geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2525. Cigándi hagyományok (GCCIGA)
31 (1-20) > >>
A Falumúzeum
A Falumúzeum


Tisztaszoba
TisztaszobaCsizma szárából készült bocskor - igazi kincs!
Csizma szárából készült bocskor - igazi kincs!
Pitvarkonyha
Pitvarkonyha

Szőttesszoba
Szőttesszoba
Szövőszék
Szövőszék
Helytörténeti tárlat
Helytörténeti tárlat
A raktárként használt kamra
A raktárként használt kamra
Táncpajta kívülről
Táncpajta kívülről
Táncpajta belülről
Táncpajta belülről

31 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 48° 15,453'
Hosszúság E 21° 53,484'
Magasság: 102 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.07.27 10:00
Megjelenés időpontja: 2009.07.29 07:57
Utolsó lényeges változás: 2009.07.29 07:57
Utolsó változás: 2018.10.22 19:54
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: saldar
Felhasználó: Adoptálható ládák
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 216 + 1 sikertelen, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP

Cigánd falumúzeumát bemutató láda, mely bent a tájházban található. A múzeum nincs folyamatosan nyitva, a bejutáshoz telefonos egyeztetés szükséges: 06/70/626-8280. A ládát a falumúzeum dolgozóitól kell elkérned. Jelképes belépődíjat fizetned kell. Tartalék jelszó: a  N 48° 15,424' E 21° 53,535' 100 m [GCCIGA+tartalék jelszó] ponton található objektumon lévő híres idézet szavainak betűiből, ebben a sorrendben: 3.szó/2.betű + 6.szó/1-2.betűk + 6.szó/4.betű + 7.szó/3.betű + 3.szó/5.betű + 7. szó/5.betű.
Jelszó nélküli logot csak akkor fogadok el, ha felteszel egy fotót magadról vagy a gps-edről, a háttérben a falumúzeummal!


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Bevezető

Ez egy örökbefogadható geoláda. Ha szívesen lennél a gazdája, kérlek, keress meg!
Ha egy árva ládát szívesen gyógyítanál, ha van rá módod, előtte vedd fel a kapcsolatot a LádaDokikkal.
Ha csak a helyszínen derül ki, hogy a gazdátlan láda gyógyításra szorul, segíts rajta bátran! Változtass azon, amin szükséges! Ha akarsz, találj ki új jelszót, keress a közelben egy jobb rejteket!
A megváltozott adatokat juttasd el minél hamarabb az Adoptálható ládák felhasználónak!
Köszönjük a közösség nevében! :)


Emlékszem, néhány évvel ezelőtt, miután egy kerékpártúrám alkalmával először jártam Cigándon, három dolog maradt meg sokáig az emlékezetemben e településről: a kellemes Tisza-part, a dimbes-dombos, kanyargós utcák és legfőképpen az a nagyon kedves kis parasztházikó, amely a Fő utcán ragadja meg az arra járók tekintetét. Nemrég, ahogy felidéztem magamban ezt a kirándulást, elhatároztam, hogy Veletek is megosztom mindezt. Engedjétek meg tehát, hogy eme ládámmal a Bodrogköz városába, Cigándra invitáljalak Benneteket, egy nagyrészt reformátusok lakta, gazdag népi hagyományokat ápoló, természetszerető közösség dinamikusan fejlődő településére. Fényképeitek és bejegyzéseitek révén Ti is a krónikásai lehettek majd e városka múltjának, jelenének és jövőjének.

Megközelítés

Cigánd északi csücskét két főút kereszteződése súrolja: Gépkocsival, motorkerékpárral vagy kerékpárral érkezhetünk Sárospatak, Kisvárda, de kompolás után akár Tuzsér vagy Balsa felől is. GPS-szel vagy térképpel a kezünkben nem nehéz odatalálni. Vasútállomása nincs Cigándnak, vonattal csak Sárospatakig vagy Kisvárdáig juthatunk. Sajnos kompközlekedés Cigánd és Dombrád között már 1994 óta nincs, bár egyes térképek még mindig jelzik. A Tiszán átkelni csak a kb. 5 km-re keletre lévő Rákóczi-hídon tudunk.

Cigándon a körforgalomnál fordulj be a Fő utcába  N 48° 15,798' E 21° 53,506' 102 m [GCCIGA+letérés]. Ebben az utcában a múzeum előtt megállni tilos, de parkolni letérhetsz jobbra a kapuja elé itt:  N 48° 15,484' E 21° 53,548' 100 m [GCCIGA+forduló], ám sáros időben ajánlatosabb az innen mindössze 150 méterre lévő Művelődési Ház kiépített parkolóját  N 48° 15,539' E 21° 53,542' 100 m [GCCIGA+parkoló] választani. Újabban a bővítési munkálatok részeként egy-két (pl. mozgáskorlátozottak számára kijelölt) szilárd burkolatú parkolóhelyet is kialakítottak közvetlenül a múzeum főkapuja előtt.

A láda

Geoládámat a kis város központjában található Falumúzeumban helyeztem el, ami azonban nincs folyamatosan nyitva. Ahhoz hogy bejuss, azt tanácsolom, ha teheted "emberi időben", vagyis hétköznap általában 8:00 és 16:00 óra között érkezz, de előtte hívd a következő telefonszámot: 06-70-626-8280 (Csáki Balázsné, Marika néni). Marika néni hétvégén is ügyeletet tart, de azért ekkor sem árt előre egyeztetni. A geoládát ő vagy valamelyik munkatársa adja át neked a kulcsszó (geocaching) említése után.
Jelképes belépődíj is van, erről szintén Marika nénitől kérhetsz felvilágosítást.

Tartalék jelszó

A játék szabályzatával összhangban természetesen lehetőséget biztosítok a jelszó megszerzésére akkor is, ha nem tudsz néhány percre betérni a falumúzeumba. Egyszerűbb ha bemész, de azért ez sem fájdalmas :). Keresd meg a közeli  N 48° 15,424' E 21° 53,535' 100 m [GCCIGA+tartalék jelszó] ponton található objektumot, és a rajta lévő ismert idézetnek a 3., 6. és 7. szavát. Ezután jegyezd fel a következő betűket ebben a sorrendben: 3.szó/2.betű + 6.szó/1-2.betűk + 6.szó/4.betű + 7.szó/3.betű + 3.szó/5.betű + 7.szó/5.betű. A jelszó tehát 7 betűs, jelentéséért látogasd meg a tájházat vagy a Google keresőt :).

A falumúzeum

"Isten hozta, kedves vendég!" E szavakkal köszöntött látogatásomkor Csáki Balázsné Marika néni, aki alapos felkészültséggel kalauzolt körbe a kiállításon. Tőle tudtam meg, hogy a 2004 óta városi rangot viselő Cigánd a Tisza szabályozása előtt vízzel, mocsarakkal körülvett, öt dombra épült település volt (innen a fentebb említett, máig megmaradt dimbes-dombos jelleg), és az itt élő, nádtetős, patics- vagy sárfalú házakban lakó emberek mindennapjait sokáig a természet, a Tisza, a földművelés és állattartás határozta meg. Minden természetes nyersanyagot (nádat, gyékényt, fűzfavesszőt, stb.) felhasználtak hétköznapi eszközök, például szék, teknő, kosár készítésére. Nem csoda hát, hogy gazdag népművészeti kultúra alakult ki a Bodrogközben is, ám ezen belül is a szőtteskultúra az, ami - Paszabhoz hasonlóan - Cigánd nevével leginkább összefonódott az idők folyamán. A kiállítás egy része ezt a hagyományt célozza bemutatni.
De ne siessünk előre! Vegyük szemügyre először a házat, mely az 1900-as évek legelején épülhetett, és a paraszti polgárosodás folyamatába bekapcsolódó falut eleveníti meg. Mai formája egy régi fénykép alapján végzett rekonstrukció eredménye. Négy helyiséget találunk benne, ezek közül két enteriőr a régi funkciójának megfelelően van berendezve, a harmadik a szőttesszoba, a negyedikben pedig helytörténeti kiállítás működik, ahol megtekinthető többek között az imént említett fénykép is.
A gyűjtemény viszonylag kis gyűjtőterületről (környező települések) származik, a tárgyak többségét adományként bocsátották a múzeum rendelkezésére, ezért - összehasonlítva más falumúzeumokkal (pl. nyíregyházi) - talán szerénynek hat, ám folyamatosan bővül, sőt máris kinőtték a kereteiket, újabb helyiségekre, épületekre lenne szükség. Ehhez pályázatok útján próbálnak anyagi forrást biztosítani.

Ha belépünk az ajtón, jobbra találjuk az utcafrontra néző "első házat", más néven tisztaszobát. Jellemző rá az újabb asztalbútorok és a régi sátoraljaújhelyi festett bútorok (például az 1887-ből való nyoszolyóláda, és az 1905-ben készült karosláda) keveredése, és a párhuzamos szobaelrendezés. A falakat hollóházi és telkibányai keménycserép tányérokkal, valamint családi, illetve I. világháborús fényképekkel, emléklapokkal díszítették. Egy szekrényben láthatjuk, hogy régen egy módos leány mennyi textíliát vitt magával a házasságba - lepedőket, falvédőket, vőfélykendőket, gyúrókötőket, stb. A kiállított citera kapcsán megemlítette Marika néni, hogy Cigándon gazdag néptánckultúrát is ápolnak - sőt, működik itt citerazenekar is.

A pitvarkonyha teljes egészében rekonstrukció. Négy bolthajtás tartja a kemence fölött lévő szabadkéményt. A lapos kemencéhez a szája fölé rakott vasplatnival és sütővel is ellátott takaréktűzhely, és az oldalához toldott katlan kapcsolódik. Ezeket egy idős cigándi ember építette, aki kőműves édesapjától leste el gyerekként a kemenceépítés fortélyait. Az első bolthajtást keménycserép tányérok díszítik, míg a hátsó falat, sárospataki tányérok és tálak.

A ház régi hátsó szobájában tekinthető meg a jelentős textilgyűjtemény és a kenderfeldolgozás tárgy- és eszközanyaga. Legtöbb a régi, széles mintájú szedett csíkosból látható, ami a 19. század második felétől, az 1920-as évekig jellemezte Cigánd népművészetét. Az újabb stílusú, rakott vagy tót rózsás szőttes is helyet kapott itt, ez utóbbi az 1930-40-es években terjedt el és vált meghatározóvá. Hamarosan országosan, sőt nemzetközileg is ismertek lettek. Az országból különböző megrendelések érkeztek, így lett aztán a szőttesből piaci áru és a szövésből kenyérkereső foglalkozás.1968-től háziipari szövetkezet működött, amely újra felelevenítette a népművészetet.

A ház negyedik helyisége, a helytörténeti kiállítótér, a falu múltjáról és nagyjairól emlékezik.

A ház hátsó részében (a valamikori istállóban) jelenleg alkotóház, hagyományőrző foglalkoztató terem működik ahol nyaranta nagy sikerrel szervezik általános iskolás gyerekeknek a honismereti tábor egyes foglalkozásait (dolgoznak szövőszéken, nemezelnek, stb.).

Az udvaron még két épület található, egy kamra, mezőgazdasági eszközökkel, egy szekérrel és egy kemencével, a másik egy "táncpajta", amit főleg nyári programok, fesztiválok és esküvők megrendezésére használnak. Később terveznek még építeni istállót, kukoricás kast, disznóólat és gémeskutat is a ház köré.

Próbálj ki egy tájházat!

Nem messze a falumúzeumtól egy kis domb tetején találjuk a cigándi bíró egykori lakóházát  N 48° 15,421' E 21° 53,362' 120 m [GCCIGA+tájház, szállás], mely a 19. század végét idéző környezetben tájházként, de egyben ifjúsági szállásként is várja a vendégeket. A télen-nyáron használható épületben 2db hatágyas szoba, egy nagy társalgó és egy konyha található, ezen kívül az udvaron 50-60 fő sátras elhelyezésére van lehetőség, de találunk itt kiépített tűzrakó helyeket és egy kemencét is. Szemben a tájházzal, egy étteremben, étkezési lehetőség is van. Bővebb felvilágosításért hívd a 06/47/534-031-es, vagy a 06/47/334-092-es számot.
Képek a tájházról

___________________________________________________

Egyéb látnivalók:

Tisza-part

Református templom

Római katolikus templom

Székelykapu

Szabadidőközpont

Árapasztó tározó zsilipkapui - GCARVI

___________________________________________________

Hasznos linkek:

Cigánd története - a város honlapján

___________________________________________________

Forrás: Csáki Balázsné + Cigándi Falumúzeum kiállítási anyaga + Internet

___________________________________________________

Nagyon kellemes időtöltést kívánok! Töltsetek fel minél több fényképet az élményeitekről!
Tisztelettel,
saldar


Ennyi számítógépről néztétek meg e ládaoldalt a megjelenése óta:

free counters
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (111 db): környezet: 4.71 rejtés: 4.49 web: 4.71 átlag: 4.64

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


FLAC 2019.10.27 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Fehér Márton 2019.10.27 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Strombus 2019.10.08 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.54
Sok tájházat, skanzent láttam már, de ilyen valóban élőt, nemcsak a turisták kedvéért fenntartottat még sosem. A házakon friss paprikák lógtak, a kemencénél szilva lekvárt főzött éppen három asszony. Kedvesen fogadtak minket.
A ládát könnyen megkaptuk. Annyi az ajándék, hogy bele se fér!

 
Péter60 2019.10.08 13:28 - Megtaláltam
Ok

VaVi 2019.09.22 20:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Pótjelszóval.

20190922_201120 
SimlisCsibe 2019.09.21 20:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Bringás kéktúra Cimbikkel, Stiklivel és Vérpandával. [Geoládák v2.2.5]

stikli08 2019.09.21 20:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Bringás kéktúra Cimbikkel, Simlissel és Vérpandával. [Geoládák v2.2.5]

Kuruczok 2019.09.21 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Két láda is van, rengeteg ajándékkal, szuper!

ChefBogi 2019.08.30 15:51 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Ancs 2019.08.30 15:50 - Megtaláltam
2 nap az Alföldi kéken 5/11.
Tiszakanyáron volt a szállásunk, tehát már nagyon közel voltunk a napi végállomáshoz. A Tájházzal szerencsénk volt, éppen ott csíptük a hölgyet.
Elkértük a ládát, befizettük a belépőt és kiváló vezetést kaptunk. Interaktív tájház, érdekesen berendezve és bemutatva a bodrogközi élet. Nagyon-nagyon megéri.
Nyitva: http://www.muzeumporta.hu/kapcsolat/
Köszi

20190830_154839_HDR20190830_155203_HDR
20190830_163142_HDR20190830_163151_HDR
hohner 2019.08.18 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyfeco 2019.07.19 21:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Koszi a rejtest.

20190719_150353 
ssophie 2019.07.09 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

norko 2019.07.09 14:20 - Megtaláltam
Alföldi kéktúra közben...Sajna a harc a sárral, növényzettel sok időt elvett, így először rögtön az alternatív jelszót kerestük meg, majd azért lefényképeztük a tájházat is. Bár időnk nem volt rá, hogy végignézzük a múzeumot, de a ládát készségesen megmutatták. Köszönet érte.

homemadebyjuci 2019.05.04 15:40 - Megtaláltam
AK tekerés közben!
Kissé elázva, de időben értünk be a mai napi szállásunkra, így még gyorsan bejutottunk a Falumúzeumba. A hölgy 16.45ig mindent elmutogatott(16ig van nyitva), elmesélt, nagyon kedves-lelkes volt, jó volt látni a karbantartott múzeumot!
Két láda is van, tele csupa jó dologgal, tessék menni, válogatni! :-)

P1060116 
V_Gabor 2019.05.02 09:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.44
Biciklivel, Alföldi Kéktúra végigjárásom közben.
A 2 hetes bringatúra alatt 1160 km-t tekertem, 53 ládát találtam meg, ez volt a 52.
Ám a lényeg, hogy sok-sok jó élménnyel gazdagodtam! :)

Jó sok időt eltöltöttem itt. Mindent készségesen megmutattak. Nem semmi! Két dobozt is kaptam.

Köszönöm! [g:hu 1.6.3a]

2019-05-02 09.27.33R2019-05-02 09.27.39R
2019-05-02 09.31.48R2019-05-02 09.35.20R
2019-05-02 09.43.11R2019-05-02 09.48.23R
2019-05-02 09.53.07R2019-05-02 10.00.53R
2019-05-02 10.01.16R2019-05-02 10.04.56R
2019-05-02 10.10.20R2019-05-02 10.12.11R
2019-05-02 10.14.16R2019-05-02 10.17.43R
2019-05-02 10.21.00R2019-05-02 10.21.53R
2019-05-02 10.22.16R2019-05-02 10.23.14R
lesipeti 2019.04.30 13:30 - Megtaláltam
Nagyon szép porta, kedves emberek, rengeteg látnivaló.
A jelszót nem találtam sem a ládában, sem a naplóban, de Marika megmondta. " Régen ez volt" megjegyzéssel. Köszönöm!

ocsike78 2019.03.22 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.3.9]

Cicki 2019.03.16 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Alföldi Kéken siettünk, csak tartalék jelszóra volt idő. Köszi a rejtést!

Norbee97 2019.01.23 15:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.03
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Nem igazán érte meg szerintem ez az utazás, hosszú is volt, és elképesztően hideg volt. A tájház szerintem zárva volt, bár pont érkezésemkor takarították a havat, maradtam az alternatív jelszónál. Kicsit értelmetlennek látom, és még a jelszó se jelent semmit, végül sikerült kitalálni. A rejtésre az eredeti rejtés miatt adok ennyi pontot, bár azt nem láttam, biztos igényes kivitelezésű. :) [Geoládák v2.2.5]
1083.

IMG_20190123_152925IMG_20190123_152957
IMG_20190123_152939IMG_20190123_152931
IMG_20190123_153312IMG_20190123_153317
negyesigabor80 2018.10.30 18:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Göde 2018.10.16 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.SIKERÜLT [g:hu 1.5.4]
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm.

VP 2018.10.05 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.59
Pótjelszóval.
GPS nélkül. :-(
A falut egykori evzésekről ismerem.

pliptai 2018.10.02 13:50 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

stmester 2018.09.28 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
A múzeumban gyarapítottam tojás és angyalka gyűjteményemet.

IMG_20180928_114748IMG_20180928_115135
Liberty 2018.09.28 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Nagyon szeretem a tájházakat, gyermekkorom emlékei jönnek elő, amikor Átányban, egy pici Heves megyei faluban töltöttem a nyarakat nagymamámnál. A ládikó is beleillik a hely hangulatába. Köszönet a rejtésért.

eszluzsu 2018.09.02 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk ládavadász Pistivel. Köszönjük a rejtést

ládavadász Pisti 2018.09.02 16:00 - Megtaláltam
Közös megtalálás Eszluzsuval, az alter segítségével. Köszönjük a lehetőséget, egy meglepően szép kis várost nézhettünk meg.

hohner 2018.08.19 13:50 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. kep alapjan kerem az elfogadast [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: saldar, 2018.09.08 19:13]

hacsabi 2018.07.19 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

kupec 2018.05.14 09:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Berián 2018.05.05 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zéboy 2018.05.05 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

 
hitamas 2018.03.16 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.31
:)

cipollino 2018.01.14 10:25 - Megtaláltam
Közös ládázás Vironiával. A nap legjobb ládája. Egy utazási műsor forgatásának végére értünk ide, kaptunk kóstolóként cigándi apróbélest, káposztás batyut. Ide visszatérünk!

Vironia 2018.01.14 10:25 - Megtaláltam
Vasárnapi ládavadászat Cipollinóval. A tájháznál egy rendezvény közepébe cseppentünk, és finomságokkal halmoztak el! Köszöjük a lehetőséget :)

IMG_8750IMG_8725
IMG_8721IMG_8744
IMG_8730IMG_8749
mulder2197 2017.12.29 20:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

stradic 2017.10.28 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltuk Krisztával

takacsimre 2017.10.07 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.21
OK

csipet_csapat 2017.10.07 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20171007_113431IMG_0860
IMG_0861IMG_0859
IMG_20171007_114841 
Zenobios 2017.08.26 12:54 - Megtaláltam
Köszönjük!

Zala 2017.08.26 12:53 - Megtaláltam
Köszönjük!

zoltot 2017.08.26 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
==========
Alternatívval.
Nem voltunk bent, de így is akadt látnivaló!

IMG_20170826_125355IMG_20170826_125555
IMG_20170826_125625IMG_20170826_125731
IMG_20170826_130133IMG_20170826_130225
paul 2017.08.21 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

MarciMilánBálint 2017.08.17 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Már a múltkori kékezésem alkalmával meg akartam keresni, de nem volt elég időm. Ma is csak a ládáért akartam beugrani... és több mint egy órát nézelődtem. A kiállítás fantasztikus, a láda gyönyörű, az ott dolgozók nagyon kedvesek és készségesek - köszönöm a rejtést!

VINAX 2017.08.05 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.08.01 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

znasz 2017.07.02 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Köszi a rejtést.

Attilacska 2017.06.21 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!

fehérkút 2017.06.17 10:47 - Megtaláltam
Alföldi kék kerekezése közben próbáltuk a ládát megtalálni. A múzeum zárva (nyitvatartási időben!) az ott lévő telefonszámon senki nem jelentkezett, így csak kiviről tudtuk megnézni. A mellékelt képek alapján kérem az elfogadását.

[Jóváhagyta: saldar, 2017.06.19 21:07]

lovagias 2017.06.17 10:45 - Megtaláltam
:) Fehérkút társaságában.
Nem sikerült bejutnunk.

[Jóváhagyta: saldar, 2017.07.02 18:51]

Attibati 2017.06.05 10:30 - Megtaláltam
119 kilométer kerékpártúra a Zemplén környékén.
részletek később...

KataJani 2017.05.21 09:00 - Megtaláltam
ZÖLDSPORT-os Alföldi Kéktúra köben. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2017.05.21 06:41 - Megtaláltam
Fogtam!
Az Alföldi KÉK-en kerékpározva lett meg.

raci 2017.05.15 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Nagy meglepetés volt a kis falumúzeum. Profi interaktív kiállítást láttunk, végig is játszottuk amit kellett, egészen jó eredménnyel. De ami még a profi kiállításnál is nagyobb örömöt okozott, az a kedves vezetőnk, Mária, aki szünnapon is hatalmas odaadással vezetett végig bennünket és rengeteg információval egészítette ki a látnivalót. így utólag is köszönjük és sok örömöt és sikert kívánunk Neki ezen a szép helyen. Jó, hogy vannak még hagyományőrzőink.
Köszönjük, hogy a rejtéssel ide csaltál bennünket.

tapiapi 2017.05.13 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Pont szombaton van zárva. De szuper.

pappgyorgy & Aniko 2017.04.22 12:36 - Megtaláltam
Ok

KJ & GM 2016.10.27 15:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_2132J11_2136
J11_2137 
Aleph & Rita 2016.10.07 10:20 - Megtaláltam
Meglepően rendezett falu benyomását keltette bennünk, legalábbis amit láttunk belőle.
Köszönjük az idecsábítást!

Szilágyiék 2016.09.16 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Köszönjük!

SAM_1110SAM_1111
Molli 2016.09.11 17:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Köszönöm a rejtést!

alcala76 2016.08.05 19:45 - Megtaláltam
Este értünk csak ide, így maradt az alternatív jelszó. Köszi a rejtést!

nmárti 2016.07.16 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.24
A falu szép, a környezet rendezett. A helyi logika meglepő, ami a hidak elhelyezését illeti. Az alternatívot választottuk, nem szeretem, ha valamit le akarnak nyomni a torkomon. Köszi a rejtést!

Masni 2016.07.12 12:38 - Megtaláltam
Családi találat Ircsi mamival. Szépen kialakított, gondozott tájház. A ládát egy ott dolgozó fiatalember készségesen rendelkezésünkre bocsátotta. Köszönjük a lehetőséget.

Farekék 2016.07.10 09:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.

DSC06439 
Hey-ho 2016.06.05 19:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Bőrharisnya 2016.04.26 19:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
A tájház felkeresésekor nagy meglepetésben volt részünk!
2015-ben hatalmas bővítés, építkezés, modernizálás zajlott a falumúzeum területén.Ha kedvetek van Román Sándorral táncot tanulni, hologram képmegjelenítésen tanulmányozni a népitáncosok viseletét, pantomim művésszel kvízjátékot játszani és még egy csomó mindenben részt venni, menjetek Cigándra! Csodálkozni fogtok!
Mindenkit szeretettel várnak!

tabletta 2016.04.11 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam.

GYEZegzug 2016.03.13 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Leolvastam, sok-sok pénz és zárva. Köszi szépen.

katika59 2016.03.06 15:00 - Megtaláltam
Alternatív jelszóval megtaláltuk.Kívülről nagyon szép a hely.

fjocy és manka 2015.10.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltam! Nem is tudtam, hogy ilyen jó kis múzeum falu van itt. Köszi szépen!

Zsu. 2015.10.23 13:09 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.10.23 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Szabolcs-szatmár-beregi ládázós hosszú hétvége egyik állomása volt ez a láda. Az árvízi tározó felől érkeztünk és bevallom igencsak meglepett, hogy ilyen komoly epületkomplexum fogadott. Minden szépen rendben tartva. Igazán jó kis hely. Ettől függetlenül most nem volt kedvem tájházhoz (annyit láttam már) így bekéredzkedtem egy ládalogolásra (pótjelszóhoz sem volt kedvem) és bejegyztem megtalálásomat a ládanaplóba. A doboz míves darab, ritka szép és teljes mértékben illik a hely szelleméhez! :-)

Köszönet, klassz helyre hoztál!

Mikulás

2015-10-23 13.05.112015-10-23 13.05.39
2015-10-23 13.07.24 
Süni1966 2015.09.18 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam

CsKaroly 2015.09.18 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

13 2015.09.06 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

Judit és Béla 2015.07.30 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Megtaláltuk.

Ajtony 2015.07.30 10:14 - Megtaláltam
Nagyon szép a felújított (rekonstruált?) együttes. Igazi gyöngyszem. Ami a jelszót illeti, csak sejtettem, mint macska az esőt, hogy mit jelent, de aztán utánanéztem, és bizonyossággá vált a sejtésem. Ma is tanultam valamit, köszönöm!

Zerind HUN 2015.07.30 10:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Általam nem tervezett láda, Judit és Béla azonban tervezte, így útba ejtettük. Még folytak a munkálatok, szép lesz, ha kész lesz. Most csak a pótjelszót kerestük meg.

eltájoló 2015.07.28 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszönöm.

5N 2015.07.22 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Vacsora után még autóztunk kicsit a környéken.A sok környékbeli település után igazán rácsodálkoztunk némelyik itteni épületre,akkora a kontraszt.

sagabi 2015.07.04 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
alföldi kék

pötyimiki 2015.07.04 05:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.49
Kora reggeli találat. Köszi!

Stautoma 2015.06.29 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
ok

Bróthág 2015.06.28 00:00 - Megtaláltam
megvan. Pótjelszót kibetűzgetve

bigmick 2015.06.13 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: saldar, 2015.06.14 21:04]

GCCIGA_20150613184240.jpg 
ricsivivi 2015.05.28 00:00 - Megtaláltam
köszi!

Mr Zerge 2015.05.03 08:35 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Körbe sétáltunk a parkban, közben a jelszót is megfejtettük.

duranyikd 2015.04.18 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszi

Bl4st3r & Amy 2015.03.08 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
A medvék megtalálták! ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Korrekt leírás, ládaérdemes helyszín. Aktuális helyzetjelentés: 2015-ben még továbbra is tartanak a munkálatok, de (főleg hétköznap) ha felhívja a kesser az ajánlott telefonszámot kézségesen odaadják a ládát. Ma pont nem volt szerencsénk, nem volt a közelben kulcshordozó egyén... :P Sebaj, kedves és segítőkész volt a gondnoknő telefonon keresztül, ez nagyon pozitív, remek láda lesz majd ez ismét. Köszönjük a rejtést!

 
Lempike és Sándor 2014.12.27 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Köszönjük a rejtést!

Csizmások 2014.09.21 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2014.09.20 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Azt hiszem a legjobbkor érkeztem. Épp fesztiválra készültek, de mikor elkértem a ládát nagyon készségesen odaadták, sőt megnézhettem a múzeumot, körbevezettek, és még túros bélest is kaptam, ami nagyon finom volt. Sajnos a receptet nem kértem el. Egy élmény volt, köszönöm.

SirLes 2014.08.17 09:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Emese62 2014.07.04 16:40 - Megtaláltam
Sajnos a felújítás miatt a láda nem kereshető. Alföldi Kéktúra közben
Kérem a képek alapján elfogadni a találatot. Az építkezésen haragos volt a főnök!

[Jóváhagyta: saldar, 2014.07.07 19:40]

ha2 2014.06.17 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Bringás Alföldi Kéktúra közben.

álomfogók 2014.06.09 16:45 - Megtaláltam
Pünkösdi sokládás szatmár-beregi kirándulás 32. állomás. Immár a Beregen innen.
Talán előbb-utóbb részletekre is jut majd időm.

belus01 2014.06.09 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Párduc50 2014.05.27 15:05 - Megtaláltam
OK!

mackomisi12 2014.05.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Köszönöm a rejtést! Örülök, hogy itt is van láda. Gyermekkorom nyarait itt töltöttem

picuresnagyur 2014.02.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
köszi :) takaros falu, csak alternatív találat

vizipinty 2014.02.17 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

merlegno 2013.12.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszi a rejtést! Cigándon utoljára kb 20 éve voltam. A falu nagyon sokat változott. Gyönyörű a központ, mind a falumúzeum, mind a környékén lévő tér illetve a főbb épületek. Érdemes volt ide eljöni.

ßeŁŁ 2013.08.18 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszönöm a rejtést! =)

 
haywire 2013.08.18 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
A településre érkezve épp városnapon találtuk magunkat, nagy nyüzsgés volt a tájháznál is. Egy kedves hölgy odaadta nekünk a ládát, majd útbaigazítást is kaptunk, hogy mit érdemes megnéznünk még.
Köszönjük a rejtést! :)

Lencsi 2013.08.10 13:25 - Megtaláltam
Az árvízi tározóért jöttünk erre, de ha már itt jártunk, ezt a pontot nem hagyhattuk ki. A falumúzeum előtt éppen lelkes esküvői fotózás zajlott és a hétvégi időpont miatt is inkább a pótjeszóra mentünk.
Köszönjük!

MiMintTeam 2013.07.27 15:53 - Megtaláltam
Megleltük! Épp falunap volt, sok mauglival így a pótjelszót kerestük meg. :)

19izsi73 2013.07.24 20:07 - Megtaláltam
ok

Dr.Lada 2013.07.24 20:07 - Megtaláltam
elkövetve:-) [wapon beküldött szöveg]

vitibi 2013.07.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
OK!

laubi 2013.07.02 23:12 - Megtaláltam
Sajnos a fél országot átívelő útunkon hazafelé nem épp nyitvatartási időben érkeztünk, de legközelebbi - remélhetőleg emberi időben esedékes- hazautunk alkalmával mindenképpen benézünk. Köszönjük!

Hegedüs Zsuzsa 2013.06.09 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Tartalék jelszóval.
Köszi a rejtést.

jutics 2013.06.09 11:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Csillagos ötös a rejtőnek! :)

lemente 2013.05.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk! Bodrogközi tekergés 3/2. állomása. Korábban már jártunk itt. Pompásan helyreállított tájház, tetszetősen berendezett kiállítás. Köszönjük!

hadidoki 2013.04.25 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam

ganef 2013.04.23 16:00 - Nettaláltam
A citera nagyon szép.

diverupi 2013.02.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
pótjelszóról Dettyvel, első közös találatunk :)))

wildpig 2012.11.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Régen jártam itt (1992-ben), sokat változott minden, szerencsére szebb lett. A Tisza még a régi :)

Gyeta 2012.11.02 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.82
Nem jelentkeztünk be előre, így igazi szerencse, hogy éppen ott volt a gondnok, hatalmas mennyiségű birsalma sajtot készített éppen. A nejem a tűzhely mellé állva átvette a rotyogó lekvár kevergetését, míg a láda előkerült. Sikerült a kiállítási anyagot teljes egészében megnézni.
Szívet melengető, hogy ebben a kicsiny faluban ilyen kincsek rejlenek, óriási meglepetés volt számunkra.

 
DTi 2012.10.22 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.26
+van. DTi,And,Fanni

pajika 2012.10.20 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
megvan

urbanj 2012.09.21 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Előzetesen egyeztetett időpontban maga a gyűjtő és a kiállítás megálmodója állt rendelkezésünkre és kalauzolt végig a kiállításon. Érdemes volt megnézni, köszönjük, hogy megmutattad nekünk ezt a helyet. Finom, házifőzésű, igazi szilvalekvárt is vásároltunk itt!

adrivik 2012.09.14 00:00 - Megtaláltam
Más esemény kapcsán jártunk itt, de a ládát mindenképpen szerettük volna megkeresni. Szép a környezet! Köszönjük a rejtést!

dzoli1 2012.09.01 11:00 - Megtaláltam
Az AK-t járva.

andi.palla 2012.08.22 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszönjük.

becko 2012.08.10 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Esteledett, pótjelszóval

Z-M-an 2012.08.04 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Sietnünk kellett, így a múzeumot csak kívülről csodáltuk meg, épp esküvőre készültek...
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.
Dici, GeoDuo (Oli+Samu), Z-M-an [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

GCCIGA_2012084113610.jpg 
navigaator 2012.08.02 00:00 - Megtaláltam
-

Szöszke15 2012.08.01 07:55 - Megtaláltam
Megvan!

baranyaifiú 2012.08.01 07:55 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.08.01 07:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

scele 2012.07.31 11:22 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

gladius23 2012.07.25 00:00 - Megtaláltam
ok

Zsuzsicu 2012.07.25 00:00 - Megtaláltam
ok

eleem 2012.07.24 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm. Nagyon kedves volt Marika néni körbevezetett , mindent elmesélt amíg fotóztam.

horvath954 2012.07.22 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.48
Kösz a rejtést

kanyazoltan 2012.07.18 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg] Szép!Szép!Szép!

 
Repeti 2012.07.04 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

palika 2012.06.25 11:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

morph 2012.06.17 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

karika77 2012.05.20 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.66
Nagyon szép falu Cigánd. Sajnos csak a tartalék jelszóra volt idő. Köszi a rejtést!

gabeeboy 2012.05.20 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Családi kirándulás alkalmával megtalálva!

K-55 2012.04.14 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.04
A Falumúzeum vezetőjét, Marikát, mobilon értük utól, épp Szentendrére ment egy szakmai tanácskozásra. De mire Cigándra értünk,, már -értesítésére- várt minket egy nagyon szimpatikus fiatalember, aki-miután szemrevételeztük a múzeum gazdag anyagát-szívet melengető beszámolót tartott Cigánd tartalmas életéről. Javaslatára elmenőben megnéztük még az új, szép iskolát is. AA

 
nagykata 2012.03.16 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, AKT 2. napján. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

Brumi 2012.02.02 08:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Sárospatak felé a szüleimmel, köszönjük.

 
SziSziPeLiGe 2011.11.02 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megvan! :-)

zsakar 2011.11.01 11:49 - Megtaláltam
Megtalàltuk. Köszönjük a lehetőséget.

Access Denied 2011.10.31 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Hétvégi kör 8/6.

Az ide vezető út után kellemes csalódás volt a körforgalom környéke is meg maga az egész város. Egy gyöngyszem a "pusztában". Sajnos a falumúzeum meglátogatására most nem volt lehetőségem, ezért a pórjelszóval loggoltam. Remélem még eljutok erre a tájra és tudom pótolni a hiányosságot!

Köszi az invitálást!

 
Gyömi 2011.10.09 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Pótjelszóval. A faluközpont nagyon rendezett.

 
b_pisti_62 2011.09.26 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltam :-)

 
lozoli 2011.09.14 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
köszi megtaláltuk

Pistua 2011.09.14 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Ok!

NPLranger 2011.09.14 16:45 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

Mihul 2011.09.10 12:10 - Megtaláltam
ok

szakica 2011.09.10 12:10 - Megtaláltam
oké

Karate Kid 2011.08.19 13:07 - Megtaláltam
Családi nyaralás alkalmával találtuk meg.
Nagyon finom volt a kóstoló, amit kaptunk a tájházban. :))

Köszi!

LionDaddy 2011.08.19 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Tarcali nyaralásunkból útban Szatmárba a nagyszülőkhöz kerestük fel a tájházat.
Az egyik legszebb élménnyel zárult ládakeresésem !!!
Már a faluba beérkezéskor feltűnt, hogy mennyire szép, tiszta kis település is ez. Modern egészségügyi centrum, szabadidő központ és focipálya mellett elhaladva érkeztünk meg a virágos, gyönyörű parkhoz a tájházzal szemben. Itt álltam meg és sétáltam el a tájházhoz, ahol nagy készülődés volt az augusztus 20.-i rendezvényre. Az udvaron sátrak, asztalok voltak felállítva, szorgos kezek pucolták a diót a készülő bélesekhez. Itt egy úr igazított útba: a hátsó konyhában találom a gondnok hölgyet, Marika nénit. A kedves hölgy első szóra tudta miről van szó és elfoglaltsága ellenére készségesen adta oda a ládát, majd vezetett körbe és tartott kiselőadást a cigándi tájház gyűjteményéről. Először a "tisztaszobát" mutatta be, majd a szabadkéményes konyhát és végül a jellegzetes mintákkal díszített szövéseket és a helytörténeti tárlatot.
Nagyon érdekes volt hallgatni és látni, milyen szépen ápolják a hagyományaikat., mennyire büszkék történelmükre.
Az élmények itt még nem értek véget! A látogatás végeztével beinvitált a konyhába, ahol szakértő kezek munkája nyomán már jó néhány tepsi béles elkészült, és még több várt sütésre. Papírzacskó került elő és nagyon finom kóstolót kaptam a lekváros, túrós és káposztás bélesekből.
Utólag is még egyszer köszönöm Marika néninek ezt a szíveslátást, a rejtőnek pedig hogy elhozott ebbe a kivételes kisvárosba!

Köszi a rejtést !

Tisztaszoba
Citera
Konyha
Cimbalom
pozoli1 2011.08.05 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
A gondnok a kérésünkre megmutatta a tájházat és részletesen ismertette Cigánd történetét. Nagyon érdekes és tartalmas volt, ajánljuk mindenkinek, ha arra jár szakítson egy kis időt a megismerésre. Köszönjük a rejtést. pozoli1 és ancsa

fules22 2011.07.22 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.40
Útban rokonlátogatásra Sz.v.martra itt mentünk keresztül. Gondoltam nézzünk már be, de sajna későn, nyitvatartási idő után értünk csak ide. Maradt az alternatív jelszó, de legközelebb, ha eljutunk újra ide mindenféleképpen meg szeretnénk nézni belülről is a tájházat. Köszi, hogy megmutattad!

 
Csaba & Kati 2011.07.17 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.61
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]
Kisvárdai családi látogatás keretében a környék érdekes helyeinek felkeresése.
Nagyon szép, gondozott kis település. Látogatásra érdemes.
Megtalálás pótjelszóval.

 
prudy 2011.07.17 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.64
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést a pótjeszóval éltünk mivel sajnos zárva volt a múzeum, de így is be lehet látni és végig néztünk mindent.

kl 2011.07.16 12:22 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! Rendezett falu. Tetszik [wapon beküldött szöveg]

Gabeen 2011.07.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Sajnos most nem jutottam be. Remélem valamikor sikerül megnéznem rendesen, nagyon szeretem ezeket a régi parasztházakat.

[Jóváhagyta: saldar, 2011.07.16 13:44]

Motorosok 2011.06.25 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Ez is megvolt könnyen második doboznak egynap!

ironman 2011.05.28 12:00 - Megtaláltam
Klárival csináltunk egy bringás kört sárospataki kiindulással, melynek első ládája a Falumúzeum volt. Jártam már errefelé néhányszor azóta, hogy megjelent Laci barátom ládája, de egyszer se bringával anélkül meg nem az igazi. Ne mentünk be a múzeumba, viszont a tisza-parti strandot leellenőriztük.

Klári 2011.05.28 12:00 - Megtaláltam
A tájházat csak kívülről néztük meg, viszont a tiszaparti strandon "ebédeltünk". Egy kicsit még le is hűtöttük magunkat, ki térdig-ki nyakig a vízben!

halindaattila 2011.05.10 14:17 - Megtaláltam
Megvan köszi a rejtést!

jattis 2011.04.25 14:55 - Megtaláltam
Köszönjük!

 
Dóri és a macska 2011.04.25 12:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Evetke 2011.04.25 12:17 - Megtaláltam
Húsvét miatt...
Itt azt hiszem, ma húsvét lehetett - nőneműeket nem láttunk az utcákon, de ünneplőbe öltözött, esetenként érdekesen tántorgó hímneműeket annál többet.

feri65 2011.04.17 15:59 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]

 
madox 2011.03.20 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk :)

szadi&agi 2011.03.12 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Kösz a rejtést! Be nem jutottunk, de a település nagyon rendezett, tetszett!

EmesESE 2010.12.25 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Karácsonyi ládázásunk során szakadó esőben kerestük fel a Kelet-Magyarországi ládák közül néhányat.
A város közponja nagyon szép volt, rendezett környezet. A múzeumba nem jutottünk be, a tartalék jelszót használjuk.
Köszönjük a rejtést

carmin 2010.09.05 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Rokonlátogatással egybekötve. Köszönjük a rejtést.

szipeti 2010.08.28 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
ok

margaréta2 2010.08.12 11:15 - Megtaláltam
A tájház kezelője rendkívül segítőkész és közlékeny volt, élmény volt így szétnézni egy falumúzeumban, és látni, hogy mennyire megbecsülik azokat, akik tettek a faluért/ill. most már városért

Bob&Bobek 2010.07.31 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Sajnos nem volt szerencsénk. A telefont nem vették fel, és mivel utolsó napunkat töltöttük Cigándon, nem volt lehetőségünk később visszajönni a jelszóért.

Így kérjük a rejtőt - a GCARVI ládához hasonlóan -, a mellékelt fotó alapján fogadja el a találatot!

[Jóváhagyta: saldar, 2010.08.03 11:35]

 
aztakutyafáját 2010.07.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Jár ennek a ládának a maximális pont! Délután érkeztünk, remény nélkül a bejutásra. Ám éppen kuratóriumi ülés volt, de ez nem zavarta a házigazdákat, nagyon készségesen körbevezettek, elképesztően kedvesek voltak. Köszönet nekik érte, valamint a rejtőnek ezer gratula, hogy megismerhettük ezt a csodálatos kisvárost.

Fazék 2010.07.20 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Cigándtól pár kilométerre nőttem fel, a jelszó nem volt ismeretlen, sőt nagymamámat még láttam is használni. Szépen rendben tartott tájház, előzékeny tárlatvezetés, a telefonhívástól számított 2 percen belül már nyílt is az ajtó. Ezúttal ismét három generációs megtalálás nagyapával és unokákkal.

columbo 2010.07.06 00:00 - Megtaláltam
:-)

Ronin 2010.06.18 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Sajnos az előzetes bejelentkezés elmaradt és a művelődési házban épp nem volt senki illetékes, így nem várakoztunk, hanem a virtuális megoldással éltünk.
Köszönet a rejtésért!

Vértes 2010.05.27 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.92
ok

lagaf 2010.05.19 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.80
Alibi látogatás egy egyébként szimpatikus tetszetős "kisvárosban", lévén, hogy már jelszóval a tarsolyunkban érkeztünk; tovább tartott a betűk egyeztetése, mint az alapmondat megtalálása. A rejtő helyében én jelszót váltanék, mert ennek így nem igazán látom értelmét...

Kossuth
nogacsalad 2010.04.29 12:55 - Megtaláltam
A mai napom magányosan ládázgatós kirándulással telt, a keleti végeken. Kora hajnaltól késő estig élménydömping :o)
Log, részletek később...

Gyros 2010.04.20 11:04 - Megtaláltam
log és képek késöbb... [wapon beküldött szöveg]

guess.who 2010.04.05 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Nyíregyi esős rövid 4.

Sajnos már igen későn érkeztünk a faluba, esélyünk sem volt rá, hogy a falumúzeum nyitva legyen. :( Ez főleg azért kár, mert így a virtuális jelszót kellett összekeresgélnünk, nem is értettük, hogy mit jelent a szó - és hát a leírás, illetve a logok alapján is úgy tűnik, hogy remek élményről maradtunk le azzal, hogy nem találkoztunk a ládaőrző nénivel. Az esőre álló, vacak időben nem is időztünk túl sokat Cigándon. Talán egyszer máskor, mondjuk a közeli Lónyay-kastély felkeresésekor betérünk megint.

kmiksa 2010.03.19 12:30 - Megtaláltam
Megvan! :-)
köszi a rejtést

galgo 2010.03.07 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
A város igencsak csendes volt. Sajnos az ehhez hasonló kisebb helyeken nem a szokványos múzemi nyitvatartás él ( persze valahol érthető), de ez a 22 csapdája is egyben. Maradt a külső nézelődés, és a tartalék jelszó.

Kösz
galgo és era

kobcikrajci 2010.02.21 13:40 - Megtaláltam
Mai 6/3 találat. A múzeumot kívülről szemléltük, és az alt. jelszót használtuk. Ebben az időben szinte teljesen kihalt volt a település.

Szabóék 2010.01.09 00:00 - Megtaláltam
Sajnos a múzeum nem volt nyitva, így "csak" tartalékjelszó lett meg. Nagyon tetszett a park, csodálatos környezet lett kialakítva.
A pótjelszóhoz "vezető út" is ötletes, gratulálunk a találékonysághoz! :o)

Kamilla és Zoli 2009.12.03 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megtaláltuk! Köszönjük!

tucsbog 2009.11.07 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.60
Szépen rendbentartott porta, megérdemli.

Berci és Rózsa 2009.10.08 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Megvan. Munka után látogattuk meg Cigándot.
Tetszett a falumúzeum, a tér, a székelykapu, a szabadidőközpont.
Bár csak a virtuális pontot kerestük meg,így is tetszett a környék.
Köszönjük.

Ich.. 2009.09.29 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
Kistérségi közművelődési és kulturális tapasztalatcsere program keretében volt szerencsém eljutni Cigándra, ahol egy egyedülálló idegenvezetéssel kis csapatunk a városka nevezetességeit is megtekinthette. A falumúzeumon kívül megcsodálhattuk a városháza és a művelődési ház gyönyörű fafaragásokkal díszített épületeit, illetve az egész ország előtt példaként álló néphagyományőrző mesteróvodában is részesültünk egy nagyszerű bemutatóban. Csodálatos élmény volt, köszönjük a lehetőséget!

A falumúzeum környezetébe nem igazán illik bele a műanyag konyhai doboz a szekrény tetején, ide valami stílusosabb geoládát is ki lehetett volna találni.

luilui 2009.09.27 09:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
575 km. 14 óra és 9 megtalálás.

Itt, telefonon egyeztettem és jöttek is nagyon hamar. Remek rendezvény lehetett az előző szombaton a Béles fesztivál.

A rejtek :) 
Donika 2009.09.22 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Bár csak kívülről láttuk, de nagyon szép ez a falumúzeum.

FTom 2009.09.19 15:40 - Megtaláltam
Felfedező úton a Tiszaháton és a Bodrogközben.

M.Sasa 2009.09.19 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Egy laza Bodrogközi ládázást terveztünk FTommal, ez volt a 10/11. találatunk. Nagyon szép napos időnk volt. Éppen Béles napot tartottak sok műsorral, lekvárfőzéssel, mi is megkóstoltuk, nagyon finom volt. Tetszett a tájház berendezése, nagyon gazdag gyűjtemény. Ötletes "rejtés", színvonalas weboldal, gratulálok. Köszi, hogy itt lehettünk...

krisbálád 2009.09.09 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
A tartalékjelszó alapján találtuk meg.

Puszkany 2009.09.02 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.31
Nem gondoltam volna, hogy a településnek ilyen kis takaros központja van! Köszi a lehetőséget!

 
MonTri 2009.08.26 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.02
Megtaláltuk!

mjdgm 2009.08.22 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
A GCARVI-tól érkeztünk a rendezett, és gondozott képét mutató Cigándra. Tetszett a sok, fából készült szobor, székelykapu, tetszett a park, de láttuk a helyi stadiont illetve a sportcsarnokot is.
A falumúzeumba nem jutottunk be, így maradt az alternatív pont.
Érdemes volt erre járnunk, köszönjük a rejtést!

 
Nivabibi 2009.08.20 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
A logfüzetben még csak négyen voltak előttem!!!!

zöldek 2009.08.18 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.44
A falumúzeum már zárva volt, a virtuális jelszót olvastuk le.

alucifer 2009.08.13 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
ok

 
Dream Theater 2009.08.12 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Kellemes csalódás. [wapon beküldött szöveg]
* * *
Már egy párszor átutaztam Cigándon, amikor Sátoraljaújhelyről Kisvárdára mentem, de akkor nem keltette fel a figyelmem (ráadásul a neve sem volt bizalomgerjesztő). Aztán most a GC segítségével megismertem a város igazi arcát. Némethy András megmutatta a Falumúzeumot és a Művelősési Házban a terepasztalon a cigándi zsilipek működését és a tározó elhelyezkedését. Utána még sétáltam egyet: megnéztem a Falumúzeummal szembeni parkot, a Városháza csodálatos faragott kapuját, a hajdani bíró házát, majd irány a zsilipek.

valti 2009.08.09 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Ok! Köszi a rejtést![wapon beküldött szöveg]

Hinter 2009.08.08 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Marika nénit előzetes bejelentkezés nélkül, a falumúzeum kapujából hívtuk fel. Néhány perc elteltével már ott is volt, így megtudtuk nézni a múzeumot, Ő pedig készséggel tájékoztatott a kiállított szőttesekről, fotókról, bútorokról és mindenről. Ezúton is köszönjük.

keva 2009.08.08 13:00 - Megtaláltam
Nagyon szép!

zsorzs 2009.08.08 13:00 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

Csenge 2009.08.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Este értünk ide, 5 körül. Nem bántuk, mert akkor a helyi fiatalok próbálták a táncbemutatójukat a színőadon.

Moonspell 2009.08.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Párom nagyszüleihez jöttünk látogatóba és hazafelé útba ejtettük a ládikát. Marikanéni nagyon kedves volt, rengeteget mesélt a múzeumról és a régi időkről amíg körbevezetett...

szelt 2009.08.01 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.80
ok

pistikata 2009.08.01 18:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.65
Dombrádra menet ezt az utat választottuk a két új láda miatt. Sajnos elszámoltam az időt, s este 7-kor már nem volt pofám felhívni az "ügyeletet", így maradt az alternatív jelszó.
A falu egyébként nagyon pozitív benyomást tett ránk, a közelben nem igen találni még egy ilyen rendezett települést.
Köszi!

Somate 2009.08.01 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Éppen a Cigándi Tisza parton voltunk sátorozni mikor megjelent a láda. Amikor értesítettek a megjelenésről rögtön érte mentem. Mivel zárva volt a tájház és már készülődtünk menni ezért az alternatív jelszót használtam.

er&esz 2009.07.31 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Gazdag gyűjtemény, gyönyörű darabok, meseszépen rendben tartva, tábor és rendezvények által élettel megtöltve. Marika idegenvezetése szakmailag profi, emberileg kedves. Látszik rajta, hogy "tudja a helyét, és szereti azt..."
Köszönjük az ő és a rejtő ajándékait, de leginkább ezt a lehetőséget, hogy a település régmúltból megmentett értékeit megismerhettük.

zayd 2009.07.29 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Az árvíztározó után bringáztam át ide, megérte, szép kis múzeumot nézhettem meg. Köszönöm a rejtőnek és Marika néninek a sok ajándékot!

Pitvar
Tisztaszoba


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu