geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett/szabályzat
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
Nyomtatás
Nyomtatás
1794. Út a Tuzson Arborétumba (GCTUZS)
Novohrad - Nógrád Geopark
Novohrad - Nógrád Geopark
Ezt kell követni
Ezt kell követni
Fehérkőbánya, az első láda
Fehérkőbánya, az első láda
Bányafal
Bányafal
Kilátás Ágasvár és Óvár felé a forrás fölötti ponttól
Kilátás Ágasvár és Óvár felé a forrás fölötti ponttól
Úton a 2. láda felé
Úton a 2. láda felé
Érdekes gyökerek
Érdekes gyökerek
A Felső-Csevice forrás információs táblája
A Felső-Csevice forrás információs táblája
A szurdok nyáron
A szurdok nyáron
A szurdok télen
A szurdok télen
2. pont ettől a fától balra a sziklafalban.
2. pont ettől a fától balra a sziklafalban.
Atlaszcédrus az arborétumban
Atlaszcédrus az arborétumban
Az atlaszcédrus télen
Az atlaszcédrus télen
Az atlaszcédrus 3 méteres törzse
Az atlaszcédrus 3 méteres törzse
Az arborétum fái
Az arborétum fái
Az Erdei Iskola épülete
Az Erdei Iskola épülete
Az Erdei Iskola táblája
Az Erdei Iskola táblája
Út a Tuzson Arborétumba
Út a Tuzson Arborétumba

Szélesség N 47° 56,425'
Hosszúság E 19° 47,640'
Magasság: 301 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.08.19 16:45
Megjelenés időpontja: 2007.08.29 23:40
Utolsó lényeges változás: 2018.01.03 20:42
Utolsó változás: 2018.01.05 14:44
Rejtés típusa: Multi geoláda (3H)
Elrejtők: gonit, Roy és emiGrant
Felhasználó: emiGrant
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 5000 m
Megtalálások száma: 130 + 1 sikertelen + 8 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on.Röviden:
3 állomásos multi, a Mátrában található Tuzson Arborétumba vezető út mentén.
1. láda (Fehérkőbánya): mikroláda (9 cm magas, 5 cm átmérőjű) a felső bányaudvaron, a bányafal belső sarkától 1 méterre hasadékban, talaj szinten. Tartalma: csak a jelszó első része.
2. láda (Felső-Csevice forrás és környéke): a mikroláda (9 cm magas, 5 cm átmérőjű) a baloldali sziklafal egyik talajszinti ürege mélyén, a fényképen látható két törzsű (egy vastag, egy vékony) fával szemben. Tartalma: csak a jelszó második része.
3. láda (Tuzson Arborétum): Az arborétum területén, az atlaszcédrus mögötti legnagyobb kidőlt fatörzs alatt, 18 cm x 13 cm x 6 cm konyhai dobozban.A Mátra észak-nyugati oldalán, a Szalajka-patak völgyében, a legközelebbi lakott településtől Tartól kb. 5 km-re található a Tuzson Arborétum. A hozzá vezető másfél órás út, számos szép természeti látnivalót kínál. Ezen érdekességek egy részét mutatja be ez a multi láda.

Rejtekhelyek:
1. láda: Fehérkőbányában egy 9 cm magas, 5 cm átmérőjű mikroládában található a jelszó első része. A felső bányaudvaron, a bányafal belső sarkától 1 méterre hasadékban, talajszinten.  N 47° 57,159' E 19° 45,777' 269 m [GCTUZS-1]
2. láda: A Felső-Csevice forrás után egy oldalvölgyben található a 9cm x 5cm mikroláda a jelszó második részével, a baloldali sziklafal egyik talajszinti ürege mélyén, a fényképen látható két törzsű (egy vastag, egy vékony) fával szemben.  N 47° 56,734' E 19° 46,234' 227 m [GCTUZS-2]
3. láda: A Tuzson Arborétum területén, az atlaszcédrus mögötti legnagyobb kidőlt fatörzs alatt, 18 cm x 13 cm x 6 cm konyhai doboz.  N 47° 56,425' E 19° 47,640' 301 m [GCTUZS-3]

Látnivalók:
Fehérkőbánya:
A tari Csevice-völgy északi oldalán a Macska-völgyig szép sziklateraszok formájában bukkan elő a Kárpát-medence őstörténetének egyik fontos emléke, a Tari dácittufa. A Mátra vulkanikus kőzetanyagát heves kitörések hozták létre, melyek során nagymennyiségű törmelékanyag is a felszínre került, ezek egyike a dácittufa.
Az első kitöréssorozat törmelékszórásának nyomán keletkezett az ún. alsó riolittufa, ilyen lepte be az ipolytarnóci lábnyomokat is. 17 millió évvel ezelőtt képződött a középső riolittufa, más néven a Tari dácittufa. Ezt találjuk a tari Fehérkőbányában. A kőzet szürke, szürkésfehér, zöldesszürke, helyenként lilás vagy rózsaszínes árnyalatú, horzsaköves, rétegzetlen. Általában szívós, kemény, de jól faragható, hasítható. Egertől Miskolcig gyakran alkalmazták a legkülönbözőbb építkezéseknél, valamint útjelzőkövek, keresztek készítésére.
A Tari Dácittufa Formáció lényeges időrétegtani határ, a miocén kárpáti korszakát zárja. A dácittufát létrehozó vulkán kitörési centruma a bánya közelében feltételezhető, mivel itt a legvastagabb a formáció (135 méter).
Az Ágasvári Csörgő-lyuk barlang a Tari Dácittufa Formációban keletkezett, a fölötte lévő andezitláva súlyának szétnyomó hatása következtében. Az andezitláva lassan kipréseli maga alól a puhább tufát, mintegy a völgyek felé kényszerítve azt. A tufaréteg szétszakadása során keletkezett a barlangrendszer.
Taron és a környező községekben falazó tömbkőként is használták a dácittufát. A kőzet kis térfogatsúlya miatt jó hő- és hangszigetelő. A bányát, a fejtés esetenként igen nagy termelési vesztesége miatt, bezárták. Két jól járható része van, a felső szinten függőleges, csaknem sima falak vannak, a bányászat nyomaival. Az alsó szint fölé magasodó kőzetfal szinte érintetlen. A messziről is jól látható, néhol vakítóan fehér bánya környékén szép természetese tufaformákat is lehet látni

Felső-Csevice forrás és környéke:
A Csevice-völgyben a Csevice-patak jobb oldalán találhatók a helvéti andezittufából fakadó források. A két forrás tengerszint feletti magassága 215, illetve 216 méter, egymástól kb. 20 méterre találhatók. Vizük különleges savanykás ízű, széndioxidban gazdag. A széndioxid feltehetőleg a vulkáni utóműködés eredményeként feláramló gázokból származik. A források a Mátra északi oldalán húzódó törésvonalak mentén fakadtak.
A Mátrában, főleg Parád környékén csevice névvel jelölik a vulkáni kőzetekből feltörő kén-hidrogénes vagy szénsavas ásványvizeket. A csevice szlovák eredetű szó. Erdélyben "borvíz" elnevezéssel illetik az ilyen jellegű ásványvizeket.
A források terméskővel foglaltak, néha szerény a hozamuk, ezért elképzelhető, hogy csak csöpögni fognak, ha arra jár az ember.
A Felső-Csevice forrás és környéke természetvédelmi terület. További látnivalói a patak túlsó partján álló magányos sziklatömb, illetve a forrást bemutató tábla mellett induló sárga kör jelzésen, 200 méter megtétele után elérhető kilátópont. Innen szép kilátás nyílik Ágasvár és Óvár felé, továbbá a Szakadás-gödörre. Bizarr sziklaalakzatok is szép számban megtalálhatók itt. Érdemes felkeresni.
A forrásokat elhagyva a turistautat, a patakmeder partján, szép sziklafalak szegélyezik. A forrásoktól nem messze balra nyílik egy kicsi völgy, szintén mutatós szikla formákkal, néha vízeséssel. Szintén a közelben található a Szakadás-gödör is, melynek zárt, sokszor igen szűk szurdokaiban különlegesen szép harasztokat lehet találni.

Tuzson Arborétum:
A Szalajka patak völgyében 300 méter magasságban található a 4 hektár kiterjedésű arborétum.
Az élőfagyűjteményt kísérleti céllal dr. Tuzson János telepítette. Tuzson a Selmecbányai Erdészeti Akadémia növénytan tanára, majd a Műegyetem magántanára volt, 1912-től a Pázmány Péter Tudományegyetemen a Növényrendszertani Intézetet vezette, továbbá a Füvészkert igazgatója is volt. Ő végzett elsőként szövettani összehasonlító vizsgálatokat az ipolytarnóci ősfenyő kovásodott fatörzsével kapcsolatban. Az arborétumnak helyet adó fenyvespusztai erdőbirtokot 1925-ben vásárolta. Ebből a területből választotta ki a Szalajka-patak partján azt a területet, ahol kutatásait megkezdte. Az állomány letermelése után kialakított kísérleti területen 1928-tól 1940-ig, elsősorban örökzöldek telepítésével és szaporításával foglalkozott. A gyűjteményt folyamatosan gazdagította különböző fajokkal, főleg tűlevelűekkel.
A második világháború után erdőgazdasági kezelésbe került a terület, a szabad területeket feltöltötték lucfenyővel, vörösfenyővel és szelídgesztenyével, emiatt az arborétum állapota leromlott. 1976-ban lett védetté nyilvánítva a terület. A ma még megmaradt fafajokból említést érdemel a körülbelül 70 éves, 280 cm törzsátmérőjű atlaszcédrus, melyből Nógrád megyében csak ez az egy példány létezik. Értékesek továbbá az általában kevésbé gyakori fafajokhoz tartozó balzsamos fenyők, bércifenyők, kaukázusi jegenyefenyő, kolorádó fenyő, az oregoni hamisciprus facsoport, szürke és zöld duglászfenyő-facsoport, valamint a japán juhar 33 példánya.
Tuzson János a csemetenevelés, növénynemesítés mellett gyógynövénnyel is foglalkozott. Az utak mellett még most is előforduló rózsatövek a rózsaolaj nyerésére irányuló kísérleteire emlékeztetnek.
Az arborétum éjjel-nappal nyitva, ingyenesen tekinthető meg. Mellette a pár éve felújított erdészház, mint Erdei Iskola működik.

Megközelítés:
Kiinduló pontnak legcélszerűbb Tar községet választani. Parkolni itt lehet:  N 47° 57,161' E 19° 45,117' 191 m [GCTUZS+parkoló], majd a kék kereszt Kék kereszt jelzésen kell tovább menni. Az első láda felkereséséhez ennél az útpontnál  N 47° 57,032' E 19° 45,703' 208 m [GCTUZS+Útpont1] kell balra letérni. Itt a korábbi bánya épületei találhatók, valamint az Alsó-Csevice forrás nem túl biztató vizével is itt fakad. Menj végig az úton, a felső bányaudvarba!
A 2. ládáig továbbra is a kék kereszt Kék kereszt jelzésen kell haladni, kb. 1,5 km után következik a két Felső-Csevice forrás. Itt érdemes kis kitérőt tenni, és felkapaszkodni a  N 47° 56,778' E 19° 46,223' 276 m [GCTUZS+Hegycsúcs] pontig, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik Ágasvár és Óvár felé, valamint a "csúcs" sziklaformái is érdekesek. A kis kitérő után továbbra is a kék keresztet Kék kereszt kell követni. A második ládához itt, kb. a  N 47° 56,692' E 19° 46,195' 222 m [GCTUZS+Útpont2] pontnál kell balra, a völgybe bemenni. GPS-t zavaró dolgok szép számmal vannak, de a fordulópont nem téveszthető el. :) A völgyben nagyon szép sziklatömbök és sziklafalak vannak, a láda kevéssel a völgy vége előtt található.
A harmadik ládához ismét vissza kell térni a kék kereszt Kék kereszt jelzésre és azon tovább haladni. Hamarosan kettéágazik az út, de itt is a kék kereszt a helyes útvonal. Az arborétum bejárata itt található  N 47° 56,371' E 19° 47,755' 299 m [GCTUZS+Erdő] Az elkerített védett területre egy kis hídon és fakapun keresztül lehet bejutni. A láda a Tuzson Arborétum területén, az atlaszcédrus mögötti legnagyobb kidőlt fatörzs alatt, 18 cm x 13 cm x 6 cm konyhai doboz.
A multi végigjárható Ágasvártól megközelítve is, illetve az arborétumtól kb. 2 óra alatt, főként a Kék kereszt jelet követve elérhető Ágasvár is, melynek körvonalai a túra során sokszor föl fognak bukkanni.

Kellemes túrázást kívánok!

Források:
A Fenyvespusztai Erdei Iskola
A Tuzson Arborétum WIKI
Nevezetes fák

Ládatörténet
2017.12.11 A ládát adoptáltam. Köszönettel az eredeti rejtőnek, a láda pontjai nem mozdultak el túl messze és a ládaoldal is alapjában maradt ahogy volt, kivéve a szükséges frissítést a megközelítésről, az új helyek leírásáról és a koordináták pontosítását. Természetesen a jelszavak is változtak. Mindenkinek élvezetes további mátrai túrázást és ládavadászatot kíván Roy és emiGrant.
2017. nov. 6. A láda régóta beteg, a ládagazda részéről nem látszik javítási szándék, így a ládadoki javaslata alapján szabályainknak megfelelően adoptálhatóvá teszem. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (98 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.52 web: 4.70 átlag: 4.64

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Geoláda megtalálói:
Bl4st3r & Amy 2018.01.06 16:08 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki

emiGrant 2018.01.03 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Fantasztikus környezetben van ez a láda. Az út hosszú, de nagyon szép oda. A bánya érdekes és a kilátás, most hogy már kiirtották a bozótot a felső bányaudvarból, lenyűgöző. Az a kis szurdok, ahol a második pont van, is szép és vadregényes. Persze a hab a tortán az az arborétum azzal a hihetetlenül hatalmas atlaszcédrussal. Köszi a rejtést!

-4-3
-1-2
-4-1
-2-3
-2-1
-3-4
becko 2017.12.27 10:00 - Egyéb
Serkentvén a láda megújulását, az arborétumban megtalálható GCFA.
Tavaly az 1. pont környékén jelentős bozót irtás történt, így jó kilátás nyílik a bányaudvarból.

P1010513 
becko 2017.12.12 07:50 - Egyéb
Gondoltam hogy az ünnepek alatt felújítom ezt a multit, de örömmel látom közben új gazdára lelt. Jó lenne ha addigra kereshető lenne! Már 2010-ben sem volt meg a végláda...
Ősszel az 1. pont környékén nagy munkálatok voltak, kíváncsi vagyok mi lett belőle. Hozok egy hátizsáknyi csevice vizet, meg felugrok Ágasvárra meginni egy sört.

Bl4st3r & Amy 2017.02.13 18:32 - Egyéb
Piros kereszt Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján betegre állítottam. Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd. További tudnivalók a beteg ládákról. Üdv: ládadoki
Email-t küldtem a rejtőnek.
UPD: 05.01. másodemail
06.25. harmademail

dzoli1 2017.02.11 11:00 - Megtaláltam
A korábbi logokat olvasva nem sok reményt fűztem a megtaláláshoz, de mivel a környéken terveztünk egy kis túrát egy 4 fős társasággal, gondoltam megpróbálom megkeresni legalább az első pontot, az mintha még meglett volna az utolsó bejegyzések szerint. Hátulról jártuk végig a távot, a 3. pont rögtön nem lett meg, mint az várható is volt. Azért felkészülten jöttem, a netről lelestem a jelszórészletet. A 2. pontot szintén reménytelen volt keresgélni, mentünk tovább az 1-eshez. Itt szembesültünk azzal a ténnyel, hogy tereprendezés folyt/folyik, ami a rejtek környezetét is érintette. Azért nagy nehézségek árán odavergődtem, de a rejteket nem találtam.
Úgy gondolom, betegre kellene állítani ezt a ládát.
Ha a feltöltött track (http://turistautak.hu/tracks.php?id=40369) alapján elfogadható megtalálásnak ottjártam, akkor megköszönném.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.03.26 20:42]

Köszönöm.

vaterlo 2016.06.11 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Unortodox módon, de megvan. Futóverseny után sztupanézés, majd séta az arborétumig. Az első pont gyorsan megvan. A másodikhoz viszont nem mertem felmenni a forrástól. A saras, csúszós hegyoldalon nem kockáztattam az idei második bokatörésemet. A harmadik pont keresése közben aztán leszakadt az ég. Gyorsan bemenekültünk az erdei iskola felújított területére, ahol egy céges csapattól kaptunk egy kis melegítőt, míg a sofőrünk elhozta Tarról a kocsit. Mivel ez a láda nem volt előre tervezve, csak otthon néztem meg a logokat. Így derült ki, hogy a 3. pont ládája valószínűleg nincs meg, és a pótjelszó is hiányzik. Ezt én is netről vadásztam le, így csak a középső rész hiányzott. Gondoltam teszek pár kísérletet a jelszóval. Az első bejött.

Pilis50 2016.05.31 12:00 - Egyéb
Meglett az első pont.

 
Hey-ho 2016.04.02 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Tenebra 2015.08.29 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.90
Nos, csatlakozom az eddigi hozzászólókhoz, bár úgy látom, sajnos süket "fülekre" talál minden kérelem a ládák felújítására, mert 2012-es bejegyzést is láttam itt, mely a 3. ládát nem találta.

Az első még ment. Azt hittük, simább ügy lesz. Nem lett. Cirka 3 óra hosszát csesztünk el csak az Arborétumban, de nem találtuk.

Félreértés ne essék, a táj nagyon szép, és köszönjük, hogy eljuthattunk ide a geocaching és a rejtő jóvoltából. De pusztán a játék és a játékosok érdekében én is teszek pár kritikai megjegyzést, melyek korrigálandók lennének a jövőben:

-a sárga útvonalat valami miatt áthúzták az útvonal karbantartói, így mi emiatt nem azt, hanem a kék keresztet követtük végig... Ezért a 2. ládát nem találtuk meg, mert ránk sötétedett visszafelé;
-ez még nem lett volna akkora baj, de a harmadik ládánál totális zsákutcába kerültünk;
-a GPS össze-vissza mutatta a dolgokat, és bár az ÖSSZES facsonkot végignéztem, semmi sem volt ott sehol. De komolyan, összevagdosta a karomat a sok tüskés bokor és elszáradt fenyőág, de semmit nem találtam többszöri áttekintésre sem;
-kb. 1,5 órás keresés után eljutottunk odáig, hogy jó, hat óra, menjünk, majd a pótjelszó...
-igen ám, de nincs pótjelszó, mert az Arborétumos tábla nem volt a helyén...
-és visszafelé megpróbáltuk még megkeresni a 2-eset, de szerintem a leírásban megjelöltek szerint (a GPS-t már nem is próbáltuk követni, mivel totál megzavarodott a fenyőerdőben) nem balra, hanem jobbra kellett volna menni. Igaz, már nem tudtuk tüzetesebben átvizsgálni a környéket, mert ránk sötétedett, és bár szeretem a creepy dolgokat, de a húgom nem annyira. :D Márpedig az erdő elég félelmetes szürkületben.

Szóval szerintem frissíteni kéne egy csomó mindent, mert túl jó táj ez ahhoz, hogy ennyire szívni kelljen a ládák megtalálásával. Legalább akkor a pótjelszó legyen más. Jó, mondjuk neten szerencsére megtaláltam a táblát, de az milyen már. :D

Így az van, hogy meg van a jelszó első és harmadik fele pótjelszóval, a középső része nincs. Azt jelöltem be, hogy "jelszó nélküli megtalálás", de amúgy hajlandó vagyok visszamenni a másodikért majd egyszer. Annak reményében, hogy akkorra megoldódnak ezek a problémák.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.10.01 22:53]

Fa21Fa22
CowfasboyFoxboretum
FartBaxo
picuresnagyur 2015.07.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.25
Köszi, a Zoltán-forrás felől érkeztem. A 3. ponton már tábla sincs, eléggé meglepett (vagy vak vagyok)... a ládát hosszan kerestem... az sincs... végül maradt a net :-( A többi pont rendben volt :)

 
kobcikrajci 2015.02.18 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.37
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Tar-Tuzson kert-Hasznos gyalogtúra. Kellemes, jó összeállítású multi. Szerencsére most épp minden pont kereshető. Az első helyszínen gyorsan meglett a dobozka, a második állomáson viszont kb. 20 percig keresgettem, mert bár utólag a leírás megállja a helyét, de a szemmagasságban és sziklafalban kitétel nem igazán segít. A földhalom és az avar lettek a kulcsszavak, így előkerült a megújított, hagyományos láda. Az arborétumnál a virtuális pont üzemel, itt favágók, illetve a bővítést végzők dolgoztak.
A leírással és a térképpel ellentétben most már nem a sárga, hanem a kék+ jelzés vezet Tarról ide, a lilaM maradt. Illetve az utolsó 1 km-en az út vezetése is változott, a kerítés É-i oldalán lévő ösvényt jelölték ki.

piroska 2015.01.17 10:15 - Megtaláltam
Carminnal közös ládázás.

carmin 2015.01.17 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Nagyon szép túrát tettünk a szép időben. Köszönjük a rejtést.

Csaba & családja 2014.11.23 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.50
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. A 2. ponton raktunk be új logfüzetet, mert a régi szét volt ázva. Remélem jó jelszót irtunk bele.

 
sandor.andris 2014.06.21 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltam ! Nagyon szép és jó túra volt! Köszönöm a rejtéseket. ( a második ládika teljesen el van ázva, szinte olvashatatlan a jelszó )

SMITYKO 2014.04.19 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Megtaláltam.Köszönöm.

emmerwald 2014.02.20 11:02 - Megtaláltam
Köszönöm!

Vadászsas 2013.10.20 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70

Nagyon szép az útvonal, érdemes volt felkeresni. Sajnos az arborétumba nekem sem lett meg a láda, a GPS össze-vissza jelezte. De szerencsére van pótjelszó. :) A 2-es láda nagyon el van ázva, szerencsére a jelszó még olvasható volt a noteszben, de írni már nem lehetett bele.zöldfülű 2013.08.17 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Lefülelve :-)

2napos mátrai OKT közben - ahol végül sikerült mindenféle színű utakon és színtelen, sőt: szinte(n) nem is létező ösvényeken többet menni, mint magán a kéken :D (Bruttó kb. 52 km és 2000 szint)

Dolgozós egy láda, annyi biztos ;-) De szép, mondhatni vadregényes helyeket mutat meg, így csak ajánlani tudom mindenkinek
(kitétel: nem feltétlenül kánikulai napokon, hosszú túrába illesztve... :D )
Bónuszként a keresésen kívül is akadtak izgalmak: a patakvölgyben először ki akartak minket menteni (egy szimpatikus túracsapat meghallotta, hogy odalent "kavarunk", és rögtön jöttek - volna - segíteni :D ), majd kisvártatva egy kevésbé szimpatikus csapat közeledett :( Ekkor a sebtiben letudott fotózás után gyorsan odébbálltunk... :(
Ám a jelszó megszerzett 2 részletére, valamint egykori biológiai tanulmányaimra és némi logikára támaszkodva (meg)adta magát a hiányzó szó is (netán kihagytam volna a vakszerencsét a felsorolásból? :D )
Az arborétumtól 6-kor indultunk vissza Mátraszentistvánra, és miután kicsit gyönyörködtunk Ágasváron a készülődő naplementében (na jó: megpróbáltunk némi oxigénhez jutni az igencsak meredek kaptató legyőzése után ;-) ) , kapkodtuk rendesen a bakancsokat, hogy ne sötétedjen ránk (teljesen) :D

Köszi a rejtést


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (139 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (20 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu