geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1792. Kerékpárral a Tisza-tó körül (GCTIKO)

Az útvonal

Az útvonal

Madártávlat (fotó:Sheffer J)

Madártávlat (fotó:Sheffer J)

A tó felületének 45% szabad víztükör

A tó felületének 45% szabad víztükör

Új veszélyt jelző tábla

Új veszélyt jelző tábla

Csúcsforgalom

Csúcsforgalom

Násztánc

Násztánc

Feketególyák

Feketególyák

Jégmadár

Jégmadár

Vízitök

Vízitök
Szélesség N 47° 30,505'
Hosszúság E 20° 32,366'
Magasság: 87 m
Megye/ország: Jász-Nagykun-Szolnok
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.08.22 00:00
Megjelenés időpontja: 2007.08.28 23:15
Utolsó lényeges változás: 2019.03.16 22:17
Utolsó változás: 2020.07.08 11:05
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Attibati
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 65000 m
Megtalálások száma: 471 + 1 sikertelen + 18 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente


WAP:

Négy pontos multi láda.
1. Az orvosságos doboz a tóparttól néhány méterre álló fa odújában található, egy fadarabbal takarva. Nem kell bemenni a bozótba!
2. Láda a töltés védett oldalán, az erdő széle közelében. Ne a földön keresd. Pótjelszó az útelzáró kapun több példányban és a gát lábánál levő sorompón.
3. Az ismertető táblán a negyedik - lila alapon - található objektum nevének utolsó két betűje.
4. Az adott koordinátán található objektumon levő - nagyobb - tábla 4. szavánal első betűje, utosó szavának 4. betűje és első szavának harmadik betűje.

A jelszó összeállításának módját lásd a leírásban.

WAP vége

A tó története:

A Kiskörei Vízlépcső és Öntözőrendszerei főműveinek megépítését az 1960-as évek közepén határozták el, mégpedig az Alföld öntözési rendszerének fejlesztéseként. Fő célja a vízkészlettározás és az Alföld vízhiányos területeire, elsősorban a Nagykunságba, a Körösök völgyébe és a Jászságba való gravitációs vízátvezetés feltételeinek megteremtése volt. A megvalósítás tervezett 3 üteméből 2 meg is valósult. Elsőként 1973-ban a kijelölt meder vízszintjének emelése, majd II. ütemként1978-ban a tározó 1,5 m-es elárasztása.
Ekkor azonban a természet közbeszólt, s olyan csodálatos vízivilágot hozott létre, hogy a harmadik ütemre (további 1,5-2 m-es vízszintemelés) már nem került sor.
Az 1978 óta eltelt időszakban, a tervezettnél alacsonyabbra duzzasztott vízszint következtében, az összefüggő, nyílt vízfelületek helyett egy változó vízmélységű, 40%-ban nyílt, 40%-ban vízinövényzettel fedett vízfelület, és 20%-ban cserjékkel, erdőkkel borított szárazulatok, szigetekkel tarkított táj alakult ki. A Kiskörei-víztározó rendeltetése hamarosan átértékelődött, s így megszülethetett Magyarország második legnagyobb, 127 négyzetkilométer területű tava.
A Tisza-tó felbecsülhetetlen szolgálatot tett a 2000. évi tiszai ciánszennyezés következményeinek felszámolása tekintetében is. A tóban - amely a szennyezés ideje alatt hermetikusan el lett zárva a Tiszától - ugyanis megmaradt a Tiszában őshonos halak állománya , így a szennyezés levonulása után lehetővé vált a tiszai élővilág újratelepítése.
Egy tó, mely más tóval össze nem hasonlítható, hiszen keresztül folyik rajta a Tisza, s amely az eredeti koncepció szerinti vízkészlet biztosítása mellett mára teret biztosít a víziturizmus ágainak gyakorlására, s mindemellett egyedülálló természeti érték is egyben.
A tó keleti területe, a Tisza-tavi Madárrezervátum a Hortobágyi Nemzeti Park részeként 1999-óta a Világörökség része kulturális táj kategóriában. Az ornitológusok, s a természet iránt csak amatőrként érdeklődők számára is igazi kincseket rejt ez a terület, ahol szervezett csónaktúrák keretében több mint 200 madárfajt figyeltek már meg. A madarak iránt érdeklődők számára különös érték az itt fészkelők szelídsége, a vonuláskor itt időző madarak tömegei, és az azok között előforduló ritkaságok mint a jégmadár, bakcsó, üstökösgém, kis kócsag, nagy kócsag, fekete gólya, nyári lúd, küszvágó csér, fattyúszerkő, vagy a függőcinege.
A tó középső része Magyarország legnagyobb összefüggő horgászkezelésű vize, igazi horgászparadicsom. A pecásokat az éve minden szakában csábítja ez a táj, hiszen hol a hideg és mély Tisza folyó, hol a sekélyebb, gyorsan melegedő medencék kínálnak kedvező fogási lehetőséget
A tó déli, 14 négyzetkilométeres, összefüggő Abádszalóki-öble - Európában egyedülállóan- a motoros sporteszközök számára engedélyezett vízfelület, s így a vízisportok kedvelőinek paradicsoma
2007 augusztusában adták át a tavat megkerülő kerékpárút Poroszló és Kisköre közötti 2. szakaszát, amely 300 millió forintos EU támogatással épült meg. Ezzel a tó Poroszló-Kisköre- Tiszafüred közötti töltésén egybefüggő kerékpárút jött létre (eltekintve egy strand és egy kemping miatti lezárástól).

Az útvonal:

A teljes kör mintegy 65 kilométer hosszú, szintemelkedés - leszámítva a gátra való néhány le-fel hajtást - nincs.

Az útvonalat - amelynek trackje innen letölthető - én Poroszlóból Kisköre felé indulva jártam be. Poroszló főutcáján számos parkolási lehetőség áll rendelkezésre pl.  N 47° 38,640' E 20° 39,215' 110 m [GCTIKO+Parkoló]

A kerékpárutat a  N 47° 38,443' E 20° 39,194' 110 m [GCTIKO+Kerékpárút] pontban érhetjük el. Az útvonal végig - nagyrészt - a Tisza-tó töltésén halad. A gáton csak kerékpárral és gyalogosan lehet közlekedni, a gépkocsi behajtáshoz engedélyre van szükség. Ennek ellenére gyakran tünnek fel gépkocsik az útvonal nagy részén.

Az útvonal mellet, Sarud közelében épített madárvártát is találunk, ahol zavartalanul megfigyelhetjük a tó élővilágát, kis szerencsével még rétisast is megpillanthatunk. Sarud település egészen a töltésig ér, itt csónakkölcsönzőt találhatunk. Sarud magasságában a camping miatt el kell hagynunk a kerékpárutat egy rövid szakaszon. A terelő útvonal fatáblákkal jelzett úton vezet.

A multi első pontját a település határában, a  N 47° 36,050' E 20° 37,961' 98 m [GCTIKO-1] koordinátájú pontban levő orvosságos dobozban. A doboz a parttól néhány méterre álló fa odújában található. Nem kell bemenni a bozótba!
A ládát - amely a jelszó 2. részét tartalmazza - Kisköre határában, a töltés védett oldalán, az erdő szélén rejtettem el, kb. 2 méter magasságban keressétek.  N 47° 30,505' E 20° 32,366' 87 m [GCTIKO-2].
Kiskörén a duzzasztómű gátján kerékpárral korlátozás nélkül, gépkocsival csak engedély birtokában lehet áthajtani. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza, a gáton megállni tilos. Az engedélyeket biztonsági őrök ellenörzik.

A Kisköre-Abádszalók-Tiszaderzs-Tiszafüred közötti Tisza bal parti árvízvédelmi töltésen az átmenő forgalmat kizáró, de a kerékpár út forgalmát és a horgászhelyek megközelítését nem akadályozó sorompókat helyeztek el. Zárási helyek: Abádszalók, Nagykunsági zsilip - Tiszaderzs, szivattyútelep - Tiszaszőlős, gátőrház - Tiszafüred-Örvény, Tiszai kertsor.

Abádszalók előtt ismét el kell hagynunk a strand miatt a kerékpárutat és a település szélső , a gáttal párhuzamosan futó utcáján folytatjuk utunkat. A multi 3. pontját a  N 47° 28,846' E 20° 35,534' 98 m [GCTIKO-3] pontban találjátok Itt a negyedik, lila alapú táblán található objektum nevének utolsó előtti (3/1) és utolsó betűjét (3/2) jegyezzétek fel.

Tiszaderzs településtől mintegy három kilométerre halad el a kerékpárút de érdemes megtenni ezt a kis kitérőt mivel három kastélyt , Árpád-kori romkertet (GCREND láda) valamint az Árpád utcába befordulva a tavat kereshetjük fel.
Mielőtt beérnénk Tiszafüredre, a tó fokozottan védett területének a határán meg kell keresnünk a multi utolsó, 4. pontját a  N 47° 34,312' E 20° 41,932' 98 m [GCTIKO-4]. Az itt található objektumon levő - nagyobb - tábla 4. szavának első betűjét (4/1) , utosó szavának 4. betűjét (4/2) és első szavának harmadik betűjét (4/3) kell feljegyeznetek.

Tiszafüreden több látnivaló is csábít minket, így a Kiss Pál Múzeum, a fazekas tájház és a csárdamúzeum.
A kerékpárút sajnos nem öleli teljesen körül a tavat. Amennyiben a kiinduló pontra, Poroszlóra szeretnénk visszajutni a forgalmas 33 sz. főutat kell igénybe venni vagy vonattal szállíthatjuk vissza a kerékpárokat.
Az útvonal nagy részéről gyönyörű kilátás nyílik a tóra.

A jelszó

A jelszó egy értelmes szó, bár valószínűleg soha nem hallottátok. Mielőtt megpróbálkoznátok a bejelentéssel, ellenőrzésképpen írjátok be a Googleba.

Az útközben feljegyzett betűkből a leírásban jelölt hivatkozások segítségével (pl. 3/1 jelentése a harmadik ponton levő elsőként definiált betű) a következőképpen kapjátok a jelszót :

1/1 , 1/2 , 3/1, 3/2, a ládában található jelszórészlet, 4/1, 4/2, 4/3.
A jelszót ékezetek nélkül kell megadni.

Kérem, hogy a multit csak kerékpárral vagy gyalog teljesítsétek.

Ládatörténelem:
2014.09 A ládát a sorozatos eltünések miatt elhoztam a szabadstrandról és egy kevésbé szem előtt levő helyen, Kisköre határában rejtettem el.
2016.05.01 Az első pont elveszett mikroládáját pótoltam.
2018.03.16 Az eltűnt dobozt a régi helytől mintegy 20 méterre pótoltam. Több pótjelszót is kihelyeztem.
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (264 db): környezet: 4.82 rejtés: 4.61 web: 4.75 átlag: 4.73

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Webber 2020.10.24 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Ravagyit 2020.10.10 20:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.2]

R Ádám 2020.10.10 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

R.Ildi 2020.10.10 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Lustadick123 2020.10.10 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

alexi 2020.10.10 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

mazsola069 2020.10.04 11:24 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigy
orog.:-) [g:hu 1.6.4a]

ZoLiza 2020.10.03 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Ancs 2020.09.29 16:50 - Megtaláltam
Csapatépítő tókerülés közben...
Évente többször is járunk a tónál, de valahogy sosem akarózott a 33-as úton tekerni. Idén végre átadták az új bringaszakaszt, így már csak az alkalom kellett, hogy ezt a kört is behúzzam. Ma jött el...
13-an vágtunk neki a távnak Poroszlótól Tiszafüred felé, tehát pont fordítva hűvös, borongós időben. Abádszalókon ebédeltünk, s délutánra a nap is kisütött. Kellemes, kényelmes tempóban bruttó 7 óra alatt tettük meg a távot.
Jó volt újra itt lenni, de még tartozom egy körrel a páromnak egy kicsit jobb időjárás mellett. :D
Köszi

IMG_20200929_101847IMG_20200929_102522
IMG_20200929_110823IMG_20200929_113025
IMG_20200929_113934IMG_20200929_113955
IMG_20200929_123824IMG_20200929_130122
IMG_20200929_144549IMG_20200929_145825
IMG_20200929_152228IMG_20200929_153237
IMG_20200929_154429IMG_20200929_155231
IMG_20200929_164625IMG_20200929_170219
kupec 2020.09.24 16:43 - Megtaláltam
Kellemes gurulás és séta a remek napsütéses időben. A sarudi strand még nyitva. [g:hu 1.6.4]

kifli csapat 2020.09.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Meglett,köszi

kovigaga 2020.09.19 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

geri83 2020.09.19 14:42 - Megtaláltam
Mivel az első pont helye (ami nekünk a végére jutott) éppen foglalt volt horgászok által, így azt nem sikerült megtalálni, ezért kellett egy kis segítség guglitól is.

Eni79 2020.09.15 18:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Dori es DobosUr 2020.09.12 19:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Teljesítve. Először hát szél, majd ellen szélbe. [Geoládák v3.6.0]

kasap 2020.09.03 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Pocter 2020.08.23 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Köszönjük szépen ezt a szép utazást!
Kicsit fárasztó volt, de megérte!

Kopi 2020.08.22 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Non plus ultra.

os128 2020.08.21 19:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

nszk 2020.08.21 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

ilvancso 2020.08.20 19:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.00 súly: 2.62
Az első pontot nehéz megtalálni.

Csipike 2020.08.20 17:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Köszönjük a rejtést, illetve a rejtő a segítségét!

panthera 2020.08.20 16:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

PardiAndi 2020.08.15 23:59 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

vidoree 2020.08.14 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

walky 2020.08.14 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

orszagoskek 2020.08.13 20:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Tamás [Geoládák v3.5.3] Köszönöm a rejtő telefonos segítségét a helyszíni ügyetlenkedésem során.
Már többször körbetekertem a tavat, de akkor ez a játék még nem volt része az életemnek. Ezúttal felkerestem ezt a rejtést is. És rákerestem a jelszóra is, ha már így alakult. Köszönöm, hogy a rejtő felhívta rá a figyelmet.
Hálás voltam a kettes ponton az alternatív jelszavakért, mert így nem kellett bemennem a fák és szúnyogok közé a ládáért.

Csonka Family 2020.08.13 20:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

GG&BB 2020.08.07 17:42 - Megtaláltam
A Tisza-tó körbetekerése során begyűjtöttük az "összetevőket". Köszönjük a rejtő munkáját! [Geoládák v3.4.1]

Chokero 2020.08.06 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

tomi-zsuzsi 2020.08.03 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Meli & Tibi 2020.08.02 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.20
Megtaláltuk.

Szamoa 2020.08.01 18:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Manyesz 2020.08.01 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Leone 2020.08.01 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.17
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Tar család 2020.08.01 09:09 - Megtaláltam
Zsókával és Atival Tisza-tó tandem-bringázás közben megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

erdélyiek11 2020.07.30 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

SzabEdAn 2020.07.30 12:05 - Megtaláltam
Meglett köszönjük!

Berián 2020.07.24 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

Zéboy 2020.07.24 13:25 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
zsbenko 2020.07.23 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Kicsicsapat 2020.07.23 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Kicsicsapat célba ért! Abádszalóki nyaralás egyik programjaként tekertük körbe a tavat...nagyon szép volt!
Köszönjük az élményt!

saldi 2020.07.22 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
MEgtaláltam, köszönjük.

csillagvadasz2 2020.07.22 08:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

tirszill 2020.07.09 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

szkev 2020.07.09 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Jockó Tomkó 2020.07.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Köszönjük a rejtő segítségét a jelszó összeállításban. [Geoládák v3.4.1]

atgaspar 2020.07.08 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az első pont nagyon nem egyértelmű, de szetencsére a rejtő segített:) [Geoládák v3.3.2]

Gábor és Edit 2020.06.30 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtő segítségét az 1-es pontnál.
[g:hu+ 2.0.27]

james 2020.06.28 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
James
[g:hu+ 2.0.30]

Bob&Bobek 2020.06.20 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Ebéd után 70 km. :-)
Köszönjük!

TothTi 2020.06.05 16:00 - Megtaláltam
Egy kis eső, egy kis szembe szél, kerékpárút csodaszép:)

zoli86 2020.05.18 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

erdei.laszlo 2020.05.18 10:10 - Megtaláltam
A harmadik pontnál a a lila alapú tábla az 5. a sorban. De a jelszó megfejtésében nemokoz gondot.
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

katagonc 2020.05.09 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Köszönöm és gratulálok a rejtéshez! Ötletes és érdekes.
Mi fordított sorrendben haladtunk a kereséssel. (ellenkező irányból)
Szükséges hozzá GPS!

VenTOmi 2020.04.29 18:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Brinden 2019.11.01 18:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GRegina 2019.11.01 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

MarciMilánBálint 2019.10.26 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
A Nórák túrája számomra utolsó találata. Régen terveztem már ezt a multit, és most - hála norkonak és a gyönyörű kerékpáros időnek - végre sikerült. Érdemes volt kivárni a mai napot, köszi a rejtést! (A mai nap mérlege: 6 találat, 97 km, a "kis kitérők"-kel...)

blackbaccara 2019.10.23 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Pompás rejtés, gyönyörű táj
Köszönjük szépen

Csizmások 2019.09.29 19:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

golyostoll 2019.09.24 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Rézangyal77 2019.09.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltuk, köszi a játékot!

stikli08 2019.09.13 23:15 - Megtaláltam
Csoda jó tekerés során! Remek rejtés!

SziaHello 2019.09.13 23:11 - Megtaláltam
Legszuperebb tekerés Stiklivel:) [Geoládák v2.2.5]

Pierre60 2019.08.22 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ballasz 2019.08.19 16:25 - Megtaláltam
Kicsit kemény biciklis kör volt a mai napos időben. [Geoládák v2.2.5]

Ferrit 2019.08.12 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

dobozipatikus 2019.08.12 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kertimi 2019.08.08 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kertimi [Geoládák v2.2.5]

Tanohun 2019.08.08 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

griffs 2019.07.28 03:59 - Megtaláltam
A 2011-es GCTOUR-t még kesserforgalommal szemben és 2 nap alatt követtük el, az alig 7 éves kisgriffel és ez a láda kimaradt. Most az utolsó pillanatig úgy volt, hogy rejtői felvezetéssel vadásszuk le éjszaka, de végül máshogy alakult. 6 rutinos kesser (össz. úgy 14.000 megtalálás) és egy bájos mugli hölgy kereste fel minden pontját (ld. még GCJaro log). Köszi!

pappcsalád 2019.07.28 02:27 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4a]

Ásványvadász 2019.07.27 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
A környékbeli ládák megkeresése mellett, rövidebb és hosszabb sétákkal, ennek a multinak is levadásztuk a pontjait.

Gropius & Ruffy 2019.07.21 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mindenki a helyénPortré
HaladunkÁllunk
hinia lux 2019.07.21 08:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Az eredeti tervünk az volt, hogy körbebiciklizzük a Tisza-tavat, de a Poroszló-Tiszafüred közötti közúton-hídon való biciklizést nem vállaltuk be. Jó, hogy épül a bicikliút.
Így több részletben kerestük meg a pontokat. Leginkább Tiszaörvény-Tiszafüred környéke tetszett. A többi rész elég monoton, a hosszú egyenes töltésen végighaladó szakaszokkal.
A Tiszta-tó tetszett, élmény marad a négy napos nyaralásunk.

IndulásHelyezkedés
Stég - ide beültünkHangulat
Biciklivel, lóval, hajóvalHaladunk
Kisköre strand 
csehipest 2019.07.20 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Zsizsi60 2019.07.18 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Frankie Family 2019.07.14 13:47 - Megtaláltam
Ötéves lányom Poroszlótól egészen Sarudig kísért, onnan egyedül, bringával jártam be a pontokat. A GCBELO-nál elkapott egy rendes felhőszakadás, de így is szép túra volt. Az első hosszabb bringázásom.
Köszönöm a rejtést!

Vincenzo65 2019.07.07 14:20 - Megtaláltam
Négy pontra, négy felől, gyalogosan. 45 km-es lett a táv összeadva. Kihagyva a Poroszló betont.

pliptai 2019.06.16 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Szuper volt, sok-sok szúnyoggal. A horgászok szerint kullancs viszont nincs! Köszönet a rejtésért!

Marton Zoli 2019.06.09 17:30 - Megtaláltam
Egy kellemes egész napos túra során begyűjtve.

4D1Z 2019.06.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Rengeteg szúnyog ellenére összeszedegettük. Köszi a rejtést.

Kádár-Németh család 2019.05.02 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.62
Köszönjük

Manna&Peti 2019.04.20 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! :-)

Attibati 2019.03.16 06:30 - Egyéb
Az eltűnt ládát pótoltam, a pótjelszó a helyén volt. Ha már vittem magammal laminált pótjelszót a kerékpárút elzáró kapujára még egy példányban kitettem. A gát lábánál levő sorompóra is került egy pótjelszó laminált lapon.

lencsilyany 2019.03.07 20:40 - Megtaláltam
Tisza-tó, erős szél, de a hajam még mindig tart :) kellemes 60 km-es bicikli túra során begyűjtött multi, köszönjük a rejtő segítségét - a második ponton sem a lada, sem a pótjelszó nincs a helyén. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VINAX 2018.10.25 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Kalandtúránk a Tisza-tó körül 10/10

Élveztük nagyon a mai napot egymás társaságában, sok mindent láttunk, és örök élmény marad ez a nap.

Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★

IMG_20181024_162653-01IMG_20181025_070407-01
IMG_20181025_070834-01IMG_20181025_070919-01-01
IMG_20181025_070944-01-01IMG_20181025_114950-01
IMG_20181025_115926-01IMG_20181025_122741-01
Lopakodó 2018.10.21 21:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

pötyimiki 2018.10.21 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
köszi

G_Sanyi 2018.09.08 18:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szilágyiék 2018.08.22 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Több részletben, az utolsó két pont Liberty és ocsike78 társaságában meglett.

Köszönjük!

Ma a 3. mellettMa a 4. mellett
ocsike78 2018.08.22 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.3.1]

Liberty 2018.08.22 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Több év alatt (2013,14,16,18) kerestem fel a helyszíneket. Ezúttal öcsike78 és Szilágyiék társaságában kerestük fel a hiányzó pontot, a Tisza-tó körbecsónakázásával egybekötve. Felejthetetlen élmény, minden évszakban gyönyörű a Tisza. Köszönet a rejtésért.

Kisköre címere
IMG_5322
Itt vettük meg a gátjárási engedélyt
Szilágyi Marcsi
timken31 2018.08.20 22:50 - Megtaláltam
Utolsó nyári éjszakai tókerülés. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zsolt34 2018.08.20 22:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

A2M 2018.08.20 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

SandorCsaba 2018.08.05 16:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Laminsio 2018.08.04 16:00 - Megtaláltam
A második (kiskörei)pont nekem csak a rejtő segítségével lett meg.Köszönet érte.
A tekerés jó volt.köszönöm a lehetőséget.

kofinandi 2018.08.03 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Köszönöm a rejtést! Kicsit könnyű kitalálni 3 meglévő után a negyediket, de a tavat érdemes körbe járni.

nmárti 2018.07.03 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.44
Több részletben, végre befejeződött. Köszi a rejtést, képek később.

Mathau 2018.06.23 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.52
Egy hosszított tó kör alkalmával begyűjtve. Szép hely, de a dobozt sajnos nem találtam, maradt a pótjelszó.

horti75 Viki Zozo 2018.06.16 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.48
KÖSZÖM A REJTÉST BARÁTI TÁRSASÁGGAL TEKERTÜK KÖRBE A TAVAT CSAK A MÁSIK IRÁNYBOL.

njani55 2018.06.10 21:00 - Megtaláltam
Tókerülés

ndavid42 2018.06.10 20:35 - Megtaláltam
[:1140:]
Tiszatókerülésünk alatt szedtük össze a pontjait a többi útbaeső ládával. Nagyon tetszett a környék, hatalmas élmény volt ez a nap. Erőmű, hallépcső, Poroszlónál az ökocentrum, Tiszafüred, nap végén fürdés a tóban...

FLAC 2018.06.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltam

Macusa 2018.06.02 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.16
Baráti társaságban tekertük le és találtuk meg. Köszi

traxx 2018.05.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
MEGTALÁLTUK

lacc 2018.05.20 15:11 - Megtaláltam
64 km-es bringás tókerülő Poroszló-Sarud-Kisköre-Abádszalók-Tiszafüred-Poroszló útvonalon. Köszönjük!
Ildi es Laci

stmester 2018.05.10 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Most végre körbe tudtam menni, köszönöm a rejtést.

SzantoA 2018.04.30 18:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Remek családi tekerés volt. A jó idő miatt helyenként tumultus a bringaúton.

20180430_14270820180430_144735
20180430_172925 
rágcsa13 2018.04.30 12:30 - Megtaláltam
Bringázni voltunk a barátaimmal a Tisza-tó körül, és a rejtés utolsó pontja tök jópofa.

Szárnyaló Sas 2018.04.30 12:28 - Megtaláltam
Ide is elrepültem! Köszönöm a rejtést! A láda nincs meg, pótjelszóval. Nagyon jó volt megkerülni a tavat. Rengetegen vannak, helyenként tumultus van a bringaúton.[Geoládák v2.2.3]

azimee 2018.03.31 13:16 - Megtaláltam
Húsvéti Tojáskergető a Tisza-tónál - Kerékpáros Túra közben.
Köszönöm a lehetőséget!

katika 2017.12.28 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zferke 2017.10.09 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Tisza-tó kerülés című társas bringázás közbeni találat.
Fordított sorrendben kerestük fel a pontokat.
Meglepi volt, hogy egy friss log füzet várt minket, gyorsan bele is karcoltuk hogy ott jártunk.
Az utolsó ponton akadt némi problémánk, rengeteg horgász van ilyenkor a parton, nem nagyon szerettük volna zavarni őket a láda kereséssel, ezért inkább telefonos segítséget kértünk, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Köszönjük szépen a rejtést, remek móka volt mind a tekerés, mind a multi pontjainak felkeresése!

IMG_20171014_113935IMG_20171014_115705
IMG_20171014_115912IMG_20171014_121803
IMG_20171014_142600IMG_20171014_155821
IMG_20171014_160637IMG_20171014_161020
IMG_20171014_171117IMG_20171014_180635
Bl4st3r & Amy 2017.08.30 18:36 - Egyéb
Piros kereszt A láda meggyógyult! Hurrá!! Köszönöm! Üdv: ládadoki

Szabó família 2017.08.25 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ZitaKati Andris és CsZso 2017.08.08 20:10 - Megtaláltam
Tisza-tó körül biciklivel 4. :-)
A 2. helyen mi sem találtuk meg a ládát.
Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmünket :-(

1792. Kerékpárral a Tisza-tó körül (GCTIKO)_2017-08-08GOPR1762
20170816-20260820170816-203002
20170816-20351020170816-205119_tonemapped
20170830-19304220170908-210124
DSC_591520170908-204306
gst76 2017.08.04 19:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Sajnos a 2. hiányzik. Rejtővel beszéltem, kérlek fogadd el. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Kihasználva a szép nyári időt (40+ hőmérséklet, tűző nap...) tekertem körbe a tavat néhány környékbeli ládával. Sajnos, a strand adta lehetőségeket nem bírtam igénybe venni, mert a vonat időhöz kötött... Az utolsó vonatok egyikét értem el úgy, hogy a jegyvásárláskor már a vonat beérkezett a pályaudvarra Füzesabonyban. Összesítve 134 km-t mutatott a gps.

Köszönöm a jóváhagyást.

[Jóváhagyta: Attibati, 2017.08.04 19:45]

petrot81 2017.08.03 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Tekerés a Tisza-tó körül. A 2. helyen én sem találtam meg a ládát, a többi pont rendben volt! Köszönöm a rejtést és a rejtő segítségét!

Ki korán kel ... :)Valahol félúton
A teljes kör a találatokkal 
ildati 2017.07.29 19:56 - Megtaláltam
Ez nem volt semmi. Nagyon meleg volt, az első pont nem volt könnyű, de végül is meg lett. A második ponton a láda nem lett meg, segítségül hívtuk a guglit a megfejtéshez a többi pont szórészletei alapján végül megfejtettük. Összességében egy jó napot tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a lehetőséget.
Ildikó&Attila [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Murus 2017.07.08 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.11
Poroszlóról indultam kiadós reggeli utám, először a 33-as úton Tiszafüred felé, ahol valami búcsúszerűség miatt lezárták a vasúton túli részt bringautastól mindenestől. Lejutva az Albatrosz Kikötőhöz végre kezdődhetett az érdemi rész. Sokkal tószerűbb élmény volt, mint a Fertő-tó kerülés. Szinte mindvégig karnyujtásnyi távolságban van a tó. Az út egész jó még így 28mm-es 8bar-ra fújt slick gumikkal is. Egész nap egyetlen nagyobb kátyúval találkozta, mondjuk abba pont bele is hajtottam, mert pont a GPS vevőt bizergáltam. Ezután következett a kátyú által katapultálódott kulacs keresése a töltés oldalában meg a ráfok struktúrális integritásának ellenőrzése. A kiskörei duzzasztónál vacak még az út, ilyen 5 méteres betonpanelek alkotják, kb mint a katonai reptereket, az ilyesmi nem az én bringámnak való.
Képeket csak a jelszórészletekről csináltam meg a biciklimről, igyekeztem a hőségben minél előbb körbeérni. Végül sikerült 3 óra alatt visszakeverednem a Fűzfa Panzióba. Ami csalóka, hogy a rövid track nem tartalmazza a 33-as utat, de az ládaadatoknál megadott úthosszban benne van az is.
A rejtés bár gondolom a víz közelsége miatt nem egyszerű nekem annyira nem tetszett. Van olyan pont, ami netcache-elhető és a legtöbb könnyen elérhető motorizált járművel is.

20170708_105425[1]20170708_113408[1]
Braunka 2017.06.27 13:50 - Megtaláltam
Tisza-tó kerülés muglikkal

MikiCache 2017.06.16 19:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Pontgyűjtés több alkalommal, melyeknek most lett meg a gyümölcse.
Miki és Anikó

IMG_7394 
Gábor75 2017.06.10 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Pimpivel és Ágival bringáztuk körbe a tavat. Az első ponton nem találtam semmit, a jelszó ennek ellenére kitalálható. Tetszett a túra, a környékbeli ládákból is szemezgetve kényelmesen bringáztunk.
Köszönöm a rejtést! :-)

exe 2017.06.05 12:45 - Megtaláltam
Tisza tó kerülő Classik TT

Csacsibogyó és mazsolafül 2017.06.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Köszi, jó túra volt, látványos és jól kiépített!

13 2017.05.20 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Paul 2017.05.06 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

villon 2017.04.15 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Aniko & Gyuri 2017.04.08 18:21 - Megtaláltam
ok.

Qwak 2016.10.01 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Az ökocentrumtól indultunk és szép időben tekertünk végig. A Stég nevű szabadidőközpontban pont jól esett már egy kis ebéd.

Nem veszi be a 4 jelszó részletet, akárhogy próbálom. :( Teszek fel képet hamarosan.

[Jóváhagyta: Attibati, 2016.10.07 23:05]

Judith 2016.09.27 22:39 - Megtaláltam
Megcsíptem! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fabkor 2016.09.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.43
Tiszatavi kerékpártura alkalmából.

nbokan 2016.09.09 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Végre ezt is körbetekertük :) Közel 600 km-t kellett utazni ezért az élményért, de megérte. Nagyon tetszett, kösz a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
Strombus 2016.08.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.39
Délelőtti 11 km evezés után Tiszafüredről indultunk. Poroszlóig eljutni nem volt nagy élvezet. Bár a főút mellett van valami kis út, de úgy tűnt, nem jó a burkolata, a legtöbb bringás a főutat választotta, így mi is. De utána belecsöppentünk a szépségbe.
1. pont: épp egy csoport rackajuh legelészett ott magában. Gondoltuk a megszámolásuk a feladat. De nem. :-) Klassz rejtés. De hol a kilátó? Se kilátót, se ahhoz vezető ösvény nem tűnt fel.
2. pont: szintén jó rejtés.
3. pont: furcsa szobor a közelben, az eddigiek után meglepő "rejtés".
4. pont: számolgattuk, meglett.

Az első 40 km-ert nagyon éveztem, a békés tájat is, a síkon, kiváló minőségű aszfalton tekerést is. Milyen kulturáltak a gátat lezáró, biciklis forgalomnak utat adó sorompók! Nem láttam még máshol ilyet.
A duzzasztómű és a gátját az átkerekezés nagyon érdekes volt. Az út utolsó harmada már nehezebben ment, nem volt már sok új látnivaló és a síkság kezdett unalmassá válni. Örültem, hogy csak ilyen kis kört kellett tekerni. :-) Az egyéb ládák miatti kitérőkkel a vége 74 km lett. Klassz nap volt. Köszönöm.

A jelszót csak azért is ékezettel írtam. :-) Tudjuk mit jelent. Szeretem az orchideákat. :-)

Péter60 2016.08.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.39
Jó kis kör volt, nem tehetek róla, de nekem a Balaton a riviéra! Tiszafüred volt a bázis, a Poroszlóig tartó szakaszt kihagytam volna, utána viszont végig prémium úton tekertünk.
Bájosak a multidéző leolvasósdi pontok, a láda már nem csepp alakú!

19izsi73 2016.08.25 15:20 - Megtaláltam
A poroszlói gátőrháznál sátoroztam, így innen is indultam el a kör teljesítésének.
Tettem egy kitérőt Pusztataskonyba; nagyszülők laktak még itt, akiket sohse ismerhettem. 82 km lett a vége, de nagyon jó volt.

kutyi 2016.08.21 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.70
Tisza-tó kerülés keretében baráti társasággal. Tegnap hét ágra sütött a nap, most egy kicsit felhősebb van, jön az eső, de addigra épp körbeérünk. Tele van a gát bringásokkal (sajnos autókkal is...). Az éjszakát Abádszalókon töltöttük, ott néztük a tűzijátékot is. Jobb volt, mint a fővárosi, legalábbis közelebbről élvezhettük.

A multit fordított sorrendben szedtük össze. Az első pontnál a kilátót hiába keresitek, mert nemrég lebontották - ezt sajnos csak utólag a kerékpárkölcsönzőstől tudtuk meg. Jó lenne, ha a rejtő módosítaná a leírást! Mivel nincs kilátó, ösvény sincs.

Köszi
Kutyi, Tücsök, Matyi, Vili, Lóri
Bügyök, Béka, Orsi, Lali, Anti
Tütyi, Bea, Kitti, Peti, Panka, Dóri

IMG_5253IMG_5286
IMG_5365IMG_5494
IMG_5536IMG_5521
IMG_5645IMG_5654
IMG_5663 
BékaBütyök 2016.08.21 17:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Rang 2016.08.20 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Tisza tavi körbetekerés közben megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

Ratvarga 2016.08.19 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nem volt semmi, ez volt az első multim! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Pikpak és Anikó 2016.08.19 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést! Anikó és Zsolti [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Maxi613 2016.08.14 15:00 - Megtaláltam
Sokadik Tisza-tó körbetekerés alatt végre ez a láda is meglett! A láda útvonalával ellentétes irányban kerestem fel a pontokat. Utolsónak a láda első pontját kerestem fel, de az adott szakaszon egy kilátót se láttam, de a többi részletből sikerült kitalálni a jelszót, köszi!

Ancsa & Taja 2016.08.10 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük. Élveztük a kerekezést, nagyon jó az út, egy álom.
Ancsa & Taja [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Angus_Podgornij 2016.08.06 14:30 - Megtaláltam
Reszletek kesobb...

elina 2016.08.05 20:15 - Megtaláltam
Tisza tó körbetekerése közben felkerestük a hozzá kapcsolodó ládát! Sikerült egy nap alatt letekerni a 70 km-t Abádszalókról indulva! Igaz, hogy a tóból sokat nem látni,de a bicikli út mindenhol jól járható volt! Köszönjük! :)

ahhoj 2016.08.05 20:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

zaskl 2016.08.04 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

csemege 2016.07.26 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2016.07.20 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.32
Tiszafüredi nyaralásunk harmadik napjának 3. ládája.
Korán reggel indultam bringás túrámra a hoteltől és Poroszló felé, azaz óramutató járásával ellentétes irányba tekertem körbe a tavat.
A szinte sík gáton csak úgy fogytak a km-ek, csak egy-egy horgász miatt kellett lassítanom néha. Az 1. ponton a láda hamar meglett, de a kilátó sajnos már a múlté. A kettes pont sima ügy, nagy nyugalomban logolhattam egy szalmabála tetején.
Ez után a kiskörei erőműnél tartottam egy rövid reggeliző szünetet, majd a GCJASZ, a 3. pont és a GCBELO jött sorba. Itt útólért egy német páros, akiknek hátszelén a 4. pontig 27-28 km/h-s átlagot tekerve értem el. A logolás miatt elhagytak, így innen megint csak magam haladtam Tiszafüredig.
A tókerülés közben gyönyörű tájak mellett rengeteg vízi- és egyéb madarat láttam, élvezet volt a tekerés.
A jelszó összerakása csak első hallásra bonyolult, de a szó ismerős volt.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Néhány kép a Tisza-tó állatvilágáról, előző napi GPS-es motorcsónaktúránkon készültek.

20160720_07401420160720_074048
20160720_07441020160720_074827
20160720_07514720160720_081430
20160720_08321820160720_084022
20160720_08405620160720_084512
20160720_08490020160720_091852
20160720_09324720160720_100948
20160720_10412420160720_121235
20160720_09201020160720_124731
P1360412P1360434
P1360437P1360450
P1360478P1360505
P1360513 
Vucsi 2016.07.10 13:15 - Megtaláltam
Köszi!

Crusader 2016.07.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.44
Tó kerülés közben, köszönöm!

Tipekin & Perseus 2016.07.05 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Családi tókerülés.
A pontokat fordítva kerestük fel és egy szuper élménnyel lettünk gazdagabbak!
Köszönjük a lehetőséget! :)

BADY 2016.06.12 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

plecs 2016.06.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.16
Tisza-tavi kerékpártúra közben akadtunk rá, minden jelszórészlet a helyén.

BubaGC 2016.06.08 14:30 - Megtaláltam
:-)

bortel 2016.06.03 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

maxxtro123 2016.05.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszi a rejtést!

gege68 2016.05.16 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2016.05.01 09:30 - Egyéb
A mai napon az első pont elveszett mikroládáját pótoltam.

safranek12 2016.04.23 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Sajnos az első doboz valószínűleg ellopták!!!

Scimmia & Safranek 2016.04.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Ez volt az első geotúránk:) nagyon szuperek voltak a pontok, egy problèma, hogy valószínüleg az első ponton lèvő dobozt ellopták, vagy legalább is eltűnt :/ köszönöm az èlmènyt! :)

szemlédi 2016.04.20 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
OK!

GYEZegzug 2015.10.17 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Megtaláltam. Több alkalommal történő kerékpározás, séta után ma összejött. Köszi szépen a lehetőséget.

Ötvös család 2015.08.29 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Reggel indultunk Bujákról a láda, illetve a körtúra megtételére. Útközben rá kellett jönnöm, hogy az útjaink nemhogy rosszak, hanem egyenesen gyalázatosak. Szégyellhetik magukat az ezért felelősök. Ég az ember képe, hogy az EU-ban ilyen közutakon kell közlekedni.
Mi Abádszalókról indultunk Kisköre felé, jó időben 35 fok melegben izzott a levegő.
A láda volt az első. Itt már a kedvesem rájött a jelszó egyik felére. Az 1. pontról a mikroládát eltüntették. A virtuális pontok rendben voltak. A jelszót innen már internetes segítséggel is összeraktuk, így nem kellett még egyszer a rejtő segítségét kérni, amit az 1.pontnál köszönünk szépen.
A kerékpárút nagyon szuper, sajnos sok az autó, én egyet sem engednék fel a gátra.
A tó északi végénél a közúton nagyon hiányzik a kerákpárút vagy sáv, a 10 éves gyerek eléggé félt az elszáguldó autóktól.
A tó gyönyörű egyébként a bringázás pedig élmény volt. 70 km-el plusz 6 ládával zártuk a napot. Az átlag 17,5 km/h volt, az állásokkal együtt fél déltől fél hatig tartott.
Köszönjük a rejtést!

 
Murmogoek 2015.08.15 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csóka család 2015.08.12 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Köszönjük a rejtést, jól jött a bicajozás közben a ládák megkeresése! Gyönyörű hely a Tisza-tó! Sajnos a ládában nem volt ajándék, mi azért tettünk bele egy apróságot.

solyomeye 2015.08.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Megtaláltuk. Köszi!

 
keep 2015.08.01 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Csodás nap kétszemélyes kerekezésre. Déltájban indultunk Poroszlóról, majd gyorsan letudtuk a főutat, amiben én rosszabbra számítottam, nem volt vele gond. A ládákat így fordított sorrendben leltük meg. Az első ponton mi is kerestük egy jódarabig, aztán végül egy utolsó próbálkozásra csak megadta magát a példány, így nem kellett segítséget kérni. A megtalálás időpontjához ez került be.
A tó gyönyörű, az idő jó meleg volt. Az út általában jó minőségű, széles, szóval nagyon tetszett, köszönjük szépen.

pube 2015.08.01 13:00 - Megtaláltam
Tókerülés alkalmával, második nekifutásra. Az első pontot nem találtam, de lehet, hogy ott van. Kíváncsian várom a következő kereső eredményét. Köszönöm a rejtő segítségét. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ich.. 2015.07.31 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Négyesben, barátokkal indultam a ládázós tókerülésre Poroszlóról. Az első pontot sajnos nem találtuk, de végül kikövetkeztettem a többi jelszórészlet segítségével. Nagyon jó kis túra volt, köszönjük a rejtést.

20150731_09091820150731_102917
20150731_11174320150731_112052_HDR
20150731_140945_HDR 
Bakk család 2015.07.18 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Tisza-tavi kerékpár túra közben ezt is megkerestük. Köszönjük

nimka 2015.07.16 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.12
tiszafüred-gyártelep vasúti megállótól jöttem, és oda is érkeztem. itt naponta csak két vonat van, úgyhogy a vonat menetrendje egyben a túra menetrendje is. a tiszaderzsi kitérőre nem is maradt időm, lassú voltam. (a megtalálás idejének a 4. jelszórészlet megtalálásának idejét írtam be, nem pedig a láda logolásának az idejét.)
nekem úgy tűnt, hogy nincs is bicikliút a tó körül, csak a gátat nevezik annak, de ott legalább annyi autó jár mint bicikli.
nem volt könnyű, nekem legalábbis. az orvosságos doboz nehezen lett meg, már majdnem ott feladtam. nem tipikus bicikliző idő volt, szívesebben lettem volna valahogy a vízben...

rosie 2015.07.10 17:10 - Megtaláltam
Köszönöm

Nargoth 2015.07.10 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Először jártunk a Tisza-tónál (amit mi még Kiskörei-víztározó néven tanultunk az általánosban :) )! Gyönyörű hely, a természetet kedvelőknek paradicsom. A bringaút körben nagyon jó, sikerült szeles időt kifognunk a túrához, de azért sikerült teljesítenünk. :) Negatívum vele csak annyi, hogy majdnem akkor volt rajta az autós forgalom, mint a 33-ason... Kisköre-Abádszalók távon konkréten a helyiek a töltésen autóznak, annyira rossz az autóút minősége a két település között (tapasztalat).
Ez a láda tökéletes ide: 4 pont, nem kell kilométerenként megállni miatta!

Köszönjük!

Holnap 2015.07.04 00:00 - Megtaláltam
9 óra alatt kényelmes tempóban a Gördögök csapatából 24-n megkerültük a tavat. A gát príma (bár a Balaton, és sok más biciklis út is ilyen lenne), sokat fürödtünk, és élveztük. Köszönjük.

tjanek 2015.07.01 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tpetya 2015.07.01 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tkriszta 2015.07.01 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

tóthék 2015.07.01 19:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Köszönjük a rejtést.
Tóthék apraja nagyja.

Saturas 2015.06.26 15:05 - Megtaláltam
köszi:) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ther 2015.06.26 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Pár napos poroszlói haveri összejövetelt megspékeltük egy tókerüléssel. A megtalálás időpontja az utolsó pont megtalálásának időpontja. Köszönjük a rejtést!

Évi&Zoli 2015.06.21 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Tó kerülés ürügyén lefüleltük! Nagyon szuper volt! A ládában csak a logfüzetet találtuk, tettünk bele ajándékokat. Köszi!

 
tarsolyos 2015.05.30 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Köszönöm!
Mi Tiszafüred-Abádszalók-Kisköre-Poroszló útvonalon idultunk
neki, nagyon szuper élmény volt!
A Poroszlói Öko centrumot ajánlom mindenkinek!

 
iMagination 2015.05.17 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Köszönjük!

jvc 2015.05.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltam!

Zzr 2015.04.19 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

FoJo 2014.09.06 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
:)

zsotie 2014.08.28 07:48 - Megtaláltam
A tó körüli sorozat ládáit gyűjtöttük be. Ezt sem hagyhattuk ki.
Csodálatos a környék.
Az idő is ideális volt a kerekezéshez.
A láda hiányát a rejtő telefonja oldotta fel.

Csirimojo 2014.08.24 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A szezon talán utolsó verőfényes napján kerültük meg a tavat és szedtük össze a ládákat. A második jelszórészletnél köszönjük a Rejtő segítségét! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2014.08.22 16:30 - Megtaláltam
A 2. ládát nem találtuk, de a rejtő segítségével sikerült összerakni a jelszót, és a tekerés is nagyon jó volt. :) Köszi a rejtést!

Jevica és Gyuszi 2014.08.19 19:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

igelkott 2014.08.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
A második ponton nem találtuk a ládát, de a jelszót így is sikerült kitalálni.
Tiszaörvényesről indultunk útnak, szép élmény volt a tókerülés, habár az eső jó néhányszor elkapott minket.

 
geodeta 2014.08.10 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

SilverG 2014.08.04 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Megtaláltuk!

FCsili 2014.08.04 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltuk!

mozo 2014.08.02 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Második, ezúttal sikeres felvonás. :)
Tavaly ősszel már egyszer megpróbálkoztunk vele, de egy hármas durrdefekt miatt idő előtt vissza kellett forduljunk.
Most más összeállítású csapattal vágtunk neki.
Anno rengeteg időt töltöttünk Tiszafüreden nyaranta kenuzással iskolai táborban. Ahogy haladtunk, törtek elő sorra az emlékek. :)
Az első pont hamar meglett, a másodikkal volt egy kis gondunk. A GPS-ben valamiért a szigeti kis híd szerepelt 2. pontként. A tutaj persze a másik oldalon volt. Átkerékpároztam, de a túloldalon sem értem el. Törtem egy faágat, és kihúztam a partra. Átmentem Daniékért. Mikor a biciklit vittük át, a túlparton sikerült kis híján beborulnom a nádasba. Végül megúsztam pár apró karcolással. Az igazi második pont könnyen meglett, majd haladtunk tovább Abádszalók felé. Ott megebédeltünk egy pizzériában (kerékpárosoknak 10% kedvezmény) , majd a 3. pont levadászása után ismét a gáton folytattuk utunk. Itt már Eszterkével eléggé elfáradtunk, Dani még ereje teljében volt. :) A 4. pont után Füreden megálltunk a strandon, fürödtünk, lefotóztuk az elhíresült "mélyvíz" táblát. A 33-as utat most újítják fel, elég kicsi volt rajta a forgalom, viszont valahogy jobban mentek rajta a biciklik mint a töltés aszfaltján.
Remek nap volt, köszönjük hogy létrehoztad ezt a multit!

Eszter, Dani, moz

ystray 2014.07.30 00:00 - Megtaláltam
megvan :)

polgaradri 2014.07.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltuk :) framtid Fristad Geocoin bekerült a ládába, valaki vigye egy com-os ládába please!

Emese62 2014.07.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.50
Megvan. Csabai Bihargók Tisza-tó kerülő kerékpáros túráján. Nagyszerű volt! Magam is láttam már a "jelszót" imádom a vadnövényeket! A gáton nagy volt a forgalom, rengeteg kerékpáros, futó, és sajnos sok autó is! Fürödtünk szinte minden strandon.
Köszönöm a lehetőséget!

 
tomasz63 2014.07.15 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
OK!

Tapsifüles 2014.07.13 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Nagyon jó móka volt körbetekerni a tavat. 67 kilométert gyűjtöttem össze a tókerülés során.
Vízitáborban voltam; evezés után kerékpárra ültem, és nekivágtam a gátnak. 3 óra alatt meglett volna a kör, de a megkeresett ládák miatt fél órával tovább tartott. A tiszafüredi ládát így is ki kellett hagynom, mert be is sötétedett, és az idő sem volt túl kegyes. Az út során négyszer áztam meg. Viszont annál nagyobb teljesítmény volt.

Ui.: A jelszó összerakása nagyon frappáns!
Az első ponttal volt egy kis gondom, mert a gyógyszeres dobozt a földön találva leltem meg. Először azt hittem, csak szemét. Most visszatettem a fa odújába. Lehet korábban az eső mosta ki.

WADMAC 2014.07.05 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Jadrana 2014.07.05 19:20 - Megtaláltam
Már régóta aktuális volt számunkra a Fertő-tó és a Velencei-tó után (de még a Balaton előtt :-)) a Tisza-tó megkerülése. A mai napon pedig párom, Wadmac a születésnapját ünnepelte, és szerettünk volna valami emlékezetes programot szervezni erre a napra. Így délelőtt felpakoltuk a bicikliket az autóra, és meg sem álltunk Poroszlóig (közel két és fél órányi távolságra van tőlünk)...
Nem bántuk meg, mert sikerült újra egy felejthetetlen ládázós napot eltöltenünk, nagyszerű élmény volt! Természetesen a multi teljesítése közben begyűjtöttük mi is szinte az összes kerékpárral megszerezhető ládát a tó körül, 72 km-esre sikeredett a túra. Poroszlóra visszaérkezve pedig egy szabadtéri operett-est kellős közepébe csöppentünk. :-) Mindkettőnknek nagyon tetszett a "tó-kör", biztos, hogy visszatérünk még!
Köszönjük a rejtést!

 
Nervas 2014.07.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönet a rejtésért.

Bl4st3r & Amy 2014.06.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Mihelyst kicsit kevésbé leszek fáradt írok élménybeszámolót is!
UPD: Attibati, ez egy remek multi. Elsőre olvasva kicsit macerásnak tűnt a jelszó, de mindenhol fényképezva majd itthonról összerakva egyértelmű lett, teljesen hibátlan. A Tisza-tó környéke csodás, nagyszerű volt tekerni végig az úton. Abádszalókon van borzalmasan elküldve a bringás melegebb éghajlatra, azt értem én hogy strand, csak akkor tessék kirakni pár táblát és esetleg felfesteni némi bringaösvényt. Ezt leszámítva egy fantasztikus kis túrán vagyunk túl, köszönjük ezt a lehetőséget, egy nagy élmény volt!

hitamas 2014.06.21 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.00
Kétnapos Tisza-tó kerülgetés első napján. Két éve már körbejártuk a tavat, de akkor a hagyományos ládákat kerestük. :)

Hegedüs Zsuzsa 2014.06.21 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Több éve tervezve. Most megvalósult.
Itt a negyedik pontnál vagyunk a 64. km-nél, de volt két kitérőnk, így összesen 74,5 km lett. Tiszafüredről indultunk Poroszló felé (ez a rész az útépítés miatt most nem olyan jó), a híd után balra a gáton már nagyon jó a kerékpározás. Kisköre, Abádszalók és Tiszafüred a kör. Kitérő Tiszaderzsre.
Jó időben nagy élmény volt.
Ezt a ládát csak így bicajozva érdemes megkeresni, így kerek.
Köszi a rejtést.

 
jutics 2014.06.21 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Régi vágyam vált valóra, - köszönet érte Zsuzsa barátnőmnek - mert sikerült eljutni és körbetekerni a Tisza-tavat. Nagyon jó kerékpáros időt fogtunk ki, élmény volt megismertni a tavat. Végül is 74,5 km-t tekertünk. Részemről ez a rekord, még soha nem bicajoztam ennyit (és egy darabig biztos nem is fogok :) Köszönöm a rejtéseket!!! :)

 
toth2zoltan 2014.06.14 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megvan

t1kovacs 2014.06.14 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.28
Köszi a rejtést!

alucifer 2014.04.27 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.00
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


gzg 2014.04.21 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Köszi a lehetőséget

Kobe24 2014.04.21 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Nekem nem volt egyszerű,de megfejtettem :)Köszi a rejtést! :)

data4526 2014.03.29 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Kerékpáros túra a Tisza-tó körül, 4. találat.
A track a connecten .

Őt megmentettük az autók kerekei alól
 
vándor székely 2014.03.29 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltuk , Köszönjük

dedesi 2014.03.29 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Attibati 2013.11.01 00:00 - Egyéb
A ládát a sorozatos eltünések miatt elhoztam a szabadstrandról és egy kevésbé szem előtt levő helyen, Kisköre határában rejtettem el.

MAjacky 2013.10.12 14:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést !

Márta 2013.09.15 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
A ládát nem találtuk meg, de a hiányzó részt egyből kitaláltuk:-) Sikerült 90 km-et tekernünk, szép napsütéses időben! Köszönjük!

kobcikrajci 2013.09.12 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Tókerülés során felfedezve. Szerencsére a tömeg már hazaszéledt, így összesen néhány kerékpárossal találkoztam csak az út során, plusz az elkerülhetetlen horgászok. Az első és második állomás nagyon nyerő környezetbe került, a kézikompozás nagy élményt jelentett, amiből a láda eltűnése sem vont le sokat. Köszi a rejtő segítségét a hiányzó részlethez.

Pupu 2013.09.07 17:10 - Egyéb
Anno - hat éve már! - a "piros egyest" jegyeztem itt, ma sokadjára bicikliztem körbe feleségemmel és egy baráti házaspárral. Mind a négyen rekuval kerekeztünk! Gyönyörű időjárás, gyönyörű táj, akárhányszor szívesen ismétlem a túrát!

 
Blue Mali 2013.09.07 16:55 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, részletek később.
Köszönöm a rejtő segítségét.

KTamas51 2013.08.19 17:00 - Megtaláltam
Sikerült!
Tetszett a multi! Köszi!

bakoba 2013.08.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Kitűnő időben, fürdéssel összekötve kerékpároztuk körbe a Tisza-tavat. Dinnyésháti szigeten nehezen találtuk meg a ládát, Kőszegi Dani ügyessége végül is segített. A kerékpártúra részvevői: Kőszegi+Szentkereszti család, +Bakobáék

selza 2013.08.14 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg] Sajnos mi nem találtuk meg a második pontot, de lehet, hogy csak nem voltunk kellően szemfülesek. Köszönet a Google-nak és találgatásunk zsenialitásának (:-)), a jelszót végül kiötlöttünk. A tókör fenomenális volt, mindenkinek ajánljuk!

A kézikomp rossz olalon állt :-(A vízlépcső nagyon nagy élmény volt!
AbádszalókA tó csodálatos!
sry 2013.08.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Megleltem, köszi!

Egy laza tókerüléses bringázás alkalmával összeszedtem a pontokat. Köszönöm a rejtést.

Csaba & családja 2013.08.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Egy hetes Tisza-tavi nyaralásunk során ide is eljutottunk.

 
Sir Pajszer 2013.07.24 08:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Köszi!

Atalati 2013.07.24 08:35 - Megtaláltam
Köszi!

Hepur 2013.07.21 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Először jártam a tónál, nagyon tetszett. Kellemes bringás kör, az első két pont környezete különösen érdekes volt!

Bryan 2013.07.20 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Bővebb log később :) [g:hu 1.4.28c] [wapon beküldött szöveg]

bubu&vahur 2013.07.13 13:46 - Megtaláltam
Csatlakoznék az elöttem szólóhoz, mi is ugyan igy jártunk. Mi még 07.07.-én Abádszalók felől kezdtük el Tiszafüred felé, és csak 07.13.-án jöttünk vissza a Tisza-tóhoz, Poroszlótól kezdve az északi oldalt. Nagyon meglepett az első pont hiánya. Csak azt nem értem hogy miért tesz valaki ilyet, egy sokak által kedvelt időtöltést igy elrontani. Kérjük a megtalálás elfogadását a képek alapján. ui: Még a kerékpárút melleti tábla is tönkre van téve, az első pontnál.
Jelszó a rejtő segítségével. Köszönjük! :-)

A rejtő pótolta a hiányzó pontokat

 
znasz 2013.07.10 14:00 - Megtaláltam
Sajnos több ponton is ki van fosztva a multi. Tényleg nagyon bosszantó, hogy tönkre teszik mások játékát valakik. Csak tudnám, hogy mi örömük van benne.
Kérlek, hogy a képek alapján fogadd el megtalálásunk.

[Jóváhagyta: Attibati, 2013.07.22 10:41]

 
norbimoncsi 2013.07.05 14:30 - Megtaláltam
Poroszlói kirándulásunk alkalmával tekertük körbe a tavat. Még a kirándulás előtti héten nyomtattuk ki a ládaleírást, így sajnos nem tudhattuk hogy közben "megbetegedett".

Poroszlóról Tiszafüred felé indultunk, hogy a korai órákban még elkerüljük a 33-as úton a nagy forgalmat. Szerencsére jó időt fogtunk ki, túlságosan is meleg volt, a töltésen nem igazán volt árnyékos rész. Itt-ott tettünk kitérőt a közeli ládákhoz. Az egyik legnagyobb élmény a kézzel hajtott komp volt, de sajnos a ládát nem találtuk. A multi első pontján az ismertető tábla is hiányzik a kilátóból.

Kérjük a megtalálás elfogadását a képek alapján.

Szép helyeken kerekeztünk, köszönjük!

[Jóváhagyta: Attibati, 2013.07.09 00:01]

Füred utánA végtelen töltés
ErőműÁtkelés a komppal
A kompnálUtánpótlás :-)
A kilátóból SarudnálNorbi és a tábla helye
nida 2013.07.02 17:30 - Megtaláltam
Feljthetetlen bicajtúra. Köszönjük a rejtő segítségét!
:-)

cav004 2013.06.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.75
Sarudról indultunk, az Adler kempingből. Nagyon tetszett a kör, az egész környék olyan vendégszerető. A kiskörei vízi erőműnél még egy kérdőívet is ki kellett töltenünk a kerékpárútról. A tókerülés után elmentünk az Ökocentrumba is, ahol éjszakai napot tartottak. Minden pont sajnos nem lett meg, köszönet a rejtőnek a segítségért.

Vértes 2013.06.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.05
75 km-t tekertünk többnyire napos időben, de volt egy zivataros óránk is. Nagyon tetszett a kör, nagyon szép a tó és környéke.
Sajnos az 1. ponton a tábla nincs meg, és a ládát sem találtuk, köszönjük a rejtő segítségét a logolásban.

Anikó77 2013.05.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Megtaláltuk!
Tisza-tó körüli biciklizés során kerestük fel a pontjait.
Sajnos nem tudtuk minden helyen fellelni a jelszó részletet, de ennek ellenére egy kis baráti segítséggel sikerült összerakni a helyes szót.
Köszönjük a segítséget és a rejtést!

Anikó77, markovicsa, Béci

markovicsa 2013.05.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Tisza-tó körüli com-os ládák begyűjtése során kerestük e ládát. Az egyes ponton a táblát széttörték, a szükséges darabot megtaláltuk, a helyére tettük, így a jelszórészlet olvasható. A ládát elvitte a víz, mi legalább is nem találtuk. Baráti segítséggel állt össze a jelszó.

aniko77, Béci, markovicsa

 
Hey-ho 2013.04.14 00:00 - Egyéb
Évi rendes tókerülő bringatúra. Az első és a második pont a magas vízállás miatt nem kereshető.

Fecó07 2012.10.22 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Megtaláltuk! Köszi a rejtést.

lpfm 2012.09.29 15:22 - Megtaláltam
Tó körüli kerékpártúra közben meglelve. Köszönöm a rejtést.

vakond87 2012.09.22 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
A mai nap körbetekertük a Tisza-tavat (a 33-as főúti szakaszt leszámítva). Megnéztük a poroszlói ökocentrumot, a dinnyésháti kézi kompot, Kiskörén ebédeltünk és Tiszafüreden még strandoltam is, úgyhogy jó sok minden belefért ebbe a napba. Az időjárás kissé hűvös volt, ennek ellenére rengetegen tekertek a gátakon, gondolom ehhez nagyban hozzájárult a vasút díjmentes kerékpár szállítási lehetősége is. Szép nap volt, köszönöm a rejtést!

szollosi73 2012.09.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megvan!
3 nagyszerű napot töltöttünk Reggel barátommal a Tisza-tónál, elsősorban a Tisza-tavi PT ládáit szerettük volna öszeszedni, de a multi pontjait sem hagytuk ki. Utunk során kerékpározókkal csak elvétve találkoztunk, pedig végig remek időnk volt.
A pontok könnyedén meglettek, a kompnál hátulról kellett támadnunk, mert a túlparton volt a komp.
Poroszlóból indultunk és Tiszafüredig tekertünk, majd másnap a felső kört is megcsináltuk, szintén Poroszlói indulással, sajnos Tiszadorogmán a komp nem járt így Ároktő előtt, a Tiszacsegei komppal mentünk át, majd végig szembeszélben tekertünk Tiszafüredig. A két nap alatt 135km-t tekertünk.
Köszi a rejtést!

 
Reggel 2012.09.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Ok! Megtaláltuk!

Tisza-tó kerülés közben megleltük!

Köszi a rejtést!

szollosi73, Reggel

zolikonta 2012.09.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
Megtaláltam, és kis segítséggel még a jelszó részleteket is össze bírtam rakni a helyes sorrendben :P

Egyébként éppen bicikliverseny volt a tó körül, a menet irány pedig ellentétes, így többször is szembetalálkoztunk a felvezető motorosokkal, rendőrökkel, polgárőrökkel és persze a versenyzőkkel. Az időjárás sem volt végig kegyes, esőbe is beleszaladtunk, szóval volt több nehezítés is, de végül is megcsináltuk.

Domos 2012.08.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Ok

Kakukkos és Hajszál 2012.08.15 17:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]
A 2--es állomáson a strand mögötti szigetek nagyon tetszettek.
érdekes volt a kézi meghajtású komp. :)
itt pihentünk a déli órákban az árnyékot adó fák alatt.

ani95 2012.08.09 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
De jó is volt!!:DD

Pomisa 2012.08.09 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Tisza-tavi bicajozás 6.ládája.
Nagyon szép a Tisza-tó. Jó volt itt biciklizni.
Köszönjük a rejtést.

Ed kesser 2012.08.09 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.28
+

csipet_csapat 2012.08.05 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Poroszlói nyaralásunk egyik legjobb ládája. Két részletben követtük el, nem lévén nagy bicajosak. De azért nagyon szeretünk kerekezni, és ez így volt nekünk kényelmes. A nagy meleg azonban megártott, így a jelszóképzéssel gondunk akadt:( Nem olvastuk végig ugyanis:( Köszi a rejtő segítségét.
Dinnyésháton éppen vmi bringaversenyt tartottak. Nagy élmény volt, amikor bennünket is "befutóként" üdvözöltek:) Egyébként is ez a hely volt a legjobb. a szigetek, a strand hangulata...
Köszönjük, hogy megmutattad:)

attila32 2012.08.04 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

betty79 2012.08.04 13:11 - Megtaláltam
Megvan!

becko 2012.08.04 09:00 - Megtaláltam
2-1-4-3 sorrendben, egybefűzve a többi Tisza.tavi ládával

szucsvik 2012.08.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Tisza-tavi tókerülő bringatúra közben levadászva. Köszönjük.

csbagi 2012.07.31 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Az idei "nagy" nyaralásunk Istvánnal: Hortobágy-Debrecen-Tokaj, aztán Tisza völgyi kalandtúra, aztán még pár nap a Tisza-tónál. 11 nap, 500 km kerekezés, egy nap evezés, rengeteg élmény, rengeteg látnivaló, 41 láda.

Istvánnal és Tibivel (eleemmel). Sarudról indultunk késő délelőtt a 2. pont felé. A komp nagyon tetszett, fényképezkedtünk, bohóckodtunk. Aztán István rájött, hogy nincs meg a szemüvege. Már legalább 5-öt elhagyott, de ez nem a szokásos TESCO-s volt, hanem igazi. Ha valaki megtalálná itt, szóljon! Azért nagyon jól éreztük magunkat, és közben még 6 ládát begyűjtöttünk.

Cseber 2012.07.31 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival és Tibivel!

eleem 2012.07.31 11:20 - Megtaláltam
Köszönjük szépen. cseber és csbagi barátommal elkövetett tókerülés

Sch_fam 2012.07.29 18:30 - Megtaláltam
Köszönjük, megtalaltuk. Körbe tekertük a csaladdal a TIsza tavat, nagyon szep volt.

bati.hu 2012.07.28 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
korán keltem...jót tekertem köszi...a jelszóképzésbe belebuktam de köszi a segítséget...így meglett

keridori 2012.07.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltuk! :)

Dokiii 2012.07.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltuk! :)

Attibati 2012.07.24 11:30 - Egyéb
A ládanapló pótolva, a láda ismét kereshető. Köszonet Anettnorinak a javításért.

anettnori 2012.07.24 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Két lépcsőben.
Attibati kérésére a sarudiak közül senki nem reagált, ezért mi felajánlottuk a láda pótlását, amit 23-án késő délután autós megközelítéssel megtettünk. Aztán ott a helyszínen mindjárt remek lehetőségek adódtak egy kis kézi kompozáshoz, tanösvény bejáráshoz, térsakk kipróbálásához. Így a családdal eltöltött jó 2 óra alatt mindenki remekül szórakozott. Nagyon jó helyszínt talált a rejtő a multi záróládájának!
Másnap reggel korai kelés után 4:52-kor indultam biciklivel Tiszaderzsről. 3 km után értem el a töltést a helyi csónak kikötőnél, és óramutató járásával ellentétes irányban kezdtem a tókerülést és a pontok (4-1-2-3 sorrendben) begyűjtését. Erős ellenszélben haladtam Tiszafüredig, de itt még pihenten ez semmilyen problémát nem jelentett. Az országúti szakasz után (kb. 9 km volt) Poroszlónál ismét a töltésen haladva, immár hátszéllel suhantam tovább. Szerencsére az a hátszél a kiskörei duzzasztóig kitartott. Na, innentől jött a szenvedés. Jó 18 km-en keresztül viharossá erősödött ellenszélben haladgattam a töltésen az indulási pontig. Innen az utolsó 3 km már nem volt vészes.
Összességében 72 km-t tekertem, 3:30 alatt, melyből 15 perc volt az állásidő. Csodálatos környezetben kerékpározható körbe a tó, sajnálom, hogy a lakóhelyünktől ilyen távol van, többször is abszolválni lehetne ezt a túrát.
Köszönet a lehetőségért!

büfés 2012.07.23 14:30 - Megtaláltam
Okk

Éva 2012.07.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Amikor letöltöttük a pontokat, még egészséges volt a láda, csak a nap folyamán szembesültünk a betegségével. Ez azonban nem tántorított el bennünket a tó körbetekerésétől:-) Poroszlóról indultunk, Tiszafüred felé, hogy az elején letudjuk a forgalmas útszakaszt. Szerencsére féltávig szemből fújt a szél, visszafelé már hátszéllel repültünk. Közben az abádszalóki strandon tartottunk egy hosszabb pihenőt, ami biciklibarát strand, a 650-nel szemben csak 400 Ft a bringás belépő, viszont a kerékpárokat nem lehet levinni a partra.
A jelszórészleteket próbáltam kiegészíteni, beugrott valami, amit bár tényleg nem hallottam így eddig, beütve a google-ba, sikeres volt, remélem, a rendszer is elfogadja!:-)

 
Éci és Gabi 2012.07.15 00:00 - Megtaláltam
A beteg láda miatt rejtői segítséggel lett meg.
Köszönjük!

Éci és Gabi 2012.07.15 00:00 - Egyéb
A megadott pontokat fordított sorrendben kerestük fel, mivel a túránk ebben az irányban volt tervezve. A negyedik és harmadik ponttal nem volt gond, a dinnyésháti láda azonban nem volt a helyén. Fél óra keresgélés után(a felhős ég miatt nem voltunk biztosak a telefonos gps pontos működésében és az egész szigetet át kellett fésülnünk) végül megtaláltuk a kifosztott ládát a híd melletti nádas vizében, néhány noteszlapot pedig szétszórva a környékén. Sajnos a ládák kereséséhez használt telefonom a láda hiábavaló keresése során lemerült, így gps és egyéb netes instrukciók híján nem sikerült megtalálnunk az első pontot annak ellenére, hogy néhány tíz méterrel tekerhettünk el mellette. Mindezek ellenére élveztük a túrát :)

 
NI 2012.07.14 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltuk!

Zsézsé 2012.07.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Kerékpáros túra keretén belül próbáltam a láda pontokat begyűjteni, de sajnos a ládát hosszas keresés után sem találtam meg. Szeretném kérni a ládagazda jóváhagyását a mellékelt fénykép (láda helyszín) és a ládagazdának megküldött többi pont igazolása mellett.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: Attibati, 2012.07.21 20:14]

 
Nicol86 2012.07.05 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.61
Köszönöm!

Marcello87 2012.07.02 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Jó kis túra volt 7óra alatt! Abádszalókról-Abádszalókig!! :D

Siposék 2012.07.01 00:00 - Megtaláltam
62 km két nap alatt 7 éves fiunkkal, aki saját bringán tekerte végig a távot, és 4 éves leányzónkkal, aki még ülésben ücsörög. Meg törpeuszkárunkkal, aki utánfutóból volt kénytelen a tájban gyönyörködni a forró aszfalt miatt. Nagyon szép táj, motorcsónakról is megcsodáltuk!

Pogacsa1 2012.06.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Köszi a rejtést!

Csapdoki 2012.06.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Mi is körül bicikliztük a tavat.Jól elfáradtunk de kösz.

Attibati 2012.06.17 00:00 - Egyéb
A ládát a mai napon pótoltam a régi helyen.

bakoscsaba 2012.06.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! A ládát mi sem találtuk, csak a többit. Pedig tutajoztunk a szigetre, bozótban-nádasban túrtunk, stb. A kedvesem viszont nagyon profi a szókitalálásban :-).

iloilo 2012.03.22 19:15 - Megtaláltam
Ebéd után indultunk és a felhőtlen napsütéses időben kényelmesen haladva az utolsó pár kilóméterre jól ránk is sötétedett. Persze épp 14 nappal telihold után voltunk úgyhogy nagy szükség volt a tavalyról a bringán felejtett már épp csak pislákoló lámpára. :) A pontok simán meglettek, de a ládát én sem találtam. Köszönet a rejtői segítségért, bár az elmondása alapján valószínűleg ott van az a láda, csak alaposabban kell keresni. :) Köszi.

kalmana 2012.03.17 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Gyönyörű a tavaszi tó, kellemes időben sikerült körbetekerni. Sajnos a láda túlságosan is elbújt...

bekrisz 2012.03.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Egyik kedvenc helyünk kerékpározásra a Tisza-tó. Most is a tó körül tekeregtünk s közben kerestük fel a multi pontjait. A ládát nem találtuk, pedig alaposan kerestük..a klipszes cipőnkben jól elsüllyedtünk :) Köszönjük a segítséget és a rejtést!

pozoli1 2011.10.02 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Minden kereshető ládát megtaláltam Jász-Nagykun-Szolnok Megyében (2011.10.02-i állapot szerint). Ez a láda volt az utolsó.

rétihéja 2011.09.18 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Sokadik tókerülésünk során ezúttal ezt a ládát is végigkerestük. Mint mindig, most is minden nagyon szép volt, csak a gáton közlekedő autóból lehetne kevesebb...
A kézi kompot most használtuk először - nagyon tetszett.
Köszi

VP 2011.09.17 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
A GCTOUR teljesítése közben. Jelentős az átfedés. :-)
Jó kis multi, jó rejtésekkel. Talán csak az abádszalóki leolvasás lóg ki.
Poroszló - Négyes - Tiszadorogma (komp) - Tiszafüred - kitérő: Tiszaigar, Tiszaörs - Tiszafüred - Tiszaörvény - kitérő: Tiszaderzs - Abádszalók - Kisköre - Poroszló 140 km (+ a hajnali és esti 25 km Budapesten)

komp 1 (foto: befi)komp 2 (foto: maczy)
maczy 2011.09.17 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
GCTOUR -Tiszató kerülés közben Ildikómmal és Qtyával,
valaminta csapat többi tagjával, többek közt
a rejtővel együtt kerekezve.
A kézikompon bringával keltünk át, és tovább akartunk menni,
de egy türelmetlen kerékpáros folyton kiabált a túlpartról,
miközben logoltunk. Engedtünk az óhajnak, visszamentünk.
Mint kiderült, VP várt a túloldalon...
A hely nagyon játékos!!! :) Köszönjük!
Édesmézes találat!

a rejtő :)
...és párjaqtyakaja :)
qtyanehéz!Húzd!!!
hogyisvanez???
gusty 2011.09.17 15:25 - Megtaláltam
Ok

befi 2011.09.17 15:10 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 108 km

tudo 2011.09.17 15:08 - Egyéb
140 km kerékpár edzés a Poroszló - Borsodivánka - Négyes - Tiszafüred - Tiszaigar - Tiszaörs - Kisköre - Poroszló útvonalon 3 új és 7 régi ládával. Jól esett a régi barátokkal való újra találkozás, együtt kerékpározás.

A ládát visszafelé jártam be, mert Tiszaszőlős felől értem el a tópartot. A láda pontjai során GCTOUR teljesítését végző játékostársakkal találkoztam különböző kombinációban, 2-esben, 3-asban jártuk be az egyes szakaszokat. A kézi komphoz Benist ment először, majd Befivel evickéltünk át a kis szigetre. A láda azonnal meglett. Jókat gurultunk az 1. pontig, végül Poroszlóig GCTOUR-t fejeztük be együtt.

Kerékpáros kupa: 138.63 km

Zsilipgusty
BenistKomp
benist 2011.09.17 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
A gctour bringás tókerülés során természetesen minden pont útba esett. A ládát tudo és befi társaságában szedtük elő. A biztonság kedvéért a bringát is átkompoltam, sikerült nem vízbe esnünk. Az egyedi alakú dobozban a füzet igen rossz állapotban van (elázott-kiszáradt, összetapadt).

qtya 2011.09.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
GcTour közben Ildivel és Maczyval közösen. Köszönjük !

Végek 2011.09.11 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A jó időt ki kellett használni, így ezt a régen tervezett túrát végre sikerült megvalósítani. Poroszlóról óramutató járásának megfelelő irányba teljesítettük, kb. 8 óra alatt, nagyjából 68km-en. Nem siettünk, Tiszafüreden megnéztük az újonnan épített biciklis parkot, kétszer is megálltunk strandolni, a kis kompnál is hosszabban elidőztünk...
Köszönjük a rejtést!

Zsiráf 2011.09.10 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.24
Kerékpáros kupa: 124.6km

Jobbára meglepően jó utak. A déli részen erősen kátyús... Nem mentem körbe a tó körül, a nyugati rész teljesen kimaradt, keleten a falvakban, az észak és dél megvolt... 2-3-4-1 sorrendben. A doboz nyitva volt, fedele külön... Ott minden mocsárszagú... Az első (számomra utolsó) pontig értelmesnek tűnt a jelszó. Itt az első ponton azonnal meglett a tábla (a Borzanatnál már szereztem tapasztalatokat), de értelmetlenné vált a jelszó. WAP-on próbáltam, nem nyert... Fénykép, másik tábla keresés, aztán tekerés az utolsó értelmes vonathoz Poroszlón... A vonatra várva (kevesebb, mint 10 perccel a tervezett indulása előtt érkeztem) elolvastam a leírást, hogy nem 1-2-3-4 sorrendben kell írni a jelszót... A helyes sorrend szerint értelmesebbé vált...
Gondoltam rá, hogy egy héttel később kéne jönni, de elriasztott a GCTOUR leírásában szereplő "A túra ideje alatt bukósisak használata kötelező !" mondat. Nincs ilyenem, sosem hordtam, ha külföldre merészkedek lehet, hogy gondot fog okozni... Szerintem sokkal többet számít, hogy valaki hogyan méri fel képességeit és a körülményeket. Vagyis többet számít az, ami a sisak alatt van, mint a sisak... A tó körül láttam sok kerékpárost, talán negyedük viselt sisakot... Mentem már idén elég sokat, sikerült mindig talpamra érkezni. Forgalmas országutak kátyús szélein rendszeresen félek, de nem tudom elképzelni, hogy segítene egy sisak, ha autó alá esnék...

Imperator Csaba 2011.08.27 19:00 - Megtaláltam
Megkerültük a Fertó-tó után a Tisza tavat is!
Korán reggel indultunk Abádszalókról akkor még nagyon kellemes idő volt. De a hőségben elég nehéz volt tekerni, így egy nagyot strandoltunk Kiskörén.
Nagyon tetszett mindenkinek a kézi komp. Kicsit csúszós volt a kő, így sajnos visszafelé beszálláskor becsúsztam a komp alá majdnem teljes menetfelszerelésben. Szóval csak vigyázzatok.
De azért szuper volt körbetekerni. Összesen 68 km volt.

gabortel 2011.08.26 12:01 - Megtaláltam
Gyors kör nagy melegben. Az út szuper. Most látom, ez az 500-adik megtalálás. Hurrá!

norko 2011.08.26 09:11 - Megtaláltam
Tisza-tavi evezés előtt egy kis Tisza-tavi tekerés bemelegítésként...

gijane 2011.08.23 00:00 - Nem találtam meg
nem voltak fehér vonalak a le írtakkal ellenben, de jó kis bicikli túra volt

[Elutasította: Attibati, 2011.09.08 11:46. Kérésem ellenére sem tett fel képeket.]

atta69 2011.08.21 19:30 - Megtaláltam
Kisköréről indultunk Abádszalók felé. kb. 68km-t tekertünk le a Tisza-tó körbe kerékpározása során. Nagyon szép tájak, klassz túra. A legkellemetlenebb szakasz a 33-as főút nagy forgalma. Köszönjük a lehetőséget.

krypton 2011.08.17 17:00 - Megtaláltam
megvan!

divi 2011.08.17 17:00 - Megtaláltam
megvan!

Ruttkay 2011.08.17 13:30 - Megtaláltam
KX! [wapon beküldött szöveg]
A doboz sajnos a hid alatt a vizben uszott, a logbookkal egyetemben. Valaki rosszul rejtette vissza!
Természetesen kerékpárral teljesítve, háromgenerációs családi csapattal.
Nagy élmény volt!

 
zramzam 2011.08.14 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Fattilával közös találat. A kézikompolás nagy élvezet volt, a túloldalról füttyszóra nem jött át a szerkezet, ezért odakiabáltuk a horgászokat, hogy ugyan átjönnének-e, hogy aztán visszamehessenek:)))))

fattila 2011.08.14 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Műhód fesztivál alatt. Nagy volt a látogatottsága a környéknek. Köszönet érte.

Stupe 2011.08.12 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Tegnap 08.11 én, Abádszalókról indulva 78 km úthosszal végigtekerve a gáton . Nagyon tettszett a kézi kompos megközelítésű rejtek csak nem találtam meg a dobozt ? (bosszankodtam is) Ma visszajöttünk a családdal a komp varázsa miatt (a gyerekek nagyon élvezték a kézi kompot nem akarták abba hagyni a fuvarozást !!) És nini meglett a láda is a helyén volt ? Így teljes lett a tó körüli multi. Köszi a jó kis körutat.

És mit szabad???"kolléga"
Ok.hú de magas
ez az oldal szebbhú de mesze van
de megoldottam
csak is biciklivel !!kompozgatunk ?
ez a sportde megvan !!!!!!
remiorsi 2011.08.12 00:00 - Megtaláltam
Bringával műhódfesztivál előtti napon.

 
Timi&Szabi 2011.08.11 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Megtaláltuk!

banyóka 2011.08.11 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
A múlt heti Balaton kerülés után, mos a Tisza-tavon volt a sor, főleg, hogy a Games fesztiválra érkeztünk. Az óramutató járásával megegyezően kerültük a tavat, csodálkozunk rendesen, hogy mindenki szembe jött, ebbe az irányban szinte csak mi haladtunk. A megtalálás sorrendje így 1-4-3-2 volt, a 4-es pontnál valahogy úgy gondoltam, hogy teljesen fordítva csináljuk a multit és a 3-as ponton vagyunk, ezért a lila táblát kerestük, az objektumon, alatta, csatornában, parton, mindenhol. Mígnem leesett, hogy mi a probléma, persze, így már rögtön meglett a megfelelő tábla.
A kézi kompolás is nagyon jó volt, a rejtés szintén.

horanyi.a 2011.08.11 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk több részletben!

padler 2011.08.10 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
A 2. pontot 10-én együtt kerestük meg, a kézi komp izgalmasnak tűnt. Sajnos a túloldalon várakozott, így a poén efemm előtt lelőve, viszont kerülhettünk kicsit. Másnap efemm begyűjtötte a multi maradék pontjait, miközben körbebicilizte a tavat.

efemm (+padler)

álomfogók 2011.08.06 15:00 - Megtaláltam
Múlt héten a Fertő-nél annyira belejöttünk, hogy most nekivágtunk ennek is. Cakli-pakli 75 km lett a tiszafüredi multival megfejelve. Szinte pontosan ugyanannyi mint a múlt heti kör, de ez sokkal lazábban sikerült (ellenszél híján és sík terepen persze ez nem annyira meglepő.

eperdzsem 2011.08.03 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Tisza-tavi vakációnk alatt, a bizonytalan időjárás miatt sajnos csak autóval. Ezt nem bántuk, mert a 900 Ft-os heti gátengedéllyel sokkal jobb minőségű utakkal és sokkal szebb látnivalókkal találkoztunk!
Köszönjük a rejtést!

MűtárgyMicsoda kényelem!
KisvirágKötélkomp
KözeledünkÉs megvan!
koszog 2011.08.02 07:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Köszönöm a rejtést. Kerékpáros megkeresés több részletben. :)

MiMintTeam 2011.07.29 13:15 - Megtaláltam
Biciklis tókerülés közben...

Bár egész napra esős időt jósoltak, mi rendületlenek voltunk. Fél 9 körül indultunk Tiszafüredről és a kényelmes tempónk miatt du 2-re már vissza is értünk, az esőfelhőket mindig magunk előtt tolva :)
Nagyon tetszett a "feladat", közben kicsit jobban megismertük a folyó jobb partját is: a dinnyésháti kikötőbe például egészen biztosan visszatérünk még :)
Köszi a rejtést.

Első pontElső pont közelében
Kiskörei vízlépcsőGCBELO
urbanj 2011.07.28 17:00 - Megtaláltam
Szuper rejtés, szuper helyen! :) Köszönjük, hogy elhoztál ide. Természetesen a kézikompozás volt a nap fénypontja.

TS 2011.07.25 19:00 - Megtaláltam
Egy hetes Tisza-tavi nyaraláson voltunk. A tavat és a láda pontjait biciklivel szerettük volna körbejárni, de az egy hét alatt mindennap esett az eső, pedig már a biciklik bérlését is lebeszéltük. Ezért töltéshasználati engedélyt váltottunk, és kocsival indultunk a tó kerülésére. Nemcsak a pontoknál, hanem több helyen is megálltunk és sok élményben volt részünk. Tanösvényeztünk ahol eláztunk és csónak kiránduláson is részt vettünk. A biciklivel való tó kerülésről nem mondtunk le.

Pimpi69 2011.07.20 18:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Fakakadu 2011.07.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Szép túra volt. Még soha nem tekertem ennyit (85km lett a vége), de megérte. Találatok a nagy fiammal és Pimpi 69- el. Köszönöm a rejtést.

bohrmann 2011.07.18 07:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Kénytelen voltam biciklit kölcsönözni, ha nem akartam gyalog teljesíteni a távot (illetve nem lett volna rá időm). Fortuna kemping, olcsó napidíj, megbeszéltem, hogy másnap reggel nyitás előtt is elvihetem, a biztonsági őr kiadja nekem. Indulás 5:50-kor, egy jó kis Schwinn Csepellel, váltó nélkül, de nagy lelkesedéssel. Utóbbi pedig egész úton nem hagyott alább, annyira tetszett a látnivaló. Tiszafüreden töltöttünk pár napot, így magát a tavat nem is láttam volna, ha ezt a kört nem tekerem le. Egy-két útba eső ládával sikerült nyújtani az időt, 9 körül azért így is visszaértem a kiindulópontra. De gazdag növény- és állatvilág ide, vadregényes tájak oda, a csúcs akkor is a kézi komp...

galk78 2011.07.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
76 km lett a vége tiszaderzsi kitérővel. Köszönjük a rejtést! A tutajos élmény volt a nap legjobb része, a megérkezésen kívül. :)

cofe 2011.07.11 13:51 - Megtaláltam
74 km-t tekertünk, Poroszlótól indulva. Zsolttal, Sárival, Sanyival. Meg-megállva kis sörre vagy éppen gyrosra. :) (az abádszalóki gyros-t ajánljuk, az üzletsoron)

SünVeedee 2011.06.18 12:00 - Megtaláltam
Megvagy! :o)
Mi voltunk a kerékpáros csapat egyik része :o))
Megéri letekerni azt a pár kilométert, mert csodálatos látványban van része az ember lányának és fiának.

EmesESE 2011.06.18 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.49
A hétvégét egy nagyobb csapattal a Tisza tónál töltöttük. Szombaton körbetekertük a tavat, vasárnap csónakázást terveztünk, de ekkorra már csak kettecskén maradtunk.

A Tisza tó körül nekünk már csak ez az egy láda hiányzott a velünk lévők még gyűjtögettek gazdagon.

Tiszafüredről indultunk és ide is érkeztünk vissza, először a 33-as utat küzdöttük le, viszonylag kis forgalom mellett.

A nap jó erősen sütött, de a szél viszonylag megkímélt, csak Sarud és Kisköre között fújt szemből, Abádszalóktól Tiszafüredig hátszéllel tudtunk jó tempóban haladni.

Most a strandoknál lévő kapuk nyitva voltak így a gátról nem kellett letérni , és Kiskörénél ki is használtuk a lehetőséget, hűsöltünk egy kicsit Tiszában.

Köszönjük a rejtést, igazán kellemes kis 68 km túra volt.

Az indulásAz első pont
A gátonMásodik pont
A kézi kompAz erőmű
HűsölésNegyedik pont.
Negyedik pontVacsora lesz
Laci-62 2011.06.13 16:30 - Megtaláltam
Családi tókerülés. Sarudon fürdés, Abádszalókon ebéd, este a Szabics kikötőben tiszavirág-szemle.
Köszönjük a lehetőséget.

Szasa69 2011.06.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 1.95
A teljes hossz 69 km. A környezet egy picit egyhangú de érdemes megcsinálni.(egyszer)

Attibati 2011.06.11 17:44 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 135 km
Ládaellenőrzés: a tollat pótoltuk.

otisz21 2011.05.31 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Megvan, köszi! Jó kis tekerés volt.

 
Hey-ho 2011.05.29 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
A közelben lévő horgászok miatt nem kockáztattam meg a láda elővételét a rejtekből.

Kerékpáros kupa:94.7 km

 
savrobi 2011.05.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Csoportos bringázás, köszönöm a játékot!

berni77 2011.05.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Csoportos megtalálás életem eddigi leghosszabb kerékpáros túráján :) Hatalmas élmény volt!!!!
Akik nélkül nem ment volna: totzoli65 ésTöri, magpet, Baliagy, Ata72, Attila és persze savrobi :D

baliagy 2011.05.21 15:00 - Megtaláltam
Ládakarbantartó csapattal.

totzoli65 2011.05.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Kerékpáros kupa:88km

Tisza-tó kerülés közben teljesítve. Nagyon élveztük a napot, nagyon jó volt! :-) A "logfüzetcserélő" csapat tagjaként! :-)
Köszönjük a rejtést!

keressünk, vagy rejtsünk? :-)hűsítő :-P
pihenő az árnyékbancseréljük ki! :-)
célbaérve ;-) 
magpet 2011.05.21 00:00 - Egyéb
Újabb kör keretében, Attibati kérésére vittünk szép új logbookot a ládába. Azt sajnos nem tudtam, hogy írószerszám sincs, így azzal nem készültem. Hasonlóképp ajándékok sincsenek. A láda felszerelése jelenleg egy darab logbook, aki arra jár, bővítse tovább lehetőségeihez mérten!
A Tisza-tó még mindig a legjobb! :)

vileda 2011.05.15 00:00 - Megtaláltam
:)

Zolnai 2011.05.08 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.78
Az elképzelés jó, a kivitelezés nagyon gyenge! A láda és a füzet használhatatlan a fűben volt eldobva.Tisztelt rejtő erre ráférne egy alapos karbantartás! [wapon beküldött szöveg]

 
zayd 2011.04.09 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Tisza-tó kerülés közben, a pontok könnyen meglettek, a ládában csak logbook volt (az is teljesen sáros volt), így nem is tudtam írni bele.
Köszi!
Kerékpáros kupa: 79,5 km

Madym 2011.03.26 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Megvan. Tisza-tó megkerülése közbeni ládázás hetedik, és egyben utolsó ládája. A már jól bevált, vonat + bicaj Debrecenből. Tiszafüredi indulással. Mivel Füredről indultam, értelemszerűen 4-3-2-1 sorrendben kerestem fel a pontokat. Először rosszul próbálkoztam a logolással, de végül sikerült. Már Tiszaderzs óta folyamatosan kaptam a szembeszelet, ami Kiskörénél pár kilométeren átment hátszélbe, de az út vonalvezetésének köszönhetően ismét a képembe kaptam, így a továbbiakban kegyetlen nehézségek árán, és igen lassan tudtam haladni. A láda a fenti időpontban, a jelszó első része, ami nekem az utolsó volt, 14:35-kor lett meg. Menjünk sorba. 4. pont: Nem volt különösebben nehéz. Valaki éppen előttem elektromos biciklivel bohóckodott. Némi hitetlenkedés, és rosszalló mosolygás után nemes egyszerűséggel elhúztam mellette. Szintén nem messze ide egy madarat láttam, kilapítva. Biztosan helyes, hogy ennyi autó jár egy olyan úton, ahová eleve be sem hajthatnának?? Egy idióta Suzukis majdnem kivasalt engem is, mivel nagy sebességgel jött szembe, lassítás nélkül. Na, ebből aztán szép kis szitkozódás, és a felmenőinek emlegetése következett a részemről. 3. pont: Ez sem volt különösebben nehéz, egyedül a már említett szél okozott nem kis bosszúságot. 2. pont: Ügyes rejtés, ami nem mondható szokványosnak. Hasonlóval eddig Békéscsabán, a GCJAMI ládával kapcsolatban találkoztam. Ami negatívum, az az, hogy a ládában csak a logfüzet volt, az is merő koszos, és át van ázva. 1. pont: Már majdnem azt hittem, hogy szivatja a rejtő a kessereket. Aztán elolvastam a leírást, és felmentem a vadászlesre. Innen pedig Poroszló vasútállomása volt a cél. Ekkor már viharos erővel fújt szembe a szél, ez kombinálva a fáradtságommal, szinte lépésben haladtam. Az állomás melletti vendéglőben még egy sör is belefért. Végül elértem a vonatot. Nagyon jó ez a multi, annak ellenére is, hogy kb. 70 kilométert kell megtenni a pontok összeszedéséhez. Köszönöm!
A mai nap termése: 73,5 kilométer megtétele biciklin, hét felkeresett láda, két és fél liter folyadék elfogyasztása, szinte folyamatos szembeszél, ennek következtében az átlagosnál is nagyobb fáradtság, másnap valószínűleg jó kis izomláz.

Lustaság - fél egészség, avagy a kerékpár megcsúfolásaAutósok műve...
Közel a ládaInnen aztán semmit nem olvasol le
A vadászles, mögötte a tóPanoráma
Geszter 2011.03.12 16:30 - Megtaláltam
+

feri65 2011.03.12 16:30 - Megtaláltam
okay! [wapon beküldött szöveg]
gyilkos szembeszelben, de korbetekertuk!!!!
*vica*, geszter, tamas, jana, rockstar, feri65.

jana.hu 2011.03.12 16:30 - Megtaláltam
Köszi :)
Szembe szélben, de jó társaságban sikerült végig tekerni :)

*Vica* 2011.03.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Poroszlón tettük le a paripákat, majd fordítva teljesítettük a pontokat. A déli parton erős szembeszélben tekertünk, majd "jóllaktunk" az abádszalóki böllérfesztivál illatával. Jó látni, hogy a legtöbb helyen összeszedték a szemetet.
Megerősítem, hogy a ládából eltűnt a tartalom, mi viszont a mederben megtaláltuk a logbookot. Visszarejtettem a zacskóba, jelszó olvasható.

Köszi Esztinek, Janának, Tomónak, feri65-nek, Attilának

66,1 km
 
Garfield13 2011.02.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.52
Közös kirándulás dzoli1-gyel és sok kutyával, megtaláltuk. :)
Feltétlenül visszajövünk kézikompozni, mert most átgyalogoltunk a sáros mederben.

dzoli1 2011.02.20 14:00 - Megtaláltam
Garfield13-mal és a kutyákkal. Köszönöm a rejtő segítségét, aki megmondta a hiányzó jelszórészletet.

dzoli1 2011.02.20 14:00 - Egyéb
A 2. ponton sajnos csak a kifosztott ládát találtuk meg Garfield13-mal. :(

űrkuszmusz4 2010.10.31 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Sikerült!!! Ugyan három részletben, de megvan. Köszönjük.

ironman 2010.09.25 15:35 - Megtaláltam
291 kilométeres tekergés a Tisza mellett. Tiszalöknél át a Tiszán, aztán el Kisköréig, a vízerőműtől pedig vissza a Tisza bal partján. Főleg a gátakon, de néhány kitérőt is beiktattam, hogy a táv is meglegyen :-)). Tavaly már megkerültük Klárival a Tisza tavat,de akkor nem volt kedvem ládázni.Akkor nyugisan gyönyörködtünk is a tóban, most erre kevesebb idő jutott.
Köszönöm a rejtést, enélkül biztosan nem vállalok be egy ekkora túrát.

magpet 2010.09.16 15:10 - Megtaláltam
Az úgy volt, hogy egyik nap tekertem megint egy kört a Tisza-tó körül. Út közben láttam a GPS-en, hogy van itt egy GCTIKO-M nevű csésze, de inkább másnapra hagytam. Gondoltam, biztosan valami kétpontos vízügyi kényszermulti. :)
Másnap megnéztem a leírást, és itt derült ki, hogy ez bizony még egy tókör! :) Persze nem nagyon bántam, mert egyik kedvenc köröm. Kicsivel az indulás után (Sarudról rajtoltam észak felé) sikerült alaposan elázni, Tiszafürden az Albatrosz kikötőben már csurom vizesen ettem a virslit (én voltam vizes). Közben az eső finom szemerkélésre váltott és fokozatosan enyhült, Tiszaderzsig tulajdonképpen meg is száradtam.
A kézikomp nagyon tetszett, nem is tudtam a létezéséről. Az utolsó szakaszt kicsit próbáltam megnyomni, hátha így is 3 órán belül lesz a mozgásidőm. Ez sikerült, de az elázás és a hajtás után megszavaztam magamnak egy jóféle melegvizes lazítást a közeli Balneumban. Itt kérek elnézést mindenkitől, de ez utóbbi helyszínt már autóval látogattam meg. :)

Minden nagyon tetszett, az alábbi pár apróságot kivéve (de ezekről kicsit sem tehet a láda elrejtője). Tanulságképpen leírom őket:

-Holtszezonban több kikötő és kemping személyzete gondolja úgy, hogy a kutyusokat nyugodtan ki lehet küldeni a gátra sétálni. A kutya pedig annyira szereti a kerékpárost, mint fordítva, ezért aztán pár helyen morgó, ugatva rohanó kis- (és nem kis-) kutyuskák között kellett tekernem. Ez nem vicces egy olyan helyen, ahol állítólag fontos a kerékpáros turizmus.

-Nagy kár, hogy a Tiszafüred északi végén lévő rövid földutas rész "kerékpárosítására" már nem futotta a pénzből. Így aztán vagy kerülő, vagy földút.

-Még nagyobb kár, hogy a 33-as út és a biztonságos kerékpározás nem említhető egy mondatban. Vajon miért kötelező egy 40 tonnás pótkocsis teherautónak szakadó esőben fél méteren belül előznie a kerékpárost? Jönnek szembe, gyorsan vissza kell húzódni, időre oda kell érni, értem én. Ennek ellenére leszek annyira intoleráns hisztis kerékpáros köcsög, hogy azt mondom: rohadjon meg az ilyen!

-Nem feltételezem, hogy a gáton tucatszám közlekedő autóknak nincs engedélyük. Biztosan van. De jó lenne, ha az engedélyeken nem szerepelne a "80km/h alatt nem érvényes" kitétel, mert a sok jogkövető állampolgár ezt komolyan veszi, és ez így veszélyes.

Elnézést a hiszti miatt, de gondoltam jó, ha tudjátok, mire kell készülni! Azért az összkép határozottan pozitív, tetszett a multi, elhozott a kézikomphoz. :) Köszönöm a lehetőséget!

Kerékpáros kupa: 65.8km

Letekertem Trek-kel :)Tiszafüreden esett
Ez is egy pont :)Tó és kerékpár
Harmadik pontVédett objektum - Kisköre
Kompon a bringaLáda
Itt a vége!Bázis-ingatlan, talán sokaknak ismerős :)
V_Gabor 2010.08.29 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Körbetekertük! :)

Szerencsére nagyon szép időben (tekintve a szombati rossz időt).
A töltésen szinte végig alig volt mozgás. Csend, nyugalom és megragadó színek vettek körül bennünket. A 33-as úton kicsit más volt a helyzet. Sajnos.

A jelszó ismert szó volt, log időpontja a láda megtalálásáé. Köszönjük!

Móni és Gábor

 
sirgalahad 2010.08.27 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Bringáját a gátra rátolja
Csapatunk semmi se gátolja
Abban most már, hogy felüljön
Tisza-tavat megkerüljön

A jelszót már a második részletnél kitaláltuk - lévén négy kertészmérnök a csapatban... Persze azért végigtekertük, már csak azért is, mert vissza kellett jutni a szállásra, Tiszaszőlősre!

mottó:
Terheljük a combot ésszel
Húzzuk át a kompot kézzel

indulásirány a gát!
veszélyes helytó
fürdőzésátkelés
húzd meg!monstrum
másnap "nyaraltunk"...harmadnap átkeltünk
hát nem csodás?itt csónakáztunk
szép 
bougie 2010.08.22 17:30 - Megtaláltam
Nem szeretem a multikat, de ez tényleg jó volt.
köszi-b-

minimal 2010.08.22 00:00 - Megtaláltam
Bougie-val együtt körbeketertük a tavat, szuper nap volt, frankó ládákkal és jó rejtésekkel, köszi. a megfejtés összerakásán kellett filózni :P

Szilvus 2010.08.21 18:41 - Megtaláltam
Az első jelszórészletet a google súgta meg, mert a kilátót kínálópultnak használta egy sütögető társaság. Nem akarózott leszedniük a kajákat a kedvünkért a lépcsőről...
A kézikompot imádtuk! :)
Köszi!

tomosny 2010.08.21 18:41 - Megtaláltam
Két napos tókerülés közben vadásztuk le. Nem szeretjük a multikat, de ez tetszett.
Tiszafüred-Tiszadorogma (kompozás)- Poroszló volt elsőnap. Poroszlón a Kempingnél lévő étteremben finom a halászlé.
Másodiknap Poroszló-Kisköre-Abádszalók-Tiszafüred útvonalon mentünk. 108km összessen így.
Kézi komp mindent vissz!!!!

első napmásodik nap
kézi komp
Rudi Team 2010.08.21 10:40 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

k&s 2010.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.79
köszi a rejtést! körbetekertük, de a vége felé már elég uncsis volt, de a láda legalább vitt bele némi izgalmat.

Bukowszky 2010.08.03 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Rohadt jó túra volt, 70 km a tó körül bringával.

bferi 2010.07.30 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

szirteyzsu 2010.07.30 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bandi_attila 2010.07.22 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Egyet tévedtünk, de segítséggel végül megvan a hiányzó részlet. Köszönöm! Gyerekekkel tekertük körbe a tavat, 71 km narancs hőségriasztásban.

kis komp 
macikupac 2010.07.22 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.17
Tiszafüredi nyaralás 5.

Tókerülés 4.

Igazából erre a ládára készültem a nyaralás alkalmából, ezért hozattam le a tesómmal a bringámat. Gondoltam, hogy a nagy melegben jobb lesz tekerni, mint a későbbre prognosztizált esőben, így rögtön a leérkezés utáni napon belevágtam. Mivel a szállásunk a tiszafüredi strandon volt, így logikusnak éreztem, ha a pontokat sorrendben keresem fel és haladok a szállás felé. Kicsit tartottam a 34-es út forgalmától, de szerencsére nem volt vészes. Alig kanyarodtam rá a gátra, amikor utolért egy országútis srác, aki a haverjaihoz jött Sarudra. Így jó tempóban tekertünk egymás mellett, miközben elmagyaráztam neki, hogy minek is nekem a gps a bicajra. Annyira belemelegedtünk a beszélgetésbe, hogy simán túlszaladtam az első ponton vagy 700 méterrel. Így útjaink elváltak és gőzerővel tekerhettem vissza. Először nem jó helyen kezdtem keresgetni, mert azt hittem, hogy fent van a gáton. Azután rájöttem, hogy mi a dörgés. Innentől saját, ám lassúnak nem nevezhető tempóban folytattam az utam. Ahogy a sarudi strand mellett elhaladtam, a sátrak alól hangosan rám köszönt alkalmi ismerősöm. Dinnyéshátnál épp 4-5 emberke festegette a hidat. Kicsit vacilláltam, hogy mi legyen, de bízva az emberek tisztességes szándékaiban végül elővettem a ládát. Logolás után örömmel nyugtáztam, hogy a kézikomp is a helyén van. Innentől sorra jöttek a keresendő ládák. Bár nagy volt a meleg, azért jól haladtam és bőven tudtam nézelődni is. A vízierőmű gátján nyújtogattam a nyakam, hogy többet lássak, de hiába... A tó "másik oldalán" előbb a Nagykunsági-öntöző-főcsatorna zsilipjénél, majd az abádszalóki templomnál álltam egy rövid fotózásra. Utóbbi azért is volt jó ötlet, mert a közeli nyomóskútból tölthettem vizet. Innen kicsit monotonabbá vált a tekerés. Ez főként abból adódott, hogy alig-alig jött szembe valaki és néha több kilométer hosszan nyílegyenesen vezetett az út. Már közel jártam a negyedik ponthoz amikor egy ragadozó madár ácsorgott az úton. Jó hangosan rápijjegtem, hogy legyen ideje menekülőre fogni a dolgot. Ez és az utolsó pont kicsit felrázott. A jelszó nekem ismerős volt, sőt már fotóztam is. Közeledve Tiszafüredhez már azt néztem, hogy a következő napokban melyik ládát honnan lesz érdemes "támadni". Hazaérkezés után egy könnyű ebéd és utána irány a medence! Igazán jól esett a mai kis bringázás és a meleg sem hátráltatott minket Mityóval.

 
Mirabelle 2010.07.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Hétvégi nagyon lájtos kerekezés három napra elosztva, sok élménnyel, nagy melegben, gulyásleves hőmérsékletű Tiszában.
Dinnyésháton ott a láda, nem vitte el a víz! Helyes doboz, tényleg.
Köszönet a rejtésért

Akubb 2010.07.10 00:00 - Megtaláltam
OK

Attibati 2010.07.05 00:00 - Egyéb
A ládát Lévai János nevű ládásztársunk az árvíz elől kimentette, majd a mai napon viszzatette a helyére így újra kereshető.

Tikis 2010.07.04 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Biciklitura kereteben. A lada tenyleg eltunt, a kis tutajt mar regen leszereltek, es nem is nagyon teszik vissza, azt mondta a helyben megkerdezett ember.Szep volt, koszi.(A jelszot a tobbi jelszoreszlet ismereteben ki lehet talalni :))

L@zy 2010.07.04 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Családi kerékpározás a Tisza-tó körül. [wapon beküldött szöveg]

Két nap alatt tekertük körbe a tavat, így volt bőven időnk sok mindent megnézni illetve kipróbálni is. Poroszlóról indultunk ahonnan nehezen szabadultunk, egyrészt sokáig elidőztünk az ökotanösvényben, majd élveztük egy jó ideig az éppen akkor zajló polgárőrök országos találkozójának programjait (kommandós bemutató, koncertek, stb.). Délután 3 után indultunk csak el, akkor viszont már sietni kellett, hogy időben megérkezzünk az abádszalóki szállásunkhoz a Vitorlás panzióhoz. Bár a táv jóval kevesebb volt, mint amit naponta munkába menet letekerek, de a többiek kevésbé voltak nyereghez szokva, így lassan haladtunk és persze többször meg kellett álljunk rövidebb-hosszabb időre, pl. a ládák miatt is. :) A két nap alatt talán az egyik legnagyobb élmény a lányoknak az abádszalóki strandon a jetskizés volt, de nagyon élvezték a kenuzást is. A zsilipek nagy része még zárva volt, így csak egy vizes ládát (GCTISA) tudtunk megkeresni.
A második pontnál a ládával nem volt szerencsém, ugyanis még víz alatt van (volt). A kézi kompot pedig nem is láttam. Vagy kimentették az ár elöl, vagy a víz vitte el. :)

 
Hegyo 2010.07.03 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.05
A kézi kompot leszerelték, a láda eltűnt, valószínű elvitte az árvíz.

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.07.07 13:11]

ettore 2010.07.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.56
Sajnos ez is azon ládák közé tartozik - minden bizonnyal - amelyet megviselt az árvíz. Szerencsére ezen a hétvégén már helyreállt az élet, lehetett felmenni a gátra, bemenni a tanösvényekre, kajakozni, sőt még a sziget is előbújt a víz alól. A kis kézikomp sajnos még mindig nem működik, a ládát pedig valószínűleg elsodorta a víz a rejtekről. A rejtővel ezt röviden ki is tárgyaltuk, rakok fel néhány képet a jelszó nélkülihez.

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.07.04 23:06]

Pretty womenSzárad már a sziget
Mosolyt kérünkLegalább geobékát találtunk
Lesben 
Sifi 2010.05.24 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Az árvíz kicsit megnehezítette a dolgunkat, de megoldottuk. A ládát már nem tudtuk elérni, de kikövetkeztethető a jelszrészlet.

bitveve 2010.05.24 20:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.04
Jó kis túra volt! Köszi a rejtést!

Mira 2010.05.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Háromnapos tókerülés közben sikerült összeállítani ezt a multit. A dobozkánál valóban nem működött még a kézi komp, de a másik ajánlott útvonalon sikerült bejutni a rejtekhez (kisebb dagonyázás árán).
Köszönjük a rejtést!

Kerékpáros kupa: 43,5 km

1. pontnál2.pont körül
erre volt 3.hol is az a 4.pont ?
pörsing 2010.05.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Tiszafüreden szálltunk meg és szombaton innen indultunk körbe bringázni a tavat. Sajnos pont a ládához nem tudtam bejutni, pedig a kis kézi kompra nagyon kiváncsi voltam.

Farfalla 2010.05.01 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Kerékpáros találat,Dr. Ladaval és mSaccal.

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.05.20 23:29]

mSac 2010.05.01 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Kerékpáros találat!
Ha jól látom Dr.Lada kolléga már mindent beírt, minden képet feltöltött :)
Még annyit, hogy próbálta velünk tartani a tempót, de nem volt formában :D mindig hátul kullogott :)
Még annyit, hogy én Tiszafüreden nőttem fel, de most bringáztuk körbe... Itt volt az ideje :)
Köszönjük...

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.05.20 23:29]

Dr.Lada 2010.05.01 14:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Kerékpáros találat Farfallával és mSaccal. A rejtővel telefonon és mailben egyeztettem a problémánkról és elküldtem a meglévő 3 jelszórészletet, ezúton kérném az elfogadást.

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.05.03 00:41]

Tiszafüredről 9-en vágtunk neki a bringás kalandnak. A 33-as út hídjain elértük Poroszlót, és mivel volt köztünk helyi ember, így tudtuk, hogy épp nyit egy cukrászda, amit gyorsan fel is kerestünk. 65 Ft-ért finom és hatalmas gombóc fagyit adtak bevezető áron, ezért itt már el is kezdtük a frissítést. Innen vissza a bringaútra és irány az első pont, sajnos kb 1800 méterrel az első pont előtt kényszerpihenő következett egy elsődefekt miatt. A defektet összmunkával gyorsan elhárítottuk, és már ott is voltunk az első pontnál. Itt elösszőr csak mi hárman mentünk fel a kilátóba, de hamarosan a többiek is feljöttek körülnézni. Ezután megint egy frissítőpont következett, majd a láda. Elsőnek a komp felől szerettük volna megközelíteni, mert mindanyian kíváncsiak voltunk a kézi kompra, sajna ez még nem volt kihelyezve, így míg a többiek lepihentek hárman elindultunk visszafelé a hídhoz, a hídtól nem messze viszont egy markoló állta utunkat, és mivel a kezelője mondta, hogy kb 40cm iszapot rakott végig a szigetre feladtuk a láda megszerzését. Következett Kisköre és a zsilip amit megcsodáltunk miközben áthaladtunk rajta. Abádszalókón a strandi büfésoron pizzáztunk, óriáspalacsintáztunk, és eltekertünk a jelszórészletért majd csapatunk legbátrabb tagja a gáton lehajítva bringáját bement fürdeni egyet. A 4. jelszóürészlet begyüjtése után Tiszaörvénynél mSac megmutatta nekünk a függő vízvezetéket, innen meg már pillanatok alatt vissza is értünk Tiszafüredre. A multit letekerni remek móka volt, kitűnő társaságban és remek időben.

Cerberus 2010.04.25 01:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Megtaláltuk! Tisza-tó környéki 100%-os ládabegyűjtési körünk során kerestük fel ennek a multinak is a pontjait. Gyalogosan teljesítettük, persze nem körbe a 65 km-t, hanem mindig a közeli településről kiindulva, a töltésen végiggyalogolva. Gyalog azért elég komoly kör az egyes pontokat begyűjteni, hiába haladtunk kb. 6 km/h sebességgel, a végére teljesen lejártuk a lábunkat (főleg, mivel közben a GCBELO-hoz is begyalogoltunk, oda vissza 8,6 km). Egyedül a 3. pont volt drive-in, mivel a GCBELO parkolóhoz ott mentünk el mellette. A megtalálás időpontja a láda felfedezésének ideje, ami nekünk egyben az utolsó pont is volt. Ide már éjjel érkeztünk, de legalább a láda titka biztonságban maradt, egy lélek nem volt a környéken. Először kicsit féltünk, hogy a szabadstrand területére éjjel nem lehet bemenni, de a töltésen csak egy bicikliseknek szóló útakadály volt kirakva a kerítés kapujába, tiltótábla pedig egyáltalán nem volt, úgyhogy szépen besétáltunk a sötétben. A Tisza-tó nagyon tetszett, szépen bemutatja a multi. Ma ezért a ládáért dolgoztunk a legtöbbet. Köszönjük!

evivagyok 2010.04.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.70
Közös találat kedvesemmel csg69-el :)

csg69 2010.04.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megvan :)

Ata72 2009.10.10 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
2in1.
Etikátlanul nem mentünk két kört, de mégis belogoltam a GPSGames-es track követést és ezt a multit is egyszerre. Igaz, így jobban kellett figyelni a részletekre, de egy profi csapatnak ez nem probléma. ;-)))

Kegyes volt hozzánk az időjárás. Az M3-as lehajtójától a nyeregbe pattanásig csepegett az eső, de ezt követően -gyönyörű- fátyolfelhős, 22C°-os tekerős idő volt végig.
Sokan pecáztak, téliesítették a telepített lakókocsikat, néhányan bringáztak és nagy volt a forgalom a vizen is...
Szép hely! Igaz, az ötvenedik kilométer környékén már picit kezdett unalmassá válni a nyílegyenes töltésen tekerés, de végig gyönyörű a Tisza-tó. Sehol nem volt lehangoló, vagy kevésbé szép szakasz.
Ha ilyen minőségű (és szélességű) kerékpárutak volnának az országban...

Köszönjük a rejtést!

peterpan 2009.09.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Nógáékhoz hasonlóan, de tőlük függetlenül teljesítve.
A kézikomp előtt reggeliztünk, aztán átszállítottam a családot a szigetre. Még egyikőnk se látott ilyet, de nagyon tetszett mindenkinek! Önmagában is megmutatásra érdemes hely a szigetecske!
Biztos a gátról, biciklin ülve is szép de mi többet láttunk belőle. Két hete Mr. Noga társaságában megjött az étvágy, hogy még idén a család is eljöjjön megnézni milyen szép a Tisza tó!
Nekem így második nekifutásra az elmúlt két hét alatt történt változások is feltűntek, úgymint leérett a sulyom (sajnos), kezdenek szép őszi színekbe öltözni a fák.
Ugyanazzal a csónakkal mentünk, mint két hete, és most is eltört a propellert tartó keresztcsap :(
A különbség mindössze az volt, hogy most valaki korábban eltörhette és nálunk adta meg magát. Sebaj, szintidő alatt szereltem meg, mivel sikerült a negyedik pontnál kombináltfogóra és 200-as szögre szert tenni. Közben egy fiatal vizsla csapódott hozzánk. A törtött csap maradványait zsebretettem, és otthon tűnt fel, hogy a még a múltkori is ott lapul mellette.
Útközben begyűjtöttük a mozgót is, aztán nyugat felé fordultunk és érzésre eltaláltam a nemtommilyen fokot. Utána bénáztam egy kicsit ezért vagy 100 métert vissza kellett jönnünk, hogy beletaláljunk a Kis-Tiszába. Ezen aztán már emlékezetből hajózhattam, mert innen ugyanaz volt az útvonal, mint két hete.

Csónak, lábhoz!Rucaöröm
Ki fizeti a révészt?Kis kesser a kis kessel 3
alakul a cha-cha-chaPeterPan a kormányállásban
Az ismerős kulcskarika
200-as szög méretreszabvaA hajtáslánc szándékosan gyengített pontja
Mentünk az orrunk utánA jelszóért meg kell küzdeni
Közeleg az ősz
kl 2009.09.19 16:50 - Megtaláltam
Koszonom, hogy itt lehettem! [wapon beküldött szöveg]

nogacsalad 2009.09.19 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Családi körben elkövetett ládázás egy gyönyörű, napsütéses szombati napon 2/2.
Ma a Tisza-tóra indultunk csónakázni, és ennek keretében kerestük meg ezt a multi-megoldásos csészét.
Igaz, hogy a ládaleírás szerint ez a multi kerékpárral teljesítendő, mi ezt egy kissé átértelmeztük az alábbiak szerint:
A 2.-3. pontot négy keréken és gyalog, az 1. és 4. pontot csónakkal a tó felől közelítettük meg.
Vagyis, átlagolva a dolgot, két keréken jártuk végig...
Ráadásul csónakkal izgalmasabbnak tűnt az egész. Közben pedig gyönyörködhettünk a zegzugos, vadregényes Tisza-tó kínálta szépségekben. Láttunk temérdek sirályt, csónakunk zaja elől hangos hápogással a nádas sűrűjébe menekülő vadkacsákat, fekete kormoránt, no meg hófehér hattyúkat is. A szárazföldön, a gát közelében legelésző tehenek viszont menekülőre fogták, amint közelítettünk feléjük. (Sose értettem, miért ilyen gyáva ez a jószág, miért fél az embertől, hiszen nagy darab állat, simán letaposhatna minket. Úgy látszik, a háziasítással ezt is belenevelték.)
Borzasztóan tetszett mindannyiunknak a kézi hajtású komp! Még sosem utaztunk ilyenen! Maga a ládika is tetszett, jópofa, ahogyan a négy részletből összeáll a jelszó, és ügyes a rejtés! Jót derültünk Attibatinak a logfüzet elején található bejegyzésén (ld. 2. fotó). A ládikát rejtő szigeten találtunk két kis nádkunyhót, az egyikbe beléptünk. Odabenn a hűvös reggeli szélből semmit sem lehetett érezni. Hiszen ez remekül véd esőtől-széltől! Ezek után már értem, hogy a Tüskevárban olyan jól elvolt az öreg Matula bácsi saját építésű nádkunyhójában.
Utunk végén, éhesen-szomjasan - szó szerint - kikötöttünk a helyi halászcsárdánál, és jól megtömtük a bendőnket mindenféle finomsággal. A harcsa halászlé egyszerűen kitűnő! (meg nagyon laktató is, két szelet kenyérrel "edve" egészen elteltem)

Ez egy igazán remek kaland volt :o)
1000 köszönet érte !

Mögvan!Roppant szellemes!
1. utunk egy kézi komponKét leányzó - népmese stílusban
0 kerékenKikötöttünk
SziesztaGyönyörködünk a messzeségben
Menekültek előlünk...Pihen a csónak...
Zsiliphez közeledünkJelzőtábla sirállyal
A Tisza-tó gyönyörű!Jól megérdemelt falatozás
Romantikus nádasKapitány úr
Stimm 2009.09.08 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Tisza-tó kerülés kerékpárral. Kisköréről indulva fordított sorrendben teljesítve. A megtalálásnak a ládánál való loggolást irtam.

zoli 2009.09.06 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
Régóta tervezgettük ennek a ládának a begyűjtését. Eredetileg szombaton (5-én) szerettünk volna bringázni a tó körül, de az esős időjárás miatt másnapra tettük át a túrát. Nem bántuk meg, mert szikrázó napsütésben, langy szellővel kísérve kerekezhettük körbe a tavat. Autós megközelítést választottunk és Poroszlón parkoltunk. Onnan karikáztunk körbe és eközben megkerestünk még négy, útba eső ládikát. Összesen 69 km-t mentünk.
Természetesen kipróbáltuk a köteles kompot is. Az abádszalóki strandnál lángossal és óriás palacsintával pótoltuk az elvesztett kalóriákat :-)

Közben megkerestük a GCBELO, GCKISK, GCJASZ és GCKORM ládikákat is.

Jól éreztük magunkat, klassz móka volt! Köszi a rejtőnek az invitálást!

Pista, Tomi és Zoli

Az első pontnálKompozgatunk
Érdekes épületEmléktábla
A "Palacsinta"Üres a strand
Tekerünk a töltésenPlüsskutya :-)
Megérkeztünk az autónkhoz 
LPilot 2009.09.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.56
Tisza-tó. Bicikli. Szép. Kellemes.

ID24 2009.08.25 16:20 - Megtaláltam
A Tiszafüredi szállásunkról 7 órakor indulva bicikliztük körbe a tavat (71km). Szerencsére kisforgalmú az a szakasz, amit országúton kellett megtenni.
Mostanában sokat bicikliztünk a Duna mentén, de ez az útvonal teljesen más volt: a többnyire kihalt strandokon és kikötőkben nyugodtan nézelődhettünk, a bicikliúton sem sokszor zavartak az autósok.
Köszönjük a rejtést!

VideoStudio 2009.08.22 17:00 - Megtaláltam
Tisza-tó körül kerékpárral, Abádszalókról indulva.
Köszönjük!

warnew 2009.08.20 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Hosszú hétvégi kerékpártúránkon, sarudi bázissal. Kis csapatunkból Csokival szedegettük a ládákat. Többek közt eme multinak a pontjait is. Nagy élmény volt a tavat körbekerékpározni.

Csoki 2009.08.20 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
A hosszú hétvégét már jó előre eldöntve, a Tisza-tónál töltöttük biciklizéssel. Sarudon foglaltunk szállást és innét is indultunk el a mai napon körbekerekezni a tavat. Így a ládapontokat nem teljesen sorrendben szedtük fel. Az időpont az utolsó hely megtalálását jelöli nem pedig konkrétan a láda megtalálást jelenti, amelyet délelőtt 09:46-kor találtunk meg.

A rejtés közelében...A túrázó csapatom a vízlépcsőnél
Warnew barátom éppen loggol:-) 
Bia96 2009.08.20 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Megtaláltam.Apuval közös láda.

diego 2009.08.20 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.39
Pár nap alatt begyűjtve. Töredelmes vallomás következik: Megpróbáltam biciklivel begyűjteni, bár tudtam, hogy a térdem miatt nem fog menni. 2km után fel is adtam a biciklit és hazatoltam. Így következett az autóval el a bicikliútig, majd gyalog a 3200C fokos aszfalton napsütésben 900 liter vizet cipelve. Szóval ez nekem gctigy- gyalog a tisza-tó körül. Az első pont tetszett, de egy új vízparti állat nyomára is bukkantunk, aki a kilátóban végezte el a nagydolgát. Sajnálatos dolog. A kézikomp nagyon tetszett! A 2. ponthoz kétszer kellett visszamennem, mire meglett a láda.

zara 2009.08.20 00:00 - Megtaláltam
1 napra jöttünk, hogy körbetekerjük a tavat!
Szép volt, jó volt, csak a dinnyésháti szabadstrandon nem találtuk meg a ládát :(
nagyon viccesen néztünk ki, amikor 2 biciklivel áthúztuk magunkat a kis kompon, de odaát nem találtunk a nyomokon kívül semmit.

[Jóváhagyta: Attibati, 2009.09.08 14:26]

Hajo 2009.08.17 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.62
Poroszlói nyaralásunk második teljes napját a Tisza-tó körbebiciklizésének szenteltük.
A 33-as főút nem csábított arra, hogy kerékpárral teljesítsük, ezért Poroszló és Tiszafüred között vonattal vittük át a drótszamarakat.
Első állomásunk az Albatrosz kikötő volt. Ittunk egy kávét és némi vizet. Első pihenőnk a Kormorán kikötőnél volt (természetesen GCKORM megkeresésével).
- Második pihenő: Tiszaderzs kikötőnél.
- Rövid megállás a "Nagy belógás" (GCBELO) alatt.
- Csaknem dél volt már, mire Abádszalókra értünk. Még a település előtt frissítettünk egy utcaki körkútból. (Életmentő volt ;-) ). Az Oázis étteremben olcsón és jót ebédeltünk. További folyadékpótlásként vételeztünk két adag hosszúlépést.
- A vízlépcsőnél élnézelődtünk egy kicsit. (GCKISK-et két nappal korábban begyűjtöttük).
- A Jászsági-főcsatorna hídjánál rövid kitérőt tettem GCJASZ-hoz.
- Tiszanánai strandnál a büfében hosszasan időztünk. Szerencsére itt is lehetett kapni hosszúlépést.
- A kézi komp nagyon tetszett mindenkinek. Hűsöltünk egy kicsit az árnyas fák alatt.
- Sarudon megtekintettük a korábbi strandolásunk helyszínét. Tekintettel a délutáni rekkenő hőségre ismét frissítettünk. Sajnos csak a második műintézményben kaptunk hosszúlépést. Kristóf pedig itt már talán a negyedik jégkrémet fogyasztotta. Őszintén szólva ekkor már eléggé nehezünkre esett a kemény padra leülni, majd a nyeregbe visszaülni ;-)
- A Vidra toronynál megkerestük GCTIKO - számunkra - utolsó pontját.
Végül Poroszlón a Kastélyban letámasztottuk a paripákat és a nap végén csobbantunk egyet.

61,6 km-t tekertünk. Jól elfáradtunk, de szuper volt!

A jelszórészletek sorrendje kissé zavaros, de azért nem okozott különösebb gondot. ;-) Köszönjük a rejtést!

Az Albatrosz kikötő a világ közepe
Tiszderzs kikötője
A vízlépcső
kézi komp
Panoráma a vidra toronyból
horgászparadicsomMár nincs messze Poroszló
Poroszló kastély 
erdeisz 2009.08.15 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Tisza-tavi hétvégén begyűjtöttük.

Viczi 2009.08.15 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Egy rövid hétvége, 70 km biciklin, majdnem 20 km csónakkal, majdnem 7 ládával. Nagyon jól éreztük magunkat, visszajövünk. Dórival, és az egy időben regisztrálókkal

Lányok 
vizipinty 2009.08.15 18:15 - Megtaláltam
Egy kis biciklizés a Tisza tó körül.

Wartburgos 2009.08.15 14:15 - Megtaláltam
Megane Klub kerékpárt hajt.
Köszönet Wilsonbá-nak hogy a komppal megmentett minket a sziget fogságából.:-)

 
PEx2 2009.08.15 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
A Mégane Klub néhány tagjával körbebicikliztük a Tisza-tavat, közben ládákat is gyűjtögettünk. Összesen 72 km-t tekertünk Tiszafüredről indulva, és oda visszatérve. Nagyon tetszett! Köszönjük Wartburgosnak a szervezést!

Sorex 2009.08.09 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Kerékpáros nyaralós túra Astacus-szal.

astacus 2009.08.09 14:33 - Megtaláltam
Tavaly a több napos nyári vihar meghiúsította megkezdett tókerülésünket, amit idén befejezve (újrakezdve) végül is két részletben abszolváltuk a ládát Sorexszel. Mivel nem a gyors lezárás, hanem a környék alapos megtekintése volt a cél, a Mezőkövesd-Tisza tó- Hortobágy kerékpáros- és csónaktúrát több nap alatt teljesítettük. Mezőkövesd felől érkezve (ahol hosszabb időt is szívesen eltöltöttünk volna a látnivalók miatt) Borsodivánka és Négyes között tértünk rá a gáton kijelölt kerékpárútra. (Nem az aszfalt hiánya okozta a nehézséget, inkább a kövek jelentette rázófelület. Jó földúton jobb menni, mint ezen, vagy a rossz aszfalton.) Ezen a szakaszon a durva kövek miatt voltak olyan részek, amelyek inkább a mountain bike-oknak kedveztek, mintsem a teljesen megrakott, vékony gumis trekkingjeinknek. Poroszlótól északra azonban elértük az aszfaltozott felületet, onnan Tiszafüredig többnyire jó minőségű út vezet. A nyugati parton mi is hátszélben, a keletin ellenszélben haladtunk. Ezzel azonban alig volt idő foglalkozni, mert a kilátás minden szakaszon gyönyörű, leszámítva a kiskőrei műtárgyat, ami inkább érdekes. A hagyományos láda mintha csak belépővel lenne látogatható, ezért az idén újbóli felkeresését kihagytuk. (Tavaly a zuhogó esőben senki nem kért strandbelépőt, ha akartunk sem tudtunk volna venni. Ha strandolni szerettünk volna, akkor viszont egy percig sem haboztunk volna, alighanem Magyarország egyik legfestőibb öblében található a "tófürdő".)

matrixmusic 2009.08.09 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.02
Megtaláltam!
ASZTAAAAAAAAAAA!!! ASZTAAAAAAAAAA!!! Nagyon kemény volt a túra! :-) Egy kicsit az eredeti kört megtoldottam, így összesen egy 87km-et toltam le. Soha nem csináltam még ilyen kemény túrát, főleg, hogy terepbringás vagyok és a hosszútáv-aszfalt sose tartozott az erőséggeim közé! Így összesen 6 ládát vadásztam le, és nagyon elfáradtam a végére.
Poroszlóról indultam és szerencsére oda is értem vissza. Az északi parton jó volt Kisköre felé gurulni, mert nagyon jó hátszelem volt, de tudtam, hogy ez visszafelé kemény lesz a déli parton...így is volt. Nagyon megszenvedtem vele, de azért megérte.
Köszönöm a ládánál a rejtő segítségét!
Üdv: Aty
...::: www.matrixmusic.hu :::...

Még PoroszlónSarudon
"komp"Vízlépcső
Nagykunsági-főcsatornaTiszafüred
red6t6 2009.08.04 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Köszi a rejtést!

egribm 2009.08.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Reggel 5-kor indultunk Tiszafüredről és ezzel együtt 4 ládát szedtünk össze útközben. Jó kis túra de vannak unalmasabb részei. Terepkerékpárosok vagyunk ezért kicsit fárasztó volt. Am ügyes multiláda.

A csapat 
zsorzs 2009.08.01 15:06 - Megtaláltam
Tetszett a tó! [wapon beküldött szöveg]

12
34
56
78
9 
farkasék 2009.08.01 15:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

a híd őr
 
Soko 2009.07.31 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Kerékpárral a Tisza-tó körül 76km 5/5. A pontokat Tiszafüredről indulva visszafelé teljesítettem. A pontok és a jelszó könnyedén meglettek. Tetszett a kézi müködtetésű komp. Köszönet a rejtésért.

FILA 2009.07.30 18:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Ha nem is sorrendben, és nem egy nap alatt, de végigjártuk a pontokat és a tavat. Köszönjük a rejtéseket! FILA

a jármű 
veronisz&petyosz 2009.07.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.60
4 napos korút során megtaláltuk. A kis "kompozás" nagyon tetszett. A jelszó kirákása nagyon cseles. :-)

Csoma-csapat 2009.07.21 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Csúcs jó láda rejtés! Kicsit gondolkozni kell, hol is lehet elrejtve egy ilyen helyen a láda?
A multi pontokat 2 napos kerékpáros Tisza-tó kerülés közben kerestük meg. A túrát 2x58 km-es szakaszra osztottuk, ami kellemesen teljesíthető - 5-6 geoláda útba ejtésével is. Javasolt útvonal: Sarud-ban az Adler kempingben hagyni a kocsit, amire némi díj ellenében vigyáznak. Innen pl. északi irányba indulva végig a gáton haladva, Poroszló-Tiszavalk-Tiszabábolna útvonalon (ez a rész csak részben aszfaltos), Tiszadorogmán komppal átkelve lehet Tiszafüredre eljutni és megszállni. Másnap abádszalóki strandolás után Kiskörén átkelve visszajutunk Sarudra.

A gátonMeg lett a komp-lett multi
Esőkabát? 
mili.erdodi 2009.07.16 00:00 - Megtaláltam
megvan:)

MártiSatya 2009.07.14 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nagyon szép és kellemes volt az egész kerékpártúra.
Kis segítséggel sikerült a jelszót megfejteni. Köszönjük a rejtést!

nepster 2009.07.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Bringával a fiúkkal.

adi.erdodi 2009.07.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
A túra nagyon jó volt csak nem biztos hogy a legnagyobb melegben kellett volna megtenni.Közben útba ejtettünk más geoládákat is.

elisoft 2009.07.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Levadásztuk. Részben futva, nagy részben tekerve, kis részben sétálva, és sajna részben kocsival - a 33-as úton a kamionok nagyon durvák.

utitárs
 
Attibati 2009.07.05 21:20 - Egyéb
Köszönöm Evetkének és Togónak a láda újratelepítését.

Togo 2009.06.27 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Kellemes pedálozás, doboz újrarejtessél, és kis kitérőkkel aminek a végeredménye 93 megtett kilométer lett a GPS szerint. Sarudról volt az indulás. Kegyes volt az időjárás, mert csak egy 5 perces zápor kapott el, amúgy végig napsütés volt. A végét nem szerettem. A 33-as úton nem éreztem igazán jól magam ráadásul akkor éledeztek a bogarak is és mire célba értem terítve voltam mindenféle szárnyas jószággal.

Az uj doboz
 
belus01 2009.06.27 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

jlawmyer 2009.06.27 00:00 - Megtaláltam
Sikerült megtalálni ezt az "érdekes" formájú ládát. Köszönöm a gps-es támogatást és a hülye kérdéseimre a hülye válaszait Evetkének. A kört már számtalanszor megtettem, most pedig nagyon igyekeztem koncentrálni, hogy sikerüljön a körrel járó geocache-et is megtalálni, miközben család nevetgélt rajtam, de tudtam kezelni a problémát meg a kölcsönkapott műszert is! Egyszer sem kellett segítségért kiáltanom.

tojas 2009.06.20 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Mai ládázásunk 6. állomása. Szép környék, sok látnivalóval. Szép kis túra. Nagyon szeles volt az idő => hullámzás erőteljes volt a tavon. Bicóval csak hátszélben lehetett igazán haladni, a szembeszél kissé kifárasztott. Köszönöm a rejtő segítségét!

InformációHajó
TóKáka
gyildarefo 2009.05.12 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Nagyon jó multi, nagyon szép környezetben. Tavaly már jártunk itt, akkor csónakkal kerestünk a tavi ládákat, most kottás kollegákkal (Pali, Gabesz) feltérképeztük a terepet, hogy majd a család többi tagja is egy jót kerékpározzon itt. Nagyon köszönjük a rejtőnek a jelenleg hiányzó láda jelszó részletét.

A győztesekVidra torony
Kézi kompótVégre én
FelhőKerékpárút
Pali, gyere már...Tisza
Szollo 2009.05.09 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Nagyon szép az út. Társaságnak csak 2 őzet kaptam :-( , rövid időre.

 
bgjozsa 2009.05.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
A hosszú hétvége első napján körbekerekeztük a tavat. Kis kitérőkkel 80 km lett. A ládánál úszni kellett a szigetre, mert a kézi komp a túloldalon volt, de sajnos a ládának csak a hűlt helyét találtuk (jelentettük a rejtőnek). Visszafelé borzasztó szembeszél volt, de összességében nagyon tetszett a multi.

Robin13 2008.10.10 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Evabnak köszönhetően a rejtő kérése teljesült. A ládába szép új logfüzet és sok sok ajándék került.

Evab 2008.10.10 14:40 - Megtaláltam
Robin13 társaságában vágrehajtott ládázás. SZépen kiépült a Tisza-tó. Igazán hangulatos volt minden. Lévén október és hétköznap, nem is voltak sokan. A ládához vezető komp különösen tetszett. Köszönjük a rejtést.

Hz 2008.09.19 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.95
IV. tókerülő projekt, avagy bringával a hazai tavak körül. 4/4. 89,7 km

Öngyilkos madarakTalálat
Pepe 2008.09.14 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A rejtő kiadós segítségével, mivel a 2. ponton -bár a láda megvan- sajnálatos módon valaki elvitte belőle a logbookot (és gyanítom, hogy egy csomó ajándékot is, mert a láda szinte üres). Az 1. ponton pedig -a leírásban szereplő figyelmeztetés ellenére- árnyékra vetődtem, de itt már azt gondoltam, hogy valaki szándékosan akarta tönkre tenni a játékot.
Köszönöm a multit, a 2. pont kézi kompozása egy nagyon jó buli!

new will 2008.09.07 20:30 - Megtaláltam
késöbb

SylverRat + Bogee 2008.09.07 18:40 - Megtaláltam
Majd

Bütyök+Zulu 2008.09.07 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A multit 2 nap alatt teljesítettük. Az első pontot a verseny alatt gyalog. A másodikat vasárnap, jót játszottunk a kézi kompon, a szúnyogok örültek nekünk. A negyediket kora hajnalban, éjszakai vadászat alkalmával. A 4 pontnál- éjszaka nincs bringakölcsönző, nekünk meg nem volt-, egy földútról közelítettük meg. 2,5 km-t autóztunk a kukoricásban, a pont közelében, átsétáltunk egy kis hídon és egy aszfaltos úton találtuk magunkat, autók között. A horgászok állítólag idáig bejöhetnek a kerékpárúton. Visszafelé is elég kalandos volt az út, útólag, másnap már könnyebben voltunk okosak. Szép helyeket mutat meg a láda.

arrabona 2008.09.07 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Nagyon jó kis túra volt. Köszi a rejtést.

 
akosgy 2008.09.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Arrabona-val a sarudi GPSGames fesztivál másnapján a triatlon kategóriát pótoltuk ki ezzel a biciklis magánszámmal. A bicókat beizzítottuk és CCW irányban elindultunk tavat kerülni. Az idő kiváló volt, mi frissek, a lelkesedésünk pedig határtalan. :) A bicikliutat nagyon szépen kiépítették a tó körül, Kiskörénél rondított csak bele a közbeépített és gondosan lezárt strand, ill. a rövidítés a 33-as főúton okozott enyhe stresszhelyzetet párosunk nőtagjánál. :) Tiszafüreden amúgy nem láttam, merre folytatódott volna a bicikliút, ha nagykört akartunk volna tenni.

A forró hétvége ellenére nagyon kevesen voltak a tónál, az üzletek is mind bezártak aug 31-el. A kihalt Abádszalókon ennek ellenére szerencsésen felleltük az egyetlen nyitvatartó gyros-ost, így nem kellett nekiállnunk pecázni. :) Kényelmesen, nagyjából 7 óra alatt jártuk körbe a tavat, este még éppen maradt időnk kifeküdni a strandra, napozni egyet (erről ugyan a Nap nem tudott és már elment szunyálni :) ), valamint csobbanni egyet a tóban, hogy ne állandóan csak kerülgessük. :)

A rejtések és a multi is kiváló. Nagy élmény volt a nap, köszi a rejtést!

Tiszai hajósPrivát! EuroVelo elterelve. :/ (Kisköre)
Az egyik már itt kidőlt. :)Sirályosztag a 33-ason.
Kadorca 2008.09.07 00:00 - Megtaláltam
+

akos 2008.09.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A körnek a javasolt kiindulópontról, Poroszlóról vágtunk neki, de féltünk, hogy közben ránksötétedik, ezért a forgalmas hidat előrevettük, és inkább forditott sorrendben tekertük végig. Kis kitérővel 72 km. lett az út, de megérte.
Köszi a rejtést!!!

georgina 2008.09.06 00:00 - Megtaláltam
kellemes tura volt, sajnos a biciklis utat számos autós gyorsulási lehetőségként is használja

Smileagain 2008.09.04 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
130km-es kör Szihalomról.
Még sosem jártam ezelőtt a Tisza-tónál, naivan azt hittem lezavarom pár óra alatt a kört és késő délután már otthon is vagyok.
Nagyot tévedtem.
A csodás víztükör, a fantasztikus és változatos növény- és állatvilág (no meg odafelé a szembeszél...) minduntalan lassításra, megállásra késztetett.
A geocaching nélkül biztos nem jöttem volna el ide még jó ideig, de így már most alig várom, hogy valamikor (talán jövő nyáron) újra láthassam ezt a varázslatos helyet, hol vízinövények alkotnak festményt a tó felszínén, fű zizzen, hol sikló surran, s megannyi tüneményes madár jár táncot a kéklő égen.
Köszönöm ezt az élményt!

ő már nem látja a Napfényt :((1. pont
én mondom, hogy fújt a szélvidám színfolt
nyugalom
Tócsa 2008.08.31 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
A Tisza-tó körbe tekerését már régóta terveztem. Mivel a család kívánsága kerékpáros túra volt láda kereséssel, így pont kapóra jött ez a multi. A tervet és a távot megismerve senkinek sem volt ellenére a tó körüli kerékpározás.
Az egésznapos túra nagyon kellemes volt, csak a ládához vezető utolsó 200 m-t kell elfelejteni. A komp kötele leszakadva, így a mozgatása az összefüggő vizinövényzetben lehetetlen. Maradt a szárazföldi megközelítés. A hídhoz vezető ösvény azonban csak nyomokban volt látható a 2 m-es nádasban, csalánokkal bőven megtűzdelve. Sikerült a rengeteg szúnyogot is felébresztenünk, így aztán nagyon igyekeztünk a ládakereséssel.
A nap során látott rengeteg szép madár és táj azonban már a hazafelé vezető úton elfeledtette velünk ezt kellemetlenséget!

LaLee 2008.08.30 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltuk!
Régi szerelmem a Tiszató, kenuval többször túráztunk már itt, de bringát és GPS-t most hoztunk először magunkkal.
A pontokat könnyen megtaláltuk, csak a komppal vicceltek meg minket, mivel a túlsó parton volt, a száraz úton pedig járhatatlan bozót állta utunkat. Az öböl vizét vastag vízinövény szőnyeg borította, de megszereztük a járgányt! (bár a strandolók nem értették miért olyan fontos nekünk) :)
Olyan szép túra, hogy a közeli ládákat nem vadásztuk le, meghagytuk egy másik alkalomra.
Sikerült strandolni a ládánál, és Abádszalókon is.
Mindenkinek ajánlom, egy könnyű, családdal is teljesíthető kör, bármilyen bringával, és különösebb felkészülés nélkül!
Ez egy nekem való láda, ahol a megfejtésért 68 Km-t kell tekerni, nem csak a kocsiból kihajolni.
A kocsit Tiszafüreden hagytuk, a 33 főutat reggel letudtuk, és Poroszlóról indulva kerültük meg a tavat.
Sajnos Abádszalók térségében, az autók magukénak érzik a kerékpár utat, és simán leszorítanak ha nem állsz félre időben!
Köszönjük a rejtőnek!

Az első pontA szigeten
ott van a kompApa merre menjünk?
AbádszalókItt a vége...
qtatom 2008.08.22 16:30 - Megtaláltam
ok

#2
FTom 2008.08.20 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Tisza-tó körüli tekergés 2/6.

Hinter 2008.08.20 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Évente néhányszor a tóhoz eljövünk de főként evezni. Kerékpárral ezt a részt még csak most sikerült bejárni. Nagyon tetszett. Júliusban a Fertő tavat kerékpároztuk körbe de a Tisza-tó sokkal-sokkal szebb. A kerékpárútról végig lehet látni a tavat és a rengeteg madarat. A végén még úszni is volt időnk. Köszi

erro 2008.08.12 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.26
Kicsit leizzadt a család az egész naposra sikeredett tó körüli tekeréstől, de a látvány és a környezet kárpótolt érte. A jelszót, mint magyar szót még nem hallottam, most már ismerem. Köszi a rejtést.

NichTer 147 2008.08.12 18:17 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.50 súly: 2.23
Jó kis multi. Tekerés közben való találatok. Az ellenkező irányba indulva

Evetke 2008.08.09 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.37
No! Miután kaptam némi segítséget a jelszó összeeszkábálásához, tüstént sikerül is bejelenteni a megtalálást! Köszönöm! :)
Kalandos kis kör volt ez. Volt mindenféle érdekesség. Zápor, zivatar, buli Nánán, gátőrházba behúzódás a zuhé elől, ott nyaralókkal találkozás és az általuk fogott halak paprikás lisztben megsülésének szagolgatása száradás közben. A végére elfáradtunk, és szépen, ájulásszerűen tértünk nyugovóra a szálláshelyen.
Jó kör volt, ezt még így sosem tettük meg, korábban szinte kizárólag közúton csak.

Veszélyre figyelmeztető táblával 
Fűkocka 2008.08.09 13:00 - Megtaláltam
Esös szeles 68km [wapon beküldött szöveg]

Kali4x4 2008.08.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Gyuri barátommal indultam neki a nagy túrának. Számomra tényleg nagy volt, ugyanis semmi kerékpáros múltam nincs! Nagyon tetszett körbe a Tisza - Tisza tó élővilága, de összességében a Poroszló-Sarud-Kisköre oldal mégis szimpatikusabb volt egy picivel. Mi összességében 76 km-t tekertünk némi kis kitérők miatt. Fizikálisan kissé elfáradva, de egy csodálatos élménnyel gazdagodva zártuk a napot egy pancsizással a poroszlói szabadstrandon.
Köszönet a Rejtőnek az élményt és a telefonos segítséget!!!!

Poroszló Posta közelében parkoltunk
Látkép a szigetről
Kisköre
 
Hatosfogat 2008.08.01 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Már nem először jártunk a Tisza-tónál. Ez az egyik kedvenc kerékpározó helyünk. Régebben a teljes kör megtételére is volt példa, de tekintettel gyermekeinkre ez manapság inkább szakaszok megtételére korlátozódik.

Így volt ez most is, amikor az egyes pontokat más-más helyről induló rövid kerékpáros túra keretében gyűjtöttük be. Talán megbocsátható nekünk! :)

2008.07.28. 19:00 4. pont
2008.07.30. 20:30 2. pont
2008.07.31. 09:50 3. pont
2008.08.01. 12:35 1. pont

zöldfülű 2008.07.29 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Hurrá, nyaralunk I.
Reggel vettünk egy nagy levegőt Abádszalókon, és felpattantunk a drótszamarakra, hogy fussunk egy laza kört :) Hörinek könnyű dolga volt - éppen most "végezte ki" körbekerekezésileg a Balatont -, de én egy kicsit izgultam, és őszintén örültem, hogy lesznek útközben pontok és ládák, ahol feltűnés nélkül pihizhetek :) Nos, a főládánál kicsit hosszabbra sikeredett a pihenő, ugynis egy jókedvű, ám olvasni kevésbé hajlandó társaság kompostul fejreállt, amikor négyen próbáltak átkelni. Jót szórakoztunk a kárukra, ugyanis amilyen egyszerű felborítani a kompot, olyan nehéz visszabillenteni üzemi állapotba... (Végülis fél pár papucs lett a veszteségük)
Igazán nagy élmény volt ez a láda, köszönöm a rejtést

höri 2008.07.29 15:47 - Megtaláltam
Megrágva [wapon beküldött szöveg]

skobik 2008.07.27 18:00 - Megtaláltam
Sajnos útközben kihalt a kütyünk, így nem lett meg a teljes jelszó, de végigmentünk:-(Az első és a harmadik láda könnyedén meglett(IQ), a második pedig (gps hiányában) valószínűleg nincs ott, ahol lennie kellene. A negyedik sajnos szintén rejtély maradt, koordináták hiányában. (A 33-as horror)

[Jóváhagyta: Attibati, 2008.07.28 16:21]

vaslemez 2008.07.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.74
A Tisza-tavon csónakáztunk, amikor észleltük, hogy a multi 1. pontjánál járunk. Így ez a víz felől lett meg. A kézi komp nagyon klassz. Nekünk eléggé úgy tűnik, hogy kezdenek eltűnni a szabadstrandok a tó körül.

kalahári 2008.07.26 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Hétvégi GC=Tisza-tó. Grat a multihoz, szépen össze van rakva. Voltak pillanatok amikor majdnem feladtuk (lásd a képet) de azért sikerült. A srácok nagyon élvezték az egész utat. Közben persze a többi ládát is levadásztuk a tó körül. UI. Ha a többiek nincsenek ott, és nem tolnak ki a sárbol, azt hiszem még mindig ott lennék. Köszönet a rejtönek szuper volt.

A hátso kerék
meg az első
carmin 2008.07.26 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Poroszlón töltöttük a hétvégét, biciklit béreltünk és körbetekertük a tavat. Nagyon jó túra volt, szép volt a tó.

darti68 2008.07.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Remek körtúra volt. Országútival mentem, de nem bántam meg. Poroszlóról Tiszafüred felé indultam, hogy gyorsan túl legyek a nehezén (élénk volt a forgalom a főúton). A túra többi része már zavartalanul telt a szuper kerékpárúton. A legjobban a láda környéke tetszett (utána a kilátós tábla), egyébként pedig volt látnivaló bőven. Köszönöm a rejtő telefonos segítségét a ládakeresésnél, és persze köszönöm a rejtést is!

PartrészletVízmérce
Kisvonat AbádszalókonÉtterem a tavon
Hatékony forgalomszűrés: csak az egynyomúak!Átkelés a láda szigetére
A sziget környékeA parti kilátónál
Fazék 2008.07.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
A Tisza-tó mindig csillagos ötös. Most csak egy napra jöttünk Sanyival és sikeresen körbetekertük. Nehezen eltéveszthető út, egyedül az abádszalóki strandra másztunk be biciklistül, mert azt hittük hogy a kikötő területéről mászunk éppen ki :(.
A jelszót különben jól ismerjük, Sanyának hobbija, Én pedig idén fényképeztem sok ilyet.

bedina 2008.07.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.26
Megvan!

h725 2008.07.10 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Rákospalotáról először kikerekeztünk a Keletibe, majd két vonattal jutottunk el Abádszalókra, s itt kezdtük a túrát. Ennek következtében a pontok sorrendje: 3, 4, 1, 2 lett. Az út végig gyönyörű volt, a pontok meghatározása egyértelmű és világos. Ha én védett madár lennék az valószínűleg itt szeretnék lenni. Néhány kerékpárossal és 3-4 autóval találkoztunk utunk során a töltésen. Az egyetlen kevésbé pozitív élmény a 33-as főút, ami tényleg forgalmas volt, de azért elviselhető.
A kincset is elég gyorsan megtaláltuk, a ladikkkal való átkelésnél akadtak segítőink is. A teljes kerékpáros út 89,4 km volt a GPS szerint.

Köszönet a rejtésért, még sok ilyet kívánunk mindenkinek!

Zsófi, Zsolt

tollászkodásEgy kis pihenő
Közeledünk az 1. ponthozPanoráma az 1. ponttól
Nagy segítségünkre voltak a révészek ! :))) 
ésKata 2008.07.06 18:30 - Megtaláltam
Zergivel.

Bubuka 2008.07.06 18:30 - Megtaláltam
Apránként. Részleteket lásd Zerginél.

Zergi 2008.07.06 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Fogtam!
Poroszlóról vezetett 3 napos evezős csillagtúra közben kerestük fel e helyt.
Darabkákból állt össze ez a kerékpáros multi. Volt, amit vízről, volt amit kerékpárral megközelítve és bevallom a negyedik részt a kempingben kisilabizálva leltem-leltük meg. Az első állomás közel volt szállásunkhoz. A második egy kis ékszer a Tisza-tavon. A komp persze odaát volt, ezért körbe a hidakon keresztül erőltettük a dolgot. Nem lankadtunk akkor sem, amikor a hidak szépséges állapotához képest galádul elhanyagolt susnyás ösvényen toltuk a járgányt, tudva, hogy visszafelé már a tutajon megyünk majd! A harmadik nem túl emlékezetes, a negyedik meg adódott.

segoy 2008.07.06 14:50 - Megtaláltam
!

Zahy 2008.07.06 08:30 - Megtaláltam
BEAC bringatúra. Maga a dobozka nem lett meg, pedig vagy egy órát hajtogattuk a derék/embermagas növényzetet érte. De mint lentebb olvasható, Júliának ez sem volt akadály.

"J&J" 2008.07.06 08:30 - Megtaláltam
(6/7)Mezökövesd-Poroszlo- Kisköre- Abádszalók- Tiszaderzs- Tiszafüred-Poroszló- Füzesabony biciklitura, Zahy-ékkal közös találat.
Még Pesten, a vonathoz menve éppen a rejtő, Attibati biciklizett el elöttünk, amit jó jelnek véltünk. Mégis, pont a hab hiányzott a tortárol: a ládát sehogysem találtuk, pedig sokat túrtunk a susnyában. Viszont, mikor a jelszo további 3 része kezdett összeállni, Julia egyböl rávágta a hiányzó részt. Igy, mivel a tókerülés is megvolt, lelkifurdalás nélkül bejelentjük.

befi 2008.07.01 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Bringás találat. A 4. pont hiányában is könnyen adódott a jelszó. Tőlem szokatlan módon a 4. pontot csúnyán elmértem.
[GPS nélkül]

Abádszalók, Támaszpont3.pont környéke
vélt 4. /ezt jól elmértem/
1.Nyitott kapuk
Komp mindig a másik oldalon :)Rosszabb volt tolni, így erőből áttekertem.
Végre, láda! Jól hasaljatok neki.
 
ficzus 2008.06.29 15:45 - Megtaláltam
Vasárnap találtam meg a ládát, ezúton is köszönöm Attibati segítségét.Viszont hétfő este kellett visszamennem a jelszó 4. pontjáért.Nagyon szép volt a bicajtúra kár hogy fél nap alatt kellett bejárnunk.Nagyon jól éreztük magunkat, 80km-t tekertünk.Nagyon szépen köszönjük a rejtést!

vidratorony
cactus 2008.06.14 09:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Gyengén megszervezett kerékpáros teljesítménytúrával egybekötve, 3,5 óra alatt sikerült végigtekerni. Nagyon jó ötlet volt ez a multi, minden pontján voltam már korábban autóval és kenuval, néhol tekertem is.
Most először mentem teljeskört egyhuzamban, nagyon tetszett így végigjárni az ismert helyeket. Az idő is ideális volt, borongós 15-16 fok, kevés széllel, eső nélkül.
A fürdés kivételesen kimaradt.
Köszönöm a rejtést, nagy élmény volt.

tóúton
birkákbálák
sátrak?híd
tótó
Tiszató
 
KAECSKE 2008.06.04 07:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
A tavat korbebicikliztuk, 73km-t tettunk meg 8 ora alatt. Csodalatos tura volt. Az egyetlen kellemetlen resze a 33-as ut. A jelszo nem lett meg, mert a kezikomp a tuloldalon dekkolt, kotel elszakitva, atuszni nem volt kedvem. De a lenyeg, a tura megvolt. Mindenkinek csak ajanlani tudom. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Attibati, 2008.06.10 09:42]

jasa2 2008.05.12 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.08
Hajnalban indultam. Sarud és a a dinnyésháti strand között nem a gáton a kerékpár úton, hanem a gáttól távolabb a mezők közti föld utakon. Rengeteg nyulat és őzt láttam. Nagyon jó kis multi láda.

fa-peti 2008.05.11 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Nagyon jól összeállított multi. A hétvégén ez már a második köröm volt a tó körül, egyet már letekertem szombaton a Tour De Tisza-tó alkalmával (Tiszafüred - Tiszafüred). A mai nap Tiszafüred - Abádszalók - Kisköre - Poroszló - Füzesabony útvonalon - tehát 4-3-2-1 irányban tettem meg. A komp természetesen a másik oldalon pihent, úgyhogy egy kis kerülővel, de meglett a láda. Visszafele azért csak igénybe vettem a kompot. Az első ponton a vidra-toronyban véletlenül fennhagytam a GPS-t - szerencsére még indulás előtt észrevettem :(. A hétvége alatt összesen 222 km-t tekerve, teljesen leégve, nagyon jól éreztem magam itt. Nagyon tetszett a Tisza-tó és a Tisza is. Köszi a rejtést.

Ja, és a Tour De Tisza-tó országúti kerékpárversenyen 158. lettem :).

Tour De Tisza-tó 6/6

lelcache 2008.05.02 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Csoportosan, kerékpárral jártuk körbe a rejtő, Attibati vezetésével. A csapat tagjai voltak még Belga, Mr. Zerge, Paco, radpeter, SagiK és scele. Szép nagy kört mentünk, összesen 100 km-t tekertünk mert beiktattunk minden elérhető környékbéli ládikót is. (Nem tudom, hogy Belgának hogy sikerült 10 km-rel kevesebbet tekernie. Úgy láttam végig velünk volt! Azt hiszem én is veszek egy olyan bringát, mint az övé, hátha úgy rövidebbek a távok. :-D) Néhol gyilkos volt az iram, a végére rendesen el is fáradtam. A Tisza-tavon elég régen jártam már, akkor is kenuval, iskolai vizitúra keretében. Így a partról igazából még nem is nagyon volt alkalmam megcsodálni ezt a tavat. A multi nagyon tetszett, rendesen kidolgozott kis ládikó. Azért egy kicsit sajnáltam, hogy a kézi kompot nem tudtuk használni, mert az alacsony vízállás miatt az iszapban megfeneklett. A kiváló társaságban nagyon jól éreztem magamat. Köszönöm mindenkinek ezt a napot!

lelcache

Innen indultunkRégi kőhíd
Környezet a ládánálItt rejtezik
MotorizáltanMegfeneklett minikomp
AbádszalókÓriás csipesz
Itt ebédeltünkTekerünk
Nap végi felfrissülés 
Attibati 2008.05.02 16:00 - Egyéb
Csoportosan elkövetett ládaellenőrzés.
Nyolcan vágtunk neki , hogy a kerékpáros szezon indulása előtt ellenőrizzük a multi pontjait.
A többiek nagy pontaratást rendeztek, nekem sajnos egy megtalálás sem jutott a mai napra de a kitünő hangulat kárpótolt.
A láda jelenleg nem közelíthető meg a komppal az alacsony vízállás miatt - pedig mintha éppen most vonult volna le az árvíz - az alternativ útvonalat választottuk. Több bejegyzést is találtam a logbookban akik még nem logoltak az oldalon, gondolom ők csak elkezdték a multit.
A harmadik pont feliratának a szinét közfelkiáltással lilára változtattuk - javítottam a leírást.

Belga 2008.05.02 16:00 - Megtaláltam
ügyes vagyok, megtaláltam [wapon beküldött szöveg]
Gondoltam ha már megvan egyszer az a bringa használjuk is ki. Kicsit félve jelentkeztem egyedüli lánynak és hát a legtapasztalatlanabb bringásnak is a csapatba. Ami amúgy állt a következőkből: Attibati, Lelcache, Mr.Zerge, Radpeter, Paco, SagiK, Scele és jómagam. Bátraké a szerencse, mondják, no meg a tudatlanoké is. Szerencsére a fiúk bevártak (mondjuk csak nem hagytak volna tényleg ott), de hála nekem ez egy kellemes kis ejtőzős bringázás lett Nekik! A végén még egyetlen egy bátor kesser akadt aki megmártózott velem a Tisza tóban. Kicsit sem néztek minket hülyének. A vége 90 km-t lett nekem, ami az első 65 km-es túrám után szép ugrásnak mondható. Izomláz nincs, fenékfájdalom nincs. Kemény vagyok mint a vileda! :))))

Mr Zerge 2008.05.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Üdv Mr Zerge.

SagiK 2008.05.02 16:00 - Megtaláltam
A mai napnak ez a láda volt a legfőbb célja. Kerékpáros túránkat maga a rejtő vezette, köszönet érte. Köszönet illeti Mr Zergét is a fuvarért, és a remek társaságnak is köszönöm, ezt az élményekben gazdag programot. Az ebédünk is jó volt, bár az adag lehetett volna nagyobb, a sör meg hidegebb. :)

 
Paco 2008.05.02 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Egy remek nap a Tisza-tó körül, Attibati vezetésével.
BT(Bringás találat)

radpeter 2008.05.02 15:56 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

scele 2008.05.02 15:56 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2008.04.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Vasánap jónak igérkezett egy kis karikázásra. Egyrészt bicikli és SPD teszt volt, másrészt pedig egy kis napozás a drótszamáron. Reggel hűvös volt mindössze 7 fok és esett, délre már felkúszott 15-re és kisütött a nap is. Összeségében jól sikerült a nap leszámítva, hogy a GCBELO után 3-an maradtunk 2 bringára, egy lánc megadta magát. Jó kis hely szintkülönbség sincs, betrekkeltem még néhány hiányzó szakaszt. A multiról: a megadott parkolóból indultunk, az első pont könnyen meglett. A ládához áttekertünk a kishídon, a komp kötél híján nem üzemel. A 3. pont szerintünk lila, de ok. A 4. ponton minden vili. Köszi a rejtést!

Csuhás 2008.02.23 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.20
Kerékpár hiányában, egy fájós lábú kutyával maradt az autós, gyaloglós megközelítés. A Tisza-tó partmenti szárazon elérhető ládáinak levadászása közé iktattam be ezeket a pontokat. A környék valóban igen szép, szóval ha rendeződnek a viszonyaim és elérhetö lesz a bringám akkor lehet hogy végigtekerem.

Csuhás, Vándor

Kérem a rejtőt ha nem tartja fernek a nem kerékpáros megtalálást akkor jelezze és törlöm a logot.

Furcsa párEgy vicces vízijárgány
Strand leeresztveIgényes híd
Sárga ívKikötő
Álom partNe itt keresd a jelszót
KilátásVízmérce
szakica 2007.10.01 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Munka után indultunk, jól esett ez a kirándulás. Alföldön élek, de eddig nem láttam ennyi szépet a Tisza-tóból. Köszönöm a rejtőnek és természetesen Mihulnak aki egy újabb csodával lepett meg. Élveztük a táj szépségét,a természet csodáit, szépen kiépített környezetet. Jó volt a kis "komppal" a szigetet megközelíteni. A toronyban kicsit sok volt a pókháló, de a meredek lépcső akadályát is megoldottuk.
Nagyon jól éretük magunkat, eldöntöttük, hogy a nyáron eljövünk ide újra.

Mihul 2007.10.01 18:20 - Megtaláltam
ok

KataJani 2007.09.29 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Tisza-tó kerülés volt mára tervezve kerékpárral. Az idő nagyon jó volt, szép, tiszta napos volt, ideális a kerékpározáshoz. A GCTIKO multin kivül sikerült még három útbaeső ládát is megtalálnunk. A túra hossza 67 km-re sikeredett.
Mai 4/4, össz. 279. megtalálásunk. Erről a napról csak szuperlativuszokban lehet beszélni. Szuper időjárás, nagyszerű túra, gyönyörű környezet, gazdag élővilág. A kompozást is nagyon élveztük. Kis sötét folt, hogy az EUROVELO kerékpárút egyes részei "el voltak adva", s nem lehetett áthajtani. Nem baj, lényeg, hogy haladunk EURÓPA felé. A 3. ponton található objektum nem a legideálisabb jelszóhordozó.
Abádszalókot választottuk indulópontnak. Itt pont az induló szüreti felvonulásba csöppentünk. A tavat Tiszapüred-Poroszló, Kisköre irányba kerültük. A pontok így is teljesíthetők, így a végére maradt a láda.
Pontok: 3. 9:54; 4. 11:30; 1. 13:45; 2. 15:28
De nehéz volt 10 képet szelektálni.

Szüreti felvonulásTisza-tó
Minden szép egy képbenLevélpárna
DinnyéshátCsatorna
KomponállókPanoráma
Európa végeEUROVELO
M.Sasa 2007.09.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Tiszafüredi hétvégén levadászva. Dinnyéshát nagyon szép! A komp is tetszett...

Zsu. 2007.09.22 17:10 - Megtaláltam
Gyönyörű idő, gyönyörű környék, kellemes bicajozás Mikulással.

Mikulás 2007.09.22 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Nagyszerű multi! A szabályok szerint csak gyalog vagy kerékpárral teljesíthető. Mi a kerékpáros verziót választottuk. 68 km lett, talán egy helyen volt kitérő: megkerestük a Domonkos rendi apátság romjai ládát. A Tiszaörvény nevű doboz pedig egyenesen útba esett. Így a kör által 3 ládát is megtaláltunk :) A túrát a doboznál kezdtük. Itt van parkoló bőven. Mivel a kézikomp a másik oldalon volt, gondoltuk sebaj elindulunk és úgyis ide érkezünk, majd akkor több szerencsénk lesz. Csodálatos időnk volt, igazi kerékpáros kiránduló idő: szélcsend, 20 fok, felhőtlen ég! A pontokat is szedtünk szép sorban, minden egyértelmű volt. A Tiszaörvénynél jót ebédeltünk. Majd a kiindulópontra visszaérkezve, szomorúan tapasztaltuk: a kézi komp a két part között van... Telefon Attibatinak, aki szerint talán van egy kis híd a gát felől, ahol be lehet menni (ha minden igaz, kulisz trackelte be). No, ezt hamar megtaláltuk és valóban: kompozás nélkül is megközelíthető a láda! A tókerülés folyamán szinte folyamatosan van kilátás a vízre, nagyon szép az őszbe forduló táj!

Kösz szépen Attibati!

Mikulás

Ha gáz van a komppal, használd a hidat: N47 31.006 E20 34.770

Nivabibi 2007.09.15 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.74
Megvan.

Tototo 2007.09.09 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
A javasolt parkolótól, végig az ajánlott útvonalon.
A komppal szerencsénk volt, mindig a megfelelő oldalon parkolt. Kiskörénél sokat időztümk, építőménök-hallgató lányom szinte kifürödte a fényképezőgép mem-kártyáját.
Nagyon szép túra, jó minőségű úttal, köszönjük.
Kata, István

lacsz 2007.09.01 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Technikai problémák miatt délre értünk Poroszlóra. A parkoló mellett elnyaltunk egy fagyit aztán megcéloztuk a tavat. Az 1. pont könnyen meglett. A 2. pontnál lévő komp erősen emlékeztetett egy japán IQ tesztre. Talán a rosszul kezdődő nap esetleg a csillagok nem megfelelő állása vagy valami egész más miatt a ládát csak segítséggel találtuk meg. A többi ponttal nem volt problémánk.
Érdekes látvány a kempingnél az utat lezáró kapun belül lévő bicikliút tábla. Vajon mi volt előbb, a kerítés vagy az út?
Egyébként remek kis túra!

kilátásVajon hol lehet ea láda?
tudo 2007.09.01 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.12
Igazi kerékpáros GC-menet 160 km-en 2 ládával a Ludas - Tarnaméra - Heves - Átány - Tiszanána - Sarud - Kisköre - Tiszafüred - Poroszló - Füzesabony útvonalon. Minden jó volt, kivéve, hogy a végére nem hiányzott 5 km intenzív ázás :-(.

GCREMU után a múltkorinál sokkal kedvezőbb időjárási viszonyok között és rövidebb úton, Átány - Kömlő felé haladtam. Persze ilyenkor még egy kis segítség is jön 10 km stéher formájában. A múltkor itt már a lelkemet is majd' kileheltem, és akkor jött a szélben való kajakozás.

Sarudnál rákanyarodtam a Zöld kerékpár-ra, és Pupu nyomvonalára álltam rá, amely megbízhatóan végigvezetett a tókerülésen. Az 1. ponton szép volt a kilátás, és megnyugtató volt a kerékpárút a 2. pontig. A Tisza-tó körüli kerékpárútnak nak ezen a részén még nem jártam.

A 2. pont közelébe érve szép ligetes, szigetes park bontakozott ki, de szinte biztos voltam benne, hogy a kézi hajtású komp csakis a túlsó parton lehet, és a közelben egy szál lélek sincs. Felkészültem erre a helyzetre otthon, ezért hoztam a fürdőgatyát, átöltöztem és gyorsan átúsztam a kompért. Most kimondottan jól esett 70 km után a hőségben egy kis fürdés, de mi lesz, ha télen jön valaki?

A láda gyorsan meglett. Visszafelé már nem volt gond a komponálással, és haladtam a déli csücsök, Kisköre felé. Itt egy kellemes meglepetés keretében Togoékkal találkoztam, akik frissen látták logomat GCREMU-nál, és Debrecenbe tartottak.

A 3. és a 4. pont simán ment, és szombat ellenére egészen elviselhető volt az autóforgalom a kerékpárúton. A két pont között búcsúzóul jót fürödtem a tóban. A Tisza-tavat korábbról nem ismertem, de a GC révén kimondottan meg is szerettem :-).

A jelszó délben állt össze. Valahonnan ismerős volt, nem aggódtam a helyességéért. A továbbiakban Tiszafüred - Poroszló következett, utóbbin egy frissítéssel. Füzesabonyig az utolsó 26 km pofaszeles lett, 42/16 - 42/18 forgott csak el átlagos 82 rpm ped. és 138 bmp pulz. mellett, ráadásul Besenyőtelek és Dormánd között szigorúan eláztam, miközben az autópálya kereszteződésétől poros, száraz, fülledt, napos idő volt végig.

Köszönöm a 2 rejtést, különösen a kerékpáros kört. Méltó befejezése lett számomra a Tisza-tóval való ismerkedésnek.

Kémlelő torony az 1. pontnálReggeli látávány a toronyból
A 2. pontnál - a komp persze, hogy a túloldalon vanIgy már jobb a helyzet
TalálatKikötő
Abádszalók templomaKerékpárúton
Parányi vízivirágokBúcsúfürdés :-(
petika 2007.08.29 12:50 - Egyéb
Itt találhatjátok a kézi erővel működtetett komp koordinátáit.

Kézi erővel működő komp 
Pupu 2007.08.29 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Pompás túra! Ilyen-olyan zűrzavarok miatt csak reggel 7-kor figyeltem fel rá, de kilenckor már a javasolt parkolóhelyről indultam. Mivel az én Tisza-tó térképem még jelöl földes gátkoronákat, montit vittem, pedig kár volt: végig aszfalt az út, mehettem volna fekvőbringával. Sebaj, legalább nem felejtek el hagyományos gépen biciklizni :-)

Öröm ez a klassz kerékpárút, de mintegy 40 autót számoltam össze. Horgászok jöttek velük a pecahelyekre. Elképzelhetetlennek tartom, hogy megvonják tőlük e jogot(?), illetve lehetőséget, de akkor milyen alapon lehet kizárni a többi autóst? Bizonyossággal határos gyanúm, hogy közülünk is lesznek, akik nem a Rejtő szellemében járnak el, hanem leautózzák a pontokat. Na, de ez nem az én dolgom, én sportszerűen teljesítettem. 68 km-es, szép kerekezés volt.

A ládánál a kis komp faramuci egy jószág! Csak egy kötele van, annál fogva lehet húzóckodni. Most a túlparton volt a komp, három fűnyíró munkásnál. Idehúzni nincs mivel, de egyikük értem jött. Ám mire visszaindultam volna, a jó ember megint átment a szárazföldre, és véletlenül elrúgta a kompot a parttól. Középen állt meg, hozzáférhetetlenül. Szerencsére a másik két mukinak volt ladikja, azzal átvittek.

Nagy köszönet a szép kirándulásért!

Tracklogom: Pupu tracklogja

Az Európát átszelő bringaútvonal részeDe azért láttam vagy 40 autót
Élő vízMagánterület (kemping) - lezárva (több helyen)
A láda szigeténélKét part között pihen a komp
MegmentőimAbádszalókon


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]