geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
2555. Perőcsényi nyugalom (GCPERO)
Elbújt a Börzsöny erdeiben
Elbújt a Börzsöny erdeiben
Öregszőlőki pincesor
Öregszőlőki pincesor
A templom
A templom
A tájház
A tájház
Érdemes megfordulni ládászás közben
Érdemes megfordulni ládászás közben
A horgásztó
A horgásztó

Szélesség N 47° 59,724'
Hosszúság E 18° 51,816'
Magasság: 245 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.08.01 11:00
Megjelenés időpontja: 2009.08.19 14:44
Utolsó lényeges változás: 2011.10.10 22:56
Utolsó változás: 2012.12.01 13:50
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: baribali+Feco
Felhasználó: baribali
Nehézség / Terep: 2.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 251 + 3 sikertelen + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


WAP
A pontos multi pontjai:
1. pont: a templom falán lévő táblán lévő évszám
2. pont: a tájház falán lévő tábláról a személynév 3 kezdőbetűje (pl. Nagy István Péter - NIP)
3. pont: a horgásztó ÉNY sarkához közel, a fenyvesben egy meredekebb szakasz előtti utolsó sor egyik fenyőjének tövében, 10x5x8cm műanyag dobozA ládába TravelBug nem helyezhető.

Egy a Börzsöny lábánál fekvő kis faluba, Perőcsénybe szeretnénk Titeket invitálni ezzel a három pontos multi ládával.

Íme a pontok:
1. pont: a templom falán lévő táblán található évszám.  N 47° 59,724' E 18° 51,816' 245 m [GCPERO-1]
2. pont: a tájház falán lévő tábláról a személynév 3 kezdőbetűje. (pl. Nagy István Péter - NIP)
 N 47° 59,628' E 18° 51,792' 245 m [GCPERO-2]
3. pont: a horgásztó ÉNY sarkához közel, a fenyvesben egy meredekebb szakasz előtti utolsó sor egyik fenyőjének tövében, ágakkal, fakéreggel takarva, 10x5x8cm műanyag dobozban lévő jelszórészlet
 N 47° 59,185' E 18° 50,301' 203 m [GCPERO-3]

A jelszó hossza 13 karakter.Megközelítés
A Börzsöny tövében fekvő kis falu kb 100km-re található Budapesttől, a 12-es főút mentén. Parkolni a hajdani ABC előtti téren  N 47° 59,646' E 18° 51,738' 230 m [GCPERO+parkolo] lehet, természetesen ingyenesen. A két virtuális pontot innen pár perc alatt beszerezhetitek.
A 3. ponthoz, a ládához kb 2-2,5km-t kell gyalogolni a faluközponttól (a Petőfi utcán kifele induljatok el). Száraz időben az út nagyobb része autóval járható, itt tudjátok lerakni a kocsit  N 47° 59,182' E 18° 50,603' 210 m [GCPERO+parkolo2]

A tájház nyitvatartása
Vasárnap 15-17 óra között, egyéb időpontokat a 06-30-684-7722 telefonszámon lehet egyeztetni.

A falu története
A települést elsőként egy 13. századból származó, 1398-ban átírt oklevél említi Pereuchean néven, de a középkori oklevelek még Preuchan és Preuchen néven is említik. Perőcsényt 1419-ben és 1423-ban vásárhelyként említik, a közép- és az újkorban magánföldesurak birtoka volt. 1437-ben Zsigmond király Mikolával, Orsánnal és Szokolyával együtt elzálogosította Lévai Cseh Péter erdélyi vajdának.
A perőcsényiek a falu lakosságát ősi magyar eredetűnek és a reformáció korától kezdődően reformátusnak tartják. A német anyanyelvű lakosság jelenléte a község határában folyó bányaműveléssel hozható összefüggésbe. (A 18. század kezdetén lakosainak többsége magyar, harmada-negyede pedig szlovák nemzetiségű volt.)
Perőcsény a török hódoltság alatt is lakott település volt. Az 1570. évi török adóösszeírás szerint Peröcsín faluban 30 ház található, a családfők száma 45.
A falubeliek által ma is " szín református községként" jellemzett település az ellenreformáció idejében is megőrizte református hitét. Az oszmán uralom meszűnése után a felerősödött ellenreformáció a templomaiktól kívánta megfosztani a protestánsokat, ennek jegyében 1700-ban báró Balassa Ádám prépost bezáratta a perőcsényi templomot is. A falubeliek a harangokat a tóba rejtették, nehogy a katolikusok kezére kerüljenek. A helyi idős emberek úgy tudják, hogy a vallásüldözés idejében a templom ajtajában ült Drözsböt Gergely és Együd Mátyás. Amikor odaállított két lovas a templomkulcsot követelve, ők megtagadták annak átadását. A lovas katonák hiába lövöldöztek rájuk, nem fogta őket a golyó, mert burokban születtek. Hazafi István perőcsényi lakos mesélte, hogy az 1950-es években a templom felújításakor a földben emberi csontvázakra bukkantak. A csontok között talált övcsatok, szúrófegyverek, sisakok arra engedtek következtetni, hogy a reformátusokat zaklató császári katonákat a helyi lakosok megölték, és holttestüket a templom melletti temető tömegsírjába temették.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverését követő önkényuralmi időszakban a bécsi udvar minden nemzeti jelvény viselését megtiltotta, és behódolási íveket küldött szét az országban. Pongrácz Lajos Hont vármegye jegyzőkönyveiből készült kivonata szerint "Perőcsény község lakosai a hódolati ívnek aláírásától vonakodtak". A falu az egyéb tiltó rendelkezések, viselettel kapcsolatos előírások betartását is szabotálta.
A 20. század első felében a lakosság megélhetését a földművelés és állattartás mellett az erdő biztosította. A század két nagy világégése Perőcsényből is szedte áldozatait. A perőcsényi hősi halottaknak két emlékmű is emléket állít: a templom alatti sziklára épített, az első világháború hőseinek tiszteletére állított turulmadaras obeliszk, valamint a község főterén 1994-ben elkészült a két világháború perőcsényi hősi halottainak emlékműve.
Az 1960-as évek elejétől Perőcsény lakossága erőteljesen csökken. Ekkor még a falu össznépessége majdnem elérte a 100 főt. Ekkor még a falu legnagyobb munkaadója a termelőszövetkezet volt. A nagyüzemi szervezés idején a perőcsényiek nehezen álltak be a szervezet kötelékébe, de a hatvanas évek elején, mint általában máshol is, az önálló parasztság nagy része megadta magát és sorra léptek be a tszbe. A hetvenes években a település lakói egyrészt a termelőszövetkezetből, másrészt az otthoni magángazdaságokból éltek.

Perőcsény környéke
Perőcsény környéke kiváló kirándulóhely. Itt található az ország legnagyobb összefüggő, "érintetlen", fokozottan védett hegyvidéki területe, melynek nagyrészét a börzsönyi ősvulkán kalderája foglalja magába. Fokozott védettsége ellenére turistautakon jól bejárható, a kaldera-peremen vezető turistautakról teljes és felejthetetlen kép tárul a látogatók elé. Az erdő állat- és növényvilága gazdag és változatos, csendesen haladva gyakran megfigyelhetünk őzeket, szarvasokat. Nagyon ritka látványosság, többnyire az Ipoly menti területeken, 2 méteresre kiterjesztett szárnyakkal keringő, a kipusztulás közvetlen veszélyébe került parlagi sas megfigyelése.

Salgóvár
A Piros plusz (piros plusz) jelzésen érhető el a XIII. században épült és 1424. körül hamispénzverés miatt lerombolt Salgóvár.  N 47° 57,592' E 18° 52,724'
A vár romjai a falutól délkeletre mintegy négy kilométerre a Börzsöny Várbérc nevű 715 méter magas csúcsán állnak. Mivel nagyon kevés okleveles adat szól a vár egykori történetéről és a régészeti feltárása még várat magára, csak nagy vonalakban lehet körvonalazni múltját. A környező vidéket uraló Hontpázmány nemzetség tagjai emeltették birtokközpontként az 1241-1242-es tatárjárás utáni korszakban. A XIV. század elején kénytelenek voltak behódolni a Felvidék nagy részét magántartományául megkaparintó Csák Máté oligarchának. Csak a féktelen báró 1321-es halála után került királyi kézbe.
Az első róla megemlékező oklevél szerint 1331-ben Dabi Demeter viselte várnagyi tisztét. A királyi kamarától megvásároló Szécsényi Simon báró számára az értékét elsősorban a környékbeli jobbágyfalvakból álló váruradalom jelentette. A földesúri család ritkán látogatta meg Salgó várát, inkább a kényelmesebb, hollókői várukban tartózkodtak. Az épület pusztulását későbbi földesura, Salgói Miklós bűnös életvitele okozta, akinek 1424-ben Luxemburgi Zsigmond király előtt kellett felelnie a tetteiért. A királyi tanács bűnösnek találta hamispénzverésben, valamint Garai János báró feleségével, Hedvig úrnővel folytatott házasságtörésben, ezért örökös száműzetésre ítélték.
A megsárgult oklevélbe még belefoglalták, hogy a főnemes négy vára közül kettőt, Salgót és Bene várát a földig romboltassák le. A kirendelt mesteremberek aztán fáradságos munkával lebontották falait, némelyik részét egyben gurítva le a meredek hegyoldalon. Erről a manapság arra kirándulók is meggyőződhetnek. Amikor a hegymászás után végre elérjük a legmagasabb sziklacsúcsot, az elénk táruló pompázatos panoráma mellett tűnődjünk el néhány percig eme elfelejtett vár mulandó sorsáról.

Perőcsényi hagyományok
A Börzsöny hegység festői szépségű hegyei, dombjai között megbúvó kisközösség a palóc vidék gazdag, sokszínű hagyományaiban ma is bővelkedik, bár a jellegzetes , ízes palóc nyelvjárás és színes viselet nem maradt meg a faluban. A népi épitészet jellemzője a tipikus felvidéki stílus, vagyis a megcsapolt oromdeszkás, falajjás, hosszú folyású parasztház. A tetőket egykor zsúppal, vagis rozsszalmával borították. A módosabb gazdák háza általában négy helységből állt: első ház vagy tiszta szoba, szabadkéményes hidegkonyha (pitar), hátsó ház és kamra. Építőanyagként a kemény erdei kő szolgált, de előfordult a vertfal és vályog is.
A lakosság a paraszti élet zárt közösségében egyedi, a környékre nem jellemző fekete népviseletet hordott. Ez talán a község többszáz évre visszanyúló, a pompát, cifrálkodást elutasító, puritán egyszerűséget igénylő kálvinizmusával állhat összefüggésben.
A lányok kezdetben fehérben, majd a konfirmálást követően egyre sötétebb színekben jártak. Jellemző öltözetük a zsinórral díszített farkas pruszlik (immentő), melyet főként nyáron slinges blúz tetején hordtak. Más ruhát viseltek a templomban, mást a báli alkalmakkor. Kedvelték a selymet és a szövetruhákat. Az alsó szoknyákat az egyházi ünnepekhez valamint az életkorhoz alkalmazkodva hordták. Vászon pendelyből nagy ünnepek alkalmával négyet-ötöt is felvettek. Ezekre két-három kikeményített, gyolcs slingelt szoknya került. Legfelülre bő, 3-4 méter anyagból készült, gazdagon ráncolt, általában sötét színű szoknyát öltöttek. Lábukra gyarmati (Balassagyarmat) csizmát húztak.
A férfiak hétköznap szövetnadrágot, gyolcsinget, nyári időszakban vászon inget és gatyát viseltek. Ünnepi, templomi alkalmakra billencses posztó béléses, zsinóros nadrágot, kabátot és nagygombos mellényt (lajbit) hordtak. Kisgyerektől az idősig minden férfinak(embernek) volt nagykarimás kalapja. Külön tartogattak egyet ünnepi alkalmakra: ezt hordták a templomba, a bálba, s ez került a férfiember koporsója tetejére is.

Forrás: Perőcsény - a 750 éves település Darányi László, dr. Koczó József, Pásztor Csaba (Kiadó: Perőcsény Község Önkormányzata Perőcsény, 2004.)
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (165 db): környezet: 4.40 rejtés: 4.12 web: 4.52 átlag: 4.35

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


vajasfok 2019.11.26 15:42 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

ErdőCsöndje 2019.10.26 18:29 - Megtaláltam
A végláda nekem nehezen lett meg, mert a víz minden fa aljába rőzsekupacot hordott össze. Végül Robogo telefonos segítségével találtam meg, nagyon köszönöm neki! Egy félig kidőlt fa a nyerő. Köszönöm!

Robogo 2019.10.23 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

csg69 2019.08.04 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.38
Megvan :)

pczinder 2019.06.29 11:50 - Megtaláltam
A műúton Perőcsényből Vámosmikola felé haladva, egy dobtetőn indul egy stabil, autóval jól járható, homokos út balra. Na, az kb. 120 méterre megközelíti a ládát, de a végpontjától is ösvény vezet majdnem a célig. Nincs bozótharc, nincs sár, igaz, hogy a tó is alig látható így.
A falu nagyon tetszett. A koordináták helyett a leírást kövessétek. A logbuk tényleg elázott.
Köszönöm a rejtést!

johnnycache 2019.05.01 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Köszönöm az élményt! :-)

hitamas 2019.04.26 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.37
:)

Tünde&Attila 2019.03.23 15:59 - Megtaláltam
A logbook sajnos teljesen tönkrement:( A környék viszont nagyon szép, a tó nyugalmat áraszt. Köszönjük!

urbanj 2019.02.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Kicsit messze van a horgásztó, de érdemes volt ellátogatni oda is. Köszönjük a rejtést.

EmesESE 2018.09.25 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

DFRi 2018.08.18 16:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Megvagy láda :-)
Köszi a lehetőséget!!!
Babu&Nagyi&Feri [g:hu 1.5.4]

Különleges kötődésem van Perőcsényhez! Életem első 4-5 évét itt töltöttem nagy-nagy boldogságban. Sőt testvérem is Perőcsényben született, a Börzsönyi utca 19 szám alatti házban. Édesapám volt a község TSZ elnöke 1965-73 között. Nevéhez fűződik többek között a község fölötti körtés telepítése és a TSZ iroda építése is.

A horgásztó feletti fenyves telepítése, tudomásommal a nagy tiszteletben álló Lázár Lajos mestermunkája.

Jó volt ide ismét visszatérni, viszont a megszokott nyugalommal szemben nagy forgalmat tapasztaltunk, hiszen pont a lecsófesztivál közepében érkeztünk.
Csodálkoztunk is, hogy mi ez a nem megszokott nagy jövés-menés :-)

Köszönöm a rejtőnek, hogy a régi emlékeimet ismét felidézhettem :-)

(tényleg csak zárójelben jegyezném meg, hogy ráférne a ládára egy karbantartás, mert a log füzet szétázott, és így a ládában is elég nagy a rendetlenség, de azért a célnak pont megfelel)

(magam részéről a multi pontok közé betenném a világháborús elméket és a gyönyörű és hangulatos tónak saját ládát szentelnék, de egyébként így is teljesen rendben van!!!! :-)

20180818_15192620180818_152033
20180818_15274620180818_163534
20180818_16244020180818_165214
20180818_165219 
benedekturi 2018.08.12 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

targonczas 2018.08.04 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Andrys 2018.07.14 07:44 - Megtaláltam
:-)

katica 2018.06.09 14:11 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2018.06.09 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

Sündörgő 2018.05.05 20:09 - Nem találtam meg
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

[Elutasította: geocaching.hu, 2018.06.28 18:03]

WallHattok 2018.04.20 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Megtaláltuk!:-) Köszönjük!:-) Nagyon barátságos kis környék!:-)

Webber 2018.02.11 15:20 - Megtaláltam
Meglett.

Cerberus 2018.02.11 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.36
Megtaláltam! A tó tetszett a legjobban, pedig amikor megláttam milyen saras az oda vezető hosszú út, nem voltam benne biztos, hogy meg fogja érni a dolog (bár ettől függetlenül is megkerestem volna). Szerencsére nagyon is megérte. A láda viszont be volt ázva, nem tudtam bele logolni.

Köszönöm a rejtést!

IMG_2587IMG_2590
IMG_2596IMG_2602
IMG_2603 
ha2 2017.10.28 17:35 - Megtaláltam
Őszi AvarTaposóTúra a Börzsönyben. A sötétedés és a busz indulása előtt a nap utolsó találata.

ackgabor 2017.09.10 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszönjük. Csodás környezet.

Czinege család 2017.07.17 12:12 - Megtaláltam
megtaláltuk [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Rézangyal77 2017.07.16 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Börzsönyi ládázás kiinduló és záró pontja volt Perőcsény. Nagyon kellemes, békés hangulatú kis település. A kocsma 2 napja újra nyitva! A tulajdonosnőtől megtudtuk, hogy tervei szerint őszre már vendéglőként is fog üzemelni, szóval hajrá! Az első 2 pont simán meglett, a kocsmánál pedig egy fiatalember kedvesen útbaigazított a tó felé: "előbb itt kimennek, aztán meg bemennek". Köszönjük!
A tónál sajnos emberes dzsindzsa fogadott. A helyi horgászerő szerint van ösvény a túloldalra, de jó eséllyel nem fogunk tudni átjutni. Rövidnadrágban el is hittem neki. Itthon láttam csak, hogy van, aki sikerrel járt. Nem tudom, hogy talált-e átjárót vagy fülig gazban küzdötte át magát. Mindenesetre a képek alapján szeretnénk kérni egy rejtői jóváhagyást.
Köszönjük a játékot!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.09.17 17:11]

20170716_15445220170716_150046
20170716_14554420170716_144509
Dr.Lada 2017.07.15 19:54 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nmárti 2017.06.04 16:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.34
Nyugalom volt, amíg a tóhoz vezető úton defektet nem kaptunk! A félig felújított templom érdekes volt. A tájház is tetszett, sőt a tó is,leszámítva az út kerekekre gyakorolt hatását és azt a tényt, hogy dörgött és villámlott, majd esett is. Így a ládakeresés helyett kereket cseréltünk. Kérem a találat elfogadását a képek alapján köszönettel.

[Jóváhagyta: baribali, 2017.06.05 21:44]

Köszönöm ! :)

-1
-2-3
-1
-2
lakkanto 2017.04.13 19:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Nagyon hangulatos volt a tó a naplementében, érdemes volt ide is eljönni.

Stn72 2017.03.14 11:45 - Megtaláltam
+van! Évek során apránként...

paul 2016.12.29 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tothadam86 2016.12.10 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam -8)- [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Piroskaa1 2016.09.25 17:40 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Párommal Blue Malival [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pötyike 2016.09.25 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Köszönöm a rejtést!
Vaúúú!

befi 2016.08.16 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

totik 2016.07.30 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
(Viki,Geri), Krisz', TZ

Ötvös család 2016.07.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Mai utolsó ládánk lett volna. De a horgásztónál akkora sárba futottunk bele, hogy a láda megkeresése kudarcba fulladt a kerékpárokkal, bár gyalog sem volt jobb a helyzet sportcipőben. Kérnénk a magtalálás elfogadását a képek és tracklog alapján. Köszönjük a rejtést!

[Jóváhagyta: baribali, 2016.07.28 08:41]

DSC_0929GCPERO
DSC_0930_resizeDSC_0932_resize
DSC_0933_resizeDSC_0936_resize
Göde 2016.06.02 19:30 - Megtaláltam
Nyugodt, csendes falu, szép tó.

kupec 2016.05.07 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

emiGrant 2015.12.09 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.55
5/8. Perőcsény aranyos kis falu. Nagyon tetszett a bazi nagy sárga református templom a domb tetején. A régiek igazán tudták hogy kell megfélemlíteni a jónépet, hogy féljen urunktól!! A Tájház is aranyos, hátul a kerítésnél felfedeztem egy pont olyan jármot, mint nekem van Béren. Sajnos az útviszonyok miatt nem tudtunk lejutni a horgásztóhoz, így köszönjük a rejtő segítségét a logoláshoz.

Liberty 2015.12.09 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
8/5. Pest megyei és Szlovákiai ládatúra.

Nagyon hangulatos a falu, békét és nyugalmat áraszt. Tetszett a tájház és a ládaoldal leírása a falu történetéről és a hagyományokról. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

h.krisz 2015.12.06 11:02 - Megtaláltam
szép hely

fkmaster 2015.10.04 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2015.10.04 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
A láda nevéhez méltó hangulat uralkodott vasárnap délelőtt a faluban, a templomnál éppen istentiszteletre szólt a harang.

griffs 2015.07.22 00:00 - Megtaláltam
Minden évben tekerek és néha gyalogtúrázok a családdal a Börzsönyben. Ma egy 93 kilis bringatúra volt a terítéken, egyik emberemmel. Gyakorlatilag a GCBOKK felturbózott változatát teljesítettük és így már sikerült befejezni ezt a multit is. Köszönjük!

Laminsio 2015.06.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.15
A végláda igényelne egy rejtői látogatást.Amúgy a multi szerintem jó ,tényleg nyugis hely.
Köszönöm.

katika 2015.03.14 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gabortel 2014.12.23 12:02 - Megtaláltam
Körtúra Perőcsényből a Börzsöny e nehzebben elérhető észak-nyugati részén. Szeles, de szép tiszta idő. Mindössze 1 emberrel, és sok vaddal találkoztunk.

pliptai 2014.12.20 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.20
A település tényleg nagyon békés! Az összképet csak az rontotta, hogy az első 2 ponthoz tartva mind a 2x összefutottam az arra járó kukásautóval! :) A tó nagyon jó hely a láda viszont eléggé rossz állapotban van, a logbook el van ázva benne! Köszönet a rejtésért!

Csizmások 2014.10.12 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.17
Köszi

gagarin 2014.10.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Szeretem ezt a kis falut, sokszor indulok innen túrára.

znasz 2014.10.05 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.80
Köszi a rejtést.

petili 2014.10.05 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.68
Túránk elején csepergő esőben, kár láda elhanyagoltságáért.
Köszönjük a rejtést!

Strombus 2014.09.27 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.16
Tetszett a falu és a ládaoldalnak a falut bemutató része. Viszont felelslegesnek tartom hosszasan beszélni a szövegben Salgóvárról, hisz ez a láda oda nem visz, másik ellenben igen (az viszont nincs megemlítve). Ugyanígy felesleges a népviseletes rész, elég lenne egy link, ahol olvasni lehetne róla. Engem érdekel, a többséget valószínűleg nem. Ha már szó van róla, akkor legalább legyen fenn egy kép, ami illusztrálja az elmondottakat!
Nem tetszett, hogy a virtuális pontok szimpla leolvasósdik, ráadásul mindkettő koordinátája nagyon pontatlan (38 és 16 m-ert mértünk). Csalódás volt a végláda: fa tövében rőzserakás alatt ócska doboz két gusztustalan, nyálkás, sáros, meztelencsigás zacskóban. Jobb lenne a falunak egy saját láda és a valóban hangulatos tónak egy másik. Jobb minőségű dobozban, rendszeresen karbantartva. Túl messze vannak egymástól, nem érzem a szerves összefüggést, inkább csak azt a gyakran tapasztalt, de mindig elszomorító rejtői törekvést, hogy "sétálják végig a falut/várost, aztán a ládáért menjenek ki a dzsindzsába, ott kisebb a muggliveszély, könnyebben elrejtem a ládát."

Péter60 2014.09.27 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.17
Hangulatos kis falu, viszont teljesen feleslegesen viszel ki egy jellegtelen horgásztóhoz, ahol ráadásul egy elhanyagolt doboz vár.

csk1 2014.07.29 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2014.07.06 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam.

sezoli 2014.07.01 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.73
Megtaláltuk. A geoláda beázott, a logfüzet vizes volt. Visszarejtés előtt (jobb nem lévén) beletettük egy papírzsebkendős zacskóba és két gumival is átkötöttük, hátha a következő láda karbantartásig kibírja.

Ivett & Zoli & Fanni & Máté

Jegi 2014.06.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Nagyon szép helyen van a láda, de egy kis karbantartás ráférne.
Jegi & Móncsimanó80

izsolt 2014.06.28 14:00 - Megtaláltam
Szob-Kemence-Tése-SK-Letkés-Szob bicajtúrán

ba&bo 2014.05.02 19:15 - Nem találtam meg
A horgásztavat a nagy esőzés miatt nem lehetett megközelíteni, csak az első két helyszín jelszavát tudjuk megadni.
Ha lehet, kérnénk a jóváhagyást.

[Elutasította: geocaching.hu, 2014.06.07 20:09]

barathg 2014.04.27 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

alexp 2014.04.13 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Köszönöm a rejtést

nbokan 2014.04.12 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.85
Tényleg nagy volt a nyugalom, a faluba mintha nem is laknának (a kocsma is üres). Aztán a tónál rájöttünk, hogy van itt élet, csak mindenki pecázik.
(A láda még mindig nedves)

TothTi 2014.04.05 16:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. A láda karbantartás nagyon hiányzik, e rejtek sem a legmegfelelőbb csapadék szempontjából. A település központjában lévő tó esetleg könnyebben teljesíthetővé tenné a rejtést.

K.L. 2014.03.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam.

lgabster 2014.03.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.65
+van

WalterBrothers 2014.03.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Köszönjük a rejtést! Perőcsény gyönyörű hely! Sastúra alkalmával itt töltöttük a hétvégét! Métáztunk a focipályán, frizbiztünk. Hatalmas szél volt. A sasok alig bírtak repülni. Még a frizbinket is felvitte egy magas fa tetejére. Délután sárga riasztásba indultunk megkeresni a ládát. Visszafele elkapott bennünket az eső is. Sajnos a láda el van ázva. Nem csak új logbook kéne, hanem máshova lehetne rejteni, mert ott a hegyoldalban minden csapadékot megkap.
Üdv. WalterBrothers

Logbook
Logbook
 
zalajaro 2013.10.27 10:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.19
Egy horgásztó, amely szép környezetben található.
GPS nélkül találtam meg, a jó leírásnak köszönhetően.
A logbook el van ázva.

Mercenary 2013.10.23 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.97
Valamennyi pontnak sikerült újat mutatnia a számomra. Köszönöm!

Bubbantó 2013.10.22 09:45 - Megtaláltam
A multi első két pontja már korábbi túrám során meglett, mára csak a láda maradt. Jó műholdjel + egyértelmű leírás = könnyű megtalálás.
A logbook teljesen el van ázva, a jelszó alig olvasható.

Yoe 2013.09.29 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
ok

BluEHourTeaM 2013.09.13 18:30 - Megtaláltam
_

B l u E H o u r T e a MB l u E H o u r T e a M
B l u E H o u r T e a M 
SzantoA 2013.08.19 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Mai túra eredménye: 8 láda, 31Km séta. A nagy melegnek köszönhetően egy 6-os csomag vizet fogyasztottam el.

pero 2013.08.13 11:00 - Megtaláltam
Pero begyűjtötte GCPERO-t :)
A templom fel volt állványozva, ott valszeg e miatt nem találtam a jelszót tartalmazó táblát. Másik 2 pont rendben meglett.
A horgásztónál a gáton megtámadott és sikeresen fülön csípett egy darázs. Nem volt vészes, legalább már ezt is tudom milyen :))

Köszönöm a rejtő segítséget a hiányzó jelszórészlettel.

nrudi 2013.08.10 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [ER] [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

igelkott 2013.06.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.63
A multi elnevezése beszédes, a tó pedig festői!

szabokos 2013.05.03 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2013.04.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Csendes, nyugodt hely, autóval is alig találkoztunk. A tavat körbesétáltuk és a láda is csakhamar meglett. Egy kissé viharvert a tartalma, de a környék tetszett.
Köszönjük!

Itt parkoltunk
 
Zlatnik_A 2013.01.01 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2012.11.08 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Gond nélkül megtaláltuk a pontokat, és a nyugalmat is. Délután 5-kor a sötétben a kutyákon kívül már egy teremtett lélek sem mozdult! :) A tó szerencsére 1-2 pocsolyát leszámítva autóval is elérhető volt, a tájház pedig a csúcsjárás után már sötétre maradt.

Galmák 2012.09.20 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.88
Cuppogó agyagsárban sétáltunk a tóhoz.
Eső utáni csend és nyugalom. Kocsival sajnos járhatatlan volt az út.

gybazsi 2012.09.09 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Köszönjük, megtaláltuk. :)

h725 2012.09.08 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Hangulatos település, a tó és környéke is nagyon szép. A ládikót elég sokáig kerestük, de meglett. Köszi a rejtést!
Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

a templom
 
picuresnagyur 2012.09.01 10:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
köszi :) valami állat kitúrta, de visszatettem

bigmick 2012.08.21 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.22] [wapon beküldött szöveg]

Markó Család 2012.08.14 12:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Köszönjük!

*Moka* 2012.08.08 18:25 - Megtaláltam
Lásd *Vica*

*Vica* 2012.08.08 18:25 - Megtaláltam
Az első pontnál egy mókus vacsorázott.

 
kicsiogre 2012.07.14 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
A mai terv a gcbokk letekerése volt, egy kis ráadással. Ez volt a mai ötödik találatom, tetszett a tó.

Bellu&Yankele 2012.07.09 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Vakarcstúránk egyik állomása. Perőcsény csendesebb mint gondoltuk és egy olyan falu, ahová caching nélkül nem jutottunk volna el. Köszi

-Mese 2012.05.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.83
Kemencéről kirándultunk gyerekekkel.

Blue Mali 2012.04.21 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.92
Köszi a rejtést.

Piedonéval közös találat.
Először a 3.pontot kerestük meg, hát jó nagy volt a sár:)
Sajnos a láda számomra jellemtelen helyen van, sok a fenyő, ráadásul 10 méterrel arrébb van a koordinátától a rejtek.

Maga az erdő, a tó tetszett, de a rejtek nem!
1-es, 2-es pont rendben van.

Szép kis falu, jó túrakiindulási lehetőségekkel.

Köszi, hogy megmutattad!

V_Gabor 2012.04.14 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Biciklivel fel a templom háta mögötti úton, majd le a Piros sáv (piros sávon) a faluba. Azt hittem, hogy a kis tó megközelíthető, de úgy tűnik magánterület.

A tájházba csak bekukkantottam, mert nem akartam, hogy rám sötétedjen és a 3. pont még nem volt meg.

Láttam, hogy tuhu-n nincs semmi jelzés, így a leírásból és a falu közepén található térképről tájékoztódtam. Petőfi utca könnyen meglett.

A 3. pont felé vezető útról készítettem egy hevenyészett track-et is. A horgásztónál egy teremtett lélek sem volt, csak egy nagyobb hal ugrott egyet, pont lemaradt az egyik fotóról. :)

Nem semmi a logfüzet: kartonlapok. De jó állapotban van, s ez a lényeg. :)

A láda után - bátraké a szerencse felkiáltással - nyugat felé idultam el, örültem, mikor a gyalogösvény szekérúttá szélesedett, majd északi irányba fordult és felkaptatott az országút felé. :)

Az egyik parton olyan gyorsan suhantam le, hogy egy busz alig tudott leelőzni. Örülök, hogy nem itt tekertem fölfelé! :)

Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget.
Mónika és Gábor [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

 
cheyenneszilagyi 2012.04.08 00:00 - Megtaláltam
Nagyon szép a horgásztó!

kilali 2012.03.15 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.58
Köszönöm a rejtést.

kópé1993 2012.03.15 12:07 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Fazék 2011.11.06 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.31
Vasárnapi napsütésben kellemes séta tóparton.
A harmónikára hajtogatott kartonpapírból készült logbook meghökkentően igénytelen + azt sem értem, hogy egy fenyőerdőben miért nem lehet normális méretű, ajándékok befogadására is alkalmas geoládát rejteni.

kami1 2011.10.03 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.50
Nyugalomra vágytam, elmentem Perőcsénybe. :)

Szép, csendes falu.

CharlieR 2011.09.26 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.67
Ismertem régebbről már ezt a helységet, és már akkor megtetszett.
Most valami alkohol elleni harc folyik itt? Tök aranyos életképek vannak kitéve...

SirLes 2011.09.16 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.20
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

vViktor 2011.09.15 00:00 - Megtaláltam
Perőcsény - Nagybörzsöny túra, egyben a Holló-kőtől Vörös-kőig túramozgalom első szakasza teljesítése közben.

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

vittorio 2011.09.10 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk, köszi!

Chubby 2011.09.10 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Mai túránk végén egy nyugis jelszóvadászat. Köszi.

walky 2011.09.10 16:15 - Megtaláltam
Egész napos, remek túra utáni levezető begyűjtés

cincinek 2011.09.10 10:30 - Megtaláltam
Börzsönyi nyaralásunk aznapi első találata, mely szokás szerint kis tévelygéssel, ám annál nagyobb szombat délelőtti nyugalommal telt. A falu történelme nyomán újabb Cincin-szájhagyomány keletkezett! Köszönjük!

wilberforce 2011.09.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
"És a kocsmába nem térnek be?" :)

viskyg 2011.09.04 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Sikeresen megtaláltuk! A faluban éppen vásár volt, sikeresen vettünk elemet a GPS-be... Valóban csendes vidék.. Csak a két zajos kölyök ;)Köszönjük a rejtést!

gusty 2011.08.25 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
A GCBOKK kiegészítő állomásaként.

J&J(jppj) 2011.08.23 11:05 - Megtaláltam
Erre jártunk, megtaláltuk

szeliju 2011.08.21 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.21
Köszönjük a rejtést! szeliju

lizzard és csapata 2011.08.20 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Csendes kis falu, kedves emberekkel. Aki arra jár ne hagyja ki.

Csuek 2011.08.16 18:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Szép, rendezett falu, nagyobb mint gondoltuk. Jól esett egy könnyű találat a csúcsok után.

pegasus_mv 2011.08.07 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Könnyű találat.

Wano 2011.08.07 11:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.08
Nagyon szép falu.
Amíg a hagyományos ládának nincs helye, addig lehetne egy kicsit messzebb eső pontot is bevenni a multi pontjai közé, pl. pincesor.

becko 2011.08.05 15:09 - Megtaláltam
megvan, köszönöm

szeles 2011.08.02 09:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.13
Csend és nyugalom. És jó kávét lehet inni.

 
kiskalácskák 2011.07.17 18:20 - Megtaláltam
Kár, hogy még nem találtatok a ládának megfelelő helyet, szívesen keresgéltük volna.

csz58 2011.07.16 17:30 - Megtaláltam
Köszönöm..

zöldfülű 2011.07.16 09:09 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Börzsönyi gyalog galopp 1. állomása

A kocsmában kezdtük a túrát - ahogy illik :)
Majd a templomban folytattuk... A tájházat először kissé eltájoltuk, de végül csak meglett :)))

Tényleg nyugis kis hely!

Köszönöm a rejtést

P reggel1.
1.2.
2.
osibring 2011.07.13 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
GÖRDÖGÖK-el

gordogok 2011.07.13 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
GÖR Családi Bringa Tábor Kemence környéki falu nézések alkalmából a pap invitálására megnéztük a 100 éves foto kiállítást és a Tájházat!

Aleph & Rita 2011.07.07 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.61
Mai börzsönyi barangolásunk 2. találata! A Tájházban körbe is vezettek bennünket és még a füzetbe is logolhattunk, cserébe felvilágosítottuk a hölgyet, hogy mi az a geocaching. Csendes, szép kis falu, csak kár, hogy málnát nem találtunk sehol. Köszönjük!

Kryx 2011.07.02 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Megtaláltuk.

zazu 2011.07.01 00:00 - Megtaláltam
Bernecebarátiból kerékpárral... Vámosmikoláig áztunk, de visszafelé elállt, így begurultunk Perőcsénybe.
Tényleg nagyon nyugodt hely... a magánterületen lévő tó (ahol hattyúk/ludak is vannak) pedig fantasztikus.

Attibati 2011.06.25 15:00 - Egyéb
Kerékpáros kupa:126 km

Fidi 2011.06.25 10:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Marakess-el

 
Marakess 2011.06.25 10:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.61
*Megtaláltam Fidivel

Szuper 2 napos túra során felkerestem pár pontot. Jómagam csak papírból, előzetes leírás alapján keresgéltem első nekifutásra, de szerencsére vannak más fanatikus kesserek is, akik megfertőződtek már ezzel a hobbyval :)

tak-tak 2011.05.29 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.26
ok

Dudika 2011.05.28 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.62
Megtaláltam Köszönöm

Petra 2011.05.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Hazafelé :)

KJ & GM 2011.05.21 09:55 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
carmin 2011.04.30 11:00 - Megtaláltam
ok

pcjav73 2011.04.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Pont arra jártunk, hát levadásztuk. Köszönjük! :)

Pomisa 2011.04.22 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Váci nyaralás 28/13.
Köszönjük a rejtést.

Joanne 2011.04.03 09:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Mai napot perőcsényi indulással terveztük. Pest felől a kettesen jöttünk, majd a határ előtt le a kis útra Bernecebaráti felé. Érdekes, ha kinyújtod a kezed a kocsiból, átlóg a szomszéd országba, látszik, hogy íróasztal mellett rajzolták ide a határt. A falu tényleg a rejtés nevében lévő nyugalmat sugározza, ma szinte egész nap nem találkoztunk túrázókkal, a faluban is csak a Soproni hívja össze a népet a kocsmába. Nyugodt része ez a Börzsönynek, és nagyon szép is.
E&Zs&P

edo 2011.03.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Könnyen megtaláltuk!

lelcache 2011.03.12 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bővebben, ha hazaértem! :-) lelcache [wapon beküldött szöveg]

galignum 2011.03.12 11:15 - Megtaláltam
megvolt

Palazsu 2011.01.08 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Börzsönyi autós kör része.

Levin 2011.01.08 14:06 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2011.01.08 14:03 - Megtaláltam
Közös túra MGyöngyivel, Palazsuval és Levinnel.
A falu szép, de sajnos most nem volt időnk tüzetesebben megtekinteni.
Visszajövünk még ide!
Köszönjük a lehetőséget!

akosgy 2010.12.11 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Börzsönyi csavargás utáni levezetés - szó szerint. :) Köszi!

MukiJames 2010.11.14 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.75
ok

Mackka 2010.11.14 09:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Soko 2010.11.13 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
2/4. Gyors találat. Köszi a rejtést.

Egyiptom 2010.11.07 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Már kezdett sötétedni, mire ideértünk. A tájház falán lávő tábla érdekes rejtésnek. Szép kis falu, még vendégszobák is vannak.
Köszönjük.

dzoli1 2010.11.06 12:00 - Megtaláltam
Szép időben, kutyákkal.

Attil@ & Réka 2010.11.06 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Köszi a rejtést! A mai túránk útvonala: GCPERO-GCJani-GCHoll-GCk2
Zoli, Zoltán, Attil@

Murus 2010.10.31 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
Hát nyugalom az ma kivételesen nem volt: volt ahol a flex szólt, a tájház mellett pedig egy kisfiú porszívózott egy autót... viszont a falu nagyon szép. Innen indultunk a GCk2-höz. Murus és Cica [wapon beküldött szöveg]

 
Rush 2010.10.31 10:30 - Megtaláltam
Elkaptam.

Discover 2010.10.31 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Köszönöm a rejtést!

FTom 2010.10.23 09:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Hétvégi börzsönyi túrázás során. Gyalogos kupa: 23,3 km.

Hinter 2010.10.23 09:21 - Megtaláltam
Nagybörzsönyi hétvége. Ma innen indultunk túrázni. Nyugodt kis község.

Lucius 2010.10.23 07:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Egyszerű, csendes, szép kis falu. Nyugalom bőséggel.. :)
Jól éreztem itt magam!
Köszönöm a rejtést és az élményt! :)

Kincs&kincs 2010.10.16 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.76
:)

fonyi 2010.10.16 15:55 - Megtaláltam
Perőcsény az egyik legjobb hely. A kocsma strandja sajnos dísztó lett, de pihenni és túrázni nagyon jó falu.

Katka 2010.10.16 15:55 - Megtaláltam
Kemencéről indultunk kisvasúttal, majd a gerincen található 3 láda megkeresése után, innen mentünk haza. Szép túra volt, jó idő és jó társaság :) Tetszik a falu és a története is érdekes. Köszi a rejtést!

:) 
Kata&Dani 2010.10.16 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
A gerincen lévő 3 láda levadászása után ezt is megkerestük levezetésképp. Nagyon hangulatos kis falu!
Köszi a rejtést!

fules22 2010.10.13 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Köszönjük szépen a rejtést! Igazán szép, de csendes falu, itt szinte csak a kocsmában van élet.

Gyombi 2010.10.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
Köszönöm a rejtést, remélem, hogy hamarosan újra lesz hagyományos pontja is kereshető! Szép falu nagyon, remélem, a jövője is szép lesz...

soka9001 2010.10.09 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
Megtaláltuk. Átutazóban szülinapra menet.
Köszönjük.

bohrmann 2010.09.25 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.55
A ládához esélyem sem lett volna eljutni, akkora sár volt. Ellenben még szombaton volt szerencsém a szüreti bálba csöppenni. Hihetetlen hangulatos falu, és hihetetlen szomorú, hogy így pusztul, öregszik.

smafu 2010.09.05 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
BP - Szob (MÁV) - Perőcsény (Volán) - GCPERO - GCJani - GCHoll - GCk2 - Nagybörzsöny - Szob (Volán) - BP (MÁV), 17.5 km, 912 m szintemelkedéssel.

Ez a falu tényleg maga a nyugalom. Leszálltam a buszról, továbbment, és csak a csönd maradt utána (igaz, vasárnap délelőtt volt). A templomnál megettem pár diót. A példásan felújított tájház utcáján közelítettem meg a hidat, bár mikor megláttam a kerítés melletti frissen nyírt füvet, elbizonytalanodtam, hogy ez magánterület. Mivel tiltó táblát vagy kerítést nem láttam, továbbmentem. A híd és környezete igazán vadregényes.

[Jóváhagyta: baribali, 2010.09.26 10:26]

 
Virgoncz Vili 2010.08.20 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.20
Sok szúnyog volt.

Hz 2010.08.20 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
Majdnem Gyalogos kupa: 14,4 km

Nyugalom 
perger 2010.08.20 11:47 - Nem találtam meg
Köszönjük.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.09.28 08:04]

alucifer 2010.08.19 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.75
Börzsönyi ládázgatáson.
Köszi a rejtést.

 
19izsi73 2010.08.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.93
Szokásos Drégelypalánk-Szob túrám során végre levadászhattam eme multit is. Ismerősként köszönt a néni a házikóból, kérdezte is : -Dobozolni?
Kellemes, de igen forgalmas kis település, ahol lassan több a külföldi, mint a magyar...

Megvagy! 
alfabootis 2010.07.31 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
A láda környéke az esőzések miatt nagyon sáros. Egyébként egy nagyon jó kis rövid multi a kedves kis faluban. Köszi a rejtést!:-)

sBobi 2010.07.24 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nagyon szép és kellemes környezetben lelhető fel a láda, igen kellemes emlekekkel társult a megtalálása: az ott lakók igen nyitottak és kedvesek, volt szerencséje a csapatunknak megismerkedni kedves helybélivel aki lelkénhordozva érdeklődött, hogy meg van-e a 'kincs' amit keresünk! Továbbá a környékbeli községek is szépek, kellemesek! (vojt szerencsém tapasztalni a heted7vigasságok jóvoltábol)

Vagdalthús 2010.07.23 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A Heted7Vigasság keretében jöttünk-mentünk-ettünk a faluban, a psiztráng igen jó vót! A tájházat még szeretnénk megnézni, visszajövünk. Nem kell nagyot utaznunk Kemencéről :-)

olahtamas 2010.07.23 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.63
Az az igazság, hogy most volt a vigasság!
A láda kb. ott volt, ahova a koordináták mutattak.
A híd teherbírása elég kétséges, nekem sikerült átmennem rajta, de csak a főtartón egyensúlyozva.
Persze nem kellett volna a láda miatt átmenni, de ugyebár a virtus :)

GyÉ 2010.07.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Eszti első ládája.

gy 2010.07.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.24
Rövid séta.

totedu 2010.07.16 10:10 - Megtaláltam
Hatalmas nekibuzdulással ez már harmadik ládám!

vitibi 2010.07.12 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Börzsönyi barangolás közben.

SzaFru 2010.07.10 16:00 - Megtaláltam
megvan

NaSza 2010.07.10 15:00 - Megtaláltam
végigjárva. :)

anettnori 2010.07.08 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.57
Két pont oké, láda nem. Képek, log kés?bb. [wapon beküldött szöveg]

Az első két ponttal simán ment minden. A kishídnál keresgéltem egy darabig, megnéztem jónéhány üreget, de a dobozt nem találtam meg. Mivel egy hétig nem volt net elérésem, itthon láttam, hogy azóta ketten megtalálták. Valószínűleg elbénáztam valamit, a papírra kimásolt leírás alapján kerestem, sajnos eredménytelenül. Töltöttem fel képeket, kérem a rejtőt, ezek alapján bírálja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: baribali, 2010.07.23 14:34]

Köszönöm!

 
pörsing 2010.06.27 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
A tájháznál beinvitáltak minket és bemutatták a szobákat, a berendezést amit többnyire a faluban lakók ajánlottak fel. Itt is dicsekedtek, hogy a falu milyen nyugalmas és a vissza települt magyar-hollandok szépen, meghagyva a hagyományt felújítják a megvett házakat. Júliusban lessz: http://www.heted7vigassag.hu/index

dobosl 2010.06.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Szép ez a hely! Köszönjük a rejtést!
A GPS a ládához nagy kerülővel küldött el. Még egy kis dagonya is volt benne. Javaslom inkább a tájház utcáját. :-)

Old Eye 2010.06.12 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.87
Lógtunk a csapatépítőtréningről.
gckeka-gcetka-GCPERO-gctebe-gcszcs-gcdpal

Bütyök+Zulu 2010.06.12 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Ismerkedés a Börzsönnyel Királyhaza bázissal. Mai harmedik állomásunk. Old Eye rábeszélt, hogy menjünk be ebbe a szép faluba. Nem volt nehéz. A templomot jártuk előbb körbe, majd a tájházat néztük meg, sajnos csak kívülről. Közben egy szép ragadozómadár üdvözölt bennünket, szerintem sas. Aztán elindultunk a láda felé, de rossz úton. Visszafordultunk és a tájház mellett felmentünk az autós fahídig. Ott leparkoltunk és besétáltunk a szépen gondozott füvön a patakhoz. Kicsit meredek volt az oldal és baromira csúszott, főleg, hogy közben hadakozni kellett szúnyogokkal, mert imádják a szúnyogriasztó sprayt, de eljutottunk a ládához. Legalább a vízállás volt már normális. A kis hidacska festményre kivánkozó. Azt hiszem beleszerettem a Börzsönybe.

 
Süti1 2010.05.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Osztályommal közösen töltöttünk pár feledhetetlen napot ebben a gyönyörű fekvésű faluban.

Zolnai 2010.05.24 10:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
A jelszó részletek, és képek elküldése után bízok a rejtő jóindulatában!

[Jóváhagyta: baribali, 2010.06.04 11:49]

jspanyik 2010.05.23 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
.

OsiOsi 2010.05.15 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Majdnem elnéztük a jelszót. Esőben csúszik a meder széle, a hídról nem is beszélve.

Jig$aw 2010.05.09 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
91.
A helyszín nagyon tetszett, ahogy odaértünk, pont lemerült a GPS, így az utolsó 10-20 métert már csak saccoltuk, s így bele is tellett egy 10 percbe, mire megleltük a ládát. Nagyon jó rejtés, köszönjük.
Imi, Jig$aw

kom 2010.05.01 11:30 - Megtaláltam
megvan!

kopco3 2010.05.01 11:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Kellemes időben, gyors találat!
Párommal, fiammal és unokaöcséimmel!

Zsiráf 2010.04.30 08:21 - Megtaláltam
Gyalogos kupa: 38.6km

Ronin 2010.04.24 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Mai kirándulásom kiindulópontja és bemelegítésként végigsétáltam a pontokat. A tájháznál még nem volt senki, de kívülről kedves kis házikó. A templomdomb és a templom nagyon hangulatos és a láda is egész jó helyre került, bár a tuhu hiányosságai miatt némileg kerülő útra tereltem magam, de nem bántam.
Köszönet a rejtésért!

Csaba & családja 2010.04.18 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.21
A mai nap célja Perőcsény, Jancsi-hegy, Hollókő, K2, Perőcsény útvonalon egy kis zsírégetés. A végére jól el is fáradtam. (Maradt még mit égetni)

CsKaroly 2010.04.18 09:00 - Megtaláltam
Meglett.
Kriszti, Mónika, Péter, Károly

Vitya77 2010.04.11 00:00 - Megtaláltam
OK

norgay 2010.04.03 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.18
hosszú kihagyás után tértünk vissza a ládavadász-mezőkre, bemelegítésnek kifejezetten jól jött a szombati ebéd után ez a kis perőcsényi séta.

5N 2010.04.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.69
A ládához bizony rendesen körbejártuk a falut.Először jó irányba mentünk,csak ahol át kellett volna menni,ott azt hittük az egy magánházhoz megy,ezért nem próbálkoztunk.Az utca végéhez érve gondoltuk akkor a másik irány a jó.A falu másik oldaláról meg is találtuk(jó nagy kerülővel).Szóval a Faluháztól tovább az úton felfelé lesz egy szélesebb deszkahíd jobb kéz felől,arra kell menni,ott lesz közel a láda.Lehet,hogy csak nekünk nem volt ennyire egyértelmű.Valóban a tó a legszebb,a volt strand területénél.

csemege 2010.04.03 14:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.57
Találó a láda elnevezése. A falubeliek nagyon kedvesek, a tavacska is szép, csak mint kiderült magántulajdonban van.

daranzoli 2010.04.03 12:30 - Megtaláltam
Elég nehezen találtuk meg a ládát.

A 7 Mestervadász 2010.03.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.41
Perőcsényben is az időseknek jó egy túra a temlomba feljutás.
A ládánál a híd tényleg veszélyes, csak azt nem értem, hogy mért nem csinálják meg ha használják. Ha meg nem akkor bontanák el.

Köszi arejtést!

Gábor és Edit 2010.03.14 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.21
Egy kicsit nehezen találtam meg a ládát, ugyanis kb. 20 m-rel távolabb kerestem. Szerintem pontatlan a kordináta.

ggyk54 2010.01.17 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Letkés Csóványos Perőcsény túra után maradt több mint egy óra a busz indulásáig, ezért megkerestem a multi pontjait csak a ládát nem leltem,csak a még ki sem hűlt helye lett meg. Az volt a szerencse, hogy a rejtők visszahozták mert nem találtak jobb helyet neki. Épp akkor akarták áttelepiteni.

sirgalahad 2010.01.03 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.18
Jóemberek merő csínyből
Elemelték Perőcsényből
Betlehemi bábukat
Értelmükre rámutat

Betlehem
csak a ded
 
kl 2009.12.25 13:53 - Megtaláltam
Itt is voltunk
jol elakadtunk a sarban [wapon beküldött szöveg]

baribali 2009.12.08 13:55 - Egyéb
A multipontok a leirasban frissitve, remelhetoleg igy mar letoltodnek!

jalso 2009.12.06 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Nagyon hangulatos település, szép református templommal egy domb tetején. Egy kicsit sikerült bekukkantani a templomba: tágas, tiszta, rendezett - jó lehet ide járni. A faluházról szinte ugyanez elmondható. A láda közelében álló híd pedig festő ecsetjére kívánkozik. Köszönjük:
Ildi és Gyuri
u.i.: Nekünk is csak egy pont koordinátája töltődött le. Utána kellene nézni, hogy mi lehet ennek az oka.

Vándor Csillag 2009.12.04 21:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Megtaláltuk.

Mr Bean 2009.12.04 21:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Megvan!

KataJani 2009.11.21 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Régóta tervezett Börzsöny túra volt a mai program. Perőcsényig autóztunk a hajnali ködben, majd átbuszoztunk Nagybörzsönybe, s onnan egy fantasztikus túra, szuper időben. Nem a legrövidebb úton mentünk, kis kitérőt tettünk Királyrétre. Az együtt futó Kék sáv Piros sáv, Kék négyszög, Kék kereszt, Kék sáv, Piros kereszt, majd a Piros sáv jelzésen haladtunk összesen 20 km-t. Induláskor szomorú, ködös idő volt, de 550 méter fölött ránk ragyogott a napsütés. Közben találtunk 6 geokincset is, ebből 3 volt szomszédunké. Köszönjük ezeket a rejtéseket is. Kár, hogy elköltözött, mert ritkábban találkozunk, s nem beszélünk a világ nagy rejtéseiről...
Ma 6/6, össz. 490. találatunk. Jancsi-hegy felől jöttünk. Sötétedés előtt értünk le Perőcsénybe. A tájházat még reggel, buszindulás előtt kerestük fel. Este a hegyekből pont a templomnál értünk a faluba. Utána már csak a láda maradt. Rejtekhez menet útba esett egy kocsma, betértünk, s legurítottunk egy-egy Fanta fröccsöt. Ezután már teljesen besötétedett. Hála a fejlámpának két kézzel tudtunk kapaszkodni a csúszós árokparton. A hídból és a környezetből nem sokat láttunk. A ládát szerencsére hamar megleltük, az ajándékcsere most elmaradt. Visszafelé egy idős bácsi ijesztett ránk. Mit keresünk mi itt, különben is ez magánterület. Mi ezt sajnos nem tudtuk, csak ország nevezetességeit keressük fel, itt például ezt a (rozoga) fahidat...
Pontok: 2. 7:26, 1. 15:42, 3. 16:35.

Templom 
Tomi_Bp 2009.11.18 06:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.32
7/6

Night cache!

Nem elég, hogy éjszaka, de hatalmas ködben indultunk neki a ládázásnak.
A falu már ébredezett... Sokan álltak a buszmegállóban és várták a buszt, ami a 12-es torkolatánál szembe is jött, mikor feladtuk.
A falu nagyon szép, de spontán ládázás lévén, nem volt leírásunk és a GPS alapján azt hittük elsőre, hogy ez egy hagyományos láda, ami a templom előtt került rejtésre.
Kerestük is a ládát, míg végre találtam legalább Orange SK térerőt, amivel addig eljutottam, hogy a templom oldalán levő tábláról kell az évszám, de már a második pont koordinátáit sem sikerült letölteni... :(

Gondoltam térerő hajhászás helyett, inkább picit szétnézünk...
Találtunk is egy gyönyörű kis tavat, benne vadkacsákkal és hattyúkkal...

Kérem a rejtő jószívűségét és a jelszó nélküli megtalálásom jóváhagyását!

Köszi a rejtést!

(2009.12.02.):
ui.: A láda pontjai nem töltődtek le, csak az első pont, a templom, de az is igen mellé, így nem láttam a PDA-n sem, hogy mi merre hogyan...

[Jóváhagyta: baribali, 2009.12.08 13:56]

Köszönöm!

vicaroka 2009.11.14 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Kicsit kavarogtam, mire a harmadik pontot megtaláltam. Nekem is csak az első pont koo-ja töltődött le.

Mathau 2009.11.14 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.83 súly: 4.17
Drégelypalánk után végre eljöttünk ebbe a kis faluba is. A koordináta letöltés nekünk sem volt jó, szerencsére a leírás segített, így megtaláltunk minden pontot. Az utolsónál sikerült lecsúsznom a patakmederbe összesározva mindenem:) A wap félrevezető a 2. pontnál és a koordináta galiba miatt adtam ilyen rossz webet. A többi része tetszik!

Kokó 2009.11.14 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
A templom harangja valószínűleg meghibásodott, mert egész idő alatt zengett. Ettől eltekintve a falu csendes volt, alig volt mozgás. A láda rejteke ebben a nyálkás időben nem volt túl szerencsés helyen,mert az oldal nagyon csúszott.

Nem tudom másnál hogy működik, de nekem a coord formátumok nem töltődtek le.

Mr Zerge 2009.11.08 11:20 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

ésKata 2009.11.07 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
A Börzsönyben körbeautóztunk a novemberi eső előtt, eső után.

Zergi 2009.11.07 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.10
Fogtam!
A templom körül gyakran megfordulunk, révén erre halad a piros sáv jelzés. A tájház kicsit zárkózott volt. A meder így szárazon is hangulatos.

 
zoo_lee 2009.11.01 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Miután letudtam a Perőcsény - Jancsi hegy - Holló-kő - K2 - Mikós tető oldala túrát és visszaértem Perőcsénybe még megkerestem ezt a ládát is, ha már itt voltam. :)

ID24 2009.10.31 08:45 - Megtaláltam
Egy 14 km-es túra során 4 geoládát (GCpero, GCk2, GCholl, GCjani) találtunk meg. Gyenge fagyban indultunk Perőcsényből. Később nagyrészt feloszlott a pára, és helyenként gyönyörű kilátásban volt részük.
A ládát rejtő hasadékot még a helybéliek sem sokan ismerhetik.
Köszönjük a rejtést!

madarasz.peter 2009.10.29 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Tésáról érkeztünk. A templom és a temető közt parkoltunk a dombtetőn. Innen elsétáltunk a tájházhoz, onnan meg a kishídhoz ahol a sárral harcolva meglett a doboz és a történelem megismételte magát, mint egy órával ezelőtt Tésán, itt is lefényképeztem a földet a jelszó helyett. Hát ez valahogy egy ilyen nap. A ládától visszafele beültünk a kocsmába egy bambira, ahol is a csapos igen mogorva vót, persze biztos megvolt rá az oka. Jegyzem meg, a lányom, a majd három évével már a láda felé tartva kiszúrta: 'Itt a tocsma'.
Innen azután mentünk Gyarmatra Zsuzsi nagyihoz ebédelni meg ott lenni...
(Ha belefér kérnék egy jelszó nélkülit :-) )

Börzsöny nyugati széle (5)
Csapat: Nóra, Máté, Öcsém és én

[Jóváhagyta: baribali, 2009.12.21 14:40]

 
aerofly 2009.10.27 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.90
köszi

bmarianna 2009.10.26 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Kedves kis falu.
bmarianna, jeti-matterhorn, Ági, Bianka, Marci

MikiCache 2009.10.25 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 4.01
A megadott parkolóból innen indultunk jó pár évvel korábban, a magyar geocaching egy-két meghatározó ládájához.
Miki és Anikó

 
VP 2009.10.25 09:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.29
Perőcsényig busszal (Szobon az utasok tolták be a buszt, mert nem indult be a motor), onnan Salgóváron, Kisirtáson és Nagyirtáson át Márianosztrára. Kisirtáson véletlenül éppen jött a vonat, így azzal mentünk fel Nagyirtásig, majd végig a régi nyomvonalat követve le Márianosztrára. Onnan újra kisvasút, ami szerencsére 5 percet áll a Mária-kútnál, amíg az utasok vizet vesznek (és logolnak). Zárásképpen séta a nagyvasuti hídon - igazi vasutas nap.
VP Mila Piroska
Miért nem töltődnek le a multi pontjai?

mape72 2009.10.21 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Kerékpáros találat GCTeba után. A 3. pont nem magánterületen van nyugodtan el lehet menni a kerítés mellett

DonRazzino 2009.10.21 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
7:50 indulás a Gcholl parkolóból
9:20 Gck2: sajnos még nem szállt fel a köd, így igen keveset láttunk a kilátásból. Fél óra reggelizés
10:25: Gcholl: mai kedvenc helyünk jó fél óra fotózás, pihenés
11:10: Gcjani: kellemes meglepetésként kb 20 nagyvadat láttunk a környékén.
11:50: Gcpero: könnyű séta a faluban.
12:00: Kellemes napot töltöttünk a Börzsöny eddig ismeretlen oldalán, az esőzések miatt eléggé saras, nehezen járható utakon, gyönyörű helyek. Köszönjük a Rejtőknek!

keva 2009.10.18 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

L@zy 2009.10.18 14:50 - Megtaláltam
Börzsönyi TT-zés Keva, Mikulá és Zsorzs társaságában. [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2009.10.18 14:41 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2009.10.18 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Kerékpáros találat. Börzsöny kerülés 187 km 1200 m szint
Perőcsény régi ismerősöm, többször indultam innen börzsönyi túrákra, legutóbb pedig a muemlekem.hu keretén belül a település műemlékeit mértem fel.
Mind a templom, mind a tájház országosan védett műemlék. A végpont nagyon kiüt a sorból, tényleg nem lehet tudni hogy magánterületen jár-e az ember. Gondolom a hely kiválasztásánál a fó szempont a láda elhelyezhetősge volt. Én inkább valami olyan helyre tenném, ahonnan be lehet látni az egész falut, pl a 12-es út környéke.

N.Zs. 2009.10.17 17:00 - Megtaláltam
A Maunába kellet ma mennünk, így néhány Börzsönyi pontot végigjártunk, ha már így alakult. Perőcsényben voltunk már máskor is túra kiindulópontként, a helyszínek ismerősek voltak. A tájházat koordináták nélkül is meg lehet találni, de a ládát viszont nem találtuk meg. A rejtő nem adott meg telefonszámot, sajnos nem tudtunk egyeztetni.

[Jóváhagyta: baribali, 2009.12.29 14:32]

vaslemez 2009.10.11 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
Hangulatos kis hely, kár, hogy a falu közepén levő tóhoz nem visz el a láda, mert nagyon szép.
A rejtés helye nekünk sem tetszett igazán. Egyrészt a kis utcákban betolakódónak éreztük magunkat, főleg a végén, amikor konkrétan azt hittük, hogy valakinek a kertjébe sétálunk be (de nem). Másrészt így esőben borzasztóan csúszik a partoldal.

Stimm 2009.10.10 16:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.02
A nyugati gerinc ládáinak begyűjtése után bónuszként. A falu kedves, a láda környezete szép, azonban a konkrét rejtés helye nem túl szerencsés. A száraz időben keresés közben szép folyamatosan elbontjuk a hegyoldalt. Javasolnám a jelenlegi rejtés helye közelében egy új rejtek keresését.

jeti-matterhorn 2009.10.10 11:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Crox.gyattis,jeti-matterhorn

Crox 2009.10.10 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Szemerkélő esőben kerestük mega ládát, de érdemes volt.
Jeti-Matterhorn, gyattis

Gabcsi 2009.10.04 15:46 - Megtaláltam
Macikupaccal, Árpival és Milánnal.

macikupac 2009.10.04 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.12
Családi geoládázós kálvária-járás az Ipoly mentén 2.

Perőcsényt a lehetőségekhez képest jól ismerem. No, ez nem jelenti azt, hogy minden utcájában jártam, de az összes faluból induló turistautat bejártam már párszor. Így több alkalommal fordultam már meg a templomkertben is. Nekem ez a láda kissé kényszeredettnek tűnik. Mert, persze mindent megmutat, ami a falucskában van, de lényegét tekintve ilyen multi akármelyik faluban kivitelezhető, hisz' templom mindenhol van, emlékmű/szobor bárhol akad, a ládát meg le lehet tenni valahová a faluszélre. A falu elején lévő pincesor a falu legmagasabban fekvő része. Ezt látja elsőként az, aki gépjárművel érkezik a településre. Mi is így jöttünk. Az autót leparkoltuk a "főtéren", s innen sétáltunk el az egyes pontokhoz. Körbe sétáltuk a templomot, kerestem az alkalmas fényképezési helyet, de nem igazán akadt. Közben a család leolvasta a tábláról a szükséges információt. Innen a falucska közepén lévő parknál álltunk meg. Ezután a tájházat szemléltük meg kívülről (a srácok kezdtek álmosak lenni) , majd némi papírhéjú diót eszegetve simán eljutottunk a ládáig. A ládához vezető úton nem éreztük magunkat sem betolakodónak, sem magánlaksértőnek. Egy kis ösvény vezet a patakvölgyhöz, ami kerítés mellett vezet el. Ennyi, nem több. A láda helyét annyiban nem érzem túl szerencsésnek, hogy nagyobb eső, vagy hóolvadás idején nehézkes a megközelítése. Most minden szárat volt, így nem okozott problémát. Visszarejtés után Árpival átsétáltunk a hídon is. Öcsipókot hoztuk magunkkal. Visszatérve a főtérre kipróbáltuk a park játszóterét is. Nem túl nagy, de olyan játékok vannak itt, amilyenekkel a fiúk még nem találkoztak, így tetszett neki.

A templom tornya
Patakmeder
nogacsalad 2009.09.27 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Ráérős térképfehérítés az Ipoly vidékén családi körben 2/2

Ma mindössze két úticélunk volt, mivel a szűkebb és tágabb térség összes többi ládáját már levadásztuk korábban.

Nos, erről a helyről hasonlókat lehetne írni, mint Tésáról: ugyanolyan békés, nyugalmat árasztó hely ez is. Még láthattuk a szüreti mulatság nyomait: egy buszmegállónál két szalmabáb ült egy asztalnál, egyikük részegen az asztalra borulva, mellette üres borosüveg. Egy harmadik meg már a sárga földig leitta magát :) Az egyik ház homlokzatán felirat: sürgősségi ellátás. Előtte egy padon fehér köpenyes szalmabáb, rajta drótkeretes okuláré, ölében számítógép-billentyűzet, s a köpenye alól hatalmas fecskendő kandikált ki (PET palackból "gyártva", a tűs fele ezüstös alufóliából kiképezve), vicces látvány volt! Kicsit arrébb földre hullott diót is találtunk, elmajszoltunk párat, nagyon fini volt, nyam-nyam!
A rejteknél vigyáznunk kellett a ládika elővarázsolásával meg a logolással, ugyanis a tőle néhány méterre lévő telken éppen vadul dolgoztak valami géppel. Szerencsére nem vettek észre bennünket.
A dobozkából kivettünk egy Renault emblémás kulcstartót, amit egy csillaggal helyettesítettünk.
Perőcsényből még átgurultunk Nagymarosra, a telekre, ahol anyósom finom ebéddel várt, melyet néhány fincsi cukrászdai süteménnyel meg egy kis kötetlen csevejjel koronáztunk meg.

Köszönjük, tetszett!

erbeo 2009.09.26 13:20 - Megtaláltam
Ismerős helyszín, máskor is indultunk már az itt megadott parkolótól :) A helybeliek éppen szüreti mulatságra készültek, szép népviseletben siettek a dolgukra.

ier 2009.09.26 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Csak másodikra lett meg a híd.

Mihul 2009.09.24 16:00 - Megtaláltam
jártam már itt

szipeti 2009.09.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.90
ok

Csuhás 2009.09.19 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.31
A hídhoz jutni nem volt egyszerű, csak harmadszorra sikerült odajutnom.
A láda címe illik a helyhez..

Csuhás, Vándor

 
norbimoncsi 2009.09.12 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Mai utolsó ládánk, egy fárasztó túra után levezetésként. A túráról visszajövet az első pont mellett jöttünk el, a második ponttól pár méterre parkoltunk, és az utolsóért sem kellett sokat gyalogolni. A ládához vezető utolsó pár méter szépen gondozott füves rész, úgy néz ki mintha magánterület lenne. Azt vártuk mikor szólnak ránk hogy mit keresünk ott ... :-) Köszi a rejtést!

Attilacska 2009.09.09 13:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Ruttkay 2009.09.06 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.72
mohahidon! [wapon beküldött szöveg]

ittott 2009.08.30 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.54
Már nem előszőr jártunk itt. Többször volt kirándulásunk kiinduló pontja. Szép a környezet és a megmutatott helyek, de a végláda helyét elég szerencsétlennek éreztük.

A falu centruma 
Mikulás 2009.08.29 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.36
Kerékpárral szeltem át a Börzsönyöt Diósjenőről, közebn persze MrZerge GG-s börzsönyi körét teljesítve, megtoldva 2 másik GG játékkal (Bacu drégelyvári mászókájával és MrZerge Sárkány-törés nevű ládájával). Bőrig áztam, ahogy Perőcsénybe beértem. Minden pontnál megpróbáltam kivárni, míg a monszun szerű özön lecsitul, de minden esetben csúnyán megtréfált a természet. Ahogy elindultam újra és újra rázendített. A vége az lett, hogy Cx is beázott és használhatatlanná vált. Szerencsére nálam volt az Edge, ami kihúzott a bajból :) A Cx is jól működik már, miután otthon gondosan kitörölgettem. A multi tetszett, szerencsére még sikerült a végládát is a Cx bekrepálása előtt abszolválni. Kösz a játékot! Jót kerekeztem!

Mikulás

 
benist 2009.08.28 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
Kellemes séta egy nyugodt településen. A központ közelében egy kertben dísztó építése zajlik. A kis park nagyon szép, de nem tudtuk kitalálni, hogy a mellette lévő szökőkutakkal is ellátott bekerített medence ipari, vagy szépészeti célokat szolgál. A hídhoz vezető utat kicsit keresgélni kellett, de egy másik híd odavezet. Miközben épp logoltam, egy méhész (mint beszélgetésünk során kiderült) sikeresen átballagott a hídon. Merész ember!

radpeter 2009.08.22 15:58 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

 
scele 2009.08.22 15:57 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Ildióbuda 2009.08.21 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Hazafelé + még egy láda. :-))

Puszkany 2009.08.21 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.30
Egyszerű gyors kis multi. Csöndes település.

tudo 2009.08.21 09:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.27
Részletek késöbb. [wapon beküldött szöveg]

Web: 65 km kerékpár edzés 350 m emelkedéssel 2 részletben a Szob - Perőcsény - GCPERO fordítóval útvonalon az új ládával. A hőség beállta előtt igyekeztem teljesíteni a ládát.

Perőcsény számomra azért emlékezetes, mert ide költözött ki házat építeni az egyik tanszéki kollégám, aki elsőként csömörlött meg a várostól, a globalizációtól. Inkább vállalta, hogy naponta jár be Budapestre vonattal a munkahelyére.

A mai edzés 1. szakaszát 42/14 - 42/17 között tempóztam átlagos 79 rpm ped. és 122 bmp pulz. mellett Szob és Perőcsény között a Zöld kerékpár-on. Örvendetes, hogy Szobtól Vámosmikoláig végre rendben van az útburkolat. Remélhetőleg még néhány évtized, és talán egészen Kemencéig járható lesz az út, és újabb évtizedek után a felfestések is meglesznek.

A láda pontjai egyértelműek; a 2. pontnál szó szerint kell értelmezni a honlap útmutatását. Útközben a Piros sáv és a Piros + segítettek.

Logoltam, majd kezdtem a mai 2. edzésszakaszt visszafelé a Zöld kerékpár-on. Nem volt már mire tartalékolni, 52/15 - 52/17 között nyomtam átlagos 92 rpm ped. és 156 bmp pulz. mellett. Perőcsényből Szobra 47 perc alatt érkeztem.

Az 1. ponton
Kapu
Pincesor
Szabó Család 2009.08.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
A harmadik helyet sikerült megcsípnünk. A falu nagyon szép, a rejtés jó. Köszönjük.

Öregcsabi 2009.08.20 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A jelszóképzés csak segítséggel, de hát ez is része a dolognak...Köszönet Tüdőnek és a rejtőknek!

Puery 2009.08.19 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 2.28
Köszönjük a rejtést. Gyönyörű helyre került a láda, a környék nyugalmával pedig alig lehet betelni :)

richlock 2009.08.19 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.30
Megtaláltuk elsőként! Nem volt egyszerű mutatvány az utólsó pont meghódítása, mivel elég gyenge a GPS vétel. Nem árt a szúnyoginvázióra is felkészülni. Bátrabbak át is kelhetnek a hídon bár nem árt ha valaki alulról tartja:) A láda megtalálásához viszont nem kell átmenni rajta. Köszönjük a rejtést.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu