geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2039. A Nagy-Mély-völgy kapujában (GCNMVK)

A Cifra-malom felé indul utunk

A Cifra-malom felé indul utunk

Bikfa-forrás az 1-es és 2-es pont között

Bikfa-forrás az 1-es és 2-es pont között

Egykori kőfejtő a 2-es pontnál

Egykori kőfejtő a 2-es pontnál

Kőfejtő-kút a 2-es pontnál

Kőfejtő-kút a 2-es pontnál

Kőlyuk a 3-as pontnál

Kőlyuk a 3-as pontnál

Virágzik a medvehagyma

Virágzik a medvehagyma

Mélyvölgyi színek, fények, hangulatok a 4-es pontnál

Mélyvölgyi színek, fények, hangulatok a 4-es pontnál

A híd (180°-os panoráma)

A híd (180°-os panoráma)
Szélesség N 46° 9,605'
Hosszúság E 18° 12,986'
Magasság: 217 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2008.05.01 14:00
Megjelenés időpontja: 2008.05.02 09:16
Utolsó lényeges változás: 2018.09.23 21:28
Utolsó változás: 2020.08.03 22:43
Rejtés típusa: Multi geoláda (3H+1V)
Elrejtők: bregő és andorpapa, adoptálta Strombus
Felhasználó: Strombus
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2600 m
Megtalálások száma: 294 + 3 sikertelen + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Strombus készítette.


A 4 állomásból álló multi a Mánfa melletti, Kőlyuki betérőtől a Nagy-Mély-völgy első szakaszáig vezet, nagyrészt patak mellett, nem mindig könnyű terepen, de minden évszakban gyönyörű helyszínen.

1. virtuális pont: pirosbetűs tábla. Ezen olvasható egy mára eléggé elavult eszköz neve, utána számok. Add össze az utolsó három számjegyet! Az így kapott kétjegyű szám a jelszó első része.
2. pont: 15x15x5 cm-es (700 ml-es) láda a szikla alatt
3. pont: kicsi, szürke és vonzó, fent, egy rövid, ferde elemen. Itt inkább az eszedet használd, mint a GPS-ed, mert nagyon rossz a jel! A kezeddel, ne a szemeddel keresd!
4. pont: 10x15x5 cm-es (450 ml-es) láda a második kőpillértől nyugatra kb. 3 m-re.


A ládába TravelBug helyezhető. Kérlek, ha TravelBugot rejtesz vagy viszel el, ne felejtsd el bejelenteni a www.geocaching.com oldalon!A multi koordinátái:
1. pont:  N 46° 9,605' E 18° 12,986' 217 m [GCNMVK-1]
2. pont:  N 46° 9,318' E 18° 12,393' 260 m [GCNMVK-2]
3. pont:  N 46° 8,950' E 18° 12,619' 265 m [GCNMVK-3]
4. pont:  N 46° 8,811' E 18° 12,709' 270 m [GCNMVK-4]

Megközelítés
Autóval Pécsről a 66-os úton Mánfa felé kell menni, majd a település után, a Kőlyuki Betérőnél, egy nem túl mutatós, de általában vendégekkel teli útmenti étteremnél lehet parkolni:  N 46° 9,650' E 18° 12,944' 230 m [GCNMVK+parkoló]
A busz is itt áll meg, a jegyet "Kőlyuk, autóbusz-váróteremig" kell kérni, leggyakrabban a Pécs-Kaposvár járat érinti a megállót. Részletes Volán menetrend innét érhető el.
A túra fordított sorrendben is teljesíthető, de a tematika miatt csak ebből az irányból részletezzük a megközelítési lehetőséget.

A Nagy-Mély-völgyről és környékéről
Az első pontot a Piros sáv turistaút mentén található Cifra-(vagy Dóczy) malom, egykori vizimalom kapuján kell keresni. Az épületen van egy piros feliratos tábla. Ezen egy mára eléggé elavult eszköz neve, utána számok. Add össze az utolsó három számjegyet! Az így kapott kétjegyű szám a jelszó első része.
A volt malom jelenleg Kőlyuki Vendégház néven négy napraforgós szinvonalú szálláshelyként üzemel. Telefon: +36 (20) 3537494. Email: pal7304@freemail.hu.

A földúton továbbhaladva két újabb létesítésű, bekerített horgásztó mellett haladunk el. Néhány éve építői még kerékpárutat is ígértek mellé, de ebből egyelőre semmi sem lett, a megváltozott viszonyoknak köszönhetően viszont a földút nagyon gyakran szinte járhatatlanul sáros. Ilyenkor érdemes a vele párhuzamosan, kicsit feljebb futó turistaútra átvágni és a nagyon sáros szakaszt azon kikekerülni, majd a 2-es ponthoz közeledve visszaereszkedni. A turistaútról szebb látványt nyújtanak a tavak is.

A második pontért le kell kanyarodni a piros körrel Piros kör jelzett turistaútra. Itt kelünk át először a patakon. Régebben ez csapadékosabb időben nem kis kaland volt, újabban két híd könnyíti meg az átjutást. A ritkán járt ösvényen való haladást időnként magas aljnövényzet és nedvesebb időben süppedős sár is nehezítheti, mégis érdemes leküzdeni az akadályokat, hisz egy láda, egy régi kőbánya látványos sziklafala és a mohos sziklák közül előbukkanó, hangulatos kis forrás, a Kőfejtő-kút vár a párszáz méteres út végén. A forrás vízhozama 4-15 liter/perc között ingadozik. Feltehetőleg a középső triász mészkő által alkotott karsztosodott területen át érkező szökevényvíz táplálja.

A harmadik pont a Kőlyukhoz vezet. Hagyományosan ezt tekintik a Nagy-Mély-völgy kapujának.
A keskeny, magas hasadék mögött, a triász időszaki mészkőben, tektonikus törésvonal mentén kialakult 180 m hosszan feltárt barlang húzodik. Ez a Mecsek legmagasabb szájnyílású és negyedik leghoszabb barlangja.
A barlangot elsőként Dr. Hölbling Miksa orvos írta le, aki 1844-ben járt benne. Feltárását az 1900-as évek elején kezdték meg. Ekkor még csak egy 6 m széles, 6,5 m magas, mintegy 10 m hosszú sziklaüreg és a hozzá csatlakozó két szűk folyosó volt ismert.
A barlangi patak vízhozama átlagosan 100.000 köbméter évente.
Ezt a vizet régebben Komló vízellátásának kiegészítésére használták. A vízmű számára történő kiépítés, az ezt megelőző robbantások sajnos a legtöbb járatban visszafordíthatatlan kárt okoztak, a bejárat térsége megváltozott és a főfolyosó teljesen elvesztette természetes jellegét.
Ennek ellenére a barlang élővilága most is gazdag. Az alacsonyabbrendű állatok mellett igen jelentős a denevérpopuláció: 19 denevérfaj szaporodik vagy telel itt.
Az 1982 óta fokozottan védett barlang engedéllyel, vezetővel és barlangjáró alapfelszereléssel járható. Ezzel kapcsolatban érdeklődni a Duna-Dráva Nemzeti parknál lehet: Tel.: +36 72 517-200, +36 30 288-1308, e-mail: dunadrava@ddnp.kvvm.hu

A negyedik pont már bevisz a Nagy-Mély-völgybe. Itt már valóban a völgy jelleg dominál. Megfigyelhetők a környékre jellemző karsztjelenségek, pl. a patak által szállított oldott mész lerakódása, a mésztufa keletkezése. Gyermekes családoknak külön élvezetet a patakon való átkelés is.
A multi utolsó ládája után a Piros sáv turistaút részét képező, hosszú fahídnál kell szimatolni. Célszerű a második kőpillér közelében keresgélni. Gondolj a 2. pont rejtésére!

Növényvilág
A környéken 42 védett növényfaj fordul elő. Említésre méltó a kapcsos korpafű (Lycopodium clavatum) és a szibériai nőszirom (Iris sibirica). A víz mentén találkozhatunk a patakmenti magaskórós (Angelico-Cirsietum) nevű növénytársulással, melynek fő alkotója a közönséges acsalapu (Petasites hybridus). A hatalmas lapulevelek közti nyíltabb területeken néhol a védett téli zsurló (Equisetum hyemale) sajátos állományai rejtőzködnek.
Leginkább kedvenc erdei növényünkre, a 2. állomásnál és az egész Mély-völgyben hatalmas mennyiségben fellelhető medvehagymára (Allium ursinum L.) szeretnénk felhívni a figyelmet. A kora márciusi megjelenésétől április közepéig, virágbontásig fogyasztható növény erős szagával hívja fel magára a turisták figyelmét. A fokhagyma illatára és ízére emlékeztető, 15-30 cm magas, hófehér virágú, évelő növény levele finom nyersen, levesben, főzelék formájában, salátaként vagy akár szirupként is. Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét, a népi gyógyászat pedig pakolásként elsősorban bőrbetegséges enyhítésére ajánlja.
Fontos tudni, hogy a medvehagyma felületesen szemlélve összetéveszthető a súlyosan mérgező gyöngyvirággal, valamint az őszi kikericcsel is. A felismerést segíti, hogy nem egyszerre jelennek meg, nem egy helyen élnek, a gyöngyvirág és a kikerics nem ilyen hatalmas telepekben nő és egyedül a medvehagyma áraszt magából penetráns fokhagymaszagot, így bízzunk a szimatunkban!

Egyéb információk:
- A szűk völgyekben jellemzően gyenge a műholdvétel. Előfordulhat, hogy a GPS össze-vissza kóvályog. A pontokhoz közeledve a kütyü helyett bízzatok inkább a kesserösztönökben!
- Furcsa, hogy ez mondani kell, de van akinek nem egyértelmű, hogy élelmiszert, lejárt busz-, mozi- is egyéb jegyet, bérletet, névjegykártyát, kavicsot, makkot, vadgesztenyét, cigarettát, kondomot, tampont, éles vagy szúrós tárgyat ne tegyél a ládába! Ezek nem alkalmas ajándékok!
- A multi útvonala három forrást is érint: Bikfa-forrás, Kőfejtő-kút, Cserkész-forrás. Mindegyiknek iható a vize. Érdemes megkóstolni őket!
- A Mecsek erdeiben járva kullancsveszélynek vagytok kitéve, így ajánlott az oltás vagy a kullancsriasztó, illetve a hosszúszárú nadrág.

Ládatörténet
2008. 05. 01.: bregő és andorpapa elrejtette a ládát
2018. 01. 11.: Strombus adoptálta a ládát aminek eddig 245 megtalálása volt. Értékelése: környezet 4,8, rejtés 4,54, ládaoldal 4,71, átlag: 4,69.
2018. 02. 04.: A láda minden pontja ismét kereshető.
2018. 06. 24.: Nagy öröm, hogy az utolsó pontnál a rozoga hidat felújítják. Üröm az örömben, hogy ennek áldozatául esett a láda. A híd elkészülte után fogom újrarejteni.
2018. 09. 22.: A végládát új helyen újrarejtettem, a februárban kihelyezett többi pontot ellenőriztem. Mindent kitűnő állapotban találtam.
2020. 01. 01.: Ládaellenőrzés. A 4. pontról időközben elvándorolt ládát visszatettem az általam választott helyre.

A ládának nem véletlenül 3-as a megtalálási nehézsége. Az egyetlen pont, ami kiérdemli ezt a fokozatot a 3. A jövőben nem fogadok el jelszó nélküli megtalálást! Keressétek meg! Kevés az olyan felület, ami szóba jöhet rejtekként. Gondolkodjatok!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (195 db): környezet: 4.81 rejtés: 4.56 web: 4.71 átlag: 4.69

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


GRegina 2021.01.01 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

a család 2020.12.27 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kellemes beigliapasztó délutáni séta gyönyörű környezetben. A 3. pontnál segített Szőkekapitány bejegyzése, de a leírás enélkül is korrekt. Jellemzően Strombus rejtés :))

Szőkekapitány 2020.12.14 13:48 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést. A 3. pontnál eléggé félrevezető az ajtó felett a GC felirat bevésve a kőbe, és ez felett a szürke beton felületen a két betű, IH amely hihető jelszónak. A valós rejtés pedig nem szürke, hanem rozsdás felületen van. Nem ártana több segítség, a félrevezetés helyett. A többi pont rendben van. Köszönet Béla 53- nak a segítségért

Gabsa5 2020.11.26 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Szilvil 2020.11.21 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

dev86xr 2020.11.21 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v3.7.6]

Ifkovics_család 2020.10.26 16:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

Kádár-Németh család 2020.10.26 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! A mágnesesség frappáns volt!

Blasius McKay 2020.10.25 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Nahát, ha egy láda multi, akkor az legyen ilyen! Persze, nekem eső után a legnagyobb sárban kellett nekivágnom a túrának, ugyanakkor így is minden lépését élveztem. Ezt a környéket amúgy is imádom. A leírások alapján kicsit tartottam a harmadik pontnál, a barlangnál elhelyezett mikroládától, ám érdekes módon, ezt találtam meg legkönnyebben.

A negyedik pont ládájának megközelítése felidézte gyermekkorom tesióráit.

Köszönöm a rejtő munkáját!
[Geoládák v3.7.6]

Béla 53 2020.09.24 09:47 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.1 teszt]

Csabiq 2020.09.19 11:35 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Minden a helyén. Szeretem Strombus igényes rejtéseit! A 3. Pont is egyértelmű. Hasonló a Pécsi séta 3. jelszórészletéhez, amit imádtam! [Geoládák v3.6.0]

bencze_luca 2020.08.31 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

D.D.Anna 2020.08.26 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.75
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A 3. pontnál a láda gazda segített. A térképen jelölt pont nem ott van ahol a láda, így hiába kerestük azon a helyen. Amúgy a rejtés ötletes, viszont több segítség kellene :) u.i.: alulról menni picit csúszós [Geoládák v3.5.3]

Gulyi :) 2020.08.26 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) izgalmas volt :) [Geoládák v3.5.3]

vaterlo 2020.08.23 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
A logokat előzetesen olvasva tartottam a ládától. Az ilyeneket nem szoktam megtalálni. De végül segítség nélkül meglett. A harmadik ponttal megszenvedtem, egy kicsit több segítség valóban jól jönne, de mikor ott voltam, már egyértelmű volt. Az elavult eszközön jót derültem. Köszi a rejtést.

smafu 2020.08.03 00:00 - Nem találtam meg
"Számomra ez a láda netto szivatás volt." Idézet a rejtő egyik külföldi láda logjából (2020.06.27.).
Ezt a játékot GPS-szel játsszák, a megtalált ládákban (2. és 4.) szépen benne is volt a laminált lap, azaz a rejtő is tisztában van vele, hogy ez nem a jövendőmondók, a béljósok és az asztrológusok ezoterikus gyűjtőhelye. Pont emiatt nem értem, hogy ha a rejtés környékén nincs lehetőség úgy eldugni a ládát, hogy a GPS közvetlenül rávezessen, mert rossz a vétel, akkor miért nem lehet normális segítséget adni a leírásban. Az "inkább az eszedet használd, mint a GPS-ed, mert nagyon rossz a jel!" nem egzakt helymeghatározás. Közel egy órát bolyongtam a 3-as pontnál, nem lett meg. Az ország másik végéből jöttünk nyaralni ide, szerettünk volna eljutni más ládákhoz is, emiatt viszont ma egy hatalmas csalódással tértünk haza, további találatok nélkül. Moderátorként átengedted az ilyen rejtéseket? Sokszor mondtam már, de sose ilyen hangsúllyal:
"Kössz" a rejtést!
:(

Farekék 2020.08.01 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Kellemes délutáni sétát tettünk a pontokhoz. Nagyon tetszett az egész völgy.
A hármas pontnál megtaláltam a kérdéses elemet, de nem tapogattam elég kitartóan. A rejtő megerősítette, hogy jó helyen keresünk, gyakorlatilag 0 térerő ellenére.
Köszönjük a lehetőséget.

20200801_15174720200801_152753
20200801_15425720200801_154904
20200801_15345620200801_155705
20200801_16032220200801_160955
20200801_16200320200801_162150
gasparjeno 2020.07.18 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

vaxi 2020.06.07 16:03 - Nem találtam meg
Megtaláltam a harmadik kivételével őket. A harmadik kifogott rajtam, hiába másztam fel a helyszínhez és tapogattam végig, egy denevéren kívül nem találtam mást :) ha lehet kérném elismerni a megtalálást! köszi a rejtést :) [Geoládák v3.4.1]

[Elutasította: Strombus, 2020.06.13 08:35]

anettx 2020.05.23 12:00 - Megtaláltam
TFTC!
Tavaszi 4 napos Mecsek - újra.
[Geoládák v3.3.2]
A helyszín lenyűgöző, izgalmas, látványos, nagyon tetszett!
A 3. pont kevésbé:( rajtam is kifogott és nem is találtam meg, pedig előzetesen sok logot elolvastam hozzá.
Miért jó az, hogy 2 év alatt kb. 30 megtalálóból 13-nak - több nem kezdő játékosnak is - gondja akad ezzel a ponttal?
A helyszínről térerő hiányában segítséget sem lehet kérni és még elfogadni sem fogod, mert ügyetlen vagyok megtalálni a csúszós sziklák közt fel-le bóklászva?!
Rejtő ezt írja:
"Kevés az olyan felület, ami szóba jöhet rejtekként. Gondolkodjatok!"
Ez nem igaz. Két nagyobb, több négyzetméternyi felületen jó darabig matattam eredménytelenül.
És egyébként én nem azért járok kirándulni/ládázni, hogy sokat gondolkodjak.
Tipikus eset, amikor egy klassz kirándulóhelyen az élvezetes keresés bosszúsággá válik.
A többi pont rendben. Sőt a 4. ponthoz meg olyan részletes és alapos leírás van, hogy GPS nélkül bárki megtalálja.
Kérlek, adj több infót a 3. ponthoz, hogy pl. jobb szélén érdemes keresgélni vagy ilyesmi. Hidd el senki nem fog reklamálni, hú ez de könnyű volt:)

gcnmvk-IMG_2738gcnmvk-IMG_2742
gcnmvk-IMG_2743 
ellfelek 2020.05.19 11:16 - Megtaláltam
Azt hiszem ez a völgy vetekszik a tegnap látottakkal... Tetszett minden pontja ennek a túrának... Nekem még a pocsolyában úszkáló békák és ebihalak is... :)
A Kőfejtő-kút környéke is nagyon szép volt, a fahíd a pataknál, a barlang... Szóval igazi élmény volt itt sétálni... még a tegnapi hosszú túra után is... :)
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.7]

IMG_20200519_100556IMG_20200519_102416
IMG_20200519_102908IMG_20200519_103159
IMG_20200519_105510IMG_20200519_110408
IMG_20200519_111258IMG_20200519_113205
Révai család 2020.05.09 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Tulajdonképpen négy részletben találtuk meg ezt a multit, amit egyáltalán nem bánunk, mert csodaszép ez a környék!
A 4. pontot először Lacikával véletlenül találtuk meg egy kirándulás során 2019. 03. 15-én. Persze a jelszórészletet aztán elfelejtettük. :-)
Aztán családi kirándulás során 2020 áprilisában kerestük fel az első és a második jelszórészlet helyszíneit. A Kőfejtő-kútnál sokat időztünk, a nagy szikla egy kicsi üregében egy pihenő kis denevért találtunk! A doboz a földön volt, majd 10 m-re a rejtektől, csak a véletlen segítségével találtuk meg. Visszatettük a feltételezett helyére.
Aztán annyit játszottunk mászkáltunk a környéken, hogy másnapra halasztottuk a másik két pont keresését. Másnap a Kánya-forrás felől támadtunk, végigsétáltuk a Nagy-mély-völgyet, de a 4. ponton nem találtuk a ládát, ezért ma visszamentünk és (újra) megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

LNPetra 2020.04.19 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.48
ok

hinia lux 2020.04.04 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Mecseki hétvégénk első túrázós ládája. Nagyon szép a Nagy-Mély-völgy, később a másik végétől is bejártuk, így láttuk teljes hosszában. Rengeteg medvehagyma nő éppen mindenfelé.

Barna és zöldEgy forrás a sok közül
Na itt hol?Fahíd a negyedik pontnál
fanni.kofa 2020.03.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyszerű rejtések, 18 fős csoporttal rendkívül izgalmas volt végigmenni a helyszíneken, keresni a rejtéseket. Sajnálom, hogy segítséget kellett kérnünk a ládatulajdonostól, mert a 3.hoz nagyon közel voltunk, no de meglett. :) Köszönjük az élményt!

[Jóváhagyta: Strombus, 2020.03.26 23:22]

IMG_7858IMG_7948
IMG_7907IMG_7895

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (303 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.