geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
225. Diósgyőr vára (GCDIOS)

Így nézett ki 1860-ban (Telepy Károly festménye)

Így nézett ki 1860-ban (Telepy Károly festménye)

Így nézett ki az ötvenes években

Így nézett ki az ötvenes években

Ezt láthatjuk ma

Ezt láthatjuk ma

Túristatérkép a helyszínről

Túristatérkép a helyszínről

A közelben is zakatoló Lillafüredi Állami Erdei Vasút

A közelben is zakatoló Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Piros árnyalattal jelöltem a várat és a kisvasút végállomását

Piros árnyalattal jelöltem a várat és a kisvasút végállomását

Rózsaszín ház - Itt térj balra felfelé a hegynek (Rozgonyi Piroska utca)

Rózsaszín ház - Itt térj balra felfelé a hegynek (Rozgonyi Piroska utca)

Felértél! Itt kell letérni a vízmosásból jobbra.

Felértél! Itt kell letérni a vízmosásból jobbra.

Tűzrakó hely

Tűzrakó hely

Az eredeti rejtekhely

Az eredeti rejtekhely

Az új rejtek

Az új rejtek

OTT!

OTT!
Szélesség N 48° 5,611'
Hosszúság E 20° 40,925'
Magasság: 371 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2002.05.11 16:00
Utolsó lényeges változás: 2015.03.21 19:49
Utolsó változás: 2016.05.18 15:55
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Laci, Erzséb és Willy, az ebadta...
Felhasználó: Sanchoo és M.
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.5
Megtalálások száma: 932 + 31 sikertelen + 48 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.9 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.A ládába TravelBug helyezhető.
Ha nem tudod mi ez, olvasd el az alábbi leírást:
Vándorbogarak leírása


WAP: A láda egy kis sziklaüregben rejtőzik, amelynek bejárata szikladarabokkal van álcázva. A tűzrakóhely "alatti" cserje vigyáz rá.

A Diósgyőri vár története

A honfoglalás előtt itt állott gyűrű alakú földvár helyén a XIII. sz. második felében kezdték építeni a nagy kővárat. 1271-ben az oklevelek már új várról beszélnek. A Diósgyőri várat Ernye bán családja fejlesztette igazi erősséggé és rendezte be fényűző módon. Az ekkori támadó fegyverekkel szemben bevehetetlen erősség volt. Nagy Lajos tovább építtette, és a lengyel kapcsolatok miatt fontos politikai bázis lett. A Vár ekkor élte fénykorát.

Zsigmond királytól kezdve a Mohácsi vészig a mindenkori királynő birtokában volt, ezután különböző családok zálogosbérletébe került. Ekkorra katonai jelentősége már nincs, bár sokszor védelmet nyújtott Miskolc városának és a környező falvaknak a vidék sarcolására induló kisebb portyázó török csapatok ellen.

A Vár pusztulása a török időkben kezdődött. 1673-ban kuruc kézre került, emiatt 1674-ben a kassai császári parancsnok 1500 főnyi hadcsoportot küldött elfoglalására. Ez a diósgyőri Vár egyetlen ismeretes ostroma. A tűzérségi tűz által felgyújtott és kiégett erősség várjellege megszűnt. Rommá 1678. július 11-én vált. Ezen a napon, nehogy német csapatok költözzenek be, kuruc katonai különítmény érkezett a várárkon belül húzódó külső kőfalak és a felvonóhíd bejáratát védő két őrtorony lerombolására. Ezután már csak a környék építkezéseinek kőforrásává vált.

Műemléki feltárására 1953-tól kezdve került sor. A folyamatos restaurálás következtében Diósgyőr Vára az ország egyik legjelentősebb középkori műemléke.

Az építészeti feltárás során számos a Vár történetére, az elmúlt évszázadok életére jellemző lelet, felszerelési tárgy, épületrész került elő.

A Vár a turisztikai látványossága mellett rendszeresen helyt ad nemzetközi és országos szabadtéri rendezvényeknek.

A Vár kazamatáiban látható Közép-Európa legnagyobb alakszámú - 67 darabos - panoptikuma. A hat jelentben Nagy Lajos király udvara, középkori mulatság, lovagi torna, vásár, Magyar György pokoljárása, a kassai címeradományozás látható.

Parkolás információ
Ne vegye el senki kedvét a Nagy Lajos király útján és a környező utcákban elhelyezett fizető automaták; nem itt érdemes parkolni. Van egy - a várhoz közelebb lévő - nagy és INGYENES parkoló, ahol több busz és igen sok gépkocsi elfér, csakhogy ez nincs rendesen kitáblázva. Megközelítése a Bartók Béla út - Bartók Béla köz útvonalon lehetséges, a vár lezárt sétálóutcáját jobbról (nyugat felé) kerülve.  N 48° 5,918' E 20° 41,025' 231 m [GCDIOS+Parkoló]

A Diósgyőri vár hivatalos honlapja

Rejtés
A geoláda a vár feletti erdős területen van elhelyezve. A nehézségre való tekintettel részletes leírást adok. Ez alapján szerintem GPS nélkül is megtalálhatod. A főbejárattól a Várfürdő felé indulj, majd tovább fürdő kerítése mellett az aszfaltúton. A fürdőt kb. 100 méterrel elhagyva balkézről egy rózsaszín családi házat látsz (lásd a fotót), itt kell elfordulnod balra az erdő felé tartó Rozgonyi Piroska utcába. Az utca felső végén van egy ösvény kezdőpontja, amely meredeken indul fel a hegynek a fenyves felé ( N 48° 5,817' E 20° 41,002' 205 m [GCDIOS+Ösvény]). Indulj felfelé az ösvényen, a fenyves felé, majd rajta keresztül. Ahogy az ösvény lombhullató erdőbe ér, egy vízmosásba torkollik. A vízmosáson indulj balra felfelé. Ez a geoláda közelébe visz (kb. 200 méter felfelé a vízmosásban). Ahogy felértél az ösvény mellett balra egy fát látsz rajta fehér felfordított T betűvel (lásd a fotót). Itt térj le jobbra egy kis ösvényre, ami a geoláda közelébe egy tűzrakó helyhez visz (lásd a fotót).
----------------
2015. 03. 21-én új rejteket kerestünk a ládának. Az oka az volt, hogy a korábbi rejtekhelyet sok kesser nem merte megközelíteni (gyerekkel például), a meredek, buktatós sziklák miatt, illetve nem tudtunk telefonon sem segíteni a megtalálásban: szikla - az szikla, és abból ott elég sok van), a GPS-jel pedig bizonytalan a helyszínen.
A rejtés jellege nem változott (üregben, sziklákkal takarva), a segítő mondat pedig:
A tűzrakóhely alatti nagy cserje őrzi! Tehát nem kell lemászni az éles-hegyes sziklák között (csak egy kicsit), elég csak a bozótba bebújni :)
A láda egy piros szegélyű konyhai doboz, a tűzrakó helytől 3 méterre és kb. 1 méterrel lejjebb.

Karbantartás 2016.05.18-án:

Új. "klasszikus" négyfülű dobozra cseréltük a régi töröttet, a tartalmát rendbetettük, feltöltöttük kincsekkel.

Sikeres vadászatot!

Sanchoo és M.
---------------

Az eredeti leírás:
A geoláda a tűzrakóhelytől légvonalban kb. 15 méterre van balra előre a völgy felé, sziklás területen. Ha a tűzrakóhely mellett állsz és a völggyel szembefordulsz, bokrokat látsz. Ezeket kell jobbról megkerülnöd. Ha a bokrok már mögötted vannak és ismét szembefordulsz a völggyel, akkor a balra előre található sziklák között magán a ládán állsz! Lásd az utolsó fotót (Rejtekhely). A piros jégkrémes doboz tehát egy sziklaüregben kövekkel álcázva (ordít az álca :) ) pihen.

Összefoglalva a rejtés lényegét mégegyszer:
A tűzrakóhelynél a völggyel szemben állsz, majd, jobbra kerülve a bozótokat a sziklákon leérsz egy kis kessercsapásra, amely délnek indul, majd pár lépés múlva derékszögű jobb, majd balkanyart vesz. A kanyarok után kb. 3 lépésnyire van egy, az ösvénybe ékelődött szikla, amely alatt van a geoláda.

Ha a leírásom ellenére sem találod, szívesen adok telefonos segítséget!

Sokan mondhatják persze, hogy miért nem egy könnyebben kiszúrható helyre került a láda. Nos, azért ragaszkodunk a jelenlegi rejtekhelyhez, mert nem csak ládavadászok látogatják a helyet. Sőt, továbbmegyek: kifejezetten olyan emberek is járnak a helyre, akikről módunkban áll feltételezni, hogy ellopnák a ládát. Gyakran kell törött borosüvegdarabokat, sörösdobozokat és minden más szemetet gyűjtenünk és lehoznunk, hogy a hely tiszta maradjon. És a szemét nem csak a tűzrakóhely környékén található meg, hanem a láda közveten közelében is. Olyan rejtekhelyet kellett találnunk, amelynél minimálisra csökkenthetjük a láda véletlen megtalálásának, eltűnésének, ellopásának veszélyét.

A fentiekre tekintettel tisztelettel kérjük a ládavadászokat, hogy tartsák tiszteletben a rejtekhelyünk kiválasztását, és semmilyen jószándéktól vezérelve se helyezzék át a ládát máshova.


Keresgélés után ha csendben üldögélsz, gazdag énekesmadár populációt figyelhetsz meg.

Egy kis csemege az erdőjárás és a szép panorámák szerelmeseinek
A közelben van egy magasles, amiről olyan pazar a panoráma, hogy magam is mindig elképedek, amikor felmegyek oda relaxálni. Bőven túltesz a ládától látható panorámán! Ide érdemes messzilátót is vinni!  N 48° 5,551' E 20° 40,288' 398 m [GCDIOS+Magasles] Szép időben látható nyugatra a Bükk vonulata, északra az Alacsony-Tátráig ellátni, keletre pedig a Zempléni-hegység vonulata zárja a látóhatárt. Ebből természetesen következik, hogy egész Diósgyőr és a Miskolctól északra fekvő falvak is láthatóak. Bár a közelben található kék madár tanösvény vonalán van, mégis nehéz szerintem GPS nélkül odatalálni. Ha térképes GPS-ed van és nem ijedsz meg egy kis jelöletlen utakon való túrázástól a ládázás után, hagyatkozz a GPS-re és az alábbi leírásomra.
A ládától menj vissza a vízmosásig, ami ugye ösvénnyé változott, ahogy felértél a tetőre. Nos, folytasd az utad tovább ezen az ösvényen dél felé. (Az ösvény a turistautak.hu térképén be van rajzolva.) Bár több kis ösvény keresztezi a tiedet, ha mindig egyenesen mégy és követed a TuHu térképén berajzolt utat rövidesen eléred a K+ Kék kereszt turistautat. Ezen vedd az irányt nyugatnak, míg kb. 400m múlva folytasd az utad a jobbra letérő jelöletlen földúton. Ezen már viszonylag könnyű a GPS-t figyelve odatalálni.

Egy másik túraútvonal
Kellemes (8km, szintkülönbség: 140m) sétával érheted el a vártól a Miskolc-Tapolcán, a Barlangfürdő közelében telepített GCMTAP geoládát. A túristaút jelzése citromsárga alapon kék dőltvonal és a vár bejáratától van felfestve. Az első fele sajnos elég unalmas, egy hosszú út melletti járdán visz végig kb. 3km hosszon. Utána viszont erdőn keresztül vezet fel Miskolc Komlóstető városrészébe, majd tovább Miskolc-Tapolcára.

LÁÉV
A közelben található a keskeny nyomtávú Lillafüredi Állami Erdei Vasút megállóhelyei és végállomása, amellyel fel lehet vonatozni Lillafüredig, majd tovább a Gardna völgyön, ahol közvetlenül az Őskohó megálló mellett van elhelyezve a GCMass geoláda.

Kellemes kincsvadászatot!
Üdv.: Erzséb, Laci, és az eb.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (653 db): környezet: 4.60 rejtés: 4.42 web: 4.56 átlag: 4.52

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Tommykaaaa 2021.04.01 17:12 - Egyéb
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Tommykaaaa 2021.04.01 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Korex 2021.03.28 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Nincs

lebaimre 2021.03.28 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk. Köszi.

iea 2021.03.14 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk. Ez volt az első komolyabb túránk láda miatt. Feljegyzés magamnak: legközelebb térdrögzítő nélkül ne induljak el! :D

VenTOmi 2021.03.07 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

IMG_6354IMG_6350
bété 2021.02.21 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

HOVANA_Család 2021.01.23 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

anzsu7 2021.01.16 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa és Józsi [Geoládák v3.8.3]

kocsisjozsef74 2021.01.16 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.8.3]

ambrus207 2021.01.01 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
2021 első találata [Geoládák v3.7.6]

Évi&Zoli 2020.12.19 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
A várban már többször is jártunk, most csak a ládára összpontosítottunk. Szükség is volt az összpontosításra! Valahogy felbotorkáltunk a meredek csúszós, sáros hegyoldalon(csak lefelé rogytam térdre), de Évinek minden balett tudását össze kellett szednie, hogy talpon maradjon! Így volt remek, nincs ezzel semmi baj! Köszönjük!

IMG_20201219_122806IMG_20201219_123137
IMG_20201219_123145IMG_20201219_124330
IMG_20201219_123211IMG_20201219_123228
nagyfeco 2020.11.07 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Köszönjük a rejtést. A nedves talajon és leveleken érdekes volt a fel-le jutás. De az őszi lombkoronák látványa kárpotolt bennünket a tűzrakónál.

20201107_11345920201107_113512
20201107_122129 
Paul 2020.11.07 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

rydick 2020.11.01 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltuk, köszönjük szépen!

Lokicska 2020.10.31 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, juhééé! [Geoládák v3.7.6]

Vincenzo65 2020.10.11 08:41 - Megtaláltam
Tündérkert felől Fényeskő-völgy felé távozva egy kis hatossal körbekerültem a várat.

ferro csaba 2020.10.03 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.56
A látvány csodálatos, jó volt felmászni a hegyre! Berkeszi Koalák Köszönjük a rejtést!

20201003_132109 
Uncraft 2020.09.27 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Jó kis túra, szép kilátással a végén! [Geoládák v3.5.4]

johnnycache 2020.09.25 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Köszönöm az élményt! :-)

Karol 2020.08.27 18:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. ?

Evila 2020.08.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
A vár alapos bejárasa után felkapaszkodtunk a ládáért is, lefelé valahogy gyorsabb volt a lejutás, felfelé viszont izzasztó a vízmosásig.
A vár nagyon szépen fel van újítva, mindenképp érdemes bemenni is.
Köszönjük a rejtést! Evila, Mary, Advent, Dani

Mary&Advent 2020.08.20 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Valami Sárkányos 2020.08.16 19:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Eddigi legizgalmasabb és legkalandosabb megtalálásom. Későn indultam, és az utolsó napsugárnál sikerült sok-sok keresgélés után ráakadnom a ládára. Az erdőben már sötét volt, sikerült eltévednem. Külön köszönet Koppánynak, aki mindvégig elkísért és kitartóan várt rám, és segített visszatalálni! Ő az én őrangyalom és ezt a megtalálást, valamint a ládában talált életfával festett kövecskét neki ajánlom. :)

OsiOsi 2020.08.10 16:33 - Megtaláltam
Jó meredek volt, így a nap végére. Kilátás is volt, csak nem várra.

Mozsarak 2020.07.29 17:01 - Megtaláltam
Köszönjük.Jól esett ez a kis séta a vár megnézése után.

Zongoristapityu 2020.07.29 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

grw766 2020.07.29 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Köszönjük szépen a rejtést!

Csincsi manó 2020.07.29 07:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszi a rejtést.

tfmb 2020.07.26 10:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.5.0]

Senator62 2020.07.18 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Meglett!!! Esőben, sárban, vízben kétszer majdnem visszafordulva de megérte.

fulpes 2020.07.09 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Szép környezet, jó rejtés. Ne vegye el senkj kedvét az, hogy kicsit meredek, mert csak rövid távon az. Az ösvényt többször eltévesztettem, de a GPS segít, az erdő pedig tiszta, könnyen járható.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

20200709_09274120200709_094024
20200709_09463220200709_094659
tgusmon 2020.06.21 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

Cole91 2020.06.13 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Enci és Ádi Kecskemétről!
jól meg izzasztott minkett, de végül meg lett, köszönjük! [Geoládák v3.4.1]

enciiii 2020.06.13 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

hopisze 2020.06.06 18:18 - Megtaláltam
Jó meredek volt, köszi!

lehotaiz 2020.05.31 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Palog 2020.05.31 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Köszönjük szépen a rejtést!

attika 2020.05.31 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

bzslt 2020.05.24 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

htibi80 2020.05.16 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Mi az ajánlott útvonal helyett egy hosszabb, de sokkal könnyebb útvonalon közelítettük meg a ládát. Az Üllői út végén az erdő lábánál hagytuk az autót, majd a KÉK+ turista jelzésen mentünk fel a hegyre. A KÉK L találkozasa után 50m-rel leterve a K+-rol egy lankás ösvényen(navigációt követve) felkerestük a láda közelében lévő Vár-tetői barlangot, majd a ládát is könnyen megtalálták a gyerekek. Tényleg szuper kis hely. Érdemes volt feljonni! :) [Geoládák v3.3.2]

Lupko 2020.05.07 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést! Gyönyörű környezet, szép kilátással.

D601F4DA-C6CD-45A8-90D7-CCD5C64DD7FB0B005069-B63B-46E9-A86A-B82DBBBF13C9
ha8je 2020.05.02 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Higi tím /Mókus-Vini-Oli/ 2020.04.18 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltuk mi is, köszönjük hogy a rejtés által megismerhettük ezt a szép helyet!

IMG_20200418_111434IMG_20200418_112731
Hegyi_kecske 2020.04.13 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

CSUBIX77 2020.04.11 20:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
"A csúcs félúton van."
Felfelé még csak-csak "könnyen" tudtam tolni-vonszolni a bringát a gyökereken, de lefelé nagyon meredek volt a köves, avaros, száraz talaj, így néhol a hátamon csúsztam lefelé (mert természetesen nem ott jöttem le, ahol kellett volna). De már nem akartam sokat keresgélni az erdőben, hiszen erősen délután volt.
Köszönöm a rejtést, gyönyörű, felhőtlen idő volt, Diósgyőrt szépen látni lehetett. Későn indultam, és sajnos a ládakeresgéléssel elment az időm.

Ez sokkal meredekebb, mint amilyennek látszik.1
KéZ 2020.04.11 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Tiszta volt az idő, közepesen kilombosodott a növényzet, gyorsan megtalálam. A rejtés álcázása nem takarta tökéletesen a ládát, ezen visszarejtéskor kicsit javítottam. Szép a környezet, és ötletes a rejtekhely. Köszönöm a rejtést. :)

Postasandi197 2020.03.07 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Megtaláltuk!Gyönyörű a környezet!

Aniko & Gyuri 2020.02.22 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Nars 2020.02.18 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

LexyFincs 2020.02.08 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést ! :)

received_565601930697132 
Discover 2019.12.10 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC0654_DSC0655
_DSC0657_DSC0658
_DSC0659_DSC0661
_DSC0665_DSC0668
_DSC0677_DSC0680
Somogyibubu 2019.11.23 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.32
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyönyörű a kilátás [Geoládák v3.0.0]

guppik 2019.11.17 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

sinus90 2019.11.17 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
A megadott parkolóban álltunk meg. A ládától a vár nem is látszik!
Köszi a rejtést!
Mivel a láda a várról szól, teszek fel képeket a várról.

-1-1
-2-3
-4-5
dejosgyor 2019.11.17 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ZoLiza 2019.11.16 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Eszti és Robi 2019.10.30 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Vártunk egy kis kilátást a várra, ez elmaradt :( [Geoládák v2.2.5]
Egyáltalán nem értettem, hogy a láda miért van ilyen messze a vártól. Így szerintem semmi köze a várhoz. A kilátást lehetne egy külön láda kapcsán is megmutatni. A keresést, haladást a lehullott levelek lefelé nagyon nehezítették. Az utak az applikáció alapján inkább csapások, amik az őszi levelek miatt alig-alig látszódtak. Várgyűjtő ládáink újabb tagja lett.

FelfeléIMG_20191030_091153
IMG_20191030_091341Ezt látja a láda
Visszafelé 
Dóra2011 2019.10.30 09:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

IMG_20191030_090514IMG_20191030_091655
IMG_20191030_092456 
webfater 2019.10.29 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Balázs
Bia
Balu
Eszter [Geoládák v2.2.5]

gyetger 2019.10.10 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
GCKFS felől..
A leírást kicsit bonyolultnak találtam, úgyhogy csak követtem a jelölt utakat a térképen. [g:hu 1.6.4]

szollosi73 2019.09.12 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.17
Megvan!
A várban kezdtünk, szerencsére alig voltak, így nyugodtan tudtunk nézelődni, fotózgatni. Vicces volt, hogy a tárlatvezetésre csak ketten vártunk, de nem volt gond, így is elindult és nagyon érdekes vezetést kaptunk. Kellemes 2 órát töltöttünk el itt. A ládának a nevén kívül szerintem semmi köze a várhoz. Kilátás nincs a vár felé, esetleg annyi közös lehet, hogy a vár parkolójában lehet hagyni a kocsit.
Köszönet.

Diósgyőr vára-1Diósgyőr vára-2
Diósgyőr vára-3Diósgyőr vára-4
Diósgyőr vára-5Diósgyőr vára-6
Diósgyőr vára-7Diósgyőr vára-8
Diósgyőr vára-9Diósgyőr vára-10
Diósgyőr vára-11Diósgyőr vára-12
Diósgyőr vára-13Diósgyőr vára-14
Diósgyőr vára-15Diósgyőr vára-16
Diósgyőr vára-17Diósgyőr vára-18
madikrisztian 2019.08.24 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mike andros 2019.08.23 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gst76 2019.08.04 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

betty79 2019.08.04 16:00 - Megtaláltam
Megvan!

eazs 2019.08.04 15:47 - Megtaláltam
Köszönjük!

vaterlo 2019.06.08 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.90
Diósgyőri várlátogatás után becserkészve. Meleg volt, de szerencsére hosszúnadrág volt rajtam. A kullancsokat még időben észrevettem. Köszi a rejtést.

atgaspar 2019.05.23 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

x12XD 2019.04.21 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
jó volt :)

adyca 2019.03.30 12:16 - Megtaláltam
Megvan!

lovasvadasz 2019.03.24 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
GcWalk utáni levezető. [Geoládák v2.2.5]

"J&J" 2019.03.23 12:59 - Megtaláltam
GCWALK-17 előtt várlátogatás. A hegy meg jó meredek.

lillus73 2019.03.16 13:36 - Megtaláltam
Jól elbújt!

Dinnyesn 2019.03.15 16:57 - Megtaláltam
Kirándulás 1. nap
Nem ez volt életünk legkönnyebb túrája, de meglett. :)
A vár szép és érdekes, megéri benézni![Geoládák v2.2.5]

lencsilyany 2019.03.09 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nori_b 2019.01.10 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam! A 3-napos kis téli szabink alatt ezt a rejtést is megtaláltuk jbako-val. Kis hó esett ami megnehezítette a keresést, de a felkeresett összes rejtést megtaláltuk. Kösz a rejtést.

jbako 2019.01.10 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam! A 3-napos kis téli szabink alatt ezt a rejtést is megtaláltuk Nórival. Kis hó esett ami megnehezítette a keresést, de a felkeresett összes rejtést megtaláltuk. Kösz a rejtést.

20190111_130848 
kamzik 2018.11.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Köszi a rejtést!

mozgo 2018.11.06 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

maxxtro123 2018.11.02 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

petheovacka 2018.10.23 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Bolondos barangolás a miskolci őszben. Kösszi a rejtést!

Manna&Peti 2018.10.23 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük. :-)

befi 2018.09.30 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

molka 2018.09.29 14:57 - Megtaláltam
Köszi!

imageimage
imageimage
image 
emiGrant 2018.09.26 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Ez volt a mai nap sztár ládája. A várat már ismertem, mert itt volt a 2009-es tájfutó világbajnokság megnyitója. A láda helyét viszont nem ismertem. A kistérképen látható erdei utakból ilyenkor nem mindegyik követhető. De a ládát a GPS és a tájolóm segítségével könnyen megtaláltam. Volt benne sziklamászás is, de csak azért mert imádom az ilyesmit. A panoráma is lenyūgöző volt, köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
eskimo 2018.09.03 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Előd és Bianka köszönjük a rejtést. Nem volt egyszerű feljutni! [Geoládák v2.2.4]

zazo 2018.08.29 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! Jó kis hegymászás volt... ???? [Geoládák v2.2.4]

denika 2018.08.25 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

denho 2018.08.25 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

ellfelek 2018.08.21 12:00 - Megtaláltam
Hazafelé elterveztük, hogy ezt a várat útbaejtjük. Én jártam itt jó pár éve... hát megdöbbentő a változás... Nagy Lajos király tényleg megnyitotta kincstárát... :) Akkor csak egy toronyba lehetett bemenni, msot meg végig kiállítások, berendezett termek vannak... Minket egy udvarhölgy kisért végig a felsöő szinteken... láttunk hálószobát, fürdőt, lovag termet stb... Szóval nagyon tetszett és még a várárkot is újraépítik... :)
Viszont elősször a ládáért mentünk, de nem figyeltem hogy milyen terepre kell készülni... Szóval jól megizzadtunk, mire felértünk... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20180821_122534IMG_20180821_125606
IMG_20180821_131941IMG_20180821_142523
IMG_20180821_142930IMG_20180821_143249
IMG_20180821_144140 
jim 2018.08.14 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mai95 2018.08.04 12:23 - Megtaláltam
Vittorioval koszonjuk a szivet dobogtato maszast es kilatast! :D Gyonyoru volt!
Koszonjuk a rejtest. [g:hu 1.5.4]

vittorio 2018.08.04 12:23 - Megtaláltam
Megvan. [g:hu 1.6.0e]

 
laszloistvan 2018.07.18 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Bükki vakáció 8/19

Diósgyőr nevezetességei: gyár után vár - ami a város gerincútjáról is jól látszik, de a Vasgyártól a kertek alatt nem is olyan triviális a megközelítés. :-) Szépen felújított darab - és hirtelen: még a műholdképek sem tudták követni a változást. Már csak akkor lehetne impozánsabb, ha felvinnénk a hegytetőre. :-)
Talán ezt a hiányosságot próbálja részben orvosolni a rejtés, ami amúgy egy olyan mászás és kilátás, aminek barátja vagyok, viszont mivel a keresztségben a "Diósgyőr vára" nevet kapta, akkor - ha már attól jó másfél kilométer hegymenetre van - legalább azt várnám, hogy egy takaros rálátást biztosít a névben jelzett ojjektumra, és csalódás, hogy nem így van. Külön jó a vár, külön jó a rejtés, de nem állnak össze. Ez egy kiváló "Kilátás Diósgyőrre" láda, de kellene egy a várhoz is, mert megérdemli. :-)
Visszaérésig a család még csak a fagyizást oldotta meg eredményesen, így a zárásig maradó bő fél órában a gyerekekkel együtt jártuk be a várat.

lacinl 2018.07.05 17:09 - Megtaláltam
Jó nagy séta volt! :)

aknitram 2018.07.05 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) Évekkel ezelőtt már kerestem, akkor nem lett meg, aztán a meredek domboldal visszatartott egy újabb próbálkozástól. Ma rászántuk magunkat és nem volt hiába. Kicsit rövidítettünk, nem a megadott útvonalon mentünk, hanem egy másikon indultunk el, nagyjából árkon-bokron át, de ismerve a leírásban említett kaptatót ez jó ötletnek bizonyult :) [g:hu 1.5.4]

kingajani 2018.07.05 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

anettx 2018.06.22 17:00 - Megtaláltam
TFTC!
Lillafüredi wellness. [Geoládák v2.2.4]
Jó meredek volt, és ráadásul szaladnom kellett felfelé a ládához, mert egy darabig egy kissé agresszív kutya rohant utánam ugatva!

gcdios-DSC04895 
TS 2018.06.21 14:57 - Megtaláltam
Több mint húsz évvel ezelőtt is láttam a várat romos állapotában. Hihetetlen, hogy milyen szépen felújították. Részt vettünk egy nagyon jó tárlatvezetésen. Miután mindent megnéztük, nekiindultunk a vár ládájának megkeresésére. A rejtekhez csak egyedül értem fel, mert a feleségem félútról visszafordult. Valóban elég meredek hegyoldalt kellett leküzdeni. Jobb lenne, ha közelebb lenne a láda, vagy a vár felé nézne a kilátás. A sikeres találat után elmentünk egy-egy sült pisztrángot megenni.

Gibix75 2018.06.08 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

westmark 2018.05.26 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

GAMANO 2018.05.17 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Ancsi&Imu 2018.05.11 18:19 - Megtaláltam
Várlátogatás után gondoltam én-Ancsi-, naná, hogy egy laza ládázást is megejtünk. Számomra egy "majdmeghalós", szuszogtatós, csípésektől vérbe fagyós túrává sikeredett, de megtaláltuk! Kullancsvizsgálat utána kötelező!!!!
Köszönjük a lehetőséget! :)
Ancsi és Imi [g:hu 1.5.4]

received_2100895876593125received_2100895273259852
postcard 
ládavadász Pisti 2018.05.06 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
a terep ugyan nehéz, de a megtalálás könnyű volt, köszi!

Kosnyider család 2018.05.05 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Sanchoo és M. 2018.05.01 11:40 - Egyéb
Ládakarbantartás, Kutatoabel logja apropóján.
Tényleg voltak nem odaillő dolgok a dobozban, azokat kiszedtük, szuvenírrel feltöltöttük - jó sok hűtőmágnes, törpike meg ilyesmi várja a megtalálókat, és A SZÍVÜNKET IS BELETETTÜK !

:D

cult 2018.04.30 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

kutatoabel 2018.04.30 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A Kisfiam első megtalálása volt. Csalódas, hogy tampon ill. egyéb inkább szemétnek nevezhető vacak volt benne. Nem hoztunk el semmit, csak berakta a kis kincset, amit oda szánt. Remélem ettől igényesebb ládák várna ránk.

IMG_20180430_130906 
carmin 2018.04.29 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Molnár család 2018.04.15 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

stano 2018.04.15 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Secc 2018.04.13 15:05 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.4]

Rubi 2018.04.07 18:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Bonbonetti 2018.04.05 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Stacee 2018.04.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.61
A várban egy tökéletes tárlatvezetésben volt részünk, utána pedig megkerestük a ládát is.
Köszönjük a rejtést.
Erika és Stacee

Wilka74 2018.03.17 16:04 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

pöcök 2018.03.17 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtalaltuk

Dodó és Malvinka 2018.03.17 14:31 - Megtaláltam
Megleltük. A láda tartalma, hogy is mondjam... érdekes volt. Többek közt tampon, buszbérlet darab, kő, silica gél... :)

29258259_1672792119447688_4699912832894894080_n29313156_1672791796114387_7746743747706093568_n
tabletta 2018.03.17 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ungvarisari 2018.03.15 23:59 - Megtaláltam
Hagytam ott egy pécsi buszjegyet, használd, ha erre jársz.

kópé1993 2018.03.15 11:32 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20180315_092712IMG_20180315_092721
IMG_20180315_093006IMG_20180315_093921
IMG_20180315_094542IMG_20180315_094624
IMG_20180315_111545IMG_20180315_113331
IMG_20180315_113503 
Bálint 36 2018.03.15 09:47 - Megtaláltam
Nagyon jól el van rejtve! Jó az is, hogy nehezen közelíthető meg a meredek út miatt. Mivel ez volt az első ládakeresésünk, elfelejtettük a jelszót felírni, ezért kértük a képek alapján az elfogadást. Már tudjuk a szabályokat, elnézést a kellemetlenségért!

[Jóváhagyta: Sanchoo és M., 2018.04.02 18:37]

A láda és tartalmaA láda teteje és a napló
zami 2018.02.11 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Jó mászás volt. Tetszett, hogy a driver in várhoz nem drive in a láda :-). Köszönjük a rejtést.

FLAC 2018.01.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam

Fehér Márton 2017.12.17 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltam meredek volt

kétbakancsos 2017.11.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.92
Négy szép napot töltöttünk a Bükkben, s közben ládákat is keresgéltünk. Köszönjük a rejtést!

KilátásKöves mélyút
nyikes101 és neoly 2017.11.01 13:58 - Megtaláltam
Kellemesen meredek felfelé az út. :)
Ősszel nagyon szép a kilátás.
Nem volt nehéz megtalálni.
Ha egy kicsit követed a térképen a csapást, akkor nem tudod eltéveszteni.
Megtaláltuk és utaztatjuk tovább a travelbug-ot.
Geocaching.com-on Tom Tranatula néven követhető.
Ez a második ügynök amit találtunk, és egyben az első amit fel is markoltunk :)

CukiMaCi 2017.10.22 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Hatalmas élmény volt a vár meglátogatása, érdemes igénybe venni az idegenvezetést, nagyon lelkes, felkészült idegenvezetőnk különlegesen egyedi stílusban ismertette a vár történetét. A láda rejtése klassz és biztonságos, egy kisebb önálló túra a várlátogatás után.

A ládába egy utazóügynököt (Travel Bug) hagytunk, aki különösen szereti a várakat és a sötét helyeket és nagyon messzi vidékről érkezett hazánkba. Jó utat Neki! :)

Bigyu 2017.10.21 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Szép volt a táj, ködben!

IMG_20171022_101411 
BPeterDV 2017.10.05 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vaj+zs 2017.10.05 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.50 súly: 3.51
ok.

eFeS 2017.10.05 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.60
Levadászva a IX. Zemplén-Bükki Geocaching Túra keretében BPeterDV és vaj+zs kollégákkal. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
--
Szerintem ez a láda nem a várról szól. Ha egyszer a vár bemutatása a célja a rejtőnek, akkor vagy rejtse a várhoz, vagy csináljon belőle virtuálist a várnál, vagy olyan helyre tegye, ahonnan a várra van panoráma. Jelen állapotában a rejtés értelmetlen szerintem, és nem a kaptató miatt...

cs24 2017.09.24 15:59 - Megtaláltam
Megvolt

Csaszi 2017.09.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Kicsit kaptatós, de a kilátás nagyon jó.
Köszönjük!

Évi és Csaszi

geodeta 2017.08.14 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Poliák család 2017.07.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Nagynehezen felmásztunk! Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

20170726_135408 
Ákos85 2017.07.20 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megtaláltam!

deltasjimmy 2017.07.20 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Tyű micsoda kilátás.

Kiaribua 2017.06.27 18:25 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. Jó nagy kaptató.

Judith 2017.05.27 15:23 - Megtaláltam
Megcsíptem!

Őzifejek 2017.05.27 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

RékaésAdrián 2017.05.22 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
A nap másik küzdelmes találata, kissé kifulladtunk, de a látvány kárpótol. A vár gyönyörűen megújult. Köszönjük a rejtést.

erdei.laszlo 2017.05.15 19:44 - Megtaláltam
Nem találtam meg, így a mellékelt kép (tűzrakóhely) alapján kérem a jelszó nélkül elfogadni! :)

[Jóváhagyta: Sanchoo és M., 2017.05.16 17:44]

Csizmások 2017.05.15 09:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SünVeedee 2017.05.14 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
Gyerekkorunk megszokott látványa után 10 évvel visszatérve egy kirándulás erejéig elég sokkoló volt a felújított vár. Gyönyörű!
A kilátásért pedig megérte felmenni a ládáért is!

dobozipatikus 2017.05.11 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.30
Megtaláltam, köszönöm szépen a rejtést ! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

kuvasz 2017.05.11 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

mazsolaaa 2017.05.02 18:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Katka991 2017.05.02 18:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

krisztinagyorgy 2017.04.16 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tapiapi 2017.04.15 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

barczy 2017.04.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Ez kicsit "szuszogós" volt, de a panoráma megérte! Köszi a rejtést.

DSCN1589DSCN1601
M1161 2017.03.11 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

KaSPo 2017.03.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Köszi a rejtést :)

vakoge 2017.02.25 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

atomfrici 2017.02.24 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtèst.
Szèp a kilátás.

kitkat0123 2017.02.10 23:59 - Megtaláltam
Ezt a ládát anno nem logoltam, most pótlom. Köszi a rejtést!

Donald 2017.01.10 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Toth417 2016.12.28 12:43 - Megtaláltam
Lehetne közelebb is a várhoz, vagy legalább jobban megközelíthető helyen.

Szabóék 2016.11.03 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szabcy 2016.10.31 15:20 - Megtaláltam
+ [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Antiemes 2016.10.31 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.12
Gyonyoru oszi idoben, egy kis szalonnasutessel egybekotve kerestuk meg a ladat ZG kollegammal. Koszonjuk a rejtest.

Hucul 2016.09.29 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.Harmadjára csak meglett(köszönhetően az új rejtekhelynek).Bükkszentkeresztről kerékpárral,kék+-en megközelítve,gyönyörű erdei környezetben.Volt szerencsém már a javasolt útvonalhoz is,de az közel sem ilyen szép,mint a kék+. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GCDIOS_20160929113311.jpgGCDIOS_20160929114054.jpg
GCDIOS_20160929114422.jpg 
zsizsi65 2016.09.04 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pogesz 2016.08.19 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

viskyg 2016.08.17 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Nászútunkat Miskolctapolcán töltöttük. Egy kellemes túra során gyűjtöttük be a ládát! Mivel egy komoly eső után mentünk, nem volt egy életbiztosítás a túra. A várat gyönyörűen újjáépítették, aki teheti, nézze meg. Köszönjük a rejtést!

Vargapapamama 2016.08.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.98
Lihegős. A képen látható mászásra készülj.
A kék szín gyönyörű!
Köszönjük.

var-gc 
pesta76 2016.08.09 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.60
Megtaláltuk!

GYEZegzug 2016.07.30 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Köszi szépen a lehetőséget.

SandorCsaba 2016.07.25 09:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Nagyon szép a felújított vár.

Luki 2016.07.13 13:01 - Megtaláltam
+one #hamarosan a blogban :)
Tftc! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

vieva 2016.07.04 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.

csirepanna 2016.06.28 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon örültem a kis játéknak. Kisróka/mókus/kitudja 💕
Imádtam keresni is. Borzalmasan nagy élmény volt. Második Geoládám.

Figulint 2016.06.19 15:07 - Megtaláltam
Miskolctapolcai hosszúhétvégénk során felkerestük a várat, és eltúráztunk a ládához is. Van egy kis kaptató :) Gyönyörű a kilátás! Köszönjük a rejtést! ;)

darabosk 2016.06.18 11:55 - Megtaláltam
Megvan:) Köszi a rejtést.

Wsky 2016.06.06 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Kis esti séta alkalmával találtuk meg.

köszi

PEx2 2016.06.05 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.20
Gondoltuk, megnézzük, milyen szépen rendbehozták a várat, csak előbb-amíg még nincs olyan meleg- felmegyünk a ládáért. Tudtam, hogy meredek lesz, azzal nem is volt baj. Csak nem olvastam el az ajánlott útvonalat, hanem nekiindultunk a hegynek egy turístaúton (tanösvényen). Mikor az bekanyarodott egy vízmosásba, ami úgy nézett ki, mint egy szeméttelep, visszafordultunk. Akkor olvastam el az ajánlott utat. Na sebaj,átvágunk, illetve átvágnánk, ha a helyiek nem zárták volna el az ösvényt szúrós ágakkal. Így aztán lementünk vissza a parkolóba, és újra nekivágtunk a hegynek. Férjem feladta, megvárt a hegyoldalban. A ládáért csak én másztam fel. A hely szép, de a ládát nehezen találtam meg. Már majdnem feladtam, amikor megláttam a gyanús sziklákat ott, ahol már hatszor elmentem. Kár, hogy már nincs semmi kilátás a ládától. Szép hely, de szerintem semmi köze a várhoz. Szerintem elbírna még egy ládát a vár is.

pefoldes 2016.05.15 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GréJuBé 2016.05.08 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Kicsit megáztatott minket az eső, de sikerült! Köszönjük!
(Infó: A láda egyik sarka olyan mértékben sérült, hogy peregnek belőle az apróbb meglepetések)

Maraczi Family 2016.05.07 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtaláltuk, köszönjük. Sajnos logolás közben/után elvesztettük a pecsétünket (lehet, hogy a ládába került), ha valaki esetleg megtalálná, jelezze valahogy.

Köszi

Maráczi Family

Réku&Ádi 2016.04.18 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

20160418_14025920160418_142459
Szosee83 2016.03.28 18:00 - Megtaláltam
Felfelé menet az jutott eszembe: Ki az, aki ide felhozna egy komolyabb sütögetéshez való kellékeket? :)
De viccet félretéve, megérte! A kilátás gyönyörű! Köszönjük a rejtést!

AnCsaTappancs 2016.03.28 13:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Köszönjük a rejtést! Szép a kilátás.

S6302969ancsatappancslog
Gábor és Edit 2016.03.26 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Megtaláltuk - köszönjük.

P1110272P1110269
P1110297 
kectam 2016.03.25 13:30 - Megtaláltam
A vári jelmezes körséta után a család nagyobbik fele inkább a kávé-süti kombó mellett döntött, míg én felmásztam a ládához. Jó kis szuszogtató után sikerült a jelszót megszerezni
Köszönjük a lehetőséget

Maszat1 2016.03.14 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszi. Nagyon tetszett a vár.

20160314_14325720160314_141712
figabi 2016.02.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Szép környezet, jó láda, köszi!

Vironia 2016.02.13 10:55 - Megtaláltam
Ma áztunk, nem volt kilátás, de a ládika megvan! :) Köszi a rejtést.

cipollino 2016.02.13 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Esőben, sárosan de meglett! Közös keresés Vironiával. Köszi.

darkwolf 2016.02.12 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

beanteam 2016.01.23 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést! Nagyon jól szórakoztunk, a kilátás gyönyörű volt!

H+W 2016.01.01 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Patics 2015.12.28 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Nagy ködben, sötétedés előtt... A vízmosásnál nem fordultunk balra, hanem toronyiránt... jól tettük, nagy és nehéz kerülő a vízmosás, amit visszafelé próbáltunk ki. A köd miatt a panoráma elmaradt, de egy TB-nek megmutattuk a ládát, aztán tovább is vittük, így itt, most, ne keresd.
Szerintem a ládának kevés köze van a várhoz, ide kettő láda kellett vona, egy ide a hegyre, egy meg a várhoz... Most látom, hogy ezt a .com-os oldalon is sokan leírták már...
Így a várról nem is teszek fel képeket, ide úgyse tartozik...
A leírással is megtréfált a rejtő... Megálltunk az ajánlott parkolónál, elmentünk a vár bejáratához, majd mehettünk vissza a parkolóhoz, ahol kanyarodik fel az út a ládához.. Majd újra vissza a várhoz, hogy be is mehessünk. :-(
A vár bejáratánál van egy borozó. Na, ott kávét ne igyatok.. borzalmas.. még másnap is forgott a gyomrunk tőle...

 
Gerhátcsalád 2015.11.28 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm .
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Aleph & Rita 2015.11.10 10:00 - Megtaláltam
Pár napos miskolci tartózkodásunk utolsó napján ezt a dobozt még becserkésztük.
Jó szuszogtatós volt, de a ládánál a panoráma kárpótolt mindenért.
Rita még kitalálta, hogy menjünk el a rejtő által ajánlott magasleshez, nem kellett volna. 10 évvel ezelőtt lehet, hogy volt némi panoráma, de már rég túlnőtték a fák, szerintem évek óta nem használta senki, fel sem mertünk mászni olyan rozoga állapotban van. De legalább túráztunk egy jót és a közeli kék négyzeten visszaereszkedtünk Diósgyőrbe.
Köszönjük a lehetőséget!

A + élmény: magasles. :)A tényleg szép kilátás őszi színekben.
A tényleg szép kilátás őszi színekben.
NagyKG 2015.11.08 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.56
Megtaláltam, köszi!

mayors 2015.11.03 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Szia! megtaláltam jó rejtés
István

ystray 2015.10.27 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A ládánál a kilátás fantasztikus. Sajnos a vár nem látszik, ezért tényleg nem sok köze van a ládának a várhoz. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

gigoca 2015.10.27 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Harmadik nekifutásra sikerült. Örülünk, hogy új helyre került a láda, mert korábban nem sikerült megtalálnunk. A Bükk gyönyörű ősszel.

Deti 2015.10.11 00:00 - Megtaláltam
Koszi

Irisz14 2015.10.03 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Megtaláltuk!
Több év után most megkerestük... akkor nagyon elszúrtuk.
Panoráma???
Köszönjük a rejtést!

Lovecraft 2015.09.27 12:46 - Megtaláltam
Szép rejtés :)

tothjanostamas 2015.09.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.82
Megvan

picuresnagyur 2015.09.23 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
köszi

AnnaSzabi 2015.09.16 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
20perc alatt meglett a vártól. Meredeken emelkedtünk. A&Sz #39 (Győr) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

SzMartzy 2015.08.23 15:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
csipet_csapat 2015.08.22 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Szuszogtató, csúszós úton jó kis túra volt. Köszönjük. A láda várhoz kapcsolódásával, illetve nem kapcsolódásával az előbbi logolókkal egyetértünk.
Köszönjük a rejtést.

 
Cerberus 2015.08.21 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
Megtaláltuk! A helyszín egy remek természetes hegyi kilátópont, nagyon tetszett a környék. A láda is viszonylag gyorsan előkerült.

Magának a ládának viszont - a leírást leszámítva - a várhoz semmi köze nincs. Felfelé mászva azt hittük, hogy legalább az adott pontról rálátás lesz, de ez sem így van. Érdemes lenne megfontolni a multivá alakítást és legalább egy virtuális pontot lehetne a várhoz helyezni, hogy a láda elnevezése ne üresedjen ki. Most a várnak van ládája, de mégsincs.

A fentieket leszámítva is érdemes volt ide eljönni és felkeresni a ládát. Vadászat után még kitérőt tettünk a várhoz is.

Köszönjük a rejtést!

 
Pogacsa1 2015.08.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Köszi a rejtést!

kép1 
ahhoj 2015.08.14 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

elina 2015.08.14 13:20 - Megtaláltam
Miskolc-on nyaraltunk és elmentünk a Diósgyőr-i várhoz is! Maga a vár szépen felújított és nagyon jól néz ki! A tárlatvezetés is nagyon tetszett! Viszont azt sajnos nem értem hogy a ládát miért kellett olyan magasra, a hegy tetejére rakni? Két óránk elment mire abban a hatalmas erdőben felértünk a hegytetőre, ahonnan nem lehetett sokkal többet látni, mint amit már a várból láttam! Fent már a ládát elég könnyen megtaláltuk!

Photographer 2015.08.02 18:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Nagyon szépen felújították a várat kívül-belül, de ugyanakkor ügyeltek arra, hogy az egyik bástya az eredeti állapotában díszelegjen. A kiállítótermekben mindent meg lehet fogni, nézni, a székekre le lehet ülni; egy kicsit emiatt olyan érzésem volt, hogy nem korhű dolgok vannak kiállítva, hanem utánzatok.

A láda nagyon magasra került, amit nem is értek. Meredek út vezet felfelé és mi szerencsétlenségünkre kifogtunk egy komolyabb esőt is, így csúszott a föld a lábunk alatt! Az ajánlott parkoló (ingyenes) lejjebb lett helyezve, mert egy épület monstrumot húztak fel a vár mellé.

Lovagi Torna Aréna építése:Kilátás a várból:Köszönjük a rejtést!

 
ga-mi 2015.08.01 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! ga-mi :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

CnereF 2015.07.28 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Kicsit nehezen, de meglett.

ÁrpiKJ 2015.07.26 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.30
Megtaláltam! Köszönöm a lehetőséget!:-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Az idő picit borús, de pont kellemes volt.A ládát rendben találtuk, és gondosan visszarejtettük.Köszönjük a rejtőknek:)

GCDIOS_20150726152545.jpg:)
simsan 2015.07.11 10:46 - Megtaláltam
Szép a vár, igényes programokat kínálnak és a ládától gyönyörű a kilátás. Köszönjük.

Szép várÉs a várból is szép a panoráma.
zsivany77 2015.07.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk! Meredek volt, de meglett!:) Köszi a rejtést.

dagadt 2015.06.20 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

silboy & Zsóka 2015.05.24 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.73
Elégé meredeken emelkedik az út,nehéz terep volt,mivel eső után kerestük a ládát.Köszönjük a lehetőséget.

Panoráma 
bmincii 2015.05.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést! Ez az első keresésünk volt és nagyon jól éreztükk magunkat. A táj gyönyörű volt és a láda is jól elrejtve! :D

kresz 2015.05.08 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Kellemes mászás, szép környezet. A vár megtekintése után. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

BranDroid 2015.05.04 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

Chaba 2015.04.25 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Vegaska 2015.04.11 22:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

DTi 2015.04.11 17:05 - Megtaláltam
+van. Szuper hely.

cvsny 2015.04.11 13:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Sanchoo és M. 2015.04.06 09:30 - Egyéb
A rejtés az ősidőkből való, a nehézség/terep 3,5/3,5.

Az eredeti rejtő szándékát tiszteletben tartjuk, ezért maradt nagyjából úgy és ott, ahová ő gondolta. Szóval tényleg nem utcai cipős túra, és tényleg nem kisgyerekkel a nyakban... A tematikája pedig akkor érthető, ha "fordítva" gondolkodunk: ha megkerestük a ládát, innen már nem szabad kihagyni a diósgyőri várat sem! :))

2in1 dream team :) 2015.04.04 13:45 - Nem találtam meg
Már megint egy értelmetlen rejtés... :/
Én nem bánom, hogy valaki elrejt egy ládát a meredek, sziklás, susnyába, csak ne hívná Diósgyőr várának.
Utcai ruhában kisgyerekkel ki a fenének van kedve felmászni oda???
Amúgy a vár érdekes volt, szépen fel van újítva belül.

zoleszmiskolc 2015.03.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 1.00
Némi forgolódás,és keresgélés után megleltük,ajéndékcsere is megvolt.visszarejtettem a helyére, némi extra álcával :)

Niki és Boti 2015.03.07 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Trükkös láda, nem volt egyszerű :) De a kilátás kárpótol :) Toll kifogyóban, de hagytunk ott másikat.

Niki és Boti

pemapa 2015.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Megtaláltuk! Bár a gyerekek nem mászhattak le a sziklákhoz, de így is jó volt.

Erdélyi család 2015.03.04 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Igazi kess pont. Köszi a rejtést!

zsoltika63 2015.02.11 09:10 - Egyéb
Egy szállodába tartottam Miskolctapolcára. Sajnos nem úgy voltam öltözve, hogy a sáros terepet bevállaljam. A várat kívülről megnéztem, így nem csak a 200 ft-oson láttam. Üdvözöltem Lajos bátyót, aztán mentem tovább.
Talán majd legközelebb. :D

 
h.krisz 2015.02.05 10:12 - Megtaláltam
köszi

Megyi 2015.01.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Köszi a rejtést. Igaz csak a köves jelszót találtam meg, de legalább meglett. Egy kicsit csúszós, egy kicsit meredek volt, de megérte.
Üdv.: Megyi (Megyiné és a Kis Megyi a kocsiban maradtak, mert Kis Megyi bealudt.

A jelszó szemszögéből 
infosoft 2014.11.22 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszi a rejtést!
/Kőjelszó/

laszloze 2014.11.09 20:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Taliznám 2014.11.08 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]


 
Szabó família 2014.10.30 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Norbiékkal közösen Sanchoo és M. pótjelszavát.

nbokan 2014.10.30 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Tetszett a várlátogatás és a ládához is megérte felmászni, szép helyek, de én a kettőt külön választanám.
A ládát nem csak a Sanchoo és M. által kihelyezett virtuálisat találtuk meg. Köszönet érte.

 
Bl4st3r & Amy 2014.10.12 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Jó sokat kerestük, de nem leltük. Képek és track log majd otthonról. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Az éjszakát a várkert panzióban töltöttük, így akár onnan is indulkhattunk volna a ládának reggel. De sok látnivaló volt még mára ezért teljes felszereléssel érkeztünk az autóval egészen a Piroska utca végéig, mi ott parkoltunk le. A TuHU és a leírás alapján könnyen, de azért kipirulva és alaposan szuszogva értünk a helyszínre. (na jó, azért hála a reggeli brutál ködnek és párának, úgy csúszott néha a meredek út hogy többször is visszacsúsztam időnként.) A helyszínen táska, gps/kütyü letéve (1m-re elvileg a rejtek) majd a környék átfésülése. De ez akkor se lett meg. Tűzrakóhelytől lefelé szintenként nekiálltunk átnézni az üregeket, de semmi. Marad a jelszó nélküli track log és fényképek alapján... :(
Egy apróság: ez NEM a Diósgyőri Vár ládája. Ez lehet a kőfejtő, vagy vártetői barlang ládája, de ennek a ládának ITT semmi köze a várhoz. Sem útközben, sem a helyszínről, se úgy egyébként nem látszik a vár. Ráadásul a vár bejárata még légvonalban is 700(!) méterre van. Én szívesen venném, ha valaki a VÁRnak is csinálna egy ládát, igazán megérné...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.11.12 22:07]

sovi85 2014.09.27 20:06 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk meg. Ketten kerestük fél órát.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.10.27 20:13]

A szalonnasütő 
hacsate 2014.09.16 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Sanchoo és M. 2014.09.08 00:00 - Egyéb
Kedves Kessertársak!
(ezt a logot időnként feljebb teszem, eredetileg 2013.05.20-án írtam)
Mivel ez a láda elég hányattatott sorsú (például nem "működik" a gazdája), Nehéz terepen van, sokan gyerekkel, illetve kezdőként próbálják begyűjteni, ha nem találják, elveszi a játékosok kedvét.

Ezért javaslom, hogy "jelszó nélküli" megtalálásnak logoljátok, és feltétlenül mellékeljetek fotókat a helyszínről, NEM A VÁRRÓL!!! Az ilyen logokat a rendszer előbb-utóbb megtaláltként igazolja. De ha csak beírjuk, hogy ott jártunk... hát, azt nem annyira.

Jelenlegi információink szerint a doboz megvan, igaz, a megtalálásához kell némi bátorság - csak annyi, amennyire biztonságosan LE mertek mászni a kövek között. Ha egy kődarabra felírt (jel)szót találtok, akkor kb. 1 méterre van a ládától!
:))

Ha valakinek a helyszínen kell segítség (és olvassa a korábbi logokat), annak ajánlom a

+3670 336 8545 telefont (az enyém volna :),

de jelszót jó szívvel nem mondanék!
:)))

Örülünk, hogy él a GCDIOS!

Sanchoo & M. (Köszi qtatom!)

Wazowski 2014.09.07 18:00 - Nem találtam meg
Félórás keresés után nem lett meg. Igaz, hogy nem olvastam a leírást.

GGABI 2014.09.06 12:44 - Megtaláltam
Sajnos idő hiányában fel kellett adnom a láda keresését.
Kérem a rejtőt a feltöltött képek alapján a megtalálás jóváhagyást.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.10.07 21:59]

 
minibazzer 2014.08.30 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első megtalált ládánk, gyönyörű környezetben, nagyszerű rejtés! Köszönjük! :)
@)-}--

Dementor 2014.08.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Sziasztok!Ez volt az első geoládánk. Az út nem is volt annyira küzdelmes, mint ahogy a puhányok írták :) Csak kiépíthetnének ott is vmi sziklamászó helyet :) A dobozba tettünk egy kis uzsit,ha gyorsan odaértek még ehettek belőle :)

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2014.08.25 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.90
"Ha nincs a geocaching, ide talán sose jutok el" tipikus jó példája, köszönöm a szép panorámát. A ládakeresést fél óra elteltével fel kellett adnom, akármennyire is nehéz volt, mert vártak rám; a kitartó keresésről a track és a fotók tanúskodnak. (Feltöltés 08.27-én este.) Kérném ezek alapján a találat elfogadását. Kösz.

/Quatermain/

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.09.28 22:32]

 
nmárti 2014.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Szeretem ezt a várat. Köszi a rejtést!

Norbee97 2014.08.18 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Folytatom az ünneplést 8/9.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Jó volt ide feljönni, bár egy kicsit meredek volt. Feljöttem a kis utcán, az ösvényen, majd a vízmosáson. Láda sehol, rájöttem, nem jó helyen keresem. Végül meglett, élveztem a találatot. Igaz, fennakadtam akácon, de semmi bajom nem lett. :D Kilátás is szép, bár valóban nincs köze a várhoz. Igazából ez most nem is nagyon érdekelt. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
205.

Bali László 2014.08.16 16:15 - Megtaláltam
Megnéztük a várban rendezett ünnepi lovagi tornát és a várbazárt. Sajnos a vár még nem készült el, de kívülről körbejárva is fantasztikus.
Utána még felkerekedett a család és neki vágott hegyoldalnak a ládához, a sziklákig és a tűzrakó helyig eljutottunk, egy fél órát keresgéltem de sikertelenül, van bőven szikla, ami rejteket adhat. A gyerekekkel elég veszélyes volt a sziklafalon mászkálni, de a kilátásért így is megérte. Kérem a jelszó nélküli megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.09.20 22:23]

A tűzrakó helyVirágok
A kilátásA várjátékok
A ritkán látott oldal 
stopo 2014.08.16 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCDIOS_20140816145655.jpgGCDIOS_20140816145737.jpg
GCDIOS_20140816152140.jpgGCDIOS_20140816152412.jpg
viad 2014.08.12 23:59 - Megtaláltam
ok

pliptai 2014.08.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Ühüm... A vár állítólag augusztus 30-ra elkészül! Most a két daruval a gazos alsó várral, ami nem úgy néz ki, mint ami fel lett újítva, nehéz elhinni! Két felnőttre és egy gyerekre 2500 Ft-ot elkérni ezért a mutatványért (OK, volt benne még egy panoptikum, meg egy lovagi torna is) szerintem igazi hungarikum! A rejtés környezete nagyon tetszett! Köszönet a rejtésért!

kobcikrajci 2014.08.06 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Miskolc és környéke bicajos nap 3. A várral csak közelség alapján rokon láda inkább egy túraállomás, ahol a szuper leírás alapján azonnal meglett a cache. Az előző leírások alapján sokkal nehezebbre számítottam, főleg, hogy a sziklás rejtések mindig megizzasztanak! :)

 
PeterT 2014.08.06 08:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Köszönöm a rejtést! :)

dienespeter 2014.07.20 16:00 - Megtaláltam
jó leírás. köszi

cskarcsi 2014.07.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Tűzgyújtó helyig minden rendben!
Onnan elég sok kereséssel lett meg a láda!

Jesper Olsen 2014.07.04 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
A közelébe könnyen odataláltunk, de kellett némi keresgélés a pontos találathoz. GPS-nélküli ládavadászok: Zsófi és Csaba

május 15. 2014.07.02 19:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.22
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Másodszori nekifutásra is csak nehezen lett meg. Még a rejtővel is beszéltem telefonon, de nem az ő segítségével találtuk meg. Tényleg vannak narancssárga (vagy piros) jelzések a köveken, láthatóan segítségül - még ha nem is a rejtő festette oda őket. Egyébként szép rejtés. A leírás alapján azt gondoltam, nehezebb terepen van, de azért a környék nem játszótér. Az is megtévesztett, hogy az ösvényen, egymás után, a közelben két tűzrakóhely is van.
A várhoz tényleg nincs köze a ládának.

GCDIOS_20140521174156.jpg
GCDIOS_2014072194117.jpg
STE7EN 2014.06.26 13:00 - Nem találtam meg
Sokat keresgéltünk, míg végül feladtuk és utánaolvastunk az oldalon, hogy nem történt-e valami a ládával, amiért nem találtuk. Előtte már láttunk szétdobálva ládába illő ajándékokat, de így végleg kiderült, hogy ellopták, vagy elveszett. A képek alapján szeretném kérni az elfogadást. Köszi

Lili.th 2014.06.19 00:00 - Megtaláltam
Utólag megnézve a képeket lehet, hogy csak rossz helyen kerestem a ládát és pár méterrel arrébb valóban ott volt. Mindenesetre most nem sikerült megtalálni.

A ládához a Tölgy u. felől indultunk el. Sajnos lent a vízmosás nagyon szemetes. Viszont fent a kilátás kárpótolt a kellemetlenségekért.

Kérem a rejtőt, hogy a telefonon megbeszéltek szerint fogadja el a megtalálásomat.

[Jóváhagyta: blaci, 2014.06.20 18:07]

ther 2014.05.01 12:30 - Megtaláltam
Május elsejei kirándulásunk alkalmából ellátogattunk a diósgyőri várhoz. Sajnos a felső vár le van zárva felújítások miatt, ez a fényképekről is látszik. A vár meglátogatása után elindultunk a ládát megkeresni, viszont a csúszós sáros hegyoldal és egyéb okok miatt kb a 2/3-ig mentünk fel, utána viszont visszafordultunk, ezért kérnénk a rejtőtől a fényképek alapján a találat elfogadását.

Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.06.01 22:21]

Utángyártott váralkatrészek :)
sziszisza 2014.04.20 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.00
A láda jól el van rejtve, de kis munkával megtalálható. A túra jó és a kilátás is gyönyörű.

Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.04.05 16:25 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy és Zéboy.

Zéboy 2014.04.05 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Köszönöm a lehetőséget.
Nekem tetszett 5-ös.

 
Berián 2014.04.05 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Köszi! Gyönyörű a kilátás, de megküzdöttünk érte. :-D

miky 2014.04.04 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCDIOS_2014044133537.jpgGCDIOS_2014044133556.jpg
CsontosN 2014.03.09 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.94
...megtaláltuk!

adrita 2014.03.09 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.81
A hely tényleg szemetes, a várhoz nem sok köze van. Láda áthelyezése erősen javasolt. De megtaláltuk. És tettünk bele Tb-ot is!

Hegedüs Zsuzsa 2014.03.09 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Nem is olyan mumus ez a láda.
Az értő olvasás a láda oldalon és a piros jelek a köveken sokat segítenek.
Köszi a rejtést.

 
haywire 2014.03.09 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Jó kihívás volt a ládához feljutni. Tetszett a megközelítés, és a kisebb panoráma is a rejtekről.
Csak azt nem értem, hogy ennek a ládának mi köze van a Diósgyőri várhoz a nevén kívül. Mert semmit se mutatott meg belőle, ezáltal ismét nem jutottam el a várhoz. Szerintem ez a láda kaphatna egy új nevet a vár pedig egy önálló ládát.
Köszönöm a rejtést! :)

 
Árnyékcickány 2014.03.04 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nagyon szép helyen van, és a láda közvetlen környezete is izgalmas. Köszönjük! :)

EurTour 2014.03.02 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Hosszú harc után, keményen küzdve megtaláltuk. Az EurTour csapata. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

elflaco 2014.02.23 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

profán-pofák 2014.02.16 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Másodjára futottunk neki ennek a ládának, de most nem úszta meg a nyavajás. :)
A kilátás pazar ezt már előző alkalommal is megcsodáltuk. Múltkor Bükkszentlászlóról indultunk, most a várfürdő mellől. Az ösvény elég meredek volt,de legyőztük.
Köszönjük a rejtést!

A ládavadász és prédájaKilátás a pihenőhelyről
Tibi gondosan visszarejti a ládátIlyen gombát is láttunk :)
A vár felújjítás alatt 
Bongo 2014.02.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Nem volt könnyű megtalálni de végül sikerült :)

Svéd 2014.01.18 13:55 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

cila 2014.01.18 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Ködös, párás, kicsit esős időben másztunk fel a nagy hegyre a ládához, de legalább nem volt hideg. Sokáig keresgéltük a ládát, jól el van rejtve. Út mellett, út alatt keresendő, néhány kis kődarabot fel kell emelni, de nehezen észrevehető, a piros jelek segítenek (!!!) A kilátás szép lehet. A várat épp felújítják, csak a külső várfalak belső részén lehet félig körbemenni. De elvileg májusra elkészül. Köszönjük a rejtést.

Sanchoo és M. 2014.01.12 13:00 - Egyéb
Nos, a láda remek egészségnek örvend, száraz, ajándékokkal teli.
Kiderült, hogy más turisták által rendszeresen használt útvonalon van elrejtve, gyakorlatilag az ösvény alatt :)
(Hogy minek, hogyan, miért, az mindegy. Ott van, ott kell megtalálni.)

Most kicsit fáradt, később bővebben, fotókkal kiegészítve beszámolok!
:)))

Tehát: Képekkel, súgóval, szuszogással: Az elveszős láda"

Zpalee 2013.12.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
A vártól távol, de szép panoráma fogadott.

Több, mint egy órás hiábavaló keresgélés után csak a rejtő jóindulata mentett meg.
Még mindig nem vagyok biztos benne, hogy megvan-e a láda.

kissss 2013.11.17 09:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
A vártól kicsit távol esik, ezért alapvetően a várra kíváncsi, csoporttal érkező ládászok idejével indokolatlanul visszaél a rejtő. A szándék nemes, a kivitelezés gellert kapott... Köszi a lehetőséget! g

Morgomedve 2013.11.09 15:20 - Megtaláltam
Ennyire értelmetlen ládát még nem kerestem, mi köze van a várhoz, és miért kell így elrejteni ? [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Vadszőlő 2013.11.09 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

M&ZS 2013.11.03 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Párás/ködös idő volt mikor felértünk.
A hely kellemes, sajnos az idő nem volt kegyes hozzánk.
Utunkat tovább folytattuk Bükkszentlászló felé.

 
Yani 2013.11.01 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Jó kis kaptató a vártól... :)
Köszönjük

MrAaronGrant 2013.10.31 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.60

4. nekifutásra végül is sikerült megtalálni! Tényleg ott van ahol lennie kell. Bár nagyon jól el van rejtve szívesen ajánlom mert tényleg szép környezet. :-)vadalma 2013.10.30 11:20 - Megtaláltam

Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!markovicsa 2013.10.28 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92

10.24-én Miskolc hu-s ládák nagy részét összeszedtem, majd ma folytattam, sőt Lillafüredig lementem a multi miatt. Gyalogosan megtett táv 23 km, 14 pont a gyalogos kupába. Ezzel a ládával kezdtem. Odamentem a várhoz néhány fotót készítettem, majd irány a láda. Már rég kerestem ennyi ideig ládát. Végül telefonos segítséget kértem, de még így sem ment. Végül a ládát "patronáló" segítségével tudtam logolni. Köszönöm.Czirákyk 2013.10.27 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Elekék04 2013.10.26 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

babazoo 2013.10.26 13:22 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Pilis50 2013.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.16
Messze a vártól, a sok sziklarepedés között - elbújik a láda.... :-)

Megtaláltam -->( a jelszómegszerzés módját) - köszönöm :-)

a királynői toi-toi
 
esztelneki 2013.09.14 17:20 - Megtaláltam
Fél órát kerestem, mivel nem ládásokkal túráztam, kénytelen voltam feladni a keresést. A kilátás szép, a rövid jó túrát élveztem, ha a megtalálást elfogadja a Rejtő az már csak plusz. Köszönöm

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.10.16 21:59]

A trackTűzrakó hely
Gyanus szikla 
dedesi 2013.08.24 08:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. második nekifutásra, de ha nincs Lacipap nem hiszem hogy sikerült volna [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

 
Lacipap 2013.08.23 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Nagyon kíváncsi voltam már erre a sokat emlegetett ládára.
Annyit tudok hozzátenni, hogy egy túlbonyolított leírás remek ládarejtéssel.
A doboz ott van ahol annak lennie kell!
Sajnos a környezet egyáltalán nem tetszett, főleg az időszakos vízfolyás. A kilátás már valamivel jobb volt, de itt sem kell sok és a bokrok mindent eltakarnak. A várhoz pedig szinte semmi köze az egésznek.
Azért köszönöm a lehetőséget, jólesett a kis hegymászás!

kalati 2013.08.18 17:00 - Megtaláltam
Próbáltuk felkutatni a ládát, de nem boldogultunk vele. Sokáig kerestük, de nem szerettünk volna többet kockáztatni, ezért inkább feladtuk. Ha lehetséges, kérném a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.09.23 20:08]

halindaattila 2013.08.18 12:26 - Megtaláltam
Félórás bolyongás a kövek között amikor letérdeltem egy sziklarészt, után indultam tovább, de sürgősen. :-)
A tűzrakó hely megvan csak a kutyát nem találtam sehol. :-)
Ja, és jót aludtam a kilátóban a 13 km-es túra után!!!

A khirály! :-)Hol a kutya?
KilátásEgy kis alvás
A kilátóAz elcsöndesedett vár
Valahol itt a láda!! 
breimanne 2013.08.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

fcsaba 2013.08.08 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.83
A várban már voltunk nagyjából egy évtizeddel ezelőtt; akkor még nem kesseltünk. Most érdekes volt újra bemenni.
A hely mindenképpen megérdemli a ládát, viszont sajnos túl messze van a láda a látnivalótól, szinte semmi közük sincs egymáshoz (azon túl, hogy ugyanaz az ajánlott parkoló mindkét ponthoz).
Szörnyű, hogy mennyire rosszul van kitáblázva a vár elérhetősége (és annyi minden más Miskolcon).
A "láda" a leírással ellentétben nem egy hagyományos láda, hanem egy nem egészen egyértelmű jelszóhordozó (nincs rajta a GCDIOS). Ez számomra inkább virtuális. Ugyanezt a jelszót a bejárat előtt is le lehetne olvasni, és szerintem az is tökéletesen megfelelő lenne.
Köszönjük a rejtést!

gbalu74 2013.07.24 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

bubu&vahur 2013.07.12 17:00 - Megtaláltam
Nagyon szép helyre invitált a rejtő, egy kicsit ijesztő a hegyoldal, főleg a láda helye. De minden erőfeszítésem ellenére csak nem sikerült megtalálnom. A sziklák ilyen magasságban már önmagukban is "szédületesek", nem hogy a még át is keljen rajtuk mászni. Sajnálom hogy nem voltam elég bátor hozzá, én ládát akartam találni. Ha a fényképe alapján is meg van a találat, akkor nagyon szépen megköszönöm.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.07.15 12:40]

 
Sanchoo és M. 2013.07.08 09:00 - Egyéb
Gratula a pécsi különítménynek! (Azért kár, hogy nem gazdagítottátok a ládát néhány szép lepkével! )
:))

öregmedve 2013.07.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Éppen tartottak lovagi bemutatót, ami nagyon tetszett. És persze a vár is.

lepke 2013.07.05 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.88
Nem is tudom, hogy bevalljam-e, miként történt...
Szóval 2004-ben jártunk itt először, akkor azonban hiába kutattam a láda után, hasztalan hívtam a rejtőt is, nem sikerült meglelnem a rejteket.
Most azonban nem is mentem fel a hegyre, csak a várba, sőt az egyik toronyba is felküzdöttem magam a szűk lépcsőkön.
Éppen igen hangulatos, víg kedélyű lovagi bemutatót tartottak, nem irigylendően meleg gúnyába beöltözött vitézek.
Megtekintettük a korabeli fegyvereket is, megállapítottam, hogy milyen szerencse, hogy nincs pallosjogunk, mert még csak felemelni is alig tudtam a pallost, nem hogy használni.
A jelszóra meg ráhibáztam, ilyen szerencsém sem volt még.

Várrom
Látkép a BükkelPersze kedvenc Sándorunk is járt itt
Harcias lovagLovagi torna
uppi 2013.06.24 13:00 - Megtaláltam
A helyszínen jártam két gyermekemmel, akikkel nem mertem tovább keresni, így kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.09.15 20:40]

Hey-ho 2013.06.15 07:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük, a rejtést!

gregiter2 2013.06.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Köszi a rejtést, kb 1 kilómétert másztam a sziklákon, pedig a leírás jó volt...:D

peba 2013.06.07 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, sikerült hosszas keresgélés után a ládára rábukkanni. Első megtalálás volt részemről, mindenképpen mérföldkő! Köszönöm a lehetőséget, hogy második nekifutásra ugyan, de átélhettem a "megvan a kics" érzését! :)

Indikta 2013.06.07 18:30 - Megtaláltam
Nehezen és egy kis segítséggel de meglett. Köszönjük :)

bohrmann 2013.05.25 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Jó ugyan a kilátás a ládától, de nem sok köze van a várhoz, kicsit feleslegesnek érzem ilyen messzire rejteni. Elég sokáig kerestem, de ha az ember pontosan követi az útmutatást, azonnal megtalálja.

Libor13 2013.05.20 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Megtaláltuk, habár rekonstruálni kellett a leírást. Jól el volt rejtve. A ládában Vándor bogarat találtam, amit viszek magammal. :)

Köszönjük!

mabalavi 2013.05.19 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Nagyon jó hely! Köszönjük!

pongogab 2013.05.19 13:25 - Megtaláltam
Megvan :)

qtatom 2013.05.18 20:00 - Egyéb
A láda újra a helyén. Jó lenne nem áthelyezgetni. Amúgy is nagy a sörös doboz forgalom a közelben.
Az eredeti rejtekhelytől egy szinttel lejjebb (ahol most megtaláltam a ládát) betettem egy követ, rajta a pótjelszó.

MJANEZ 2013.05.18 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam!
Köszönöm, hogy ezt is megmutattad! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
2015.03.17 én újra eljöttünk! Megfogtuk!

MJANEZ 2013.05.18 17:25 - Egyéb
Sajnos a ládát valószínűleg elvitték! A megadott helyen a sziklaüregben szemetet, egy sörösdobozt hagyott a "viccelődő"!
Csodás volt az erdei környezet, és a völgyre való kilátás a délutáni napsütésben, nagyon jót kirándultunk!
Igazán szép helyre kalauzolt el, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

 
DrBASH 2013.05.01 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Először a követ találtuk meg, és néztünk értetlenül. Aztán kisebb kutatómunka után meglett a láda is. :) Ötletes rejtés, és meredek domboldal, köszönjük. :)
Beus&Atthys

stavi83 2013.04.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltam... korrekt rejtés.
Kerékpárral a vár felőli útvonalon lvl99 :)
Köszönöm a rejtést

:) 
Tikis 2013.04.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
koszi, jo volt ujra a varban jarni.

nahajia 2013.04.20 00:00 - Nem találtam meg
Nagyapa, 3 felnott kisero, es 6 gyerek: 9, 9, 7, 7, 5, 2 evesek es nem talaltuk meg pedig ott topogtunk korulotte vagy csak benak voltunk? Pedig kemeny emelkedo volt foleg a kis 2 evesnek. A tuajdonos nem kuldene el a jelszot?

G&V 2013.01.06 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Meredek volt a ládához vezető út, a kilátásért megérte felmenni. A leírás alapján könnyű volt megtalálni a ládát. A várba most nem mentünk be.
1 TB-t beletettem a ládába.

 
Zsiráf 2012.11.25 15:13 - Megtaláltam
.

MoLaca64 2012.11.17 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.70
Ezúttal jobban felkészültem és korábban jöttem, hogy ne sötétedjen rám. Köszönöm qtatom fotóit, mindet letöltöttem és magammal vittem. Azért így sem volt egyszerű, de már csak becsületből is...

Sanchoo és M. 2012.11.12 00:00 - Egyéb
Micsoda sorminta: egy találat, egy nem...
Én csak javaslom, hogy minden eshetőségre jegyezzétek meg a számomat, mert a rejtőé nem működik!

Végre feljutott egy új logbook, én is köszönöm, mert a végén úgyis felmásztam volna eggyel - így nem kell. :))
(kiscserkészes dolgok... :)))))
Kitartás, cimborák, ez a rejtés nem szereti könnyen adni magát!

PSZE 2012.11.11 00:00 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtés!

betmen 2012.11.04 00:00 - Nem találtam meg
Sajnos nem lett meg a láda. A tűzrakó helyig minden rendben volt, de onnan kb. hatszori indulás után sem találtam meg. Csak a leírás volt nálam, GPS-t nem használtam. A leírás alapján meg lehet találni? Én sajnos 1 óra keresés után kudarcot vallottam.

bockoska 2012.11.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszi a rejtést!

Jó a leírás!

És szép a kilátás.

MoLaca64 2012.11.02 15:21 - Nem találtam meg
Kb egy óra keresés után sem találtam meg, pedig a megadott koordináták körüli kb 15m körben fent és lent is minden sziklaüreget átkutattam. Volt belőlük bőven. Az "ordító álcának" tűnő kövek nem akartak megmozdulni sem:-) Először GPS alapján próbáltam megkeresni, majd újra kezdtem a leírás alapján is, eredménytelenül. Az előző sikertelen log alapján talán jogosan vélelmezem azt, hogy eltűnt a láda. A telefonos segítséget sem sikerült igénybe venni, a rejtő nem volt elérhető. Így kérném szépen az erre illetékest, hogy a fényképek alapján fogadja el találatnak. Sajnos így az ide szánt GeoCoin sem költözött be :-)

UI.: Nem tudom, hogy az ösvényen felfelé tartva a hegyről lefelé jövő GPS-szes csapat megtalálta-e vajon? Kíváncsian várom a logjukat...

 
Rbill 2012.11.02 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Az igen alapos leírás ellenére, a megadott ponton sajnos nem volt a láda. Hosszas keresés után arra járt egy helybéli kedves bácsi az unokájával és megerősítették, hogy pontosan megtaláltuk a ládát - ők gyakran járnak erre sokszor látták is -, de valaki(k) mostanában elvihették, ezért nem találtunk rá a dobozra. Kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: blaci, 2013.01.13 18:32]

 
Jockó Tomkó 2012.10.30 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Az előző napi havas-esős csapadék meg a lehullott levelek nagyon csúsznak. A ládát végül nem találtuk meg fél óra keresgélés után sem. Próbáltam a rejtőt elérni, de nem sikerült. A képek alapján kérem, hogy fogadja el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.12.01 19:12]

tkriszta 2012.10.25 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megtaláltuk, köszönjük.
Tóth Család apraja nagyja!

tpetya 2012.10.25 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltuk, köszönjük.
Tóth Család apraja nagyja!

tjanek 2012.10.25 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltuk, köszönjük.
Tóth Család apraja nagyja!

tóthék 2012.10.25 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltuk, köszönjük.
Kb. 10-szer olvastam el a leírás azon részeit ami a lényeg.
De én olvastam figyelmetlenül, a láda pontosan ott van :)
Rendesen bosszankodtunk eleinte de annál nagyobb volt az öröm a megtalálás pillanatában :)
Tóth Család apraja nagyja!

Szabadember 2012.10.23 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Reggel 2012.10.23 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

timmoagi 2012.10.22 12:30 - Megtaláltam
Szerencsére volt nálunk véletlenül egy üres füzet, így ki tudtuk cserélni a logbook-ot, még egyszer köszönet K-né D.Cs-nak!
Érdemes volt elmenni odáig, szép hely!
Németh család

Dorika 2012.10.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Gyönyörű kilátás, hatalmas élmény! Köszönjük!!

t.bela 2012.10.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Köszi!

Sanchoo és M. 2012.10.19 00:00 - Egyéb
HA IDE KÉSZÜL VALAKI, VIGYEN EGY LOGBOOK-NAK VALÓT! (a láda gazdája nem működik, magunknak kell működtetni )
Köszi!

NaPe Csapat 2012.09.26 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést!A terep nem volt könnyű,kicsit csúszott,de "rendíthetetlenek" vagyunk!! :-D

Ui.: a LOGBOOK BETELT!!!!

Joanne 2012.09.26 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Kicsit messze van a látnivalótól a ládikó, nehezen is lett meg nekünk, de húsz percnyi keresés után újra türelmesen végigolvasva az instrukciót rögtön meglett. A korábbi eső miatt összeszedtünk egy kis sarat, de készültünk váltócipővel. A vár nagyon jó állapotban van a többi magyar várhoz képest.
Zs&E

szaatt 2012.09.18 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Diósgyőri várlátogatás után ládát kerestem, a megadott helyen sajnos nem jártam sikerrel , kérem a rejtőt a feltöltött képek alapján fogadja el a megtalálást , előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.22 20:14]

 
tereptarka 2012.09.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.46
A romjaiban is monumentális várat korábban már többször sikerült megnézni, most a hozzá kapcsolódó láda is begyűjtésre került. A búvóhelyig vezető út igazi élmény volt, bár sajnos úgy tűnik, Diósgyőrben is sokaknak elkerülte a figyelmét, hogy feltalálták már a szemetest... A leharcolt logbook megérett a cserére. Köszi a rejtést! :)

a lovagkirálya magyar királynék jegyajándéka
az északnyugati saroktoronyaz ágyúállásokkal szemben
Braunka 2012.09.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Kiderült, hogy ideáig is kitud biciklizni a hugom a város másik végéről, aztán a strandtől felgyalogoltunk. A leírás alapján mentünk hugom hagy gyakorolja, s mikor feladta elővettem a GPS-t, tényleg rajta áltam, ahogy a leírásban :P
Mikor már visszarejtettük a ládát, nekünk is előbukkant a kis VUK :S Vigyázzatok vele...

Ancs 2012.09.03 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Sokat járok Miskolcra, de eddig valahogy a vár kimaradt.
Most korábban végeztem az átlagosnál, így itt volt az idő az el-eltünedező láda megtalálására.
Sokan írták, hogy jó nagy a kaptató, de erre nem számítottam. :) Amikor már azt hittem, nem lehet meredekebb, hát lett. Még a fülemen is levegőt vettem. :) A kilátásért simán megérte. Gyönyörű.
A láda kis keresgélés után meglett. Mértem egy párat, hátha használhatónak bizonyul:
N 48° 05,611'
E 20° 40,919'
A vár már bezárt, mire leértem. Majd legközelebb.
Köszi

Kárász00 2012.08.30 19:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.86
Nagy nehezen, de meglett.

 
nagydivad 2012.08.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Szia, a kép alapján kérlek fogadd el a megtalálást. épp a leírásod alapján kerestem a ládát amikor egy valószínűleg veszett rókába botlottam ami morgott rám, szóval jobbnak láttam arrébb állni. :) amúgy szép hely :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.26 19:54]

 
Guererro 2012.08.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
40 fokos melegben a borzalmas meredek hegyre felmászni, és még egy fél óráig kutatni a sziklarepedések között nem volt egyszerű :)

 
kismaczu 2012.08.18 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Már a feljutás is nehézkes volt,mert nem az ösvény felől indultunk,de a megtalálás kriminális.Legalább két órán keresztül (mert nem szoktuk feladni) ugráltunk szikláról sziklára,mint a kőszáli kecskék.Már lefényképeztük a vélt üres helyét,mert a GPS oda mutatott,amikor a feleségem,a már százszor átnézett szila üregében megtalálta.Annyit hadd segítsünk a következőknek,ahol látszik a láda hűlt helye,alatta lévő szilapadban keresd.

knvlbld 2012.08.16 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.11
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

Henderson 2012.08.14 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Felfelé a leírás alapján egész könnyen fel lehet találni, persze az emelkedő izzasztó :D A ládát megtalálni nem kis feladat volt, de nem adtuk fel. Lefelé a GPS által kijelölt utat választottuk, ami eléggé improvizatív lett és végül kertek alatt jutottunk ki. Izgalmas volt a keresés, Köszönjük!

amerika 2012.08.13 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.98
Kisvasúton érkeztünk Lillafüredről. Megnéztük a várat, majd a láda keresésére indultunk. A leírás csak kinyomtatva volt meg, fotók nélkül, így történhetett, hogy nem a jó rózsaszín ház bal oldalán indultunk felfelé. Talán így hosszabb volt, de egy picit könnyebb is és így sikerült egy körtúrát tenni. Utólag örültünk a tévedésünknek! Fent keresgéltünk egy kicsit, de meglett a láda és a kilátás is gyönyörű! Lefelé már a megadott úton jöttünk. Köszönjük a rejtést!

Ez nem az a rózsaszín ház...
 
RoBoSzi 2012.08.12 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.00
A várjátékok után nagy lelkesedéssel indultunk neki a keresésnek.Az elején egy kicsit megijedtünk, mert az első pár száz méter nem a természet szépségéről, hanem a szemétről szólt.Utána azonban már nagyon szép környezetben, jó kis fárasztó túra volt.
Ui: A láda tulajdonosának üzenjük a füzetecske betelt, az utolsó lapra irtunk már. :)
Köszönjük, izgalmas kis túra volt.

Megtaláltuk!!!!!Egy kicsit fáradtan....
Már visszafelé... 
ollo 2012.08.05 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Nagyon jó volt. Szép a környezet, bár a sziklák és a kaptató miatt kissé nehéz terep. Köszönjük!

szijamijau 2012.08.04 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Tavaly ősszel már megpróbáltam, akkor nem lett meg a láda, most igen. Persze, nem volt egyszerű, jó ideig kerestük. :) Nagyon szép a kilátás! A vízmosás meg meredek. :)
Köszi: SzM

Maratonos Maci 2012.08.03 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Napvirággal.

napvirág 2012.08.03 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Először a várat néztük meg, majd egy kis kardio edzés keretében felmásztunk a ládához.

Köszönjük a lehetőséget!

 
Sanchoo és M. 2012.07.28 16:35 - Megtaláltam
Aztamindenit! (32°, ez nem az emelkedő szöge - az néha 60 -, hanem a hőmérséklet!)
Visszamentünk, most ötödmagammal, mert a héten két jelszavas találat volt!!!

a láda NEM BETEG!

Igenis létezik, csak jól el van dugva. Mindjárt le is írom, hogy hogyan és miért.
itt olvasható:

(Ha tudok segíteni, hívjatok fel -mármint telefonon, nem a hegyre!!!)

A ládát kicseréltük, most egy 15#20 cm-es konyhai dobozban lakik, viszont a logbook is a végét járja! Ha valaki arra jár, vigyen egyet.
És, ha lehet, mérjen rá a koordinátákra, és írja be ide. (mi próbáltuk, de valamit elszúrtunk)

ilyen volt - ilyen lettHazahoztuk
A csapat 
acsipapa 2012.07.27 15:00 - Megtaláltam
A két napos bükki túránk utolsó állomása volt a Diósgyőri vár, mivel a láda beteg állapotban volt, nem is indultunk el a keresésére. A vár a korabeli képek alapján igazán pompás lehetett. Kérem a rejtőt a képek alapján fogadja el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.03 19:14]

 
Webber 2012.07.27 15:00 - Megtaláltam
Ez volt a két napos bükki túránk utolsó állomása. Mivel a láda betegre van állítva, ezért nem mentünk el a ládáig. Azért a képek alapján kérnék egy elfogadást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.03 19:14]

 
Dazsi 2012.07.24 00:00 - Nem találtam meg
Gk. GPS-szel indultunk neki, inkább a leírásra hagyatkozva. A T betű még megvolt, a tűzrakó hely alig annak nézhető, és a sziklában sem találtunk semmit. Lehet, hogy tök nem jó helyen voltunk. Nagyon meredek volt és sok szúrós, ja és bokrok sem voltak. Esetleg a képek alapján el lehetne fogadni?

Ann.a 2012.07.22 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Remek túra volt, mi kis kerülővel tettük meg, de nagyon szép a táj és érdekes a rejtés! ;) :)

uyuarasy 2012.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Majdnem vaktában indultunk el az elején, de végül a megtalálás után a helyes úton jöttünk vissza. Köszönöm a rejtést! :)

Att, Anna és Szofi (: 
sz-zsuzsa 2012.07.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.70
Esti szürkületben indultunk útnak, mire megtaláltuk a ládát az erdőben már teljesen besötétedett. Inkább 300 méter volt felfelé a séta a vízmosásban, majdnem visszafordultunk, végül célba értünk, de megérte.

Móki73 2012.07.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.61
Nadon szép! Egy kicsit nosztalgiáztam. Köszönöm a "rejtést"!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.08.20 21:30]

 
Meroving 2012.07.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.85
Ezt a várat a csokis papírról már gyermekkorom óta ismertem. Bár tudtuk, hogy "beteg" a láda, ezért nem is kerestük. A képek birtokában kérem a rejtőt fogadja el megtaláltnak! Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.08.20 21:29]

 
KakukkOK 2012.06.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
Miskolctapolcán nyaraltunk, így a Diósgyőri vár kihagyhatatlan látnivaló volt. Tényleg érdemes ellátogatni ide! Ha már ott voltunk nekivágtunk a közeli láda levadászásának is :-) Nem vagyunk még túl tapasztaltak, ezért indulás előtt elkerülte a figyelmünket, hogy a láda beteg. A rejteket pillanatok alatt megtaláltuk, de mivel ládának nyoma sem volt, úgy gondoltuk, hogy mi keressük rossz helyen, így még hosszasan kerestük, másztunk a sziklákon lelkesen föl és alá. Végül mobilon netezve jöttünk rá, hogy nem bennünk van a hiba. Ennek ellenére nem bántuk meg hogy felkaptattunk, nagyon szép odafentről a kilátás. Kérnénk szépen a képek alapján elfogadni a találatot!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.07.23 16:02]

 
becko 2012.06.17 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Jó meredek! Azt hittem rálátás lesz a várra, de így sem rossz.

trifo 2012.05.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Másodszorra már nem fogott ki rajtam! A hely gyönyörü még mindig és a közelben futó kohász kék út bringával isteni. Sajnos a közeledö vihar lekergetett a hegyröl.
A rejtés remek, sajnos a láda törött, cserélni kéne. A logbook is eléggé tele van és mintha meg is rágta volna valami. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Ifialex 2012.05.26 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Tényleg GPS nélkül is megtalálható a láda, de a kaptató igen meredek. A láda sajnos sérült, egy jó nagy darab hiányzik az oldaláról. Zacskót húztunk rá, talán egy darabig bírja, de előbb utóbb cserére szorul. Lefelé is nagyon meredek:-) Köszi a rejtést!
(Ma)SaVi

csbagi 2012.05.26 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Megtaláltam, Istvánnal!

Cseber 2012.05.26 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Igaz, nem ott, ahova a koordináta mutatott, és amire a leírás utalt, hanem pár méterrel lejjebb - egy korábbi log alapján kerestük ott. Visszatettük oda, ahol szerintünk lennie kellene. (Örömmel látom, hogy most már utánunk többen is megtalálták!) A doboznak kb. harmada hiányzik, és amúgy is szűkös számára a rejtekhely, mindenképpen cserélni kellene!
A rejtektől szép volt a kilátás, egyáltalán nem bántuk, hogy a vártól kicsit távolabb is el kellett menni!

kivancsifancsi 2012.05.20 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.08
Nem találtuk Scelével. Képek és részletek később.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:35]

Hosszú hétvége a Bükkben: 12/17
A Scele családdal közösen néztük meg a várat. Szédítő hőség elől jó volt bemenekülni a viszonylag hűs toronyba. A gyerekek kipróbálták a pénzverdét. Nem is tudom, hogy minek töröm magam napi 8 órában. Inkább üzembe kellene otthon helyeznem egy ilyen pénzverdét. :)
A vár után felkerestük a közeli fagyizót. Öt csillagos, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ezután következett a láda, illetve annak a hűlt helye, de ide már csak Scelével másztunk fel a gyerekek megvártak a parkolóban.

scele 2012.05.20 15:40 - Megtaláltam
Kiváncsifáncsival vágtunk neki a ládának, miután megtekintettük a várat. Sajnos a láda tényleg nincs meg, ezt a szomorú hírt közöltük a felfelé tartó Csapdokival is. Ettől függetlenül azért ő is felment.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:35]

Csapdoki 2012.05.20 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Igen én is valóban ott jártam Scele és Kiváncsifáncsi után és én sem találtam meg sajnos,bár a múzeum látogatás után megérdemeltem volna.Remélem el fogadod .Köszi.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.06.27 22:39]

Valahol ott 
Szollo 2012.05.19 20:32 - Megtaláltam
Egy szuper vacsora után megmásztuk :-)
Ahogy Dr Lada mondta: Itt van a közelben (persze ez az emelkedő alján hangozott el. :-) )
Móni és Szöllő

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.06.27 22:39]

 
Dr.Lada 2012.05.19 20:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Szöllővel közösen elkövetve! A verseny után a diósgyőri városrészbe mentünk vacsizni egy remek kis étterembe, amit egy helyi ismerősöm ajánlott, nem is csalódtunk.:-) Vacsi után levezetésképpen megnéztük a várat, bár már többször jártam itt. Ezt követően nekivágtunk a kis buckának.:-))) Fent meseszép panoráma fogadott épp naplementével. A láda helyét gyorsan megtaláltuk, de a ládát nem leltük, ekkor művelődni kezdtünk és a ládaoldal olvasgatása közben rájöttünk, hogy nincs meg a ládika.:-(
Ezúton kérnénk az elfogadást a képek alapján.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:34]

szipeti 2012.05.18 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 4.02
gusty-val kerestük,de a dobozt nem találtuk.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:34]

gusty 2012.05.18 15:30 - Megtaláltam
Bringával a verseny bázisról. Mi sem találtuk, csak az üres üreget. Képeket majd otthon teszek fel.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:33]

Talán itt volt?Talán itt volt?
Andor és Marcsi 2012.05.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.58
A mai napra már nem akartunk hosszabb túrát betervezni, ezért a közeli várat vettük be. Még az ösvény elején találkoztunk két "ládázó" hölggyel, akik már a parkolóban várakozó társaikhoz siettek. Pár szót váltottunk és megtudtuk, hogy a keresés sikertelen volt részükről. No majd mi megtaláljuk, gondoltam. Mint később kiderült, nekünk sem sikerült megtalálnunk a dobozt, pedig a rejtek meglett. Szerintünk valaki elvihette a dobozt. A helyszínről készítettünk egy pár felvételt, melyek alapján kérjük elfogadni a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:33]

12
3 
FoJo 2012.05.13 10:10 - Megtaláltam
Jó kis kaptatós út vezet a rejtekig, azonban a kilátás és a flóra mindezért kárpótolt.
A csak megerősíteni tudjuk, a láda sajnos nincs meg. Emese62-vel mindent zeg-zugot átnéztünk, de sajnos nem került elő.
Kérjük a fotók alapján elfogadni a találatot!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:32]

 
Emese62 2012.05.13 10:10 - Megtaláltam
FOJO túratársammal nem találtuk meg a ládát! Nagyon sajnáltam, felkutattuk Anitával a környező üregeket, a képek alapján kérném a találat elfogadását. "andorlenart" csapattal szinte egyszerre érkeztünk a helyszinre látom Ők sem találtak rá! A kilátás csodaszép sok szép sziklakerti növény virágzott.
Köszönöm a lehetőséget!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:31]

fattila 2012.05.05 13:40 - Megtaláltam
Matóval és Szabbr-rel közös ládázásunk állomása volt. Reménykedtünk, hogy talán az előttünk járók figyelmét elkerülte a rejtek. Ezért Mató is felmászott, aki már korábban megtalálta, de így sem találtuk meg. Ezek alapján nagyon valószínű, hogy a láda eltűnt. A kilátás nagyon szép volt. A fotó alapján kérem a találat jóváírását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:31]

A rejtek közelében. 
szabbr 2012.05.05 13:40 - Megtaláltam
Fattilaval és Matoval indultunk a láda megkeresésére, hátha több szerencsével járunk, mint az előttünk érkezők.
Sajnos, a ládát mi se találtuk, pedig alaposan átkutattunk minden rést, viszont a panorámáért megérte feljönni!

Kérném a rejtőt, hogy a feltöltött képek alapján fogadja el a találatot.

Köszönöm a lehetőséget!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:29]

trifo 2012.04.30 17:30 - Nem találtam meg
Kütyün olvastam a rejtek leírását, így sajnos a lényeg elbújt a hosszú szövegben. Többször állította a készülég, hogy a ládán állok, de hát ez csak egy telefon... Hiába a 20 perc rohangászás fel és alá, nem lett meg a doboz.
Ellenben a hely nagyon tetszett, alkalomadtán visszamegyek azért még én oda és csakazértis levadászom.
A panoráma PAZAR!

Most olvasom az előző logot: Akkor nem is mi voltunk bénák, csak lukra futottunk???

Ott lakik a tisztáson egy kő alattManókert az ösvényen
A járműpark, amivel felmentünk Diósgyőr felől 
hgabor1 2012.04.30 14:00 - Egyéb
Ma egy sétát tettünk a barátainkkal a már korábban megtalált ládához és csak igazolni tudom az előttem szólókat. A láda sajnos eltűnt. Amikor anno mi megtaláltuk, akkor még megvolt a piros, lukas oldalú láda, még logoltunk is a logbookba, de mára sajnos se híre se hamva... Szét is néztem a környéken, semmi. Gondolkoztam, hogy felírom egy sziklára a jelszót, de nem biztos, hogy a láda gazdája örült volna neki. Pótládát sem vittem, mert nem tudom, ilyenkor szokás-e... bár, ha a régit megtalálta valaki mugli, akkor az újat is meg fogja. :( Jó lenne valami alternatív lehetőség, mert a hely tényleg csodálatos.
És ha már arra jártunk, átmentünk a magasleshez is. Tényleg remek a panoráma, bár lehet, hogy kisebb lombozatnál még szebb!
Azt viszont megtanultuk, hogy a turistatérképen néha érdemes kipróbálni a szaggatott vonallal jelölt utakat. (persze csak ha van egy kis kalandvágy!) (csak este ne maradjon el a kullancs-kontrol!)

Kék szaggatott a térképen - sejtettük, h nehéz lesz!Zsolti utat tör - mostmár mehet arra más is :)
Ott vagyunk már? Vagy forduljunk vissza?A magasles
és a remek panoráma!Charlie angyalai
VaVi 2012.04.30 13:00 - Megtaláltam
Sajnos nem leltük. Pedig sokáig kerestük, hátha mégis megvan...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:29]

 
erchegyia 2012.04.29 17:24 - Megtaláltam
nem leltük [wapon beküldött szöveg]

levél ment a rejtőnek

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.24 20:29]

N.Zs. 2012.04.15 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Nagyon szép helyre kalauzolt a pont. A nap végére az idő is kitisztult. Itt volt a legszebb panorámában részünk. Sajnos néhány matricán kívül semmi mást nem találtunk a doboz vélhető helyszínén. A képek alapján kérjük a találat elfogadását

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.20 20:55]

a tűzrakóhely
sziklák
lendületben
nem kolbászból van a kerítés 
BékaBütyök 2012.04.12 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.63
A vár parkolójából indulva végül nem mindenki jött fel. A láda sokkal lejjebb volt a szikláknál, mint gondoltuk volna. A környék nem volt szemetes. A láda tetején egy nagy lyuk tátong, de cseredoboz sajnos nem volt a zsákban. A rejtés maga rendben van, a kilátás klaszz, csak egy dolgot nem értünk. Mi köze a rejtésnek a Diósgyőri várhoz azon túl, hogy a perkolóból kell indulni? Még ha legalább látszana onnan a vár...
Béka, Bütyök, Orsi, Lala, Anti

lsaab 2012.04.07 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Sziasztok!
Most este fele voltam fent a lányommal a rejteknél. De az üres volt.
Olvastam, hogy valaki még délután látta, de most 18:30 kor már üres volt.
A többi feltöltött kép alapján szerintem ez az.
Jó volt a leírás, így szerintem jó helyen voltunk. Jelszó nincs de a képek igazolnak a megtalálásról.
Minden esetre köszönjük a rejtést! Jó helyet találtál neki, kerestük egy fél órát legalább.

Üdv Szabó Család: Lajos, Mónika és Mazsola

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.05.14 22:09]

Az üres rejtekhelyKicsit távolabról, kövek sem takarták
4 éves nagy lányom a rejtekhely mellett 
gaskob 2012.04.07 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Sajnos a ládára a rejtőhely mellett összetörve, a tetejétől külön válva találtunk rá. A következő látogató/rejtő ha felkeresi érdemes lenne cserélni a törött dobozt - hogy még sokáig aktív maradhasson.

A Molnár Szikla után második ládának ütemeztük be szombat délután. A tervezetthez képest itt volt a keményebb terep, igaz ez volt a második látogatásunk a sorban.
Tehát: felfelé erős a kaptató, lehet kapaszkodni...
A tűzrakóhelytől óvatosan közelítendő meg a láda. Nyári túrázók előnyben + a bevállalós téli túrázók.

Köszönjük a rejtést!

Kiinduló - megérkező helyDiósgyőr a kirándulók lábai előtt
geooszi 2012.04.06 11:30 - Megtaláltam
A ládát várlátogatás után kerestük és nem leltük. Sajnos a rejtő azóta sem válaszolt a keresés után írt e-mailemre, így most jelszó nélkülivel próbálkozunk. Kérjük elfogadni am képek alapján!
CicoMico, geooszi

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.07.10 09:17]

Kilátás a rejtek helyéről 
CicóMicó 2012.04.06 11:30 - Megtaláltam
Megnéztük a várat, aztán a ládát is kerestük. Sajnos nem leltük. Kérjük a képek alapján elfogadni!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.07.10 09:17]

A várban 
hgabor1 2012.03.25 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival. (Pontosabban ezt most Dani fiam találta meg!) Köszönjük a lehetőséget.
GCBUkk és GCletr után mindközül a legmeredekebb, legfárasztóbb és legszebb láda-hely! És GCGnn még csak ezután következett, de ezt ne keressétek, ezt Moncsi csak nekem rejtette el! :))
A rejteket megtalálni nem volt egyszerű, mert hiányzott az eb! :)

Ládászcsapat: Ata,Oris,Barbi,Gábor,Levi,Andi,DaniPazar kiklátás
szemancsalad 2012.03.25 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

q3kid 2012.03.24 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megtaláltuk! :) nem volt egyszerű, eltartott egy ideig, de sikerült!

csilispillango 2012.03.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést, nagyon szép a kilátás!

narpi 2012.03.11 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.91
Hááát... felmentünk, lementünk, csúsztunk, kapaszkodtunk kb 45 percig mire meglett. Anett a női megérzéseit is beletette a keresésbe és végül ez vitt minket sikerre!

Mirr&Murr 2012.03.02 09:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.89
második nekifutásra.. hóban nem sikerült.
köszi!

gerkom 2012.02.26 00:00 - Nem találtam meg
Az első geoláda megtalálásunk.

[Elutasította: geocaching.hu, 2012.04.01 16:21]

Robicki 2012.01.11 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 1 átlag: 2.00 súly: 2.46
+t

Lempike és Sándor 2011.12.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Korrekt leírás az útvonalról és a rejtekről, GPS nélkül valóban megtalálható.
A doboz törött, a zacskó szakadt, sajnos nem vittünk magunkkal. A következő látogató ha olvassa a sorokat vigyen magával valamit, mert így a következő esőnél elázik. A keresés izgalmas és sikeres volt. Köszönjük a rejtőnek!

A várMegérkeztél
A láda töröttA rejtek
capsula01 2011.11.27 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Kicsit kellet keresgélni, de végül meglett :)
A láda oldala törött és a zacskó is szakadt volt.
A következő kesser vihetne egy új zacskót.

Sue Kesser 2011.11.14 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.97
A leírás hasznos volt,bár az út, meg vízmosás nem mindig látszott a sok levéltől. A ládát sokat kerestük majd ismét elolvastuk a leírást... Jól sikerült rejtés!

A vár egyik őre :) 
Kánt-y 2011.11.11 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.41
Köszönjük a rejtést. Másodszorra sikerült!

Archer76 2011.11.11 00:00 - Megtaláltam
Remek helyszín és még jobb rejtés

Mr. Fülixáj 2011.11.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Első kesselés anyámmal.
Álmomban sem gondoltam volna, hogy erre rá lehet venni.
Csak menjenek így tovább a dolgok, minden fronton !

50 méterrel a cél előtt van egy étkező-kő. Asztal-szék egyben.

GCKFS felé az Irén-forrás csodálatos volt !

Végre egy tripla ötös láda.

Myself 2011.11.01 00:00 - Megtaláltam
Sajnálom, de nagyon vegyes érzések törtek rám a ládával kapcsolatban...Haragudtam, mérges voltam és csalódott...igen az, mert ugyan távolról sem igaz rám, hogy nem szeretek kirándulni, vagy kutatgatni egy ládáért, de túl későn értünk ide, és amikor a párod azt mondja, hogy ő sötétben nem fog erdőben bóklászni, meg amúgy is reggeltől úton vagyunk, menjünk már stb. ... nos nem fogsz erdőben mászkálni még egy órát... balatonparti lakosként(nyugat :) ide nem egyhamar jövünk újra, az tuti, így se volt időnk és lehetőségünk a környék összes ládájára, akkor egy jó kis találat a várnál miért nem enyhíthetné már a kiránduló háborgó lelkét? Miért nincs egy itt, egy meg azoknak(vagyis kettő azoknak) akik ráérnek bóklászni az erdőben?? Kérem fogadd el jelszó nélkülinek...pedig nemszeretem a jelszó nélkülieket... de ha messzire mész otthonról, sajnos nem könnyű visszamenni kijavítani vagy megtalálni valamit...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.12.23 08:37]

Köszi! Jobb így, hogy javítottak a leíráson, persze a tippemen nem gondolkoztatok mi?! :)

 
polaris 2011.10.30 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
nagyon szep hely. orulok, hogy osszefuthattam egy kollegaval.

wzsolti 2011.10.30 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Izgalmas felfelé az út, nem vagyok én ehhez hozzászokva. :)
Összefutottam egy ládavadász társammal odafenn, és a segítségével meglett. Szép az erdő és a kilátás. A tisztasággal sem volt baj.
A törött láda szatyrát lecseréltük egy megfelelő méretű fehér szemeteszsákra.
Köszönöm a rejtést!

odafelékilátás fentről
rend és tisztaságújra lent
vár részleta láda állapota, jelszó nélkül :)
Redbacsi 2011.10.23 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
meglett, izgalmas volt:)

Kazsimers 2011.10.23 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Egy kis ünnepi ládázás, gyönyörű kilátással!!
A láda tényleg nincs a legjobb állapotban(a fele hiányzik). Egy kicsit át is volt ázva, ezért beletekertem egy szatyorba(fehér) és úgy tettem vissza. Egy darabig jó lesz de előbb-utóbb ki kéne cserélni a ládát és a szemetet is elvittem körüle.
Köszi a rejtést!

lukrécia 2011.10.23 00:00 - Megtaláltam
Szép a vár, és a ládához vezető út is. Gyönyörű a kilátás! Köszi!

13 2011.10.19 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Köszönöm a rejtést.

 
koszta 2011.10.09 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Bluedog 2011.10.06 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

ancsiii_roland 2011.09.19 17:40 - Megtaláltam
Jó nehéz, de szép útvonal! Nagyon szép hely, köszönjük az elrejtést. A láda egy kicsit el van törve (hiányzik a fele). :-)

narszi 2011.09.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon jó volt a keresgélés, kicsit nehezen találtuk meg, de sikerült. Köszönjük.

pozoli1 2011.09.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk. pozoli1 és Ancsa

trohaka 2011.09.09 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Nehéz volt feljutni, de a látványért megérte.

andertomi 2011.09.07 18:00 - Megtaláltam
Kerékpáros Kupa

Jó volt a mászás! Köszi!

rallymax 2011.09.07 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Először morogtam, hogy fel kell másznom ilyen mesze. Utólag viszont jó volt. Ládika oldala kivan törve, a vizesebb napok előtt ráférne egy csere ! Igy igazán jónak itéltem meg 1. TB-m induló pontjának :)

A ládába elhelyeztem 1. Travel Bug-mat. Szeretném ha bejárná Magyarországot. Az vegye magához, aki áthelyezi rövid időn belül másik ládába ! Geocaching.com.n regisztrálva van a TB.

vacakos 2011.08.30 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Ok.
Köszi a rejtést, szép kilátás.
Köszönöm a telefonos segítséget Gyurci1-nek.
TB ki.

-vacakos-

ergyd 2011.08.27 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltuk. Télen már kerestük, de most így -látva, hol is a rejtek - teljesen esélytelen volt. TB2J6CF 'Horton Hears a What?!?' beköltözött.

Zé87 2011.08.26 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Megvan :)

kondaspetra 2011.08.26 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Nagyon tetszett a hely, csak tényleg elég szemetes volt... Gyönyörű a kilátás, jó volt 40 fokban felmászni oda :)

tikke 2011.08.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.30
A nagy melegben vonszoltuk fel magunkat, de megérte!

szadi&agi 2011.08.20 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
A rejtektől nincs kilátás a várra:( Akkor lett volna ide rejteni, de így csak felesleges mászásnak tűnt a forróságban. Csupa szemét a tűzrakóhely környezete. Azért kösz a rejtést!

Gyulafree 2011.08.17 10:15 - Megtaláltam
Érdekes hely, száraz talajon is mászni kellett rendesen :)
A láda oldalt lukas, de úgy látom van már aki képet is készített róla.

Fenn sajnos elég szemetes volt, de ez nem a rejtőt minősíti, hanem azokat akik nem képesek levinni magukkal a szemetet. Környező országokban sem jellemző ez, nálunk még más a hozzáállás - remélem ezért fog változni.

Sipi és Andy 2011.08.16 14:30 - Nem találtam meg
A várat megnéztük, de a láda felkeresésére már nem volt időnk.

[Elutasította: geocaching.hu, 2011.10.02 10:18]

Mesi és Gergő 2011.08.15 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.32
Köszönjük a rejtést, szép kis túra volt a tetőre!

Psycho89 2011.08.10 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.74
ok

 
laszab 2011.08.10 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.69
Megszenvedtünk érte a csúszós talajon.

IngAtt 2011.08.06 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.18
Megvan!

MFJ 2011.08.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Nagyon jó a leírás, tényleg meg lehet találni GPS nélkül is.
A talaj még mindíg nagyon csúszik, mindenhol a hegyre vezető ösvényen sár van. Ez inkább csak lefelé menet okoz gondot.
Köszönöm.

tudo 2011.08.04 14:12 - Egyéb
100 km kerékpáros hegyi edzés 1250 m emelkedéssel Miskolc Nyugati része körül 13 régi ládával. Eső után érkeztem, esőben értem haza.

GCMASS is kellemes környezetet hozott. Fordultam, Miskolcra érve frissítettem, majd megkerestem a sziklák felé vezető ösvényt. Sajnos az éjszakai esők után itt csúszós, sáros volt minden, csak lassan, óvatosan lehetett felkapaszkodni. Fent már jó volt, tiszta a mészkő, szép a kilátás. A rejtekre emlékeztem, a láda azonnal meglett. Fordultam vissza és Diósgyőr felé megint csak óvatosan jöttem le.

GCNME következett.

Kerékpáros kupa: 99.13 km

TalálatKilátás
KilátásSzikla
Szabó Család 2011.08.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Jó nagyot másztunk. Szép volt a kilátás. Köszönjük.

mayagabor 2011.08.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.07
Megtaláltuk, köszönjük!

ribizly&csyrke 2011.07.21 18:30 - Megtaláltam
MEGTALÁLTUK!!ÉRDEMES VOLT FELVONSZOLNI MAGUNKAT,FANTASZTIKUS A KILÁTÁS!!!!A REJTÉS IS NAGYON BEJÖTT

Ruzsi 2011.07.11 18:35 - Megtaláltam
Nagy meleg volt, de megérte felmenni!
A láda a helyén van, de sajnos törött. A leírás kiváló, az alapján könnyen megtaláltam.
Gratulálok a rejtőnek és Köszönöm!

Bala1 2011.07.07 13:23 - Megtaláltam
A diósgyőri vár miatt kerestük fel a helyet egy nyaralásunk alkalmával. A ládát sem lehetett kihagyni, bár meg kellett szenvedni érte...mivel papucsban másztam fel a hegyre. A kilátás gyönyörű, megéri felmenni . Nem találtuk tesómmal, de egy ládázózótársunktól segítséget kérve megoldásra találtunk.Köszönjük

iloilo 2011.07.07 13:22 - Megtaláltam
Balaval jottunk, kerestuk sokat, de sajnos csak a hult helyet talaltuk. Próbálok kepet feltenni, ez alapjan szeretnek jovahagyast kerni ha lehet. Koszi. A kilatas lenyűgöző. [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.08.19 13:27]

GCDIOS_2011077132220.jpg 
mogyorócska 2011.06.18 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Fényünnep, íjászat, ládakeresés...
Megmásztuk a tüdőtágítót, felértünk és gyönyörködtünk abban amit láttunk.
Kerestük( Jó sokáig ), megtaláltuk, örültünk, loggoltunk majd gatyafékkel érkeztünk a csalánosba. Visítottunk majd nevettünk magunkon.
Tetszett, jó volt, meleg volt, újramennénk!
Köszönet a rejtőnek!
Öcsimogyi, Livimálna, Nikó és Zsuzsimami

( A láda sajnos törött. Megérett a cserére. Mi sajnos nem vittünk csere dobozt. Aki legközelebb felkeresi vigyen és cserélje ha addig a rejtő nem tette meg. A láda tartalma száraz de ha így marad akkor nem sokáig. )

kaldigeza 2011.06.14 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
50 főnyi nyugdíjassal Szlovákiába menet a Diósgyőri várat látogattuk meg. Mi szalaij barátommal hamar végeztünk, és neki vágtunk a hegynek. Mindenféle malőrök jöttek közbe. Én gyakorlatlanságomnál fogva rosszul töltöttem le az adatokat, és az akkuim is lemerültek. Cimborám valahogyan elő varázsolta a gépjéből az irány adatokat, de leírásunk nem volt. Úgy gondoltuk, hogy bátraké a szerencse. Hát ez nem jött össze! A sziklákat össze-vissza jártuk! A tűzrakó helytől annyi apró "kesser ösvény" indult, de nem vezetett sehova... Mivel csak 15 percünk maradt a keresgélésre, kénytelenek voltunk vissza fordulni. Társaink kerek 20 másodpercet vártak ránk... És ami még bosszantó! A helyszínen elfelejtettünk fotót készíteni! Bezzeg a várban... Sajnos ez a hihetetlennek tűnő valóság! Azért egy 60 és egy másik 70 éves ember már csak az igazat szokta mondani! Könyörgök! Próbáljatok hinni nekem/nekünk!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.08.19 13:27]

CsapatunkKukkolás
KirályunkkalFalak 1.
ToronyFalak 2.
Zsupeda 2011.05.29 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.48
Nagyon nehéz volt megtalálni a sok egyforma szikla között,de sikerült és ez a lényeg.Az út jó meredek volt.Ennél a ládánál éreztük úgy,hogy tényleg keresni kellett,és ez volt az igazán izgalmas.Köszönjük a rejtést!Tényleg sikerül GPS nélkül is,és így sokkal jobb.

zoli86 2011.05.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.97
Köszönjük meglett :) szép volt a kilátás, a láda sajnos törött. Jó kis hegymenet :)

23. Mókus örs 2011.04.16 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.41
Szuper rejtés, kösz a leírást, mert gps-szel sem volt egyszerű! :) Jó móka volt! Zitával és Jácinttal találtuk meg, illetve ha pontos szeretnék lenni, ők találták meg :)

Pittman 2011.04.08 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.00
Majdnem ránksötétedett, de meglett végülis :)

Yaga89 2011.04.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.30
Messzebb van, mint hittük, de nagyon jó volt a keresés.

drhouse 2011.04.03 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Gyönyörű környezet, gyönyörű idő, szuper rejtés!!

A Két Vándor 2011.03.17 02:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Sziasztok !

Hát nagyon jó túra kerekedett belőle.
Parázós volt este vaksötétben, mindenféle állathangokat hallgatni :D
Meredek terep, a tetején sziklamászáshoz hasonlítható keresgélés :)
De megtaláltuk :)

Sajnálattal állapítottuk meg hogy a láda oldala be van törve :S tartalma szétszóródott, amennyire tudtuk visszaraktuk és olyan helyzetben tettük a helyére hogy ne peregjen ki belőle semmi és az eső se jusson bele.

Köszi a rejtést.
Üdv : A Két Vándor

Ui.: Bocsi a késői regisztrálásért

jolliefille 2011.03.11 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.61
PolarBear már leírta előttem részletesen, hogy hogyan jártunk a ládával. Én már a vár séta után indulni akartam be a városba, mert lett volna ott dolgunk. DE A LÁDÁT meg kell keresni ! És egy nagy "segges" lett a vége....

A vár egyébként nagyon szép, köszönjük a rejtést !

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.04.17 08:29]

PolarBear 2011.03.11 14:36 - Megtaláltam
Közös ládázás Jolliefille-el.
Megnéztük, bebarangoltuk a várat, nagyon tetszett.
Kicsit drágállottam a belépőt, annál is inkább, mert a mosdóban nincs víz. A vár után a láda felé indultunk, GPS-el a kezembe, annyira részletes a ládához vezető út leírása, hogy "titkos" azt terveztem, hogy annak alapján fogok elmenni a ládához. A talaj nedves, a levél, és az avar csúszós volt. A vízmosáshoz gond nélkül el is jutottam, de ott egy, majd még egy hatalmasat estem, a bakancsom csúszás nyoma látszik is a képen. Tovább indultam, de 50 méter után éreztem, hogy nagyobb volt az esés, mint azt első pillanatban gondoltam, ezért visszamentünk az autóhoz. Kérem a rejtő, egy jóváhagyással enyhítse azt a fájdalmat, amit a gravitáció okozott a hátsó felemnek ! :-)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.04.17 08:29]

 
fa-peti 2011.02.20 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Mai napi utolsó ládám, közösen megtalálva M.Sasával. A terep iszonyat csúszós volt és meredek, ráadásul néhol út sem volt. A ládánál a terep kissé veszélyes, de talán ez az izgalmas benne. Sokáig bogarásztunk a hóban mire meglett a cselesen elrejtett láda. Köszi.

M.Sasa 2011.02.20 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A kocsonyafesztiválra jöttünk el heten (de nem vagyunk gonoszok!), de én nem sokat láttam belőle, mert inkább ládáztam, a GCAVAS-tól fa-petivel. A terep nagyon csúszós volt, nehezen tudtunk feljutni, az ösvények sem voltak egyértelműek, sokszor csak toronyiránt araszolgattunk felfelé. Ez volt a mai 6/7. találatom. Elég sokáig keresgettük, végül a leírás alaposabb tanulmányozása után azonnal meglett, a műszerem is pontosan oda mutatott. Szép volt a kilátás, a havas erdő, köszi a rejtést.

cseta 2011.02.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.67
Nem tudom, hogy megtalalni volt-e nehezebb vagy a lyukbol kibanyaszni. Probaltam kicsit szelesiteni a bejaraton, de szerintem nem sok sikerrel. Lehet h ki kellene cserelni egy kisebbre...
Egyebkent nekunk a koordinata ok volt, jo a hely.

Luxi69 2011.02.07 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Edelénybe menve útközben megálltam egy kis miskolci ládázásra :)

A tűzrakó helyet pillanatok alatt megtaláltam, de onnan teljesen el voltam veszve ... Jó egy órányi keresgélés, csúszkálás, esés után sem találtam a ládát. Próbáltam a leírás alapján is megkeresni, de mivel a látótávolság 50-100 m volt a völgyet is csak érzésre tudtam betájolni. Egyes logok szerint a koord. sem pontos.
Miután már kezdett besötétedni ezért fel is hagytam a további keresgéléssel.

Kérem a tracklog alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: blaci, 2011.02.25 13:42]

 
Cherwood 2011.01.01 00:00 - Megtaláltam
Többszöri nekifutás után sikerült megtalálni a ládát. Gyerekkel semmiképp sem ajánlom, mivel a terep nagyon meredek és a sziklák eléggé veszélyesek, ahol el van rejtve a láda. Télen kifejezetten veszélyes szerintem, mivel a hó miatt nem látni, hogy hol van szikla, illetve hol van szakadék.

A láda az üregébe be volt fagyva, és alig lehetett onnan kiszedni. Örültem nagyban, mikor megtaláltam, hogy végre sikerült, illetve milyen nagy a láda, biztos lesz benne valami jó kis ajándék. Ennek ellenére makk maradék és 4-5 db kinder figura várt a megtalálóra. Szerintem elég szomorú, hogy másik ennyit tesznek bele, míg más esetleg igyekszik valami értékesebb ajándékot is beletenni. Nem is az értéken van a hangsúly, hanem a kreativitáson. Ezért nem is vettem ki belőle semmit...szomorú

Napszel 2010.12.22 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.15
A logokat olvasva azt látom, számos GPS nélküli sikeres megtalálás történt, ugyanakkor a GPS-el nekiindulók közül nem egy sikertelenül keresgél hosszasan. Az okot abban látom hogy míg a rejtekig vezető út szöveges leírása valóban precíz, a megadott koordináta jó 70 méterrel a ládától nyugatra mutat. Mi csupán barátnőm szemfülességének és a kinyomtatott, rejtek környékét ábrázoló fényképeknek köszönhetően találtuk meg. Az általunk a ládánál 11 műholddal mért koordináták a következőek: N48 05.606 E20 40.977

Bő 70 méter az eltérés a két koordináta közöttLélegzetelállító kilátás helyett nekünk csak köd jutott
EmesESE 2010.11.06 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
A megközelítés nagyon meredek, a rejtés jó, sajnos ránksötétedett, de legalább láttuk a város fényeit, és a kivilágított várat.
Köszönjük a rejtést

A város szürkületbenLegalább egyire meredek
Apexsek 2010.11.05 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Jó messze van a vártól...
:-)))))))))))

Gyalogos_kupa: 21,4km

gyüjtő 2010.11.05 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
ok

Pomisa 2010.11.02 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Jó nagyot másztunk.

peterbud 2010.10.30 16:24 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

bm 2010.10.23 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megvan.

Zsolti66 2010.10.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Munka utáni kis séta barátommal és lányával. Igazán kitűnő rejtés, szép környezet. Köszönet érte.

oktriv 2010.10.01 15:30 - Megtaláltam
Nagyon béna voltam. 1 órán keresztül kerestem, de nem lett meg. Sem a leírás alapján, sem a GPS alapján (pedig jó vételi viszonyok voltak, 4m-es pontossággal). Nem értem most sem...
Amikor majdnem leestem az egyik szikláról, mert megcsúsztam, NA AKKOR abbahagytam... Én ajánlanám, hogy erre a helyre senki ne menjen egyedül, főleg keresgélni a ládát a sziklák között. Kérem a rejtőt a találat elfogadására a képek alapján. Köszönöm.

[Jóváhagyta: blaci, 2010.10.12 14:34]

Timkó 2010.09.13 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Hosszas keresgélés után. A kilátás gyönyörű, megérte újból visszatérni! Köszönöm.Timkó

Bojta 2010.08.27 07:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Alig vártam, hogy bejuthassak a várba, de mert még nem volt nyiva ilyen korán, először felugrottunk ide a hegyre. Tetszett. Köszönjük a rejtést.

Márton24 2010.08.27 07:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Nagyon szép hely, okos rejtés!
Persze, nem a rejtő által javasolt útvonalon jöttünk, hanem ahogy sikerült, de azért ideértünk. :-)

Strombus 2010.08.27 07:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Kissé alacsony szinvonalú szálláshelyünkön reggel 6-kor felébresztettek azzal, hogy a szűk udvaron mögöttünk parkoló autó, a panzió rajtunk kívüli másik vendége, ki akar állni. (Este 10-körül érkeztünk és akkor megkérdeztük, hogy nem lesz-e az egymásra állásból gond, mondták, hogy "á, nem"). A kényszerű korai ébresztőnek köszönhetően hétkor már a hegyet másztuk.
A láda után vizslattunk egy darabig. Végül Oli úr találta meg, aki addig csak türelemmel várt ránk, nem keresgélt. Nagyon jó rejtés! Gyönyörű környezet.
Az egy amit nem értek, hogy miért Diósgyőr vára a láda neve. Én innen nem láttam a várat és messze is van tőle.

Amiről el van nevezve a láda 
Rasl 2010.08.25 13:40 - Megtaláltam
megvan

mara9 2010.08.25 13:40 - Megtaláltam
megvan

nap37 2010.08.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
2010.08.22. 12:45
Megtaláltuk.
MOLNÁR CSALÁD
MISKOLCRÓL

fakanal 2010.08.19 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Közös megtalálás 1roka1koma-val

1roka1koma 2010.08.19 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 2 átlag: 3.67 súly: 2.43
megtaláltuk köszi, nagyon ügyes rejtés volt.

Teniko 2010.08.19 00:00 - Megtaláltam
Igazán mozgalmas élmény volt:
amikor odaértünk a tűzrakó helyhez, egy óriási ragadozómadár körözött felettünk, míg kerestem a ládát láttam egy siklót, aztán az egyik bokor ágáról egy pirinyó levelibéka ugrott a szemüvegemre, később megcsípte a térdemet valami szörnyeteg, ragacsos pókhálót, és tenyérnyi, fájó-égő-viszkető duzzanatot hagyva maga után.
Ragyogóan követhető volt a leírás GPS nélkül is - követtem is, mégsem találtam meg :-(
Kérhetem az elfogadást ha küldök képeket e-mailben?
(és a szemetet is összeszedtük... :-)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.09.29 07:58]

Mirabelle 2010.08.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Hű de firnyákos rejtek!
Nagyon sokáig kerestem és nagyon nem akart meglenni, pedig.... Tényleg jó rejtés! De mivel kapkodtam és sietnem kellett mert a többiek a kocsiban vártak rám, hát valahogy leszakadt a TB kísérő papírja a bogárról. Aki továbbviszi, légyszi ragassza vissza! Köszönöm.

Puery 2010.08.05 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.17 súly: 2.63
Megtaláltuk, bár elég nehezen akart meglenni. Köszönjük

richlock 2010.08.05 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Nagyon jó rejtés, nem volt egyszerű. Köszönjük.

hitamas 2010.08.03 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.30
:)

Lide 2010.07.31 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Megtaláltuk. Nagyon jó a rejtés. Kitartóan keresgéltünk, míg a lábunk alatt megtaláltuk.

eperdzsem 2010.07.30 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Kalandos egy találat volt, az biztos!
Szülők után érkeztünk, akik már pár napja Miskolcon üdültek. Érkezésünk örömére, és esti programként indultunk a láda felé. Pindurkám egy picit nyűgös volt, ezért a parkolóban úgy láttam jónak, ha csendben odasúgom a többieknek, hogy ne mászassuk inkább meg. Ezért a vár felé indultunk, de sajnos csak a híd közepéig értünk el, az addig nem látott biztonsági őr máris futott utánunk, hogy a vár már zárva van. Pedig a kapu nyitva volt.
Ezután azért mégiscsak elindultunk a hegynek. A kocsit a lehetőségekig vittük felfelé a szűk kis utcán, és onnan indultunk el, a lassan lenyugvó nap fényében. A pontos leírást mellőzve saját fejünk, és a GPS mutatta cél felé vettük irányt, ezért elkerülhetetlen volt, hogy eltévedjünk (egyéb malőrökről nem is beszélve). Végül azért találtunk egy ösvényt, ahol bár kaptatósan, de haladtunk. Még gombát is találtunk a másnapi reggelihez, de a levelek felől hallható apró kopogások nem sok jót ígértek. Bizony, eleredt az eső, annak ellenére, hogy még mindig átszűrődött a napfény az ágak között. A cél még messze volt, de azért megálltunk egy picit pihenni és ázni. Nem tartott sokáig, de elég jól átnedvesedtünk. A kis tűzrakóhelyet, vagyis a célterületet már könnyen megtaláltuk, a ládát viszont - ismételten leírás nélkül - csak a "vak" szerencsének köszönhetően. Nagyon tetszett, főleg az epres doboz!
Visszafelé jöttek csak a plusz izgalmak. A felázott talajon lefelé még nehezebb volt talán, mint felfelé, de szerencsére eszembe jutott a nagy túlélő Bear Grylls szavai, hogy terepen csak futva érdemes haladni. Ezért a sárral, és a felázott aljnövényzettel nem törődve futottam le az útig, a többiek pedig követtek. Ennek köszönhetően a lefelé út max. 5 percig tartott. Viszont jó sárosak lettünk, a közeli kútnál kellett megállni, hogy "kocsiba-ülhetős" állapotba kerüljünk.
Nagyszerű túra volt, köszönet a rejtésért!

Eső előtt napsütésbenEddig jutottunk be
Egy láda, egy pusziRánkfért a mosakodás
Nem ebben kellett volnaKitartó társammal, Bear-el
HWI 2010.07.29 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
MEGVAN :))

szemlédi 2010.07.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.00
Esett az eső, így elég veszélyes volt a sziklákon mászkálni. Ez volt az első láda, amit a Kedvesemmel együtt találtam meg.

Toto92 2010.07.13 14:08 - Megtaláltam
Idei nyaralásunk alkalmával.

Zsu1971 2010.07.13 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.16
Először megnéztük a várat, aztán kerestük a ládát. Hát elég kaptatós a terep...Sietnünk kellett, hogy végezzünk a vihar előtt.

 
Lencsi 2010.07.11 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.77
Kaláka fesztivál közben, már 2 napja szemezek vele. Volt némi bozótharc, a kilátás valamelyest kárpótolt, de tény h sokat nem mutat a várból. Diósgyőrbe visszaérve kezdtem meg a ruhám kullancstalanítását, 31db-nál tartok :S Szóval mindenki tartson tüzetes vizsgálatot!!! Lencsi

Andis hercegkisasszonykéntFőúri pompában :)
Vásári forgatagLáda látja
Békepipa
Fesztivál névadók 
tomreti 2010.07.10 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.36
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. A rejtésnek a Diósgyőri várhoz nem sok köze van, hacsak nem a kiindulási pont. De ezen az alapon akár Szinva patak vagy Görömböly is lehetne.
Egyébként jó kis séta lenne, de így félrevezető.

fuzbal 2010.06.21 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
[wapon beküldött szöveg]
A leírás a kocsiban maradt, a szakadó esőben majdnem lecsúsztam az egyik szikláról, így feladtam a további kutatást...

[Jóváhagyta: blaci, 2010.07.16 18:57]
köszi :)

 
Mathau 2010.06.05 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.22
Érdekes volt. Egy szépen betrackelt ösvényen akartunk elindulni felfelé, amikor közölte az egyik bornírt ottlakó, hogy az magánterület. Ami egy baromság, mert nem vitt be sehova az ösvény csak az erdőbe. Többiek visszamentek, én jó természetemnek köszönhetően azért sem...

A ládát kerestük egy darabig mire előkerült. Amiért viszont lehúztam a rejtést az az, hogy a vár még csak nem is látszik innét. Ez egy jó kilátópont, de biztos nem nevezném a Diósgyőri vár ládájának...

 
Kofola BT 2010.06.05 17:39 - Megtaláltam
"Kokó 1000"-menet 11.

macikupac 2010.06.05 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.16
"Azért a víz az úr" - Ládázás Miskolc környékén 11.

Szinte már az elején tudtam, hogy a rejtés egy hatalmas nagy egyes lesz. Önmagában nem lenne rossz, sőt, kerestük vagy negyed óráig 4500 megtalálással a hátunk mögött, mire előkerült. Viszont azzal, hogy a vártól indokolatlanul került több száz méterre, ahonnan még csak nem is látszik az objektum, már predesztinálta a karót. Alapvetően, ha a láda neve "Kilátás Diósgyőrre" lenne, akkor ezzel nem lenne probléma, mert annak tökéletes. Ahogy a vár is, bár most sem jutottam be. Ugyanis épp valami zenei fesztivál zajlott; sok különböző fellépővel. (A skót dudásokat láttuk/hallottuk melegíteni, míg egy cigányzenekar épp ottjártunkkor kászálódott ki a buszból.) Így maradt a külső megtekintés, a körüljárás. Azt azért így is megállapíthattuk, hogy érdemes lesz bemenni. És ha a rejtek is valahol a várárokban lenne... Döme jött velem.

A vár nyugatrólAz egykori híd romja
Az ÉNy-i toronyA legromosabb (DNy-i) torony
Ágyú a várkapu mellettEdzenek a skótok
A vár DNy-rólKőkonzolok a DK-i tornyon
Kilátás a láda közelébőlSzikla a tetőn
Döme a ládával 
Kokó 2010.06.05 17:39 - Megtaláltam
Kess letudva [wapon beküldött szöveg]

mendi_es_zoli 2010.05.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Nagyon szép a környezet, érdemes volt felmenni a ládához. Vittük Nagyapát, Kingát és Bencét, plusz Drazsét, a kutyát. A leírás az utolsó betűig rendben volt, csak a láda keresését komplikáltuk túl, így bejártuk az egész sziklás hegyoldalt. Aztán a leírás megint segített.
Köszönjük a rejtést!

akiaki8 2010.05.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
ez volt az elsö ládám és nagyon meg teszet ez a "világ"
haverommal kimentünk és nem találtuk elsőre de szerencsére a vártól 300m-re lakom és ujra átt néztük

radarmaugli 2010.05.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
GPS nélkül is sikeresen meglehet találni!

Bea&Lazy 2010.05.08 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.57
+lett!
MEGKÜZDÖTTÜNK ÉRTE!!!!
A leírás nagyon pontos és nagyon szükséges is. A vízmosásban majd' kiköptük a tüdőnket. Az tuti, hogy nem gyerekes láda, babakocsit meg főleg ne vigyen senki.
A tűzrakóhely körül mi is bóklásztunk vagy negyed órát, a sok ugyanolyan szikla megtévesztő, de végül megtaláltuk. Leírás nélkül ne induljon el senki. És tényleg csak pár "lépés" a tűzrakástól:-)))
Mi nem tapasztaltuk, hogy az átlagnál szemetesebb lenne a környék.

Köszönjük a rejtést!

Na melyik is az a szikla???A rejtektől fotózva
MEGVAAAAN!!!Ő is a közelben van!
Csaba és Kati 2010.05.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Mai miskolci ládakeresésünk hatodik állomása volt. A keresést, a hegy megmászásával kb. 15.00 körül kezdtük, és 16.50 -kor feladtuk. A ládához vezető út leírása nagyon tökéletes és pontos volt, a kaptatón keresztül pontosan odataláltunk, azonban ennek ellenére sem leltük meg a sok szikla között a rejteket. A gps. pontos koordinátákat mutatott, a leírásban szereplő instrukciókat többször bejártam. A végén már azt sem tudtam, hogy a bokrokat jobbról vagy balról kerültem meg a sok körbejárás miatt. Kb. 16.30-kor telefonon a rejtő segítségét kértem volna, de átmenteileg nem volt elérhető. Ekkor feladtuk, de sajnos mostanában nem lesz lehetőségünk visszajönni és újra keresni. Szívesen hagytunk volna 1 ft -ot a ládában, sajnos ez nem jött össze.
Kicsit gyönyörködtünk a szép kilátásban.
Kérem a rejtőt, hogy a fényképek alapján fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: blaci, 2010.05.26 20:40]
Köszönjük.

A kezdetekA felfelé vezető út
Letérés az ösvényreKaptató a fenyvesben
Felfelé a lombos erdőbenLetérés jobbra
Közel a tűzrakó helyhezTűzrakó hely
Itt sokat időztemKilátás az erdőre
Kilátás a városraA városrész felülről
A vár 
Madym 2010.05.01 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megvan, ez az 57. találásom. Második miskolci ládázós napomon a második. Vonattal Debrecenből. A GCKFS láda után jöttem ide, és már abba a logomba is írtam, hogy aki a turistajelzések alapján próbálna tájékozódni, könnyen lehet, hogy nem sikerülne. Mindezért kárpótolt a friss, erdei levegő, az erdő, a forrás látványa, a csend, a nyugalom. Volt olyan szakasz, ahol rendesen emelkedett az út. A láda rejtése nagyon jó! Alig sikerült megtalálni. Legalább negyed órán át szenvedtem, és már majdnem feladtam, de végül meglett. TB, GC nem volt a ládában. Innen is szép a kilátás. Köszönöm!

Rendkívül bővizű volt a forrás.A forrás melletti pihenőhely
Miskolci panorámaA diósgyőri vár
Hazánk nemzeti lobogója 
Ulci 2010.04.23 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Meglepett, hogy milyen messze került a láda a vártól. Visszafelé szép kilátás nyílt Miskolc panelsorára, érdekes látvány volt... Felettébb érdekes.
De a vár, esti megvilágításban igazi szépség

 
dzoli1 2010.04.18 12:00 - Megtaláltam
Egy kis vasárnapi ládázás kutyákkal. :)

sirgalahad 2010.04.17 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Annyit mondok: ejnye mán,
Nagy a luxus, Ernye bán!
Minden falon csinos bőr
Fényűző lett Diósgyőr

kilátásnehezen került elő
messzelátáskintről
Borsó+Héja 2010.04.11 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megtaláltuk!Lehoztuk az összegyűjtött szemetet :-).

Skalp 2010.04.05 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.88
Az odavezető út nem, de a láda helye nagyon szép. A várban jártunk pár éve, az is tetszett, de szerintem Magyarország legdrágább vára.

Csöppek 
VIZSOTOTE 2010.04.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
nagyon szép hely, érdemes felcaflatni!
trükkös rejtés, leírás nélkül a gps is belegebedt volna:)
köszönjük!

félnarancs 2010.04.03 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.73
A hely nagyon szép, de a név nem találó, mindenkinek ajánljuk, hogy figyelmesen olvassa el a leírást még mielőtt elindulna. Mi természetesen nem tettük, úgyhogy kicsit nehezebbre sikerült a felfelé menet. :)

Diósgyőr váravalahol itt
itt a tavasz 
Bukowszky 2010.04.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
majd megdöglöttünk felfelé menet, de megérte! szuper rejtés!

mszilvia 2010.03.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

szandrik 2010.03.27 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.26
"Imádok szeméttel teli ösvényen, 45 fokos szögben, csúszos talajon felfelé kirándulni, majd 40 percig sziklaszázak között ládát keresni."

 
misee 2010.03.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Manóval másztunk fel. Nem kevés keresgélés után lett meg... Az egész sziklafalat áttúrtuk. Nem adtuk fel! Amúgy teljesen korrekt rejtés. Csak a rövidített leírást nem olvastuk, pedig szerintem abban van a kulcsa az egésznek.

atipapa 2010.03.21 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Köszi .Nemsikerült megszerezni!Nagyon sajnálom de több idönk nem volt a keresésre kérem a rejtöt fogadja el a megtalálást.Köszönöm

[Jóváhagyta: blaci, 2010.04.02 13:10]

Vándor Csillag 2010.03.15 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Előbb megnéztem a várat, majd felsétáltam a rejtekhez. A részletes leírás alapján könnyen odataláltam. Szép panoráma fogadott, de a ládát hosszas keresgélés után sem találtam meg. :( Kérem a rejtőt, a képek és telefonbeszélgetésünk alapján legyen szives elfogadni a találatom.

[Jóváhagyta: blaci, 2010.03.18 14:51]

Bluebell 2010.03.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Vasárnap estefelé találtuk meg, kicsit csúszós volt az olvadozó út, de megérte felmenni, szép hely. A naplemente is csodás látvány volt innen! :)
Köszönjük a rejtést!

Hellomarci 2010.03.07 15:54 - Megtaláltam
Máshonnan támadtunk:), de megtaláltuk.

rkertesz 2010.02.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Fantasztikus élmény volt!
19-én próbáltam először - köd, hó, este lámpa nélkül - nem találtam meg.
20-án kis kezdő kesser csapatommal újra nekivágtam - sikerült kikaparni a hó alól!
Kösz a rejtést! Így hóban elég extrém! :-)

*Dorci* 2010.02.13 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 3.07
Szomorúan közlöm, hogy a jelentős mennyiségű érintetlen hóban kitartó hosszas menetelésnek / mászásnak / csúszásnak nem lett meg a gyümölcse. :( Kérem a rejtőt, a későbbiekben feltöltendő fotó alapján hagyja jóvá a megtalálást. Köszönöm!

[Jóváhagyta: blaci, 2010.03.18 14:51]

vakond87 2010.01.28 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam. Miskolci tömegközlekedős+gyaloglós ládázás harmadik állomása. Köszönöm a rejtést!

cailean 2010.01.27 17:50 - Egyéb
Sziasztok!
Másodszor kerestük fel ezt a geoládát, amiben nagy szerencsénkre még ott pihent MonkeyGO Travel Bug, így szert tettünk geocachinges pályafutásunk első TB-jére.:)
Nagyon köszönjük a rejtést, a kilátás este, -10fokban is lenyűgöző!;)
Üdv, cailean

Edizon 2010.01.09 12:30 - Megtaláltam
Borzasztó! Több mint egy fél órát kerestem, de nem leltem meg. A hely ahova a láda elvisz gyönyörű, de amikor a GPS 0-1 m távolságot mutatott nem leltem a ládát! Lillafüredről indulva túráztam, de egyáltalán nem lettem sáros, viszont a láda keresgélés közben többször elcsúszam a saras hegyoldalon! Több mint fél óráig keresgéltem eredménytelenül, közben többször majdnem lecsúszam. Ha a közeli erdőben van egy jellegzetes fa tövében akkor is elmegyek ide, és még ládát is találok. Szóval eredménytelenül nyakig sarasan lemásztam a hegyről, pedig a túra végére úgy tervezetm, hogy találok egy ládát, de nem jött össze :-(. Arról meg már végképp ne beszéljünk, hogy a várat egyáltalán nem lehet látni a ládától, szóval a név választás egyáltalán nem találó! Fotók később.
Köszönöm a jóváhagyást és mellékeltem a fotókat.
[Jóváhagyta: blaci, 2010.01.11 13:35]

Gyönyörű volt a kilátás, de a vár sehol :(Rajta álltam a ládán?
A közelben készült panorámafotó 
attila32 2009.12.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.06
Megtaláltuk!
Legalább fél órát kerestük a sötétben.
TB. in!
Attila és Szilárd

Szilvus 2009.11.03 13:48 - Megtaláltam
A várat most kihagytuk, csak a ládáért másztunk fel. Nagyon jól el van rejtve. Tetszetős kilátás!

tomosny 2009.11.03 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
Várba nem mentünk el, voltunk már pár éve. Láda körüli panoráma pazar, innen szerencsére nem látszik a rengeteg panel.

szentkereszty 2009.10.28 18:00 - Megtaláltam
A vár remek, nagyon élveztük. Azonban mire a végére értünk igencsak ránkesteledett. Sötétben, becsületesen felkaptattam a hegyre is (reméltem, hogy a várat fogom a szikláról kivilágítva látni, de sajnos nem a várra nézett a hegyoldal...), a sziklák is meglettek, a gps szerint a ponton álltam, de a láda már nem lett meg. Zseblámpával minden szikla egyforma...

Remélem a rejtő lesz oly kegyes, és a fényképek alapján elfogadja a megtalálásomat.

[Jóváhagyta: blaci, 2010.01.11 13:35]

 
űrkuszmusz4 2009.10.27 16:00 - Megtaláltam
Hát az utolsó fél óra a sziklák analizálása után farmergatyát repesztve de sikerült megtalálni. Köszönet a rejtésért, igazán szép hely.

nemethk 2009.10.25 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.24
Az emelkedőn felfelé csak szuszogtunk. Reméltem a kilátás a várra fog nézni, de az sajnos nem jött be.

Attolico 2009.10.23 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első ládánk! GPS nélküli találat! Nagyon jó a leírás és a rejtés.
Kicsit túlbonyolítottuk, pedig egyszerű helyen van.

Banjo 2009.10.10 00:00 - Nem találtam meg
Volt 40 percem a vártól felérni,megkeresni ezt az "agyonbonyolított" ládát és vissza.Ethan Huntnak sem sikerülne!!Legalább a kilátás kárpótolt valamelyest...
-volt egy GPS-es sport-társ de ő sem találta a megadott kood belül :(

kristof55 2009.10.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Húúúúúú, hát nem könnyű megtalálni, mi a tíz körmünkkel kapirgáltunk végig minden odút, de meglett...

tomkess 2009.10.04 14:45 - Egyéb
Másodszor is megvan. Én persze nem segítettem a kis csapatomnak a keresésben. A lányokkal úgy döntöttünk, hogy megkeressük GCKFS-t is, ami nekem is ismeretlen terep még.

vizipinty 2009.10.04 10:35 - Megtaláltam
Vasárnapi séta Miskolc környékén.

erdeisz 2009.10.04 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Megtaláltuk.

kapinya.judit 2009.09.28 13:30 - Nem találtam meg
Minden jól indult, először megnéztük a várat, majd elindultunk a megadott úton, a tűzrakó helyig minden ment simán. A ládát nem találtuk meg, pedig rengeteget kerestük. Ahová a készülék mutatott ott nem volt, de azért körbejártam a környező sziklákat is, amit 15 méteren belül gondoltam. Találtam levedlett siklóbőrt is, de ládát sajnos nem, pedig készültem több ajándékkal is...

Mindent összevetve nagy csalódás volt ez a pont, meredek úton vezet fel egy olyan helyre, aminek semmi köze a várhoz, és a várakozásommal ellentétben nem is látni innen. Ráadásul valóban nem túl tiszta környék, eldobált üvegek sokfelé, visszaúton az ösvény közepén kamaszok zugcigarettáztak éppen.

Access Denied 2009.09.27 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Hétvégi BAZ megyei kör 20.

Hiába a nagy odafigyelés, ezt a rejtést is felfedezték a muglik. :-S
A leírás tökéletes, GPS nélkül is könnyen megtalálható a rejtekhely. Sajnos a névadó vár erről a helyről pont nem látható.

muglik :-(
 
mleslie 2009.09.27 00:00 - Nem találtam meg
Kimentünk délután a párommal és a kisfiammal és sajnos csalódnunk kellett, mert valamiért nem bírtuk megtalálni.
A rövid túra egyébként elég izzasztó, viszont a kilátás kárpótolt.
Sajnos ötletem sincs, hogy miért nem lett meg a láda, amikor mindenki szerint nagyon könnyű megtalálni. :(
Még a net és a telefonos segítséget is megpróbáltam igénybe venni, de nem jött össze.

Talán majd jövőre szerencsésebbek leszünk...

Tipcsike 2009.09.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nagyon szép helyen van, egyszer biztos elviszem oda a családot szalonnát sütni!

nogacsalad 2009.09.12 10:47 - Megtaláltam
Log később...

 
Glac 2009.09.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Meglett...

gezuci 2009.09.02 06:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Jó ki reggeli izzadás közben meglett! Utána le kellett zuhanyoznom.
Nagyon tetszett a renben tartott, szép környezet, kár hogy az erdőbe nem gyűrűzött be. Nem kellett még 20 métert sem másznom, már üres pizzás dobozokal és üditős flakonokkal találkoztam.

 
öfi és nufi 2009.08.25 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.58
Nagyon jó rejtés, minden ládának ami híresebb hely közelében van legalább ilyennek kellene lennie.

Bébic és Nyúl 2009.08.24 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Várlátogatás és a svéd tájfutó válogatottal való "találkozás" után hegyre fel. Köszönjük!
Viki és Zoli

Vacsape 2009.08.21 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Kiscsaláddal reggeli sétának. Köszönjük a rejtést.

potika007 2009.08.19 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Megtaláltuk!

A második ládánk a nyaralás alatt. Nagyon meleg volt így a kaptató még jobban megizzasztott felfelé:-)

GPS nélküli találat és igen már a végén tényleg a ládán álltam :-)

Köszi a rejtést, hangulatos hely a rejtek.

Bencus, Gizus, potika007

Delfin Trió 2009.08.19 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Először teljesen eltévedtünk, mert a Rozgonyi Piroska utat nem találtuk, csak egy másik rózsaszín házat... Fent az erdőben jöttünk rá e végzetes tévedésre. Az emelkedő meredek, de a kilátásért megéri megmászni! Nagy élmény volt!

zsotie 2009.08.17 12:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

harcsat 2009.08.16 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Jó volt !

t1kovacs 2009.08.16 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.49
Valóban nem egy babakocsis terep, nagyon szép a kilátás, köszönjük a rejétst.

ha2 2009.08.16 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Tájfutó vb kapcsán ládázás a Bükkben.
A Molnár-szikla után éppen útba esett.
Érdekes hely,szép a kilátás és szerencsére
nem forgalmas túrázó terület.
Lennt a várban nagy a nyüzsgés,kirakodó vásár és
lovagi torna bemutató zajlik.

Sifi 2009.08.16 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
A legutolsó, összefoglaló leírás segített a megtalálásban. (derékszögű jobb, majd bal....)
Enélkül valószínűleg nem lett volna meg.

 
bitveve 2009.08.16 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Pfúú!! Ezért megszenvedtünk! A rejtés példaértékű! Már majdnem feladtuk..de meglett. Köszönjük!

jjoska 2009.08.10 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Igen kemény terep, az eddigi ládáknál velem tartó társam fel adta. Méretes siklóval találkoztam.

Testőr77 2009.08.09 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.72
A vár gyönyörű de a rejtek már annyira nem!Hogy illik ez össze?
Köszi!

-alpha- 2009.08.08 16:00 - Nem találtam meg
Elindultunk, de idő hiányában nem találtuk meg.
Majd legközelebb.

Timi&Szabi 2009.08.05 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Megtaláltuk!

banyóka 2009.08.05 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Először a várat néztük meg, természetesen még mindig esett. a vár a vezetéssel nagyon tetszett, érdemes volt bejönni. Timivel sztrájkoltunk, ezért a fiúk mentek fel a ládához. A bükki-aggteleki 41 ládából ezt az egyet hagytuk mi ketten ki. Nem bántuk, mert a fiúk mint a kismalacok olyan koszosan jöttek vissza a sok csúszkálás után. Azt várták, hogy a ládától legalább a várat lehet majd látni, hiszen erre utal a név is, és nem a lakótelepet. Ezért ez csalódás volt, de összességeben tetszett.

peterpan 2009.07.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Jó kis meredekség ide feljönni. Épp a GPS szenzorait kalibráltam, amikor a körbefordulásos manőver alatt akkora seggest dobtam, hogy vagy 5 métert csúsztam a hátsómon, pedig álló helyzetből indultam.
Nagyon szép hely, kár, hogy amire vonatkozik, abból innen semmi sem látszik.
Jó turista módjára a tűzrakóhely mellett egy rakás tüzi fa volt otthagyva.

 
szasza84 2009.07.29 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.38
A pokoli hőség ellenére jól felmásztam, a felfelé út kissé megviselt:) Dejó lett volna egy kis jégkrémet találni:))

lacuskax 2009.07.26 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.79
Megvan.

KutaToll 2009.07.25 18:50 - Megtaláltam
Felkutatva!

Nono&Andris 2009.07.24 18:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nekünk is ordított a rejtés,azt kiabálta,hogy:
"Úgysem találsz meg!!!"
De a végén csak meg lett!

Felfelé a rövidebb utat választottuk (toronyiránt, előre GPS szerint), ami elég meredek és pókhálós útvonal volt. De megérte, nyertünk vele vagy 1 percet se... :)
A kövirózsák csodálatosak voltak, ritkán látni ilyen szépeket!
A rejtés jól sikerült, köszi az előttünk járónak! :D

Köszi!
Nono & Andris

A megtalálásKövirózsa - milyen szépek!
Még egy rózsa 
darti68 2009.07.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.84
A ládát kerékpárral (Egerből kiindulva) közelítettem meg. Az utolsó párszáz méter okozott némi nehézséget, de a rejtés még ezt is felülmúlta. Kitartó keresgélés után (az év legmelegebb napján, délben) végül is meglett. Szerencsére elolvastam a korábbi megtalálások leírásait is. A panoráma tetszett, a Vár melleti fasorban pedig (a közkútnál, oda-vissza egyaránt) megpihentem. Köszönöm a rejtést!

Kilátás a ládátólA rejtek
wikka 2009.07.20 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megérte a pokoli meleg ellenére felmászni ide! A tökéletes leírásnak (és a helyismeretnek) köszönhetően könnyen megtaláltuk. Ez volt ma a harmadik ládánk, és egyben a legszebb kirándulás is!
Fantasztikus a kilátás: láttuk a házunkat, és a következő célpontot is, az Ostorost!
Ezt a ládát hárman fedeztük fel, mert most először velünk tartott Lilu is, a kutyusunk. Nem mondom, a felfelé út kissé megviselte, de fent már igazi kis zergeként virgonckodott a sziklákon.
Megkerestük a közeli Vártetői barlangot (Fényes-kői zsomboly) is, ami kicsit csalódás volt, mert a barlangból szinte semmit sem lehet látni, viszont a közeli szikla nagyon szép. A kék madár tanösvényen indultunk vissza, ami a fenti részen nagyon vadregényes, viszont az alján csupa üvegszilánk, és szemét. Kutyával nem ajánlom ezt a befejezést.
Köszönjük a szép túrát!
Wiktor és Verka

az említett tűzrakóLiluval
DiósgyőrWiktor
 
BenderB 2009.07.19 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Légvonalban közelítettem a tegnapi özönvíz után. Mit mondjak, meredek. A rejtés szerintem nagyon jó. Vagy 5 percig álldogáltam a ládán mire észrevettem.Travel Bugot kivettem.

P41n & Pandi 2009.07.18 13:29 - Megtaláltam
Köszi, gyönyörű volt a kilátás! A vízmosáson felfele menet majdnem feladtuk... szerintem több, mint 200 méter. :)
TB elhelyezve :)

Felfele a vízmosásbanvízmosás
a vár tetején 
Hosszu és Maszat 2009.07.15 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Várlátogatás után, 32 fokban. Durva az emelkedő, már ha toronyiránt megy az ember. :)
A láda jó szokás szerint tök üres, ja bocs volt benne 2 lejárt Tescos bón.
Persze ez a nem a rejtő hibája, hanem a magyar mentalitásé.
Köszi a hard túrát, élvezem az ilyet. :)

CS.CS 2009.07.12 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.95
A várban ünnepség és a vár környezetében kirakodó vásár volt. Összekötve a kellemeset a hasznossal a ládát is levadásztuk. Igaz a feladat nem volt egyszerű, mert a tűzgyújtó hely közelében kirándulók voltak....

 
Vagdalthús 2009.07.11 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
A diósgyőri Kaláka Fesztiválon voltunk 3 napig, közben dobozoltam egyet, ha már a várfürdőben sátoroztunk. A vár pazar hely, a fesztivál szintén, a rejtés környezete is lenyűgöző - csak épp ezeknek semmi közük egymáshoz, mert a rejtés annyira független a bemutatni kívánt objektumhoz. Küzdöttem a kereséssel, végül az előző log alapjn kezdtem el gondolkodni. De még az alapján is eltartott egy darabig, végül hirtelen fentről pillantottam meg, a lábam alatt. Élmény volt, köszönöm a lehetőséget!

x Betti x 2009.07.07 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Alig találtuk meg de azért megtaláltuk.Alig volt benne valami (semmi érdekes)..........Elsőre találtuk meg ezt a ládát.
Tomi neve a geoching oldalon túrarudi (ő is feltette a képeket )

A láda :)Tomi és én
A kilátás
Én :)xD
tomkess 2009.07.07 00:00 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtés, sokáig kerestük, közben többször is átmentünk felette, de végül meglett.

Betti megtaláljaKilátás
A vár 
Ninja family 2009.07.05 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Hejcei nyaralás 3/22.
Útban odafelé begyűjtöttük magyar történelmi nyaralásunk 3. ládáját. A hely csodálatos, bár a várhoz nem sok köze van, még csak nem is látszik innen. 450 km kocsikázás után nem esett olyan jól ez a túra. Azért amikor már fent voltunk nem bántuk meg, a rejtés pedig szuper. Utána azért kipihentük magunkat a várban, ahol épp korhű jelmezben parádéztak.
Köszi a rejtést.

Látkép a ládátólVárjátékok
homeros 2009.07.04 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Bár megizzasztott minket, de a kilátásért megérte!
Köszönjük a rejtést!

mb2000 2009.06.29 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Miskolci túra 1. Ládája. Köszi! [wapon beküldött szöveg]
Miskolci tekergés
6 ládát teljesítettem e napon. A Tiszai Pályaudvar felől Diósgyőr felé vettem az irányt, az 1. találatom tehát a GCDIOS volt. Szép kilátás nyílt a városra. Majd célba vettem az ötös buszt, és a Molnár-szikla közelében sikerült is leszállnom. A GCMoSz felkeresése után irány Lillafüred: kellemes erdei séta után összeszedtem a GCLILL 7 pontját, majd irány a belváros! A GCMiSe 6. része után a GCAVTE és GCAVAS ládákat kerestem meg, sajnos a kilátó le volt zárva. Az utóbbi ládába jó lenne egy fix toll (bár nálam volt egy, de nem hagytam ott...). A GCMiSe többi pontja után még egy kis mekis kaja, aztán irány Debrecen - persze már vonattal.

Ezt láttam fentről 
Asztalosokk 2009.06.27 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Múlt ősszel egyszer már felmásztunk- kapásól az ellenkező irányból közelítve-de nem találtuk meg. Akkor mindjárt eldöntöttem,ha legközelebb Miskolcra jövünk, feltétlen megkeressük. Ma aztán végképp nem volt kirándulóidő, de ha már 400 km-t utaztunk , nem hagyhattuk ki.Csöpögő esőben, felfelé még elment, lefelé viszont gatyafék. A láda azonnal meglett-érdemes tanulmányozni a korábbi bejegyzéseket és főleg a fotókat . Remek rejtés gyönyörű helyen, köszönjük.

reprocesszor 2009.06.19 21:10 - Megtaláltam
Majdnem egész napos utazás után késő délután érkeztünk meg Kaposvárról a Várfürdőbe a Független Rendőr Szakszervezet motoros találkozójára.
Adminisztráció, sátorverés és átöltözés után -mivel már erősen sötétedett- a csapat fáradtabb/lustább részét a sörkimérésnél hátrahagyva elindultam felfelé a ládáért.
Az erdőbe érve már kellett is a fejlámpa, és mivel a pótelemeket sikerrel otthon hagytam, mire felértem le is merült ahogy kell...
A láda környéki köves részen viszont volt még némi fény, így amíg láttam valamennyire, keresgéltem szorgalmasan mindenfelé, látszottak a kitaposottabb részek, ennek ellenére egyik vélt rejtekhelyen sem leltem semmit, közben teljesen besötétedett így szomorúan tudomásul vettem, hogy ezúttal nem lesz meg a doboz, valamint hogy még vissza is kéne jutnom valahogy. Egy-kétszer jól el is pereceltem lefelé a sötétben, hiába, a GPS azért nem a legjobb zseblámpának...
A helyszínen csináltam pár képet a telefonnal, valamint másnap este a vár meglátogatásakor.
Egyszerűen fantasztikus ez a vár, szépen helyre van pofozva, a múzeumok éjszakáján pedig még fáklyás idegenvezetést is tartott nekünk egy lovag:-)!
Ha elfogadnád megtalálásnak, azt megköszönném, mert (sajnos) nem gyakran járok errefelé...

[Jóváhagyta: blaci, 2009.07.06 19:19]
[Megköszönte: reprocesszor :-)]

VárudvarToronyból
kondasg 2009.06.14 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megataláltam. Csodás a kilátás és kőkemény a feljutás :)

GT4 2009.06.13 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megvan, köszi a rejtést!:) Üdv: GT4

cailean 2009.06.13 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, nagyon szép volt a kilátás!!! Köszönjük a rejtést:) Üdv: cailean

Blue Mali 2009.06.13 16:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Köszi, a rejtést.
Gábor75 barátommal kerestük fel a helyet, a Bükk TT. után levezetés kép.
Hát mit írjak, én azért ilyen messzire nem vinném el ezt a ládát, főleg azért nem, mert innen a várból semmit nem lehet látni.
Szép hely szó sem róla, de ez egy másik rejtésről szól szerintem.
Azért szép kis emelkedőn mentünk fel, tehát tudtuk nyújtani az izmokat.

Elvittük a TB-t!

Gábor75 2009.06.13 16:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
megvan:-) [wapon beküldött szöveg]
Nem értem pontosan,hogy miért itt van a láda,de szép helyen van.Köszönet a rejtésért.

KsRA^ 2009.06.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Gyönyörű a táj. Mindenkinek ajánlom. Sajnos a magasleshez nem tudtam kimenni mert nagyon lógott az eső lába. De a város feletti villámok látványa miatt megérte.

kocsesz 2009.06.11 13:42 - Egyéb
Újra felkerestük a geoládát és elrejtettük az American beaded flag TB-t.

topino 2009.06.07 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.40
Borongós időben indultunk, esőben érkeztünk. A végén már meglehetősen csúszós volt a "pálya". Most debütált a Garmin Oregonunk - valóban vízhatlan.
Köszönjük, hogy tettetek tollat a ládába, mert a mienk menetközben eltünt.

ballasz 2009.06.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.62
Hát ez nem diősgyőri várról szól, de jót túráztunk felfele. Ha nincs a pontos leírás, még most is keresnénk! Sajnos a magasleses kilátást nem olvastam el, így erről lemaradtunk, pedig biztos szép lehet.

Csemeték 2009.06.03 11:00 - Megtaláltam
Ok

Pacsek 2009.05.30 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Megtaláltuk!GPS nélkül,második ládánk a mai napon.Vittünk tollat a ládába ami teljesen ki van fosztva így ajándék nélkül távoztunk:( Hagytunk egy vitézt is ládaőrnek.A kilátás szép a rejtés is. Köszi.

fzsofi 2009.05.30 17:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

fabkor 2009.05.30 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Kifuladtam mire felmasztam [wapon beküldött szöveg] Kellett energi az biztos mire felmásztam. Utánna pedig ott a sok egyforma rejtek. Viszont csodálatos a panoráma. Meglepődtem a tőzrakohely láttán, ide nem csak ládavadász mászik fel?

KelemenGy 2009.05.23 18:43 - Megtaláltam
Csak egy félórácskát kerestük :) Megj.: kéne egy toll a dobozba. [wapon beküldött szöveg]

Kismanó 2009.05.23 18:43 - Megtaláltam
Kemény rejtés + kicsit sűrű a levegő idefenn :) [wapon beküldött szöveg]

Márta 2009.05.23 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

V_Gabor 2009.05.09 20:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Mind a hely, mind a kilátás, mind a leírás és a rejtés csillagos 5ös! Vaksötétben a mobilom fényénél találtam meg a rejteket, s ugyancsak így botorkáltam le visszafelé, az addigra már vaksötét erdőben (ott még a telihold sem segített). Ide bármilyen napszakban megéri feljönni, még éjszaka is!

NightCaching (5/3)

bgjozsa 2009.05.03 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.97
Miskolc elhagyása előtt kerestük fel a ládát. Jó meredek volt. A rejtés remek. Külön kiemelném, hogy nagyon jó volt a rejtő alapos leírása a láda helyével kapcsolatban (anélkül talán még most is ott keresgélnék :) ). Szeretem, ha a rejtő megadja a lehetőséget arra, hogy akinek az objektum megtalálása a cél, annak ne kelljen veszdődni a láda keresésével; viszont aki szeret keresgélni, az megteheti, hogy nem olvassa el a leírást (csak pl. utólag).

vuukk 2009.04.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.48
Nagyon köszönöm ezt a kellemes élményt! Gyönyörű volt a környék és a kilátás. A rejtés is elég nehéznek tűnt, de valójában annyira egyszerű.

Tibike a hegyről 2009.04.13 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Gyönyörű időben indultunk, jó a szöveges útnutatás, és a koordináták is pontosak, de a láda megalálása, az bizony nehéz volt, kb 20 percet bolyongtunk, de leültün, megcsodáltuk a tájat( a szülői házamat innen szépen lehet látni) és utánna rögtön megtaláltam..
hatalmas öröm volt, már kezdtem feladnii..
Köszönjük a Rejtést!!!!

Bugár-orienteering 2009.04.13 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
a gps-en láttam, hogy a közelben megy a kékmadár tanösvény, megpróbáltuk megkeresni, végülis a gps által jelzett vonalon mentünk fel, ami egy nem szép árokban ment. a kőfejtő után az ösvény kiment az árokból, ott láttuk az egyetlen kékmadár jelet egy fán. innen egy kis sziklamászással közelítettük meg a ládát, valószínüleg ezért nem kellett sokat keresni. a kilátás pazar volt.

gaborcad 2009.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.78
Nagyon JÓ!

TLaca 2009.04.10 13:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, gyönyörű a környék és a kilátás is, mesteri a rejtekhely, rajta álltunk és akkor is csak a leírás segített. Elhoztunk egy cseh eredetű TB-t (TB15813 Baghíra), hamarosan újra egy erdőben lesz elrejtve.
Szemerkélő esőben vágtunk neki, gondoltuk, hogy el fog állni. Nem így lett...
A két kitartó gyerekkel felmásztunk (a többiek lemaradtak), már ez szép próba volt a felázott talajon.
Lefele pedig sárcsúszda, tripla leszúrt fetrenberger az agyagos lejtőn. Úgy néztünk ki, mint a malacok. A lentmaradtak reakcióját inkább nem említem... :)

Fazék 2009.04.05 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.16
Mindenféle okok miatt már sokszor nem kerestem meg ezt a ládát, most pótoltam ezt a régi adósságot. Az emelkedő elég durva, jól megizzadtam, aztán leírás nélkül kb. 15 percig kerestem, de én bénáztam a koordináta pontos, a rejtés kifogástalan.

szelep 2009.04.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Miskolctapolcai pihenésünk alkalmával néztük meg a Diósgyőri várat. Aztán én 'felszaladtam', ezen a jó kis kaptatón. De megérte, szép ott fenn a szikláknál. Gyönyörű virágok is nyílnak most. Kár hogy nem vittem magammal fényképezőgépet. Viszont vittem magammal egy TB-kacsát, és a ládába tettem.

adrivik 2009.03.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.19
Miskolci bevásárlásunkat egy ládakereséssel zártuk. Mivel GPS-t nem vittünk ez az egyetlen láda maradt, amit nélküle is megtaláltunk. Húzós volt a felfelé út, annál is inkább, mert a cipőnk és ruházatunk ...... hát igen, szóval nem hegymászáshoz öltöztünk. Még jó hogy nem találkoztunk senkivel.
De a kilátás gyönyörű volt.

Evetke 2009.02.28 16:21 - Megtaláltam
Szééép mászás volt! "Most már mindegy" alapon, ha már Avason úgyis sikerült konszolidált disznókülsőre szert tenni a hegyoldalban fetrengés jóvoltából. Mit bánom én most már, sokkal sárosabb úgyse lehetek. Lefelé jönni harmadannyi időbe telt, mint felmászni, de az ösvény a maga hófoltos-sáros formájában olyan élmény volt, amitől röfögni muszáj. :)
A vár, az meg nem is látszik a ládától. A parkolóponttól igen.

Lááádaaaaa!Vidám ládász és vidám ládalakó
Ez meg a kilátás 
Togo 2009.02.28 16:21 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

ÉnBalázs 2009.02.22 00:00 - Nem találtam meg
igen sokat kerestem, de a szürke sziklákat takaró fehér hó tanácstalanná és ládátlanná tett, pedig a képeket elnézve teljesen jó helyen kutattam. próbáltam telefonos segítséget kérni a ládafőnöktől, de még az sem sikerült :)

pottom55 2009.02.07 00:00 - Nem találtam meg
Sajnos nem sikerült meglelni, pedig hosszasan kerestük. Többször kiindultunk a tűzrakótól, a GPS szerint rajta voltam és még sem találtuk. Ez lett volna a második ládikánk, kicsit elszomorodtunk. Azért a séta nagyon jól esett. Tovább mentünk az ösvényen, de nem a kilátóig. Nagyon különleges a növény- és madárvilága a sziklás résznek és az erdőnek is. Még a Nap is kisütött a kedvünkért ma. Végül belátogattunk a várba.
Azért jó lett volna megtalálni 8( Több ösvény is indul a tűzrakótól és nem egészen volt tiszta, melyek is azok a bokrok amiket kerülni kell.

solteszb 2009.01.28 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.30
Megtaláltuk, ez a 21. ládánk. Most már REJTHETÜNK is. :) :) A parkoló elég nehezen lett meg, mert a GPS olyan úton akart vinni, ami már valami magánút szerű, és le van zárva. :( Aztán valami kertek végében álltunk meg, ami nem volt valami bizalomgerjesztő, deez nem tántorított el bennünket, nekiiramodtunk, és megmásztuk a hegyet. A rejtés csúcs szuper, jó kis keresés előzte meg a megtalálást. :) Ötletes..... :) Nagyon köszönjük, a kilátás is szép. :)

Krisztyian 2009.01.25 15:00 - Megtaláltam
Pici elhamarkodott keresés után, a leírást figyelmesebben elolvasva, egyből sikerült megtalálnom. Szép hely ez is! :D

fkmaster 2009.01.24 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.10
Némi sárdagasztás és csúszkálás után felértem és szembesültem a hegyoldalt elborító kesserösvény-erdővel. Bő fél óra után telefonos segítséget kértem, még azzal is nehezen találtam meg a rejtést. Köszönöm ssophie és adams segítségét, nélkülük még mindig fent csúszkálnék:) A ködös idő miatt nem sok kilátás volt, de körvonalaiban látszott Diósgyőr.

ssophie 2009.01.19 07:49 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

adams 2009.01.17 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Hát ebben a havas időben nagy nagy kaland volt feljutni, de megérte, élveztük. Egy órás szikla túrás után segítség kérést tervezve kezembe vettem a telefont, párom, ssophie arra a pontra állt, ahol sejtettük a ládát. Épp elkezdtem tárcsázni, amikor Zsófi a lába elé nézett, és azt mondta, igen, itt van :) Jó leírás, szép kilátás, jó rejtés!

gufti 2009.01.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Csak telefonos segítséggel sikerült. Zsolti, Szabi köszi az útbaigazítást.
Amint a képen is látszik "meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a szállópor koncentrációja."

 
Száz20 2008.12.30 13:40 - Megtaláltam
Megvan !!!

Zajac 2008.12.29 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Bükkszentkeresztről megérkeztünk,majdnem egy órán át kerestük,tücsköt-bogarat mondtam már.Már nem sok kellett volna,hogy feladjam amikkor pont olyan pozícióból láttam meg,hogy már rögtön tudtam,megtaláltam :)
Nagyon jó kis rejtés :) Igazi kincskeresési lázban égtünk.
Egész falka kóbor kutya bandázik arra,és szemétből is volt bőven.
Egyébként pazar a kilátás.

 
hokusz22 2008.12.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Már majdnem feladtuk, de meglett :-))

Hadralka 2008.12.28 12:40 - Megtaláltam
....bővebben Famágustól!

Famágus 2008.12.28 12:40 - Megtaláltam
Előre tudtuk, hogy 4 napos ládázásunknak ez lesz a leghúzósabb része.. így is lett..
nekem főleg, különös tekintettel az előző este elfogyasztott nagyobb mennyiségű, kitűnő egri vörösborra, melyet roppant vendégszerető, szállásadó házigazdáinkkal vettünk magunkhoz :-)
Szóval a baromi meredek úton felfelé, igen sokszor megkellett állnom pihegni..fent viszont szuper volt.. végig követtük az elsőosztályú leírást, fent mégis 10 percig tartott mire rájöttünk, hogy Oldfox tényleg rajta áll :-) király volt az egész, köszönjük szépen.. ja, elhoztunk egy óriási, gyönyörű csigaházat, és nagy boldogságunkban betettünk 4-5 csinos kis ajándékot..

oldfox 2008.12.28 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
....bővebben Famágustól.

fejvadász 2008.12.13 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
jo kis kaptato van felfele, kétszer meg is alltunk pihenni :P
a rejtés jo vagy 2 szer el is metunk mellette:P
koszi a rejtést

benist 2008.12.03 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Miskolctapolcai telelés. Felkapaszkodtam a jeges, sáros ösvényen. A kezdeti nehézségek után már nem volt nehéz a továbbjutás. A leírás olyan részletes, hogy szinte eltéveszteni sem lehet az utat, mégis sikerült elsőre egy másik rózsaszín házat megtalálnom a vár felett, de kis kitérő után meglett az igaz út. A lényeg, hogy a strand sarkánál jobb felé kell indulni. Gondolom, nem én vagyok az első, akit átejtett a rejteknek tűnő, kövekkel borított üres üreg. Jó az igazi rejtés, kis kutatás után meglett, bár a képen szereplő kutya jelenlétével hamarabb ment volna.
A láda után kellemes vezetéssel végigjártuk a várat is.

blaci 2008.11.19 13:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés. Minden Ok., a láda redben a helyén van. A 2. logbookot lehozam, mert betelt. A temérdek kindertojás ócskaságot eltávollítottam a ládából; így egy léggömb, egy Görögországból való tegeri csiga valamint egy 1969-ben nyomtatott ma már numizmatikai értéket képviselő ún. "Dózsa" papír húszforintos közül választhat a következő megtaláló.

Üdv.:
blaci

bgecco 2008.11.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Hát, nem is tudom. A helyszínen telefonos segítséget kértem a rejtőtől, ő nagyon kedvesen lépésről lépésre kalauzolt. De így sem lett meg. Vagy überbéna vagyok, vagy elveszett. De talán az elöbbi. :(

[Jóváhagyta: blaci, 2008.11.18 13:26]

 
Evab 2008.11.09 13:21 - Megtaláltam
Telefonos segitseggel. Koszonjuk! [wapon beküldött szöveg]

jaz 2008.11.09 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.86
m

bodorkos 2008.11.09 12:00 - Megtaláltam
Bukkszentkeresztrol hazamenet ejtettuk utba. Elegge ehes voltam mar, hogy a hegymenet utan nagyon meg akarjam talalni. Csak koordinatakkal nem ment a megtalalas - pedig csak 1-2 meterrel mutatott arreb a muszerunk -, de a 197 segitsegevel mar igen - itt felolvastak a ladahoz tartozo leirast :)
Koszi a rejtest, Sanyus + Edit

Piró 2008.11.08 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Miskolci kirándulásunk záróládája volt. Már az ideérkezés is kalandosra sikeredett, mivel Zsu elfeljtette Lujót (PDA) visszaállítani és a gyalogos üzemmódnak köszönhetően többször megpróbált minket lehetetlen helyzetbe hozni: először lépcsőn akart levinni minket kocsival, utána pedig a szembejövő sávban való közlekedést javasolta... Végül kiderült a hiba és szerencsésen megérkeztünk a várhoz.
Vettünk jegyet, így ostromlásra nem került sor. Az egész vár nagyon tetszett. A tériszonyom ellenére felmerészkedtem a toronyba is, ahonnan tényleg nagyon szép a kilátás. Jól éreztük magunkat, remek láda a napunk megkoronázásához.
Sajnos mire bejártuk az egész várat és elfogyasztottuk a forrócsokinkat, besötétedett. Lámpa és idő hiányában a láda kimaradt, de a lényeg így is megvolt. Remélem a képek alapján elfogadod.

Piró, Zyu, Somi, Vera, Rita

[Jóváhagyta: blaci, 2008.11.20 13:35]

Köszi!

Hasonlít?
A királynő integet :)
Somi
perol9 2008.11.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.53
Nagyon jó rejtés, kerestük egy darabig míg meglett. Szép helyre visz fel a cache.

Molli 2008.11.03 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Megtaláltam

lacsz 2008.11.03 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
A Vár csodálatos. A ládát kicsit hosszasan kerestük, de végül megtaláltuk.

A VárKályha
FelülrőlA magasban
Victory 2008.10.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Sikerült megtalálni a ládát, de figyeljen mindenki, nem a sörösüvegek alatt kell keresni!:)

Ötvös család 2008.10.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.58
Nos nem hagyott nyugodni, a tegnapi kudarcunk, így nekivágtunk ma fél kettőkor még egyszer. 10 perc volt a betonút végétől a csúcs, de nagyon hajtottunk, majd újabb fél óra keresgélés és tanakodás után rájöttünk, hogy éppen rajta táncoltunk. Ami félre vezetett, ha megnézitek a képeket mi egy jóval nagyobb helyet kerestünk, mint ahol valójában a láda van! Ez vezetett félre. A leírás is tökéletes, meg a képek is. A koordináta is viszonylag pontos (GPS függő). Szóval ez volt eddigi legszívatósabb ládánk, jó értelemben. Köszi a rejtést!

Kamilla és Zoli 2008.10.25 19:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Amikor odaértünk és megtudtam, hogy fel kell másznom a hegy tetejére, nem repdestem az örömtől! De amikor felértem és megláttam a kilátást nagyon megörültem! Pazar volt! A geoláda megkeresése fent a hegyen nem volt olyan egyszerű! De hamar megtaláltuk!:)

lgergely 2008.10.25 17:15 - Egyéb
Már koraeste értünk oda. A GPS pontosan jelezte a helyet, de nem volt láda. A valószínű rejteket megtaláltuk (sziklahasadék és fedőkövek), de semmi nem utalt a ládára. Felette 3 üres sörösüveg sorakozott a sziklán. A sziklák előtt a fán egy fekete szalag volt kötve. Nem lett meg...
10.26. Látva az otvoscsalád 2. logját, sejtem miért nem találtuk. Jó, hogy megvan a láda és megyek majd újra. Köszi !

Ötvös család 2008.10.25 12:00 - Egyéb
Hát másfél órás keresés után sem lett meg. Már szinte centinként haladtunk. Nem tudom kicsit lelombozódtunk.

alexi 2008.10.12 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Miskolc környéki ládázás 7/4. Számunkra a hétvége legszebb rejtése. Köszönjük!

ellus 2008.10.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.30
Nedves talajon kicsit sikamlós a történet, de megoldható.

Puszkany 2008.10.06 18:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Szürkületben indultam felfelé, majd korom sötétben le. Sima talpú cipőben nem szerencsés eső után erre botorkálni. A vár szépen ki van világítva.

matrixmusic 2008.10.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.67
Megtaláltam!
Egy kis délutáni kesselés...Nagyon tetszett a hely, elég kemény a terep felfelé, kell hozzá comb... :-)
A kilátás pazar, a rejtés is szuper, bár én nagyon könnyen megtaláltam.
"Nagyot ugró geoszöcskét" elvittem!
Köszi: Aty
...::: www.matrixmusic.hu :::...

tika67 2008.09.28 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Telefonos segítséget kellett kérnem, mert nem bírtam rábukkanni. Kicsit sürgetett az idő, úgyhogy felhívtam a rejtőt, akinek ez úton is köszönöm segítségét.

Betettem a "nagyot ugró szöcskét" TB-t.

duranyikd 2008.09.16 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.94
Szakad az eső + sportcipő. [wapon beküldött szöveg]

Somate 2008.09.06 11:15 - Egyéb
Elvittem a Rytir Brtnik z Brtniku TB-t.

Moonspell 2008.09.05 13:45 - Egyéb
Itt hagytunk egy nagy utazót amit a Nagykövesdi várból hoztunk magunkkal: Rytir Brtnik z Brtniku

 
kocsesz 2008.09.02 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.65
Szép környék, megérte felkapaszkodni. A Teknőc vándorbogarat kivettük a ládából. Valószínű, hogy Pest környékére utazik.
A ládázás után végigjártuk a kékmadár tanösvényt. Egyszer jól letértünk az útról és bementünk a dzsungelbe:) Habár a tanösvénynek is vannak eléggé benőtt szakaszai...

Indul a csapatMegvan!
Tényleg szép a kilátásAz erdő
nézz az ég felé:)
blaci 2008.09.02 11:00 - Egyéb
Újabb vaklárma a láda eltűnéséről. Ládaellenőrzés.

A láda rendben a helyén van, a koordináták pontosak, számtalanszor bemértük már. A logbookban az utolsó megtalálás augusztus 30-ra esik (lásd az első fotót). Tessék egy kicsit figyelmesebben elolvasni a leírást (a kulcskifejezés a "magán a ládán állsz"). Ne egy olyan rejtésre gondoljatok, ahol egy szikla tövében a ládára sok kő van rárakva, annál a rejtés sokkal trükkösebb, nem véletlen a 3.5 nehézség. Sziklaüreget keressetek, amely felett jól járható ösvény van és a láda az ösvény alatt van közvetlenül.

Sokan mondhatják persze, hogy miért nem egy könnyebben kiszúrható helyre került a láda. Nos, azért ragaszkodunk a jelenlegi rejtekhelyhez, mert nem csak ládavadászok látogatják a helyet. Sőt, továbbmegyek: kifejezetten olyan emberek is járnak a helyre, akikről módunkban áll feltételezni, hogy ellopnák a ládát. Gyakran kell törött borosüvegdarabokat, sörösdobozokat és minden más szemetet gyűjtenünk és lehoznunk, hogy a hely tiszta maradjon. És a szemét nem csak a tűzrakóhely környékén található meg, hanem a láda közveten közelében is. Olyan rejtekhelyet kellett találnunk, amelynél minimálisra csökkenthetjük a láda véletlen megtalálásának, eltűnésének, ellopásának veszélyét.

A fentiekre tekintettel tisztelettel kérjük a ládavadászokat, hogy tartsák tiszteletben a rejtekhelyünk kiválasztását, és semmilyen jószándéktól vezérelve se helyezzék át a ládát máshova.

Üdvözlettel: a ládatulaj blaci

LogbookA láda a rejtekhelyen; rajta a TB-nk
Az üregbejárat visszarejtés után 
Gipszjakab & Lujzika 2008.08.31 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Ez a nap is rosszul indult. rögtön az első kereséssel problémánk volt. A ládát nem sikerült megtalálni, azt hiszem ezt is begyűjtötték. Ez már a harmadik volt amit "nem találtunk meg"
Giszjakab & Lujzika

[Jóváhagyta: blaci, 2008.09.01 20:17]

gyurigyerek 2008.08.30 00:00 - Megtaláltam
Meg van! De látom az utánnunk jövők már nem találták pedig mi vissza rejtettük oda ahol megtaláltuk. Mi is sokat bolyongtuk a sziklákon mire megtaláltuk. Igazából a kitaposott rész segített. A város környékén azonban mi is ütköztünk hasonló helyzetbe az avsi kilátó körül.

blaci 2008.08.26 18:00 - Egyéb
Ládakarbantartás.

Tettem bele egy fehér papírba csomagolt eredeti kézzel festett korondi kisbögrét.

Ezenkívül bekerült a ládába az egyik vándorbogarunk, az
Erdélyi teknőc, ami egy nagyon aranyos kis plüssteknőc. Kérlek csak akkor vidd el, ha gondod is van a továbbutaztatására és a com-on való beregisztrálására.

Üdvözlettel: a ládatulaj blaci

Kinga12 2008.08.25 15:25 - Megtaláltam
Megvan! Balukával közösen. Köszönjük!

baluka 2008.08.25 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
A diósgyőri vár után felkapaszkodtunk a ládáért is. Csodálatos a panoráma, köszönjük.

Balázs & Kinga

spetra 2008.08.18 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
megtaláltam! nagyon jó nap volt. igaz tapolcára csak egy idő után találtuk meg a jelet de átjutottunk. és még a tátrára is ráláttam a túra után hazafelé:)

Máté és Zoli 2008.08.18 12:25 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

szbarna 2008.08.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Miskolc környéki ládázásunk utolsó állomása.

A várba megpróbáltunk bemenni már egy héttel ezelőtt, de akkor volt a várfesztivál, nagy tömeg volt, nem mentünk be. Bezzeg ma! Végigjártunk mindent, még egy lovagi tornát is megnéztünk. Utána következett a láda felkutatása, most nem volt lehetetlen feljutni, mint egy hete, és megtaláltuk a dobozt. Nagyon szép a kilátás, nagyon jó befejezése a pitypalatty-völgyi, és bükki túráinknak.
Köszönjük a rejtést: Szbarna + csapata

megyesisandor 2008.08.16 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Kellemes túra a vízmosáson át, Andris kesserrel. Hála Oregon barátomnak, aki segített, na és persze a pontos koordinátáknak, egyből meglett. A kilátás pazar!

Andris-Sanya 
screamy 2008.08.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.72
Megtaláltam...

simico 2008.08.11 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
Alsóhámori rövid nyaralásunk első ládája. Köszönet az ingyenes parkoló leírásáért! A láda viszonylag könnyen meglett, szó szerint rajta álltam - a leírással ellentétben ugyanis balról kerültem meg a bokrokat és először rossz helyen nézelődtem, de hamar rájöttem a hibára és szó szerint a rejtek tetején álltam meg :)

EdKa 2008.08.10 16:35 - Megtaláltam
Miskolc környéki nyaralás ládája

npetiii 2008.08.10 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.83
Hosszú és meredek séta volt óriási hőségben.

oldhambogyo 2008.08.09 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Egy korábbi telefonos segítség után úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy Szabolcsot is bevezessük a ládakeresés rejtelmeibe. Sikerült. Szép, hosszú séta volt árkon-bokron át, főleg hegynek felfelé, mivel nem olvastuk el a leírást. Így jár, aki... Mentségünkre váljon, hogy a gps sem remekelt az erdőben. A várban végig doboltak, ez megadta az alaphangulatot - meg az ütemet az agyagos földön való csúszkáláshoz, mert persze az eső végig szemerkélt.

Kivesszük a logbookot, aztán... 
pgyp 2008.08.08 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Csodálkozva vettem tudomásul, hogy a rejtő által ajánlott útvonalat még senki nem trackelte fel, így én megtettem. A héten több balatoni ládát is kerestünk, de a legtöbb színvonala igen gyatra volt, többet nem találtunk/nem volt érdemes keresni, így ez a láda kimondottan jól esett: szép kilátás, kellemes túra, jó rejtés. Köszönjük!

Somate 2008.08.05 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
A ládával együtt megtaláltunk 1 TB-t, csak nem volt rajta a dögcédulája.
Somate, Flóra és qtatom

ors98 2008.08.03 14:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

csepipeti 2008.08.03 14:30 - Megtaláltam
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Dozoek 2008.08.02 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.45
Lillafüredi nyaralásunk alatt be(nem)gyűjtött hetedik ládánk. Avasi református templom, egy kellemes belvárosi séta, Avasi kilátó után a Diósgyőri vár következett. A vár nagyszerű helyen van, az idegenvezetés némileg kompenzálta a belépődíj fejében kifizetett fejenkénti 900ft-ot. Tetszett a panoptikum, a tornyokban berendezett kiállítás és a kronoszkóp is. Sajnos a láda távolsága, illetve a kilátásba helyezett kaptatók miatt hat hónapos terhes feleségemre való tekintettel ki kellett hagynom a láda felkutatását, amit igazán nehéz szívvel tettem, végtére is kevesebb mint 1km-re volt a cél. De győzött a józan ész, és asszonyi nyomásnak engedelmeskedve fel kellett hogy adjam. Ezért kérem a rejtőt képek a megtalálás jóváhagyására a képek alapján .

[Jóváhagyta: blaci, 2008.08.25 16:31]

a várvárhoz vezető híd
toronyvár udvarról
Miktek&Szilvi 2008.07.30 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
MIKTEK

horlac 2008.07.27 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Megtaláltam.

 
csordi 2008.07.27 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Először bementünk a várba, és azután indultunk neki a tanösvénynek. Az idő is szép volt, a kilátás is gyönyörű. Aztán Majláton bementünk a Diósgyőri Papirgyár Papiripari Múzeumába. Szenzációs tárlatvezetésben volt részünk. Mindenkinek ajánlom.

ommadawn 2008.07.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Én is szeretnék olyan jól megtanulni lovagolni ,íjászni ,mint ők. :)

kanizsai.rita 2008.07.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.15
A kilátás nagyon szép volt, ezért még anya is érdemesnek tartotta, hogy felmásszon. :)

CATS 2008.07.26 12:00 - Megtaláltam
Fárasztó volt, a vár pedig szép! [wapon beküldött szöveg]

zayd 2008.07.25 17:15 - Egyéb
Magnetic Geocoin helyett King Cache's Nobleman TB költözött a ládába.

SuperGeo 2008.07.19 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Kicsit morcosak voltunk, hogy miért kell ilyen messzire rejteni attól amit a láda meg akar mutatni (érthető: GCMOTE után 2 órával ;) ) de a rejteknél már örültünk. Nem mindennapi a környezet!!!
Köszönjük a rejtést!

Magnetic Keyholder Geocoin bekerült a ládába!

gores 2008.07.16 18:50 - Megtaláltam
Báli ruhában másztuk meg a hegyet. Szép a kilátás, megérte.

jiimbo 2008.07.12 10:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
[wapon beküldött szöveg]

Ezúton is köszönöm Murus és Kerticsorbi telefonos segítségét!
A rejtés tökéletes :-)

Murus 2008.07.06 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.56
[wapon beküldött szöveg]
Nem volt egyszerű! Felfelé kissé meredek, és a rejtés bizony nehéz volt. Telefonos segítség kellett, ezért köszönet!!! Murus és Cica

 
blaci 2008.07.04 20:30 - Egyéb
Ládaellenőrzés-karbantartás. Az előző játékosok rossz helyen keresték, a láda rendben a helyén van, kereshető, csakhát egy kicsit trükkös a rejtés. Tettünk bele egy filctollkészletet és egy papírba csomagolt korondi kisbögrét.

Üdv.:
Erzséb & Laci

A láda 
fodorcsalad 2008.07.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.18
Szia!
Megtaláltuk a láda helyét, ami egyelőre továbbra is hiányzik, kérlek fogadd el megtalálásként, köszi!
Nagyon klassz a hely és a rejtés egyébként, megérdemel egy ládát! :)
(Töltök fel képet is)

[Jóváhagyta: blaci, 2008.07.04 21:03]

csak a helyea "T"
aroney 2008.06.28 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.96
Szerintem is ellopták. A helyét én is megtaláltam, elég egyértelmű a részletes leírás alapján, de csak egy üres lyuk van ott. Igény szerint küldök fényképet a rejtőnek MMS-ben! Azt mondjuk nem értem, miért van ilyen messze a vártól... sajnos sietnem kellett, ezért magát a várat meg sem tudtam nézni =(

[Jóváhagyta: blaci, 2008.06.29 17:14]

vkovacs 2008.06.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.09
Szerintem ellopták. A helyét megtaláltuk!

[Jóváhagyta: blaci, 2008.06.29 17:14]

Kerticsorbi 2008.06.14 20:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Miskolcon dolgoztam, utána volt még egy kis időm ládázni. Köszönöm a rejtést.

2RB 2008.05.12 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Tökéletes!
A kilátás gyönyörű, a rejtés remek!
Köszi!

a vízmosáskeresem!! :)
A táj 
gnegyzet 2008.05.11 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.21
A vár csodálatos! ÉL !!! Élő korhű "kiállítási darabokkal" találkoztunk az udvaron! A kiállítások szépek, a panoptikumok gyönyörűek.

Azért vagyok ennyire lelkes, mert láttam két szlovák várat. Szépen karban vannak tartva, jó idegenvezetés volt. Ez a vár nem ilyen. Szabadon lehet mászkálni, minduntalan meglepetések érik az embert. A kronoszkóp (remélem így hívják) nagyon jó ötlet.

A ládáért meg kell kűzdeni, nem véletlenül 3.5-ös.

grolmusz 2008.05.11 00:00 - Megtaláltam
Remek Helyen van.

pakrella 2008.05.03 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Hú, számomra ez egy gyönyörű hely, megérte ide felkaptatni! Az értékelésnél a környezetre tőlem csillagos ötöst kap, mert olyan szép a rálátás a szemben lévő hegyre és a völgyre. Az idő is kegyes volt, mert amíg ott voltunk sütött a nap, csak visszafelé áztatott az eső.
Végre egy olyan láda, amiért érdemes volt elmenni!

robijudo1990 2008.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Megtaláltuk ezt is. A láda nagyon szép helyen volt és viszonylag gyorsan meg is találtuk.

Pat983 2008.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Ez volt az első megtalált ládám! Köszönöm a segítséget Rudi Teamnek!

Pazuzu 2008.04.27 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Nem hazudok, és tiszta szégyen, de csak harmadszorra sikerült megtalálnom a ládát (kutyával is sikertelen volt a próbálkozásom), köszönhető ez a nagy hónak és a szuper rejtésnek. Elmondhatom szerényen, hogy már minden egyes követ ismerek itt, 200 méteres körzetben. Pedig már sokszor megfogadtam, hogy hóban nem megyek kesselni, de mindig épp akkor voltam otthon, Diósgyőrben. Bár ide bármikor visszajövök, nem kell ahhoz láda, erre járok sokszor kutyával.

Vértes 2008.04.27 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.65
ok

Morcos61 2008.04.20 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.88
A negyedik alkalommal voltunk fenn, és segítséggel meg is találtuk.
Fantasztikus panoráma, remek rejtés.

Köszönet érte!

Morcos61 Katka

Neki is jólesett a napsütés. 
sangliers 2008.04.20 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.85
Nagyon nehéz volt, csak mászkáltunk a kövek és a pulóverszaggató bokrok között. Már majdnem feladtuk. Még szerencse, hogy jöttek Morcosék (nem először jártask itt) és segítségükkel meg lett a láda.

barigeri 2008.04.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon tetszett

vatyec 2008.04.11 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megtaláltuk.

Levedi 2008.04.11 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, fülledt időben, dörgő ég alatt megtaláltuk. Kilátás szép volt a terep rejtésre tökéletes :)

n. 2008.04.10 16:10 - Egyéb
Tonka Traktor TB-t elhelyeztem a ladaba. Mikor elhoztam nem egeszen igy terveztem, hamarabb es messzebre szerettem volna vinni de az nem jott ossze, ezert inkabb elhelyezem, hatha valaki kozelebb viszi celjahoz (hogy az oceant miert szelte at nem tudom, de Europa nem esett utba neki :)

bszemethy 2008.03.30 17:10 - Megtaláltam
csodálatosan szép a környék.

bonodu 2008.03.30 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Megmásztuk.

BeeDaKa 2008.03.29 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.32
A lakásommal pont szemben van a domb, ami rejti a ládát :), már rég kiszemelt áldozat volt, csak a megfelelő időjárási viszonyokat vártuk.
Még napsütésben, nem a leírás szerint indultunk, mondhatni toronyiránt. Voltak meredek részek, de feljutottunk. A köveken lavírozva pillanatok alatt meglett a ládika! A gyerekek feltöltötték ajándékokkal :)

Hmaszi és MarCsí 2008.03.28 10:35 - Megtaláltam
Szép mászás volt

Timcsy 2008.03.18 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Sikerült megtalálni igaz nehezen, mivel keresés közben elkezdett szakadni a hó és fújni a szél... De hamar kisütött a nap,és folytattuk a keresést, kb.fél óra alatt megtaláltuk :-) A kilátás gyönyörű volt, igaz mire felértünk, majd kiköptük a tüdőnket,de kellett ennyi túra!!! :-)
Köszönjük szépen a rejtést!!
Timcsi&Andris

[Jóváhagyta: blaci, 2008.03.25 17:59]

atideath 2008.02.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
A ládát aránylag könnyű volt megtalálni a leírás alapján. Jót túráztunk a kedvesemmel a hegyen felfele. Igen fárasztó útvonal volt. Köszönjük az izgalmakat és a szép kilátást.

pover 2008.02.24 14:00 - Megtaláltam
ok

Schabee 2008.02.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltam póver túra társammal. Szép napos volt az idő! Köszi a rejtést!

sztrovacsek 2008.02.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.45
Szinte tavaszi idő volt fent, jó a kilátás Majláthra.

Józsiii, ki az, aki ennyire válogat?!Majláth
raci 2008.02.19 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Fantasztikus, váratlan találkozás eredményeként barátunkkal SirLes-el sikerült felhágnunk a tetőre és győzni. Szép hely, nagy kilátás, döbbenetes panellátvány.

SirLes 2008.02.19 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
GCKOCS 2. pontjánál összefutottam Raci-ékkal, így együtt vágtunk neki ennek a ládának. Ennek nagyon örültem, mert egy forró augusztusi napon már sikertelenül nekifutottam a ládának. Gondoltam több GPS többet lát. Az enyém kicsit antik és elég pontatlan, ezért Malna műszerét is magammal hoztam. Így 3 GPS mutatta az utat és Anikó gyorsan elő is szedte a ládát. Ha egyedül vagyok, lehet még most is keresném...

nandoo 2008.02.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.78
Rossz rózsaszín házat láttunk meg elösször, így maradt a toronyiránt. Szerencsére bozótvágóra azért nem volt szükség. Jó kis kaland lett összességében.
Junior és Boszi

Trantor 2008.02.10 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.48
Kicsi gyerekkel elég nehéz terep, de a látvány mindenkit kárpótol.

Attux 2008.01.30 21:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
...ösvénynek sem nevezném azt amin felmentünk, de nem is követtük a leírást, csak a turistautak.hu -s térkép alapján mentünk Böbével. Nem volt nehéz megtalálni a ládikót. Bár igen sok szikla van a környéken, de a leírás sokat segített... fejlámpával próbáltuk rekonstruálni, hol is feküdhetett a kutya. Jó kis zegzugba került a láda!

140 -el már tényleg nehéz bevenni a kanyart."Csak a Diósgyőr, csak a Diósgyőr..."
Nyolc másodperc alatt még egy autó is elment.Házikó
BöbeTimi 2008.01.30 21:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Attuxszal vágtunk neki a láda megkeresésének és a kezdeti nehézségek után sikerült is. A sötétben az ösvényt párszor eltévesztettük, de az éjszakai kilátás a városra kárpótolt minket.

Moonspell 2008.01.27 17:09 - Egyéb
Már jártam itt régebben, most a TB-t jöttem tovább utaztatni. Üdv:Peti [wapon beküldött szöveg]

9mcb-jani 2008.01.27 12:20 - Megtaláltam
Talán megtaláltuk mert a gps- már csak 0.4 m- mutatott, de ott nem volt a láda. a környéken az összes rejtésre való helyet megnéztük sikerrtelenül. Olvastam az oldalon hogy ládakarbantartási "akció" van talán a láda kezelője elvihette, vagy csak én nem találtam meg.
A környéken láttam egy szikladarabot amire az 1948-as szám volt karcolva de ez nem a jelszó.
Így sikerült a vadászat igaz eddig nem sok ládát sierült megalálnom, de amit kitűztem magam elé maz sikerült.
Nem csüggedek, majd vissza térek!

[Jóváhagyta: blaci, 2008.01.31 07:55]

Hegyo 2008.01.26 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.69
Sötétben egy barlangtúra után nehéz volt

akos 2007.12.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Jó kis erdei séta a decemberi fagyban. Nagyon szép helyre került a láda. Különösen jó, hogy nem közvetlenül a várnál van.

A Lucky Cat TB mostantól itt várja következő gazdáját.

 
georgina 2007.12.30 00:00 - Megtaláltam
:)

Bender 2007.12.23 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Eleg sokaig keresgeltuk, de meglett. jeggefagytunk es most a vilingeren olvadunk :)
keek lesznek amint hazaerek. De megerte felmaszni, mert szeen nez ki ilyenkor a zerdo. Egy gonosz bacsi nem engedte, hogy a kitaosott uton menjunk ezert meg sziklat is kellett maszni jol.
Nagyobb képek itt

Itt kellett felmászni...Ők is fáztak
Briósgyőri látképDe végül meglett
Nem lett meg túl könnyen :D 
gordogok 2007.12.09 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
A Miskolci Mikulás műsort jöttünk megnézni, de hamar értünk. Így a meglévő egy óránkat a Diósgyőri Vár megtekintésére szántuk. A busznyi csapatból négyen nekivágtunk a hegynek míg a Többiek szétnéznek a vár belselyében. Kicsit sportos volt az idő, na meg az a rengeteg köd de az iránymenetes megoldással időben ott lettünk a busznál! Köszönjük a rejtőnek ezt a lehetőséget!

porcsalmi 2007.11.27 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
mit mondjak eléggé hideg volt és szikla is volt 1 pár darab de megvan!!
A leírás nagyon jó volt! köszi

BBence 2007.11.24 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Huh, nah megtaláltuk ezt is. Sokat kerestük de 10. olvasásra meglett.:)Rajta álltam.
Raktam bele egy kis poharat, kiváncsi leszek hol köt ki :)
megtalálók: Peti, elza(kutya) BBence,

üdv: Elza team :)

ezt raktam bele, kiváncsi leszek hol köt ki.meglett.
a segítők. 
zayd 2007.11.19 13:50 - Egyéb
Kivettem Hammy tb-t, holnapután Debrecenbe fog utazni.

blaci 2007.11.14 13:19 - Egyéb
Ládakarbantartás. Könnyed séta a környéken. Beletettem a Hammy TB-t, amit Erdélyből, Székelyudvarhely mellől hoztunk el + egy db. korondi kisbögrét.

Üdv.:
Laci

A táj
PihenőHammy
valti 2007.11.03 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.78
Nem egyszerű terep eső után! Jó a rejtés, csodás a kilátás. Vanda; Valti

páros 2007.11.02 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Pétörékkel. Meredek és főleg síkos egy kapaszkodó!

 
Pétör 2007.11.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Gyönyörű, napsütéses idő, de a lejtőre síléc kellett volna vagy szánkó, úgy csúszott.

vendi95 2007.11.01 10:20 - Megtaláltam
megtaláltuk

dieurie 2007.10.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.83
nem is a rejtés, meg a kilátás, hanem az őszi erdő színei

Ich.. 2007.10.28 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Keresgéltük egy darabig, aztán úgy történt ahogy a leírásban szerepel: Rajta álltunk :)
A láda teljesen megtelt ajándékokkal, alig bírtuk visszagyömöszölni bele a sok "kincset".
Gyönyörű az erdő ilyenkor.

deva 2007.10.23 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Miskolci túránk utolsó napján levezetés-képpen feljöttünk ide. Kicsit csúszkáltunk a sárban, de megérte! A KÖVETKEZŐ KERESGÉLŐ VIGYEN EGY ÚJ LÁDAVÉDŐ ZACSKÓT, MERT A MOSTANI ELÉG ELHASZNÁLÓDOTT!

5N 2007.10.22 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Elöször a ládát kerestük meg utána mentünk a várhoz.Aztán este mégegyszer a várhoz az esti látvány miatt.

mato 2007.10.21 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Hát, mivel is kezdjem... Alföldi gyerek vagyok...
Nem volt egy könnyű erdei séta felkaptatni oda.
A láda viszonylag könnyen meglett.
A családot a tűzrakónál hagytam, nem mertek lejönni a rejtekhez.
Kemény volt, de megérte :)
Köszi a rejtést!

Üdv: mato és családja Debrecenből

Itt bújik a láda (kilátszott a zacsek)Lenézve ez látható
Megérte felmászni :) 
Piás 2007.10.21 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A várhoz gyorsan odataláltunk, felkaptattunk az ösvényen, kissé meredek, megtaláltuk a tűzrakó helyet,....., majd elakadtunk, mint Hitler Sztálingrádnál. Minden kis sziklaüreget átkutattunk, minden követ megpróbáltunk megmozgatni..., eredménytelenül. Egyszercsak megjelent a tűzrakó hely környékén egy túrázó, egy kisgyermekkel és egy kuvasszal. "Geoláda ?" - kérdezte, "lejjeb van az, hamár évekkel ezelőtt találtam meg" - mondta. Kissé lejjeb mentünk, azonnal meglett. Hát, így segített rajtunk egy ID-vel nem rendelkező, nem regisztrált kesser.
Köszi a rejtést!

Lopakodó 2007.10.21 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.72
Egyik kő olyan, mint a másik. Ráadásul nagyobb kőnél kerestük, de aztán kis segítséggel meglett...

KJ & GM 2007.10.16 10:20 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Őszi túra BAZ és Hajdú megyében 16/54.
Köszönjük a lehetőséget!

Zsömi 2007.10.15 16:28 - Megtaláltam
.

Borchsika&Golyo 2007.10.12 15:40 - Megtaláltam
Második ládika kipipálva! Kicsit félve vágtunk neki, a nagyon eltérő logok miatt ( nehéz terep, nehéz rejtés kontra minden világos, jó rejtés) Megérte! Tényleg csodás a panoráma! A GPS nélkül ládázóknak egy pöti segítség: ha elindulsz a vízmosáson, ne térj le róla, mikor az egy enyhe jobbost vesz!

Második ládika ENYÉM! 
Ronin 2007.10.06 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Családi kiruccanás a várhoz. Előtte egy kis kitérő a ládikához.
Köszönet a rejtésért!

retyó a'la Diósgyőr
alucifer 2007.10.02 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
A mai nap 6/4
Kegyetlen terep de megérte.

Látkép a sziklárólés a hegytető
Istyu&Pepi 2007.09.30 02:36 - Megtaláltam
Egy két apróságot kivéve, jó és részletes leírást kaptunk, de még így sem volt könnyű. A lényeg, hogy élményekkel gazdagodtunk, és ez a fő! Ja és ez volt az első ládikánk, aminek a keresésére indultunk. Nem csalódtunk, tök jó "játék"... :)

SECT0R 2007.09.20 20:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.85
Az első alkalommal esett az eső, így a sár miatt visszafodultam.
Most második körben sikerült megtalálnom, nem volt könnyű, de megérte a fáradtságot.

TúrÁSZ 2007.09.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Szép hely :)

kbokros 2007.09.03 06:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Szép a kilátás. Köszönjük

Hüllő 2007.09.01 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.86
A kijelölt parkoló helyett, kicsit arréb, közel a hegyre menő kaptatónál tettük le az autót. Onnan neki a hegynek jó meredeken felfelé, aztán vízmosásban fordított T betűs fáig, onnan jobbra egészen a tűzrakó-helyig. Na eddig sima, ámbár meredek volt az út, de itt aztán keresgéltük a ládát vagy jó fél órán keresztül, mire a feleségem meglelte.
Jó a rejtés, sőt nagyon rejtett és szép a kilátás.
Az országjáró jobb cipőcskét elhoztuk, Debrecen környékén valamelyik csészébe belehelyezzük!

Fil 2007.09.01 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.40
Klassz kilátás. Beletettük a jobblábas országjáró cipőcskét. Ezzel megkezdte Kelet-Magyarországi útját.

blaci 2007.09.01 08:00 - Egyéb
Ládakarbantarás. kb ibic-ék jelzték, hogy a ládát az ösvényen kigurulva találták meg és mivel nem tudták, hol az eredeti rejtek, ezért máshova rejtették. A láda visszakerült az eredeti helyére...

Ismét korondi népművészeti ajándékok vannak a ládában. :) Most egy kisváza és egy kisbögre került a ládába (lásd a mellékelt fotót).

Kellemes kesselést!

Üdv.:
Laci

Korondi ajándékok 
kb ibic 2007.08.30 18:52 - Megtaláltam
Nagyon tetszett, szép volt a kilátás!

hidas&révész 2007.08.26 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Vááoo!
Az első ládánk megtalálása sikerült...Két nap alatt. Tegnap is ráleltünk a helyszínre, tűzrakóhely stb, vagy nyolcszor elmentünk a láda felett. Ma friss erővel, új útvonalon navigálva értünk célba. Az érdem így is Ritacicát illeti, a fényképek alapján sikerült azonosítania a rejtekhelyet. Jó dugás volt! :-)

Itt valami pontatlan.Itt már sikerült visszahúzni térdig érő nyelvünket.
A ládában talált, ill. hozott reklámanyag :-)A megérdemelt pihenés
SirLes 2007.08.24 20:41 - Nem találtam meg
Nekünk nem sikerült megtalálni. Délután 3 körül vágtunk neki a hegynek 35 fokos hőségben. Aki melegben vág neki, az vigyen magával minél több vízet, nálunk fejenként 0,5 l volt és kevésnek bizonyult. Info, a Rozgonyi Piroska utca sarkán van egy utcai nyomós kút. Fölfelé azonban ez még nem okozott problémát, a tűzrakóig könnyen eljutottunk, ahonnan elkezdtük értelmezni az útmutatást. Sajnos egy sziklát sem találtunk amelyiken kutya feküdt volna :). Közel egy órát kerestük a ládát, egészen a völgy aljáig átnéztük a sziklákat, de csak jó rejtésnek való üregeket találtunk, láda sehol. Aztán hőguta és kiszáradás miatt irányba vettük a Kisgergely cukrászdát. Azt legalább sikerült megtalálnunk :)

Sorex 2007.08.24 19:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Már igencsak késő volt mikor Astacus-szal eldöntöttük, hogy mégis bevállaljuk ezt a ládát is, de megérte. A hegyen összefutottunk a kesser-kollegával is, és pár percig tanakodtunk is, hogy vajon ő volt e GCBOLK-nál is. :) Úgy tűnik igen :)

astacus 2007.08.24 19:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Mai utolsó ládánk Sorexszel, a nap már a hegyek mögé bukott a megközelítés közben. Sajnos a vár már bezárt, amikor ideértünk, ezért onnan sétáltunk fel a ládához. Gyanús, ládásznak tűnő kollégákat láttunk szembejönni, miközben a hegynek kaptattunk. A ládánál a leírás jó ideig nekünk sem segített (sok a bokor, sok a párkány) de végül csak előrántottuk. A panoráma pazar, ha a vár kívül is esik rajta.

Kimberli1 + Imi30 2007.08.24 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.02
A diósgyőri vár bejárásával kezdtünk, ami eltartott pár órahosszáig, mire a ládához vezető parkolóhoz értünk mindkét gyerköcünk elaludt, így Imire maradt a mászás és a láda felkutatása. A rejtés nagyon jó, sokáig kellett keresnie mire meglett:)
A ládász kollégákkal úgy látszik kerülgettük egymást több ponton is:)
Köszönjük a rejtést!

Kim és Imi

morvet 2007.08.20 21:28 - Megtaláltam
19.-én találtuk meg. Mire fel értünk elfogyott 2 liter viz. A GPS mutatta 0m re vagyunk de 40 perc keresés után lett meg. Agps nek volt igaza pont alatta volt csak nagyon-nagyon jól el van rejtve. Elég melegünk volt, de a kilátás kárpótolt mindenért

MorvetA GPS
A Látvány 
Mr Zerge 2007.08.18 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
A város szélétől nem esik messze, csak éppen a várhoz nincs sok köze így a ládának. A kilátás önmagában elég jó, kár, hogy az úteleje a házaktól nagyon szemetes.
Üdv Mr Zerge.

tred 2007.08.16 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.23
nagyon ötletes rejtés és jol megszenvedtünk a 40 fokos melegben.

blaci 2007.08.15 10:00 - Egyéb
Maggio tegnapi logjai miatt ellenőriztem a ládát, és mindent rendben találtam. Tettem bele kettő korondi kisbögrét. A legutolsó (tegnapi) bejegyzés a logbook-2-ben egy cseh kessercsapaté...

Üdv.:
Laci

maggio 2007.08.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.58
Egy oran at kerestuk!

De a megadott koordinatan, sem a leiras alapjan nem talaltuk.
Probaltam hivni a rejtot (5 alkalommal), de nem vette fel.

Kepeket mellekelek, a varban keszult liliomos erme igy megmaradt!

[Jóváhagyta: blaci, 2007.08.22 16:09]

blaci 2007.08.12 08:00 - Egyéb
A Jeep TB-ért mentem, de 47 perccel lemaradtam róla. Székelyföldre megyek pár napon belül, oda szerettem volna vinni. Sebaj, így az IOWA geocoin jön velem oda.

Tettem a ládába egy Diósgyőri-vár emlékérmet és egy Lajos-aranyat :). Április végén verettük a vár pénzverdéjében.

A zacskó cserélve egy strapabíróbbra.

Üdv.:
Laci

zayd 2007.08.12 07:12 - Egyéb
A Jeep TB-t kicseréltem egy Iowa geocoinra. Nagyon szép volt az erdő, tejfehér köd lepte be a tájat. Lefelé a csúszó talaj miatt izgalams volt:). Sajnos zacsi nálam sem volt, de szerintem kicsit felesleges is, mert egy-két visszarejtésnél többet úgy sem él meg itt egy zacsi.

Moonspell 2007.08.11 14:54 - Egyéb
Jártunk már itt februárban most pedig itt hagytuk JEEP 4x4 TB-t. Utaztassátok tovább! Az erdő most is szép és csendes volt. Sajnos nem volt nálunk zacsi mert a ládán cserélni kellne. Üdv.: Peti és Pistike

Zitka 2007.08.03 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk a ládát, nagyon szuper helyen volt és simán ment útleírás alapján, GPS nélkül is.

[Jóváhagyta: blaci, 2007.08.11 00:17]

Piszkosfred 2007.08.01 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam! Mivel egyedül mentem ládavadászatra,ezért felhívtam kedves barátomat Sehyt. Ő szólt hogy kereshető és megtalálható a láda. Szóval a vártól kezdve beszélgettünk,és hangoztattam hogy kiköpöm a tüdőmet. Szóval jó volt! Köszönet! Nagyon szép és csendes!

Snipermaster 2007.08.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Miskolci vándorral együtt hamar megtaláltuk. Bár az út felfelé lélekpróbáló volt... :)

miskolci vandor 2007.08.01 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.70
3*ra voltam itt és végre sikerült megtalálni.A terep brutális, a kilátás szép. :)
Keresés közbe összefutottam Sniperrel és csapatba hamar meglett.

blaci 2007.08.01 08:30 - Egyéb
Ládakarbantartás és ajándékfeltöltés.

Ellenőriztem a ládát, mivel tegnap egy jelszó nélküli és egy sikertelen log is megjelent. A láda rendben a helyén van, sőt találtam logbook-ban tegnapi bejegyzést is. A láda aljáról a "szemetet" eltávolítottam és feltöltöttem ajándékokkal, többek között három, Korondon vásárolt kis kézzel festett bögre is bekerült az ajándékok közé fehér papírba csomagolva. A szétfeslett logbook-os zacskót lecseréltem, és a doboz zacskóját is újra cseréltem.

Néhány érdekesség:

Útban a tűzrakóhely felé széttépett papírokat láttam és összeszedtem. Tüzetesebben megvizsgálva és a darabokat összerakva egy A4-es lapot kaptam, amin kézírással a láda rejtésleírása volt olvasható. No comment.

A tűzrakóhelyhez érve vastag gallyakból formált HELLO! felirat volt olvasható.

A panorámában gyönyörködve felfigyeltem, hogy az erdő néhol kezd sárgulni, mint szeptemberben. Talán a szárazság miatt van...

Üdv.
Laci

PTTT_team 2007.07.31 21:25 - Nem találtam meg
Több mint egy órán keresztül kerestük, de hiába...
:(

Ott van még egyáltalán?

Attibati 2007.07.31 16:30 - Megtaláltam
Miskolc környéki kerekezés 149 km 1500 m szint
Nagyon megszenvedtem ezzel a ládával. Nem a leírás szerinti úton, hanem a tuhus térképre hagyatkozva egy jelzett tanösvényen indultam el. Egy szűk vízmosásba keveredtem, ahol nem fértünk el ketten a bringával ezért végig vinni kellett. A bringát mintegy 50 máterre hagytam a ládától majd a sziklákon felmászva megtaláltam a tűzrakó helyet. A leírásban leírt korreográfia szerint szembeálltam a völggyel , jobbról kerültem, mögöttem a bokrok de nem találtam semmit pedig a vevő 1-2 métert mutatott. Jó fél óráig keresgéltem a ládát majd feladtam.
Lent a várnál vettem észre , hogy elhagytam azt a dossziét , amibe a ma megtalált ládák jelszavait írtam fel. Ismét visza a vízmosáson ahol szerencsére mintegy 100 méter után megtaláltam a papirjaimat.
Azt azért nem értem, miért került ilyen messza a láda a vártól.
A mai tracklogot elküldtem a rejtőnek. A tracklog és a fényképek alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: blaci, 2007.08.01 09:32]

gonit 2007.07.31 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.67
Nehezen érthető, hogy miért van ott a láda ahol. Így nem sok köze van a várhoz, legalább valami virtuális ponttal mutiként lenne összekötve a két hely. A rejtekhely nagyon szép, én szeretem az ilyen sziklás területeket, de annyi lehetséges hely van, hogy elég sokáig tart megtalálni a ládát. Ráadásul minden sziklát kis kitaposott ösvény veszi körbe, gondolom sokan nézték már végig az összes sziklaüreget. Ezek miatt pontozom le a rejtést, amúgy meg nagyon jó lenne csak túl nehéz és semmi köze a várhoz.
A HELLO felirat már akkor is ott volt, amikor én arra jártam, a széttépett ládaleírás viszont nem. Lehet találgatni, hogy ki hagyta ott. ;)
Az út a sziklákhoz elég fárasztó, de visszagondolva tetszett.

A rejtek közelében 
Fantomas 2007.07.28 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
A jó leírásnak köszönhetően GPS nélkül is könnyen meg lehet találni, de a felfelé vezető út nagyon kemény. Köszi a rejtést!

NZs 2007.07.18 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Borsodi kesingtúra 5. láda
Az ajánlott parkolóban megálltunk, felkaptattunk a pokoli melegben az ösvényen, majd a vízmosásban is. Phuuuúúú! Nagyon durva volt...
Néhány percnyi hiábavaló keresgélés után EnZo - felidézve a leírás szavait - ösztönösen benézett a szikla alá, amin éppen állt. Ott volt... :-)
A ládához vezető leírás példaértékű, hibátlan - ezt tényleg meg lehetne találni GPS nélkül! A kilátás is csodás, a trópusi melegről (ami az egyedüli, de nyomós zavaró tényező volt) meg nem tehet senki.
Visszaérve az autóhoz megebédeltünk a csomagtér szélén ülve (ott volt árnyék...), majd elmentünk megnézni a várat. 700/350 Ft a felnőtt/gyerek belépőjegy. Na, ezt kihagytuk.
Éppen indulni készültünk, amikor a mellettünk álló autóhoz megérkezett egy család, akik meglepetten konstatálták, hogy távollétükben betörték a jobb első ablakukat! Ez a parkoló sem biztonságos, hiába volt fényes nappal, nagy forgalom, a szemét tolvajok már teljesen gátlástalanok! Örültünk, hogy mi megúsztuk, és gyorsan továbbindultunk GCBOLK felé.
NZs & EnZo

EnZo logot írkilátás a ládától
a Vár maga 
geodeva&capa 2007.07.14 19:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Iszonyatos hőségben kaptattunk fel, de a kilátásért megérte! Szuper rejtés, ez pont egy olyan hely ahova egyébként sosem jutnák fel, pedig nagyon is kellene.
Hagytunk egy travelbugot: Blazon of Pardubice-t.
Kösz a rejtést!

A kilátás 
Tapsi 2007.07.14 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Először a várat néztük meg, épp valami fesztivál volt, így tele volt pakolva mindennel, ami miatt nem is sikerült egy jó képet se készíteni, mert mindbe volt egy műanyag szék, vagy egy pavilon :-( Amúgy a vár nekem tetszett. Majd nekivágtunk a hegynek, tűzött a nap, még jó, hogy az erdőbe vitt az út. Hamar meglett a láda, bár odáig dzsungel harcot vivtunk, mert a párom magához ragadta a GPS -t mi meg rohantunk utána a csajokkal. Elhoztuk Blazon of Pardubice
TB -et.

Toronyból 
Smileagain 2007.07.10 00:19 - Egyéb
:-)))))
Kedves MonTri!
Sajnos utaim során sok helyen kell tapasztalnom hasonlóakat.
Bár engem egyetlen szál eldobott cigaretta is zavar, nem alaptalanul vagyok dühös, mikor látom, hogy ember által csak néha látogatott helyeken imitt-amott (néha nem is kevés) szemét hever.
Nem tudom felfogni épp ésszel, hogy ha a teli doboz sört(söröket! :-))), vagy üdítőt képes volt valaki felcipelni egy dombtetőre, akkor az üres üveget már miért nem bírja hazavinni?
Csak reménykedni tudok benne, hogy egyszer megváltozik az emberek szemlélete és rájönnek, hogy nincs joguk ezt tenni a természettel!

MonTri 2007.07.09 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Megtaláltuk!

Érdemes volt megmászni. Gyönyörű a kilátás!
Köszönet a szemét eltávolításáért Smileagain-nek, jelenleg tiszta a hely.

sebok_marton 2007.07.07 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Gyönyörű panoráma, jó rejtés. Ez volt a 6.

pingigabi 2007.07.05 19:21 - Nem találtam meg
A tűzrakó helyig eljutottam majd az útmutatot nem értettem ígyy abba hagytam a keresést