geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
1404. Csepeli Riviéra (GCCSRI)

Madártávlatból

Madártávlatból

Ház a vízben

Ház a vízben

Látkép

Látkép

Ez a ház eladó

Ez a ház eladó

Balra is, jobbra is szakadék

Balra is, jobbra is szakadék

Sziget sziget hátán

Sziget sziget hátán

A láda eredeti tartalma

A láda eredeti tartalma
Szélesség N 47° 23,125'
Hosszúság E 19° 3,237'
Magasság: 103 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2006.06.18 18:00
Megjelenés időpontja: 2006.06.21 00:40
Utolsó lényeges változás: 2018.06.18 00:12
Utolsó változás: 2018.06.18 00:25
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+3V)
Elrejtők: Brogan
Felhasználó: Brogan
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 3400 m
Megtalálások száma: 393 + 3 sikertelen + 43 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.A ládába TravelBug helyezhető.


Figyelem! A végláda környezetében jelenleg (2018. június) a növényzet annyira elburjánzott, hogy a ládához gyakorlatilag lehetetlen hozzáférni! Amíg ez a helyzet fennáll, a jelszó a végláda koordinátáiban (melyeket a 3. ponton találtok) lévő számjegyek összege betűvel kiírva. Tehát ideiglenesen elég az első 3 pontot megkeresni. Aki mégis megpróbálkozik a végládával és megtalálja, kérem, emailben értesítsen!

Négy pontból álló multiláda, hagyományos megoldású, azaz csak az első pont koordinátái vannak megadva:  N 47° 23,125' E 19° 3,237' 103 m [GCCSRI-1], s mindegyik ponton a következő pont koordinátáit kell keresni, kivéve az utolsó pontot, ahol maga a láda van a naplóval és a jelszóval. A láda egy közepes méretű műanyag doboz. .com-on is bejelentett, TB mehet bele!

A rejtések nem mind könnyűek, és a megtalálás is a feladat része, ezért a rejtekhelyekről, rejtési módokról nem adok információt ebben a leírásban (azért egy kevés útmutatást találhattok a szöveg végén, arra az esetre, ha végképp elakadtok). Kérem a megtalálókat, hogy az utánuk jövőket se fosszák meg a keresgélés örömétől, ezért itteni bejegyzéseikben se áruljanak el semmit a rejtekhelyekről, s természetesen fényképet se töltsenek fel róluk! Mivel tehát ennél a multinál a megtalálás is a kihívás része, előre jelzem, hogy jelszó nélküli megtalálásokat nem fogok jóváhagyni. (A multinak korábban még két (összesen tehát hat) pontja volt, egy különlegesen nehéz rejtésű ponttal, melyet azonban sajnos az adott terület magánkézbe kerülése miatt meg kellett szüntetni, így a multi nehézsége már nem olyan, mint régen.)

A pontok bejárása elég hosszú út megtételét igényli. Egy irányban a teljes út mintegy 3,5 km, oda-vissza tehát 7. Az út egy része autóval is megtehető, de a gidres-gödrös földutak csavarjaira rázzák szét a kocsit, ezt tehát nem ajánlom. Bicikli viszont használható, bár inkább csak a 1. és az 3. pont közötti szakaszokon. Aki autóval érkezik, az első pont közelében parkolhat.

Egy-két helyen elég különleges terepviszonyokra is számítani lehet, legyetek óvatosak! Nem ajánlom ezt a ládát gyerekekkel felkeresni, nem ajánlom sötétben, és valószínűleg télen sem szerencsés nekiindulni (főleg az utolsó pont helye miatt), bár ezt még nem próbáltam.

Ha a negyedik pont megközelítése során elakadtok, nézzétek meg a segítséget (lásd lejjebb)!

Az út során szabadon kószáló kutyák előfordulhatnak!

A területen egyes utcaszakaszok kapuval vannak elzárva, melyek hol nyitva vannak, hol nem. Ez nem jelenti azt, hogy a kapu mögötti rész magánterület, csupán a telektulajdonosok igyekeznek a betörőket, idegeneket távol tartani ezen a módon. A kapuk mögött folytatódnak az utcák és további, bekerített ingatlanok vannak.

Előfordulhat, hogy többször is el kell mennetek, mire az összes pontot megtaláljátok. Segítséget szívesen adok e-mailben.

És most a helyszínről: a multi a Csepel és Szigetszentmiklós határában elhelyezkedő Kavicsos-tóhoz, annak legérdekesebb, legszebb részeire kalauzol el benneteket. Ez a csaknem 2 km átmérőjű, egykori bányató számos szigettel, félszigettel tagolt, és távolabbról nézve igazán impozáns látványt nyújt. A bányászati tevékenység mintegy 40 éve fejeződött be, azóta nagyrészt spontán folyamatok határozzák meg a tó sorsát. A természet birtokba vette a tavat, gazdag élővilággal találkozhatunk a tóban és környékén. A tó körüli sétáim során különféle vízimadarakkal, siklókkal, gyíkokkal, békákkal találkoztam, a víz pedig halakban gazdag, hiszen ez egy horgászparadicsom. De birtokba vették a tavat az emberek is: a tópart nagy része spontán módon beépült, nagyrészt horgásztanyákkal, hétvégi házakkal, de volt, aki lakásproblémáját oldotta meg az önkényes területfoglalással és építkezéssel. Bár az állam 1996 körül eladta a területet valamiféle konzorciumnak, különféle jogi bonyodalmak miatt a földhivatali bejegyzésre egészen 2009-ig nem került sor. Az igénytelenség, a nemtörődömség jeleit láthatjuk az elhanyagolt, rossz minőségű földutakban, a romos kalyibákban, limlommal teli telkekben és a környéken mindenfelé szétszórt szemétben. (A multi pontjait azért igyekeztem úgy elhelyezni, hogy ne a szeméten át kelljen közlekedni, de sajnos teljesen elkerülni nem lehet.) A tópart bejárása tehát nem csupán a természetbarátok számára jelent örömet, de egy szociológiai tanulmánnyal is felér.

A tópartnak a Csepeli út melletti részével kapcsolatban nagyszabású fejlesztési tervek voltak: terveztek ide lakóparkokat, szállodákat, sportközpontokat, stb., a válság azonban keresztbe tett a terveknek. (A multiláda első két pontja korábban a tervezett építkezés területén volt, de mivel már megkezdődött a tereprendezés, ezeket áthelyeztem.)

És akkor most egy kis segítség a pontok megtalálásához. (Megjegyzés: aki ezeket igénybe veszi, annak számára a multi nehézsége nem 3,5-es, hanem csak 2-es!) A szöveget megfordítva, szóközök és ékezetek nélkül írtam le:

1. pont: !dajjuzadlanzsaH
2. pont: .nogazalledloZ
3. pont: ?eygugestluzsefakidozokoF
4. pont: !ikdlurekupakaavrazaH

Jó ládavadászatot!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (306 db): környezet: 4.03 rejtés: 4.54 web: 4.50 átlag: 4.36

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 - ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


geoládászok 2020.06.02 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Bringás keresés volt. Furcsa hely, mindenféle nyaralókkal. Az jó, hogy néhány helyen le lehet menni a vízhez. A harmadik ponton talált koordináták alapján logoltunk.

Szabó família 2020.05.10 10:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

Érdemes elsétálni a ládáig!

Dolex 2020.04.19 18:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

sogor36 2020.02.16 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 2 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 4.02
Köszi a rejtést.

zoldbeka 2020.01.27 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a játékot. Jó kis séta volt. A bezárt kapu meglepett, megnéztem a "súgást". A végláda megközelítése semmivel nem nehezebb, mint a többi.

Áron 2020.01.08 15:13 - Megtaláltam
Furcsa, hogy manapság ennél ezerszer jobb ládák nem kerülhetnek be a játékba. [Geoládák v3.2.2]

Kiaribua 2020.01.03 15:25 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért. Mi végigmentünk, mert mindig is érdekelt, hogy az emberi kreativitás miket és milyen helyekre képes építeni. A végládát is megkerestük, mert mégiscsak egy láda és oka kell, hogy legyen a rejtésnek. A jelszó ugyan értelmét vesztette, mert nem működik, de nem bántuk a sétát, mert a legérdekesebb rész talán ez volt. Ha a lezáró kaput megkerülöd vagy kinyitod (mindkettő lehetséges), tovább lehet menni, bár egy helyen úgy néz ki, hogy az út le fog omlani. A rejtések koordinátái pontosak, a rejtések, - főleg ilyenkor télen, amikor alig van forgalom, növényzet és rovarok - elég könnyen meglelhetők. A végláda is - talán ha2-nek is köszönhetően -megközelíthető, láttunk már rosszabbat is.

Mirtt 2019.11.01 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Pumba9 2019.11.01 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ha2 2019.10.11 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Aki csak kocsival végig gurul a pontokon az nem sokat élvez a különleges feelingből.
Van itt minden, rozsdás roncsautók,düledező fa és bádog viskók,bűzös budik,az autópálya zaja és szemétkupacok szerte-széjjel.
A rejtések korrektek.
Aki kihagyja a végládát az megfosztja magát egy szép körpanorámától,amit most a lefelé tartó napkorong csillogása a vízen és a színes őszi lombok tettek emlékezetessé.
Kb. 6 métert kel(lene) a bozótosban megtenni a ládához. DE aki mostanában keresni szándékozik annak szerencséje lesz, mert egy metszőollóval "ösvényt" vágtam a tisztástól,a rejtekig.
Túl lett dramatizálva ez a "megközelíthetetlenség." Szerintem nyugodtan vissza lehetne állítani a régi jelszóra.

VizivilágVizivilág
Kilátás a ládátólNéhányan még megkerestük
Pogánypeti 2019.08.18 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Ez volt a mai napi kerékpáros ládavadászatom 3. találata a hatból! :)
A GCKDo becserkelése után következett ez a multi. A Soroksári-Duna-ágtól a Tagi dűlő - Szellős utca útvonalon tekertem ki a Kavicsos-tóhoz. A koo-k szerencsére könnyedén megtalálhatóak, nem kellett agyonkeresnem őket. A ládára -olvasva az előttem lévő logokat- inkább nem mozdultam rá, úgy voltam vele, hogy csak elbírok még végezni egy sima összeadást hibátlanul. S mint a legvégén kiderült: jó vagyok még matekból... :)))
Köszi a rejtést, tetszett a tó! :)

Mary&Advent 2019.08.17 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

PardiAndi 2019.07.06 23:59 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

emiGrant 2019.05.25 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.29
Terepjáróval drive-in lett, bár por az volt. Érdekesen alig láttunk bárkit, annak ellenére, hogy szombat volt. Valamikor kb. 15 évvel ezelőtt voltam itt egyszer, de úgy emlékeztem, hogy csak fa kalyibák voltak a tavak körül. Most már rengeteg kőből meg téglából épített ház volt. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
StellaDeFrász 2019.05.12 20:03 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

EmesESE 2019.04.21 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Megtaláltuk.
A mai nap BORGAN által rejtett GCHOKN és GCCSRI ládák felderítését céloztuk meg.
Szerencsére kocsival végig tudtuk járni a rejtés pontjait, mert a poros bekötő úton a lakok vizslató tekintetétől kisérve nem szerettem volna 7 km sétálni.
Az 3-as pont környéke kellemes, de az idevezető út sajnos nem az.
A láda címe tényleg találó "CSEPELI RIVÉRA", van itt minden, kajiba, kacsalábon forgó mézeskalács házikócska.
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

szabolcsc 2019.03.03 17:10 - Megtaláltam
Ok.

ViczianSz 2019.03.02 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Felmentünk a ládáért meg is volt. Aki megakarja keresni annak metszőolló erősen ajánlott. [g:hu 1.6.1x]

Vincenzo65 2019.03.02 12:42 - Megtaláltam
Kirivéráztuk magunkat. A láda a helyén. Igaz metszőolló jól jött volna. Sőt a ládahely meghódítása volt a legjobb.

IMG_20190302_124701IMG_20190302_123507
kupec 2019.01.03 11:00 - Megtaláltam
Hasonlóan a GCHOKN ládához, ez is feleslegesen hosszú, elég lenne a 3. pont a többi semmi újat nem mutat. Gyakorlatilag mindhárom pont drive-in. Jópofa a rejtő megjegyzése, hogy előfordulhat, hogy többször is oda kell menni, mire az összes pontot megtaláljuk. Nos, élnek Pesten kívül is ládászok, Kaposvárról vagy Győrből biztosan nem szívesen jön fel az ember ismételni, erre is gondolni kell egy rejtésnél. Elkeserítő több helyen, ahogy a szemét le van borítva, ez nyilván nem a rejtő hibája, ez minket embereket minősít.

IMG_20190103_105441 
Dockee 2018.11.09 13:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Jó kis séta volt! A harmadik pontig csináltuk, mert utána a kaput zárva találtuk!
Sajnos itt ott elég sok az illegális hulladék... :(

erikstar 2018.11.09 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Caldera 2018.10.23 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Párduc50 2018.09.21 11:59 - Megtaláltam
nem vettem észre a változást az oldalon így megkerestem a 4. ládát is. Jó nagy susnya fogadott, de meglett!

KP1965 2018.09.18 18:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Munka után indultam egy kis sétára a Csepeli Riviérára és egy egészen egyedi hangulatú kis világba csöppentem. Pár perces keresgélés után találtam meg mind a három feliratot, ötletesek a rejtések. Mivel a harmadik pontnál már kezdett szürkülni, nem is próbálkoztam az elburjánzott növényzetben a láda megkeresésével, hiszen még vissza is kellett érnem a buszmegállóhoz.

20180918_17574220180918_175723
20180918_19003920180918_190019

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (439 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.