geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
1434. Kerékpárral a Fertő-tó körül 1. (GCfer1)
Térkép 1.
Térkép 1.
Térkép 2.
Térkép 2.
Kerékpárút a szőlők között
Kerékpárút a szőlők között
Nádas a nyugati parton
Nádas a nyugati parton
Jellegzetes burgenlandi kisváros főtere
Jellegzetes burgenlandi kisváros főtere


Kócsag
Kócsag
Alkony a Fertő tavon
Alkony a Fertő tavon


Szélesség N 47° 44,234'
Hosszúság E 16° 39,131'
Magasság: 165 m
Megye/ország: Győr-Moson-Sopron
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2016.08.15 00:00
Megjelenés időpontja: 2006.08.15 22:47
Utolsó lényeges változás: 2016.09.25 18:33
Utolsó változás: 2019.01.26 22:08
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: Attibati
Felhasználó: Attibati
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 56000 m
Megtalálások száma: 226 + 1 sikertelen + 24 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


WAP
1. A ládát a Fertőrákos-Mörbisch közötti kerékpárút közelében egy vízszintesen nőtt fatörzs alá rejtettem. A jelszó első része a ládában található.
2. A jelszó második része az adott koordinátán levő oszlopban található tárgyra felirva. (3 betű). Keresd a damilt.
3. A jelszórészlet a forrásnál található legfelső tábla utolsó sorának első szava. (6 betű)
4. Az utolsó előtti jelszórészlet a kilátóba vezető létra mellett a kilátó falába csavarozott kisebbik tábla első szava. (5 betű)
5. A kilátó lépcsője melletti oszlopon levő térképen látható legkeletebbi osztrák telepúlés neve.

(Fertőrákos és Balf között a kerékpárút új nyomvonalon megy, megköszönném, ha elküldenétek a trackjét.)

WAP vége

Földrajzi áttekintés

A Fertő-tó az osztrák -magyar határon, a Lajta -hegység és a Soproni -hegység által határolt területen fekszik. Közép -Európa harmadik legnagyobb és egyben legnyugatibb sztyeppei tava. Hossza 36 km szélessége 7-15 km, vízfelülete 309 km2 amelyből 75 km2 tartozik hazánkhoz..A víz rendkivül sekély, átlagosan 1 m alatti, de a két métert sehol nem haladja meg, emiatt víze nyáron könnyen felmelegedik, nemritkán eléri a 30 C-ot
A tó vízében és iszapjában magas a nátrium koncentrációja, amely különböző anionokhoz kapccsolódik. Emiatt víze erősen lúgos és sós. Ennek van pozitiv és negativ hatása is : a tófenék iszapja gyógyhatású a keleti part viszont szikesedik.
A tó környéke földtanilag a Kisalföldhöz tartozi, amely dimbes-dombos és nyáron hűvösebb , csapadékosabb mint az Alföld.A tó keleti partja azonban szikes, sós tavaival, homokos síkságaival, egy-egy, inkább már csak idegenforgalmi látványosságnak meghagyott gémeskútjával inkább az Alföldre hasonlít mint Kisalföldre. A nyugati partot szegélyező dombsor a Soproni - hegység nyúlványa.
A tó nevét adó "fertő" szó jelentése mocsaras, agyagos, sáros hely. Ez részben ma is érvényes, hiszen a magyar rész vízfelületének 4/5 -ét , az osztrák rész felét nád fedi.
A tavat két patak táplálja: a magyar oldalon Fertőrákosnál a Rákos -patak, az ausztriai oldalon pedig a Wulka -patak. Mesterségesen nem sikerült eddig szabályozni a tó vízállását, a patakokon és néhány forráson kívül csak a csapadék pótolhatja az elpárolgott vizet. Állandó partvonala ezért nincs is, vízfelületének kiterjedését folyton változtatja, többször ki is száradt. Általában 100-120 évenként történik meg, hogy vize teljesen eltünik

Növény - és állatvilág

A Fertő tó élővilágát alkotó növények és állatok kedvelik vagy legalábbis tűrik a sós vizet. A legjellegzetesebb növénye a nád. Felületének jelentős részét többé-kevésbé összefüggő nádas borítja.
A tó környéki dombokon szőlőművelés folyik de sok a gyümölcsfa is.Weiden am See-ben a cseresznyevirágzás majdnem akkora esemény tavaszonként, mint Japánban. A tó környéki bükkösökben és tölgyesekben 20 orchideafaj virágzik amelyek védett növények.
A tóban sok a ponyt és az angolna, de az elmult századok alatt legalább 50 féle hal volt honos. Halászatuk fortélya ma már csak néprajzi érdekesség.
A Fertő tó madárvilága a kiterjedt nádas miatt igen gazdag, közel 300 madárfajt tartanak nyilván, amelynek majd a fele fészkel is itt.
A Fertő tó és környéke elnyerte a Világörökség címet a kultúrtáj kategóriában 2001 decemberében.

Az útvonal

A túrát érdemes Sopronból indítani. Fertőrákos felé induljunk és útközben lavadászhatjuk a GCkecs és GCfpp ládákat. A multi első pontját, a ládát Fertőrákos és a Mörbisch (Fertőmeggyes) közötti kerékpárút melletti erdőben rejtettem el még a magyar oldalon,egy vízszintes törzsű fa alá.  N 47° 44,234' E 16° 39,131' 165 m [GCfer1-1] Vigyázzatok, a ládától mintegy 50 méterre egy méhészet működik.

Ahogy átérünk a határon Mörbishbe( Fertőmeggyes), kerékpárosok légióival találkozhatunk. A túra során a B10 jelzésű kerékpárutat kell követnünk ami végigkalauzol minket a tó körül. Az út végig jól jelzett , kicsit zavaró viszont, hogy a tó felé letérő ágak is B10 jelöléssel vannak ellátva így nem egyszer előfordul hogy egy kereszteződésbe két irányba is folytatódik a kerékpárút. A tájékozódás megkönnyítése érdekében a tó körbejárása során készült tracket innen , az útvonalon található vízvételi helyeket pedig innen tölthetitek le. (letöltés után textként elmenteni, majd gpx-re átnevezni a kiterjesztést)

A városka strandjához kiépített kerékpárút vezet. A strandon a kerékpárok számára külön parkoló van. A strand tiszta , gondozott nagy területű. A fürdőhely területén található kikötőből hajóval átkelhetünk a tó keleti partjára.
A túra következő állomása Rust (Ruszt) amely mindössze 5.5 kilométerre fekszik Mörbischtől.. A városkát kétféle kerékpárúton is megközelíthetjük: az egyik a szőlők között felkaptat dombra , a másik a tó felöli oldalon halad. (A track a szőlőhegy felé vezető változatot tartalmazza) A kerékpárutat a szőlők között húzódó gazdasági utakból alakították ki. A kerékpár- és gazdasági utakon - a célforgalmat kivéve (értsd a szőlősgazdák járműveit kivéve) tilos a gépjármű közlekedés.
Rustot jobb kéz felől elhagyva Oggau (Oka) felé folytatjuk utunkat.

A két város között található a multi 2. pontja  N 47° 49,431' E 16° 39,427' 148 m [GCfer1-2]
A jelszó második részét az adott koordinátán található oszlopban található plusszos doboz rejti. (3 betű) Amennyiben a mikroláda ismét eltünne a jelszót a  N 47° 49,483' E 16° 39,452' 145 m [GCfer1+2. pont alternativ] koordinátán található tábla segítségével is összeállíthatjátok: Jegyezzétek fel az első sor első, a harmadik sor harmadik és a negyedik sor negyedik betűjét.
Az út ezen a szakaszon már eltávolodik a tótól, a nádas egyre szélesebb, a partot nem is lehet megközelíteni.
Oggaun átkerekezve egy laktanya és egy srand mellett haladunk el. Az országút melletti kerékpárutat elhagyva kanyargós mezei kerékpárúton haladunk tovább. Ezen a szakaszon az út megtréfálja azokat, akik először járnak erre. Egy nagy U kanyart ír le, és az embernek az az érzése támad, hogy már megy is hazafelé. Hamarosan a Wulka folyát keresztezzük a kerékpárút fahídján, majd az 50-es út mellett folytatódó kerékpárúton begurulunk Donnerskirchenbe (Fertőfehéregyháza)
A község határában talákozunk a B12 -es kerékpárúttal ami egészen Joisig (Nyulas) párhuzamosan fut a B10 úttal.. Már itt eldönthetjük, hogy utunkat az emelkedőkkel-lejtőkkel tarkított hegyi úton folytatjuk vagy maradunk a sík terepen futó B10-es úton. (A multi pontjai a B10 út mellett helyezkednek el)
Utunkat "díszlövések" kísérik , ugyanis többnyire szőlők között haladunk, ahol automata madárriasztók riogatják pukkanásaikkal a seregélyeket. A kerékpárosok szőlőültetvénybe történő betévedésének megakadályozására szolgálnak az alkalmazott vegyszerek nevével ékeskedő táblák.

Breitenbrunn (Fertőszéleskút) mellett elhaladva de még Jois (Nyulas) előtt találjuk a multi 3. pontját  N 47° 57,097' E 16° 46,471' 126 m [GCfer1-3] A jelszórészlet a forrásnál található legfelső tábla utolsó sorának első szava.
Joistól 5 km-es enyhén dombos , lejtős úton érhetünk Neusiedl am See-be (Nezsider) A várossal szintre teljesen összeépült Weiden (Védeny) amit elhagyva a Zitzmannsdorf-i réteken kerekezünk át. Ez egy füves sztyepp, amelyet régen hatalmas marhacsordák népesítettek be. A terület szigoruan védett , tilos a kijelölt utakról letérni. A nádas egyre gyérül, keskenyedik, egyre jobban rálátni a tóra. Az út itt egy néhány kilométeres szakaszon nem aszfaltos, hanem aprószemű zúzottkővel borított .

Hamarosan egy kilátóhoz érünk ami egyben Fertő -tó kerülő túránk első részének utolsó előtti, 4. állomása  N 47° 53,371' E 16° 51,267' 123 m [GCfer1-4] A jelszórészlet a kilátóba vezető létra mellett a kilátó falába csavarozott kisebbik tábla első szava. (5 betű)

A multi utolsó5. pontja  N 47° 49,528' E 16° 47,928' 122 m [GCfer1-5] az Illmitz előtt található kilátótorony. Az 5. jelszórészlet: A kilátó lépcsője melletti oszlopon levő térképen látható legkeletebbi osztrák telepúlés neve
Akik egy napos túrát terveztek, azok Illmitzből áthajózhatnak Mörbishbe.

A túra leírásában nem taglaltam részletesen az érintett települések nevezetességeit. Ezt megtaláljátok dr. Bodor Pál: Kerékpárral a Fertő-tó körül c. könyvében ami a Frigoria kiadó gondozásában jelent meg. A könyv tartalmazza a környékbeli szálláslehetőségek jegyzékét is.
Rengeteg információ található még a tóról és a környező településekről a http://ferto-to.lap.hu/ honlapon.

Kérlek benneteket, hogy a multit ne autózzátok le. Egyrészt több ponthoz - még a közelébe sem - lehet eljutni autóval mert vagy természetvédelmi területen fekszik, így gépkocsival járható utak nincsenek vagy csak a helyi szőlősgazdák használhatják. Másrészt az útvonal bejárása nélkül szegényebbek lesztek egy varázslatos élménnyel. Harmadrészt nem tartom sportszerű dolognak az autós teljesítést azokkal a ládászokkal szemben , akik kerékpárral teljesítették a távot.

Ládatörténelem:

2007. jul.12.

A 2. állomásnál hiányzik az a bizonyos objektum, csak az alapja van meg. Az ott lévő alumíniumtáblára Veszett Disznó ládásztársunk felírta a jelszórészletet. Köszönet a segítségért.

2008 jul 19

A 2. állomáson a jelszó egy plusszos dobozba került. Köszönet HZ-nak a kivitelezésért.

2009.06.14

A 2. ponton az ismételten eltünt mikroláda pótlása.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (152 db): környezet: 4.75 rejtés: 4.56 web: 4.75 átlag: 4.69

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


szabilkó 2019.08.25 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi! A térkép nem egyértelmű az 5. pontnál. [g:hu 1.6.2y]

raticu 2019.08.25 10:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ZitaKati Andris és CsZso 2019.08.01 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk :-):-):-) [g:hu 1.6.4]

20190730_18353320190731_111635
20190801_110745vlcsnap-2019-09-06-18h59m54s720
vlcsnap-2019-09-06-19h02m07s92720190803_182523
karcsi9641 2019.07.09 11:59 - Megtaláltam
Az elmúlt években sok .com-os ládát kerestem meg autóval, ahol tilos ott gyalog a Fertő környékén Ausztriában. Ennek a ládának a jelszórészleteinek nagy részét ezeken a túrákon begyűjtöttem.
Mivel kerékpárom nincs is, mert inkább gyalogolok, és nemrég a Ládagazda szóban megengedte, hogy "nem kerékpárral" is kereshető a láda, ma befejeztem a keresést.
Köszönöm a lehetőséget!

má-csa 2019.06.22 20:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Schlégl 2019.06.22 20:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dabcsi 2019.06.22 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] 81 km bringával okozott némi nehézséget . . .

IMG_20190621_182530 
kazevo 2019.06.09 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5] 8-án az északi körön gyűjtöttük össze az osztrák oldalon lévő jelszórészleteket. A láda a második napi tekeréskor lett meg. A GCfer2 is tervben volt, de sajnos a pontjai nem a déli kör új nyomvonalára esnek.

anettnori 2019.05.10 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Megvan! [g:hu 1.6.2y]

Kellemes melegben, időnként zavaró erősségű szélben sikerült teljesíteni ezt a multit. A pontok rendben. Mire végeztem, azért rendesen kidöglöttem.

IMG_20190511_081130IMG_20190511_081731
IMG_20190511_085051IMG_20190511_092450
zaskl 2019.03.15 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Robogo 2018.11.10 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Fertő-tó biciklis kör alkalmával kerestem fel a ládát. Sikerült jó időt kifognom. Reggel még ködös volt az idő, de délutánra már a nap is kisütött. A kör kis kitérőkkel 140km-re jött ki.
Köszönöm a rejtés!

P1370417P1370434
P1370451P1370454
P1370547P1370557
P1370586P1370596
P1370620P1370657
P1370685P1370684
sovix 2018.09.12 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.90
Megtaláltuk
Jól összeállított multi. A B10es úton haladva körbebicikliztük a Fertő-tavat és így kerestük meg a ládákat. Sok szép helyen jártunk, sok érdekességet láttunk. A multi állomásain amúgy is érdemes lenne megállni, mert sok érdekességet rejt ez a vidék is.
Ani@Zsolti

kupec 2018.09.07 16:10 - Megtaláltam
Két részletben. Néhány hete Pozsonyból hazafelé a K-i oldalt tekertem le, most a Ny-i part volt soron. Feltűnően sok volt az elektromos bringa. Lehet rá köpködni, de egyértelmű trendnek látszik a terjedése.
Az 5. ponton keringtem picit, mire a megfelelő táblát megtaláltam.

IMG_20180907_142608IMG_20180802_133110
IMG_20180907_131414IMG_20180907_121258
pötyimiki 2018.08.26 10:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Köszi a rejtést!

Lopakodó 2018.08.26 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Gábor és Edit 2018.08.16 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Augusztus 16-án Pátfaluból észak felé indulva körbetekertük a Fertő-tó osztrák szakaszát. (76km-t bringáztunk összesen.) A magyar oldalon lévő ládát pedig 19-én találtuk meg, Fertőrákosról Fertőmeggyes felé kerékpározás közben. Köszönjük.

P1160717 
tomki 2018.08.16 07:15 - Megtaláltam
Ok

link

TanEra 2018.07.06 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést, tókerülőn.

Csaba & családja 2018.06.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Purbachban dolgoztam pár napig, így esténként nagyon jó elfoglaltság volt a láda pontjainak begyűjtése. Mivel egyben letekerni nem volt időm, ezért minden helyszínt kétszer jártam be, egyszer oda, egyszer vissza. Igazából a 4-es és 5-ös pont körüli rész tetszett legjobban. Köszönöm a rejtést.

Emese62 2018.06.23 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Fertő-tó kerülés alkalmából kerestük fel a pontokat. A kettes ponton nem találtuk meg, köszönet a rejtőnek a segítségért. Nagyszerű érzés volt!

IMG_5294IMG_5365
IMG_5438
IMG_5576IMG_5495
IMG_5541IMG_5595
IMG_5675IMG_5707
IMG_5738IMG_5741
FoJo 2018.06.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönjük a rejtő segítségét a 2-es pont sajnos nem lett meg. Fantasztikus élmény volt körbetekerni a tavat 1 nap alatt, Nekünk 135km lett a vége.

ésKata 2018.05.20 08:10 - Megtaláltam
22 elvetemült Zöldsportossal együtt kerekezve.

ha2 2018.05.20 08:10 - Megtaláltam
Zöldsportos pünkösdi bringatúrán a Fertő-tó körül.

Zergi 2018.05.20 08:10 - Megtaláltam
Fogtam!
Első nap: Sopron - Fertőrákos, 2. nap Fertőrákos - északi kör - Illmic, át hajóval Fertőrákosra, 3. nap visszahajózás Illmicbe, onnan a déli kör Sopronig.
Ajánlom mindenkinek Fertőrákoson a Horváth Ház Panziót!!!

IMG_0252IMG_0285
IMG_0298IMG_0309
IMG_0313IMG_0320
IMG_0325IMG_0345
IMG_0344IMG_0354
IMG_0359IMG_0377
IMG_0405IMG_0411
IMG_0417IMG_0420
IMG_0425IMG_0428
EmesESE 2018.05.19 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.26
Megtaláltuk. 🙂
A pünkösdi hétvégét egy nagyobb csapattal, 14 fővel a Fertő-tó mellett töltöttük. Elsődleges cél, mivel nem mindenki szereti a Geoládázást a tó körbetekerése volt Fertőmeggyes-Ilmic közötti kompolással, Fertőrákosi szállással.
Igy az első nap meglett a GCMITS majd estére a GCfer1 láda 85 km-es tekeréssel, szép időben, és érzéklehető "szembeszéllel".
A ládában a logbook elázott, cserére szorul, az 5-ös pontnál a rejtő segítségét kellett kérni a helyes jelszó megfejtéséhez.

Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

csehipest 2018.05.12 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Köszi a rejtést.
Egy kellemes kis tekerés volt kis bemelegítés a Tour de Balaton előtt.

Pimpi69 2018.04.07 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm.

Gábor75 2018.04.07 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Pimpivel és Ágival. Természetesen kerékpárral. Tavaly kezdtük, de akkor nem jutott idő a teljes körre, így visszatértünk. Szerintem pont ideális időjárás volt, se hideg, se meleg és viszonylag gyenge szél. Tetszett! Köszönöm a rejtést!

kobcikrajci 2017.10.20 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.57
A környező ládák szokásos vonzereje miatt két részletben teljesítve. Az első két pontot visszaúton Sopronba találtam meg gyönyörűen napos, őszi időben. Közben jócskán bolyongtam a tó feletti szőlődombok között. A második felvonás már hűvös, ködös napra maradt, ekkor Hegyeshalomból indultam némileg alulöltözötten. Sajnos a nap kibukkanására hiába vártam, délre csak annyit csökkent a köd, hogy nem csapódott ki rajtam a nedvesség. :) Azért így is szép volt, főleg a cseresznyevirág-szakasz forrása, pihenői, érdekes mondái. Ismét óriási élmény volt a csodás díszletek és infrastruktúra között haladni!

 
geogirl:) 2017.08.16 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtalaltam😀😀

elina 2017.07.13 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Két nap alatt körbetekertük a Fertő tavat és felkerestük a ládákat is! Az utolsó pont kicsit nehézkes volt,de sikerült rájönnünk!

ahhoj 2017.07.13 13:40 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Murus 2017.06.21 19:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Az érdem Cicáé, aki lényegében nem egyszer, hanem kétszer kerülte meg a héten a tavat, mert ugyan darabokban került, a nagy hőség miatt este és éjjel tekert, de mindig visszajött értem. Maradt a napközbeni főleg autós ládázás, kevés bringával és több gyaloglással. Este amikor már hűvösebb volt, akkor Cica bringára pattant és oda-visszatekert. A trecket megpróbálom majd feltölteni. Szerinte a 2 bringás láda volt a hét csúcsa, dehát ő elfogult. :-) Minden pont simán meglett, szépen rejtett. Murus és Cica

P_20170619_115516P_20170619_121653
P_20170619_11513420170620_184117
20170621_19202720170621_192118
20170621_19170020170621_210254
katika 2017.06.16 16:00 - Megtaláltam
Részletek később.
Sikerült megtalálni ezt a ládát is. Ez volt az idei első bicós láda. Nagy élmény volt. Az elején még esett az eső, de délutánra már a nap is kisütött. A cseresznye most érik, igen sokat ettünk útközben. Köszönjük!

 
tarsolyos 2017.05.30 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
KÖSZÖNÖM!
Nagy élmény volt!
Nem is gondoltam, hogy ilyen sokan tekernek a tó körül,....és nagyon sok Magyar!
Azért volt sok unalmas nádas és szőlős is.
Sajnos nekünk nem sok vizes partszakasz jutott.......

P1300096P1300149
P1300159P1300166
P1300169P1300239
P1300248P1300257
P1300259P1300265
P1300269P1300271
P1300279P1300291
mayagabor 2017.05.06 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltu, köszönjük!

VP 2016.09.18 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.50
Fertő-tó kerülés két soproni barátommal. (Már mindkét oldalon bicikliztem korábban, de még soha nem kerültem meg a tavat.) A Lővérekből indultunk, és az óramutató járásával egyező irányban kerültük meg. Az előző napi hidegfront és eső után tiszta, napos-felhős, kicsit szeles, de biciklizésre nagyon jó idő volt. (A lehűlés miatt csak a fürdés maradt végül ki.)
Én országúti biciklivel mentem, végig kellemes laza, nézelődő, beszélgetős tempóban, 140 km.
A ládát kicsit nehezen, de megtaláltam (újra kellett olvasni a leírást), utána kis kitérő a GCFERT ládához. A 2. ponton a mikrót nem találtuk, és én a pótjelszót se tudtam értelmezni, köszönöm a rejtő segítségét. A többi ponttal nem volt baj.
Illmitztől folytattuk a GCfer2 pontjaival, majd Sopronban a GCVFST multival fejeztük be a napot.

L.Gergo 2016.08.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
Kicsit össze-vissza, de négy nap alatt az összes pont meglett. A 2. ponton a mikrót nem találtuk, a legkézenfekvőbb oszlop aljánál volt egy törött bilincs. Kicsit fura egy bringás multinál, hogy az első ponton a láda egy szuper lejtő közepén van. Amúgy a túrát nagyon élveztük, köszönöm a segítséget és a rejtést!

pataiadri 2016.07.25 19:54 - Megtaláltam
Másik irányba mentünk, nem akartunk rohanni az utolsó komphoz. A fürdés elmaradt, így simán elértük volna. Jó kis túra volt, jól elfáradtunk.

bgecco 2016.07.10 22:04 - Megtaláltam
2 nap, 147 km, 41 geoláda. Nagyszerű kaland, köszönet!

Pogacsa1 2016.07.07 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
A Fertő tavi és környékbeli bringázás keretében keresve. Érdekes volt megtapasztalni az osztrák határőrök kitelepülését minden átkelő ponthoz. Köszönöm a rejtő segítségét a megfejtéshez. Köszi a Rejtést!

urbanj 2016.07.04 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Sikerült! Végre ide is eljutottunk"tókerülni". Fertőrákosról 2 nap alatt 2 körben sikerült teljesíteni a teljes kört. Mindkét nap kompozással kezdtünk, nem mertük a délutáni kompos visszautat becélozni, mert csak 18-ig jár. Jól is tettük, mindkét nap sikerült estig tekerni a bicajokat. Szép volt, köszönjük a rejtést.

Parmerozpazepan 2015.09.28 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Lacibácsival :) Idén begyűjtve a két kör ládája. Kedvelt kör ez, most fertelmes ellenszélben tekerve, majdnem végig.

(Logbook kissé nyirkos, penészes. A 2. pont doboza hiányzik, pótjelszóval. A 4. ponton két kisebb tábla is van, bár csak az egyik első szava ötbetűs :) ).

toth2zoltan 2015.08.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megvan

ssophie 2015.08.07 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

mikozoltan 2015.07.22 15:24 - Egyéb
Tekintettel a hőségriadóra, a multinak csak az első ládája sikerült, de visszajövünk!!! :-)

carmin 2015.05.03 19:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
A tó megkerülésére volt a cél a hosszú hétvégén, két körben, ez volt a második. Fertőrákosról indultunk még szitáló esőben, Mörbischből hajóval mentünk át Illmitzbe, addigra az eső is elállt és utána is a kegyeibe fogadott minket az időjárás. A borongós idő ellenére sok biciklissel találkoztunk. 92 km lett a kör. Köszönjük a rejtést.

EspirituSanto & Vivi 2015.01.03 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

infosoft 2014.09.06 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Wallern-ből indulva körbe 147km.
~7.5 óra munka, 2 óra pihenés.

Köszi a rejtést.

Szmolee 2014.08.19 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megvan! :D barátnőmmel a 2 napos körbetekerés során szedtük össze a multit!

 
deblin 2014.08.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Gyönyörű 2 napunk volt, végre a Fertő tavat is kipipálhattuk, a körbetekerést illetően! Köszönjük a rejtést!

vittorio 2014.07.25 06:07 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. Két napos (+egy hajnalos) bringás tókör alatt, Fertőszentmiklóstól Sopronig.

 
Szabó família 2014.07.19 00:00 - Egyéb
Sikerült idén is teljesíteni.

 
Crusader 2014.07.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.35
Tetszett, köszönjük. Zsuzska,Én

Márta 2014.06.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Szép időben egy remek túra. Köszönöm

Gábor66 2014.06.22 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Fertő-tó kerülés közben, a szabályoknak megfelelően kerékpárral kerestük meg állandó Társammal. Remek túra, köszönjük!

Mira 2014.06.22 18:00 - Megtaláltam
Végre ez is megvan! :)

Tracklog: http://www.endomondo.com/workouts/361502351/6674463

zsorzs 2014.06.08 15:57 - Egyéb
Ismét egy kör bicajozás. Fertőújlak felé 118 km volt, 6 óra 57 perc alatt.

villon 2014.05.24 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

h.krisz 2013.11.02 11:24 - Megtaláltam
köszi

gym 2013.11.01 09:20 - Egyéb

Sajnos az 1. pont ládája beteg lett, nyitva találtam, szabadon, tartalma szétszórva, állt benne a víz (tehát már legalább napok óta így volt). Visszarejtettem, remélem, oda, ahol volt, de karbantartást igényelne. (A többi pontot nem néztem, gyalog voltam.)szpiridion 2013.09.05 18:30 - Megtaláltam
1 napos Fertő-tó kerülő biciklis túra alkalmával levadásztuk, köszönet a rejtésért, amely még izgalmasabbá tette a kerekezést! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

zsorzs 2013.08.04 09:50 - Egyéb
Ismét tókerülés. A helyzet változatlan: osztrák oldal a nyerő. Nálunk inkább stadionokat kell építeni :-(

Rudi Team 2013.08.03 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

badon 2013.08.02 23:00 - Megtaláltam
Hegykőröl nyugat felé egy nap alatt -126km.Dögmeleg volt de megcsináltuk :-). Andi és Csabi Bp-röl. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

filips 2013.07.30 00:00 - Egyéb
Found during our holidays in Hungary. Thanks and greetings from Poland.
Znaleziona podczas rowerowych wakacji na Węgrzech. Dziękujemy i pozdrawiamy!

Szabó família 2013.07.13 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

felmenő1974 2013.07.12 00:00 - Megtaláltam
Jól éreztem magam,körbetekertem a tavat,közben kis kalandokkal.

pikk8 2013.07.06 20:30 - Megtaláltam
Mivel délelőtt esett az eső, viszonylag későn érkeztünk... így aztán a végére későn is ékeztünk vissza Sopronba... emlegetett túra marad, az biztos :) Sopronból ki és vissza, meg a tónak az osztrák rész majd 100 km volt, amit a nap végén már éreztünk a lábainkban és fenekünkben :D kösziii

plusszos doboz
hitamas 2013.06.15 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
A Wekerlei Társaskör által szervezett Fertő tavi három napos kerékpározás második napján sikerült levadászni, egy hajózással "könnyített" majdnem 80 km-es kétharmad-kör eredményeképpen. Erre a ládára "muszáj" maximumot adni. :)

WADMAC 2013.06.15 14:00 - Megtaláltam
.

Jadrana 2013.06.15 14:00 - Megtaláltam
Egy nap alatt tekertük körbe a tavat Fertőrákosról indulva, a két multi pontjait követve... 128 km lett a végeredmény. Nagyon elfáradtunk, de remek túra volt! :-) Köszönjük a rejtést!
(Egy TB-t is szántunk a multi ládájába, de sajnos otthon felejtettük. :-( )

G_Sanyi 2013.06.09 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, népes és lelkes bringás csapatunkkal. Nagyon tetszett a tó és a pontok is. Köszönjük!

Palazsu 2013.05.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
.

Levin 2013.05.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
.

cherrybabe 2013.05.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.45
Fantasztikus hétvégét töltöttünk a Fertő-tónál!
Neusiedl-ben hagyva az autókat, másnap hajóval átkelve, két nap alatt tekertük körbe a tó osztrák részét.
A nemzeti park, a szőlőültetvények csodásak, az osztrák kerékpáttúra kiváló, csak az a fránya szél nem hiányzott volna. Biztos, hogy vissza fogunk még menni tekerni.
Köszi a rejtést!

 
targonczas 2012.10.23 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.17
A szezon utolsó gurulása. Az idő eldurvult a végére.

tomtech 2012.09.30 11:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Három napos tókerülő túra alkalmával megtalálva. Csodás idő volt végig, nagyon megérte letekerni. Köszönet a rejtésért!

matrixmusic 2012.08.21 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.55
Megtaláltuk!
Idei nyaralásunk fő célja a Fertő-tó, Bécs, Rax környéke volt. Ehhez igazítottuk a programokat.
Elsőként elindultunk a Fertő-tó megkerülésére. A kört Hegykő termál kempingjéből kezdtük, ahol előző nap (aug. 20) frankó kis borkóstolós falunap volt. Reggel az időnk naposan alakult, ami ki is tartott, viszont a széllel nem számoltunk. Nagyon erős szél volt az út közben, és végig szemből. Hát...kemény kitartásra volt szükség, de elértünk végülis rendben Purbach-ba, ahol megszálltunk. Szép volt az út, sajnos sok minden út közben nem látszódik a tóból, de azért jó volt. Másnap indultunk Purbach-ból, itt már hátszelesebb volt a napunk, így jobban jöttünk. Ez élvezetesebb bringázás volt. :-)
Köszönjük a lehetőséget!
Aty, Jud
...::: www.matrixmusic.hu :::...

szadi&agi 2012.08.18 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Balfról indultunk, két nap alatt körbe tekertük. Kösz a rejtést!

 
Strombus 2012.08.10 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Az országnak ebben a csücskében sem jártam még sose, így már tavaly is vágyakozva olvastam az ide szervezett GCTOUR-ról. De akkor én még nem bringáztam. Vagyis már 13 éve nem ültem biciklin. Egy tavaly őszi szerencsés találkozásnak köszönhetően ez azóta megváltozott, visszataláltam ahhoz, ami régen olyan sok örömet okozott - és most ismét, ha nem is túl ügyesen, de annál nagyobb lelkesedéssel ülöm meg a drótszamarat. :-)

Hogy is kezdődött ez a kirándulás? Pécsről az ideutazást mindig egy nappal arrébb kellett tolni, mert szerencsére mindig közbejött egy kis munka. Oli úr, a muggli kérette magát, pedig szerettem volna, ha söfőrködik a hosszú úton - a tókerülés viszont izgatta a fantáziáját, de Márton24 nélkül nem akarta. Márton24 a maga laza majdnem 14 éves kamasz flegmaságával közölte: felejtsd el, hogy én jövök! Bojta, a majdnem 12 éves közölte, hogy szeretne jönni, de egy nap 30 km-nél többet nem hajlandó tekerni. Így vasárnaptól csütörtökig (amikor végre elindultunk) volt időm gondolkozni: "nem megyünk", "egyedül megyek", "csak Bojtát viszem", "rákényszerítem Márton24-et, hogy jöjjön és négyen megyünk", "Oli urat rábeszélem, hogy csak ketten menjünk" - és még volt pár variáció.

De aztán csak ideértünk. Hármasban Bojtával és Oli úrral. Fertőrákosra. Úgy de. 11 óra körül. Nem volt miért sietni, 30 km-ert könnyen le lehet tekerni egy délután. Végre elindultunk. Bojta úgy 50 km után kérdezte meg először, hogy mennyit mentünk már és mik a tervek a hazatérésre. "Látod, milyen szépen eljöttél, most már a kompig kibírod." Előtte nem néztünk térképet, nem realizáltuk, hogy a komp nem a tó felső csücskén van (ahogy én elképzeltem), hanem már majdnem "otthon". Aztán szépen eljutottunk Illmitz-ig. Ha meg már idáig ilyen könnyen ment, akkor akár haza is gurulhatunk, fene keresgéli itt a kompot. És így is lett. Azt persze megint nem figyeltük, hogy a déli oldal megkerülése jól eltávolodik a tótól, tehát a táv sokkal nagyobb, mint amilyennek első pillantásra látszik. Amennyinek meg második pillantásra látszott, azt nem mertem megosztani a többiekkel. :-)
A GCfek2 első pontjának begyűjtése után a naplemente miatt inkább a GCFHNP, Madárlesen a Fertő-tónál felé vettük az irányt, a határtól egy nagyon újnak látszó bringaúton. Így kicsit rövidítettünk.
Közben ránksötétedett és szegény Bojtának az utolsó kb. 20 km-en nem is a tekerés, hanem az ébren maradás jelentett kihívást, hisz neki ilyenkor már alvásideje van.
8 óra 3 perc mozgás, 3 óra 33 perc állás után 22:24-kor végre begurultunk a szállásadónk udvarára.
A mozgási átlagsebességünk 16,5 km/óra volt, 133 km-ert mentünk ezen a gyönyörű tájon, szebbnél szebb kis falvakon át. Összeszedtünk 11 .com-os és ezen kívül még egy .hu-s ládát.
Klassz nap volt! Köszönjük, Attibati!

PurbachPurbach
Bojta 2012.08.10 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Megcsináltam! Teljes kört mentünk!
133 km! Az utolsó kb. 20 km már nem esett jól, majdnem elaludtam a biciklin.

Vucsi 2012.07.24 17:26 - Megtaláltam
Nyárligeten hagytuk az autót, majd az óramutató járásával ellenkező irányban indultunk a tókerülésre. Két naposra terveztük az utat, de végül kényelmes tempóban egy nap alatt teljesítettük a távot. Fertőboz környékén kaptunk egy kis frissítő esőt. Nagy élmény volt, köszönjük!

GGABI 2012.07.14 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Köszi a rejtést.

dendeocse 2012.07.12 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megvan.

fxvera 2012.07.08 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

gusty 2012.06.29 20:15 - Megtaláltam
150-es kör a két multival és a többivel, ami még józan ésszel belefért.
A déli szakaszon egész sokat terepeztem, különösen a Kecske hegyre vezető út volt élvezetes az erdőn át.
Fertőrákos után a határ felé van bal oldalon egy szuper büfé. 950-ért ettem egy bringás menüt :).
Folyt. köv, mobilról ennyit enged.

fxvera 2012.05.01 20:30 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Egy élmény volt! Köszönöm.

[Elutasította: Attibati, 2012.05.15 21:56]

denestoth 2012.03.13 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.65
:)

Bojsza család 2011.11.05 15:58 - Egyéb
láda kiszárítva... logbook kicserélve légmentes tasakkal együtt...

 
Bojsza család 2011.10.29 10:02 - Egyéb
délelőtti sétánk alkalmával a fiam nagyon keresgélni akart, hát megkerestük a 1. ponton a ládát...
.. sajnos nem olvastam az új logokat... a láda belseje tényleg vizes, és a logbook szinte teljesen betelt.. és vizes is.. a zacsi amiben a kis könyv van elszakadt...

biciklivel majd akkor, ha nagyobbak leszünk...

csillagvadasz&kiralylany 2011.10.15 10:15 - Egyéb
Gyalogosan a Mithras-szentély felé "belebotlottunk" a ládába... a többi pont majd később.
Köszi a rejtést addig is!

Lukács Imre 2011.09.27 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
A láda csupa víz!
Minden évben leköltözünk Fertődre és a környéken tekerünk.Aztán Fertő tó kerülés: 120 km háztól házig 490 méter szint és kb 10-11 óra.Idén nekem a 14ik kerülésem volt Hajninak a 8.

14.
 
zolilu 2011.09.18 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.73
Kétnapos kerekezéssel kerültük meg a tavat. Pár éve a kis kört már megcsináltuk, eddig kellett várni, hogy meglegyen a teljes. Nagy élmény volt, mindenki élvezte a szeptemberi jó időt, a szép, rendezett tájakat és kisvárosokat és a rengeteg szőlőt...
A multi pontjai könnyen meglettek, ellenben a másik tókerülő multi ládájával , mely felkeresését majd valamikor autóval abszolváljuk. 120km tekerés után meglátva a balfi emelkedőt inkább a későbbi becserkészést választottuk.
Köszönjük a rejtést.

Vannak lovak..
Mariann és Bánk 2011.09.17 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Kerékpárral a Fertő-tó körül 1. és Kerékpárral a Fertő-tó körül 2. egy nagyon jó másfél-két napos bicajos program. Köszönjük

 
kiralyek 2011.09.03 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.65
Tavaly félig megkerültük a Balatont. Szerettük volna az idén a kört befejezni, de az időnk rövidsége miatt inkább úgy döntöttünk, hogy a Fertő-tó körül fogunk bringázni. Beletelt egy kis időbe, mire a heti munkától fáradt Apa az öt biciklit felpakolta a GeoPicassora, de aztán csak elindultunk. Este hétkor tettük le a kocsit Fertőrákoson és kb. 1/2 9-ig mentünk, de ekkor már nagyon sötét volt. Szállást kerestünk és találtunk is azonnal Oggauban.Szombaton reggel kipihenve folytattuk a túrát. Ragyogó nyári időnk volt és nagyon jól haladtunk, estére Illmitzben voltunk. Itt is percek alatt sikerült szállást találnunk, pedig a vacsorával megcsúsztunk és már negyed tízre járt az idő.
Az egész napos biciklizés-egy kis csobbanással a közepén- hatalmas élmény! A fiaink kicsit panaszkodtak, hogy mi szülők lassan jövünk... Hiába, már nem vagyunk egy "súlycsoportban" velük.
Útközben egy szőlőlugasban fröccsözés, szögbeverés, kilátóba mászás, vitorlás hajók látványával való töltekezés, forrásnál vízivás, szalmabálák tövében uzsonna, és persze ugrálás a bálákon - ez mind volt.
Vasárnap kényelmes reggeli után szinte már délben visszakompoztunk magyar földre és a Ráspi vendéglőben ettünk ebédet.
Nagyon jó volt, köszönjük!

GeoBandi 2011.09.02 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 1.83 súly: 3.23
das

hacsabi 2011.08.27 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Nagyon kellemes kis multi.köszi a rejtést

Hartyi 2011.08.27 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megkerültük a tavat és a pontokat is begyűjtöttük...a ládával inditottunk. Nagyon szép multi!

Csg12 2011.08.20 00:00 - Megtaláltam
Nagyon jól felépített multi, segíti a tekerést. Köszi a rejtéseket!

Áron csapata 2011.08.17 16:05 - Megtaláltam
Sopron-Tómalom üdülés alkalmával letekertük. Köszönjük a lehetőséget.

 
griffs 2011.08.11 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Kíváló multi, maximálisan alkalmas arra, hogy kisgyerekkel tekerve 8-9 km-enként megállva, fentartsa az érdeklődést, izgalmassá tegye a néha monoton tekerést. Kár hogy a másik felének 2 pontját a sietség illetve fáradtság miatt elcsesztük. Ja és nem mellékes, hogy a pontok közvetlen a bicikliút mellett vannak, ami például a Velencei tónál nem így van. Gratulálok !!

Manala&Snake 2011.08.11 17:00 - Megtaláltam
Letekertük.

TropaCsalad 2011.08.07 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Kár hogy a bicajút olyan távol megy a tótól... Ettől függetlenül könnyen felszedtük a pontokat, élvezetes volt a túra!

kopco3 2011.08.03 17:00 - Megtaláltam
Kellemes időben kellemes ládázgatás. Köszi a rejtést!

álomfogók 2011.07.30 19:15 - Megtaláltam
Harmadszorra csak sikerült!
Fertőrákosról Illmitz-be a 11:15-ös hajóval, majd durván hét óra küzdelem a szembeszéllel. Hogy lehet, hogy az mindenhol szembefújt?

hab14 2011.07.25 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Tegnap finoman fogalmazva sem volt ideális idő a tókerüléshez, mégis nekiindultam Hegykőről Pamhagen felé kezdve. Mivel teljesen szétáztam késő délutánra (Mörbischnél volt a mélypont), nem maradt sok kedvem keresgélni az esőben, úgyhogy a valódi ládát ma gyűjtöttem be autó segítségével. Így is tetszett nagyon az út, még biztosan visszatérek egyszer jó időben is.

papír liba 2011.07.16 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.15
Megvan! ::-)

Guelue 2011.07.16 13:30 - Megtaláltam
Megvan!

Furtyka 2011.07.14 00:00 - Megtaláltam
Köszi a segítséget! :)

*Moka* 2011.07.12 16:30 - Megtaláltam
+

Skyline 2011.07.12 16:30 - Megtaláltam
+

Vándor Csillag 2011.07.12 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Csapatos, kerékpáros találat :)

feri65 2011.07.12 16:30 - Megtaláltam
okay!

 
*Vica* 2011.07.12 16:30 - Megtaláltam
Újra egy vágyam válhatott valóra amikor nekiindultunk ennek a ládának. Ráadásul sikerült leboltolni, hogy a születésnapomon menjünk. Az elmúlt pár nap viszonylatában most az időjárás kegyes volt hozzánk. Illmitznél átkompoztunk, így vizet is láttunk közelebbről. Köszi mindenkinek ezt a 92 km-t.

:-)
 
paul 2011.07.08 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Két nap alatt tekertük körbe,így vadásztuk le a második résszel.Köszönet a rejtésért.

 
Szilvus 2011.07.07 20:00 - Megtaláltam
2 nap alatt tekertük körbe a tavat. Az első pontot gyűjtöttük be utoljára, és addig boldogok is voltunk!! Nagyon!!
Kedves Rejtő!
Élnek és játszanak olyan emberkék is, akik allergiásak a méh/darázs csípésre! Néhányan közülük annyira, hogy bele is halhatnak. Nem elég nagy ez a tó ahhoz, hogy olyan helyen legyen láda, ahol számukra is biztonságos és élvezhető a kesselés?????

tomosny 2011.07.07 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.00 súly: 3.46
Két napos 130km-es tókerülés Fertőrákosról indulva Hegykő felé. Félúton Podersdorfban aludtunk kempingbe, ugyannyiért mintha Magyarországon kempingeztünk volna, egy patyolattiszta kempinggel találkoztunk... No comment.
A láda első pontját csináltuk meg utoljára, (mert Fertőrákosról indultunk óra mutató járásával ellentétessen.) El is rontotta az addigi jó élményeket. Teljesen értelmetlen helyen van a láda. Miért nem a határon, ahol még van is látni való, miért kell egy méhészet mellé tenni. Ilyenkor nyáron (általában ilyenkor lehet bringázni is) rettentő sok szunyog van, rengeteg csípéssel, plussz egy kullanccsal jöttem ki, ami szerencsére észre vettünk azonnal.
Így ebben a formában, ilyen kezdő ponttal semmi értelme a ládának, nem ajánlom!!!

Laci-62 2011.06.25 18:00 - Egyéb
Remek kör volt. kár, hogy a nyitóláda nem volt a helyén, ettől függetlenül remekül szórakoztunk, sok .com - os ládát vadásztunk útközben.

Imperator Csaba 2011.06.19 18:00 - Megtaláltam
Letekertük visszafelé!
Második nap Podersdorfból indulva haladtunk Fertőrákosig.
5. pont még előző este meglett, amikor a szállás felé tekertünk. Nagyon szép a kilátás, érdemes felmenni. Mivel lógott az eső lába nem sokáig nézelődtünk.
3. és 4. pontok rendben, könnyen megvan, ha a kerékpárúton közlekedsz :)
2. pont rejtése nagyon tetszett a plusszos dobozban! :)
1. pont szintén rendben csak nagyon sok szúnyog volt már az erdőben estefelé!
Ráadásul szép kis emelkedő volt Mörbischben a határig, de felcomboztak a lányok is :)
Köszönjük a lehetőséget, igazán értékes találat volt! :)

V_Gabor 2011.06.13 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Minden pont rendben (megvan és jól olvasható)!

Jól indult a soproni hosszú hétvége: péntek este bal lábam egyik ujját lerúgtam, s mér szombat reggel sem volt biztos, hogy nem tört-e el. Szombati soproni városnézés és régi almamáterem felkeresése papucsban, lila lábujjal. :)

Vasárnap reggel indulás hegykői szállásunkról reggel 9 körül. Biciklis cipő feljött, minden oké. Szállásadóink nagyon kedvesek voltak, s egy nagy halom cseresznyével indítottak útnak bennünket.

Még itthon szerettünk volna inni egy cappuccinót, de nyitva csak Mörbisch-ben találtunk kávézót.

Célunk Jois volt, ahol előre lefoglalt szállásunk várt.

Két nap alatt 130 km.

Megtaláltuk! Mónika és Gábor (Android+g:hu, 60CSx) [g:hu 1.3.11] [wapon beküldött szöveg]

rétihéja 2011.06.05 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Nagyon szép a Fertő-tó, a ládák is jók voltak. Az első két pontnál a GPS nagyon pontatlan volt. Jó láda azoknak, akik kerékpárral kerülik a tavat. Szerintünk a Seewinkel (Illmitz és Podersdorf közti szakasz) a Fertő-tó legszebb része. Fertőrákosról indultunk, és a tókerülést valójában Illmitznél kezdtük. Visszafelé 80 km után kiköptük a tüdőnket a fertőrákosi emelkedőn (60-70 m szint) köszi

19izsi73 2011.06.05 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.03
Egy háromnapos túra keretében tekertünk le barátnőmmel; nyugodt, ráérős tempóban. Első éjszakánkat egy Ruszti panzióban töltve (22Eu), megismerkedve a híres helyi borok valamennyi fajtájával...Némi comos dobozka is belefért - Kismarton felé haladva - , majd jött a második éj. A napsugárzás nem, ellenben a szokásos délutáni esőzést megúsztuk. Nem kicsit fáradt el társam, de sikeresen teljesítettük a túrát. Már-már idegesítő volt a labancok kedvessége, a finom jegeskávék, és a kerékpárút minősége, táblázottsága.

Blue Mali 2011.06.04 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Köszi a rejtést!

Dr.Ladával tekertük végig jó melegben a tour láda közben.
Szép multi.

Dr.Lada 2011.06.04 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Kerékpáros találat, stílszerűen a GCtour közben. Remek multi a Fertő tó mesés. Mikor eme multit befejeztük, már láttuk a vesztünk egy felhő képében, de idáig végig napsütésben sikerült eljutnunk.:-)))
Köszönöm Attibatinak, hogy kisegített a jelszóképzésben, mert a kilátóban valamiért nem a megfelelő jelszórészletet sikerült fényképeznem.

Attibati 2011.06.04 17:30 - Egyéb
Kerékpáros kupa:147 km

befi 2011.06.04 17:25 - Egyéb
Kerékpáros kupa:137.0km

fa-peti 2011.06.04 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
GCTOUR közben teljesítve, fordított irányban. A nap túlnyomó részén gyönyörű idő volt, túlságosan meleg is volt talán. Aztán gyűltek a fehők is... Első köröm volt, nagyon tetszett. Szép ez a Burgenland, de a Győr-Moson-Sopron megye nyugati része sem ronda :). Egyszóval nagyon klassz volt. Köszönöm.
Fotók hamarosan..

Teljes track táv: 125 km

Apetlon
Vihar
Soko 2011.06.04 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
GCTOUR közbeni találat. Köszönet a rejtésért.

nbokan 2011.06.04 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
GCTOUR tekerése közben. Jó volt, kösz a rejtést.

baliagy 2011.06.04 16:24 - Megtaláltam
Ok.

Togo 2011.06.04 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
GCTOUR közben egy ideig csoportosan, aztán lassú tempóm miatt már csak egyedül keresgettem a pontokat.

tomi0128 2011.06.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
GCTOUR alkalmával. Köszönöm!

NagyKG 2011.06.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Megtaláltam, köszi! A Fertő-tó kerülés alkalmával. (GCTOUR)

tudo 2011.06.04 14:28 - Egyéb
155 km kerékpár edzés 750 m emelkedéssel a Fertő-tó körül 1 új és 7 régi ládával. GCTOUR-on először vettem részt, nagyon élveztem.

A láda GCTOUR körébe illeszkedett. A körön haladtunk: hol Attibatival, hol Magpetékkel, később Blue Maliékkal, majd pedig - és ez volt számomra a legnagyobb kihívás - a két kapuvári fiúval. Jó volt a haladás az egész úton. A napra közel 30 km/ó menetátlag jött ki, ami a vegyes társasággal és a sok megállással elfogadható. Sajnos a kör végére megérkezett a napi kötelező zivatar, de csak a széléből kaptunk.

Kerékpáros kupa: 155.6 km

Halad a csoportPihi
Kakukkos és Hajszál 2011.06.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
GCTOUR közben, szép vidéken vezet minket végig a láda. :)

parrish 2011.06.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Megtaláltuk.

 
L-200 2011.06.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Megvan.GCTOUR közben.

tzag 2011.05.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.36
Nagyon szép túra volt, köszönjük!

Puszkany 2011.05.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.39
A GCTour előfutáraként teszteltük Hz kesser kollégával a pontokat, illetve e mellett néhány .com-os rejtést is. Így közel 30pont felkutatásához és ~130km megtételéhez 30fokban 10 óra kellett úgy, hogy előtte 48 órából ~6 órát aludtam és kissé másnaposan pattantam drótszamárra, közel 2 hónap brinyo hanyagolás után. A pontokról: GCFER1-1: remélem jól van, még 2009-ben logoltam, GCFER1-2 a plusszos doboz megadta magát a jelszó alig olvasható, cserére szorul, a többi GCFER1 rendben. GCFER2 nagyjából rendebn, kivéve a 4. pontot, amit ketten kb. 30percen keresztül kerestünk Hz kollégával, végül ő találta meg ~30m eltéréssel. A koo-kat megküldtem Attibatinak pontosításra. Szóval összességében jó kis kör volt, de én a fordított teljesítést javallom... Először a magyar szívásos oldalt, aztán a sétagalopp osztrák részt.

 
Hz 2011.05.22 00:00 - Egyéb
Láda ellenőrzés.

Kerékpáros kupa: 125 km

Podersdorf Am See 
FROGIRL 2011.04.25 12:05 - Megtaláltam
Az eddigi legszebb túránk volt biciklivel, rengeteg nyári ludat láttunk, és majdnem minden párnak voltak kicsinyei. Érdemes egyik reggel hajnalban, úgy 5-6 között kimenni az egyik tavacskához, a napfelkelte gyönyörű, a sokféle madár majdnem egyszerre repül föl... mi Hegykőről mentünk, láttunk nyári ludat, őzet, nyulat, ezerféle madarat...szóval maradandó élményt nyújthat ha az emer a megszokottnál kicsit korábban kel fel.
Köszi a multit, bár nemegyszer volt hogy elmentem a pont mellett, aztán a csapat várhatott rám míg visszacangáztam. :)

U.i.: A túrát fordítva tettük meg, így a pontokat is fordított sorrendben találtuk meg.

[Jóváhagyta: Attibati, 2011.04.26 20:56]

gyüjtő 2011.04.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
ok

erdei csiperke 2011.04.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
ok

eleem 2010.10.24 00:00 - Megtaláltam
Kicsit megkésve: Hivatkozva Csbagi levelezésére 2010.08.07 Ládázással egybekötött biciklis Fertő-tó kerülés 6.ládája. E-mail és a képek alapján kérem a rejtőt a találat elfogadására!

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.10.24 20:33]

streng 2010.09.26 11:19 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

bougie 2010.09.25 16:00 - Megtaláltam
Fertő-tó egy nap alatt:o)
köszi, jó volt

minimal 2010.09.25 00:00 - Megtaláltam
bicajos túra, közös találat Bougie-val.

eleem 2010.09.25 00:00 - Egyéb
Kicsit megkésve: Hivatkozva Csbagi levelezésére 2010.08.07 Ládázással egybekötött biciklis Fertő-tó kerülés 6.ládája. E-mail és a képek alapján kérem a rejtőt a találat elfogadására!

Lencsi 2010.08.29 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.78
3 nap alatt, ellenkező irányból gyűjtögettük a pontokat. Jó volt, hogy mindenhol az út mellé esett, nem kellett külön kitérőt tenni miattuk, amit a bandám nem díjazott volna. Azért álljon itt az Ő nevük is, hisz végtére nekik köszönhetem: Ági, Hella, Töki, Attila, és az autós osztag: Dorka és Robi

amerika 2010.08.22 15:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Nagyon klassz túra volt! Köszi a rejtést! :-)

 
Pepe 2010.08.20 08:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Csúcs multi, élveztem minden percét. Nagyon régóta szerettem volna megcsinálni, de a körülmények csak most álltak össze. Gyönyörű időben, autóval elmentem reggel a "GCMITS+parkoló"-ba, és onnan tekertem körbe a tavat, majd a végén átkompoztam Mörbischbe (6 EUR).
Az 1. és 2. pontbeli rejtések kiválóak, mindkettő ugyan eléggé nedves, de még kezelhető. A virtuális 3., 4. és 5. pontok jól megválasztottak, egyértelműek. A forrásnál hiányoltam a vers magyar fordítását (ha már szlovákul és horvátul is ott van).

Egész biztos, hogy nem az optimális útvonalon haladtam, de nem bántam, mert különösen a 2. és 4. pont között többször kerültem olyan magasra, hogy jobban láttam a tavat, mintha valahol lenn kerekeztem volna.

Logolás idejének az 1. pont megtalálását adtam meg. Az autóhoz nem egész 7 órával később értem vissza, miközben többször is megálltam, ebből kétszer fél óránál hosszabb időre, és az 5. pont utáni kilátókba is felmásztam fényképezni.

álomfogók 2010.08.15 15:50 - Egyéb
megvan a 2. dobozka ...

Zomby82 2010.08.11 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Hosszú volt, de végül meglett. Az idő csak a végére romlott el, már szemerkélt az eső amikor a kompra szálltunk.
Köszi a rejtést!

Sue Kesser 2010.08.11 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Zomby82-vel indultunk a multi felkeresésére. Sopronból autóval átgurultunk Fertőrákosra, és onnan indultunk el. A táj gyönyörű, csak sajnos a legtöbb esetben a tótól távol halad az út. Klasszak a bringaút mentén található pihenők. Köszönjük az élményt!

Zzr 2010.08.11 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Mi Sopronból indultuk, Fertőrákoson át, pihenésképpen még reggel komp, majd visszafelé körbe. Jó kis túra volt a lányok majdnem kidőltek a végére! Logbook igen nedves...

rotty 2010.08.09 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Rendkívül vontatottan indultunk neki a tervezett kerülésnek: reggel Sopronban eső, Fertőrákoson ismét. Induljunk? Maradjunk? Az első ponthoz 11h körül érkeztünk, és hol volt még akkor a többi? Még egy kis időhúzás a szentélynél, és indulás. Alternatív megoldásnak Eisenstadt tűnt: ha az idő nem engedi, akkor legalább odáig tekerjünk el. Aztán felhők jöttek, vonultak, helyet cseréltek, és mi száraz bőrrel megúsztuk az egész napot.
Bevallom nem hatott meg túlságosan a táj a szőlők között és a tótól távol. Mondjuk a Lajta nem rossz háttér, de hát ugye most nem oda tekerünk. Szóval ez a tókerülés is olyas mint a Balaton kör: jó elmondani, hogy megtettem, végigtekertem, igaz a nyaralók közötti hosszas tekerésben nem volt sok felemelő, vagy mint a hegységek legmagasabb csúcsai: megmásztam, ámbátor a legjobb kilátás mégsem a legmagasabb csúcsról élvezhető...
De azért akadtak szép helyek, főleg ahol a tóhoz, az élővilághoz közel lehetett jutni. Podersdorfban jól esett volna egyet csobbanni. Sok a kecsegtető útjelző tábla is, például Halbturnba vagy Frauenkirchenbe, de ez egynapos kerüléssel esélytelen látogatnivaló.
Nem komp lett a végén (hi), folytattuk a kört a keleti-déli oldalon.
Legközelebb külön kalandozunk az egyes tófeleken, hogy lássunk is, felfedezzük a további értékeket!

Kerékpáros kupa: 143,0 km

Cseber 2010.08.07 14:30 - Megtaláltam
Ládázással egybekötött biciklis Fertő-tó kerülés 6. ládája. Anikóval, Szandrával, Ágival (csbagi) és Tiborral (eleem). Köszönjük!

E-mail és a képek alapján kérem a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.08.10 11:55]

csbagi 2010.08.07 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.43
Ládázással egybekötött biciklis Fertő-tó kerülés 6. ládája. Anikóval, Szandrával, Tiborral (eleem) és Istvánnal (Cseber). Esővel, erős széllel, és kisebb hiányosságokkal... De körbekerekeztük a tavat, 4 nap alatt (kitérőkkel) 210 km! Fürödni csak egyszer tudtunk, de a látvány: a táj, az állatok, a városok, épületek, meg a teljesítmény együtt - nagy élmény volt!

E-mail és a képek alapján kérem a rejtőt a találat elfogadására!

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.08.10 11:55]

Podersdorf
Ruszt este
A kis csapat 
npg 2010.08.04 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.38
Szép kis bicajtúra volt Fertőrákosról indulva... :)

Meroving 2010.08.04 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
80 km-es bicajtúra, végig nagyon élveztem. Gyönyörű tájak, jó bicikli utak, szuper az átkelés a tavon. Köszönet Attibatinak!

A harmadik pontA negyedik pont
Vizi sportok
Melyik is a bicajom?
80 km
 
bferi 2010.07.21 15:20 - Megtaláltam
Szirteyzsuval.

szirteyzsu 2010.07.21 15:20 - Megtaláltam
Egynapos tókerülés Fertőendrédről. A láda megvan. Majdnem feladtam, a vízszintesen fekvő kidőlt fadarabnál nem találtam. Jobban megnézve a ládaleírást esett le, hogy az élő, vízszintesen nőtt fatörzs alatt kell keresni.

osibring 2010.07.11 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
ok a GÖRDÖGÖK-el

gordogok 2010.07.11 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Kis csapatunk igénye több éven keresztűl csak halogatva lett. Mostanáig. Igazi nyarat fogtunk ki a GÖRDÖGÖK SE 18 fős csapatával júl.9-12 közt körbe kerekeztük a Fertő tavat! Próbáltuk a tavat a partján a nem szokványos "fő utakon" de sajnos a magyar viszonyok a mezőgazdasági utakon iszonyatosak! Így nem sikerült a Fésüssark-i kimenetelés főleg gyerekes uti-futival.
Szólóban mtb-vel száraz időben ki lehet tekerni!
Kb 18-20 éve volt az első kerülésünk és akkor jobb volt a honi bringás tájékoztatás, De akkor még őrízték a határokat.
Most óramutató ellentétes irányában indultunk és Feketevárosban pihentünk meg a kempingben. Megnéztük a fehér szamarakat is és így lett 2x70 km a sarródi kollégiumtól és vissza.
A rejtésed megtalálása a hazai ládánál a méh család szomszédságában sikertelen lett! A csapat türelmével nem kívántam visszaélni így 30 perc után feladtam!
Köszönöm a rejtő utólagos segítségét!

Mirabelle 2010.05.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.15
A ládát hosszas keresgélés után sem leltük, a többi jelszórészletet igen.
Első napi útvonal: Fertőrákos-Illmitz, majd komppal vissza Mörbischbe és Fertőrákos. Fertődtől a kikötőig irtó nagy szembeszél, mintha a Kékesre tekertünk volna fel...:)
Köszönet a rejtésért!

[Jóváhagyta: Attibati, 2010.05.26 16:30]

bedina 2010.05.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Szép hely.

álomfogók 2009.08.22 16:40 - Egyéb
Mára terveztük a tó kerülést, legalábbis az északi kört, Fertőrákosról indulva. Két nappal korábban nem is néztünk rá a dobozra, holott ott gurultunk el mellette a Mithras szentélyhez menet. Sajnos az időjárás másképp tervezett. A nyolcórás indulásra eleredt az eső. Annyira viszont nem vagyunk mazochisták, hogy bármi áron, dacolva az elemekkel is dafke megtegyük, amit elterveztünk.
Délutánra felcsillant egy kis remény és csak-csak kétkerékre kerekedtünk, jutunk ameddig jutunk alapon. A dobozt meg is kerestük, de Fertőmeggyesnél újra elkezdett cseperegi. Talán csak eljutunk legalább a 2. pontig. Az eső azonban nem akarta, egyre jobban szaporázta. Fel az esőkabátokat, de pár kilométer után feladtuk. Így minek?
Majd legközelebb (azóta jópár kilométert letekertünk az Őrségben, mondjuk rákészülésképpen).

astacus 2009.08.21 16:00 - Megtaláltam
Sopron-Fertő tó kerülés kerékpáron Sorexszel 5.

Soprontól a kerékpárúton indultunk el Fertőrákoshoz. A kerékpárút elejét tábla hiányában keresni kellett, Fertőrákosig nem panaszkodtunk a táblákra. A Kecske hegynél röviden megszakítottuk utazásunkat a láda és a szúnyogok vérellátása kedvéért. Végig rengeteg kerékpárost láttunk, a forgalom folyamatos volt. Fertőrákos alatt igazi Critical Mass felvonulásnak tűnt a forgalom, ami az osztrák szakaszon később fokozódott, párok és sok száz fős csoportok tömött sorokban követték egymást. A fertőrákosi hegymászást (emlékezetes volt csomagokkal) követően kis kitérőt tettünk a Páneurópai Piknik helyszínére, ahol még mindig nagy volt a forgalom a jubileumi államfői megemlékezések után.

Innen a határon egyenesen a Fertő tónak vezető kerékpárúton hajtottunk át a tó osztrák szakaszára, Mörbisc-be, ahonnan a Mithrasz szentély és a multi első ládája kedvéért visszatértünk Magyarországra, majd ismét visszafordulva Rusztnak vettük az irányt.

A nyugati parton hátszélben tekeregtünk (ez egy turisztikai kerékpárút, ami tényleg úgy kanyarog, mint az út egyik oldaláról a másikra vezetett budapesti bringagyalogutak, itt azonban legtöbbször a tó kontúrja határozza meg vonalvezetését), a keleti partra érve az elemek szembefordultak velünk. Ásványvízfogyasztásunk a hőség miatt ekkor már elérte az 1 liter/km-t.

Pomogyba így is tikkadtan érkeztünk, a kerékpárút hazai szakaszán az útminőség alaposan felébresztett bennünket. Sarródon szálltunk meg, ahonnan a várható tartós eső miatt megfutamodtunk.

Sorex 2009.08.21 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Második kerékpáros nyaralós túra Astacus-szal.

sirgalahad 2009.08.19 08:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Igen sok a nád a tóban
Vize sós és sekélyes
Keresem, a láda hó' van?
Megtalálni de kéjes...

 
Vértes 2009.08.12 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Ruston érdemes a belváros felé követni a B10-et.

mapet50 2009.08.12 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Egynapos tókerülés, 125km, 450m szint, balfi indulás, kellemes idő, egyértelmű pontok. Legérdekesebb érintett magyar település Fertőrákos (kőfejtő), legszebb osztrák település Rust.

bootes 2009.08.08 18:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Kétnapos Fertő-tó kerülés első fele, családdal-barátokkal. Fertőrákostól Fertőrákosig mentünk, a szállásadónk fordított irányt javasolt, hogy ne kelljen sietni az utolsó komphoz. Ez nagyon jó tanács volt, a táv hosszabb volt, mint saccoltam (80 km 60 helyett), mi meg már elfáradtunk a végére. Gyönyörű napos időnk volt, az eső szerencsésen elkerült minket. Szép a táj, de inkább a rendezettsége, mint a természeti szépség fogott meg. No és persze az, hogy micsoda becsülete van sógoréknál a kerékpárosnak, gyalogosnak. Egészen más a közlekedési kultúra. A pontok és a láda rejtése hibátlan.

akosgy 2009.08.04 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
130 km bicajozás, hegykői starttal, CCW irányban.

Egyéb programok folytán kizárásos alapon maradt a mai nap a Tókerülés c. nagy tett végrehajtására. Reggel a szakadó esőt látva még nem voltunk benne biztosak, hogy akarunk egyáltalán bárhová menni, de 9 körülre elállt, így végül ketten nekivágtunk. A pamhageni határnál elkezdett szemetelni az eső, így onnantól fürdőgatyában és gumiszandálban nyomtam. :)

Apetlonban feltöltöttük a készleteket, Illmitzben megküzdöttünk az Osztrák Táblaösszekavaró Osztag által hagyott káosszal (össze-vissza mutattak a táblák, volt pl. egy hely, ahonnan elvileg minden út csak visszafelé vitt). Podersdorfban megcsodáltuk a kite-osokat, akik tobzódtak a jó erős, egyenletes szélben.

Nyulasnál kaja+pia. Itt kezdtek esőkabátba bugyolált bicósok szembejönni, ami nagyobb esőt sejtetett. :) És valóban, a Lajta-hg-en felszaladó légtömegekből ott esett ki minden. Amikor a bicikliút közelebb vezetett a hegyhez, kaptuk a nyakunkba a wassert, kicsit távolodva meg száradtunk. :) Miután az ÉNY részen sikerült cikk-cakkban vezetni a kerékpárutat (tudom, mezőgazdasági út :) ), vagy 3x áztunk el.

folyt köv. itt... :)

Kitesurf
vadalma 2009.07.29 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.65
KISGYEREKES CSALÁDOK FIGYELMÉBE. Mi egy 6,5 éves (20'') egy 4,5 éves (16'') és egy 1,5 éves gyermekkel (hátsó gyerekülés) vágtunk neki a tókerülő túrának. Azt tudtuk, hogy a gyerekeknek a 10 km nem probléma (tatai tókerülés), ezért kb. 15-20 km-t terveztünk egy napra. Az első nap Hegykőről elmentünk autóval Balfra, majd onnan vissza bicajjal a kempingbe. Második nap szintén hegykői indulással elmentünk a pamhageni határig, és onnan kerékpárral vissza, egyik szülő természetesen mindig visszament az autóért. A következő túra alkalmával Fertőrákosra mentünk el, onnan elkerekeztünk Rustra a felső úton. Ruston a nagy meleg miatt a strandon töltöttük el az időt, ahol az egész családért mindössze 6 eurót fizettünk (fél napos jegy), majd 4 után elindultunk vissza Fertőrákosra az alsó úton. Az egész tókerülést valójában úgy teljesítettük, hogy elmentünk autóval egy adott pontra, ott délben pihentünk,vagy ha tehettük, strandoltunk, majd vissza kerékpárral, végül vissza autóval hegykői bázisunkra. A gyerekekkel nem mentünk országútra (Balf-Fertőrákos), és a Pamhagen-Illmitz rész is kimaradt, mert a csillagtúra adottságainak köszönhetően mi a legtöbbször egy-egy szakaszt oda-vissza teljesítettünk.
A legszebb utaink: Illmitz-Podersdorf-Illmitz(visszafelé B20-on), majd Podersdorf-komp-Breitenbrunn-Neusiedl-Podersdorf és a rusti út. Volt két pihenőnapunk is, így öt nap alatt 110 km-t mentünk a gyerekekkel, mi meg 130-t. A hiányzó részeket már gyerekek nélkül teljesítettük, így a két ládát is nélkülük regisztráltuk. A gyerekek teljesítményét még az is növeli, hogy ők sokkal kisebb kerékpárral voltak, mint mi, és hatalmas közös élményben lehetett részünk. Köszönjük!

Podersdorf
Podersdorf-malom
Illmitz-sziki tavakWeiden am See
 
Wartburgos 2009.07.25 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
Fiammal és cimborájával vágtunk neki a tekerésnek fertődi bázisunkról. Fertőrákos felé indultunk erős ellen szélben. 11 órából 7ó 20p tekertünk 135 km. össztávval. 2. pontnál az alternativ jelszó lehetőségével éltem.
Fényképezőgépem bemondta az unalmast , egyelőre képek nékül.
Köszönjük a lehetőséget.

Kismaszat 2009.07.18 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Sikerült piros riasztásos vihart kifognunk, néha a bicaj visszafelé haladt az ellenszélben. Az első mindent megsemmisítő esőt a donnerskircheni vasútállomás fedezékében még megúsztuk. Podersdorf előtt kaptuk a következő vízszintesen szakadó esőt. kemény küzdelem volt. Ez az eső és vihar kitartott Fertőrákosig.
A 2. ponton csak a tartalék pont tábláját találtuk, de a leírása nem egyértelmű, így nem stimmel a jelszóm.

[Jóváhagyta: Attibati, 2009.07.19 21:37]

laszloistvan 2009.07.14 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Hegykői start-céllal - a 2.4 ládával kezdve - kerültem meg a tavat. Nagyon jó volt biciklizni (121 km), sajnos kevés időm volt erre mostanában. Hőségriadós nap volt, de élveztem a tájat, az elemeket, részben családi részvételt és támogatást, meg a schengeni szabad oda-visszajárást az egykori vasfüggönyön. A tendenciák bíztatóak, de azért még így is észrevenni a határátlépést - hogy ne menjünk messze, mindjárt a kerékpárút minőségén, főleg a pamhageni 'visszalépésnél'.

Lego Team 2009.05.31 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.08
1 napos bringa túra keretén belül. 2 pont rejtő segítségével.
Köszönjük.

Lego Team

KataJani 2009.05.03 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Összesen 421. megtalálásunk.
Kerékpáros Fertő-tó kerülést 2 naposra terveztük. Fertőszentmiklóson volt egy szuper szállásunk, onnan tekertünk Neusiedl Am See-ig, majd másnap vissza. Első nap 83 km-t tekertünk erős szembe szélben, majd másnap 65 km-t.
A táj, a tó szép volt. Sok kerékpárossal találkoztunk. A kerékpárút nagyságrendekkel jobb mint nálunk. Az út jó minőségű, minden elágazásnál vannak tájékoztató táblák, hogy mi merre és milyen messze van. Az osztrák részen nagyon finomakat ettünk. Sok helyen megálltunk, kilátónál, tó partján. Két COM-os ládát is megkerestünk.
A multi pontjai tetszettek. Sajnos a kettes pont mikrója eltűnt.
Pontok: 1: 2009.05.02. 11:08, 2. 2009.05.02. 13:20, 3. 2009.05.02. 17:40, 4. 2009.05.03. 10:20, 5. 2009.05.03. 12:25.

Liba hadRust
Hol a plussz?
 
Doric és Laszisz 2009.05.02 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Fertődről indítottuk a kerékpáros tókört az óramutató járásával megegyező irányban. A második ponton végignéztünk minden oszlopot, de nem találtuk a dobozt. Köszönjük a Rejtő segítségét! A többi pont gond nélkül meglett. Végig a B10 úton mentünk, egyszer még a tópartra is sikerült letekerni, mert nem voltunk elég figyelmesek. Az 1. és a 2. fejezetet is letudtuk egyúttal.
Viharos erejű északi, észak-keleti szélben teljesítettük első Fertő-tó körünket. Nagyon tetszett az útvonal, a rengeteg és rendkívül változatos korú és felkészültségű bringás. Sajnos kevesen voltunk magyarok.
Az autósok is szokatlanul figyelmesek voltak, persze nem Magyarországon :(

Epitaph 2009.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.93
Immár már másodszor kerültük meg a tavat, de most keresgéltünk is. Sopronbol indulva brutális szembeszéllel. Alig vártuk hogy felérjunk északra! :) A 2. pont hiányos.
Köszönet a rejtőnek a segítségért!

evivagyok 2009.04.14 13:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.85
Közös találat kedvesemmel csg69-el :)

csg69 2009.04.13 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Köszönet a remek lehetőségért, és a rejtő segítségéért a második ponthoz! :)
Közös találat kedvesemmel, evivagyok-kal :)

cofe 2008.09.05 13:59 - Megtaláltam
Új munkahelyem, egy kerékpárbolt szerelőivel csapatépítő tréning alkalmával kerültük meg.
118 km, hatalmas szembeszél természetesen. :(

 
zolikonta 2008.08.31 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.34
OK.

salty 2008.08.27 09:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
135 km-es biciklitúra alatt meglett!

nemlac 2008.08.26 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltam :)

 
fkmaster 2008.08.20 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Kerékpár híján autóval és gyalog érintettem a pontokat. Tetszett az osztrák oldal tisztasága és rendezettsége. Itt tényleg nem drive-in pontok voltak, csend és nyugalom a tóparton.

KranIC 2008.08.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Kora reggel indultunk neki a Fertőszentmiklósi vasútállomásról, ahol leszállva a vonatról szemerkélő eső várt minket. Nagyon bosszús voltam, nem akartam elhinni, egy hete kánikula volt, másnapra is jó időt mondott, mi meg pont kifogtuk a rossz időt. Fertődön teljesen eleredt az eső, itt dekkoltunk egy órát, mire kezdett elállni. Szerencsére aztán fordult az időjárás, mire Ausztriába értünk kezdett kisütni a nap, és a nap hátralevő részében tökéletes kiránduló időnk volt. Az útvonal végig gyönyörű, Fertőrákoson a rendezett falut nézve magamban azt mondtam, hogy ez igen, azért nálunk is vannak szép falvak, de amint átértünk a határon leesett az állunk és átértékeltük az addig látott magyar oldalt. Sokszor voltam már Ausztriában, de valahogy a különbség minden alkalommal sokkol. Mörbisch-ben a rejtő figyelmeztetése ellenére sikerült letévednünk a tópartra, úgyhogy volt egy felesleges körünk. Az út további részében szerencsére már nem tévedtünk el. Donnerskirchennél mi áttértünk a B12-es útra és végig megjártuk a dombokat Joisig. Podersdorfba beérve megálltunk uzsonnázni, majd egy padon elnyúlva elaludtunk. Alvás ilyen jól még sosem esett :) . A hátralevő utat Fertődig, nagyobb megszakítás nélkül tudtuk le. Kicsit lehangoló volt visszaérkezni a magyar szakaszra, a kerékpárútra, melynek a közepén méteres gaz nő.... Fertődön aztán történt egy kis malőr, Kovlaci kölcsönbiciklijének eltört a hátsó tengelye, kb 1 kilométerre a vasútállomástól, de mivel már csak 10 percünk volt a vonatig lekéstük...
Sajnos a kirándulásra nem volt lehetőségem GPS-t bérelni, így nem tudtuk megkeresni a pontokat, de itt talán nem is ez a lényeg. Kérem a rejtőt ha a mellékelt képek alapján elfogadható a megtalálás, hagyja jóvá azt. [ha nem, akkor valamikor nekifutok mégegyszer :) ]
A dátumot a képeken ne nézzétek, rosszul volt beállítva a gép, de csak itthon vettük észre

[Jóváhagyta: Attibati, 2008.08.22 11:27]

hamutipró 2008.08.12 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
egy nap alatt lecsavartuk a kört.forditott irányból és máshonnan kezdtük.
izgultam hogy kimarard valami.köszi

ottgyuri 2008.08.04 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
A Fertő-tavat a láda sorrenddel ellentétesen kerültük meg kerékpárral. A fer2 után simán megtaláltuk aa fer1 5., 4., 3., 2. pontokat, de a technika ördöge (utólag itthon láttuk, hogy a mapsource-be letöltött pont a szgépen máshol van, mint a gépről a gps-re töltött pont) folytán az első pontot sajnos kicsit odébb próbáltuk megtalálni - természetesen sikertelenül. Ha lehetséges, kérjük a rejtő szíves jóváhagyását, de ha egy ládával kevesebbet (e nélkül 19) sikerült a 11 napos Sopron - Fertő-tó túra folyamán megtalálnunk, egy hatalmas élménnyel így is gazdagabbak lettünk. Soprontól Sopronig a gcglo és a gcfhnp érintésével 175 km tettünk meg, a láda pontoktól csodálatos panorámában gyönyörködhettünk.

[Jóváhagyta: Attibati, 2008.08.07 00:16]

sheriff 2008.07.29 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.22
3 napos Fertő-tó kerülő kerékpártúra keretében találtuk meg a ládát.

FTom 2008.07.29 09:55 - Megtaláltam
Nyaralás a Fertő-tónál.

M.Sasa 2008.07.29 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
14-en leköltöztünk Fertőrákosra, hogy biciklivel körbejárjuk a Fertő tavat és környékét. Ezt kihasználva igyekeztem a közeli ládákat begyűjteni, egy részét Hinterrel és FTommal, más részét egyedül, 14 ládát sikerült így begyűjteni. Az osztrák kerékpárutak nagyon jó minőségűek, sok van belőlük és jól jelzettek, kiépített pihenő is van elég. Rengetegen bicikliztek.
Nagyon szép falvakon és városokon kerekeztünk keresztül a tűző napsütésben és rengeteg madarat láttunk. Védény és Pátfalu között lemetünk a Fertő tóra egy földúton, találtunk egy kb. 20m-es nádmentes csatornaszakaszt, amin keresztül beúsztunk a tóra. A csatorna alja iszapos volt, de kiérve a tóra kemény volt az alja, messze be lehetett menni gyalog is a nyakig érő vízben... A pontokat könnyen megtaláltuk. Illmicből kommpal jöttünk vissza Fertőmeggyesre, így megúsztuk 81km kerekezéssel...

Hinter 2008.07.29 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Gyönyörű volt az egész út. Rengeteg madarat láttunk és még a tóban is volt időnk egy jót úszni.

lelcache 2008.07.26 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.96
Csoportos kerékpáros tókerülés Attibati, L@zy, Paco, radpeter, SagiK és scele társaságában. A csapat nagy része Hegykőről indult, így mi scelével csak később csatlakoztunk, mert mi Fertőrákoson szálltunk meg. Ez egyrészt jó volt, mert tovább aludhattunk, viszont amikor a többiek már befejezték a kört, nekünk még este hátra volt 20 km. Nagyon tetszett a túra. Az osztrák oldalon szépen karbantartott, viszonylag széles, jól kitáblázott, tükörsima felületű utakon közlekedtünk. Leginkább a 4. ponttól tetszett az út, mert itt közel kerültünk a tóhoz, és láthattuk azt is közelről, amiről a túra szól. Attibati jól kitalálta a pontok helyét, és a két túra összefűzését is. Sokszor megálltunk, de amikor tekertünk, akkor jó iramot mentünk. A combomat már az első 40 km után el kezdtem érezni, de megfelelő csokoládé mennyiség magamba gyűrésével ezt a problémát sikerült a túra végéig kontrollálnom. Összesen 130 km-t tekertünk 10 óra 43 perc alatt. A végére rendesen elfáradtam. Köszönöm ezt a remek túrát és a kitűnő társaságot!

A túra további képeihez klikk ide!

lelcache

Pihi
Reggeli
Scele defektet szerel
Strand
Paco 2008.07.26 14:15 - Megtaláltam
+ van [wapon beküldött szöveg]

scele 2008.07.26 14:15 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

SagiK 2008.07.26 14:15 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :) [wapon beküldött szöveg]
Heten mint a gonoszok!
Baráti társasággal eltöltött kellemes kerékpározás. Végül is csak 1 kört mentünk, de az 125km-es volt.
Tartottam kicsit a túrától, mivel másnap indultam edzőtáborba. Szerencsére a félelmem alaptalannak bizonyult. Attibati (a láda rejtője) is elkísért minket, így felügyelve volt, hogy mindent szabályosan csináljunk. :)

radpeter 2008.07.26 14:15 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

L@zy 2008.07.26 14:15 - Megtaláltam
Lazy hülye helyeken. [wapon beküldött szöveg]

Hz 2008.07.10 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.90
III. tókerülő projekt, avagy bringával a hazai tavak körül.
132 km.

Klubb Lövő 2008.07.03 03:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Egy 167 km-es túra keretében körbebicikliztük a tavat, este 5-től reggel 5-ig, a végére kellemesen elfáradtunk, nagy élmény volt, ez személyes rekord is mindnyájunknak!
Köszönjük a rejtést!

Csabi, Gábor, Lui

u.i.: a 2. ponttal tényleg kellene valamit kezdeni, amúgy tökéletes!

[Jóváhagyta: Attibati, 2008.07.07 18:18]

gyildarefo 2008.06.28 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
50. találatunk volt ez a nehéz multiláda, aminek minden pontját sikerült egy nap alatt megtalálnunk. Igaz nem így terveztük a biciklis túrát, amikor Weidenből elindultunk, de sajnos a délutáni Ruszt-i kompot lekéstük ( az utolsó 16 órakor elmegy), így gyakorlatilag körbekerekeztük a Fertő-tó osztrák szakaszát. Kicsit aggódtunk, hogy a 9 éves Réka lányunk bírja-e még a hátralévő 35 km-t, de ő fütyörészve bámulta a szépséges szőlőskertekben eszegető nyulakat.
Példát vehetünk az osztrák természetvédelemről, a földszeretetről, a falucskák karbantartásáról, az egymásrafigyelésből.
Ha nincs ez a rejtés sosem tudjuk meg milyen finomak a ruszti borok, köszönjük!
A rejtőnek üzenjük, hogy a 2. ponton lévő bekarcolt betűsor nem olvasható, kézzel sem nagyon lehet kitapogatni, hogy mi lehet odavésve. Kár lenne ezt a szép ládikót ezzel az elhanyagolt jelszóval elcsúfítani.
Köszönjük!!

Rust
Energia 1.Energia 2.
Spriccer
vjosip 2008.05.01 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.28
A ládát, azaz az első pontot május elsején találtuk meg, amikor is elterveztük, hogy két nap alatt körbebiciklizzük a tavat. DE még aznap meghalt a GPS-em Mörbisch előtt. Pontosabban a Russa beadta a kulcsot. Ennek tetejébe még az eső is elkezdett zuhogni. Másnap inkább Sopron környéki ládákat kerestünk. A Pünkösdi szünetben viszont újra visszatértünk. Sikerült a bringázás. A jelszavak is remélhetőleg jók. Nekem az osztrák szakasz jobban tetszett. Egyszerúen csodálatos. Annyi biciklis, túrázó, görkoris. És azok a szép pihenőhelyek. A panoráma szuper. Kerestem osztrák ládákat is. Nagyon ügyes rejtések. De térjünk vissza ide. A 2. pont mellett 3 szor mentem el. valamit kéne kezdeni vele. Nagyon nem látható ez így. De ez csak egy javaslat. Nagyon tetszett az útvonal! Köszi

befi 2007.10.08 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
ok

Fazék 2007.10.06 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Fertőrákoson szedtem elő a csomagtartóból a biciklit és eltévedés nélkül sikerült körbekereznem a tavat. A Balaton meg a Dunakanyar nekem jobban bejön, itt a víz mellett szinte sohasem vezet az út. A sok biciklis meg az udvarias osztrák autósok viszont nagyon tetszettek. A teljes kör pihenőkkel együtt kicsit több mint 8 óra volt.
A jelszavak mindenütt megvannak. A 2. ponton egy kis tábla bal felső sarkába van karcolva 7 betű, amiből az első 3 betű kell. Az 5. ponton pedig ugye az első emelet bejáratánál van jobb oldalon a térkép.

Skali&Margó 2007.09.16 11:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.93
Júniusban, új kerékpárokkal, minimális edzéssel indultunk neki a Fertő-tó körüli útunknak. Fertődről indultunk, néhány ládát felkerestünk a környéken, és mire Fertőrákosra értünk, már szívesebben visszafordultunk volna. Az első pontot nagyon könnyen megtaláltuk, a jelszó második része viszont nem lett meg.Hosszan időztünk az adott koordináta pont környékén, de feladtuk, mert már esteledett. Oggauban szálltunk meg, és reggel kínkeserves indulás után a a többi pontot is felkerestük.
Napokig nem tudtunk rendesen ülni a túra után. Nem ment el a kedvünk, sőt. Már gyakorlottabban, edzettebben most szeptemberben visszatértünk, nem nyugodtunk bele a kudarcba.
Fantasztikus volt! Minden percét élveztük, de sajnos segítség nélkül most sem lett meg a hiányzó jelszó. Ma a kétnapos túra után nem fáj semmink és nincs izomlázunk! A hiányzó jelszó nélkül nem valószínű, hogy újra nekivágtunk volna. Köszönjük a rejtést, és a segítséget is!

dzcsiga 2007.09.02 08:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Megtaláltam!
Egésznapos kerékpártúra a GCfer2-el egybekötve, Fertőrákos rajt-cél, 117 Km, 12 óra sok-sok pihenővel, (főleg az út végén) "természetesen" egész úton szembeszél. Nagyon szép túra, elképesztő mennyiségű biciklissel találkoztam.

Az Illmitz előtt található kilátótoronyban, a kilátó legfelső szintjén található 4 db irányjelző nincs a helyén, ezért nem olvasható le legtávolabbi település neve, az 5. jelszórészlet.

james 2007.07.29 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
A ládát még tavaly december 31-én megtaláltuk Sopron-Kőszeg környéki ládázásunkkor megtaláltuk. Most bejártuk az ausztriai részt is. Nagyon tetszett a láda.

Judit és James

bakoba 2007.07.27 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.43
A Fertő-tó körüli kerékpártúra igazán nagy élmény volt. A 126 km-t a Bakoba + Katona család 2 nap alatt teljesítette. A túrát Iza, a brazil cserediák tette színesebbé és nemzetközivé. Az osztrák oldal kiépítettebb, még mindig van mit tanulni a sógoroktól. Személyi igazolvánnyal átlépve a határt eszünkbe jutott a "vasfüggönyös" időszak, amikor 3 évente lehetett csak nyugatra utazni 20 ezer forintnak megfelelő valutával. A Páneurópai Piknik helyszínére is elbicikliztünk, ahol mi is ettünk-ittunk valamit. Jó lett volna itt a gyerekeknek mutatni egy-két Trabanttal pöfögő NDK-s piknikezőt.

tibbi 2007.07.14 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Kilenc óra (7 óra tekerés, 2óra pihenő) alatt sikerült körbetekernünk az egész tavat. Fertőrákosról indultunk, rengeteg osztrák biciklissel találkoztunk. Érdekes, hogy a szőlőföldeken szinte senki nem dolgozott, mégis rend és tisztaság van mindenhol, méteres gaz nélkül. Fedett, ill. árnyékos biciklis pihenők mindenfelé. Nezsidernél biztosan van ivóvíz,ki is használtuk a lehetőséget egy kis felfrissülésre.
Podersdorfnál egy biciklis verseny rajt/célja volt kiépítve, rengeteg emberrel, profi versenyzőkkel.
Illmitz-Apetlon között a rövidebbik úton mentünk, a turistautak.hu térképbe berajzolom az L205-ös út mellett futó kerékpárútra való átjutás egyik módját.
Gyönyörű helyeken jártunk, összesen 122km-t tekertünk, köszönjük szépen!
tibbigeo&Zsani

ui.:a 2.pontnál az alu tábláról csak az első 3 betű kell a jelszóhoz!

veszett disznó 2007.07.12 13:14 - Egyéb
A 2. állomásnál hiányzik az a bizonyos objektum, csak az alapja van meg. Az ott lévő alumíniumtáblára fölírtam a jelszórészletet, remélem, tartós lesz.
A geocaching.com-on átírtam a leírást.

suuntoX9 2007.07.07 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Szintén napos Fertőkör túrán. Szintén 2. ponton gond. Lehet, hogy nincs már ott az az objektum? De rejtő segítségével végül megvan, köszi!
GCfer2-ből az egyik pontért még vissza kell menjek.
Jók ezek a bringás multik, még több ilyet!

Madarak
bumba 2007.07.07 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
2007.07.07. Egynapos Fertő-kerülő túra

06:00 felkelés, reggeli, naptej, pakolás (többek között 2x3 dl jég)
07:05 indulás az állomásra
07:35 személyvonat Győr felé
07:56 Fertőszentmiklós - úgy kell megkérni a kalauzt, hogy nyissa ki a kerékpártároló szakaszt, ahová a bringámat zárta :-)
08:10 néhány indulóval találkozás a fertődi kastély előtt, szervezők sehol
08:30 regisztráció az iskolánál
09:00 gyülekezés a kastély mögött
09:25 közös rajt a futókkal
09:40 GCfer2 láda 3. (virtuális) pontja menet közben leolvasva
10:45 első megállás, GCfer1 valódi láda, technikai szünet
10:55 határátkelés (hideg személyivel ;-)
11:25 GCfer1 2. (virtuális) pontjának keresése - hiába (köszönöm a rejtő utólagos segítségét!)
12:15 25 perces pihenő az ellenőrzőpontnál (57 km, Purbach), evés-ivás, kulacsok megtöltése
13:05 a forrás épp csak csöpög, kézmosás, GCfer1 3. pontja
13:40 kis kilátó Weiden után, GCfer1 4. pontja
14:15 nagy kilátó, GCfer1 utolsó pontja
15:05 jó kis kerülő után (végig követtük a B10-et) GCfer2 1. pontja
15:30 átkelés a határon, a magyar határőr megjegyzi, hogy hideg üdítő mellől vettem elő a személyim (figyelmetlenségem miatt nem a jelszórészletet olvastam le GCfer2-2-nél, ismét köszönet a rejtőnek a jóindulatáért!)
16:00 érkezés a fertődi iskolához (a túra hossza végül 124 km lett), a kis kulacsokban még mindig úszkál egy kis jég!
16:50 vonat Sopronba (a reggeli és délutáni plussz távokkal 137 km tekerés)

2007.07.08. "másnapos" lábakkal egy kis levezetés

08:00 felkelés, reggeli
08:40 indulás a légvonalban 3,4 km-re lévő GCfer2 valódi ládához
09:00 biciklivel drive-in, viszont rengeteg a szúnyog
09:30 hazaérkezés, eddigi mai tekerés 9,8 km :-D

A túra alatt végig fújt a szél, ami jó volt, mert különben nagyon melegünk lett volna, viszont meglepő módon az út 90%-ában szemből jött. ;-)
Az első 57 km átlaga (állásokat nem számolva) 21 km/h, a maradék 67 km-en majdnem 23 km/h. A teljes útra számítva (124 km/6,5 óra) 19 km/h.
Bocsánat a gyenge képekért, de fényképező nem volt nálam, csak telefon... ;-)

[Jóváhagyta: Attibati, 2007.07.08 22:03]

jutalom :-)
gyudi 2007.07.05 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.15
Megtaláltuk. Szóval, mint említettem a GCfer2 ládánál, Illmitzben leraktuk az autót a kikötőbe vezető út kezdeténél és innen indultunk ládát vadászni.:) Elkerekeztünk a kikötőbe, hamar jött a hajó - ha jól emlékszem ilyentájt félóránként jár - és fejenként 6 EU-ért áthajókáztunk Meggyesre. Azt már korábban megbeszéltük, hogy a ládát majd csak később keressük meg, most a többi pontot érintve a Fertőt kerekezzük "körbe" Illmitzig. Varázslatos e táj, és mennyire más az osztrák oldal ...
Minden település határában pihenőket építettek építenek még most is a bicikliút mellé, ami a legtöbb helyen teljesen külön halad az autóúttól. Nagyon szép, modern árnyékolókkal, szinte mindegyikhez telepítettek ivóvízcsapot - nálunk inkább megszűntetik őket sajna...
Na és a Fertő felső "csücskében" a rengeteg szélturbina látványa nekünk nagyon tetszett. Láttunk sok nyuszit, egész bátrak voltak, szinte csak odébb húzódtak az úttól, amikor elmentünk mellettük. És az a rengeteg gyönyörű madár, végig mindenfele a parton és felettünk.
Ja és azok a szép vagy éppen nem túl szép, nagy vagy kicsi nyaralók a Fertőparton is igen érdekesek voltak - ez egy más világ - tényleg egy más szinten élnek, mint mi.:( Nagyon tetszett az a családias kinéztű festett üvegképekkel díszített ablakgyártó üzem, ami mellett elhaladtunk. Sok helyen láttuk az ablakaikat beépítve a Fertőparti nyaralókban és a közeli városkákban, nagyon szépek voltak.
Elég fáradtan értünk Illmitzbe az út végén, de rengeteg látnivalóval telve. Nagyon-nagyon élveztük az utat köszönet a rejtőnek. :))
Két nappal később megkerestük a ládát is, ezt az időpontot írtuk megtalálásnak.

Viczi 2007.06.03 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Egy nagyon szép és élményszámbamenő hétvégét töltöttünk a Fertő-tónál. Összesen 143 km-et tettünk meg két nap alatt. Weiden Am See városban szálltunk meg egy nagyon jó fogadóban. Odáig végig szembeszél volt, visszafele már hátszél. Szerencsére az eső is elkerült bennünket. Joe, Szilvi, Gábor, Kata, Viczi

Csapat
Biciklivel
Attibati 2007.05.27 20:01 - Egyéb
Nem tudom , hogy jó ötlet volt-e a comon publikálni a ládát., ráadásul úgy, hogy nem is egyeztem bele a dologba. Az angol leírás egy kicsit zavarosra sikeredett. A comon nincs jelszó, ezzel szemben az egész leírás a jelszó meghatározásának módjáról szól.

veszett disznó 2007.05.26 23:03 - Egyéb
A ládát föltettem a geocaching.com-ra.
veszett disznó

Rbk 2007.05.26 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.45
Két napos Fertő túránk első napján a végpont kivételével kivégeztük a ládát (a végláda másnap lett meg)..Kellemes, hátszeles (szerencsés) nap volt!

pusi 2007.05.26 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Hosszú hétvége lévén már régóta lappangó tervünket sikerült teljesítenünk. Két napos túra keretében karikáztuk körbe a tavat igen meleg, nyarat meghazudtoló hőségben. Ausztriában töbször voltam már, de az igazi takaros kis vidéki településeket most volt alakalmam csak közelebbről megtekinteni. Megdöbbentő a kontraszt a határ két oldala között. Ez a bringautak minőségében, a rendben, tisztaságban, igényességben és utóljára, de nem utolsó sorban az emberek fejében lévő "rendbeni" különbségekben jelentkezik. Ezt a túrát mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy nyugodt, kúltúrált, problémáktól mentes kerekezésre vágyik. Ha valaki hozzánk hasonlóan két naposra tervezi a túrát, tudom ajánlani a még az 5. pont előtt található Podersdorf-i kempinget (N47 51.121 E16 49.482). Egy éjszakára 3 főnek 2 sátorral 31 EUR-t fizettünk, viszont cserébe egy messzemenőkig rendezett, tiszta környezetet kaptunk a meglehetős zsúfoltság ellenére. Innen folytattuk másnap útunkat kezdve az 5. ponttal, folytatva a GCFER2-vel.

Bike
saintg 2007.05.01 18:05 - Egyéb
Egyelőre az első két pont van meg, kerékpárral haladunk Fertőrákostól gyurkakomával, egranccsal és szüleimmel. Az első pontnál összetalálkoztunk veszett disznóékkal, így megúsztuk a kotorászást. Köszönjük a képet! :-)
A többit majd legközelebb szedjük össze, most sajnos nem volt idők körbebiciklizni.

Zergi 2007.05.01 11:51 - Egyéb
Fogtam!
4 napos soproni és Sopron környéki ládázás Vasutas Természetjárók tavaszi csillagtúrája alkalmából.
A láda megvan, a többi folyt. köv.

 
sziszko 2007.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon fárasztó volt:-) de jó is terepen:-)

feel2006 2007.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.54
Sikerült! :-))) 143 km Soprontól Sopronig! Mind a két GCFER láda! :)

Köszönjük a rejtést! :)

Nagyon szép helyeken jártunk...

Szilvi és Feel2006 :-)

veszett disznó 2007.04.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Fertő-tavi cache-túránk 2. és további állomásai. A ládába betettünk egy macit, egy kulcstartót kivettünk. A szatyrot elvittem, szanaszét volt szakadva. A tó másik felén túl sokat nézelődtünk a tavaknál, picit kicsúsztunk az időből, az utolsó 20-25 km-en zúztunk, ahogyan a pedálból kifért. Utána nemigen tudtunk leguggolni. A vonatot épphogy elértük, a GySEV-re és hihetetlenül kedves alkalmazottaira koccintottunk.

 
nyuszt 2007.04.29 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Párommal úgy döntöttünk, hogy egy kellemes hétvégét töltünk el a Fertő-tó körül. Így hát szombaton korán elindultunk, hogy még aznap eljussunk az északi parton fekvő Weidenbe. A nyugati parton az út végig a Nemzeti Parkon keresztül vitt ahol alkalmunk volt megcsodálni a Fertő-tó élővilágát. Az északi részhez közeledve egyre több helyivel találkoztunk, időssel, fiatallal, kerékpározóval, görkorizóval... mindenki vidám és jókedvű volt.
Weidenben egy nagyon szép, kis de hangulatos osztrák városka, akik nagyon szeretik a boraikat. Mikor ott voltunk éppen bornapokat tartottak és a különböző pincék bortúrákkal kedveskedtek az odalátogatóknak.
Vasárnap az északi részt megkerülve indultunk hazafelé. Utunk nagy része itt is a különböző szőlőültetvények között vezetett.
Igazából, hogy mennyire volt szép nem is tudom elmondani, inkább egy két képpel megmutatom.

Nagyon tudom ajánlani a túrát azoknak, akik szeretnek kerékpározni és közben élvezni a természet szépségeit.

Nemzeti Park
Strand 
hangya 2007.03.15 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Szöveg szenornál.

Lomex 2007.03.15 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Szöveg szenornál.

szenor 2007.03.15 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Mióta megjelent ez a két láda, készültünk rá. Most végre minden összejött, és nekivágtunk. Sopronból indultunk, és sorba vettük a pontokat. Azt sajnos csak a helyszínen lévő határőröktől tudtuk meg, hogy a rákosi átkelő csak április 1-jén nyit, emiatt Kőhidára vissza kellett kanyarodnunk. Két nap alatt értünk körbe. Podersdorfban aludtunk, és összesen 150 km-t tekertünk. Az idő remek volt, bár Joisig erős ellenszél fújt. Köszönjük a lehetőséget, nagyon élveztük. Képek Lomexnél.

Mihul 2006.12.10 14:05 - Megtaláltam
nagyon kellemes [wapon beküldött szöveg]

Csuhás 2006.12.10 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.02
Ez a szakasz volt a látványosabb. Autóval közelítettünk, majd, jókora sétákkal tudtunk eljutni a pontokhoz. Furcsáltam is a dolgot, mert a helyiek vidáman autóznak ezeken az utakon. Mi nem mertünk kockáztatni. Talán az év utólsó ragyogó napsütését élveztük.
Köszönjük!

Mihul, Csuhás, Vándor

U.I. Kérem a rejtőt hogy ha kifogása van a ládika autós, gyalogos keresésével szemben, akkor azt egy emailben jelezze. Ez esetben a logom törölni fogom.

Terembura
Szobor?
BiharyG 2006.10.23 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
2 nap alatt, részletekben... A környék kellemes, az osztrák oldal nagyon kultúrált.

BiharyG + Zsuzsi

 
sophegyi 2006.10.23 13:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Erdélyi család 2006.10.14 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.73
A Fertő tó körüli két ládát összekötve kerékpárral indultunk az útra. Ragyogó időben, a számunkra megszokott környezetben élmény volt ismét körbe kerekezni a tavat.

Zsu. 2006.09.30 11:00 - Megtaláltam
Mikulással és Fűkockáékkal életem leghosszabb kerékpározása.

Fűkocka 2006.09.30 11:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2006.09.30 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Nekünk 133 km tekerés volt. Külön gratulálok Zsunak és Mariannak!!! Attibatinak meg köszönet ezért a multiért (tulajdonképpen mindkettőért). Nagyon élveztük, ráadásul szuper bicajos időnk volt. A négyfős csapat (Zsu, Mariann, Fűkocka, Mikulás) gond nélkül vette az akadályokat. Szerintem kellett ide biciklis tókerülős láda. Egy fontos megállapítás a végére: Elég erős a kontraszt Ausztria és az "Lqrt ország" között. Sajnos.

Zsu + Mikulás!!

Fotókat lásd GCfer2-nél :)
A log időpontja a GCfer1 ládájának megtalálása idejét jelzi és nem a multi végigtekerését! Nyilván nem egy óra alatt tekertük le a 130 kilit :)

 
pörsing 2006.09.26 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Három nap alatt három részletbe. 25-én a GCFHNP után Pamhagennél átgurulva felmentem az első rész 4.pontjáig, majd visszafordultam és begyüjtöttem a második rész pontjait, kivéve a záróládát. 26.-án az első rész jött, csak a Nyulasi forrásig kellett tekernem. Itt megint vissza fordultam. Volt időm nézelődni és néhol más úton bringázni. Pl Mörbistől a szölők között mentem Ruszt-ig. Visszafelé a tó meletti úton jöttem vissza felé. A záró ládát 27.-én kerestem meg, összekötve a Gloriett ládával.

hardos 2006.09.23 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Fertőrákos-Illmitz-Fertőrákos: 91 km bicikli, közben Illmitz-Mörbish hajóval

Nyáron eső miatt nem sikerült körbekerekezni a tavat, most viszont csodaszép, szélmentes időben még ládázás is lehetett belőle. 2-3-4-5-1-sorrendben gyűjtöttük be a találatokat, ugyanis nem gondoltam, hogy a láda ilyen kevés infóval műszer nélkül meglesz. A végére hagytuk és a méheket felfedezve, már könnyű volt. Az új biciklim, első útján kiválóan vizsgázott. Aztán egy remek vacsorával a Horváth-ház panzióban (szállásnak is tudom ajánlani), majd egy kellemes borkostolóval a Jandl pincében koronáztuk meg ezt a napot.
Ha hozzánk hasonlóan más is úgy gondolta, hogy nem ivott még jó kékfrankost, itt próbálkozzon. Meg fog lepődni!
Iza, Hardos

kl 2006.09.17 20:46 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.07
Hát nekem nem jött be.

zsorzs 2006.09.17 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Ez is hosszúúúúú!

freddy 2006.09.02 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Kis levezetesnek kituno :) 206km lett a mai tekeres.
4-3-2-1 sorrendben. Ez nem is olyan kesze-kusza, mint a kettes multi :) A pofaszél helyett el tudtam volna képzelni kellemesebb dolgot is, de egy vérkeser ne nyafogjon :))
Különben is, ennél ezerszer rosszabb volt az, hogy az iGo egyfolytában azt nyávogta a fülembe, hogy "újratervezés" :D

qtatom 2006.09.01 09:15 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

tudo 2006.08.21 09:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Győr, wifis jelszópróba.

Web: Végre egy olyan láda, ahol tartósan lehet haladni, nem lesz piszkos sem a kerékpár, sem a ruha, jó az út, rendben vannak a jelszórészletek. Vasútállomásostul 150 km kerékpározás, 1000 m emelkedés normális utakon. Délelőtt ellenszél, délután oldalhát, az utolsó 15 km-en erős ellenszél. Sopronig jöttem vonattal, ugyaninnen mentem is haza.

Az 1. ponton a láda megtalálása simán ment, bár idegesítően sok a szúnyog és égető a csípésük :-(. A további úton végig jellemzően sok a kerékpáros.

A 2. ponton a mérés pontos, követni kell a műszert és a leírást. Winden am See előtt legurultam a kikötőhöz és a szabadstrandhoz. Nézegettem a vitorlásokat, ettem és fürödtem 2 hatalmasat :-). A 3. és a 4. pont egyértelmű. A murvásnak jelzett út csupán annyira tart vissza, hogy 27-30 km/ó között lehet biztonságosan közlekedni. Sokszor nagyobb veszélyt jelentenek a B 10-es úton váratlanul bekövetkező derékszögű kanyarok. Ha rendesen 40 km/ó körül haladok, állandóan fékkészenlétben kell lenni :-(.

A két kilátónál hatalmas kerékpáros tömeg fogadott. Oda kellett figyelni, hogy a megfelelő kerékpárral menjek tovább a jelszórészletek begyűjtése után.

Az utolsó ponton a kilátó legfelső szintjén pezsgővel és hideg gyümölccsel fogadtak egy csomó kerékpáros túristát, a tálakat pedig a korlátra tették, rá a távolság mutató táblákra. Megkértem őket, hogy hadd nézzem meg a település neveket. Készséges volt a felszolgáló.

Kellemesen összerakott, alaposan átgondolt kerékpáros multi. Köszönöm az alkalmat!

Burgenlandi templom
Az 1. torony - melyik is a biciklim?
Paco 2006.08.20 18:04 - Egyéb
Egyik kedvenc vidékünk a Fertó-tó, és környéke.
Most is eltöltöttünk nyolc napot bringázással, strandolással.
Bringával megtetett utunk a tó körül 85 km.(B10, B20)

ui..Kedves hujberg Ti vagytok a 2. megtalálók.
Mi a ládanaplóba, csak egy üdvözlőszöveget írtunk.
Bár sok helyen jártunk a tónál, a komplett jelszóval nem rendelkezünk.
Üdv : Pákó

Neuseedler am see
kisNAGY
hujberg 2006.08.19 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
141 km a Fertő körül (Szentmiklóstól Szentmiklósig) 2/2

Már régóta szeretnénk EGYÜTT 1 NAP ALATT megkerülni a tavat, ezek a rejtések most jó alkalmat adtak erre. A miénk kevésbé sportos változat volt, mint Pupué, így a túránk is tovább tartott: reggel 7 körül indultunk a szentmiklósi vasútállomásról és a 18.51-es győri vonattal mentünk haza.

A túra pontjait a GoogleMaps-ról nyomtattam ki, a térképes és hibrid verziók együtt elég jól megmutatták a helyszíneket: mindegyiket gond nélkül megtaláltuk. A jelszóképzéssel akadtak gondjaink, köszönöm a rejtő segítségét.

A pontokat 1 (09.55) - 2 - 3 - 4 - 5 (16.20) sorrendben kerestük föl.
A túra fémpontyai:
- a ruszti kávé és a finom dohány
- a nyulasi defektszerelés 2 szendviccsel és 3 korsó sörrel
- a Rax, a Hóhegy és a Magas Fal együttes látképe
- a pátfalui hűs víz

Szeretjük ez a vidéket, gyakran bicajozunk a Fertőnél és a Tószögben. Köszönjük, hogy ezt most láda kereséssel egybekötve tehettük meg!

Ami nagyon tetszik az oldalon: a vastagbetűs rész mondanivalója.

A megtalálás időpontjaként a láda megtalálását írtam. Akkor már 2 név szerepelt a ládanaplóban: Pupu és Pákó. A pillanatnyi (2006.08.19) látszattal ellentétben én csak a 3. megtaláló vagyok.
Be: TMO bicikli útvonal tervező dvd, Ki:-

hujberg, ancsa

Pupu 2006.08.18 06:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.11
Szerettem volna elsőként teljesíteni e nekem való, és igényes feladatot, ezért rendszeresen néztem, nem repül-e rá valaki, amíg engem visszatart sokféle kötelesség - de nem! Végre felvirradt az én napom, virradatkor természetesen már a helyszínen voltam, mert 2-kor indultam Budapestről. Túl korán értem oda, még belefért egy kis pótszunyókálás. Útban Fertőrákos felé még autóval lekaptam a 2. menet záróládáját, majd a faluban hagyva a kocsit reggel fél hétkor vágtam neki a körülbiciklizésnek. Keskeny kerekű országúti bringát vittem, jól bevált, a néhány km. zúzottköves útszakasz egyáltalán nem vészes - annál kellemetlenebb, hogy a magyar területen sok a fagy és a gyökerek által felnyomott aszfaltborda.

Megszállott hegyibringásként nem jártam még erre, a rejtés adta az indokot - köszönöm Attibati, szép volt! A pálya könnyű, de az erős, időnként viharos déli-délnyugati szél mintha hajszárítóból jött volna, ki is tikkadtam rendesen a végére. Negyed kettőre értem vissza az autóhoz, és negyed ötre haza, Budapestre.

Néhány támpont a túratervezéshez: a teljes kör (a végláda odavisszát kihagyva, de Apetlon felé a hosszabb variánst választva, és kitérővel egy vitorláskikötőhöz) 121 km volt, tiszta menetidő 5 óra 20 perc, mérsékelt hajtással.

Napkelte
 
Kenderfóka 2006.08.16 01:35 - Egyéb
Egy hete bringáztunk arra, és éppen jó bicajos ládákat hiányoltunk...


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu