geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1655. Mozsgói tanösvény (GCEHTA)
Batthyány-Biedermann kastély
Batthyány-Biedermann kastély
A kripta - lassan visszaveszi a természet
A kripta - lassan visszaveszi a természet
Mozsgó új látványossága
Mozsgó új látványossága
Szentkút régi és új foglalása
Szentkút régi és új foglalása
Jerikói lonc (Lonicera caprifolium) - errefelé őshonos
Jerikói lonc (Lonicera caprifolium) - errefelé őshonos
A tanösvény egyik állomása
A tanösvény egyik állomása
A jelzett turistaút
A jelzett turistaút
Agyagfal
Agyagfal
Pannon homokkövek
Pannon homokkövek
Rejtek zug
Rejtek zug
László-forrás
László-forrás
A forrás völgye
A forrás völgye

Szélesség N 46° 6,598'
Hosszúság E 17° 54,388'
Magasság: 192 m
Megye/ország: Baranya
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2007.04.28 15:10
Megjelenés időpontja: 2007.04.28 18:54
Utolsó lényeges változás: 2016.07.02 15:26
Utolsó változás: 2016.07.05 07:50
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony
Felhasználó: Ajtony
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Megtalálások száma: 95 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást Ajtony készítette.


Mozsgói tanösvény

A tanösvény a délkeleti Zselic jellemző részletének természeti körülményeit mutatja be egy 6 km-es séta keretében.
A rendelkezésre álló időtől függően, lehetőség van választani a láda hosszabb-rövidebb megközelítései között. A tanösvény egyre inkább elhanyagolt állapota miatt jelenleg a rövidebb, Almáskeresztúrról induló utat javaslom!
A láda a tanösvény egyik állomásánál (elhagyott bányagödör miocén homokkő kihantolódással) egy legördült sziklatömb és egy sok törzsű fa közötti résben várakozik a tanösvény almáskeresztúri szakaszán. A rést elzáró köveket ne szedd ki, csak nyúlj mögéjük!

A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!


Mozsgó
Az Árpád-korban nem találjuk Mozsgó nevét; helyén, illetve a közvetlen környéken a Dombró, Bögör és Szentmiklós nevű települések voltak, amelyek birtokosa a Viszlai, majd a középkor végén a Tinódi nemzetség volt. Ezek a faluk a török időkben megsemmisültek. A török kiűzése után a birtokosok a Batthyányiak lettek; a falu horvát és magyar telepesekkel kelt életre, később németek is betelepültek. A Magyarok Nagyasszonya (ünnepe okt. 8.) tiszteletére 1746-ban épített templomuk végleges alakját az 1876-os átépítés során nyerte el. A 18. századból származik még a Mátyás király utca 1. sz. alatt álló uradalmi magtár is, amely II. kategóriás védettségű kulturális örökségként szerepel. A terület később a Biedermann család birtokába került; ennek a családnak a tagjai a 19-20. század fordulóján mindig szerepelnek, amikor a környék fejlesztését szolgáló korabeli tervekről beszélünk; elég itt az almamelléki kisvasútra, a Kaposvár-Szigetvár és Kaposvár-Barcs helyiérdekű vasutakra utalni.
A falu közepén áll a Batthyány-Biedermann kastély, amely jónéhány faritkasággal büszkélkedő 10 holdas parkban, természetvédelmi területen fekszik; ma népjóléti szerepet tölt be. (A Lechner Ödön tervezte kastély és romantikus stílusú családi kripta helyi védettségű emlék, érdeklődni: 73-344-010.)
A község 1950-ig Somogy megyéhez tartozott; ekkortól került át a Szigetvári Járással Baranya megyéhez.
A községnek a múlt század közepére már teljesen elmagyarosodott lakossága 1000 fő körüli, amely a Dél-Dunántúlon átlag felettinek számít. Az íjászok körében országszerte ismert Mozsgói Íjászklub 2001-ben alakult, és az utóbbi időben a terep- és vadászíjászat egyik központja. A gyakori íjásztalálkozók mellett otthont ad országos és nemzetközi bajnokságoknak is a Porovica patak völgyében.

Mozsgó megközelítése
Autósoknak és kerékpárosoknak: a Szigetvártól 10 km-re fekvő község a Kaposvár-Szigetvár közti 67 sz. útról leágazva érhető el; a mellékút Mozsgó után Almáskeresztúr zsákfaluig vezet. Javasolt parkoló a Szentkútnál:  N 46° 6,586' E 17° 50,604' 126 m [GCEHTA+1. parkoló ]
Turistáknak: a Szigetvárról érkező sárga sávból Sárga sáv sárga kereszt Sárga kereszt jelzés ágazik le Mozsgóig. A sárga sáv Sárga sáv továbbvezet Almáskeresztúr-Ibafa (Fapipa virtuális láda)-Horváthertelend felé, hogy végül Csebénynél rákössön a Dél-dunántúli nagy kék sáv Kék sáv útvonalra. Ennek a sárga sáv Sárga sáv jelzésű útnak a felhasználásával körtúrává is alakíthatjuk a keresést a később leírtak szerint.

Mozsgói szentkút
A tanösvény első állomásaként szereplő forrás a falu szélén az úttól délre található a sportpálya mellett N 46° 06,572 E 17° 50,640' 126 m. A 100 évnél is idősebb forrásfoglalásnak a 2001-es felújítását követőleg egy faragott sziklán át folyik ki a vize, amely csak a legaszályosabb időszakokban apad el. A forrás falába Vanyúr István szigetvári szobrászművész alkotása került annak emlékére, hogy a forráskútnál a régi időkben egy Mária-szobor volt.
A helybeliektől érdeklődtünk, hogy a forrás mivel érdemelte ki a Szentkút nevet, de ennek kiderítése még hátra van.

László-forrás
A tanösvény másik végpontja a László forrás Almáskeresztúr közelében N 46° 06,577' E 17° 54,436' 180 m. A forrás erdőben, egy szép metsződésben bújik meg. A szépen foglalt forrás aszályos időben is csekély, de állandó hozamú, szomjoltó pihenőhely. A forrás közelében van a rejtés színhelyéül szolgáló felhagyott homokkőkő-bánya, amelyen a környék jellemző geológiai viszonyai figyelhetők meg.

A tanösvényről
A Szigetvári Erdészet által kialakított Ezüsthárs tanösvény eredeti, le nem romlott állapotában a Dél-Zselic jellemző botanikai, állattani és geológiai értékeivel és az erdőgazdaság mindennapi életével ismertetett meg egy 6,2 km-es séta keretében. A tanösvény két végpontja a Szentkút és a László-forrás; az útvonal mentén 16 tájékoztató táblával. A tájékozódást a névadó fafaj, a Zselicre jellemző ezüsthárs leveleit formázó zöld turistajelzések segítik.
A tanösvény részletes leírását itt találod.
A geoláda keresése
A geoláda a tanösvény vége felé, a geológiai feltárásnál rejtőzik egy sziklatömb és egy sok törzsű fa közötti hézagban.

Ha az oda-vissza 12 km-nél is hosszabb út sok lenne, az alábbi lehetőségeket követheted:
A tanösvény egyes szakaszai jelenleg alig járhatók, ezért a felújítás befejezéséig javaslom is az alábbi rövidítéseket:
1. Ha már megnézted a falu nevezetességeit és a Szentkutat, autóval indulhatsz tovább Almáskeresztúr felé. Az országútról a  N 46° 6,713' E 17° 52,582' [GCEHTA+2. parkoló] pontnál parkolva, délre induló erdőgazdasági úton haladva felkapaszkodunk a hegygerincre. Itt a turistaút leágazásánál  N 46° 6,506' E 17° 53,934' [GCEHTA+sárga jel] kövesd lefelé a nyugatra induló, de később jó irányba kanyarodó jelölt turistautat, és ne menj árkon-bokron keresztül keletre.
2. Ha az (erősen ajánlott) rövidített változat mellet döntesz, parkolhatsz Almáskeresztúron az 1-es házszámú faluvégi ház előtt, a  N 46° 7,051' E 17° 53,590' [GCEHTA+3. parkoló] pontnál, majd a sárga sáv Sárga sáv turistajelzésen délre haladva, a tanösvény keletre tartó záró szakaszához csatlakozhatsz.
Bármelyik utat választod, a turistaút és tanösvény találkozásánál le kell térni a turistaútról az itt már jól járható tanösvényre. A  N 46° 6,871' E 17° 53,801' [GCEHTA+csillagpont] pontnál hegyesszögben kezdetben déli irányt kell követni a rét szélén a dombokra 30 m után felkanyarodó szekérúton a tanösvényre. Ha megvan az első zöld levél jelzés, a következő nem látszik! Balra közel vízszintesen indulj, aztán már egyértelmű lesz.

Ha unalmasnak tartod oda-vissza ugyanazt az utat, újíthatsz.

Jó 15 km-es körtúrává alakul, ha a szentkútnál parkoltál, és a László-forrástól visszafelé az előbb ismertetett módon a sárga sáv Sárga sáv jelen haladsz délre majd nyugatra, és a mozsgói szőlőhegyen észak felé rátérsz a sárga kereszttel Sárga kereszt jelzett útra, amely visszavezet Mozsgóra.

Köszöntünk a szép zselici tájon, jó ládászást kívánva.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (70 db): környezet: 4.57 rejtés: 4.51 web: 4.77 átlag: 4.61

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


ballasz 2018.11.01 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Mozsgóról sétáltunk át, de nem végig a tanösvényen, mert voltak közben új jelzések, Z3 és Z+, és gondoltam mindkettőt megnézzük. A Z3 nem vezetett sokáig, csak fel a dombtetőre, úgyhogy visszajöttünk a tanösvényre. A Z+ viszont felvitt a S sávra, úgyhogy azon mentünk a forráshoz, aztán toronyiránt. Szuper volt megérkezni a rejtek fölé, és lenézni. A forrásból is folyik a víz. A kifolyást egy kicsit meg kellett tisztítani.
Gyönyörűek az erdők errefelé, főleg ilyen szép ősszel.

ha2 2018.08.25 13:45 - Megtaláltam
Jó kis hullámvasutazós séta a faluból végig a zöld levél tanösvényen. Szarvasokkal és vaddisznókkal is sikerült találkoznunk. Egy-két helyen embermagasságú csalán és kisebb mocsár volt.

anettx 2018.08.25 13:44 - Megtaláltam
TFTC!
Baranyai barangolások.

gcehta-DSC06405 
g-tabe 2018.05.10 19:45 - Megtaláltam
Végül meglett!
Kiadós eső után Gyűrűfű felől földúton közelítve, ragadós sárban, bringával. Emlékezetes marad!

BouLache 2018.04.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Köszi, hogy megmutattad! ;)

geri83 2016.10.30 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2016.07.02 19:25 - Egyéb
A régi rejtek földdel eltömődött, új helyen rejtve.

Fenilefrin 2015.07.18 12:05 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk meg a ládát Hektorral,csatolok pár képet az elfogadáshoz.
Előre is köszönöm.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2016.07.10 14:03]

IMG_20150718_113611IMG_20150718_120537
Hektor 2015.07.18 00:00 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk meg a ládát,csatolok pár képet az elfogadáshoz.
Előre is köszönöm.

Hektor

Köszönöm az elfogadást.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.07.23 18:48]

 
Domos 2015.03.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Az összes lehetséges rejteket végignéztük, de sajnos a ládát nem találtuk. Térerő sem volt, így segítséget sem tudtunk kérni. Néhány őzzel és egy szarvascsordával azért találkoztunk. A képek alapján kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.03.29 16:21]

kobcikrajci 2014.03.08 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.22
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Szigetvár és környéke bicajos bejárás vonattal érkezve. Turbék felől pár szőlődombi emelkedőt leküzdve végül lezúghattam az Almáskeresztúrra vezető betoncsíkra a s-, illetve s+ jelzések után. Így Mozsgón is szétnézhettem kicsit. A kétkerekűt a nagy sár miatt a falu határában hagytam, a s- és T elágazásánál. Innen könnyű séta a hangulatos végállomás. Visszaúton ragaszkodtam a T jelzéshez, így nehezen tekerhető, küzdelmes ösvényen keveredtem ismét vissza a két falu közötti összekötőútra. A tanösvény többi része mindenképpen kevesebb látványosságot kínál.

 
kekenj 2014.03.01 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
kösz a rejtést, remek hely!
közös találat Fehérkút-al

fehérkút 2014.03.01 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Közös találat Kekenj-el.

Párduc50 2013.12.27 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Megtaláltam, szép helyen van!

Pilis50 2013.12.19 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Jó hely.
Útban Gyürüfűre.

climbi 2013.09.10 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Szeretem az ilyen katlanos, vízmosásos vidékeket. Kár az elhanyagolt tanösvényért. climbi

sirgalahad 2013.07.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.42
Ösvény mentén álló hársak
Nem nagy titok: hálótársak
Dimbre-dombra föl-le menet
Követtem a zöld levelet

Kis-Molnár 2013.06.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Köszönjük szépen.

 
apo69 2013.06.01 00:00 - Megtaláltam
Klassz hely, köszi a rejtést!

Péter60 2013.02.08 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Miután a logokban sok a panasz a tanösvény állapotára és a közeli Istenkút-forrás láda is hiányzott még a baranyai gyűjteményből, gondoltam legjobb lesz innen megközelíteni. Nem is csalódtam, a késő téli-kora tavaszi napsütésben jó kis túra kerekedett.
Nagyon szép vadregényes helyet mutat be a láda, jóval több megtalálót érdemelne!

topino 2012.07.21 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Almáskeresztúron az 1sz.ház előtt álltunk meg. A tanösvény jelzései segítségével könnyen meg lett a bánya, majd a láda is. Köszönjük a rejtést.

rosie 2012.05.19 18:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Kellemes séta ebéd után.
Ez a Zselic mindig tud újat mutatni!

 
Nargoth 2012.05.19 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

RoriZo 2012.05.19 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Mi Gyűrűfű felől közelítettük meg a ládát, jelöletlen útvonalon, néhol árkon bokron át!
Köszönjük meglett.

bazsogeleba 2012.05.19 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megvan, köszi.

reprocesszor 2012.05.12 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Almamellék 25 TT közben kis kitérővel meglett.
Szép környék ez is, a Zselicben mindig meglepő, ha sziklával találkozik az ember. A tanösvény szépen fel van festve, csak az út sok helyen járhatatlan, érdemesebb az erdőben kerülni.
Köszi a rejtést!

tomadin 2012.05.06 19:32 - Megtaláltam
Megtaláltam.
KAR :-)
Elvileg a régi helyén a doboz.

GCEHTA_2012056172202.jpgGCEHTA_2012056172250.jpg
Mr Zerge 2012.04.07 12:25 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb...[wapon beküldött szöveg]
A ládához közeli faluban parkoltunk, a játszó tér mellett.
Eseménytelen séta, közepesen érdekes erdőben.
Ehhez képest meglepetés volt a láda helye, a látványos sziklafalhoz érve már azt mondtam, ezért érdemes volt sétálni.
Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

zeus 2012.03.19 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
medvehagymák, végre! köszi!

Kukucska 2012.03.17 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Sajnos a ládát nem találtam meg.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2012.03.18 14:54]

 
sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Almáskeresztúron az 1sz.ház elől indultunk.A pontos leírásnak köszönhetően először a vízlevezető árkokat találtuk meg.A kerék ki-,drága párom bepörgött.:-))A helyzet csak fokozódott a tanösvény állapota miatt.Szerencsére a rejteknél minden jóra fordult.Nagyon tetszett a hely.Köszönjük.

scele 2011.08.16 18:42 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2011.08.16 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.03
[wapon beküldött szöveg]
Kirándulás 16/36

Letettük az autót és elindultunk a tanösvényen, ami egyre dzsindzsásabb lett, míg végül teljesen elveszett. Alternatív útvonalakat keresve próbáltunk közelebb jutni a jellegtelen erdőben. Már éppen morgolódni kezdtünk volna, hogy mi a fenének jöttünk ide, amikor a sűrűből előtünk a csoda.
Hatalmas hasadékok, sziklák. Így már tényleg megérte, remek hely.

VP 2011.07.07 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.35
A Szenior tájfutó világbajnokság pihenőnapján egy kis zselici csavargás.
A gyűrűfűi Isten-forrás felől.

Terdik Család 2011.06.25 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
A mai nap második "hosszú nadrágos" ládája. A leírás alapján, egyből az Almáskeresztúri indulás mellett döntöttünk. Az út során bizony a természet több helyen is kezdi vissza venni azt ami az övé, az úton csalán és vad szeder nő rendesen. A rejtek viszont egy remek vadregényes erdőrészen van. A hatást külön fokozta, hogy az erős szél a fák lombozatát csapdosta egymáshoz. A ládát csak hosszas keresgéléssel találtuk meg, köszönet a telefonos segítségért Ajtonynak és Macikupacnak, aki végül elnavigált a ládát rejtő szikla tövéhez. (Láda szikla alatt avarral takarva.)
Köszönjük a rejtést.

Ez ide mutat, de itt nincs
 
Mikulás 2011.06.23 11:00 - Megtaláltam
Köszönet! Fotók és b?vebb beszámoló kés?bb... [wapon beküldött szöveg]

macikupac 2011.06.23 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.22
Baranyai habzsolás 23.

Almáskeresztúrról, a 3. számú parkolóból indultunk neki a tanösvénynek. Igazából nagyon félve írom le a "tanösvény" szót, mert itt konkrétan semmi olyat nem láttam, amit hasonló helyeket megszoktam. Nekem a tanösvény jól karbantartott, jól jelzett és ismertető táblákkal ellátott turistaút(nak megfelelő út). De itt? Az utat sokszor csak nyomoztuk, mert a jelzéseket nem olyan ember(ek) festette/-ték, akik figyelembe vették volna azt, hogy hol van elágazás. Mindemellett rendkívül gazos és elhanyagolt az állapota. Sokáig nem is értettük, hogy mit is akar megmutatni, mit fogunk látni a végén. A láda környéke viszont nagyon tetszett. Végre valami látványosság! Több méter magasan, gyakorlatilag körbe vettek a löszfalak. (Még véletlenül sem sziklák!) Itt találtunk ismertető táblát is, de milyet... Nekem nem lenne arcom ilyet kitenni. Nem a tábla maga, mert az láthatóan jól össze lett rakva, hanem a szöveg: egy darab A4 formátumú papír. Semmi térkép, semmi ábra. A dobozt kicsit kerestük, de végül meglett. Visszafelé meg találtunk pár szem szamócát is. Így az értékeléssel is bajban voltam, mert a löszfeltárás az nagyon jó volt, de az oda-visszaút... Dörmi tartott velem.

[wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

 
Mathau 2010.09.24 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.25
Almáskeresztúr felől mentünk be a ládához a tanösvény jelzésen. Hogy ebben mi a tanösvény itt azt nem tudom. Hatalmas sár és aljnövényzet. Nem volt túl kellemes. Nem ez lesz a kedvenc dobozom.

19izsi73 2010.09.24 15:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.95
Számomra ez nem tanösvény, bár lehet, hogy nem ezekhez szoktam hozzá...Mindenesetre, ha nem a jelzésen haladsz, elkerülöd a csalánt, de a sarat, vizet nem..

Dr.Lada 2010.09.24 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
19izsi73-al és Mathau-val közös találat! Log, képek később.

Mr. Fülixáj 2010.06.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.83
Mecsek-Zselic 50 TT közben, kitérővel GCOKO felől kvázi toronyiránt.
Hát mit mondjak, kb. olyan ez a láda, mint az első házasságom. Igen is meg nem is. Szép is meg nem is. Mondjuk nem mentem végig a tanösvényen, csak a legutolsó szakaszán a ládától a Sárga sáv jelzésig, és azon sem végig, mert több helyen az út mellett az erdőben kellett menni, akkora volt a csalán. Talán inkább télen ajánlanám. Almáskeresztúrról aztán GCFAPI felé vettem utamat.
ÉK felől érkeztem, toronyiránt, hát volt mit mászni. Csupaszcsigát is sokat láttam, állandóan kerülgetni kellett őket.
A rejtés helyét másként választottam volna, öt méterre délre tőle van egy kiváló szikla-lyuk, kétirányú, átjárható, én oda tenném. Ha átrejtitek, persze módosítom a logomat, csak szóljatok.

waneqr 2010.06.11 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
A láda környezete kiváló és most, a monitor előtt ülve, a hátamon szúnyog, a lábaimon csalán csípéseket vakargatva azt mondom, hogy megérte. Azonban, aki jót akar magának az ne induljon el a dús vegetációs időszakban megkeresni.

 
rkertesz 2010.05.23 17:19 - Megtaláltam
Kis családommal úgy döntöttünk, hogy végigjárjuk a tanösvényt. Kár volt...
A rejtő nagyon szép környezetbe rejtette a ládát, de az odáig vezető út az borzalmas volt. Sok helyen az úton keresztbe dőlt fák, derékig érő csalán és burjánzó szeder. Az előző bejegyzés alapján gondoltam, viszek bozótvágót - jó ötletnek bizonyult. Anélkül az "út" egyes részei járhatatlanok lettek volna. Az utolsó rész kivételével a jelzések sem túl sűrűn követték egymást. Ez azért volt probléma, mert volt olyan rész, ahol nem jelölték azt sem, hogy az út tényleges nyomvonaláról letér a "leveles" jelzés. Mindent egybevetve kalandtúrának kiváló volt, egyedül biztosan élveztem volna, de két gyerekkel kicsit extrémnek tűnik.

Farekék 2010.05.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Három kisgyerekkel és egy még kisebbel indultunk neki Almáskeresztúrról, ami egy kedves kis falu .
Kellemes séta volt, bár néhol inkább az erdőt választottuk a tanösvény helyett, a derékig érő csalán miatt. A rejtekhely és környéke nagyon tetszett.
A tehénként reinkarnálódott csirke TB-t elhoztuk.

Little Big Chicken Luddles Across the US to Hank's

fodor8peter 2010.04.02 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Sajnos a forrásból csak csepereg víz, pedig sok csapadék volt.

Cerberus 2010.02.27 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Megtaláltuk! Mára elég sok ládát terveztünk, és mivel Szegedről érkeztünk a környékre, így a rövidített megközelítést választottuk Almáskeresztúrról. Számítottunk a nagy sárra is az elmúlt napok időjárására tekintettel, ez is ezt az elhatározásunkat erősítette. Meg is volt a nagy sár, úgyhogy pár órát elvoltunk így is a láda megtalálásával. A sár miatt elég lassan haladtunk, még a gumicsizmáink ellenére is, sőt volt velünk egy tornacipős ad hoc társunk, aki ahhoz képest elég jól megúszta :) Külön kihívás volt a mindenfelé növő hóvirágos kikerülgetése is. Egy ponton, már a dombon, le kellett térnünk az útról, mert akkora volt a sár, hogy nem vállaltuk be. Ott mi is toronyiránt másztunk meredek domboldalakat, mire elértük a ládát. A megtalálás sem volt egyszerű, de leküzdöttük az akadályt, hiszen küldetéssel érkeztünk. Ide terveztük lerakni és le is tettük a Little Big Chicken Luddles Across the US to Hank's TravelBugot. Kaland volt. Köszi.

Peby92 2009.12.25 15:10 - Egyéb
Karácsonyi ajándék GPS felavatása céljából családosan túráztunk a verőfényes napsütésben (16°C) A láda közelsége miatt esett a választásunk erre a túrára, annak ellenére hogy már korábban egyszer voltunk itt. Ezutún is szeretnék minden kessernek Boldog Karácsonyt kíváni.

KJ & GM 2009.10.26 14:10 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Dinosaur 2009.10.25 14:30 - Megtaláltam
Strombus-ékkal. Élmény volt.

Strombus 2009.10.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.85
Zsengekorú kessertársunkra való tekintettel Almáskeresztúrról vágtunk csak neki az útnak. Bár jól ki van jelölve a sárga sáv, sikerült nekünk is a két ház közt felfelé induló utat választanunk a jobbra szintben haladó helyett. Így maradt nekünk is a dombtetőről, az elveszés konstatálásakor az irányváltás, toronyiránti megközelítés. Bónusz: gyönyörű sötétfejű birkányájat láttunk a dombtetőn és nem ugyanazt az útvonalat jártuk be oda-vissza.

 
Bojta 2009.10.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Megvan

Megvan! 
Márton24 2009.10.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Lukafai Vendel napi búcsúról hazafelé jövet ejtettük útba ezt a ládát Strombus-szal, Bojtával és Dínóval. Szulimánnál kb. 6 szarvasbika és 24 tehén futott át előttünk az úton. Gyönyörűséges látvány volt!

 
eccsy 2009.06.21 00:00 - Megtaláltam
a

Peby92 2009.06.06 14:10 - Megtaláltam
Megvan! Köszi a rejtést!

Burn 2009.05.01 15:00 - Megtaláltam
Megvan.

lghost 2009.05.01 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Nekünk a 15 km-es körtúra 20 km-esre sikerült. Több helyen elvesztettük a tanösvényt, ami hihetetlenül elhanyagolt a 16 táblából 4-t találtunk meg sértetlenül, még az ösvényen is térdig ér a csalán vagy a sár és a szúnyogok, kullancsok is jelentős számban támadnak. Ennek ellenére a láda helye tetszett, bár 300 m.-re a céltól kerítésbe botlottunk, amit kerülni kellett.
Köszönjük, valószínűleg a láda nélkül nem jártunk volna erre és azt minden nehézség ellenére bántuk volna.

bgecco 2009.04.12 12:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Húsvéti ebéd előtti punnyadás helyetti gyors kirándulás. Az idő hiánya miatt próbáltam minél inkábbb drive-in lenni, de ez csak kb 950m-re légvonalban való megközelítésig ment. P3-as parkoló, meg egy kicsi még. Az erdőben a friss tavaszi időben jót futottam. A téli punnyadás után kimondottan jól esett. A láda mellett nincs térerő, így nem tudtam puskázni a netről, hogy pontosan mit is és hol kell keresnem. Így kicsit tovább tartott, de nem bántam. Szebb a hely, mint amire számítottam az odafelé vezető úton.

szobidani 2009.04.05 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Szép hosszú séta volt! És az idő is nagyon szép volt szerencsére!

Puszkany 2009.02.25 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
A parkoló közelében a két ház közötti földúton indultam el, de az később rossz irányba kanyarodott, így maradt árkon-bokron a Zöld T jelzés elérése. Az út (ahol a jelzés fut) utolsó 200m-re tele van hóvirággal, a sziklák környékéről nem is beszélve, csak óvatosan. TB-t elhoztam.

 
gabor03 2008.10.24 10:14 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megvan az ELSŐ geoládám!! Mozsgó felöl a tanösvényem mentünk végig, egészen a forrásig. Majd be Almáskeresztú -ra, a sárga jelzésen végig Ibafára, majd a Piroson egészen terecsenyig Almamellék érintésével. Egy kis 25 km-es kis túra volt! Köszi a rejtést!

12
3 
new will 2008.10.11 16:05 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Kadorca 2008.10.11 00:00 - Megtaláltam
+

Muszy 2008.09.28 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Almáskeresztúr felől mentünk végig az ösvényen, néhol cipelve a gyerekeket, de a szép környezet mindenért kárpótolt. Ezen az úton eltévedni nemigen lehetett, ajánlom mindenkinek. A láda környéke nagyon szép, jó rejtés, köszönjük.

H. Gábor 2008.09.27 12:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Nagyon szuper séta volt! Az út néhol katasztrofális csalánerdő, de mellette az erdő teljesen jól járható és tele van gombával.
Nagy erőfeszítésembe került, hogy a gyerekek ne szedjenek össze, egy város kiirtására alkalmas mennyiségű, (szerintem!) mérges gombát.
Nagyon élveztük, köszönjük.

Barnus, Dodó, Honorka, Sebike, Eszter +én.

 
Csaba & családja 2008.08.30 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Almáskeresztúrról indultunk és a zöld levél jelzésen közelítettük meg a ládát. Az ösvényt néhol a derékig érő csalánról lehet felismerni, de ha nem ragaszkodunk az ösvényhez egészen jól járható az út.

zolt8 2008.07.01 09:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.38
Megvan! A nyaralás első ládája. Szép helyen van, de a csalános tényleg kellemetlen, van ahol bele kellett gázolni mert az útat sáros pocsolyák zárták el...

Varga Gábor 2008.04.27 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Ok! Log később.

kamzik 2008.04.20 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Megvan!

Bütyök+Zulu 2008.04.20 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A sok eső után végre egy csodaszép, szinte nyári nap. Azért szerencsére még nem nyári, mert a csalán már most is térdig ér az ösvényen, átszúrja a túranadrágot is, és a ládát vehemens szúnyogok őrzik. A tavaszi erdőben, sok kis virág között kellemes séta volt. Az 1. számú ház elől indultunk az ajánlott útvonalon. Egyszer mi lányok meginogtunk, hogy le kéne vágni egy nagy kanyart, de szerencsére nem tettük, feleslegesen másztunk volna meg egy dombot föl és le. A láda szép helyen van elrejtve.

Zulu bekopogott, nem volt otthon senki
Tavasz 1
Tavasz 2 
SylverRat + Bogee 2008.04.20 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Hurrá! Baranya (egyelőre) levadászva.
Reggeli hosszas tanakodás után úgy döntöttünk kár lenne ilyen szép napsütésben otthon tespedni. Így jött az ötlet, akkor vadásszuk le az utolsó Baranyai ládánkat. Almáskeresztúr felől közelítettünk, parkolás az utolsó (első) ház előtt és irány a tanösvény. Sajnos az út elején rengeteg a szemét és a törmelék. És még igencsak látszott az előző napi eső nyoma is. Baktattunk szépen felfelé, egyre több lett a csípős kis bogárka és egyre nagyobb a csalán mindenhol. A szekérúton nagyobb pocsolyákban sok-sok béka "játszott", már ebihalak is vannak. Kb. 1,7km séta után elértünk a ládikóhoz. Gyors log, pár fotó, majd séta vissza (sok dolgunk van még vissza.) A rejtek érdekes helyen van, szép a völgyek találkozása, a nagy löszfal, a belőle kinővő fák. Csak a turistajelből tudtuk, hogy a tanösvényen vagyunk, táblával csak a rejteknél találkoztunk. Kellemes séta volt. Ha tovább nő az aljnövényzet, vastag ruházat szükséges a megközelítéshez!
in: TB

kenau 2008.02.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.50
Ebed utani ladazas, most apu is velunk tartott.
Almaskereszturrol indultunk, odafele hegyen-volgyon egy ora alatt tettuk meg a tavot, mig vissza a ladatol mar csak fel ora volt. Azert egy betrekkelt utvonalnak orultem volna, sok folosleges kaptatotol es dzsungelharctol megkimelt volna minket.
Na mindegy, rengeteg hoviragot lattunk, nehol hoviraggal telitett mezon kelett tovabb haladnunk.

belulo 2008.01.27 16:15 - Megtaláltam
Nyáron bejártam már a környéket, de ez a rész még vissza volt. Tetszett, hogy kellett menni érte: nem kocsiból ki 3 lépés, láda, 3 lépés, kocsiba be típusú láda.

Old Fairy 2007.10.21 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.10
Talán kicsit illetlen módon nem jártam végig a tanösvényt, hanem N46 06.713 E17 52.582-nál - a nyitott sorompót kihasználva végigmentem az erdészeti úton N46 06.675 E17 54.140-ig. Azért így is volt szűk 1 km kellemes erdei séta a jól járható terepen, 23.5 perc kocsitól kocsiig.
A láda könnyen meglett, bár én N46 06.590 E17 54.380-t mértem (EPE: ~7m).
Az itt nyert perceket azután "sikeresen" felhasználtam az Ibafára vezető földút keresgéléséhez, Már megint: "nincsen ingyen ebéd" :-)

 
kukutyini zab 2007.10.13 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Az odavezető út meglehetősen csalános és saras, a környék viszont gyönyörű.
A rejtés is jó, bár a leírás alapján nem is olyn nehéz megtalálni.

autogaz 2007.10.13 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Szokásos hétvégi kirándulásunk-ládavadászatunk szombati 4. állomása. A GCEHTA-3 parkolónál nem álltunk meg, mivel a terepjáró "geomobilt" fogtuk be keresésre ezen a hétvégén. Továbbmentünk és csak a N 46° 12,9075', E 17° 53,9722' koordinátán parkoltunk le. Innen toronyiránt (718 m) közelítettük meg a ládát, miközben elértük a zöld levél jelzésű utat, amin azután egészen a ládáig mentünk. A gyalogutat kissé leröviditettük, igaz nem sok mindent láttunk, de itt csak a láda megtalálása volt a cél. A logok elolvasása után féltünk ennek a találatnak kivitelezésétől. Gyorsan meglett. Visszafelé a GCEHTA-3 parkolónál találkoztunk a "kukutyini zab" nickkel kereső játékostársakkal, akiktől rövid eszmecsere után elköszöntünk és a GCKAAN felé vettük az irányt... :))

 
kiskapitány 2007.10.13 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
uufgz

Mihul 2007.08.26 16:00 - Megtaláltam
rosszabb mint képzeltem

Csuhás 2007.08.26 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Odafelé bekeveredtünk a sisnyába. Majd átverekedve magunkat egy szép erdő következett. Majd egy horhos részen az ügyesen rejtett ládika. Visszafelé igyekeztünk figyelmesebben követni a tanösvényt, de még itt is néhol az erdő volt jobban járható. Köszi a ládikát!

Csuhás, Vándor

 
katika 2007.08.04 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Ok [wapon beküldött szöveg]
Az 1-es ház már nem lakatlan. A ládát kb. 800 m-re közelítettük meg. Az emelkedőn felmenve, rögtön megláttuk a tanösvény jelet, de sikeresen eltévedtünk. A túristautak térképen sajnos ez a terület még nincs felmérve, ezért csak a nyilat figyeltük és árkon-bokron próbáltunk közelíteni. Útközben egy méhészetet is felfedeztünk az erdőben. Végül valahogy rátaláltunk a jelre és így már hamar meglett a láda is. A rejtés nagyon jó és a sziklák is tetszettek. Visszafele a jelet követve a kocsit is hamar megtalltuk.

 
bigmick 2007.07.21 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.45
A rejtés jó, a közvetlen környezete is klassz, csak az odavezető úton lesbenálló tengernyi csalánt tudnánk feledni!
Amúgy a rövidített megközelítést választottuk a nagy melegre való tekintettel.

Xomen 2007.06.16 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Sajna visszafelé csináltuk meg idő hiányában. Az utolsó ház már nem lakatlan. Érdemes lenne rendesen végigcsinálni egyszer.

Bebi 2007.06.16 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Almáskeresztúr felől közelítettünk; az út eleje nem volt valami szívderítő. A láda viszont tényleg szép helyen van. Köszi.

Zerind HUN 2007.05.28 14:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.32
Már a láda rejtésekor is jártam itt, akkor végigjártuk az egész tanösvényt, megnéztük a kastélyt, ittunk mindkét forrásból, szóval alaposan megismerkedtünk a környékkel. Az itt látható fényképek is akkor készültek. Szép része ez a Zselicnek, kár, hogy Baranya megyéhez került 1950-ben Somogytól. Most csak a ládáért jöttem el ide, hogy beírhassam magam a füzetbe és legyen szabályos megtalálásom.

 
james 2007.05.27 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
Szakadó esőben, rongyá ázva a végére.

Judit és James

kupec 2007.05.22 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.04
Mozsgó és Almáskeresztúr hangulata, nyugalma nagyon megfogott.
A láda és környéke engem annyira nem nyűgözött le, egy normális erdő, kibúvással és vízmosással tarkítva, de a séta jól esett (eleinte az eső is).

kl 2007.05.12 12:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

lepke 2007.05.12 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Gyönyörű ez a vidék, minden tetszett (a jelszó is kedvemre lett!).
Az egész tanösvényt végigjártuk Almáskeresztúrról indulva.
Találkoztunk a már visszafelé tartó geocsapattal: Kevával, kl-lel, Zsorzzsal, és röpke tapasztalatcsere után ki-ki folytatta az útját.
Csudaszépek voltak a fák, a mindenféle gizgazok, a kövek, amelyekről nem tudtuk eldönteni, hogy homokkő-e vagy lösz. Óriási illatorgia volt, mert virágzik az akác, a gesztenye, és imádom az általam televényszagnak nevezett gomba- illetve dohszagot is.
Visszafelé Mozsgón öreg hippi néneként újra korrepetálást tartottam Rottynak a stoppolásból, és kiváló szervezésemnek köszönhetően, mielőtt erőt vett volna rajtam a kukutyinfóbia, az egyetlen arra járó autó leintésével Pécsre száguldottunk.
Remek kirándulás volt.

rotty 2007.05.12 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Nem vártuk meg a közvetlen buszt Szigetvárról, inkább felpattantunk a 4-es helyi járatra, és a Szilvási csárdától a sárgán közelítettük meg Mozsgót. Az út már itt is tetszetős volt, de nem indultunk el a tanösvényen, inkább átbuszoztunk Keresztúrra. Megcsodáltuk az ódon házakat, és irány a láda. A kereszteződésnél tanakodtam magammal, hogy merre tovább, elkélne néhány leveles jelzés itt, nem derült ki a leírásból sem egyértelműen, hogy a kanyargó szekérút is a tanösvény része. Persze Lepke egyből ráérzett, csak én voltam makacs...
A célegyenesben találkoztunk Zsorzsékkal, most sikerült nem elkerülnünk egymást, mint legutóbb Cserénfánál.
A láda és környezete meseszép, az elmúlt egy-két év új baranyai rejtései közül a legjobb láda ez! Visszafelé - ahogy terveztük - a tanösvényen jöttünk, semmi probléma az úttal, tökéletesen járható, igaz a táblák még sokhelyen üresek. A láda felőli 1,5-2 kilométeres szakasz a legszebb, de a rétekkel szabdalt, változatos további részen is jó volt galoppolni.
A visszabuszig volt még időnk, így megnéztük Mozsgót és megkóstoltuk a másik kocsma kávéját is. Önelégült álldogálásunk közepette vettük észre, hogy nincs is több busz, így maradt volna a gyaloglás, vagy a stoppolás, Lepke mellett nem volt kérdés, melyiket válasszuk...

Lepke szedret szedeget
Porovica
zsorzs 2007.05.12 12:30 - Megtaláltam
Minden környező utat ismerünk:-) Visszaúton kessertalálkozón vettünk részt. [wapon beküldött szöveg]

keva 2007.05.12 12:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pupu 2007.05.08 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Dél-dunántúli szorgoskodás Bal3-mal és DC3-mal. Indulás reggel 4-kor, érkezés este 8-kor, összesen 37 megtalálás, szép helyek, új utak. Pergő, pikk-pakk túra, botladozás nélkül. Jó hangulat, sok röhögéssel.

Sokat terveztünk mára, ezért az "időzavaros" megoldást választottuk. Szép erdei séta, a végén nagyon klassz résszel. Pompás rejtés. Köszönöm!

dc3 2007.05.08 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

Bal3 2007.05.08 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Áve!

Pupuval és Dc3mal nevettem végig a napot! 730 km jókedv, tartalmas beszélgetés.
Szó volt rekumbensről, repülésről, és a Hyde parki módszerről.
Hihetetlen nyugalmat árasztott ez az erdő.

Üdv Bal3
ui.:ekkor még nem tudtuk, hogy Pupu bejelenti a visszavonulását! :-(

 
BiharyG 2007.04.29 17:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Eddig a "tanösvény" szó hallatán egy széles, murvával felszórt erdei sétányt képzeltem magam elé... Na, ez nem ilyen :) De éppen ezért nagyon tetszett, köszönjük az élményt. Külön dícséret a részletes leírásért is.

BiharyG + Zsuzsi

 
freddy 2007.04.29 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Magányos dél-dunántúli ládázás - 730km Karina helyett Carinával.
Ismét egy szuper láda!
A legutolsó ajánlott parkolónál már tényleg ne menjetek tovább! Itt is futottam egy rövidet, tetszik ez a táj.

 
alarm40 2007.04.29 07:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Este láttam, hogy megjelent a láda a neten, reggel mindjárt azzal kezdtem megnéztem, látom ám, Chiga már hajnalban ott randalírozott :-)
Szigetváriként illett volna elsőként ott lennem, lemaradtam. Azért a második sem rossz.
Én is az ő útvonalán mentem, igaz gyalog. Be az úton a láda vonaláig, aztán toronyiránt az erdő. Ha ezt az utat választjátok, meg kell küzdeni egy mély szurdokkal, nem annyira veszélyes, az aljnövényzet elenyésző, viszont az érintetlen erdő gyönyörű. 3 őz, egy megugrasztott szarvascsorda, és két nyúl a vadászat eredménye, na és persze a láda :-)
A GPS még a fák között is a helyzet magaslatán állt.

Chiga 2007.04.29 05:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Tegnap este 10-kor láttam, hogy van új geoláda, de mivel már 3 órája látható volt szinte teljesen biztos voltam benne, hogy valaki rövidesen megtalálja. Nem így lett. Vártam 1-ig, ha addig nincs log, akkor már csak pirkadatkor valószínű megtalálás. Rövid alvás, 3-kor keltem. Biztosra akartam menni, ezért már fél 5-kor a láda közelében voltam (460 m-re). A faluból kivezető földúton egyszerűen továbbmentem autóval (nem követendő példa, mert a környék nagyon szép) majd amikor egy vonalban voltam a ládával, leparkoltam és vártam a hajnalhasadást, mivel lámpát nem vittem magammal. Aztán toronyiránt nekivágtam az erdőnek, szerencsém volt, semmi komoly aljnövényzet nincs. Igazi élmény volt hallani az ébredő természet hangját, a madarak olyan koncertet adtak, amilyet még sosem hallottam. A láda környékén kicsit elveszítette a jelet a készülék, de a rejtés egyértelmű volt.
Köszi a ládát, emlékezetes kis túra volt, biztos hogy visszatérek még!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu