geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1766. Nagy Pietrosz (Erdély) (GCPETI)

Ezt a jelzést kövesd!

Ezt a jelzést kövesd!

Felhőben

Felhőben

Nagyjából arra

Nagyjából arra

Itt ma már jobbra aszfalt út megy a kolostorhoz, a turistajelzés egyenesen halad

Itt ma már jobbra aszfalt út megy a kolostorhoz, a turistajelzés egyenesen halad

Kopjafa

Kopjafa

Ilyen meredek

Ilyen meredek

De így kanyarog

De így kanyarog

Itt már mosolyogsz

Itt már mosolyogsz

2000 felett

2000 felett

Valami van ott

Valami van ott

Kis virág a völgy ölén.

Kis virág a völgy ölén.
Szélesség N 47° 35,826'
Hosszúság E 24° 38,034'
Magasság: 2296 m
Megye/ország: Románia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.08.02 13:00
Megjelenés időpontja: 2007.08.15 10:40
Utolsó lényeges változás: 2009.08.17 09:27
Utolsó változás: 2020.02.24 19:42
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ironman
Felhasználó: ironman
Nehézség / Terep: 3.0 / 4.0
Megtalálások száma: 51 + 7 egyéb
Megtalálások (havi bontásban):

A legaktívabb hónap 2010-08 volt 5 'Megtaláltam' loggal,    OFF
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


WAP: a 15x15x5 cm-es láda a Nagy Pietrosz csúcsától kb. 20 méterre Ny-DNy-i irányban található egy 2,5 m hosszúságú szikla alatt! Mivel nem az a kifejezett városi kess, a további leírást is böngésszed!!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A láda Észak-Erdélyben, a Radnai-havasok legmagasabb csúcsán a 2303 m-es Nagy Pietroszon található. A közeli Borsa város központjából egy kemény, több, mint 1600 m szintemelkedéssel fűszerezett, gyönyörű 11 km-es út visz föl!
Ha ki szeretnéd hagyni az aszfaltos városi kilométereket, akkor autóval fölmehetsz a város fölötti Manastirea Pietroasa (Pietrosz kolostor) parkolójáig. Végig ki van táblázva a jó minőségű aszfalt. A város központját (kórház) Moisei felől elhagyva a Visó(Viseuf) folyón a 18-as számú főútról a  N 47° 39,233' E 24° 40,117' 670 m [GCPETI+Crossing] ponton jobbra térve kell átmenni. A hídon átmenve előbb balra, majd jobbra fordulva kb. 3 kilométert kell menni a Pietroasa (Köves)-patak melletti úton. Itt éles jobbkanyarral eltér az út a pataktól a kolostor felé. Parkolhatsz a jobbkanyar környékén is (innen rögtön megindulhatsz a Kék függőleges sáv jelzésen), de elmehetsz a kolostor 800 méterre lévő parkolójáig is. Innen a Kék függőleges sáv jelzést úgy éred el a legegyszerűbben, ha a kolostor keleti kerítése mellett mégy déli irányba, néhány száz méter után rátalálsz a Kék függőleges sáv jelzést. A városban és az alsóbb részeken elég hiányos a jelzés, fönn, ahol eltéveszthettelen az út, tisztességgel felújították (2019-es helyzet)
Ha Borsa központjától végig gyalog mennél, legyszerűbb, ha követed az autósoknak szóló leírást! Ha szereted a kihívásokat, akkor a Visó híd után kb. 600 méterre jobbra térve kövesd a kék jelzést. Jelzés hébe-hóba (ennyi a kihívás), de, ha mindig egyenesen mégy, akkor előbb-utóbb kiérsz a patak mellett vezető útra! Ahol az jobbra elfordul a kolostor felé, menj egyenesen a kék jelzésen!
Jó, ha van térkép is az embernél, de ezzel kapcsolatos tapasztalatunkat is megosztanám Veletek! Mi a DIMAP-os "Radnai-havasok" térkép alapján próbáltunk tájékozódni. A terepi valóság és a térkép ábrázolása között nagy különbségek vannak! Az utak (még egyes turistautak sem) nem ott futnak, ahol jelölve vannak, s a térkép GPS koordinátarendszere is meglehetősen pontatlan!
Végig a csúcsig a Kék függőleges sáv jelzést kell követni! Az út helyenként szerpentinel, itt vannak olyan gyalogösvények, amelyek levágják az egyes kanyarokat! A meteorológiai állomás után (ez már a Mosolygó-(Iezer) tó katlanában van, 1760 méteren) jól kitaposott gyalogösvény visz tovább, az addigi szekérút helyett. A katlan szélére fölérve ÉNy-i irányban néhány száz méter a csúcs.
 N 47° 35,830' E 24° 38,052' 2303 m [GCPETI+Scenic Area]! Fölérve jólesik majd megpihenni, s gyönyörködni a csodás panorámában! Északi irányban a Máramarosi-, délen pedig a Kelemen-havasok látszanak jó időben, s természetesen a Radnai-havasok sok csúcsa is. S nagyon látványos a Pietrosz északi oldalának a jól fejlett kárfülkéje. A jégkorszak idején a hegység északi lejtőjéről rövidebb gleccserek indultak ki, kárfülkének a gleccser hógyűjtő területét nevezik. S egy szomorú látványosság: Borsától északra látszik az az ipari zagytározó, ahonnan 2000 márciusában (a ciánszennyezés után nemsokkal) nehézfémszennyezés jutott a Visóba, onnan pedig a Tiszába. Lefelé, ha nem akarsz ugyanott menni, ahol följöttél, választhatod a túristaúttól keletre húzódó Sebes(Repedea)-patak völgyét is, bár ez 4 km-re Borsa központjától visz ki a főútra. Ebbe a vögybe lemenni a Pietrosz és a Rebra csúcsok közötti nyeregből lehet egy jelöletlen gyalogösvényen a Bukuly(Taurile Buhaescului) tavak mellett.

FIGYELMEZTETÉS!
A hegyre egyértelműen követhető jelzés visz, térképpel a kezedben akár akkor is javaslom a "föl"keresést, ha a csúcs netán felhőben van! Nincs semmi veszélyesen sziklás meredek szakasz, amíg nem havas-jeges! DE!: Ez magashegység, s 2000 m fölött akár 15 percen belül is kikerekedhet a kellemes napsütésből egy 5 fokos hideg, szeles zivatar! Legyen nálad esőköpeny, s valami melegebb ruha is! Ha villámlik is, sürgősen hagyd el a csúcsot, a gerincet!
/2008 évi tapasztalatok: június 9-én Evab és Zsakar, október 28-án pedig én és Klári voltunk kénytelenek visszafordulni a Iezer tó katlanának a tetejétől néhány méterre(!!) a jeges terep miatt!!/
Téli időszakban a lavinaveszély miatt tilos fölmenni! Erre útközben két emlékmű is emlékeztet, a tó melletti kopjafa annak a 15 magyar leventének állít emléket, akik 1944. január 13-án jártak szerencsétlenül, amikor az akkori Magyarország legmagasabb csúcsát, a Horthy (akkor így hívták) csúcsot akarták meghódítani!
A hótakaró miatt június közepe előtt nem érdemes próbálkozni!
Abban a 2-3-6 órában, amíg fölfelé mégy sokat fogsz izzadni, kell a folyadékpótlás is. Forrás kevéssel a meterológiai állomás alatt van, ill. a Mosolygó-tóból kifolyó patak mellett is elmégy.

A csúcs megközelítése Borsafüredről egy 2-3 napos sátras gerinctúrával
Szép lesz, meglátjátok. Persze indulhatsz a Lála völgyből, vagy a Radnai-hágótól is, igaz ez esetben inkább 3-4-5 nap.
A Radnai nemzeti park által engedélyezett sátrazóhelyek koordinátái, illetve egyéb hasznos információk a Radnai-havasok magyar nyelvű honlapján érhetők el: sátrazóhelyek a Radnaiban
Ennek alapján tervezhetitek az utatokat. A gerincen a Repedő csúcs közelében (Saua Intre Izvoare- Források-közti-nyeregben) 2017-ben egy 12-14 férőhelyes menedékházat is kialakítottak. Luxusra ne számíts, fa priccsek két szinten. Parkolóhelynek a borsafüredi felvonó környékét javasoljuk. A Borsafüred-Borsa közötti közlekedésre a Maxi-taxi elnevezésű kisbuszokat javasoljuk, 2 Lei a viteldíj a Borsa, központ-Borsafüred, templom útvonalon. Menetrendjét nem találtuk, de napközben kb. 40-45 percenként járnak.

Egy keveset a Radnai-havasokról!
Ez a hegység Erdélyben, a Keleti-Kárpátokban van, közel a román-ukrán határhoz. Kelet-Nyugati irányban végighúzódó gerince legnagyobbrészt 2000 m fölötti, legmagasabb pontja a Nagyköves (Pietros) csúcs, 2303 m (Keleti-Kárpátok legmagasabb pontja). A hegységet fenyőerdők, törpefenyvesek, alpesi legelők, illetve kopár, jégformálta csúcsok, tengerszemek jellemzik. Nemcsak a Pietroszt javaslom, sok szép túrát lehet tenni a többi csúcsra is, s a magasabb régiókban - viszonylag - kevés emberrel lehet találkozni. Sokévi átlagban a nyár vége, ősz eleje a legkevésbé csapadékos időszak.
Nevét Óradna településről kapta, ám ma már az északi oldalon lévő Borsa város a meghatározó település. Mellette található Borsafüred, ami a környék turiszikai központja, sok kis panzióval, sípályával s a Lóhavasi vízesés ládájával. A hegység 1000 m fölötti régiójában hozták létre a 464 négyzetkilométer kiterjedésű Radnai-hegység Nemzeti Parkot.
Többet a Radnai havasokról

SZÁLLÁS: A régióban főleg Borsafüreden, de Borsán is több hotel, panzió található, s jelenleg is többet építenek! Ha nyáridőben elmégy, biztos, hogy találsz szállást. Vendégházaknál (CAZARE föliratot keress), panziókban (Pensiunea) egy kétágyas szoba általában 30 RON/fő. Ha magyar hangot szeretnél hallani, akkor Borsafüreden a Medve Panziót ajánljuk.
www.radnaihavasok.ro/index.php?id=panziok
Sok szállásajánlat található a Nemzeti Park (román nyelvű) honlapján is, címekkel, telefonszámokkal. www.parcrodna.ro
A különböző szálláscímekben található, Statiunea Borsa, Borsa Fantana, Borsa Complex nevek egyébként mind Borsafüredet jelentik!

Borsa megközelítése: Szatmárnémetitől a 19-es (E81) úton kell menni Livada (Sárköz) településig, onnan az 1C (E58) jelzésű úton Nagybányáig, majd a 18-as utat követve a Gutin hegységen keresztül Sighetu Marmatiei-nél (Máramarossziget) egy jobbkanyarral, de a 18-as úton maradva eleinte a Tisza mellett haladva már el se lehet téveszteni Borsát, túránk kiindulópontját. Budapesttől kb. 530 km-re található, s bizony időben is elég hosszú, mert Nagybánya után kanyarog az út (Közben érdemes kiszállni az autóból: GCOCOS-Kakastaréj, Gutin-hegység ), s a települések is egymást érik.
A Radnaiban további két gyönyürű helyszínen kereshettek geoládát: GCINEU-Ünő-kő -nél
és a GCLOHA-Lóhavasi vízesés -nél.
Ne hagyjátok ki a Világörökség részét képező
GCFATE-Máramarosi fatemplomokat
és a
GCBAMO-Bárcánfalvi kolostort sem!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (34 db): környezet: 4.94 rejtés: 4.81 web: 4.92 átlag: 4.89

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


emmis 2019.10.06 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Villámok sercegtek a vizes falon, esett az eső, fújt a szél, hideg volt... mégis szuper volt. [Geoládák v2.2.5]

Skalp 2019.10.03 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.24
Hát nem volt egyszerű. Esett, fújt, felhők jöttek mentek, villámok csapkodtak, a levegő sistergett az elektromosságtól. A csúcson nem mertünk előjönni a bunkerből, mert a vascsöveken szaladgált a húvazze!
Nem éltem még meg ilyet. De jó volt! Köszönjük!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
ironman 2019.08.19 14:50 - Egyéb
Kérem, ha valaki megy a Pietroszra, keressen meg! Adnék egy ládát, ugyanis a régi nagyon beázott, csurom víz a füzet!
Milyen kicsi a világ! 18-án éjjel a Források-közti-nyereg (Saua Intre Izvoare) menedékházában aludtunk a Páratlanpáros Andrásával és fiával.

Páratlanpáros 2019.08.19 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

lacc 2019.08.13 12:58 - Megtaláltam
A láda könnyen meglett, hála a pontos koordinátáknak.
Mi is a kolostorig mentünk fel kocsival, onnan a láda (és a csúcs) gyalog 7.8 km 1400 m-es szintemelkedéssel, ami bőven elég a köves-sziklás kék jelzésen....
Mi 5 órát mentünk felfele, 3-at lefele.
Köszönjük a rejtést!
Ildi és Laci

yan-chee 2018.07.21 15:17 - Megtaláltam
Második csúcs a Radnaiban, amit sikerült elérnem (az első a Gargaló volt); nagyon szép ez a hegység, szerelmes lehet lenni belé és azt hiszem az is lettem. Gyönyörű időt fogtunk ki, gyönyörű kilátás, nagyjából kellemes idő. Sajnos a ládát nem találtam meg, pedig elég sokáig kerestem és sok helyre kimásztam, lemásztam, benéztem, még segítségem is volt, de nem és nem. Kérném szépen a jelszó nélküli megtalálás elfogadását (mellékelve teszek scrennshotot is).
A túra nehézségét illetően: úgy gondolom, hogy nem érdemes az autót a városban hagyni, fel kell menni a kolostorig, tükörsima aszfalt út van egészen végig fel és parkoló. Nem érdemes a városból a szűk úton az autók elől félrehúzódozva feleslegesen gyalogolni. Oda-vissza kb. 6-7 kilométer megspórolható és kb. 400 m szintkülönbség fel és le is. A kifejezett túra részről pedig csak annyit, hogy azt hittük mindannyian, hogy a Mosolygó tóig lesz könnyebb és onnan a katlanból kimászni a nehezebb, de meg kellett állapítanunk, hogy éppen fordítva van; Aki elment a Mosolygó tóig, az meg ne ijedjen! menjen tovább, mert könnyebb.

[Jóváhagyta: ironman, 2018.08.25 10:15]

IMG_20180721_152117IMG_20180721_152500
IMG_20180721_153044Screenshot_20180721-151704
IMG_20180721_152108 
panysti 2016.06.19 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megtalaltam. A geolada rendben van picit nedves de nem veszelyes, varja a ladaszokat. Szuper idonk volt az esos elorejelzes ellenere. Koszi

vaterlo 2015.09.20 15:05 - Megtaláltam
3 napos Radnai-havasok gerinctúra harmadik napján felkeresett hely. 90%-ban gyönyörű időnk volt, a Pietrosz felkeresése pont a másik 10%-ba esett. Kb. egy órával a csúcs elérése előtt kezdett romlani az idő. A képeken látszik, hogy fent már nem sokat láttunk. Pár fotó és már rongyoltunk is lefelé Borsába a vihar elől. Sajnos a ládát már nem volt időm megkeresni. Kérem a fotók alapján a megtalálás elfogadását. Köszönöm.

[Jóváhagyta: ironman, 2015.10.18 21:19]

clip 2015.07.28 12:57 - Megtaláltam
Radnai-havasok 2/3.
Kemény túra volt Borsáról, de csak sikerült felmennünk a legmagasabb csúcsra is. Az elején esős és felhős volt az idő, de a végére kitisztult, és még rengeteg áfonyát is ehettünk.

 
holly 2015.07.28 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk Clip-el :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Panyek 2015.07.04 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Borsafüredről indultunk, két éjszakát aludtunk fenn a gerincen. Ez volt a háromnapos túránk utolsó állomása.

Lefelé jövet csak sajnáltuk a szembejövőket, akiknek csak egy "gyors" fel-le mászásra volt idejük. Az igazi élményről lemaradnak, amit a fenn éjszakázás és a gerinc szépsége nyújt!

Köszönjük.

A háttérben, ahonnan jöttünkMormota-harc :)
ÚtonReggel a gerincen
Bozótos:)
Mosolygó-tó partján 
Mary Lou 2015.06.22 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Radnai havasokba tett kirándulásunk első meghódítandó csúcsa nem is lehetett volna más, mint a Nagy Pietrosz. A Mosolygó tónál el kezdett esni, de tovább folytattunk utunkat. Felhőjátékok és virágok ezrei, úgy mint szellőrózsa, zászpa, rododendron kápráztatott el minket. A csúcson kaptunk egy kis csapadék ízelítőt, eső, havas eső, hó, jégdara formájában. Csodálatos élmény, mely örökre szól. Köszönjük a rejtést!

 
salki 2015.04.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Koszi a rejtest! "D

Apexsek 2014.08.17 12:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Nagyon jó kis túra volt a meterológiai házig. onnan hogyan tovább?
Amint felkerül a garmin connectre, megosztom veletek! :)

Szóval Garmin connect:

http://connect.garmin.com/activity/571265177

:)

racz.tibi 2014.08.02 10:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Édesapámmal Apa-Fia hétvégét tartottunk Erdélyben, s az egyik túránk a Horthy-csúcsra vezetett! Gyönyörű túra volt, sajnos a csúcson mindösszesen 10 percet tudtunk eltölteni, mert egy hirtelen jött vihar villámlásai miatt úgy döntöttünk, hogy mihamarabb elhagyjuk a csúcsot, de megérte felmászni! Köszi a rejtést!

Csuek 2014.07.05 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
A ládakeresést feladtam, mert a feleségem nagyon aggódott, hogy leesem, bár nem tűnt veszélyesnek onnan. A helyi fiatalok sem akartak tovább állni, leleplezni sem akartam a ládát, így szeretném kérni a képek alapján az elfogadást. Megdolgoztunk érte :-) Felfelé 7 óra volt az út, lefelé 4 óra.

[Jóváhagyta: ironman, 2014.07.14 12:26]

Köszönjük, az elfogadást.

Szerencsénk volt, itt még éppen virágoztak a rododendronok.

Az ajánlott parkolótól érdemes tovább menni, így sikerült néhány száz méter szintemelkedést megtakarítani.

Felsővisón volt a szállásunk a Nagy Panzióban. Előnye, hogy tudnak magyarul.

A háztetőn a mugli
ironman 2013.06.18 00:00 - Egyéb
Pénteken (06.21.) indulunk Klárival egy néhány napos sátrazásra, kedden jövünk vissza. Ha valaki csatlakozni szeretne, keressen meg!
Megjártuk, de nem jártuk meg! Sőt....
Lógattuk a lábunkat 1600 méterrel Borsa felett, kaptunk hideget-meleget, jeget, esőt, felhőt, napsütést. Láttunk mormotát is, havasi virágokat milliószámra, jártunk havon, meg.. Meg el se tudom mondani a sok szépet, ami ránk köszönt.

norko 2012.08.24 16:00 - Megtaláltam
Könnyű egy napos túra keretében Borsáról. Csak az út ne lenne ilyen rossz, hogy arra járnak az autók...

gabortel 2012.08.24 12:00 - Megtaláltam
Radnai-havasok gerinctúra. Szép, jó, könnyű, csak ajánljuk mindenkinek!

betty79 2012.07.26 13:20 - Megtaláltam
Megvan!

attila32 2012.07.26 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
OK

bakoscsaba 2012.07.26 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Hihetetlenül gyönyörű hely :-). Köszönjük a rejtést.

DTi 2012.07.26 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Gyönyörű kilátás van a csúcsról.

JuJó 2012.07.18 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Odalent verőfényes napsütés, odafent köd, felhő és eső. Gábor és Áron nélkül nem jött volna össze.

baggio 2012.06.16 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Nagyon rég vágytam már ide, és végre sikerült. Bihargós csapat, általam vezetett, Radnai-hágóból induló, három napos, sátras gerinctúrájának utolsó napján értük el a csúcsot! Mindenki örömittasan ért fel, feledve az előző napok megpróbáltatásait! Ez volt az egész túra megkoronázása! Remek időt fogtunk ki, gyönyörű kilátásunk volt!
Köszönjük a rejtést.

Szegény FoJo-ék (a csapat csillagtúrás fele) sajnos nem jártak ilyen szerencsével. Nem elég, hogy eláztak, de egy másik úton próbáltak lemenni, a túl oldali tavak felé ereszkedve. Sajnos a térképen jelzet út erősen benőtt, vagy egyáltalán nem volt, és a folyamatos eső miatta patakok is megáradtak, így kénytelenek voltak egy éjszakát átvészelni egy rozoga esztenában! Másnap délelőtt értek le, kimerülten, de egyben!

első sátrazó hely a Gargaló nyeregnélmásodik sátrazó hely a Kormány csúcs alatt
mögöttünk a bejárt gerincgerinc, rododendron, hónyelv, és oldalazás
Bihargós csapat a csúcsonén és a panoráma
kezdődik az ereszkedés, alattunk a Mosolygó-tó 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (58 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.