geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
2551. Graenzenstein alagút (GCPERC)

A Graenzenstein alagút bejárata egykor..

A Graenzenstein alagút bejárata egykor..

és bejáratának helye ma.

és bejáratának helye ma.

A vasútállomás egykor..

A vasútállomás egykor..

és ma.

és ma.

F6 vágathajtó

F6 vágathajtó

a bányaszerencsétlenség emlékműve

a bányaszerencsétlenség emlékműve

A kijárat 2336 méterrel odébb.

A kijárat 2336 méterrel odébb.

2012 őszén kiásták az alagút bejáratát, hogy feltölthessék földdel

2012 őszén kiásták az alagút bejáratát, hogy feltölthessék földdel
Szélesség N 48° 7,919'
Hosszúság E 20° 40,198'
Magasság: 218 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2009.08.15 13:00
Megjelenés időpontja: 2009.08.18 09:10
Utolsó lényeges változás: 2019.03.31 19:06
Utolsó változás: 2019.03.31 19:10
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Anita és Gábor
Felhasználó: Ich..
Nehézség / Terep: 4.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 100 m
Megtalálások száma: 340 + 6 sikertelen + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP
A láda 14*10*1,5 cm méretű fémdoboz a bányagép bal oldali lánctalpánál elöl.


A ládába Geocoin vagy apró méretű Travelbug helyezhető.


Megközelítés

Kiindulópontunk, a Vilma forrás nagyon jól megközelíthető Miskolc felől autóval, kerékpárral vagy az Újgyőri főtérről induló 6-os busszal, amiről a Barátság téri megállónál kell leszállni. Parkolóhely:  N 48° 7,854' E 20° 40,316' 235 m [GCPERC+parkoló]

A láda
A láda egy 9*13*1,5 cm méretű szürke fémdoboz, a kiállított F6-os vágathajtógép bal oldali lánctalpának elülső részénél elhelyezve. A doboz keresése közben a magas mugliveszély miatt diszkrét viselkedést kérnénk: Fényképezgesd a gépet, a környéket, de ne látszódjon rajtad, hogy keresel valamit. Ha megvan a láda, picit fentebb van egy pad ahol le lehet ülni a logoláshoz. A visszarejtésnél ügyelj, hogy a doboz ugyanoda kerüljön vissza, és hogy ne lásson meg senki közben.
A dobozba ajándék nem fér, mindössze írószert és logbookot tartalmaz.

Innen érdemes útba ejteni az Ostoros hegy tetején található GCMOST geoládát is.

Pereces

Pereces-bányatelep Miskolc város központjától 8 km-re található, közigazgatásilag Miskolc városhoz tartozik. Pereces nevét a közigazgatási térképeken a múlt század első feléig nem találjuk meg. Legfeljebb igen részletes hegy- és vízrajzi térképeken fordul elő a Pereces-völgy, a pereces-i erdő, és a Pereces-kő megjelölés. Utóbbi a Pereces-i erdő végén, Pálinkás irányában található. Magassága hasonló az Ostoros-hoz, mely 379 méter magas, s déli irányban, Diósgyőr felé uralja a perecesi panorámát. Pereces nevének kiderítése ma már lehetetlennek tűnik. Az idős perecesiek, apjuktól, nagyapjuktól szájhagyomány útján két változatról is mesélnek. Az egyik szerint a települést perec alakban körülvevő hegyek formája volt a névadás alapja. A másik szerint a település kialakulásakor nagyon kedvelt volt a sós perec és az itt lakó bányászok minden héten rúdra fűzött perecszállítmánnyal tértek haza a miskolci vásárról, s ezért a vasgyáriak pereceseknek nevezték őket. Ebben a völgyben - néhány gazdálkodó családot leszámítva - a XIX. század közepéig alig voltak őslakosok. Ezek a lakók foglalkoztak - a mezőgazdasági munkák holtidejében - a szénkibúvások kitermelésével, de legfeljebb néhány méteres vízszintes tárnák behajtásához értettek. Amikor 1868-ban az újvasgyár létrehozását elhatározták, s valóban hatékonyabban kezdtek a szénbányászat fejlesztésével foglalkozni, a megoldandó feladatok egyik lényeges része volt a szükséges bányalétszám biztosítása. Ezért szerepelhetett Lónyai Menyhért pénzügyminiszter 1868. február 5-én kiadott alapítólevelében nagy részletességgel a Pereces-bányatelep létesítésére vonatkozó utasítás. Ebben az is szerepelt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt meg kell építeni a Gyertyán-völgy irányába a Graenzenstein alagutat, mely két év alatt készült el, s akkor a világ harmadik, Európa leghosszabb, 2336 m-es bányaalagútja volt. Pereces első telepesei az északi ércbányák szlovák munkásai közül kerültek ki. A miniszteri rendeletnek megfelelően elkezdődtek a munkásoknak, tisztviselőknek otthont adó építkezések is. A XX. század elején Pereces volt a legnagyobb munkástelep Borsod megyében. A perecesi Barossakna Borsod megye legnagyobb teljesítményű bányája volt, műszaki felszerelését, termelőképességét tekintve minden eddigi bányát felülmúlt. Az akna 1905-ben érte el a 100.000 tonnás termelést, 1910-ben a legmagasabbat, 161.660 tonnát. A Graenzenstein alagút kivitelezését 1870-ben kezdték meg. Az alagút 94 évig működött, és 14 millió tonna szenet szállítottak rajta. 1960-ban a Graenzestein alagút bejárata mellől indulva egy új alagutat is üzembe helyeztek, mely 1860 m-es hosszával Perecest és Lyukóbányát kötötte össze. Sajnálatos, hogy mindkét alagút részben tömedékelésre, részben aláfejtésre került. Így egy műszaki műemlékkel lett szegényebb nemcsak Pereces, de az egész ország. 1964 IV. negyedévében Baross-aknán megszűnt a termelés. 1968-ban a szénkitermelés központját Lyukóbályára helyezték át. Ezt az évet a perecesi gyász éveként emlegetik.

Graenzenstein alagút

Graenzenstein Béla (1847-1913) bánya és kohómérnök

Született Oravicabányán. Ausztriában, Belgiumban tanulmányozta a vaskohászatot-szénbányászatot, majd a selmecbányai bányászati Akadémiát végezte (1870). Utána a Pénzügyminisztériumban szolgált. 1881-től az állami Vasgyárak újraszervezése, a vas-és acélbehozatal korlátozása, újabb gyártási ágak meghonosítása körül szerzett érdemeket.

1886-ban a veszteséges dohányjövedék átszervezését végezte el és annak igazgatását vette át. 1896 után visszatért a pénzügyminisztériumba,ahol 1905-ig szolgált államtitkári minőségben.

A nevét viselő alagút Európában az egyik leghosszabb, 2336 méteres bánya-alagút. Sorsa a perecesi és a Baross-aknai szénbányászattal együtt alakult úgy, ahogy. Pedig még idegenforgalmi attrakcióként is üzemelhetne a hozzávezető vasúti pályával együtt. Jelenleg az ún. "pálinkás-i - Barossaknai" vége betonnal van tömedékelve. Az egykori perecesi bejáratot pedig feltöltötték szeméttel és földdel. Egykori szellőztetőrendszerét megsemmisítették, gépészeti egységeit elhordták. Így aztán, mivel egyik oldalról sem kap megfelelő levegőpótlást a felgyülemlő talajvíz sem tud elfolyni belőle. A rothadás révén felszabaduló széndioxid és szénmonoxid és metángáz tette látogathatalanná. A forgalom a Vasgyár - Szabadságrendező - Erenyő - Pereces - Pálinkás - Barossakna viszonylatban a hetvenes évek elején szűnt meg, véglegesen.

Az egykori Pereces-i bejárattól jobbra található a kiváló, de egykor méltatlanul mellőzött iskolaigazgatóról, "Kúti István"-ról elnevezett, hajdani 19.számú általános iskola épülete. Az út mellett egy darabon megvan a rámpa egy részének vaskorlátja is. Közvetlenül a tárnabejárat vélhető síkjában kb. 10-15 méterrel volt mélyebben a terepszint a mainál. A vonatok a folyamatosan vastagodó feltöltés kialakítása előtt Pereces vá. után enyhe lejtőben haladva érték el az alagutat, mely nyílegyenesen vezetett a pálinkási kijárathoz és onnan Barossakna-Adriány telep végállomáshoz.

Manapság
2012 őszén munkálatok kezdődtek Perecesen. A Bányavagyon Hasznosító Kft. megbízása alapján kiásták a Lyukóbányához vezető alagút perecesi bejáratát. A közel 30 millió forintos projekt keretében az alagút teljes hosszát feltöltik földdel. Ezzel a föld alatti alagút örökre elvész. :(
Cikk a boon.hu-n

Látnivalók Perecesen

-Vilma forrás (egy idős tanító néniről nevezték el, aki a közelben lakott és ott szeretett üldögélni. Egyébként Benedek Elek unokahúga volt.)

-Bányászemlékmű

-Kiállított bányagép (F6-os vágathajtó)

-Református Imaház

-Római katolikus templom

Pereces honlapja

Felhasznált irodalom

- Dobrossy István, Baán István, Kricsfalvi Jenő, Lantos Sándor: Pereces-bányatelep története a XIX-XX. században

- Internet

------------------------------------------------------------------''
Állapot: kereshető

KRW értékelés (215 db): környezet: 4.32 rejtés: 4.72 web: 4.71 átlag: 4.58

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


tak-tak 2020.10.30 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Maryannx 2020.09.22 16:02 - Nem találtam meg
Nem találtam meg, de a feltöltött fotókhoz képest újra van festve...

kasap 2020.08.16 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

OsiOsi 2020.08.12 15:25 - Megtaláltam
A Vilma forrásnál beszélgettünk a helyiekkel, milyen volt a hely régen a bányászvilágban.

stopo 2020.06.28 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

silboy & Zsóka 2020.06.07 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.24
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Sajnos az állapota egyre romlik 
bzslt 2020.05.24 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

N.Zs. 2020.05.23 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.47
A nap végén még elautóztunk Perecre. A Vilma forrásnál tömegek álltak sorba vízért. A vágathajtógépnél szerencsére senki nem volt a környéken, így kényelmesen keresgélhettük az ötletes dobozt. Köszönjük.

IMG_20200523_171306IMG_5912
zselin4 2020.05.10 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, igaz nem könnyen. Köszönjük, hogy felhívtad a figyelmet egy ilyen érdekes de eldugott parkra.

IMG_20200510_172509IMG_20200510_172554
IMG_20200510_173114Vilma forrás
IMG_20200510_174620 
BT_pro 2020.05.05 19:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a játékot! [Geoládák v3.3.2]

Geokinga98 2020.05.02 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

RK_Nomad23 2020.05.02 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ZsoltPapp 2020.05.02 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

dobozipatikus 2020.04.25 08:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2] visszatettem az eredeti helyére mágneses l!

Higi tím /Mókus-Vini-Oli/ 2020.04.21 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.48
Megtaláltuk, köszi a rejtést, a gyerekek is élvezték, komoly gép lehetett anno!

IMG_20200421_181130 
CSUBIX77 2020.03.17 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

LexyFincs 2020.02.29 09:28 - Megtaláltam
Feladtad a leckét! :D
Ötletes rejtés volt, köszi! :)

Discover 2019.12.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
A rögzítő mágnesek sajnos már hiányoznak, de rejtői segítséggel előkerült a "láda".
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC0681_DSC0683
_DSC0684_DSC0685
_DSC0687_DSC0688
_DSC0689_DSC0690
_DSC0691_DSC0692
esztelneki 2019.11.16 12:57 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, a lehetőséget [g:hu 1.6.4]

gyetger 2019.10.30 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :) [g:hu 1.6.4]

webfater 2019.10.29 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Balázs
Eszter
Bia
Balu [Geoládák v2.2.5]

Aniko & Gyuri 2019.10.27 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Aniko és Gyuri [Geoládák v2.2.5]

Pomisa 2019.10.24 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Beletelt 10 percbe mire meglett, de csak leesett, hogy hol van.
Találat után a közeli kocsmába mentünk kávézni (sörözni még nem lehetett:).
Köszönjük a rejtést, tetszett! [g:hu 1.6.4]

AtiGabi 2019.09.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Köszönjük!

Somogyibubu 2019.09.07 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Köszi a rejtést!

bakfitty25 2019.08.24 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam a ládát. Köszönöm szépen a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

csirepanna 2019.08.05 20:06 - Megtaláltam
Megtalálta Bubu, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eazs 2019.08.04 16:50 - Megtaláltam
Köszönjük!

kingajani 2019.06.15 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam köszönöm a rejtést.

johnnycache 2019.05.25 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Köszönöm az élményt! :-)

tapiapi 2019.05.18 08:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönöm, hogy idecsaltál. Cserébe, ha hazaérek, megírom, mit láttam. Az amúgy ötletes rejtés teljesen beázott. A logbook beltartalma már szinte olvashatatlan. Nagyon sajnálom, mert tetszett. [g:hu 1.6.1x]

MJANEZ 2019.03.31 19:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam!
Hazafelé a Bükki multiládák pontjainak összegyűjtéséből, ide a miskolci kocsonyafesztivál GCKOCS két ,,közeli pontját'' is felkerestük, és szinte ezzel egyidőben a ,,beteg" geoláda is megyógyúlt. Ide Pereces felé indulás előtt még a beteg ikont láttuk, több fotót is készítettem,
a kis bányász emlékparkot körbe sétáltuk tudván az előző logokból, hogy a láda nincs a helyén ezért nem is próbáltuk keresni.
És ma 04.01-délben nézem, hát majdnem találkoztunk tegnap a rejtővel :-)
Kérlném a képek alapján elfogadni. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: Ich.., 2019.04.01 13:27]
Köszönöm szépen!

20190331_19074720190331_190658
20190331_19101320190331_190616
20190331_19105520190331_190605
Ich.. 2019.03.31 17:59 - Egyéb
Láda meggyógyítva.

IMG_20190331_180121 
Paul 2018.08.04 12:05 - Megtaláltam
Nyaralás előtt töltöttem le a láda adatait akkor még kereshető volt.Most kerestem volna de nem találtam meg,helyszínen olvastam hogy beteg lett.
Kérném a képek alapján az elfogadást.
Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: Ich.., 2018.08.05 21:23]

IMG_20180804_120112[1]IMG_20180804_120132[1]
V_Gabor 2018.07.25 20:41 - Egyéb
Piros kereszt
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


#betegre állítva

Beteg láda 
westmark 2018.06.23 10:44 - Megtaláltam
Sajnos én sem találtam meg a ládát. Viszont a környezet és a közeli láda is nagyon jó. Mellékelt képek alapján kérem elfogadni a megtalálást.

Köszönöm

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.07.25 20:40]

IMG_20180623_094318_HDRIMG_20180623_094411_HDR
ha2 2018.06.10 14:42 - Megtaláltam
Pedig kitartóan kerestük. Hasaltunk,kutattunk, de semmi.
Persze feltűnés nélkül nehéz itt keresgélni.

[Jóváhagyta: Ich.., 2018.06.13 07:23]

Köszönöm.

100101
Itt is kutakodtunk 
anettx 2018.06.10 14:40 - Megtaláltam
TFTC!
Abaújszántótól Miskolcig ami belefér.
A láda sajnos nem lett meg, nézegettünk, világítottunk zseblámpával is, hátha.
Köszönettel kérjük szépen a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Ich.., 2018.06.13 07:22]

gcperc-DSC04786 
GAMANO 2018.05.17 18:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

ládavadász Pisti 2018.05.17 16:28 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

kilali 2018.03.30 16:12 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Rubi 2018.03.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Megtaláltuk! Köszönjük az elrejtést!

kópé1993 2018.03.16 11:15 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20180316_111635IMG_20180316_111644
IMG_20180316_111717IMG_20180316_111738
erdei.laszlo 2018.02.20 10:57 - Megtaláltam
Megtalálva!

Dodó és Malvinka 2018.02.04 13:17 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget, megtaláltuk. :)

gregiter2 2018.01.21 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

SzMartzy 2018.01.20 14:55 - Megtaláltam
A mai túránk végén GCando és GCPANO után ezt is megtaláltuk. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nimka 2017.11.28 11:55 - Megtaláltam
továbbiak később [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kétbakancsos 2017.11.07 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Négy szép napot töltöttünk a Bükkben, s közben ládákat is keresgéltünk. Köszönjük a rejtést!

A bányagépA bányagép
Kosnyider család 2017.11.02 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük :)

Fehér Márton 2017.11.02 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam

FLAC 2017.11.02 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük a lehetöséget

Bigyu 2017.10.22 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.30
Megtaláltuk! Köszi a rejtést, lassan újra fel kellesz újjítani, mert a papír kezd olvashatatlanná válni.

Tripsánszki 2017.10.07 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Katka991 2017.09.30 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.40
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ákos85 2017.09.09 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltam! Szép forrás, szép környezet, szép emlékmű.

GréJuBé 2017.09.03 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget! Jó volt látni ezt az emlékművet! Leírás pontosításához - a fém doboz, műanyag :)

nyikes101 és neoly 2017.08.27 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönjük a lehetőséget, hangulatosan lett elrejtve. :)
Aznap a GCMOST ládát is megejtettük. Szép onnan a kilátás.

speegy 2017.08.19 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bányai család 2017.08.07 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.70
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Igen sok mugli volt a környéken (pont a bányagépen játszottak királylányost), sokat kellett várni, míg tiszta lett a terep. A láda és a logbook jó állapotban van. Ceruza is fogott.

kupec 2017.05.19 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

povyagi 2017.04.15 12:58 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2017.04.15 12:57 - Megtaláltam
"Fox in the box. Did you ever hear about the fox in the box?" [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

AnCsaTappancs 2017.04.09 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Köszönjük a rejtést! Nem gondoltuk volna, hogy Perecesnek van ilyen szép része is. A logbook nagyon el van ázva, a lapok összeragadva, nehezen tudtuk szétnyitni a lapokat, hogy a jelszó olvasható legyen.

ancsatappancslogS6304659
hitamas 2017.03.12 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.23
Sajnos a láda ismét rommá ázott.... Több esélye lenne, ha nem állna a fején. Így a nedvesség könnyedén beszivárog. :)

Toth417 2016.12.29 11:08 - Megtaláltam
Én egyáltalán nem találtam nehéznek a megkeresését, a visszarejtés egy fokkal nehezebb volt.

Ich.. 2016.10.25 17:36 - Egyéb
Készítettem egy új ládát, mert a logok alapján úgy tűnt újra kell telepítenem. A helyszínen azonban a helyén találtam a dobozt, az eredeti rejtekhelyén, szinte tökéletes állapotban. Tisztán, szárazon, írószerekkel, logbookkal benne a megtalálások bejegyzésével. Az utolsó bejegyzés 2016.08.26.
Mindenesetre kicseréltem az újonnan készített ládára.
Ezúton kérek mindenkit, mielőtt nem találtamot logol, vagy eltűntnek nyilvánítja a ládát, vegye figyelembe, hogy ez egy nagyon jól álcázott és elrejtett láda, sokkal több időt is igényelhet a megtalálása, mint egy átlagos doboznak.

V_Gabor 2016.09.12 16:39 - Egyéb
Mint LogBíró a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Email-t küldtem a rejtőnek.

beteg láda 
Mirr&Murr 2016.08.14 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Totál szétáztak a papírok, ráférne egy felújítás.
Belseje OK, köszönhetően az előző megtalálónak.
A környezet meglepően szép, rendezett. Köszi.

Hegedüs Zsuzsa 2016.08.13 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
A jelszót beírtam a doboz belsejébe és a benne lévő papírdarabra.
Köszi a rejtést.

varic 2016.07.24 09:30 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Sajnos kódot nem találtam a dobozba. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: geocaching.hu, 2016.09.12 16:38]

Mahesvara 2016.07.17 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.sajnos a jelszót nem találtuk még!
a papír eléggé szét van ŕzva.latifa&mahesvaraha [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.09.02 16:27]

GCPERC_20160717165255.jpg 
SandorCsaba 2016.07.17 16:40 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

jankoo 2016.07.14 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2016.06.30 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2016.06.12 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Köszi szépen a lehetőséget.

PEx2 2016.06.04 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Nagyon érdekes a hely, köszönjük, hogy megmutattad! Nagyon jók a régi fotók az oldalon.

Halász család 2016.04.02 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Köszönjük a rejtést!

darkwolf 2016.03.05 16:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

Wsky 2015.11.22 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
nagyon tetszik ez a hely, valóban kár érte.
köszi

mayors 2015.10.27 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Szia!
megtaláltam, de sajna fényképező eszköz nem volt nálam.

István voltam:)

Luki 2015.08.27 13:22 - Megtaláltam
TFTC! / +one
hamarosan a blogban
geoneo.hu
thx [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GCPERC_20150827132227.jpg 
Kucsma család 2015.08.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Ismerkedés Miskolccal. 2

csipet_csapat 2015.08.21 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Mindenki 50 liter-szám hordta az ásványvizet. Mi is megkóstoltuk, nagyon finom volt:)

MarciMilánBálint 2015.08.08 00:00 - Megtaláltam
Mai 5. találat; keresgéltem egy darabig, szerencsére nem zavart meg senki. Nagyon szép kis hely, köszi a rejtést! Enélkül nem hiszem, hogy eljöttem volna ide. Ráadásul innentől már csak gurulnom kellett a bicajjal Miskolcig :)

SzikraHuszár 2015.07.21 21:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2015.06.25 18:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

marsoka 2015.06.25 15:10 - Megtaláltam
.

Zergi 2015.06.25 15:08 - Megtaláltam
Fogtam!

 
dagadt 2015.06.18 18:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

htibi80 2015.06.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Koszonjuk a lehetoseget! A forras, az erdo, a jatszoter es persze a kincs nagyon tetszett a csaladnak!:-)

Guererro 2015.06.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Hát tapogattam egy negyed órát a bányagépet mint a borjas tehenet de csak megtaláltam :)

 
profán-pofák 2015.05.09 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Hamar meglett a Csillagkaput idéző műtárgy, és a láda is. A park meglepően szép, rendezett.
Tisztelet a bányászoknak!

Átléptünk a csillagkapun :)A csillagkapu és a MALP
Bányászok emlékére 
TothTi 2015.04.21 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zlidak 2015.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! :D

Edizon 2015.04.05 14:50 - Megtaláltam
Megvan.

tothadam86 2015.03.22 08:16 - Megtaláltam
Megtaláltam -8)- [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

V_Gabor 2015.03.20 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

M.Sasa 2015.03.13 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Borongós időben kellemes túrázás, így is szép volt a kilátás. Köszi a rejtést.

Kép 
dliptai01 2015.02.28 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Köszönöm a rejtést!

pliptai 2015.02.28 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Köszönet a rejtésért!

pemapa 2015.02.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Sajnos a gyerekek nem tudtak játszani a bányagépen, mert szitált az eső. De ez nem zavart minket abban, hogy elinduljunk az Ostoros-hegyre.

Chaba 2015.02.21 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Miskolci láda túránk hetedik találata.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

dienespeter 2015.01.03 15:00 - Megtaláltam
sajnos a ládát már nem találtam meg, mert gyerekek megzavartak és odajöttek játszani. kérem a kép alapján elfogadni. köszi

[Jóváhagyta: Ich.., 2015.01.09 08:18]

 
PeterT 2014.12.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.92
Köszönöm a rejtést! :)

Tiszaújvárosi Kesserteam 2014.11.01 07:46 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy itt lehettünk: Berián, Cseliboy és Zéboy

Cseliboy 2014.11.01 07:46 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget.

Zéboy 2014.11.01 07:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Köszönöm a lehetöséget.

 
Berián 2014.11.01 07:46 - Megtaláltam
Köszönöm

Szabó família 2014.10.30 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Norbiékkal közösen.

nbokan 2014.10.30 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Szabó famíliával közösen ismerkedtünk a várossal. Tetszett, kösz a rejtést.

emiGrant 2014.10.24 10:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.41
Nagyon aranyos ez a kis falu, mint az itteni völgyek zöme. Kár, hogy a fejlődés ellenére még mindig látszik a bányászat hanyatlása utáni lepusztultság. De azért itt már sok a szép is. A GPS-em eredetileg megbolondult és elköldött bennünket a következő völgybe, de aztán helyreraktuk magunkat. A kis fém dobozon most már egyetlen mágnes sincs, se kint se bent, de azért tökéletesen van rejtve. Köszi a rejtést.

nmárti 2014.09.21 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.06
A fiókból ez is előkerült:) Köszi a rejtést!

gigoca 2014.08.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Megtaláltuk, köszönjük!
Ittunk a forrásból is!

Norbee97 2014.08.13 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Hajdú-Bihar megye összes ládáját megtaláltam, megünneplem Miskolcon egy kis ládázással 4/7.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Vissza Diósgyőrig, majd 6-os busszal ki ide. A kiállított gépnél nem volt senki, tudtam kutakodni. Közben megcsípett egy csalán is. Ezen túllépve folytattam a kutakodást, és meglett. Jó kis láda, nem gondoltam volna, hogy ekkora. A környékről hallottam a feltehetően kisebbségiek ordibálását az egyik házból, ezért hamar el is mentem. Persze azért képeket csináltam! :) A forrás vizét is megkóstoltam, de nagyon hideg volt. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
194.

 
kobcikrajci 2014.08.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.30
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Miskolc és környéke bicajos nap 3. Az állatkert felől előbb emelkedő, majd jócskán ereszkedő ösvényen érhető el a városrész. Először a forrás vonzott magához, hideg vize ellenállhatatlan volt a fülledt időben. Aztán a bányászati emlékek is sorra kerültek, és mivel mechanikusan rögzített ládára számítottam, a rejtő segítsége is kellett a megtaláláshoz. Jópofa cache, bár a strapát sokáig nem bírja, talán ha a mágnesek belül lennének...

Angyalfiak 2014.08.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszi, megtaláltuk!
Ha arra jársz, nézz rá, mert már csak egy mágnes fogja fel a helyére.

MaFe örs 2014.07.05 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.80
Sajnos akárhogy kerestük nem találtuk! Kérjük a képek alapján elfogadni a találatot. Köszönjük a lehetőséget!!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.08 16:59]

jimbeam79 2014.06.26 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.60
Második próbálkozásra sikerült. Köszönöm a rejtést.

jimbeam79 2014.06.22 10:00 - Nem találtam meg
Nem sikerült. Senki nem volt a környéken, így elég alaposan átnéztem, de semmi eredmény. Bár lehet, hogy csak én vagyok béna

Lili.th 2014.06.19 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

PSZE 2014.06.07 17:06 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Ich.. 2014.05.10 13:00 - Egyéb
A ládát újratelepítettem, kereshető.

sovi85 2014.04.20 00:00 - Megtaláltam
Sajnos már CD-tartó sincs meg. Körbejártam alaposan alánéztem minden lánctalp alá.
Az időjárás remek volt, egy könnyű bringázás közben kerestem.

[Jóváhagyta: Ich.., 2014.04.21 09:40]

vándor székely 2014.03.17 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
A CD tokot megtaláltam, így tudtam hívni a rejtőt.

Hey-ho 2014.03.14 07:45 - Megtaláltam
GCPANO, GCando, GCMOST ládák megtalálása előtt. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ich.., 2014.03.20 15:09]

Köszönöm.

 
nszabi 2013.11.03 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Megtaláltuk! Köszönjük!
A láda megvan, de üres. A rejtő ségítségével sikerült logolni.
Salvador és Ginevra

markovicsa 2013.10.28 14:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Ma Lillafüred és környékén ládáztam gyalogosan. Megtett km: 23,1 km, 13 pont a gyalogos kupában. A GCMOST láda után vettem észre hogy ez a láda nagyon közel van, nem tudom mikor járok erre, irány a láda. A leírás alapján jól kereshető, mégsem találtam. Ekkor néztem meg interneten hogy a láda beteg. Útvonaltervezéskor erre a ládára nem terveztem, ezért ért váratlanul hogy a láda nem kereshető. A Rejtő segítségével tudtam logolni. Köszönöm a segítségét.

 
űrkuszmusz4 2013.10.27 11:00 - Megtaláltam
A ládát kerestük mi is de nincs meg. 3db kör alakú mágnest a bal oldalon,
1db-ot a jobb oldalon leesve találtunk. Kérjük a T. rejtőt az adatok alapján a megtalálást igazolja.

[Jóváhagyta: Ich.., 2013.10.30 05:08]

 
Pilis50 2013.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.16

Kerestük - kerestük, de nem találtunk semmit sem . . . A helyszín érdekes - egyedül az óvodából hallatszott a "nevelés" hangja. Kár az iskoláért (is), mi volt az indoka a bányaterület tönkretételének? Kérem az elfogadását.

[Jóváhagyta: Ich.., 2013.10.24 07:35]

Köszönöm. 
dedesi 2013.10.12 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
Sajnos csak logbook cafatokat találtam, de a telefonos segítséggel meglett a jelszó. Köszönöm!

május 15. 2013.10.08 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]
Sajnos már sötétedéskor értem oda, de így is látszott, hogy szépen gondozott emlékhely. A forrás és környéke is tetszett.
A ládát nem találtam se a jobb, se a bal oldali lánctalpaknál, csak a logbook néhány lapját szétszórva a füvön, illetve a láda rögzítéséhez szükséges mágneskorongokat. Szerencsére tudtam beszélni telefonon a rejtővel, aki a késői időpont ellenére is kedvesen segített.

GCPERC_2013108182144.jpgGCPERC_2013108181725.jpg
tomkess 2013.09.02 11:20 - Megtaláltam
Megvan, de a bal oldalon a megadott helyen csak három vagy négy mágnest találtam. A jobb oldalon viszont ott a láda, mágnesek nélkül, csak becsúsztatva a helyére. Mivel a felette lévő lemez lefelé meg van hajolva, így is jó helye van. Köszönet a rejtésért.

Kincsem82 2013.08.19 14:52 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Andi_SLaci 2013.08.19 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.00
Megtaláltuk!

Ich.. 2013.08.18 13:30 - Egyéb
A ládát újratelepítettem, ismét kereshető.

majormezei 2013.07.18 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.15
Sajnos a ládának lába kélt. A mellékelt képek (és a nemsokára feltöltésre kerülő track) alapján kérem a megtalálás elfogadását.
Mivel Parasznya felől érkeztem, meglátogattam a másik kijáratot. Semmi nem maradt belőle... (Ld. mellékelt kép.) A kijáratot övező völgy természetes feltöltődés alatt áll, nagy mennyiségű hordalék van rajta. A kijárat közelében erős bányaszag érezhető most is.
Az alagút eredeti bejárata a bányászemlékmű (szobor) alatt van eltemetve. Az emlékmű, a vágathajtó és az egész tér egy feltöltött hely, eredetileg a terep alacsonyabban volt a mostaninál.
Kár, hogy hagyták tönkremenni.

[Jóváhagyta: Ich.., 2013.07.19 08:22]

A másik kijárat...helyeRégi bányaépületek Perecesen
BányaaknákEz nem az alagút bejárata...
Vilma-forrás 
Csaba & családja 2013.07.13 12:30 - Megtaláltam
Egy hét bóklászás Aggteleken és környékén. Sajnos a láda helyet csak két mágnest találtam. Köszönöm a rejtő és capsula01 segítségét.

bigmick 2013.05.20 08:40 - Megtaláltam
Sokáig kerestük, de sajnos nem találtuk meg a ládát.
A képek alapján kérjük a találat elfogadását.
BigMick, Iza [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.06.23 22:08]

GCPERC_20130520083930.jpgGCPERC_20130520084419.jpg
GCPERC_20130520084853.jpg 
becko 2013.05.19 06:30 - Megtaláltam
2 nap, 55km gyaloglás, 27 láda a madárdalos Bükkben, és környékén.
Ügyes kis masina, nehéz találat.

Tibanation 2013.04.13 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

stavi83 2013.04.06 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Hi!
Három egymást követő nap kitekertem a ládához de egyszer sem találtam. A láda gazdájával már az első után felvettem a kapcsolatot, de javasolta látogassam meg újra. ( fotóim alapján utalt a láda helyére )
Végül is Miskolc belvárosától nincs messze.
Második nap szintén nincs láda :( ( itt már megkaptam a jelszót e-mailban, köszönet érte + egy fotót a láda helyéről )
Harmadik nap csak azért bringáztam ki hogy pótolhassam a ládát.
Elég spártai megoldás: önzárós tasak, logbook, piros filc (albérletben lakom, ennyire futja ) :)
A láda helyén nem változtattam ( leírásban olvashatod )
Köszönet a rejtésért

 
Kazsimers 2013.01.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Nagyon ötletes rejtés! Nagyon tettszett!

picuresnagyur 2012.12.31 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
köszi :) 800. találat, Picur érdeme :)

Lopakodó 2012.12.31 12:18 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Piás 2012.12.31 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Drivein, de kerestük a cuccot rendesen.
Köszi a rejtést!

bgjozsa 2012.12.02 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Bükki téli túra 1/3. ládája. Tetszett a környezet és a rejtés is.

Zsiráf 2012.11.25 13:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kalati 2012.11.17 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
A rejtésnek helyet adó gépet könnyen megtaláltuk. Sajnos a közelben lévő, az alagút betemetésével foglalatoskodó munkások kíváncsi oda-oda pillantása miatt meghiúsult a láda felkutatása és megtalálása. Nem volt szerencsés az időpont, mert egy közeli házban is nagy volt a jövés-menés.
Amennyire a helyzet engedte, átnéztük a gépet, de nem akartunk kockáztatni, így felhagytunk a kereséssel.
Ha lehetséges, a képek alapján szeretnénk kérni a találat jóváhagyását!

[Jóváhagyta: Ich.., 2012.11.19 07:51]

levenet1994 2012.11.17 12:41 - Megtaláltam
Köszönjük Levenet :D :D :)

Kellia 2012.11.17 12:40 - Megtaláltam
Köszönjük az ötletes rejtést!

MoLaca64 2012.11.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
A mugliveszély mellett további veszély immáron három kutya is. A rejtés nagyon ötletes, mivel szemmel nem látható, kézzel keresd :-) A "csillagkapu" hálás fotótéma. Köszönet érte!

A CsK-1 átlép a csillagkapun
Rbill 2012.11.02 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.89
Megvan.

attbuda 2012.11.02 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi! Szenzŕciós rejtés. :) [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2012.11.02 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

tkriszta 2012.10.25 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megtaláltuk, köszönjük.
Tóth Család apraja nagyja!

tpetya 2012.10.25 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltuk, köszönjük.
Tóth Család apraja nagyja!

tjanek 2012.10.25 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltuk, köszönjük.
Tóth Család apraja nagyja!

tóthék 2012.10.25 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk, köszönjük.
Tóth Család apraja nagyja!

borosk79 2012.10.23 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Squeaky's iPhone Geicoin BEKÖLTÖZÖTT!!!

 
juhturo 2012.10.21 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
A hely könnyen meglett, a gép is, bár már éppen sötétedett, a dobozka után matattunk egy ideig, végül Zsuzsi megtalálta.

Tettünk bele egy negyeddollárost, meg pecsételtünk.

Jó hely, többet érdemelne ...

nagydivad 2012.10.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Nagyszüleimhez jöttünk látogatóba és találtam egy biciklit a sufniban... Nosza útra kerekedtem Diósgyőrből és eltekertem Perecesre iszonyatosan meredek hegyi utakon. A ládát akárhogyan kerestem, nem találtam. 45 perc után feladtam. Még az elején csináltam 2 képet. Szerencsére ennyi idő alatt szinte senkivel nem találkoztam, csak a közeli építkezés biztonsági őre méregetett. Erőteljesen sötétedett mire hazafelé indultam. Visszafelé rossz útra kanyarodtam véletlenül és kb. 500 m-t toltam felfele a biciklit mire ránéztem a GPS-re. Ekkor már tényleg nagyon sötét volt, főleg az erdőben. :D Visszagurultam és kezdtem elölről a bicikli felszenvedését a csúcsra. Mire felértem teljesen átizzadtam az összes réteg ruhámat. A lefele út viszont mindenért kárpótolt. Sötétben ~40-50 km/h-val gurultam lefelé és csak a fehér színű murva látszott. Széles vigyorral az arcomon értem le Diósgyőrbe. :D
Igaz, hogy a ládát nem találtam, de nagyon megérte ez a kis kiruccanás.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.08.21 22:17]

pötyimiki 2012.10.18 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Csillagos ötös a rejtés! Nagy nehezen, de megtaláltam, köszi a rejtést!

Braunka 2012.10.01 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.20
2. kijövetelre sikerült! Gyűlnek a tapasztalatok!

Levedi 2012.09.06 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Megtaláltam, köszönöm az ötletes rejtést. Kerékpárral érkeztünk és a találat után folytattuk az utat az erdőben a Vadas Park felé, amit óriási sárdagasztás és borgárfelhők elhesegetése "színesített".

hgabor1 2012.08.28 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival,köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

REViZorZ 2012.08.27 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Érdekes, furcsa hangulatú hely. Tanulságos rejtés, köszönjük!

Sanchoo és M. 2012.08.26 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Folyt.köv. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

gaskob 2012.08.18 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Valóban gyönyörű fekvésű bányásztelepülés volt, és ma is ilyen panorámájú hely Miskolc-Pereces. Sajnos mára a településrész - részben a bányászat kihaltának köszönhetően is - veszített értékéből.
Mindazonáltal köszönjük a rejtőnek, hogy itt járhattunk és külön köszönjük a telefonos segítségét, mert bizony meg kell adni, hogy olyan ötletesnek bizonyult a rejtése, hogy nélküle nem is találtuk volna meg!
Köszönjük!

MementóMilyen lehetett? Munkára fel!
A fagylaltoskocsi dallamai jó hangulatot kölcsönöztek a környéknek... :-)Ki tudja? Anno ezen a hídon is bányászok járhattak át
Sorbanállók a Vilma forrásnál 
kismaczu 2012.08.15 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
A bejáratot nem láttuk,csak az emlékművet.A rejtés tökéletes.

 
Henderson 2012.08.15 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Ötletes rejtés! Ott tapogattunk körülötte,már-már feladtuk, mikor a környezetébe beleolvadó dobozkát megpillantottuk. Köszönjük!

prudy 2012.08.05 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.22
Megtaláltuk, ötletes rejtés.

james 2012.07.29 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Enikő, Anita, Judit és James

acsipapa 2012.07.27 13:01 - Megtaláltam
meglett

Webber 2012.07.27 13:01 - Megtaláltam
Meglett. Jó rejtés.

targonczas 2012.07.24 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Tetszett.

[HUN]RZolee 2012.07.11 12:15 - Megtaláltam
Köszi

gores 2012.06.22 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Nekünk nagyon tetszett ez a szerkezet. Rejtői segítséggel BÁNYÁSZTUK elő a kincsesládát, mert nagyon jól el van dugva. Kifaggattunk 1 helyi muglit, hogy mi is történt itt az elmúlt időkben és Ő beavatott minket. SHAME

trifo 2012.05.27 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Másodjára szemfülesebb voltam. Zseniális rejtés! [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Bobber 2012.05.19 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.48
Megtaláltuk:)

szijamijau 2012.05.19 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Először biciklivel próbálkoztunk, akkor nem találtuk, most viszont egy perc alatt elővettük. :) Ötletes! :)
Köszi! SzM

szipeti 2012.05.18 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
ok

gusty 2012.05.18 17:05 - Megtaláltam
Ok

scele 2012.05.17 12:22 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Saláta Bogi & Sanya 2012.05.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.25
Az ortástetői különvonattal eljutottunk a túloldali, befalazott kijárathoz, hazafelé, megnéztük a bejáratot. Különös hangulatú hely.

szabbr 2012.05.05 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Matoval és Fattilaval közös találat.

Köszönöm a lehetőséget!

fattila 2012.05.05 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.78
Könnyű találat Matóval és Szabbr-rel közösen.

mato 2012.05.05 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Fattila barátommal és Szabbr kollégával közös BAZ megyei geotúránk állomása.

A Vadaspark után Diósgyőrből vágtunk neki ennek a ládának, de előjött az örök dilemma: a Garmin csix-nek higyjünk a rajta lévő turistautak.hu térkép alapján, vagy az iGO-nak, amin friss térkép van, de 10 km-es kerülőutat kínál, ugyanakkor szerinte nem megközelíthető a helyszín.

Első körben a Garminnak hittünk. Eleinte járható, aztán szinte járhatatlan hegyi utakon törtettünk előre, aztán hirtelen magasles, és vége az útnak.
Sok tolatás, és másik hegyi út választása után visszajutottunk Diósgyőrbe, és hinni kezdtünk az iGO-nak. Kerültünk 10 km-t, és eljutottunk a marógép látótávolságába.

Nagyon tetszett a helyszín, a gép, a "csillagkapu", a láda rejtése.
Miután megszakértettük, megnéztük az emlékművet, és (bár kintről) az iskolát is.

Megérte eljönni ide, köszönöm a lehetőséget!

Csillagkapu. Fattila már odaát :)Bénázásunk tracklogja :)
gyusz_58 2012.04.30 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.87
Kár, h a bányákból már csak ez látható, de azért ez is ott van a szeren. A gyerekeknek elmondtam, mi is ez, hogy is működöt..
Köszönjük a rejtést

rozsabogar 2012.04.30 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
A láda elsőre meglett, köszönjük a rejtést!

BékaBütyök 2012.04.13 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Csatlakozva az előttünk szólóhoz, sokáig kutattuk a ládát, de nem leltük. Minden kis résbe benéztünk, mert nem volt senki sem a környéken.
A képek alapján kérjük a rejtőt a megtalálás elfogadására.
Béka, Bütyök, Orsi, Lala, Anti

[Jóváhagyta: Ich.., 2012.04.17 15:18]

Keressük, keressükMajdnem mindenki keres
A kultúra temetője? 
Andor és Marcsi 2012.04.01 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 2.04
A ZOO Miskolc, és az Ostoros Hegy sikeres megtalálását követően nagy elánnal vágtunk bele a következő helyszín, a Graenzenstein alagút felé. A vágathajtó gép megtalálását követően, mivel mugliveszély nem volt, hozzáláttunk a megadott információk alapján a láda kereséséhez. Sajnos a ládát nem találtuk meg, pedig szinte darabokra szedtük a lánctalpakat. Szomorúan vettük tudomásul, hogy ez nem sikerült. Készítettünk egy pár fotót annak igazolására, hogy a helyszínen jártunk. Most nem tudom, hogy mi voltunk az ügyetlenek, vagy valaki elvitte a dobozt. 2012.03.26-án egy sikeres megtalálás van regisztrálva az oldalon. Kérem jelezzetek vissza, mi a helyzet a dobozzal. Még visszatérünk a helyszínre, mert nem hagy nyugodni a sikertelenség. Képek alapján kérnék jóváhagyást.

[Jóváhagyta: Ich.., 2012.04.17 15:18]

szabadtéri színpad a közelbena helyszín
helyszín más nézetből 
deltasjimmy 2012.03.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Nagy szép emlékművek, bár nagyon szemetes volt a környék. Köszi a rejtést!

q3kid 2012.03.22 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.11
Megtaláltuk! :)

handky 2012.03.18 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Nagyon tetszett! Köszi! Andi

trifo 2012.03.17 11:40 - Nem találtam meg
Ott voltunk a gépnél, mugliveszély nélkül, de bárhogy vizsgáltuk át a berendezést, a dobozka nem lett meg. Igen bánt a dolog, merthogy a logok alapján pár nappal korábban még ott volt. Ez lett volna egy ismerősöm első ládája a tetejébe, így mindjárt egy kudarccal sikerült bemutatkozni. Alkalomadtán visszamegyek majd és megpróbálom újra.

pongogab 2012.03.15 13:16 - Megtaláltam
Népek Tavasza Teljesítmény túráról hazafelé :)

Ancs 2012.03.08 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Kis kikapcsolódás munka közben.
Sajátos hangulata van a városrésznek, nekem nagyon tetszett. Kár a bányavonatért, jó lett volna menni vele egy kört. :)
A rejtés profi.
Köszi

 
bragalyi 2012.02.24 15:50 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk meg a ládát! Kerestük mindenhogy, de semmi. Mugli veszély most nem volt, így mepróbáltuk alaposan a srácokkal. Kérlek, ha van rá mód, ellenőrizd le.
Javaslom a pont áthelyezését a forráshoz, a fenti mugli veszély miatt!!!

A keresőbanda... 
kondaspetra 2012.01.13 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Nagyon szép vidék! Biztos egy óráig kerestem volna, ha nem segít a párom :)

Zé87 2012.01.13 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.70
Megvan.

LionDaddy 2012.01.04 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Kazincbarcikán dolgoztunk ma délelőtt, majd ládázni indultunk a környéken és Miskolcon.
A GCAVTE és a GCAVAS ládák után Lillafüred felé vettük az irányt.
A volt alagút ládáját rejtő bányagép már messziről látszott és szerencsére muglik sem voltak a környéken, így könnyen kereshettük meg. Sajnos a logbook el van ázva, mert a doboz már nem zár rendesen. Egy kis karbantartás jó volna!
A bányász emlékműnél lévő iskola téglaépülete nagyon szép, kár hogy szemmel láthatóan régóta üresen áll már. Biztos szebb napokat is látott az iskola.

Köszi a rejtést !

 
atipapa 2012.01.04 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.03
Köszi

akassa 2011.12.30 15:30 - Megtaláltam
A rejtő kérésére diszkréten kerestük Peroval, de így nem lett meg, a környéken amúgy is kisebbségiek bandáztak. Képek alapján kérnénk jóváhagyást.

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.12.30 20:23]

pero 2011.12.30 15:30 - Megtaláltam
A rejtő kérésére diszkréten kerestük Akassavál, de így nem lett meg, a környéken amúgy is kisebbségiek bandáztak. Képek alapján kérnénk jóváhagyást.

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.12.30 20:23]

Lempike és Sándor 2011.12.30 13:30 - Megtaláltam
A láda átázott, nehéz logolni, egyébként érdekes rejtés.

A láda lakhelye 
gpisti77 2011.12.26 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Megtaláltam, köszi a rejtést!

Gabeen 2011.12.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Köszi a rejtést!

dragunov 2011.12.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Tállyáról Kácsra 2.
drgn

flektogon 2011.12.17 14:54 - Megtaláltam
Árpád napi bor.

G&V 2011.12.03 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nagyon tetszett a megoldás, a korábbi logok alapján azonnal meglett.

 
capsula01 2011.11.05 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Kirándulásunk utolsó állomása.
Köszönjük a rejtést.

Zsu. 2011.10.29 14:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2011.10.29 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.45
Bükki és Aggtelek környéki hosszú hétvégi ládázásra indultunk Zsuzsival. Első nap, harmadik állomása. Könnyed drive-in, de mégis nagyszerű minden: a hely érdekes, több látnivaló is van itt egy rakáson: forrás, bányászati gép, alagút bejárat imitáció. A rejtést keresni kellett, de nem sokat! :) Nagyon jó, profi munka, így kell ezt csinálni, kérem! :) Köszönet!

Mikulás

babazoo 2011.10.23 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. BABA-ZOO

13 2011.10.19 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Köszönöm a rejtést.

iloilo 2011.10.09 16:00 - Megtaláltam
Trükkös rejtés, köszi.

geoHamsters 2011.09.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Elég nehezen, de meglett. Köszönjük.

wzsolti 2011.09.12 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Első nekifutás: 2011.08.31. 11:30
Mikor megtaláltuk a rejtekhelyet vegyes érzelmekkel fogadtuk, hogy munkások éppen karbantartást végeznek az emlékművön. Kitakarították az alját és kompresszorral fújkálták éppen az elérhetetlen részeknél. Még egy pár doboz festék is volt náluk, amivel lepingálták a csillagkaput. Esélyünk se volt keresni sajnos.

Második nekifutás: 2011.09.12. 19:30

Hurrá, megvan. Nagyon 5letes rejtés.
A festő brigád korrekt magatartását megörökítettem.

Köszönjük a rejtést, valamint a festőbrigádnak a hozzáállását!

 
Zsupeda 2011.09.11 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.95
Érdekes volt a vágathajtógép.Ez a 10.ládánk!

pozoli1 2011.09.10 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
A munkások is "logoltak", mi is. A láda rendben van. pozoli1 és Ancsa

miselin 2011.08.30 10:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk nagy nehezen, ötletes rejtekhely. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.18] [wapon beküldött szöveg]

Gyeta 2011.08.28 10:00 - Megtaláltam
Ma ezzel együtt négy bányagépet láttunk (Miskolci Egyetem, Putnok és Nagybátony).
A ládikát sajnos nem találtuk meg, így kérem a rejtő jóváhagyásást a mellékelt képek alapján.
A leírásból tudtam hogy egy lapos fémdobozkát kell keresnünk, vizslattuk is alaposan, de nem lett meg. Nem akartunk nagyobb feltűnést kelteni, így is eléggé bizalmatlanul mégregettek a helyiek.
A korábbi logokat ott a helyszínen nem értem el, így utólag meg már késő.

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.08.30 19:44]

 
habaneroteam 2011.08.26 20:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.81
Vannak hasonló rejtések, de még mindig meglepett! Nagyon jó, köszönjük!

prodg 2011.08.24 19:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Redalert tour!
At objektumhoz érkezve a szemközti házból kivonult az egész család, mert szegények megijedtek, hogy az önkormányzattól jöttünk, hogy elvigyük az emlékművet. Beszélgettünk egy darabig a régi időkről, majd megkerestük a *5ös rejtést. Tökéletesen beleillik a környezetbe, minden elismerésem a rejtőnek!

GCPERC_20110824191114.jpg
Gyros 2011.08.24 19:21 - Megtaláltam
e [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

Mr. Fülixáj 2011.08.21 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
A rejtő telefonos segítségével lett meg, amit ezúttal is köszönök. Az volt a gond, hogy a láda vastagsága elkerülte a figyelmemet, csak a másik két méretét néztem. Ha azt is észreveszem, meglett volna telefon nélkül is. Akik nem találják felhívhatnak engem is, de előbb tudo fotóján nézzék meg mit kell keresni.

Üdv : Fülix

Sipi és Andy 2011.08.16 16:40 - Megtaláltam
ok

tudo 2011.08.04 10:12 - Egyéb
100 km kerékpáros hegyi edzés 1250 m emelkedéssel Miskolc Nyugati része körül 13 régi ládával. Eső után érkeztem, esőben értem haza.

GCMISE után végre jött egy folyamatos 10-es Perecesig. Annyira építkeznek, hogy a terelés miatt elsőre a Varbó felé vezető völgybe kanyarodtam be. Itt olyan sűrű az etnikum, hogy nem kockáztattam zúzottköves mellékutat, hanem visszajöttem a városba a helyes úthoz. Elérve a bányagépet a láda azonnal meglett. Logoltam, majd elindultam GCMOST felé.

Kerékpáros kupa: 99.13 km

TalálatBányagép
MP 2011.07.19 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.82
Itt jártam.
A gép könnyen meglett.
De a ládikát nem találtam.
Gyerekek játszottak nem messze és látták, hogy nagyon kutatok, így felhagytam a kereséssel...
A fotó alapján kérem az elfogadást.
MP

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.07.21 06:35]

DTi 2011.07.17 08:00 - Megtaláltam
Ötletes rejtés. Már majdnem feladtam mire megtaláltam. Andi, DTi, Fanni

Kerticsorbi 2011.07.14 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Kisebbik fiammal Lillafüreden sátoroztunk és onnan jöttünk a ládát megkeresni. Köszönjük a rejtést.

peterpan 2011.06.23 08:59 - Megtaláltam
All children grow up, except one ... [wapon beküldött szöveg]

Ferkókoma 2011.05.28 10:05 - Megtaláltam
Sajnos tele volt a gép környéke szeméttel és széttört piásüvegek darabjaival, így a gyerekkel nem szívesen kutakodtam a gép közvetlen közelében. Kerestem a leírás szerint, de nem leltem. A rejtőre bízom a láda elfogadását.

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.06.01 06:26]

 
Morcos61 2011.04.24 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Biztos lehetett volna értelmesebb dologra is használni. Valóban nem volt egyszerű megtalálni, de ott van !
Köszönet a rejtőnek.

Morcos61 Katka Szősz

 
Duditomi 2011.04.24 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megvan!

Ha egy kicsit figyelmesebb vagyok könnyebb lett volna! Hát miért is nem nézem meg a láda méretét? Meg azt hogy nem fér bele ajándék?
Miért akarok egy bazi nagy ládát keresni?
Nehezen, de sikerült. A közelben egy teremtett lelket sem láttunk.
A gyerekek örültek az érdekes bányagépnek. De szétszedni nem tudtuk...
Innen mentünk GCMOST felé.
Köszi a rejtést.

Kánt-y 2011.04.16 10:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Sokáig kerestük de végül meglett.
Köszönjük a rejtést!

szakica 2011.04.02 17:05 - Megtaláltam
ok

Mihul 2011.04.02 17:05 - Megtaláltam
Többet vártam a helytől

cseta 2011.03.25 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Ugyes rejtes!
Pedig ott van! Mi is sokáig kerestük, de meglett...
Nem beteg!

MFJ 2011.03.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.83 súly: 2.81
Helló Mindenki!
Sajnos én sem találtam, pedig benyúlkáltam mindenhova. Kérjük a rejtőt nézzen utána, ha van rá lehetősége. Köszi.

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.03.27 10:56]

balazsko87 2011.03.12 00:00 - Megtaláltam
Vagy mi voltunk bénák, vagy nincs ott a láda:) azért köszi, egy újabb hely, ahova biztos nem latogatok el, ha nincs a geocaching:)
képek alapján szeretném kérni a találat elfogadását:)

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.03.27 10:55]

jolliefille 2011.03.10 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.61
Köszönöm a rejtést !

PolarBear 2011.03.10 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Köszönöm a rejtést !

Szabóék 2011.03.05 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.98
Megtaláltuk! Köszi a rejtést! Ötletes volt!

szemlédi 2011.02.27 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Ok!

bnorbi 2011.02.27 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Összefutva Szemlédiékkel. :) Nagyon ötletes a rejtés! Viszont tényleg vigyázni kell az illetéktelenekkel. Szerencsére szép napsütéses, nyugis vasárnap délutánt fogtunk ki. :)
Amikor kezdtem a sulit, a felsőbb évesek elvitték az elsősöket bányajárásra. Akkor láttam hasonló gépeket működés közben. Nem lehet leírni, micsoda élmény volt!

 
A Két Vándor 2011.01.12 00:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Egy újabb éjszakai kutatás :)
Üdv: A Két Vándor

EmesESE 2010.12.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Este, elemlámpával, hóban de meglett.
Sajnos fotókat nem tudtam készíteni, vakut nem akartam használni.
Ötletes, és korrekt a rejtés, köszönjük.

nazso.oszan 2010.11.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.74
Pár hónappal ezelőtt már kerestük a ládát folyamatosan szemerkélő esőben. Igen sok helyi lakos járkált a környéken, így csak óvatosan keresgélhettünk. Most ismét felkerestük ezt az érdekes helyet és a ládika is meglett fél percen belül. Nagyon jó és tartalmas a webes megjelenés, kiválóan pótolja a hiányzó információs táblákat.
Köszönjük, hogy elhoztál minket ide.

kissss 2010.11.13 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.59
Lyukó-völgyi kellemes éjszaka után Perecesről nekivágtunk egy körtúrának, melynek vége a Vilma presszóban történt erőgyűjtés után a láda felkutatása volt. Köszi a rejtést! g

kl 2010.10.30 15:17 - Megtaláltam
Koszonjuk, hogy itt lehettunk! [wapon beküldött szöveg]

Irisz14 2010.10.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Megtaláltuk!

Érdekes hely, furcsa egy bánya bejárat, a gép lenyűgöző.
A ládát hamar megtaláltuk, de ez nagyon nehéz is lehet. Mai harmadik ládánk, egyben a 200. is. Megnéztük volna a kijáratot is, ha van koordináta.
Köszönjük a rejtést.

Judith 2010.10.30 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.78
Fil családdal, egész napos ládázás során kerestük fel.

Fil 2010.10.30 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Judith-tal és Luiluival közösen kerestük fel ezt a fura "csillagkapu"-t :)
Köszönjük, hogy megmutattad nekünk a helyet, kellemeset sétáltunk, viccelődtünk egymással. Nem jártunk még "Miskolc ezen részén".

A rejtés kiváló, gratula hozzá!
A leírás szintén rendben volt, köszönjük az információkat!
Innen a gcmost felé vettük az irányt!

luilui 2010.10.30 12:11 - Megtaláltam
Sikerült!

KJ & GM 2010.10.19 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Zolnai 2010.10.16 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltuk :)
EZ A LÁDA VOLT AZ 500. TALÁLATUNK :)
KÖSZI A REJTÉST!

500.
Gyombi 2010.10.10 19:20 - Megtaláltam
Izgi [wapon beküldött szöveg]

oktriv 2010.10.01 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.64
Megtaláltam. A rejtés nagyon ötletes, szuper. Kösz a rejtést!

Fazék 2010.09.11 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Jó a rejtés, profi a doboz. A ládaleírás nagyon érdekes, anélkül sokat nem mutatnának a megmaradt látnivalók.

MonTri 2010.09.04 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

FTom 2010.09.04 08:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Folytak a mai bányásznapi ünnepség előkészületei, amikor itt jártunk. Különleges kis település, tetszettek a szűk kis utcák is. Kitérőként megmásztuk az Ostorost.
Gyalogos kupa: 16,7 km.

bm 2010.08.20 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Megvan.

1roka1koma 2010.08.18 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.38
Megtaláltuk , köszi. Már majdnem feladtuk egy 15 perc keresés után, de végül kitartottunk - a sok mugli ellenére - és meglett. Nagyon jó hely, sajnos a környezet nagyon leromlott.

eperdzsem 2010.08.01 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Miskolci hétvégénk utolsó ládája, hazaindulás előtt még tettünk ide egy kitérőt. Mindenképpen megérte, nagyon szeretem az ilyen műszaki jellegű rejtéseket.
A település története érdekes, nekem sokkal szimpatikusabb a sós-pereces elmélet, mert nekem is az egyik kedvencem - kár hogy mostanság ritkán lehet kapni. Ennek ellenére valószínűbbnek tartom a természeti eredetű verziót.
A bányászat, mint szakma és mint technika pedig mindig elgondolkodtat, így ennek az alagútnak az érdekes története is. Aki egy kicsit jobb író tollából szeretné megismerni a bányászok életét, feltétlenül olvassa el G. Orwell a A wigani móló (The Road to Wigan Pier) című könyvét!
A ládát elsőre nem találtuk meg, de a leírás segítségével azonnal meglett. Nagyon szuper a kivitelezés, tetszett! A log után pedig hülyéskedtünk még a fúrógéppel, illetve az egykori "bejárattal". Nekem másodsorban a Csillagkapu jutott róla eszembe.
Köszönjük a rejtést!

Első próbálkozásCsillagkapu
MegvanKucs
Fúrni fogunk!Kint és bent
homeros 2010.07.27 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Ötletes rejtés! Köszönjük!

Hucul 2010.07.18 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.51
+leltük! Stone72-vel közösen.

Stn72 2010.07.18 18:19 - Megtaláltam
+van! Mugli veszely!!! [wapon beküldött szöveg]

mjdgm 2010.07.14 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.10
Bükkben töltött családi nyaralás során kerestük fel a helyet.
Kora hajnalban indultunk, és a gyors indulást követően csak a GCGERE-hez érve szembesültünk a szomorú ténnyel: WAP-olós telefonunk és a fényképezőnk a szálláson maradt. :-(
Emiatt alaposan körülnéztünk és a szemeinkkel rögzítettük a látványt.
Tetszett, köszönjük a rejtést!

Annak idején a láda megjelenése után 1 perccel SMS-t küldtem az éppen Miskolcon ládázgató és Veszprémben élő Zsotie-nak, aki azonnal rástartolt a ládára, és sikerült is megszereznie a piros 1-est! :-)

 
Lacipap 2010.06.18 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Remek egy doboz! A csepergő eső segített elterelni a muglikat, most nem találkoztam eggyel sem.
Tényleg nagyon érdekes környezet. Sokkal több gondot kellene forditani az ilyen és ehhez hasonló müszaki emlékekre.
Kiváló rejtésnek tartom.
Köszönöm az elrejtőnek!

jgy1955 2010.05.28 15:00 - Egyéb
Sajnos a megékezésemkor /parkolni a busz megfordulónál szetettem volna/ 1 kedves 6 év körüli barna gyermek bringájával azonnal közvetlenül az autóm méllé állt és KIVÁNCSI tekintettel nézett a kocsiban lévő értékek felé /GPS ,mobil/ és mikor megkérdeztem,hogy tán beszeretne jönni haragos képpel elment ,de csak 10 m-re és közben meghúzta a kocsi elejét persze "csak" véletlenül. Rövid gondolkodás
után ami arra irányúlt ,hogy szeretnék-e megismerkedni kedves rokonaival ez ügyből kifolyólag ,úgy döntöttem ,hogy keresek másik utat a ládához .Sajnos a többi kis utca melett elhaladva annyira kedves és barátságos tekintetekkel néztek rám ,hogy inkább lemondtam a túl nagy VESZÉLY miatt .Sajnálom pedig többszáz km-t jöttem ezért a ládáért.

 
akiaki8 2010.05.23 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.78
egy ora alatt a 3. láda

radarmaugli 2010.05.23 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.70
Jó elrejtés!GPS nélkül!

mendi_es_zoli 2010.05.22 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Megtaláltuk! Kiegészültünk nagyapával, két gyerekkel és egy kutyával, akik elterelték a bennszülöttek figyelmét, amíg Mendi lenyúlta a dobozt.
Köszönjük a rejtést!

Bea&Lazy 2010.05.09 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.60
+LETT!
A rejtés szerintünk elég merész, állítólag mindig sok kölyök játszik rajta!!! Érdekes monstrum. Köszönjük a rejtést! KULLANCSVESZÉLYES ÖVEZET!!!! Legyetek elővigyázatosak!

ildisara 2010.05.08 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Megvan! Ötletes rejtés. A fű nagyon nagy volt, a környék egy kicsit elhanyagolt. Örülök, hogy megkereshettem. Köszönöm a rejtést!

Pogacsa1 2010.05.06 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Megtaláltam

data4526 2010.05.05 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.80
Megtaláltuk, még az eső előtt! :)

 
Csaba és Kati 2010.05.04 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.38
HEURÉKA!
A környéken nem volt senki. A logolás zavartalan volt.
Késöbb jött egy motoros fagyis - ilyet nem láttam már 40 éve -, ahova többen kijöttek a házakból. Gyerekkoromban ettem utoljára ilyen fagyit, ízlett.
Köszönjük a rejtést.

A bányagépA vágat (?) - mögötte az iskola
Log 
Togo 2010.05.02 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.07
Egy csapat gyerek játszott éppen a gépen. Aztán mikor elkezdtem nézegetni és fotózni arrébb mentek, bár az egyik hangosan érdeklődött a többitől, hogy "A bácsi mért nézi a gépet?".
Arrébb kezdtek el játszani ekkor leülve a masinára gyorsan logoltam.

Ugrani készül a vadállat. :)
Madym 2010.05.01 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Megvan, ez az 58. találásom. Második miskolci ládázós napomon a harmadik. Vonattal Debrecenből. A hatos busszal jöttem fel Perecesig. Hát ja, nagyon szem előtt van a rejtek, ezért is adtam viszonylag kis osztályzatot. Viszont a láda jól el van rejtve. Itt is legalább nagyed órán át keresgéltem, mivel szerintem a láda nem az eredeti helyén van, és ez a következő miatt lehetséges: Nem ártana tisztázni, hogy jelen esetben mi is számít baloldalnak: Ha a Barátság tér felől érkezünk, vagy ha a gép elejénél, azaz a fúrófejnél állunk. Mindenesetre oda tettem vissza a ládát, ahol megtaláltam. Köszönöm!

Egy régi csilleEmlék az alagútnak, háttérben a "logolós" pad
A bányagép és az alagút egykori bejáratát jelképező szobor 
guess.who 2010.04.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.85
A maradék két miskolci láda gyors elfogyasztása. Perecesen alig lézengtek emberek, csak a főutcát kátyúzták éppen serényen.
Nagyon egyszerű volt a dolog, csak oda kellett menni az egykori bányagéphez, ami a korábbi logolók fotóiról már jól ismert volt... :) Azt hittem, hogy a láda az első kerék piros kupakjában lesz, de nem ott volt. Végülis jó a rejtés, csak a "tartó szerkezet" nem működik tökéletesen, visszarejtésnél könnyedén leesett a helyéről.
Egyébként a logbook el van ázva, pontosabban felszívott rengeteg párát, így lapozni és logolni is nehéz. A helyzetet a dobozra húzott nejlon valószínűleg még rontja is... :(
Érdekes hely, tényleg kár, hogy nem használják ki idegenforgalmi attrakcióként. A ládaoldal érdekes, bár én elviseltem volna még több mesét. :)

dzoli1 2010.04.18 14:30 - Megtaláltam
Egy kis vasárnapi ládázás kutyákkal. :)
Meg sem próbáltam megkeresni a ládát, annyi mugli volt a környéken. A mugli gyerekeket ráadásul a kutyáim is odavonzották, így reménytelen vállalkozás lett volna észrevétlenül keresgélnem.
Kérem a rejtőt, a képek alapján fogadja el megtalálásnak ottjártamat.

[Jóváhagyta: Ich.., 2010.04.21 06:28]

Köszönöm. :)

northface 2010.04.18 10:00 - Megtaláltam
Megtalátuk!
Norbi,Anikó,Dani

Mr Zerge 2010.04.18 09:00 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

Ügyes, ötletes rejtés.
Üdv Mr Zerge.

sirgalahad 2010.04.17 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Nehéz nevű kohó szaki
Gondolkozott, hogy hozza ki
Perecesről szenét
Kerülve? - egy fenét!
Alagúttal hegyen át
Csille majd ott megyen át

csilleszobor
ládásztalálkozóbrutális eszköz
koszta 2010.04.17 10:00 - Megtaláltam
Több mint fél óráig kerestem. Sajnos eredmény nélkül.

[Jóváhagyta: Ich.., 2010.04.19 10:07]

starcus 2010.04.09 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Csodaszép, kifejezetten meleg időben kerestem a perecesi ládát. Sok gyerek focizott közvetlen a gép közelében, így szakaszosan tudtam csak megvizslatni a megadott bányagépet. Nem tűnt nehéznek. Kerestem jó negyed órán át, de minden igyekezetem ellenére nem került meg a szürke dobozka. Megnéztem a másik oldalt is, de semmi... Nem volt meg a rejtő telefonszáma, így ott segítséget nem tudtam kérni. Kérlek, a megadott képek alapján fogadd el megtalálásként! Kérlek ellenőrízd le, hogy a helyén van-e a ládika, mert rengeteg lődörgő volt a közelben, nem tűnt-e el... Köszönettel!

[Jóváhagyta: Ich.., 2010.04.10 20:08]

BányagépLánctalp bal
Lánctalp jobb 
Bukowszky 2010.04.07 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Nagyon profi rejtés! Le a kalappal!

félnarancs 2010.04.05 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, jó rejtés, köszi!

Kamilla és Zoli 2010.04.05 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltuk! Köszönjük!
A rejtés nagyon jó! Elég sokáig keresgéltük!;)

VIZSOTOTE 2010.04.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
ötletes rejtés köszönjük!
a csillagkaput is kipróbáltuk, de nem volt bekapcsolva épp!
visszafele találtunk egy olyan kocsmát, amiben teli hamus az ugyan van, de tilos a dohányzás:O

Evetke 2010.04.03 18:03 - Megtaláltam
Húsvét mellékhatásaként.
A fura szerkezetet megtalálni nem volt nehéz annak ellenére, hogy Miskolcnak erről a részéről eddig sejtésem se volt, nemhogy jártam volna itt valaha. Körbejártam alaposan, orrom alatt "hű, ez ám az izémicsoda" és efféle kijelentéseket mormolva a környező muglik megtévesztése végett. Elnevezetem a szerkentyűt Birodalmi Orkdarálónak. A láda meg baromi jól van álcázva. De tényleg. Kösz a rejtést.

Parkolópont variáció
Nem is volt üresBirodalmi Orkdaráló
mszilvia 2010.03.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

lagaf 2010.03.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Au Nord c'étaient les corons
La terre c'était le charbon
Le ciel c'était l'horizon
Les hommes de mineurs de fond...

Miközben a valaha jobb sorsú bányásztelepülés utcáin sétáltunk, a Germinal képei peregtek előttem, és Pierre Bachelet francia énekes fülbemászó dalának fenti refrénje motoszkált bennem,. Az Emmanuelle c. film világhírnévre szert tett zeneszerzője, noha nem ott nevelkedett, megkapó hitelességgel volt képes bemutatni az észak-franciaországi bányászkolóniák életét; a büszke bányászok keserves életét, küzdelmeit, drámáit, s ünnepeit. Az onnan elszármazottaknak az "észak" mindig is az apró bányász-sorházakat, a "föld" a szenet, az "égbolt" a láthatárt, az "emberek" pedig mélyben dolgozó bányászokat jelentették.
Nálunk mára egyszerűen elfelejtődtek a mindennapok hősei; csend veszi körül őket - sokan nem tudnák hirtelenjében megmondani, egyáltalán van-e még és hol mélyszíni bányászat hazánkban? Egykor, persze nem minden politikai felhang nélkül, s kötelező jelleggel, de a média rendszeresen hírt adott sorsukról; illetményük etalonként szolgált mások bérének megállapításához. Én mindig csodálattal és tisztelettel gondoltam a szénporos arcú emberekre; gyermekkorom meghatározó filmélménye volt az 1952-es szuhakállói vizbetörést feldolgozó Fábri-film, az Életjel, Darvas, Görbe és Sinkovics feledhetetlen alakításával.
Talán éppen ezért háborított fel oly nagyon az 1947. május 2-i bányaszerencsétlenség áldozatainak állított emlékmű látványa: a széttört, festékkel összemázolt (meggyalázott) táblák, a megcsonkított szobor (bal kezéből eltűnt a bányamécs!), a körülötte pedig virág helyett szemét, széttört pálinkás- és sörösüvegeknek "ékeskednek". Hol itt a tisztelet az elődök, a hősi halált szenvedettek iránt? Hol, a település múltja iránt? Pedig a most részben lepusztult épületekben, tereken valaha pezsgő társadalmi és közösségi élet is folyt; a híres dalárda mellett megemlítendő például, hogy két héttel a bányaszerencsétlenség előtt a helyi sportpályán a Fradi csapatát fogadták (3:0-ás hazai vezetésnél a meccs félbeszakadt), merthogy az 1946-47-es idényben a Pereces TK az I. osztályban futballozott...
A rejtés tetszetős, profi, a helyhez igazodó, a ládaleírás alapos. Köszönjük a rejtőnek, hogy ideinvitált bennünket.

Vilma néni megfagyott mozdulataÖrizzük meg emlékünkben őket!
Hol a mécs?Mi lehetett itt?
Az F6-osJujj!
Adriány és LaudayTipusház
álomfogók 2010.03.19 08:30 - Megtaláltam
József napján eltűnik a szél,
[...]
Nincs több fázás, boldog, aki él.

Zsolti66 2010.03.17 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.60
Másodszor mentem és most már meglett. Nagyon ötletes rejtés, köszönet érte.

ghabbi 2010.03.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Mi is keresgéltük egy ideig.De meg lett.Valaki egy kicsit arrébb tette.

zsofiEsZsolti 2010.03.07 00:00 - Nem találtam meg
Kerestuk vagy fel oraig, szinte teljesen szetszedtuk a banyagepet, de sehol :-( Lehet elvittek

baggio 2010.03.06 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.44
Csilével közös Miskolci ládászás. Az ásványkialítás után ezt a ládát is felkerestük.
Sajnos sok volt a "mugli" a környéken, ami nehezítette a keresést. Ennek ellenére átnéztük a lehetséges helyeket, de nem találtuk meg. A képek alapján szeretnénk kérni a találat jóváhagyását!

[Jóváhagyta: Ich.., 2011.05.02 11:16]

Csile 2010.03.06 13:59 - Megtaláltam
Nem találtuk meg, a képek alapján szeretnénk kérni a találat jóváhagyását!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.10.12 17:29]

 
vakond87 2010.01.28 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Megtaláltam. Miskolci tömegközlekedős+gyaloglós ládázás hatodik állomása. Köszönöm a rejtést!

Dadoo 2010.01.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Remek rejtés! Hatalmas a sár most a gépnél, ajánlott a bakancs. Talán a Barátság tér utáni buszmegállótól közelebb van a hely.

bortel 2009.12.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
.

Murus 2009.12.30 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
[wapon beküldött szöveg]
Ügyes rejtés! Murus és Cica

Útban a Csillagkapu feléA közelben
Bluedog 2009.12.26 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Moonspell 2009.12.24 01:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
A miskolci Geokarácsony után hazafelé megkaparintottuk ezt a ládikát is. Köszönjük!

tojas 2009.12.12 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Mai ládázásunk negyedik állomása. Szebb időket is megélt a környék korábban. A láda remek! Ügyes munka!

BácsiGép
Sifi 2009.12.06 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Nem semmi a rejtés!

jspanyik 2009.11.28 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
A forrásnál parkoltam, majd felsétáltam a vágathajtóig. A parkot alaposan összebarmolták, így a gép megközelítése sem egyszerű ilyen sáros időben. Jó alaposan körbenéztem és mivel nem találtam semmit kénytelen voltam igénybe venni a rejtő telefonos segítségét. Nagyon jó rejtés, 10 centiméterre volt az orromtól még sem láttam!

Sajnáltam, hogy itt már semmi sem maradt ebből az ipari létesítményből!

Köszönöm a rejtést és a segítséget!

hacsate 2009.11.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.54
Első keresést feladtam, mert rám sötétedett. Miskolci lévén nem kértem segítséget, hanem még egyszer kimentem és munkásruhát vettem fel hogy a sáros idő miatt ne legyen gond a keresgélés.
Na de végül ahol meg találtam,..........ahhoz csak guggolni kellett nem hasalni. Nagy ötlet, de mivel időrabló, kicsit félő, hogy előbb-utóbb valaki rájön, hogy mit csinálunk mi a gép körül.

kb ibic 2009.11.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
ok

tarsolyos 2009.11.07 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Megvan, Köszi.

tudo 2009.11.06 09:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.29
60 km kerékpár edzés 300 m emelkedéssel a Miskolc - Pereces - Lillafüred - Ómassa - Miskolc útvonalon 2 új ládával. A keddi sárkessing után nagyon vágytam már valamilyen országúti kerékpáros GC-re. A délutánra érkező özönvíz azonban hosszú menetet nem tett lehetővé :-(.

Miskolcról tekertem át a város száradó aszfaltútjain Pereces felé. Az ismert környéken jól esett a haladás. A célterületen munkások vájták a sarat, ezért a kerékpárt a bányagépnek döntve súlyos vizsgálódásba estem. A fémdoboz nem volt feltapasztva a helyére, ezért túl könnyen meglett. Logolás után feltapasztottam, körbejártam a területet, aztán indultam tovább Ómassa, GCMASS felé.

Nem szeretnék ezzel szembetalálkozni :-(Az F6 vágathajtó
TalálatBányajárat űrszelvény
Adriány JánosAz ismeretlen bányász szobra
CsilleLillafüred felé
Jön a TélPereces temploma
H-MÁV EuroCom TRAXX villanymozdony + Rs kocsi Füzesabonyban ...... és otthon a terepasztalon
H-MÁV EuroCom TRAXX villanymozdony + Rs kocsi Füzesabonyban ...... és otthon a terepasztalon
H-MÁV EuroCom TRAXX villanymozdony + Rs kocsi Füzesabonyban ...... és otthon a terepasztalon
Attibati 2009.10.28 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Kerékpáros találat
Volt egy fél napom Miskolcon így esett a választásom erre a közeli ládára.
Elég nehéz elképzelni , hogy itt egykor egy alagút bejárata volt, nagyon megváltozott a környék. Talán az alagút két végpontját tartalmazó multi jobban be tudná mutatni az egykori létesítményt. A felvételek alapján a másik végponton legalább a bejárat helye látszik.
A dobozt kerestem egy darabig amit megnehezített, hogy valaki széttört egy üveget a bányagép mellett így a hason ládakeresés kicsit akadályoztatva volt.

er&esz 2009.10.17 16:40 - Megtaláltam
A múltkor nem a láda, hanem Pereces bújt el előlünk, de a mai napon eljött a mi időnk...Sikeres odajutás, majd szemrevételezés. Én tapogatok ide-oda, nincs. Er szemlél, kis idő múlva egy blintre kikapja a lapuló dobozt. Hurri!
Tényleg jó kis rejtés!

Ötvös család 2009.10.11 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Közös ládázás Gridouxékkal. nagyon ötletes rejtés, de oda kell figyelni, mivel a környéken sok a mugli! Engem spec felvillanyzott a volt bányaalagút szívesebben látnék belőle többet is.

Banjo 2009.10.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.72
A kocsmában felbátorodva indultunk neki és talán a jó csapolt sörnek köszönhetően hip-hop meglett a kettes számú célpontunk!

Valami fennakadt a fúrófejen!A szobornak nagyon örülünk :)
Jack O'Neill ezredes átlép a csillagkapun! 
Kory 2009.10.06 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Árkon-bokron, hegyen, erdőn át érkeztünk, a kocsit valahol a hegy túloldalán,a pincéknél hagytuk. / ha GPS-sel nem jelölöm meg a helyét, komoly feladat lett volna megtalálni/ A helyszín különleges, és érdekes,
mennyire benne van a település arculatában , hogy valamikor nagy volt itt az élet. A rejtés nagyon tetszett, egyedi és az egyik legigényesebb amivel eddig találkoztunk. Köszönjük,üdv a rejtőknek! Mártika & Kory

Kassai Család 2009.10.03 16:25 - Megtaláltam
Levadászva.Tényleg jó ötlet a rejtés. A gyerekek csak néztek, mikor meglett.

stone79 2009.09.29 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Megtaláltam! Köszönöm a regjést és a sztorit egyaránt! A rejtés nagyon bravúros! Elismerésem az ötletért! Én akik tudtam hogy ott a láda kerestem vagy 10 percig! :-) Szerencsére muglimentes volt a környezet!

Access Denied 2009.09.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Hétvégi BAZ megyei kör 19.

Szuper rejtés! Szerencsére muglimentes időszakban értünk ide, így nem zavarta senki a loggolást.
Kár hogy az alagút nem kerülte el a sorsát és már csak a leírásokban létezik!

 
Yozef 2009.09.26 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
GCMOST felől közelítettünk, a park szélén voltak csak játszó gyerekek, a rejtekhelynél nem zavartak. Keresgélésünket egy fiatal gyerekes pár szakította csak félbe, nehezen akartak elmenni, a gyerek élvezte a gépet és az apjától kapott infókat. További 10 perc keresgélés után meglett a láda, nagyon ötletes megoldással van rögzítve, ennyit segítek az utánunk jövőknek. :) A ládába néhány kis "ajándékot" is tettünk.

GépezetA láda
JátszunkCsillagkapu
poziciopihenő
wzoli 2009.09.18 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Varbói tótól hazafelé beugrottunk megkeresni, Ügyes a rejtés.

Pazuzu 2009.09.13 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Vasárnapi ebéd előtti tekerés. A leírás alapján könnyedén meglett. Roppant elmés a rejtés, gratula. Ebédidő lévén kevés gyerkőc játszott a parkban, nyugodtan tudtam logolni. A közeli házaktól pedig jó a természetes takarás. Újdonság volt ez a földöntúli alian gépezet, nagyon extrém, horror filmbe is beillik.

Rudi Team 2009.09.12 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Direkt sötétben indultunk a láda keresésére, így már senki sem volt a környéken, nyugodtan keresgélhettünk.
Éva, Rudi

fejvadász 2009.09.12 18:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.51
8/8 Telefonos segitséggel, de meglett :P
Köszi a rejtést.

nogacsalad 2009.09.12 14:45 - Megtaláltam
Log később...

Nono&Andris 2009.09.09 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Este felé, sötétedéskor meglett (elemlámpával készültünk). Biciklivel mentünk, bár a környéket ismerve, kicsit aggódtam.
Szerencsére a lakókon kívül nem volt a környéken senki, bár az egyik házból kiengedtek két Német juhász kutyát. Az kicsit izgi volt ;)
Az elején nem nagyon találtuk, de hála a technika vívmányainak és a GPS gyanánt használt Nokia E51-nek, wap-on visszaolvastuk a megtalálásokat, és találtunk kiindulópontot. Így már gyorsan meglett a nagyon ötletesen elrejtett láda.
Bicikli miatt nem volt fényképező, így kép sincs.

Puszkany 2009.09.08 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.31
Pihenés előtti utolsó ládikó, ötletes rejtéssel. Bányagép fitten tartva, de a "csillagkapu" nem működött, így mehettem gyalog. Hasonló gépezet van kiállítva a 21-es úton is Pásztó előtt a kanyarban.

 
Glac 2009.09.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Meglett...

bitveve 2009.09.01 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtalálva.
Ötletes rejtés a mágnesekkel! :)

sanca 2009.08.29 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.21
Ötletes, praktikus láda nem mindennapi látnivalóval.

Köszi!

Donika 2009.08.22 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Csak csatlakozni tudunk a korábbi megtalálók véleményéhez. A "láda" és a rejtés is rendkívül igényes és ötletes. Nagy "gratula" hozzá! Köszönjük!

G1 2009.08.22 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Trükkös volt, nagyon trükkös. :)) Külön köszönet Gábornak, aki telefonon instruált kicsit. Bár eredetileg azt hittük, hogy elnyúlták a ládikát, és azért hívtuk. De aztán nem. :)

tommeli 2009.08.21 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.47
Lassan, de meglett. A falubéli gyerkőcök a gépen játzottak.
tommeli+Dávid+Benjamin+Ildikó mami

Nivabibi 2009.08.21 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Jó rejtés, kicsit bénáztam. (A Lyukó-bánya felé vezető alagutat 1940-ben nyitották meg. Az tulajdonképpen egy hatalmas jobbos ív volt és meg lehetett fulladni a füsttől, amíg átért Lyukóba. Gyerekkoromban sokat utaztam mindkét vonalon, persze sokszor bliccelve. A 3. képen látható mozdony Baross-akna felé nem járt, mivel nem fért be az alagútba, de képen látható szénszállító kocsik igen.)

SirLes 2009.08.21 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
A doboz méretéből, anyagából és színéből elképzeltem mi lehet. Na nem az volt, kissé túlbonyolítottam a dolgot. Végigtapogattam a fél gépet, befeküdtem a lánctalpak alá és csupa rozsda lett a hajam. Végül rejtői segítséggel lett meg.

hungrie 2009.08.21 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Nagyon furfangos volt a rejtés köszönjük!

 
VP 2009.08.20 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.27
Tájfutó világbajnokság és Hungária Kupa egyhetes versenysorozat Miskolc környékén. A sprint Miskolc belvárosában. Előtte két láda.

grolee 2009.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Megtaláltam! Köszi

hidas&révész 2009.08.19 19:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Hihetetlenúl ötletes rejtés!
Megérkezésünkkor két kessernek látszó sporttárs kajánul vigyorogva csak ennyit mondott: kössétek fel a gatyátokat!
Végigkutatva az egész gépet, annak minden zugát, már a feladás (telefonos segítség) határán leültem, és feltettem magamnak a kérdést: én hová rejteném?
És ott volt :-)

valti 2009.08.19 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Vuukk kitartó keresésének köszönhetően előkerült a doboz. Gyors loggolás után átadatuk a terepet az utánunk érkező még lelkes kesserpárnak. Köszi az ötletes rejtést!

vuukk 2009.08.19 18:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.32
A lehető legjobb rejtés eddig. Gratulálok!

Smileagain 2009.08.19 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Az első logokat olvasva úgy indultam a keresésnek, hogy itt valami "nem normális" dolgot kell keresni, még meg is mértem az időt, 10 perc alatt találtam meg :)
( bár azt hozzá kell tenni, ha nem olvasok logot, lehet, hogy én is feladtam volna ).
A rejtés valóban ötletes, külföldön több hasonlóval találkozni, itthon is használhatnánk gyakrabban, talán kevesebb láda tűnne el.

alucifer 2009.08.19 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Gratulálok!!!
Nagyon klassz.
Köszi a rejtést

n. 2009.08.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.96
csatlakozom qtatomhoz, legotletesebb, amit lattam eddig. egyedul nem talaltam volna meg, pedig mint kiderult utolag, a doboztol 1-2 centire nezelodtem es nyulkaltam is :D

ket negy eves-forma helyi kisgyerek meg szepen illedelmesen ra akart venni, hogy adjam nekik a biciklimet, es nem ertettek miert nem adom... (akkorak voltak, mint a vaz :D

gépek
Bébic és Nyúl 2009.08.19 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Jó rejtés, köszönjük!
Viki és Zoli

zayd 2009.08.18 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Qtatom és Somate már megtalálták és visszarejtették, amikor odaértem bringával így elégedettem szemlélték, ahogy hosszasan keresgéltem a dobozt. Végül kis segítséggel csak meglett, remélem hosszú életű lesz a láda, mert bár nagyon jó a rejtés, de a helyi kisgyerekek sokat játszanak itt.

qtatom 2009.08.18 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Még soha nem találkoztam ilyen 5letes rejtéssel. Bevallom 10 perc keresés után feladtuk, és életemben először rejtői segítséget kértem. Szinte biztos voltam benne, h a környék mugli kölykei már lenyúlták. De nem! Direkt nem is teszek fel fotót se a rejtekhelyről se a ládáról. Így érdekesebb a következő megtalálóknak. ;)

Somate 2009.08.18 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
ok

jjoska 2009.08.18 15:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Nagyon ötletes a rejtés. Napokkal előbb már jártam erre.

zsotie 2009.08.18 15:18 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.