geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1819. Hajmáskér (GChajm)
Tiszti épület
Tiszti épület
A kastély elölről (Forrás: Viztorony.hu)
A kastély elölről (Forrás: Viztorony.hu)
Valamikori pompájában (Forrás: Viztorony.hu)
Valamikori pompájában (Forrás: Viztorony.hu)
A kastély bejárata
A kastély bejárata
Kastély hátulról
Kastély hátulról
A messziről látható torony
A messziről látható torony
Katonás csigalépcső (Forrás: Viztorony.hu)
Katonás csigalépcső (Forrás: Viztorony.hu)
Víztorony
Víztorony
Katonai temető
Katonai temető
Kilátás a temetőből
Kilátás a temetőből
Madártávlatból
Madártávlatból

Szélesség N 47° 8,591'
Hosszúság E 18° 1,285'
Magasság: 178 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.09.15 18:20
Megjelenés időpontja: 2007.09.16 12:46
Utolsó lényeges változás: 2016.12.18 07:10
Utolsó változás: 2018.06.09 23:17
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: lelcache + Zsé + Lili + Bambusz
Felhasználó: lelcache
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Megtalálások száma: 937 + 3 sikertelen + 22 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.5 megtalálás hetenteA geoláda nincs bejelentve a www.geocaching.com-on. Ne tegyél bele nemzetközi Travel Bug-ot!!!


Waposoknak:
A láda egy kisebb méretű (15x11x6 cm) műanyag konyhai doboz, ami a település határában található katonai temetőben van elrejtve, természetes környezetben. Megtalálás után menjetek be a faluba is, mert az igazi látványosság, amiért a láda született ott található. Kérem a rejteket az eredeti minőségben állítsátok vissza!


ÉS MOST BŐVEBBEN:

Köszönet Regős Tamás pilótaoktató barátomnak a légifelvételekért!

Veszprémből Budapestre menet, a 8-as út bal oldalán egy impozáns kastélytornyot lehet látni. Sokszor megcsodáltuk már távolról, de a nagy rohanásba soha nem álltunk meg megnézni, hogy pontosan mi is lehet ez. Gondolom sokan vagyunk ezzel hasonlóan, pedig érdemes megnézni, hogy mit is rejt ez a kis település, mert érdekes történelme és épületei vannak. Ezért határozatunk úgy, hogy egy geoládával titeket is meginvitálunk ide!

Hajmáskér a középkor óta magyarok lakta község, amely Veszprémtől 13 kilométerre keletre, a Séd folyó völgyében terül el. Oklevelekben Keer (1343), Hadmasker (1424), Haymaskér (1702) néven szerepelt. A helynév előtagja a hagyma szóból származó nyelvjárási hajmásból, az utótagja pedig a Kér törzsnévből származik. Ez azt jelenti, hogy őslakói a honfoglaló hét törzs egyikéhez, a Kérhez tartoztak.

A falu lakossága a XVIII. században 379, 1857-ben pedig ezer fő. A nagyobb mértékű gyarapodás a századforduló után, a monarchia katonai kiképző tüzérségi főiskolájának megszervezésével függ össze. A községben 1945-ig nyolcszáz - kilencszáz főt foglalkoztató hadiüzem is működött. A település lakossága 1989-től 1999-ig megduplázódott. Jelenlegi lélekszám: 3060 fő (2006. február havi állapot).

Az öthektáros területen fekvő, háromszintes, összesen hatezer négyzetméter alapterületű kastély 1906-ban, az Osztrák-Magyar Monarchia idején császársági és királyi tüzérségi "lövőiskolának" építették. Ezzel végleg intézményessé vált a vidék évszázados katonai jellege. A tüzérségi lövőiskola, lőtér, a "tábor" és létesítményei a monarchia állítólag legnagyobb katonai telepének, egy valóságos modern városnak a megteremtését jelentették, ami feltétlenül hatott a falu népének életére, mindennapjaira és mentalitására is. Az akkoriban 1300 lakosú településen három év alatt egy modern városrész született, ahol több ezer katonát helyeztek el. Akkori mércével mérve a tábort kiválóan felszerelték. A parkot fákkal ültették körül, kialakítottak egy mesterséges tavat is íves fahíddal. Igaz, a falulakók nem sokat élvezhettek mindebből, hiszen ők a területre csak a csendőrségtől kapott igazolvánnyal léphettek be. Külön érdekesség, hogy az itteni hadifogoly tábornak saját papírpénze is volt!
A második világháború megpecsételte a kastély sorsát. 1944-ben megjelentek a németek, majd 1945 után az oroszok. Utóbbiak évtizedes jelenlétét a falakon látható cirill betűs feliratok miatt tagadni sem lehetne, ám a falakba vésett "írásos emlékek" az itt történt átalakításnak és pusztításnak csak egy csekély részét jelentik. A templomból mozit csináltak, a lovardából színháztermet, a tavat feltöltötték, a kastély köré pedig emeletes házakat építettek. Egy utasítás miatt pedig -mely szerint minden fának nyolc méter magasnak kell lenni- gyakorlatilag tönkretették szinte az egész parkot.

Az országból való kivonuláskor az első szovjet katonai szerelvény Hajmáskérről indult. A laktanya felszámolásakor nemcsak a szovjetek és a berendezés tűnt el. Vittek mindent, még azt is, ami le volt betonozva. Az 1989 óta üresen álló épület, 1998-ban került az önkormányzat tulajdonába, miután az ÁPV Rt.-nek nem sikerült rá vevőt találnia. Kiderült, hogy a többhektáros terület mindössze egy helyrajzi számon szerepel, a térképeken pedig hol fehér foltként, hol pulykatelepként, hol pedig libafarmként van nyilvántartva.

Az Önkormányzat eddig nem tudta eladni a kastélyt és a Műemlékvédelmi Felügyelőség nem tud mit tenni az épülettel, hiszen a katonai jelleg miatt az ingatlanok nem minősülnek műemléknek. Több befektető is érdeklődne, ám a kastély belső kialakítása nem a legszerencsésebb. Ezenkívül a falu határában elterülő lőtér is megmaradt, amit a honvédség ma is használ. A környéken állandó hadgyakorlatok zajlanak, ami nem kis zajjal jár. A honvédségi hasznosítással is próbálkoztak, de ők sem látnak benne fantáziát. A különböző pályázatokon nyerhető pénzek nem elegendőek, ráadásul az általában követelt önrész is hiányzik. Ráadásul a kastély bejárata előtt ötvennégy lakásos társasház és étterem áll, melyeket az ideális hasznosításhoz le kellene bontani.Bár a láda hagyományos, mégis rövidke sétára bíztatlak benneteket. Parkolónak a kastély háta mögötti hatalmas placcot javaslom ( N 47° 8,965' E 18° 1,557' 192 m [GChajm+parkoló]), de igazából itt nincsenek parkolási problémák, bárhol megállhattok. Érdemes megnézni a első képen is látható tiszti épület maradványait, ami még romos állapotában is nagyon szép ( N 47° 8,762' E 18° 1,421' 184 m [GChajm+tiszti épület]). Fő látványosság a "kastély" ( N 47° 8,897' E 18° 1,575' 192 m [GChajm+kastély]), mely teljesen körbejárható. A közelben található az ország egyik legszebb víztornya is ( N 47° 9,152' E 18° 1,839' 210 m [GChajm+víztorony]), amelyről ITT olvashattok részletesebben. A víztorony kívülről meglepően jó állapotban van, de a belseje már az enyészeté. A víztorony tudomásom szerint magánterületen áll, de a terület nincs lezárva, és semmilyen magánterületre vonatkozó táblát sem látni, ezért szerintem közel lehet hozzá menni fényképezni. A megközelítést a ( N 47° 9,018' E 18° 1,836' 200 m [GChajm+víztorony start]) ponttól javaslom. Érdemes sétálgatni a kastély hatalmas parkjában és megtekintésre javaslom (márcsak a láda miatt is :-D) a falu határában található szépen rendben tartott katonai temetőt is, ahol békében nyugszanak egymás mellett több nemzet katonafiai (német, szerb, orosz stb.).

A láda egy kisebb (15x11x6cm) konyhai műanyag doboz, az imént említett katonai temetőben várakozik a megtalálókra. A temető szépen karbantartott! Kérlek titeket, hogy ezt az állapotot mi se változtassuk meg! Géstíges: a adál űrűs géstétös nebépezök nabgássagammezs! Kérlek, a rejteket adó objektummal finoman bánjatok! Köszi!

FIGYELEM! Az összes épület romos, omladékos állapotban van, ezért azokba bemenni életveszélyes! Mindenhol kint van a figyelmeztető tábla, hogy a romok 5 méteres környezetében tartózkodni tilos! Kérlek titeket, hogy saját érdeketekben ezt ne hagyjátok figyelmen kívül.

Kellemes időtöltést kívánunk!

(Forrás: Hajmáskér weblapja, Víztorony.hu)

És aki még ennél is többet szeretne tudni, az ne habozzon elolvasni ezt a blogot! (Köszönöm viragk-nak a cikket.)

Aktuális hírek: A kastélyt az Önkormányzat jelenleg 60 millió Ft-ért, a hozzá tartozó 5 hektáros területet pedig 100 millió Ft-ért árulja pályázat keretében. A 2007 júliusában lezárul pályázat ismételten eredménytelen lett. Most zárt pályázaton próbálják értékesíteni, de ha ismét eredménytelen lesz ez is, akkor megint lehetőség nyílik majd rá, hogy akár Ti is megvásároljátok! Hajrá! :-)

Ládakarbantartások, ládaellenőrzések listája
2016.12.18
2016.07.20 Köszönöm Szabó família segítségét!
2011.08.28
2010.08.16
2010.05.20 Köszönöm nogacsalad segítségét!
2009.03.21
2008.09.21
2008.05.30
2007.10.14
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt, lásd a logot.

Értékelés: értékelés (627 db): környezet: 4.37 rejtés: 4.50 web: 4.62 átlag: 4.50

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Viczi 2019.06.23 12:50 - Megtaláltam
A doboz tetején belülről ott a jelszó, szuper rejtés, jó állapotban van.

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Jancsekfamily2019 2019.06.10 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.30
helyben vol

Gondx 2019.06.10 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zotyee 2019.06.02 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

popperpeti 2019.06.02 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszönöm a rejtést, logfüzet nincs jelszó a dobozon.

fehérkút 2019.06.02 12:14 - Megtaláltam -
Köszönöm a rejtést! Sajnos ismét nincs benne logfüzet, a jelszót a dobozról le lehet olvasni!

betv 2019.05.11 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! #26 [Geoládák v2.2.5]
Váratlanul érdekes település. Rengetegszer elmentünk már mellette a 8-as úton, és végre a GC-nek köszönhetően be is mentünk.
A láda helye, a temető is különleges, és szépen gondozott. Meglepő a sok különféle nemzetiségű név a kereszteken, főleg azért, mert I., és nem II. világháborús keresztek.
Az is kellemes meglepetés volt, hogy az előzetesen elolvasott logokhoz képest szép füzet, a jelszó megvan, aztán a füzetbe nézve láttuk, hogy alig több, mint egy órája járhattak itt azok a kessertársak, akik rendbehozták. Köszönjük!

paledina 2019.05.11 12:43 - Megtaláltam
-

emiGrant 2019.05.11 12:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Gyönyörű falu, szép és érdekes épületekkel, de nekem igazán a katonai temető teszett. Az, hogy mindenféle náció a halálban megtalálja egymást, az talán a háborúk teljes fölöslegességét bizonyítja. A rejtés nagyon ügyes és a hiányzó logfüzetet pótoltuk. A jelszó most már nemcsak a füzetben, hanem a láda fedelén is látszik. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
stikli08 2019.04.18 10:25 - Megtaláltam
Csatlakozom az előttem lévőköz. Láda megvan. Sajna a logfüzet hiányzik. Ládára sincs írva a jelszó. Mivel nem járok erre egyhamar kérném fotó alapján elfogadni. köszönöm hogy megmutattad. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: lelcache, 2019.04.19 09:05]

ekrisztinw 2019.03.31 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos a kis füzet nem volt a dobozbannígy néhány apró ajándekkal jeleutük, hogy itt jártunk. Ötletes rejtés, hosszan kerestük! Visszatérünk a jelszóért máskor. [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: lelcache, 2019.04.19 09:06]

Wilka74 2019.02.22 17:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Hazafelé jövet beugrottam a temetőbe és megkerestem a dobozt. Köszönöm szépen a hely bemutatását.

Audrey722 2019.02.20 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

 
Domika87 2019.02.18 20:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

turzovivi 2019.02.18 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

krsztna 2019.02.18 17:53 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm! Pöpikék! Juhú! [Geoládák v2.2.5]

Cicapapa51 2019.02.15 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Köszönöm a rejtést.
Nagyon jó állapotban lévő rendes ládát találtam.
Meglátogattam a pontokat. Az idő könyörtelenül pusztít.
A temető különösen szépen rendben van tartva.
TFTC
Cicapapa51

Bat&Cat 2019.01.12 16:14 - Megtaláltam
Megvan! [Geoládák v2.2.5]

RED75 2019.01.08 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.93
Köszönöm a lehetőséget.

domjánandrea 2019.01.01 10:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sheriff 2018.12.30 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Emerich63 2018.11.02 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Nagy kár az épületért....

20181102_152400_00120181102_153602
20181102_153201 
Zsolti66 2018.10.29 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Attil@ & Réka 2018.10.28 10:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

H+W 2018.10.23 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

StellaDeFrász 2018.10.20 13:05 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

pgyp 2018.09.30 14:58 - Megtaláltam
Megvagy! [g:hu 1.5.4]
Reggel Veszprámbe menet megálltunk a ládánál, de rá 1 percre egy idős bácsi jött egy sírt gondozni - 20 méterre a ládától. Nem akartam felfedni a ládát, így elmentünk a faluba megnézni a látnivalókat. A kasélyba bementünk a fiammal, annyira nem is vészes belülről, mint amilyenek más volt szovjet épüetek. Viszont a házak közelsége miatt nem hiszem, hogy valaha is lehet hasznosítani bármire is. Iskola van, kastélyszállónak nem jó, Tsz-ek meg már nem ilyen épületeket használnak... Talán erősnek kell lenni és lemondani róla.
Délután Fruzsival kiegészülve mentünk a ládáért és pont ő volt a semfüles, aki kiszúrta a jó rejtést!

RaptorOne 2018.09.27 22:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

FoJo 2018.09.23 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Hazafelé Bakonybélből. Romjaiban is szép a kastély.

Hegedüs Zsuzsa 2018.09.06 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Nagyon jó rejtés.
Köszönöm a lehetőséget.

IMG_0325IMG_0326
IMG_0329IMG_0327
IMG_0330IMG_0335
IMG_0339 
Danimaci 2018.08.31 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Mormoták 2018.08.26 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

 
Plavi 2018.08.24 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.58
A nyaralásból hazafelé tartva megálltunk itt egy kicsit körülnézni, és ha már volt itt egy láda, megkerestük. Nem volt könnyű, de rátaláltunk.

juhturo 2018.08.20 10:51 - Megtaláltam
Augusztus 20. családi kesselés úton a Magyar Tenger felé. [Geoládák v2.2.4]

macaron13 2018.08.19 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

GAMANO 2018.08.09 08:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Matita 2018.08.01 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Pikipiki 2018.08.01 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.71
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

eltájoló 2018.07.30 08:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Szépen karbantartott a temető. A ládát kicsit keresni kellett. Jó állapotban van. Köszi a rejtést.

Bogyekk24 2018.07.29 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Johny258 2018.07.28 08:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Szépen karbantartott temető.

IMG_20180728_085119IMG_20180728_085236
IMG_20180728_085410 
kismanas 2018.07.27 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Köszönöm szépen!
Bakman is....

aszdogemakri 2018.07.21 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Köszönjük a rejtést!

Kozák 2018.07.20 14:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Tisztelet a hősöknek.
Köszönet a rejtőnek.

bence máté 2018.07.13 14:00 - Megtaláltam
Ok

AtiGabi 2018.07.13 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Köszönjük!

Furtyka 2018.05.26 19:22 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

KP1965 2018.05.26 19:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
A GeoVándor Túrasorozat harmadik túráján a Bakonyban jártunk, a túra után levezetésként még megálltunk pár helyen útközben és begyűjtöttünk kilenc ládát, ez volt az ötödik. A kastélyt és a tornyot menet közben az autóból néztük meg, csak a temetőnél álltunk meg.

20180526_192516 
Mizo6869 2018.05.21 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Kár a kastélyért. Mia, Piri (kutya), Zoli.

Diós Bejgli 2018.05.19 14:02 - Megtaláltam
Köszönjük: B, T és Á [Geoládák v2.2.3]

Madw 2018.05.13 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

R-Gyu 2018.05.13 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

nagyutazo 2018.05.12 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

ha2 2018.05.09 18:00 - Megtaláltam
Útban az új GCSMSZ láda felé ez is útba esett.

johnnycache 2018.05.05 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Köszönöm az élményt!

gyalogk 2018.05.05 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

ErdőCsöndje 2018.05.01 19:12 - Megtaláltam
Köszönöm!

Secc 2018.05.01 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.67
Köszi!

Frentzen 2018.05.01 11:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4j]

Érdekes volt a látvány, mindazonáltal nem vagyok a temetői rejtések híve.
Én más hova rejtettem volna.
Amúgy a rejtés tényleg jó.

20180501_113033 
Gyombi 2018.05.01 11:00 - Megtaláltam
Hazafelé meglett ez is, nagyon érdekes helyszín! A ládát egy ideig kerestem, mert tartósan máshova vitt a kütyü. Köszönöm a lehetőséget!

joove 2018.04.29 18:39 - Megtaláltam
Mai napi bónusz láda. Köszönjük a rejtést.

csörike és maci 2018.04.22 14:00 - Megtaláltam
Ok.

szabti 2018.04.15 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Strombus 2018.04.09 17:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Sosem jártam még erre, így minden új információ volt. Köszönöm az érdekes ládaoldalt és az ötletes rejtést. A láda környékéről nézve igen egyedi, meghökkentő a falu sziluettje: Vajdahunyadvárára emlékeztető torony mellett modern fémgömb víztorony ágaskodik, aztán meg négyemeltes panelok.

Tettem a ládába laminált mugli infot és szerencsére még idejében érkeztem ahhoz, hogy kiszedjem a három cukorkát. Talán a nyuszi tojta őket? A vajkaramellát gyorsan meg is ettem, mivel reggeli óta csak biciliztem, de még nem ettem semmit, így nagy jól esett. Inkább bennem olvadjon mint a ládában!

R.Betti 2018.03.30 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Nagyon ötletes a rejtés. Köszönjük a lehetőséget! :-)

breimanne 2018.03.30 13:42 - Megtaláltam
Nagyon nagy a rejtés! Sőt egyedülálló! Az egyik legszellemesebb, amit láttam eddig!

Köszönöm a rejtőnek!

Fogalmam se volt,hogy ennyi felkeresni feltétlenül érdemes hely, épület van a városban!Csak kivülről láttuk sajnos ezeket most!

DSCN0052 
Bittmann 2018.03.23 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Köszönjük a lehetőséget!

IMG_1269IMG_1270
IMG_1275 
pötyimiki 2018.03.22 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Köszi, hogy "idecsaltál"! Remek a rejtés.

Nemi91 2018.02.25 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

Nitusz 2018.02.25 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

csattila87 2018.02.17 16:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

roko1821 2018.02.17 16:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

villon 2018.02.17 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nfmate 2018.02.08 15:40 - Megtaláltam
Munka után. Köszi [Geoládák v2.2.2]

MRT Co. 2017.12.10 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.0.1]

EdKa 2017.12.02 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Szépen karbantartott temető. Sajnos a láda tartója nem záródik rendesen.

becko 2017.11.04 07:20 - Megtaláltam
A mai veszprémi ládászás bemelegítő találata a sejtelmesen ködös temetőben.
A zippzár megadta magát.

sotatyigák 2017.10.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Köszönjük a rejtést.

bimbee87 2017.10.21 19:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Köszönjük a rejtést!

13 2017.10.15 11:52 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

vliptay 2017.10.15 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk 13-mal az októberi nyárban, biciklizés közben. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

art 2017.10.01 14:45 - Megtaláltam
Köszönöm

monic1006 2017.09.29 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
GC34FV-re menet-jövet amit lehetett, útba esett / kicsi kitérővel megfogható volt azt mi most megfogtuk. :) Régen volt már ilyen, hogy egy (hosszú)hétvége alatt ennyi ládát szedtünk volna be! :)
Ez volt a hétvége 5. találata. Sajnos a rejtés apropóját adó Tiszti épület romajiban, a település "citromnegyedében" található - amit lehetett már lelopták róla.

A rejtés, hát az viszont 6csillagos! Csuda egy valami! :D

Köszönjük a lehetőséget!

szsoutdoor 2017.09.29 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A felsőszölnöki gc34fv-re menet 5. találat, gcosku után útba esett, így beszedtük. Szomorú, hogy ilyen nagy múltú épületek így mennek tönkre. A rejtés viszont nagyon ötletes. Köszönjük a rejtést!

Zolas21 2017.09.14 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BaLiAnIz 2017.08.27 06:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.45
Megtaláltuk, köszönjük.

nadainagykamilla 2017.08.20 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Köszönjük a rejtést, nagyon szép a temető.

faczananna 2017.08.20 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtalaltuk. Koszonjuk

eazs 2017.08.20 18:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Eredeti! Köszönjük!

Nagy Marci 2017.08.20 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Köszönjük a rejtést. Érdekes volt a helyszín.

llaci1 2017.08.20 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

TD Adventure 2017.08.12 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Szulinapi ladazas masodik allomasa. Otletes a rejtes!

qtatom 2017.08.10 14:15 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Balázs1984 2017.08.02 11:46 - Megtaláltam
Ötletes rejtés. Köszönöm. :-)

Raczky család 2017.07.30 09:25 - Megtaláltam
Köszönjük az ötletes rejtést, megtaláltuk. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2017.07.21 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.18
Magyarpolányban évfolyam találkozó. Jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

P_20170721_190929P_20170721_190943
P_20170721_191422P_20170721_191436
katica 2017.07.20 17:58 - Megtaláltam
Köszi! Itt akarmeddig elmaszkaltam volna, nem mellekesen a rejtes is szuper. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Klari2006 2017.07.16 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Sánta8 2017.07.16 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

TDorka 2017.07.16 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tasnerp 2017.07.16 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

David2012 2017.07.15 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

vecsbal 2017.07.09 07:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
BRM400 Bakony Extreme-ről hazafelé tartva. Az utóbbi három évben többször áttekertem a községen - általában éjszaka - így most nappal támadtam meg a ládát. Csodás a kastély és környezete, ám a jelen állapota sajna sorsszerű ... :((

DSCN4323DSCN4321
DSS 2017.06.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Megtaláltam, köszi a rejtést. :) 2008-ban voltam először Hajmáskéren, a kastély és a legtöbb épület azóta csak rosszabb állapotban van sajnos. :( Viszont annak örültem, hogy legalább a tiszti épületet sikerült felújítani és nem lett az enyészeté.

J&J(jppj) 2017.06.23 11:36 - Megtaláltam
Már sokszor jártunk errefelé, de sohasem álltunk meg itt. Most végre sikerült alaposan körülnézni ezen az érdekes helye4n.
Kösz a rejtést.

szabo.csalad 2017.06.18 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltuk!

vViktor 2017.05.21 18:29 - Megtaláltam
De ezen a földön találtam kincset" - Republic

mepetya 2017.05.20 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! Valóban ötletes rejtés. MePetya&Timi

laclac88 2017.05.13 13:41 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, megtaláltam!
Sok érdekes helyre vezet a leírás, de örülök, hogy nem multiláda formájában, hanem hagyományos ládaként mutatja be. :)

Banyanya 2017.04.18 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lajtmann 2017.04.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
++

Andrisok 2017.04.15 16:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltuk, köszönjük!

Szityu 2017.04.15 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!
Évi, Szilárd

thera 2017.04.13 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Köszönöm a rejtést!

BLUEway💙2016! 2017.04.13 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
A rejtés nagyon eredeti volt, ilyennel még nem találkoztunk. Gratulálunk az 5letért a rejtőnek. THANKS.

20170413_13344920170413_133427
20170413_133713 
Göde 2017.03.17 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Szépen rendben tartott kegyeleti hely. Remek rejtés!

RPatrik 2017.03.15 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

alberrt 2017.03.05 14:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3] [wapon beküldött szöveg]

szlibud 2017.02.13 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Majdnem feladtam, aztán végül csak a segítség miatt lett ami a ládaleírás végén van.
Előtte 3x feltúrtunk már mindent :)

GChajm_20170213132622.jpgGChajm_20170213132839.jpg
Szejbi 2017.01.03 13:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.23
A ládát sajnos nem találtuk meg! Nagy volt a mozgolódás (Mugli veszély) a temetőben, kerestük, de nem találtuk. Kegyeleti okokból nem kutakodtunk tovább. Küldünk mail-t a rejtekhelyről ahol szerintünk a ládának lennie kellett volna.
Kérjük a találat elfogadását a képek alapján!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.03.08 18:43]

IMG_1734IMG_1736
IMG_1737 
Pumba9 2017.01.01 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mirtt 2017.01.01 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zoltot 2016.12.30 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Már megfordult a fejemben, hogy ez nem lesz meg, amikor rátaláltam... :-D

TFTC!

lelcache 2016.12.18 07:00 - Egyéb
Ládakarbantartás!

A régi, megtépázott ládamaradványokat begyűjtöttük, és szép új, ropogósan friss láda került elhelyezésre az eredeti rejtekhelyre. Remélem, hosszú ideig teljesít majd szolgálatot.

lelcache

pegasus_mv 2016.11.04 10:07 - Megtaláltam
A leírás alapján kerestem a ládát (talajszinten, a megadott sarokban), de siker nélkül. A sír környékét nem akartam teljesen átkutatni. A mellékelt képek alapján kérném a találat elfogadását. Előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: lelcache, 2016.11.07 10:09]

_GChajm1_GChajm2
_GChajm5_GChajm6
_GChajm7GChajm1
GChajm2GChajm4
Liberty 2016.09.23 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.26
34/34. Ládaszüret a Balaton-felvidéken.

Útban hazafelé megkerestem volna a ládát, de az adott koordinátán mindent alaposan átnézve sem találtam meg, csak segítséggel lett meg a jelszó. Próbáltam a rejtőt elérni és tájékoztatni, de nem vette fel a telefont.

kellerla 2016.09.03 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

fatibi1 2016.08.27 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

MedvegyT 2016.08.24 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Végek 2016.08.15 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2016.08.14 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Szégyen, ami a "kastéllyal" történik.
A temető tetszett, szép, békés hely. Találtunk olyan német katonát a halottak listájában, aki 1926-ban született, meghalt 1944-ben...
Köszönjük a rejtést!

/Dr. Jones, Quatermain/

[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Locusta 2016.08.12 11:56 - Megtaláltam
Valahogy van valami elgondolkodtató az omladozó kastély és az előtte álló lakóépület közti kontrasztban és párhuzamban. Köszi.

Karika76 2016.08.12 11:56 - Megtaláltam
Megvan.

Wladin 2016.07.31 18:37 - Megtaláltam
A kastély elképesztő, a 80-as évek beli erdèlyi hangulat köszönt vissza.
Köszi.

20160731_123820 
Maszat1 2016.07.31 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família 2016.07.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

MGKE ládacsere-program keretében gyógyítva.

tarsolyos 2016.07.01 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Köszi.

laas 2016.07.01 11:35 - Megtaláltam
Sajnos a ládának csak a maradékai vannak meg, rejtői segítséggel logolva.
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nyúlék 2016.06.19 15:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.75
Nagyon szépe helyen van és a város is nagyon szuper főleg a kastély! Köszönjük szépen!:)

RékaésAdrián 2016.06.11 10:33 - Megtaláltam
Terveztünk egy kis ládázással egybekötött kirándulást mára gubasanyi88 és Dóra társaságában, aminek az első állomása volt Hajmáskér. Végignéztünk mindent, majd legvégül rejtői segítséget kérve megállapítottuk, hogy a tartó nem bírta tovább,a láda pedig eltűnt.
Köszönjük a jelszót és a kedves segítséget!
Rendezett a temető, szomorú, hogy a kastély milyen rossz állapotban van..

bokor
gubasanyi88 2016.06.11 10:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Netti és Tomi 2016.05.17 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Megvan!! Köszönjük a rejtést!! Bringás találat reggel,útban Veszprémből hazafelé.Nagyon szépen karban van tartva a temető,és mér rengetegszer eltekertem mellette,de csakis a ládának,és a rejtőknek köszönhetem,hogy be is néztem!! A láda jó állapotban van,de legközelebb ha arra járok teszek bele ceruzát is a sok kis ajándék közé!!

vieva 2016.05.16 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.

TS 2016.05.14 12:27 - Megtaláltam
Évekkel ezelőtt amikor autóztam hazafelé a 8-as úton eltátottam a számat ahogy megláttam a távolban akkor kastélynak hit épületet. Utána olvasva már ismerem a történetét. Most sikerült közelebbről is megnézni és töviről-hegyire körbejárni. Nem tudom, hogy valaha is felújítják és hasznosítják ezt a nagy épületet. Butaság volt közvetlen közelébe építeni a panelházakat. A tiszti épületet már felújították. A láda könnyen meglett, de a tartója szakadozik, ráadásul zöld hernyók lepték el.

dsnine 2016.04.30 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam.

lucannuss/Debreceni Nyuszik 2016.04.12 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2016.04.06 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

GeoPatikuS 2016.04.06 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

dienespeter 2016.03.27 18:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szabi16 2016.03.27 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.95
Végre megtaláltuk!Köszönet az elrejtőknek a telefonon nyújtott kisebb segítségért!

Törpe 2016.03.14 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Köszönjük a rejtést!
Törpe

Bogi és Bálint 2016.03.13 17:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Csatit 2016.01.23 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Köszönöm a rejtést!

fercsipeter 2016.01.23 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.57
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Stark család 2016.01.23 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!