geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2078. Barcikai kilátások (GCBAKI)

1.pont

1.pont

2.pont

2.pont

bejárat a ládához

bejárat a ládához

kezdődik a kaptató

kezdődik a kaptató

útközben..

útközben..

Cserbabos

Cserbabos

a rejtekhely

a rejtekhely

Kiindulópont a szivárvány lábánál :)

Kiindulópont a szivárvány lábánál :)
Szélesség N 48° 13,891'
Hosszúság E 20° 37,386'
Magasság: 306 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.05.16 16:00
Megjelenés időpontja: 2008.05.18 20:30
Utolsó lényeges változás: 2011.04.21 18:54
Utolsó változás: 2012.11.22 05:39
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Anita és Gábor
Felhasználó: Ich..
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2000 m
Megtalálások száma: 155 + 1 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP
A multi a Kazincbarcika mellett álló Vár-hegy tetőn és a Cserbabos réten található.
1.pont Láda (jelszó első fele):
Az erdős részen a turistaúttól kicsit lejjebb egy facsoport tövében levelekkel, ágakkal takarva. A doboz egy 20x15x10 cm méretű konyhai edény.
2.pont (jelszó második fele) A ládától pár száz méterre a piros kereszt túristaúton lévő csúcsjelzésen lévő számjegy.


A ládába TravelBug helyezhető.


Első ládánkkal nem a várost (az egy másik láda), hanem a városra és környékére nyíló kilátást szeretnénk bemutatni. A multi környékéről 3 irányba tekinthetünk a távolba. DNY felé a Tardona patak völgyét látjuk, a távolban a Bálvány csúccsal. DK irányába Alacska település látható és a környező dombság. Egy bizonyos pontról, nem messze a ládától, illetve a második pontról pedig Kazincbarcika panorámája tekinthető meg. Tiszta időben szabad szemmel is jól látható a légvonalban nagyjából 7 km-re lévő GCmote ládát rejtő facsoport is. A 2.pontnál szép időben közvetlenül a csúcskő elé ha beállunk és a város felé fordulunk láthatjuk a Tátrát, bal kéz felé a Bánkúti csúcsokat. Ha megfordulunk látjuk a Tokaji Kopasz hegyet, balra pedig a Zemplént.
Első pont a régi sípálya tetején található, tehát a megközelítés egy kis mászást igényel. A szintemelkedés a kiindulópont, és a láda helye között kb. 150m. Kerékpárral nem ajánlom a megközelítést, bár biztos vagyok benne, hogy az elszánt kerekezők feltolják a gépet Viszont ha kerékpárral vagyunk visszafelé kipróbálható a legutóbbi downhill versenyről megmaradt pálya. De csak óvatosan, mivel annak ellenére, hogy a szalagkorlátok sok helyen épen vannak a pálya már régóta nincs használatban. A pálya kezdőpontja:  N 48° 13,905' E 20° 37,286' 300 m [GCBAKI+downhill]

Megközelítés
Kiindulópont a Jubileumi Park melletti füves terület  N 48° 14,521' E 20° 37,497' 155 m [GCBAKI+parkoló]. Itt lehet parkolni, de érdemes megnézni a parkot, és a csónakázó tavat is a láda megkeresése előtt vagy után.
Busszal érkezőknek a végállomáson kell leszállni, és a Panoráma ABC mellől induló Piros sáv jelű úton elindulva a fentebb említett kiindulóponthoz lehet jutni.
Az erdő alatt futó földúton induljunk el, majd az elágazásnál válasszuk azt az utat amelyik az erdőbe visz, mert az szebb. Egyébként ugyanoda visz mindkét út. Párszáz méter után a meredeken induló ösvény elejére érkezünk. Egy leírás szerint ezen az ösvényen jól láthatók a mintegy 50 millió évvel ezelőtt visszahúzódó tenger üledékeinek nyomai, a hullámverési kavicsok. A szakavatott szemek biztos észre is veszik ezeket, az enyém nem ilyen . Végig a Piros sáv jelzésen haladva kb. 150m szintemelkedés után elérünk a Cserbabos rétre. Innen körültekintve látható a Bálvány csúcs, és a radarállomás is. Továbbhaladva az átjátszótorony felé Alacska település látható, ahová egyébként egy nem túl hosszú sétával át is lehet menni a földúton. Ahhoz, hogy a várost is láthassuk nagyjából kőhajításnyira kell megközelíteni a tornyot. A bal oldalt lévő sűrűben van egy magas kiszáradt fa, ettől a fától kicsit balra lehet bejutni az erdőbe, valószínűleg látszik egy kis ösvény is. Innen indult valamikor a sípálya is, tehát elég meredek a terep, de ahhoz hogy a kilátást megnézhessük elég pár métert lemenni az első vastag törzsű fáig. Esetleg a kicsivel lentebbi kis fáig óvatosan lemehetünk, de annál lejjebb már nem ajánlatos. Sajnos a sípályából mára semmi nem maradt, teljesen benőtte a gaz, pár éve pedig a felvonó is teljesen eltűnt. Kár érte.
1.pont:
 N 48° 13,891' E 20° 37,386' 306 m [GCBAKI-1]
A láda pár méterre a kilátóponttól jobbra helyezkedik el egy facsoport tövében avarral és ágakkal rejtve. A közelében csúszós lehet a talaj, tehát óvatosan közelítsük meg! A doboz egy 17 cm átmérőjű 10 cm magas kör alakú konyhai edény. Itt található a jelszó első fele.
2.pont
 N 48° 14,086' E 20° 37,911' 298 m [GCBAKI-2]
A jelszó második felének megszerzéséhez a Piros kereszt útvonalon kell továbbindulni az átjátszótorony felé. Nagyjából a toronytól már látni az úticélt, a szomszéd csúcsjelzést. Itt egykor egy nagy fakereszt állt, aminek a csavarjaiből lehetett meghatározni a jelszó második felét. Sajnos vandálok a keresztet felgyújtották, így ma már nem létezik. A jelszó második fele a csúcskő Alacska felé néző oldalára felírt számjegy.

A város
Kazincbarcika, mint a neve is mutatja, több település összeolvadásából jött létre. Sajókazincot 1240-ben említik először, a 19. századig agrárjellegű település volt, majd 1850-től, a szénbánya megnyitásától kezdve az iparra helyeződött a hangsúly. Barcika Alsó- és Felsőbarcika összeolvadásából jött létre, és bár itt is nyitottak bányát a 19. század végén, itt az ipari jelleg mindvégig másodlagos maradt a mezőgazdaság mellett. Az 1920-as évek elején azonban erőmű épült, mely egész Dél-Borsodot ellátta árammal, így Barcika is vonzani kezdte a munkaerőt. A II. világháború utáni iparosodás idején a két település egyre nagyobb jelentőségre tett szert és még inkább növekedésnek indult. 1947-ben hivatalosan is összevonták őket, egyelőre Sajókazinc néven, majd a kialakult nagyközség 1948-ban felvette a Kazincbarcika nevet. 1954-ben városi rangot kapott, ugyanebben az évben a bővülő település magába olvasztotta Berente községet. Ekkor már 11 000 embernél is több lakosa lett. Az 1960-as években Kazincbarcika tovább fejlődött, a Borsodi Vegyi Kombinát vonzotta a munkaerőt és aktívan részt vett a város fejlesztésében. Az 1970-es években a lakosság létszáma elérte a harmincezer főt. Az 1980-as években a bányászat és az ipar is válságba került, s a rendszerváltás éveiben ez csak fokozódott. A munkanélküliség Kazincbarcikán is jelentős méreteket öltött. A kilencvenes évek közepétől, úgy tűnik, a város a legnehezebb időket már maga mögött tudta és lassan újra fejlődésnek indulhatott. A Borsodi Vegyi Kombinát helyén a Borsodchem Rt. működik. 2000-ben Berente levált a városról és önálló községgé alakult.
Forrás: Internet

Sokat gondolkoztunk azon, hogy multi vagy hagyományos legyen a láda. Az első pont mellett szólt, hogy (szerintünk) nagyon szép az erdei út, ami hozzá vezet, és a Cserbabos rét is hangulatos, a második pontból viszont jobb a rálátás a városra, és a környékre, de ez a hely más irányból is megközelíthető. Végül úgy döntöttünk, mindkét pontot érdemes megmutatni, de ha a vélemények majd másképp szólnak talán változtatunk rajta.

A láda a Google Maps-en (thx Sylverrat)

Kapcsolódó linkek:
Szobrok városa blog
Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület
Kazincbarcika honlapja
Kazincbarcikai Kistérség honlapja

2009.04.02. Sajnos szomorúan tapasztaltuk, hogy a 2.ponton álló fakeresztet valakik kiszedték és elégették. Maradványait a hamu között megtaláltuk. A jelszó második felét felírtuk a csúcskőre, és a leírást is ennek megfelelően átírtuk.

2009.05.08. Mai nap a saját szememmel győződtem meg róla, hogy egy jó terepjáróval és megfelelő elszántsággal akár drive-in találat is lehet a láda. :)
Állapot: kereshető

KRW értékelés (103 db): környezet: 4.52 rejtés: 4.26 web: 4.43 átlag: 4.40

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


csirepanna 2020.10.25 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

tothadam86 2020.09.01 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [Geoládák v3.6.0]

ládavadász Pisti 2020.08.22 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

eszluzsu 2020.08.22 14:15 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat. Köszönjük. [Geoládák v3.5.3]

kilali 2020.08.21 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

erdei.laszlo 2020.07.28 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

viad 2020.07.25 07:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.5.0]

Csenge&Tomika 2020.05.09 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a játékot! [Geoládák v3.4.1]

Judit és Béla 2020.05.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Megtaláltuk.

mura 2019.10.19 14:51 - Megtaláltam
Szép kilátások, köszönet a rejtésért!

Discover 2019.09.15 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC9617_DSC9619
_DSC9620_DSC9622
_DSC9623_DSC9624
_DSC9625_DSC9628
_DSC9629_DSC9630
fulpes 2019.06.02 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
A ládától 5 méterre veszélyes félig kidőlt fa van. Kerüljétek el.

20190602_095655 
Caldera 2018.11.15 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

bigmick 2018.08.25 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0f]
Az éjszakai eső után elég sáros volt az út.

GCBAKI_20180825103421.jpgGCBAKI_20180825105045.jpg
kupec 2018.05.27 11:13 - Megtaláltam
Úgy tűnik nincs nagy forgalom ennél a ládánál. Az 1. pont felé haladva néhányszor kiköptem a tüdőmet. A 2. ponttól visszaereszkedtem a távvezeték alá és toronyiránt lementem a kocsihoz. Érdekes volt...

gyetger 2018.01.14 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Már csak érjem el a vonatot :D
Érdekes, hogy az utolsó megtalálás fél éve volt, pedig a ládához viszonylag friss lábnyomok vezettek a hóban. :D

bencicuska & cukorboc 2017.06.15 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Első megtalálásunk! Köszönjük a rejtést!

P1030704 
Csizmások 2017.05.28 14:21 - Megtaláltam
A hegyi kerékpárosok extrém útján felfelé! Nem semmi! Köszi!

SS850218 
Norbee97 2017.05.26 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Ha már idáig eljöttem, ezt a ládát se hagyhattam itt. Jó kis meredek út volt felfelé, hiányzott már. :) Egy kellemes séta után el is jutottam a toronyhoz, fotókat csináltam, majd mentem a láda felé. Valóban teljesen el volt ázva, így egy kisebb, de száraz egyesületi ládára cseréltem le. Amik szárítható ajándékok voltak, azokat megtöröltem, és az új ládába raktam, minden mást elhoztam. A második pont valószínűleg nem volt messze, de úgy voltam vele, hogy egy egyjegyű számot 10% esélyem van eltalálni, így betippeltem, és elsőre sikerült. :) Ezt a pontot jó lenne valami másra cserélni, mert bár én így csináltam, de sajnos nem túl etikus, bevallom... [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
633.

IMG_20170526_151140IMG_20170526_151144
IMG_20170526_151444IMG_20170526_151520
IMG_20170526_151614IMG_20170526_152754
azimee 2017.04.21 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszi a lehetőséget!

vajasfok 2017.01.03 08:37 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

kibmc 2016.05.22 10:59 - Nem találtam meg
Megtaláltuk! Köszönjük!!!
jol elazott amennyire tudtuk szaritgattuk picit. Kalandos volt, jó a rejtés!!! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg] - kibmc és teknős

[Elutasította: geocaching.hu, 2016.06.27 19:33]

eddy66 2016.04.09 17:00 - Megtaláltam
Sajnos a ládát beázott állapotban találtam meg. Takarás nem volt rajta. Vizet kiöntöttem belőle, de a füzet is alaposan elázott.

DSCF4827DSCF4833
darkwolf 2016.02.28 15:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

Murus 2015.08.01 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
2 Barcika környéki ládát akartunk ma megkeresni. Ez az első nekem annyira nem tetszett, leginkább a gazos ösvényekkel volt bajom. Maga a rejtés szerintem jó, bár nekem elég lett volna 1 pont is. Innen indultunk tovább a Ludna-tóhoz. Murus és Cica

 
mate.bence 2015.07.02 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Kazincbarcikáról indultunk Tardona felé. Nagyon szép volt a túra, köszönjük a rejtést!

kingajani 2015.06.28 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2015.06.28 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2015.05.09 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.40
Barcika és Miskolc környéki kis bicajozás. Szép kilátásokat nyújtanak a pontok, de a közöttük lévő árok annyira nem hiányzott. :) Így viszont oda-vissza plusz szintet jelent. Itt akartam kezdeni a mai túrát, de tovább hajtottam a kinézett letérőn, és végül a Ludna-tó közelében lyukadtam ki. Sebaj, visszaúton ugyanolyan jót tekertem végig a gerincen. A városba, némi bozótos ösvényen átverekedve magam, a kiskertek felé ereszkedtem le, és a kijelölt parkolóhoz jutottam.

Galci 2015.05.01 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Ráleltem! Köszönöm szépen!
"A kocka el van rejtve!"
A "CsóTó" felől vursli hangja szűrődött fel, Tardona felől madarak csiripeltek. Utóbbi vonzóbb volt, így a Ludna tó felé indultam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCBAKI_2015051130351.jpgGCBAKI_2015051130544.jpg
Mágusok
jonny 2015.04.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.85
Megvan.
A katicák még mindig ott hemzsegnek.

N.Zs. 2015.04.12 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Az ajánlott parkolóból indultunk a Piros sáv -on a Cserbabos rétig. A doboz jól el van rejtve, senki nem megy le csak úgy véletlenül...
Majd tovább mentünk a Piros kereszt -en a csúcskőig. Jelenleg rengeteg katica hemzseg a kövön, illetve a tövében lévő fűszálakon. Kicsit még tovább mentünk, majd egy kis csapáson (ösvény) balra fordultunk és a hétvégi házaknál mentünk vissza az autóhoz. Nagyon szép hely, remek panorámával, de borzalmasan szemetes az egész környék. Még a hegytetőn is szemeteszsákok vannak szétdobálva.
A ládába nem tudom ki tette a óvszert, de nehéz elképzelni, mint csereajándékot... :-)
Volt nálam egy kulcstartó, beletettem.

a láda tartalma
a park fűzfái 
Berián 2015.03.07 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Csaba & családja 2015.03.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Murmogoek 2014.11.02 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Greeneye86 2014.09.21 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

robike78 2014.06.14 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Tényleg szép a kilátás. Köszönöm a rejtést!

kilátás a sípálya tetejénkilátás a csúcskőről
Bobber 2014.06.07 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szijamijau 2014.06.07 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Nagyon szép hely, de valóban nem kerékpáros láda.

Zéboy 2014.06.04 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Köszönöm a lehetöséget.

 
Cseliboy 2014.06.04 08:15 - Megtaláltam
Köszi a relytést.

BT_pro 2014.04.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.69
megvan köszi

Demko 2013.12.26 11:00 - Megtaláltam
Második próbálkozás eredményeként találtuk meg a ládát egy tucat gyerekkel. Dagasztottuk a sarat, jól elfáradtunk, de örültünk a rejtésnek.
Viszont a környéken látható rengeteg szeméthalom nagyon elszomorító. Ilyenkor kicsit szégyellem, hogy ezen a helyen születtem....

Köszi még egyszer a rejtést!

Dalma, Kenéz, Lente, Kristóf & én

czlajos 2013.11.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Minden OK!

Aranymadár 2013.09.16 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.85
Köszi a rejtést!

Manka. 2013.08.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.43
A régi iskolámnál mentünk fel, de valahol egészen máshol jöttünk ki. Aki nem ismeri a terepet annak ajánlom, hogy ott menjen le ahol feljött, különben...

 
nmárti 2013.08.15 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.88
Egy elfelejtett találat a fiókból...Köszi a rejtést!

Sanchoo és M. 2013.08.11 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

fzsolt 2013.07.14 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Közös caching Bömbök-kel. Megtaláltuk, szép hely, jó rejtés, csak rengeteg volt a szúúúúúnyog!

peba 2013.07.14 17:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Ezért mászni kellett rendesen, az erdő szuper, a susnyás már nem volt a top kedvenc, de mindenképpen érdemes volt kimenni :) A tó mellett parkoltunk.

Éppen találkoztunk egy másik - valószínűleg kesser - bandával is :)

belus01 2013.07.13 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

gregiter2 2013.07.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.00
Köszönjük a rejtest!

13 2013.06.21 19:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

EA81 2013.06.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltam, most már jelszóval is.
Köszi a rejtést!

EA81 2013.06.17 00:00 - Egyéb
Első geoládám volt. Köszi!

Novek&Viki-V 2013.05.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltuk!
Köszi a rejtést.

Viki-V 2013.05.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Megtaláltuk!
Másodszorra sikerült, bár először GPS nélkül próbálkoztunk. Gyönyörű volt a naplemente, de sajna a fényképezőgép otthon maradt...

beresl81 2013.03.02 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Köszi szépen a rejtést.

beresl 2013.03.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megvan, köszi.

Morgomedve 2013.02.28 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a lehetőséget!

Vadszőlő 2013.02.28 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

carmin 2012.10.23 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.20
Köszönjük a rejtést.

Hey-ho 2012.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést.

 
t@m 2012.08.24 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Köszönjük. Jó volt együtt izzadni akka81-el.... a 38 fok, talán 40 is volt, de a jó kesser sosem adja fel. Köszi.

Atmosz&Zozmosz 2012.08.24 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Talajtani Vándorgyűlés terepi napján, t@m kollégával megtaláltuk. Nagyon kemény volt a 38 fokban, kicsit keringtünk is a láda körül mielőtt meglett. A virtuális pont már könnyen megvolt, nagyon szép a kilátás innen is és a toronytól is. Köszi a rejtést!

álomfogók 2012.08.24 10:40 - Megtaláltam
Talajtani Vándorgyűlés 2012, terepi nap, Alacska. Utam is az 5-ös számú szelvénytől, az Alacskai-völgy felől vezetett és vissza a dombok gerincén. Szerintem, jobban jártam vele a láda neve ellenére is.

gg630504 2012.08.22 11:56 - Megtaláltam
Végre láttam a Várhegyet felülről. Idő UT-ben.

Kavicsok 
pongogab 2012.08.12 08:35 - Megtaláltam
Megvan :)

Lempike és Sándor 2012.08.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Köszönjük a rejtést.

becko 2012.06.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Megérte felkapaszkodni a kánikulában

pozoli1 2012.06.09 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltuk. Pozoli1 és Ancsa

Lacipap 2012.06.02 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Köszönöm ezt a szép körutat a rejtőnek!
A megadott ponttól indultam és visszafelé jártam végig. A hétvégi házak között mentem fel a tetőre majd a "csúcskőhöz", innen tovább a kilátóponthoz és végül vissza az kiindulási parkolóig.

"Csúcskő"Barcika.
Magányosan.A tűz nyoma.
csipet_csapat 2012.05.21 13:22 - Megtaláltam
Most jártunk először a városban. A gps egy földútra vitt volna bennünket, így megkérdeztünk egy helybelit, merre közelítsük a Jubileumi parkot, és a kilátót. Mire ő: 36 éve itt él, de egyikről sem hallott még:) Persze én bénáztam, felületesen olvastam el az ismertetőt, s rájöttem, hogy tényleg nincs kilátó, csak kilátópont!
Az viszont gyönyörű panorámát varázsolt elénk!
Az erdőben komoly tűz lehetett vmelyik évben , rengeteg elszenesedett farönkkel találkoztunk.
Köszönjük a rejtést.

HanG0veR 2012.05.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Késő délutáni hirtelen felindulásból elkövetett ládavadászat.
A kilátás gyönyörű minden irányba, kár, hogy a régi barcikai sípálya már a múlté. Lassan nyoma sincs.

attbuda 2012.04.22 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

rallymax 2012.04.11 17:20 - Egyéb
Kerékpáros Kupa keretében újra megnéztem :)

gg630504 2012.04.10 12:10 - Egyéb
Engem most csak a torony érdekelt, ládát nem kerestem. A toronyból 1994-10-07..2000-02-27 között QRG 71,63 MHz-en a Radio Top adását sugározták. A toronyba fűzve fa keresztre leltem. A sípályán nemrég leégett a fű. Időpont UT-ben.

Tépázott GP antenna.A torony keresztje.
Bükki vadász 2012.04.01 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.20
A kereszt valóban nincs meg. A kilátás csodálatos, a túra élmény volt.

detto 2012.03.31 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.43
Megtaláltuk. Szép volt

andertomi 2012.03.23 16:06 - Egyéb
TB uot

majormezei 2011.12.01 07:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.00
Megvan a kicsike! Igaz, másodszorra kellett nekirugaszkodni, mert első esetben nem tudtam, hol keressem a jelszó második felét (a ládában nincs feltüntetve a helye, én meg nem néztem meg előre. Óh, szent együgyűség!). Szép a kilátás Alacska felé az Ebecki-tetőről, Kbarcika felé több helyen is lehet nézelődni. Néhány képet megosztok veletek.
Ez volt az első ládám! Köszi a rejtést!

A ládaEbecki-tető, átjátszó
A régi átjátszó alapjaA régi átjátszó kezelőépületének romjai
Kilátás BarcikáraA 2. pont (Zsidó-hegy, HP)
Alacskai kilátások GCalki :) (10x) 
geo-fonixek 2011.11.04 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Megvan!
Nagyszerű kis túra (lett volna, ha nem rohamtempóban kell végigmennünk rajta a korai sötétedés miatt) indítva a csónakázótótól a dombok alján a piros keresztig, ott fel a kaptatón, közben nyugat-Barcika látványával, majd fenn a városnak teljesen ellentmondó lágy hajlású dombokkal. A láda is meglett, bár egy kicsit meredek lejtő, ha merőlegesen megyünk az ösvénytől. Majd a második ponton némi tanácstalankodás után a helyesnek vélt számot firkantottuk le (és tényleg helyes lett),a panoráma csodálatos,még ha mi csak a fényekben gyönyörködhettünk is, ezután tovább az úton egy kört írva le a pincék között vissza a tóhoz a látáshoz még épp elég fényben.
Köszönjük a rejtést!

andertomi 2011.09.26 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam köszi a TB-t!

rallymax 2011.09.26 15:30 - Egyéb
A ládába útnak indítottam egy Travel Bug-t.

GregH 2011.08.21 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Nagyon szép hely! ha nem ugyanarra akartok visszamenni, amerre felfelé jöttetek a leírás alapján, akkor ajánlom a machetet vagy a motoros kaszát mert a térképen jelzett földút nagyon be van nőve. mi frankón gazoltunk ;)

tantras 2011.08.18 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam! A dobozt jól elrejtettem, és kivettem belőle egy...travelbug-ot!!!!!Holnap Görögországba utaztatom!

rallymax 2011.08.18 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
A nagy melegben megszenvedtem mire feltekertem, vagy inkább feltoltam a bringát. De a láda az azért meglett. A dobozban elhelyeztem egy Travel Pirates-t. Jó keresést !

hogy 2011.08.05 00:00 - Megtaláltam
Gyermekeimmel mentünk el megnézni a ládát. Korábban már sokszor kirándultunk arra. A láda rejtése nagyon jó, a láda ép és egészséges, sok hasznos és jó minőségű dolog van benne. Mi a tartalmát nem bántottuk, minden szépen visszacsomagoltunk. Köszönjük a rejtést! Nagy élmény volt a 2. ponttól hazatalálni ... :) A vörös keresztes útra mi nem találtunk rá. Összesen kb. 8 km-t mentünk.

Ich.. 2011.04.21 17:50 - Egyéb
A ládát pótoltam, újra kereshető.

EmesESE 2011.04.15 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.32
A mai nap megpróbáltuk becserkészni ezt a ládát, sajnos nem sikerült, de egy nagyon jót sétáltunk.
Kocsival bementünk a kiskertes területre ahol már nagyon sokan dolgoztak, készülve a hétvégére.
Meg is indultunk a piros kereszt utvonalán a GCBAKI-2 pont felé.
A szögelési pontot megtaláltu, azon egy fehér festékkel felírt szám is szerpelt, az erről készült fotót nem teszem fel, talán ez lehet a jelszó második része. Itt tényleg nagyon szép, majd körpanorámában gyönyörködhettünk-
Innet átbaktattunk a GCBAKI-1-es ponthoz, ami majd 800 m távolságra volt.
Itt a ládát megtaláltuk, de sajnos összeégett, összeolvadt állapotban. (Fotó mellélkelve), igy loggolni nem tudtunk.
Sajnos a láda pótlásához felhasználható eszközök nem voltak nálam, igy a rejtőt nem kerestem.
A kocsihoz tartva a vissza utat, nagy bátran, nem vissza felé, hanem tovább haladva és egy kört leírva terveztem megtenni, ez majdnem sikerült, csak vagy 3-4 kilométerrel hosszabb utat tettem meg, mert egy völgyel elnéztem a kocsi parkoló helyét.
Érdekes, és számomra megdöbbentő volt az a meredek út ahol a hegyről lefelé haladtam, ez hegyi monti pálya volt, mi gyalog is nehezen jöttünk le rajta nem, hogy biciklivel.
Összeségében egy kellemes séta volt, kaptatókkal, jó időbe, szép környezetben.
A fentiek és a mellékelt képek alapján kérem a rejtőt fogadja el a megtalálásomat.

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.04.15 20:29]

 
pistikata 2011.01.23 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.81
Keresztfiammal és anyukámmal négyesben sétáltuk körbe az utat.
Kellemes idő, szép kilátás. Köszi!
A csúcson nem igazán tudtuk, mit kell keresni a kövön, nem is találtuk meg :-(
(Szerencsére a "próbálgatással" nem kell már napokat várni, így egy óra alatt be tudtam logolni :-))

pityulino 2010.11.04 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A nyári robot után kis őszi pihenő Ciccel az északkeleti régióban, természetesen térképszürkítéssel egybekötve.
Nagyon kelleme időben érkeztünk, így rögtön ládázással kezdtük.
Gyönyörű helyek, szép kilátás, jó levegő, és geocsésze......mi kell ennél több?

cic 2010.11.04 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Hat napos őszi pihenésre érkeztünk Piytulinoval. A tervezett programban természetesen a hangsúly a környék geoládáinak felkeresésén volt, lehetőség szerint minél nagyobb számban. A 6 nap alatt 15 ládát sikerült végül is felfedezni, ezek közül ez volt az első megtalálásunk.

Nagyon tetszett ez a kis kirándulás a város környékére. A látvány Pazar volt, akár melyik irányba is tekintettünk, és ez még a szuszogtatós kaptatókért is kárpótolt minket. Köszönjük, hogy megmutattad ezt a gyönyörű helyet!

KJ & GM 2010.10.21 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

bazsoka 2010.10.09 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Érdemes volt feljönni ide. Ma voltak kísérőink is, a Bartók és a Kérészi család. Talán sikerült őket is beoltani ezzel a "szenvedéllyel".

Somate 2010.08.30 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam a GCTÓ elrejtésével egy huzamban.

Pacsek 2010.07.24 18:41 - Megtaláltam
Meredek volt, de lefelé busszal mentünk! (VW Bus) Szép a kilátás köszönjük a rejtést.

libat 2010.07.11 10:05 - Egyéb
Újra meglátogattam egy séta keretében és elhelyeztem benne egy VW-Bust. Remélem tovább utazik.

 
sirgalahad 2010.05.08 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.21
Mit gyártanak Barcikán
Ebbe a nagy üzembe'?
Az bizony nem marcipán
Nem is venném kezembe

ládaközelbenkilátás
a város 
Csaba és Kati 2010.05.02 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
HEURÉKA!
Nagyon szép helyre vitt el a multi láda. A leírás szerint közelítettem a pontokat, előszőr a ládát, majd a kereszt helyét. A ládához jó kis kaptató vezetett, de megérte a szép erdőben vezető út, valamint a kilátás miatt. A piros kereszt jelzést követve értem a szomszéd hegy csúcsjelzéséhez. Itt a jelszó második felének leolvasása kisebb bizonytalanságot okozott nekem, ezért köszönöm a rejtő segítségét. Erről a pontról minden írányban nagyon szép a kilátás. Ezért kellett, hogy a rejtés multi legyen.
Az év elején már egyszer kerestem a ládikát, de a nagy hó miatt a rejteket nem közelítettem meg a csúszásveszély miatt. Akkor a téli táj volt csodálatos, most a kora nyári.
Visszafelé a piros kereszt jelzésen tovább, majd a völgybe le a pincesor felé, a Csónakázó tó írányába mentem le, így egy szép körön kirándultam.
A hely, a láda kiérdemelt egy GeoCoint - Red Cross Geocoin -, így beletettem. Járjon szerencsével. Köszönet a rejtésért.

A rejtekhez vezető útCserbabos - a Coinnal
LogKilátás a ládától
Tovább a piros kereszt útonAz erdőt birtokba vették a Quadosok is
KazincbarcikaAlacska
Orgona a visszafelé vezető útonPincesor
Csónakázó tóGalamb a parkban
hacsate 2010.04.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.63
Különlegesen szép a kilátás mind két helyről. Sajnos a 2. ponton lévő keresztet barbárok felgyújtották. Ezt nálunk büntetlenül meg lehet tenni. Köszönjük a szép rejtést.
Szebb jövőt.

guess.who 2010.03.29 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.83
Körbe-Bükk 2.

Második találatunk nem volt olyan egyszerű, mint az első, mert eléggé kutyagolósra sikeredett. A városból, a park melletti egyik bérházi parkolótól indultunk, kicsit fura is volt, hogy a piros sáv jelzést nem találtuk a parkban, illetve a ládaoldalon ajánlott parkoló valójában egy szemetes konténer volt. :) Aztán a dombok szoknyáján menő úton, az erdőben haladtunk tovább, amit valami eszement éppen begyújtott, úgyhogy itt-ott éppen elég nehéz volt a füsttől és a tűztől követni az utat. Hihetetlen, mennyi piromán ember van még mindig mindenfelé.
Szerencsére a hegyre felfelé menő piros jelzésen már senki nem volt, nyugodt tempóban, egész kellemes időben kaptattunk fel az első pontig. Picit ugyan érthetetlen, hogy miért kellett két pont, mikor a kilátás (számunkra főként a Tokaji-hegy :)) ) majdnem ugyanaz, a város látványa meg annyira nem villanyozott fel. No mindegy, nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy odafent már éppen olyan időnk volt, ami ehhez a panorámához kell. Nagyon tetszett.
A ládát magát könnyen megtaláltuk, a lejutás azért járt némi nehézséggel, legalábbis a szövegben említett csúszós talajt is sikerült megkeresnünk. :)
A második pontnál aztán némileg bizonytalanok voltunk, mert az első ponttól odatávcsövezve, majd a helyszínen keringve sem sikerült semmilyen keresztet vagy annak legalább valami nyomát találnunk. Még szerencse, hogy a korábbi kinyomtatott ládaleírásban már kézzel át volt javítva, hogy mit kell keresni, mert majdnem hergeltük egy kicsit a rejtőt. :))
Onnan aztán elindultunk lefelé, de nem azon az úton, ahol felmentünk, hanem a tuhu alapján keresgéltünk földutakat, és így végül a legközelebbi, az ajánlott parkoló mögött levő hétvégi házas területre jutottunk le. Úgy tűnik, arra egyszerűbb és kisebb kerülő lett volna felmenni is. Ettől függetlenül nem éreztük feleslegesnek a nagy kört sem, kellemes út volt, köszönjük, hogy egy nagyvároshoz közeli, mégis remek helyet ismerhettünk meg!

gpisti77 2010.01.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Megtaláltam, köszi a rejtést!

Whiel 2010.01.23 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.01
Köszi a rejtést, különösen a rét tetszett!

Mira 2009.12.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Itt jártam középiskolába, mégsem ismertem ezt a helyet: ideje volt már felfedezni. Kellemes napsütéses, enyhén szeles időben jó kis séta volt dombtetőre, ahonnan igazán jól lehetett látni, hogyan árad a Sajó. Lefelé egy másik úton jöttünk, hála a Garminnak, így láthattuk a kiskerteket és a pinceházakat - Gábor nosztalgiával mesélt az itt töltött időkről (35 évvel ezelőtt). Köszönjük a rejtést!

Alacska a látóhatáronMarci ül a "számon"
A távolban BarcikaVonat + árvíz
A fotós lefotózva
PSZE 2009.12.11 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 1.00
Megtaláltuk

Vsanya 2009.12.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Megtaláltuk!

farkasék 2009.11.04 14:54 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

bilbo 2009.10.31 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
megtalálva

töki 2009.10.31 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
megtaláltam

northface 2009.10.22 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Egy borongós őszi délelőtti séta a kis családommal.
Norbi,Anikó és Dani!

Dani az első ládánálKaticabogár invázió a 2.pontnál
Hűűű mennyi katicaA visszafelé úton kicsit elfáradtam.
bedecs.hu 2009.10.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Egy DH versennyel összekötött ládavadászat volt, az időmérő utáni egy óra szünet pont elég volt a láda levadászására.

Access Denied 2009.09.25 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Hétvégi BAZ megyei kör 2.

Kicsit későn indultunk felkutatni ezt a ládát, így csak az esti barcikai kilátásban gyönyörködhettünk. Visszafele a tó melletti autóhoz már teljes sötétségben értünk le.

A Hold kísérte útunkatBarcikai kilátás 1
Barcikai kilátás 2Barcikai kilátás 3
Smileagain 2009.09.16 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.20
Az ijesztgetéssel ellentétben nem volt annyira nehéz feltolni a kerékpárt, mindössze csupán kb. 30-40szer álltam meg pihenni :)
Visszafelé egy rövid kitérő erejéig megnéztem a DH pályát.... és az ugratónál megállapítottam, hogy ehhez még fejlődnöm kell :))
A TB-ket elvittük.

G1 2009.08.24 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Ez izzasztó volt... És egy kullancs is ránktámadt...

Attibati 2009.08.16 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.17
Kerékpáros találat
Miskolc - Lillafüred -Ómassa - Varbó - Kazincbarcka - Miskolc 122 km 1600 m szint
Jaj, ez nem kellett volna igy a nap végén... Az első ponthoz vezető út csak meredek volt de jól járható. Tovább haladva jelentős szintet vesztve majd ismét felkapaszkodva érjük el a második pontot. A gerincről végig jó kilátás nyílik a Bükk- aljára.
A 2. ponttól megpróbáltam a legrövidebb úton visszajutni Kazincbarcikára de a P+ turistajelzés teljesen eltünt csak a tuhus nyomvonal alpján haladtam nagyon gyenge , benőtt ösvényeken. Igazi megváltás volt , mikor kiértem az üdülőterület szélére és ismét a bringa vitt engem nem én őt.

tóthék 2009.08.13 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltuk

vuukk 2009.07.12 16:30 - Megtaláltam
GYEREKEK NAGYON KEMÉNY!!!!!!!!!!!Kerékpárral csak a legelszántabbak keressék!Még szerencse,hogy Karak vére csörgedezik az ereimben:)).Köszi

adams 2009.07.07 16:00 - Megtaláltam
Nem írtunk ki megközelítést és a a sűrű erdőn keresztül mentünk fel, hát... nagy kaland volt és sok tüske meg csalán. A ládát legurulva találtuk meg, de most már újra a helyén.

ssophie 2009.07.07 16:00 - Megtaláltam
később

sebok_marton 2009.06.30 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.26
Megtaláltuk.

Szibella 2009.06.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.48
megvan

tibor9 2009.06.25 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Érdemes bejárni a javasolt útvonalat. Igazán szép a kilátás.

hungrie 2009.05.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megvan köszi!

-ricsi- 2009.05.09 00:00 - Megtaláltam
Ez az első ládám, még GPS-em sincs, ezért nagyon örültem, hogy sikerült megtalálni... Köszi a rejtést, nagyon ötletes... kicsit nehéz volt megtalálni, és ráadásul elsőnek a 2. pontot kerestem fel, mert sokan voltak a láda rejtekhelye körül...

V.G.BK 2009.03.22 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltuk, köszi!

Morcos61 2009.03.15 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Első ládikánk a mai napon.

Morcos61 Katka Szösz

A névadó.Felelőtlenség !!
MártiSatya 2009.02.01 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.38
Sikérült megtalálni. Ma van Kazincbarcika 55. születésnapja.
Köszönjük a rejést!

Puszkany 2009.01.19 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.22
A táv alsóhangon is 3,5km, de érdemes körbesétálni.

 
marcitarnai 2008.12.14 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megvan!

Kamilla és Zoli 2008.11.16 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Nehéz volt felmenni a a hegyre, de szerencsére felértünk! De a legnehezebb még csak ezután jött! Meg kellett keresni a ládát, ami nem volt egyszerű! Nagyon nehezen találtuk meg. A rejtés az nagyon jó!

Mr Zerge 2008.11.09 14:00 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

kissss 2008.11.07 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Életem első ládája (most még kütyü nélkül). Eddig "csak" a kilométereket faltam a természetben, most kiterjesztem a hóbortom. :)
Visszafelé kerestem fel a pontokat, otthonról baktatva így volt praktikus. A sípályáról "lesiklottam" szobrokra vadászni...
Öregszem, lehet, hogy a látásom sem a régi, de én a kereszten nem találtam felírva sehol számot, így maradt a számlálás...
Gratula! g

SirLes 2008.10.24 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
Nem volt egyszerű találat, letértünk a pirosról és a nagyfeszültségű vezeték alól közelítettünk. Egy darab jól ment, azt egy írdatlanul sűrű akácosba kerültünk. Nagyon kemény volt, közbe ránk is sötétedett, de azéer meglett. A turistaúton sokkal könnyebb.

VP 2008.10.23 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.23
Esőben + rámsötétedett.
Péntek-szombat tájfutó országos bajnokság Aggteleken.
Előtte bemelegítésként kirándulás a környéken.

Mihul 2008.10.02 12:35 - Megtaláltam
ok

bsanyi25 2008.09.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk!Szilveszter,Tina,Sanyi,Ziti

bsanyi025 2008.09.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltuk!,Szilveszter,Tina,Sanyi,Ziti

Tina és Ziti a keresztnélBánkút is látható
RejtekhelySanyi és Tina :)
CsipkésGanajtúró
Szöcske a nadrágon :) 
comp@ss 2008.09.13 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.99
hegynek fel, völgynek le, és meg is van!

kocsesz 2008.09.04 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.66
Barcikaiként kötelező volt levadászni:) Régen jártam már a sípálya tetején, de a keresztről eddig még nem tudtam. Köszönöm!

Yoe 2008.09.04 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.88
ok

tojas 2008.08.26 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.34
A piros jelzés megtalaálása egy kicsit nehezebben ment. A "bejárat" a fiatal hölgyek-urak biciklis találkozó helye. Érdemes volt felmászni. A 2. pont az konkrétabban 700 m-re van az 1. ponttól. A kereszt töve katica bogarak gyűjtőhelye. Egy kicsit meleg volt így is. Szép a látvány!
BB+MD

A keresztOda fel a 2. ponthoz
KaticaCsónakázó tó
er&esz 2008.08.05 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Húzós volt, de jó. A rejtekadó fa is jól vizsgázott, mert megfogott...

tudo 2008.07.12 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
A nyári kerékpárra minden szempontból sikeres volt az átülés, így nekiestem egy számomra új területnek: Gömörnek. Az első benyomásaim jók: dombvidék, amely járható, az utak ugyan szokásosan nagyon rosszak, de cserébe mindenütt van szép kilátás, edzésre alkalmas a terület. Az 1. gömöri edzés: Miskolc - Lillafüred - Sajószentpéter - Kazincbarcika - Múcsony - Kurityán - Sajókece - Sajógalgóc - Vadna - Dubicsány - Putnok útvonal, 125 km, 1200 m emelkedés, 7 láda. A hőség kikészített :-(.

GCMPAN után 52/12 - 52/13 között tempómenet átlagos 85 rpm ped. és 142 bmp pulz. mellett nyomtam Kazincbarcikáig, aztán nyugisan a Piros sáv-on. Elérkezett a hegy, a tolás, a gerinctől újra gurulás a dobozig.

A láda megkeresését édesapám emlékének ajánlom, aki 9 év orosz hadifogság után 1955-ben tért haza. Ekkor kényszermunkára ítélték Kazincbarcikán. Négy romos épület anyagait felhasználva kellett 2 új épületet felhúzniuk. Közben az egyik épület 4. emeletének magasságából egy pallóval hátrálva a kezében hanyatt lezuhant, és a 2. emeleten egy kiálló léc mentette meg a haláltól: rázuhant a derekánál fogva, viszont a csigolyái összezúzódtak - ennek nyomát élete végéig viselte.

A 2. ponthoz vezető Piros +-en a menet panoráma út, élveztem. A kereszt rövidebbik szárán a szám egyértelmű, nem kellett vacakolni a számlálással, inkább élveztem a csodálatos környezetet.

A Piros +-en sétáltam/gurultam tovább, egészen az aszfaltútig. Múcsonyban frissítettem, aztán nyomtam tovább Kurityánba, GCKURI-hoz.

Erdei útonErdők s mezők
Első kilátás a dombtetőnTalálat
Kilátás a dombtetőrőlA piros+ - en
Oda kell felmenniA 2. pontnál
KazincbarcikaDombok
GömörIpartelep - itt lehet az a 4 épület
madball 2008.07.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
a terep eléggé megviselte a társaságot, de a kilátás szép volt.

bsanyi 2008.07.10 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.79
A javasolt kiindulóponttól érdemes DNy-i irányba elindulni egy kaviccsal később építési törmelékkel erősített földúton. Figyelem a piros jelzés a beton villanyoszlopon van felfestve legalább 3m magasan.
Mi a borospincéken át mentünk, amely később vad bozótharcba torkollott, de végül minden kieegyenesedett.
Noémi, emőke, Barnabás, Balázs, bsanyi

Viczi 2008.07.06 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.40
Egy ládázás szempontjából viszonylag rosszul sikerült hétvége egyetlen ládája. Kezdtük a GCMOTE-val, de ott lefestették az emlékművet, és nem volt meg az utolsó pont koordinátája, majd elindultunk a GCRADI felé, ahol elkapott minket az eső. Próbálkoztunk még a GCKURI-val, de olyan meleg volt, és akkora legyek, meg azt sem tudtuk mit kell keresni, szóval kihagytuk.

Ez a láda feledtette a bosszúságokat, bár a turistajelzések ezen a területen nem annyira jók, azért sikerült egy kört tenni. Érdemes volt ide eljönni, nem gondoltam, hogy ilyen tereppel fogunk itt találkozni.

Dombok 
kl 2008.07.06 13:14 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Zsu. 2008.07.06 12:30 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2008.07.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Nagyszerű körtúra! Gyönyörű volt a táj. A meleg és rovarok kellemetlenkedtek csak egy kicsit...

Mikulás

Nivabibi 2008.06.26 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Megvan.

turbinalapat 2008.06.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.43
Nagyon tetszett a kilátás a két pont között. Az eső majdnem esett, de megúsztuk. A visszafelé út valóban kalandosra sikeredett, de legalább volt egy kis túra feeling :)

Köszönöm a rejtést,
Laci

A kereszt mellettA két pont közötti távolság
mezei látvány, szeretem 
handky 2008.06.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 2.84
Barcikai vagyok, de itt még sosem jártam. Nem túl szerencsés ennyire bozótos helyre tenni a ládát, mert nagyon sok a kullancs.
Az útvonal sem egyértelmű. Visszafelé elég sokat botorkáltunk a hegyen, mire visszaértünk.

Andi

 
Rudi Team 2008.06.07 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Szuszogós és kissé csúszkálós feljutás, szép panoráma.
Éva, Rudi

BeeDaKa 2008.06.06 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.57
Szupika péntek délután :) Leginkább az tetszett, hogy autóval nem megközelíthető (vagy csak terepjáróval) és végre valami amiért küzdeni kellett egy kicsit :). Szerencsénk volt, mert az eső akkor jött, amikor már az első ponton túl voltunk, így a nagyon meredek emelkedők nem csúsztak, bezzeg lefele :)

Az erdőben a nagyobb, beláthatatlan emelkedőknél vigyázzatok a biciklisekkel mert száguldoznak a szűk utakon!

softi 2008.06.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Egy kis eső nélkül nehéz megúszni a sétát:)

A 2 pont közt.Berente
Kórház 
libat 2008.06.01 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.36
Mai második ládám kicsit megviselt a felkapaszkodás a hegyre.
Persze biciklivel ahogy kell!
Felfelé több mint egy óra lefelé tíz perc és majdnem eltrafáltam két fát úgy hogy vigyázatok!
A táj nagyon szép habár a láda rejtése szerintem kicsit pontatlan.
Tíz percet kellet keresni.

Az erdőút
látképlátkép
akadály 
Ich.. 2008.05.27 17:30 - Egyéb
Ládakarbantartás céljából felmásztunk a hegyre, ahogy látom nem sokkal Valti mögött voltunk :) De Qtatom hosszú csúszós keréknyomait is felfedezni véltük az úton.
A ládánál minden rendben, mindkét koordinátát pontosítottam.
A keresztről valóban nyomtalanul eltünt a szám, most egy "spécibb" eszközzel újra felvittem rá.

valti 2008.05.27 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.15
Szerencsére sikerült száraz időben megtalálni a ládát, esőben lehet csúszkálni. A kilátás nagyon jó és tetszett a dimbes-dombos táj. Az erdőben volt néhány vérszívó, de nem volt vészes. A téglaépületet rendesen lebontották, csoda hogy a torony még megvan. A kereszten nem láttam számot. Köszi a rejtést! Valti

qtatom 2008.05.24 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.45
80 km-es viharos találat sárdagasztással. Eredetileg Putnoknak indultam GCWOLF-hoz, de Kazincbarcikára érve iszonyatos sötétség fogadott. Feltekerve egy közeli dombra, a széljárásból ítélve úgy tűnt, megúszom és elmegy mellettem a vihar. Nem leszek időjárás szakértő. Annyi időm maradt, hogy egy kis víkendháznál meghúztam magam. Percek múlva a ház gazdája is megjelent, bicajjal, szétázva. Jót beszélgettünk, beavattam a TUHU-ba. :)
A vihar elvonult, indultam tovább, légvonalban csak 600m-re voltam a céltól, valójában 2km, de azt a "szakaszt" sokáig emlegetni fogom és amin 50 perc alatt sikerült csak átvergődnöm. :(
A vihar utáni gyilkos sártenger és vizes fű megtette hatását, cipőmben víz tocsogott, a gumikon vastag sárréteg. Még a kereszt előtt keresztet vetettem magamra. :D Ebből ki is derült, hogy fordított sorrendben kerestem fel a láda 2 pontját a Piros kereszt felől érkezve. A kilátás tényleg szuper, tavaly Alacska felől a közelben tekertem tovább Tardonára a Piros sáv-n. Az első pontnál szintén elidőztem, a sáros domboldalon nehezen találtam meg a ládát, a vizes avar annyira jó álca volt, h nem is gondoltam, alatta van a láda. Lefele megcsodáltam a DH pályát, száraz időben és a másik bicajjal biztos kipróbáltam volna. A lefele út volt a következő szivatás, akár egy jégpályán, a bicajt tolva is alig tudtam haladni a szétázott, sártól síkos talajon.
Összességében egy nagyon klassz túra lett volna, de esős, sáros időben kerüljétek a láda megkeresését!

Közeledik a vihar.A BC felett még napsütés.
Óvóhely :)Eső után 1.
Eső után 2.Eső után 3.
Látvány a 2. ponttól az 1. pontra.Look the view ;)
2.pont - háttérben Alacska1. pont - vastag sárréteg a gumikon
 
fejvadász 2008.05.24 08:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
megvan :P kolleganőmmel és gyerekével indultunk neki, utközben találkoztunk petivel aki nagy léptekben elörerohant a ládáért :)
kicsit vizesek lettünk, az esti esső miatt, meg nem is volt a legjobb az idő igy alig vettük észre a kereszet is:P

Moonspell 2008.05.24 08:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Még "dobogós" lettem!
Kedvesem vizsgázni ment patakra így egyedül vágtam neki hajnalban. Útközben a rejtő testvérével és ismerősével futottam össze. Ők is a ládát jöttek felkeresni. Nagyon tetszett a környék, bár borús idő volt de így is remek kilátás nyílt a környező dombokra, hegyekre...
Köszönjük!

alucifer 2008.05.19 07:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
A korai indulásom, bár barcikai vagyok kevés volt ahhoz,
hogy enyém legyen az első hely.
Zayd-dal a ládánál találkoztunk, ő már kifelé jött az erdőből.
Gyerekkoromban sokat jártunk ide, volt itt egy kilátó is.
Sajnos, a második ponton a régi keresztet tönkretették
az még a városból is látszott.
A combközépig érő vizes fű nagyon rontotta a túra élményét.
Köszi a rejtést

Essö utáni tájképZAYD Wapolása  a keresztnél
Párás városkép2006.04.26 a városkép részlet
zayd 2008.05.19 07:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.36
1:) [wapon beküldött szöveg]
A második busszal indultam Kazincbarcikára Miskolcról, amire mint később kiderült szükség is volt az első helyhez. Az Ebecki-tető mellet már többször elmentem a Barcika teljesítménytúrák végén. A ládát kicsit keresgélnem kellett, mert a Gps valahogy nem oda mutatta, ahol volt. Keresés közben a lábam el is ázott a tegnapi esőtől még vizes fűben, és ez a jelenség később csak fokozódott:). A ládától kimászva találkoztam Alucifer-rel, akivel együtt kerestük meg a láda második pontját. Itt egy kicsit tanakodtunk, hogy mi is a helyes szám (a rúd végén nem találtuk meg felírva a számot), de végül a wap segítségével megoldottuk a dolgot. Ezután visszasétáltunk a városba és én nyakig vizesen és sárosan hazabuszoztam.

Útközben
Eltűnt az útKilátás1
Kilátás2A láda helye a 2. ponttól


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]