geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1884. Mindenszenteki séta (GCALIA)

Erdész pihenő

Erdész pihenő

EXRejtekadó fa

EXRejtekadó fa

EXRejtekadó fa

EXRejtekadó fa

itt volt a láda nem veszett el

itt volt a láda nem veszett el
Szélesség N 46° 48,479'
Hosszúság E 18° 3,416'
Magasság: 266 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.11.01 15:00
Megjelenés időpontja: 2007.11.04 10:00
Utolsó lényeges változás: 2011.11.05 21:29
Utolsó változás: 2021.04.23 15:50
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: VIPI
Felhasználó: vipi
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2600 m
Megtalálások száma: 255 + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


Wap:
A láda Ságvár, és Lulla közt félúton tölgy, és hárserdőben az erdei kereszt közelében rejtve vár a megtalálókra N46°48,479' - E18° 03,417'.

(Fl..

Történelem:
Ságvár község területén már a kőkorszakban települések voltak.
A jégkorszak végén kb. 17 ezer évvel ezelőtt, az ún. gravetti kultúra idején, itt egy rénszarvas vadász csoport élt. A rénszarvas vadászatot a mainál jóval hűvösebb éghajlat tette lehetővé. Ebben az időszakban a terület árulkodó növényzete a lucfenyő volt. A mai Jaba-patak mentén egy jóval nagyobb, szélesebb vízfolyás találhatók a völgyben.
Ezt a tábort a 30-as években tárták fel Laczkó Dezső és Gábori Miklós vezetésével. Ennek során megállapították, hogy az 50 x 50 m-es területen álló tábor Magyarország legrégibb (!) kunyhóinak maradványait foglalja magában. A telep korát 17.700 évre becsülik. Az ásatást tovább folytatva még érdekesebb felfedezést tettek: a tábor alatt 3,5m mélységben egy másik településre bukkantak. Ennek az alsó rétegnek a kora 18. 900 (!) évre becsülhető, és ugyan azokat a leleteket tárták fel itt is, mint a felső táborban (tűzhelyek, szerszámok, rénszarvas csontok, agancsok). A felső telepet az enyhébbre forduló időjárás szüntette meg, a lakók a rénszarvasokkal együtt északabbra vándoroltak.
A szakirodalom szerint "magdaléni"-korú ősközösségekben élő településeket a rézkori péceli kultúra csoportjai követték. A római temető alatt talált urnatemető fejlett bronzkori kézműiparról tanúskodik..
Az irodalmilag is ismert első település kelta eredetű. Ezt mutatja a neve, Tricciana, mely romanizált kelta bennszülött név.
Később, a római birodalomban egy útikönyv az Itinerárium Antonini szerint a mai Pécstől - Győrbe SOPIANAE - ARRABONA vezető római út egyik fontos állomása volt itt, sőt területükön keresztezte ezt a keszthelyi -adonyi út is. "Fokon keresztül vezetett pedig Ságvárra, illetőleg (Török)Koppányba a déli római hadutat összekötő, római eredetű főbb útvonal". Gratiánus császár még törvényt is bocsátott ki innen. Aelius Triccianus, egy kivételes tehetségű katona innen származott, Alsó-Pannónia helytartója (217-218) Caracalla császár barátja volt.
Sok lelet, vastag várfalak, a Tömlöchegyi római temető tanúskodnak e korról. Jelenleg az egykori mintegy 1 km hosszú, 2,5 m széles várfalból mindössze néhány méternyi látszik, a református templom előtti romkertben. Itt látható a Tömlöchegy mélyéből előkerült kőszarkofág is, amit 1901-ben találtak.Pesty Frigyes szerint a hunok, más kutatók szerint honfoglaló őseink egyik törzsét Ság vezette, akik bevették magukat a romfalak közé, sőt megbízást kaptak a környező települések felügyeletére. Több okmányban ez időtől kezdve a hely Ság néven szerepel.
Ebben az időben épült a település határában lévő Böre-vár (földvár), amelynek szerepe a mai napig kérdéses. Valószínű, hogy a Fokot Koppánnyal összekötő hadiút egyik állomása lehetett.Pesty Frigyes 1864-ben a Böre-várat, mint Kupa vezér egykori lakhelyét említi. A másik középkori vár a Klastromhely, a Szent László pusztánál lévő erődített terület. A Szent László puszta őrizte meg az 1320 táján itt szereplő Szent László prépostság nevét, illetve emlékét. A Klastromtetőn létezhetett a Szent László tiszteletére szentelt prépostság a mellette, illetőleg alatta fekvő településsel.
1038-1095-ig a falu a pannonhalmi apátságé, 1106-ban Álmos hercegé, majd a dömösi monostor tulajdona. 1211-ben a tihanyi apátság összeírásában, Ság alakban szerepel. 1431-1447 között a székesfehérvári őrkanonok és a johanita lovagok birtoka.
Ságvár alakban először 1460-ban jelenik meg Gáni Kristóf birtokaként, mint SAGWAR. A Ság előtag egy hegy neve, vagy a honfoglaló törzsek egyik Ság vezérének nevéből ered. A vár utólag pedig a római várból, mint hogy a második római vár neve: QUADRIBURGIUM volt.
A XIV. században szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozó népek, illetve uradalmak az itt megjelenő, közép- és kisnemesek kezébe kerültek. Így jött létre a század második felében az Ugali család jelentős, több tucat faluból álló birtoka, amelyhez Ságvár is tartozott. 1536-ban a fehérvári káptalan birtoka a 17 telekkel. A török hódoltság alatt az endrédi nahiéhoz tartozott. Vára miatt sok harc színhelye volt. A Tömlöchegyen a törököknek jelentős börtöne volt, innen ered a hely neve is. A Habsburg uralom alatt álló Tihany várkapitánya, Takaró Mihály 1558-ban azt jelentette, hogy július 7-én vasárnapra virradóan... "az terekek egy szentegyházat erősítettek meg. Rájuk üték... megvettem tőlük a tornyot."...
Ságvár 1571-ben már a török kincstári adólajstromban szerepel 48, majd 52 házzal. A török uralom alatt, 1531 után Török Bálint pártfogásával a megmaradt lakosság a reformációra tért át. 1629-ben a ságvári református lelkész Ács Orbán volt. Szilády Áron feljegyzése szerint 1646-ban a ságvári református eklézsia már virágzó egyház volt.
A török kiűzése után a lakosság visszaköltözött a várfalak közé, 1715-ben megépítették a mai óvoda melletti telken lévő újabb templomot. A sövényből fonott templom nemsokára kicsinek és gyengének bizonyult, ezért 1746-ban nagyobbat építettek, melynek jóváhagyására a királyi udvar és consilium elé kellett menniük instanciára. A törvény szerint utcáról félre, torony nélkül, előtte haranglábbal készült, kőből és téglából. Ez a harmadik templom, amely 1814-ben megsüllyedés miatt lebontásra került.
1811-től 1814-ig a reformátusok a részes aratásból gyűjtött pénzen megépítették a mai templomot Csicsvai Vasas András vezetésével.
1755-ben épült a mai római katolikus templom a házakon kívül, hogy a tűztől jobban védett legyen. Lenthi Istvám veszprémi nagyprépost és káptalan, kőtámaszokkal kívülről megtámasztotta. A török hódoltság után első plébános Heizl János (1806-1822).
Az 1848-as szabadságharc idején Jellasics Sió menti harcainál Kilitin tanyázott. Kossuth toborzói a mai Kiliti - ságvári repülőtér táján gyülekeztek. 1864-ben a falu 224 házat foglalt magában. Az 1920. Nagyatádi földreform során a veszprémi káptalan birtokából kb. 120 holdat osztottak ki, valamint házhelyeket a Rákóczi utcában. 1945-ig a legnagyobb birtokos a veszprémi káptalan maradt, mintegy 1000 hold szántó, és 2000 hold erdő birtokosaként. A településnek ekkor 1660 lakosa volt. Forrásanyag: www.sagvar.hu

Megközelítése:
A Balaton irányából, a szekszárdi (65) úton haladva Ságvár falu templomáig megyünk. Itt a templomnál jobbra fordulva egyenesen mehetünk tovább. Közben lesz egy vaskorlátú-híd, melyen tovább kell menni mindaddig, míg elérünk az utolsó parkolóhelyig ( N 46° 49,173' E 18° 4,738' [GCALIA+parkoló] N 46° 49,173' E 18° 04,738') a dombtetőn.
Ez nem egy kiépített parkoló, de tovább nem érdemes autóval menni. Egy kis séta vár rád ezután, 2,6 km hosszúságú, ami erdei úton vezet el a célig.
Ha megtaláltad az erdész kunyhót már nem vagy messze a rejtekhelytől. Keresztig még 5-600m.

A rejtekhely megváltozott mivel tarvágás volt a területen de a láda megvan.
A rejtek egy faodú ami talajszintig kirohadt valószínűleg át fogtok sétálni rajta, tehát nem hagyományos rejtés.
További jó keresést mindenkinek aki még nem járt itt.


((A régi rejtekadó fa, egy háromtörzsű fa, amit egy kúszó növény körülölel .Télen-nyáron zöld ez a növény. A fa tövében)) egy üreg található és ebben van elrejtve a láda, amely egy fehér színű henger formájú doboz. Mérete: 20x 10 cm.

2.Megközelítése:
Megközelíthető még más irányból is, úgy hogy ezen kívül még három ládát is meg találhatsz útközben. Ságvári Lyukas-domb irányába 1.(GCSLYD) fel a dombtetőre azután le völgybe a patak parton fel a hídig. Ott irányba vehetjük a Betyár-barlangot 2.(GCBEBA) onnan átszelve az erdőt eljuthatunk a Kási-várig 4.(GCKASI) . Út felénél Kb. megtalálod a kereszt közelében ez 3.(GCALIA) a ládát is. Jó utat a túrához. Én már kipróbáltam, nem rövid de megéri mert szép a táj.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (153 db): környezet: 4.44 rejtés: 4.43 web: 4.43 átlag: 4.43

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


vipi 2021.04.28 23:59 - Egyéb
ház geocaching.hu-n
Név: Virágmányi kunyhó
Szélesség (lat): N 46° 48,631'
Hosszúság (lon):E 18° 3,909'

Göde 2021.04.26 11:14 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

V_Gabor 2021.04.24 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.50
Bringás kör: GCKASI - GCALIA - GCBORE - GCBEBA - GCLMko; 25,6 km és 409 méter szint.

A láda rendben. Itt nem időztem sokat, mivel a kereszten kívül nem sok látnivaló volt a kereszteződésben. Persze az erdő szép volt.

Sajnálom, hogy az erdész kunyhónak nincs koordinátásított pontja, mivel másik irányból jöttem és más felé is mentem, így azt nem láttam.

Köszönöm!
[g:hu+ 2.6.10]

2021-04-24 11.17.42R2021-04-24 11.20.56R
hgabi 2021.04.17 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Ákos68 2021.03.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.92
Köszi a rejtést

pasztuq 2021.03.13 11:01 - Megtaláltam
Megleltem. Köszönjük!

szucsistvan79 2021.03.13 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Meglett

Skali&Margó 2021.03.06 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.21
OK!

A két Sanyi 2021.03.04 14:18 - Megtaláltam
m

Párduc50 2021.03.04 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

kisember 2021.02.28 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

BRita72 2021.02.21 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Totht737 2021.02.21 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

vorilaci 2020.12.29 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Kétfős, Karácsony utáni lelazító túra során.

pliptai 2020.12.10 10:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

kópé1993 2020.11.06 09:05 - Megtaláltam
20 km-es túra! Köszi a rejtést!

IMG_20201106_090204IMG_20201106_092254
IMG_20201106_092508 
Paul 2020.11.01 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

atiiig 2020.10.31 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

vipi 2020.10.15 14:25 - Egyéb
A ládán karbantartást elvégeztem.

Liberty 2020.10.11 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.58
Ságvár környékének a megismerése volt a mai uticélunk.
Nagyon szép erdőben és réteken keresztül jutottunk el a keresztig.
A fatuskóban egy üres dobozt találtunk, a koszorúban levő dobozt rozsdásan és ázott állapotban találtuk. A jelszót nem lehet elolvasni, ezért felhívtuk a rejtőt, felajánlva a gyógyítást, de azt ígérte, hogy a héten elmegy karbantartani a ládát.

Ságvár címere
pappcsalád 2020.10.11 13:44 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

tfmb 2020.10.04 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.80
Köszi a rejtést!

Audrey722 2020.09.19 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Ambró 2020.08.23 17:20 - Megtaláltam
.

Patti91 2020.08.21 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

dimi3 2020.08.21 12:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget!

Mizo6869 2020.08.19 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Köszönjük Kp1965-nek, hogy nem kellett sokáig keresni a ládát. Jelenleg a kereszt mellett, egy koszorú közepében található. Mia, Piri ( kutya), Zoli Érdről.

KP1965 2020.08.12 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Három nap Balaton parti pancsolás után már kellett egy kis változatosság, így felkerestem 4 ládát Ságvár környékén egy 12,3 km-es körtúrára felfűzve. Ez volt a harmadik.
Két ládát is találtam, az egyik a talajba süllyesztett, aminek a teteje darabokban ott hevert mellette és nem tartalmazott logbook-ot, jelszót. A másik közvetlenül a kereszt mellett koszorú ölelésében logbook-kal, jelszóval.

20200812_15493820200812_155751
20200812_16003620200812_160523
szikizso 2020.08.04 20:15 - Egyéb
Piros kereszt A láda az utolsó bejegyzések alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: szikizso - ládadoki

viad 2020.08.04 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.5.3]

csg69 2020.07.31 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.41
Megvan :) azaz mégsem :(
A rejtést megtaláltam, de a doboz sajnos üres volt.

kasap 2020.07.20 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. A jelszó csak rejtői segítséggel sikerült, mert a láda tartalma nagyon szét van ázva és jelszót nem találtunk benne. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

IMG_20200720_171430 
Butchman 2020.07.20 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

IMG_20200720_171411IMG_20200720_171445
szappy111 2020.06.07 22:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

ha2 2020.05.27 13:17 - Megtaláltam
Könnyű séta gcbeba ládától. Útközben szép rétek mellett mentem el.

laclac88 2020.04.20 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Ötletes rejtés, a hely szellemiségéhez illik.

A jelszóval küzdőknek:
a logbookban van a teljes jelszó, a geoláda tetejére írtat "értelmezni" kell. :) [g:hu 1.6.7]

Hörcsög 2020.03.08 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]
Egy "drive in" 19 km-es gyaloglás során ide is elvetődtem. :)
A ládaoldal frissítésre szorul! A rejtés ötletes!

R-Gyu 2020.02.15 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

aZÉva 2019.10.26 13:40 - Megtaláltam
Andocs és a zalai Zichy kúria meglátogatása után bpali51 barátommal és a veszprémi MAG túrakör tagjaival jártunk a környéken.
A láda, leírásban szereplő helyét, egy talajszintig kirohadt faodút, nem találtuk meg, sőt a láda (a leírásban fehér színűnek írt doboz) teljesen "bepirult" és a kereszten találtuk meg.
A logfüzet betelt, szétázott, a tollnak sem tett jót a nedvesség :(
Köszönjük a rejtést, nagyon tetszett a környék!

Kilátás a fakereszt mellől. 
bpali51 2019.10.26 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.19
Andocs és Zala (Zichy-kúria) után itt túrázva a Mag-túrakörrel, aZÉva kessertársunkkal együtt kerestük meg ezt a ládát. Az állapotát aZÉva logja leírja, ezért pontoztam le a rejtést. A webes megjelenésre csak azért adtam 4,5-öt, mert talán már túl bő is a szöveg. Egyébként köszönjük a rejtést, érdemes erre a szép helyre ellátogatni!

mura 2019.09.21 12:22 - Megtaláltam
A doboz a rejtekén kívül hevert, köszönet a rejtésért!

becko 2019.08.23 10:51 - Megtaláltam
Siófokról indulva egy 60km-es bicajtúrán kerestem meg a Ságvár feletti hegy 7 ládáját, majd visszafelé a két Endrédi rejtést. Többnyire jól járható utakon, élvezetes tájakon jártam.
A doboztetőbe beírt jelszó rejtvény nem poén, a jelszó legyen egyértelmű!

Krumplee 2019.07.20 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.70
A toll nem ír logbook nedves

norko 2019.07.18 10:42 - Megtaláltam
Balatonról kis ládázás Somogyban...

Hegyo 2019.07.12 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam Teveladyvel. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: /3Rejtés4: / Web: 4 [g:hu 1.6.2y]

tevelady 2019.07.12 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

targonczas 2019.07.06 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

tothr 2019.06.30 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BENC6557 2019.03.30 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltuk. Több, mint fél órát kerestük. Nagyon szép helyen van elrejtve a láda és vagy tízszer is elmentünk felette. Már készültünk visszafelé, hogy nem találtuk meg, mikor mentő ötletként elolvastam a megtalálók bejegyzéseit. Köszönjük nekik. :)
Óriási a rejtekhely, csak gratulálni tudok hozzá. Már nő az új fácska mellette.
Köszönjük a rejtést. Visszafelé találkoztunk egy dám bikával, amelyik az egyik lapátját már elhullajtotta.

DSC_9802DSC_9799
DSC_9793DSC_9796
DSC_9815DSC_9833
boti2001 2019.03.15 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.64
Szép hely, jó kis túra volt.

tothadam86 2019.03.04 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk-8)- [Geoládák v2.2.5]

james 2018.12.08 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

VINAX 2018.08.17 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.64
Túl sok érdekességet nem mutatott be a láda, viszont ami utána jött, soha nem felejtjük el. Ez volt a 2018-as nyaralásunk utolsó ládája. Lett még volna több is, de úton a GCBEBA felé nagyon csúnyán elakadtunk a sárban a Suzukival, amit a sufniból a lomok alól kotortunk elő, amíg a saját autónkat szervízelték.

Nem az első eset volt már az életünk során, hogy elakadtunk, de idáig mindig ki tudtunk jönni emelővel és faágakkal, segítségkérés nélkül.
Most viszont egy órán keresztül próbáltuk az összes létező módon a kocsit kiszedni a sárból, de olyan mélyen süllyedt el, hogy az eleje ki sem látszott a dagonyából. A pocsolyában hason fekve lehetett csak az emelőt alárakni. Még egy fatolvaj kinézetű formát is megkértünk, hogy segítsen kitolni, de hamar feladta a történetet. Ezért útra keltünk, a semmi közepén, hogy segítséget kérjünk valahonnan. Axl a szó szoros értelmében nyakig sáros volt. 2km séta után találtunk egy embert, aki éppen kerítést húzott fel egy birtok köré, neki terepjárója volt és szerencsére készségesen segített. Egy pillanat alatt kihúzta a félig elmerült autót, aminek szerencsére semmi baja nem lett a sárfürdőtől, viszont kívül-belül iszonyat mocskos volt.

Mivel a semmi közepén voltunk, dög meleg volt, nem volt ivóvizünk, a láda még 5 kilóméterre volt, csak gyalog lehetett megközelíteni és kellően el is fáradtunk, ezért úgy döntöttünk, hogy visszafordulunk a siófoki szállásunkra.

Szeptemberben folytatjuk a játékot.

Egyébként Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

IMG-e71053dc1b313e60e46925e786ab8a66-V 
JAck:66: 2018.07.20 10:38 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.0a]

Robogo 2018.07.14 12:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

bimbee87 2018.06.24 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

petheovacka 2018.05.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
#800!!! Tekergőzés SomogyLandban. Kösszi a rejtést. --- A múltkor már kerestem, akkor egy vadász hajtott el a vérbe a vadászati szezon miatt. Most idénymunkások kaszáltak a kereszt melletti irtásnál, persze pont akkor tartottak szünetet amikor ott jártam. Nem akartam, hogy stigma legyen ez a rejtés, így kitartottam és megvártam, hogy végre kereshessem. Nem volt könnyű, össze-vissza ugrált a gps jel a fák árnyékolása miatt. Végül megláttam. Igazán belesimul a környezetébe, csak tapasztalt kesser szemmel láthatóak az árulkodó jelek. Pont a rejteknek megfelelő a ládaméret. Tetszett a rejtés, gratula! A láda tökéletes egészségnek örvend.
Egy kis segítség: a kereszt előtt 5-6m-es sugárban keressétek!

#800képes fa az erdei úton
20180505_111057fa lakók
a kereszt!A maracuja ízletes!
vajasfok 2018.03.07 12:51 - Megtaláltam
A nagy hóban nem találtam meg a facsonkot, pedig sokáig kerestem.
Kérném a kép alapján a találat elfogadását!
Köszönöm!

A környékbeli területre február 1-től március 31-ig szigorúan tilos belépni, mivel éjjel-nappali vadászat zajlik. (A vadászok el is kaptak, de nem csináltak ügyet a dologból.) Jó lenne a leírásban ezt megemlíteni.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.04.10 17:58]

P_20180307_125143[1] 
Ajtony 2017.08.27 09:54 - Megtaláltam
A láda NEM a fotókon szereplő fánál ill. tuskónál van! Egyébként nagyon informatív, kitűnő leírás! (Ám a régi és új helyzet halmozása a bekezdésekben félreértésekre adhat okot, ezért lehet, hogy érdemes lenne "LászlóIstván" intelmeit figyelembe venni. A ládalap frissítésre szorul, mert 3 fotó is a régi rejtést mutatja, alaposan becsapva azt, aki segítségként fel akarja használni a fotókat!) Utolsó somogyi ládáink begyűjtésére tervezett körút. Nem bántuk meg, a Külső-Somogy dombvidéke páratlanul szép (no azért a Zseliccel nem versenyez [:-)]).
Köszönet, hogy elhoztál ide!
Talán azzal tudunk a következő Keresőknek segíteni, hogy a láda NEM oduban, hanem talajszinten lévő üreges fatönkben lapul, jó, egészségi állapotban, míg rá nem lép valaki a nagy keresésben a nyíltnak tűnő terepen, mivel a tőből kivágott tuskó rejtő ürege felfelé nyitott, és talajszinten van. Remek megoldás a dupla doboz. A "karbantartást igényel" jelzést kikapcsolom, mert a láda teljesen O.K.

Zerind HUN 2017.08.27 09:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.09
Ez volt a legdélebbi olyan láda Somogyban, ami nekem még nem volt meg és kereshető. Most végre megtaláltuk. A Landorhegy felől jöttünk gyalog, szép környezetben, szinte otthon, a Zselicben érezhettük magunkat, annyira hasonló néhol a vidék.

atipapa 2017.05.22 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vipi 2017.05.11 14:30 - Egyéb
A láda megvan és virul!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GCALIA_20170511143004GCALIA_20170511142931
GCALIA_20170511142839 
tabletta 2017.05.06 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A láda megvan, csak hiányzik a teteje. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GCALIA_2017056182844.jpg 
laszloistvan 2017.05.04 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Siófoki csapatépítés 2/7

Landorhegyről kerékpárral. A hely kicsit emlékeztet a holládi Kezesfára.
A ládát nem találtam, pedig a rejtővel való telefonos egyeztetés nyomán a rejteket alighanem sikerült azonosítani - így jelszó nélküli elfogadást és karbantartást kérek.
A leírás és a fotók kicsit túlzottan és félreérthetően keverik a rejtés történelmét az aktuális állapotával: zöld szöveg, piros szöveg, fotó a régi rejtekről, fotó a tarvágásról, hogy bár a rejtek megsemmisült, de a láda mégis megvan, de végül meg mégsem ott van, de az is egy tőből kivágott tuskó stb. Talán érdemes lenne mindezt letisztázni: kevesebb, de aktuális információ többet használna.

[Jóváhagyta: vipi, 2017.05.06 08:38]

Köszönöm az elfogadást.

----

Utólag látom, hogy mégis megtalálták, bocs. A karbantartás viszont a követő találat szerint is szükségesnek látszik, a leírás egyértelműsítését pedig mindettől függetlenül továbbra is javaslom.

Drummerzozo 2017.04.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi, szép hely volt.

Felni 2017.04.09 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, szép hely nagyon! Örülünk, hogy ide is eljutottunk! köszönet a rejtésért! ;) :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

balatom 2017.03.16 15:33 - Megtaláltam
Nem találtuk meg, szerintem eltűnt a láda. A leírás alapján megvan a fa, de ott nincs láda. A környező területet is átnéztük, nincs. Kérném a képek alapján a megtalálás elfogadását.

Egyéb infó: valóban erdőlátogatási tilalom van 03.31-ig, de a honlapon kitett tájékoztatóban szerepel: "Az erdőlátogatás tilalma a kiépített pályaszerkezettel rendelkező, közforgalom előtt megnyitott utakat és a jelzéssel ellátott túraútvonalakat nem érinti."
http://sefag.hu/tarsasag/hirek/erdolatogatasi-tilalom_279.html
Fel is hívtam a SEFAG-ot, megerősítették, hogy turistaúton lehet közlekedni.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.05.05 16:26]

gcalia1gcalia2
gcalia3gcalia4
petheovacka 2017.03.01 00:00 - Egyéb
AZ ERDŐ 2017. MÁRCIUS 31-ig NEM LÁTOGATHATÓ!

SirLes 2016.12.08 13:27 - Megtaláltam
Andival kerestem meg a ládát, pár fok mínuszba, de legalább sár nem volt.

P1160855P1160858
Kerticsorbi 2016.10.19 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

fehérkút 2016.08.06 14:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! DDK Vándorlás Lovagiassal !

lovagias 2016.08.06 14:45 - Megtaláltam
:)
DDPiros vándorlás közben fehérkút társaságában.

qtatom 2016.08.02 16:45 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

doubleb 2016.05.28 14:48 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

vipi 2016.03.10 10:10 - Egyéb
(Figyelem a környék le van zárva
2016-02-01-től 2016-03-31-ig vadászat miatt.
Aki bemegy szabálysértést követ el..


IMG_20160311_140024 
picuresnagyur 2016.01.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
köszi

cachehunter 2016.01.17 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Cseles rejtek, megtaláltuk! Köszönjük!

karica 2015.12.31 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Piros keresztVirágmányi kunyhó
Cicki 2015.12.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
SZKTE évzáró túra során találtuk. Köszi a rejtést! :)

dendeocse 2015.11.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megvan.

dabcsi 2015.10.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Köszönjük a rejtést. A mai 3. ládánk, a BEBA felöl jöttünk az erdőn át.

fakereszt 
má-csa 2015.10.04 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

EmesESE 2015.09.12 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.97
Drive in, de kalandosra sikerült. A GCLAHE ládátol jöttünk át autóval erdei utakon, néhol az el-, vagy inkább felakadást veszélyeztetve.
Elég sokat kellett a láda után kutatni, nem egy "tiszta" rejtés. A burkolatot legszívesebben nem is tettem volna vissza.
A távolból már hallani lehetett a szarvasbőgést, és később az úton 3 szarvas tehén futott át előttünk.
Valamint találkoztunk motorosokat üldöző rendőrautóval, is az erdei utakon.
Örültem, mikor aszfaltra kerültem ismét a kocsival.
Köszönjük a rejtést, igy többet kaptunk a rejtésből, mint amire számítottam

martin 2015.08.29 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Kerestük egy ideig. Jó, ötletes rejtés. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csita&Rokker001&Enci 2015.08.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Enci 2 perc alatt megtalálta GPS nélkül :) Remek rejtés, szép vidék.

Szalay-team 2015.07.19 10:00 - Megtaláltam
57 kilométeres biciklitúrám 3 ládája lett volna, de nincs sehol... Amúgy szép nyugis kis hely, érdemes útba ejteni átutazóba a ládavadászatok közben...
Kérem a rejtőt kép alapján fogadja el a megtalálást! Köszönöm!

[Jóváhagyta: vipi, 2015.08.19 11:25]

 
zsolty23 2015.06.05 08:20 - Megtaláltam
Sajnos a dobozt nem találtam meg. Kérem a rejtőt a kép alapján fogadja el a találatot.

[Jóváhagyta: vipi, 2015.06.06 15:24]

 
nepster 2015.05.18 13:00 - Megtaláltam
Bringával Balaton környéki tekerés alkalmával. Sok bizodalmam nem volt, az utolsó megtalálása 2014.10. hónapban volt. A megadott koordinátán a kereszttől pár méterre kellene lennie, semmit sem találtam.

[Jóváhagyta: vipi, 2015.06.06 15:23]

focallength 2014.10.18 16:55 - Megtaláltam
Megvan! Köszönjük a rejtést! :-)
Bea, kokoattila76, focallength [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kokoattila76 2014.10.18 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Párszor átléptünk felette :)

vViktor 2014.10.11 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

kalom89 2014.08.28 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Fair Trade 2014.07.25 10:35 - Megtaláltam
Köszi! :-)

 
bluehiker68 2014.07.12 11:45 - Megtaláltam
'Löszölő' közben...

l

kompaktor 2014.07.12 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.73
Tehát, ha a láda egy "mindenszenteki séta" jegyében került elrejtésre, akkor nekem ez egy Izabella, Dalma napi találat volt! :-)

Ravasz rejtés, tényleg nem feltétlenül szúrja ki az ember elsőre. Nem rossz kis hely ez, de talán a leírásban is megemlített, közeli Böre-vár még inkább ládaérdemes lenne. Persze kinek a pap...

plecs 2014.07.12 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.08
A Löszölő túra "termése" ez a ládika...

BubaGC 2014.07.12 10:30 - Megtaláltam
:-)

Péter60 2014.06.04 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 3.83 súly: 4.13
Micsoda ládacím?! Ilyet se láttam még, a elrejtés napjáról elnevezni.
Maga a rejtés jó, és a terep is egy kellemes bringatúrát tett lehetővé.

Strombus 2014.06.04 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 1.5 átlag: 3.83 súly: 4.12
Számunkra nem séta volt, hanem egy rövid kerékpártúra, de így talán élvezetesebb is. Tetszett a hely, tetszett a rejtés.

De miért is kell ilyen hosszú-hosszú copy+paste leírást olvasnom Ságvárról, mikor a rejtés nem is ott van??? Szegény Lulláról meg semmit nem tudunk meg? (Még szerencse.) A bemutatott keresztről se. :-( Negyed ennyi ismertető a hegyről, az erdőről, az utakról, a keresztről sokkal érdekesebb, a ládához köthető lett volna. Sajnos helyesírási hiba is több van. :-(
Mindenszenteki séta? Azt hittem, ez egy megszűnt település neve, pedig csak a rejtés időpontjára utal. :-( Teljesen haszontalan cím.

A ládából hiányzott a toll és az általános ismertető, tettem bele.

Acsart 2014.03.09 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Landorhegyi versenyállomás láda begyütése után sétáltunk át ide. Az erdőben rengeteg vadnyomot láttunk, de a gazdáikkal sokáig nem sikerült összefutnunk. A rejtés környékéről szép panoráma nyílik a környező hegyekre. Maga a rejtés ötletes, kissé talán szemtelenül van ott, ahol van :-)
A magunkkal hozott elemózsiából itt jóízűen megebédeltünk, és tovább indultunk a betyár-barlang felé. Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Lackó, Acsart

dienespeter 2014.01.01 14:00 - Megtaláltam
áldott feleségem találta meg. én már harmadikra próbálkoztam, mert sajnos a fényképek alapján máshol kerestem. nem a tarvágáson van, hanem a kereszt közelében. üdv köszi

markovicsa 2013.09.05 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Mára egy közel 20 km-es túrát szervezett Gubirobi - szollosi73, Hz és jó magam bevonásával. Terv szerint az útbaeső com és hu-s ládák begyűjtése a cél. Gárdonyban kezdtünk, a létszám kiegészült Székesfehérváron, majd irány Sárvár környéke. Gárdonyban Hz jóvoltából megismerkedtem a Munzee GPS ládakereső játék szabályaival és azonnal megtetszett. Már regisztrált játékos vagyok. Nagyon szép kellemes napos időben telt el a nap 8 hu és 13 com-os ládát találtunk. Kellemes napot töltöttem barátaimmal.
Mi is néhányszor átléptünk felette, nem feltűnő a rejtés.

 
szollosi73 2013.09.05 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Megvan!
Egy kellemes, 20km-es túra hatodik ládája volt ez.
Gubirobi, markovicsa és HZ barátaim társaságában.
A ládikó nehezen lett meg, András baráton fedezte fel.
Köszi a rejtést!

Hz 2013.09.05 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.30
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Útközben 
Gubirobi 2013.09.05 15:41 - Megtaláltam
Sört és rétest kedvelő nem műszaki emberekből álló kesser csapat (Hz, markovicsa, szollosi73 és Gubirobi) ezt is megtalálta egy kellemes túra keretében!
A betyáros barlangtól sétáltunk át idáig. A kereszt gyorsan meglett, de a rejtés nem adta olyan könnyen magát. Azért ennyi pont után égő lett volna nem megtalálni, így megkettőztük erőfeszítéseinket, tágabbra nyitottuk szemünket és András volt a szerencsés, aki meglelte a kincset.
Egy pontnak jó volt, sokat nem adott az eddig látottakhoz.
Szánom-bánom, de a ládaleírást sem tudtam végigolvasni. Egy kis átszerkesztés és rövidítés határozottan jót tenne neki.
Köszönjük a lehetőséget!

Tapsifüles 2013.08.31 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Nagyon tetszett az erdős rész. Bicajjal jó meredek volt egy-két rész, le is kellett szállnom többször a bicajról.
A rejtés ötletes!

eazs 2013.08.18 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Július elején próbáltuk megtalálni, átsétáltunk fölötte vagy egy tucatszor. Most egyedül, Siófok Törekiből indulva bringával, gyünyörű tájakon át. Köszönjük!

 
macikupac 2013.08.11 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.33
Ságvár környéki lösztúra 3.

A Betyár-barlangtól is sokat jöttem hárserdőben. Ez nagyon meglepett, hogy ennyi hársfa van a környéken. Majd belefutottam egy kerítéssel elzárt területbe. Mivel volt kapu és út is vezetett át rajta, így bementem. A másik oldalon elértem a P+ jelzést. Ezen meg könnyen eljutottam a ládához, bár a jelzés (és persze az út) nyomvonala nem egyezik teljesen a tuhu-val. A hatalmas tarvágásnak "köszönhetően" van kilátás dél felé. Bár, olyan különleges látnivalót nem fedeztem fel. A keresztet megtaláltam, de a kis, földbe mélyített erdészházat nem. És a ládát is kerestem egy kis ideig mire meglett. A lehetőségekhez képest nagyon ügyes a rejtés. Logolás után mentem tovább a Kási-várhoz és itt már láttam, hogy nem tudom tartani az időbeosztásomat és lekésem Ságváron a kinézett buszt. Picúr tartott velem.

[g:hu 1.4.23] [wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

 
Toti 2013.08.01 15:28 - Megtaláltam
Bringas talalat. Nyim felol tekertunk fel a lovaglas kozben mar megismert utakon. Nyugodt kornyek. Kosz: Alexa , Toti [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Webber 2013.04.15 11:48 - Megtaláltam
Meglett, nagyon jó a rejtés.

Balra fent 2 őz 
acsipapa 2013.04.15 11:48 - Megtaláltam
meglett

cucu199 2013.04.01 15:00 - Megtaláltam
ok

tivi2007 2013.03.09 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Ságvári kör 48 fővel 18 km gyalogtúra.
Éveleji bemelegítő túra alkalmával levadászva.

ADML 2013.02.09 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Sikerült!

Köszönjük a rejtést.

Pilis50 2012.11.28 14:30 - Megtaláltam
A sövényből fonott templom nemsokára kicsinek és gyengének bizonyult, ezért 1946-ban nagyobbat építettek, melynek jóváhagyására a királyi udvar és consilium elé kellett menniük instanciára. Biztos, hogy 1946-ban építették azt a templomot?

Sajnos "szorított az idő" - nem tudtam átélni a megtalálás örömét...,
Kérlek fogadd el (ha lehet -D).

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.12.30 21:23]

 
picinyuszi64 2012.10.14 12:10 - Megtaláltam
megtaláltam

Bubuka 2012.10.14 12:00 - Megtaláltam
A Zöldsporttal.

Telkess 2012.10.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Megtaláltak

Köszönet a ZÖLDeknek

zöldfülű 2012.10.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Lefülelve :)

3xzöld: ZÖLDSPORT csapattal zöldfülűként kint a zöldben (sportolva :D)

Köszönjük a rejtést

 
Esteban62 2012.10.14 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Megtaláltam.

zalajaro 2012.10.14 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.11
Zergi vezérletével,egy nagyon jó túrán.

KataJani 2012.10.14 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
.

Magnes50 2012.10.14 11:55 - Megtaláltam
Közös túra és találat.

Zergi 2012.10.14 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.29
Fogtam!
Somogyi buszozás keretében túráztunk erre: Nyim - Kási vár - Mindenszenteki séta - Betyár barlang - Landor-hegy - Lyukas-domb - Ságvár.
Dani unokám találta meg a ládát:)

KissFürkÉsz 2012.10.06 14:54 - Megtaláltam
Megvan.Köszi a rejtést:)

Cirbolya ;-) 2012.10.06 14:54 - Megtaláltam
Megvan.

vieva 2012.10.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltam.

kobcikrajci 2012.08.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.84
Túristaútnak álcázott homokbányán keresztül közelítettük a kási várromtól bicajjal. Szerencsére volt árnyék, jól esett egy kis pihenés a nagy melegben.

Mathau 2012.08.08 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 3.50 súly: 4.35
Kellemes séta közben LAHE felől. Nem rossz hely, de hogy megér-e egy ládát abban vannak kétségeim...

Zlatnik_A 2012.08.04 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. ötletes rejtes. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg] Mai 5 találatos biciklis ládázásom hőségben, strandolás helyett :-)

Lacza és Tádé 2012.08.04 07:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Na ez a hely nagyon tetszett. Eső után mentem de jól járható az út.
A kási várat sajnos nem innen közelítettem meg elmentem a parkolo1-ig ahol hatalmas dagonya várt rám fel is kellett adni. Ha innen mentem volna akkor sétagalopp lett volna. Majd holnap próbálkozom újra.

RoriZo 2012.07.14 08:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Köszönöm, meglett!

Motolla62 2012.07.03 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Erdei bringázás közben kerestük meg szaatt úrral. Nagyon jó rejtés, tényleg többször átmentem felette.

Discover 2012.07.01 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Ságvárról induló, több mint 17 km-es erdei körtúra második állomásaként, az izzasztó 30°-os hőségben.
Köszönöm a rejtést!

saintg 2012.06.23 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Ügyes rejtés.

rosie 2012.06.03 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Nargoth 2012.06.03 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2012.05.27 00:00 - Megtaláltam
-

scele 2012.04.30 13:21 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

soka63 2012.04.26 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
A rejtek nagyon tetszett, először kissé bizonytalan voltam mert kissé ásni kellett a likban de minden rendben van. Ajánlom innen tovább a Kási várat, a Pusi forrás felé kerülve, csodás a táj.

Hektor 2012.03.17 12:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

batla44 2012.03.15 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.76
Ismét figyelmetlen voltam, szerencsére fiam éber volt és megtaláltuk :-) nagyon jó rejtés, köszönjük [g:hu 1.4.6] [wapon beküldött szöveg]

molka 2012.03.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.68
Szép hely, de jó lett volna a leírásban arról is írni miért került ide a láda, miért mindenszenteki séta! (mondjuk ötletem van) Jót piknikeztünk, meg szép volt az a 25 km, amit a környéken sétáltunk! Ezért köszi!

carmin 2012.03.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.13
Kicsit csalódás volt ez a hely.

hitamas 2012.01.30 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Pontos koordináták, jó rejtés. Merő véletlenségből a rejtő által ajánlott GC-útvonalon, visszafelé még belefért az időközben települt GCLAHE. A távolságot alábecsültem, de a segédkesserek hősiesen kitartottak. :)

vipi 2011.11.06 12:09 - Egyéb
Az erdőt kivágták de a láda megmaradt (az eredeti). Új helyet kerestem neki lehet, hogy nehezebb lesz megtalálni de ettől érdekes a játék.

meg találtam !!!itt van!
itt leszA kiirtott részt öshonos fajtákkal ültetik be
Hajo 2011.09.04 11:30 - Megtaláltam
Szerencsére megvan és tényleg jó a rejtés.

A napi 15km-re tervezett túrából sikerült majdnem húszat csinálni ;-)
Továbbá egy kicsit kevés folyadékot vittünk magunkkal.
Azért jó volt, "kellemesen" elfáradtunk :-)
Utána kiittuk az első utcai csapot, továbbá az első falusi kocsmában Éva ivott egy nagy korsó sort (ilyet nem szokott csinálni) és meg két üveg Fanta vadmálnát (ilyet meg én nem szoktam inni. Bíró úr kérem muszáj volt... én vezettem).

Három ládát terveztünk megkeresni: GCALIA, GCKASI, GCBEBA. Utóbbit dél felől próbáltuk, de kerítések állták utunkat. Végül az kimaradt.

Gyalogos kupa: 19,5km

A.Fecó 2011.08.23 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
A rejtek felé találkoztunk az erdésszel, aki sajnálkozva közölte, hogy a rejteknél tarvágás van, rengeteg ág és nyesedék a földön. Keresték ők is a ládát, de nam találták, így valószínűleg már nincs is meg.
A helyszínt meglátva kissé nekikeseredtem, de azért egy próbát megér alapon elindultam a GPS alapján bugdácsolva az ágak között.
Örömmel jelentemm hogy a rejtekadó fa még mindig nincs kivágva, bár a környékén tényleg minden ki lett vágva és a rejtés is olyan jó, hogy ha az első ládáim közt lenne a keresés, nem biztos, hogy megtaláltam volna. Nem csoda, hogy a favágók nem találták, hisz úk nem "gyakorlott" kesserek.
Köszi-

foximaxi 2011.08.17 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Erdőirtás volt. Ez a fa valahogy megúszta. Temérdek ágnyesedék a területen.
A kirándulás, az idő jó volt.

Cerberus 2011.07.27 19:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
Megtaláltuk! Balaton-környéki 4 napos kessertúra 4/42. A GCLAHE után továbbsétáltunk ehhez a ládához. Hangulatosak voltak az erdős részek. A leírás a mi ízlésünknek túl sok helytörténeti infót tartalmaz, azonban a konkrét ládához, az általa bemutatott erdei részhez nem sok köze van. Köszönjük a rejtést!

 
maran 2011.07.17 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Egy laza "séta" közben kis csapatunkkal!

Geosasok 2011.06.12 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
megtalálva

Kopi 2011.05.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.42
Kellemes séta a kánikulában.

 
koszta 2011.04.07 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Köszönöm a rejtést.

tgb 2011.02.13 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam! Csendes erdei környezet, bár a legszebb arcát nem télen mutatja...

Marvin 2011.01.08 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
GCBEBA-tól jöttem át.

Atmosz&Zozmosz 2010.11.01 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Megvan :-) Ságvár felől jöttünk, a Tuhu-n is jelzett pihenőnél tettük le az autót, majd irány a láda. Szép túra az erdőben a keresztig, a láda is gyorsan meglett. Visszafelé a P+ jelzésen összefutottunk egy hatfős turistacsoporttal, akik a Kási-vár felől jöttek, és a S+ jelzést keresték. Útbaigazítottuk őket, majd visszasétáltunk a pihenőhöz. Köszönjük a rejtést!

aDoc 2010.09.28 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Kellemes séta, nagy forgalom. néhol sár, hulló falevelek. Szép.

kicsiogre 2010.08.21 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.70
Megvan!

gyimimi 2010.08.04 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.99
Séta helyett bringázással, bár a sár egy kicsit nehezített rajta.

benist 2010.08.02 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Bringatúra Siófok környékén. Ha nem is sétálva, de bringával elég jól sikerült bejárni ezt a dombvonulatot. A jó rejtés eredményeként a gyanús fát körbejárva fogalmam sem volt, hogy hol lehet a láda, aztán tüzetesebb kutakodás után végül előkerült.

rudolfis 2010.07.10 13:55 - Megtaláltam
Megalöszölő tt közben.Gyalogos kupa 53.3km.

nyic 2010.06.25 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.14
Egy kis túra közben felkeresve.

nyic+Zita+Anna

 
nmárti 2010.06.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Útközben:)

Duciék 2010.05.08 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
+

szaatt 2010.04.29 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.
Imádok a somogyi erdőkben bringázni.

AszalósGy 2010.04.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.90
Megvan egyesületünk az SZKTE György-napi :-) Böre-vári túráján.
Köszönet érte túravazetőnknek!

Sucuka 2010.04.03 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Egy kis szombat délutáni kerekezéses-gyaloglásos caching-túra első állomása.
Eredetileg a láda begyűjtését a GCKASI - Kási-vár ládával együtt terveztem begyűjteni a 2010.04.10-én megrendezésre kerülő "Cinege 40/25/10" teljesítménytúra kitérőjeként, de kicsit előrébb hoztam. Nem bántam meg. Kellemes időben jó kis túra volt.
A láda a rejtekadó fától kb. 3-4 méterre feküdt az aljnövényzetben, majdnem kiszúrva a szemem, de én bőszen kerestem a fa tövében...
Köszi a rejtést!

A kereszt, gondosan virágokkal...Kereszteződés a kereszt előtt...
Az én geomobilom... 
MikSi 2010.03.15 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Siófokról, egy 35 km-es kerekezés első, és legfárasztóbb :) ládája. Hűvös, szeles, de mégis gyönyörű időben. Élveztem, nagyon jó kis csésze! Köszi!

Útközben, a környék legszebb fája..., a Képes fa
Attibati 2010.01.23 11:35 - Megtaláltam
Körtúra Siófokról indulva 40 km
Kb 15 centis szűz hó borította a környéket , elég lassan tudtam haladni. A környéken különösebb látnivaló nincs de azért nagyon jól éreztem magam a hóborította erdőben.
A nagy hó miatt nehezen ment a láda megtalálása is. A rejtekadó fát tartalmazó mutató képet már nem nyomtattam ki, de köszönetően a pontos koordinátának 2 fára tudtam korlátozni a turkálást.
A doboz nagyon jó terepszínű tokban van azért még akkor sem vettem észre mikor a havat eltávolítottam a rejtekhely környékéről.
A túra kettős sikerrel zárult mert sikerült felfedeznem egy, a TUHU-n nem szereplő turistautat is.

nogacsalad 2010.01.17 12:20 - Megtaláltam
Később...

szkte 2009.12.29 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Túraútvonal előbejárása során megtaláltuk.

Hev 2009.12.29 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltuk a Böre-vár felé vezető túra közben.

Zsiráf 2009.12.06 12:10 - Megtaláltam
.

Ernesto 2009.11.08 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.78
Szép séta.

pero 2009.11.01 15:00 - Megtaláltam
megvan!

sztyopa13 a páratlan páros 2009.09.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Megvan.12kilométeres körtúra keretében gyűjtöttük be.Szép a táj.A bokáig érő púder szerű por nem hiányzott!Tetézte a dolgot,hogy fát szállító teherautó is elhaladt néhányszor mellettünk.

Vándor Csillag 2009.09.01 23:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.84
Megtaláltuk.

Mr Bean 2009.09.01 23:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Megvan!

bcs723 2009.08.23 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Idei második balatoni nyaralásunk első ládája. Viszonylag nagy melegben indultunk neki a láda megkeresésének, de az út szerencsére sok árnyékos területen vitt keresztül. Köszönjük a rejtést!

A keresztnélMegvagy!
Úton odafelé 
bgyuro 2009.08.12 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Szép túra volt.
Köszönöm a rejtést.

TücsiTeam 2009.08.11 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Balatonszéplakról indultam kerékpárral ládázni. A bringám hűen követet mindenhová. Volt, hogy Ő vitt engem, volt fordítva is. A sárral is meg kellett bírkózni. Nem volt egyszerű, de megérte. A táj és a rejtés lenyűgöző.

waldegard 2009.07.30 15:53 - Megtaláltam
Megvan.

usakal 2009.07.30 01:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
LUCAS 2009 felmérés melléktermékeként Nanukkal.

tommeli 2009.07.25 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Eredetileg Tabra indultunk, de a fiúk erdőben szerettek volna sétálni. A ládát nyitva találtuk, valószínűleg valami állatka kitúrta. Visszafelé meglátogattuk Józsi papáékat a Landor-hegyen.
tommeli+Dávid+Benjamin+Ildikó mami

EndreiTeam 2009.07.21 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Ok [wapon beküldött szöveg]
A GCBEBA parkolójában hagytuk az autót, majd egy nagy körsétával összesen négy ládát sikerült begyűjteni. (GCLSYD, GCBEBA, GCALIA, GCLAHE) Sajnos túl ritkán kerültünk hűs árnyékba, inkább a perzselő nap volt jellemző egész úton. Vittünk magunkkal jó sok hideg vizet, így aztán jobban birtuk a megpróbáltatásokat. Ha nem ilyen eszméletlen kánikulában indultunk volna neki, akkor biztos sokkal könnyebb lett volna, bár mostanra már abszolut pozitív élményként emlékszem rá.

Vértes 2009.07.11 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
teljesítménytúra közben

mapet50 2009.07.11 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Löszölők 35 túra útvonala mellett GCKASI-tól.

sjan 2009.07.11 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.70
Löszölő túra alatt. Köszi a rejtést.

ChrisCarlos 2009.07.11 12:48 - Megtaláltam
ez is megvan [wapon beküldött szöveg]
Löszölő teljesítménytúra közbeni találat.
Alig volt álcázva, most rendesen álcáztam. A doboz elég nehezen záródik mert tömve van. Előttem már kipakoltak néhány dolgot a rejtekbe, de ez nem a legjobb megoldás. Időm nem volt takarítani, szemetet válogatni. :(

fodor8peter 2009.07.09 08:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
S sáv és P+ turistautak kereszteződésében.
Kicsit túlzsúfolt a láda, így nem lehet lecsukni a tetejét rendesen. Két tollat kivettem belőle és a napszemüveg mellé tettem.
Futás közben nem volt kedvem nagyobb takarításra, de ha valaki legközelebb megtalálja, kicsit szelektálja meg a ládát.

zsotie 2009.06.13 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.93
A behajtani tilos tábláig kocsival, onnan gyalog. Csendes nyugodt környék.

bgecco 2009.06.11 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.88
Siófoki tárgyalásom utáni levezető ládázás. Klassz hely:) Köszi.

balon69 2009.05.31 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Köszi a rejtést!
A fa közelében találtunk egy napszemüveget, beraktuk a láda mellé.
Útközben láttunk egy gyönyörű szarvast, sajnos a kép egy telefonnal készült.

a szarvas, hát ennyi látszik belőlea napszemüveg
szepzsuzsi 2009.05.30 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Egyik kedvenc ládám a környéken. Nagyon szép az erdő minden évszakban.
Köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Erika, Ottó

 
Áron csapata 2009.05.10 13:00 - Megtaláltam
Jól bent van az erdőben....

anettnori 2009.05.05 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Szép erdei séta. Nem hajtottam el az ajánlott parkolóig, előbb letettem a járgányt. Innen gyalog folytattam tovább. Néhány nyuszi, fácánok jelezték, hogy nem én vagyok itthon. A kereszt előtt 200 méterrel "fogytak el" a holdak. Kis várakozás után újra lett jel, aztán a ládikát is becserkésztem. Logoltam, majd indultam visszafelé. A barlang felé szembe jött egy kismotoros, megállt, udvariasan megkérdezte, mi járatban vagyok. Kiderült, hogy a kerületi erdészhez van szerencsém. Ő is ismeri a játékot, a környékbeli összes ládát megtalálta már, bár nem regisztrált az oldalon. Csak úgy, kedvtelésből (kötelességből?) kutatta fel őket.
Kérdeztem, hogy gyakran megállít-e túrázókat? Azt válaszolta, az erdő mindenkié, nem vagyok sem autóval sem biciklivel, úgyhogy semmi gond, csak nem mindig ez a helyzet.
Végül mindketten folytattuk utunkat.
Köszi a rejtést!

 
pityulino 2009.04.26 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Kellemes nyári délelőtti séta Ciccel. A parkoló pont után találtunk még több parkolásra alkalmas(abb) helyet is, igaz már gyalogosan. A lustábbjának infó, hogy az autósztrádát már a ládáig kiépítették, ha száraz az idő. Persze a megjelölt parkoló után van egy behajtani tilos tábla, de nem néz ki kresztáblának, mert csak egy nagy fára van felszögelve, nem úgy ahogy azt a KRESZ előírja :-)
Érdemes a ládától kb 150 métert tovább menni a bal oldali úton, nagyon szép a kilátás. Köszönjük a rejtést.

Pityulínó

cic 2009.04.26 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A parkolóig vezető út kicsit megtréfált, néhányszor neki kellett futni, mire rátaláltunk a helyes útra. Nagyon tetszett a séta a szép tavaszi erdőben. Köszönjük!

Erdei keresztPillantás a Balatonra
Ölelés 
befi 2009.04.25 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
ok

Varga Gábor 2009.04.25 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Ok! Log később.

 
PeterTomi 2009.04.09 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Ságvári feketítés 3/3. Bár gondolkodtam hogy nekifogjak-e, de nem bántam meg, jó kis séta volt szép környezetben! Köszönöm!

mjdgm 2009.03.22 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Az Endrédi tavas multitól jöttünk egy kis Somogyi gyalogtúrára. Úgy terveztük, hogy a mai remek túrázóidőben útbaejtjük a Landorhegyet, a Betyár-barlangot és az Erdei keresztet.
Ez volt a harmadik állomás.
Menet közben felfedeztük, hogy milyen tehetséges favágók dolgoztak a környéken, hiszen sikerült nekik láncfűrésszel egy szivet megformázniuk! (lásd 2. kép)
Nagyon tetszett az erdész pihenő, és igencsak érdekes volt egy színes keresztet látni az erdőben.
Az újratelepített láda első megtalálói vagyunk az igényesen elkészített logfüzet tanulsága szerint. Jó a rejtekhely, s látszik, hogy a rejtő gondot fordított egy egyedi láda elkészítésére és ezt jól meg is oldotta! Köszönjük!

ier 2009.02.28 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.00
A dobozt a rejtektől 1-2m-re találtam, megrágva. Még a logfüzetből is hiányzik egy darab. Visszatettem a helyére.

Asztalosokk 2009.02.19 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
A GPS a híd után mindenképpen a jobb oldali útra akart küldeni minket, tekeregtünk egy jót és csak nem jutottunk közelebb a parkolóhoz. Szóval a híd után balra menjetek! A hely nagyon tetszett, láttunk őzeket is egészen közelről.

tiktak 2009.01.03 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Gyönyörű hely, szép rejtés!
Itt találkoztunk kedves kessertársakkal, köztük njani55, a GCSTMP rejtőjével, úgyhogy hazafelé az ő ládáját is becserkésztük.

Nyuszkó 2008.11.01 20:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Halloween helyett Mindenszentek napján a "Mindenszenteki séta" nevű láda megkeresésével debütálok.

T. Nagy 2008.11.01 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.57
A Cinege-forrás felől jöttünk. Ez az út 5-6 km, de megéri a fáradságot. Így útba ejtettük az Ali-rétet is, amely egy gyöngyszem.
Az időjárás kifejezetten áprilisi; volt szemerkélő eső, zápor és csendes őszi jellegű is. Visszafelé már verőfényes napsütésben értünk kiindulási helyünkre. Szomorúságunk mindössze az, hogy csak egy fácán tyúkot láttunk háron órás útunk során.
A területet már ismertük. Legutóbb a múlt évben az un. TÖKÖLŐ túrán jártunk erre. Megérte most is.

Murus 2008.10.10 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
[wapon beküldött szöveg]
A Kasi vártól érkeztünk. Gyönyörű időnk volt, igazi vénasszonyok nyara. Murus és Cica

sirgalahad 2008.09.29 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
Föld mélyén a bizonyság
Legalább négy méterre
Régtől lakott bizony Ság
Több népcsoport élt erre

gckasi felőlkereszt
Nemes 2008.09.28 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Megtaláltuk - az erdő nagyon szép. Mi épp szarvasbőgés idején érkeztünk, ami külön élmény. Köszönjük!

vzola 2008.08.09 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Megtaláltam

katika 2008.07.20 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.08
Elég nehezen találtuk meg az adott parkolót, jól megjárattuk a kocsit. De ha valaki idáig eljut, akkor már tovább is mehetne és egy jó kis drive-in is lehetne belőle.
Szóval szalon autóval ne próbálkozzatok a parkolóig!
A parkolótól viszont nagyon kellemes sétát tettünk a kunyhóig, aztán a keresztig. A fát most nehezen találtuk meg, mert minden zöld, és az örökzöld növény úgy kúszik fel a rejtekadó fára, mint egy vastag piton. A ládában a szokásos kötelező kellékeken kívül nem sok minden volt.
A webes részből hiányoljuk a letölthető koo-kat, egyébként nagyon jó a leírás. Köszönjük!

Lencsi 2008.07.12 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.61
A hosszúra nyújtott emelkedőn egy kicsit lemaradtam Fazéktól, így mire utólértem már túlvolt ládán, frissítőn, mindenen :)

reprocesszor 2008.07.12 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Löszölő túra közben, a kási vár miatti kitérő késésének ledolgozása közbeni villámtalálat! A rejtekadó fát "fojtogató" növény törzse félelmetesen vastag:-)! Köszi!

Fazék 2008.07.12 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Lencsivel közösen a Löszölő 32 teljesítménytúra keretében, a kb. 20 méteres kitérő még belefért.

pörsing 2008.06.24 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Megtaláltam

quad90csapata 2008.05.29 00:00 - Megtaláltam
GPS-nélkül is megtaláltuk! Igaz, volt némi helyi ismeretünk.
Az eddigi megtalálók képeiből felismertük a fát és találtuk meg a dobozt!
Megismertük a túrázás egy másik, számunkra új változatát
Megvan az első ládánk!

Gabeszosz 2008.04.13 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.44
A GCKERV ládát elhagyva, a vidék lassan "elcsendesedett". Messze kerültem a ládáktól csakúgy, mint a turistajelzésektől, és a turista-érzés helyett inkább - az eddigi somogyi élményeimből már ismert - "vándor"-érzésem támadt. Ezen a szakaszon tudtam a legjobban elmélyülni a tájban, a kis falvakban, az apró zajokban, melyek ezt a pár órát - különösen a Pusztaszemes és Lulla közti szakaszt - a túra legszebb részévé emelték. Eközben - a túra nyugat-keleti irányából fakadóan - szinte az összes dombocskához keresztben volt szerencsém, így kb. 20 percenként újabb és újabb nézőpontból tárult elém a panoráma.

Pusztaszemesen a készülőfélben lévő turista-táblácskák a Jaba völgyébe tereltek volna, de csak azért se hallgattam rájuk, s inkább a domboknak nekivágva - közben Bálványoson is keresztülsétálva - csak jóval később, egy horgásztónál (már majdnem Lullánál) ereszkedtem vissza a völgybe.

(Nem tudom egyébként, hogy más is észrevette-e már, de a NaviGuide térképen (4.6-os változat) Bálványos egy megközelíthetetlen, bekötőút nélküli szellemfalucska. A lakosság is bizonyára éhenhalt már. :-) )

Lulláról nem volt egyszerű történet feljutni a földmérő toronyig, legalább +2-3 km-t dobott a túrához a villanypásztorok kerülgetése, és végül így is valakinek a tanyáján (és villanypásztorán) át sikerült feljutni a hegy hátán futó szekérútra.

A tornyot elhagyva véget ért az eddig oly jellemző somogyi táj, innen már jelentéktelen szintkülönbségekkel értem el GCALIA-t, majd sétáltam tovább Ságvár felé. A ládánál már nem időztem a szükségesnél többet, de tekintettel a doboz nevére ("Séta"), talán nálam is elért valamit a céljából.

Reggelhez képest (őőő... a napszakra gondolok...) három találattal gazdagabban, végül háromnegyed hat magasságában értem be Ságvárra. Amit magammal hoztam: Egy TB Szóládról, és amit magam mögött hagytam: 38,9 km, 902 m szintemelkedéssel. :-)

Köszönet a rejtésért és az informatív leírásért!

Gabeszosz

Útközben GCKERV-től: Még Pusztaszemes előttÚtközben GCKERV-től: Bálványos és Lulla között
2 km-re a ládától: Lulla fölött a toronybólÚjabb kép 2 km-re a ládától: A toronyból a Balaton felé
Határjel?Ságvár felé - még mindig napsütötte az erdő
Lankák Békés Birodalma! 
farnerz 2008.04.05 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Kis családunk első nagyobb túrával össze kötött ládavadászatának második ládája volt ez,szép tavaszi napsütésben...kissé megfáradt gyerekekkel...de azért élvezték a keresést...köszönjük!!

Csipet-Csapat Siófok

gkristof 2008.04.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 1.00
Köszi

lgergely 2008.04.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.95
Kemény kis séta, köszi !

alarc 2008.04.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Elvileg a keresztig ki lehetne autózni, mi sétáltunk, fújt a szél, susogott az erdő, én féltem, két szarvast láttunk, ők is féltek:)) a gunyhónál már jártam régebben, de akkor a láda még nem volt arra, csoda szép hely, kár, hogy a sok magánzó lekerítgeti és kiírtja az erdőt:((

bigmick 2008.03.29 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.67
Kási vár ládájától jöttünk át ide. Útközben a földúttal párhuzamosan futó gerinc felől egyszer csak nagy zajra figyeltünk fel: egy népes szarvascsapat csörtetett el a fák között.
Nyim szélétől a Kási vár láda (rövidített útvonalon), onnan át ide, majd vissza a Nyim szélén hagyott autóhoz összesen olyan 13 km lehetett. Rohadtul elfáradtunk, de nagyon jó volt.

sereszaki 2008.03.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Átverekedtük magunkat a sártengeren (juván),s megfagyva bár,de törve nem,a húsvéti télben hamar megtaláltuk e kies rejteket! S egyúttal kettőt egy csapásra:több gomba is van a közelben...

Márti,Évi,Zsófi,sereszaki

"J&J" 2008.03.21 13:30 - Megtaláltam
(3/6) A BEAC hagyományos husvéti turája, az idén Somogyban.
Könnyü találat. Az erdöben virágok.

piroska 2008.03.21 13:30 - Megtaláltam
Somogyi geoládázás JPPJ-ékkel és a többi BEAC-ossal.

Csaba & családja 2008.03.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Nyim felöl indultunk eredetileg a GCKASI ládáért a 6 éves Attilával és a 12 éves Dorottyával. Az első 2km elég unalmas szántóföldek között vezetett, majd beértünk az erdőbe. Innen kicsit érdekesebb lett a séta. Mikor meglett a láda, mentünk tovább GCALIA felé, majd ha már itt vagyunk alapon elmentünk még GCBEBA-ért is. Visszafelé ránk sötétedett, lemerült a GPS és egy kicsit el is tévedtünk (bár így levágtunk kb 0,5km-t). Gyalogoltunk kb 18km-t 4,5km\h átlaggal, és bátran állíthatom én fáradtam el a legjobban.

KJ & GM 2008.03.17 15:55 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Mr Zerge 2008.03.09 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.08
Az ajánlott parkolótól sétáltunk végig a kicsit sáros, de alapvetően jól járható utakon. Jót lehetett ilyen hosszabb sétánál beszélgetni, bár most már kezdenek énekelni a madarak az erdőben, rájuk is kell figyelni.
Üdv Mr Zerge.

jalso 2008.03.03 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Ságvár határából indultam, de nem az ajánlott parkolóból (mert kissé félrenavigáltam a kocsival és nem akartam már a faluba visszamenni), hanem attól kb. 900 méterre, minimum ennyivel távolabb a ládától. Ráadásul tettem egy jó nagy kerülőt is egy szántóföld szélén. Ezzel együtt nagyon kellemes séta volt időnként tökön-paszulyon át, máskor meg liftező nyiladékokon. Végül minden meglett: először a láda, aztán a kereszt, végül a kunyhó. :-)) Szép volt az erdő, kellemes az időjárás. Köszi.

Az idei első...A "láda"
Feszület a nyeregbenKunyhó
IbolyamezőEnnek közelében parkoltam
kl 2008.02.09 15:36 - Megtaláltam
jól megüredalú a gps [wapon beküldött szöveg]

fkmaster 2008.02.01 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
GCSLYD, GCBEBA, GCALIA, GCKASI körtúra harmadik állomása. Betyár-barlangtól gyalogoltam át trackek híján ismeretlen erdei utakon. Köszönöm a rejtést.

VP 2008.01.20 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Ságvár határából kellemes séta.
Még az esős szombaton eltervezett laza vasárnapi ládázás Zsu.-val és Mikulással - végül csodás tavaszi napsütésben. A télre csak a Balaton jege, az elolvadt hó sara és a korai sötétedés emlékeztetett.

Mikulás 2008.01.20 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Kaptunk odafentről egy csodálatos tavaszi napot január 20-án :) Zsuval és VP-vel indultunk könnyed Siófok környéki ládázásra reggel 9-kor :) Az első találat a Sóstói magaspart nevű láda volt. Komoly kihívást nem tartogatott számunkra. Innen Siófokra gurultunk, ahol az aranyparti .com-os láda megtalálása után beültünk Zsuzsival, BiharyG-vel és Hófehérrel a szokásos kávézóba a központban :) Jó volt egy kicsit beszélgetni! Innen a helyi erők vezetésével a kicsit gyengécskére sikeredett kiliti ládához hajtottunk. A ládától 2 méterre parkolás és csoportkép készítés után, komolyabb ládák felé vettük utunkat...

Így elsőként Ságvárra vezetett utunk, ahol az aszfaltút végén hagytuk a kocsit, mert nem láttuk értelmét a sárdagasztásnak, meg nem is az volt a cél! Sétálni jöttünk. Elővettük a gumicsizmákat és nekiidultunk VP vel a kb. 6 km-es sétának (ez oda-vissza értendő). Kellemes erdei séta, az idő gyorsan telt. Élveztük a tavaszias napsütést és meleget. Kb. 14-15 fok lehetett. A láda könnyű találat, teljesen jellegzetes helyen. Az ilyet szeretem. Köszönet a sétáért!

Mikulás

Pupu 2008.01.18 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.23
Beszélgethetnékünk volt Bal3-mal, és járatni kellett egy tesztautót - hát kesseltünk egy kicsit. Nem ez volt a legfontosabb ma, és mondhatnám, szerencsére, miután mindhárom felkeresett láda a gyenguszka kategóriába tartozik. A három együtt nem ért volna meg egy délelőttöt és 200 km furikázást. Viszont sok okos gondolatot cserétünk és rengeteget röhögtünk, így pozitív lett a mérleg.

Jól esett a végére egy kis erdőjárás. A sár nem zavart, a párás kilátás meg tetszett. A mélyutak pedig nagy kedvenceim, jutott belőlük az autós és a gyalogos szakaszra is. Érdekes, jól összehozott leírás - bár minden rejtő venne ennyi fáradságot!

 
Bal3 2008.01.18 09:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.74
Áve!

Pupu hozott le magával egy kis pici kocsival.
Zsebcirkáló sajons már nem az a helyes kis törpe ami az emlékeimben kereszt szüleim Fiat 500-asáról megmaradt.
Ködös nyálkás reggelen indultunk 6-kor (Pupu mércével délután) Budaörsről, délre már otthon is voltam.
Magvas beszélgetés, újabb életbölcseletek, érett filozófia amit ma kaptam, ja meg 3 ládát.
Köszönöm!
Pupunak igaza van, sáros terepre nem való a bakancs, nehezen tisztítható, kár érte. Ezt már anno megtanultam tőle, ezért is vettem gumicsizmát, ami ma nagyon jó szolgálatot tett.
Jó nagyot sétáltunk az erdőben, élveztem a beszélgetést. Ilyen erdőből akár 100 is van, hozzánk közelebb, nekem még is szép emlék marad. A Leírásból megint sokat tanultam, igényes hosszú összefoglaló! Az pl. nagyon tetszett. Még az Alia szónak is utána néztem a neten.

Üdv Bal3

 
Erdélyi család 2008.01.13 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
A jeges út miatt a hídnál hagytuk az autót, így jó nagyot sétáltunk ill. csúszkáltunk. Az úton kevés emberrel találkoztunk nagyon csöndes nyugodt vidék.

szgabor 2007.12.30 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.64
Megvan!
Ezután következett a GCKASI innen kb.2,2 Km délnyugat felé.
-5C° Bokáig érő hó.

Betty. 2007.12.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Megtaláltuk!

BCI 2007.12.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltam.Ságvártól gyalog,aztán irány GCKÁSI.A végére egy 16km-es túra lett ,de megérte.
Ma már személyautóval könyedén megközelithető volt a parkoló.

tudo 2007.12.27 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 4.15
Téli kerékpár edzés Somogyban 100 km-en a Szabadisóstó - Siófok - Ságvár - Som - Nagyberény - Szabadhidvég - Felsőnyék - Mezőkomárom - Enying - Lepsény útvonalon 4 ládával. Végre igazi téli körülmények között edzhettem: az aszfaltutak szárazak voltak, a terepezések száraz porhóban mentek, a sár mindenütt csonttá fagyott, így az edzés végére tiszta maradt a kerékpárom és a felszerelésem.

GCSTMP után bemelegítésképpen pörgettem Ságvárig. Karácsonyra kaptam egy alávevős kályha felsőrészt, kicsit meleg, legközelebb 1 réteget kihagyok alóla. Ságvárt a templom - vaskorlátos híd - Sárga sáv mentén hagytam el. Sajnos az emelkedős részek csúsztak a hó alatti jégréteg miatt, az erdei szakaszokon pedig a mély megfagyott sár keréknyom terelgette a kerekeket saját kénye-kedve szerint. Az erdő a zúzmarával, az össze-vissza futkosó őzekkel, sőt a bár igen gyér, de azért mégiscsak nyöszörögve hallható madárénekkel gyönyörű volt. A folyamatos ügyességi játék emelte adrenalin szintemet, ezért a 130 bmp pulz.szám körüli pörgés tartható volt :-(.

Végső soron a falu és a láda közti út kb. fele kerékpározható volt. A láda simán meglett. Visszafelé a már ismert alattomos gödrökön, csúszós szakaszokon gyorsabban haladtam, 10:03-ra visszaértem a faluba. Rosszabbra számítottam.

Ságvártól Szabadhidvégig próbáltam egy szokványos téli 42/16 - 42/22 közötti tempómenetet tartani átlagos 80 rpm ped. és 135 bmp pulz. mellett.

ErdőszélenLöszfalak közt
Ezért érdemes!Erdei úton
Bringával a hóban :-)Találat
A célpontVisszafelé: a vadászlesnél
Visszafelé: újra löszfalak köztSágvár temploma
Jutka 2007.12.26 16:54 - Megtaláltam
Jó levezető séta volt a délelőtti 5 km-es futás után :). Freddy mindent leírt a logjában, csak a slusszpoént nem: a visszaúton az autó előtt kb. 30 m-rel hanyattvágódtam az extra csúszós túracipőmben (addig 9 km-en át egyszer sem), és ráadásul magammal rántottam a nekem segíteni akaró sógornőmet is. Jót pihentünk egy rakáson a jégen, aztán meg alig bírtunk felállni a nevetéstől (meg persze a csúszós cipőmtől).

freddy 2007.12.26 16:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.24
Piro lealazott ;) [wapon beküldött szöveg]
A helyszínre érkezve szomorúan tapasztaltuk, hogy a jegyes útviszonyok miatt a parkolóig se lehet elmenni, így leálltunk kb 1.6km-re attól. Bátyám meg nagy dühében megfordult és hazarepesztett :)
Úgyhogy maradtunk 4-en a 9km-es táv leküzdésére.
Még lámpa nélkül sikerült rábukkanni a rejtekre, de a ládát Piró kotorta elő a hihetetlen rutinjával :) El is bújhatnék mögötte ezek után :D
A ládában lakozó szaloncukrokat elimináltuk a bendőnkbe, míg Piró gazdagította a tartalmat egy nyakbaakasztó valamivel :)

Piró 2007.12.26 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.19
A téli kesseléseket valahogy nem szerettem; eddig... De ez a mai séta a havas erdőben annyira tetszett, hogy minden ezzel kapcsolatos negatív gondolatomat véglegesen elhessegette.
Nagyon jól esett ez a néhány km-es séta, az erdő pedig csodálatos volt. Visszafelé sajnos már ránk sötétedett, így a tervezett három ládából csak ez az egy valósult meg. Ez viszont elég jóra sikeredett, úgyhogy nagyon jól éreztem magam ezen a túrán.
Köszönet a rejtőnek és persze a csapat többi tagjának is!!

MegtalálásLogolás
Logolás /2.Jutka valahol a sötétben :)
Csuhás 2007.12.22 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.18
Jó kis havas erdőjárás volt. Szakica gyerkőcei nagyon élvezték az utat, Szabi végig büszke volt hogy egyszer sem esett, Kriszti pedig azt emlegette hogy mekkorát.. Jó a rejtés hóban is megtaláltuk, de a jellegzetes fa miatt akár gps nélkül is kereshető. Köszi!

Csuhás

Jellegzetes faTéli túrázó
Kereső csapatFotózás
KrisztiLogolunk
ÚtközbenEgyedül
FeszületValami szépet ma is...
angyalkriszti 2007.12.22 10:53 - Megtaláltam
OK

Mihul 2007.12.22 10:53 - Megtaláltam
ok

szakica 2007.12.22 10:51 - Megtaláltam
OK

szabitaxi 2007.12.22 10:49 - Megtaláltam
Megvan!!!

KutasG 2007.12.15 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.28
Nyimi nagyszülők háza felől közelítettük meg a ládát szakadó hóesésben. Vissza is alig találtunk. Tetszik a rejtés is és a környék is, bár lehet, hogy kicsit elfogult vagyok. Hamarosan felkeresem a környező ládákat is.

Puszkany 2007.11.28 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.81
Gcbeba-tól jöttem erdei utakon, bár az utolsó 500m megtréfált, az útról letérve átvágtam az erdőn, a keresztnél világsodtam meg, hogy az erdészeti út is ide csatlakozik. Még éppen időben, a talaj még fagyott volt, így nem volt sárdagasztás, de egyébként... A két láda közötti szakasz kb. 3,4km kis szintkülönbséggekkel.

 
Hampi 2007.11.24 11:47 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2007.11.24 11:44 - Megtaláltam
Megvan.

RejtekadóGeokesserek találat után
Keresztnél 
keva 2007.11.20 16:10 - Megtaláltam
Ok.

zsorzs 2007.11.20 16:10 - Megtaláltam
Most nem volt élvezetes a túra. Az olvadó hó miatt irtózatosan nagy a sár, gumicsizma viselése ajánlott.

vipi 2007.11.10 14:46 - Egyéb
Kimentünk új fényképeket készíteni.

kupec 2007.11.10 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
Sajnos már lehullottak a levelek, de azért kellemes séta volt.

Hófehér 2007.11.04 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.18
Szép őszi erdőben, kellemes séta. Útközben találka Patikussal és a ndavid42 családdal.

 
njani55 2007.11.04 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Dáviddal azt reméltük hogy az elsők leszünk, de sajnos már ketten megelőztek.Na de nem baj ,igy is megérte. Az őszi erdő gyönyörű, a séta pedig nagyon jólesett.

ndavid42 2007.11.04 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Bronzérem megvan : ) [wapon beküldött szöveg]
[:90:] Első dobogós helyezésem :)

Délután 1kor vettem észre, h új láda van a közelben, úgyhogy koordinátákat a gps-be, leírás kinyomtat, kiccsalád kocsiba be, aztán irány Ságvár. Mondjuk nem a javasolt parkolóhelyhez mentünk, kicsit másfele sikerült, de onnan se volt messze. A helyet nagyjából ismertem, legalábbis az oda vezető utat, mivel nyáron a Löszölő teljesítménytúra útvonala erre vezetett. A poén, h az egyik ellenörzőpont a kunyhó mellett volt, az út szélén, de észre sem vettem, h van ott valami :D, csak most esett le. Nagyon szép volt az erdő ezekben az őszi színekben. Meg jó idő is volt, szépen kitisztult az idő, sütött szépen a nap. Szóval jó kis séta volt, köszi.

3.helyezett :)
borostyánNémeth család és a pléh-Krisztus
színes erdőárnyékok
falevélmár ment le a nap
nagyon-mélyútmacska hajkurászás
Patikus 2007.11.04 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Egy órakor észleltük, hogy láda van a közelben, de Siófokon három órával a megjelenése után szinte reménytelen az első megtalálás. Igy is lett, másodiként sikerült a szép őszi erdőben Ságvár felől jó két kilóméteres sétával elérni az új ládát. Egy pár pocsolya kikerülésével szinte drive in is lehet. Erdei sétának szép környék.

BiharyG 2007.11.04 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.97
Amikor megjött az értesítő mail (10:54), lekiabáltam Zsuzsinak a konyhába, hogy új láda Ságvár mellett. Mire végigmondtam, bakancsban állt az ajtóban... :)
A környéket jól ismerem, már régen is tetszett, most pedig jó alkalom volt az újabb kirándulásra (csak az ebéd nem lett kész... :)
A leírásban említett erdészkunyhó a 46°48,631 18°03,909 pontban található. Csodaszép az őszi erdő, jó a rejtek is, tetszett, köszönjük!

BiharyG + Zsuzsi


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]