geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1412. Száraz-Fehér-völgy, a Sucha Bela (SK) (GCSuch)

Light-os kezdetek

Light-os kezdetek

Szűkül a szoros

Szűkül a szoros

Sziklafal tövében

Sziklafal tövében

Kisablakon át

Kisablakon át

Vízesés fölött

Vízesés fölött

Vaslépcsőkön

Vaslépcsőkön

Teknő-vízesés

Teknő-vízesés

Közel a tető

Közel a tető

A szurdok felső szakasza

A szurdok felső szakasza

Távolban a Magas Tátra

Távolban a Magas Tátra
Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 557 m
Megye/ország: Szlovákia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.06.05 12:15
Megjelenés időpontja: 2006.07.08 22:20
Utolsó lényeges változás: 2010.08.01 22:01
Utolsó változás: 2013.01.16 16:32
Rejtés típusa: Multi geoláda (3V)
Elrejtők: Anikó és Miki
Felhasználó: MikiCache
Nehézség / Terep: 3.0 / 5.0
Megtalálások száma: 285 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP: A jelszó a Száraz-Fehér-völgy túra bizonyos tábláiról leolvasott karaktereiből tevődik össze.
1. rész: a fejlécben levő pontban, a legnagyobb tábla címének első két karaktere.
2. rész: létra nélküli vízesés (kb. az N48 56.784 E20 23.146 pontban) levő tábla első szavának első két karaktere.
3. rész. az N48 56.044 E20 22.992 pontban levő turistaútbaigazító oszlop kék jelzést mutató táblájának alsó sorában levő első szó, ami 4 karakter.

A Szlovák Paradicsom összes túraútvonalára érvényes: "A jelzett útvonalak teljes mértékben csak abban az időszakban használhatók, amikor nincs hótakaró."

Ezzel a virtuális geoládával a Szlovák Paradicsom egyik gyöngyszemét szeretnénk bemutatni. Ezt egész egyszerűen látni kell! Virtuális kivitelezésével pedig a geocaching lényegére szeretnénk felhívni a figyelmet: a geoláda egy eszköz, amivel megjelölünk egy felfedezésre, megismerésre méltó célpontot. Mi ezt tartjuk elsődleges szempontnak, ebben az esetben pedig ez különösen is igaz. Ugyanakkor megkíméljük a kessereket egy hagyományos geoláda esetleges eltűnésétől, magunkat pedig a nagy távolság miatti nehézkes karbantartástól:-)

A tréfát félretéve, a terület fokozottan védett Nemzeti Park mivolta miatt itt tilos lenne bármilyen geoláda elhelyezése!

Megközelíthetősége
A túra
A Sucha Bela ismertetése
Geoláda megtalálói:

Megközelíthetősége
A Szlovák Paradicsom a Magas Tátrától délkeletre, a Szlovák Érchegység északkeleti részében található. Kiterjedése 19 763 ha, védő övezete 13 011 ha-t foglal magába. A breznói, poprádi, rozsnyói és az iglói járás területének egy részén terül el. A Szlovák Paradicsom Nemzeti Parknak jellegzetesen mély 150-450 m-es szakadékai és szorosai vannak, melyeket a mészkövekből és dolomitból vájtak ki a vízfolyások. A legismertebb szakadékok közé tartozik a Sucha Bela, számos vízesésével.

A szurdok bejárata előtti  N 48° 57,960' E 20° 23,150' 547 m [GCSuch+Parkolo] pontban levő ingyenes parkolót két irányból is megközelíthetjük. A legrövidebb és egyben a legszebb a Szlovák Paradicsomot kettészelő út, ami Dél-nyugati irányból, a 67-es úttól érkezik, vagy Észak-keletről, az E50-es út felől érkező úton. Ha a 67-es útról akarjuk megközelíteni ezt a csodát, akkor a 67-es úton az  N 48° 53,114' E 20° 18,826' 827 m [GCSuch+1Utelagazas] pontban Északi irányba kell eltérjünk. Az E50-es útról pedig az  N 49° 0,272' E 20° 27,911' 564 m [GCSuch+2Utelagazas] pontban Dél-keleti irányba, vagy az  N 49° 0,279' E 20° 28,129' 564 m [GCSuch+3Utelagazas] pontban Dél-nyugati irányba térünk el, majd 150, ill. 180 métert megtéve elérkezünk az  N 49° 0,220' E 20° 28,005' 564 m [GCSuch+4Utelagazas] pontban levő útkereszteződéshez, ahonnan Dél-nyugati irányba folytatjuk utunkat a Sucha Bela parkolója felé.


A túra
A fejlécben is megadott, az  N 48° 57,853' E 20° 23,109' 557 m [GCSuch-1] kiindulópontból induló Zöld sáv jelzésen jutunk a Száraz-Fehér-völgy szurdokába, de még mielőtt útnak indulnánk, írjuk fel magunknak a legnagyobb tábla címének első két karakterét. Az utunk során összegyűjtött többi karaktert folyamatosan egybeírva, össze fog állni a teljes jelszó.

A Száraz-Fehér-völgy elnevezés onnan ered, hogy patakja a völgy alsó részében eltűnik a föld alatt, így ez a szakasz általában száraz. A túra útvonala elbűvölő a Száraz-Fehér-völgy szurdokában, mely része a hasonnevű nemzeti természeti rezervátumnak. Az igényes út a sziklalépcsők, vízesések és szakadékok titokzatos világában segédeszközökkel biztosított. Aránylag igényes körtúra. A veszélyesebb szakaszokat fa- és vaslétrákkal, láncokkal, lépcsökkel és pallókkal biztosították a Nemzeti Park gondos ápolói. A túra így is fokozott óvatosságot igényel. A szurdok átjárója egyirányú, csak a patak folyásával szemben szabad haladni.

A kiindulópontot elhagyva kis ideig déli irányba haladunk, később leereszkedünk a Száraz-Fehér-völgyben lévő folyómederhez, majd az erdőben folytatjuk utunkat. A völgy szurdokának bevezető, kevésbé igényes szakasza ösvényen vezet. Fapallók segítségével, váltakozva haladunk a patak két partján, egészen a Tálacska-vízesések szakadéka aljáig, ahol egy keményebb kapaszkodó kezdődik.

A szurdokban a műholdvétel még külső antennával sem volt lehetséges, legfeljebb pontatlan, ezért csak egyetlen egy körülbelüli koordinátával fűszerezem ezt a csodálatos túrát, és pár szóban "rávezetlek" a jelszótöredékre. Minden vízesés előtt jól látható helyen, a sziklafalra van rögzítve egy ismertető tábla. A szurdokban egyetlen ilyen tábláról kell leolvasni a jelszótöredéket.

Az első nagy vízesések a Tálacska-vízesések. Fölöttük a legkeskenyebb helyen, az ún. Szakadékon megyünk át a medren. A következő vízesés a Kisablak-vízesés. Sziklaablakon keresztül jutunk a Kisablak-vízesés fölé, majd a kiszélesedő szakaszon haladunk a Teknő-vízeséshez.

Az Oldalsó-vízesést a szurdok baloldalsó kiszélesedésében találjuk, ehhez viszont a mederből pár méterre fel kell kapaszkodnunk, de előbb jegyezzük fel a kőfalon levő tábla első szavának első két karakterét, mint a jelszó második részét. Ez a tábla körülbelül az  N 48° 56,784' E 20° 23,146' 727 m [GCSuch-2] pontban van. A Lépcsős vízeséseken is túljutva az útvonal mérsékeltebben vezet fölfelé a patak mentén a szurdok szélesebb szakaszán. A befejező szakaszban meredekebb emelkedő vár ránk, erdő borította búvópatakokkal.

Kiérve a szurdokból az  N 48° 56,044' E 20° 22,992' 959 m [GCSuch-3] pontban találunk egy turistaútbaigazító oszlopot, melyen a kék jelzést mutató tábla második sorának első szava (4 karakter) lesz a jelszó harmadik, befejező része.

Innen a Sárga sáv jelzésen, Észak-keleti irányba indulunk visszafele, majd az  N 48° 56,676' E 20° 23,705' 924 m [GCSuch+5Utelagazas] pontban a Piros sáv jelzésre térünk, Északi irányba. Ez az ösvény visszavezet a kiindulópontba.

A teljes túra majdnem 10 km, amit mi kényelmesen, nézelődve, fotózgatva úgy 5 óra alatt tettünk meg. Ugyan a szurdok neve "száraz", de ez csak a szurdok előtti részre érvényes. A völgyben nagyon is sok víz van, és bizony van olyan pont, ahol csak a vízen átgázolva lehet továbbjutni. A körút pedig egyirányú, tehát meg se próbáljuk fordított irányba megtenni, ez szigorúan tilos! Kisgyermekeknek egyáltalán nem ajánljuk, megfordulni nem szabad!


A Sucha Bela ismertetése
A Hernád-medencébe torkollik a Száraz-Fehér-völgy a Sucha Bela, mely a Glac karsztos fennsíkjának északi peremén kezdődik. A szurdok lejtése 4 km távolságban 400 méter. Első bejárása 1910. március 13.-án sikerült a Mervay vezette fiatal hegymászóknak. A turisták azonban csak 1959-ben követhették példájukat, amikorra hozzáférhetővé tették a szoros legszebb részét a Tálacska-vízesések gyönyörű szurdokát, a lezúduló víz által kivájt fészekszerű gödrök örvényeivel. A hat vízesés közül legmagasabb a Kisablak nevű vízesés, 15 méteres magasságával.

A Szlovák Paradicsom vízesései kanyonvölgyekben, szurdokokban, szakadékokban találhatók. Ezek a vízesések jól szemléltetik a folyómeder domborzatának kialakulását. Nyomon követhető a vízesések kialakulásának valamennyi szakasza zuhatagok, sziklaküszöbök formájában, valamint a visszaható erózió megnyilvánulásai. Talán a legszemléltetőbb példa erre éppen a Sucha Bela.

Kívánunk nagyon kellemes és pozitív élményekben bővelkedő túrát. Kérjük nagyon vigyázzatok saját és társaitok testi épségére.

Anikó és Miki
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (186 db): környezet: 4.95 rejtés: 4.21 web: 4.68 átlag: 4.61

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


gergelyszabo 2020.12.05 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

TakacsReka 2020.09.27 21:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

SandorCsaba 2020.09.23 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

tfmb 2020.09.22 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.6.0]

Andreoni76 2020.08.29 22:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

AnitoliTeam 2020.08.28 20:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

Juvigabi 2020.08.22 15:00 - Megtaláltam
Huhhhh... Megtaláltuk! 4 gyerekkel (9-12 év) és az én tériszonyommal... Voltak nehéz pillanatok :-) De valóban kihagyhatatlan élmény, köszönjük. Előző nap a Hernád-áttörésen és a Klastorska roklinán (Vöröskolostor szakadék) "melegítettünk be", azt is érdemes megnézni.

nmárti 2020.08.21 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.55
Élmény volt, köszi a rejtést! A Vintgar-és a Medve szurdokok mellett ez is felkerült a listára. Köszönöm a rejtő segítségét, bár ha előbb olvasom orszagoskek logját, magamtól is rájövök.

-1-2
-3 
Milko 2020.08.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Hegyo 2020.07.31 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
3 napos szervezett csoportos szurdok túra alkalmával kerestem meg némi kitérőkkel a szép Szlovák paradicsomban.

pgyp 2020.07.27 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]
Több, mint tíz éve akarok eljönni a Hernád-áttöréshez, a legutolsó lökést magpet beszámolója adta, de eddig nem jött ki a lépés. Igazából ma világosodtam meg, hogy nem is a Hernád-áttörés az igazi látványosság, hanem ez a szurdok! Sokkal jobban élveztem, mint az elmúlt két napi keleti-nyugati oldalról megközelített Hernád-áttörést, pedig azok is nagyon bejöttek. Ide csak négyen jöttünk, mert a megnézett képek és videók alapján Zs. nem akart kockáztatni. A pallósorok, létrák és tálcák elképesztőek, másfél óra tömény izgalom felfelé a szurdokban.Tanács az ide érkezőknek: kell megfelelő lábbeli, mert ilyen esős július után szinte végig a patakmederben kell menni és kívülről biztosan vizes esz a cipő - akinek nem vízálló annak belülről is. A mindenhol leírt szédülésmentes, biztos járás elengedhetetlen, rengeteg olyan létrás fapalló van, ahol nem lehet kapaszkodni és pár méter magasan kell átmenni. A létrarendszerek is elég magasak, aki fél a magasságtól közben ne nézzen le:-) A leírásban említett ingyenes parkoló ma már 3 euróba kerül.
A Szlovák Paradicsomból egyelőre ez a kedvencem, de visszajövünk még és végigjárjuk az összes egyirányú szurdokot (már csak 6 van hátra), hogy dönteni tudjak.

johnnycache 2020.07.13 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Köszönöm az élményt! :-)

szacstma 2019.10.28 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GeryClaire 2019.10.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Egy csodálatos családi szurdoktúrán vettünk részt. A túra elején az eső csepegett később elállt. A hőmérséklet változó volt 5-15 fok között. A szurdok túrát érdemes ősszel réteges ruhában megtenni. A fém létrákon ügyelni kell az egyensúlyra, tér iszonyos embereknek nem ajánlom. A túrát kényelmes 4-5 óra alatt lehet abszolválni.

20191028_120026 
Haki 2019.10.26 14:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! [Geoládák v3.0.0_beta_17] Nagyon szép a túra útvonala. Szerencsénk volt mert elég kevesen voltak ezen a szép őszi napon.

Atom82 2019.08.19 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük!

orszagoskek 2019.08.19 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.44
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Hét család, 28 résztvevő, 15 gyerek, 4 napon át a Szlovák Paradicsomban. 27 év után jöttünk ide vissza, és biztos, hogy ennél hamarabb fogunk újra erre járni. Méltó hely a 275-ik találatunknak.
Ez az első 5-ös nehézségű terepen lévő találatunk, bár nem ez adta fel igazán a leckét. (A legkisebb - 6,5 éves - gyermek is zokszó nélkül mászott a létrákon.) A találat igazolása viszont nem ment könnyen. Egy kis segítség a következő keresőknek:
- az első ponton az első szó kell, mindegy, hogy az cím vagy nem cím (szerintem nem cím);
- a második ponton viszont nem a tábla első szava számít, hanem a második sor első szava (egy hasonló táblát lefotóztam, hogy látni lehessen miről van szó);
- a harmadik ponton kell az ékezet is.
Tamás [Geoládák v2.2.5]

még még mégilyen tábla de nem klub
fermate 2019.07.26 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam!\o/

povyagi 2019.07.26 12:43 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.6.4]

Mathau 2019.07.26 12:41 - Megtaláltam
Meg szarazon...
[g:hu 1.6.4]

segoy 2019.07.17 12:40 - Megtaláltam
!

CsKriszti 2019.07.14 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pozsgayb 2019.07.14 11:56 - Megtaláltam
[Geoládák v2.2.5]

Zéboy 2019.07.13 12:00 - Megtaláltam
Gyönyörű helyszín és szép túra. Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
majormezei 2019.07.13 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtőnek.

Berián 2019.07.13 12:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. Gyönyörű hely, szép túra.

ricsivivi 2019.07.06 13:00 - Megtaláltam
Tátrai túránk keretéen jártuk be, az első pont a Podlesoknál az könnyű célpont..viszont az első nagy létrás szakasz előtt kicsit megijedtünk mikor egy szerencsétlenül járt hölgyet hoztak le a mentősök hordányos teljesen nyaktól talpig rögzítve..aztán a nagy izgalom után a 2. ponton sikeresen túl jöttünk.. amit nagyon sajnáltam mivel ugye egy irányú a szurdok.. a 3. pontnál pedig annyian gyűltek össze, hogy esélyem sem volt megkersni a ládát.. Kérlek képek alapján fogad el, mert eléggé megszenvedtünk érte! :D

[Jóváhagyta: MikiCache, 2019.07.25 11:39]

66055155_350711698938702_3931695977102049280_n64222868_400292640594570_4677140658593464320_n
IMG_20190706_104200IMG_20190706_110923
IMG_20190706_114653IMG_20190706_115234
IMG_20190706_125516IMG_20190706_145220
IMG_20190706_125527 
Murmogoek 2019.06.08 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
Megunhatatlan ez a hely, jó volt itt ismét most gyerkőcökkel! :)
A 2. ponttal meg kellett küzdeni de csak összejött. Két láda is volt a pont környéken de a korábbi volta a nyerő. + infó: aki Klasztoriszko felé a turistaház/vendéglő miatt megy, az tájékozódjon előtte a nyitvatartásáról, mert nagyon úgy néz ki, hogy végleg bezárt. :(

20190608_12402420190608_104656
20190608_114305 
kobcikrajci 2018.10.18 10:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.0]

-1-2
-4 
Barbi_András 2018.09.15 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Köszi

Spaxi 2018.09.11 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
KÖSZI !

kekenj 2018.09.02 10:30 - Megtaláltam
kösz

rainbow_trout 2018.08.11 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget a szivárványos pisztrángok nevében! :) D&E [g:hu 1.5.4]

Bigyu 2018.06.30 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Első külföldi ládánk :) [Geoládák v2.2.4]

monic1006 2018.05.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Csodálatos háromnapos kirándulást tettünk a Káposztafalvi karszt 3 szurdokában.
Nekem - aki tériszonyos vagyok - iszonyatosan nagy élmény volt! :)
Köszönet a rejtésért! ;)

szsoutdoor 2018.05.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Háromnapos ismerkedő túra a Paradicsom gyöngyszemeivel. Második napi túránk a (nem túl) Száraz Fehér szurdokban volt. Köszönjük a rejtést!

BlackCat 2018.05.18 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.3]

Luki 2018.05.18 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
+one

The Geocaching Blogger +one a Száraz-Fehér-völgy, a Sucha Bela (SK)

R-Gyu 2018.04.30 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Felejthetetlen hosszú hétvége a Szlovák paradicsomban, szinte tökéletes időjárással, közös túrákkal és estékkel egy nagyon jó társaságban.
Köszönjük.

DSCF8851 
Kokó 2018.04.30 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2018.04.30 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

ChefBogi 2018.04.30 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ancs 2018.04.30 11:30 - Megtaláltam
Ancs Tours 4.0, avagy "Hosszú hétvége a szlovák paradicsomban"
Harmadik napra maradt a legkönnyebb túra, s ez reggel már a parkolóban látszott. Kicsivel 9 után is rengeteg autó állt az erre kialakított téren.
Az elmúlt két nap kalandjai után kicsit álmosan és fáradtan indult a reggel, de hamar beláttuk, hogy ha nem akarunk sokat várni, igyekezni kell megelőznünk a nálunk lassabbakat.
Hiába volt Szlovákiában munkanap, nagyon sokan voltak ma itt, amit az előző két napban nem tapasztaltunk. Ennek "örömére" a nagy létránál igen lassan haladtunk át, majd utána eloszlott a tömeg.
Itt is hasonló élményeink voltak, mint az előző napokban: létrák, vízesések, lépők és sziklafalak, de a tömeg miatt már kevésbé élveztük.
A lefelé út eseménytelenül telt, egy helyen csodás kilátásunk volt a Magas-Tátrára hófödte csúcsaira.
A parkolónál kofola, sör, lángos és fagyi várt minket, remekül megkoronázva azt, hogy amiért jöttünk, teljesítettük.
10 km és kb 300m szintemelkedés lett a vége.
Köszi

20180430_092849_HDR20180430_094124
20180430_10073620180430_102141
20180430_10220820180430_103207_HDR
20180430_10352220180430_103750
20180430_10383220180430_103859
20180430_10432320180430_112533
20180430_11572320180430_124425_HDR
20180430_125541_HDR20180430_131540
19izsi73 2018.04.30 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

cila 2017.08.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Pár éve voltunk már a Hernád-áttörésnél, így tudtuk, mire számítsunk: sok-sok palló, fémtálca, létra és vízesés :) szerencsére nem voltak nagyon sokan, sehol sem kellett sorba állni a létráknál. A szurdok tetejénél jó ötletnek tűnt biciklit bérelni 5 euróért, és azzal visszagurulni Podlesokba, de ez a sziklás-köves erdei úton mérsékelten volt élvezetes. Köszönjük a rejtést!

DSC_0251kicsiDSC_0275akicsi
DSC_0282kicsiDSC_0285kicsi
SDC10286akicsiSDC10293akicsi
bölli 2017.08.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Köszönjük a rejtést. A harmadik ponttól lefelé drótszamáron jöttünk :)

Bajuszcica 2017.08.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Köszönjük a rejtést! A második pontnál valóban a 4. szó első két betűje kell a jelszóba, mint sokan, mi is a nagybetűkre koncentráltunk. A harmadik pontnál kaptunk kölcsönzős bicajokat.......nem lennék hegyi kerékpáros :)

Strombus 2017.08.24 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.45
Második napunk a Paradicsomban. Tegnap a Nagy Sólyom-völggyel kezdtük, Péter60 mára ezt a túrát választotta. Itt is patak, vízesések, sziklafalak, létrák, lépegetők, de mégis más az élmény. Nekünk ez a völgy jobban tetszett. Már a kezdés is biztatóbb, hisz hamar beszűkül a völgy, nincs az a hosszú bemelegítő séta, mint a Nagy Sólyomnál, hosszabb és látványosabb a völgy, több és nagyobb a vízesés és jóval rövidebb a visszaút, amit nagyrészt árnyas ösvényen és nem murvás kocsiúton tudtunk megtenni. Alig hittünk a GPS-nek, amikor a völgyből kikeveredve azt mutatta, már 8,5 km-ert gyalogoltunk és a kocsink csak 3,7 km-nyire van.

A jelszó második része nem a táblán lévő első szó első két betűje, hanem a negyedik szóé, de ezt is vártam MikiCache-től, így felírtuk mindkét variációt.

"Ugyanakkor megkíméljük a kessereket egy hagyományos geoláda esetleges eltűnésétől, magunkat pedig a nagy távolság miatti nehézkes karbantartástól:-)"
Jó, hogy van a kijelentés mögött smiley, mert tényleg nagyon vicces. Pedig szívesen gyógyítottam volna ezt a ládádat is!

Sucha Bela-völgy - barlang is vanKepesztés felfelé
2017 08 24 Szlovák Paradicsom Sucha Bela-völgy Elős vízesés emberekkel GCSuch2017 08 24 Szlovák Paradicsom Sucha Bela-völgy első vízesés felső szakasza GCSuch
2017 08 24 Szlovák Paradicsom Sucha Bela-völgy Felső szakaszán lépegető GCSuch2017 08 24 Szlovák Paradicsom Sucha Bela-völgy Felső szakaszán Péter a víz felett GCSuch
2017 08 24 Szlovák Paradicsom Sucha Bela-völgy Negyedik vízesésen átkelés GCSuch2017 08 24 Szlovák Paradicsom Sucha Bela-völgy Vízesésen átkelés GCSuch
Péter60 2017.08.24 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.44
Csodás, élmény teli túra, érdemes korán indulni, hogy elkerüljük a tömeget.
Sajnos szokásos mikikess-rejtés, itt már a virtuálissal is gond van.

kutyi 2017.08.23 22:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Szlovák paradicsom Bütyökékkel.
Gyönyörű hely ez!
Kutyi, Tücsök, Matyi, Vili, Lóri

170823-4354170823-9211
170823-9195 
ZoLiza 2017.08.14 11:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

lelcache 2017.08.14 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

OsiOsi 2017.08.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
ok

Danichem13 2017.07.31 23:59 - Megtaláltam
Kellemes 3 szurdokos túranap közben ezeket a pontokat is sikerült megtalálni. Köszönjük a rejtést.

fehérkút 2017.07.19 11:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

h725 2017.07.18 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Előző évben a Hernád-áttörést jártuk meg, most ez is sikerült. Fantasztikus hely ez is. A túra könnyen indul, mondhatni bevezető szakasszal. Aztán egyszer csak jön az első nagy létra, majd utána sorban a többi. Ahogy megközelítettük az első létrát, nem akartunk hinni a szemünknek. Annyian voltak, hogy hihetetlen. De aztán röpke 30-40 perc várakozás után sorra kerültünk. Igazából oda kell figyelni természetesen, de így nyári időben nem mondanám nagyon veszélyesnek. Nem egy, elég kis gyereket is láttunk hősiesen teljesíteni a feladatokat. Köszönjük a rejtőnek, hogy a jelszórészletekkel tette komplexé az élményt.

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

Könnyű bevezető szakaszNémi csoportosulás az első létra előtt
LepillantvaVajon hová vezet ?
Létrából sosem elégEz is egy hangulatos hely
Lefelé azért egyszerűbbnek látszikDe még magasan vagyunk
És itt a vége, leértünk 
fa-peti 2017.07.12 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

robinbird 2017.06.04 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

lucannuss/Debreceni Nyuszik 2017.01.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Köszönjük szépen, még mindig gyönyörű....

GYEZegzug 2017.01.27 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Az érdem Lucannus/Debreceni Nyuszik Attila érdeme, én csak aszisztáltam. Köszi szépen!

Attila22Attila7
Attila6Attila5
Hofeherlupa&Nrb1 2016.10.06 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

lacc 2016.08.15 12:33 - Megtaláltam
Tömegturizmus, a nagy létránál sorban álltunk... Jól kiépített, mindig pontosan lehet tudni hova tedd a lábad... Köszönjük!
Ildi és Laci

2016-08-15_100840_2016-08-15_103130_
2016-08-15_104009_2016-08-15_105839_
2016-08-15_111024_2016-08-15_145006_
mihoj 2016.08.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.69
Hétvégénket a Tátrának szenteltük, egy barátommal és a párommal. Hatalmasat túráztunk itt is és a Magas Tátrában is, másnap. Nagyon szép és adrenalinos a szurdok, jövőre talán a Hernádot is áttörjük. :)
Mindenkinek további szép túrát itt.
Köszönjük a rejtést!

P8062173P8062241
IMG_20160806_134130IMG_20160806_160642
IMG_20160806_175031 
kivancsifancsi 2016.07.31 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.20
Három napos hosszú hétvége a Felvidéken, három különböző hegység (Fátra, Magas Tátra, Szlovák paradicsom), három fantasztikus túra.

Nagyobb csapattal vágtunk neki a szurdoknak. Gyönyörű az egész útvonal, az ember nem is tudja, hogy hová nézzen. A pontok kicsit pontatlanok, kicsit találgatni is kellett, hogy most mit is kell leolvasni.
Köszönjük az invitálást.

perdix 2016.06.16 10:45 - Megtaláltam
Szuper túra volt,néha elállt a lélegzetünk is.
Sajnos a középső pontot nem igazán tudtam beazonosítani.
A képek alapján kérem elfogadni. Még visszatérünk ide,van még mit bejárni.
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2016.06.24 16:37]

P1050471P1050484
sketch-1466598045188 
diego 2016.06.04 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Csodás bő 20km-es körtúra keretében. Sajnos az első pont elkerülte a figyelmemet, de a többi meglett. A megtalált részleteket a rejtőnek e-mail-ben elküldtem.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2016.06.24 16:37]

Köszönöm.

IMG_0274IMG_0253
KÉP3IMG_0268
track 
vitibi 2016.05.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Ez is meglett!

kszmm 2016.03.27 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Húsvéti túrának idén a Sucha Belá-t választottuk.
Nem bántuk meg. Már az autóból is sok szépet láttunk az odafelé vezető úton.
Maga a túra csodálatos volt, az egész családnak tetszett.

kupec 2015.10.24 11:28 - Megtaláltam
Az elmúlt napok esőzései miatt rendesen volt víz a mederben. Nagyon szép hely.

kissjani85 2015.09.17 18:05 - Megtaláltam
Négynapos szlovák paradicsomba tett kirándulásunk első állomása.
A hely nagyon frankón ki van építve és karban van tartva. Sajnos a kiindulópontra bicajjal való legurulásról lecsúsztunk, de nem bántuk meg a gyaloglást! :-)

 
bolint.hu 2015.08.23 20:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Nagyon szép! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ocReaper 2015.08.23 19:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ésKata 2015.08.18 12:13 - Megtaláltam
Sas-út után Krakkó és környéke, Szlovák Paradicsom 5 nap Mátéka Laci vezetésével, 41 fővel. Remek volt és a sok gyerek szuperül viselkedett,egy életre meghatározó,tartalmas élményt kapott.

Zergi 2015.08.18 12:13 - Megtaláltam
Fogtam!

szlibud 2015.08.13 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Víz sajnos most nagyon kevés volt, ahhoz képest mikor régebben jártam itt, létra nélküli vízesés nem is volt, de azért sikerült eltalálnom melyik tábláról van szó :)

GCSuch_20150813095542.jpgGCSuch_20150813101519.jpg
GCSuch_20150813103257.jpgGCSuch_20150813112135.jpg
GCSuch_20150813113817.jpg 
BPeterDV 2015.07.27 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

graffz 2015.07.25 00:00 - Megtaláltam
Annyira klassz a hely, hogy a kozepso pontot total elfelejtettem. Mikor eszembe jutott, mar nem tudtam visszamenni, akkora volt a szembe forgalom. Jelszo elejet/veget tudom csak. Es persze vannak fotoim :-)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.09.03 21:50]

12
34
Hooch-Csi&Vi 2015.07.11 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vaterlo 2015.07.11 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.40
BTHE hétvége első napjának ládája. Első felvidéki ládám. Köszi a rejtést.

macikupac 2015.07.11 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.40
BTHE-hétvégén 1.

A mai napra elgondolt túra alapját a ez a völgy szolgáltatta. Én még valamikor a '90-es évek közepén jártam itt: október vége volt és nagyon csapadékos időben jártuk végig. A több szakaszon is folyamatosan a patakban kellett gázolnunk - hol bokáig, hol feljebb. Most tökéletes viszonyok fogadtak: volt egy kevés víz, hogy a vízesések üzemeljenek, de kiválóan lehessen haladni. Népes (21 fős) csapattal indultunk neki, de hamar több csapatra estünk szét ügyesség és sebesség szerint osztályozódva. Szerencsére a tömegek vagy nem ezt a völgyet nézték ki aznapra, vagy már/még máshol voltak. A látványban nem csalódhattunk. Végig gyönyörködtük, fotóztuk az utat. Talán a Tálacska-vízesés környéke és a Kisablak-vízesés a két legszebb, legizgalmasabb rész. A fahidak stabilak, nem kell félni rajtuk. Az is magas élményfaktorú rész, amikor a mederben kell vízen járni. A völgy végén jól esett a forrás hideg vize. Onnan meg már egy nagyon enyhe emelkedő volt a multi utolsó pontja. Értem én, hogy messze van és a karbantartás problémás lehet, de a tisztán leolvasós virtuális megoldás nem igazán nyerte el a tetszésemet. A hely ennél többet érdemel. Persze, ne a kereséssel menjen az idő, de így is megy, mert a vétel közel sem a legjobb. Folti medvém volt velem.

Ja, igen! A területre belépőjegyet kell váltani. A napijegy ára 1,5 euró.

szeho 2015.07.07 16:11 - Megtaláltam
Itt is vannak őrültek :)
Hát elég veszélyes némelyik Túrista...
Gyerekkel a nyakába végigmászni...
Miután hazajöttünk rá egy hétre helikopter baleset gyerek mentés közben...
Adrenalin a javából...

szavam eláll... 
Kadorca 2015.05.18 13:00 - Megtaláltam
Egy gyönyörű hosszú hétvége befejezése.

Szárnyaló Sas 2014.11.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.94
Három gyerekkel mentünk végig. A 9 éves fiam hősiesen végigküzdötte az utat, a 3 éves lányomat és a fél éves lányomat pedig háton vittük. Érdemes időben indulni, mi sötétedésre értünk fel szerencsére lefelé aszfaltút vezet, ahol sötétben is lejutottunk.
A fiam véleménye: És szerencsére nem találkozunk medvével.az elején a pisztrángos rész különösen jó volt. a kb. 25 cm-es pisztráng különösen nagyon nagyon tetszett. nagyon szép volt a táj. a 3 és fél éves kishúgom azt mondta az egyik résznél, hogy nem akar többet itt kirándulni. de visszafelé azt mondta hogy még sokat kiránduljunk itt!!!!

má-csa 2014.10.24 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.28
Megtaláltuk! A láda várja Schlégléket és Dabcsiékat is.

Delli 2014.09.20 13:30 - Megtaláltam
OK
Megtaláltam

EmesESE 2014.09.20 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Egy nagyobb csapattal tértünk vissza ismét a Sucha Bela Völgyébe, hogy a ládát is begyüjtsük illetve bemutassuk néhány kollégánknak a Geocaching szépségeit.
Ma mi 16 km-et mentünk a GPS szerint és begyüjtöttük a láda pontjait . A második pont mellett majdnem elmentünk, de győzött a rutin, és meglett ez a pont is.
Esős időben kezdtük a létrák megmászását, a tetőre felérve viszont kisutött a nap. A kolostor mellett lementünk a Hernádhoz, és visszatértünk a parkolóhoz.
Ma sikerült legyőznöm a tériszonyomat, nem volt egyszerű.

Ez a láda lett a 700. megtalálásunk.

Köszönjük a rejtést.

GPS szerint a távVágjünk bele
Elkezdte az essőBeszükül
Ismét egy létraLefelé a Hernádhoz
Hernád hídjaA tárcákon
2000-ben2000-ben
villon 2014.09.20 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

Kati és Géza 2014.09.09 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Nagy élmény volt. Köszönjük.

Phapcy13 2014.09.05 14:00 - Megtaláltam
Gyönyörű és vadregényes a szúrdok. Szerencsére nagyon kevesen voltak. :)

kamzik 2014.08.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszi szépen! Szép túra volt.

CsontosN 2014.08.12 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.04
Megtaláltuk!

adrita 2014.08.12 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Nagyon szép volt!

valti 2014.08.06 15:18 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

Bryan 2014.08.06 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönöm!

Thull 2014.08.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Köszönöm a rejtést!

jutics 2014.08.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
4 napos Tátra túránk második napján egy kis lazításkénk ellátogattunk a Szlovák Paradicsomba. Én már jártam a Sucha Belán, de most a virtuális pontokat is megkerestük. Köszi a rejtést! :)

haywire 2014.08.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Magas-Tátrai túránk közben tettünk egy kitérőt és megnéztük a Szlovák Paradicsom ezen részét. Nagyon nagy élmény volt a patakban, felette és létrákon közlekedni.
Köszönöm a virtuális pontokat. =)

 
Attil@ & Réka 2014.07.12 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.40
Téblábol és Deti társaságában. Köszi a rejtést.
Attil@

bencz és kicsipook 2014.06.28 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltuk!

Szab 2014.06.28 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Köszönjük, nagyon szép volt.
Bár senkinek nem ajánlanám a részegen teljesítést, de megnyugtatásul annak aki fél a nehézségétől: tántorgóan részeg ember is végigjárta amikor voltunk. Ráadásul magyar volt, hogy vigye jó hírünket. :\
Azóta is azon gondolkodom, hogyan ment fel a létrán, mert mi lehagytuk de aztán fent találkoztunk vele.

emmerwald 2014.06.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
ok

SzMartzy 2014.05.24 16:04 - Megtaláltam
Köszi szépen a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kilali 2013.10.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönöm a rejtést.

Yozef 2013.09.25 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Régóta tervbe volt már véve és most sikerült is kivitelezni. Félelmemet feledtette a gyönyörű táj, az időjárással is szerencsénk volt. A völgyben lévő kevés víz ellenére a létrák azért most is vizesek voltak. Nagyon változatos az útvonal, mi a Hernád áttörés felé jöttünk le, így volt abban is részünk, kár lett volna kihagyni. Van még bőven bejárandó útvonal, valamikor visszajövünk még. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

elindultunkaz első megpróbáltatás :)
a következőnincs sok víz
persze nedves mindenrálátás a Magas Tátrára
az egyik hídmegtetszett...
Gábor66 2013.08.20 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Mira 2013.08.20 14:00 - Megtaláltam
Adrenalin hétvége a Tátrában radpeter szervezésében.
A ládát a hazafelé kerestük meg, levezetésként.

Reggel 2013.08.20 14:00 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Log és képek később...

rimano 2013.08.07 14:42 - Megtaláltam
A Szlovák paradicsomban töltött első teljes napunkon a Sucha Belát jártuk végig. Fantasztikus élmény volt kicsiknek-nagyoknak egyaránt még így is, hogy a nagy szárazság miatt kevés víz volt. Holnap irány a Hernád-áttörés. A&N&Zs&Zs

zap 2013.07.31 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Először voltunk a Szlovák Paradicsomban,nagy élmény volt!A Podlesok -Sucha Bela-Klastorisko-Hernád-Podlesok útvonalat jártuk végig.
Köszi a rejtést!

kószák 2013.07.20 00:00 - Megtaláltam
Legközelebb hosszabb túrára megyünk :) Köszönjük a rejtést!

zem 2013.07.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
A fő célpont bevéve! :-)
Kalandos volt, pláne a holland gyerekekkel a lefelé út az eltűnő ösvénnyel, sziklákkal, kígyóval - szóval igazán vadregényes túra. A hosszú létrákat továbbra sem szeretem, de a többi miatt megérte. Köszönöm a rejtést, ez egy csodás hely!

zferke 2013.07.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Köszönöm a rejtést, fantasztikus hely!!!

zöldfülű 2013.07.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Lefülelve :-)

Mivel ez egy hirtelen beesett "B" terv volt, már eleve a "jelszó nélküli" jöhetett csak szóba. De csöppet sem bántam, így 100%-ban a szépségekre koncentrálhattam, és remélem, ezt a rejtő sem bánja :D

Az előző két napon kicsit belehúztunk az adrenalin-halmozásba: nyári-télben látogattuk meg a Krivánt és a Lorenz-hágót, így vágytunk már valami kellemesebb izgalomra, vagy legalábbis szárazabbra, melegebbre ;-)
Izgalmak és szépségek akadtak bőven itt is, nagyszerű levezetése volt az a körtúra a tátrai kalandoknak!
Reggel már 8-kor ott voltunk a helyszínen, hogy elkerüljük a 7végi tumultust. Ez utóbb bölcs döntésnek bizonyult, mert néhány csapattal még így is összefutottunk. De nem bántuk, hogy 1x-2x várakoztunk, mert mindig akadt gyönyörködnivalónk bőven. Arról nem is beszélve, hogy kifejezetten hajtottunk arra, hogy kényelmes tempóban, lötyögősen, nézelődve abszolváljuk a túrát (naná, előző 2 napon többnyire belülről néztük a felhőket és igyekeztünk mielőbb fel-, majd leérni az esőben, hóban, szélben...).
Egy szó, mint száz: nagyszerű hely!

Köszi a rejtést, valalmint a jóváhagyást, amit a fotók alapján ezúton is kérek

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.07.19 07:27]

*Moka* 2013.07.13 12:30 - Megtaláltam
Képek és sztori lásd Vicánál.
Köszönöm

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.07.19 12:01]

*Vica* 2013.07.13 12:30 - Megtaláltam
A szlovák hétvégénk második tanulsága következett. Mivel a szállást kifizettük korábban átutalással, benzin, étterem fizethető bankkártyával ezért a korábbról megmaradt 10-11 euromat vittük csak. Az előző napi Rysy-hódítás elvitte napi 5,5 euronkat parkolásra, majd itt is 2 eurot elkértek, ezért ott álltunk, hogy a két főre a beugró 3 eurot nem tudjuk kifizetni. Tizenvalamennyi cent hiányzott. Aztán ahogy számolgattuk odajött a kasszától az úr, kivette a két legnagyobb érmét a kezünkből és adott egy felnőtt és egy gyerekjegyet. :-) Köszönjünk neki. :-)
A túra jó izomlazítónak tűnt az előző nap után, végig kísérte utunkat a patak. A végén a tisztáson megebédeltünk, majd úgy döntöttünk elfogyott az energiánk újabb hosszú kilométerket megtenni a szurdokok kötelező haladási iránya miatt, ezért lesétáltunk az asztfalton.
Sajnos a jelszóképzéssel gondok adódtak. Többször leellenőriztem a fotók alapján, de nem fogadja el.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.07.19 12:01]

Köszönöm

ebéd
vadribizli
 
Macusa 2013.05.20 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.94
Fantasztikusan jó hely!

MirP 2013.05.18 16:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
3 napot töltöttünk a Szlovák Paradicsomban, csodálatos volt. Az itteni ládák közül ezt az egyet sikerült most csak becserkészni, de mivel még korántsem jártuk be az egész Káposztafalvi-karsztot, ezért majd egyszer a jövőben tervezem, hogy visszatérek és a többit is meglelem.
Gyönyörű a kanyon, örültem, hogy van itt is egy virtuális multi.
Köszi a rejtést! :)

 
bohrmann 2013.05.10 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Ezt tényleg látni kell, fölösleges kommentálni. Egyszerűen katartikus.

@david 2013.01.25 00:00 - Megtaláltam
A Hétkaland egyesülettel túráztunk, és közben kerestük fel a szurdokot. Miki már sokszor volt itt. Az alsó és felső tábláról le is olvastam a feliratot, de a középső elmaradt. Ilyenkor tél idején még mindenhol hó, és víz volt, de legalább kevesen voltunk, és láttunk jégmászókat. Nagyon hangulatos a táj. Egészen más lehet nyáron. Kérném a megtalálás elfogadását. Köszönöm.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.04.05 09:43]

 
arsencura 2012.10.22 16:20 - Megtaláltam
Végigjártuk, sajnos nagyon kevés víz volt benne. :-( [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Cirbolya ;-) 2012.09.29 09:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk egyesületi túrán. Nagyon élveztük, csodálatos hely. Köszönet a rejtőnek.

szkte 2012.09.29 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
3 napos programunk utolsó túrája. Élményekben gazdag szurdok vízesés nélkül is. Fantasztikus lehet, amikor zuhog a víz.
Köszönjük a rejtést!

AszalósGy 2012.09.29 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.29
Megvan. A Szent Kristóf Természetjáró Egyesületünk kirándulása közben!

Crox 2012.08.17 10:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Nagy élmény volt végigmenni ezen a szurdokvölgyön.

Csuek 2012.08.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Egyik legszebb, leginkább kiépített szurdok völgy. Ezért itt a legtöbb a turista is.

jeti-matterhorn 2012.07.31 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
jeti-matterhorn,Ági,Bia,Marci

Ónodi Dezső Emlékére

Bärlin 2012.07.28 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Hát ez nagyon klassz túra volt. Csodálatos időben 5 óra alatt végigjártuk. Kösz a rejtést a paradicsomban.

Arpad11 2012.07.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
újra felmentünk.ismét vizesek lettünk,de megérte látni a természet eme csodáját!

hellsytes 2012.07.05 00:00 - Megtaláltam
köszi

betty79 2012.06.23 11:45 - Megtaláltam
A Szlovák Paradicsomban eddig ez a szurdok tetszett a legjobban. Nagyon izgalmas túra volt, de sajnos a jelszót nem sikerült összeraknom. Kérem a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.07.12 09:42]

 
Paya 2012.06.16 11:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Először voltunk a Szlovák Paradicsomban, nagy élmény volt! A Podlesok -Sucha Bela - Klastorisko -Cingov útvonalat jártuk be.
A jelszó valahogy nem sikerült, kérem a képek alapján elfogadni!
Köszönöm!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.07.12 09:48]

BBálint 2011.10.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Három napos kirándulásunk első napján a Magas-Tátra Zöld-tavi menedékházához kirándultunk, a következő két napon pedig a Káposztafalvi Karszthegységet (=Szlovák Paradicsom) fedeztük fel. A második napra jutott a Piecky és a Sucha Bela szurdok. Pilából indulva előbb a Piecky következett, majd leereszkedtünk Podlesokba, ahol kellemes ebédet fogyasztottunk el (persze volt benne pirog, sör és kofola is. A fantasztikusan ízletes rétest sem volt szabad kihagyni). Innen aztán a Sucha Bela völgyön ismét felkapaszkodtunk a fennsíkra, majd a Vel'ky Sokol irányába tartva értünk haza Pilába. Összesen 29 km-t tettünk meg, a végén kicsit ránk is esteledett. (A csapat kettészakadt, és a lassabbak kb. három és fél órával később, fajlámpák fényével érkeztek meg szállásunkra, a Chata Piecky házba. (Egyébként nagyon jó hely, kedvesek a tulajdonosok, jól főznek és az ágyak is kényelmesek.)
Maga a szurdok nagyon nagy élmény volt a sok meredek létrával és az sárguló erdővel ahova csak ritkán sütött be a nap.
Utolsó nap következhetett a talán még látványosabb Hernád-áttörés.
Köszönjük!

KisKata, BBálint

 
becko 2011.10.14 00:00 - Megtaláltam
megvan

Moonspell 2011.09.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Sokszor jártunk már a Szlovák paradicsomban, most ezt a szurdokot szemeltük ki. Kellemes időben vágtunk neki az útnak, bár a szurdokban ránk fért a plusz kabát. Fantasztikus hely, kár hogy rengetegen voltak, bár próbáltunk mindig úgy menni hogy ne legyünk egymás szájában. Szerintem hétköznap kell ide eljönni talán kevesebben vannak... A lényeg, hogy fantasztikus túra volt , Köszönjük!

Haspok 2011.09.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Sokadjára jártam erre, most először figyelve a részletekre :)
Köszi!

Dr.Lada 2011.08.29 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 4.00
Aleph Ritával közös találat. Szlovi paradicsom, ebben nem lehet csalódni, szerintem minden szurdok mesés. Ezt a szurdokot direkt hétfőre raktam, hogy ne legyen nagy a tumultus, de ennek ellenére helyenként hurkatöltőben éreztem magam. Meseszép időt fogtunk ki az egész paradicsomi tartózkodásunk alatt.
A rejtést megértem, hogy virtuális, mert elvégre messze van ládát karbantartani, de hogy logokat kell olvasnom, hogy rájöjjek miért nem fogadja el a jelszót, arról már nem is beszélve hogy az első ponton elég értelmezhetetlen a wapos leírás. A közelben lévő Velky Sokol multi első virtuális pontját tudnám figyelembe ajánlani, ahol a leírásból egyértelmű a dolog, de a tábla hátoldalára is felírta a rejtő biztos ami ziher alapon. A rejtés értékelésem e miatt olyan amilyen.

Aleph & Rita 2011.08.29 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.64
Sajnos a Hernád áttöréshez hasonlóan itt is nagy tumultus volt, torlódtunk a létrás részeknél rendesen. Meg kár, hogy a csapat leszavazta a visszabiciklizést. De azért jó volt! Köszönjük!

DTi 2011.08.28 11:30 - Megtaláltam
Harmadszorra is teljesítve és most sem áztunk el. Most már a gyerekkel is végig jártuk.

rétihéja 2011.08.28 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
A szombati Tátra-Magistral túra után reggel zuhogó esőben indultunk Tátralomnicról, de Podlesokban igazi kirándulóidő fogadott. A szurdokról a képek mindent elmondanak - nagy kaland volt... A Klastoriskóról bérelt biciklivel jöttünk le; az sem volt egyszerű!
GPS csak az első ponthoz kellett (de vigyázat: a tábla első sora, az üdvözlő szöveg, kell - nem pedig a nagy betűs cím!)
Köszönjük

zoo_lee+Edit 2011.08.19 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltam!

K-55 2011.08.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
A Magas-Tátra felé ejtettük útba a Szlovák Paradicsomot. Tavaly ezt a napot elmosta az eső, így most pótoltuk. Korán indultunk itthonról, így kényelmesen belefért a napba a tervezett program. Tizenegyen vágtunk neki, de akadt túratársunk a völgyben bőven. A Sucha Bela nagy kalandpark pallókkal, lánccal, létrával, kicsit felturbózott Rám-szakadék érzés. Erős indítása volt Tátrának, megalapozta a jó hangulatot. P

0102
0403
0506
0708
0910
epés remete 2011.08.15 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)
A szlovák paradicsom kirándulásunk első útja! :)
Egy hétig maradunk a Podlesoki kemping vendégeként...

Laza bevezető 
Qgyi 2011.08.14 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.64
Köszi! A gyerekeknek felért egy igazi kalandparkkal, élvezték.

tomv84 2011.08.09 18:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Igazán érdekes és szép túra, a szlovák paradicsombéli látogatás első napján.

horvathszaby 2011.08.07 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.42
A Slovensky Raj-ben tett kirándulásunk 2. napjára terveztük be a Sucha Bela-t, mivel utána indulni kellett haza. így, csak egy rövidebb út fért bele az időnkbe.
A szurdok gyönyörű és élményekkel gazdagon, kissé elfáradva értünk a végére.
Sajnos, mivel hirtelen ötlettől vezérelve jöttünk ide, így semmiféle leírásunk nem volt...

Kérnénk a rejtőt, a képek alapján, a találat elfogadására!

Köszönjük!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.09.05 19:05]

szamosszamoca 2011.08.05 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Nem először járunk itt, ezzel a szurdokkal ismerkedtünk meg először; de mindig tud újat mutatni a völgy. Szlovákiai túráink során kötelező program a paradicsom. Most sokkal több volt a víz, a bedőlt fa, mint máskor. A remek időnek köszönhetően szinte kirajzottak az emberek, a létráknál jó kis sor gyűlt össze. A vége még mindig szuszogtatós, de mintha lerövidült volna:). Emlékeink szerint az utolsó szakaszon tényleg egy száraz részen baktatunk, hát most szinte az utolsó centiig volt egy kis víz. Ezt a pontot együtt jártuk végig, utána a fiúk mentek tovább a Hernád ládája felé, mi pedig a kocsival át Csingóba. A podlesoki parkolóban soha ennyi autót nem láttunk:).

sella 2011.07.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.94
Köszönöm a rejtést. Sajnos a jelszót nem tudom összerakni, valószínű valamit félreértelmeztem.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.10.22 10:59]

 
ndavid42 2011.07.07 11:12 - Megtaláltam
[:405:]
Megvan!

sereszaki 2011.07.07 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
A "Túrák a Szlovák-Paradicsomban és a Magas-Tátrában" című kirándulásunk második napján a Podlesok - Sucha Belá - Klastorisko - Tamásfalvi-kilátó - Hernád völgye - Podlesok túrát jártuk végig.Csodálatos élmény volt!!!

sereszaki,ndavid42,Reni,Barbi,Marina

smafu 2011.06.12 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Hosszú hétvége a Szlovák paradicsomban, 4 új ládával (GCSLYM, GCSuch, GCHEAT, GCjeg), csodálatos tájon. A bázis a Fenyves Panzió volt. Nagyon rég óta szerettem volna ide eljutni, most sikerült. A túrák alatt alig találkoztunk emberekkel. Mind a 3 multi láda nagyon jól felépített, előre tervezhető túrát nyújtott, a negyedik láda pedig a jubileumi 200. találatom lett.

10.9 km, 483 m szintemelkedés. Jó volt, hogy szinte az elejétől patak mentén vezetett az út (itt meg is nézték a jegyünket). Nagyon élveztük a szurdok nyújtotta kalandot. A harmadik pontnál sütkéreztünk egy kicsit. Korán végeztünk, így délután még felkerestük a Dedinky melletti víztározót.

SzintemelkedésÚtvonal
mila 2011.06.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Valóban páratlan élmény volt! (Sajnos csak utólag néztem, hogy van láda is :( igy jelszó nélkül tudom csak jelenteni.)
Dobsina után vágtunk neki a túrának, kb 12:30-kor. Ragyogó napsütés és sehol egy teremtett lélek! Igy nem volt sehol torlódás a túra során. Az előző nap a cipőm levitte 6 körmömet is, de a környezet teljesen feledtette a fájdalmakat. Az utolsó szakasz kissé fárasztó volt már de a hegy tetején követve a kék majd a piros jelzést rendben megérkezett az egész csapat Pila-ban lévő szállásunkra.
Bár a láda virtuális, mi valóságban végig csináltuk és nektek is csak ezt tudom ajánlani!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.06.17 07:41]

koszta 2011.05.21 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Túra az MTSZ füredi csapatával. Podlesok kemping - Suchá Belá - -Klastorisko turistaház - Biely potok - Kiszel-szurdok - Fátyol vízesés - Glac tető-Podlesok útvonalon.

HertlikMiska 2011.05.06 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.61
Hát, sokadszorra is élmény volt!

DonRazzino 2011.04.22 09:21 - Egyéb
Gyalogos kupa: 26.4 km

Podlesok - Sucha Bela - Maly Kisel - Klastorisko - Tamásfalvi kilátó - Hernád áttörés - Klastoriska Roklina - Klastorisko - Podlesok túra keretében. Nagypéntekhez képest, szerencsére nagyon kevesen voltak a völgyekben nem is találkoztunk emberekkel.

Képek később.

BatkaMano 2010.11.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.29
Megtaláltuk egy kalandos túrán, téli körülmények között!

Discover 2010.11.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
megvan [wapon beküldött szöveg]
Kellemes hétvégi túrával a hóesésben.
Köszönöm a rejtést!

LótiFuti 2010.11.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.43
Erre ősziszüneteltünk Hannuskával. Végigjártuk, megtaláltuk.
Köszönjük a "rejtést"!

balumaci 2010.10.23 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Egy egész napos túra során találtam meg a lányommal és a fiammal.

Hey-ho 2010.08.14 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Csepergő esőben indultunk, de később kiderült és gyönyörű időben volt részünk. A park dolgozói cserélték a megrongálódott fa létrákat. A völgy jól járható a bőséges víz ellenére is. Jó túra volt, de a neheze ezután kezdődött irány GCSODO.

 
kisember 2010.08.13 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
A Szlovák Paradicsommal való ismerkedés első túrája. Csodálatos a völgy, alig akartunk kijönni belőle :)
A gps-em viszont megviccelt, már az elején úgy döntött, hogy a völgyben nem hajlandó bármit is mutatni, később pedig a láncok, létrák, gyönyörű vízesések, sziklák, na meg persze a fokozódó adrenalin szint miatt nem is néztem a kütyüt, így a második pont teljesen kiesett (bár lehet, h lefényképeztem, nem tudom).
Kérném a megtalálás elfogadását. (természetesen az 1. és 2. pont fényképét el tudom küldeni, de feltölteni nem szeretném)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.08.21 11:44]

 
Éva 2010.07.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
A nyaralásunk utolsó napi programjaként végigmentünk a Sucha Bela-szurdokon, onnan Klastoriskóba, majd leereszkedvén a Hernád-áttörésben tértünk vissza Podlesokba. A túra második felében elkapott minket néhány zápor, a végére fülig sárosan már azt hittük, sosem fogynak el a folyómenti gyökerek, sziklák, láncok...
Nekem régóta egyik kedvenc helyem a Szlovák Paradicsom, örülök, hogy Istvánnak is meg tudtam végre mutatni. Köszönet, hogy itt sem maradtunk ládák nélkül!:-)
(Közben, úgy látom, a jelszó 3. része megváltozott, de sebaj, ez sem okozott problémát:-) )

vakond87 2010.07.21 09:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.61
Megtaláltam. Barátnőmmel 6 éves évfordulónkat ünnepeltük, és ünneplés gyanánt eljöttünk kikapcsolódni a Szlovák Paradicsomba. Bejártuk a Hernád áttörést, a Nagy Sólyom völgyet, a Sucha Bela-t, a Klastorska roklina-t, és a Piecky-t. Podlesok-ban kempingeztünk, innen jártuk be a völgyeket, és itt ismerkedtünk meg Hegymeg-ékkel. :-)

Vázsony 2010.07.14 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.07.25 17:57]

KerecsenJ 2010.07.14 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.07.25 17:57]

partizán 2010.07.14 00:00 - Megtaláltam
Nagyszerű túra volt, az egész családnak tetszett! Sajnos a 3. ponton nem találtunk jelszórészletet. Kérem, hogy a képek alapján a rejtő fogadja el mindhármunk megtalálását.
Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.07.25 17:57]

ÉnBalázs 2010.07.05 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.03
a legszebb szurdok!

valahogy rosszul írtam föl a jelszó egyik részletét, mert nem fogadja el a rendszer. kérem a rejtőt, hogy a log és a fotók alapján fogadja el a megtalálást.
köszi!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.07.12 13:22]

 
gabortel 2010.06.13 12:01 - Megtaláltam
A létrák szerencsére megvoltak, csak a tábla hiányzott...
Szerencsére találtunk máshol hasonló táblákat, pl itt is N48 54.632 E20 23.323, amelyek címének utolsó szava jó volt. Biztos odébbált a tábla :)
Remélem a rejtő nem ítéli túl nagy segítségnek a fenti koordinátákat.

norko 2010.06.12 10:00 - Megtaláltam
Pár éve már végigjártuk ezt a szakaszt, de akkor még nem volt gpsünk. Így most felszerelkezve, újra megcsináltuk. Ezúttal kissé vizesebb volt a völgy. A 3. pont hiányzik még mindig, egy másik tábláról olvastuk le a lehetséges jelszót.

Nervas 2010.05.22 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
A 3 napra tervezett szurdok túránk első kihívása a Száraz-Fehér-völgy volt.
Podlesokból indultunk a zöld jelzésen a csúcsig, közben levadásztuk az első két pontot, de sajnos a 3 ponton lévő tábla darabokban hevert a földön.
Majd utunkat a sárga, majd a piros jelzésen a Klastorisko felé vettük.
Kis pihenő után a zöld jelzésen elindultunk a kiinduló ponthoz.
Táv: kb. 12,5 km
A fényképek alapján kérném a találat jóváhagyását.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.05.31 10:51]

3. pont
adrivik 2010.04.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
8 éve jártam itt először és tudtam hogy még visszajövök. Most sem csalódtam és remélem túra társaim sem, akiket elcsábítottam. Akkor még nem ismertem a geoládázást sem. Most még a játék is jól jött.
Sajnos elhasználtunk néhány elemet, mert szegény GPS csak kereste a műholdakat, de nem találta. Így nem tudtuk hogy melyik vízeséseket kellett megtalálni.
Készítettünk róluk képet, de az első próbálkozásra nem fogadta el a rendszer azt amire gondoltam, feltenni pedig nem akartam azokat a képeket.
Így a letiltás veszélye miatt kérem a rejtő elfogadásást a képek alapján.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.05.31 10:52]

Hú de magas!Nincs műhold!
Onnan jöttem fel?Merre menjünk?
jgyuri 2010.04.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Csodálatos volt, köszi!

mapet50 2010.04.04 11:50 - Megtaláltam
Második nap a Paradicsomban. Podlesokból indultunk fel a Sucha Bela-n, Klastoriskonál megálltunk egy sörre, majd Velky Kisel felé tettünk egy kört.

cav004 2010.04.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Második napon mentünk végig a szurdokon, az idő ismét tökéletes volt. A tetejéről egyenesen Klastoriskora mentünk, a házhoz.

Vértes 2010.04.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.89
jelszó utolsó része nincs meg, nincs meg a tábla fent. De felettem lévő versenyző kitalálta :)
Hó és jég már csak nyomokban van, nagyon jól járható ez a szurdok is.
19 km séta, ideális túraidőben. Podlesok - Sucha Bela - Klastorisko - Velky Kysel - Podlesok

 
attila32 2010.03.27 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Első külföldi megtalálásom.(sajnos a jelszó nem ok)
Az utolsó pontban lévő nagy tábla kidőlt, de azért megnéztük mi szerepel rajta.:)
Podlesokból indultunk a zöld jelzésen, rátértünk a sárga, majd a piros jelzésre a kolostorig. Innen a függőhídig mentünk. Podlesokba már a Hernád mentén tértünk vissza. Táv: 13.5km
A jég és a nagy vízhozam nem könnyítette meg a dolgunkat.:)
Csodálatos környezet!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.03.31 11:47]

 
Hinter 2010.03.14 13:53 - Megtaláltam
Nyáron már jó néhány évvel ezelőtt bejártuk a Szlovák Paradicsom szurdokait köztük a Sucha Belát is. Most egy más arcát ismerhettük meg. Szerencsénkre ragyogóan sütött a nap. A csúszós létrákon azért nagyon kellett figyelni, a túra végére kellemesen elfáradtunk. Gyalogos túra: 15,4 km

FTom 2010.03.14 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Sok helyen jég és hó borította a szurdok szikláit, a második feliratot sehol nem láttuk. Végül sikerült kitalálni a hiányzó jelszórészletet.
Gyalogos kupa: 15,4 km.

Ötvös család 2010.01.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Szombati szlovákiai kirándulás a fehér völgybe. A jelszó valahogyan sehogy sem sikerült összerakni, pedig az összes verziót próbáltuk, kérem a rejtőt a képek alapján a megtalálást elfogadni.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.02.16 14:30]

 
aranyalmafa 2009.10.25 12:00 - Megtaláltam
+van:-)

Párában indultunk, mire felértünk, kisütött a nap. Hihetetlen gyönyörű látvány volt a fák közt áttörő napfény. Már csak ezért is megérte feljönni.

"Napkelte" a szurdokban"Napkelte" 2
Paul 2009.10.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Évente átlag kétszer jövünk ide,tavasz vége felé és ilyenkor ősszel.Most is a Rancs panzióban szálltunk meg ,szinte az indulási helyen. Útközben kicsit szitált az eső.Sajnos mire felértünk Klastoriskohoz rendesen esett és egészen másnap délutánig tartott.Kicsit csúszott minden de nem zavart különösebben.Ennek ellenére most is lenyügöző volt.Szép őszi erdő csodaszép volt. Köszönöm a rejtést.

Zsóri 2009.09.17 15:01 - Megtaláltam
Jujuval

Juju 2009.09.17 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Nagyon vártuk már ezt a pár napot, hogy itt pihenhessünk kicsit. Első napunk, esett az elején az eső, de ez nem vette el kedvünket a túrától. Nagyon jó választás volt, végig jól éreztük magunkat, közben az időjárás is megkegyelmezett. Fantasztikus hely, köszönjük a rejtést! Olyan, mint egy patakos barlang fő ága, csak nincs "befedve", így lámpa sem kell. Az utolsó ponton szokásos szalonnázás.
Juju, Zsóri, Morzsi

Somate 2009.08.30 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
ok

Gyombi 2009.08.21 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Szuper hely!
Zsófival, Fruzsival és Botival a rövid-hosszú-hétvégénk második túrája, aztán indultunk is már haza... Szép séta volt, de némileg árnyalta a hangulatunkat a rengeteg, kulturáltan viselkedőnek nem jellemezhető 'honfitársunk', akik az egész völgyet teleüvöltötték... Mindenesetre ide vissza szeretnénk térni nyugodtabb körülmények között. Köszönjük a lehetőséget!

Webber 2009.08.19 16:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.86
Valamit elnéztem a túra közben, vagy a leírásban, így nem tudtam rendesen megalkotni a jelszót. Viszont ha a rejtő megnézi a képeket, elhiheti, hogy voltunk a szurdokban.

Első napra volt ez a szurdok a program, nagyon jó volt!!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.08.30 19:04]

Nehéz terep :-)
 
iszéd 2009.08.19 00:00 - Megtaláltam
Valamit elnéztünk a túra közben, vagy a leírásban, így nem tudtuk rendesen megalkotni a jelszót. Viszont ha a rejtő megnézi a képeket, elhiheti, hogy voltunk a szurdokban.
Ez volt az első napi túránk, nagyon tetszett.
Kérem a rejtőt fogadja el a megtalálást!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.10.27 15:42]

BékaBütyök 2009.08.17 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Nem először járunk a Paradicsomban, így aggódtunk, hogy sokan lesznek a Sucha Belában. Most mikor megérkeztünk otthonról, hatalmas zivatar fogadott minket, de gyorsan elállt, így mi indulhattunk is, 4 órakor, a Sucha Bela meghódítására. Nem is találkoztunk senkivel a szurdokban. És most is gyönyörű volt.
Béka, Bütyök, Orsi, Lali

Direkt olyan képeket választottam, mint amiket a Rejtő tett fel (ugyanarról a pontról), össze lehet hasonlítani, hogy akkor mennyi víz volt akkor és most a patakban.

Könnyű kezdetMászik a csapat
A vízesés fölött 
farkasék 2009.08.16 00:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

bferi 2009.08.10 10:55 - Megtaláltam
Kellemes délelőtti séta ;)

 
Katka 2009.08.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Már régen el akartam jutni erre a helyre és nem csalódtam benne, mert nagyon tetszett! Köszönjük a rejtést, és persze a lehetőséget, hogy eljuthattam ide :)

 
Kata&Dani 2009.08.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Már kétszer voltunk itt, de akkor még nem ládáztunk. A szurdok mindig elkápráztat szépségével, minden ittjártunkkor más arcát mutatta. Szép volt az idő, és a tömeg sem volt zavaró. Felérve a tetejére Klástorisko felé vettük az irányt, onnan le a Hernád-áttöréshez, majd az áttörés nagyobb szakaszát végigjárva vissza a parkolóhoz. Köszönet a túratársaknak a tartalmas napért! És persze köszönjük a rejtést.

Toti 2009.08.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
A Szlovák Paradicsomban töltött hetünk bemelegítő túrája.

Alexa, Nóri, Toti

csanady 2009.07.22 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.10
őrsi túra

bfabry 2009.07.22 17:35 - Megtaláltam
Őrsi túrázás...

dendro 2009.07.22 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.21
A Hernád-áttöréses napjaink bemelegítő túrája volt ez a völgy. Megérte...

sirgalahad 2009.07.17 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
A természet két marokkal
Szórja elénk kincseit
Küzdhetünk a létrafokkal
Mozgólépcső nincs-e itt?

irány a szurdokáthajlás
átkeléscsak ügyesen
széphosszú létra
fürdőkádlétrarendszer
lukfelértünk!
DonRazzino 2009.06.12 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
6:30-kor indultunk Budáról, 4 órás út Podlesok 265km.

11:00 kor indultunk el a GCSuch+parkolóból, ami most 2 EUR, a belépő a nemzeti parkba 1.5 EUR. Bő két óra alatt sikerült tejesíteni a három pontot, sokat levett az élményből a sok ember aki a létráknál tolongott. Sajnos mivel folyamatosan az ő kerülgetésükkel kellett foglalkozni, úgy néz ki nem a jó tábláról olvastam le a 2. jelszórészletet, ezért is kérném a Rejtőt, hogy a képek alapján fogadja el a megtalálást! A völgy egyébként gyönyörű mindenkinek ajánlom, a terep is csak 4.0 valójában -szerintem-, nem kell olyan durva dolgoktól tartani. csak akkor gyertek (talán hajnalban?), amikor a túrista buszok még nem érkeznek meg.

A 3. ponthoz felérve a Sárga sáv jelzésen folytattuk túránkat majd a N48 56.674 E20 23.707 pontban jobbra fordulva a Piros sáv jelzésen 14:00-kor értünk fel Klastoriskora, ahol kellemesen megebédeltünk. Innen végigsétáltunk a Kék sáv jelzésen a Hernádig, majd 16:00-ra értünk fel a Zöld sáv jelzésen a Tamásfalvi kilátóba, ahol a nap egyetlen 20 perces zápora kapott el minket, egyébként szerencsére megúsztuk a bőrig ázást. 17:00-kor indultunk el a Kék sáv jelzésen végig a Hernád mellett életem eddigi legkalandosabb 8 kilométerére. A Hernád áttörés egyszerűen lélegzetelállító, nekem - kb. 500 megtalálás után - messze ez a kedvenc ládám, nem is mesélem milyen volt, ide mindenkinek el kell jönnie!

20:00-ra értünk vissza a parkolóba, ahol már csak a mi kocsink várakozott, végül 9 óra alatt teljesítettük ezt a bő 20 km-es kis napot, de kérem; itt nem lehet sietni!

A Podlesok-i kempingben töltöttük az éjszakát (3C°-ban) 3 fő 1 sátor 1 autóért összesen 11 EUR-t kellett fizetni. Másnap reggel indultunk a GCSLYM ládához.

Túratársaim nevében is köszönjük a Rejtőknek, hogy itt lehettünk!

( Én a http://openmaps.eu/downloads/Slovakia oldalról a (SK-3D) Maps with land contours (zipped) fájlt MapSource-oztam fel az Oregonra, és innentől nem volt gondom, sem közúton, sem arról letérve, POI-kkal megfelelően ellátva.)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.07.27 11:19]

Let's go!várjuk meg, míg a muglik felérnek...
Fotósunk a szurdokhol is vagyunk pontosan?
Campingazért erre jó ébredni
Ilyen ez a vidék...GcSuch+Hernád áttörés
atbodnar 2009.05.29 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Délután 4-kor indultunk bevenni a Sucha Bela-t, így eléggé sietnünk kellett, hogy sötétedés előtt visszaérjünk a parkolóhoz. A kiépített létrák és láncok egész egyszerűvé teszik a túrát. A neve pedig most igazán illett a völgyre, hiszen teljesen szárazon meg lehetett úszni a kirándulást. Kedvcsinálónak nagyon jó volt, később visszajövünk a nehezebb túrákat is végigjárni. Köszi a rejtést!

 
CSS Team 2009.05.03 12:30 - Megtaláltam
Megvan!
Szép volt, pihenésnek megfelelő.

kisvuk 2009.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Szép volt. Kicsit durvábbra számítottunk, vittünk váltócipőt is, de végül csak zoknit cseréltünk. A létrák időnként csúsztak, így óvatosan és lassan haladtunk (kb 5-6 óra volt összesen). Visszafele bántuk, hogy nem vittünk szánkót, mert akkor lecsúszhattunk volna a turistaúton. A Ranch Podlesokban szálltunk meg, nagyon jó és kedves hely. Köszönjük, jó volt.

 
Pipi & Máté 2008.11.07 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.15
A szlovák paradicsomban túráztunk és ha már ott voltunk akkor nem hagyhattuk szó nélkül ezt a virtuális rejtést. A környezet fantasztikus a metereológiai jelentés miatt nagyon kevés túrázó ellenben nagyon szép idő :-)
Köszi a rejtést.
P+M

qtatom 2008.10.25 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
3 napos SK paradicsom túra, 250km bicajozás, 35km gyalog

Start 11-kor, egy kis kerülővel ;)Indulás fentről 18:15-kor :)
2. pontnál 18:50 
katica 2008.10.23 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Szuttyos időben, lelkes túrázókkal - rekord nyílt-túra létszám, leghelyesebb számításaim szerint 42 fő. Négy nap kihívás, négy nap kicsit átlagnál szigorúbb katica-túravezető, ami azonban szemmel láthatóan nem zavarta meg senki kedélyét, vasárnap estére már nagy volt a visszavágyás mindenkiben - legalábbis igen erősen próbáltak rábírni az azonnali visszatérésre :)))
Köszi!

esőben nem volt hiányühüm...kilátás...
ázott verebek 
sakter 2008.10.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Köszönet érte, hogy a sok lépcső, létra és vízesés közepette, valamint a velünk tartó lányok tömkelegének a segítése mellett még erre is figyelni kellett.:)

bwm 2008.10.12 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Megtaláltuk

Ilyen - is - a SzlovipariAz út vége
Bandy 2008.10.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.08
Gyönyörű tájon, jó társaságban 24 km-es körtúra.
Fel Sucha Bela, tovább a sárgán, és piroson a kolostorhoz, le a piroson a Hernádhoz, és vissza a Hernád áttörésen.
Este garantáltan nem kell altató.
Mindenkinek ajánlom a bejáratnál lévő bódéban kapható teljesen új 125 koronás térképet, GPS koordinátákkal, fóliába csomagolt két darabos kivitelben.
Ma már vissza tudok gondolkodni...(2009.08.17)
Papám emlékére, aki akkor ment át az igazi paradicsomba, mikor én a szlovákot jártam!

A kezdet...Út
Első létráklétrák 2
HosszúFelhők közt a Magas-Tátra
és vissza a Hernád fölött 
szirteyzsu 2008.09.27 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

picipanni 2008.09.27 11:00 - Megtaláltam
Nagyon jó volt a völgy!!!!

Mackka 2008.08.31 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Hosszú hétvége a csodás Paradicsomban :)
Előző nap a Hernád-áttörés volt a fő néznivaló, azon edződtünk kicsit, de ez a szurdok volt a legszuperebb!
Mackka & Péter & Haushinka & Zolka
(és még: Zsuzsi, Luca, Lumx, Krisz, Ági, Ati, Erika és MukiJames)

MukiJames 2008.08.31 10:15 - Megtaláltam
Reszletek kesobb.

 
guppik 2008.08.17 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
5 év után visszatértünk kedvenc szurdokunkba, most még a vízesések nevét is megtanultuk, köszönjük!

Soko 2008.08.14 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
A tavalyi GCHEAT után idén a másik Szlovák Paradicsomi ládát terveztük be. A Száraz-Fehér-völgyi túrát mindenki beválalta, bár Orsinak a terep nehézségei mellett a tériszonyát is le kellett küzdenie, de hősiesen helytállt. A túra közepén beleszaladtunk egy kiadós esőbe, mely a csoport kedvét nem vette el a folytatástól. Összességében mindenkinek nagyon tetszett a túra. Köszönet a rejtésért.

kl 2008.07.20 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Ez a hely egy csoda.
Szerencsére 8.10-kor elindultunk, így csak kissé kellett várakozni. Az előző napi csapadék meglátszott a vízhozamon, de kellemes és jól járható volt.
Minél korábban iduljatok.
Ja és persze elnéztem a középső jelszórészt (gps 200 m-re előre jelzett), aztán már visszafordulni nem lehetett. Köszi a segítséget Mikinek!

Legolány 2008.07.06 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Csodaszép hely, oltári jó szállás, aranymosók társasága... azt hiszem az "amire még az unokáink is emlékezni fognak" kategóriában indul nálam a Szlovák Paradicsom. :)

Köszönöm a rejtést és a jóváhagyást Miki!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.07.09 19:30]

Misu 2008.07.06 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Szia Miki!

Sajnos a jelszó összeillesztésével gondunk akadt, szeretném kérni a pont jóváhagyását nekem és Legolánynak.

Köszönettel,
Misu

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.07.09 19:28]

 
izsolt 2008.05.30 13:00 - Megtaláltam
29 km-es túra keretében, három szurdok felfelé és háromszor brutál ereszkedés lefelé. Jó volt :-)

sziszko 2008.05.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.52
Nagyon Szép hely!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.07.09 19:30]

kezdet.. 
feel2006 2008.05.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 2 átlag: 2.50 súly: 2.86
Nagyon Szép hely!

A Sucha Bela-t egy 4 napos husszú hétvége részeként jártuk be, mondhatni érdekes, és kicsit félelmetes volt, mikor csúszós bakancsban a létrákon és a vízes köveken kellett mászni, úgy hogy a kapaszkodós lánc tartói ki-be mozogtak a helyükről.
Mi négyen voltunk (Mivel én fotóztam pont én nem látszom talán 1 képen csak. :(), de senkinek nem ajánluk egyedül!

Kérnénk a rejtőt, hogy ellenőrizze, vagy tegye egyértelművé a láda pontjait, mivel 1. az első és utolsó pont nagyjából egyértelmű, 2. a 2 pont már nem annyira, de kitalálható, és mégsem jó a jelszó, továbbá, kicsit lehetne segítőkészebb is.

Kérjük párommal (Sziszko), a láda megtalálásának elfogadását a fényképek alapján.

Üdv,
feel2006

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.07.09 19:28]

A start helyszíneKezdet
Itt már jött a paraez is itt
És Túléltük! 
b.zs. 2008.05.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.49
OK!

GB 2008.05.13 00:00 - Megtaláltam
!

Éjvándor 2008.05.10 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Eupolisz szevezett útjának első napja.
A többit majd később.
A jelszót nekem se akarja elfogadni, kérem a jóváhagyást a képek alapján.

A többit majd később...

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.05.18 09:19]

 
álomfogók 2008.05.02 17:00 - Megtaláltam
Nagyon jó volt, bár egy kicsit (igen) sokan voltunk!
Újra együtt, azaz: Gergő és az álomfogók

D.Tóth 2008.05.01 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.79
Nagy volt a forgalom a völgybe. Néha várni kellet a létráknál.
Természetesen csak felfelé lehetett haladni. Érdekes volt
és fárasztó.

dorian 2008.05.01 00:00 - Megtaláltam
Egy négy napos túra első megmérettetése volt, sajnos csak itthon jöttünk rá, hogy ládát is találhattunk volna...
A képek azért remélem bizonyító erejűek, és elfogadja találatnak a rejtő.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.05.18 09:19]

BeeDaKa 2008.04.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.36
Nos a látvány lenyűgöző volt, mivel a túra nagy részét napsütésben tehettük meg. Azthiszem a legjobb időpontot választottuk, mert a hóolvadás és sok eső miatt viszonylag magas volt a vízszint, és ez egy kicsit megnehezítette a közlekedést :) de így volt csodálatos! A sok taktika és stratégia, kigondolni hogy most merre is szeljük át a vizet, aztán hol haladjunk tovább...... mmmm ez egy tökéletes túra volt! Köszönöm szépen :)

Brutus 2007.11.01 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.98
+van vegre...

kalahári 2007.10.24 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Csatlakozom Vaslemezhez. Mindenben eggyetértek. Igaza van MESTER. Köszönöm a rejtést..UI. (hát csak azért mert eggyütt voltunk)

vaslemez 2007.10.22 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.67
NA VÉGRE!! Már a múltkor is voltunk itt, sőt, többször is, de csak most jött össze a jelszó helyes összerakása. (bár sztem legutóbb is ezzel a kombinációval próbálkoztam). A táj és az útvonal természetesen csodálatos és lenyűgöző!
Szeretünk ide járni kirándulni. Most (is) népesebb társasággal voltunk, egy csingói erdei házat béreltünk és onnan jártuk be a környéket. Esténként pedig sütögettünk és jól mulattunk.

Piecky kezdeténPiecky nagy létrája
G.imi 2007.08.20 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
A ládát jobban szeretjük, bár itt a tömeg miatt nehéz lenne rejteni. Másodszor jártunk itt, de így is izgalmas volt a szurdok.
Aki még nem járt erre, ne hagyja ki!

Nos, az első pont a Sucha Bela bejáratánál van. (2007-ben a gps nekem a központi teret jelezte)

Imi & Andi

AndiAndi
Andi
Imi 
suti8 2007.08.18 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Fiammal töltöttünk el egy egész napos túrát itt. Azt hiszem jövőre több napra jövünk. 1 nap kevés a túrára.Emlékezetes az egyszer biztos. Az első táblát nem fotóztam sajna. Ez lett volna az első megtalálásunk.
Még kezdők vagyunk, de annál lelkesebbek. Köszönjük.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2007.08.30 14:51]

Pihi
 
Paco 2007.08.11 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
+van!

Csigabiga 2007.08.11 15:30 - Egyéb
Még képek:

Platókon állvaGyökérzet
VölgyZöld fények
Napozó pókÁrnyékok
Visszaértünk :o)Visszaértünk :o)
radpeter 2007.08.11 15:30 - Megtaláltam
OK! \o/

L@zy 2007.08.11 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2.5 átlag: 4.17 súly: 3.54
Nagyon kár hogy csak virtuális.
Log később.

Csigabiga 2007.08.11 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Tátrai hosszú-hétvégénken a mai napra egy húzós túra volt betervezve a Magas-Tátrában, de az időjárás keresztülhúzta a számításainkat: ott szakadt az eső! Ezért inkább más ládák felkeresésére indultunk. Én nem is nagyon bántam, mert nem biztos, hogy végig bírtam volna csinálni a csapatunk tempójában azt az utat.
Miután leparkoltunk, és kifizettük a méltányos belépőt, útnak indultunk.
A létrás részekig sorra hagytuk el a "normális" turistákat, akik rendes felszerelés hiányában óvatosan lépkedtek a vízből kiálló köveken. Szerencsére a mi bakancsaink jól bírták a vizet, ezért nem kellett ilyen apróságokkal foglalkoznunk, mentünk ahol tudtunk! :o)
Nagyon tetszett az egész túra, érdekes volt a fa és fém-létrákon mászkálni! Az is tetszett, hogy a sok víz ellenére sehol nem volt sár. :o)
Sajnos az én GPS-em a második pont előtt néhány-száz méterrel elvesztette a műholdakat és csak a harmadik pont előtt 120 méterrel fogott jelet újra. :o(
Amikor véget ért a létrás szakasz, onnantól kissé leszakadtam a Csapattól és egyedül sétáltam felfelé, meg-meg állva, lihegve és fotózgatva. Fent, a réten értem utól a Többieket. Kajáltunk egy keveset, pihentünk egy kicsit, majd elindultunk lefelé egy másik úton. Néhol jó meredek volt! Amikor végül leértünk, egy-egy kellemes sörrel jutalmaztuk meg magunkat. :o) Nagyon jól esett! :o)

Megérte ide eljönni, gyönyörű, élvezetes volt az egész kirándulás! :o)

Ezúton is köszönöm szépen radpeternek a kirándulás megszervezését, Attibatinak a szállítmányozást, a Többieknek pedig a társaságot! :o)

IndulásSéta a mederben
Kezdődik! :o)Láncos szakasz
LétrázásLétrázás
LétrázásFalmászás
FalmászásFalmászás
scele 2007.08.11 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.78
ok

SagiK 2007.08.11 15:20 - Megtaláltam
Nagyon szép hely, kellemes. lightos túra. Miért nincs egy láda is?

abacus 2007.08.11 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Részletek és fotók később.

Attibati 2007.08.11 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Kicsit szokatlan volt, hogy a turistaút elején belépődíjat szednek - vicces volt a völgy bejáratánál a jegyellenörző ember. Aztán a völgy szépsége feledtette velünk ezt a kis kellemetlenséget.
Az útvonal eleinte magában a patakmederben vezet - a túra bejárása extrémmé válhat nagyobb esők után - és csak később jelennek meg a létraszerű hidak.
A szurdokban nem volt nagy forgalom - amúgy felfelé lehet csak menni az úton , ami a terepet ismerve teljesen jogos - mégis egyik másik hosszabb létránál várakoznunk kellett.
A környék csodálatos, soha nem jártam még hasonló helyen.
Az útvonal fedettségére jellemzó, hogy még a 60CSx is el -el veszítette poziciót, kissé szakadozott lett a track.

sprok 2007.08.11 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Sajnos az eredeti tervünket (GCTatr) elmosta az eső, így más elfoglaltság után kerestünk északi szomszédainknál. Nagyon szép és érdekes helyre kalauzol a láda, kifejezettem élveztem a létrákon való egyensúlyozást.

túráZoo 2007.08.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Eddigi legszebb túránk!
Annyira tetszett az egész Paradicsom, hogy egy bemutató elkészítésére áldoztuk időnket az internet oltárán. Ime.

Smileagain 2007.08.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Szép volt. Bármikor végigjárnám újra, jó darabig biztos nem unnám meg.

HA7AT 2007.08.02 23:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Végigjártam ésle is fényképeztem az összes táblát,de sajnos nem tudom
melyik volt a jó, vizesen biztos sokkal szebb lehet mint így szárazon, mármásodszorjártam ebben a völgyben még az nap végimentem Hernád áttörésen is. sajnos nem volt idő keresni az első pontot is csak este fotóztam le nem tudom melyik a legnagyobb tábla:-(
üdv Lala

[Jóváhagyta: MikiCache, 2007.08.07 19:48]

 
kiralyek 2007.07.24 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Életünk eddigi legszebb túrája. Köszönjük! Eleve azért mentünk a Szlovák Paradicsomba nyaralni ( amiről eddig még soha nem is hallottunk ), mert láttuk a honlapon a képeket többek között erről a ládáról.
Podlesokban faházban laktunk (minimál...) és a nyaralás második napján indultunk neki Sucha Belának. Mondtuk a gyerekeknek, hogy szép lesz, meg nézegettük is itthon a képeket, de ezt látni kell, látni érdemes! Még az sem zavart, hogy előttünk, mögöttünk folyamatos emberoszlop kígyózott. Hadd jöjjenek, hadd lássák ők is! A fiaink zergefürgeséggel másztak a létrákon, tériszony nem volt, bár Domi nem szerette, amikor fél karommal átöleltem a létrát és úgy fotóztam őt a Kisablak- vízesésnél.
Klastoriskoba felérve uzsonnáztunk, fagyiztunk egyet és a kezdők bátorságával elindultunk a Hernád-áttöréshez. De ez már egy másik kaland...
Képeink csináljanak kedvet másoknak úgy, ahogy mi is kedvet kaptunk ehhez a gyönyörű tájhoz!

Kommentár nélkül...
bettiati 2007.07.23 20:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam!

softi 2007.07.22 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Életem legtökéletesebb túrája volt!

Érdemes minden vízeséstáblát lefényképezni!

Kisfiú 2007.07.15 16:09 - Megtaláltam
Szép volt a Szlovák Paradicsom. Ajánlom mindenkinek.

wiwien002 2007.07.15 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.41
Megtaláltam!

PEx2 2007.07.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Már harmadik éve rabjai vagyunk a Paradicsomnak.... Azóta minden nyáron pár napot túrázunk itt. Két éve a Sucha Belával kezdtünk, de az idén is eljöttünk, mert csodálatosan szép, és olyanok is voltak a társaságban, akik még nem jártak itt. Így aztán le tudtam fényképezni a táblákat is. A három nyáron bejártuk a kanyonokat, már csak a Sokolia Dolina van hátra. Most tizen túráztunk első nap, a Sucha Bela után felmentünk Klastoriskóra, ott megittuk az elmaradhatatlan csapolt sört, onnan a piroson le a Hernádig, majd a Hernág-áttörés 2/3-án át vissza Podlesokba. Meseszép túra volt! A 19 km-t kb. 8 óra alatt tettük meg, rengeteget fényképezve. Zergéket is láttunk. Természetesen jövőre is jövünk a Paradicsomba....

a csapatfahíd
az első létra: Tálacska-vízesésonnan jöttünk...
ablakocskaegy kis létra
falétraa Hernád-áttörésen
Hernádsziklatálcák
Sian 2007.07.02 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Egy barátunk munkahelye által szervezett háromnapos szlovákiai kirándulás utolsó napján mentünk el a Szlovák Paradicsomba collerrel, Marc89-cel (ő fotózott) és sok "muglival" :). Mivel semmit nem tudtunk előre a programokról, nem készülhettünk fel cache-ekből, így bár GPS volt nálunk, nem tudtuk, hogy a Sucha Belával épp egy virtuális ládát járunk végig. Hazaérkezésünk után viszont azonnal ráakadtam a GCSUCHra, úgyhogy jelszó nélkül logolom be.
A környezet egyszerűen csodás volt - nekünk a Rám-szakadék is nagyon tetszett, ez pedig szinte annak nagytestvére :), szélesebb, hosszabb, zöldebb... mindenebb! Remek volt a mászkálás a pallókon, patakban és létrákon. Megkönnyebbülésünkre még a tériszonyosabbak is végig tudták csinálni a túrát, ezért külön elismerésem nekik.
A fenti pihenő (és a nagyobb csapat bevárása) után a piros jelzésen indultunk vissza, így leérkezésünkkor kb. 10 km-t mutatott az odometer.
Bőséges ebéd, majd gyors búcsúzkodás következett, végül pedig be az autóba, és meg sem álltunk Budapestig, majd Dunaújvárosig.
A Sucha Bela méltón koronázta meg a szlovák kirándulásunkat!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2007.07.16 20:18]

Collerrel és Petivel a túra elejénHúzósabb helyek kezdete a csapattal
Csoportkép egy üregbenEgy tipikus Sucha Belás hely :)
Fazék 2007.06.30 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.00
Az előző napi Magas-Tátra túra miatt eléggé vánszorgósan gyalogoltunk, de a kanyon nagyon szép, a visszafelé út viszont eléggé unalmas, a vége botladozós, de sajnos nincs más megoldás.

carmin 2007.04.29 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Túra társ kirándulás a Szlovák Paradicsomban 18 fővel. Nekem félelmetes volt a szurdok, de sikerült végigjárni épségben. Nem tudom, hogy vállalkoznék-e rá mégegyszer, de utólag nagyon fantasztikus volt. Itthon nem készültem a ládára, nem tudtam a programot, ha megkapom a pontot érte, nagyon megköszönöm.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2007.06.10 10:12]

 
narpi 2007.03.17 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Csodálatos és egyben veszélyes hely! Aki egy kis vizes, mászós "rámszakadákos" kalandra vágyik, annak mindenképpen ajánlom.

Zárt, vízhatlan cipő használata ajánlott!

 
Rbk 2007.03.16 17:42 - Megtaláltam
Lenyűgöző!! Tökéletes nap találata..

Pusi 2007.03.16 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.25
Először nagyon mérges voltam, mikor tavaly a Sucha szurdok túrám után két nappal megjelent itt ez a "láda". Aztán rájöttem, hogy ide érdemes volt mégegyszer eljönni, és nem csak a találat miatt. Ez az a hely amit nem tudok megunni. Egy mikro ládát azért szerintem el lehetne rejteni itt, esetleg meghagyva a virtuálisat is eltűnés esetére.

A kicccccsapatMűvészfotó :)
A létrázás témájaA mélység titka
Dölavíz :)Szép...
Apexsek 2007.03.15 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Egy remekbe szabott túra méltán megérdemelt ládája...
A jelszóval kicsit bénáztam, mert az első pontét más tábláról próbáltam beírni, a másodiknál viszont a völgy meredekfalai véget kialakult műhold hiány miatt votam bizonytalan.
Gondoltam, az első, és az utolsó rész fix, majd a másodikat próbálgatom a fotóim alapján.
Lejárt az 5 lehetőség, semmi! Ja aki rosszat írt be az első részre, az hiába próbálja kitalálni a másodikat: nem fog bejönni a jelszó! :-)))))
Gyönyörű ez a völgy!
Már másodszor vagyok itt, mégsem lehett betelni a kalandos túrával, és a látvánnyal!
A parkolóban szinte csak kizárólag magyar autók álltak mind a két napon! :-)))

Üdv: APEXSEK

Jártunk a Téry chata felé is! 
Szollo 2007.02.18 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Nagyon szép hely. Kicsit jegesek voltak a létrák, hogy ne legyen túl egyszerű. Mostani Paradicsomi kirándulásunk utolsó túrája.

A 4,5 fős csapat
 
Klári 2006.11.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.01
Nagyon szép lenne ez a hely, ha ez a sok létra, ember alkotta segédeszköz nem csúfítaná el a tájat. De akkor látnánk-e?

Hol a víz?Ott az út a falban
Egy igazi magasleskukucs!
TRider 2006.10.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.11
Végre sikerült eljutni a régóta tervezett "Szlovák Paradicsom"-i túrára. Sajnos nem annyian, mint kezdetben terveztünk, de így is megtöltöttünk egy autót. Többször jártam már itt, da a Sucha Bela-t eddig nem sikerült bejárni. Most végre eljött az alkalom. Baráti túrának indult a dolog, így csak útközben jöttünk rá, hogy meg lehetne keresni az itt elrejtett ládát. A gondolatot tett követte, gyorsan le is töltöttem a láda adatait a PDA-mba. Kicsit sajnálkoztam ugyan, hogy "csak" virtuális ládáról van szó, de sebaj, ez is jobb a semminél :)
A Sucha Bela szépségét és nehézségét nem kell részleteznem, Miki megtette ez helyettem a ládaleírásban. A jelszó első és utolsó része könnyen meglett, de középső résszel kicsit bajban voltam, ugyanis az út közepénél a GPS elvesztette a jelet, amit a szakasz végéig nem is igen talált meg. Ezért útközben a szóba jöhető táblákat lefényképeztük, remélve, hogy köztük lesz a megoldás.
A Sucha Bela meghódítása után még útba ejtettük a Klastorisko-t, majd egy óra ereszkedés - és úgy 300 méter szintkülönbség - után a Hernád-szurdokban tértünk vissza a kocsihoz. A GPS szerint kb. 13 km-es túra volt, amit 7 óra alatt teljesítettünk.
Utólag köszi a rejtést a láda gazdáinak, színesebbé tették az amúgy sem eseménytelen napunkat :)

TRider

daikini 2006.10.21 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.88
Úgy négy éve minden évben legalább egyszer végigjárjuk a Szlovák-paraidcsomot, idén már másodszor voltunk itt tavasszal pont a ládamegjelenés előtti hétvégén. Ottjártunkkor ilyen kevés víz még sosem volt a patakban, azt hiszem így teljesen más arca van, mint amikor nagy a vízhozam. Olyankor sokkal kalandosabb, és nehezebb, küzdősebb. Most szárazlábbal majdnem végig a patakmederben sétáltunk. Így ajánlom mindekinek, hogy aki teljes pompájában akarja meglátogatni a helyet, az tavaszra időzítsen, hóolvadás utánra.

Belga 2006.10.21 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.28
Hect szülinap előnapján öten kerestük meg a ládát. Sajnos a patak meder teljesen száraz volt, de azért lelkiismeretesen másztunk ahol kellett. Egyszer vissza kell menni amikor a víz az úr,akkor bizonyára sokkal kalandosabb a túra.

Levin 2006.10.21 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
A Harmadik HECT születésnap keretein belül.
Nagyon tetszett a multi, bár szerintem is kár, hogy virtuális. A patakban meg szinte semmi víz nem volt. Sebaj legalább lesz miért visszajönni!

doGmAI 2006.10.21 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
[wapon beküldött szöveg] Példa értékű, bár virtuális. Képek is lesznek. Az az egy baj van vele, hogy most szinte teljesen száraz volt. Igazán május, június környékén izgalmas ez a hely. Javaslom az akkor felkeresést.

gusty 2006.10.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
2 napos kiruccanásunk első napi túrája.

Fényesre koptatva 
szipeti 2006.10.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.68
Hétvégi kirándulás a Szlovák Paradicsomban Gusty szervezésében. Nagyon tetszett a túra, az idő is csodálatos volt. A GPS csak hátráltatott minket, mert műholdat csak itt-ott látott (köszönöm Miklós segítségét a 2.pont a jelszórészletének azonosításában). A fiúknak a létrás részek nagy élményt jelentettek. Köszönjük.

létrás mászása csapat húzó emberei
sziklaa vége
akosgy 2006.10.07 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.83
Hétvégi kiruccanás a Szlovák Paradicsomba. Szombat délután megérkezés után a Suchá Belá-val kezdtünk. Az esőszegény időjárás megtette a hatását, alig-alig csordogált valami kis víz a völgyben, de a 18-20 fokos napsütéses időben így is csodálatos volt a szurdok. A GPS végig meglepően precízen mutatta a pozíciót, a leírásnak is köszönhetően a jelszótáblák is könnyen meglettek.

Fotókat nem mellékelek, mivel a digitfényképezőgéphez frissen vásárolt memóriakártya sajnos 3 nap alatt az örök vadászmezőkre költözött, a rajta lévő cca. 300 képet magával rántva a sírba. :(

Tanulság egyébként, ha jelszóról van szó, mindig hasznos a papír-ceruza alapú backup megoldás. A Suchá Belá után este ugyanis elmentünk Lőcsére egy finom vacsorára + városnézére, ott pedig a jelszótáblát lazán lefotóztam, hogy ej, ráérünkarramég, majd otthon kiértékelem. Ahogy azt Móricka elképzelte... :/

kenau 2006.09.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Ceges csapatepites egy gyonyoru helyen...
Bar vizeseseket nem lattunk az alacsony vizhozam miatt, azert igy is gyonyoru volt, megerte elmenni oda turazni. Raadasul pentek leven nem is voltak sokan...A kolostornal nagyon jol esett a hideg sor is a nagy melegben.

A kozepso pontot nem talaltam meg, ezert koszonet a rejtonek a segitsegert...

ragalyi 2006.09.23 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Hétvégi kiruccanás Szlovákiába Pupuval és Tubicával, 4 nap, 7 láda, kb. 50 km, kb. 4000 szint. Végig gyönyörű idő, végig jó hangulat, végig gyönyörű túrák. (4/7)
Az előző napi fárasztó túra után felüdülés volt ez a séta. Későn indultunk, mert későn keltünk, így aztán belecsöppentünk a szombati kínai néphadsereg közepébe, de az első létrás szakasznál végrehajtott előzésnek köszönhetően nem sokára már szinte magunkban haladhattunk tovább.
Szép az egész környék, a szurdok és a rejtések is jók. Egyszer majd nagyobb víznél visszajövök ide, biztos még látványosabb olyankor...

Pupu 2006.09.23 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Felvidéki felruccanás, csütörtöktől vasánapig, Ragalyi és Tamás társaságában. Pikk-pakk túra, ahogyan szeretem: hajnali kiautózás, rögtön a Mlinica-völgy, Lorenz-hágó, Furkota-völgy túra, Daikini ládájával, másnap kombinációban a Vöröstorony-hágó és a Tátrai kirándulás ládák (miért nem többen csinálják így, amikor teljesen kézenfekvő?), harmadnap Száraz-Fehér-völgy, Lőcse és Szepes vára, negyednap Hernád-áttörés a Szlovák-Paradicsomban, aztán tűz haza. Végig csodás vénasszonyok nyara, nagyszerű viszonyok.

Afféle "pihenőnap" egyszurdokkal és két "sima" ládával... A szurdok nagyon tetszett, sose hallottam róla, nagy köszönet Mikicache-nek! Élvezetes túrának bizonyult. Kicsit sokan voltak (belefutottunk egy buszos osztálykirándulásba), de hamar eléjük keveredtünk. Miki kissé szépítően írja le a GPS vételi lehetőségeket :-) az igazság az, hogy abszolúte nincs vétel, de olyan jó a leírás, hogy nem is hiányzik. Köszönet!

Vagyunk egy páran...Bujócska
KataJani 2006.08.22 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.24
Szlovák 8/4. Kirándulás a Magas-Tátrában és a Szlovák Paradicsomban 8 napon át, 8 ládával, és fantasztikus élményekkel. A GC korszak előtt már jártunk erre, de még biztosan visszajövünk.
174. ládánk. Ma könnyű napot terveztünk, nem is volt olyan vészes a túra. A létráknál volt egy kis torlódás. A szurdokban nem volt velünk a térerő. Az összes táblát leírtuk. Azért sikerült elsőre eltalálni, sejtettük melyik lehetett.
Pontok:
1. 2006.08.22. 10:00
2. 2006.08.22. 11:43
3. 2006.08.22. 12:45

Óriás fogpiszkálókKezdetek
Patak felettTorlódás
Természetes utakonÓriáslétra a Kisablak-vízesésnél
VisszafeléSzép nap volt
VP 2006.08.22 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.00
A Tátrából pihenésképp jöttünk át Milával (6 és fél éves). Sucha Bela - Klaštorisko - Klaštorska roklyna - Hernád-áttörés nyugati fele. 4 éve hátihordozóban vittem végig itt Milát, most nagyon élvezte a létrákat és a tálcákat.
A hely nagyon szép, 1976-ban voltam először, még a Kysel-szakadékban bekövetkezett baleset előtt. Azóta sokszor, kétszer télen is.
A geocachinghez nincs sok köze: nincs láda és nem lehet használni a GPS-t.

20022006
20022006
20022006
20022006
Hernád - 2002Hernád-2006
vg 2006.08.20 22:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.15
Illéri miatt a fél hegyoldalt végigtúrtuk, de ez nem ide tartozik. A harmadik pont helyett tévedésből föntről vissza próbáltunk menni a második ponthoz, de a szakadék miatt szerencsére nem sikerült. Lényeg, hogy mindig a következő koordinátára menjen az ember, és ne mindig ugyanarra :)

illéri 2006.08.20 22:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Sucha Belával kezdtünk, majd megpróbáltuk megszerezni a GCHEAT-et is, de egyik sem ment gond nélkül :) A Hernád-áttörésben lévő láda koordinátáit én írtam fel rosszul, az meg sem lett, a GCSuch harmadik pontját VG nézte el, de ő kisebb kerülővel javítani tudta még a hibát... A lényeg így is sikerült: jót kirándultunk, és bejártuk a Szlovák Paradicsom északi részét. Útvonalunk: Podlesok-Sucha Bela(Z)- Klastorisko(S+P)-Hernád(K)-Podlesok(K)

gal3 2006.08.20 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Gyönyörű hely! Már jártam itt korábban is, de akkor több volt a víz a patakban és a vízesésekben is. Innen Klastorisko, majd a Hernád felé vettük az irányt. Így értünk vissza Podlesokra.

Sajnos a jelszó középső részét jelentő táblát nem fotóztam le, így nem teljes a jelszó.

A csapat tagjai:

Jutka, Zsolt, Anita és Tamás

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.08.25 17:52]

IndulásTerepviszonyok
A helyzet fokozódikNini, egy vízesés!
Hegymeg 2006.08.19 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
A Szlovák Paradicsom most is nagyon szép volt! Az utolsó ott töltött napra iktattuk be a Sucha Bela-t, utána (az egyetlen) meleg vizes :-) fürdés a kempingben, majd sátorbontás, és irány a Magas-Tátra.
A jelszó első és utolsó részével nem volt gond, de a középső nem volt egyértelmű, mivel a szurdokban nem igazán működött a GPS, vízesésből pedig több is van.
Panni és Gyuri

AljnövényzetVízesés
Fürdőkád :-)Arról jöttünk
VisszatekintveKezd sütni a Nap
AlagútCsapatunk
Csúszda :-) 
N.Zs. 2006.08.08 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Szabadságunk 4. napja. Kedd reggel...a Tátrában esik, borult ég, hideg... Irány a PARADICSOM!
Három éve, az akkor még csak 6 és 7 éves lurkókkal csináltuk végig a túrát. A végén már tudtam, hogy ide vissza kell jönni. Most jött el a nap. Podlesokból indultunk reggel. (a jelszó eleje megvan) A létra előtti torlódást meglátva majdnem elment a kedvem, de végül türelmesen végigvártuk a sorunkat és később már csak elvétve botlottunk bele valakikbe. A fennsíkon ebédeltünk, a (jelszó 3. része is) majd folytattuk a Hernád áttörés jobbik felével. Végig (nekünk összesen 8 óra) nagyon jó időnk volt, a mesebeli táj lenyűgözött, így történhetett meg, hogy a középső részletet elfelejtettük leolvasni...

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.08.18 10:20]

létrántermészet alkotta
ebéd 
Pifu 2006.08.04 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
A leglatvanyosabb szurdok a Szlovak Paradicsomban. Az esözesek vegett nagyobb vizhozamra szamitottam, de meg a zoknink sem lett vizes. :-) [wapon beküldött szöveg]

Leírás
Létra
TálcaUtelág a szurdok végénél
ÜzemanyagKáposztafalva
zsorzs 2006.08.03 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Jubileumi 10. szuhabéla túrám. Nem lehet megunni :-) Tömeg az volt. Minden nyáron eltöltünk egy hetet a Magas-Tátrában és a Szlovák Paradicsomban, most is így tettünk. Ráadásul idén csak 2x áztunk el! A jelszóhoz táblákat kell nézegetni, de nem tudtam melyikeket :-(

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.08.12 09:55]

12
34
56
keva 2006.08.03 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Szokásos nyári tátrázás során ismét végigjártuk. Alig volt víz a patakban! Jelszavunk nincs :-(

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.08.12 09:54]

12
34
pamutmamut 2006.07.22 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.79
Szombat hajnalban vágtunk neki 2 napos szlovákiai kirándulásunknak. Az első nap a Sucha Belá-t vettük célba. Itt jártam már úgy 10 évvel ezelőtt és akkor nagyon tetszett. Az elején könnyen és viszonylag gyorsan haladtunk, majd megláttuk az első komoly akadályt. Amikor felmásztunk a létrán akkor ért a meglepetés, hogy még nincs vége a vízesésnek. Feleségem tériszonyos és nagyon megijedt a brutális létrák és egyéb segédeszközök láttán. Egy rövid pihenő után erőt vett magán és remegő lábakkal ugyan, de leküzdötte az akadályt. A következő erőpróba már simábban ment, nem okozott nagy problémát a hosszú létra. A többi létra már piskóta volt az előzőekhez képest. Ami még odafigyelést igényelt, az a lefektetett fa létrák voltak, amik vizesen azért erősen csúsztak és sok helyen csak az egyensúlyérzékünkre támaszkodhadtunk kapaszkodó hiányában. A patakban viszonylag kevés volt a víz. (Mikor legutóbb itt jártam az ablakocska vízesésnél még az ablakon át folyt a víz.) A kereséshez GPS-t nem is használtam mert nem volt rá szükség.
A szurdok után a sárga jelzésen indultunk el lefelé, de a piros jelzésnél a hernád áttörést vettük irányba. Igaz csak a felét teljesítettük, de nem bántuk meg mert szintén gyönyörű volt.

Itt még csak dísznek van a láncPillangó
Elbírja ezt a sok embert?A létráról készült
A legdurvább részA leghosszabb létra
Furcsán dől a létraRégen az ablakon víz folyott
Masszív vasA végére igencsak megszomjaztunk
Zsu. 2006.07.22 16:10 - Megtaláltam
Mariannal, Fűkockával és Mikulással.

Fűkocka 2006.07.22 16:10 - Megtaláltam
3. [wapon beküldött szöveg]

 
Mikulás 2006.07.22 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.07
[wapon beküldött szöveg]

snake 2006.07.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Az utóbbi idők legjobb helye.

Isten valszeg jókedvében teremtette a szlovák parit, pláne a Sucha Belát.
Ha egy kicsit közelebb lenne, gyanítom átszoknék. De sajnos 270 km...
Na, a lényegre!

Parkolás Podlesokban, majd a Z jelzésen irány a szurdok. Az eleje még lightos, aztán jönnek a kényszerű kikapaszkodások, hogy ne kelljen vízben gázolni. Ha az ember látná a jövőt...!
Egy idő után a falak meredeksége már nem teszi lehetővé a kerülgetést, így a mederben kell ügyeskedni a kiálló köveken, uszadék fatörzseken, netán keresni a sekélyebb részeket (amíg van ilyen). :)
A haladást segítő eszközök közül a falépcsők a legrosszabbak: ha vizesek, csúsznak rendesen. A létrák, láncok masszívak, szerintem télen is járhatóak lehetnek (legalább is az itthoni hasonló, bár kisebb műtárgyakkal ez a tapasztalatom).
A szurdok jelentős részén nem volt értékelhető műholdjel, a kis sárga nem sokat segített.
Nekem mindegyik vízesés nagyon tetszett, élveztem az egész túrát, a cuppogással együtt, ami egy idő után a magas vízállásnak köszönhetően a bakancs felől érkezett (gore- tex ide, vagy oda, nekem már felülről folyt be a víz.
A térkép 2 és fél órára saccolja az utat (felfelé), nekünk 4 volt, mondjuk az állandó jellegű fotózás eléggé belassítja a menetet.
Hogy itt hétvégén, jó időben sorban állás van, az biztos! Kissé rosszabb időben, hétköznap szellősebb a pálya.
A felső táblánál szuszogtunk egy darabig, aztán a szintben haladó S, utána pedig a néhol meredeken ereszkedő P jelzésen tértünk vissza a vashoz. Itt komplett ruhacsere.

Nagyon szép túra, csak ajánlani tudom. A legjobb komolyabb esőzés, netán olvadás után érkezni, akkor az igazi! Tulajdonképpen a nehézsége is ettől függ.

Benó, Stuki, snake

Zergi 2006.07.11 15:28 - Egyéb
Mi 8-án voltunk a Hernád-áttörésben! Nem tudom, hogy mit tettünk volna, ha van wapos telefonunk, mert a következő két napra már Tátra-láda volt beütemezve. Majd jövőre...

saldar 2006.07.10 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Csoportos kirándulással, néhány órával a "hivatalos" megjelenés előtt jártunk ott. CSODÁLATOS a környék, nem is beszélve a szurdokról. A helyről alkotott véleményem teljesen megegyezik az Ironman logjában olvasottakkal. Mivel, ahogy ő is írta, ez is 0. típusú megtalálásnak minősül, természetesen nem kívánok én sem elsőségre törekedni, mégis kérem a rejtőt a képek alapján fogadja el a találatot. Köszönöm.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.07.13 17:09]

Köszönöm a jóindulatú jóváhagyást. A csoportom július 8-án dél körül hagyta el a völgyet, ez a pontos időpont. Mivel azonban az igazi első megtalálás SASA-t illeti, a dátumot két nappal későbbre módosítom.

A túravezetőnk
A túra végén fent a napon
ironman 2006.07.10 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
0. típusú megtalálás! 14 órával a honlapra kerülése előtt jártunk a szurdokban. Résztvevők: tantestületi kirándulásunk bevállalósabb tagjai, köztük Saldarral, jómagammal, s Jozef úr vezetésével. A bevállalósságról:
1.Nem vészes, abszolúte korrektül ki van építve, de azért aki átlagtól gyengébb mozgáskoordinációs képességekkel van megáldva, inkább képekről gyönyörködjön, bár azok úgysem tudják visszaadni az élményt, ami tényleg fantasztikus!
2. A Rám szakadék azért sokkal rázósabb, s talán ez az ami nekem jobban tetszik benne.
Jótanács, ha a természet szépségeit akarod élvezni, s nem a tömegben haladni, akkor indulj korán, esetleg "rossz" időjárásban, hétköznap. Szombaton 12 óra tájban a bejáratnál kb. 200 autó, buszok-örülök, hogy mi nyugiban mentünk végig délelőtt.
(Az elrejtést csak azért értékelem, mert kell a bevitelhez, hiszen ezt nem figyeltük.Kérem a találat elfogadását. Köszönöm!)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.07.11 20:22]

Maxi igaza van Saldarnak, első hely illesse a jelszavas megtalálót!

Élőben lenyűgözőbbOda fel
Saldar képet képez 
Sasa 2006.07.10 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Megtaláltuk....A Magas-Tátrábol ruccantunk át a láda hírére.
Tetszett a túra. A Tátrában folytatjuk...

Köszönöm ironman és saldar korrekt és elegáns log megoldását:))


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]