geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1819. Hajmáskér (GChajm)

Tiszti épület

Tiszti épület

A kastély elölről (Forrás: Viztorony.hu)

A kastély elölről (Forrás: Viztorony.hu)

Valamikori pompájában (Forrás: Viztorony.hu)

Valamikori pompájában (Forrás: Viztorony.hu)

A kastély bejárata

A kastély bejárata

Kastély hátulról

Kastély hátulról

A messziről látható torony

A messziről látható torony

Katonás csigalépcső (Forrás: Viztorony.hu)

Katonás csigalépcső (Forrás: Viztorony.hu)

Víztorony

Víztorony

Katonai temető

Katonai temető

Kilátás a temetőből

Kilátás a temetőből

Madártávlatból

Madártávlatból
Szélesség N 47° 8,591'
Hosszúság E 18° 1,285'
Magasság: 178 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.09.15 18:20
Megjelenés időpontja: 2007.09.16 12:46
Utolsó lényeges változás: 2016.12.18 07:10
Utolsó változás: 2018.06.09 23:17
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: lelcache + Zsé + Lili + Bambusz
Felhasználó: lelcache
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Megtalálások száma: 994 + 3 sikertelen + 22 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.5 megtalálás hetenteA geoláda nincs bejelentve a www.geocaching.com-on. Ne tegyél bele nemzetközi Travel Bug-ot!!!


Waposoknak:
A láda egy kisebb méretű (15x11x6 cm) műanyag konyhai doboz, ami a település határában található katonai temetőben van elrejtve, természetes környezetben. Megtalálás után menjetek be a faluba is, mert az igazi látványosság, amiért a láda született ott található. Kérem a rejteket az eredeti minőségben állítsátok vissza!


ÉS MOST BŐVEBBEN:

Köszönet Regős Tamás pilótaoktató barátomnak a légifelvételekért!

Veszprémből Budapestre menet, a 8-as út bal oldalán egy impozáns kastélytornyot lehet látni. Sokszor megcsodáltuk már távolról, de a nagy rohanásba soha nem álltunk meg megnézni, hogy pontosan mi is lehet ez. Gondolom sokan vagyunk ezzel hasonlóan, pedig érdemes megnézni, hogy mit is rejt ez a kis település, mert érdekes történelme és épületei vannak. Ezért határozatunk úgy, hogy egy geoládával titeket is meginvitálunk ide!

Hajmáskér a középkor óta magyarok lakta község, amely Veszprémtől 13 kilométerre keletre, a Séd folyó völgyében terül el. Oklevelekben Keer (1343), Hadmasker (1424), Haymaskér (1702) néven szerepelt. A helynév előtagja a hagyma szóból származó nyelvjárási hajmásból, az utótagja pedig a Kér törzsnévből származik. Ez azt jelenti, hogy őslakói a honfoglaló hét törzs egyikéhez, a Kérhez tartoztak.

A falu lakossága a XVIII. században 379, 1857-ben pedig ezer fő. A nagyobb mértékű gyarapodás a századforduló után, a monarchia katonai kiképző tüzérségi főiskolájának megszervezésével függ össze. A községben 1945-ig nyolcszáz - kilencszáz főt foglalkoztató hadiüzem is működött. A település lakossága 1989-től 1999-ig megduplázódott. Jelenlegi lélekszám: 3060 fő (2006. február havi állapot).

Az öthektáros területen fekvő, háromszintes, összesen hatezer négyzetméter alapterületű kastély 1906-ban, az Osztrák-Magyar Monarchia idején császársági és királyi tüzérségi "lövőiskolának" építették. Ezzel végleg intézményessé vált a vidék évszázados katonai jellege. A tüzérségi lövőiskola, lőtér, a "tábor" és létesítményei a monarchia állítólag legnagyobb katonai telepének, egy valóságos modern városnak a megteremtését jelentették, ami feltétlenül hatott a falu népének életére, mindennapjaira és mentalitására is. Az akkoriban 1300 lakosú településen három év alatt egy modern városrész született, ahol több ezer katonát helyeztek el. Akkori mércével mérve a tábort kiválóan felszerelték. A parkot fákkal ültették körül, kialakítottak egy mesterséges tavat is íves fahíddal. Igaz, a falulakók nem sokat élvezhettek mindebből, hiszen ők a területre csak a csendőrségtől kapott igazolvánnyal léphettek be. Külön érdekesség, hogy az itteni hadifogoly tábornak saját papírpénze is volt!
A második világháború megpecsételte a kastély sorsát. 1944-ben megjelentek a németek, majd 1945 után az oroszok. Utóbbiak évtizedes jelenlétét a falakon látható cirill betűs feliratok miatt tagadni sem lehetne, ám a falakba vésett "írásos emlékek" az itt történt átalakításnak és pusztításnak csak egy csekély részét jelentik. A templomból mozit csináltak, a lovardából színháztermet, a tavat feltöltötték, a kastély köré pedig emeletes házakat építettek. Egy utasítás miatt pedig -mely szerint minden fának nyolc méter magasnak kell lenni- gyakorlatilag tönkretették szinte az egész parkot.

Az országból való kivonuláskor az első szovjet katonai szerelvény Hajmáskérről indult. A laktanya felszámolásakor nemcsak a szovjetek és a berendezés tűnt el. Vittek mindent, még azt is, ami le volt betonozva. Az 1989 óta üresen álló épület, 1998-ban került az önkormányzat tulajdonába, miután az ÁPV Rt.-nek nem sikerült rá vevőt találnia. Kiderült, hogy a többhektáros terület mindössze egy helyrajzi számon szerepel, a térképeken pedig hol fehér foltként, hol pulykatelepként, hol pedig libafarmként van nyilvántartva.

Az Önkormányzat eddig nem tudta eladni a kastélyt és a Műemlékvédelmi Felügyelőség nem tud mit tenni az épülettel, hiszen a katonai jelleg miatt az ingatlanok nem minősülnek műemléknek. Több befektető is érdeklődne, ám a kastély belső kialakítása nem a legszerencsésebb. Ezenkívül a falu határában elterülő lőtér is megmaradt, amit a honvédség ma is használ. A környéken állandó hadgyakorlatok zajlanak, ami nem kis zajjal jár. A honvédségi hasznosítással is próbálkoztak, de ők sem látnak benne fantáziát. A különböző pályázatokon nyerhető pénzek nem elegendőek, ráadásul az általában követelt önrész is hiányzik. Ráadásul a kastély bejárata előtt ötvennégy lakásos társasház és étterem áll, melyeket az ideális hasznosításhoz le kellene bontani.Bár a láda hagyományos, mégis rövidke sétára bíztatlak benneteket. Parkolónak a kastély háta mögötti hatalmas placcot javaslom ( N 47° 8,965' E 18° 1,557' 192 m [GChajm+parkoló]), de igazából itt nincsenek parkolási problémák, bárhol megállhattok. Érdemes megnézni a első képen is látható tiszti épület maradványait, ami még romos állapotában is nagyon szép ( N 47° 8,762' E 18° 1,421' 184 m [GChajm+tiszti épület]). Fő látványosság a "kastély" ( N 47° 8,897' E 18° 1,575' 192 m [GChajm+kastély]), mely teljesen körbejárható. A közelben található az ország egyik legszebb víztornya is ( N 47° 9,152' E 18° 1,839' 210 m [GChajm+víztorony]), amelyről ITT olvashattok részletesebben. A víztorony kívülről meglepően jó állapotban van, de a belseje már az enyészeté. A víztorony tudomásom szerint magánterületen áll, de a terület nincs lezárva, és semmilyen magánterületre vonatkozó táblát sem látni, ezért szerintem közel lehet hozzá menni fényképezni. A megközelítést a ( N 47° 9,018' E 18° 1,836' 200 m [GChajm+víztorony start]) ponttól javaslom. Érdemes sétálgatni a kastély hatalmas parkjában és megtekintésre javaslom (márcsak a láda miatt is :-D) a falu határában található szépen rendben tartott katonai temetőt is, ahol békében nyugszanak egymás mellett több nemzet katonafiai (német, szerb, orosz stb.).

A láda egy kisebb (15x11x6cm) konyhai műanyag doboz, az imént említett katonai temetőben várakozik a megtalálókra. A temető szépen karbantartott! Kérlek titeket, hogy ezt az állapotot mi se változtassuk meg! Géstíges: a adál űrűs géstétös nebépezök nabgássagammezs! Kérlek, a rejteket adó objektummal finoman bánjatok! Köszi!

FIGYELEM! Az összes épület romos, omladékos állapotban van, ezért azokba bemenni életveszélyes! Mindenhol kint van a figyelmeztető tábla, hogy a romok 5 méteres környezetében tartózkodni tilos! Kérlek titeket, hogy saját érdeketekben ezt ne hagyjátok figyelmen kívül.

Kellemes időtöltést kívánunk!

(Forrás: Hajmáskér weblapja, Víztorony.hu)

És aki még ennél is többet szeretne tudni, az ne habozzon elolvasni ezt a blogot! (Köszönöm viragk-nak a cikket.)

Aktuális hírek: A kastélyt az Önkormányzat jelenleg 60 millió Ft-ért, a hozzá tartozó 5 hektáros területet pedig 100 millió Ft-ért árulja pályázat keretében. A 2007 júliusában lezárul pályázat ismételten eredménytelen lett. Most zárt pályázaton próbálják értékesíteni, de ha ismét eredménytelen lesz ez is, akkor megint lehetőség nyílik majd rá, hogy akár Ti is megvásároljátok! Hajrá! :-)

Ládakarbantartások, ládaellenőrzések listája
2016.12.18
2016.07.20 Köszönöm Szabó família segítségét!
2011.08.28
2010.08.16
2010.05.20 Köszönöm nogacsalad segítségét!
2009.03.21
2008.09.21
2008.05.30
2007.10.14
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (645 db): környezet: 4.38 rejtés: 4.50 web: 4.62 átlag: 4.50

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Szárnyaló Sas 2020.07.04 19:21 - Megtaláltam
A sas leszállt, a sas leszállt... Köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.4.1]

Somabacsi 2020.07.03 17:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.57
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

S13 2020.07.01 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! :D [Geoládák v3.4.1]

FeGyoLa 2020.06.26 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kingajani 2020.06.20 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

aknitram 2020.06.20 18:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

szappy111 2020.06.05 17:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

tbius 2020.06.01 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megvan. Köszi!

Bmikka 2020.06.01 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Köszi a rejtést!

Rézangyal77 2020.05.31 15:00 - Megtaláltam
Elgondolkodtató....

laszloze 2020.05.16 17:22 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A láda épségben egészségben. [g:hu 1.6.5]

Egoland 2020.05.16 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

@Nikó 2020.05.16 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

kitkat0123 2020.04.26 21:01 - Megtaláltam
Egeszen mellbevágó helyszín, főleg a hátsó, német parcella. Hianyzik egy tájékoztató tábla, hogy bemutassa a helyet.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.3.2]

kovigaga 2020.04.26 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Mit nekünk a korona.... Logfüzet hiányzik. Gaga és Harold [Geoládák v3.3.2]

fa-peti 2020.04.25 19:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Pucu 2020.04.10 13:00 - Megtaláltam
Megtalaltuk köszönjük a rejtést. A jelenlegi helyzetre valo tekintettel nem nyitottuk ki. Kérlek a fényképek alapján fogadd el. Köszönöm!

[Jóváhagyta: lelcache, 2020.04.12 10:16]

20200410_13092220200410_130106
20200410_124718 
vzolika 2020.03.28 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.28
Köszönöm. :)

-DÖME- 2020.03.21 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

sergio 2020.03.17 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.46
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk! KisVacak&Sergio :-)

Micra73 2020.03.14 07:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Elkövetve Dr.Ladával :-)

Dr.Lada 2020.03.14 07:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Elkövetve :) [g:hu 1.6.5]

Micra 73-al közös találat. Walk-ra menet gyorsan megálltunk a temetőnél. A kapu szerencsére nem volt zárva, így egyből be is jutottunk, a láda is egyből meglett. Érdekes hely, tetszett. A láda teljesen üres a logbook is hiányzik belőle.:-( Szerencsére a doboz fedelére fel van írva a jelszó. Mivel siettünk a walk-ra és a hátizsákomba volt kint a kocsiba logbook, viszont arra már nem volt időnk, hogy újra ki-be jöjjünk, így sajnos nem tudtam pótolni. Az utánunk jövő vigyen logbookot!

-1-2
-3 
Gazdy9 2020.03.08 14:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.48
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

cachekereso 2020.03.07 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltam, köszönöm a játékot. [g:hu 1.6.7]

Adambalogh508 2020.03.05 15:10 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltam. De kicsit hiányos már a doboz tartalma!!!

dragunov 2020.02.16 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megvan!
drgn

20200216_123636 
Bettinó 2020.02.09 20:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]

serendipity 2020.02.08 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

vlala67 2020.01.21 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Lupus21 2020.01.21 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

trueefalsee 2020.01.01 15:41 - Megtaláltam
BÚÉK [Geoládák v3.1.2]

Peterancsa 2019.12.29 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83
Ez is megvan, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

kovacs06120000 2019.12.29 09:23 - Megtaláltam
Megvagy! Ládavadász vagyok, mindenkinek sok sikert a továbbiakhoz! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

sokhegyizs 2019.12.22 14:36 - Megtaláltam
Hurrá, megtaláltam, nice work! B-) Üdv: Zsolt & Candy kutyus [Geoládák v3.1.2]

tam623 2019.12.15 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

vajasfok 2019.11.22 14:18 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

Érdekes helyszín, különös hangulata van a temetőnek.

Szilágyiék 2019.11.09 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Sír az ember lelke: ilyen csodákat hagyni így lepusztulni...

Jól körbejártuk, és "nehogy már kihagyjuk", bocsi, de mi bizony bementünk! (Szigorúan csak saját felelősségre.) Voltak ott mások is. Mikor hallottam, hogy Laja köszön valakinek, azt hittem, bennszülöttekkel találkozott, de azoknak csak a nyomait láttuk. Viszont egy helyes fiatal pár is végigjárta a kastély termeit. Bizony kár lett volna kihagyni, nagy élmény volt!

A temetőnél annyira jöttek utánunk, Laja meg csak meg akart állni, kis híján autóstul bementünk a kapun. De hamar rájöttünk, hogy az út túloldalán jó nagy hely van parkolásra :-D

Találtam egy érdekes cikket Az eredeti sírkövekről

Köszönjük, hogy megmutattad!

Csodaszép! Lépcső ...
Mellettünk a tartályA kastély - annyira gyönyörű még most is
"Hagyaték"Sír a szívünk érte!
Lépcsőház az emeletenNa ez már tényleg élet-a-veszély!
Ez már kicsit giccses - nekemElsőre ezt láttuk meg
Közös nyughelySírkövön a kép
Szépen rendben van tartva 
norko 2019.10.28 14:58 - Megtaláltam
Bakonybéli kiránduláshoz menet útközben ...Ötletes a rejtés.

szabilkó 2019.10.21 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

raticu 2019.10.21 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

jegesmedve137 2019.10.20 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

marci_pym 2019.10.20 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Bilmark 2019.10.17 16:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A logbook eltünt. A cukorkát kivettem nehogy valami kiszagolja. [Geoládák v2.2.5]

Ltamás76 2019.10.13 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Kicsit sétáltunk a temetőben szép, gondozott, nyugodt hely. Kilenc hónapja lakunk Hajmáskéren de eddig mindig csak elmentünk mellette. Kellett a segítség :) Sajnos füzet nem volt a ládában vmikor kiugrok és pótolom.

IMG_20191013_125415 
Klifi 2019.09.08 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

vaslemez 2019.09.07 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.15
Merész, de jó rejtés.

sergeant 2019.09.06 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

loco001 2019.08.21 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Norbee97 2019.08.19 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.07
Vakáció bérlet 2019 37/75.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Az állomástól érkezve nem sok mindent néztem meg, főleg a pontokra hajtottam. Mindenesetre jó volt a láda közelében lévő árnyék, meleg volt nagyon. A rejtés elég fura volt, de hát ha működik, jó ez... :D [Geoládák v2.2.5]
1167.

IMG_20190819_150445IMG_20190819_150450
IMG_20190819_150504 
Palóchegylakók 2019.08.18 09:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Palóchegylakók [Geoládák v2.2.5]

geoládászok 2019.08.05 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

20190805_131037 
SempergerL 2019.08.04 23:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eddy07 2019.08.02 11:28 - Megtaláltam
Köszönöm!

nimka 2019.07.31 13:06 - Megtaláltam
továbbiak később [g:hu 1.6.4]

m_andi 2019.07.29 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Köszönöm!

csehipest 2019.07.24 12:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

dabcsi 2019.07.22 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Viczi 2019.06.23 12:50 - Megtaláltam
A doboz tetején belülről ott a jelszó, szuper rejtés, jó állapotban van.

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Jancsekfamily2019 2019.06.10 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.30
helyben vol

Gondx 2019.06.10 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zotyee 2019.06.02 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

popperpeti 2019.06.02 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszönöm a rejtést, logfüzet nincs jelszó a dobozon.

fehérkút 2019.06.02 12:14 - Megtaláltam -
Köszönöm a rejtést! Sajnos ismét nincs benne logfüzet, a jelszót a dobozról le lehet olvasni!

betv 2019.05.11 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! #26 [Geoládák v2.2.5]
Váratlanul érdekes település. Rengetegszer elmentünk már mellette a 8-as úton, és végre a GC-nek köszönhetően be is mentünk.
A láda helye, a temető is különleges, és szépen gondozott. Meglepő a sok különféle nemzetiségű név a kereszteken, főleg azért, mert I., és nem II. világháborús keresztek.
Az is kellemes meglepetés volt, hogy az előzetesen elolvasott logokhoz képest szép füzet, a jelszó megvan, aztán a füzetbe nézve láttuk, hogy alig több, mint egy órája járhattak itt azok a kessertársak, akik rendbehozták. Köszönjük!

paledina 2019.05.11 12:43 - Megtaláltam
-

emiGrant 2019.05.11 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Gyönyörű falu, szép és érdekes épületekkel, de nekem igazán a katonai temető teszett. Az, hogy mindenféle náció a halálban megtalálja egymást, az talán a háborúk teljes fölöslegességét bizonyítja. A rejtés nagyon ügyes és a hiányzó logfüzetet pótoltuk. A jelszó most már nemcsak a füzetben, hanem a láda fedelén is látszik. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
stikli08 2019.04.18 10:25 - Megtaláltam
Csatlakozom az előttem lévőköz. Láda megvan. Sajna a logfüzet hiányzik. Ládára sincs írva a jelszó. Mivel nem járok erre egyhamar kérném fotó alapján elfogadni. köszönöm hogy megmutattad. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: lelcache, 2019.04.19 09:05]

ekrisztinw 2019.03.31 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos a kis füzet nem volt a dobozbannígy néhány apró ajándekkal jeleutük, hogy itt jártunk. Ötletes rejtés, hosszan kerestük! Visszatérünk a jelszóért máskor. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: lelcache, 2019.04.19 09:06]

Wilka74 2019.02.22 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Hazafelé jövet beugrottam a temetőbe és megkerestem a dobozt. Köszönöm szépen a hely bemutatását.

Audrey722 2019.02.20 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

 
Domika87 2019.02.18 20:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

turzovivi 2019.02.18 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

krsztna 2019.02.18 17:53 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm! Pöpikék! Juhú! [Geoládák v2.2.5]

Cicapapa51 2019.02.15 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Köszönöm a rejtést.
Nagyon jó állapotban lévő rendes ládát találtam.
Meglátogattam a pontokat. Az idő könyörtelenül pusztít.
A temető különösen szépen rendben van tartva.
TFTC
Cicapapa51

Bat&Cat 2019.01.12 16:14 - Megtaláltam
Megvan! [Geoládák v2.2.5]

RED75 2019.01.08 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.93
Köszönöm a lehetőséget.

domjánandrea 2019.01.01 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sheriff 2018.12.30 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Emerich63 2018.11.02 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Nagy kár az épületért....

20181102_152400_00120181102_153602
20181102_153201 
Zsolti66 2018.10.29 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Attil@ & Réka 2018.10.28 10:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

H+W 2018.10.23 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

StellaDeFrász 2018.10.20 13:05 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

pgyp 2018.09.30 14:58 - Megtaláltam
Megvagy! [g:hu 1.5.4]
Reggel Veszprámbe menet megálltunk a ládánál, de rá 1 percre egy idős bácsi jött egy sírt gondozni - 20 méterre a ládától. Nem akartam felfedni a ládát, így elmentünk a faluba megnézni a látnivalókat. A kasélyba bementünk a fiammal, annyira nem is vészes belülről, mint amilyenek más volt szovjet épüetek. Viszont a házak közelsége miatt nem hiszem, hogy valaha is lehet hasznosítani bármire is. Iskola van, kastélyszállónak nem jó, Tsz-ek meg már nem ilyen épületeket használnak... Talán erősnek kell lenni és lemondani róla.
Délután Fruzsival kiegészülve mentünk a ládáért és pont ő volt a semfüles, aki kiszúrta a jó rejtést!

RaptorOne 2018.09.27 22:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

FoJo 2018.09.23 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Hazafelé Bakonybélből. Romjaiban is szép a kastély.

Hegedüs Zsuzsa 2018.09.06 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Nagyon jó rejtés.
Köszönöm a lehetőséget.

IMG_0325IMG_0326
IMG_0329IMG_0327
IMG_0330IMG_0335
IMG_0339 
Danimaci 2018.08.31 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Lilamacs 2018.08.26 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Hajmáskér katonai temető 2018.08.26 (2) 
Plavi 2018.08.24 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.58
A nyaralásból hazafelé tartva megálltunk itt egy kicsit körülnézni, és ha már volt itt egy láda, megkerestük. Nem volt könnyű, de rátaláltunk.

juhturo 2018.08.20 10:51 - Megtaláltam
Augusztus 20. családi kesselés úton a Magyar Tenger felé. [Geoládák v2.2.4]

macaron13 2018.08.19 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

GAMANO 2018.08.09 08:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Matita 2018.08.01 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Pikipiki 2018.08.01 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

eltájoló 2018.07.30 08:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Szépen karbantartott a temető. A ládát kicsit keresni kellett. Jó állapotban van. Köszi a rejtést.

Bogyekk24 2018.07.29 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Johny258 2018.07.28 08:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Szépen karbantartott temető.

IMG_20180728_085119IMG_20180728_085236
IMG_20180728_085410 
kismanas 2018.07.27 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Köszönöm szépen!
Bakman is....

aszdogemakri 2018.07.21 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Köszönjük a rejtést!

Kozák 2018.07.20 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Tisztelet a hősöknek.
Köszönet a rejtőnek.

bence máté 2018.07.13 14:00 - Megtaláltam
Ok

AtiGabi 2018.07.13 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Köszönjük!

Furtyka 2018.05.26 19:22 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

KP1965 2018.05.26 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
A GeoVándor Túrasorozat harmadik túráján a Bakonyban jártunk, a túra után levezetésként még megálltunk pár helyen útközben és begyűjtöttünk kilenc ládát, ez volt az ötödik. A kastélyt és a tornyot menet közben az autóból néztük meg, csak a temetőnél álltunk meg.

20180526_192516 
Mizo6869 2018.05.21 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Kár a kastélyért. Mia, Piri (kutya), Zoli.

Diós Bejgli 2018.05.19 14:02 - Megtaláltam
Köszönjük: B, T és Á [Geoládák v2.2.3]

Madw 2018.05.13 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

R-Gyu 2018.05.13 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

nagyutazo 2018.05.12 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

ha2 2018.05.09 18:00 - Megtaláltam
Útban az új GCSMSZ láda felé ez is útba esett.

johnnycache 2018.05.05 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Köszönöm az élményt!

gyalogk 2018.05.05 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

ErdőCsöndje 2018.05.01 19:12 - Megtaláltam
Köszönöm!

Secc 2018.05.01 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.67
Köszi!

Frentzen 2018.05.01 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4j]

Érdekes volt a látvány, mindazonáltal nem vagyok a temetői rejtések híve.
Én más hova rejtettem volna.
Amúgy a rejtés tényleg jó.

20180501_113033 
Gyombi 2018.05.01 11:00 - Megtaláltam
Hazafelé meglett ez is, nagyon érdekes helyszín! A ládát egy ideig kerestem, mert tartósan máshova vitt a kütyü. Köszönöm a lehetőséget!

joove 2018.04.29 18:39 - Megtaláltam
Mai napi bónusz láda. Köszönjük a rejtést.

csörike és maci 2018.04.22 14:00 - Megtaláltam
Ok.

szabti 2018.04.15 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Strombus 2018.04.09 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Sosem jártam még erre, így minden új információ volt. Köszönöm az érdekes ládaoldalt és az ötletes rejtést. A láda környékéről nézve igen egyedi, meghökkentő a falu sziluettje: Vajdahunyadvárára emlékeztető torony mellett modern fémgömb víztorony ágaskodik, aztán meg négyemeltes panelok.

Tettem a ládába laminált mugli infot és szerencsére még idejében érkeztem ahhoz, hogy kiszedjem a három cukorkát. Talán a nyuszi tojta őket? A vajkaramellát gyorsan meg is ettem, mivel reggeli óta csak biciliztem, de még nem ettem semmit, így nagy jól esett. Inkább bennem olvadjon mint a ládában!

R.Betti 2018.03.30 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Nagyon ötletes a rejtés. Köszönjük a lehetőséget! :-)

breimanne 2018.03.30 13:42 - Megtaláltam
Nagyon nagy a rejtés! Sőt egyedülálló! Az egyik legszellemesebb, amit láttam eddig!

Köszönöm a rejtőnek!

Fogalmam se volt,hogy ennyi felkeresni feltétlenül érdemes hely, épület van a városban!Csak kivülről láttuk sajnos ezeket most!

DSCN0052 
Bittmann 2018.03.23 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Köszönjük a lehetőséget!

IMG_1269IMG_1270
IMG_1275 
pötyimiki 2018.03.22 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Köszi, hogy "idecsaltál"! Remek a rejtés.

Nemi91 2018.02.25 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

Nitusz 2018.02.25 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csattila87 2018.02.17 16:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

roko1821 2018.02.17 16:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

villon 2018.02.17 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nfmate 2018.02.08 15:40 - Megtaláltam
Munka után. Köszi [Geoládák v2.2.2]

MRT Co. 2017.12.10 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.0.1]

EdKa 2017.12.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Szépen karbantartott temető. Sajnos a láda tartója nem záródik rendesen.

becko 2017.11.04 07:20 - Megtaláltam
A mai veszprémi ládászás bemelegítő találata a sejtelmesen ködös temetőben.
A zippzár megadta magát.

sotatyigák 2017.10.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Köszönjük a rejtést.

bimbee87 2017.10.21 19:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Köszönjük a rejtést!

13 2017.10.15 11:52 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

vliptay 2017.10.15 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk 13-mal az októberi nyárban, biciklizés közben. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

art 2017.10.01 14:45 - Megtaláltam
Köszönöm

monic1006 2017.09.29 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
GC34FV-re menet-jövet amit lehetett, útba esett / kicsi kitérővel megfogható volt azt mi most megfogtuk. :) Régen volt már ilyen, hogy egy (hosszú)hétvége alatt ennyi ládát szedtünk volna be! :)
Ez volt a hétvége 5. találata. Sajnos a rejtés apropóját adó Tiszti épület romajiban, a település "citromnegyedében" található - amit lehetett már lelopták róla.

A rejtés, hát az viszont 6csillagos! Csuda egy valami! :D

Köszönjük a lehetőséget!

szsoutdoor 2017.09.29 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A felsőszölnöki gc34fv-re menet 5. találat, gcosku után útba esett, így beszedtük. Szomorú, hogy ilyen nagy múltú épületek így mennek tönkre. A rejtés viszont nagyon ötletes. Köszönjük a rejtést!

Zolas21 2017.09.14 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BaLiAnIz 2017.08.27 06:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.45
Megtaláltuk, köszönjük.

nadainagykamilla 2017.08.20 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönjük a rejtést, nagyon szép a temető.

faczananna 2017.08.20 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtalaltuk. Koszonjuk

eazs 2017.08.20 18:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Eredeti! Köszönjük!

Nagy Marci 2017.08.20 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést. Érdekes volt a helyszín.

llaci1 2017.08.20 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

TD Adventure 2017.08.12 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Szulinapi ladazas masodik allomasa. Otletes a rejtes!

qtatom 2017.08.10 14:15 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Balázs1984 2017.08.02 11:46 - Megtaláltam
Ötletes rejtés. Köszönöm. :-)

Raczky család 2017.07.30 09:25 - Megtaláltam
Köszönjük az ötletes rejtést, megtaláltuk. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2017.07.21 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Magyarpolányban évfolyam találkozó. Jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

P_20170721_190929P_20170721_190943
P_20170721_191422P_20170721_191436
katica 2017.07.20 17:58 - Megtaláltam
Köszi! Itt akarmeddig elmaszkaltam volna, nem mellekesen a rejtes is szuper. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Klari2006 2017.07.16 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Sánta8 2017.07.16 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

TDorka 2017.07.16 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tasnerp 2017.07.16 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

David2012 2017.07.15 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vecsbal 2017.07.09 07:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
BRM400 Bakony Extreme-ről hazafelé tartva. Az utóbbi három évben többször áttekertem a községen - általában éjszaka - így most nappal támadtam meg a ládát. Csodás a kastély és környezete, ám a jelen állapota sajna sorsszerű ... :((

DSCN4323DSCN4321
DSS és Szandra 2017.06.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megtaláltam, köszi a rejtést. :) 2008-ban voltam először Hajmáskéren, a kastély és a legtöbb épület azóta csak rosszabb állapotban van sajnos. :( Viszont annak örültem, hogy legalább a tiszti épületet sikerült felújítani és nem lett az enyészeté.

"J&J" 2017.06.23 11:36 - Megtaláltam
Már sokszor jártunk errefelé, de sohasem álltunk meg itt. Most végre sikerült alaposan körülnézni ezen az érdekes helye4n.
Kösz a rejtést.

szabo.csalad 2017.06.18 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltuk!

vViktor 2017.05.21 18:29 - Megtaláltam
De ezen a földön találtam kincset" - Republic

mepetya 2017.05.20 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! Valóban ötletes rejtés. MePetya&Timi

laclac88 2017.05.13 13:41 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, megtaláltam!
Sok érdekes helyre vezet a leírás, de örülök, hogy nem multiláda formájában, hanem hagyományos ládaként mutatja be. :)

Banyanya 2017.04.18 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lajtmann 2017.04.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
++

Andrisok 2017.04.15 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk, köszönjük!

Szityu 2017.04.15 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!
Évi, Szilárd

thera 2017.04.13 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Köszönöm a rejtést!

BLUEway💙2016! 2017.04.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
A rejtés nagyon eredeti volt, ilyennel még nem találkoztunk. Gratulálunk az 5letért a rejtőnek. THANKS.

20170413_13344920170413_133427
20170413_133713 
Göde 2017.03.17 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Szépen rendben tartott kegyeleti hely. Remek rejtés!

RPatrik 2017.03.15 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

alberrt 2017.03.05 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3] [wapon beküldött szöveg]

szlibud 2017.02.13 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Majdnem feladtam, aztán végül csak a segítség miatt lett ami a ládaleírás végén van.
Előtte 3x feltúrtunk már mindent :)

GChajm_20170213132622.jpgGChajm_20170213132839.jpg
Szejbi 2017.01.03 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.23
A ládát sajnos nem találtuk meg! Nagy volt a mozgolódás (Mugli veszély) a temetőben, kerestük, de nem találtuk. Kegyeleti okokból nem kutakodtunk tovább. Küldünk mail-t a rejtekhelyről ahol szerintünk a ládának lennie kellett volna.
Kérjük a találat elfogadását a képek alapján!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.03.08 18:43]

IMG_1734IMG_1736
IMG_1737 
Pumba9 2017.01.01 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mirtt 2017.01.01 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zoltot 2016.12.30 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Már megfordult a fejemben, hogy ez nem lesz meg, amikor rátaláltam... :-D

TFTC!

lelcache 2016.12.18 07:00 - Egyéb
Ládakarbantartás!

A régi, megtépázott ládamaradványokat begyűjtöttük, és szép új, ropogósan friss láda került elhelyezésre az eredeti rejtekhelyre. Remélem, hosszú ideig teljesít majd szolgálatot.

lelcache

pegasus_mv 2016.11.04 10:07 - Megtaláltam
A leírás alapján kerestem a ládát (talajszinten, a megadott sarokban), de siker nélkül. A sír környékét nem akartam teljesen átkutatni. A mellékelt képek alapján kérném a találat elfogadását. Előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: lelcache, 2016.11.07 10:09]

_GChajm1_GChajm2
_GChajm5_GChajm6
_GChajm7GChajm1
GChajm2GChajm4
Liberty 2016.09.23 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.26
34/34. Ládaszüret a Balaton-felvidéken.

Útban hazafelé megkerestem volna a ládát, de az adott koordinátán mindent alaposan átnézve sem találtam meg, csak segítséggel lett meg a jelszó. Próbáltam a rejtőt elérni és tájékoztatni, de nem vette fel a telefont.

Hajmáskér címere
kellerla 2016.09.03 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fatibi1 2016.08.27 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

MedvegyT 2016.08.24 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Végek 2016.08.15 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2016.08.14 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Szégyen, ami a "kastéllyal" történik.
A temető tetszett, szép, békés hely. Találtunk olyan német katonát a halottak listájában, aki 1926-ban született, meghalt 1944-ben...
Köszönjük a rejtést!

/Dr. Jones, Quatermain/

[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szégyen-1Szégyen-2
Szégyen-3Szégyen-4
Szégyen-5Szégyen-6
Szégyen-7Szégyen-8
Locusta 2016.08.12 11:56 - Megtaláltam
Valahogy van valami elgondolkodtató az omladozó kastély és az előtte álló lakóépület közti kontrasztban és párhuzamban. Köszi.

Karika76 2016.08.12 11:56 - Megtaláltam
Megvan.

Wladin 2016.07.31 18:37 - Megtaláltam
A kastély elképesztő, a 80-as évek beli erdèlyi hangulat köszönt vissza.
Köszi.

20160731_123820 
Maszat1 2016.07.31 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família 2016.07.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

MGKE ládacsere-program keretében gyógyítva.

tarsolyos 2016.07.01 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Köszi.

laas 2016.07.01 11:35 - Megtaláltam
Sajnos a ládának csak a maradékai vannak meg, rejtői segítséggel logolva.
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nyúlék 2016.06.19 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.75
Nagyon szépe helyen van és a város is nagyon szuper főleg a kastély! Köszönjük szépen!:)

RékaésAdrián 2016.06.11 10:33 - Megtaláltam
Terveztünk egy kis ládázással egybekötött kirándulást mára gubasanyi88 és Dóra társaságában, aminek az első állomása volt Hajmáskér. Végignéztünk mindent, majd legvégül rejtői segítséget kérve megállapítottuk, hogy a tartó nem bírta tovább,a láda pedig eltűnt.
Köszönjük a jelszót és a kedves segítséget!
Rendezett a temető, szomorú, hogy a kastély milyen rossz állapotban van..

bokorkatonatemető
gubasanyi88 2016.06.11 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Netti és Tomi 2016.05.17 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Megvan!! Köszönjük a rejtést!! Bringás találat reggel,útban Veszprémből hazafelé.Nagyon szépen karban van tartva a temető,és mér rengetegszer eltekertem mellette,de csakis a ládának,és a rejtőknek köszönhetem,hogy be is néztem!! A láda jó állapotban van,de legközelebb ha arra járok teszek bele ceruzát is a sok kis ajándék közé!!

vieva 2016.05.16 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.

TS 2016.05.14 12:27 - Megtaláltam
Évekkel ezelőtt amikor autóztam hazafelé a 8-as úton eltátottam a számat ahogy megláttam a távolban akkor kastélynak hit épületet. Utána olvasva már ismerem a történetét. Most sikerült közelebbről is megnézni és töviről-hegyire körbejárni. Nem tudom, hogy valaha is felújítják és hasznosítják ezt a nagy épületet. Butaság volt közvetlen közelébe építeni a panelházakat. A tiszti épületet már felújították. A láda könnyen meglett, de a tartója szakadozik, ráadásul zöld hernyók lepték el.

dsnine 2016.04.30 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam.

lucannuss/Debreceni Nyuszik 2016.04.12 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2016.04.06 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

GeoPatikuS 2016.04.06 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dienespeter 2016.03.27 18:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szabi16 2016.03.27 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.95
Végre megtaláltuk!Köszönet az elrejtőknek a telefonon nyújtott kisebb segítségért!

Törpe 2016.03.14 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Köszönjük a rejtést!
Törpe

Bogi és Bálint 2016.03.13 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csatit 2016.01.23 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Köszönöm a rejtést!

fercsipeter 2016.01.23 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.57
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Stark család 2016.01.23 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

IMG_0093 
KovMat 2015.12.23 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.96
Még épp sikerült viszonylag világosban odaérni, így meglett.
Köszi! -.- --

ijedősöknek ilyenkor már ne :) 
Csabiza 2015.12.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk:) Köszönjük! Az első HU-s ládánk :) Csabiza

FILA71 és Dávid 2015.11.30 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

seegyuri 2015.11.15 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
köszi.

a-beatrix 2015.11.15 09:30 - Megtaláltam
.

csokesz 2015.10.27 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

EmesESE 2015.10.23 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.99
A szeptemberi hosszú hétvégét a Balaton keleti mendencéje mentén található ládák felkutatásával töltöttük.
A láda elrejtése ötletes, nem szokványos. Logolás után megnéztük a kastély épületét, mely lassan az enyészeté lesz
Köszönjük a rejtést.

zoli86 2015.10.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Köszönjük, megtaláltuk! :)

MoMaszter 2015.09.23 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Tetszett! Régóta nézegettük mi is hajmáskéri épület (én szeretem volna közelről is szemügyre venni), illetve a katonai temetőről nem is tudtunk.

Az épület romló állagáért kár, gondolom iszonyú pénz lenne helyreállítani! A temető nagyon szépen rendben tartott; méltó helye a csatában elmentek emlékének.

Köszönjük a rejtést!

Mars3696 2015.09.23 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Ez egy nagyon szimpatikus láda volt számomra. Egyrészt a lövőiskolát párszor körbejártam anno katona koromban kívül-belül, most már a sztoriját is megtudtam, másrészt ugyanez okból érdekes volt megtapasztalni, hogy a hosszú-hosszú évek miként változtatták meg a település arculatát. :)

A rejtés is igényes és jópofa.

Bezol 2015.09.16 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

zsbodor 2015.09.13 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Bringás találat 1/2... Köszi

babaBálint 2015.09.02 12:11 - Megtaláltam
Sopron felé útközben.
A kelleténél lejjebb keresgéltünk.

GB 2015.09.02 12:11 - Megtaláltam
ok

Andrys 2015.09.02 12:11 - Megtaláltam
:-)

stmester 2015.09.01 11:30 - Megtaláltam
ügyes rejtés nagyon

Rupi71 2015.08.21 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.71
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2015.08.13 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.08.13 13:07 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

kincs92 2015.08.02 07:49 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Cloudwalker 2015.08.02 07:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.37
Kastély picit le volt pukkanva a temető azért különleges volt. A rejtés ötletes.

Köszönöm a rejtést,

Balear

Tuningoo 2015.07.31 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

igelkott 2015.07.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.38
Attól függetlenül, hogy temetőben nem szívesen keresünk, a rejtés jópofa volt.
Kár, hogy a kastély ennyire le van pusztulva. Elég kísérteties.

 
nagyi11 2015.07.26 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

 
Bagee 2015.07.23 12:30 - Megtaláltam
köszi!

GeoGirl 2015.07.23 12:30 - Megtaláltam
Köszi.

GeoMelinda 2015.07.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Köszönjük a lehetőséget, szuper rejtés! :)

Butchman 2015.07.12 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

Dudika 2015.07.11 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam Köszönöm a rejtő telefonos segítségét, engem az "objektum" szó zavart meg de sikerült. Szépen gondozott katonai temető , a képen egy száz évesnél is régebbi felirat "közvitéz".

OsiOsi 2015.07.04 15:00 - Megtaláltam
Huncut rejtés :-)

kenau 2015.06.27 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.85
Nagyon otletes rejtes!
A kastelyert viszont kar...szep lassan ossze fog dolni, es ezzel egy epiteszeti remekmu fog eltunni...

tabletta 2015.06.24 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tamas.baksa.hu 2015.06.14 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1z] [wapon beküldött szöveg]

godlada 2015.06.07 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Köszi, meglett!

Petri Bertúr 2015.06.06 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Petri és Ber ezúttal Francival kiegészülve. Sokszor elautóztunk a 8-as úton, a tornyot is láttuk, mégsem vettük eddig a fáradságot, hogy megnézzük közelebbről. Fantasztikus hely! Köszönjük!

Rom...A kert felől
Lányok a kertben 
NPLranger 2015.06.02 11:05 - Megtaláltam
Megvagy!!!
:)))
Köszi

rizsax 2015.05.24 16:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.90
Először azt hittük nem lesz meg, de kiderült hogy nagyon jó a rejtés! Köszönjük!

Turistaember 2015.05.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
A doboz meglett. A kastélyhoz nem tudtunk odamenni a főbejáraton keresztül mert a tűzoltóság omlásveszély miatt lezárta. Így a közelebbi szemrevételezés most elmaradt. Köszi a rejtést!

Tibi1983 2015.04.25 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

KikkaDia 2015.04.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Köszönjük a lehetőséget.A temető szépen rendezett, a rejtés nagyon ötletes és kreatív volt.Végre egy tiszta ládát találtunk.

péplusz67 2015.04.06 14:59 - Megtaláltam
Nagyon izgalmas lakatlan romos kastély a faluban! A katonai temetőben szuper rejtés!

radír89 2015.04.06 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Remek rejtés, szép környezet (már amennyire egy temető/emlékhely szép lehet), köszönet érte!

kectam 2015.04.02 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Remek rejtés, ötletes helyválasztás. A kastély sajnos romos, némi ráfordítással pedig igen turistacsalogató lenne. A hideg miatt egy lélekkel sem találkoztunk.
Köszönjük a rejtést!

Patics 2015.03.28 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Köszönjük a rejtést!

Ignis9 2015.03.19 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Köszönöm a lehetőséget! :)

 
RebekaSanyi 2015.03.08 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GChajm_2015038122428.jpgGChajm_2015038122607.jpg
GChajm_2015038123449.jpg 
Tozsó 2015.03.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtalàltuk,köszönjük. Szép rejtés.

Parmerozpazepan 2015.01.15 12:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Dicsőség a hősöknek!

MikiCache 2014.12.27 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.14
Nagyon élvezem a régmúlt idők épületeit, történelmét és sajnálom, hogy ennyire elhanyagolják azokat.
Miki és Anikó

 
Cubis Gold 2014.12.26 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

eszti555 2014.12.20 15:25 - Megtaláltam
KÖszi!

T*K 2014.11.16 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Geotrek 2014.11.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

PEx2 2014.10.29 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Ötletes rejtés, szépen gondozott temető, tetszett! Kár, hogy a kastély és a tiszti épület is romokban van, pedig nagyon szépek! Köszönjük!

ReniPeti 2014.10.26 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Ötletes rejtés. A kastélyt csak messzebbről néztük meg, elég rossz állapotban van sajnos. A temető nagyon hangulatos hely.

bagolyvera 2014.10.21 00:00 - Megtaláltam
Köszi, ez tényleg ötletes rejtés:)

Bubu_83 2014.09.28 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszi, megtaláltam! Ügyes rejtés.

cs24 2014.08.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.51
Megvolt

pliptai 2014.08.28 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Nagyon szép rendezett katonai temető! Ettől függetlenül ez is az emberi hülyeség egy mementója! A rejtés is tetszett! Köszönet a rejtésért!

molka 2014.08.28 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
A Bakony felé menet megálltunk. A katonai temető szerintem önmagában megérne egy ládát. Nagyon szépen rendben van tartva. Köszi a rejtést!

robinbird 2014.08.23 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.80
Köszi! Remek rejtés.
Gyors autós találat hazafelé úton.

Temető 
CocimiT 2014.08.11 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.26
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! nagyon ötletes rejtek!

izsolt 2014.08.06 13:35 - Megtaláltam
Szörnyű érzés pusztulni látni a szebb napokat láttot kastélyt. Legalább a tetőt meg kellene javítani..

A láda rejtése üdítően nem szokványos :-)

Nagyon régóta szerettem volna kitérni a kastélyhoz, most megadatott, köszi a lehetőséget

Pure_NZ 2014.08.01 11:00 - Megtaláltam
Ok

Párduc50 2014.07.29 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Ügyes rejtés!

katika 2014.07.26 10:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Megtaláltam. Hurrá! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Atesy83 2014.07.25 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Az elmúlt kor és a jelen összefonódása. Kár, hogy nem költenek rá, hogy még sokáig látható legyen.

Kincsvadászó Kalózok 2014.07.24 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget és a segítséget :-) ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

skj 2014.07.22 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Lehangoló és egyben csoda szép is.

Saccy 2014.07.20 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! :) Odin88, Saccy, Domi

Odin 88 2014.07.20 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! :) Odin88, Saccy, Domi

anettx 2014.07.19 13:05 - Megtaláltam
TFTC! Valóban jó a rejtés, magasabban volt mint térdmagasság és elsőnek másik helyen keresgéltünk, mert oda mutatott a gps.

RoriZo 2014.07.13 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.88
Ez egy multinak jobb lenne, köszönjük a lehetőséget.
A dobozt jó 5 percig kerestük, de végül meglett!

szilagyiandras 2014.07.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Nagyon ötletes rejtés, szép környezet ( még ha temető is ). Köszi...megvan

Padi 2014.06.28 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

btimar 2014.06.13 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Köszi :)

rita85gto 2014.05.31 13:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Irisz14 2014.05.10 18:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.53
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]Az épület még így romosan is nagyon tetszett, nagyon sajnálatos, hogy senki nem törődik vele, és itt várja a pusztulást, nagyon-nagyon kár érte. Este nem biztos, hogy sétálnék erre...
Megnéztük a víztornyot, (milyen gyönyörű kilátó lehetne...) és a régi katonai temetőt.
Köszönjük a rejtést.

zsupisti 2014.05.03 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szemán 2014.04.21 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
OK

mikszi 2014.03.15 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
A rejtés valóban cseles.

Tamas1004 2014.03.15 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

hiking23 2014.03.01 11:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

taki60 2014.02.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Trükkös rejtés,de nem fogott ki rajtam.A környéken tényleg sok szép épület van ,remélem megmentik őket.

szép,gondozott
szép
kár értefelújításra várva
van remény 
Ekarp 2014.02.23 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Egyszer már nekifutottunk egy éve, most viszont meg is találtuk - egészen pontosan az ötéves fiam... Köszönjük az ötletes rejtést!

mozgo 2014.02.23 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bazskas 2014.02.23 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

akela444 2014.02.16 14:00 - Megtaláltam
Nagyon ötletes. köszönöm

neudodo 2014.02.16 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Ötletes rejtés. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

petheovacka 2014.02.16 13:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.93
Kingussal levadászva. Kösszi a rejtést.

Csaba és Kati 2014.02.06 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.86
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Képek később.
Temetés volt, így később 16.35 -kor ismét visszamentem a jelszóért.
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Megnéztük a kastélyt is, amely nagyon elszomorító állapotban van, és egyre csak rosszabb, és rosszabb ...

A kastélyA kastély hátulról
Tiszti épület - felújítás alattKereszt
SírokTüzérek voltak
EspirituSanto & Vivi 2014.01.26 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Benedek_Vulkán 2014.01.12 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Zivatarlány 2014.01.12 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Aleph & Rita 2014.01.07 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Veszprémbe tartva ellátogattunk ide is.
Köszönjük a lehetőséget!

Dokiii 2013.12.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltuk! :)

keridori 2013.12.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltuk! :)

zolt8 2013.12.25 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.19
Nagyon érdekes az egész környék. A rejtés nagyon tetszett, végre egy jó állapotú láda. Köszönet a rejtésért!

feldelaci 2013.12.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Köszi a rejtést

zsolymo 2013.11.16 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

AtiÁk 2013.11.16 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]

zaskl 2013.10.31 11:00 - Megtaláltam

Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKLLaceeking 2013.10.29 16:15 - Megtaláltam

Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!aicon 2013.10.20 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Hugi87 2013.10.02 17:50 - Megtaláltam
Gyönyörűek az èpületek, mèg így romos àllapotban is. Elkeserìtő viszont a kihasznàlatlansàga. Èrdekessège a helynek ahogy a különböző időszakok èpületei egymás mellett élnek,halnak. Mind stilusban, mind funkcionalitásban lenyűgöző kontrasztot alakotnak. Csodás hely egy ládának. Köszönöm!

sorx 2013.10.02 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Elképesztő környezet! Csipkerozsika @ 99 years. Csodás kastély. Mesébe illő. Kár h minden kihasználatlan és romlik.

Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

peterbookz 2013.09.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.56
Szomorú helyen, ötletes rejtés,köszi

rozsabogar 2013.09.14 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megvan

mazsola069 2013.09.14 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Szmájlira cserélve.Mától ez is rám vigyorog. :-) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

gusty 2013.09.14 18:25 - Megtaláltam
GCTOUR-ról hazafelé drive-in.

Skalp 2013.09.07 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Fantasztikus! Nem akartuk elhinni, hogy ilyen van Magyarországon és ha már van, akkor ilyen állapotban kell lennie.
Már a temető is nagyon tetszett, de a kastély...! Egy kis helyi suttyót felültettem magam mögé a motorra, hogy mutassa meg merre kell menni. Nagyon boldog volt tőle, a haverjával végigmutogatták nekünk a kastély minden zegét-zugát. Mi itt gyorsan végig szoktunk szaladni, mondták egy-egy korhadt pallóra a lyukas tetőn.
Jó lenne, ha egyszer végre annyira dübörögne a gazdaságunk, hogy az ilyeneket se hagynánk veszni. Hátha addig még ez a csoda is kibírja...!

Lézer&Baby 2013.09.02 13:55 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Bubuka 2013.08.25 13:46 - Megtaláltam
.

zalajaro 2013.08.25 13:46 - Megtaláltam
.

bazsogeleba 2013.08.14 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megvan, köszi.

Tóni&Beus 2013.08.11 13:15 - Megtaláltam
A következő kincskereső vigyen magával tűt és cérnát, mert bármily hihetetlen, nálunk nem volt:)
Köszi a rejtést!

Gyugyu95 2013.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.73
Másodjára jöttünk vissza,mert először nem jó helyen kerestük.Köszönjük a rejtést!:)

Cerberus 2013.08.08 19:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Megtaláltuk! A kastély nagyon megérte, hogy megnézzük, annak ellenére, hogy ládakereséshez nem feltétlenül kell még csak a közelébe sem menni. Sajátos környezetben van, a hangulat a maga nemében kifejezetten tetszett. Köszönjük a rejtést.

belus01 2013.08.06 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

benger 2013.08.01 17:44 - Megtaláltam
A láda megtalálásával megszenvedtünk kicsit valamiért, de végül meglett, jó kis rejtés. És a mellékelt pontokon található épületek is nagyon jól néznek ki. Ha nem lett volna ez a láda talán sosem jövünk ide, nagyon tetszett, köszönjük.

mcfreeze 2013.07.27 18:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Megtalálva

szalais78 2013.07.21 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

KISÁ01 2013.07.21 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Megvan!

Adri&Lacike 2013.07.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Megtaláltuk!

Galocza26 2013.07.09 16:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

pockok 2013.07.05 20:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.07
Megtaláltuk. Köszönjük!
Részletek később. [g:hu 1.4.28a] [wapon beküldött szöveg]

Most csak a ládára és a temetőre volt időnk, ismereteinket a városról, weblapokról bővítgetjük. Feltétlenül visszajövünk!

A temető nagyon rendben van, tetszett, csakúgy mint az egyszerű, de célszerű rejtés, ami a gazdag és tiszta ládát rejti!

Köszönjük!

csomaiattila 2013.06.29 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.46
Sziasztok!

Életem harmincadik ládikája. A megtalálást igazi kiránduló időben, telefonos GPS segítségével hajtottam végre, egy délutáni tekerés során.
Viszonylag gyors találat. A ládika kitűnő állapotban van, ahogy a benne lévő logbook is.
A temető és a környéke ápolt rendezett. Sajnos a falu kastélyáról ugyanez nem mondható el, pedig csodaszép érték lehetne.

A rejtés nagyon jó (pici bibi, hogy a felső záró patent hiánya miatt nem lehet a láda teljes sötötségben).

Köszi a lehetőséget, és üdv minden "kincsvadász"-nak.

Attila

 
Kaputyin 2013.06.22 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Farekék 2013.06.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.65
A bemutatott helyek és épületek nagyon tetszettek. Kár, hogy hagyják így elpusztulni azokat.
Köszönjük a lehetőséget.

 
G&V 2013.06.14 11:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Nem csak a ládát, hanem az ajánlott pontokat is megnéztük. Nagy kár, hogy ilyen állapotban vannak az épületek.

diego 2013.06.13 09:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.Samu3-ról [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

 
MoGeMaP 2013.06.12 20:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.81
Megtaláltuk! Nem átlagos, ötletes rejtés.

Baby-m 2013.06.08 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

WAdam 2013.05.14 15:33 - Megtaláltam
megtaláltuk!!!!!!!!

Azazello 2013.05.04 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

csokicsiga 2013.05.04 14:42 - Megtaláltam
Megküzdöttünk vele, de meglett! Köszi a lehetőséget! :)

kópé1993 2013.05.01 07:39 - Megtaláltam
A rejtés elég vicces, de ötletes!

 
Erika&Bojszi 2013.03.30 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. g:hu.-val [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

karika77 2013.03.18 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.97
A tavaszi télben, de már csak esőben. Érdekes a temető. Az eddigi legötletesebb rejtés amivel találkoztam.
Köszi a rejtést!

szenor 2013.02.16 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Eplényi síelésből hazafelé jövet. Köszönjük, nagyon hangulatos hely.

Lomex 2013.02.16 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
ok

Julisz 2013.02.16 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Hangulatos hely, köszönjük.

hangya 2013.02.16 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
ok

joco12589 2013.01.12 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Ötletes rejtés! Tetszett nagyon! Szép a környezett. Az épületeket kár hogy elhanyagolták.

Péter60 2013.01.09 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Szép rejtés méltó temetőben.

Fenilefrin 2012.12.01 14:00 - Megtaláltam
Köszi!

urbanj 2012.12.01 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.01
Hosszú hétvégénkre menet, Veszprém felé. Nagy kár ezekért az épületekért.

Csabec Kata 2012.11.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszi!
Veszprém felé napsütésben

Szűcs-Kádas Gyalog Team 2012.11.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 2.41
Elgondolkodtató és szép hely..köszi a rejtést

ATKJ 2012.11.11 00:00 - Megtaláltam
Nagyon ötletes a rejtés, a feleségem nélkül sokkal tovább kellett volna keresgélnem. Köszönjük!
ATKJ, Gyugyi, Vince

mobilmiki 2012.11.04 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

MIO_MII 2012.11.03 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Száz évvel ezelőtt szívesebben néztem volna itt körül, kár hogy így hagyták lepusztulni ezeket az épületeket.

Kánt-y 2012.10.31 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Izgalmas volt! Köszönjük!

Rubor 2012.10.29 14:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.26
Nagyon tetszett a rejtés!

 
karathl 2012.10.29 14:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Székesfehérvárra utazva kis kitérővel megtaláltuk a ládát. A kastély megtekintése idő hinyában elmaradt.

gyusz_58 2012.10.22 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Nagy kár, h azokat a szép épületeket így hagyják lepusztulni:(
Köszönjük a rejtést.

donmackone 2012.10.21 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

DTi 2012.10.13 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Maga a temető nem érdemel 4-est, de a hajmáskéri épületek igen. DTi, Andi, Fanni

Arzt család 2012.10.05 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi. :) [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

mherczeg 2012.10.01 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

GChajm_2012101130531.jpgGChajm_2012101130800.jpg
Mirabelle 2012.10.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Köszönet

fujték 2012.09.30 10:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Köszi

kobcikrajci 2012.09.27 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Bicajos Balaton-Veszprém ládázás. Temető létére is kellemes, nyugis a láda helyszíne, lehet böngészni a keresztek között. A pusztuló kastélyokat, várakat viszont éppen a herdálást látva nem szeretem.

fules22 2012.09.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszönjük szépen, hogy a rejtéssel megmutattad nekünk ezt a helyet. A temető a maga nemében nagyon szép és rendesen gondozzák. A kastély és a tiszti épület is csodás még így romosan is, csak kár, hogy azok a csúnya panelok elé épültek!

palika 2012.09.11 17:04 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]
Csak a ládáért jöttem, és a temetőben körülnézni.
Ifjú házas koromban két évig itt laktam, volt időm körülnézni a faluban :)
Köszi a rejtés!

HajTom 2012.09.09 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megtaláltuk!
Jó kis rejtés! :) A temető, ha szabad ilyet mondani érdekes, elgondolkodtató, a maga nemében szép.
Hajmáskér pedig egy mese! Nagyon megfogott, tetszett! Csodálatos a kastély, a víztorony, lebilincselő a hely története. Boldoggá tenne, ha megoldódna a kastély sorsa, mert csodálatos. Óh..., ha nyernénk a lottón! :)
Köszönjük a rejtést!
Hajni & Tomi, Barnabás és Vacak kutya

schöphi 2012.09.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Győnyörű hely!

luckyhunter 2012.09.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Nagyon szép környék lehetett anno.
Köszi a rejtést!

cherrybabe 2012.08.26 15:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Elkepesztő!!!! Valami óriási ez az egész! A sztori is! Huhhhh, nagy hatással volt ránk. Nagyon köszi!!!!

 
Telkess 2012.08.17 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltak,
köszönöm a rejtést.

Trolley 2012.08.14 18:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Nagyon jó rejtés, sokat kerestük... Köszönöm!
Hihetetlen a kontraszt a kastélynál. AZ út egyik oldalán egy csodálatos építmény, a másikon meg a szocreál...

Evila 2012.08.14 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Adventtel közös találat. Sajnos a kastély állapota nagyon elszomorító. A katonai temető rendezett. Köszönjük a rejtést!

jacinto 2012.08.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Halàli mennyit kerestem! Köszi.

simontuce 2012.08.11 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.88
Megtaláltam, köszi!

csk1 2012.08.07 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Megtaláltuk.
Ügyes rejtés, kellett keresgélni :-)

housefly 2012.08.04 14:41 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Tapsifüles 2012.07.17 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.10
A rejtés ötletes!
A rejtéstől visszajövet a temetőben nézegettem a sírok feliratait. Huszonéves szovjet "gyerekek" vannak magyar földön eltemetve messze a hazájuktól.
A temető után eltekertem a kastély felé. Az úttól északra tele van romos házakkal szinte az egész terület. A volt laktanya elég lepusztult. Sajnos akad, akik ezeket is belakják..
Az általános iskola szépen meg lett csinálva egy volt laktanyaépületből. Az frankó! Nagyon takaros! És még egy rézágyú is van az iskola előtt. :)
A víztoronyhoz is feltekertem. Föl is mentem benne, ameddig csak lehet. Kár, hogy a legfölső szintre nem lehet feljutni. (5 m szintkülönbség; se lépcső, se kötél.) Szép volt a kilátás.

gezuci 2012.07.16 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Meglett eme szomorú helyen, Balatonhoz menet.

 
kismaczu 2012.07.14 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Tisztelet az elhunyt hősöknek,

 
ETUS42 2012.07.13 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
A temető kapujában két kutyus "őrködött", bíztunk benne, hogy nem esznek meg bennünket. Szép szóra el is ódalogtak... a műút közepére leheveredni. Több autónak meg kellett állni, míg méltóztattak odébb fáradni. :)
A rejtésen jót mosolyogtunk... ötletes. :)

pozsesz 2012.07.13 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

CacheFinder 2012.07.06 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Árok Partyra menet kerestük fel a ládát.
A katonai temető érdekes, de a doboz körül keringtünk egy ideig, míg megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést!

LaySoft 2012.07.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.45
Árok partyra menet kerestük meg. Nagyon tetszett a rejtés!

viad 2012.06.21 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nmárti 2012.06.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Még lánykori nevén ismertem meg( "Kismoszkva")Köszi a rejtést!

Besüboboja 2012.06.17 17:42 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

hzsolt64 2012.06.03 16:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

lagaf 2012.06.03 10:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Megtaláltam. [g:hu 1.4.13] [wapon beküldött szöveg]
A XX. századi Hajmáskér története szorosan összefonódott a tüzérség, a katonaság történetével. Nagy kár, hogy az elhagyott épületek megóvása, illetve értelmes hasznosítása nem lehetséges. Egy járókelőtől megtudtuk, hogy állítólag egy svéd-magyar befektető vette meg a kastélyt, egyeztetett is az önkormányzattal, hogy ott szociális otthont építsen, de a tárgyalások kimenetele egyelőre nem ismert. Az épület állaga pedig csak romlik azóta, hogy a nyolcvanas évek végén egy szovjet helikopter ráemelte a főbejárat feletti frissen cserepezett toronyra az új "süveget"...
A temető viszont szép, rendezett, mint a katonatemetők többsége; békésen megférnek benne a különböző nemzetiségű, többnyire az egymással vívott harcban elhunyt katonák.
A rejtés messze a legkulturáltabb azok közül, amelyeket mostanság láttam: nem túlbonyolított, illik a helyhez, ápolt, tiszta a doboz, s öröm kézbe venni a logkönyvet. Hab a tortán: a koordináta is pontos. Nagyon köszönjük a rejtőnek, hogy mindezt megmutatta.

Katonai temető és kastély...Katonás rend...
Pusztul...Megújulva, iskolaként
Kár érte...A doboz és tartalma...
Süle Zsolt 2012.05.31 14:50 - Megtaláltam
megtaláltam

olajmuvek 2012.05.20 18:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Arti (junior) 2012.05.19 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.20
A rejtés nagyon ötletes, csak ne a temetőben lenne.

Nargoth 2012.04.29 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2012.04.29 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

PocokTeam 2012.04.22 21:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
Nagyon jó a láda rejtése és a láda tartója is!

Pocok Team

SziszoZozo 2012.04.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Nagyon tetszett a láda "ruhája". Köszönjük.

prodg 2012.04.18 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.60
Egy kedves hölgy éppen a szomszédos sírt látogatta, így volt időm szétnézni!

GChajm_20120418101129.jpg 
Tommy&Meli 2012.04.17 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]

tmolli 2012.04.13 16:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

brutte 2012.04.13 09:10 - Megtaláltam
Szépen rendben tartott temető, és

barathg 2012.04.07 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

F 2012.04.06 19:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltuk, köszönjük!

Petrácska 2012.04.06 19:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megvan! Köszönöm!
Petra

acsocso 2012.03.17 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.91
jópofa rejtés :)

Üdv. még 1x Timi és Tomi kessereknek :)

Timi & Tomi geo túra 7/6

Tomi, Timi, Timi, Tomi :)
nbokan 2012.03.17 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.63
Végignéztünk minden ajánlott pontot. Siralmas, hogy ezek a szép épületek ilyen állapotba vannak.
Kösz a rejtést. (a rejtés tetszett, csak nem a temetőbe)

 
tereptarka 2012.03.17 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.30
A szépen gondozott katonai temető után a pusztuló kastély látványa bizony lehangoló volt. Ezeket az egykor szebb napokat látott épületeket mindenkinek látnia kell, mielőtt végleg az enyészeté lesznek! Köszönjük az ötletes rejtést, és a keresésben nyújtott segítséget sárvári kesser társainknak! :)

a múlt dicsősége, a jelen szégyenemég áll...
a rejtekhelyI. VH
II. VH 
ngbriell 2012.03.17 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megvan!
Érdekes rejtés, ilyennel még nem találkoztunk.
Tereptarkáékkal összefutottunk, végre egyszer tettenértem valakit én is! :)
Élmény volt!
Köszi a rejtést!
ngbriell, Roland

Gextrem 2012.03.17 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

wtl 2012.03.17 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Briliáns rejtés, de temetőbe kissé bizarr. Köszi a lehetőséget. A mai nap első ládája. Irány Sóly!
7/1

 
maczy 2012.03.16 17:40 - Megtaláltam
Jó rejtés, majdnem kifogott rajtam.
Köszönjük!

chapibara 2012.03.16 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam, nagyon jó rejtés. Köszönöm.

plecs 2012.03.03 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Nagyon tetszett ez a rejtés, eddig ilyet csak külföldön láttam! Sötét lett, mire a temetőbe értünk...lehet, hogy részben emiatt, de okozott némi fejtörést a láda megtalálása! Viszont nagyon tetszett, ahogy el van rejtve!

BubaGC 2012.03.03 17:30 - Megtaláltam
-

DóriAtesz 2012.02.25 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.89
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Nagyon ötletes, ilyennel még nem találkoztunk!
DóriAtesz

Cseber 2012.02.01 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival!

csbagi 2012.02.01 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
Délután vonatra ültünk, és ládáztunk kicsit Istvánnal.
Nem ismertem a hely történetét, csak a szovjet időkről tudtam. Megdöbbentő, milyen nagy volt a laktanya, és most ennek nagy része csak pusztul...

 
kaldigeza 2012.01.26 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Kissé nehezen láttam meg a sötétséget! Köszönöm a rejtést!

GLB 2011.12.31 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Számunkra az év utolsó ládája. Tényleg kár ezekért az épületekért...

Takácsúr 2011.12.11 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Mikulás Rally-ról hazafelé.

Antiemes 2011.12.10 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Ladazo turam harmadik, egyben utolso pontja. Nagyjabol akkor ment le a nap, amikor ideertem, igy a faluba mar nem mentem be (majd legkozelebb). Nagyon otletes rejtes. Koszonom a rejto utolagos segitseget.

Rilke 2011.12.09 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

hitamas 2011.11.19 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Érdekes rejtés. Érdekes történelmű terület. :)

Webber 2011.11.19 08:48 - Megtaláltam
Meglett. Először megnéztük a temetőt, aztán elsétáltunk a 'nagy toronyig'. Kicsit csalódott voltam, mert csak a torony volt felújítva, a földszinti épülettel nem nagyon foglalkoznak.

acsipapa 2011.11.19 08:48 - Megtaláltam
meglett

geomini 2011.11.03 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.96
Köszi

VarkonyiM 2011.11.01 16:00 - Nem találtam meg
A láda nem lett meg, pedig sokat/sokan kerestük.
Vagy nincs meg a láda, vagy (nekünk) túl jó volt a rejtés.
Fotók alapján kérem a megtalálás elfogadását.

Temetői látképGyönyörű...
Itt kell rejtőzzön... 
holczman 2011.10.31 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Megtaláltam!

wildpig 2011.10.29 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Mindenszentek hosszú hétvégéjén éppen a rejtek melletti sírt gondozták hozzátartozók, vártam fél órát, de hosszasan beszélgettek (gondolom) falubeliekkel. Szóval nem szerettem volna kellemetlenséget a dologból, ezért nem turkáltam.
A hely már csak azért is nagyon érdekes, hiszen több itt a szláv eredetű név, mint a magyar - és ők magyar katonaként estek el. Ma ez már nem divat :( - felvállalni egy közösséghez tartozást, ha baj van.

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.11.01 18:41]

Petr Prokofjevics
picuresnagyur 2011.10.16 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Köszönjük :) Picur lelte meg

annaedigabor 2011.10.05 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Nagyon ügyes rejtés, tetszett! :)

Zergi 2011.10.04 14:20 - Megtaláltam
Fogtam!

szaatt 2011.09.21 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Megtaláltam.

Motolla62 2011.09.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megtaláltam

taki_p 2011.09.21 13:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Pilis50 2011.09.21 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.00
A CSx-ben két ládahely-koordináta is volt , de a sötét erők nem adták.
A hely "tetszett" (ha lehet ezt mondani (írni)) egy temetőről, kicsiben emlékeztet a Doberdói temetőkhöz. Vajon a Don-környékén hogyan emlékeznek??? -- a 18 éves Bátyám neve fel van-e írva egy kőre Oroszföldön???
A kaszárnyát majd bejárom máskor.

Kedves Rejtő, a képek alapján elfogadod?

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.09.28 19:52]

Köszönöm.

enazati 2011.09.20 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszönöm a rejtést!

Kerékpáros kupa: 33.7km

Sasa10 és Ladry 2011.09.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.51
Mai 3. ládánk, köszi a rejtést
Ladry és Sasa

kvivi 2011.09.06 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.72
Ötletes ,aranyos rejtés! Az elsők vagyunk az új logbookban :) Köszönjük!

lelcache 2011.08.28 14:00 - Egyéb
Ládakarbantartás!

A logok alapján a ládának ismét lába kélt. Sajnos helyi srácok szokták látogatni a helyet, és már láttam őket a ládánál is. Ennek ellenére nem biztos, hogy ők vitték el, mert akkor már korábban is megtehették volna.
Ma éppen arra jártunk, és egy alapos ládakarbantartást tartottunk családilag. A láda valóban eltűnt. Kicsit odébb, de hasonló módon rejtettem újra. Itt nagyobb takarásban lehet keresgélni. A bejárattól, és a település házaiból sem lehet rálátni. Bízom benne, hogy itt tovább bírja.

lelcache + Zsé + Lilóka + Bambusz

Gubirobi 2011.08.26 00:00 - Megtaláltam
A rejtővel előzetesen levélben felvettem a kapcsolatot, így főleg fényképezési céllal bejártam a helyet.
Katonaként a gyakorlóteret már ismertem, menet közben mi is sokszor megnéztük az említett épületeket, évről-éve figyelve a hanyatlást. Sajnos a szovjetek hátrahagyta sokkból azóta sem sikerült felébredni.:(
A temetőben még nem jártam, ezt most pótoltam.
Köszönöm a lehetőséget!
A képek alapján kérem a találat elfogadását! Köszönöm!

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.08.28 12:51]

képernyőképrejtek felé
bejáratbent
keresztemléktábla
romoktorony
Kormos Bandi 2011.08.11 00:00 - Megtaláltam
Thx!

adi.erdodi 2011.08.06 00:00 - Megtaláltam
Bringával Csókakőről. A Balaton volt a cél, útba ejtettük a ládát de nem tudtuk hogy beteg így kutakodtunk egy kicsit. Itthon hamar kiderült miért is nem találtuk..

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.08.08 22:24]

 
nepster 2011.08.06 00:00 - Megtaláltam
Bringával Csókakőről,sajnos nem néztük meg a honlapot indulás előtt,és keresgettük egy darabig,természetesen nem találtuk.

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.08.08 22:24]

csjani 2011.07.29 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.11
A fiammal (csinesz) vittem haza az unoka bátyámat Hajmáskérre, s hazafelé indulva mentünk be a temetőbe ami tényleg rendezett. Ahol a gps kordináta jelezte nem találtunk sajna semmit és elmentünk egészen a fő emlékműig és onnan jöttünk vissza fele a kijáratig átnézve minden fát bokrot és sírt de sajna nem találtunk semmit egy óra keresgélés után sem. Kérem az utólagos elfogadást. Tisztelettel: csjani

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.08.05 23:00]

csinesz 2011.07.29 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.33 súly: 1.85
Voltam ma eme temetőbe, de a megadott koordinátánál sajnos nem leltem meg semmit. Mindent átkutattam majdhogynem a sírokat is kipakoltam a láda érdekében de nem volt semmi. :)

(ui.:Az akácfák böknek)

Kérném az utólagos elfogadást. Köszönöm

Társam (Édesapám) csjani volt

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.08.05 22:59]

griffs 2011.07.29 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.64
Kb 1 hónappal ezelőtt már próbálkoztunk, nem találtuk. Ez volt az első kudarcunk majd 50 próbálkozásból, ezért most újra megpróbáltuk, de semmi. A helyszínen hosszas keresgélés után már megnéztem a Netet és láttam, hogy eltűnt. Valamit kezdeni kellene vele, mert az egyik növény pl. már rendesen szét van túrva stb. Kérem a kép alapján a jóváhagyást. Köszönöm.

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.08.05 22:59]

 
Norro 2011.07.27 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.78
Sajna a megjelölt pozícióban én sem találtam semmit... pedig szerintem jó helyen kerestem... Kérem elfogadni, hogy ott jártam... Köszi :-)

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.08.05 22:58]

A temető bejárata 
moTT 2011.07.27 13:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.25
A láda feltételezett helyét megtaláltuk. A fényképek alapján, kérdek fogadd el a megtalálást! Köszönöm!

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.08.05 22:54]

...
JAck:66: 2011.07.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
276, megérett a meggy.

iMagination 2011.07.17 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Köszönjük, de sajnos a láda valószínű helyén semmi nincs, kérem a rejtőt a megtalálást elfogadni.

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.07.27 19:21]

 
befi 2011.07.08 11:00 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 89.8 km

Christinel 2011.06.13 11:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Mókás rejtés, igazán jó megoldás:)

A láda megtalálása után megnéztük a kastélyt is, ilyen romos állapotban is szépen mutat. Kár, hogy nem hasznosítják semmire.

Discover 2011.06.13 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Köszönöm a rejtést!

Pepe 2011.06.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
A hagyományos pünkösdi Balaton-kerülésre menet útbaejtett 7. pont. Idő hiányában sajnos csak a temetőt néztem meg, pedig a leírás képei azt sugallják, hogy a kastély jóval érdekesebb. (Talán célszerű lenne a ládát a kastély közelébe áthelyezni.) Az országút felőli kaput kívülről nem sikerült kinyitnom, ezért oldalról (a sínek felől) átmásztam a kerítésen. A rejtés remek, egy ilyennel már egyszer találkoztam, ha jól emlékszem JUDY05 nagykapornaki ládája ilyen. Bentről már sikerült a kerítéskaput kinyitni, így azon távoztam.

csg69 2011.06.04 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Megvan :)

Molli 2011.05.31 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

fecodat 2011.05.14 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Köszi a trükkös rejtést!

Tibort7 2011.05.12 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Megtaláltam.

BB-Chopper 2011.05.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
A rejtés 5++++. :-)

halaszkiraly 2011.05.02 14:41 - Megtaláltam
megvan! [wapon beküldött szöveg]

Big G. 2011.05.01 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Kellett egy kicsit keresgélni, de sikerült meglelni.
Köszönöm.

Vegyi-Gyümi 2011.05.01 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Igényes rejtés, szépen karbantartott temető, kicsit esős, de kellemes, beszélgetős autóstúra ládája.
Köszönjük!

jageeer 2011.05.01 10:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.64
ötletes rejtést :D

aristo 2011.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.53
Köszi!!!

Ajtony 2011.04.24 14:09 - Megtaláltam
Valóban nem a temető a legfőbb látványosság, habár érdekes történeti emlék. A volt laktanyaegyüttes pusztulófélben is remek; boldogabb időkben biztosan jutna a felújításra és a méltó hasznosításra.

Judit és Béla 2011.04.24 14:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.22
Megtaláltuk.

Zerind HUN 2011.04.24 14:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
A katonai temetőben meglepetten vettem észre, hogy ugyanolyan formájú sírkövek vannak, mint a kaposvári hősi temetőben (csak az sokkal szebb hely). Utána megnéztük a volt laktanyát és az elhagyatott épületeket: szomorú látvány, hogy így pusztulnak.

Ani&Roli 2011.04.17 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
OK! Köszönjük! :)

PETiJETi 2011.04.17 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszönjük! :)

mottejr 2011.04.09 09:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszi a rejtést, ötletes! M&P

Vibdo 2011.04.08 21:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Már sötétben értünk a helyszínre, a rejtés kifejezetten tetszett, de a megtalálásához el kellett olvasnunk a segítséget is. A várost nem néztük meg, de a képek alapján érdekel, úgyhogy amikor meglátogatjuk a közelben lévő többi ládát, akkor ide is visszatérünk majd.

Update: Április 29-én visszatértünk, és körbejártuk a romos épületeket. A környezet értékelését fél ponttal megtoldottuk. :)

Fedezékben a béka 
fn 2011.04.08 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.45
Tavaly nem lett meg, majdnem most sem.

Satimi 2011.04.05 14:10 - Megtaláltam
Az elrejtés *5 -ös

Halász család 2011.04.03 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Köszönjük az ötletes rejtést.
Érdekesek az épületek a településen.

V_FAMILY 2011.04.02 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.26
A mai nap első találata, nagyon ötletes rejtés!

Köszönjük! Varga család Berhidáról

A család és a cache 
mszilvia 2011.03.31 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

kzsuzsu 2011.03.15 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.58
Köszönjük a rejtést!

kaver 2011.03.15 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Megtaláltuk Kzsuzsuval együtt a rendkívül ötletes rejtést. Köszönjük!

Szemy & Böbi 2011.03.15 16:20 - Megtaláltam
A segítség nélkül nem biztos h boldogulunk.
A kastély nagyon szép,kár h ilyen lepukkant.
THX

ReniTesó 2011.03.15 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Ok.

kakukKata 2011.03.05 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Mai ötödik ládánk, és a legjobb rejtés! Semmi kegyeletsértés, és a segítség nélkül törhettük volna a fejünket!

t_zlee 2011.03.05 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Megtaláltuk. Nagymamához menet. Érdemes volt megállni. Rendezett a környezet. A rejtek kísértetiesen hasonlított egy korábbi megtalálásomra. Kis segítség azért kellett. Köszönöm a rejtést

akos 2011.03.05 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Nagyon ötletes rejtés

feruccso74 2011.03.04 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Megtaláltam.

Nagyon igényes rejtés.
Köszi a lehetőséget.

Ki itt belépsz...Csak meglett...
magyar65 2011.03.02 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
A Monarchia és a Vörös Hadsereg találkozása egészen szürreális, ezt mindenkinek látni kellene. Az egyik legjópofább rejtés, amit láttam. Köszönöm!

artissimo 2011.02.27 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Nem okozott nehézséget a rejtekről a fátyol levétele :)
Köszönet a rejtésért.

szirom 2011.02.27 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
5letes rejtés, köszönjük!:)

feri65 2011.02.27 12:42 - Megtaláltam
okay![wapon beküldött szöveg]

 
balazsko87 2011.02.19 14:50 - Megtaláltam
Megvan, nagyon tetszik a rejtés. köszi

Attilacska 2011.02.18 12:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

szalaij 2011.02.12 08:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltam. Nagyon jó rejtés!

Évi+Tamás 2011.01.30 16:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Vasárnap délutáni kikapcsolódás 3/3
Hajmáskér nem volt újdonság nekünk, csak a láda nem volt még meg. A megtaláláshoz viszont kellett egy kis segítség, amit ezúton köszönök még egyszer :) Amúgy a rejtés irtó ötletes és nem nehéz, csak nem tudtam igazából mit keressek, ez volt a gond :)
A faluban láttuk, hogy 1-2 épületet felújítottak, kár, hogy a katonai kastélyt nem... pedig olyan különleges épület! Kár érte.

A temető
k&s 2011.01.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
ötlete rejtés!!!
Elmentünk a víztoronyhoz és be is mentünk. :-) Nem láttam bég belülről víztornyot, úgyhogy izgi volt. .-)

tgb 2011.01.16 12:46 - Megtaláltam
Megvan! (Ötletes a rejtés.)

farkincza74 2011.01.01 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Szia!

Sajnos nem találtam meg a ládát, nem akartam a temetőben nagyon turkálni.
Kérem a találat elfogadását a képek alapján.
Köszönöm!

[Jóváhagyta: lelcache, 2011.01.19 23:07]

 
hercule&jane 2010.12.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Nagy kár a kastély épületéért:(:(
A temetőben érdekes érzés volt olvasni a sírköveket. Belegondolni is borzasztó a háborúkba.
Ettől függetlenül örültünk, hogy eljöttünk, és nagyon ötletesnek találtuk a láda rejtekét:)

 
atipapa 2010.12.09 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Köszi

LionDaddy 2010.12.09 09:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.49
A rejtés ötletes, beletelt egy kis időbe mire megtaláltuk.

Köszi a rejtést !

 
Tie20 2010.11.22 22:00 - Megtaláltam
Hát jól el volt rejtve na...

SkinHeaD 2010.11.22 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 1.00
Meglett:)

eleem 2010.11.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Ötletes rejtés és karbantartott környezet. köszönjük

Pimpi69 2010.11.15 09:15 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Gábor75 2010.11.15 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
ok:-) [wapon beküldött szöveg]
Oly sokszor elmentem már e láda mellett,épp ideje volt már megkeresni.Temetőben még nem nagyon volt megtalálásom,kissé megszeppenve kutattam.De aztán Pimpi barátom megtalálta a szuper álcát.
Köszönöm a rejést!

nemlac 2010.11.11 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Már egyszer voltam itt, akkor nem sikerült.
Nagyon szellemes rejtés.
Köszi.

hajo77 2010.11.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.65
Megtaláltuk. Ötletes a rejtés. Köszi!

kefe 2010.11.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.16
másodszori nekirugaszkodás :); nagyon jó rejtés, szép környezetben

aPPle29 2010.11.04 14:45 - Megtaláltam
A temető szomorú..az épületek ..na azok is.
Gyönyörű kastély...körbekerítve.Omlásveszély.
Elkeserítő helyzet.
Az egyetlen jó élményünk az a rejtés minősége volt! :)
Köszönjük ,hogy megmutattad!

neyo8826 2010.11.03 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Nagyon ötletes rejtés.

tcs1974 2010.10.29 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Ötletes rejtés. Szép temető.

 
kiszi_robi 2010.10.17 11:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltuk

kockagolyo 2010.10.15 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.90
Megvan!

darabosk 2010.10.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Meglett:) Valóban ügyes és ötletes a rejtés. Autós sétával sikerült a települést körbejárni, de legközelebb gyalogos autózással is megpróbálom. Köszi!

kapuládánál
WWIWWII
kastélytorony, hidroglóbusz és víztorony 
tpf 2010.10.10 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
Vasárnap délutáni könnyed ládázás 1. pontja volt.

Zolnai 2010.10.09 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Megtaláltuk :)
Köszi a segítséget!

MaFe örs 2010.10.09 11:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.41
Megtaláltuk!
Nagyon tetszett a kastély, kár, hogy hagyják tönkremenni.
Köszi!

ÁFÉSZ 2010.10.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Ügyes rejtés.

carmin 2010.09.30 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Köszönjük a rejtést.

Petyka80 2010.09.26 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Igazán ötletes a rejtés. Nem szokványos jól megmosolyogtatott minket. A falut ismerjük, bejártuk a leírt helyeket, így most a hideg esős időre tekintettel kihagytuk a sétát. Köszi a rejtést.

SierraLima 2010.09.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Korábban már többször megnéztük a falu jellegzetességeit, most ládát levadászni mentünk csak. Vicces a rejtek :)

Rekuja 2010.09.19 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
De jó kis rejtés volt! Egy kicsit megijedtünk, hogy a síremlékhez túl közel van a láda, de aztán szerencsére nem volt semmi erkölcstelen a rejtésben. Ha már ott voltunk, egy kicsit szemétszedtünk a környéken. Kinek jut eszébe üres margarinos dobozt rejteni egy síron növő bokorba?

A láda őreMint Jónás kastélya a Szaffiban
Bandicool72 2010.09.10 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltuk

kár érte... 
Pavel001 2010.09.04 00:00 - Megtaláltam
Villámtalálat az aznapi vadászköruton de sajnos az utolsó mert beesteledett.

nagy.lajos82 2010.08.25 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.60
A rejtes minosege elso osztalyu! Egyutt dadoo-val es joccc-al. Koszi a rejtest!

Dadoo 2010.08.25 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Nagy szep volt Hajmáskér, kicsit lehangolo az amugy gyonyoru epuletek allapota. A temeto nagyon szep, rendezett, eltoltottunk jo nehany percet ott is a kornyek csodalataval. A rejtes minosege elso osztalyu, gratulalunk a profi, rendezett, tiszta ladahoz! Egyutt nagy.lajos82-vel es Joccc-al. Koszi a rejtest!

tommyka 2010.08.23 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!!!

csipet_csapat 2010.08.22 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Nagyon megérintett a temető szelleme.
A láda igazán igényes:)
A kastély, ami inkább egy várra emlékezetet, hát... Ha megnyerjük a lottó ötöst, lesz néhány ötletünk a megmentésére.
Köszönjük.

iloilo 2010.08.20 20:45 - Megtaláltam
Korom sötétben értünk oda így nem volt gond a muglikkal. A rejtés nagyon ötletes, tetszett. :-) Köszi.

lelcache 2010.08.16 12:30 - Egyéb
Ládakarbantartás!

Nogacsalad által pótolt ládát ma az eredetivel megegyezőre cseréltük, így újra a régi pompájában kereshető. Remélem hosszú életű lesz!

Zsé + lelcache

Puzzle Apartman Gyula 2010.08.14 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A tegnapi balatoni vihar miatt ma már visszaindultunk Pestre, útközben pedig felszedtünk néhány pontot..
GPS-ben talált leírás alapján kerestük volna meg. Mivel azonban nem nagyon akart meglenni megnéztem a netes leírást. Így már egyből megtaláltuk :)
Ez volt a 3. katonai temető, amit láttunk. Az elsőt Bcsabán Zolizáék mutatták meg, a másodikat a GCOKOR. Ezek valahogy kultúráltabbak, mint a hagyomásnyosak...
A találat után szétnéztünk a településen. Így aztán emlegettük Szőke-Kiss kollegát rendesen. NAgyon le van pukkanva a kastély...

FCsili 2010.08.13 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltuk! Tetszett a rejtés! :)

 
SilverG 2010.08.13 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Megtaláltuk!

antilek 2010.08.08 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.68
.

petrusch 2010.08.07 00:00 - Megtaláltam
Első ládánk! Trükkös rejtés :-) Az előző esők ellenére a dobozt jó állapotban találtuk.

cofe 2010.07.29 12:32 - Megtaláltam
Flóra névnapja alkalmából családi geozás.

 
ariel21 2010.07.28 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

öregmedve 2010.07.27 09:50 - Megtaláltam
A dobozban hagytam egy ólomkatonát.

lepke 2010.07.27 09:50 - Megtaláltam
A rejtek csudajó!
Annál szomorúbb látványt nyújtanak a lepusztult épületek, amelyek sorsa a lassú enyészet. Gondolom, ami ellopható volt, azt el is lopták belőlük, róluk, úgyszólván a puszta falak maradtak, azok sem sokáig.
Közlekedés híján integettünk egy arra tévedt autósnak, aki el is vitt Gyulafirátótra.

Szomorú látvány 
álomfogók 2010.07.26 11:30 - Megtaláltam
A Völgybe menet.

Csuek 2010.07.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Amikor nem volt még láda, akkor már jártunk a laktanyánál és már akkor is nagyon tetszett. Az a legjob rejtés, amikor az ember már szinte feladja és akkor találja meg a ládát. Hát ez ilyen volt!

Bluedog 2010.07.18 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

tak-tak 2010.07.13 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
A láda után körbenéztünk a faluban. Közel 20 éve mentek ki az oroszok, de a nyomuk még itt van.

csi/2 2010.07.13 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.17
Megvan!

Walterhal 2010.06.27 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.82
Ez melós dolog volt! Már kétszer jártam a temetőben, de mindig volt valaki a közelben. Egyszer meg a laktanyát, kastélyt néztük meg nagyon cidri időben. Most fél órát kerestem, pedig nem lehet túl sok helyen a doboz, a rejtés jó!
Ez a temető lehetne a megbékélés jelképe!

 
znasz 2010.06.27 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.74
A temető szépen gondozott. A láda megtalálása felejthetetlen.
Köszi ezt a remek rejtést: Ilka, Zoli.

ettore 2010.06.17 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Nagyon klassz állomása volt a kirándulásunknak Hajmáskét, megnéztük szépen az összes katonai és vízügyi ojjektumot a temető előtt.

Lilien 2010.06.13 06:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.48
Miskolci koncertről hazafele, félig zombi módban (stílusosan) kerestük fel a várost és a különleges temetőt. Tetszett a hely, s a rejtés is nagyon. Fácán futkosott a sírok között, de nem sikerült lencsevégre kapnom.;) Köszönettel tartozom, mert a láda nélkül több mint valószínű, hogy nem jut eszembe felkeresni a települést és annak látnivalóit, pedig érdemes.

ENKELI 2010.06.13 06:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Hazafelé Miskolcról beugrottunk Hajmáskérre.
Nagyon szép, mesebeli épületek láthattunk a faluban!
A katonai temető is szép, rendezett!
Jó rejtés! Köszi

pajzer 2010.06.05 16:00 - Megtaláltam
Végre süt a nap és meleg van.
Első kerékpáros láda keresésünk GPS nélkül. A webes leírás alapján rövid keresgélés után meglett a láda, nagyon ötletes a rejtés.

mrobix 2010.06.05 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Nagyon tetszett a rejtés csomagolása :))

Attibati 2010.05.28 15:55 - Megtaláltam
Kerékpáros találat 100 km

nogacsalad 2010.05.20 09:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Ládikó pótolva... [wapon beküldött szöveg]
A leírás szerinti helyen és módon ismét kereshető...

Hónapokkal ezelőtt, egyszer már megálltunk itt. Akkor csak megláttam a térképen a pontot, de nem volt leírásom, ezért nem is kerestem meg. Ma már tudatosan, rákészülve jöttem erre.
Hajnali Százhalombattai kezdéssel indult a nap. Dolgom végeztével, picit "érintettem" a Bakony környékét hazafelé tartva.
(szóval végigládáztam egy ellopott munkanapot)
Különösképp a vár és környéke jött be nekem. Ez esetben, bár útálom a multikat, mégis pofás lenne egy várkörnyéki jelszókényszeres pontocska.
Köszi a lehetőséget, tetszett!

Ittlennék, picit álmosan...Dobozka
szeho 2010.04.24 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Drótszamárral Mórról...
Tetszett a temető...
Akár honnan is küldték ide őket, nem térhettek haza...
Szerencsétlen kastély...messziről úgy tűnt mintha épp lenne.
A láda nem volt a helyén.
Köszönet a jelszóért..

Bicós 
forgabi 2010.04.24 11:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Sajnos, igazából nem találtuk meg. Miután majd˙ fél órát keresgéltünk, konzultálva lelcache-el arra kellett jussunk, hogy nincs a helyén a láda!
forgabi&Mary

slymen 2010.03.21 17:00 - Megtaláltam
Ismerjük Hajmáskért, sajnáljuk, hogy nincs pénz az épületek karbantartására, jobb sorsra lennének érdemesek! A temető viszont nagyon szépen renben van tartva, igazán példaértékű! Köszönjük a jópofa rejtést! slymen

qpci 2010.03.20 14:15 - Megtaláltam
Otletes a rejtes. [wapon beküldött szöveg]

ThufirHawat 2010.03.15 10:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Trükkös a rejtés! :o) Alig találtuk meg a fiammal.
A romok jól néznek ki, de nagy kár, hogy senki nem törődik velük.

JuJó 2010.03.14 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Nem is gondoltuk, hogy ilyen rejtett kincsek vannak Hajmáskéren.
Nagyon ötletes a rejtés.

foximaxi 2010.03.14 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.00
A temetők valahogy nem a kedvenceink. A kastély ...

Gábor és Renka 2010.03.07 14:40 - Megtaláltam
Jó lett volna, ha nem szemmagasságban történik a rejtés. Kerestük egy darabig :)
Renkámnak tüske ment az ujjába.

HA7AT 2010.03.05 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.13
megvan

Acsart 2010.02.28 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.53
A két Sólyi láda után ide is átsétáltunk. A rejtés igen ötletes a helyszín szépen rendben tartott, elgondolkodtató.
Köszönjük a rejtést, Meme, Lacus, Peti.

Stn72 2010.02.23 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.26
Ötletes... ;))) +Van!

pszoradi 2010.02.16 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Kár a "lövőiskola" kastélyért. A rejtés ötletes. Kösz.

Vagdalthús 2010.02.12 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Bakonyi napok első ládája, mindjárt történelmi tartalommal. Köszönjük a rejést!

olahtamas 2010.02.12 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Útban Bakonybél felé útba ejtettük a ládát.
Tetszett a rejtés, így a hóban is könnyen megtaláltuk.

Nivabibi 2010.02.08 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.05
Remek és szellemes rejtés.

sanca 2010.02.06 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.34
A helyszín egyedi, a rejtést ötletes.
Gratula!

Heni&Gábor 2010.01.30 10:20 - Megtaláltam
A kastély környékén parkoltunk, onnan sétáltunk el a katonai temetőbe. A rejtés nagyon ötletes! Kár, hogy a kastély ilyen rossz állapotban van. Balatoni hétvégi ládázás 2/6.

 
kmiksa 2010.01.27 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.13
Megvan.:-)
Második nekifutásra du. meglett, de. nem olvastam végig a segitséget :-(
igy már nem is volt nehéz :-)
Nagyon ötletes, nagyon tetszik a rejtés, és szép, rendezett a temető
köszi a rejtést.

Buksilány 2010.01.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Köszi a rejtést! Nagyon tetszett! Legjobban a kastély fogott meg. Kár, hogy ilyen elhanyagolt. Mit meg nem adnék érte,ha belülről is láthatnám?! :)

Nilsz 2010.01.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Rossz látni, mennyire romlik ennek a csodálatos épületkomplexumnak az állapota. :(
Buksilánnyal felkerestük. A katonai temető hóban érdekes hangulatot áraszt. Köszönjük a rejtést!

t_igi 2010.01.22 12:05 - Megtaláltam
Kösz a rejtést!

Ottocar 2010.01.09 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
A rejtés nagyon ötletes, miután megtaláltam, de addig, szakadó esőben szenvedés volt.

menace 2009.12.30 13:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Érdekes volt a temető, köszi.

kicsiogre 2009.12.25 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Remek rejtés, elgondolkodtató helyszín.

 
sixth 2009.12.16 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.00 súly: 1.70
Ötletes kivitelezés. Érdekes hely.

DBell 2009.12.16 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
x16xel társaságában.

[Jóváhagyta: lelcache, 2009.12.31 01:57]

 
x16xel 2009.12.16 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.42
DBell társaságában. Keresgéltük egy ideig, de leírást csak utólag láttuk. Kiderült, rossz magasságban kutakodtunk.

[Jóváhagyta: lelcache, 2009.12.31 01:56]

Köszönöm 2010.01.01 16:45

DBell
Keresgélek... 
utkaparo79 2009.12.13 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.00
Megtaláltuk!

Tamás, Eszter, Zsófi

Duciék 2009.12.06 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
+

emká 2009.11.29 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
:-) megvan!

barbiesattila 2009.11.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
.

richipy 2009.11.27 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Megvan! :D

barnika76 2009.11.14 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.26
Az eddigi legjobb rejtés! Gratulálok és köszi.

Andika és barnika76

63.jimmy 2009.11.14 11:03 - Megtaláltam
Köszi! Jó a rejtés!

juzso 2009.11.08 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést,érdekes volt, szép volt a környezet.
julcsi, anya, apa, zsombor

kami1 2009.10.30 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Nagyon jó rejtés!!!
Köszi

krypton 2009.10.28 18:40 - Megtaláltam
megvan!

Dzsozy 2009.10.24 17:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Érdekes, hogy mennyire más ez a temető. Meglátszik, hogy katonai. A rejtés nagyon jó.
Köszönjük a rejtést!

 
fmin 2009.10.24 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.04
A rejtés nagyon tetszett!!!
A kastély meg pláne, jó lenne rendbehozni, és egy iskolát üzemeltetni benne....
Grazie

sasa 77 2009.10.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltuk köszönjük.

 
Seres Péter 2009.10.23 16:36 - Megtaláltam
670. [wapon beküldött szöveg]

Zsiráf 2009.10.23 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Hatalmas és szerintem szép épület a "kastély". Csak azt nem értem, hogy miért nem ezt és társait újítják fel, miért kell úgy új épületeket emelni köréjük, hogy ezeket omladozni hagyják...
Temető. Látni az 515 nevet a táblán... Prsze minden magyar világháborús emlékművön vannak nevek, némelyiken sok is, de szét lehet nézni, hogy az az 515 ott pár méteres körzetben van a földben... És van köztük olyan, aki '42-ben, illetve '46-ban halt meg. A másik részen pedig a sok első világháborús halott... Magyarországon egyáltalán voltak harcok az első világháborúban? Nekem valahogy nem rémlik. Akkor ezeket a halottakat hazaszállították?

gigibetta 2009.10.22 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Ok.

lasipeti 2009.10.22 13:18 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.38
Először magamtól próbáltam megkeresni, de nem lett meg.
A leírás segített a megtalálásban.

kogyo 2009.10.20 13:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Azt hittem, hogy könnyű lesz megtalálni, de tényleg keresni kellett. Nagyon jó rejtés.

waldegard 2009.10.12 19:49 - Megtaláltam
.

usakal 2009.10.12 19:48 - Megtaláltam
Waldegardal közösen Pápáról hazafelé.

Szikra13 2009.10.10 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.00
Minket inkább lehangoltak a romos épületek, nagyon érdekes volt, de nagyon sajnáltuk, hogy ilyen állapotba kerültek és senki sem költ a felújításra. Életveszélyes a kastély mellett sétálni, a cserepeket csak hajszál tartja.
A rejtés nagyon érdekes és ötletes. Egy egész óráig keresgéltünk, mire meglett a ládika. Már éppen feladni készültünk a keresést...
Köszönjük az elrejtést. Lia, Szikra, (Zsóka).

hacsabi 2009.10.04 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Nagyon szép környezet és nagyon ötletes és igényesen kivitelezett rejtés.A vár pedig ámulatba ejtett,kár hogy lakatlan és hogy ilyen állapotban van.köszi a rejtést

sziszko 2009.10.03 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.63
KocsiCaching napunk második ládája a hatból!

Köszönjük a rejtést:
feel2006, sziszko

feel2006 2009.10.03 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.96
KocsiCaching napunk második ládája a hatból!

Már majdnem feladtuk, mikor is egy korábbi láda tapasztalatából kiindulva nem a földön, hanem szemmagasságban megtaláltuk. :)

Köszönjük a rejtést:
feel2006, sziszko

Atmosz&Zozmosz 2009.10.02 16:50 - Megtaláltam
Megvan :)

BBBBNET 2009.09.25 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
A munkám miatt sokszor megfordulok Hajmáskéren, de a katonai temetőben még nem jártam. Most egy családi kirándulás keretében megnéztük. A rejtés szuper!

Soko 2009.09.25 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Veszprémbe menet Évával és Nejemmel, gyors találat. Köszönet a rejtésért.

kilali 2009.09.24 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Köszönöm a rejtést.

*Vica* 2009.09.19 11:15 - Megtaláltam
Nyárzáró motoros ládázás Andrissal. 3/2
Jó, hogy egy ilyen ötletes rejtésnél veszthette el Andris a "ládaszüzességét"! Köszi

Adamro71 2009.09.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Megtaláltam!
Hajmáskér különleges hely, tele fantasztikus épületekkel, amik sajnos mintha a sorsukra lennének hagyva. A láda rejtése egyedi és különleges. Bár lenne több ilyen...
Köszi a rejtést!
Robi

Hinter 2009.09.02 12:42 - Megtaláltam
Nagy kár a kastélyért, a panelházak építéséhez anno, hogy adhattak engedélyt? Így senkinek nem éri meg pénzt költeni rá.

Geosasok 2009.08.29 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.94
Megtalálva, köszönet

zöldek 2009.08.23 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Megtaláltuk!

bgjozsa 2009.08.22 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Már voltam itt kb. 1 hónapja (is), csak az égszkadás miatt nem áttam neki keresgélni. Most meglett. A hely nekem nagyon tetszik.

zakany 2009.08.21 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Valamit nagyon elbénzhattam! Bár most sem tudom mit csesztem el, vagy mit nem olvastam el..
mert ahol én voltam, ott a temető zárva volt! :(

Ennek ellenére érdekes látvány volt ez a pár furcsa és kihalt épület!

Kérném szépen elfogadni, a képek alapján!

[Jóváhagyta: lelcache, 2009.08.23 12:33]

ui: köszönöm a jóváhagyást, kiderült, hogy valóban én voltam a béna :)

 
kamzik 2009.08.20 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Jó rejtés!! Szép hely!

takacsimre 2009.08.18 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
A temető rendben, szépen karban tartva. A kastélyért és a környező épületekért kár. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

Macusa 2009.08.14 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.60
Lezsírozva!
GPS nélül is ajánlott!
M1 & M2

donbosco 2009.08.11 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.

GeoRoni 2009.08.11 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Meglelve

fedoka 2009.08.03 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Hmmm:)
Bakony...
Hadgyakorlat!!
R-142!!
Óóóóó,régi szép idők!
Még sose néztem meg közelről Hajmáskért,köszi!!!
Csillagos 5-ös a rejtés,a helyszín pedig még csillagos ötösebb!!!:)
A láda pedig jól karbantartott,vadiúj állapotú!!!
GRAT!!!:)

mbandi 2009.07.31 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Megvan!

Miléna 2009.07.31 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megtaláltuk!
Nagyon furcsa érzés volt látni ezt a sok elhagyott épületet. Pedig nagyon szép lehetett hajdanán mindegyik.
A temetőben nem volt senki, így nem volt feltűnő a láda keresése, nagyon ötletes a rejtés!

mucik 2009.07.26 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
A rejtés nagyon jó! Az épület óriási, szép és nagyon nagy lehetőségek lennének benne. Kár, hogyígy néz ki...
Mucik

Marvin 2009.07.26 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Szép környék és igazán ötletes rejtés! Köszi!

paaldavid 2009.07.25 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.99
Ez volt a mai harmadik ládánk (a négyből). A rejtés nekem nagyon tetszett, díjjazom az ötletességét.

VILLAROSA 2009.07.25 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.76
Ötletes rejtés, igazán!!!

bgecco 2009.07.25 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Egy hete jártam már itt, de a régi koordináta volt a gps-ben. Így természetesen akkor nem találtam meg. Otthon elolvastam a leírást, és láttam, hogy potáyra kerestem. Az új helyen egyből meglett. A rejtés ötletes, viszont a régi hely - a temető végében - nekem szimpatikusabb volt. Ugyanis, ahhoz a rejtekhez végig kellett sétálni a temetőn, ami igen megkapó élmény. Sok gondolatot ébreszt az emberben. Mindezek ellenére köszönöm a rejtést, Hajmáskép klassz hely. Megérdemelne még több ládát is, a többi látnivalónál is.

morph 2009.07.24 20:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Bernáth 2009.07.17 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.22
A sólyi ládák megtalálása után jöttünk tovább Hajmáskérre. Az első feladat a temető kapujának kinyitása volt, ezzel megbirkóztunk. A temető mély benyomást tett ránk, komoly síremlékeket kaptak az első világháborúban elesett katonák, még a "közvitézek" is. A rejtés meg szuper!

A kastély és a tiszti épület romja is nagyon tetszett, kár, hogy senki nem akarja felújítani őket.

A régi víztoronyba fel is mentünk a vaslépcsőkön egy darabig, de azután lassan elfogytak a lépcsőfokok és a bátorságunk is, nem jutottunk el a legfelső szintre.

Temető 1.Temető 2.
Temető 3.Temető 4.
A kastélyA tiszti épület romjai
Az új és a régi víztorony 
nagyfliszi 2009.07.17 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kár, hogy parlagon hever ez a csodálatos komplexum, kívánjuk,hogy mielőbb igazi gazdára találjon.
Köszönjük.

bwana 2009.07.15 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
A temető elgondolkodtató hely, mindig és minden náció temetője, ez nem vitás, itt azonban külün érdekes gondolatokat rejt még a szláv nevek helyesírása is, ami a mai magyar anyanyelvűek számára minden bizonnyal furcsa; de hát, ugye akkoriban még az ortográfiában a KuK "germanizmus" volt az irányadó... aztán jöttek a másféle hódítók, erre szolgál példával a kastély és környéke. És aztán lassan megtanultuk a szláv neveket másképp is leírni...

De szenzációs a rejtek! Erre való az a megállapítás, hogy egyszerű, de nagyszerű. Gratulálunk, és külön öröm volt a kis gólrúgó emberke, bárki tette is bele, köszönet neki!

Bwana, Macs, Mauz

Régi név...
Famágus 2009.07.12 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
5/8.
Jó volt a rejtés, már láttunk hasonlót :-)
Nézegettük a sírokat, betűzgettük a feliratokat.. szegények, milyen fiatalok voltak ..
Megnéztük a kastélyt, hát látszik, kik laktak benne.. minden lepusztult.. kár érte.. köszönjük, hogy idejöttünk!!

Hadralka 2009.07.12 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
...megtaláltuk!

oldfox 2009.07.12 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
megtaláltuk, bővebben Famágustól.

V_Gabor 2009.07.11 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.42
5* a rejtés!
Jó volt itt szétnézni, mindent, mindenhonnan körbejártam.

kopepe 2009.07.11 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.93
Nos, legalább a temető szépen gondozott. A rejtés ötletes, de könnyű találat volt.
A városkép a kastély környékén sajnos siralmas.

N.Zs. 2009.07.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
A katonai temető fantasztikus... és benne a rejtés...szuper! Persze utána az ajánlott helyeket is megnéztük. A kastély állapota siralmas, nem csak az állaga, hanem a köré zsúfolt emeletes házak miatt elvesztette minden varázsát.

 
Foltos Foxi 2009.06.29 13:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
A temető szép, gondozott, sajnos a kastélyról ez nem mondható el. Remélem, hogy ez a jobb sorsra érdemes épület hamarosan gondos gazdara lel. A rejtés kiváló. Képek később.

 
Nervas 2009.06.21 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Ötletes rejtés

Köszönet érte

syaky 2009.06.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.43
Megkérem a tisztelt rejtőt h a megtalálásomat fogadja el a képek alapján.Ott voltam de nem akartam széttúrni semmit elvégre mégiscsak egy temetőről van szó.Valamint szvsz a rejtést a temetőn kivűlre kellene tenni mert pár kesser kicsit elitélhető módon a keritést is letapossa, vagy kellene egy virtuális jelszó valahova.

syaky

ui: szomorú vagyok hogy a találatomat nem "értékelted"

[Jóváhagyta: lelcache, 2009.07.11 03:54]

ui: köszönöm

tomtech 2009.06.12 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.65
Nagyon ötletes rejtés!!! :)

Kakukkos és Hajszál 2009.06.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.48
Nagyon kár az orosz értékpusztításért...

SarkanyDemon 2009.06.01 12:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Tavaly, még mugli korunkban körbejártuk a helyszínt, mert megláttuk a 8-as útról, és nem hittünk a szemünknek. Utólag nyomoztunk utána, hogy mi lehet ez, és akkor még jobban nem hittük el, hogy egy ilyen létesítmény így el van rejtve valahol az országban, és senki nem csinál vele semmit. Biztosak voltunk benne, hogy ez a hely legalább egy ládát megérdemelt, és így is lett. Tetszett a rejtés, és a teljes webes megjelenés is. Látszik, hogy legalább Ti próbáltok valamilyen figyelmet szentelni az egész komplexumnak. A láda elrejtése pedig csillagos ötös. :-)

Sárkány & Démon

waneqr 2009.05.31 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Köszönjük a lehetőséget!

NitiZoli 2009.05.30 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
A településről eddig annyit tudtunk, hogy olcsók itt az ingatlanok. Most egy picit közelebbről is megismerkedtünk. Mindig szomorú látvány, ha épületeket veszni hagynak, ha meg ilyen szépek, akkor pláne. Persze változnak az idők, és ezt el kell fogadni.
A katonatemetőben lenni egyszerre volt felkavaró és nagyon nyugalmas érzés. Érdekes volt.
A ládát valószínűleg nem találtuk volna meg a segítség nélkül :) köszönjük a rejtést!

BookWorm 2009.05.30 10:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megvan.
A rejtés módja a kedvenceim közé került!

Köszönöm, hogy itt lehettem!

Explor3r 2009.05.30 10:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltuk a családdal, köszi!

kismuki 2009.05.30 00:00 - Megtaláltam
Sosem gondoltam volna hogy egyszer eljutok ide, de nem bántam meg. Kár a valaha jobb napokat megért kastélyért és a víztoronyért. Meg kellene menteni őket míg nem késő.

ÁG-Team 2009.05.29 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.27
Ennél ötletesebb rejtéssel talán még nem is találkoztunk... :-)

Ági, Gabi

fuzbal 2009.05.19 07:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.36
[wapon beküldött szöveg]

@david 2009.05.13 16:30 - Megtaláltam
A ládát sokat kerestem a tuják között, de nem leltem meg. Volt egy apró karácsonyfa is a szovjet katona sírjának a végében is. Én arra számítottam, h itt lesz a tiszti épület, de utólag láttam, h arrébb van, oda már nem tudtam elmenni.

[Jóváhagyta: lelcache, 2009.05.15 07:41]

Botos család 2009.05.10 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Megtaláltuk.
Szép rendezett temető, ötletes rejtés az új helyen.

Köszönet a rejtőnek.

Velünk együtt Pamacs Mágnus is meglátogatta a ládát, de nem időzött sokáig, jött tovább kirándulni.

SuperGeo 2009.05.09 14:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Mi is sokat kerestük de végül megvilágosodtunk. Visszarejtés után szétnéztünk a faluban.

Köszönjük a rejtést!

pistikata 2009.05.04 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Ma végre meglett! Nem tudom, legutobb hogy nem neztem fel a kapu tetejere, hogy ott van a zar...
Igaz, a lada koordinataja regi volt nalam, s ott csak papirfecniket talaltam, s 20 perc utan megneztem a telefonon, mi is a helyzet. Frissitettem a koordinatat, de meg igy is lelkesh segitseget kellett kernem.
Aztan logolas utan mindent szepen visszaraktam, s elindultam, mikor rajottem, hogy a jelszot fel sem irtam... mehettem vissza. :-)
Koszi szepen!

Vándor Csillag 2009.05.02 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Rendkívül ötletes rejtés! :)

Mr Bean 2009.05.02 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megvan!

Murus 2009.05.01 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
[wapon beküldött szöveg]
Nagyon ügyes a rejtés! Elgondolkodtató hely, egy temetőben német és orosz katonák... Murus és Cica

 
VirágFormaZsiványok 2009.04.27 11:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
+van...bővebben később!Köszönjük!
ANNO 6-7-ben osztálykirándulás alkamával voltunk itt a temetőben.
Veszprémbe rengeteget jártam a "falujáró busszal" :) Várpalotáról Öskü-Hajmáskér-Sólyon át Veszprémbe,így az ojjektumokat sokszor láttam.
Ládakirándulásom első állomása volt.Várpalotáról vonattal érkeztem,gyorsan letekertem a temetőhöz,kicsit megtréfált a leírás,de a segítség a végén valóban sokat számított.Ötletes rejtés!Köszönjük!Következett a GCKARD amit meg is leltem,de a jelszó rögzítése elmaradt,így később logolok...

SírkövekKereszt
Séd 
emiho 2009.04.26 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.58
Nagyon szép láda! már 03.28-án jártunk itt , de akkor sikertelen volt, örültünk, hogy megtaláltuk!

A temetőmegtaláltuk
Mikulás trágársága elüldözött 2009.04.25 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Úgy 3-4 évtizeddel ezelőtt sokat lövöldöztem a környéken tankágyuval, most némi nosztalgiával néztem körül az ismerős helyeken. Az idő mindent megszépít...
Ami régi épületekből megmaradt... az elkeserítő. Csak rom és pusztulás...
lelcache rejtése viszont nagyon tetszik. csak álltam a megjelölt koordinátán és kerestem, hogy hová lehet itt rejteni? Sötétbe, fejmagasságba... aztán megvilágosodtam :)

Bónuszkérdés: hogy került a katonai temetőbe úgy 20 darab polgári sír???

KAKUKKTOJÁS ?????
 
Szabó Család 2009.04.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Nagyon ötletes a rejtés, jó sokáig kerestük, a nagy sötétséget. Köszönjük.

sereszaki 2009.04.19 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Vasárnap délutáni ládázásunk 5/3 ládája.Na,ezért érdemes volt idejönni! Tipikus esete a "ha nincs itt láda,sosem jut eszembe idejönni..." típusú helyeknek. A rejtés helye és módja is tetszett,no meg amiket még a falu rejt...! Kár ezekért az épületekért!
Innen még elkocsikáztunk az ösküi kerek templomhoz,de visszafelé megálltunk az egyik(?) fagyizónál,ahol nagyon finom fagyit vettünk egy nagyon kedves,barátságos hölgytől.Ez is kellemes élmény volt!
Köszi a rejtést,kis országunkból ismét megismerhettünk egy darabkát!

divi 2009.04.19 14:00 - Megtaláltam
megvan

Saláta Bogi & Sanya 2009.04.17 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Különös hangulata van a kastélynak, a torony, mint valami mesebeli díszlet. Az út másik oldalán a XX. sz "vívmányai". A temető, elgondolkodtató az értelmetlen elmúláson...

pistikata 2009.04.13 15:40 - Egyéb
A leiras, a logok es a turistautak terkep alapjan ugy ertettem, a lada a temeto teruleten van. Sajnos nem derul ki, mikor van nyitva a kapu, de most zarva volt. Mivel motoros ruhaban nem akartam keritest maszni, igy most ez a kereses elmaradt. Talan legkozelebb, ha erre jarok, nyitva lesz.

Avranella 2009.04.12 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Húsvéti gyűjtögetés Issey-vel, Zöldfülűvel és Csigusszal :)
E csodás és végre igazi (nem nyári jellegű!) tavaszi napon nyakunkba vettük a Bakonyt, oda- és visszaúton néhány plusz ládát levadászva. Az utolsó láda után a társaság nyomatékos felszólítására sem voltam hajlandó begyűjteni még egyet, ami csak nekem hiányzott volna, már így is mocskos pontvadásznak érzem magam ennyi találattal egy napon! ;) Ettől a nyomasztó gondolattól eltekintve ;p remek volt, ezúton is köszönöm ezt a remek napot mindenkinek, remélem, keresgélünk még együtt! (No persze nem ennyi ládával egyszerre, mert ez már túladagolás :p ). Külön köszönöm a fantasztikus élményt Csigusznak, hogy alig több, mint 130 megtalálással a hátam mögött végre betekintést nyerhettem a wapon logolás rejtelmeibe. Fantasztikus élmény... :))) Szeretném kiemelni azt is, hogy csupa szépen karbantartott ládával találkoztunk, és ez nem semmi, tekintetbe véve megtalálásaink számát! :)
(fényképek 13-án várhatók)
11/11. Utolsó ládánk a mai napon, nem sokkal naplemente előtt. Amikor temetőbe rejtett ládát keresek, mindig zavarban vagyok egy kicsit. Valahogy úgy érzem, háborgatom az ott nyugvók lelkét. Ezt most azzal súlyosbítottuk, hogy nem is találtuk alapos kutakodás ellenére sem (pedig négyen kerestük!). A végén felhívtuk lelcache-t, és a navigációja alapján pikk-pakk előhalásztam, szerencsémre múlt héten találkoztam hasonló megoldással, így nem volt nehéz észrevenni.
Ugyan a maiak között szoros a verseny, ez a rejtés is dobogós helyezést érhetne el!
Megtalálás és gondos visszahelyezés után a falun áthaladva tértünk rá a 8-asra, így megnéztük a romokat is - közelről tényleg elég siralmas látványt nyújtanak... Köszi a rejtést és a segítséget! :)

de todo un pocoNaplemente előtt
Mindjárt lebukik 
zöldfülű 2009.04.12 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Bakonyi ládabetyárkodás 10/10.
Itt már annyira a végét jártuk (pedig az elejét keleltt volna), hogy csak a lelkes rejtő segedelme mentett meg minket az eredménytelenségtől:)
A példásan ápolt temető és a kastély állaga együttesen sem ad ki egy hármas átlagot. Rögtön tudható: itthon otthon vagyunk :((
Bővebb beszámoló Avranella pontvadász társunknál (akárhogy tagadja, mégiscsak látszik az, kérem :)))
Köszönöm a rejtést

Kerestük reggeltől...... napszálltáig
Távoli totnyosulás 
pero 2009.04.12 15:10 - Megtaláltam
Megvan!

bumbika 2009.04.09 15:05 - Megtaláltam
OK!

nemdam 2009.04.06 10:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Másodikra megvan. keresnem kellett egy picit de viszonylag hamar megvolt. Kitűnő relytés. Köszönöm

[Jóváhagyta: lelcache, 2009.04.12 19:12]

R.Guszty 2009.04.05 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Először a temetőt néztük meg, ahol az egykori ellenségek békében nyugszanak egymás mellett. A ládát kerestük egy darabig, majd a leírát elolvasva hamar ráleltünk. Külön tetszett, hogy sikerült kegyeletsértés nélkül rejteni egy temetőben. Utána megnéztük a kastély ami valóban csoda lehetne, ha lebontanák az előtte lévő "szocreál" épületeket, és rendbe hoznák. Erre sajnos kevés az esély. A víztornyot csak távolról néztük meg, majd a közeli cukrászdában ettünk egy finom túrótortát. Másnak is ajánlom.

a kastélytemető
kőviráoktisztiház
a kastélyvíztrony
ipa 2009.04.03 17:20 - Megtaláltam
Gyönyörű tavaszi nyárban. :) Egy helybeli bácsi hosszas előadást tartott a temetőről. Majd elérzékenyülve megmutatta szülei sírját. Aztán, mikor tiszta lett a terep, megkerestem a ládát... Dzsungelharc volt. Persze, amint rájöttem, hogy hol a szemem, már hipp-hopp megvolt. :)

 
G_Sanyi 2009.03.29 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk a papírcetlit és utána a ládát is. Ötletes:). Köszönjük!

Macusa 2009.03.22 14:22 - Egyéb
Pechünkre mi a ládakarbantartás napján délelőtt szemeltük ki ezt a ládát és amikor vasárnap délután odaértünk már csak a cetlit találtuk. Mi azonban GPS nélkül "dolgozunk", így a segítséggel nem értünk semmit....:(

 
nemdam 2009.03.22 00:00 - Egyéb
Első ládám lett volna, a cetli megvan de mivel csak egy autós gps volt nálam a másik láda helyét elég rosszul mutatta

nembaj a kedvemet nem vette el majd legközelebb

Félig megtalálva

Üdv nemdam

Hercimama 2009.03.21 13:43 - Megtaláltam
Jó rejtés. Kár, hogy ezt az épületet így elhanyagolták, biztos nincs pénz a felújításra, pedig érdemes lenne áldozni rá.

lelcache 2009.03.21 13:43 - Egyéb
Ládakarbantartás!

A logokban olvastam, hogy eltűnt a toll a ládából, ezért ma ládakarbantartást tartottam. Amikor oda értem, helyi srácok éppen a ládát nézegették, hogy mi is van benne. Mint kiderült nem regisztrált cacherek, csak egy barátjuktól tudják, hogy itt van a láda. Elég zavartan válaszoltak a kérdéseimre. Nem tudom eldönteni, hogy csak meg voltak szeppenve, vagy rendszeresen dézsmálják a láda tartalmát amin rajtakaptam őket, azért voltak zavartak. Mindenesetre furcsa élmény volt.
Sajnos az elmúlt időben a tisztelt ládásztársaknak az eredeti elgondolás szerinti rejteket több ízben sikerült leamortizálniuk, ezért más koncepció szerint a ládát új helyre rejtettem el. Remélem ez sikeresebb, és hosszabb életű rejtés lesz, és így a temető környezetét is jobban meg tudjuk őrizni. A rejtési ötletet a Nagykapornak láda rejtőjétől kölcsönöztem. A régi helyen hagytam egy útbaigazító cetlit azoknak, akik még a régi koordinátára mennének. Nyilván ez csak korlátozott ideig lesz használható, mert aztán lebomlik.
Körbenéztem a nevezetességek környékén is. Időközben a "kastélyt" körbekerítették, így már nem lehet körbesétálni, de a lényeg azért így is látható.

lelcache

tcsb 2009.03.14 13:55 - Megtaláltam
+van!

Szlil 2009.03.14 13:55 - Megtaláltam
+van víztornyostól kastélyostól vasbetonostól
A víztoronynál van magánterületre utaló tábla - a másik víztoronnyal ellentétes oldalon.
Nincs toll a ládában - nem logoltunk.

tommeli 2009.02.28 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Gyors találat, a kastélyért nagyon kár...
tommeli+szepzsuzsi+taxibalazs

tomki 2009.02.25 14:35 - Megtaláltam
Előbb a régi helyen kerestem, aztán rosszul írtam be az újat, ezért átmásztam a kerítésen, aztán vissza :-) Különben szépen sütött a Nap, de hideg szél fújt. Szőlőrigó csapat szedegetett a füvön.

Dolex 2009.02.22 16:05 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM!

Hepur 2009.02.22 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Délelőtti sielés utáni ládázás harmadik állomása. Nagyon tetszett a település, a katonai rész tényleg egy külön kis városkának tűnt. Furcsa volt látni a szép, régi épületek tövében a panelházakat, és azt hogy mindez az enyészeté. Logolni sajnos nem tudtunk, mivel nem volt semmilyen íróeszköz a ládában, és nálunk sem.

geforg 2009.02.21 14:44 - Megtaláltam
Szépen rendezett temető gyönyőrű település. köszönjük a rejtést geforg és csapata
ui:szerintem érdemes lenne multivá alakítani a ládát!!!

közös nevező 2009.02.21 00:00 - Megtaláltam
A temetőben- számomra furcsa módon-megférnek egymás mellett azok, akik a háborúk alatt ellenséges lövészárkokban voltak.
A németek részére készített márvány emléktábla persze precízen letakarítva...
A kastély új góréja itt is Magyarország legnagyobb ingatlantulajdonosa: az Enyészet.

hajmáskéri látkép
 
ha4ggq 2009.02.15 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Erős szélben gyorsan meglett.

fkmaster 2009.02.14 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.11
Tetszett a rendezett temető és a jól olvasható feliratok. Érdekes, hogy mennyi nemzet katonái nyugszanak itt. A ládát gyorsan megtaláltam, csak előttem keresők nyomait kellett követnem.

RIPTOR 2009.02.14 13:00 - Megtaláltam
A temetőben pont a ládánál fújta össze a szél a havat. Így lehetetlen volt úgy keresni, hogy ne hagyjunk nyomokat magunk után. Bár megpróbáltuk hamis nyomokat hagyni, az utánunk következőknek könnyű dolga lesz. Megnéztük az jelzett látnivalókat, szomorú volt látni a pusztuló épületeket. Köszönjük a rejtést!
RIPTOR, Gabi

 
ier 2009.01.31 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.99
Kicsit lehongoló minden temető, a katonai méginkább. Ezek az emberek tök feleslegesen haltak meg.

Hektor 2009.01.18 11:50 - Megtaláltam
megtaláltuk!

5N 2009.01.16 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Ezek az épületek tényleg szépek,még az is ami romos.A temetőben pedig békében megfér több nemzet.

 
Tikis 2009.01.10 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Tetszett a hely! Jo lenne ha jo kezekbe kerulne a kastely.

torony 
attle&dian 2009.01.04 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Megtaláltuk!

pityer 2009.01.02 15:57 - Megtaláltam
Sokat jártam már erre de ezeket a házakat még soha nem láttam.Köszönjük a rejtést.

peszi 2009.01.02 11:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Tetszett a környék.

cobrahu 2009.01.02 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést.

sinus90 2008.12.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Az 50. ládámhoz igazán méltó a jelszó. Sosem jártam még itt. Kár a kastélyért. Az egész volt katonai terület elhagyatott, kifosztott, tönkretett... , hétköznap kora délután minden kihalt is. A víztorony felé ballagtunk egy fénykép erejéig. Utánunk eredt egy hölgy a közeli házból, hogy mit keresünk mi ott, mert több betörés történt mostanában. Hát nem néztek még rossz embernek...Aztán elnézést kért, többször is. A katonai temető valóban szépen karbantartott. A rejtés jó, a GPS-ünk is, kivételesen. Köszönjük!

A kastélyA Víztorony
A TisztiházA Temető
LSaci 2008.12.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
B.Ú.É.K!LSaci

 
Sszabi 2008.12.28 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.88
Biztosan szép lehetett a kastély, amíg épségben volt.

Brutus 2008.12.26 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
OK

Endresz_család 2008.12.25 16:00 - Megtaláltam
Elég lehangoló a lepukkant kastély látványa.
Köszönet a lehetőségért!

 
jgabor 2008.12.25 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Furcsa a hely hangulata. Érdekes volt!

Zyu 2008.12.20 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
A rossz idő miatt csak kocsival jártuk körbe a falut, kár, hogy el van hanyagolva, nagyon szép lenne...
Zyu.

Piró 2008.12.20 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Rég láttam ilyen rendezett temetőt. Van valami érdekes hangulata.
Tényleg kár, hogy ilyen romosak az épületek, amiket láttunk ezután. Többet vártam e téren.
Már rég kiváncsi voltam erre a ládára és a településre.
Köszi a rejtést!!

Piró, Zyu, Somi

arinka 2008.11.26 15:23 - Megtaláltam
Sajnos csak a katonatemetőre volt idő. A sírfeliratok ismét emlékeztettek: milyen szerencsés a mi "szerencsétlen" generációnk, hogy ennyi éve elkerül bennünket a háború és huszonegynehány évnél több jutott... Köszi a rejtést!

Angika15 2008.11.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.95
Megtaláltuk. Sajnos ismét egy kicsit kevesebbet érünk, mert minden nemzet annyit ér amennyit megőriz a történelméből. Kár érte.

A ládaTemető
Alkonyat
zhorvath83 2008.11.16 15:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.79
Vegyes érzésekkel távoztam a cache és környékének látogatása után.

GCRover 2008.11.14 08:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.30
Kár hogy ennyire hagyták lepukkadni a kastélyt :(

Rita+Ákos 2008.11.13 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.40
Megtaláltuk! Élmény volt! Köszi

Barangoló alias elel 2008.11.12 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]
Nagyon érdekes hely. A katonai temető meg számomra mindig hátborzongató, az alakzatba rendezett sírok.
Azt meg csak remélni tudom, hogy a helyenkénti falbontást nem mi követtük el. Minden esetre egy kis időt eltöltöttem a visszaépítéssel, hátha mégis.

 
szirteyzsu 2008.11.08 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bferi 2008.11.08 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

szepzsuzsi 2008.11.01 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.56
Ha épület, akkor mindenevők vagyunk. Szorongató érzés látni a pusztulást...
A temetőben voltak néhányan, de szerencsére a ládához nem nagyon látni oda. Gyorsan megtaláltuk. Köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Ágnes, Erzsi és Zsófi

cukicacher 2008.11.01 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Amikor a rendszerváltás előtt mentem a 8 as úton mindig elszorult a szívem, hogy mit csinálhatnak az orosz tankok itt a Bakony lábánál. Azóta már tudom, tudjuk.
Hajmáskér akkor is megért volna egy látogatást, de nem tettem, de most ide csábított a láda. Kora reggel volt és már ebben a korai órában sem volt üres a temető. Egy asszony és kisgyermekei gondoztak egy sírt. Mindig megragadnak és elgondolkoztatnak a temetők. Itt Magyarország közepén nézem a sírokat és alig találok magyar neveket. Leginkább az első világháborús sírok szomorítnak. Nem csak sok halott volt, mind fiatal emberek, hanem akkor veszett el Magyarország kétharmada is. Vajon ez a román hangzású nevet viselő ereje teljében lévő férfi azért halt meg, hogy Romániához nagyobb rész kerüljön, mint ami Magyarországból maradt? Milyen gondolat járhatott annak a szláv nevű fiatalembernek a fejében amikor kilehelte lelkét. Mit kerestek itt, miért harcoltak? Milyen nehéz az igazságot megtudni, megismerni? Ami nekem jó, és dicsőség az a másiknak pont az ellenkezője. Itt a temető csendjében megfér egymás mellett a német és az orosz katona. Az életben miért nem? Példamutató számomra, hogy a németek milyen állhatatosan gondozzák a katonai temetőiket. Igaz nagy gyakorlatuk van már benne és a katonai hagyományaik is erre ösztönzik őket.

Ata72 2008.10.28 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Csak a temető látogatás fért bele. Az viszont nagyon tetszett!

Köszönet a helyért!

SpiderKnight 2008.10.26 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.22
Sötétben izgalmas volt a temető. Hamar meglett.

edesapa 2008.10.26 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.00
Szép katonatemető, remek helyzet adódott, hogy a kisfiammal a háborókról is beszélgessünk egy kicsit, amíg lassan sétáltunk felfelé. Nekem elég nagy a kontraszt a játék és a hely hangulata között, de végül mi is a láda miatt kerültünk oda és lett így lehetőségünk a temető hangulatát is megismerni és megbeszélni. Köszönjük a rejtést!

joeiceman 2008.10.24 14:46 - Megtaláltam
Köszi!

rotty 2008.10.23 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Barátságtalan, szeles időben érkeztünk a hosszúhétvégére Veszprémbe, s a mai délutánra a városhoz közeli célpontokat választottunk. Az első állomás, Hajmáskér nagyon tetszett a maga szokatlanságában. Leírhatatlan hangulata van annak, ahogy a pusztuló századfordulós épületekre rátelepedik a lakótelepi szocreál. Fel nem foghatom - mint annyi mást az ötvenes évekből - hogyan dönthettek arról, hogy a patinás tiszti épülettel szemben egy ilyen társasház (vagy akkor talán laktanya) épüljön. Kár ezekért az épületekért, bár itt legalább maradt valami, Pécsett a "Hadapródiskola" főépületéből csak néhány támfal maradt, a többit szintén a realizmus nyelte el...
A katonai temetőhöz kisétáltunk, nagyon izgalmas helyszín az is.

Hangulat
Pécsi hadapródiskola (jpm.hu)
Hadapród ma: PTE ÁOK 
bpeti68 2008.10.21 15:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A kb 15kilós követ konkrétan a doboz tartja. Próbáltam kisakkozni, hogy lehetne abból a három kőből egy odút építeni úgy hogy rejtsen is, de nem sikerült. Így nem lesz hosszú életű szegény. Gondolom eredetileg nem így volt.

Viking and Tomat 2008.10.19 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Megtaláltuk, bár egy jó nagy követ meg kellett mozgatni, hogy hozzáférjünk a dobozhoz...valószinűleg nem igy lehetett eredetileg elrejtve!

zotyatomek 2008.10.12 12:06 - Megtaláltam
nagyon sok katonai objektum, és omladozó épület...egy letünt kor emlékei

fifi01 2008.10.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Megvan!

baranyaifiú 2008.10.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
OK!

szollosi73 2008.10.08 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltuk!!
Nagyon lehangoló volt a kastély is és a környezete is!!
Köszönjük a rejtést!
Szilvi+János

 
Toti 2008.10.07 15:15 - Megtaláltam
A Bevetési Irány éleslövészettel egybekötött hadgyakorlaton voltunk fotózni Hajmáskéren. Visszafelé a ládát is becserkésztük. A katonai temető bejáratánál összefutottunk Nebellel. A kastélyt csak kívülről tudtuk megnézni, mert magánterület és körbe is van kerítve.

Nebel 2008.10.07 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Munka közbeni találat.
Nagyon szépen gondozott hadisírkert! Először azt hittem kint maradok, de aztán rájöttem, hogyan nyílik a kapu..
:)
A rejtek hamar meglett, ezúttal nem írtam a füzetbe. Visszarejtés után sétáltam még egy kicsit a sírok között, némelyik sajnos már elég rossz állapotban van. Kifelé menet a bejáratnál kessertársakkal is találkoztam, ezúton is üdvözlet Nektek!
:))

Köszönöm a rejtést!

 
sinolaju 2008.10.05 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.18
A szép őszi vasárnap 2. ládája. Örülünk, hogy eljutottunk ide (is). Köszönjük.

Akebono 2008.09.30 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Kihasználtam a jó időt, hogy begyűjtsek néhány, még meg nem talált megyei ládát. Először a ládáért mentem a temetőbe. A dobozon egy marha nagy kő volt, alig tudtam leemelni. Tetszett a hely, szépem megépített, gondozott. Méltó nyughelye az elesett katonáknak. Utána megszemléltem a kastély maradványait is, elég lehangoló látvány volt. Nagyon szép lehetett fénykorában. A torony tetején már új cserepek vannak, talán a többi részt is felújítják valamikor.

Áron csapata 2008.09.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Vilonya-Sóly-Hajmáskér ládázgatás közben ráleltünk. Szép, köszi a rejtést (ötletes).

lelcache 2008.09.21 19:10 - Egyéb
Ládakarbantartás!

Mivel a logokban olvastam, hogy a láda eltört, ma eljöttem megnézni, és a törött ládát kicseréltem. Sajnos valóban el volt törve, mert valaki megint úgy gondolta, hogy máshogy kell visszarejteni, mint azt én tettem. Egy jó 30kg-os kő volt a ládára téve. Nem értem én ezt!

Kérem a ládát úgy visszarejteni, ahogy azt találtátok! A láda előszedéséhez nem kell hatalmas köveket mozgatni! FIGYELSZ? És kérem, hogy senki ne pakoljon a ládára olyan méretű követ, amit maga is alig bír el, mert a kis műanyag dobozkát nem arra tervezték, hogy ilyen tömeget elbírjon. Tuti el fog törni! Ugye ezt te is belátod, akim most a sorokat olvasod?

lelcache

pumák 2008.09.14 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.30
Mai második találatunk félúton a sólyi királyi kard és a gyulafirátóti kolostor rom között. Hajmáskért már ismerjük, így csak a pontért jöttünk, de kicsit furcsa volt egy temetőben "keresgélni", annak ellenére, hogy gyorsan és könnyen ment. Játszottunk kicsit a dobozban talált szemüvegkerettel, aztán továbbálltunk!

Zöld utat!

A Pumák GCRARO >>

tibbi 2008.09.12 13:44 - Megtaláltam
A víztoronyban már jártunk évekkel ezelőtt, sok időm sem volt a sétához, így csak a temetőben időztem el egy kicsit.
Valóban sok kövön látszik, hogy nem maguktól mozdultak ki a helyükről. Sokan nem a bokorral takart helyen keresik, így eléggé látványos a végeredmény. A láda teteje kissé be is van repedve, de még száraz belülről.

Köszönöm a lehetőséget! Tibi

Áron & Marika & Taki 2008.08.31 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Megvan! GPS nélkül kerestük. A netes fényképek kicsit félrevezettek a láda lelőhelyével kapcsolatban, de kitartó keresés után meglett.

kertiati 2008.08.30 11:19 - Megtaláltam
Kerékpártúránk 8. napjának 1. doboza.

nereca 2008.08.24 15:07 - Megtaláltam
Köszi!

pecso9. 2008.08.24 15:06 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
A jelszó szeríntem sem valami találó.

Barbi megtalálta nekünkKeresztek
benist 2008.08.24 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.73
Balatonfelvidéki nyaralás. Először a szépen gondozott soknemzetiségű temető, majd romjaiban is impozáns kastély és környéke. Különös emlékek az elmúlt évszázadból.

Magnes50 2008.08.24 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Érdekes katonai temető, egy Német Alapítvány jóvoltából szépen karbantartott temető. János akkor is járt már itt, amikor teljesen rendezetlen volt.

Access Denied 2008.08.23 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.32
Bár a temető gondolata nem kellemes, a rejtés jó volt.

Temetői kép 1Temetői kép 2
K.L. 2008.08.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
ok

meduza 2008.08.20 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Bár minden temető ilyen szép és rendezett lenne.

Fegekri 2008.08.20 12:10 - Megtaláltam
Először a kastélyt és környezetét néztük meg, aztán a temetőt. Régi vágyam volt, hogy egyszer eljussak ide, de eddig még nem sikerült. Sajnos a Víztornyot most sem néztük meg:-( A temető nagyon szép, rendezett volt. A ládát viszont nehezen találtuk meg, de azért sikerült! Köszi a rejtést!

Borostások- 2008.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.85
Elgondolkottató hely, a rejtés jól sikerült.

12345 2008.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megvan!!

Láp Lidérce 2008.08.19 09:01 - Egyéb
Képek a temetőről:

BejáratHoltukban is katonásan
Kő helyett virágLássuk a neveket!
Kastély és temetőKereszt és kastély
Nyárvégi hangulatbanElücsörögtünk egy darabig
Láp Lidérce 2008.08.19 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Ez a rejtés kis csapatunk minden tagjának nagyon tetszett valamiért! BMW-t a kastély látványa nyűgözte le (Közben Ebi nem kispályás módon pufogott annak elhanyagoltsága miatt); minket meg a katonatemető - állapota és hangulata egyaránt. Köszönjük a rejtést, enélkül biztosan nem jutottunk volna el ide.

A rejtésről: VIGYÁZZATOK A LÁBATOKRA! A ládára közelítve majdnem a lábamra fordult egy kődarab (pedig nem piszkáltam, csak elmentemben súroltam). Félek, a rejtés miatt?!, nagyon sok kő meg van bolygatva.

Kastélytúra indulNem mondható, hogy itt a fű se nő
KözelebbrőlTorony
BerácsozvaPedig milyen szép lenne
EnyészetPionír fajok a tetőn
Megint egy lepukkant épületVisszefelé
Lopakodik az őszHa egy ablakot betörnek...
Itt is megálltunk 
szűcs család 2008.08.17 12:40 - Megtaláltam
Tetszettek aműemlékek. Szép a temető!

tiktak 2008.08.17 12:32 - Megtaláltam
Nagyon szép a temető, jó rejtés,köszi.

Szép! 
sas&szti 2008.08.17 11:00 - Megtaláltam
Gyors találat:) Temetőre nem írom, hogy szép, de eléggé rendezett.

 
Málnavadász 2008.08.15 19:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Először nem mertem ládát nyitni, mert épp füvet nyírtak (vasárnap délután!), de egy hét múlva már sötétedésben és szélviharban senki sem járt arra.

jolliefille 2008.08.14 15:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltam !

PolarBear 2008.08.14 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszönöm a rejtést !

Kerticsorbi 2008.08.11 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Bakonyi kirándulásunk első ládája. Nagyon szépen rendben tartják a temetőt, köszönjük a rejtést.

Márta 2008.08.10 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltam. [wapon beküldött szöveg]

aDoc 2008.08.09 17:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Gyerekek agyaltak vagy negyed órát a kereséshez adott titkosíráson.

Köszönjük a rejtést.
A hely egy kis elmélkedésre késztet a háborúk céljairól és a haszonélvezőiről.

balumaci 2008.08.08 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.53
ok.

sambenedek 2008.08.06 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.81
A láda sajna nem volt visszarejtve, vagy csak a rejtés sérült? Mindenesetre elpakoltam a helyére...

kiralyek 2008.08.04 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Szép, rendezett környezet. A jelszó valahogy nagyon nem illik hozzá!
Úgy rejtettük vissza, ahogy találtuk, két nagy kő mögé a falba. Nem értjük, mi lehetett a gond.

Dallos család 2008.08.04 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Mama és Papa 2008.08.04 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Nagyon érdekes ,jó rejtés. Köszönjük

vaj+zs 2008.08.03 20:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.00
Állítólag egy településről a temető gondozottsága árulkodik,bár találtam egy két eldobott sörös dobozt,de ettől függetlenül szépen rendbe van tartva a terület.

szlaura 2008.08.03 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Tetszett, köszönjük! Ádámmal

Rudi Team 2008.08.03 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.80
Kár az épületekért, némelyik egészen különleges.
Éva, Szandra, Gabi, Roland, Rudi

Kimberli1 + Imi30 2008.08.03 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
A temető szépen karbantartott, a rejtés szerintem nagyon jó, könnyen megtaláltuk a ládát. A kastély és a volt laktanya épületei nagyon rossz állapotban vannak, kár értük. Köszönjük a rejtést!

Kim és Imi

szaboist 2008.07.31 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Szeretjük lelcache ládáit! Jó látni, hogy milyen rendesen gondozzák a temetőt! (Nem kell a kőpárkányt szétbontani!)

 
bolyak 2008.07.28 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Ennyire vegyes helyet még sosem láttam. A temetöben az elsö világháborúból minden féle náció, a másodikból németek is oroszok is.
A faluban pár méterre egymástól omladozó kastély, lepukkant szocreál lakótelep és vadiúj többemeletes iskola.

piliflowy 2008.07.18 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
A módosult piliflowy team 2. ládája... Henci, Bao, Dzsoni, Rafek

bbokonon 2008.07.13 19:51 - Megtaláltam
Különös hangulata van a temetőnek. [wapon beküldött szöveg]

Misu 2008.07.13 15:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

CKteam 2008.07.12 19:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Közel lakunk Hajmáskérhez, de ilyen részletességgel most jártuk be először. Kellemes délutáni program volt.

pube 2008.07.12 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
+van.

retcache 2008.07.09 21:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.32
ok :-)

olgakope 2008.07.09 21:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.70
Megvan

eFeS 2008.07.08 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Biciklivel Veszprémből.

hamutipró 2008.07.05 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 2.74
köszi!

 
pörsing 2008.06.26 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Megtaláltam

Juhász család 2008.06.25 10:10 - Megtaláltam
megvan

Stacee 2008.06.23 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.09
Hol is kezdjem? A temetőkapuba érve gps-em lemerült, de sebaj gondlotam 120 találat után már van annyi rutinom, hogy hamar meglesz... Találomra kezdtem keresni, de nem ment. Majd elolvastam a "segítséget", de ahogy láttam a nyomolkat nem csak engem vezetett félre! Szerintem ez a "mentőöv" hamarosan azt fogja eredményezni ami az egyik Balázs Fecó sláger címe! Úgy érzem kicsit félrevezető, én valami olyasmire számítottam, mint a gcporc végpontja. Szóval már épp feladni készültem amikor megpillantottam a rejteket, így hát kicsit hosszabb keresés után, de kütyü nélkül is meglett!!!
A kastélyt már ismertem korábbról, bár a történetét nem teljesen.
Köszi a rejtést!

szikizso 2008.06.01 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
Versenyről hazafelé tettem ide egy kis kitérőt és megtaláltam...

NIKcach 2008.05.31 17:30 - Megtaláltam
megvolt!

Laci-62 2008.05.31 17:30 - Megtaláltam
Felsőörsi geoverseny utáni találat. Nyugodt hely.

mozo 2008.05.31 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Közös ládázás versenyre menet Bal3-mal. Elég nehezen lett meg a doboz, de csak sikerült. A temető szépen karban van tartva, ami a "kastély"-ról már nem mondható el. :( Kár, hogy nem lehetett bemenni.

Köszönjük a a kalandot!

Mozo

Bal3 2008.05.31 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Áve!

Mozoval reggel nem túl korán indultunk, ha leérünk a versenyre ok, ha nem, az se gond. Csak azt beszéltük meg, ha útközben valami láda szembejön, elkapjuk :)
16.30-ra értünk alsóperére :-) Valami csoda folytán már nem lehetett nevezni. Mi nagyon jól éreztük magunkat, sok láda, még több nevetés :-)
Ez a hely valami kis csoda lehetne, talán egy ügyes befektető lát benne fantáziát. Tetszett!

Üdv Bal3

Fazék 2008.05.31 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Versenyre menet útba esett, érdekes a temető a "közvitézekkel"; a kastély így túl sokat nem mutat.

Lencsi 2008.05.31 09:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.61
Versenyre menet ejtettük útba. Fazék a temető elején bevállalt egy bonyibb orosz fordítást, de ment neki! :) A "kastély" nekem nagyon tetszett, bár látna valaki fantáziát benne és nem hagynák az enyészetnek.

19izsi73 2008.05.31 09:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
A Kofola BT bakonyi barangolása a verseny előtt és után.

Mathau 2008.05.31 09:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.91
Kellemes gyors találat.
Nem kedvelem túlságosan a temetős ládákat, de ez egész jó volt.

 
Kokó 2008.05.31 09:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Versenyre menet könnyű kis séta.
20-25 éve elég gyakran jártam erre, de sosem néztem körül.

 
Kofola BT 2008.05.31 09:09 - Megtaláltam
A tavaszi versenyszellem jegyében.

macikupac 2008.05.31 09:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Két napos bakonyi ládázás 1.

Ez a láda a versenyre történő ráhangolódás jegyében keresődött meg. Igen kíváncsi voltam erre a szépen kivitelezett kastélyépületre, de sajna nem tudtuk belülről is megnézni. Az építészeti jegyek engem a historizáló stílusra emlékeztetnek. A torony erkélyei alatti díszítés, elég élethűen adja vissza az egykori szuroköntő nyílások formáját. Kár, hogy ilyen ledörrent... A láda felé autózva még megálltunk az egykori tiszti épületek romjánál is. A temetőt szépen rendben tartja a falu. A sírkövek elég színes kavalkádjával találkozhatunk. Sok olyan ember nyugszik itt, akik nem biztos, hogy önszántukból keveredtek erre a vidékre, mely örök nyughelyükké lett. Pumbi volt velem a kereséskor.

A kastély fő tömbjeSzépen megformált torony
A tiszti épület romjaVirágtartó
Szép sorbanSírkő-kavalkád
EmlékkeresztKeresztek
SötétekElkülönülve
Pumbi a ládával 
Bakcsó1 2008.05.30 18:10 - Nem találtam meg
Sajnos csak a láda helyét sikerűlt megtalálni. A temető kertgondozója is megnézte, Ő sem találta, sajnos, a ládát valaki elvitte valaki.

jana.hu 2008.05.30 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk:-)

Legolány 2008.05.30 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Csodaszép a kastély! Kár, hogy így elhanyagolják.

lelcache 2008.05.30 08:20 - Egyéb
Ládakarbantartás!

A XIII. Geocaching Fesztivál és Verseny versenyre menet beiktattam egy kis ládakarbantartást. Eredeti rejtekhelyén nem volt megfelelő helyen, de az ideiglenes rejtekhely nem tetszett. Így ma áttelepítettem az eredeti rejtéshez hasonló helyre. Remélem így hosszú életű lesz. A dobozt is kicseréltem.

lelcache

videotip 2008.05.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.90
ok

BiBoLi 2008.05.25 16:43 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Füge_001 2008.05.25 16:40 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2008.05.25 16:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

A leírás elolvasása nélkül az ajánlott parkolóhoz akartunk navigálni, de a GPS átvert minket! Bevitt egy hátsó földútra, ahol több, mint egy Km-t mentünk, majd ott akart kivezetni róla, ahol nem is volt út! :o(
Azt is ekkor vettük észre, hogy a láda nem is itt van, hanem a falu másik végében... Szép, lassan visszadöcögtünk, majd a rendes úton gyorsan eljutottunk a temetőhöz. A ládát könnyen megtaláltuk a szép, gondozott sírkertben. Ezután továbbautózva megtekintettük a kastély maradványait is. Valaha szép lehetett, de mostanra nagyon lepusztult, ráadásul az elé épített borzalmas házak miatt esély sincs rá, hogy valaki megvegye és rendbe hozza! :o(

Ezúton is köszönöm szépen issey-nek az egész napos utat és Fügének a társaságot! :o)

KatonasírokIssey és Füge
NévsorHárom fekete kőkereszt
Lepusztult :o(Pedig valaha szép lehetett
Zárolt területElcsúfított környezet
Dozoek 2008.05.24 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.48
Mai nap második ládája! Kis csapatunkból Anna találta meg a ládát (persze Luca segítségével) a katonatemetőben. Ösküiek révén természetesen jól ismerjük Hajmáskért, de a láda a település pont olyan részén lett elrejtve, ahol még nem jártunk! Nagyon szépen rendbe van tartva a temető, pozitív csalódás volt!

Köszönet a rejtőnek, és persze a lányoknak is (Anna, Luca).

:)

james 2008.05.24 10:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

Istyu 2008.05.21 09:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Megvan! :)) [wapon beküldött szöveg]

Nem vonzódom különösebben a katonai létesítményekért, de ez itt egy egészen más történet. Sajátos hangulatot kölcsönöz a törénelmi háttér. Az épületek látványa még ebben a pusztuló állapotban is lenyűgöző.

Köszönet a rejtésért!

 
szandrik 2008.05.17 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.06
A temető nagyon szép fekvésű, rendkivűl rendezett, megindító. A kastély és környéke, a laktanyák tragikus összkép

 
Miktek&Szilvi 2008.05.13 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.80
Könnyű találat,igaz kívűlről kerestük.
Miktek

Andi&Parker 2008.05.12 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Amikor beértünk a temetőbe, akkor éppen egy másik család járta körbe a temetőt, nem kesserek voltak, de mindent nagyon alaposan végig jártak. Mikor a kerítés közelébe értünk, le sem vették rólunk a szemüket, így elég sokat vártunk, hogy elmenjenek végre :) aztán gyors logolás.

Már régóta tervezzük ennek a ládának a felkeresését, de eddig mindig sötétben értünk ide, most végre sikerült :)

Köszönjük a rejtést!

cziraki 2008.05.12 10:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Megtaláltuk.

kiss_ae 2008.05.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
ok

zacz 2008.05.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Felemelő hely!

Bugár-orienteering 2008.05.11 14:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
tényleg szép lenne, ha valaki látna fantáziát az épületekben és rendbehozná.

a emető a kaputól 
Vucsi 2008.05.10 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

MFJ 2008.05.09 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Megvan!

Hajni&Tibcsi 2008.05.07 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.00
Könnyen megtaláltuk. Kis cache munka közben... :)

Teko 2008.05.07 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.00
Majdnem feladtuk már, de meglett :)

Nfamily 2008.05.04 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.00 súly: 2.15
Könnyű találat.

cdf 2008.05.04 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Mi kívülről közelítettünk. A kerítés engedett annyit, hogy a dobozt ki tudtuk venni.

Hosszu és Maszat 2008.05.04 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.23
Mai 2. ládánk
Kőnnyű találat.

Goldenbay 2008.05.04 11:39 - Megtaláltam
Hmmm, érdekes hangulatot árasztanak a lepusztult épületek a város közepén. Nem szívesen laknék ott, de turistaként jó kis látványosság.

 
bati.hu 2008.05.04 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.06
iderohantam...kicsit vártam mert valaki sírt rendezett

im 2008.05.03 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Minden évben egyszer-kétszer ellátogatok Hajmáskérre, így most csak a doboz megkeresése miatt tértünk be.

www.zivatar.hu 2008.05.03 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.09
Szomorú látvány nyújtanak az épületek, illetve az egész település.
A webes leírásban lehetne utalni arra, hogy temetőn kívül, vagy belül van-e a láda. Kívülről próbálkoztunk, itt hatalmas a susnya.

Varga Gábor 2008.05.01 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Ok! Fejér és Veszprém-megyei ládavadászatomból hazafelé menet felkerestem ezt a temetőt és ládát.

geokutya 2008.05.01 12:38 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.51
OK

Hörcsög 2008.04.26 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.87
Könnyű találat.

kivancsifancsi 2008.04.26 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Dakar CER utáni ládakeresés: 2/9
Sajnos nem az első hely, ahol megdöbbenek, hogy milyen pusztításra képes az ember. Egykor gyönyörű épületeket így tönkretenni, veszni hagyni .... elszomorító.
Köszönjük a rejtést számunkra újdonság volt.

TemetőRomos bejárat
KastélyKastély hátulja
TetőErkély
Kastély és egy WarbiTiszti épület
ParkÉpítés dátuma
Templar 2008.04.26 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.33
OK!

lacc 2008.04.24 17:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Dakarról hazafelé jövet...
Ildi és Laci

jspanyik 2008.04.24 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.07
Miért hagytuk, hogy így legyen?!

Köszönöm a lehetőséget!

hetti 2008.04.22 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.48
Könnyű volt megtalálni.De hazafele elkapott az eső.

egy újabb sikera láda
DeMarco 2008.04.20 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
A környezet nagyon érdekes, csupa német katonasír... A rejtés is nagyon tetszett, elsőre megtaláltam, de nem hittem el, hogy azaz. Így körbejártam még egyszer és csak utána mozdítottam meg... a poént nem lövöm le. :-))
Köszi.

kovajano 2008.04.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
megvan

GyZsTeam 2008.04.20 13:59 - Megtaláltam
Nagyon sok, szép épületet bitoroltak, majd tettek tönkre a szovjet elvtársak. Mikor a szovjetek elmentek, * hagyták tovább pusztulni őket. Érthetetlen, mennyi értéket hagyunk veszni.

 
wiwien002 2008.04.20 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Megtaláltam!

Zsozsoboy 2008.04.20 07:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.28
Azért durva, hogy a katonatemetőnek nincs magyar nyelvű táblája. Kicsit fura az egész környék, a többszázéves -máig tartó- katonai múlt és főleg az a bizonyos "40 év" nyakatekert logikája hosszú időre rányomta bélyegét a településre.

zolitr 2008.04.19 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Veszprém körűli ámokfutás Hz társaságában. Szép éa karban tartott a temető. Az idő nagyon szeles volt, de az ég mindenért kárpótolt.
Köszi a rejtést.
Üdv:
Zoli

Hz 2008.04.19 17:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
Veszprém körüli pontgyűjtés Tz társaságában. 11/9.

Hangulat 
MaJa 2008.04.19 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.25
A temető igen szépen karbantartott. A sirkőveken az évszámokat nézve volt aki csak 19 évet élt meg. Szomorú és megdöbbentő.......

MikSi 2008.04.16 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.66
A rejtés helye megdobogtatta a szívem. Katonatemetőben... tüzér..., hajtótüzér... közkatona.. olyan "huh" érzés volt. A kastély..., hát olyan amilyen. Nekem nem volt különös...

keresek 2008.04.13 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
A szomorú múlt de még szomorúbb jelen. Az elvtársak csak használták valamire de mi még mindig azon tanakodunk vajon kié is legyen. Közben az idő nem hazudtolja meg önmagát. Hát ilyenek voltunk és ilyenek vagyunk.
A temető az viszont szépen gondozott.

Donaldkacsa 2008.04.12 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.79
Hogy valami, hogy lehet ennyire lepusztulva. Látszik senki se vigyáz ma már semmire.

Kova1984 2008.04.12 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.54
"Szép" a kastély csak egy baja vagyon és pediglen az hogy levan pusztulva. :-(

DunaX 2008.04.11 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Útban Kehida felé megtaláltuk.

huntah 2008.04.10 14:58 - Egyéb
A láda jól van! [wapon beküldött szöveg]

ifsnow 2008.04.09 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Meglelődött! :)

Togo 2008.04.06 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Szép temető. A láda kicsit kérette magát, de meglett.

 
rocky off-road 2008.04.05 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Bennünket a lepusztult kaszárnyák nem igazán vonzanak, errefelé van belőle bőven. A szépen gondozott temetö inkább ritkaság, pláne, hogy minden nemzet fiai itt nyugodhatnak békességben. Az elözö beirások miatt kicsit féltünk, de aztán mégis könnyü préda volt.

szentkereszty 2008.04.03 17:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.17
Jobb lenne, ha a láda közelebb lenne a tényleges látnivalóhoz.

 
atbodnar 2008.03.30 15:50 - Megtaláltam
Lehet, hogy elveszett a láda, mert hosszas keresgélés után sem sikerült megtalálnom a kerítés mellett. Kérem a rejtőt fogadja el a megtalálást!

[Jóváhagyta: lelcache, 2008.03.31 21:57]

A láda helye?
Majdnem összedőlt állapotban 
gyöngyfűző és párja 2008.03.28 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Nekünk minden pont nagyon tetszett! A temetőben sokat időztünk, mert nem találtuk a ládát, de nem bántuk, érdekes hely volt!
Szomorú, hogy az épületek ennyire romosak.
Ezúton is köszönjük a rejtő segítségét, mivel lehet, hogy a ládát csak mi nem találtuk meg(?)!

dzsémsz 2008.03.25 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Szuper rejtés. Alig lehet meglelni....

Dzsémsz, Tibocrzki, Fánk, Dzsoni, Adri

 
raci 2008.03.24 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.47
Sikerült, bár sajnos másodszorra. Először még ősszel jártunk erre, sajnos nem néztük meg induláskor a honlapot, így a régi koordináták voltak meg. Időközben áthelyezték, mint utóbb kiderült. Most aztán kiköszörültük a csorbát. A rejtés jó, a temető másodjára is tetszett. Köszi!!

DBotond 2008.03.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.01
Elképesztő hideg volt, dideregve keresgéltük a dobozt. Gyakran járunk erre, rég le akartuk vadászni a rejtést, de csak most értünk rá.
Üdv. Kamilla, Botond

Tepiszellem 2008.03.22 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
Végre elkísértek a csemetéim is, és nekik ez az első találatuk, igaz havazott de ettől függetlenül nagy volt az öröm.

A Kislányom már megszökött... 
csadorvadász 2008.03.21 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Szuper rejtés!!köszönjük,már majdnem feladtam.

Zoli 
SirLes 2008.03.20 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Először 03.15-én próbálkoztunk a Kőszegi-hegység felé mentünkben. Volt velünk vagy 7 gyerek akik segítettek a keresésben, de nem találtuk meg a ládát. Nem hagyott nyugodni a dolog, ma hazafelé menet újra megpróbáltuk. Közben beszéltem a rejtővel is, aki a rejtés helyéről információt adott. Így szinte rögtön meglett a láda. Nem értem elsőre miért nem találtuk meg. A kőfalat ne bántsd, nem az rejti a ládát. A koordináták is jó helyre mutatnak.

Baggio10 2008.03.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 2.83 súly: 2.26
Másodszorra sikerült!

kocszso 2008.03.17 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.15
Már másodszor jártunk itt elsőre nem sikerült megtalálni a ládát de legalább jól körbejártuk a környéket. Nagyon tetszet a látnivaló.

zoo_lee+Edit 2008.03.17 16:32 - Egyéb
Köszönöm lelcachenek az elfogadást. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, és úgy igazán +találás a +találás ha +van a láda, ezért ma visszamentünk és MEGTALÁLTUK! [wapon beküldött szöveg]

Megtaláltuk! :) 
vargazo 2008.03.16 15:15 - Megtaláltam
ott jártunk, de nam leltük sehol...
Rebeka Timi Zoli

[Jóváhagyta: lelcache, 2008.03.30 17:12]

kacsati 2008.03.15 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.67
Nem szeretem a temetőket, ezért kintről próbálkoztam, nem tudván hogy a kerítés melyik oldala a nyerő!- Így se rossz!- A jó álcázás miatt több időt töltöttünk a helyszínen, így alig hogy végeztünk a visszarejtéssel egy életvidám ifjú "kesserhad" lepte meg a temetőt, esélye sincs a ládának! Így utólag is szép napot kívánunk!

lighthouse 2008.03.14 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Még egy szomorú, romos kastély enyészetre ítélve. Ha nem bontják le az előtte lévő borzalmas lakóházat és a szocreál építészet eme- sajnos nem ritka - példányát, az ún. éttermet, akkor esélytelen, hogy ezt bárki megvegye az önkormányzattól! Ha megegyeznek a lakókkal és lebontják, akkor megveszik, felújítják és kastélyszálló lesz belőle (mi más?!), és lesz jó pár új munkahelye és egy idegenforgalmilag jelentős vonzereje a falunak. Talán megéri átgondolni.
A rejtés alaposan álcázott, tetszett; ennek ellenére én nem szeretem a temető menti ládákat, valahogy nem érzem illendőnek.

szelt 2008.03.14 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.58
ok

Csizmások 2008.03.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
ok

gsmisi 2008.03.13 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.62
Nekem nem ment könnyen, de végül meglett. Köszi a rejtést.

zoo_lee+Edit 2008.03.11 18:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.62
Munka után kollégákkal indultunk +keresni ezt a ládát. +néztük a kastélyt és a víztornyot, utánna mentünk a temetőbe. Sajnos mire odaértünk már erősen sötétedett.
Hiába olvastuk el többször is a leírást, emelgettük a köveket, (a kis falat nem akartuk teljesen szétszedni) a láda csak nem akart +lenni. Mivel már elég sötét volt és nem akartuk,hogy valaki ránkküldje a rendörséget inkább abbahagytuk a keresést. :(
Úgy látszik a piros szín nem elég feltűnő mert csak a szálláson vettük észre a leírásban, hogy a láda el lett költöztetve és nem is jó helyen kerestük. Most már tudjuk, hogy hol kellet volna keresni, és, hogy végig ott voltunk mellette.

Kérem a rejtőt a képek alapján a +találás elfogadására.

[Jóváhagyta: lelcache, 2008.03.16 11:40]

A toronyA kastély
Kilátás a toronybólKicsit hiányos, de járható
Itt elég nehéz bemenni!A temető kapujában
Temetőben
Hosszú listaA rejtés közelében :(
Betty. 2008.03.09 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Megtaláltuk!

BCI 2008.03.09 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Megtaláltuk!

vipi 2008.03.09 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.10
Megtaláltuk
Igen jó rejtés volt, végig túrtuk a hatalmas fűcsomókat, míg végül sikeres találat született.
Vipi, Detti


 
kovipepe 2008.03.09 14:00 - Megtaláltam
Jól el volt rejtve, körbekúsztunk mindent a környéken....

oldman74 2008.03.08 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Megtaláltuk !
Balázs, Bence

a temető 
Maratonos Maci 2008.03.08 15:12 - Megtaláltam
Nőnapi ládázás Napvirággal... nagyon érdekes a temető és nagyon szép - lenne - a torony, ha sok palota, műemlék mellett nem hagyták volna ezt is így tönkremenni...köszönet a rejtésért!

napvirág 2008.03.08 15:10 - Megtaláltam
Veszprém megyei ládázás Maratonos macival. ... Szépen gondozott a temető.

Köszönöm a lehetőséget és az új ismereteket.

Ferencz család 2008.03.07 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Döbbenetes, ahogy a kastélyt körbeépítették.
Tetszett a hely, köszönjük!
A gyerekek azóta az ördöglakatot bűvölik! Köszönjük Buc!!!!!!

 
attika 2008.02.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Munka közben, arra jártam.

Holgerson 2008.02.24 14:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.58
Ládát megtaláltuk, majd Öskü felé tovahaladtunkban szemrevételeztük a Tiszti épületet és a kastélyt is, valamikor biztosan nagyon szépek lehettek,
üdv. H.

cicababa 2008.02.23 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.04
Megtaláltuk!

lookie 2008.02.17 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.99
Hajmáskéren már többször jártunk, ismerjük a javasolt helyeket, már csak a geoládát kellett levadászni. Néhány perces keresés után ez is sikerült.
A temető békés csendje különös hangulattal töltött el bennünket. Ha nem lett volna olyan hideg, akkor még sokáig elnézelődtünk volna itt.
Franci, Lookie.

zem 2008.02.16 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Ez második nekifutással ment, wapos támogatás után. Az eredeti hely -falromboló, az ideiglenes elásás-gyanús (de megtalálható - és ez a lényeg). A sírkertben dermesztő szél süvített, a nagy, központi koszorút is méterekkel elvitte. A kastély és szép épületek elhanyagoltsága elkeserítő, viszont jó látni, hogy miket tudtak régen építeni... Köszönjük a rejtést!

Csuhás 2008.02.16 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.20
Irgalmatlan hideg szélben kerestük a ládikát a gps szerint. Majd visszamenekültünk az autóba. Figyelmesen elolvasva a láda adatait újra nekivágtunk, és fél perc alatt megtaláltuk a kerítés tövében a bokor ágai alatt a ládikát. Köszönjük!

Csuhás, Vándor

Egy temető képei
Itt kerestük
és itt találtukKilátás
Valami szépet ma is...A ládika
Buc 2008.02.15 19:28 - Megtaláltam
Nos, ez is meglett végül. Mivel hozzánk került az autó, péntek este még úgy gondolta Gabeszosz, hogy ehhez a ládához visszajön velem. A temető ezüstfényben pompázott, a szél jeges karmaival tépdesett. Olyan álomszerű volt az egész...
A láda sajnos el volt repedve, tettünk helyette egy újat. Csak kör alakú volt nála