geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1866. Mágikus út (GCMAUT)

A "magasztos hely"

A "<i>magasztos hely</i>"

Négy elem + védőkereszt

Négy elem + védőkereszt

A magasztos lehetőségek ideje

A magasztos lehetőségek ideje

Egy "tornyos ház"

Egy "<i>tornyos ház</i>"

Én király vagyok!

Én király vagyok!

Bónuszpont.

Bónuszpont.

Hősi emlékmű.

Hősi emlékmű.

A Forrás közelében Őt is láthatod

A Forrás közelében Őt is láthatod

az új logbook

az új logbook
Szélesség N 47° 24,696'
Hosszúság E 19° 15,619'
Magasság: 120 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.09.28 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.10.21 10:00
Utolsó lényeges változás: 2019.10.03 09:00
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Patics
Felhasználó: Game Over
Nehézség / Terep: 4.0 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 333 + 3 sikertelen + 35 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


Egy Mágikus Útra invitállak most Vecsésre!


Mint egy leendő mágustanonc járhatod végig a Mágikus Utat, melyet Patics Mágus állított össze, hogy végígjárva számot adhass képességeidről, bizonyítva alkalmasságodat és az út végére érve elnyerve jutalmadat, ha méltónak bizonyulsz rá.


Mi kell ahhoz, hogy sikeresen végigjárd a Mágikus Utat?
Vágy, hit és akarat!
Legyen hát benned vágy arra, hogy végigjárd ezt az utat, legyen benned hit, hogy végig tudod járni és legyen benned akarat, hogy nekivágj az útnak.


Szükséged lehet az utad során mágikus eszközökre is:

Mágikus tükör: Erősíti a mágus észlelési képességeit, a tisztánlátást. Segítségével a mágus meglátja a múltat, a jövőt és mindazt, ami fizikai szemmel nem látható. De mint tapasztalni fogod, jól jön majd egyéb helyzetekben is. (tükör)
Mágikus mécses: Erősíti a mágus belső, tűz energiáit. Aktivitást és erőt ad. Ha tűzre, fényre vagy melegre van szükséged, bizony jól jöhet. (gyufa)
Mágikus kehely: Erősíti a mágus belső, víz energiáit. Nyugalmat és határozottságot biztosít. Ha szomjas vagy, akkor is hasznát veheted. (pohár)
Mágikus pálca: Erősíti a mágus teremtő képességeit, a ráhatás erejét. Ezáltal nyilvánul meg a mágus ereje. Erre neked is szükséged lehet. (bot)


Szükséged lesz még gondolkodásra, türelemre, kitartásra, tájékozódási és probléma megoldó készségre is, hiszen most nem egy "odamegyek és ott van" típusú ládikát készülsz felkeresni.


Tudnod kell, ha elkezded, akkor már nincs visszaút. Ahogy Eliphas Levi a Nagy Mágus Mester mondta: "Király leszel vagy szolga. Nyersz, és magasra jutsz, vagy elbuksz, és a porban fetrengesz."
NINCS KÖZÉPÚT!1. Elindulás: Ha eljutottál a kezdőpontra, menj be a "magasztos helyre" és mondj el egy imát Önmagadért és mindazokért, akiknek szükségük lehet rá. Kérd az Égiek segítségét és támogatását az Útra melyet végigjárni tervezel. Tisztítsd meg elmédet a tisztátalan gondolatoktól, tisztítsd meg lelkedet a tisztátalan érzelmektől. Így a tetteid is tisztábbak lesznek. Majd ha kijöttél, állj meg a bejáratnak háttal és lásd meg az Iskolát ahol Patics Mágus elkezdte a tanulmányait. Majd menj egyenesen a kerítésig és ülj le a kerítés peremére. Ha megpihentél, megláthatod a továbbvezető Utat. De jól vigyázz! A mágikus tükröd segítsége nélkül nem tudhatod meg, hogy merre menj tovább.
Tanácstalanoknak: Koordinátákat keress.2. Türelem és tájékozódó képesség: Nincs semmi különös látnivaló e "tornyos házon", ha csak az nem, hogy itt született Patics Mágus, aki ezt a Mágikus Utat összeállította számodra. Érezd hát át e hely magasztosságát. Majd állj a kapu elé, és türelmesen várd meg, hogy 90 perccel múljon el 10 óra. Ha szerencséd van, és éppen süt a Nap, akkor indulj el feléje és menj 94 métert. Használd a mágikus kelyhedet, hogy a forrás vizével olthasd a szomjad és várd, hogy a víz szétáradjon a belsődben. Ekkor kitisztul az elméd és megláthatod a forrás bal oldalán, az utad végét jelző hely északi koordinátáinak utolsó 3 számjegyét. (Mivel mindig az első gondolat a helyes ezért csak az első 3 számot jegyezd meg. A többivel ne törődj!)
A forrást két bölcs vigyázza. Menj a bal oldalihoz és húzd ki magadat bátran, hogy egyenesen a szemébe nézhess. Meglátod, az arcára lesz írva, merre mehetsz tovább.
Tanácstalanoknak: A 3 számot itt is megleled.3. A Bölcsek: Indulj el a Bölcsek sorfala között. Menj 200 métert és számold meg a jobb oldalt álló Bölcseket. Vigyázz, csak az idős és felnőtt bölcseket számold meg, az idegeneket és a gyermekeket ne számold bele! Mivel mostanra már Te is bölcsebb lettél, Önmagadat is add hozzá, sőt, mivel lélekben Patics mágus is veled van, adj hozzá még kettőt. Így megkapod az utad végét jelző északi koordináták középső két számát.
Tanácstalanoknak: A Bölcsek bal oldali sorfalában néggyel több bölcs áll mint a jobb oldaliban és ott van még egy tanítvány is. Ellenőrizd! (saroktól - sarokig)4. Bátorság: Állj úgy, hogy felülről láthasd a szörnyeteget. Szedd össze minden bátorságodat és fordulj vele szembe mikor Észak-nyugatról feléd közeledik. Nézz a szemei közé, de ne mozdulj! Ekkor megállás nélkül fog továbbrobogni. Mikor újra csend van, nézz kicsit balra és lefelé, és akkor megláthatod.... Egy fehér sírkő emelkedik ki a földből, és megmutatja számodra az utad végét jelző keleti koordináták utolsó 3 számjegyét.
Tanácstalanoknak: Ha gyenge a szemed, a harmadik számjegyben bizonytalan lehetsz, így segítek, a 8-as lesz az. Ha a másik irányba nézel, ott pedig 1-el nagyobb a szám.


Vigyázz!
Ne menj közel a sírkőhöz, mert a szörnyeteg elragadhat!5. A Korona: Bár király még nem vagy, de elképzelheted milyen lehet. Ha kiábrándoztad magad nézz körül és elégedj meg a herceggel. Keresd a néki adományozott emléktáblát. A rajta lévő dátum első és utolsó számjegye egymás után írva adja az utad végét jelző keleti koordináták középső két számát.
Tanácstalanoknak: A házfalon keresd, 36 méternyire ... (Mivel éppen tatarozzák az épületet és az emléktáblát leszerelték, így segítek, a rajta lévő évszám: 1916)Az első próbatételeken már túljutottál. Gratulálok!
Azonban a neheze még hátra van.
Most készülj fel egy hosszabb útra!


Tudd, hogy utad egy hátralévő része az időjárás függvényében vízzel borított lehet, és az évszaktól függően akár bozótoson is át kell kelned. Csak akkor indulj neki, ha erre felkészültél!6. Megérkezés: Mágikus Utad végére érkeztél, de van még próbatétel mi előtted áll. Meg kell keresned az Adeptust és a Pentákulumot, valamint meg kell fejtened a Mágikus Rejtélyt, hogy igazolhasd az út teljesítését.
Tanácstalanoknak: Ellenőrzésképpen, most bizonyára egy rét közepén, egy nagy bokor mellett állsz és ha az utad ezen végét jelző északi koordinátákhoz hozzáadsz 0.313-at és a keleti koordinátából kivonsz 0.273-at akkor patakba lépsz, de ide nem kell menned, bár utad során valószínűleg áthaladsz e pont felett.7. Befejezés: Nézz körül! (Amikor a 6. ponton, a megérkezés helyszínén állsz.)
Az Adeptus ott áll, 57 méterre, Dél-Keleti irányban.
Nem tévesztheted el, kitűnik környezetéből a méreteivel amit főként akkor tapasztalhatsz meg, ha majd elé állsz. A harcokban már többször megsérült és vesztett a régi Nagy Méltóságából, bal karja a földre hanyatlik, de jobb karját még most is magasra emeli. Menj oda hozzá, hogy feltárhasd a rejteket melyet a lábánál őriz. Most már nem adhatod fel!
Tanácstalanoknak: Ha kell, légy erős és mozgass meg minden követ, hogy a célodat beteljesíthesd.Az Adeptus haldoklik!
Sajnos a harcokban az Adeptus nem bírta erővel és térdre rogyott, karjai a földre hullottak. Így kissé nehezebb rátalálni. Már nem tűnik ki a környezetéből a méreteivel. A földre hanyatló alakját csak kitartó keresők lelhetik meg. Készülj fel bozótharcra, nyomolvasásra és kutatásra.8. Megoldás: A Pentákulumot ne forgasd, úgy jó, ha két lábon áll. A Mágikus Rejtély megoldásához, jó ha délben elindulsz és haladsz előre. Az idő múlásával, 9 órára megtudhatod a jelszót, összeolvasva az utadba kerülő feliratokat.
Tanácstalanoknak: A jelszó egy "értelmes" afrikai mondat, itt egybeírva.Kérlek gondosan zárd vissza a rejteket és álcázd, hogy illetéktelenek kezébe ne juthasson a Pentákulum. Ha veszel ki ajándékot, helyezz cserébe méltót. Kérlek csak olyan fotót ossz meg a többi Keresővel ami nem árulkodik a megfejtésekről, főként a rejtek helyéről.

Légy óvatos! Ha az évszak és égiek nem kedveznek, víz boríthatja a Megérkezés helyszínét és néha birkákkal és társukkal, a kullancsokkal is találkozhatsz.Bónusz 1: Ha a megérkezés előtt útba ejted apontot, akkor tudhatod, hogy jó irányban haladsz, megpihenhetsz és megtekintheted Vecsés legrégebbi iskoláját is.

Bónusz 2: Ha már itt jársz, javaslom készülj fel és keresd meg a másik vecsési rejteket is,
a Geoszöcske lakhelyét .


-------------------------------------------------

A hely ahol feladatodat teljesítened kell, Vecsés városa. Történetéről a város honlapján tudhatsz meg bővebbet: ITT


Javaslom keresd fel az ófalu egy szép templomát:
 N 47° 24,332' E 19° 16,765' [GCMAUT+Templom]
és a háborús emlékművet:
 N 47° 24,426' E 19° 16,923' [GCMAUT+Emlékmű]


"Több mint 200 éve annak, hogy 2. Grassalkovich Antal herceg megjelentette a telepítési okiratot és 50 családot telepített le Vecsésen. Ezzel kezdetét vehette Vecsés újkori története. Ha emberöltőkben számolunk vissza, akkor 7-8 emberöltő van a hátunk mögött. Olyan emberöltők, amelyekben voltak háborúk és építkezések, voltak pusztító járványok, de volt számtalan esküvő és keresztelő. A XX. század megpróbáltatásai az I. és II. világháború, a kényszermunka, a kitelepítések a kommunizmus máig ható sebeket ejtett Vecsés őslakosságán...


Ládatörténet:
2019. feb. 18. A láda több mint 4 hónapja beteg volt, a ládagazda már nem aktív (vagy nem látszik javítási szándék), a ládaoldal nincs aktualizálva, ezért a Ládadoki javaslatára adoptálhatóvá teszem. [Admin(Fazék)]
2019. október 3. A láda több mint 1 éve beteg volt. A bonyolult koncepció miatt egyszerűen nem javítható, az adoptálásra senki nem jelentkezett, ezért megszüntetem. Komolyan érdeklődő, új ládagazda felbukkanása esetén újjáélesztése lehetséges. [Admin(Fazék)]
Állapot: megszűnt

Értékelés: értékelés (254 db): környezet: 4.29 rejtés: 4.76 web: 4.76 átlag: 4.60

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 - kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Vincenzo65 2019.05.19 12:56 - Megtaláltam
Mindenféle segítséggel felvértezve családosan nekiindultunk a beteg mágikus útnak.
Első pontot kicsit elértelmeztük így nem biztos, hogy jó helyen keresgettünk, de tovább tudtunk menni. Bölcseknél szép a sorfal, a fiataloknak vannak testvérei is. A forrás útvonala és milyensége majdnem megtréfált, de a szemünk erőteljes nézése meghozta az erőt!!! Bátorságra nem volt szükségünk, csend honolt. A korona terénél rengeteg kis herceg és kis hercegnő játszott, jól jött a megadott segítség. Útközben az Erzsébet térnél lévő templomban gyönyörködve feltöltődtünk. A rét csendes volt és ingoványos. Adeptust már jól felnövik a növények, de odalépve felismerhető a ládahely. Jelszóhoz kapott segítséggel jutottunk. Jó lett volna az eredeti állapotból megfejteni, de mivel beteg ládát kerestünk maradt az út élménye. Ami nekünk oda-visszában a Tescotól 12,5 km lett. Évente többször megfordulunk Gyálon gyógyító szándékkal kerestük meg ezt az érdekes ládát. Végigjárva arra jutottunk, hogy egyszerűen nem lehet megoldani a javítását. Bízzunk a Rejtő felújításában! A végládát én inkább közelebb tenném. Nekem stílusosan az Irgalmas Jézus templom jönne be. Így a két templom keretbe foglalhatná a ládát és maradhatna városiasan kis gyalogos teljesíthetőségű bárkinek.

IMG_20190519_121633IMG_20190519_121738
IMG_20190519_125614 
MarkoGear 2019.05.19 12:56 - Megtaláltam
Édesapám kisebb kört ígért.

IMG_20190519_115625IMG_20190519_121018
IMG_20190519_121036 
Tovima 2019.05.19 12:56 - Megtaláltam
Férjemmel és kisfiammal. Rengeteg segítséggel! Legjobban az útközben érintett Irgalmas Jézus temploma tetszett. Rögtönzött idegenvezetést kaptunk délidőben. Marasztaltak volna minket, mivel a felújított templom újraszentelése délután négykor lesz.

IMG_20190519_121549IMG_20190519_130807
IMG_20190519_121605 
halaszkiraly 2019.01.31 19:45 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Patics, sikerült valamit intézni?
A multi immár több, mint 4 hónapja beteg, így - érdeklődés esetén adoptálhatóvá válik. Természetesen, ha szeretnéd továbbra is gondozni a rejtésedet, elegendő ezt itt jelezni, illetve a pótlás hozzávetőleges időpontját jelezni a ládadokinak.
További tudnivalók a beteg ládákról
Köszönettel a rejtésért, és az eddigi gondozásért, Üdv:
halaszkiraly

halaszkiraly 2018.11.04 23:07 - Egyéb
Kedves Patics,
Köszönjük szépen az ellenőrzést és a láda ismételt felújítását.
Köszönettel: ládadoki

Patics 2018.11.04 12:59 - Egyéb
Kedves Kesserek!

Sajnos az időjárás és a környezet változása és nem utolsó sorban egy tolvaj miatt ismét beteg lett a végláda. A jelszót és a loogbokot valaki KILOPTA a ládából.

Jelenleg a végláda NINCS A HELYÉN, begyűjtöttem, felújítom és amit megvan kihelyezem újra.

Üdv: Patics

halaszkiraly 2018.09.16 08:40 - Egyéb
Piros kereszt Kedves Patics rejtőtársunk!
A keresők jelzései alapján a rejtés állapotát betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd! Köszönettel a rejtésért! :)
További tudnivalók a beteg ládákról. Üdv:
Email-t küldtem a rejtőnek.


gores 2018.09.15 16:30 - Egyéb
Adeptust és a Pentákulumot elvitte az áradat.
Egy medence lett a ládából emiatt nem turkáltunk a trutyiban és a jelszó sincs meg. Majd figyelem a megtalásokat és akkor logolunk, mert füzet sincs.

hg5vy 2018.07.04 12:06 - Nem találtam meg
A rejtvény jó, és ötletes, de a végpont.....

Megközelíthetetlen a mellig érő, áthatolhatatlan gazon keresztül. Ameddig járható bementem, onnan 200m, amit 1/2 óra alatt tettem meg, a további 300 métert nem próbáltam... majd télen, ha nincs gaz. A térképen jelölt patak 2 oldalán levő út nincs, megszűnt.
A toronyiránt se jött be, onnan is reménytelen.
Kár, hogy a 2 vecsési láda így továbbra is általam megtalálatlan marad.

emiGrant 2018.07.04 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.17
Hát ennek is többszörre kellett nekifutnom és egy kis segítséget is kaptam itt-ott. A dzsungelharc tényleg szörnyű, de hát a 35 fok és a sok eső már csak ezzel jár. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
VINAX 2018.05.26 12:13 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

Mandras 2018.04.22 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

GYEZegzug 2018.04.10 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.28
Több hónapos csavargás után sikerült megcsinálni. Köszi szépen a lehetőséget.

MoMaszter 2018.02.12 07:35 - Megtaláltam
Második nekifutásra megvan. Először - pár éve - a nagy belvíz miatt nem tudtunk odamenni a rejtekhez.

Nekem igazán nem jött be ez a multi, mert sok pont nagyon esetleges és bár sok munka lehetett vele nem igazán mutat semmit. Én jobban szeretem a világos, egyértelmű dolgokat.

Ezt kivételesen most is csak a vigyori fejért a lakhelyem közelében. Kihasználva, hogy későbbre kell munkába mennem és hogy le van fagyva a talaj.

Patics 2017.11.01 20:00 - Egyéb
Kedves Kesserek, Mágustanoncok!

Sajnos a 10 évvel ezelőtti állapothoz képest, sok minden változott, főként a végláda környékén. Ami anno egy rendezett piknikelő hely volt, az ma már egy meglehetősen gondozatlan, kissé nehezen járható helyszín. A láda azonban kereshető, nem szüntetem meg.

Végígjártam a pontokat, kijavítottam, módosítottam amit kellett, könnyítettem ahol lehetett. Nem egy gyors, odamegyek és megvan láda, csak azoknak javaslom, akik eléggé elszántak az esetleges nehézségek leküzdésére is.

A képen, az Adeptus jelenlegi állapota, ennnél több segítség remélem nem kell...

Jó kalandot és sikeres megtalálásokat kívánok.

20171029_11093520171029_115528
molka 2017.09.24 21:12 - Egyéb
Ma Vecsésen jártunk a Káposztafesztiválon. Terveztük a multi bejárását is, de mivel már az első ponton se találtuk a koordinátákat, hárman kerestük 20 percig, így nem tudtunk elindulni sem. Látom mások is így jártak, talán itt lenne az ideje a helyzet felülvizsgálatának.

Hubbi barátai 2017.09.24 10:00 - Megtaláltam
Kétszer is nekiindultunk ennek a ládának; először tavasszal,akkor eljutottunk az Adeptusig, de a magas vízállás miatt nem tudtuk megkeresni a ládát. Ősszel ismét visszamentünk, de a láda hosszas keresgélés után se lett meg. Feladtuk. Kérnénk a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: Patics, 2017.11.01 21:15]

IMG_20171008_120024-1280x960 
fercsipeter 2017.06.04 08:45 - Megtaláltam
Ez is meg van, még sincs este!!! :) AnettX-el közös találat, hála neki, könnyebb volt mint alapesetben! A pontokat végig jártuk, a végládánál erős csalán kúra várható... (tokától, bokáig) :) Köszi a rejtést!

anettx 2017.06.04 08:44 - Megtaláltam
TFTC!
....ééés majd' 3 év után végre megvan:)
Újra végigjártuk a pontokat, az elsőnél most sem sikerült megtalálni a koordinátákat...a végláda környékén a 3 évvel ezelőtti állapotokhoz képest még sűrűbb és durvább növényzet van, de legalább belvíz nem volt sehol, így ezt most száraz lábbal megúsztuk:)

Előzmények 2014.09.26-án
Nagy nehezen sikerült végigjárni a pontokat és eljutni a végláda közelébe, de a jelszó sajnos egyelőre nem sikerült. A körülmények ugyanis nem túl jól alakultak, amiről nem a rejtő tehet: 1. ponthoz hétköznap kora délután érkeztünk, sok gyerek miatt feltűnésmentesen keresgélni elég nehéz, ami még össze is jött volna, csak hát a táblának a hűlt helyét találtuk. Rejtőnek telefon, aki koordináta hiányában megpróbálta leírni a következő két pont helyét, mivel fejből nem tudta megadni a koo.-t. Többszöri telefonos segítséggel nagy nehezen meglett a két pont, majd a továbbiak is, de azok már könnyebben. Aztán sikerült a ládához kb. 100m-re eljutni, de túl nagy most jelenleg a terepen a talajvíz, talán gumicsizma jól jött volna. Persze azt valóban én sem értem, miért jó ennyire nagy susnyásba rejteni a végládát, de most a környéken lévő vízhelyzet inkább a gátló tényező. Sajnos ezek a körülmények miatt nekem az élvezeti értéke sokat rontott így annyira nem volt élvezetes ez a multi. Igazából az 1. és 5. pont, mint látnivaló, ami valóban tetszett. Később még a ládáért és jelszóért valamikor visszamegyünk, szerintem most nem tanácsos ezt a multit keresni, az első és utolsó pontok miatt. Ezúton köszönet a rejtő segítségéért, tényleg nagyon türelmes és segítőkész volt, de ennyiszer még soha senkit nem kellett hívni egyik ládakeresésnél sem!

gcmaut-1gcmaut-IMG_9761
KP1965 2017.04.24 19:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
A családból hárman hosszú hétvégére mentek Koppenhágába, nekem ebből annyi jutott, hogy pénteken kivihettem őket a repülőtérre, ma meg értük mehettem. De ha már ott voltam, kinéztem, hogy milyen ládák vannak a környéken.
Utólag kiderült, hogy egy kis hibát elkövettem azzal, hogy először kerestem meg a geoszöcskét és utána indultam el a mágikus úton... :)
A magasztos hely sajnos zárva volt, így csak kívülről kérhettem az égiek segítségét az útra, 10 óra is már régen elmúlt, így a nap segítsége nélkül kellett rátalálni a forrásra. Egy szörnyeteggel sem találkoztam, viszont megkönnyítette volna a helyzetet, ha mágikus mécses helyett mágikus kukkert javasol a mágus. A herceg táblája egyértelmű volt, de a Bölcsek megszámolásával nálam nem stimmelt valami, mert nem hárommal, hanem néggyel voltak többen a bal oldalon. Végül addig variáltam a szóba jöhető számokat, míg az ellenőrzéskor végre patakba mutattak a koordináták.
Eddig jutottam el pénteken, mert közben besötétedett, így a befejezés mára maradt. A mai nap legfőbb tanulsága, hogy a megérkezésnél a mágikus kukkernél is jobban hiányzott egy mágikus gumicsizma!
Összességében azért nagyon élvezetes volt a mágikus út végigjárása, méltó volt a kis jubileumhoz, ez volt nekem a négyszázadik!

graffz 2017.03.25 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kösz. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ErdőCsöndje 2017.02.18 12:35 - Megtaláltam
Kicsit félve vágtunk neki ennek a ládának, de végülis minden a helyén volt, az ötödik és hatodik pont között autózva két óra alatt végigjártuk. A végén a már töredező jégen jártunk, az olvadás után ez jóval nehezebb lesz. Köszönjük!

V_Gabor 2016.10.08 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Éppen egy éve kezdtem el az utazást. 2015-10-06-án, hogy pontos legyek. Akkor idő hiányában csak három pontot kerestem fel. Ez ma kapóra jött.

Ma újra felkerekedtem. Az elindulás máris kudarcba fulladt volna, mivel nem találtam mágikus eszközeimmel az útmutatást. Így egy kis kuruzslás segítségével megidéztem a múlt szellemét és máris folytathattam az utam. Elindulás kész. A bölcsek megidézve.

Mint újra bebizonyosodott tájékozódó képességem nagyszerű. A második pontot emlékezetből kerestem fel újra. Lehet ezt elfelejteni? :)

Új kalandot jelentett a bátorság próba, melyet hősiesen kiálltam. Két szörnnyel is találkoztam. A koronánál rá kellett jönnöm, hogy a mágia nem egzakt tudomány és nem mindig pontos. Felkészültségem átlendített az akadályon.

Semmi nem állíthatott meg, felkerestem Adeptust. Mágikus segédeszközöm, melyből igencsak fogytán volt a manna végül 68 métert mutatott, de az irány ismeretében csak a növényzet állt ellen.

A végső rejtvény nem okozott gondot. Köszönöm a kalandot! :)

Varázslatos!
[g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

2015-10-06 16.41.53R2015-10-06 16.42.04R
2015-10-06 16.42.10R2015-10-06 16.42.21R
2015-10-06 16.42.56R2015-10-06 16.43.00R
2015-10-06 16.43.08R2015-10-06 16.44.43R
2015-10-06 16.54.58R2016-10-08 15.05.02R
2016-10-08 15.05.40R2016-10-08 15.08.30R
2016-10-08 15.27.13R2016-10-08 15.33.07R
2016-10-08 15.50.41R2016-10-08 15.50.45R
2016-10-08 16.12.34R2016-10-08 16.13.04R
mazsolaaa 2016.09.01 18:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Utunkat a fekete mágia átka alatt indítottuk... Így jutottunk el Dabasra a megvuduzott navigációra hallgatva. (Természetesen) itt nem leltük a magasztos helyet, így a mágikus mécsessel fényt gyújtottunk elménkben, és józan eszünkre hallgatva visszaterelgettük kis szekerünket Vecsésre. Hogy a kudarc ne szegje kedvünket, a visszaúton találkozhattunk a legviccesebb reklámmal... Ti kötöttetek már bugyibiztosítást? :D

Bölcsességből még van mit tanulnom - kétszer is a Nagy Mágus segítségét kellett kérnem. Egyik alkalommal (el)tévedésből idegen bölcseket számlálgattam (újabb fekete mágia!), az út végén meg csak szimplán figyelmetlen voltam, mert Adeptus igenis ott várt rám - csak nem olvastam elég figyelmesen a leírást.

A mágikus bottal is tudni kell bánni! Bárcsak gyakoroltam volna otthon a dolgot... A céltalan hadonászás következtében átalakult körülöttem a világ, akupunktúrás kezelést kaptam a közelben található növényektől, állatoktól egyaránt... Adeptus mentett meg végül, segítő kezét nyújtva felém.

Hála és köszönet Patics mágusnak a mágikus képzésért! Lenyűgöző ez a tanfolyam! Remélem, más településeken is indít majd ilyen kurzusokat...!

a fekete mágia útján...Véletlenül se keresd Dabason...
Elvarázsolt kastélyMágikus íjász, táltos lova átrepül a villanypózna felett, s az egekbe törekszik
Újabb mágikus út épül :)Ők is bölcsek lehettek egykor...
Innen jobbra a Hasi Örömök Kisterme, csupa finomsággalMágikus lebegő térkép
Bölcsek Padja......vagy bölcsességek padja?
Újabb varázskastélyMágikus szelfi
Óriási varázspálca - talán a Mesteré?A lemenő Nap fényében Adeptus ránk kacsint...
Katka991 2016.06.25 21:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (371 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.