmenni a hegyre, mert tele volt veszélyes facsonkokkal, melyeknek ágai tőrként meredeztek felfelé. Mindenfelé kidőlt fák, csonkok és csúszós avar. Nem értettük, miért kellett felmászni ilyen magasra a ládáért, lejjebb voltak nagyon szép és jó helyek erre a célra. A logfüzet át is volt nedvesedve, azért be tudtunk írni.

katica 2015.08.24 14:14 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2015.07.14 13:00 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Reggel esett az eső, ezért kényelmes, városnézegetős tempóban autóztunk el Wildalpenig. Dél körül már eső nélkül sétálhattunk fel a tóig. Nagyon vadregényes hely. Senkivel sem találkoztunk a tónál vagy útközben, kihalt tájon tudtunk turázni.

Ancs 2014.05.31 15:45 - Megtaláltam
Vadvízi hétvége délutánján a csapat nagyobb része kipróbálta az erdei szaunát, én meg sétáltam egyet a Hartelsee-ig.
Csodaszép helyre csöppentem, felfelé nagy vízhozamú vízesések vártak, s a legvégén az azúr színű tó. Tipikusan ha nincs a geocaching....
A láda környezetében erdőirtás volt, a gallyakat, mindent otthagytak. Így a megközelítés nagyon nehézkes volt, ráadásul napok óta esett az eső. GPS szerint 10 méterre lehettem, amikor rám szakadt az ég. Nem kockáztattam a ronggyá ázást, visszafordultam.
A szaunánál ugyan nincs kiírva, hogy nem lehet fürdőruhában bemenni, de a helyiek könyörtelenül kizavarnak, ha nem pőrén lépsz be. Ezzel számoljon mindenki. Beugró: 6,5 EUR.
Köszi

[Jóváhagyta: Belga, 2014.06.02 16:59]

Megköszönte: Ancs

 
szalais78 2014.05.29 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.13
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

A tó partjánA tó az útról
Belgaoldalborda 2013.08.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Gyönyörű környezetben elrejtett láda. Nagyon örülök h megkereshettem!!!!
Sose fogom elfelejteni!!
Köszönöm

horvathzsolt10 2013.07.05 00:00 - Nem találtam meg
:( Sajnálom, hogy már nincs ott a láda és hogy kiirtották ott a fél erdőt! De a tó és a környéke gyönyörű! Köszönjük, hogy ide csábítottatok mindet! :)

Tuulikki 2012.09.09 00:00 - Megtaláltam
@daviddal. Gyönyörű helyszín. Ingadozott a gps-vétel, de nagy nehezen meglett a láda.

@david 2012.09.09 00:00 - Megtaláltam
Gyönyörű a tó, igazi romantikus helyszín Tuulikkivel

MikiCache 2012.08.07 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Kellemes kis séta. A tó nagyon szép, vize kristálytiszta.
Köszönjük a célpontot.
Miki és Anikó

cav004 2012.05.26 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
A szaunánál csak vendégek parkolhatnak, de kicsit előtte szintén meg lehet állni.
Nagyon hangulatos a tó is, a kis házikó is és az odavezető út is.

Vértes 2012.05.26 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Két napos ausztriai kirándulás során az első ládánk.
Sok víz volt a patakokban, szép az út a türkizkék színű tóig.

kl 2012.04.28 13:00 - Megtaláltam
Érdemes volt! [wapon beküldött szöveg]

Reggel 2011.08.27 12:10 - Megtaláltam
Hát sajnos...
Nyaralásunk második megtalálása lett volna, de a jellegzetes fát körbe-körbe túrva nem lett meg. Pedig itt elég lehetetlen, hogy elvesszen. Kép és tracklog ha hazaértem.

Kérem a rejtőt a megtalálás elfogadására.

[Jóváhagyta: Belga, 2011.09.12 08:09]

 
Egyiptom 2011.08.05 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Mi sajnos nem találtuk meg a ládát. A Párom elment megkeresni az erdőbe, meg is találta a fát, de nem talált ott semmit. Én viszont a kis faháznál maradtam és fotóztam a tavat is. Kérem a rejtőt a megtalálás megadására. Köszönjük.
Igazi alpesi út fogadott bennünket a Szauna jelzés után. Volt itt minden erőmű, pici vízesés, sziklák, tó és ami hozzájárul egy kellemes kiránduláshoz.

[Jóváhagyta: Belga, 2011.08.08 15:35]

Hegedüs 2011.08.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.49
Kellemes túra végén némi keresgélés. A műszer nem sokat segített, a rejtek fényképe annál inkább. A leírás nem említi, de nekünk tetszett a szauna közeléből induló 4 állomásos Kneipp séta (táblázva).
IA.

Kneipp lábfürdőKneipp karfürdő
VP 2011.06.29 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Az előző napi hochschwabi kirándulás után a wildalpeni kempingben aludtunk. A reggeli lustálkodás után sétáltunk fel ide.
Szép hely, de az előző napi kirándulás és a délutáni Wasserlochklamm között kicsit elhalványul.
VP és Mila

Mila a padonA kisház
Palazsu 2011.06.26 15:59 - Egyéb
Ládakarbantartás Belgával. Sajnos a gyér téli csapadék miatt hiányzik a tóból 3m víz, így idén nem a legszebb arcát mutatja. A kirándulás után jót ettünk Wildalpenben a Grabnernél. Jó volt újra látni Robi pincért. [wapon beküldött szöveg]

Palazsu 2011.02.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Ládakarbantartás Levinnel. Jól megtömtük a dobozt apró ajándékokkal, jön a tavasz, menjetek ládát keresni az erdőbe!

Wildalpen télenPihen a felszerelés
Itt minden régiKevés a víz a folyóban
Levin 2011.02.19 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
A közelben töltött hosszú hétvége alkalmával vétek lett volna kihagyni.
A megközelítés az olvadt, majd újra megfagyott hóval borított talajon meglehetősen nehézkes volt, de azért megoldottuk. Mondjuk egy hatalmas hátast sikerült dobnom, olyan volt mint a klasszikus üveggolyós jelenet a reszkessetek betörők című filmben. ;-)
A tó így befagyva gyönyörű, köszönöm, hogy elhoztatok ide!

vizipinty 2011.01.19 15:00 - Megtaláltam
Hihetetlen szép környezet, köszönet a rejtésért.

Pifu 2010.08.13 00:00 - Megtaláltam
Nagyon klassz helyszin, ide tenyleg erdemes volt kesst tenni. A gcwalo nem nagy fantazia, miutan itt mar 1 eve emlitve van a kornyek osszes latnivaloja. [wapon beküldött szöveg]

Skali&Margó 2010.07.25 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Hazafelé a Tauplitzról.

Mikulás 2010.07.17 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.40
L@zyvel és családjával töltött hosszúhétvége (Hochkar környék) egyetlen gc.hu-s találata volt (vagy mégsem? ;)) Az erdei szaunánál parkoltunk és onnan csak egy rövid séta a tóig. Eddig minden ok. Innentől azonban jöttek a gondok: merre támadjunk? Mivel nem volt egyértelmű, elindultunk körbe az aszfaltos/murvás úton. Mikor már látható volt, hogy ez csak megkerüli a tavat, de a láda felé egyetlen csapás sem indul, nekiestünk a dombnak: Lazy, én és két kisgyerek. Meg is közelítettük (nehéz terepen) és az egyértelmű rejtésnek hála, pillanatok alatt meg is találtuk a dobozt. Azonban ugyanazon az úton semmi kedvünk nem volt visszamenni, így maradt a leereszkedés a tó irányába. Nem volt könnyű a két gyerekkel, megdolgoztunk a sikerért! Nem értem, hogy a láda miért oda került, ahova... A hely egyébként tetszett, köszönöm!

Mikulás

 
L@zy 2010.07.17 18:30 - Megtaláltam
Ausztriai kiruccanás a családdal és Mikulás kíséretében.

Egy négynapos hosszú hétvégi kirándulásnak terveztük, de sajnos az időjárás és a lányok megbetegedése közbe szólt, így egy nappal hamarabb haza kellett jönnünk. Ennek ellenére sikerült pár betervezett programot teljesítsünk.
Ha Wildalpen, akkor vadvízi evezés. Természetesen mi sem hagytuk az alkalmat, és részt vettünk egy 11km-es rafting túrán. Ez alól Zoé és Hajni volt kivétel, Zoé egy út alatt előjött fülgyulladás miatt, Hajni pedig "babysitter"-i teendői tartották távol.
Nem csak a vadvízi evezés nyújtott nagy élményt, de a rendkívüli jó időre való tekintettel volt alkalmunk sokat fürdeni is. A 6 fokos víz ellenére Kíra annyira élvezte, hogy szinte többet volt a vízben, mint a kenuban. :)
Evezés után persze nem maradt ki a láda sem, viszont a szauna igen, pedig nagy kedvem lett volna kipróbálni!

HertlikMiska 2010.07.17 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.56
Felderítés, ládázással.

Azt nézd!Meg vagy!
CSS Team 2010.05.22 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Lehetetlen 2010.05.22 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.93
A hosszú hétvégét kihasználva egy kis pünkösdi klettersteig túrára indultunk... A rossz idő miatt csak kirándulni tudtunk szombaton és ennek apropóján kerestük fel ezt a remek helyet is. Köszi.

stone79 2009.09.26 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Második megtalálás! Valaki majd 3 órával megelőzött minket! :-) Korán keltetek, bár a javunkra legyen mondva mi bringával mentünk!!! Mindenesetre gratulálunk az első megtalálónak és a rejtőnek egyaránt! Valamiben azért nálam is első dologról van szó, nekem ez az első kessem!
A környezet valóban lenyűgöző volt és a webes leírás maximálisan jól kifejtette a látnivalókat! Akik reggel 7 óra körül találták meg a ládát sajnálhatják, mert akkor még bizonyosan nagy volt a köd! Napsütésben hihetetlen zöld színe van a tónak!
A környékről is sokat segített a leírás: a Palfau vízesések valóban gyönyörű volt és az étteremben a sültburgonya szalonnával és hagymával is isten volt - a háromféle mártásból nekem az eredeti olasz volt a legjobb :) . A rafting a Salzán is óriási élmény! Próbáljátok ki!

A gyönyörű tóA láda helye
Kincs&kincs 2009.09.26 07:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Már hajnali fél egykor útnak eredtünk, mert a Hochkoenigre mentünk hosszú hétvégére ! Sötétedéskor érkeztünk, de hajnalhasadtára értünk fel a tóhoz. Nagyon szép volt, ahogy a köd megült a tó felett. Onnan a Barátainktól nászajándékba kapott GPS segítségével gyorsan rá is leltünk a rejtekre. Nagyon megörültünk, hogy sikerült elsőnek lennünk! Viszafele elindőztünk a kis háznál. Mivel egy lélek nem volt a környéken így a pad segítségével készítettük el a fotót. :))) Majd lementünk a tóhoz. És nem hittünk a szemünknek. A sűrű felhő oszladozni kezdett és ahogy a nap megsütte a tavat, gyönyörű szép UVzöld színben pompázott. Nagyon szépen köszönjük a rejtést. Nem jártunk még erre, és nagyon jó tudni, hogy még visszajövünk!!!!!

Így indultunkAz első első
amikor a felhők odébbálltakUV


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.