geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2389. Szigliget varázsa (GCSZGV)

Szigliget keleti kapuja, Wass Albert emlékével és az Avasi toronnyal

Szigliget keleti kapuja, Wass Albert emlékével és az Avasi toronnyal

Szigliget szimbóluma a vár

Szigliget szimbóluma a vár

és az Esterházy kastély

és az Esterházy kastély

Királyné szoknyája rejti az 1. pontot

Királyné szoknyája rejti az 1. pontot

A vár belső udvarán keresztül jutunk a felső színtekre.

A vár belső udvarán keresztül jutunk a felső színtekre.

A ládát a toronyfal előtti nyugati várfal rejti.

A ládát a toronyfal előtti nyugati várfal rejti.

A vár makettje, szemben a nyugati fallal

A vár makettje, szemben a nyugati fallal

Panoráma Badacsony felé

Panoráma Badacsony felé

Esterházy borpince múzeum

Esterházy borpince múzeum

Alkonyi búcsú Szigligettől

Alkonyi búcsú Szigligettől
Szélesség N 46° 47,330'
Hosszúság E 17° 26,301'
Magasság: 180 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.10.31 16:30
Megjelenés időpontja: 2009.03.31 18:15
Utolsó lényeges változás: 2009.04.20 16:49
Utolsó változás: 2019.09.30 19:51
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H)
Elrejtők: Robin13 és Evab
Felhasználó: Robin13
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 7500 m
Megtalálások száma: 638 + 2 sikertelen + 19 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást halaszkiraly készítette.A ládába TravelBug nem helyezhető.


Rövid leírás: Négypontos multi: 1.pont: A mikroláda, az Óvár kilátó tornyánál a négyzetes kő talapzattól ÉNY irányban 2 méterre elhelyezkedő ikerfa közös tövénél a gyökér üregben kövekkel takarva található a 2. pont koordinátáival és a 4 betűs jelszórészlettel. Láda eltünt, Pótjelszó: a kilátótorony alsó szintjének északnyugati pillérét fedő deszkalap belső oldalán. 2. pont: Szentháromság-kápolna oldalfala és a lábazata közötti kővel takart üregben van a mikroláda, benne a 3. pont koordinátái és 3 betűs jelszórészlet. 3. pont: Sziklafalon vastag borostyán gyökér mögötti üregben mikroláda a 4. pont koordinátáival és a 4 betüből álló jelszórészlettel. 4. pont: láda a vár középső színtjén a nyugati várfalba rejtve, benne a 9 betűs jelszórészlettel. A gps bemutatásával kedvezményes belépőjegy kapható. Amennyiben a várkapu zárva van, pótjelszó a várkapuhoz felvezető út jobb oldali utolsó ismertető tábla hátoldalánál található. Jelszórészletek összerakási sorrendje: 3-1-2-4 pont.Wap vége.

Szigliget a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, védett természeti terület. A Kamon-kő tanösvény pedig fokozottan védett természeti terület.
- A geoláda pontjait csak közúton, illetve jelzett túrista úton szabad megközelíteni.
- A geoláda 3. pontjához a Kamon-kő tanösvényen csak gyalogosan lehet közlekedni.
- Amennyiben a természetvédelem érdekei szükségessé teszik, a védett természeti területen, vagy annak meghatározott részén a közlekedést és a tartózkodást a természetvédelmi hatóság korlátozhatja, illetve megtilthatja. Ez esetben a rejtőnek kötelessége a kihelyezett geoládát a területről eltávolítani, és a játék honlapján a játékosok figyelmét felhívni a terület látogathatóságának korlátozottságára.
- Kérjük, hogy a területen kirándulók ne hozzanak és hagyjanak a területen semmit és ne is vigyenek el a természetből semmit. Ne tegyenek kárt a növényzetben és a talajban illetve a közetekben. Tüzet rakni és sátorozni tilos. Mindezeket a természet védelméről szóló 1996 évi LIII számú törvény írja elő.


Részletes leírás:
A szigligeti multi kiinduló, első pontja az Óvár-hegyen (Királyné szoknyája) található. Ajánlott az Óvári hegy északi lábánál lévő parkolóból elindulni, ahol több kocsi számára is van hely.
1. pont:  N 46° 47,330' E 17° 26,301' 180 m [GCSZGV-1]. Óvár. A parkolóból kiépített meredek lépcső vezet fel az Óvár romjaihoz és az új kilátótoronyhoz. Érdemes a lépcsőkön felmászni, mert a kilátás különlegesen szép, a vár romjai felújítottak, pihenő helyekkel és ismertető táblákkal kiépítettek. A mikroláda, az Óvár kilátótornyánál a négyzetes kő talapzattól ÉNY irányban elhelyezkedő ikerfa közös tövénél a gyökér üregben kövekkel takarva található a 2. pont koordinátáival és a 4 betűs jelszórészlettel. A láda eltünt ezért Pótjelszó: a kilátótorony alsó szintjének északnyugati pillérét fedő deszkalap belső oldalán.
2. pont: A Rókarántó dombján lévő Szentháromság-kápolnánál található a multi 2. pontja. Az 1. ponttól az Aranykagyló- majd Kamonkő utcán (piros Piros sáv, aztán sárga Sárga sáv jelzésű turistaút) célszerű elindulni, a Kápolna táblánál jobbra felfelé sárga jelzésű Sárga sáv keskeny kiépített egyenes ösvény vezet fel a kápolnához. A mikroláda a kápolna Badacsony felé néző oldalfala és a lábazata közötti kővel takart üregben található, benne a 3. pont koordinátái és 3 betűs jelszórészlet. Kisegítő jelszó a kápolna megvilágítását védő kis téglafal belső oldalán.
3. pont: A tanösvény 8. pontját képező Kamon-kő.
A kápolnától a sárga Sárga sáv jelzésű műemlék pincesor út végéhez közel élesen balra fordulva vezet fel a dombra a Kamon-kő Tanösvény, melyet kék T betű jelzés Kék T jelez. A Tanösvény egyik zsák-állomása a Kamon-kő. Az ismertető táblától 4-5 méterre a sziklafalon kb. 1 m magasan vastag borostyán gyökér mögötti üregben, kő darabkával takartan van elrejtve a mikroláda, és benne a láda (4. pont) koordinátái és a 4 betűből álló jelszórészlet. Kisegítő jelszó a táblára írva található.

A mikroládák kis átlátszó plasztik kémcsövek, melyekbe helyezett papír hengerre vannak írva a koordináták és a jelszó részletek. A kis csövek jól záró kupakját kérjük nem felnyitni, és a csöveket pedig ugyanarra a helyre visszahelyezni és ugyanúgy rejteni.

4. pont, GCSZGV ládája (multi vége). Helyszín: a Szigligeti vár.
A Kamon-kötől, mely a tanösvény 8. állomása az ösvényen haladva lehet eljutni az Öregfalu templomához, ahonnan indul a várhoz felvezető kiépített út. A várat, nagyon szépen, önerőből állította helyre és építette ki az önkormányzat, A körpanoráma pedig egyedülálló élményt nyújt. A láda a vár középső színtjén, a nyugatra néző alacsony várfalba van elrejtve. A 10x15 cm-es plasztik ételdobozban található a logbook és abban az utolsó jelszórészlet 9 karaktere. Kérjük a ládát és a takaró követ gondosan visszahelyezni a rejtekhelybe úgy, hogy a várat látogatók azt ne vegyék észre. A vár, márciustól október végéig minden nap 9-19 óráig látogatható. Belépőjegy 600 Ft. felnőtteknek és 300 Ft. gyermekeknek, 6 éven aluliaknak ingyenes. A Polgármester jóindulatának köszönhetően a gps bemutatásával 50%-os kedvezmény kapható. Amennyiben a várkapu zárva van, pótjelszó a várkapuhoz felvezető út jobb oldali utolsó ismertető tábla hátoldalánál található.
Jelszó: húsz betüből álló egybeírt két szó, összerakási sorrendje: 3-1-2-4 pont.

A Szigligeti multi, 7,5 km hosszú és 360 m szintemelkedésű körtúra, melynek 4 pontja érinti Szigliget leglátványosabb és hagyományosabb részeit. Szigliget "gyönyszeme" az Aranykagyló völgy/öböl, melyet az Óvári-hegy a Kamonkő és a Rókarántó övez. A táj mediterán klimája következtében kiváló szőlő terem és a völgyben szép régi borpincék sorakoznak. Kiindulópontnak ajánlható az Óvári parkoló, mely a multi első pontja közelében található. Lehet azonban más parkoló is a kiindulás pl. a hajókikötő vagy a strand parkolója. A multi pontjainak körbejárása során ajánlott a szigligeti látványosságokat is meglátogatni mert varázslatos élményben részesülhetünk. A vár tatárjárás után 1260 körül épült és többszöri bővítés után 1521-től a Tóti-Lengyel családé lett. Érdemes megemlíteni, hogy a török csapatok többször ostromolták, de bevenni nem tudták., hiszen a híres törökverő Kinizsi Pál apósa, Magyar Bálint volt a vár kapitánya.
Szomjoltás és az ország egyik legpatinásabb és legrégebbi pincéjének megtekintése céljából ajánlható az Esterházy Pince meglátogatása (könnyen útba ejthető:  N 46° 48,088' E 17° 26,302' 140 m [GCSZGV+pince]). A többi szigligeti látványosságokat az alábbiakban ismertetnénk röviden, hiszen a nevezetességekről leírásokat a helyszínen mindenütt találhatunk.

A középkorban a tapolcai medence síkjából kiemelkedő hegyeket még mocsaras, nádas vette körül, akkor ezért Szigetnek is nevezték. Lehet, hogy mai elnevezése is erre utal. Bár már régmúlt időkből is találtak leleteket, a honfoglalás után a Lád nemzetség szállás területe volt. A legrégebbi település az Avasi templom körül alakult ki. A XIII században épült román stílusú kősisakos tornyú templom miután a település a XV. században elnéptelenedett elpusztult és csak a tornya maradt meg. Egyébként, ha Badacsony felől jövünk mindjárt a település első házainál találkozunk a toronnyal, melyhez egy szép székely kapu, Wass Albert szobra és parkosított bejárat vezet. Innen az autóút, kettéválva és körülölelve a Várhegyet, Antal hegyet és a Hálás-tetőt, egyrészt a parton az Aranykagyló völgyet és a hajókikötőt érintve, másrészt egyenesen tovább haladva a dombon keresztül az öregfaluba vezet. A másik régi település a XIII. században épült templom köré csoportosulva a vár alatt alakult ki. Ez a mai Öregfalunak nevezett, műemlék jellegű település rész. A falu közepén található a klasszicista stílusban épített volt Esterházy kastély, ma alkotóház. A településen több szép nádtetős népi lakóházban és présházban gyönyörködhetünk.
A Kamon-kő tanösvényen gyakorlatilag végig kell haladni a szigligeti multi 2-3-4. pontjainak felkeresése alkalmával. A tanösvény 9 állomásból áll, melyeket fordított sorrendben érintünk. A 8. állomás a Kamon-kő.

Az Óvári parkolóhoz a visszajutás: A piros Piros sáv jelzett út vezet az Öreg- majd Újfalun és a Malomdombon keresztül vissza a parkolóhoz.
Az Aranykagyló (hajókikötő) és a strand parkolóhoz a visszajutás: Az Öreg- majd Újfalun keresztül a Soponyai autó úton jutunk vissza a parkolóhoz. A parti utat végig nádas övezi a Balaton felé a hegyoldal felé pedig a régebbi és újabb szép tájházak látványa kíséri. A parkolónál van a szigligeti strand és a büfék sora.

Sikeres láda keresést és szép varázsos élményeket kívánunk minden kesser társnak aki a GCSZGV multit és ezzel Szigligetet felkeresi.

2012.06.30. Köszönet wtl-nek, hogy jelezte a vár bejáratának átépítését illetve egy várkapu kiépítését. Az új helyzetnek megfelelően javítottam a 4. pont leírását és pótjelszót helyeztem el arra az esetre, ha várkapu zárva van.

2012.07.08. Köszönet Balassa Balázs Polgármester Úrnak, aki nagylelkűen lehetővé tette, hogy 50%-os kedvezménnyel vásárolhassuk meg a belépőjegyet. Ehhez az SZGV 4-el bejelölt gps készüléket kell bemutatni.

2016.09.30. A mikroládák kicserélve és a leírásnak megfelelő rejtek helyen találhatók. A logolásokat így már nem kell figyelembe venni. A 2 pont mikroládáját kérem mélyre becsúsztatni a falrepedésbe és jól takarni a kövekkel. Köszönöm és szép szigligeti élményeket kívánok.

2017.08.05. Az 1. pont mikrofiolája eltünt ezért a pótjeszót és a 2. pont koordinátáit a kilátó ÉNY. tartó fa oszlopát keresztező deszka hátsó falán lehet megtalálni, mint pótjelszót.

2018.06.21. Mindegyik ponton a mikróládák újakra kicserélve, a hiányzók pótolva és a pórjelszók is láthatóvá téve. Kérem a mikroládákat nem felnyitni és gondosan visszarejteni.

2019.07.10. Az 1. pont mikrofiolája megint eltünt ezért a pótjeszót és a 2. pont koordinátáit a kilátó alsó szintjének északnyugati tartó fa oszlopát keresztező deszka hátsó falán lehet megtalálni.

2019.09.01. Az 1. ponton a kis fiola újra a helyén a gyökérüregben, a 2. pont is új fiolát kapott, a jelszó részletek a megfelelő sorrendben most rendben vannak. A pórjelszók is megtalálhatók.

2019.09.06. A várat és a feljáró utat építkezés miatt lezárták, ezért sem a 4. pont ládája sem a pótjelszó nem érhető el. Átmenetileg megadom a 4. pont jelszavát: "hableanya".
Állapot: kereshető
2 játékos karbantartást javasolt, lásd a logokat.

Értékelés: értékelés (390 db): környezet: 4.83 rejtés: 4.67 web: 4.69 átlag: 4.73

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


kissss 2020.07.29 18:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

vikikrisztian 2020.07.22 15:53 - Megtaláltam
ynwa V&K [Geoládák v3.5.0]

szigliget0722-1szigliget0722-2
Monyos és Sziszke 2020.07.18 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

julliae 2020.07.18 12:34 - Megtaláltam
Szuper volt bejárni a Szigligeti várat és környékét. A 2. ponton a pótjelszóra hagyatkoztunk, ami helytelen. A harmadik ponton két fiola van egy számjeggyel eltérő koordinátákat. A várba a geoláda említésére féláron beengedtek minket. Sajnos a várban már nincs láda, de a ládagazda telefonon segített a jelszóval
és kellemesen elbeszélgettünk. [Geoládák v3.4.1]

akarair 2020.07.13 14:00 - Megtaláltam
Nagyon szép volt a körtúra, méltó bemutatása Szigligetnek!
Köszönöm a játékot!
A várba sajnos nem tudtam bemenni, mert nem volt nálam pénz.
A pótjelszó itt hiányzik.
A képek és az emailben elküldött jelszórészletek alapján szeretném kérni találatom elfogadását!

[Jóváhagyta: Robin13, 2020.07.13 21:04]

Screenshot_20200713-170207IMG_20200713_130726
IMG_20200713_140533IMG_20200713_140551
IMG_20200713_122106 
PervaiSDG 2020.07.12 19:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Julcsival és Mátéval A 2-es ponton a mikro ládát nem találtuk meg, a pót jelszó pedig hibás volt[Geoládák v3.4.1]

moli_gyuri 2020.07.06 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.69
Köszi
Cilu&Gyurkoo
Mazsom
Az Óvárban még sosem voltunk és a kápolnánál sem. Jó hogy ezt is megismertük. A Szígligeti várnál a jelszót nehezen vettük észre, eléggé beleolvad a "környezetébe".

20200706_09144320200706_093232
20200706_09364320200706_093801
20200706_09382020200706_093947
20200706_10295320200706_131927
20200706_13290820200706_150242
Yesok 2020.07.03 21:02 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

KKB 2020.06.26 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.28
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

margabat 2020.06.26 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Köszönöm a rejtést! Érdekes multi volt, több olyan állomással, ahova enélkül biztosan nem jutottunk volna el. Maga a vár ismerős, többször is jártam már benne, most is felmentünk, viszont a láda egyelőre még megközelíthetetlen.

A templomnál is csak az alternatívot találtuk meg, viszont a filccel felírt jelszórészlet két betűje is helytelen, így sokáig nem akarta elfogadni a rendszer, magamtól kellett rájönni a hibára. Ez eléggé félrevezető szerintem, ezért a következő megtalálóknak segítségül írom, hogy a k és az a betűk helyére két másik betű kell, hogy értelmes szó jöjjön ki.

Emma Rose 2020.06.16 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

LC 2020.06.03 11:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. [Geoládák v3.4.1]

Kopi 2020.05.23 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
Remek körtúra, finom fagyi. Sajnos a vár éppen felújítás alatt van, bemenni nem lehet, a pótjelszó jól jött.

Butchman 2020.04.15 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kacci 2019.11.26 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Juju 2019.11.26 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam.
Köszönöm a szépen a rejtőnek, hogy megmutatta ezt a szép helyet!
[g:hu+ 2.0.15]

emiGrant 2019.10.09 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Nagy kár, hogy a vár nem látogatható, mert bár én már jártam ott kb. 10 éve, nagyon szerettem volna megint meglátogatni. Így csak három része lett ennek a multinak, de még így is sok szép helyen voltam. Általában nem szeretem a multikat, de ezt nagyon élveztem. Volt sportértéke a sok hegymászásnak, csodásak voltak a panorámák és az összes rejtés meglett, kivéve a Kamon-kőnél, ahol az alternatívat használtam. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13 
y_o_d_a 2019.09.19 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

vaslemez 2019.09.08 15:03 - Megtaláltam
Sajnos a várnál mi is lepattantunk, zárva van 2020 tavaszáig. A felmenő út el van barrikádozva, lehet, hogy fel lehetne jutni az alternatív pontig, de tilos és nincs is sok értelme (a ponton kívül).
Azt hittük, hogy a 3 részlet alapján ki lehet találni a jelszót, de nem. Sőt, a 3. részlet elég furán kapcsolódik az előzőkhöz.

[Jóváhagyta: Robin13, 2019.09.10 22:09]

received_489894401809151 
Lesmon4SLS 2019.09.04 12:23 - Megtaláltam - környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.91
Az első ponton szép új láda van, minden okés.
A második pont is okés. Mikor jöttem el, akkor jött fel a pap harangozni a kis kápolnába.
A harmadik pontot is megtaláltam, itt két fiolát is találtam, az egyiknek nem volt teteje, de a másik hasonlóan szép új fiola volt, mint az első két pontban. Mindez egy szakadt zacskóban volt a sziklába rejtve.
Mikor beütöttem az utolsó pont koordinátáit és láttam, hogy hova vezetnek (előzőleg nem néztem meg, hogy melyik pont hol van), tudtam, hogy ez most nem fog sikerülni, mert rekonstrukciós munkák miatt a vár zárva van. Lehet, hogy a pótjelszóig el lehet jutni valahogy, de nem kísérleteztem, mert a templom melletti/mögötti út közepén egy korlát van keresztbe rakva, rajta három nyelven a szöveg, hogy rekonstrukciós munkálatok miatt a vár zárva.

[Jóváhagyta: Robin13, 2019.09.06 15:49]

zarva 
marka74 2019.08.31 20:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Klari2006 2019.08.31 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

AeroTommi 2019.08.31 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Szép, hosszú séta volt...

Sánta8 2019.08.31 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

GYEZegzug 2019.08.30 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.46
Köszi szépen a lehetőséget.


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (659 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.