geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
1866. Mágikus út (GCMAUT)

A magasztos hely

A magasztos hely

Itt kezdődött minden...

Itt kezdődött minden...

Király leszel vagy szolga...

Király leszel vagy szolga...

Mágikus Út

Mágikus Út

a rejtek ...

a rejtek ...

Ő lenne az Adeptus?

Ő lenne az Adeptus?
Szélesség N 47° 24,696'
Hosszúság E 19° 15,619'
Magasság: 130 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.09.28 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.10.21 10:00
Utolsó lényeges változás: 2021.03.06 15:33
Utolsó változás: 2021.09.22 16:25
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Patics
Ládagazda: Patics
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 4900 m
Megtalálások száma: 370 + 3 sikertelen + 36 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


Egy Mágikus Útra invitállak most Vecsésre!


Mint egy leendő mágustanonc járhatod végig a Mágikus Utat, melyet Patics Mágus állított össze, hogy végígjárva az utat, számot adhass képességeidről, bizonyítva alkalmasságodat és az út végére érve elnyerhesd jutalmadat, ha méltónak bizonyulsz rá.


Mi kell ahhoz, hogy sikeresen végigjárd a Mágikus Utat?
Vágy, hit és akarat!
Legyen hát benned vágy arra, hogy végigjárd ezt az utat, legyen benned hit, hogy végig tudod járni és legyen benned akarat, hogy nekivágj az útnak.


Szükséged lehet az utad során mágikus eszközökre is:

Mágikus tükör: Erősíti a mágus észlelési képességeit, a tisztánlátást. Segítségével a mágus meglátja a múltat, a jövőt és mindazt, ami fizikai szemmel nem látható. De mint tapasztalni fogod, jól jön majd egyéb helyzetekben is. (tükör)
Mágikus mécses: Erősíti a mágus belső, tűz energiáit. Aktivitást és erőt ad. Ha tűzre, fényre vagy melegre van szükséged, bizony jól jöhet. (gyufa-de jó lesz a papír is)
Mágikus kehely: Erősíti a mágus belső, víz energiáit. Nyugalmat és határozottságot biztosít. Ha szomjas vagy, akkor is hasznát veheted. (pohár)
Mágikus pálca: Erősíti a mágus teremtő képességeit, a ráhatás erejét. Ezáltal nyilvánul meg a mágus ereje. Erre neked is szükséged lehet. (bot-ami inkább ceruza)


Szükséged lesz még gondolkodásra, türelemre, kitartásra, tájékozódási és probléma megoldó készségre is, hiszen most nem egy "odamegyek és ott van" típusú ládikát készülsz felkeresni.


Tudnod kell, ha elkezded, akkor már nincs visszaút. Ahogy Eliphas Levi a Nagy Mágus Mester mondta: "Király leszel vagy szolga. Nyersz, és magasra jutsz, vagy elbuksz, és a porban fetrengesz."
NINCS KÖZÉPÚT!



1. Elindulás: Ha eljutottál a kezdőpontra, menj be a "magasztos helyre" és mondj el egy imát Önmagadért és mindazokért, akiknek szükségük lehet rá. Kérd az Égiek segítségét és támogatását az Útra melyet végigjárni tervezel. Tisztítsd meg elmédet a tisztátalan gondolatoktól, tisztítsd meg lelkedet a tisztátalan érzelmektől. Így a tetteid is tisztábbak lesznek. Majd ha kijöttél, állj a bejáratnak háttal és lásd meg az Iskolát ahol Patics Mágus elkezdte a tanulmányait. Majd menj egyenesen a kerítésig és ülj le a kerítés peremére. Ha megpihentél, megláthatod a továbbvezető Utat. De jól vigyázz! A mágikus tükröd segítsége nélkül nem tudhatod meg, hogy merre menj tovább.
Tanácstalanoknak: Koordinátákat keress.





2. Türelem és tájékozódó képesség: Tulajdonképen itt kezdődött minden, bár nincs semmi különös látnivaló e "tornyos házon", ha csak az nem, hogy itt született Patics Mágus, aki ezt a Mágikus Utat összeállította számodra. Érezd hát át e hely fontosságát. Majd állj a kapu elé, és türelmesen várd meg, hogy 90 perccel múljon el 10 óra. Ha szerencséd van, és éppen süt a Nap, akkor indulj el feléje és menj 94 métert. Használd a mágikus kelyhedet, hogy a forrás vizével olthasd a szomjad és várd, hogy a víz szétáradjon a belsődben. Ekkor kitisztul az elméd és megláthatod a forrás bal oldalán, az utad végét jelző hely megtalálásához szükséges számokat. (Mivel mindig az első gondolat a helyes ezért csak az első 3 számot jegyezd meg. A többivel ne törődj!)
A forrást két bölcs vigyázta de a harcokban egyikül az életét adta azért, hogy megőrízze a titkot. A még életben lévő bölcs, most is ott örködik a forrás bal oldalán. Menj oda hozzá, állj elé és húzd ki magadat bátran, hogy egyenesen a szemébe nézhess. Meglátod, az arcára lesz írva, merre mehetsz tovább. Ha kellően tiszta az elméd, a végcélod helyéről is sejtéseid lesznek.
Tanácstalanoknak: Vigyázz! Addig ne menj tovább amig meg nem leled a bölcs arcán azt a 3 számot, amit a forrás bal oldalán is megleltél. Mert ezt a három számot, majd később át kell írnod egy másik számra. Találhatsz itt más koordinátákat is.






3. A Bölcsek: Indulj el a Bölcsek sorfala között. Menj 200 métert és számold meg a két oldalt álló Bölcseket. Vigyázz, csak az idős és felnőtt bölcseket számold meg, az idegeneket és a gyermekeket ne számold bele! Jól jegyezd meg a bölcsek számát, majd adj hozzá 50-et. Ezt a két jegyű számot írd be a hiányzó két helyre ami a forrás meglátogatása után, még nem tisztult ki az elmédben. Ezzel többet nincs is mit tenned.
Tanácstalanoknak: A Bölcsek bal oldali sorfalában néggyel több bölcs áll mint a jobb oldaliban. Ellenőrizd! (saroktól - sarokig) Itt is áll egy tornyos ház, de itt a sarkon és ez nem az a ház mint amit az előző ponton láthattál. Ne keverd össze őket.





4. Bátorság: Állj úgy, hogy felülről láthasd a szörnyeteget. Szedd össze minden bátorságodat és fordulj vele szembe mikor Észak-nyugatról feléd közeledik. Nézz a szemei közé, de ne mozdulj! Ekkor megállás nélkül fog továbbrobogni. Mikor újra csend van, nézz kicsit balra és lefelé, és akkor megláthatod.... Egy fehér sírkő emelkedik ki a földből, és megmutatja azt a három (kék színű) számot, amit hozzá kell adnod a forrásnál talált három számhoz.
Tanácstalanoknak:Ha a másik irányba nézel, ott 1-el nagyobb a szám.


Vigyázz!
Ne menj közel a sírkőhöz, mert a szörnyeteg elragadhat!





5. A Korona: Bár király még nem vagy, de elképzelheted milyen lehet. Ha kiábrándoztad magad nézz körül és elégedj meg a herceggel. Keresd a néki adományozott emléktáblát. A rajta lévő dátum első és utolsó számjegye egymás után írva adja azt a kétjegyű számot amit még hozzá kell adnod a sírkő számával növelt összeghez. Ha megvan, javítsd át a forrásnál talált háromjegyű számot az új számra.
Tanácstalanoknak: A házfalon keresd, 36 méternyire ...



Ellenőrízd!
A forrásnál talált háromjegyű szám+a sírkövön lévő háromjegyű szám+a dátum első és utolsó számából képzett kétjegyű szám.
Ezzel, a három számból képzett összeggel írd át / javítsd át a forrásnál talált háromjegyű számot!





Az első próbatételeken már túljutottál. Minden szükséges ismeret a rendelkezésedre áll, hogy rátalálj az utad végén lévő Titokra és megfelelhess a nagy Próbatételnek! Gratulálok!
Azonban a neheze még hátra van.
Most készülj fel egy hosszabb útra! Ha már elsajátítottad a teleportálás technikáját, gyorsan ott lehetsz, ha nem, akkor bizony gyalogolnod vagy valamilyen úton vívő járművet kell igénybe venned.


Az utad vége egy patakmeder jobb oldalán van, az aszfaltos úttól csupán 100 méterre. Ellenőrízd le, hogy idáig jól számoltál-e? Ha nem, lehet újra kell járnod az utad! Az erőteljes növénynövekedés és a terület nem kellő gondozattsága miatt az utolsó 20 méteren magasra nőtt füvön, bozóton kell átvágnod magad. Készülj fel, a láda egy fa tövében van. Késő ősz és kora tavasz között könnyeben megközelíthető a láda.





6. Megérkezés: Mágikus Utad végére érkeztél, de van még próbatétel mi előtted áll. Meg kell keresned a Pentákulumot, valamint meg kell fejtened a Mágikus Rejtélyt, hogy igazolhasd az út teljesítését. Tárd fel a rejteket amit egy Adeptus (bokrokkal körülvett fa) őríz. Most már nem adhatod fel!
Tanácstalanoknak: Ha kell, légy erős és mozgass meg minden követ a fa tövében, hogy a célodat beteljesíthesd.





7. Megoldás: A Pentákulumot ne forgasd, úgy jó, ha két lábán áll. A Mágikus Rejtély megoldásához, jó ha délben elindulsz és haladsz előre. Az idő múlásával, 9 órára megtudhatod a jelszót, összeolvasva az utadba kerülő feliratokat.
Tanácstalanoknak: A jelszó egy "értelmes" afrikai mondat, itt egybeírva. A pentákulumot a ládában lelheted meg.



Kérlek gondosan zárd vissza a rejteket és álcázd, hogy illetéktelenek kezébe ne juthasson a Pentákulum. Ha veszel ki ajándékot, helyezz cserébe méltót. Kérlek csak olyan fotót ossz meg a többi Keresővel ami nem árulkodik a megfejtésekről, főként a rejtek helyéről.

Légy óvatos! A Megérkezés helyszínén idegenek is járhatnak. Ne fedd fel számukra a rejteket!





Bónusz 1: Ha a megérkezés előtt útba ejted a
pontot, akkor tudhatod, hogy jó irányban haladsz, megpihenhetsz és megtekintheted Vecsés legrégebbi iskoláját is.

Bónusz 2: Ha már itt jársz, javaslom készülj fel és keresd meg a másik vecsési rejteket is,
a Geoszöcske lakhelyét .


-------------------------------------------------

A hely ahol feladatodat teljesítened kell, Vecsés városa. Történetéről a város honlapján tudhatsz meg bővebbet: ITT


Javaslom keresd fel az ófalu egy szép templomát:

és a háborús emlékművet:


"Több mint 200 éve annak, hogy 2. Grassalkovich Antal herceg megjelentette a telepítési okiratot és 50 családot telepített le Vecsésen. Ezzel kezdetét vehette Vecsés újkori története. Ha emberöltőkben számolunk vissza, akkor 7-8 emberöltő van a hátunk mögött. Olyan emberöltők, amelyekben voltak háborúk és építkezések, voltak pusztító járványok, de volt számtalan esküvő és keresztelő. A XX. század megpróbáltatásai az I. és II. világháború, a kényszermunka, a kitelepítések a kommunizmus máig ható sebeket ejtett Vecsés őslakosságán...


Ládatörténet:
2007.10.21. Ma materializálódott a Mágikus Út!
2019. feb. 18. A harcokban elhunyt az Adeptus (egy hatalmas fa) aki őrízte a rejteket.
2019. 10.03. Az idő és a helyzet nehézségei miatt, a Mágikus Út is halottá vált és az enyészet elkezdett rajta dolgozni.
2021. 01. 21. [Admin(Fazék)] és Invictus3 játékostársunk lépéseket tett, hogy reinkarnációra bírj a Mágikus Utat, mely szándékot és feladatot Patics Mágus átvállalta tőlük.

2021.03.06. Elérkezett az Idő! A nehéz körülmények ellenére, a Mágis Út és az Adeptus is reinkarnálódott és lerázva az enyészet romboló erejét, Új Életre kelt. Kalandra fel!
Állapot: kereshető
3 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (262 db): környezet: 4.29 rejtés: 4.77 web: 4.76 átlag: 4.61

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


KVBB 2021.09.12 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

dynuchu 2021.09.07 19:57 - Megtaláltam
Justbeokay-val közös ládázás, megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Justbeokay 2021.09.07 19:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Két részletben szedtük le, az első 5 pontot egy levegővel megcsináltuk, de a végláda előtt visszatántorodtunk az aljnövényzet miatt.

második alkalommal bevetettük magunkat a susnyába, ahogy láthatóan mások is tették, fél óra elszánt keresés után, a rejtő segítségével sikeresen észleltem, hogy tök rossz helyen vagyok. megeskudtem volna, hogy elvégeztem a szükséges matekot, de... nem. Úgyhogy végül a megfelelő koordináták tudatában, sokkal kevesebb aljnövényzettel (bár több hangyával) megküzdve könnyen megtaláltuk az egyébként zseniális ládát :) [Geoládák v3.11.3]

zolika87 2021.09.05 08:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
3 fordulóban begyűjtve :)
Először a pontok nagy részét összeszedtem, de a forrásnál súlyos hibát vétettem - a rejtő segített, melyet a második körben korrigáltam (utólag is köszönet :)
Ma elmentem a végládáért. Viszonylag könnyen meglett, a terepnövényzet sem annyira vészes most. A ládát nagy, fekete hangyákból álló boly védi, melyet már csak akkor vettem észre, amikor már kb 50 darab rajtam mászkált. A jelszó csak elsőnek tűnik nehéznek.
Maga a láda egy igai kuriózum, nagyon tetszik a stílusa és a rejtvényei: kell gondolkodni, de nem megy át szivatásba. Köszönöm a rejtést!

CsabaiMangó 2021.08.05 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Hát amikor kinéztem a BÁKK-hoz legközelebb eső, és amúgy egyetlen vecsési multit (ha már erre jártunk), nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekes lesz. Nekem egyrészt időhiány miatt másrészt a leülepedés - átgondolás miatt is 2 napos láda (még jó, hogy 2 napos tanfolyamra hoztam Kingát). Szép, igényes láda, kedvemre való fejtörőkkel. Köszönöm még egyszer. Minden csillagos ötös, kivéve az utolsó pár méter, de erre fel is hívja a figyelmet a rejtő! [Geoládák v3.11.3]

lelcache 2021.06.12 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.54
Nagyon régen kinéztem már, hogy egyszer, ha lesz sik időnk, eljövünk ide családosan egy kis rejtvényejtős kalandra. Aztán sajnos megszűnt, amit nagyon bántam.

Örülök, hogy újra élesztetted, és ma megkereshettük.

A leírás nagyon jó stílusú. Öröm volt olvasni, és fejtegetni a rejtvényeket. amik azért nem okoztak nagy fejtörést. De azért tetszett!

A bölcsek sora, és a végpont, és annak környezetet tetszett még nagyon.

Jól szórakoztunk, kellemes időtöltés volt!

Köszönjük a bele fektetett munkát.

lelcache+Zsé+Lilóka+Bambusz

DSCN1138DSCN1141
DSCN1139DSCN1144
DSCN1145DSCN1146
IMG_4646DSCN1148
IMG_4648DSCN1149
DSCN1151DSCN1153
DSCN1156DSCN1158
DSCN1160DSCN1163
KremesEmber 2021.06.12 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Klassz a kerettörténet és a láda is. [Geoládák v3.11.0]

Lászlócsalád 2021.06.02 18:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Másodszorra sikerült megtalálnunk :) első alkalommal megfejtettük a láda koordinátáit, de besötétedett, és a derékig érő fűben este 9 után feladtuk ? ma visszajöttünk, világosban azonnal meglett a láda, a jelszó sem volt nehéz :) nagyon tetszett, köszönjük :)

20210520_19043920210520_201558
20210520_20230020210520_210511
20210520_210625 
OsiOsi 2021.05.24 16:55 - Megtaláltam
Több lépésben lett, mivel amikor erre jártam mindig más dolgom is akadt. Még Paticsot is felhívtam vagy 2-szer. Kösz a segítőkészséget.

Ambró 2021.05.05 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

ellfelek 2021.05.02 17:14 - Megtaláltam
Sajnos erre a multira egy kicsit rágörcsöltünk, vagyis inkább én... :) Minden ment szépen a második pontig, ahol nem találtuk meg azt, amit kellett volna... Viszont leleményesen a képekből és a leírásokból kitotóztuk, hogy merre van a következő pont. A másik pontnál meg meg volt adva az eredmény.... Így minden szám a kezünkben volt, csak éppen nem tudtuk hogy milyen koordinátába helyettesítsük be a számokat... Ment a gondolkodás hogy mi nem stimmel, majd felhívtuk a rejtőt, akinek köszönjük a segítséget, fényt gyújtott a fejünkben, hogy valami kimaradt a második pontnál... De ezután a kis közjáték után már rendben meglett a végláda is... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20210502_144553IMG_20210502_150558
IMG_20210502_164011 
Gábor1994 2021.04.25 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

daisy01 2021.04.25 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Molli 2021.04.24 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Köszönöm a rejtést!

zoll 2021.04.17 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Andi, Zoli [Geoládák v3.10.3]

Wilka74 2021.04.17 15:42 - Megtaláltam
Kis délután ládakeresés az elmúlt időszakban megjelent ládák felkeresésével. Rég várt megtalálása volt a multinak, végre simán összejött. Köszi a rejtést!

IMG_8692IMG_8703
stikli08 2021.04.16 16:32 - Megtaláltam
Háááát, nem a szívem csücske ez a láda! Mit adok mihez, merre van az arra... Na de minden jó, ha a vége jó, és az jó! Remek rejtés és igényes láda! Köszönet a rejtő fáradozásáért! [Geoládák v3.6.0]

adamvivi 2021.04.11 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

adamtrixi 2021.04.11 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

adamatis 2021.04.11 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Atis Gyömrőről [Geoládák v3.10.3]

ésKata 2021.04.11 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Sok energiát fektetett a rejtő a ládába, nekem mégsem lesz a kedvencem annak ellenére, hogy szeretem a rejtvényeket. Már előre berzenkedem a túl misztikus és fenyegető üzenetektől. Nekem jobban tetszik egy olyan multi, ahol egy település nevezetességei kerülnek bemutatásra. A vasúti, jelenleg lezárt híd, meg a sínek mellé írt koordináták, szóval engem nem vonz, inkább olvastam volna arról, miért Bálint Ágnesről nevezték el a Művelődési Központot, miért is olyan híres a vecsési káposzta...

Mizo6869 2021.04.10 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! Érdről motorral jöttünk Vecsésre. Őrültünk a régi, új ládának. Az első pontot hamar megtaláltuk. A 2. pontot a föld elnyelte. (Fontos! Vízvezetéket szerelnek, valószínűleg hamar befejezik a munkát.) Itt a rejtő segítségével tudtunk tovább haladni. 3. pont rendben. 4. pont rejtői segítséggel. 5. pont rendben. Jött a számolás. Utólag nem nehéz, de mi mégis elrontottuk. Újra a rejtő segítségét kértük. A láda és a jelszó könnyen meglett. Köszönjük a rejtő segítségét, igazán jól szórakoztunk. Mia, Zoli Érdről.

krisztian753 2021.04.04 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtvényt

Kiaribua 2021.04.03 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Örülünk. hogy újraéledt a láda.

pilufrombp 2021.03.29 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00
Nehéz szülés volt!! :-)
Megtaláltuk, köszönjük a szuper rejtést és a fejtörőket!
TFTC!

Adri & Pilu, Panni a Magyar Vizsla [Geoládák v3.9.6]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (409 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]