geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2099. Kilátás az Akasztó-bércről (GCMPAN)
23 (1-20) > >>

Nyugat felé

Nyugat felé

Kelet felé

Kelet felé

Észak felé

Észak felé

A Tokaj hegy

A Tokaj hegy

Szélkerék

Szélkerék

Háttérben a Tátra

Háttérben a Tátra

Golflabda (Radar - GCBALV)

Golflabda (Radar - GCBALV)

Tátra

Tátra

A Bükk vonulata

A Bükk vonulata

Itt indulj el...

Itt indulj el...

Y - itt jobbra

Y - itt jobbra

Itt balra fel

Itt balra fel

... a víz az úr!

... a víz az úr!

Sípálya-elemek az úton

Sípálya-elemek az úton

A felfelé vezető úton hátrapillantva

A felfelé vezető úton hátrapillantva

Szemben a húszemeletes

Szemben a húszemeletes

Nyáron

Nyáron

A fa tövében

A fa tövében

A rejtek

A rejtek

A láda kezdőtartalma egy TravelBuggal

A láda kezdőtartalma egy TravelBuggal
23 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 48° 7,251'
Hosszúság E 20° 46,910'
Magasság: 180 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2012.11.24 14:35
Megjelenés időpontja: 2008.05.28 14:50
Utolsó lényeges változás: 2018.09.25 20:40
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: hgabor1 (Gábor és Andi + Nagyi és Apó)
Felhasználó: hgabor1
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 400 m
További infók: http://coord.info/GC41WXC
Megtalálások száma: 295 + 3 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP:
A láda Miskolcon az Akasztó-bércen található, a megadott koordinátákon, egy vadszilvafa tövében, a volt mű-sípálya mögött, a korábbi helyétől 40 méterre légvonalban dél felé. Az ajánlott parkolótól a lejjebb leírt útvonalon kb. 15 perc séta, kis emelkedővel.

A ládába TravelBug is helyezhető.A láda hagyományos geoláda, kb. 15x20 cm-es konyhai doboz, reméljük, hosszú életű lesz!


A ládát 2012.11.11-én adoptáltuk. Célunk egyrészt az, hogy ha már itt van ez a ládaoldal, ez a hely, amit bemutat, ne menjen feledésbe, másrészt, azt gondoljuk, igazán ráfér már Miskolcra is egy-két plusz láda! ;) Tehát a láda ötlete nem a miénk és mi az eredeti céljától eltérően a láda más megközelítését ajánljuk. (a mellékelt képek is segítenek az útvonaltervezésben!)

Talán nem mindenkinek egyértelmű, miért pont ide került ez a láda - eleinte mi sem tudtuk - de jó időben, a domb tetejét körbejárva remek panoráma nyílik akár a Bükk, akár Tokaj felé, de tiszta időben még a Tátra hófödte hegycsúcsai is láthatók. (Ez nekünk még csak egyszer sikerült, fotóztunk is nagy lelkesen, de sajnos az csak mobil volt, így az előző ládatulaj fotóját hagytuk az oldalon;) )

Ez több irányból is történhet, a mi javaslatunk egy kicsit túrázósabb verzió:
Parkolásra a Katowice utca 2. előtti kanyarban levő parkolót ajánljuk, innen kb. 15 perc séta, kis emelkedővel:  N 48° 7,283' E 20° 47,128' 130 m [GCMPAN+parkolo] Az ajánlott parkolótól a kutyafuttatásra kijelölt terület és a garázsok közötti úton indulj el... jobbra a focipálya, balra a "bérc". Átmenve egy kis hídon meglátod a volt sípályához tartozó házikót. Előtte az út  N 48° 7,343' E 20° 47,052' 130 m [GCMPAN+ypszilon] pontban kétfelé ágazik. Aki balra indul el (azaz, a ház jobb kézre lesz neki), elhagyva az éremátadásra épített dobogót, egy kis csapást talál a volt sípálya közepén, ami majdnem nyílegyenesen a ládához visz. Ez a rövidebb, de meredekebb és nem annyira kitaposott út. Mi jobbra megyünk tovább, így a házikó tőlünk balra lesz. A  N 48° 7,373' E 20° 47,026' 130 m [GCMPAN+balrafel] pontban, ahol még a betonkerítésen is a "víz az úr", na ott forduljunk balra, a "bércnek". Az erdőcskéből kiérve haladunk tovább. Néhány helyen láthatjuk a volt sípálya elemeit az úton is, sima talpú cipővel csúszós, de túracipővel rálépve egész jól segít a felfelé mászásban. Jobbra egy nagy fém villanyoszlop (és a háttérben a TESCO), balra egy beton villanyoszlopot* látunk, miközben kissé meredekebbre vált az út. De ez csak pár méter, mert onnan már hamar a tetőre érünk. (Tudjuk, kicsi is ez a bérc, meg nem is nagy, de akkor is a miénk! :D) Ahogy továbbmegyünk, bal oldalon látjuk a volt sípálya széleit határoló kerítés betonoszlop maradványait.  N 48° 7,275' E 20° 46,891' 180 m [GCMPAN+utelagozodas] pontban balra látunk egy kis utat, figyeljetek a lábatok elé, hisz ez nem csak modellrepülők röptetésére, hanem kutyák futtatására is használt terület!
[UPDATE: Minket is meglepett, hogy nyáron milyen nagyra nő a "gaz" a területen (lásd "Kép nyáron"), de nem kell megijedni, a bozót alján azért ott az út!]
Induljunk el ezen az úton, tehát baloldalt betonoszlopok, szemben a távolban pedig a 20 emeletes bérház teteje látszik (ellentétben a pécsi testvérével, ezt még mindig lakják...). Kb. a betonoszlopok felénél, kétharmadánál,  N 48° 7,259' E 20° 46,918' 180 m [GCMPAN+utelagozodas] pontban találunk egy csipkebokrot (reméljük, ez nem fog égni:). Jobbra fordulva pedig a képen középen álló vadszilvafát látjuk, annak a tövében találjátok a ládát, egy mesterséges üregben, egy nagyobb betondarabbal és tetőcseréppel letakarva. Nagyon kérünk Benneteket, hogy a láda hosszú élete reményében ne a láda mellett logoljatok (hisz bármikor felbukkanhat az úton egy-két fűrészes "illető"), és feltűnhet nekik, hogy mit keresnek ott, annál a fánál emberek. Ugyancsak figyeljetek a visszarejtésre. Nem a legtermészetbarátabb, de abban a környezetben talán nem feltűnő.

Alternatív jelszót a fentebb említett beton villanyoszlopra* írtunk, de ha már odáig felmentél, talán érdemes a ládáig is felmenni...

Gyalogos megközelítés:
A 12-es, 14-es, 14H-s, 24-es MVK vagy Volán busszal a Megyei Kórház megállóban kell leszállni és a Zamat ABC melletti lépcsőkön felmenve, majd jobbra fordulva lehet eljutni az ajánlott parkolóig.

"Érdekesek amúgy az itteni helynevek: Tetemvár, Akasztó-bérc, Veresbugyik. Amennyire tudom, a Tetemvár onnan kapta a nevét, hogy a pestisjárványok idején annyi volt a halott, hogy nem tudták rendesen eltemetni őket, hanem palánkok közé betettek váltakozva egy réteg holttestet, egy réteg földet, egy réteg holttestet, egy réteg földet, és így tovább. A másik két név pedig ítéletvégrehajtó-helyre utal: az Akasztó-bércet nem kell magyarázni, a Veresbugyik pedig a karóba húzásról kaphatta a nevét. A Bíróság a mai napig is a közelben van." Forrás: Miskolc blogspot

(ha a leírás ellenére rejtői segítségre van szükséged, nyugodtan hívj, de arra kérlek, számkijelzéssel, mert a "rejtett szám"-hívásokat nem szoktam felvenni!)

Elsősorban nem nehéz rejtést akartunk, hanem a cél az, hogy a kilátást, a panorámát megcsodálhassátok. Tehát ha valakit ez is motivál, akkor ne este vagy ködben induljon el...

[2012.07.07 - ládakarbantartás]
A ládába tettünk két tollat, néhány ajándékot kicseréltük a logbookot (a régi lapokat az elejére ragasztottuk, hátha nem lesz az enyészeté.) Az új logbook viszonylag nagyobb méretű, így csak "lapos" ajándékok férnek bele, ezzel számoljatok!
Sajnos zacskót, amiben a láda a rejtekben pihenne, nem vittünk magunkkal, pedig jó lett volna, mert a régi elég siralmas állapotban van. Na, hátha a következő kessertárs visz magával...
[2015.08.23 - ládakarbantartás]
Már ideje volt... Feltöltöttük ajándékokkal, a szemetet kidobtuk (öngyújtó... "fura" ötlet ajándéknak). Bl4st3r & Amy javaslatára beletettünk a nagy ládába egy kisebb ládát, gumival átkötöttük és az egészet beletettük egy szatyorba, hátha így kevésbé fog nedvesedni. A logbookot is kisebbre cseréltük, valóban, kicsit nagyra sikeredett az előző. Aztán, ha valami nem oké, írjátok meg a logotokba, igyekszünk javítani! Most már a com-is link is jó.
A régi logbookot 'diszkvalifikáltuk', de a lapjait feltöltöttük ide, hátha valakit érdekel...

Flag Counter

Azért, hogy a rejtésről és annak hátteréről képet kapjatok, meghagyjuk az eredeti leírást is, ami több alternatív megközelítést is leír.
- eredeti leírás -
Egy nem igazán ismert, de mégis szép kilátást adó helyre kalauzolnálak el titeket Miskolc belvárosához közel, valamint az egyre nagyobb problémát jelentő szeméthelyzetet is szeretném bemutatni. A hely neve: Akasztó-bérc. Innen szép kilátás nyílik észak felé, ha szerencsénk van akár a Tátra vonulatait is láthatjuk. Kelet felé elláthatunk egészen a tokaji hegyig. Dél felé sík terület és az avasi kilátó látható, míg nyugat felé a Bükk vonulata és a Bábonyi bérc fedezhető fel. Útközben sajnos rengeteg szeméttel fogunk találkozni, de szerencsések vagyunk akkor a felröppenő fácánok, elszaladó rókák elterelhetik a figyelmünket. A hely megközelítése inkább biciklivel ajánlott de természetesen gyalog is kereshető. Az út egy hétvégi telkek felé vezető földút, így figyelni kell az esetlegesen megjelenő autókra!

Parkolás:
Parkolni végig a Laborfalvi és Pallos utcán lehet fizetés ellenében  N 48° 6,526' E 20° 46,956' 140 m [GCMPAN+kereszteződés]

A láda megközelítése több irányból is történhet:
1. Ajánlott:
A Laborfalvi Róza, Pallos és Temető sor kereszteződésnél  N 48° 6,526' E 20° 46,956' 142 m [GCMPAN+kereszteződés] indulunk felfelé. A temetős sor utcán találjuk a Hősök temetőjét, amely nem látogatható de azért kívülről is érdemes megnézni  N 48° 6,596' E 20° 46,854' 149 m [GCMPAN+temető]. A Hősök temetője mellett indul felfelé egy aszfaltozott út ezen menjünk fel, a temető végéig. Itt sajnos egy régi parkolóból lett illegális szemétlerakót találunk. Itt jobbra elkanyarodva egy földúton haladunk a Tetemvár utolsó házai felé. Majd a házaknál  N 48° 6,739' E 20° 47,161' 168 m [GCMPAN+Kereszteződés1] indulunk el a kavicsos-föld úton felfelé a ládához. Útközben még elhagyunk egy-két hétvégi telket és a MIVÍZ telepét, majd megjelennek a szemétkupacok de bokrok közül kiérve már kezd a panoráma kibontakozni. Sajnos a környéken már nem művelik a földeket így elég magas két oldalt a fű. Ezen az úton haladva kell mennünk, hogy elérjük a  N 48° 7,222' E 20° 46,808' 190 m [GCMPAN+bekoto] pontot, itt érdemes a láda felé indulni.

2. Nem annyira ajánlott a lakók miatt:
A Deszka templom mellett a két ház között indul felfelé egy utca  N 48° 6,498' E 20° 47,179' 135 m [GCMPAN+kereszteződés2] ezen indulunk el felfelé, de figyelem az utca elég meredek! Az aszfaltos úton megyünk egészen az utolsó házakig  N 48° 6,739' E 20° 47,161' 168 m [GCMPAN+Kereszteződés1]majd a kavicsos-föld úton indulunk felfelé a ládához. Útközben még elhagyunk egy-két hétvégi telket és a MIVÍZ telepét, majd megjelennek a szemétkupacok de bokrok közül kiérve már kezd a panoráma kibontakozni. Sajnos a környéken már nem művelik a földeket így elég magas két oldalt a fű. Ezen az úton haladva kell mennünk, hogy elérjük a  N 48° 7,222' E 20° 46,808' 190 m [GCMPAN+bekoto] pontot, itt érdemes a láda felé indulni.

3. Biciklistáknak:
Aki biciklivel keresi fel a helyet az a földutat követve elérhet egészen a szirmabesenyői elágazással egy vonalban, a Királyhegyen található lovardáig is.  N 48° 8,763' E 20° 45,723' 193 m [GCMPAN+lovarda]


Megjegyzés:
1, Kérünk titeket, tartsátok be az alapvető játékszabályokat (pl. ételt (rágót) ne tegyetek bele, ha kivesztek valamit, illik beletenni valami mást, lehetőleg gyerek számára is "értékes" dolgot, ne pl. névjegykártyát, öngyújtót...)
2, Ha valaki nem találná meg, nyugodtan tegyen fel jelszónélkülit, saját fényképekkel, el fogjuk fogadni, mert szerintünk a játék lényege az, hogy elmenj az adott helyre és körülnézz, a láda maga csak hab a tortán...
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (156 db): környezet: 4.08 rejtés: 3.95 web: 4.33 átlag: 4.12

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Saragergo 2020.03.29 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

lesipeti 2020.02.08 08:35 - Megtaláltam
Ragyogó februári napsütés, -8 fok, kerékpárral. Az őzcsapat nem várta meg, mire elővettem a fényképezőt. Sajnos a keleti kilátás párás lett, de északra lehetett sejteni a Tátra vonulatait, nyugatra a bánkúti radart. A dupla láda nagyon jól szuperál! Köszi!

Bukk9000 2020.01.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Köszönöm a rejtést. Szép a kilátás, a műsípálya területén őzet láttunk.

Mosolyalbin 2019.12.22 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

webfater 2019.12.22 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Balázs
Bianka
Balu

[Geoládák v3.1.2]

dejosgyor 2019.11.17 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

CSUBI77 2019.11.14 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.48
Szerencsére, a Széphegy-dűlőn rengetegszer szoktam tekerni bringával, így hamar megtaláltam a ládikát a fotók és koordináták alapján. Reméltem, hogy a ládarejtőnek jó a fajismerete és valóban a megadott fafajhoz dugta a ládát :-) . Erősen borús volt az idő, reménykedtem, hogy nem ázom el, míg vissza-letolom a bringát a lakótelepre... (Bringások a Széphegy-dűlőn továbbmenve a Balogh-liget lovarda irányába figyeljenek-sok a tüskés fa-bokor az út mellett. Akác, vadrózsa, berkenye,stb... Ezek hullatják a gallyakat, nekem 5 év alatt 2 defekt, csak itt...

Pomisa 2019.10.27 07:20 - Megtaláltam
ok [g:hu 1.6.4]

fireman98 2019.10.12 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, nagyon szép helyen van. [Geoládák v2.2.5]

pappgyorgy & Aniko 2019.10.06 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Aniko és Gyuri [Geoládák v2.2.5]

Jaroy 2019.09.23 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk kösszi a rejtést :)

GRegina 2019.09.23 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lacza és Tádé 2019.08.31 10:06 - Megtaláltam
Megvagy, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Párduc50 2019.08.11 11:25 - Megtaláltam
A kilátás szép.a hőség nagy volt.

Szabi82 2019.08.10 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

FogarasiRenáta 2019.08.10 18:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dobozipatikus 2019.07.27 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Nargoth 2019.07.27 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Adam SKY 21 2019.07.27 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Aldo87 2019.07.19 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nem volt egyszerű. A növényzet eléggé elvadult és az eső is elkapott. Már majdem feladtam, amikor belebotlottam. [Geoládák v2.2.5]

kilátás az akasztó bércről b014kilátás az akasztó bércről b016
kilátás az akasztó bércről b28kilátás az akasztó bércről b029
kilátás az akasztó bércről júli 10 012kilátás az akasztó bércről júli 10 013
kilátás az akasztó bércről júli 10 014kilátás az akasztó bércről júli 10 015
kilátás az akasztó bércről júli 10 016kilátás az akasztó bércről júli 10 017
ystray 2019.06.08 13:50 - Megtaláltam
megvan! :)

Dodó és Malvinka 2019.06.07 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Senator62 2019.04.26 11:20 - Megtaláltam
Gyönyörű kilátás.

MJANEZ 2019.04.04 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam!
A láda ,,bölcsőjét" a betondarab alatt a behullott földtől, kikapartam, kitisztítottam, most jól elfér.
A toll nem működött, egy új tollat tettem be a ládába. :-D

[Geoládák v2.2.5]

20190404_15535220190404_154011
20190404_15415220190404_154235
adyca 2019.03.30 10:05 - Megtaláltam
Megvan!

tapiapi 2019.03.29 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Köszönöm, hogy idecsaltál. Cserébe, ha hazaérek, megírom, mit láttam. [g:hu 1.6.1x] Toronyiránt, hegynek fel. Szuszis, szívdobogtató. A kilátás kárpótolt. Köszi.

Gabrielem 2019.03.29 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszönöm a rejtést!

csirepanna 2019.03.26 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tabletta 2019.03.23 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2x]

ládavadász Pisti 2019.03.02 11:06 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval. Ezen a lakótelepen nőttem fel, jó volt kicsit nosztalgiázni, köszönjük. Ráadásul pont ez lett a százötvenedik!!! :)

eszluzsu 2019.03.02 11:05 - Megtaláltam
Közösen ládavadász Pistivel

Frankie Family 2019.02.09 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

nori_b 2019.01.10 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam! A 3-napos kis téli szabink alatt ezt a rejtést is megtaláltuk jbako-val. Kis hó esett ami megnehezítette a keresést, de a felkeresett összes rejtést megtaláltuk. Kösz a rejtést.

jbako 2019.01.10 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam! A 3-napos kis téli szabink alatt ezt a rejtést is megtaláltuk Nórival. Kis hó esett ami megnehezítette a keresést, de a felkeresett összes rejtést megtaláltuk. Kösz a rejtést.

20190110_124542 
nszabi 2018.12.30 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

cyco 2018.12.23 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gabor03 2018.12.01 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2018.12.01 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szalais78 2018.11.26 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.6.0]

ollo 2018.11.02 10:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Manna&Peti 2018.10.24 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük. :-)

GréJuBé 2018.10.23 16:26 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért! Csendes helye ez a városnak, de nagyon látványos!

VenTOmi 2018.10.13 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

NimiHelgi 2018.10.13 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

befi 2018.09.29 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

hgabor1 2018.09.25 20:51 - Egyéb
Elnézést kérek mindenkitől, de a lányom esküvőjének szervezése minden egyéb tevékenységet felülírt. Most, hogy már túl vagyunk rajta, néztem rá a ládaoldalra. Igen, áprilisban Carmin jelezte, hogy eltűnt, akkor betegre állítottam, hogy ne menjetek feleslegesen, terveztem, hogy majd valamikor felmegyek és rendberakom. Közben a jelzett ok miatt nem vettem észre, hogy többen már jeleztétek, hogy megvan és akár kereshetőre is lehetne állítani... Elnézést még egyszer azoktól, akik a "beteg" státusz miatt nem mentek fel és örülök, hogy vannak kitartó és elszánt kincsvadászok, akik ennek ellenére mégis... :) A ládánál még mindig nem voltam, de a beírt logok alapján bátorkodom kereshetővé tenni, aztán meglátjuk, remélem, nem lesz gond! Ha van, írjatok, keressetek, stb...
Üdv Gábor

fehérkút 2018.09.15 06:34 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Vajon miért van betegre állítva??

Katulyakutatók 2018.07.28 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Bővebben otthonról, fényképek később. [g:hu 1.5.4]
Nem értem, miért beteg a láda. Igaz kis bozótharc árán, de kereshető. A külső ládában volt némi víz, ezt kiöntöttük, de a belső száraz. A láda "fészkéből" kilapátoltuk a beomlott földet, így most teljesen síkban van az álcázó cserép, úgy néz ki majdnem, mint a rejtéskori képen.
A kilátás, a nyári növényzet ellenére egész jó, Miskolc több városrésze is látható fentről, illetve az út során.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
A következő célpont-10
A klímaváltozás okán új állatok települnek be 
TS 2018.05.08 18:00 - Megtaláltam
A ládát a helyén találtam. A Katowice utca végén parkoltunk, ahonnét 15 perces sétával könnyen elérhető a rejtek. Valóban remek a kilátás. Útközben mi is láttunk a régi műanyag sípálya maradványait.

carmin 2018.04.29 11:30 - Megtaláltam
Sajnos az egész bokor alját és környékét feltúrták a vadak, a láda sincs meg. Köszönöm a rejtő segítségét.

DSC01410DSC01413
DSC01415 
horti75 Viki Zozo 2018.04.17 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.38
MEGVAN. VISSZONT TELJESEN FEDETLEN VOLT A LÁDA VISSZA TAKARTAM....

enjoy 2018.04.15 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! :)

GYEZegzug 2018.04.08 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Köszi szépen a lehetőséget.

nimka 2018.03.13 12:08 - Megtaláltam
GCMIRE felől jöttem fel, elég nagy kerülővel észak felé. aztán gyorsan tovább mert 13 órától már dolgom volt. pont oda is értem

Kerticsorbi 2018.02.03 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Miskolcon volt munkahelyi elfoglaltságom és ennek keretében, havazás közepette találtam meg. Köszönöm a rejtést.

Béczi 2018.01.27 08:42 - Megtaláltam
A Fiammal kisétáltunk, szép nagy hó volt. Nagyon szép ez a környék. A leírás nagyon jó, könnyen a láda nyomára lehet bukkanni. Köszönöm a rejtést. [Geoládák v2.2.2]

nyikes101 és neoly 2018.01.20 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszönjük.
Havas, csúszós időben sétáltunk fel érte.
Felfelé jól esett, lefelé kihívás volt nem elcsúszni :)
Az idő nem volt a legjobb, tiszta időben visszanézünk még.

gyetger 2018.01.07 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Még éppen sötétedés előtt. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

Bigyu 2017.12.31 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltuk! Szép a kilátás!

FLAC 2017.12.17 12:30 - Megtaláltam
megtaláltam

Fehér Márton 2017.12.17 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Megtaláltam Jó rejtés Köszi

CsKaroly 2017.10.14 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

9mcb-jani 2017.08.29 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

MarciMilánBálint 2017.08.03 13:40 - Megtaláltam
Meglepően szép a kilátás, nem is gondoltam ilyenre a városban - köszönöm a rejtést! (5/3. láda)

AnCsaTappancs 2017.07.17 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Köszönjük a lehetőséget! Gyönyörű a kilátás!

ancsatappancslog2017-07-17 11.12.10
Ákos85 2017.07.12 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Megtaláltam! Csodás kilátás! Ilyen közel a városhoz vadászó ölyvet még nem láttam. Köszönöm a rejtést!

deltasjimmy 2017.07.04 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.26
Köszi, megvan.

Judith 2017.05.27 10:21 - Megtaláltam
Megcsíptem!

18767442_1515189208512184_412257090097256352_n 
erdei.laszlo 2017.05.16 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam! :)

Mirr&Murr 2017.04.30 18:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.50
Találkoztunk egy szemlátomást a környéken lakó illetővel a dombtetőn tekergő ösvényen. Megkérdezte, mit keresünk. ... Mit lehet erre mondani? Csongor rávágta: hát a ládát! - én csak vártam, mi lesz a reakció. Az illető csodálkozó válasza: - Lááááádááát? na láda az itt biztos nincs, ami itt véletlenül leesik, az már nem is koppan, még a levegőben ellopják!
:-))) A mi ládánk azért meglett rendben. :-)

Henya 2017.04.13 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Keneagle 2017.04.05 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Ez már a 3. megtalálásunk! Nagyon szépen karbantartott láda! Köszönet érte. D.A.T.

GCMPAN_2017045182527 
earl77 2017.03.24 11:49 - Megtaláltam
.com-os megtalálás szinkronizálása.

Köszi a rejtést!

hitamas 2017.03.11 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.22
A terület elég nagy részén leégett a fű, de a láda épségben átvészelte a csapást. :)

Csaba & Kati 2017.01.27 13:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.95
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük!
Részletek, képek később. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Nem is tudom korábban miért is maradt el ennek a helynek a felkeresése.
Most a leírás szerint könnyen megtaláltam.
Kellemes séta a dombtetőre - 9 fokban, azonban a kilátás erősen korlátozott volt.

Most a hó az úrKözel a tetőhöz
A rejtek közelébenKorlátozott kilátás
Kilátás 
Dad&Me 2017.01.23 10:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

katika 2016.12.30 09:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Toth417 2016.12.28 10:14 - Megtaláltam
Tipikus olyan hely, ahová nem jutottam volna el láda nélkül.

enightlp 2016.11.08 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
GPS alapján légvonalban a bérházaktól felfelé. Este, sötétben.. Nem voltunk normálisak. De megtaláltuk. A táj tényleg szép, jó messze ellátni. Lefelé a földúton a Centrum felé. Az út végén az a ... rész, nagyon gáz volt, főleg igy sötétben...

feczo77 2016.11.05 11:01 - Nem találtam meg
sajnos nem találtuk meg, de a kilátás nagyon szép. kérem elfogadni fénykép alapján. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: geocaching.hu, 2016.12.16 21:43]

kupec 2016.11.05 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nedina 2016.11.01 10:42 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :)

szeryo 2016.11.01 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zsotie 2016.10.27 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dzoli1 2016.10.16 00:00 - Megtaláltam
Szép esős időben.

K.L. 2016.09.24 19:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Megtaláltam.
Számomra nem sok érdekeset mutatott, csak Miskolc kevésbé szép részét lehetett látni.

Rundroid 2016.09.16 17:45 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

zsolty23 2016.08.23 08:36 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Zsolt és Ricsi 2016.08.16 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

H+W 2016.08.07 17:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Köszönjük a rejtést!

varic 2016.07.30 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

FTom 2016.07.27 13:46 - Megtaláltam
Tetszett a kilátás a hegy gerincén vezető murvás útról, mindkét oldalra.

SandorCsaba 2016.07.20 15:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

vieva 2016.07.06 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.

kópé1993 2016.05.22 09:23 - Megtaláltam
Versenyről hazafelé! Köszi a rejtést!

P5220060 
b.bea78 2016.03.25 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

eddy07 2016.03.14 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

pliptai 2016.01.04 00:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Ötvös család 2015.12.30 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.69
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

hgabor1 2015.12.26 18:00 - Egyéb
Köszönjük, Zsuzsa! ;)

Hegedüs Zsuzsa 2015.12.26 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Kilátás most nem volt, a láda és a logfüzet nagyon tiszta rendes.
Köszi a rejtést.

Mirabelle 2015.11.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
A miskolci ládákhoz viszonyítva ez egy kalssz hely! :))
Köszi a rejtést!

AlanTheWild 2015.11.26 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.57
Tetszett a megközelítés és a kilátás a helyről! Köszönöm a játékot!

 
LionDaddy 2015.11.19 10:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.28
Polgárban már végeztünk a melóval, de Ózdon még volt egy feladatunk mára, így a két város között gyorsan útba ejtettünk három könnyű találatot Miskolcon.
A felső földúton 100 m-en belül tudtunk kerülni kocsival a ládához. Onnan a "kesser-sztrádán" célirányosan a láda is csak 1-2 perc volt.
Gyors logolás, pár fotó a szép napsütésben és a Miskolcra oly ritkán jellemző tiszta időben, majd mentünk is tovább Ózd irányába.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg, később kiegészítve]

GCAVAS
Kesser-ösvény
ÉK-i panoráma és a BOSCH gigantikus gyára 
atipapa 2015.11.19 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

jutics 2015.11.17 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
A kutyafuttatón "óvatosan" átvágva egy kitaposott ösvény egyenesen a rejtekhez vezetett. Azt hiszem a legrövidebb utat sikerült megtalálnunk. Az őzikék már az esti pihenéshez készülődhettek, szegénykéket sikerült akaratunkon kívül felzavarni. A várost az esti köd vagy a szmog takarta, ennek ellenére készítettem néhány képet. Köszönöm a rejtést! :)

 
Aleph & Rita 2015.11.09 12:35 - Megtaláltam
A Hősök temetője felől érkeztünk a füves platón, így kikerültük a nem ajánlott lakónegyedet. Sajnos nagy szmog és köd telepedett a városra, így a panoráma elmaradt. De kellemeset sétáltunk.
Köszönjük a lehetőséget!

Ancs 2015.11.06 12:15 - Megtaláltam
Régi mumus láda ez nekem valamiért. Amikor sokat jártam Miskolcra, hosszas betegség sújtotta. Amióta egészséges, csak épphogy, átutazóba érkeztem.
Ma úgy alakult, hogy sikerült felszaladnom a ládáért :)
Az ajánlott útvonalon közelítettem, ami eléggé tetszetős. Csak egy motoros zavarta meg a csendet felfelé.
A kilátás szép, azt a 15 perc sétát igazán megérte.
Köszi

 
picuresnagyur 2015.09.23 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
egy hónapot várt a felújított láda megtalálójára :-) megérkezett! köszi

hgabor1 2015.08.23 15:00 - Egyéb
Ma ládakarbantartást végeztünk Andival, kicsit irtottuk a gazt (bár úgyis visszanő) illetve tettünk a nagy ládába egy kisebbet, hátha nem fog nedvesedni. Új ajándékokat is tettünk bele.

tak-tak 2015.08.21 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Cerberus 2015.08.21 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

 
csipet_csapat 2015.08.20 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.16
Nem volt egyszerű megtalálni a kiinduló pontot.
A hely "kissé" kihalt, a növényzet viszont gazdag. Lefele találtunk egy rövidítő ösvényt.
Köszönjük.

 
Photographer 2015.08.01 14:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.40
A lakótömböktől felfelé indulva, a kutyafuttatón keresztül lehet elérni a Bércet. Helyenként "csúszásgátló" van a földbe ágyazva. Fent olyan érzésem volt, mintha egy elhagyatott mezőn lennénk, ahol nem terem semmi és nincs is élet, viszont a gaz meg hajt :)

Látványosság a város felé volt; a társasházak teteje csak úgy csillogott a napsütésben (valami fémes, gömb alakú, pörgő szerkezet). Köszi a rejtést!

 
pemapa 2015.06.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Megtaláltuk a családdal. Köszönjük a rejtést.

kingajani 2015.06.20 17:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2015.06.20 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Guererro 2015.06.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Másodszor toltam fel a bringát a dög melegben, de meglett :D
Doboz kicsit be van ázva, kitörölgettem, logbookot szárítottam a napon egy fél órát de még nem tökéletes.

Csorba tó, háttérben vagy Arnót Vagy Onga :) 
eFeS 2015.05.17 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kissjani85 2015.05.17 08:47 - Megtaláltam
A Bükk 50 teljesítmény túra utáni reggelen "sántikáltam" el a szállásról a ládáig még a többiek aludtak. Megérte!!! Ritka az ilyen kilátás egy nagyvárosban, legalábbis erre az alföldön fix.

Köszönjük a rejtést!

Attibati 2015.05.12 13:10 - Megtaláltam
84 km kerékpározás Miskolc környékén.
Nagyon jó volt a kilátás a Bükk felé útközben.

DTi 2015.04.19 12:00 - Megtaláltam
Grat a rejtéshez. Emlékszem, elég viszontagságos volt a láda története, mielőtt átvetted. Minden rendben vele most.

kilátás 
N.Zs. 2015.04.11 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Kazincbarcika felé menet beugrottunk egy-kép helyre. Ez volt a negyedik. Könnyen megtaláltuk a dobozt, de igazán jó azt olvasni, hogy "Ha valaki nem találná meg, nyugodtan tegyen fel jelszó nélkülit, saját fényképekkel, mert szerintünk a játék lényege az, hogy elmenj az adott helyre és körülnézz, a láda maga csak hab a tortán... "
Kedves Andi és Gábor köszönjük a pozitív hozzáállást.

Edizon 2015.04.05 17:35 - Megtaláltam
Megvan.

htibi80 2015.03.05 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Koszonom a rejtest es a leirast!:-)
Nem volt alcazva a lada. Miutan atolvastam a (kisse tulmeretes) logbookot, vissza rejtettem. A fuzetecske miatt nem fernek el az ajandekok. Vszinu emiatt nem zarodik rendesen a lada, es parasodik a belseje.

bjohnie 2015.02.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

Chaba 2015.02.21 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Miskolci láda túránk ötödik találata.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Egyiptom 2015.02.10 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
A leírást hosszúnak találtuk, így a magunk feje útján a Katonai Temető felől mentünk ide. A kilátás elég ködös volt, a TŰ-t is alig láttuk, de jót sétáltunk. Azért nyáron a dzsindzsába nem hiszem hogy bementem volna. Most csak sáros volt az út végig és néha fagyos hóval váltakozott.
Köszönjük.

Nyusszancsék 2014.12.30 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.72
Miskolci pihenésünk aktív részeként útba ejtettük ezt a ládát is. Szép kilátás, köszönjük a rejtést!

Megj.: A logbook amit korábban már jeleztek nedves volt, ezért mikor megtaláltuk a lapok össze voltak fagyva.

rydick 2014.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltam, be kell menni a dzsindzsába, de ott van az! :)

Mathau 2014.12.01 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zergi 2014.11.04 13:00 - Megtaláltam
Fogtam!

VP 2014.10.25 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.45
Négynapos bükki tájfutóbajnokság. A szombati verseny után.
Jellegtelen hely, de a kilátáselégjó volt. (A Tátra nem, de az érchegység jól látszott.)

Bl4st3r & Amy 2014.10.11 12:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.59
A medvék megtalálták! ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Repülőtér felől érkeztünk, az ajánlott parkolóban fékeztünk... :P Remek, pontos leírás, jó helyszínválasztás a rejteknek. A láda bár ép, mégis eléggé át van benne ázva minden. Elég sok párát kitörölgettünk benne, illetve a félig vízzel teli kötelező szöveget kivettük belőle, az ronggyá volt ázva, kérlek pótold. A logbookra ráférne egy szárítás, így az esős időben penészedni fog. A rejteke jó, de kéne neki vagy egy kisebb láda bele, vagy egy nagyobb ládába elhelyezni az egészet, legkevesebb becsomagolni, itt így ebben a formában folyamatosan párásodni (ezáltal bevizesedni) fog a reggeli párától, majd a tűző naptól. A helyszín érdekes volt, valaha biztos szép lehetett, kár érte. Köszönöm hogy megmutattad!
Megj: a comos link nem jó! Helyes link: http://coord.info/GC41WXC

Hucul 2014.10.10 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.67 súly: 3.66
+van! Kerékpáros találat, TESCO mellől indultam neki. Tetemvár környéke érdekes.

 
Horizont 2014.09.29 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Borsodi ládázás Libertyvel 12/15. Kiadós sétával, gyönyörű őszi dőben jutottunk fel a bércre. A pára miatt sajnos Magas-Tátrát nem lehetett látni, de Miskolc környezetére szép kilátás nyílt. Köszönöm a lehetőséget.

Liberty 2014.09.29 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
12/15 .Borsod m-i ládatúra Horizonttal.

Rövid sétával érhető el a bérc teteje. Érdemes volt feljönni, szép a kilátás Miskolcra és a környező hegyekre. A láda is könnyen meglett. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Miskolc címere
nmárti 2014.09.21 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.05
Köszi a rejtést!

Paul 2014.09.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.20
Köszönöm a rejtést.

Norbee97 2014.08.18 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Folytatom az ünneplést 3/9.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
A repülőteret otthagyva mentem a ládáért. Érdekes a környék, a régi háznál találkoztam egy öreg nénivel, aki a kutyáját sétáltatta. Megkérdezte: -Ismered a kutyámat, Bonzót? Mivel nem ismertem, így bemutatta. :) Mondta, hogy simogassam meg. :) Kicsit fura volt a néni, de aranyos a kutyája, így megsimogattam. Majd elköszönt, és további jó kirándulást kívánt. ezután felmentem a vizes graffitinél, követtem az utat. A panoráma a ládától kitűnő, direkt ezt akartam 200.-nak. Készítettem képeket is, ez nálam alap. :) Megkeresni nem volt túl nagy szenzáció, de akkor is jó, hogy belátni fél Miskolcot. :) Most már egy ideig így fog kezdődni a befejezésem: Ez a 2... [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
200.

LádaÉn és a láda
gigoca 2014.08.17 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Megtaláltuk, köszönjük!
Nagyon pontos a leírás, lépésről-lépésre vezetett!

Angyalfiak 2014.08.07 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

PeterT 2014.08.06 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.00
Köszönöm a rejtést!
Mikor megtaláltam a ládát, nem volt elrejtve,szinte csak odarakva a fa mellé.Kinyitottam,és a doboz alján 1 cm víz állt.Kiöntöttem,majd kiraktam a napra,ahol egy kicsit megszárítottam a logfüzetet. Utána visszarejtettem a kövek alá,ahova való. :)

május 15. 2014.07.08 18:12 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.23
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Hát, az odavezető út a városnak az a része, amin sötétben nem szívesen mennék át, de tényleg elég szép a kilátás. A bérc városfelöli oldaláról persze nem annyira, de a másik irányban szépek voltak a hegyek, még ebben a borús időben is.

GCMPAN_2014078181215.jpg
Gábor66 2014.07.02 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

13 2014.06.15 19:13 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Baby-m 2014.06.07 12:04 - Megtaláltam
GyaLOGOLOK. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.06.07 12:03 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy és Zéboy.

Zéboy 2014.06.07 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
Köszönöm a lehetöséget.

 
Cseliboy 2014.06.07 12:03 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Berián 2014.06.07 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2014.05.28 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.79
Ok.
Miskolci ügyintézés során vadásztam le ezt a ládát, már régóta beteg volt, akkor is nézegettem, most végre megvan, tényleg ládára érdemes hely, nagyon jó kilátás a Bükkre és a Sajó völgyére is. A láda szinte Driwe in, csak egy kicst magas a fű :-)
A Körte fa lassan bokorrá változik.
Köszönjük a rejtést.

 
hacsate 2014.04.18 19:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Miskolc legszebb panorámája. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

geoHamsters 2014.03.23 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Köszi

dzuroz 2014.03.16 13:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
A Miskolci VTE lokálpatrióta túrája alkalmából jártunk az Akasztó-bércen és megtatáltuk a ládát. Köszönjük a rejtést.
A rétet pont aznap égették le.
A kilátás tényleg szép, jó időben messzire ellátni.

Zsolti66 2014.03.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
MVTE tagokkal Lokálpatrióta túrán ládázás.
Nagy tűz volt, de a láda megmaradt, a kereséskor éppen a bevásárló központ mögötti rész égett...nem kicsit.
Köszönet a rejtésért, a panoráma tényleg nagyon szép.

dedesi 2014.03.08 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vándor székely 2014.03.08 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2014.01.09 00:00 - Megtaláltam
-

szemlédi 2013.12.31 09:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
ok!

Mr. Fülixáj 2013.12.27 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.61
Kocsival mentünk felülről, kb. 100m-re megközelíthető.
Érthetetlen számomra, a Bükk hegység lábánál mit mutat meg ez a láda ... +1 pontnak jó volt.

TB-t benne hagytuk.

Vsanya 2013.12.26 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

maxxtro123 2013.12.26 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszi a rejtést!

Csizmások 2013.12.26 11:30 - Megtaláltam
Karácsonyi ládázgatás Maxxtro123-mal.

dienespeter 2013.10.30 15:00 - Megtaláltam

köszimarkovicsa 2013.10.24 13:49 - Megtaláltam
Ma Miskolc ládáit kerestem gyalogosan. 28 km, 18 pont a gyalogoskupában.
A láda környékén igen nagy, derékig érő száraz fű van, közvetlen a láda körül le van taposva. Mivel a láda com-os is, tettem bele egy TB-t.

 
luilui 2013.10.19 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

majormezei 2013.10.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

hgabor1 2013.10.04 19:00 - Egyéb
Már vártuk, Sir Galahad nagyúr és köszönjük ékes szólását! :D

sirgalahad 2013.10.04 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.43
Veresbugyik, Tetemvár
Elég horror nekem már
Délutáni kakasszóra
Felértünk az Akasztóra

lelcache 2013.10.04 14:03 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

CSS Team 2013.09.29 16:30 - Megtaláltam
Technikai tanfolyam után.
A kilátást leszámítva nagyon kellemes hely a sok pampafűvel.

Lehetetlen 2013.09.29 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Barlangász technikai tanfolyam után, oktatói ládázást tartottunk hazafelé. :)
Köszi.

Juju 2013.09.29 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.74
T2-ről hazafelé (Szögligetről haza). Köszönjük a rejtést!

babazoo 2013.09.28 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
BABA-ZOO [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

M&ZS 2013.09.25 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

kondasg 2013.09.10 18:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.49
Megtaláltam!

kalati 2013.09.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megvan. Bringás találat. Jó hely, a panorámával nem lehet betelni.
Köszönöm a lehetőséget.

hgabor1 2013.09.02 18:00 - Egyéb
Ma ládaellenőrzést végeztem. A láda és környéke (az adottságokhoz képest) rendben van, de a láda tartalma kissé elkeserített. Hiába pakoltunk bele anno ajándékokat, ma már alig lézeng benne valami... a jegyzeteléshez mellékelt toll a ládán kívül, csak úgy a gödörbe dobva...
Azért vacak érzés, hogy így becsülik meg egyes kessertársak a rejtők munkáját... :(

Na mindegy, azért nem adjuk fel, hátha még a héten feljutunk és ládakarbantartást tudunk végezni, hogy a következő megtalálók ne csak egy üres doboznak örüljenek...

Kucsma család 2013.08.13 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

tóthék 2013.08.01 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.27
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tjanek 2013.08.01 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tpetya 2013.08.01 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tkriszta 2013.08.01 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.99
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

arx013 2013.08.01 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

capsula01 2013.07.26 20:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Nem sokkal naplemente után értünk fel.
Szúnyograjok támadásai közepette sikerült logolni.
Megtaláltam.

kobcikrajci 2013.07.20 19:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Átszállásra várva egy be nem tervezett, de annál inkább élvezetesebb találat a vasútállomástól biciklivel. A leírás alapján (illetve csak segédpontokat követve) minden gond nélkül fel lehetett rukkolni, közben barátságos kutyasétáltatókkal is találkoztam. Csodás a kilátás, épp naplemente idejében láttam. Ezek azok a helyek többek között, amik miatt nagyon tetszik ez a város. Ja, és a rejtek is teljesen autentikus. :)

Viki-V 2013.07.12 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltuk! Az ember magasságú gazon átkelve, őzet közelről látva, hangyákkal hadakozva sikerült a találat. A kilátásért megérte.

Novek&Viki-V 2013.07.12 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltuk!
A láda mellet feküdt egy őzike, sajnos muszáj volt felkelteni :D

 
Levedi 2013.07.09 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.61
Köszönöm a rejtést!

Sosem jártam még itt, szép a kilátás. Bringával jöttünk fel a nem ajánlott útvonalon, néztek is minket rendesen, de hamar átértünk a kellemetlen szakaszon. Lefelé meg lehetett pengetni a földúton :)
A fű a végén elég magas volt, de aki a napokban közelíti meg a ládát annak könnyebb dolga lesz, mert a bringákkal szélesítettük az ösvényt :) Természetesen nem mentünk el a ládáig nehogy túl feltűnő legyen.

peba 2013.06.23 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! Szuper a kilátás, Miskolcon ezen a környéken még nem is nagyon jártam, annak ellenére, hogy itt lakom a közelben. Köszi a rejtést!

Glac 2013.06.01 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Luki 2013.05.27 12:15 - Megtaláltam
+one
3/3 [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

bm 2013.05.25 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Megtaláltam.

uppi 2013.05.25 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

scsabek 2013.05.21 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34

Köszönöm! :)

Csak ajánlani tudom! Nagyon szép a kilátás, a leírás alapján könnyen megtalálható a ládikó (a GPS-t alig használtuk). Külön dicséret a "fészekért"! Ha már itt jársz, érdemes megkeresni a repülőtéren lévő ládát is (GCMIRE).

Hey-ho 2013.05.20 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük, a rejtést.

bigmick 2013.05.19 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Tiszta időben Tokajig elláttunk.

 
becko 2013.05.19 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
2 nap, 55km gyaloglás, 27 láda a madárdalos Bükkben, és környékén.
Érdekes nézőpontból mutatja a várost

rallymax 2013.05.15 13:00 - Megtaláltam
Bicajozás közben megkerestem, erre még úgy sem jártam :)

data4526 2013.05.01 09:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltam, Miskolcról, Diósgyőrből, kellemes kis május elsejei kerékpártúra keretében. A sí pályán lefelé jönni sível, kerékpárral, gyalog, ...stb. teljesen rendben van, de felfelé kerékpárral vagy gyalog... legközelebb maradok a felvonónál. :-)
Toll nincs a dobozban, sajnos nálam sem volt :-(
TB OUT

 
Indikta 2013.04.28 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk tettünk bele egy TBt és egy kis meglepit. Köszönjük Ádi és Emáj

stavi83 2013.04.21 10:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Megtaláltam!
Köszönöm a rejtést.

:) 
pozoli1 2013.03.30 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltuk. Pozoli1 és Ancsa

nrobi88 2013.03.12 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Köszi a rejtést!

Bluedog 2013.03.09 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltam.

kissss 2013.03.02 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.03
A GCISK ládikó begyűjtése után, hirtelen gondolattól vezérelve, tovább folytattam baktatásomat, egyenesen ide, az Akasztó-bércre. A környék és az ide vezető út során érintett, egykor szebb időket látott pihenőövezet elég kiábrándító állapotban van. Bár tény és való, hogy a számos utcákban és Lyukón kicsit szaporábban vert volna a szívem...
Köszi a rejtést! g

 
Morgomedve 2013.02.27 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Vadszőlő 2013.02.27 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

MaryTibi 2013.02.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.58
A tetemvári utca érintését senkinek nem ajánljuk az itt élők miatt, a kutyákról nem is beszélve!
Az ajánlott útvonal /szerintünk:-) / a betonúton kell haladni a Hősök temető mögötti úton, de ott egyenesen tovább a kocsinyomos földúton, a vízmű mellett balra a kereszteződésig!
Egyébként szép hely, és nagyon becsülendő a rejtők igyekezete, hogy ennek a csúnyácska városnak egy szebb oldalát is igyekeznek megmutatni.
Köszönjük a rejtést!

trifo 2013.02.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Kellemes séta volt az olvadó mezőn át, bokáig sárban gázolva. Meglett a láda, kisebb technikai nehézségek ellenére. Akkor éppen az ürege csordultig tele volt vízzel, de a doboz még ép volt, így nem ázott be.

monikam28 2013.02.03 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Lefülelve.

pongogab 2013.01.27 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

fejvadász 2013.01.27 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

PSZE 2013.01.12 17:32 - Megtaláltam
Fejlámpás keresés és találat.

Archer76 2013.01.12 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

detto 2012.12.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Könnyű keresés, éppen szilveszter napjára való, ha a gyerek nyűgös.

Kazsimers 2012.12.30 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! Sanchoo-ék ajándéka felkerült a fára! Köszönjük.

Sanchoo-ék ajándéka már a fán! 
Sanchoo és M. 2012.12.02 10:47 - Megtaláltam
Itt jártunk. Köszi, később bővebben. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Az idei tél első hóesése alkalmából.
Mentünk mindenfelé, ahogy szoktunk! Ami másnak könnyű fél órás séta, az nekünk teljes délelőtti program! :)) itt a sztori

Lempike és Sándor 2012.12.01 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.08
Örültünk, hogy van a közelünkben kereshető láda. Könnyű kis séta, könnyű találat, de néha pont csak ilyenhez van kedve az embernek. Köszönjük a rejtést! Már várjuk a repülőtérit is, hogy kereshető legyen:

Lacipap 2012.11.30 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.69
Megvan!
A kilátás tényleg remek! Érdemes bármelyik irányból felmászni ide. Nagyon szépen látszik a Sajó völgye és egy kicsit odébb sétálva a Bükk is.
A rejtés nem nagyon tetszett! Rendkívül feltűnő! Amikor ott voltam éppen két egyén, baltával és fűrésszel felszerelkezve kóborolt a környéken. ( Természetesen nem a ládát keresték!!)

 
Braunka 2012.11.26 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.68
NÁMBÖR 1 xD, bizonyos értelemben (feljegyzek magamnak egy kis piros 1st)
Örömteli, hogy valaki az adoptálással is foglalkozik, így hirtelen mára ez lett a hozzám legközelebbi még meg nem talált láda. 49. találatom, hamarosan én is növelhetem a miskolci ládák számát.

hgabor1 2012.11.25 16:05 - Egyéb
A ládát újra elrejtettük, ajándékokkal teleraktuk, még egy Travelbugot is elhelyeztünk benne. A ládaoldalt is beélesítettük, így a láda ismét kereshető!
Jó játékot!

profán-pofák 2012.06.17 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.30
Sajnos a ládát nem leltük, csak a james által is lefotózott téglát. :(
De kilátásért mindenképpen érdemes volt elmotorozni ide.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.07.19 17:57]

A távolban a Miskolci reptérTibor barátom és a gépszamarak a helyszinen
babazoo 2010.11.07 12:22 - Nem találtam meg
Közel 2,5 éve kerestük fel, de azóta nem tötöttük fel a logot. Akkor taláéltuk meg, amikor le volt égve a terület, ezért akkor nem volt jelszó.
Szép volt s kilátás...lehet, hogy újra felkeressük :)
Köszi, BABA-ZOO

[Elutasította: geocaching.hu, 2013.04.16 19:46]

james 2010.03.09 11:50 - Megtaláltam
A láda környékén tűz pusztított, a láda is odaveszett, csak szétolvadt darabjait találtam meg a bokor tövében. A fényképek alapján kérjük a megtalálás jóváhagyását.

Anita, Judit és James

[Jóváhagyta: pover, 2010.03.10 18:36]

A környék tűz utánA láda maradványa
 
Stautoma 2010.02.13 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.15
Társaim vásárlása alatt szaladtam fel a ládáért. Bokaig érő hóban viszonylag hamar megtaláltam. Sajnos a nagy sietségben fényképezőgépet nem vittem, bár amúgy sem sokminden látszódott a ködös téli időben.
Kössz a rejtést!

ghabbi 2010.02.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.07
Köszi:)

vakond87 2010.01.28 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.51
Megtaláltam. Miskolci tömegközlekedős+gyaloglós ládázás hetedik állomása. Köszönöm a rejtést!

Madym 2010.01.23 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.62
Megvan, a 43. találásom, a mai napon Miskolcon a hetedik, és most egyben utolsó. A Tetemvár sorokon mentem, tehát a nem javasolt úton, azért, mert valamennyire ismerem, mivel lakik itt egy barátom, aki sajnos nem volt otthon. Hát úgy látom, nemcsak a meredek út miatt nem javasolt ez az útvonal... Túl sok a brazil gépsor. Már kezdett alkonyodni, ezért szaporán szedtem a lábamat, kicsit féltem is. A környék nem túl bizalomgerjesztő. A kütyü rendkívüli pontossággal vezetett a rejtekhez. Sajnos elég gyengén van a láda elrejtve, de jobb lehetőség nem nagyon adott. Azért remélem, még hosszú életű marad a rejtés. A zsák cafatokban volt, ezért kicseréltem. A kilátás gyönyörű, de a környék jellege miatt sajnos nem tudok nagyobb osztályzatot adni. A láda nagyon szegényes, TB, GC nem volt benne. Visszafelé majdnem szaladtam, mintha puskából lőttek volna ki. Mikor leértem, nagyon megkönnyebbültem. Még egy kaja a Miskolc Plazában, aztán irány a buszállomás, majd haza Debrecenbe. Köszönöm a rejtést, a kilátásért mindenképpen megérte feljönni!

nogacsalad 2010.01.01 22:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.09
Már erősen az estében.
Hát hogy is mondjam, ez volna a bérc? Enyhe túlzás, de ha ez a hely neve, felőlem legyen bérc. A rejtés módja enyhén szólva is hagy kívánnivalókat maga után. Így bizony nem lesz hosszú életű a csésze. A Coint gyorsan kimentettem a dobozkából.
Érdemben egy dolog miatt tetszik, ez pedig a kihelyezők lelkesedése, ami pedig díjazandó dolog. Ezért adtam a magas pontszámot is :o)
Mindenesetre köszi a sétát, eddig még nem jártam ezen a kupacon...

Murus 2009.12.30 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.89
[wapon beküldött szöveg]
Hosszú betegség után ismét kereshető a láda, így meg is látogattuk. Remélem, hosszú életű lesz, bár a rejtek elég gyengécske. A pusztában egy bokor tövében a tégla alig takarja. Esetleg beásva szerencsésebb lenne, vagy egy kicsit arréb helyezve. Mindenesetre a hely érdekes. Mi a Tesco felől támadtunk, se szemetet se hajléktalanokat nem láttunk, lehet hogy a hó mindent elfedett. Nem bántuk, így egy kellemes téli sétát tettünk.

A dobozban hagytam egy érmét, ha valaki elhozza logolja a .com-on. Ha segítség kell hozzá, csak szóljon.

Murus és Cica

Nono&Andris 2009.12.29 10:30 - Megtaláltam
Szemészet utáni gyors láda.
Én a bérházak között álltam meg kocsival (N 48°07,283 E 20°47,128 pontban). Innen kb. 10 perc a láda oda-vissza néhány fényképpel együtt.
Szerencsére az idő elég tiszta is volt, így láttam a havas Tátra csúcsait (képen kevésbé látható)!

Ami zavart - mint minden alkalommal, mikor látom-, az az Ércdúsító mű. Hétközben csak szolidan (mikor van hivatal, aki ellenőrizhet), de hét végén olyan dolgokat égetnek, hogy marja az ember szemét, és kaparja a torkát mikor elhalad mellette. A képen is látni, milyen szépen száll a füst, ami akár 20-50 km-t is "utazhat" a szelek szárnyán. A környékbeliek legnagyobb örömére.
Köszi a rejtést!

Háttérben a TátraA láda
BÉM - Borsodi Ércdúsító MűA szomszédok
Bérházak közti szalonnasütő 
bortel 2009.12.29 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
.

Somate 2009.05.17 19:17 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.33 súly: 2.80
Megpróbáltam megkeresni a maradványokat de sajnos nem sok sikerrel. A láda lehet hogy elégett mert a fű alatt nagy feketeség volt.

[Jóváhagyta: pover, 2009.05.17 23:09]

A bércenKilátó
misee 2009.04.21 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.48
2 bevásárlás közötti találat. Szerintem a Szentpéteri kapu áruházai felől indulva a legegyszerűbb feljutni, főleg, ha vki. nem ismeri igazán a várost. Laza negyed órás séta a ládához fel a dombra. Szemét és hajléktalan bungalow-k között... A Bükkre volt jó rálátni innen. Más nem fogott meg. Gyerekkel nem ajánlom a láda felkeresését, ha kincset szeretne találni, mert egy szinte teljesen üres konyhai dobozon meg egy kockás füzeten kívül mást nem talál... Szégyen amúgy. Ha tudom előre, viszek bele ezt-azt, de sajna nem volt nálam semmi...

Egon&Verus 2009.04.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.90
Egy kis délutáni séta megspékelve a ládával. Nem is tudtuk eddig, hogy milyen látvány tárul az otthonunk mellől. A sok szemetet leszámítva szép hely.

Somahaver 2009.04.03 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
+van köszi!

Morcos61 2009.03.15 09:32 - Nem találtam meg
A **sco parkoló felől mentünk, de sajnos a ládikát nem találtuk meg az új kordinátáknál sem. Kalandtúrának sem utolsó :-((.
Lehet, hogy vírtuálisként biztosabb lenne a megtalálás.
Kár érte!

Morcos61 Katka Szösz

Ezt találtuk.+ ezt.
"Toronyiránt ." 
rkertesz 2009.02.20 17:30 - Megtaláltam
Sötétedéskor indultam a ládáért - hátha valami lélegzetelállító éjszakai fényözön tárul szemeim elé. Ezt másnak nem ajánlom - pontosabban csak erős idegzetűeknek! De legalább tényleg felgyúltak az esti fények, amikor fentről körülnéztem. A tél előnye: magas fű sem volt!

groph 2009.01.29 19:00 - Megtaláltam
meg van..... durva off-road volt eső utan... These Boots are made for walking TB itt marad .... mindig csak keletnek tarts

drabik 2009.01.24 12:20 - Megtaláltam
OK

fkmaster 2009.01.24 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.10
Nem voltam elájulva a rejtéstől, a környék szemétben és hajléktalanokban gazdag. Kilátás sem volt most sok a ködös idő miatt, egy kóbor rókával találkoztam, "aki" a TESCO felől ballagott a domb felé, csak nála nem volt szatyor, mint embertársainál.

kb ibic 2009.01.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.30
ok

Mr Zerge 2009.01.11 10:00 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

morvet 2009.01.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1 web: 1.5 átlag: 1.33 súly: 2.91
2009- es első ládánk épp a környéken motoroztam

jspanyik 2008.12.31 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.11
Az év utolsó megtalálása. B.Ú.É.K!

Köszönjük a lehetőséget!

Gigi, Bala, Tamás és János

Csutka 2008.12.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 1.50 súly: 2.49
A szemét tényleg sok, egyébként nem nagy szám.

zred 2008.12.25 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.95
Testvéremmel Treddel nekiindultunk egy karácsonyi evészet utáni sétafikálásra. Szép napos idő volt, de a hegytetőn rázenditett a szél. Visszafelé már toronyiránt jöttünk keresztül mindenen. Köszi.

tred 2008.12.25 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.81
Testvéremmel Zreddel nekiindultunk egy karácsonyi evészet utáni sétafikálásra. Szép napos idő volt, de a hegytetőn rázenditett a szél. Visszafelé már toronyiránt jöttünk keresztül mindenen. Köszi.

Öcsém és ÉnÚtközben
Villám 2008.12.17 21:12 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2008.12.17 20:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
A Tesco felöl kb 1km séta oda.

V_Gabor 2008.12.07 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.24
Megtaláltam! A panoráma tényleg szép, s most egész sokat is lehetett látni a napsütésben.

benist 2008.12.04 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.80
Miskolctapolcai telelés. Tesco parkolóból a motocrosszosok nyomán. Rendőrtanoncok fegyverrel felszerelkezve gyakorlatoztak a környéken, de ez sem riasztott vissza. A rejtés nem túl szellemes. A köd miatt nemhogy a távolabbi tájat, de a közelit sem láttam, szerencsére innen közelítve szeméttel is alig találkoztam.

Igoroland 2008.11.09 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Sikeresen megtaláltuk. Az igazi nehézséget a Tetemváron való átjutás okozta. :)

dano 2008.11.09 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.90
A kilátás jó, de sajnos a környék elég szemetes, pala (veszélyes hulladék), törmelék stb. Az aszfaltos szakaszon izgi volt átjutni...
Ilivel és a barátokkal, Edinával és Igorral könnyen megtaláltuk.

sambenedek 2008.10.25 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
Hú, gyerekkoromban mennyit bóklásztunk errefelé, a nagyszülők tudta nélkül, természetesen.
Akkor még a Bábonyi-bércen csak kertek voltak és a Tesconak sem volt nyoma...
A log lehet "drive in" is akár. Az viszont biztos, hogy a környék rettenetesen szemetes, viszont érdekesség, hogy sokan repülőgép modelleznek a mezőn.
Ja, a láda kissé üres... :-(

megvagy... 
matrixmusic 2008.10.07 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.73
Megtaláltam!
Sajna a környezet nagyon szemetes, és a hegy is viszonylag "jelentéktelen", a kilátás azért jobban tetszett. A rejtés egy kicsit veszélyes, mert sok a csöves a vidéken, de reméljük nem startolnak rá.
Én egészen a Tesco mögé le tudtam menni, szóval lehet lentről is felfelé "mászni".
TB elvitelre került...
Köszi: Aty
...::: www.matrixmusic.hu :::...

zayd 2008.10.02 15:50 - Egyéb
Vanc_3 TB a ládába költözött.

grolee 2008.09.14 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
Megvan, szép volt a kilátás, köszi a rejtést.

qtatom 2008.09.14 13:15 - Egyéb
A GPSGames TNF játékának első pontja felé haladva útba ejtettem a ládát. Gondoltam, megnézem az új helyet, miben változott. Nos, semmiben. :( Most szemétdomb helyett (ill. mellett), autós "kamatyfészek" a környék. Szétdobált zsebkendőktől és más egyéb "tartozékoktól" hemzseg a hely. A rejtést már nem is minősítem, egy téglával "eltakart" fekete zacskón mit is lehetne. Az Országjáró Cipőcskék-et kimentettem inkább.

Rejtés?Rejtekhely?
KilátásOrszágjáró cipőcske (jobb/keleti)
KörnyezetVéres...
A régi rejtekhelyen sem maradhatott volna sokáig... 
Száz20 2008.08.23 17:00 - Megtaláltam
Megvan !!!

BeeDaKa 2008.08.17 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.68
Nos annyi bokor van ott, miért épp az út mellé kell tenni, ráadásul teljesen feltűnő, hogy annyira ki van taposva....és ott a tégla... szóval, hidd el nem a kötözködés, de jobb lenne egy másik bokor! Egyébként tényleg lenyűgöző a látvány, köszönöm hogy megmutattad a várost ebből a szemszögből! :)

Vértes 2008.08.12 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.69
Ma Miskolcon volt dolgom, csak erre a ládára volt időm...

pgyp 2008.08.10 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.57
A Fatemplom felől jöttünk fel és nagyon érdekes volt az utunk, igazán "szociológusoknak való". Maga a hely gyönyörű, a kiskertek felé jöttünk le, ahol az eső miatt még nagy volt a sár (utána be is mentünk a mosóba), szerintem a Tesco parkolójából is fel lehet de jutni valahogy kényelmesen. Sajnos a láda környékét valakik vizeldének használták, bár erről nem a rejtő tehet. Gondolom az ládacsere után ilyen gond nem lesz.

MP 2008.07.29 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.62
Megtaltam!!!

Megfürdettük a kicsi fiamat, majd biciklire pattantam és negyed óra alatt el is értem a ládikához.
Könnyen meg lehet találni!
A 2-es "Nem annyira ajánlott a lakók miatt" úton tekertem fel. Érdekes szociólógiai "tanulmányút" ott végighaladni. Visszafelé inkább a Hősök temetőjénél jöttem le...
Fent tényleg szép a panoráma.

Molnár Péter (MP)

SirLes 2008.07.28 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.80
Megtaláltuk, az Avas felől közelítettünk leginkább toronyiránt. Szerencsére le van kaszálva a hegygerincen a rét, így semmi problémánk nem adódott.

er&esz 2008.07.26 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

MFJ 2008.07.26 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Meglett. Még sosem láttam innen a várost. Érdekes volt.

Puszkany 2008.07.24 14:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
Szép lenne a kilátás, ha nem esne.

 
gores 2008.07.20 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Visszafelé a rövidebb úton jöttünk, ahonnan végig szép a kilátás a városra.

szakica 2008.07.20 12:50 - Megtaláltam
Az idén már többször is látogttunk Miskolcra, ez egy újabb várost részt mutatott meg. Köszönjük.

 
Mihul 2008.07.20 12:50 - Megtaláltam
gyenge rejtek

peterpan 2008.07.13 17:03 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tudo 2008.07.12 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
A nyári kerékpárra minden szempontból sikeres volt az átülés, így nekiestem egy számomra új területnek: Gömörnek. Az első benyomásaim jók: dombvidék, amely járható, az utak ugyan szokásosan nagyon rosszak, de cserébe mindenütt van szép kilátás, edzésre alkalmas a terület. Az 1. gömöri edzés: Miskolc - Lillafüred - Sajószentpéter - Kazincbarcika - Múcsony - Kurityán - Sajókece - Sajógalgóc - Vadna - Dubicsány - Putnok útvonal, 125 km, 1200 m emelkedés, 7 láda. A hőség kikészített :-(.

GCMOSZ után a NaviGuide-ra bíztam magam, amely a lakótelep belső utcáin szépen felvitt a murvás útra. A megadott ponton bevetettem magam a hasig érő fűbe, és elővettem a dobozt. A gerincről körkilátás van, ez dícsérendő; a felvezető úttól azonban poros lett a kerékpár, ez nem helyes.

A murvás úton tovább tekertem Rózsatetőig, majd leereszkedtem a 26-osra, és következett egy edzés szakasz Kazincbarcikáig, GCBAKI-hoz.

MiskolcTalálat
26-os útHarangok
tojas 2008.07.11 06:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Végig mentem majdnem a ládáig autóval a köves-földúton. Most jól járható az út. Az út elején található házlakói nem rémítsen el senkit. Az is igaz, hogy korom sötétben nem szívesen járnék azon a szakaszon. A kilátás remek, tényleg jó lenne egy rendes láda is. A láda környékét szemétlerakónak használják (rengeteg a pala törmelék).

PanorámaBosch gyár
Nyuszi ül az útonLáda
kl 2008.07.06 16:38 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Zsu. 2008.07.05 14:10 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2008.07.05 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.29
A környéken ennél sokkal jobb helyek is vannak, de azért nem bántuk meg, hogy itt is jártunk...

Mikulás

 
Gabeszosz 2008.07.01 15:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Megtaláltam! Részletek később...

Ich.. 2008.06.30 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Szuper a kilátás, még ilyen felhős időben is. Eső után sártengerben és csigainvázió közepette közelítettem meg. Egyből rátaláltam a rejtekre. Ha nagyobb lett volna a láda, egy TB-t is tettem volna bele, de sajnos nem fért be.

vigyázat, lyuk!a rejtekhez vezető út..
az 1.sz geomobillal voltam :) 
Fazék 2008.06.25 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.11
A deszkatemplomtól döcögtem fel, ... hát igen: az újonnan kinevezett cigányvajdának van még mit tennie népe felemelkedéséért. A rejtés jó, de ide már egy normális méretű láda is kerülhetne a kézkrémes tégely helyett.

Snipermaster 2008.06.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.00
+van

miskolci vandor 2008.06.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.11
Rossz úton mentünk fel, ezért nyakig érő fűben kellett gázolnunk.
Sikeresen begyűjtöttünk pár kullancsot is.
A ládára pedig ráférne egy felújítás.
Egyébként a kilátás szép volt fentről.

Bender 2008.06.21 15:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.91
Megvan. Nemtom miért fikázzák annyira ezt a ládát. Nekem tetszett. A miskolcplaza felől másztunk fel. 1-2 helyen volt cak szemét, de a láda környékén nem láttunk. Csak egy hatalmas rétet mögötte Misklcot a vasgyárat az Avast és a komplett Bükk hegységet minden tartozékával.
Nekem nagyon tetszett.

Yoe 2008.06.09 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
ok

Schabee 2008.06.08 20:00 - Megtaláltam
A láda innentől új helyen van.

Attux 2008.06.08 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.46
A rejtővel kerestem meg, majd segítettem neki az áthelyezésben. A láda régi helye valóban nem volt a legjobb. Az út kellőképp forgalmas ahhoz, hogy a logolást és a visszarejtést ne lehessen rejtve elvégezni. Az új rejtekhelynél ez már nem jelent veszélyt, mivel az a "főúttól" távolabb van. Egy gyengén járt szekérúton lehet megközelíteni, így nagy susnyában sem kell gázolni; illetve logolás közben csodálatos kilátás tárul a cacherek szeme elé Tokajtól a Zemplénen át a Tátráig. (Leszámítva a B*sh konténerépületeit.) Visszafelé sétálva pedig az Avas és a Bükk tárul szemeink elé.

Evab 2008.06.06 16:25 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zsakar 2008.06.06 16:25 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Rudi Team 2008.06.06 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.77
Ok!

guess.who 2008.06.03 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 1 átlag: 2.33 súly: 3.78
Egy nullkilométeres ládász új rejtése. Nem is lenne ezzel baj, mert a megmutatni szándékozott látnivaló (azaz kilátás) remek, tényleg ismeretlen sokak számára. Csakhogy szemétkupacok vannak mindenfelé, ráadásul a rejtek nagyjából annyi kreativitásról tanúskodik, mint az a teherautónyi szemét és törmelék az út másik oldalán. Talán a rejtő véletlenül kiejtette a kocsija ablakán a ládát, és pont oda esett? :)
Arról nem is szólva, hogy a logolás kb. 2 perce alatt 4 autó ment el a rejtektől 2 méterre, ami nem éppen a láda hosszú életét prognosztizálja...
Ja, hogy ezeket már előttem is sokan elmondták? No és a rejtő magától nem gondolt erre a rejtés előtt?

Sajnos az értékelést (pontosabban az egyébként egész normálisan kidolgozott weblap értékelését) tovább rontja a rejtői telefonszám hiánya, így megy a "jóindulatú" 1-es! Ez van.

--------
Összességében: többek között e láda miatt is javaslom, hogy az első rejtéshez szükséges megtalálási limitet nagyon sürgősen emeljék meg az illetékes kollegák legalább 50-re, de inkább 100-ra!!

nordia 2008.06.01 12:00 - Megtaláltam
Ősmiskolciak vagyunk, de most jártunk a város ezen részén először. Nagyon szép a kilátás.

hungrie 2008.06.01 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.50 súly: 2.26
Megvan.Kicsit vegyes érzelmeket kelltet bennünk ez a láda.Szép kilátás,de ez a szemetes környezet nagyon illuzió romboló volt számunkra.

Donika 2008.05.31 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.85
Megtaláltuk.

Mickey75 2008.05.31 15:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.48
Könnyen meglett, volt ki megtalálta helyettem :)

Smileagain 2008.05.31 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.09
Még én sem jártam errefelé ezelőtt, a kilátás nagyon szép.
A láda viszonylag könnyen meglett. Megérkezvén a bicajt letettem egy bokor mellé, majd bementem 3-4 csapáson a gazba, szemétbe...majd miután Mickey75 megérkezett, mutatta, hogy az ő gépe pont a kerékpár mögötti bokor felé mutat és lám: ott a láda! :))

Moonspell 2008.05.31 08:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.06
Sok dolgunk volt ma így kocsival jöttünk. Szép kilátás fogadott minket,ebböl a szögböl még nem láttuk a várost. Szemét...amíg az emberek nem változnak meg addig sajnos mindenhol lesz. [wapon beküldött szöveg]

Nivabibi 2008.05.30 09:19 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 1.83 súly: 3.87
Már repülőtéri láda is erősen "határeset" volt, de ez...... Szerintem nem működik a helyszíni moderálás! Talán qtatom jellemezte a legjobban. Majd' elfelejtettem a kook is kicsi kiigazításra szorulnak, szerintem:
N 48 07,2400' E 20 46,792' (GPSmap 60 CSx, 2 perc átlagolás)

alucifer 2008.05.29 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.08
Ma 11/11
A mai napom utolsó ládája, útban hazafelé.
Autóval mentem fel, az ablakon kihajoltam és már
logoltam is.
Néha kell az ilyen is a sok 2,5 - 3,5 terep után!
Köszi a rejtést

A tokaji hegy körvonalaAz avas
Diósgyőr felé 
valti 2008.05.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.15
Jó pár éve jártam utoljára ezen a dombon. A láda megjelenése kíváncsivá tett, hogy a környék miként változott meg. Schabee ismertetőjéből már gondoltam, hogy mire lehet számítani. Hihetetlen, hogy Magyarországon semminek sincs gazdája, szinte lépten-nyomon szemétkupacba botlik az ember. Ezt a dombot ha még művelnék, kaszálnák, akkor kellemes kirándulóhely lehetne szuper panorámával. A Deszka templomtól (a megközelítés 2. pontja az ott lakók miatt nem ajánlott) kényelmes sétával elérhető, akkor multinak is jó lenne(Deszka templom+Akasztó bérc).
A láda megtalálásakor tiszta volt az idő, messzire elláttam. A ládával kapcsolatban annyit, hogy nem a legszerencsésebb helyen van. Tudom, hogy nem egyszerű a nagy gazban (szemetes területen) jó és biztonságos rejteket találni. Viszont a szemétkupaccal szemben nagy az esélye annak, hogy egy kocsi hulladékkal eltüntetik a ládát. Remélem sikerül új rejteket találni.
Köszi a rejtést! Valti

qtatom 2008.05.28 20:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.17 súly: 3.45
A láda otthonról légvonalban 1,6km, biciklivel kerek 60km. ;) Igaz előtte feltekertem Bánkútra, mivel biztos voltam benne, hogy Zayd már akkor belogolt, amikor én még csak az értesítő levelet kaptam meg. :) Így is lett. Már a leírásból és fotókból sejtettem, mi vár rám. Tekertem erre párszor, a kilátás tényleg jó, ha tiszta idő van. De ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor csak annyit írnék a rejtésre: ez most vicc? Vagy csak egy illegális szemétlerakó POI-ja?
2 hét alatt 2 miskolci láda, ami csak a pontvadászokat elégítheti ki, meg max a helyi fanatikusokat. ;) Tényleg csak ennyi van ebben a városban? Persze kérdezhetnétek jogosan, miért nem rejtek különbet. Csak 2 szót tudok rá: BNP és Északerdő. :(

Nem volt még sötét, csak a vaku miatt tűnik annak.Vigyázz, botlásveszély.
POI? 
pover 2008.05.28 17:25 - Megtaláltam
OK.

sztrovacsek 2008.05.28 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.64
Mivel a láda megközelítéséhez kerékpár javallott (legalábbis a rejtő szerint), ezért előszedtem a 6 éve nem használt ütött-kopott kerékpáromat. Az oda- és visszaúton végig imádkoztam, hogy szét ne essen:).
A rejtés tényleg nem a legjobb, bár itt nem könnyű jó rejteket találni. A kilátás szép.

Ó, nincs parkolójegyem!Bükk
Középen az Avas-domb 
softi 2008.05.28 15:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 3.46
2:(
Nem értem, most mit takar a megjelenés dátuma?
Hát a múltkori reptéri ládakeresés után lassan már meg sem lepődök a rejtések színvonálan.
Mindig bonyolultabb helyet keresek mint ahol valójában van a láda. Szerintem megint csak kiesett a rejtő kezéből egy ládika, nem igaz hogy nincs valahol egy jellegzetesebb, kicsit komolyabb fa.

A ládával szemben:(
20 emelet? 
zayd 2008.05.28 14:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.36
1:)
A geocaching.com-on láttam meg dél körül a ládát, akkor még azt hittem, hogy nem is lesz fenn a hu-n. A valós megtalálás ideje 13:09, bringával mentem a ládához a Deszkatemplom felől. A kilátás tényleg szép, de a láda helyét és a rejtést át kellene gondolni szerintem.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.